- Komentari -

Američka akita – iz iskustva odgajivača

Američka akita pravi je primer odraza svog vlasnika: kako je on vaspitava, takva će i biti. Pouzdana je i nepodmitljiva kao čuvar ako je od starta tome učena, ali može da bude i besprekorna maza, ukoliko je tome naviknuta.

Marija RADOVANOVIĆ
Pošaljite komentar
 1. moj komsija ima japansku akitu..izgleda kao plisani meda ali...niko ne sme da je pomazi..drugi psi joj ne prilaze..plisana zver
   (milos, 31. mart 2014 12:56)

  # Link komentara

 2. Ovo nije pas, ovo je medved, ma grizli!
  (Jovana, 31. mart 2014 11:58)

  # Link komentara

 3. Ma japanska je zakon :)
   (samuraj, 30. mart 2014 19:43)

  # Link komentara

 4. Totalni cudak od psa
   (pomorac, 30. mart 2014 18:43)

  # Link komentara

 5. Muzjaci znaju da budu agresivni prema drugim psima tako da nije bezazlen pas sto se toga tice. Inace lepa rasa ali zahteva odgovornu dresuru i odgoj.
   (neba, 30. mart 2014 17:46)

  # Link komentara

 6. Pre 17 Godina suprug i ja smo sasvim slucajno kupili jednog americkog akitu jer nas je osvojio na prvi pogled posto je bio kao pravi plisani meda- Li King Baraparti. Taj meda je porastao i ostao meda dobric. U medjuvremenu smo dobili cerku i nikad nije pokazivao ni trunku nervoze i agresije, ako bi ga gnjavila a njemu to ne odgovara, samo bi se pooolako izvukao i premestio na drugo mesto. Kao pojava na kapiji je bio prica za sebe. Stajao je ako bi neko dosao, ne bi zalajao ali od impozantnog izgleda niko nije ni smeo da udje bez naseg prisustav. Vrlo, vrlo poslusan pas, svestan svoje velicine i snage, razigran u setnji, obozava kupanje u reci ili jezeru, cak i barici ako mu je vruce. Samo bi legao i to je to :-D.
  Vrlo privrzen porodici, zastitnicki se postavlja, vrlo druzeljubiv sa prijateljima koji dodju, nikad se ne bi dogodilo da bi rezao na nekoga ili slicno. I ima samo jednog gazdu ciji pogled razume i slusa.
  U svakom slucaju, rasa koja je za svaku pohvalu i preporuku. Ako se dvoumeti, sa Akitom Inu americkog tipa necete pogresiti nikad.
  (Pahuljica, 30. mart 2014 10:58)

  # Link komentara