Četvrtak, 30.05.2013.

13:05

Da li je seks neophodan za dobru vezu?

Izvor: Daily Mail

Da li je seks neophodan za dobru vezu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Disfunkcija

pre 10 godina

Ako partneri tvrde da vole onog drugog i stvarno nemaju nikog sa strane, makar i u mašti...,
Onda je u pitanju seksualna disfunkcija. Nešto tu ne radi kako treba, a oni se foliraju da su nešto posebno...
Može biti psiha, može fizički problem, ali dve zdrave osobe koje se vole, ???? Nema razloga da abstiniraju u braku i to treba rešavati kao problem, potražiti pomoć, a ne hvaliti se okolo...

Cepidlaka

pre 10 godina

Ne znam da li ce me nase dame shvatiti pogresno,ali ne cini li vam se da ovoliki broj problema u braku (citaj u seksu) ukazuje da su ovde problemi mnogo dublji nego jednostavna objasnjenja,kako se dvoje ne poklapaju ili kako je muz gej.Jednostavno po teoriji verovatnoce,nije moguce da toliko mnogo ljudi(uglavnom muskaraca) ima toliko mnogo problema,bas u ovo vreme i bas zbog svega ovog sto se desavalo i desava.Ako mislite da se problemi mogu "pobrisati pod tepih" i da sve to moze da se ostavi ispred vrata od spavace sobe,mislim da gresite.Sigurno je da se ljudi,pogotovo oni mladi,koji su "sveze vencani" itekako raduju braku i da su tu uostalom i da bi se mogli lepo seksati.Ali za nekoliko godina,kada prodje malo ta mladost i dodju na red neka druga "pitanja" ne ide bas sve tako glatko ili bolje reci idealno.I zato po meni treba izbeci pojednostavljivanje stvari i u svakom slucaju videti sa nekim ko je malo strucniji od ovih rekla-kazala strucnjaka i "strucnjakinja",vidovnjaka i ostalih smutljivaca,zasto stvari u braku ne idu kako treba,da li je problem fizicke ili personalne prirode.Ovako cete samo stvoriti zlu krv i sebe iscrljivati uzajamno se optuzujuci a da ne znate u cemu je problem.I na kraju,sve ovo me podseca na ono nase tradicionalno "nije ti nista" kad kola udare pesaka,odmah pritrce ljudi,podignu unesrecenog,obrisu mu prasinu,sve je u redu,a posle kad dojde kuci,umre od posledica unutrasnjeg krvarenja.

kvin latifa

pre 10 godina

@ stručnjak

Sasvim tačna postavka.
Podrazumeva se pod preduslovom da ste ulovili „crkotinu“ ( ili da je Vas ulovila neka „madamme ispraznost“; uloge lovca i lovine su nešto sklone obrtanju ) ili ste deficitarni receptorima mozga. Trećeg nema.

P.S. Život je pobeda snova nad prirodom i da bi lepota opstala treba se pridržavati tajnice..

Što je deminutiv (od milja) od tajne, a nije milozvučniji sinonim za sekretaricu:***

Ipsilon

pre 10 godina

Odlično rečeno. Naročito ovo za 10 - 90%. Kad se par uhoda i često je raspoložen za sex
to treba da se poštuje i da se takvi uzimaju i to budu super brakovi. Osim ako se ne umešaju lude glave pa im je to nevažno i traže ''preko hleba pogače''. To što su imali sreću pa su se pronašli, svrstavaju u 10 a potom uvide da su upali u 90.

stručnjak

pre 10 godina

Ko normalan može godinama da spava sa jednom devojkom/ženom i da bude kao zadovoljan? Tako i nastaju prevare.Ljudi se jednostavno smore,nema tu više hemije,postanu kao brat i sestra...razvod ili ljubavnica/ljubanik,treće opcije nema.

kvin latifa

pre 10 godina

Dođavola, čemu brak ako ne na prvom mestu radi seksanja iz velike ljubavi ? Koliko je muško ženskih veza otišlo v puh i prah jer su oni jedno drugom postali kao brat i sestra ? Pre ili kasnije zapaliće se deo duše "pravljen" da gori .. Zar ne ?

Prošla kroz to

pre 10 godina

Hehe...
Lažu sebe, ali ne mogu druge koji su kroz te idealističke pokušaje prošli...
Ja lično sam u taj fazon verovala, dok nisam otkila da želi druge...
Može takvo stanje da potraje neko vreme, dok se ne pojave izazovi...

Cool

pre 10 godina

@Look: U identičnoj smo situaciji. Kod mene je tako devet meseci, ali već godinama ne funkcionišemo u krevetu. Ma koliko se trudila, pokušavala-ništa. Strašno me frustriralo, ali sam shvatila da ako ne želi ni da razgovara o tome, a kamoli da pokuša nešto TU NEMA VIŠE LjUBAVI. Digla sam ruke, a uskoro i sidra. Srećno nam bilo.

ja

pre 10 godina

Postoji i nesto sto se zove "slobodna veza". Zasto bi partneri, roditelji deteta morali da budu monogamni ako se recimo strast izgubila a prijateljstvo ostalo? Zasto ne bi mogli da imaju svako svoju slobodu sto se tice seksa a da kao prijatelji i roditelji ostanu u takvoj zajednici.

blondie

pre 10 godina

@Look
BEŽI GLAVOM BEZ OBZIRA!!!! Ja sam dve godine bila u takvoj, na izgled savršenoj vezi koja super funkcioniše, sem onog dela da nije želeo da me pipne godinu i po dana. Sve sam radila, izgledala bolje nego ikad, zavodila ga na sve načine, ali džabe, njemu "nije bilo do toga". To je bolest uma, to je depresija i naročita vrsta sebičluka, nazovi kako hoćeš. Ako čovek koga voliš neće ili ne može da ti pruži ono što ti treba (bez realnih, fizičkih prepreka) on te u stvari ne voli.

Verujem da par može da funkcioniše bez seksa, ali samo ukoliko oboje podjednako ne žele da ga imaju ili im podjednko ne ne dostaje. Ako jedno pati, to onda nije veza već mučenje. Pa se probudiš kada je to sve gotovo i pitaš se šta se desilo sa tvojim životom....

izvini na surovosti

pre 10 godina

Tvoj muz je gej. Cak i da ima drugu ne bi ti odoleo ili bi makar iz postovanja. Ovako gej, folirao se jedno vreme i vise ne moze. Mojoj drugarici se to desilo, bas tako.

pex

pre 10 godina

I mi smo evo 7 god u braku, a sexa se ni ne secam..imamo ga mozda jednom mesecno..ne znam u cemu je fora..ako ga nemamo sada sa 32. god ne znam kada cemo ga imati. I onda redovno masturbiram i to mi je kao cool..A i moja je greska sve to jer mi je jos pre braka jednom prilikom rekla da 'ako ima sexa - ima ga, a ako nema, ne mora ga biti mesecima jer ona bez njega moze'..

jmtbdjtjdj

pre 10 godina

Mene moj muz i dalje vija po kuci kao da nismo u braku godinama. Imamo dete od 3god i cim zaspi akcija nastupa, a preko dana ponekad dok gleda crtani seks na brzaka, ali bas brzaka u drugoj sobi. Nekad se budimo pola sata pre deteta samo zbog toga. Trenutno cekamo goste i obzirom da kasne nadamo se da nece ni doci da budemo sami. Godinama je sve bolje. Kad ga pitam sta cemo raditi u starosti kad ne bude mogao toliko, kaze makar cemo imati da se secamo neceg bas dobrog. Ne mogu da zamislim brak bez seksa.

Anna Stil

pre 10 godina

Nemati vremena za sex? E onda sa takvim ljudima nesto nije u redu... Ili sto vecina kaze, varaju, nestalo je strasti u braku, optereceni drugim stvarima... Ali, opet, kako covek moze da funkcionise normalno bez sexa toliko vremena? Koliko znam, sex je najbolji lek, gledano sa strane lekara, kako utice fizicki tako i psihicki... Da mi njima damo knjigu 50 nijansi siva da povrate strast? :D

Look

pre 10 godina

Moj muz nezeli sex vec 10 meseci, razgovarali, pokusavala sve I svasta,napadala ga....uvek neko izvlacenje ili Kao sutra cemo,danas sam umoran,a to sutra bude malo sutra.
Sve ostalo funkcionise super, Ali ja nezelim da se odreknem sexa u tridesetoj!!!!
Ja izgledam super-treniram,vodim racuna o izgledu,nisam neka zapustena....
Neznam sta cu I kako cu!!!!

wlado

pre 10 godina

sigurno da moze, ako je covek jak karakter, sto cesce imamo odnose, to nam vise nedostaju i zelimo i radimo gluposti da do sexa dodjemo.

nisam neki pop, naprotiv, ali uvek sam bio cistije glave kada sam apscinirao par nedelja...

jelena

pre 10 godina

Mastam o vezi u kojoj ce seksualni naboj ostati jednako jak kao na pocetku... A kad se zeli onda moze da se napravi i vreme i prilika, za to se ne brinem.

Iks

pre 10 godina

Veza/ brak bez sexa je prijateljstvo, da se ne lazemo. Ne mislim da samo sex cini vezu ali je jedna od dve-tri bitne komponente kvalitetne i zdrave veze. Kao sto kazu: dobar sex cini 10% veze a los 90%.
Naravno kada su u pitanju zdravstveni problemi to su neke druge stvari.

Cvrle

pre 10 godina

Pa sta je tu novo? Prve godine braka imas seks svaki drugi dan, druge godine svaki cetvrti dan, trece svaki osmi ... Nasi preci su to radili cesce, lepse i bolje. Porodice sa po 10-20 celjadi su dovoljan dokaz za to. Razlika izmedju njih i nas je u tome sto su oni vodili ljubav a mi imamo seks. Oni su najpre jeli med i orahe, pa grickali jabuke i pili vino, pa se ljubili i mazili satima, a seks im je bio kruna ljubavi i osecanja. Mi brojimo orgazme, takmicimo se u seks maratonima, pricamo o duzini, sirini, visini, mastamo o akrobatskim pozama iz Kamasutre i krevet pretvaramo u atletsku arenu. Kada vise ne mozeno da trcimo seks nam postaje dosadan, odradjujemo ga mehanicki. A onda kazemo: bolje nikakav seks nego los seks. Danas nozda jedino seljaci imaju dobar i redovan seks.

SN

pre 10 godina

Moja devojka i ja (zbog njenih zenskih problema) nismo spavali 6 meseci iako smo u prvom periodu veze imali redovan i kvalitetan seks. Ona sada ima taj problem i ja je podrzavam tako da zajedno istrajavamo u tome. Nije bas sasvim lako ali kada nekoga toliko volis sve je moguce. :)

cicko

pre 10 godina

Ne znam za druge, ali ja tako ne bih mogla, zaista volim sex. Ok, ova zena iz teksta ocigledno ima traume zbog patoloske trudnoce, ali sto je mnogo-mnogo je. Bar u Americi ima psihoterapeuta. I nije mi jasno zasto ubedjuju druge kako im je super sto uskracuju sebi jedno od najvecih zadovoljstava.

Kol

pre 10 godina

Isto sto i o torti bez cokolade nije to lose ali cokolada je ipak najbolja! A od ovo dvoje garant neko vara ili oboje jer dve godine "nemati vremena" je apsurdno!

Filozof

pre 10 godina

To je vecita tema,od kada je sveta i veka sto bi se reklo.Ranije nije bilo prisutno toliko "seksa" kad je brak u pitanju,danas je to prenaglaseno i tu se slazem sa doticnim damama.A ako dvoje nemaju potrebe za seksom,nemaju problema sa time,onda ok.S druge strane nekima je seks u braku kao vazduh ili voda.Jednostavno bez toga ne mogu.Sve zavisi od partnera i njihovih potreba.Vremenom to pitanje u braku postane na neki nacin sporedno.Kad ste mladi,zaljubljeni,puni energije sigurno je da vam je seks vazan.Kasnije sa godinama,kad niste tako seksualno aktivni,seks nekako se podgura pod "tepih",a neke druge stvari bivaju dominantne.Pa opet koliko ljudi toliko i cudi i potreba.Ne mogu se stvari generalizovati.Ranije je i meni to bilo vazno,danas su ipak vazne druge stvari koje vas povezuju sa partnerkom.

ja

pre 10 godina

pa evo moje priče - ona navodno nije bila za nakon što je dete došlo na svet, a onda se to oteglo na pune 2 godine bez seksa. Kada mi je konačno bilo preko glave, pokrenuo sam razvod i onda lom - šta, kako, zašto. Ja u prvi mah odustanek, računam da se trgla, kad opet godinu dana po starom, uz savetovališta, psihologe, haos. Da bih pre izvesnog vremena saznao da ima drugog, i sada je opet pakao - plači, kukaj, kako ćemo sa klinkom, pretnje da neću videti dete i sl.

Svima savet: čim ne ide mesec dana nakon što se dete rodi - tutanj iz takve priče, mnogo je bolje za sve.

Rakija

pre 10 godina

Ako moze bes seksa onda idem u gejeve. Nema serija,kafa sa komsijama,kupanja dvaput dnevno... Samo liga sampiona,pivo,kafana.E jedino ko da mi pegla?Manite se gluposti,ne moze bez seksa barem dva puta sedmicno

SN

pre 10 godina

Moja devojka i ja (zbog njenih zenskih problema) nismo spavali 6 meseci iako smo u prvom periodu veze imali redovan i kvalitetan seks. Ona sada ima taj problem i ja je podrzavam tako da zajedno istrajavamo u tome. Nije bas sasvim lako ali kada nekoga toliko volis sve je moguce. :)

ja

pre 10 godina

pa evo moje priče - ona navodno nije bila za nakon što je dete došlo na svet, a onda se to oteglo na pune 2 godine bez seksa. Kada mi je konačno bilo preko glave, pokrenuo sam razvod i onda lom - šta, kako, zašto. Ja u prvi mah odustanek, računam da se trgla, kad opet godinu dana po starom, uz savetovališta, psihologe, haos. Da bih pre izvesnog vremena saznao da ima drugog, i sada je opet pakao - plači, kukaj, kako ćemo sa klinkom, pretnje da neću videti dete i sl.

Svima savet: čim ne ide mesec dana nakon što se dete rodi - tutanj iz takve priče, mnogo je bolje za sve.

Cvrle

pre 10 godina

Pa sta je tu novo? Prve godine braka imas seks svaki drugi dan, druge godine svaki cetvrti dan, trece svaki osmi ... Nasi preci su to radili cesce, lepse i bolje. Porodice sa po 10-20 celjadi su dovoljan dokaz za to. Razlika izmedju njih i nas je u tome sto su oni vodili ljubav a mi imamo seks. Oni su najpre jeli med i orahe, pa grickali jabuke i pili vino, pa se ljubili i mazili satima, a seks im je bio kruna ljubavi i osecanja. Mi brojimo orgazme, takmicimo se u seks maratonima, pricamo o duzini, sirini, visini, mastamo o akrobatskim pozama iz Kamasutre i krevet pretvaramo u atletsku arenu. Kada vise ne mozeno da trcimo seks nam postaje dosadan, odradjujemo ga mehanicki. A onda kazemo: bolje nikakav seks nego los seks. Danas nozda jedino seljaci imaju dobar i redovan seks.

jmtbdjtjdj

pre 10 godina

Mene moj muz i dalje vija po kuci kao da nismo u braku godinama. Imamo dete od 3god i cim zaspi akcija nastupa, a preko dana ponekad dok gleda crtani seks na brzaka, ali bas brzaka u drugoj sobi. Nekad se budimo pola sata pre deteta samo zbog toga. Trenutno cekamo goste i obzirom da kasne nadamo se da nece ni doci da budemo sami. Godinama je sve bolje. Kad ga pitam sta cemo raditi u starosti kad ne bude mogao toliko, kaze makar cemo imati da se secamo neceg bas dobrog. Ne mogu da zamislim brak bez seksa.

Iks

pre 10 godina

Veza/ brak bez sexa je prijateljstvo, da se ne lazemo. Ne mislim da samo sex cini vezu ali je jedna od dve-tri bitne komponente kvalitetne i zdrave veze. Kao sto kazu: dobar sex cini 10% veze a los 90%.
Naravno kada su u pitanju zdravstveni problemi to su neke druge stvari.

cicko

pre 10 godina

Ne znam za druge, ali ja tako ne bih mogla, zaista volim sex. Ok, ova zena iz teksta ocigledno ima traume zbog patoloske trudnoce, ali sto je mnogo-mnogo je. Bar u Americi ima psihoterapeuta. I nije mi jasno zasto ubedjuju druge kako im je super sto uskracuju sebi jedno od najvecih zadovoljstava.

Filozof

pre 10 godina

To je vecita tema,od kada je sveta i veka sto bi se reklo.Ranije nije bilo prisutno toliko "seksa" kad je brak u pitanju,danas je to prenaglaseno i tu se slazem sa doticnim damama.A ako dvoje nemaju potrebe za seksom,nemaju problema sa time,onda ok.S druge strane nekima je seks u braku kao vazduh ili voda.Jednostavno bez toga ne mogu.Sve zavisi od partnera i njihovih potreba.Vremenom to pitanje u braku postane na neki nacin sporedno.Kad ste mladi,zaljubljeni,puni energije sigurno je da vam je seks vazan.Kasnije sa godinama,kad niste tako seksualno aktivni,seks nekako se podgura pod "tepih",a neke druge stvari bivaju dominantne.Pa opet koliko ljudi toliko i cudi i potreba.Ne mogu se stvari generalizovati.Ranije je i meni to bilo vazno,danas su ipak vazne druge stvari koje vas povezuju sa partnerkom.

Kol

pre 10 godina

Isto sto i o torti bez cokolade nije to lose ali cokolada je ipak najbolja! A od ovo dvoje garant neko vara ili oboje jer dve godine "nemati vremena" je apsurdno!

Look

pre 10 godina

Moj muz nezeli sex vec 10 meseci, razgovarali, pokusavala sve I svasta,napadala ga....uvek neko izvlacenje ili Kao sutra cemo,danas sam umoran,a to sutra bude malo sutra.
Sve ostalo funkcionise super, Ali ja nezelim da se odreknem sexa u tridesetoj!!!!
Ja izgledam super-treniram,vodim racuna o izgledu,nisam neka zapustena....
Neznam sta cu I kako cu!!!!

Rakija

pre 10 godina

Ako moze bes seksa onda idem u gejeve. Nema serija,kafa sa komsijama,kupanja dvaput dnevno... Samo liga sampiona,pivo,kafana.E jedino ko da mi pegla?Manite se gluposti,ne moze bez seksa barem dva puta sedmicno

blondie

pre 10 godina

@Look
BEŽI GLAVOM BEZ OBZIRA!!!! Ja sam dve godine bila u takvoj, na izgled savršenoj vezi koja super funkcioniše, sem onog dela da nije želeo da me pipne godinu i po dana. Sve sam radila, izgledala bolje nego ikad, zavodila ga na sve načine, ali džabe, njemu "nije bilo do toga". To je bolest uma, to je depresija i naročita vrsta sebičluka, nazovi kako hoćeš. Ako čovek koga voliš neće ili ne može da ti pruži ono što ti treba (bez realnih, fizičkih prepreka) on te u stvari ne voli.

Verujem da par može da funkcioniše bez seksa, ali samo ukoliko oboje podjednako ne žele da ga imaju ili im podjednko ne ne dostaje. Ako jedno pati, to onda nije veza već mučenje. Pa se probudiš kada je to sve gotovo i pitaš se šta se desilo sa tvojim životom....

Cool

pre 10 godina

@Look: U identičnoj smo situaciji. Kod mene je tako devet meseci, ali već godinama ne funkcionišemo u krevetu. Ma koliko se trudila, pokušavala-ništa. Strašno me frustriralo, ali sam shvatila da ako ne želi ni da razgovara o tome, a kamoli da pokuša nešto TU NEMA VIŠE LjUBAVI. Digla sam ruke, a uskoro i sidra. Srećno nam bilo.

pex

pre 10 godina

I mi smo evo 7 god u braku, a sexa se ni ne secam..imamo ga mozda jednom mesecno..ne znam u cemu je fora..ako ga nemamo sada sa 32. god ne znam kada cemo ga imati. I onda redovno masturbiram i to mi je kao cool..A i moja je greska sve to jer mi je jos pre braka jednom prilikom rekla da 'ako ima sexa - ima ga, a ako nema, ne mora ga biti mesecima jer ona bez njega moze'..

jelena

pre 10 godina

Mastam o vezi u kojoj ce seksualni naboj ostati jednako jak kao na pocetku... A kad se zeli onda moze da se napravi i vreme i prilika, za to se ne brinem.

izvini na surovosti

pre 10 godina

Tvoj muz je gej. Cak i da ima drugu ne bi ti odoleo ili bi makar iz postovanja. Ovako gej, folirao se jedno vreme i vise ne moze. Mojoj drugarici se to desilo, bas tako.

Prošla kroz to

pre 10 godina

Hehe...
Lažu sebe, ali ne mogu druge koji su kroz te idealističke pokušaje prošli...
Ja lično sam u taj fazon verovala, dok nisam otkila da želi druge...
Može takvo stanje da potraje neko vreme, dok se ne pojave izazovi...

ja

pre 10 godina

Postoji i nesto sto se zove "slobodna veza". Zasto bi partneri, roditelji deteta morali da budu monogamni ako se recimo strast izgubila a prijateljstvo ostalo? Zasto ne bi mogli da imaju svako svoju slobodu sto se tice seksa a da kao prijatelji i roditelji ostanu u takvoj zajednici.

kvin latifa

pre 10 godina

Dođavola, čemu brak ako ne na prvom mestu radi seksanja iz velike ljubavi ? Koliko je muško ženskih veza otišlo v puh i prah jer su oni jedno drugom postali kao brat i sestra ? Pre ili kasnije zapaliće se deo duše "pravljen" da gori .. Zar ne ?

Anna Stil

pre 10 godina

Nemati vremena za sex? E onda sa takvim ljudima nesto nije u redu... Ili sto vecina kaze, varaju, nestalo je strasti u braku, optereceni drugim stvarima... Ali, opet, kako covek moze da funkcionise normalno bez sexa toliko vremena? Koliko znam, sex je najbolji lek, gledano sa strane lekara, kako utice fizicki tako i psihicki... Da mi njima damo knjigu 50 nijansi siva da povrate strast? :D

Cepidlaka

pre 10 godina

Ne znam da li ce me nase dame shvatiti pogresno,ali ne cini li vam se da ovoliki broj problema u braku (citaj u seksu) ukazuje da su ovde problemi mnogo dublji nego jednostavna objasnjenja,kako se dvoje ne poklapaju ili kako je muz gej.Jednostavno po teoriji verovatnoce,nije moguce da toliko mnogo ljudi(uglavnom muskaraca) ima toliko mnogo problema,bas u ovo vreme i bas zbog svega ovog sto se desavalo i desava.Ako mislite da se problemi mogu "pobrisati pod tepih" i da sve to moze da se ostavi ispred vrata od spavace sobe,mislim da gresite.Sigurno je da se ljudi,pogotovo oni mladi,koji su "sveze vencani" itekako raduju braku i da su tu uostalom i da bi se mogli lepo seksati.Ali za nekoliko godina,kada prodje malo ta mladost i dodju na red neka druga "pitanja" ne ide bas sve tako glatko ili bolje reci idealno.I zato po meni treba izbeci pojednostavljivanje stvari i u svakom slucaju videti sa nekim ko je malo strucniji od ovih rekla-kazala strucnjaka i "strucnjakinja",vidovnjaka i ostalih smutljivaca,zasto stvari u braku ne idu kako treba,da li je problem fizicke ili personalne prirode.Ovako cete samo stvoriti zlu krv i sebe iscrljivati uzajamno se optuzujuci a da ne znate u cemu je problem.I na kraju,sve ovo me podseca na ono nase tradicionalno "nije ti nista" kad kola udare pesaka,odmah pritrce ljudi,podignu unesrecenog,obrisu mu prasinu,sve je u redu,a posle kad dojde kuci,umre od posledica unutrasnjeg krvarenja.

wlado

pre 10 godina

sigurno da moze, ako je covek jak karakter, sto cesce imamo odnose, to nam vise nedostaju i zelimo i radimo gluposti da do sexa dodjemo.

nisam neki pop, naprotiv, ali uvek sam bio cistije glave kada sam apscinirao par nedelja...

stručnjak

pre 10 godina

Ko normalan može godinama da spava sa jednom devojkom/ženom i da bude kao zadovoljan? Tako i nastaju prevare.Ljudi se jednostavno smore,nema tu više hemije,postanu kao brat i sestra...razvod ili ljubavnica/ljubanik,treće opcije nema.

Disfunkcija

pre 10 godina

Ako partneri tvrde da vole onog drugog i stvarno nemaju nikog sa strane, makar i u mašti...,
Onda je u pitanju seksualna disfunkcija. Nešto tu ne radi kako treba, a oni se foliraju da su nešto posebno...
Može biti psiha, može fizički problem, ali dve zdrave osobe koje se vole, ???? Nema razloga da abstiniraju u braku i to treba rešavati kao problem, potražiti pomoć, a ne hvaliti se okolo...

Ipsilon

pre 10 godina

Odlično rečeno. Naročito ovo za 10 - 90%. Kad se par uhoda i često je raspoložen za sex
to treba da se poštuje i da se takvi uzimaju i to budu super brakovi. Osim ako se ne umešaju lude glave pa im je to nevažno i traže ''preko hleba pogače''. To što su imali sreću pa su se pronašli, svrstavaju u 10 a potom uvide da su upali u 90.

kvin latifa

pre 10 godina

@ stručnjak

Sasvim tačna postavka.
Podrazumeva se pod preduslovom da ste ulovili „crkotinu“ ( ili da je Vas ulovila neka „madamme ispraznost“; uloge lovca i lovine su nešto sklone obrtanju ) ili ste deficitarni receptorima mozga. Trećeg nema.

P.S. Život je pobeda snova nad prirodom i da bi lepota opstala treba se pridržavati tajnice..

Što je deminutiv (od milja) od tajne, a nije milozvučniji sinonim za sekretaricu:***

Rakija

pre 10 godina

Ako moze bes seksa onda idem u gejeve. Nema serija,kafa sa komsijama,kupanja dvaput dnevno... Samo liga sampiona,pivo,kafana.E jedino ko da mi pegla?Manite se gluposti,ne moze bez seksa barem dva puta sedmicno

ja

pre 10 godina

pa evo moje priče - ona navodno nije bila za nakon što je dete došlo na svet, a onda se to oteglo na pune 2 godine bez seksa. Kada mi je konačno bilo preko glave, pokrenuo sam razvod i onda lom - šta, kako, zašto. Ja u prvi mah odustanek, računam da se trgla, kad opet godinu dana po starom, uz savetovališta, psihologe, haos. Da bih pre izvesnog vremena saznao da ima drugog, i sada je opet pakao - plači, kukaj, kako ćemo sa klinkom, pretnje da neću videti dete i sl.

Svima savet: čim ne ide mesec dana nakon što se dete rodi - tutanj iz takve priče, mnogo je bolje za sve.

Cvrle

pre 10 godina

Pa sta je tu novo? Prve godine braka imas seks svaki drugi dan, druge godine svaki cetvrti dan, trece svaki osmi ... Nasi preci su to radili cesce, lepse i bolje. Porodice sa po 10-20 celjadi su dovoljan dokaz za to. Razlika izmedju njih i nas je u tome sto su oni vodili ljubav a mi imamo seks. Oni su najpre jeli med i orahe, pa grickali jabuke i pili vino, pa se ljubili i mazili satima, a seks im je bio kruna ljubavi i osecanja. Mi brojimo orgazme, takmicimo se u seks maratonima, pricamo o duzini, sirini, visini, mastamo o akrobatskim pozama iz Kamasutre i krevet pretvaramo u atletsku arenu. Kada vise ne mozeno da trcimo seks nam postaje dosadan, odradjujemo ga mehanicki. A onda kazemo: bolje nikakav seks nego los seks. Danas nozda jedino seljaci imaju dobar i redovan seks.

stručnjak

pre 10 godina

Ko normalan može godinama da spava sa jednom devojkom/ženom i da bude kao zadovoljan? Tako i nastaju prevare.Ljudi se jednostavno smore,nema tu više hemije,postanu kao brat i sestra...razvod ili ljubavnica/ljubanik,treće opcije nema.

cicko

pre 10 godina

Ne znam za druge, ali ja tako ne bih mogla, zaista volim sex. Ok, ova zena iz teksta ocigledno ima traume zbog patoloske trudnoce, ali sto je mnogo-mnogo je. Bar u Americi ima psihoterapeuta. I nije mi jasno zasto ubedjuju druge kako im je super sto uskracuju sebi jedno od najvecih zadovoljstava.

ja

pre 10 godina

Postoji i nesto sto se zove "slobodna veza". Zasto bi partneri, roditelji deteta morali da budu monogamni ako se recimo strast izgubila a prijateljstvo ostalo? Zasto ne bi mogli da imaju svako svoju slobodu sto se tice seksa a da kao prijatelji i roditelji ostanu u takvoj zajednici.

Kol

pre 10 godina

Isto sto i o torti bez cokolade nije to lose ali cokolada je ipak najbolja! A od ovo dvoje garant neko vara ili oboje jer dve godine "nemati vremena" je apsurdno!

wlado

pre 10 godina

sigurno da moze, ako je covek jak karakter, sto cesce imamo odnose, to nam vise nedostaju i zelimo i radimo gluposti da do sexa dodjemo.

nisam neki pop, naprotiv, ali uvek sam bio cistije glave kada sam apscinirao par nedelja...

Anna Stil

pre 10 godina

Nemati vremena za sex? E onda sa takvim ljudima nesto nije u redu... Ili sto vecina kaze, varaju, nestalo je strasti u braku, optereceni drugim stvarima... Ali, opet, kako covek moze da funkcionise normalno bez sexa toliko vremena? Koliko znam, sex je najbolji lek, gledano sa strane lekara, kako utice fizicki tako i psihicki... Da mi njima damo knjigu 50 nijansi siva da povrate strast? :D

SN

pre 10 godina

Moja devojka i ja (zbog njenih zenskih problema) nismo spavali 6 meseci iako smo u prvom periodu veze imali redovan i kvalitetan seks. Ona sada ima taj problem i ja je podrzavam tako da zajedno istrajavamo u tome. Nije bas sasvim lako ali kada nekoga toliko volis sve je moguce. :)

jmtbdjtjdj

pre 10 godina

Mene moj muz i dalje vija po kuci kao da nismo u braku godinama. Imamo dete od 3god i cim zaspi akcija nastupa, a preko dana ponekad dok gleda crtani seks na brzaka, ali bas brzaka u drugoj sobi. Nekad se budimo pola sata pre deteta samo zbog toga. Trenutno cekamo goste i obzirom da kasne nadamo se da nece ni doci da budemo sami. Godinama je sve bolje. Kad ga pitam sta cemo raditi u starosti kad ne bude mogao toliko, kaze makar cemo imati da se secamo neceg bas dobrog. Ne mogu da zamislim brak bez seksa.

Look

pre 10 godina

Moj muz nezeli sex vec 10 meseci, razgovarali, pokusavala sve I svasta,napadala ga....uvek neko izvlacenje ili Kao sutra cemo,danas sam umoran,a to sutra bude malo sutra.
Sve ostalo funkcionise super, Ali ja nezelim da se odreknem sexa u tridesetoj!!!!
Ja izgledam super-treniram,vodim racuna o izgledu,nisam neka zapustena....
Neznam sta cu I kako cu!!!!

Iks

pre 10 godina

Veza/ brak bez sexa je prijateljstvo, da se ne lazemo. Ne mislim da samo sex cini vezu ali je jedna od dve-tri bitne komponente kvalitetne i zdrave veze. Kao sto kazu: dobar sex cini 10% veze a los 90%.
Naravno kada su u pitanju zdravstveni problemi to su neke druge stvari.

Filozof

pre 10 godina

To je vecita tema,od kada je sveta i veka sto bi se reklo.Ranije nije bilo prisutno toliko "seksa" kad je brak u pitanju,danas je to prenaglaseno i tu se slazem sa doticnim damama.A ako dvoje nemaju potrebe za seksom,nemaju problema sa time,onda ok.S druge strane nekima je seks u braku kao vazduh ili voda.Jednostavno bez toga ne mogu.Sve zavisi od partnera i njihovih potreba.Vremenom to pitanje u braku postane na neki nacin sporedno.Kad ste mladi,zaljubljeni,puni energije sigurno je da vam je seks vazan.Kasnije sa godinama,kad niste tako seksualno aktivni,seks nekako se podgura pod "tepih",a neke druge stvari bivaju dominantne.Pa opet koliko ljudi toliko i cudi i potreba.Ne mogu se stvari generalizovati.Ranije je i meni to bilo vazno,danas su ipak vazne druge stvari koje vas povezuju sa partnerkom.

izvini na surovosti

pre 10 godina

Tvoj muz je gej. Cak i da ima drugu ne bi ti odoleo ili bi makar iz postovanja. Ovako gej, folirao se jedno vreme i vise ne moze. Mojoj drugarici se to desilo, bas tako.

blondie

pre 10 godina

@Look
BEŽI GLAVOM BEZ OBZIRA!!!! Ja sam dve godine bila u takvoj, na izgled savršenoj vezi koja super funkcioniše, sem onog dela da nije želeo da me pipne godinu i po dana. Sve sam radila, izgledala bolje nego ikad, zavodila ga na sve načine, ali džabe, njemu "nije bilo do toga". To je bolest uma, to je depresija i naročita vrsta sebičluka, nazovi kako hoćeš. Ako čovek koga voliš neće ili ne može da ti pruži ono što ti treba (bez realnih, fizičkih prepreka) on te u stvari ne voli.

Verujem da par može da funkcioniše bez seksa, ali samo ukoliko oboje podjednako ne žele da ga imaju ili im podjednko ne ne dostaje. Ako jedno pati, to onda nije veza već mučenje. Pa se probudiš kada je to sve gotovo i pitaš se šta se desilo sa tvojim životom....

kvin latifa

pre 10 godina

@ stručnjak

Sasvim tačna postavka.
Podrazumeva se pod preduslovom da ste ulovili „crkotinu“ ( ili da je Vas ulovila neka „madamme ispraznost“; uloge lovca i lovine su nešto sklone obrtanju ) ili ste deficitarni receptorima mozga. Trećeg nema.

P.S. Život je pobeda snova nad prirodom i da bi lepota opstala treba se pridržavati tajnice..

Što je deminutiv (od milja) od tajne, a nije milozvučniji sinonim za sekretaricu:***

jelena

pre 10 godina

Mastam o vezi u kojoj ce seksualni naboj ostati jednako jak kao na pocetku... A kad se zeli onda moze da se napravi i vreme i prilika, za to se ne brinem.

pex

pre 10 godina

I mi smo evo 7 god u braku, a sexa se ni ne secam..imamo ga mozda jednom mesecno..ne znam u cemu je fora..ako ga nemamo sada sa 32. god ne znam kada cemo ga imati. I onda redovno masturbiram i to mi je kao cool..A i moja je greska sve to jer mi je jos pre braka jednom prilikom rekla da 'ako ima sexa - ima ga, a ako nema, ne mora ga biti mesecima jer ona bez njega moze'..

Prošla kroz to

pre 10 godina

Hehe...
Lažu sebe, ali ne mogu druge koji su kroz te idealističke pokušaje prošli...
Ja lično sam u taj fazon verovala, dok nisam otkila da želi druge...
Može takvo stanje da potraje neko vreme, dok se ne pojave izazovi...

kvin latifa

pre 10 godina

Dođavola, čemu brak ako ne na prvom mestu radi seksanja iz velike ljubavi ? Koliko je muško ženskih veza otišlo v puh i prah jer su oni jedno drugom postali kao brat i sestra ? Pre ili kasnije zapaliće se deo duše "pravljen" da gori .. Zar ne ?

Cool

pre 10 godina

@Look: U identičnoj smo situaciji. Kod mene je tako devet meseci, ali već godinama ne funkcionišemo u krevetu. Ma koliko se trudila, pokušavala-ništa. Strašno me frustriralo, ali sam shvatila da ako ne želi ni da razgovara o tome, a kamoli da pokuša nešto TU NEMA VIŠE LjUBAVI. Digla sam ruke, a uskoro i sidra. Srećno nam bilo.

Ipsilon

pre 10 godina

Odlično rečeno. Naročito ovo za 10 - 90%. Kad se par uhoda i često je raspoložen za sex
to treba da se poštuje i da se takvi uzimaju i to budu super brakovi. Osim ako se ne umešaju lude glave pa im je to nevažno i traže ''preko hleba pogače''. To što su imali sreću pa su se pronašli, svrstavaju u 10 a potom uvide da su upali u 90.

Cepidlaka

pre 10 godina

Ne znam da li ce me nase dame shvatiti pogresno,ali ne cini li vam se da ovoliki broj problema u braku (citaj u seksu) ukazuje da su ovde problemi mnogo dublji nego jednostavna objasnjenja,kako se dvoje ne poklapaju ili kako je muz gej.Jednostavno po teoriji verovatnoce,nije moguce da toliko mnogo ljudi(uglavnom muskaraca) ima toliko mnogo problema,bas u ovo vreme i bas zbog svega ovog sto se desavalo i desava.Ako mislite da se problemi mogu "pobrisati pod tepih" i da sve to moze da se ostavi ispred vrata od spavace sobe,mislim da gresite.Sigurno je da se ljudi,pogotovo oni mladi,koji su "sveze vencani" itekako raduju braku i da su tu uostalom i da bi se mogli lepo seksati.Ali za nekoliko godina,kada prodje malo ta mladost i dodju na red neka druga "pitanja" ne ide bas sve tako glatko ili bolje reci idealno.I zato po meni treba izbeci pojednostavljivanje stvari i u svakom slucaju videti sa nekim ko je malo strucniji od ovih rekla-kazala strucnjaka i "strucnjakinja",vidovnjaka i ostalih smutljivaca,zasto stvari u braku ne idu kako treba,da li je problem fizicke ili personalne prirode.Ovako cete samo stvoriti zlu krv i sebe iscrljivati uzajamno se optuzujuci a da ne znate u cemu je problem.I na kraju,sve ovo me podseca na ono nase tradicionalno "nije ti nista" kad kola udare pesaka,odmah pritrce ljudi,podignu unesrecenog,obrisu mu prasinu,sve je u redu,a posle kad dojde kuci,umre od posledica unutrasnjeg krvarenja.

Disfunkcija

pre 10 godina

Ako partneri tvrde da vole onog drugog i stvarno nemaju nikog sa strane, makar i u mašti...,
Onda je u pitanju seksualna disfunkcija. Nešto tu ne radi kako treba, a oni se foliraju da su nešto posebno...
Može biti psiha, može fizički problem, ali dve zdrave osobe koje se vole, ???? Nema razloga da abstiniraju u braku i to treba rešavati kao problem, potražiti pomoć, a ne hvaliti se okolo...