Veze i odnosi

Kako muškarci iskazuju ljubav

Ni muški rod nije imun na snažna osećanja koja su rezultat zadovoljenja osnovnih emotivnih potreba, međutim, činjenica je da oni svoju ljubav iskazuju na drugačiji način nego što to čine žene, a takođe je i drugačije tumače.

Sreda, 28.03.2012.

12:52

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kako muskarci iskazuju ljubav Vecina muskaraca smatra da izgovaranjem "volim te" na neki nacin daju obecanje svojim partnerkama kako ih nece izneveriti tako da se time obavezuju na odnos bez previse gresaka, sto u njima izaziva strah od neuspeha. Taj je strah pojacan upravo zbog cinjenice da bi se neuspeh mogao dogoditi u trenutku kad su emocionalno ranjivi. To posebno predstavlja problem onima koji vole da budu dominantni i da stvari drze pod kontrolom jer su svesni rizika kojim se izlazu prilikom ulaska u vezu. Sa te se dve male reci obavezuju da ce biti uz lepsu polovinu u dobrim i losim trenucima, a ako je iznevere - znaju da ce patiti i oni sami. Neki muskarci na ljubav gledaju kao na prolaznu stvar, dok drugi ulaze u veze s nadom da su nasli onu pravu te da ce njihov odnos potrajati. Na taj fenomen razlicito gledaju u razlicitim fazama zivota. Medjutim, ne znaci da vas ne voli samo zato sto to ne ponavlja gotovo mehanicki. Njegovo vreme Mozda ce ljubav iskazivati materijalnim stvarima; kupovace cvece, plisane igracke i cokolade. Ali nemojte misliti da vas voli samo zato sto vam je nesto kupio. Mnogi od njih to smatraju uobicajenim kad su u vezama, odnosno kupuju stvari zato sto "moraju" kako bi na njih gledale kao na dobre i pazljive momke. Obratite paznju na njegovo vreme jer to je najveci poklon koji on moze da vam da. Kad muskarac provodi vise vremena s vama nego sa porodicom i prijateljima, on vam zapravo govori da vas voli. Izabrao je da pokloni svoje slobodno vreme vama, sto bi znacilo da je u tom trenutku zanemario mnoge druge privlacnosti koje su mu se nudile, poput gledanja fudbala s prijateljima. Suptilni znakovi Postoje suptilni znakovi kojima muskarac daje do znanja da mu je stalo. "Volim te" govori u trenutku kad se zauzme za vas u neugodnoj situaciji, kad zbog ode negde gde mu ne odgovara, kad prilikom planiranja necega vas stavi na prvo mesto, kad posecuje vasu rodbinu itd. Kad radi sve te stvari, smatra kako su reci suvisne i veruje da cete razumeti poruke koje time salje. Nazalost, poruke cesto budu izgubljene. Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net Ni muski rod nije imun na snazna osecanja koja su rezultat zadovoljenja osnovnih emotivnih potreba, medjutim, cinjenica je da oni svoju ljubav iskazuju na drugaciji nacin nego sto to cine zene, a takodje je i drugacije tumace. Ni muski rod nije imun na snazna osecanja koja su rezultat zadovoljenja osnovnih emotivnih potreba, medjutim, cinjenica je da oni svoju ljubav iskazuju na drugaciji nacin nego sto to cine zene, a takodje je i drugacije tumace.

Većina muškaraca smatra da izgovaranjem "volim te" na neki način daju obećanje svojim partnerkama kako ih neće izneveriti tako da se time obavezuju na odnos bez previše grešaka, što u njima izaziva strah od neuspeha.

Taj je strah pojačan upravo zbog činjenice da bi se neuspeh mogao dogoditi u trenutku kad su emocionalno ranjivi. To posebno predstavlja problem onima koji vole da budu dominantni i da stvari drže pod kontrolom jer su svesni rizika kojim se izlažu prilikom ulaska u vezu.

Sa te se dve male reči obavezuju da će biti uz lepšu polovinu u dobrim i lošim trenucima, a ako je iznevere - znaju da će patiti i oni sami.

Neki muškarci na ljubav gledaju kao na prolaznu stvar, dok drugi ulaze u veze s nadom da su našli onu pravu te da će njihov odnos potrajati. Na taj fenomen različito gledaju u različitim fazama života. Međutim, ne znači da vas ne voli samo zato što to ne ponavlja gotovo mehanički.

Njegovo vreme

Možda će ljubav iskazivati materijalnim stvarima; kupovaće cveće, plišane igračke i čokolade. Ali nemojte misliti da vas voli samo zato što vam je nešto kupio. Mnogi od njih to smatraju uobičajenim kad su u vezama, odnosno kupuju stvari zato što "moraju" kako bi na njih gledale kao na dobre i pažljive momke.

Obratite pažnju na njegovo vreme jer to je najveći poklon koji on može da vam da. Kad muškarac provodi više vremena s vama nego sa porodicom i prijateljima, on vam zapravo govori da vas voli.

Izabrao je da pokloni svoje slobodno vreme vama, što bi značilo da je u tom trenutku zanemario mnoge druge privlačnosti koje su mu se nudile, poput gledanja fudbala s prijateljima.

Suptilni znakovi

Postoje suptilni znakovi kojima muškarac daje do znanja da mu je stalo. "Volim te" govori u trenutku kad se zauzme za vas u neugodnoj situaciji, kad zbog ode negde gde mu ne odgovara, kad prilikom planiranja nečega vas stavi na prvo mesto, kad posećuje vašu rodbinu itd.

Kad radi sve te stvari, smatra kako su reči suvišne i veruje da ćete razumeti poruke koje time šalje. Nažalost, poruke često budu izgubljene.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare