Veze i odnosi

"Odbijte supruga, muškarci su perverzna bića i samo će hteti još"

Čednost, lišena bilo kakve seksualnosti, tokom 19. veka bila je poželjna ženska vrlina, osim, naravno, za potrebe rađanja dece. Saveti koje su tadašnje žene dobijale u najmanju ruku su danas čudni.

Četvrtak, 26.07.2018.

12:35

Izvor: B92

Foto: Thinkstock

Podeli:

Ženama se tako savetovalo da pokažu svojim muškarcima da na seksualni odnos ne pristaju tek tako i da im, ako je moguće, predstave tako da na njega pristaju protiv svoje volje.

U to vreme knjiga Rut Smiters iz 1894. godine "Seksualni saveti za supružnike"u kojima je ona iznela sijaset saveta za supružnike danas su vrlo diskutabilni, ako ne i šokantni.

Rut tako savetuje ženama da odbiju svog muškarca. Ako to ne učine, dodaje, on će svakodnevno da traži seks, piše 100posto.hr.

"Zato se obavezno tome usprotivite", piše ova autorka.

Dalje savetuje ženama da izbegavaju ljubljenje, jer ako muškarac pokuša da ženu poljubi u usta, ona treba da okrene glavu, kako bi je on poljubio u obraz.

"Bez razgolićivanja", poručuje Rut i dodaje da "pametna mlada nikada neće dozvoliti da je muž vidi bez odeće", niti će, objašnjava dalje, ikada da dođe u situaciju da svog supruga zatekne bez odeće.

Ta "perverzna bića"

Poručuje i da su muškarci "perverzna bića", te da ako im samo nagovestite da biste želele nešto s njima, da će oni to odmah i da private.

"To znači da može da se dogodi odnos u nenormalnim pozama", napisala je Rut.

A ukoliko ni to ne pomogne, ova autorka savetuje ženama da se "prave mrtve".

"Žena mora da bude nepomična tokom odnosa kako njen suprug ne bi njene pokrete shvatao kao seksualno zadovoljstvo", izričita je Rut.

Takođe savetuje da je najbolje ćutati tokom vođenja ljubavi, ali da ako želite da pričate, onda možete svom dragom da govorite o kućnim poslovima, i to neprekidno.

"Seks smanjite na minimum", savetuje autorka, te dodaje da će većina muškaraca od supruge zahtevati seks svaki dan, a da će "mudra žena" prva četiri meseca taj čin dopuštati samo dva puta nedeljno.

Posle toga, smatra Rut, taj broj treba smanjivati.

"Boli me glava", piše Rut - najbolje je reći jedno sat pre odlaska na spavanje.

Od izlaska ove knjige prošlo je više od veka, a i danas se čini da su čak i za to vreme bili preterani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.