Kako da prevarite godine

Ko bolje može da ukrade tajne o mladalačkom izgledu od samih dermatologa? Od spavanja, do grickanja, preko mesta u avionu na kom bi trebalo da sedite. Ovi trikovi će učiniti da izgledate mlađe bez skupih i bolnih operacija ili invazivnih tretmana lepote.

Život

Izvor: B92

Petak, 29.10.2010.

15:56

Default images

Nudimo vam par trikova poznatih američkih dermatologa koji će učiniti da izgledate mlađe:

1. Vežbajte i vodite aktivni način života. Vežbanje poboljšava cirkulaciju i brži protok hranljivih materija kroz vašu kožu.

2. Ne naprežite mišiće lica i vrata dok vežbate. Natezanje ovih mišića može da produbi linijice dok mišići vrata slabe i pospešuje se opuštanje.

3. Izbegavajt pušenje – pušenje usporava protok kiseonika kroz kožu i uzrokuje stvaranje dubokih linijica i promenu boje kože.

4. Kada putujete avionom, izbegavcajte mesta do prozora - usled visoke nadmorske visine bićete izloženi većem UV zrečenju.

5. Ne čačkajte kožu. Širenje bakterija po vašem licu dovodi do iritacije i može ostaviti ožiljke.

6. Pokušajte da odete na spavanje pre 23 sata svake večeri da biste optimalizovali prirodno lučenje hormona rasta koji podstiče proizvodnju kolagena.

7. Nemojte se izlagati suncu u periodi između 10 i 16 h, tada je sunce najjače i uzrokuje najveća oštećenja.

8. Zdravije se hranite i smanjite unos šećera i soli. Ovi sastojci brže razgrađuju kolagen.

Foto: Stefano Valle / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: