Mirjana Karanović: Hrabrost mora da se vežba

Hrabrost, samopouzdanje i borba protiv sopstvenih strahova samo su neke od tema koje je poznata glumica Mirjana Karanović podelila sa publikom tokom „Smart Breakfast“ događaja organizovanog 20. novembra, od strane Američke privredne komore u Srbiji.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

14:56

Default images

Počevši svoju priču od lične filozofije utemeljene na strasti, koja ju je tokom života navela da postane ono što jeste danas, Mirjana je istakla da je gluma ono što je definiše kao osobu ali da je u duši takođe i istraživač koji na svom putu voli da rizikuje, i u čemu često uspeva zahvaljujući smelim životnim odlukama.

Jedan od lajtmotiva ovog otvorenog razgovora odnosio se upravo na hrabrost, za koju je rekla da se meri u odnosu na strahove sa kojima se svakodnevno suočavamo. Prema njenim rečima, hrabrost moramo konstantno vežbati kako bismo negde počeli i na kraju pobedili. „Hrabrost je kada pobediš strahove. Javlja se kada želiš nešto, pobediš svoj strah i stigneš do cilja. Kada si poražen, pa pokušaš ponovo“, rekla je Mirjana Karanović.
Foto: Miroslav Petroviæ
Upitana kako se bori protiv deficita nade i vere koji se povremeno javljaju, ona je objasnila da je u takvim situacijama najbitnije biti veran sebi i da nada, vera i sreća zavise isključivo od nas samih. Ono što je privuklo posebnu pažnju publike i poslovne zajednice je bio i Mirjanin stav prema samopouzdanju kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu. Istakavši da se od loših stvari ne može pobeći i da su porazi isto toliko deo naših života koliko i pobede, Mirjana ja rekla da je nakon poraza bitno racionalizovati sopstvene postupke i doneti odluku jer nas upravo to čini odraslim ljudima i daje snagu da nastavimo dalje.

Sa svim svojim životnim i profesionalnim usponima i padovima, kao jedna od naših najuspešnijih glumica, Mirjana Karanović i dalje aktivno učestvuje u kuturnom životu kako na bini, tako i na platnu. Za kraj, publici je poručila da se ne boje života već da hrabro koračaju kroz život i da sa puno vere u sebe biraju vrata koja će im se otvarati tokom života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: