Subota, 01.11.2014.

21:59

Naučnici: Paralelni svetovi zaista postoje

Izvor: spacedaily.com

Nauènici: Paralelni svetovi zaista postoje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Prorok

pre 9 godina

Naravno da postoje svetovi,svaki svet je posledica veceg sistema. Problem je sto mi sa nasim shvatanjem i percepcijom, duboko vezanim za pojmove vreme, pokret i mesto, nemozemo da "uhvatimo" postojanje visih svetova.
Zato se ne treba truditi da formulama pokusamo to dokazati jer su i formule izvedene iz definicija koje su same po sebi ogranicenje. Ipak, postoji nacin da se sinhronizujemo sa visim svetovima i to samo putem kolektivne percepcije a nikako idividualne.
To nas ceka kao sledeci korak u evolucionon razvitku.

djuro salaj

pre 9 godina

Ja cim zaspim odmah sam u paralelnom svetu, a bogami, ponekad ,i kada dobro popijem!
(Predrag, 1. novembar 2014 23:37)

Taj svet u koji ides kad zaspis nije paralelan, samo je visi po vibraciji. Zove se astral. To je vrlo jednostavna stvar. Ljudski mozak sluzi za filtriranje stvarnosti (i odrzavanje funkcija tela), ne za stvaranje bilo cega. Kada zaspis leva strana prestaje da funkcionise tako da si ti slobodan da odes u vise sfere postojanja. To je isto ono mesto u koje se ide i posle smrti ili prilikom astralne proekcije. Slicno je i sa napijanjem, kada krv iz mozga odlazi u srednji deo tela i mozak prestaje da funkcionise u fulu, ali i dalje moze da funkcionise pa dozivljaj nije potpun. Kada covek uzme LSD ili slicnu supstancu on takodje "odlazi" u drugu realnost, ne zato sto menja svoju teritoriju, vec zato sto filteri popustaju. Sve sto vidite u bilo kom stanju je stvarno, samo nije sve u ovoj realnosti koji dekodira leva strana naseg mozga. Cak i obicna meditacija moze da ukloni te filtere, samo treba jako mnogo vezbanja.

Сведок

pre 9 godina

Ф=м×а
в=s/т
То је врхунац вашег умовања "научници", зато верујте у Бога, јер, верујте, Он постоји.

my way

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?
(stoper4, 02. novembar 2014 10:08)

Eh, zasto? Zasto svako plus ima svoj minus, proton-elektron, sve ima svoj pandan. Sve su to samo teorije fizicara, a sad sto bi hteo neki razlog za nesto o cemu pojma nemamo ni da li je, a kamoli zasto, otkud, kako i ko, pa i mi bi.

bla bla

pre 9 godina

Samo treca hipoteza je nova... Hipoteza je valjana ako moze da se testira ili proba da opovrgne, odnosno, ako je sklona "obaranju". Jos ako hipoteza daje neka nova predvidjanja koja mogu da se testiraju, sjajno. U suprotnom, Zemlja je na ogromnoj kornjaci, koja nestane cim probamo da je vidimo , fotografisemo, merimo masu...A i religija je onda valjana, ne mora se nista testira, samo veruje autoritetu... Pozdrav

Pametnjaković

pre 9 godina

Oni čiji su mozgovi evoluirali u smislu da su se ćelije koje čine mozak tako organizovale da omogućavaju da one ćelije koje su deo svesti, zadužene za obradu informacija prikupljenih preko čula na dublji način, odnosno oni koji su pametni kao i ja, mogu da shvate šta ovi naučnici pričaju jer su osetili palalelnost dešavanja oko nas. Kada donesemo odluku da krenemo levo, mi krećemo, ali naše kopije idu na druge strane, i to se oseća, to mozak registruje. To je banalan primer, ali bukvalno se sve rasipa na nivou čestica. Mi se zapravo neprekidno rasipamo po prostoru iako imamo formu. Ta forma je prividna i odnosi se samo na jednu kopiju koju sile drže u celini.

VECITO U MINUSU

pre 9 godina

Paralelni svetovi postoje?I od svih paralelnih meni se desilo da zivim u Srbiji u go...ma do guse umesto Srbija ko Japan,Svajcarska..Bemti zivot i srecu!!

Bee-Zon

pre 9 godina

Zemlja se i ne okrece oko svoje ose. (Rhyzm, 02. novembar 2014 09:39) - Korelijusovo ubrzanje ? To ti je ocit dokaz zemljine rotacije. malo fizike decko, ne bezi sa casova.

Joca 011

pre 9 godina

@ (Ferrero, 1. novembar 2014 22:40)

Tako je. Pravi naučnici rade mukotrpno, ozbiljno, odgovorno, i sve dok se potpuno i nesumnjivo ne uvere u tačnost svog istraživanja, ne hvale se okolo svojim hipotezama. Teorijom se sme sa svom naučnom strogošću nazvati samo dokazana, neoboriva tvrdnja, praktično i teoretski primenljiva za dalju nadogradnju, za otkrivanje novih teorija. A ovi kvazi naučnici mašu svojim pretpostavkama i maštarijama. Ali mediji baš to traže, i lepo im plaćaju. I po tome ćemo poznati pravu i kavazi nauku. Za pravu nauku je Galilej dao život a za kvazi nauku se evo sada prima lova.
.

Jao meni, hude sam ti srece...

pre 9 godina

Pa dobro, bre, jel' vi sto pisete ovakve nebuloze 'ocete da se Srbi iz OVOG paralelnog univerzuma masovno poubijaju k'o leminzi sto im bas taj zapade?

Galaksija

pre 9 godina

Pocetak Kurana: “Hvala Allahu Gospodaru SVJETOVA"
inace se izraz "svjetovi" pojavljuje vise puta i nedvosmisleno se kaze da ih postoji vise (ne samo jos jedan onaj svijet).
Samo kao primjer dodira nauke i religije.

stoper4

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?

Serb irig

pre 9 godina

Ako moze da se zamisli, sanse su da je moguce
Mozda ne skoro ali moguce.
Um je najveci univerzum koji kad pocnes da koristis maksimalno, nema granica mogucnostima.

Evropljanin

pre 9 godina

Tuga! 21. vek a i dalje je "lov" na vestice. Ne razumem komentare gde se obicni smrtnici izjasnjavaju po pitanju nauke tj. astronomije.

gvatemala

pre 9 godina

nauka , barem ona koja se bavi fizikom to jest kosmogonijom sve je bliza
apstraktnom filosofskom misljenju, meni koji sam potkovan filosofskim znanjem i na nekom opstem planu i znanjem iz fitike to jest kosmogonije - objasnjenja o paralelnim svetovima deluju veoma ubedljivo - a prvi put cujem da bi se nelogicnosti kvantne fizike dale objasniti medjusobnim uticajem paralelnih svetov - sto mi deluje veoma ubedljivo - takodje , zasto bi ps bili apstraktniji od singulariteta svemira pre velikog praska, pre stvaranja prostora i vremena...itd.

filozof, amater

pre 9 godina

Ova teorija otvara mnoga pitanja. Npr. kakav sam "ja" u tom paralelnom svetu. Da li tamo moje "ja" napreduje više u svom životu nego ja u mom i to na moju štetu (zbog međusobne interakcije). Napokon postoji objašnjenje za gomilu neobjašnjvih stvari koje mi se dešavaju u životu. Sve ovo "pije vodu" pod uslovom da isti zakoni važe i za čestice i za živa bića.

ncg1701

pre 9 godina

Prosto covek oseti da zivi ovaj ili slican zivot na nekom drugom mestu.Koliko vam je se puta desilo kada nesta radite osetite da ste to vec jednom radili a da se toga nesecate .Ili sretnete neku osobu prvi put u zivotu a kao da ste je vec negde sreli a znate da niste.

1003

pre 9 godina

ovo izmisljaju zbog stvari koje ne mogu da dokazu,pa sad kao ono sto ne mogu da objasne to je zbog paralelnog sveta,truc,muc nemate pojma,a sve je tako prosto i povezano.

nekadasnji pravoslavac

pre 9 godina

"Vaistinu" postoje.Srbija je jedan od boljih primeraka takvih paralelnih svetova.Mimo sviju i svake pameti.Tvrde glave a nebeski narod.

Ivana

pre 9 godina

jedan od paralelnih svetova sa kojima se svakodnevno susrecemo i zivimo u njemu jesu snovi.verujem da postoje milioni galaksija slicnih ovoj nasoj i uopste nije iskljuceno da neko slican meni u ovom trenutku bas isto ovo kuca ili mozda pravi caj na plavoj planeti nekog n-tog mlecnog puta.takodje nije iskljuceno da negde ford i artur i dalje lebde i da ih brod kupi TEK po isteku 31sekunde..sve je moguce iako nije dokazano.odsustvo cinjenica ne znaci da se nesto nije dogodilo ili da nesto ne postoji.univerzum je mehanizam i ima svoja pravila funkcionisanja koja mi pokusavamo da sagledamo i shvatimo,jer tu su svi odgovori.

bice bolje

pre 9 godina

To je teorija inflacije, koja izgleda dobija dosta publiciteta. Ako nestanete iz ovoga univerzuma nastavljate da egzistirate u nekom drugom univerzumu koji je mozda malo drugaciji od ovog. Mozda stvarno zivimo u multiverzumu, to je jedan dobar nacin da se kvantna fizika uklopi u standardni model. Ako jedna cestica postoji u isto vreme na dva razlicita mesta zasto ne bi sve ostalo postojalo na vise mesta u isto vreme. Ko zna, ali po nekim proracunima broj univezuma koji postoji je cifra sa mngo nula. Gledao nesto o tome na diskaveriju, i dobro je sto ima ovakvih tekstova jer je ovo sveti gral ljudskog znanja.

T3

pre 9 godina

@Ferero
Vidi znam da neke vodece naucne teorije zvuce sasavo, ali se one najcesce najbolje uklapaju i opisuju realnost. Koliko li je tek glupo zvucala teorija velikog praska pre 20-30 god, a sada se smatra prakticno dokazanom. Sam problem multiverzuma je nastao kao odgovor na problem fine podesenosti svemira. Sve u svemiru je tako podeseno da podrzava zivot (sile, brzina svetlosti, kolicina materije itd) Kao da je neko sve podesio taman tako da zivot bude moguc. Ovo znaci da ili postoji veliki kreator (citaj Bog) ili je slucajno tako ispalo. Posto u nauci nema Boga, kao najbolje objasnjenje javila se teorija po kojoj ima beskonacno mnogo univerzuma pa u nekima, nasem naprimer, su uslovi bas ok za zivot.

JD

pre 9 godina

U svakome od nas postoji 600 skupnih tačaka za 600 drugih svetova izvan ovog našega. Ko nauči da ih pokrene može da putuje u te svetove .... najveći deo nas to ne radi jer je pod stalnom opsadom ovoga sveta i najlakše je da sve drugo van ovoga sveta proglasimo nepostojećim ... tako se branimo od ZNANJA koje kada se aktivira uvodi nas u neslućene mogućnosti !!!!

lemy

pre 9 godina

neko ovo smatra glupostima,ali sve je stvar u tome koliko ti je um otvoren i svest prosirena. Da je drugacije nego sto ovi pricaju sve bi bilo i suvise prosto,materjalno,dosadno...
Tesla je davno o tome pricao a svi su ga smatrali cudakom,ludim genijem.... ali???
Jednostavno univerzum je toliko velik i beskrajan da moras biti otvoren za sve opcije koje ti padnu na pamet,koje sanjas,za koje ni u ludilu nebi rekao da su moguce i da postoje negde,e vidis negde sigurno postoje......

деда

pre 9 godina

Модерна физика је отишла у рикверц. Кад ми почну са стринг теоријама, worm holes, и једанестом димензијом ја се сетим шта је Тесла говорио за Анштајна...

Ferrero

pre 9 godina

Volim nauku. Fasciniraju me astronomija i fizika. Obozavam dokumentarce, enciklopedije, dobre novinske clanke... Ali, u zivotu vecu glupost nisam cuo! Sad, salu na stranu. Muka mi je od silnih teoreticara! Sve vise naginju ka nasim politicarima (moj utisak dok citam, slusam). Kad cujem "teorija", najezim se, pogotovo ako je ovako lepo objasnjena. I, jos primaju silne pare za presipanje iz supljeg u prazno. Lepo sakupis cinjenice, pa se onda pravis mangup. Nije u redu ovako, zbog pravih naucnika.

Ferrero

pre 9 godina

Volim nauku. Fasciniraju me astronomija i fizika. Obozavam dokumentarce, enciklopedije, dobre novinske clanke... Ali, u zivotu vecu glupost nisam cuo! Sad, salu na stranu. Muka mi je od silnih teoreticara! Sve vise naginju ka nasim politicarima (moj utisak dok citam, slusam). Kad cujem "teorija", najezim se, pogotovo ako je ovako lepo objasnjena. I, jos primaju silne pare za presipanje iz supljeg u prazno. Lepo sakupis cinjenice, pa se onda pravis mangup. Nije u redu ovako, zbog pravih naucnika.

lemy

pre 9 godina

neko ovo smatra glupostima,ali sve je stvar u tome koliko ti je um otvoren i svest prosirena. Da je drugacije nego sto ovi pricaju sve bi bilo i suvise prosto,materjalno,dosadno...
Tesla je davno o tome pricao a svi su ga smatrali cudakom,ludim genijem.... ali???
Jednostavno univerzum je toliko velik i beskrajan da moras biti otvoren za sve opcije koje ti padnu na pamet,koje sanjas,za koje ni u ludilu nebi rekao da su moguce i da postoje negde,e vidis negde sigurno postoje......

JD

pre 9 godina

U svakome od nas postoji 600 skupnih tačaka za 600 drugih svetova izvan ovog našega. Ko nauči da ih pokrene može da putuje u te svetove .... najveći deo nas to ne radi jer je pod stalnom opsadom ovoga sveta i najlakše je da sve drugo van ovoga sveta proglasimo nepostojećim ... tako se branimo od ZNANJA koje kada se aktivira uvodi nas u neslućene mogućnosti !!!!

Ivana

pre 9 godina

jedan od paralelnih svetova sa kojima se svakodnevno susrecemo i zivimo u njemu jesu snovi.verujem da postoje milioni galaksija slicnih ovoj nasoj i uopste nije iskljuceno da neko slican meni u ovom trenutku bas isto ovo kuca ili mozda pravi caj na plavoj planeti nekog n-tog mlecnog puta.takodje nije iskljuceno da negde ford i artur i dalje lebde i da ih brod kupi TEK po isteku 31sekunde..sve je moguce iako nije dokazano.odsustvo cinjenica ne znaci da se nesto nije dogodilo ili da nesto ne postoji.univerzum je mehanizam i ima svoja pravila funkcionisanja koja mi pokusavamo da sagledamo i shvatimo,jer tu su svi odgovori.

VECITO U MINUSU

pre 9 godina

Paralelni svetovi postoje?I od svih paralelnih meni se desilo da zivim u Srbiji u go...ma do guse umesto Srbija ko Japan,Svajcarska..Bemti zivot i srecu!!

bice bolje

pre 9 godina

To je teorija inflacije, koja izgleda dobija dosta publiciteta. Ako nestanete iz ovoga univerzuma nastavljate da egzistirate u nekom drugom univerzumu koji je mozda malo drugaciji od ovog. Mozda stvarno zivimo u multiverzumu, to je jedan dobar nacin da se kvantna fizika uklopi u standardni model. Ako jedna cestica postoji u isto vreme na dva razlicita mesta zasto ne bi sve ostalo postojalo na vise mesta u isto vreme. Ko zna, ali po nekim proracunima broj univezuma koji postoji je cifra sa mngo nula. Gledao nesto o tome na diskaveriju, i dobro je sto ima ovakvih tekstova jer je ovo sveti gral ljudskog znanja.

Serb irig

pre 9 godina

Ako moze da se zamisli, sanse su da je moguce
Mozda ne skoro ali moguce.
Um je najveci univerzum koji kad pocnes da koristis maksimalno, nema granica mogucnostima.

filozof, amater

pre 9 godina

Ova teorija otvara mnoga pitanja. Npr. kakav sam "ja" u tom paralelnom svetu. Da li tamo moje "ja" napreduje više u svom životu nego ja u mom i to na moju štetu (zbog međusobne interakcije). Napokon postoji objašnjenje za gomilu neobjašnjvih stvari koje mi se dešavaju u životu. Sve ovo "pije vodu" pod uslovom da isti zakoni važe i za čestice i za živa bića.

ncg1701

pre 9 godina

Prosto covek oseti da zivi ovaj ili slican zivot na nekom drugom mestu.Koliko vam je se puta desilo kada nesta radite osetite da ste to vec jednom radili a da se toga nesecate .Ili sretnete neku osobu prvi put u zivotu a kao da ste je vec negde sreli a znate da niste.

T3

pre 9 godina

@Ferero
Vidi znam da neke vodece naucne teorije zvuce sasavo, ali se one najcesce najbolje uklapaju i opisuju realnost. Koliko li je tek glupo zvucala teorija velikog praska pre 20-30 god, a sada se smatra prakticno dokazanom. Sam problem multiverzuma je nastao kao odgovor na problem fine podesenosti svemira. Sve u svemiru je tako podeseno da podrzava zivot (sile, brzina svetlosti, kolicina materije itd) Kao da je neko sve podesio taman tako da zivot bude moguc. Ovo znaci da ili postoji veliki kreator (citaj Bog) ili je slucajno tako ispalo. Posto u nauci nema Boga, kao najbolje objasnjenje javila se teorija po kojoj ima beskonacno mnogo univerzuma pa u nekima, nasem naprimer, su uslovi bas ok za zivot.

nekadasnji pravoslavac

pre 9 godina

"Vaistinu" postoje.Srbija je jedan od boljih primeraka takvih paralelnih svetova.Mimo sviju i svake pameti.Tvrde glave a nebeski narod.

Evropljanin

pre 9 godina

Tuga! 21. vek a i dalje je "lov" na vestice. Ne razumem komentare gde se obicni smrtnici izjasnjavaju po pitanju nauke tj. astronomije.

деда

pre 9 godina

Модерна физика је отишла у рикверц. Кад ми почну са стринг теоријама, worm holes, и једанестом димензијом ја се сетим шта је Тесла говорио за Анштајна...

gvatemala

pre 9 godina

nauka , barem ona koja se bavi fizikom to jest kosmogonijom sve je bliza
apstraktnom filosofskom misljenju, meni koji sam potkovan filosofskim znanjem i na nekom opstem planu i znanjem iz fitike to jest kosmogonije - objasnjenja o paralelnim svetovima deluju veoma ubedljivo - a prvi put cujem da bi se nelogicnosti kvantne fizike dale objasniti medjusobnim uticajem paralelnih svetov - sto mi deluje veoma ubedljivo - takodje , zasto bi ps bili apstraktniji od singulariteta svemira pre velikog praska, pre stvaranja prostora i vremena...itd.

Bee-Zon

pre 9 godina

Zemlja se i ne okrece oko svoje ose. (Rhyzm, 02. novembar 2014 09:39) - Korelijusovo ubrzanje ? To ti je ocit dokaz zemljine rotacije. malo fizike decko, ne bezi sa casova.

djuro salaj

pre 9 godina

Ja cim zaspim odmah sam u paralelnom svetu, a bogami, ponekad ,i kada dobro popijem!
(Predrag, 1. novembar 2014 23:37)

Taj svet u koji ides kad zaspis nije paralelan, samo je visi po vibraciji. Zove se astral. To je vrlo jednostavna stvar. Ljudski mozak sluzi za filtriranje stvarnosti (i odrzavanje funkcija tela), ne za stvaranje bilo cega. Kada zaspis leva strana prestaje da funkcionise tako da si ti slobodan da odes u vise sfere postojanja. To je isto ono mesto u koje se ide i posle smrti ili prilikom astralne proekcije. Slicno je i sa napijanjem, kada krv iz mozga odlazi u srednji deo tela i mozak prestaje da funkcionise u fulu, ali i dalje moze da funkcionise pa dozivljaj nije potpun. Kada covek uzme LSD ili slicnu supstancu on takodje "odlazi" u drugu realnost, ne zato sto menja svoju teritoriju, vec zato sto filteri popustaju. Sve sto vidite u bilo kom stanju je stvarno, samo nije sve u ovoj realnosti koji dekodira leva strana naseg mozga. Cak i obicna meditacija moze da ukloni te filtere, samo treba jako mnogo vezbanja.

bla bla

pre 9 godina

Samo treca hipoteza je nova... Hipoteza je valjana ako moze da se testira ili proba da opovrgne, odnosno, ako je sklona "obaranju". Jos ako hipoteza daje neka nova predvidjanja koja mogu da se testiraju, sjajno. U suprotnom, Zemlja je na ogromnoj kornjaci, koja nestane cim probamo da je vidimo , fotografisemo, merimo masu...A i religija je onda valjana, ne mora se nista testira, samo veruje autoritetu... Pozdrav

Pametnjaković

pre 9 godina

Oni čiji su mozgovi evoluirali u smislu da su se ćelije koje čine mozak tako organizovale da omogućavaju da one ćelije koje su deo svesti, zadužene za obradu informacija prikupljenih preko čula na dublji način, odnosno oni koji su pametni kao i ja, mogu da shvate šta ovi naučnici pričaju jer su osetili palalelnost dešavanja oko nas. Kada donesemo odluku da krenemo levo, mi krećemo, ali naše kopije idu na druge strane, i to se oseća, to mozak registruje. To je banalan primer, ali bukvalno se sve rasipa na nivou čestica. Mi se zapravo neprekidno rasipamo po prostoru iako imamo formu. Ta forma je prividna i odnosi se samo na jednu kopiju koju sile drže u celini.

stoper4

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?

Jao meni, hude sam ti srece...

pre 9 godina

Pa dobro, bre, jel' vi sto pisete ovakve nebuloze 'ocete da se Srbi iz OVOG paralelnog univerzuma masovno poubijaju k'o leminzi sto im bas taj zapade?

Joca 011

pre 9 godina

@ (Ferrero, 1. novembar 2014 22:40)

Tako je. Pravi naučnici rade mukotrpno, ozbiljno, odgovorno, i sve dok se potpuno i nesumnjivo ne uvere u tačnost svog istraživanja, ne hvale se okolo svojim hipotezama. Teorijom se sme sa svom naučnom strogošću nazvati samo dokazana, neoboriva tvrdnja, praktično i teoretski primenljiva za dalju nadogradnju, za otkrivanje novih teorija. A ovi kvazi naučnici mašu svojim pretpostavkama i maštarijama. Ali mediji baš to traže, i lepo im plaćaju. I po tome ćemo poznati pravu i kavazi nauku. Za pravu nauku je Galilej dao život a za kvazi nauku se evo sada prima lova.
.

Galaksija

pre 9 godina

Pocetak Kurana: “Hvala Allahu Gospodaru SVJETOVA"
inace se izraz "svjetovi" pojavljuje vise puta i nedvosmisleno se kaze da ih postoji vise (ne samo jos jedan onaj svijet).
Samo kao primjer dodira nauke i religije.

my way

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?
(stoper4, 02. novembar 2014 10:08)

Eh, zasto? Zasto svako plus ima svoj minus, proton-elektron, sve ima svoj pandan. Sve su to samo teorije fizicara, a sad sto bi hteo neki razlog za nesto o cemu pojma nemamo ni da li je, a kamoli zasto, otkud, kako i ko, pa i mi bi.

Prorok

pre 9 godina

Naravno da postoje svetovi,svaki svet je posledica veceg sistema. Problem je sto mi sa nasim shvatanjem i percepcijom, duboko vezanim za pojmove vreme, pokret i mesto, nemozemo da "uhvatimo" postojanje visih svetova.
Zato se ne treba truditi da formulama pokusamo to dokazati jer su i formule izvedene iz definicija koje su same po sebi ogranicenje. Ipak, postoji nacin da se sinhronizujemo sa visim svetovima i to samo putem kolektivne percepcije a nikako idividualne.
To nas ceka kao sledeci korak u evolucionon razvitku.

Сведок

pre 9 godina

Ф=м×а
в=s/т
То је врхунац вашег умовања "научници", зато верујте у Бога, јер, верујте, Он постоји.

1003

pre 9 godina

ovo izmisljaju zbog stvari koje ne mogu da dokazu,pa sad kao ono sto ne mogu da objasne to je zbog paralelnog sveta,truc,muc nemate pojma,a sve je tako prosto i povezano.

Ferrero

pre 9 godina

Volim nauku. Fasciniraju me astronomija i fizika. Obozavam dokumentarce, enciklopedije, dobre novinske clanke... Ali, u zivotu vecu glupost nisam cuo! Sad, salu na stranu. Muka mi je od silnih teoreticara! Sve vise naginju ka nasim politicarima (moj utisak dok citam, slusam). Kad cujem "teorija", najezim se, pogotovo ako je ovako lepo objasnjena. I, jos primaju silne pare za presipanje iz supljeg u prazno. Lepo sakupis cinjenice, pa se onda pravis mangup. Nije u redu ovako, zbog pravih naucnika.

деда

pre 9 godina

Модерна физика је отишла у рикверц. Кад ми почну са стринг теоријама, worm holes, и једанестом димензијом ја се сетим шта је Тесла говорио за Анштајна...

JD

pre 9 godina

U svakome od nas postoji 600 skupnih tačaka za 600 drugih svetova izvan ovog našega. Ko nauči da ih pokrene može da putuje u te svetove .... najveći deo nas to ne radi jer je pod stalnom opsadom ovoga sveta i najlakše je da sve drugo van ovoga sveta proglasimo nepostojećim ... tako se branimo od ZNANJA koje kada se aktivira uvodi nas u neslućene mogućnosti !!!!

Galaksija

pre 9 godina

Pocetak Kurana: “Hvala Allahu Gospodaru SVJETOVA"
inace se izraz "svjetovi" pojavljuje vise puta i nedvosmisleno se kaze da ih postoji vise (ne samo jos jedan onaj svijet).
Samo kao primjer dodira nauke i religije.

1003

pre 9 godina

ovo izmisljaju zbog stvari koje ne mogu da dokazu,pa sad kao ono sto ne mogu da objasne to je zbog paralelnog sveta,truc,muc nemate pojma,a sve je tako prosto i povezano.

Сведок

pre 9 godina

Ф=м×а
в=s/т
То је врхунац вашег умовања "научници", зато верујте у Бога, јер, верујте, Он постоји.

VECITO U MINUSU

pre 9 godina

Paralelni svetovi postoje?I od svih paralelnih meni se desilo da zivim u Srbiji u go...ma do guse umesto Srbija ko Japan,Svajcarska..Bemti zivot i srecu!!

stoper4

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?

Joca 011

pre 9 godina

@ (Ferrero, 1. novembar 2014 22:40)

Tako je. Pravi naučnici rade mukotrpno, ozbiljno, odgovorno, i sve dok se potpuno i nesumnjivo ne uvere u tačnost svog istraživanja, ne hvale se okolo svojim hipotezama. Teorijom se sme sa svom naučnom strogošću nazvati samo dokazana, neoboriva tvrdnja, praktično i teoretski primenljiva za dalju nadogradnju, za otkrivanje novih teorija. A ovi kvazi naučnici mašu svojim pretpostavkama i maštarijama. Ali mediji baš to traže, i lepo im plaćaju. I po tome ćemo poznati pravu i kavazi nauku. Za pravu nauku je Galilej dao život a za kvazi nauku se evo sada prima lova.
.

nekadasnji pravoslavac

pre 9 godina

"Vaistinu" postoje.Srbija je jedan od boljih primeraka takvih paralelnih svetova.Mimo sviju i svake pameti.Tvrde glave a nebeski narod.

Pametnjaković

pre 9 godina

Oni čiji su mozgovi evoluirali u smislu da su se ćelije koje čine mozak tako organizovale da omogućavaju da one ćelije koje su deo svesti, zadužene za obradu informacija prikupljenih preko čula na dublji način, odnosno oni koji su pametni kao i ja, mogu da shvate šta ovi naučnici pričaju jer su osetili palalelnost dešavanja oko nas. Kada donesemo odluku da krenemo levo, mi krećemo, ali naše kopije idu na druge strane, i to se oseća, to mozak registruje. To je banalan primer, ali bukvalno se sve rasipa na nivou čestica. Mi se zapravo neprekidno rasipamo po prostoru iako imamo formu. Ta forma je prividna i odnosi se samo na jednu kopiju koju sile drže u celini.

lemy

pre 9 godina

neko ovo smatra glupostima,ali sve je stvar u tome koliko ti je um otvoren i svest prosirena. Da je drugacije nego sto ovi pricaju sve bi bilo i suvise prosto,materjalno,dosadno...
Tesla je davno o tome pricao a svi su ga smatrali cudakom,ludim genijem.... ali???
Jednostavno univerzum je toliko velik i beskrajan da moras biti otvoren za sve opcije koje ti padnu na pamet,koje sanjas,za koje ni u ludilu nebi rekao da su moguce i da postoje negde,e vidis negde sigurno postoje......

Evropljanin

pre 9 godina

Tuga! 21. vek a i dalje je "lov" na vestice. Ne razumem komentare gde se obicni smrtnici izjasnjavaju po pitanju nauke tj. astronomije.

djuro salaj

pre 9 godina

Ja cim zaspim odmah sam u paralelnom svetu, a bogami, ponekad ,i kada dobro popijem!
(Predrag, 1. novembar 2014 23:37)

Taj svet u koji ides kad zaspis nije paralelan, samo je visi po vibraciji. Zove se astral. To je vrlo jednostavna stvar. Ljudski mozak sluzi za filtriranje stvarnosti (i odrzavanje funkcija tela), ne za stvaranje bilo cega. Kada zaspis leva strana prestaje da funkcionise tako da si ti slobodan da odes u vise sfere postojanja. To je isto ono mesto u koje se ide i posle smrti ili prilikom astralne proekcije. Slicno je i sa napijanjem, kada krv iz mozga odlazi u srednji deo tela i mozak prestaje da funkcionise u fulu, ali i dalje moze da funkcionise pa dozivljaj nije potpun. Kada covek uzme LSD ili slicnu supstancu on takodje "odlazi" u drugu realnost, ne zato sto menja svoju teritoriju, vec zato sto filteri popustaju. Sve sto vidite u bilo kom stanju je stvarno, samo nije sve u ovoj realnosti koji dekodira leva strana naseg mozga. Cak i obicna meditacija moze da ukloni te filtere, samo treba jako mnogo vezbanja.

T3

pre 9 godina

@Ferero
Vidi znam da neke vodece naucne teorije zvuce sasavo, ali se one najcesce najbolje uklapaju i opisuju realnost. Koliko li je tek glupo zvucala teorija velikog praska pre 20-30 god, a sada se smatra prakticno dokazanom. Sam problem multiverzuma je nastao kao odgovor na problem fine podesenosti svemira. Sve u svemiru je tako podeseno da podrzava zivot (sile, brzina svetlosti, kolicina materije itd) Kao da je neko sve podesio taman tako da zivot bude moguc. Ovo znaci da ili postoji veliki kreator (citaj Bog) ili je slucajno tako ispalo. Posto u nauci nema Boga, kao najbolje objasnjenje javila se teorija po kojoj ima beskonacno mnogo univerzuma pa u nekima, nasem naprimer, su uslovi bas ok za zivot.

gvatemala

pre 9 godina

nauka , barem ona koja se bavi fizikom to jest kosmogonijom sve je bliza
apstraktnom filosofskom misljenju, meni koji sam potkovan filosofskim znanjem i na nekom opstem planu i znanjem iz fitike to jest kosmogonije - objasnjenja o paralelnim svetovima deluju veoma ubedljivo - a prvi put cujem da bi se nelogicnosti kvantne fizike dale objasniti medjusobnim uticajem paralelnih svetov - sto mi deluje veoma ubedljivo - takodje , zasto bi ps bili apstraktniji od singulariteta svemira pre velikog praska, pre stvaranja prostora i vremena...itd.

Ivana

pre 9 godina

jedan od paralelnih svetova sa kojima se svakodnevno susrecemo i zivimo u njemu jesu snovi.verujem da postoje milioni galaksija slicnih ovoj nasoj i uopste nije iskljuceno da neko slican meni u ovom trenutku bas isto ovo kuca ili mozda pravi caj na plavoj planeti nekog n-tog mlecnog puta.takodje nije iskljuceno da negde ford i artur i dalje lebde i da ih brod kupi TEK po isteku 31sekunde..sve je moguce iako nije dokazano.odsustvo cinjenica ne znaci da se nesto nije dogodilo ili da nesto ne postoji.univerzum je mehanizam i ima svoja pravila funkcionisanja koja mi pokusavamo da sagledamo i shvatimo,jer tu su svi odgovori.

bice bolje

pre 9 godina

To je teorija inflacije, koja izgleda dobija dosta publiciteta. Ako nestanete iz ovoga univerzuma nastavljate da egzistirate u nekom drugom univerzumu koji je mozda malo drugaciji od ovog. Mozda stvarno zivimo u multiverzumu, to je jedan dobar nacin da se kvantna fizika uklopi u standardni model. Ako jedna cestica postoji u isto vreme na dva razlicita mesta zasto ne bi sve ostalo postojalo na vise mesta u isto vreme. Ko zna, ali po nekim proracunima broj univezuma koji postoji je cifra sa mngo nula. Gledao nesto o tome na diskaveriju, i dobro je sto ima ovakvih tekstova jer je ovo sveti gral ljudskog znanja.

Jao meni, hude sam ti srece...

pre 9 godina

Pa dobro, bre, jel' vi sto pisete ovakve nebuloze 'ocete da se Srbi iz OVOG paralelnog univerzuma masovno poubijaju k'o leminzi sto im bas taj zapade?

ncg1701

pre 9 godina

Prosto covek oseti da zivi ovaj ili slican zivot na nekom drugom mestu.Koliko vam je se puta desilo kada nesta radite osetite da ste to vec jednom radili a da se toga nesecate .Ili sretnete neku osobu prvi put u zivotu a kao da ste je vec negde sreli a znate da niste.

filozof, amater

pre 9 godina

Ova teorija otvara mnoga pitanja. Npr. kakav sam "ja" u tom paralelnom svetu. Da li tamo moje "ja" napreduje više u svom životu nego ja u mom i to na moju štetu (zbog međusobne interakcije). Napokon postoji objašnjenje za gomilu neobjašnjvih stvari koje mi se dešavaju u životu. Sve ovo "pije vodu" pod uslovom da isti zakoni važe i za čestice i za živa bića.

Serb irig

pre 9 godina

Ako moze da se zamisli, sanse su da je moguce
Mozda ne skoro ali moguce.
Um je najveci univerzum koji kad pocnes da koristis maksimalno, nema granica mogucnostima.

Bee-Zon

pre 9 godina

Zemlja se i ne okrece oko svoje ose. (Rhyzm, 02. novembar 2014 09:39) - Korelijusovo ubrzanje ? To ti je ocit dokaz zemljine rotacije. malo fizike decko, ne bezi sa casova.

my way

pre 9 godina

Ovo je samo teorija koja verovatno nikada neće biti dokazana, ali dobro.
Nego nije mi jasno zašto potenciraju to da postoje kopije dimenzija, kao negde tamo možda postojimo isti mi ovakvi, ili malo drugačiji.
Zbog čega bi uopšte ako i postoje muliverzumi bili kopirani?
(stoper4, 02. novembar 2014 10:08)

Eh, zasto? Zasto svako plus ima svoj minus, proton-elektron, sve ima svoj pandan. Sve su to samo teorije fizicara, a sad sto bi hteo neki razlog za nesto o cemu pojma nemamo ni da li je, a kamoli zasto, otkud, kako i ko, pa i mi bi.

bla bla

pre 9 godina

Samo treca hipoteza je nova... Hipoteza je valjana ako moze da se testira ili proba da opovrgne, odnosno, ako je sklona "obaranju". Jos ako hipoteza daje neka nova predvidjanja koja mogu da se testiraju, sjajno. U suprotnom, Zemlja je na ogromnoj kornjaci, koja nestane cim probamo da je vidimo , fotografisemo, merimo masu...A i religija je onda valjana, ne mora se nista testira, samo veruje autoritetu... Pozdrav

Prorok

pre 9 godina

Naravno da postoje svetovi,svaki svet je posledica veceg sistema. Problem je sto mi sa nasim shvatanjem i percepcijom, duboko vezanim za pojmove vreme, pokret i mesto, nemozemo da "uhvatimo" postojanje visih svetova.
Zato se ne treba truditi da formulama pokusamo to dokazati jer su i formule izvedene iz definicija koje su same po sebi ogranicenje. Ipak, postoji nacin da se sinhronizujemo sa visim svetovima i to samo putem kolektivne percepcije a nikako idividualne.
To nas ceka kao sledeci korak u evolucionon razvitku.