Sreda, 15.04.2015.

09:55

Čeh proglasio državu između Srbije i Hrvatske

Izvor: Beta

Èeh proglasio državu izmeðu Srbije i Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

lib

pre 9 godina

Iscepao sam se od smeha na onih par komunjarskih komentara koji kukaju jer nisu dobrodošli u libertarijansku državu. Za one koji ne znaju, glavni princip libertarijanizma jeste individualizam, komunizam kao kolektivistička glupost je više nego nepoželjan. Isto važi i za desničarske ideologije koje su tek druga strana kolektivističkog novčića. Jednakost i nekakva prava ovih i onih nisu zagarantovana od strane države. Jednakost se postiže sposobnošću a prava se zarađuju od strane drugih građana. Sigurnost se trampi za maksimalnu slobodu.

mr. Vit

pre 9 godina

@ meee
eeee,bas nam je zao,taj resurs je vec u rukama mog rodje..hm,nego da vidim nesto,a,da li bi vas recimo zanimao copor svinja?

ШУМAДИНAЦ

pre 9 godina

Ко ли му штити ваздушни простор?
(Окружен громадама, 15. april 2015 13:16)

Pa valjda dunavski komarci

Realno

pre 9 godina

Tih 7km^2 nekome ne znaci nista, a nekome drzavu. Ideja je genijalna. Biznis zona dvije drzave, pa nek spoje do bosne ili prevuku malo juznije pa dobijes biznis zonu tri drzave. Poslije te drzave mogu da trguju sa ostatkom svijeta kako hoca, a da nikakve sankcije to ne mogu zeznuti. p.s. Realnije da idu do madzara al nekako naginjem na svoju stranu.

meee

pre 9 godina

Gosn Vit,
ja bih zeleo da postanem gradjanin Liberlanda. Nikada nisam krivicno ni prekrsajno gonjen. Duvam travu po ceo dan i ne smetam nikome. Gosn Vit ja bih da posedujem malu plantazu na vasoj zemlji. Bicu miran i nekoristan.
Pls Mr Vit

Balkanac

pre 9 godina

Balkan je do južne obale Save i Dunava.
(Geografija, 15. april 2015 15:34)

Netacno. To je odokativna granica. Po pravoj definiciji poluostrva da je to kopno sa tri strane okruzeno vodom a jednom kopnom, Balkansko poluostrvo je sve ispod zamisljene linije koja spaja najsevernije tacke Crnog i Jadranskog mora (otprilike gradove Trst i Odesu). link http://s16.postimg.org/oxbsyd31x/Untitled.png

Sa druge strane u politickom smislu se Srbija i Hrvatska svakako smatraju delom Balkana tako da je novoformirana drzava Liberlend i u faktickom i politickom smislu deo istog.

Deda

pre 9 godina

Evo, ja ovu ideju shvatam ozbiljno, možda ne na mestu na kome je predviđena, jer bi i sa jedne i sa druge strane bili okruženi isfrustriranim komšijama. Ali živeti u državi, makar i maleckoj, u kojoj vera i nacionalnost ne igraju glavnu ulogu, u kojoj nema korupcije, u kojoj svako gleda svoja posla i opušteno se bavi poslom u kojem uživa, oduvek mi je bio san. I kao takav će, očigledno, ostati.

TT

pre 9 godina

"Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što... "
@ (Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)


Kao prvo 345 godina pod Turcima a ne 500 - u stvari RATA sa Turcima.
A verujem da ima mnogo vise od toga... od Viseslava, preko Vlastimirovica i mnogih drugih dinastija do Nemanjica... srpskog Carstva i svega ostaloga pa do prve nezavisne moderne drzave u ovom delu Evrope i 19. veku.... sve do Jugoslavije i pobede u dva svetska rata....

Sve to poredeci sa hrvatskom "istorijom" - narocito sa dostignucima NDH.... i zavrsno sa "olujom"...

Srbija zaista ima mnogo razloga da se ponosi. A vi i dalje pokusavajte da nadjete svoj razlog za isto!

Meti

pre 9 godina

@(Hm, 15. april 2015 13:30) Ma sta Srbija, ako Liberland prizna Kosovo to je gotova stvar.

Amerika zemlja velikaaaaa, Kosovo Republikaaaaa, nema tu "ako", vec je gotova stvar.

Swedenonline

pre 9 godina

@ Swedenonline 
slusaj ti tamo "sweden",kako bi bilo da ti malo mislis glavom a ne jezikom,nisi ti uvredio njih,nego nas?
(liberland, 15. april 2015 15:50)

Nema Deda Mraza! :-P

ne

pre 9 godina

@TT
Pod Turcima smo bili skoro 500 godina.Ako racunas Srbiju i njene danasnje teritorije. Nije cela Srbija pala pod Osmanlije u jednom trenutku, nego je ogroman deo bio pod njima mnogo pre konacnog pada Srbije koja se svodila na grad Smederevo i okolinu.
A o vazalnom odnosu prema Osmanlijama jos od 1389 da ne pricamo...

Sale

pre 9 godina

@milan
Nasmeja me sve ovo ali sta ce da rade kad se Dunav jednom izlije i poplavi ovu "drzavicu"?Ko ce da ih evakuise?Komarci?

Pa, posto ova nova "drzavica" ranije udje u EU nego Srbija, EU ce se pobrine za njih...
Sem toga, EU ne treba da kupuje nista od njih, vec samo da im isporucuje robu u ducan i na pijacu, zato ce EU njih da voli najvise!

Bob Rock

pre 9 godina

ne računajući indisponirane janeze liberland je jedina drzava u susjedstvu s kojim nismo ratovali. triba to prominit barem radi tradicije hehe

andreas kisser

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.
(Dusan sa Zvezdare, 15. april 2015 10:24)

auuu, kolko ti nisi u stanju da dobacis! jel si imao logiku u trecem srednje?

Glavati Mile

pre 9 godina

Taj dio na zapadnoj obali Dunava pripada Srbiji,vjerovali ili ne,cak i po hrvatskom tumacenju granica izmedju Hrvatske i Srbije.

DRL

pre 9 godina

samo se vi zezajte,ovo uopste nije nimalo naivno,..mnogi evropski mediji su objavili ovu vest,i kako za sad stvari stoje izgleda da niko nije protiv..

Župa Dubrovnik

pre 9 godina

Line,kejto...boze sacuvaj da se ponosin sa NDH,Jasenovcom,pa bio bi bolesnik da se ponosim time,ja nisam ni rekao da se ponosim hrv.povjescu,ali brate dragi nemate se ni vi s čime ponosit,jedino sportom i jedni i drugi....

maki

pre 9 godina

godina 2100, srbija i hrvatska sklopile pakt dunavska liga radi odbrane od agresorske politike liberlanda, koja propagira osvajanje i hrvatske i srbije i eliminusanja svih vrsta nacionalizma, iskorenjivanja korupcije i smanjenja zaposlenih na budzetu, kao i da se potomci duznika u svajcarcima oslobode od daljeg placanja, to je i uplasilo ove dve drzave i nateralo na savez, jer se plase uticaja normalnih vrednosti na stanovnistvo, a to bi prouzrokovalo normalan zivot na ovim prostorima, u statutu dunavske lige se navodi da ce posle kraha liberlanda ponovo dovesti sovinizam i provokacije izmedju saveznica na uobicajen nivo

Ante

pre 9 godina

sad srbi nece biti najgori u regionu sto se nogometa tice.
(ljepi hrvoje, 15. april 2015 14:07)
Daj ovima 2-3 godine vremena i dobit će Srbiju bez da se oznoje :)

Line

pre 9 godina

Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što...
(Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)
A vi se ponosite nacistickom prosloscu, olujom,Jasenovcem a sto je najace, pola vas su Srbi.Smesni ste.

vlada

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.
(Ivica Barisic, 15. april 2015 14:2

Prosto za ne poverovati da takav komad zemlje izmedju Srbije i Hrvatske postoji! :-D

Nemoj da te čuje naš Karlovac, Karlobag, Ogulin i Virovitica Premijer! :-D

Dule

pre 9 godina

@Župa Dubrovnik: Nasa "povest" je takva kakva je. Trebalo nam je za sve to preko 600 godina. Vi ste to odradili za 5 godine (1941-1945). Tako nesto necemo mi nikad moci da postignemo...

TRex

pre 9 godina

U pitanju je spor oko granica na Dunavu i svaka strana je iznela svoje predloge razgraničenja. Kada se , verovatno posle arbitraže, bude potpisao Sporazum oko te granice, taj deo teritorije će pripasti nekoj od država u sporu. Prema tome, nije to neka treitorije 'koju niko ne želi', već se još ne zna kojoj će strani pripasit.

CroMag

pre 9 godina

Jadan ni ne zna kakve bi susjede dobio. Jedino je Sloveniji bilo gore. Oni onako radišni , a dijelili državu sa Srbima,Hrvatima i Bosancima. Daj zamisli tragedije.

pa kako niko ovo nije Srbija?

pre 9 godina

Ovo je jedini deo Srbije koji prelazi na hrvatsku stranu Dunava, a pošto Hrvati ne žele da se odreknu svojih tj. naše obale Danava iako im ništa ne znače, zašto bi se mi odrekli naše obale sa njihove stane aiko nam ništa ne znači tih 7 km2. :-)

TRex

pre 9 godina

"@TRex, ukoliko pogledas malo bolje na toj mapi koju si okacio
zapravo nije. Ne zeli ga niko, ni Hrvatska ni Srbija."(Drazen)

@Drazen, ukoliko ti pogledaš malo bolje, videćeš da je to u
okviru crvene isprekidane linije, tj. predlog hrvatske strane.
http://www.serbiamap.net/maps/granicni-spor-srbija-hrvatska.jpg

A, potpuno je besmislena tvrdnja da taj deo zemlje niko ne želi.

Odlicno

pre 9 godina

Hrvati negoduju (misle da u svakom sudskom sporu oni pobedjuju), a Srbi su srecni sto imaju jos neku zemlju pored a da nije Hrvatska.
Ziveo nama Liberland ! Koliko je zainteresovanih odavde, bice ubrzo prenaseljen. :)

Ivica Barisic

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.

milojko

pre 9 godina

"i poziva sve pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela." - ajde neocasti i ekstremisti. ali zasto nece komuniste? ne mislim na staljinizam nego ako je neko utopista, veruje da svi mogu biti jednaki, mislim na izvorne komunisticke ideje. cim je to spomenuo znaci da deli ljude po politickom/ekonomskom ubedjenju i da nije tacno da su svi dobronamerni dobrodosli.

marko

pre 9 godina

Srbi i Hrvati? hahaha
pa sva sreća da nas je malo,inače bi šteta bila nesagledljiva kad uzmemo u obzir koliko smo divlji.
Zamislite da Srbi i Hrvati imaju moć Rusa i Amerikanaca..KUKUUU

Marko

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.
(Guliver, 15. april 2015 12:13)
Decko, razumem ja da ti imas komplekse od mracne povijesti i da ne mozes sebe da nateras da kliknes taster kako bi Srbi napisao velikim slovom, ali te mrznje i vestackog izjednacavanja je dosta. Srbi svojom istorijom mogu da se ponose, a najgora stvar koju su uradili je sto su stvorili zajednicku drzavu i sebe se odrekli.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Pa je nasao Srbe i Hrvate da naseli :-D

Ako gosn Ceh pusti popove i hodze da mu kolo vode proce ta drzava gore i od Jugoslavije! :-)

samo da primetim

pre 9 godina

Po debilnim komentarima na debilnu vest vidim da su većinom botovski, e sad kojih botova i zašto, to već nije jasno. Verovatno je cilj da nas ubede da smo mi ostali ludi a ne oni.

Djoshica

pre 9 godina

@koro od banane
U pravu si, i za zareze, i gramatiku...
Imaš dve opcije, da ne čitaš moje komentare, ili da ih gramatički ispravljaš.
Oni koji me razumeju, ne vide ni nepismenost, ni gluposti, koje pišem.
Njima pišem. Ostale, glupostima zabavljam, ili nerviram.

Guliver

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.

Coco Bill

pre 9 godina

Ako me gospodin Jedlička primi, ja odmah postajem njegov bot. Evo recimo: Liberland može da zahvali, da od kada je gospodin Jedlička došao za predsednika Liberland je krenuo u nezaustavljive suštinske reforme, da svima bude bolje a ne samo pojedincima. Svaki Liberlanđanin zna, da je njemu stalo, do svakog Liberlanđanina i zato su ovde, svi željni da budu, sa gospodinom Vitom u Liberlandu, jer im on uliva sigurnost u njihovu budućnost, a to će se još više pokazati posle sprovedenih reformi. Ovih, samo nekoliko, koji su se javili i koji gaje sumnju u Liberland sigurno su plaćenici od strane Miškovića i ostale prošle vlasti u Liberlandu....Takvog čoveka smo dugo čekali...ali evo, na našu sreću, došao je....

ДаЛаник

pre 9 godina

Боже, свет је пун оваквих глупости. Ако је то већ држава, што не оде у њу да живи? Него седи у Прагу или где и прави се паметан. Дошао сам у фазу у којој ме овакве ствари све више нервирају, као добар фазон а у ствари будалаштина само тако. Боље да је почистио тротоар испред своје куће или отишао негде на друштвено корисни рад, ако већ хоће да помогне "добрим људима" него што оснива државе да би добио вест која ће пар дана да замајава беспослене.

samo budale i konji rade

pre 9 godina

Jos tridesetih godina proteklog veka izvesni Englez je proglasio jedno britansko ostrvo svojom kraljevinom; sedamdesetih pomenutog veka neki Australijanac je proglasio nezavisnost svog imanja od Australije… lepo su se obogatili na racun neuracunljivosti.

Stefan_MKD

pre 9 godina

Nasalost postoji mogucnost da je tip desnicar (iako koristi "Liber", pogledajte liberale ili Americke takozvane libertarijance) a to zakljucujem po objascenju za njegovog sajta i zute boje na zastavi. http://liberland.org/en/about/

Federalna Vojvodina

pre 9 godina

Takva drzava uskoro ce i postojati...ime joj je Vojvodina!
(Zeka, 15. april 2015 11:13)


Ne znam sta ce ovi iz Srema , koji traze nezavistan i slobodan Srem da kazu, a Banat se vec nije slozio. Severna Backa zeli slobodni sever.A onih 506 000 nemaca iz Banata imaju potomke... Hteli bi nesto da kazu po tom pitanju nezavisne Vojvodine

michele

pre 9 godina

Pozdravljam !!! treba da se prosiri na mnogo vecu teritoriju na osnovu referenduma okolnih teritorija !!!
(vreme je, 15. april 2015 10:32)
hahaha "na osnovu referenduma okolnih teritorija" :) Ovi 'teritorijalisti' bas nisu sami svoji! Idi grabi u Hrvatskoj ti,plemenska manjino,uredjenija je zemlja i prakticno si odmah u EU ;)

Srdjan

pre 9 godina

Super... Samo što demokratsko uredjenje podrazumeva da državljani na izborima biraju predsednika, koji je u ovom slučaju samoproglašen.

lol

pre 9 godina

koliko bi bilo sada najjače da mu uspe ideja i da na takom malom prostoru ispadne uspešna ekonomija gde su porezi minimalni a javni sektor sveden na suštu neophodnost, nešto na foru Hong Konga i tolicka država ima bolje ekonomske pokazatelje i od Hrvatske i Srbije zajedno. Umro bih od smeha zbog objašnjavanja kako je to surova, neoliberalno kapitalistička zemlja gde svinje od privatnika mogu poštenim radom da se bogate bez da izdržavaju partijske botove i neradnike a čovek ima onoliko para koliko je spreman sam da zaradi, bez da ga država zapošljava, plaća da produžava lozu, "subvencioniše" da ostane u zemlji i slične komunjarske idiotluke.

hypic

pre 9 godina

Klovn.Ovo je ordinarna glupost i kako je jedan komentar napisan želja da se privuče pažnja.Ima toliko malih ostrva po okeanima koja ne pripadaju nijednoj zemlji.Zamislite šta bi se desilo kada bi se pojavili ovakvi likovi i po sopstvenom nahođenju okupirali te teritorije.Neka se vrati u svoju zemlju i tamo prosipa ove gluposti.

my way

pre 9 godina

Presao sa obe strane Dunava mirnim putem, ako ne gresim. Sad ce to postati sveta srpska i tisucljetna hrvatska zemlja. Nego, da unesem i malo proklete ozbiljnosti, granica je sredina Dunava, a ovo je verovatno zasnovano na analizi nebuloznih hrvatskih zahteva za prelazak na nasu stranu.

Dule

pre 9 godina

Gluposti. I nije bas duhovit, jer nije prvi koji tako nesto "predlaze". Neka pravi svoj "Liberland" izmedju Ceske i Slovacke, ili izmedju Ceske i Nemacke, pa neka zivi tamo. Politicar (jos iz neke marginalne desnicarske stranke!) trazi publicitet, nista vise.

Melenci

pre 9 godina

sada ce se i Hrvatska i Srbija setiti da je njihova teritorija,da je to klasicna secesija i otimacina.On ce otici,a mi ostati da se svadjamo i vredjamo jos narednih 100g.Bas je nasao pravo mesto za osnivanje drzave,nikad mira,uvek dinamika,milina jedna!

lanterna

pre 9 godina

Budeš li tako pribira, nećeš imati ni jednoga građanina svoje zemlje. A ča će ti onda država, lipi moj čovik?. U balkanskom loncu nema takvih. Svi su upali u neke druge mriže.

wlado

pre 9 godina

vrhunski, iako ce ga proterati, lepa vest u moru, kosova, poplava, vucica...

Bilo bi jako zanimljivo da imamo nove komsije, i da pratimo razvijanje najmanje zemlje. Nek je sa srecom.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.

deus ex libri

pre 9 godina

puna im usta slobode, ali kad je neko komunista, sto je njegova licna sloboda da bude, onda ne moze da dodje... licemerje a ne sloboda

Djoshica

pre 9 godina

Ako mu, pravno niko, ništa ne može, kupiće(njegovom cifrom), njegove potpise, i ajde razlaz, mamlazi. Pitanje koliko vredi njegova utopija, evra ili dolara, a ako je idealista, ubediće ga nekim manjim nedaćama, uz poslednju valutnu ponudu(skromniju ali mnogo zdraviju).

ky3ma

pre 9 godina

Odmah za priznati, ako isto zele i hrvati. Dati mu zastitu nase vojske. Obezbediti saobracajnicu. Moze da bude unosno. I da ne ulazi u EU, to je obaveza.

Ivan

pre 9 godina

Kakva glupost, ne verujem sta sve citam u poslednje vreme.Kuda ide ovaj svet?Kako smo poceli, dajem nam max 100god za potpuno unistenje ljudskog roda, ima da nas nema...Izumrecemo kao dinosaurusi, samo ce kosti da ostanu od nas. A to smo vec i zasluzili.

zoran

pre 9 godina

Lepa ideja od desničara. Našao čovek rupu u zakonu, hhahahahaha!
To područje je predmet razgraničenja Srbije i Hrvatske kako čitam
na Hr sajtovima.
Gde baš dođe Češki desničar, malo nam je ovih naših.
Kako se i on transformisao, od kada desničari "baštine" parolu:
"Živi i pusti druge da žive"?
Lepa ideja na pogrešnom mestu. Dobro je napomenuo Srbe i Hrvate
da ga oteraju hahahahhahha.
Nema on pojma gde je došao :)

Melenci

pre 9 godina

sada ce se i Hrvatska i Srbija setiti da je njihova teritorija,da je to klasicna secesija i otimacina.On ce otici,a mi ostati da se svadjamo i vredjamo jos narednih 100g.Bas je nasao pravo mesto za osnivanje drzave,nikad mira,uvek dinamika,milina jedna!

ky3ma

pre 9 godina

Odmah za priznati, ako isto zele i hrvati. Dati mu zastitu nase vojske. Obezbediti saobracajnicu. Moze da bude unosno. I da ne ulazi u EU, to je obaveza.

wlado

pre 9 godina

vrhunski, iako ce ga proterati, lepa vest u moru, kosova, poplava, vucica...

Bilo bi jako zanimljivo da imamo nove komsije, i da pratimo razvijanje najmanje zemlje. Nek je sa srecom.

Marko

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.
(Guliver, 15. april 2015 12:13)
Decko, razumem ja da ti imas komplekse od mracne povijesti i da ne mozes sebe da nateras da kliknes taster kako bi Srbi napisao velikim slovom, ali te mrznje i vestackog izjednacavanja je dosta. Srbi svojom istorijom mogu da se ponose, a najgora stvar koju su uradili je sto su stvorili zajednicku drzavu i sebe se odrekli.

deus ex libri

pre 9 godina

puna im usta slobode, ali kad je neko komunista, sto je njegova licna sloboda da bude, onda ne moze da dodje... licemerje a ne sloboda

Federalna Vojvodina

pre 9 godina

Takva drzava uskoro ce i postojati...ime joj je Vojvodina!
(Zeka, 15. april 2015 11:13)


Ne znam sta ce ovi iz Srema , koji traze nezavistan i slobodan Srem da kazu, a Banat se vec nije slozio. Severna Backa zeli slobodni sever.A onih 506 000 nemaca iz Banata imaju potomke... Hteli bi nesto da kazu po tom pitanju nezavisne Vojvodine

Dule

pre 9 godina

Gluposti. I nije bas duhovit, jer nije prvi koji tako nesto "predlaze". Neka pravi svoj "Liberland" izmedju Ceske i Slovacke, ili izmedju Ceske i Nemacke, pa neka zivi tamo. Politicar (jos iz neke marginalne desnicarske stranke!) trazi publicitet, nista vise.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.

marko

pre 9 godina

Srbi i Hrvati? hahaha
pa sva sreća da nas je malo,inače bi šteta bila nesagledljiva kad uzmemo u obzir koliko smo divlji.
Zamislite da Srbi i Hrvati imaju moć Rusa i Amerikanaca..KUKUUU

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Pa je nasao Srbe i Hrvate da naseli :-D

Ako gosn Ceh pusti popove i hodze da mu kolo vode proce ta drzava gore i od Jugoslavije! :-)

Guliver

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.

Coco Bill

pre 9 godina

Ako me gospodin Jedlička primi, ja odmah postajem njegov bot. Evo recimo: Liberland može da zahvali, da od kada je gospodin Jedlička došao za predsednika Liberland je krenuo u nezaustavljive suštinske reforme, da svima bude bolje a ne samo pojedincima. Svaki Liberlanđanin zna, da je njemu stalo, do svakog Liberlanđanina i zato su ovde, svi željni da budu, sa gospodinom Vitom u Liberlandu, jer im on uliva sigurnost u njihovu budućnost, a to će se još više pokazati posle sprovedenih reformi. Ovih, samo nekoliko, koji su se javili i koji gaje sumnju u Liberland sigurno su plaćenici od strane Miškovića i ostale prošle vlasti u Liberlandu....Takvog čoveka smo dugo čekali...ali evo, na našu sreću, došao je....

lol

pre 9 godina

koliko bi bilo sada najjače da mu uspe ideja i da na takom malom prostoru ispadne uspešna ekonomija gde su porezi minimalni a javni sektor sveden na suštu neophodnost, nešto na foru Hong Konga i tolicka država ima bolje ekonomske pokazatelje i od Hrvatske i Srbije zajedno. Umro bih od smeha zbog objašnjavanja kako je to surova, neoliberalno kapitalistička zemlja gde svinje od privatnika mogu poštenim radom da se bogate bez da izdržavaju partijske botove i neradnike a čovek ima onoliko para koliko je spreman sam da zaradi, bez da ga država zapošljava, plaća da produžava lozu, "subvencioniše" da ostane u zemlji i slične komunjarske idiotluke.

Ivica Barisic

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.

maki

pre 9 godina

godina 2100, srbija i hrvatska sklopile pakt dunavska liga radi odbrane od agresorske politike liberlanda, koja propagira osvajanje i hrvatske i srbije i eliminusanja svih vrsta nacionalizma, iskorenjivanja korupcije i smanjenja zaposlenih na budzetu, kao i da se potomci duznika u svajcarcima oslobode od daljeg placanja, to je i uplasilo ove dve drzave i nateralo na savez, jer se plase uticaja normalnih vrednosti na stanovnistvo, a to bi prouzrokovalo normalan zivot na ovim prostorima, u statutu dunavske lige se navodi da ce posle kraha liberlanda ponovo dovesti sovinizam i provokacije izmedju saveznica na uobicajen nivo

Srdjan

pre 9 godina

Super... Samo što demokratsko uredjenje podrazumeva da državljani na izborima biraju predsednika, koji je u ovom slučaju samoproglašen.

samo budale i konji rade

pre 9 godina

Jos tridesetih godina proteklog veka izvesni Englez je proglasio jedno britansko ostrvo svojom kraljevinom; sedamdesetih pomenutog veka neki Australijanac je proglasio nezavisnost svog imanja od Australije… lepo su se obogatili na racun neuracunljivosti.

milojko

pre 9 godina

"i poziva sve pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela." - ajde neocasti i ekstremisti. ali zasto nece komuniste? ne mislim na staljinizam nego ako je neko utopista, veruje da svi mogu biti jednaki, mislim na izvorne komunisticke ideje. cim je to spomenuo znaci da deli ljude po politickom/ekonomskom ubedjenju i da nije tacno da su svi dobronamerni dobrodosli.

Line

pre 9 godina

Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što...
(Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)
A vi se ponosite nacistickom prosloscu, olujom,Jasenovcem a sto je najace, pola vas su Srbi.Smesni ste.

zoran

pre 9 godina

Lepa ideja od desničara. Našao čovek rupu u zakonu, hhahahahaha!
To područje je predmet razgraničenja Srbije i Hrvatske kako čitam
na Hr sajtovima.
Gde baš dođe Češki desničar, malo nam je ovih naših.
Kako se i on transformisao, od kada desničari "baštine" parolu:
"Živi i pusti druge da žive"?
Lepa ideja na pogrešnom mestu. Dobro je napomenuo Srbe i Hrvate
da ga oteraju hahahahhahha.
Nema on pojma gde je došao :)

TT

pre 9 godina

"Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što... "
@ (Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)


Kao prvo 345 godina pod Turcima a ne 500 - u stvari RATA sa Turcima.
A verujem da ima mnogo vise od toga... od Viseslava, preko Vlastimirovica i mnogih drugih dinastija do Nemanjica... srpskog Carstva i svega ostaloga pa do prve nezavisne moderne drzave u ovom delu Evrope i 19. veku.... sve do Jugoslavije i pobede u dva svetska rata....

Sve to poredeci sa hrvatskom "istorijom" - narocito sa dostignucima NDH.... i zavrsno sa "olujom"...

Srbija zaista ima mnogo razloga da se ponosi. A vi i dalje pokusavajte da nadjete svoj razlog za isto!

my way

pre 9 godina

Presao sa obe strane Dunava mirnim putem, ako ne gresim. Sad ce to postati sveta srpska i tisucljetna hrvatska zemlja. Nego, da unesem i malo proklete ozbiljnosti, granica je sredina Dunava, a ovo je verovatno zasnovano na analizi nebuloznih hrvatskih zahteva za prelazak na nasu stranu.

ДаЛаник

pre 9 godina

Боже, свет је пун оваквих глупости. Ако је то већ држава, што не оде у њу да живи? Него седи у Прагу или где и прави се паметан. Дошао сам у фазу у којој ме овакве ствари све више нервирају, као добар фазон а у ствари будалаштина само тако. Боље да је почистио тротоар испред своје куће или отишао негде на друштвено корисни рад, ако већ хоће да помогне "добрим људима" него што оснива државе да би добио вест која ће пар дана да замајава беспослене.

ШУМAДИНAЦ

pre 9 godina

Ко ли му штити ваздушни простор?
(Окружен громадама, 15. april 2015 13:16)

Pa valjda dunavski komarci

hypic

pre 9 godina

Klovn.Ovo je ordinarna glupost i kako je jedan komentar napisan želja da se privuče pažnja.Ima toliko malih ostrva po okeanima koja ne pripadaju nijednoj zemlji.Zamislite šta bi se desilo kada bi se pojavili ovakvi likovi i po sopstvenom nahođenju okupirali te teritorije.Neka se vrati u svoju zemlju i tamo prosipa ove gluposti.

michele

pre 9 godina

Pozdravljam !!! treba da se prosiri na mnogo vecu teritoriju na osnovu referenduma okolnih teritorija !!!
(vreme je, 15. april 2015 10:32)
hahaha "na osnovu referenduma okolnih teritorija" :) Ovi 'teritorijalisti' bas nisu sami svoji! Idi grabi u Hrvatskoj ti,plemenska manjino,uredjenija je zemlja i prakticno si odmah u EU ;)

Ivan

pre 9 godina

Kakva glupost, ne verujem sta sve citam u poslednje vreme.Kuda ide ovaj svet?Kako smo poceli, dajem nam max 100god za potpuno unistenje ljudskog roda, ima da nas nema...Izumrecemo kao dinosaurusi, samo ce kosti da ostanu od nas. A to smo vec i zasluzili.

Djoshica

pre 9 godina

Ako mu, pravno niko, ništa ne može, kupiće(njegovom cifrom), njegove potpise, i ajde razlaz, mamlazi. Pitanje koliko vredi njegova utopija, evra ili dolara, a ako je idealista, ubediće ga nekim manjim nedaćama, uz poslednju valutnu ponudu(skromniju ali mnogo zdraviju).

lanterna

pre 9 godina

Budeš li tako pribira, nećeš imati ni jednoga građanina svoje zemlje. A ča će ti onda država, lipi moj čovik?. U balkanskom loncu nema takvih. Svi su upali u neke druge mriže.

Bob Rock

pre 9 godina

ne računajući indisponirane janeze liberland je jedina drzava u susjedstvu s kojim nismo ratovali. triba to prominit barem radi tradicije hehe

Ante

pre 9 godina

sad srbi nece biti najgori u regionu sto se nogometa tice.
(ljepi hrvoje, 15. april 2015 14:07)
Daj ovima 2-3 godine vremena i dobit će Srbiju bez da se oznoje :)

Odlicno

pre 9 godina

Hrvati negoduju (misle da u svakom sudskom sporu oni pobedjuju), a Srbi su srecni sto imaju jos neku zemlju pored a da nije Hrvatska.
Ziveo nama Liberland ! Koliko je zainteresovanih odavde, bice ubrzo prenaseljen. :)

Glavati Mile

pre 9 godina

Taj dio na zapadnoj obali Dunava pripada Srbiji,vjerovali ili ne,cak i po hrvatskom tumacenju granica izmedju Hrvatske i Srbije.

vlada

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.
(Ivica Barisic, 15. april 2015 14:2

Prosto za ne poverovati da takav komad zemlje izmedju Srbije i Hrvatske postoji! :-D

Nemoj da te čuje naš Karlovac, Karlobag, Ogulin i Virovitica Premijer! :-D

CroMag

pre 9 godina

Jadan ni ne zna kakve bi susjede dobio. Jedino je Sloveniji bilo gore. Oni onako radišni , a dijelili državu sa Srbima,Hrvatima i Bosancima. Daj zamisli tragedije.

meee

pre 9 godina

Gosn Vit,
ja bih zeleo da postanem gradjanin Liberlanda. Nikada nisam krivicno ni prekrsajno gonjen. Duvam travu po ceo dan i ne smetam nikome. Gosn Vit ja bih da posedujem malu plantazu na vasoj zemlji. Bicu miran i nekoristan.
Pls Mr Vit

TRex

pre 9 godina

U pitanju je spor oko granica na Dunavu i svaka strana je iznela svoje predloge razgraničenja. Kada se , verovatno posle arbitraže, bude potpisao Sporazum oko te granice, taj deo teritorije će pripasti nekoj od država u sporu. Prema tome, nije to neka treitorije 'koju niko ne želi', već se još ne zna kojoj će strani pripasit.

Župa Dubrovnik

pre 9 godina

Line,kejto...boze sacuvaj da se ponosin sa NDH,Jasenovcom,pa bio bi bolesnik da se ponosim time,ja nisam ni rekao da se ponosim hrv.povjescu,ali brate dragi nemate se ni vi s čime ponosit,jedino sportom i jedni i drugi....

pa kako niko ovo nije Srbija?

pre 9 godina

Ovo je jedini deo Srbije koji prelazi na hrvatsku stranu Dunava, a pošto Hrvati ne žele da se odreknu svojih tj. naše obale Danava iako im ništa ne znače, zašto bi se mi odrekli naše obale sa njihove stane aiko nam ništa ne znači tih 7 km2. :-)

Dule

pre 9 godina

@Župa Dubrovnik: Nasa "povest" je takva kakva je. Trebalo nam je za sve to preko 600 godina. Vi ste to odradili za 5 godine (1941-1945). Tako nesto necemo mi nikad moci da postignemo...

Djoshica

pre 9 godina

@koro od banane
U pravu si, i za zareze, i gramatiku...
Imaš dve opcije, da ne čitaš moje komentare, ili da ih gramatički ispravljaš.
Oni koji me razumeju, ne vide ni nepismenost, ni gluposti, koje pišem.
Njima pišem. Ostale, glupostima zabavljam, ili nerviram.

Deda

pre 9 godina

Evo, ja ovu ideju shvatam ozbiljno, možda ne na mestu na kome je predviđena, jer bi i sa jedne i sa druge strane bili okruženi isfrustriranim komšijama. Ali živeti u državi, makar i maleckoj, u kojoj vera i nacionalnost ne igraju glavnu ulogu, u kojoj nema korupcije, u kojoj svako gleda svoja posla i opušteno se bavi poslom u kojem uživa, oduvek mi je bio san. I kao takav će, očigledno, ostati.

lib

pre 9 godina

Iscepao sam se od smeha na onih par komunjarskih komentara koji kukaju jer nisu dobrodošli u libertarijansku državu. Za one koji ne znaju, glavni princip libertarijanizma jeste individualizam, komunizam kao kolektivistička glupost je više nego nepoželjan. Isto važi i za desničarske ideologije koje su tek druga strana kolektivističkog novčića. Jednakost i nekakva prava ovih i onih nisu zagarantovana od strane države. Jednakost se postiže sposobnošću a prava se zarađuju od strane drugih građana. Sigurnost se trampi za maksimalnu slobodu.

Stefan_MKD

pre 9 godina

Nasalost postoji mogucnost da je tip desnicar (iako koristi "Liber", pogledajte liberale ili Americke takozvane libertarijance) a to zakljucujem po objascenju za njegovog sajta i zute boje na zastavi. http://liberland.org/en/about/

DRL

pre 9 godina

samo se vi zezajte,ovo uopste nije nimalo naivno,..mnogi evropski mediji su objavili ovu vest,i kako za sad stvari stoje izgleda da niko nije protiv..

Realno

pre 9 godina

Tih 7km^2 nekome ne znaci nista, a nekome drzavu. Ideja je genijalna. Biznis zona dvije drzave, pa nek spoje do bosne ili prevuku malo juznije pa dobijes biznis zonu tri drzave. Poslije te drzave mogu da trguju sa ostatkom svijeta kako hoca, a da nikakve sankcije to ne mogu zeznuti. p.s. Realnije da idu do madzara al nekako naginjem na svoju stranu.

TRex

pre 9 godina

"@TRex, ukoliko pogledas malo bolje na toj mapi koju si okacio
zapravo nije. Ne zeli ga niko, ni Hrvatska ni Srbija."(Drazen)

@Drazen, ukoliko ti pogledaš malo bolje, videćeš da je to u
okviru crvene isprekidane linije, tj. predlog hrvatske strane.
http://www.serbiamap.net/maps/granicni-spor-srbija-hrvatska.jpg

A, potpuno je besmislena tvrdnja da taj deo zemlje niko ne želi.

andreas kisser

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.
(Dusan sa Zvezdare, 15. april 2015 10:24)

auuu, kolko ti nisi u stanju da dobacis! jel si imao logiku u trecem srednje?

samo da primetim

pre 9 godina

Po debilnim komentarima na debilnu vest vidim da su većinom botovski, e sad kojih botova i zašto, to već nije jasno. Verovatno je cilj da nas ubede da smo mi ostali ludi a ne oni.

Meti

pre 9 godina

@(Hm, 15. april 2015 13:30) Ma sta Srbija, ako Liberland prizna Kosovo to je gotova stvar.

Amerika zemlja velikaaaaa, Kosovo Republikaaaaa, nema tu "ako", vec je gotova stvar.

Sale

pre 9 godina

@milan
Nasmeja me sve ovo ali sta ce da rade kad se Dunav jednom izlije i poplavi ovu "drzavicu"?Ko ce da ih evakuise?Komarci?

Pa, posto ova nova "drzavica" ranije udje u EU nego Srbija, EU ce se pobrine za njih...
Sem toga, EU ne treba da kupuje nista od njih, vec samo da im isporucuje robu u ducan i na pijacu, zato ce EU njih da voli najvise!

ne

pre 9 godina

@TT
Pod Turcima smo bili skoro 500 godina.Ako racunas Srbiju i njene danasnje teritorije. Nije cela Srbija pala pod Osmanlije u jednom trenutku, nego je ogroman deo bio pod njima mnogo pre konacnog pada Srbije koja se svodila na grad Smederevo i okolinu.
A o vazalnom odnosu prema Osmanlijama jos od 1389 da ne pricamo...

Swedenonline

pre 9 godina

@ Swedenonline 
slusaj ti tamo "sweden",kako bi bilo da ti malo mislis glavom a ne jezikom,nisi ti uvredio njih,nego nas?
(liberland, 15. april 2015 15:50)

Nema Deda Mraza! :-P

mr. Vit

pre 9 godina

@ meee
eeee,bas nam je zao,taj resurs je vec u rukama mog rodje..hm,nego da vidim nesto,a,da li bi vas recimo zanimao copor svinja?

Balkanac

pre 9 godina

Balkan je do južne obale Save i Dunava.
(Geografija, 15. april 2015 15:34)

Netacno. To je odokativna granica. Po pravoj definiciji poluostrva da je to kopno sa tri strane okruzeno vodom a jednom kopnom, Balkansko poluostrvo je sve ispod zamisljene linije koja spaja najsevernije tacke Crnog i Jadranskog mora (otprilike gradove Trst i Odesu). link http://s16.postimg.org/oxbsyd31x/Untitled.png

Sa druge strane u politickom smislu se Srbija i Hrvatska svakako smatraju delom Balkana tako da je novoformirana drzava Liberlend i u faktickom i politickom smislu deo istog.

Dule

pre 9 godina

Gluposti. I nije bas duhovit, jer nije prvi koji tako nesto "predlaze". Neka pravi svoj "Liberland" izmedju Ceske i Slovacke, ili izmedju Ceske i Nemacke, pa neka zivi tamo. Politicar (jos iz neke marginalne desnicarske stranke!) trazi publicitet, nista vise.

Ivan

pre 9 godina

Kakva glupost, ne verujem sta sve citam u poslednje vreme.Kuda ide ovaj svet?Kako smo poceli, dajem nam max 100god za potpuno unistenje ljudskog roda, ima da nas nema...Izumrecemo kao dinosaurusi, samo ce kosti da ostanu od nas. A to smo vec i zasluzili.

hypic

pre 9 godina

Klovn.Ovo je ordinarna glupost i kako je jedan komentar napisan želja da se privuče pažnja.Ima toliko malih ostrva po okeanima koja ne pripadaju nijednoj zemlji.Zamislite šta bi se desilo kada bi se pojavili ovakvi likovi i po sopstvenom nahođenju okupirali te teritorije.Neka se vrati u svoju zemlju i tamo prosipa ove gluposti.

Marko

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.
(Guliver, 15. april 2015 12:13)
Decko, razumem ja da ti imas komplekse od mracne povijesti i da ne mozes sebe da nateras da kliknes taster kako bi Srbi napisao velikim slovom, ali te mrznje i vestackog izjednacavanja je dosta. Srbi svojom istorijom mogu da se ponose, a najgora stvar koju su uradili je sto su stvorili zajednicku drzavu i sebe se odrekli.

Guliver

pre 9 godina

I srbi i Hrvati imaju toliko ružnu i istoriju/povijest tako da bi im ja predložio da se ujedine u zajedničkoj državi Liberand i prime ateizam, kao jedino moguće vjersko rješenje.

deus ex libri

pre 9 godina

puna im usta slobode, ali kad je neko komunista, sto je njegova licna sloboda da bude, onda ne moze da dodje... licemerje a ne sloboda

Federalna Vojvodina

pre 9 godina

Takva drzava uskoro ce i postojati...ime joj je Vojvodina!
(Zeka, 15. april 2015 11:13)


Ne znam sta ce ovi iz Srema , koji traze nezavistan i slobodan Srem da kazu, a Banat se vec nije slozio. Severna Backa zeli slobodni sever.A onih 506 000 nemaca iz Banata imaju potomke... Hteli bi nesto da kazu po tom pitanju nezavisne Vojvodine

ДаЛаник

pre 9 godina

Боже, свет је пун оваквих глупости. Ако је то већ држава, што не оде у њу да живи? Него седи у Прагу или где и прави се паметан. Дошао сам у фазу у којој ме овакве ствари све више нервирају, као добар фазон а у ствари будалаштина само тако. Боље да је почистио тротоар испред своје куће или отишао негде на друштвено корисни рад, ако већ хоће да помогне "добрим људима" него што оснива државе да би добио вест која ће пар дана да замајава беспослене.

samo da primetim

pre 9 godina

Po debilnim komentarima na debilnu vest vidim da su većinom botovski, e sad kojih botova i zašto, to već nije jasno. Verovatno je cilj da nas ubede da smo mi ostali ludi a ne oni.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.

ky3ma

pre 9 godina

Odmah za priznati, ako isto zele i hrvati. Dati mu zastitu nase vojske. Obezbediti saobracajnicu. Moze da bude unosno. I da ne ulazi u EU, to je obaveza.

michele

pre 9 godina

Pozdravljam !!! treba da se prosiri na mnogo vecu teritoriju na osnovu referenduma okolnih teritorija !!!
(vreme je, 15. april 2015 10:32)
hahaha "na osnovu referenduma okolnih teritorija" :) Ovi 'teritorijalisti' bas nisu sami svoji! Idi grabi u Hrvatskoj ti,plemenska manjino,uredjenija je zemlja i prakticno si odmah u EU ;)

Djoshica

pre 9 godina

Ako mu, pravno niko, ništa ne može, kupiće(njegovom cifrom), njegove potpise, i ajde razlaz, mamlazi. Pitanje koliko vredi njegova utopija, evra ili dolara, a ako je idealista, ubediće ga nekim manjim nedaćama, uz poslednju valutnu ponudu(skromniju ali mnogo zdraviju).

Župa Dubrovnik

pre 9 godina

Line,kejto...boze sacuvaj da se ponosin sa NDH,Jasenovcom,pa bio bi bolesnik da se ponosim time,ja nisam ni rekao da se ponosim hrv.povjescu,ali brate dragi nemate se ni vi s čime ponosit,jedino sportom i jedni i drugi....

Melenci

pre 9 godina

sada ce se i Hrvatska i Srbija setiti da je njihova teritorija,da je to klasicna secesija i otimacina.On ce otici,a mi ostati da se svadjamo i vredjamo jos narednih 100g.Bas je nasao pravo mesto za osnivanje drzave,nikad mira,uvek dinamika,milina jedna!

my way

pre 9 godina

Presao sa obe strane Dunava mirnim putem, ako ne gresim. Sad ce to postati sveta srpska i tisucljetna hrvatska zemlja. Nego, da unesem i malo proklete ozbiljnosti, granica je sredina Dunava, a ovo je verovatno zasnovano na analizi nebuloznih hrvatskih zahteva za prelazak na nasu stranu.

Meti

pre 9 godina

@(Hm, 15. april 2015 13:30) Ma sta Srbija, ako Liberland prizna Kosovo to je gotova stvar.

Amerika zemlja velikaaaaa, Kosovo Republikaaaaa, nema tu "ako", vec je gotova stvar.

Line

pre 9 godina

Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što...
(Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)
A vi se ponosite nacistickom prosloscu, olujom,Jasenovcem a sto je najace, pola vas su Srbi.Smesni ste.

milojko

pre 9 godina

"i poziva sve pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela." - ajde neocasti i ekstremisti. ali zasto nece komuniste? ne mislim na staljinizam nego ako je neko utopista, veruje da svi mogu biti jednaki, mislim na izvorne komunisticke ideje. cim je to spomenuo znaci da deli ljude po politickom/ekonomskom ubedjenju i da nije tacno da su svi dobronamerni dobrodosli.

wlado

pre 9 godina

vrhunski, iako ce ga proterati, lepa vest u moru, kosova, poplava, vucica...

Bilo bi jako zanimljivo da imamo nove komsije, i da pratimo razvijanje najmanje zemlje. Nek je sa srecom.

Srdjan

pre 9 godina

Super... Samo što demokratsko uredjenje podrazumeva da državljani na izborima biraju predsednika, koji je u ovom slučaju samoproglašen.

Ante

pre 9 godina

sad srbi nece biti najgori u regionu sto se nogometa tice.
(ljepi hrvoje, 15. april 2015 14:07)
Daj ovima 2-3 godine vremena i dobit će Srbiju bez da se oznoje :)

lol

pre 9 godina

koliko bi bilo sada najjače da mu uspe ideja i da na takom malom prostoru ispadne uspešna ekonomija gde su porezi minimalni a javni sektor sveden na suštu neophodnost, nešto na foru Hong Konga i tolicka država ima bolje ekonomske pokazatelje i od Hrvatske i Srbije zajedno. Umro bih od smeha zbog objašnjavanja kako je to surova, neoliberalno kapitalistička zemlja gde svinje od privatnika mogu poštenim radom da se bogate bez da izdržavaju partijske botove i neradnike a čovek ima onoliko para koliko je spreman sam da zaradi, bez da ga država zapošljava, plaća da produžava lozu, "subvencioniše" da ostane u zemlji i slične komunjarske idiotluke.

andreas kisser

pre 9 godina

"Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima"

Eto kako razmisljaju ljudi koji zive u EU. Kao u birokratskom zatvoru. Zeljni slobode i postenja. A covek je jos desnicar.
(Dusan sa Zvezdare, 15. april 2015 10:24)

auuu, kolko ti nisi u stanju da dobacis! jel si imao logiku u trecem srednje?

TT

pre 9 godina

"Marko,cime se ponosis,500 godina pod turcima,kosovim poljem,rusenjem dubrovnika,srebrenicom,dobra povijest nema što... "
@ (Župa Dubrovnik, 15. april 2015 14:38)


Kao prvo 345 godina pod Turcima a ne 500 - u stvari RATA sa Turcima.
A verujem da ima mnogo vise od toga... od Viseslava, preko Vlastimirovica i mnogih drugih dinastija do Nemanjica... srpskog Carstva i svega ostaloga pa do prve nezavisne moderne drzave u ovom delu Evrope i 19. veku.... sve do Jugoslavije i pobede u dva svetska rata....

Sve to poredeci sa hrvatskom "istorijom" - narocito sa dostignucima NDH.... i zavrsno sa "olujom"...

Srbija zaista ima mnogo razloga da se ponosi. A vi i dalje pokusavajte da nadjete svoj razlog za isto!

lanterna

pre 9 godina

Budeš li tako pribira, nećeš imati ni jednoga građanina svoje zemlje. A ča će ti onda država, lipi moj čovik?. U balkanskom loncu nema takvih. Svi su upali u neke druge mriže.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Pa je nasao Srbe i Hrvate da naseli :-D

Ako gosn Ceh pusti popove i hodze da mu kolo vode proce ta drzava gore i od Jugoslavije! :-)

zoran

pre 9 godina

Lepa ideja od desničara. Našao čovek rupu u zakonu, hhahahahaha!
To područje je predmet razgraničenja Srbije i Hrvatske kako čitam
na Hr sajtovima.
Gde baš dođe Češki desničar, malo nam je ovih naših.
Kako se i on transformisao, od kada desničari "baštine" parolu:
"Živi i pusti druge da žive"?
Lepa ideja na pogrešnom mestu. Dobro je napomenuo Srbe i Hrvate
da ga oteraju hahahahhahha.
Nema on pojma gde je došao :)

Djoshica

pre 9 godina

@koro od banane
U pravu si, i za zareze, i gramatiku...
Imaš dve opcije, da ne čitaš moje komentare, ili da ih gramatički ispravljaš.
Oni koji me razumeju, ne vide ni nepismenost, ni gluposti, koje pišem.
Njima pišem. Ostale, glupostima zabavljam, ili nerviram.

Dule

pre 9 godina

@Župa Dubrovnik: Nasa "povest" je takva kakva je. Trebalo nam je za sve to preko 600 godina. Vi ste to odradili za 5 godine (1941-1945). Tako nesto necemo mi nikad moci da postignemo...

Stefan_MKD

pre 9 godina

Nasalost postoji mogucnost da je tip desnicar (iako koristi "Liber", pogledajte liberale ili Americke takozvane libertarijance) a to zakljucujem po objascenju za njegovog sajta i zute boje na zastavi. http://liberland.org/en/about/

maki

pre 9 godina

godina 2100, srbija i hrvatska sklopile pakt dunavska liga radi odbrane od agresorske politike liberlanda, koja propagira osvajanje i hrvatske i srbije i eliminusanja svih vrsta nacionalizma, iskorenjivanja korupcije i smanjenja zaposlenih na budzetu, kao i da se potomci duznika u svajcarcima oslobode od daljeg placanja, to je i uplasilo ove dve drzave i nateralo na savez, jer se plase uticaja normalnih vrednosti na stanovnistvo, a to bi prouzrokovalo normalan zivot na ovim prostorima, u statutu dunavske lige se navodi da ce posle kraha liberlanda ponovo dovesti sovinizam i provokacije izmedju saveznica na uobicajen nivo

CroMag

pre 9 godina

Jadan ni ne zna kakve bi susjede dobio. Jedino je Sloveniji bilo gore. Oni onako radišni , a dijelili državu sa Srbima,Hrvatima i Bosancima. Daj zamisli tragedije.

pa kako niko ovo nije Srbija?

pre 9 godina

Ovo je jedini deo Srbije koji prelazi na hrvatsku stranu Dunava, a pošto Hrvati ne žele da se odreknu svojih tj. naše obale Danava iako im ništa ne znače, zašto bi se mi odrekli naše obale sa njihove stane aiko nam ništa ne znači tih 7 km2. :-)

Bob Rock

pre 9 godina

ne računajući indisponirane janeze liberland je jedina drzava u susjedstvu s kojim nismo ratovali. triba to prominit barem radi tradicije hehe

Glavati Mile

pre 9 godina

Taj dio na zapadnoj obali Dunava pripada Srbiji,vjerovali ili ne,cak i po hrvatskom tumacenju granica izmedju Hrvatske i Srbije.

meee

pre 9 godina

Gosn Vit,
ja bih zeleo da postanem gradjanin Liberlanda. Nikada nisam krivicno ni prekrsajno gonjen. Duvam travu po ceo dan i ne smetam nikome. Gosn Vit ja bih da posedujem malu plantazu na vasoj zemlji. Bicu miran i nekoristan.
Pls Mr Vit

Balkanac

pre 9 godina

Balkan je do južne obale Save i Dunava.
(Geografija, 15. april 2015 15:34)

Netacno. To je odokativna granica. Po pravoj definiciji poluostrva da je to kopno sa tri strane okruzeno vodom a jednom kopnom, Balkansko poluostrvo je sve ispod zamisljene linije koja spaja najsevernije tacke Crnog i Jadranskog mora (otprilike gradove Trst i Odesu). link http://s16.postimg.org/oxbsyd31x/Untitled.png

Sa druge strane u politickom smislu se Srbija i Hrvatska svakako smatraju delom Balkana tako da je novoformirana drzava Liberlend i u faktickom i politickom smislu deo istog.

samo budale i konji rade

pre 9 godina

Jos tridesetih godina proteklog veka izvesni Englez je proglasio jedno britansko ostrvo svojom kraljevinom; sedamdesetih pomenutog veka neki Australijanac je proglasio nezavisnost svog imanja od Australije… lepo su se obogatili na racun neuracunljivosti.

Odlicno

pre 9 godina

Hrvati negoduju (misle da u svakom sudskom sporu oni pobedjuju), a Srbi su srecni sto imaju jos neku zemlju pored a da nije Hrvatska.
Ziveo nama Liberland ! Koliko je zainteresovanih odavde, bice ubrzo prenaseljen. :)

DRL

pre 9 godina

samo se vi zezajte,ovo uopste nije nimalo naivno,..mnogi evropski mediji su objavili ovu vest,i kako za sad stvari stoje izgleda da niko nije protiv..

lib

pre 9 godina

Iscepao sam se od smeha na onih par komunjarskih komentara koji kukaju jer nisu dobrodošli u libertarijansku državu. Za one koji ne znaju, glavni princip libertarijanizma jeste individualizam, komunizam kao kolektivistička glupost je više nego nepoželjan. Isto važi i za desničarske ideologije koje su tek druga strana kolektivističkog novčića. Jednakost i nekakva prava ovih i onih nisu zagarantovana od strane države. Jednakost se postiže sposobnošću a prava se zarađuju od strane drugih građana. Sigurnost se trampi za maksimalnu slobodu.

TRex

pre 9 godina

"@TRex, ukoliko pogledas malo bolje na toj mapi koju si okacio
zapravo nije. Ne zeli ga niko, ni Hrvatska ni Srbija."(Drazen)

@Drazen, ukoliko ti pogledaš malo bolje, videćeš da je to u
okviru crvene isprekidane linije, tj. predlog hrvatske strane.
http://www.serbiamap.net/maps/granicni-spor-srbija-hrvatska.jpg

A, potpuno je besmislena tvrdnja da taj deo zemlje niko ne želi.

Deda

pre 9 godina

Evo, ja ovu ideju shvatam ozbiljno, možda ne na mestu na kome je predviđena, jer bi i sa jedne i sa druge strane bili okruženi isfrustriranim komšijama. Ali živeti u državi, makar i maleckoj, u kojoj vera i nacionalnost ne igraju glavnu ulogu, u kojoj nema korupcije, u kojoj svako gleda svoja posla i opušteno se bavi poslom u kojem uživa, oduvek mi je bio san. I kao takav će, očigledno, ostati.

Ivica Barisic

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.

vlada

pre 9 godina

Malo razjasnjenje posto se u novinskom clanku ne opisuju detalji. Srbija ima stav da granica sa Hrvatskom ide sredinom Dunava a teritorija na kojoj bi trebao da bude Liberland se nalazi po Srbiji na Hrvatskoj strani. Hrvatska sa druge strane kaze da se granica sa Srbijom ne nalazi na sredini toka Dunava vec po ucrtanim teritorijama katastarskih opstina i po hrvatskoj ta teritorija Liberlanda pripada Srbiji. Tako da je nastao pravni vakum gde i Srbija i Hrvatska tvrde da to nije njihova teritorija.
(Ivica Barisic, 15. april 2015 14:2

Prosto za ne poverovati da takav komad zemlje izmedju Srbije i Hrvatske postoji! :-D

Nemoj da te čuje naš Karlovac, Karlobag, Ogulin i Virovitica Premijer! :-D

ne

pre 9 godina

@TT
Pod Turcima smo bili skoro 500 godina.Ako racunas Srbiju i njene danasnje teritorije. Nije cela Srbija pala pod Osmanlije u jednom trenutku, nego je ogroman deo bio pod njima mnogo pre konacnog pada Srbije koja se svodila na grad Smederevo i okolinu.
A o vazalnom odnosu prema Osmanlijama jos od 1389 da ne pricamo...

TRex

pre 9 godina

U pitanju je spor oko granica na Dunavu i svaka strana je iznela svoje predloge razgraničenja. Kada se , verovatno posle arbitraže, bude potpisao Sporazum oko te granice, taj deo teritorije će pripasti nekoj od država u sporu. Prema tome, nije to neka treitorije 'koju niko ne želi', već se još ne zna kojoj će strani pripasit.

Sale

pre 9 godina

@milan
Nasmeja me sve ovo ali sta ce da rade kad se Dunav jednom izlije i poplavi ovu "drzavicu"?Ko ce da ih evakuise?Komarci?

Pa, posto ova nova "drzavica" ranije udje u EU nego Srbija, EU ce se pobrine za njih...
Sem toga, EU ne treba da kupuje nista od njih, vec samo da im isporucuje robu u ducan i na pijacu, zato ce EU njih da voli najvise!

Coco Bill

pre 9 godina

Ako me gospodin Jedlička primi, ja odmah postajem njegov bot. Evo recimo: Liberland može da zahvali, da od kada je gospodin Jedlička došao za predsednika Liberland je krenuo u nezaustavljive suštinske reforme, da svima bude bolje a ne samo pojedincima. Svaki Liberlanđanin zna, da je njemu stalo, do svakog Liberlanđanina i zato su ovde, svi željni da budu, sa gospodinom Vitom u Liberlandu, jer im on uliva sigurnost u njihovu budućnost, a to će se još više pokazati posle sprovedenih reformi. Ovih, samo nekoliko, koji su se javili i koji gaje sumnju u Liberland sigurno su plaćenici od strane Miškovića i ostale prošle vlasti u Liberlandu....Takvog čoveka smo dugo čekali...ali evo, na našu sreću, došao je....

marko

pre 9 godina

Srbi i Hrvati? hahaha
pa sva sreća da nas je malo,inače bi šteta bila nesagledljiva kad uzmemo u obzir koliko smo divlji.
Zamislite da Srbi i Hrvati imaju moć Rusa i Amerikanaca..KUKUUU

mr. Vit

pre 9 godina

@ meee
eeee,bas nam je zao,taj resurs je vec u rukama mog rodje..hm,nego da vidim nesto,a,da li bi vas recimo zanimao copor svinja?

Swedenonline

pre 9 godina

@ Swedenonline 
slusaj ti tamo "sweden",kako bi bilo da ti malo mislis glavom a ne jezikom,nisi ti uvredio njih,nego nas?
(liberland, 15. april 2015 15:50)

Nema Deda Mraza! :-P

Realno

pre 9 godina

Tih 7km^2 nekome ne znaci nista, a nekome drzavu. Ideja je genijalna. Biznis zona dvije drzave, pa nek spoje do bosne ili prevuku malo juznije pa dobijes biznis zonu tri drzave. Poslije te drzave mogu da trguju sa ostatkom svijeta kako hoca, a da nikakve sankcije to ne mogu zeznuti. p.s. Realnije da idu do madzara al nekako naginjem na svoju stranu.

ШУМAДИНAЦ

pre 9 godina

Ко ли му штити ваздушни простор?
(Окружен громадама, 15. april 2015 13:16)

Pa valjda dunavski komarci