- Lični prostor -

"U hrani treba da se uživa, naročito onoj dobro pripremljenoj"

Iako je u svet umetnosti zakoračila kao devojčica, na prvim časovima violine, a nešto kasnije i kroz džez pevanje, Jelena Gavrilović ipak je kao svoje konačno utočište izabrala dramsku umetnost. Podjednako dobra u pozorištu, televiziji i filmu, a čak i u TV reklami gde joj na čudesan način uspeva da osvoji publiku tokom samo jednog jedinog kadra, u samo nekoliko sekundi.

Podeli
Foto: Wine Style
Foto: Wine Style

Trenutno, glumica Jelena Gavrilović sa velikim nestrpljenjem iščekuje prvu epizodu serije Nemanjići - rađanje kraljevine, u kojoj tumači lik Evdokije Anđel,prve žene velikog župana Stefana Nemanjića. Osim glume, aktivna je i u pozorišnoj produkciji, a ni muzička strast je s vremenom nije napustila, paako budete imali sreće možete je videti i čuti na nekoj živoj svirci sa njenim bendomili tokom nekih od njenih di-džej nastupa.

Vino

Vino me asocira na more, na druženje uz muziku. U poslednje vreme više mi prijaju jača crvena vina, iako sam od jednog starijeg kolege čula da crvena vina treba da se piju samo u mesecima koji imaju slovo "r" u svom nazivu, dakle onim hladnijim mesecima, kada je i hrana malo jača. Mislim da je ne samo lepo već i zdravo da se svakog dana popije čaša crvenog vina.

Osim crvenih, volim i rose vina, jer mogu da ih pijem čitavog dana, naročito u letnjim mesecima. Moja omiljena vinarija je Vinarija Zvonko Bogdan, sviđa mi se njihov celokupan pristup, uneli su mnogo toga novog, imaju savremenu tehnologiju i tim sačinjen od mladih talentovanih ljudi. NjihovRose Sec je moje omiljeno vino, mada zimi pijem i ona njihova jača crvena vina. Jako mi se dopadaju i etikete njihovih vina, na kojima su radovi somborskog slikara Eugena Kočiša. Govori se o vezi umetnosti i vina, a ovim njihovim lepim gestom mislim da je ta veza postala još jača.

Hrana

Volim različite kuhinje, iako sam kao i većina nas odrasla na onoj tradicinalnoj. Kako je vreme prolazilo, moj ukus se menjao. Volim naravno povremeno da pojedem i nešto iz naše domaće kuhinje, ali ipak je francuska kuhinja najbliža mom ukusu; ne samo zbog hrane i ukusa, već zbog njihovog kompletnog pristupa i odnosa prema hrani, tog čuvenog francuskog ručka koji traje satima.

Mislim da u hrani treba da se uživa, naročito onoj dobro pripremljenoj. Kako vreme prolazi sve više naginjem zdravim namirnicama i zdravom načinu pripreme hrane, na odgovarajućim uljima, na pari... Kada govorim o hrani koju volim, u stvari govorim o tom jednom danu u nedelji kada sam u mogućnsti da svom telu priuštim jedan plezir. Mediteranska kuhinja spada u tu vrstu umerenije, zdravije hrane, sa mnogo ribe, a koja mi inače veoma prija.

Izlazak

Idelan izlazak je onaj koji krene od ranog jutra pa se razvuče naceo dan, a to mi se dešava često. Dobro, ne baš od ranog jutra, ali volim kada mi se izalazak na ručak pretvori u večernji provod. Volim da izlazim u restorane, malo sam oldtajmer po tom pitanju, i ne volim bučna mesta na kojima je gužva.

Izvor: Wine Style

Lični prostor

Bjelogrlić: Junaci "Boljeg života" živeli su bolje nego mi danas

Velikan srpskog i jugoslovenskog filma, koji je svojim ulogama obeležio živote mnogih od nas, svojim životom daje lični primer kako se treba postaviti prema ovo malo vremena što ga imamo na planeti. Uporan i koncentrisan isključivo na kvalitet krajnjeg rezultata, Bjela se iskazao najpre kao glumac, zatim kao producent, a na kraju i kao reditelj. U intervjuu u magazinu Wine Style prošetali smo se stazom njegovih najupečatljivijih filmskih ostvarenja i dobili insajderski uvid u ono što se dešavalo iza scene i jasan Bjelogrlićev pogled na njegove principe, na sopstvene uspomene i na njegov život, koji je, na koncu, isti onaj život koji živimo i mi.

Licni prostor sreda 10.05. 12:59 Komentara: 46

Bubamara

Nisam jedina koja je stigla do te tačke svog odnosa s Njujorkom - kad shvatiš da više ne možeš da izdržiš njegovu žestinu i neizbežnu blizinu svega. I kada ti više ne pruža utehu čak ni njegova radost i povremeno dirljiva toplina. Kad ti je muka od prokletih sirena

Licni prostor utorak 7.03. 22:18 Komentara: 1

Bez reči

Žena srednjih godina u plavoj skijaškoj jakni u šetnji sa psom oko ponoći. Pas je slobodan, bez povoca. Žena sam ja. Poslednje veče u Beogradu, ujutru letim za Njujork.

Licni prostor ponedeljak 30.01. 20:05 Komentara: 1

Tamo i ovde

Gosti su počeli da stižu oko osam. Do pola 10 dnevna soba bila je puna muzike, smeha i poznatih glasova. Oni gladniji već su se posluživali sa dugačkog stola pored biblioteke, dok su ostali još nazdravljali domaćinima i razmenjivali male priče.

Licni prostor ponedeljak 23.01. 08:45 Komentara: 3
strana 1 od 26 idi na stranu