- Komentari -

Kako je 4-godišnji Noa počeo da nosi naočare?

Kada mu je mama Lindzi rekla da će morati da nosi naočare, četvorogodišnji dečak Noa Fišer briznuo je u plač jer se plašio da će mu se zbog toga svi smejati.

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
 1. Ne vidim nista lose u zalagenju majke da olaksa svom andjelu prihvatanje nastale situacije! Elem, imala sam 13 god. kada sam trebala da nosim naocare i izvrsim min korekciju vida! Otac mi je kupio okvir koji je njemu odgovarao ( za zenicu od 50ak god) a majka je bila po strani misleci da umisljam i da je velika sramota sto dete nosi naocare- neka vrsta nesposobnosti da rodi zdravo dete! E sad, 17 godina kasnije nosim naocare sa cetiri puta vecom diop jer sam se naravno potrudila da tatine tigraste naocare ne stavin na glavu i da stvorim averziju prema naocarima do 22 god!!! Zalosno
  (Danijela, 1. decembar 2013 16:54)

  # Link komentara

 2. Kad je trebalo da dobijem svoje prve naocare u II razredu OS secam se da su mi roditelji rekli da cu sada morati da ih nosim da bih popravila vid. I to je bilo sve. Nikakvo kmezanje mi nije padalo na pamet niti su moji morali dubiti na glavi iz nekog razloga. Razmisljam nesto da se tim preteranim objasnjavanjem deci gubi autoritet odraslog, posebno sto to objasnjavanje cesto izgleda kao pravdanje, koje detetu daje moc. Kako to malo dete postane svesno (ili ne) te moci, prava je misterija biologije.
  (eto malo..., 1. decembar 2013 10:10)

  # Link komentara

 3. @sanja zasto mislis da se ne plasi? Deca umeju biti tako okrutna, narocito kada se neko razlikuje. I odrasli pa umeju da okarakterisu i uvrede bekoga zbog izgleda a kamoli deca
  (Ana86, 1. decembar 2013 01:42)

  # Link komentara

 4. Sa 3 godine sam morala da nosim cvike i to one grozne preteske sa povezom preko ..... Malo je reci da mi je to bila trauma zbog dece koja su me zadirkivala.... Skroz razumem ovog malisu i bravo za mamu.
   (naki, 1. decembar 2013 00:18)

  # Link komentara

 5. Mi (otac, majka, baka i ja ,deka,)imali smo jos veci problem jer je unuku, decaku od tri godine, trebalo objasniti da nosi naocare i povez preko jednog oka sto je dodatno traumaticno. Sve reseno recenicom da je on "sada pravi gusar" i da je time u "prednosti" prema ostalim drugarima. Glupo, ali je upalilo i nemamo ni mi ni on nikakvih problema. Cesto se veliki problemi resavaju obicnim "dosetkama".
  (Dule, 30. novembar 2013 21:56)

  # Link komentara

 6. @Sanja,ne moram nista da kazem,jer si rekla Sta sam ja pomislilila,strašno.....
   (m, 30. novembar 2013 20:38)

  # Link komentara

 7. Moj sin kao i ja je rano počeo da nosi naočare. Dok sam ih ja mrzeo, jer su u to vreme bile ogromne i teške i tretirane kao ortopedako pomagalo, on svoje obožava. Čak je i ubeđen da je sa njima lepši. Danas su đoze postale akcesoar a vrlo pomaže što ih mnogo javnih ličnosti nosi. Počev od Đokovića, mada je moj sin izabrao okvir kao tatin.
   (vladar, 30. novembar 2013 19:57)

  # Link komentara

 8. I sad bi roditelji svakog deteta sa problemima sa ocima,trebali da prave facebook stranice? :)
   (I love Street Workout, 30. novembar 2013 17:42)

  # Link komentara

 9. Legenda!
  (Ons, 30. novembar 2013 17:38)

  # Link komentara

 10. Imam dvoje dece od 7 i 5 godina. Svo troje nosimo naočare a samo supruga "nije pametna" :). Imam sreću da svojoj deci uspem da sve objasnim i da oni žele da poslušaju.
  (Neplivač, 30. novembar 2013 17:12)

  # Link komentara

 11. Danas sam na vestima ABC gledao prilog o ovome. Svi u studiju su nosili naocare kao podrsku malom Noi. Bravo za mamu koja je dosla na ideju da ovako ohrabri malog sina.
  (Dragan, 30. novembar 2013 17:03)

  # Link komentara

 12. Dete od 4 godine se plasi da mu se ne smeju? Kuda ide ovaj svet? :/
  (Sanja, 30. novembar 2013 15:56)

  # Link komentara