- Komentari -
 1. Prelepa zgrada dostojna onoga koga predstavlja!
  (Veverica, 5. decembar 2012 23:08)

  # Link komentara

 2. Na Histori kanalu zanimljivost vezana za Teslu.Naime Tesla je svoj patent polifazne struje prepisao na Vestinghaus jer je ta firma bila pred bankrotom.Ta firma i danas postoji.Zatim da je imao fobiju prema zenama,i rukovanja sa ljudima.Kod rukovanja uvek koristio rukavice.Njegov najveci protivnik Edison je imao fabriku sto i danas postoji General motors.
   (dragan, 5. decembar 2012 22:53)

  # Link komentara

 3. da.On treba da bude sahranjen na platou ispred hrama Svetog Save.Da djeca,ljudi,ne moraju odmah da idu u Krunsku,a kad bi postojao spomenik Nikoli Tesli,on bi sam po sebi pozivao ljude da vide i njegov muzej i drugo svako djete koje se igra na svetosavskom platou,u proljeće,ljeto ili zimu pitaće ko je ovaj čiko.Tako da će djeca gotovo čim se rode, primiti k znanju da je to bio jedan "veliki" čiko koji je obilježio i zadužio današnju civilizaciju i nije govorio pare,pare,pare,mojoj duši napaćenoj samo pare fale,nego onaj koji je imao ugovor po prodanom kWh,a koji je taj ugovor pocijepao,konačno,umro u jednom njujorškom hotelu potpuno usamljen.njega nije bilo na nekim gala priredbama,nije bio kabinetski naunik,komformista kao npr. Edison,već..draga moja gospodo,izvolite probajte ili hajde da osvjetlimo neki trg u Njujorku..svako djete,posebno svako srspko djete jer će imati priliku da ga gleda svaki dan,u njemu treba da traže svoj uzor.I još,bilo bi lijepo,ko nije bio tamo da posjeti rodno mjesto velikog naučnika i gospodina,da vidi u kojim krajevima se rodio velikan svjetske nauke.Hrvatska je vlada prilično dotjerala u red njegovu rodnu kuću,crkvu u kojoj je njegov otac služio Liturgiju.dakle,ekskurzije manastiri Krka i Krupa,skradinski buk,čudo prirode,Smiljan kod Gospića i onda da se odu malo okupaju u lijepom plavom moru kakav u južnijim krajevima neće naći,gdje mogu da osjete samo "miris" kanalizacije i "sirovu gostoljubivost"domaćina,već fine borove šume.Čisto plavo more.
  (Zoran, 5. decembar 2012 22:02)

  # Link komentara

 4. Ми живимо у времену техничких открића без преседана, која воде све потпунијем овладавању силама природе и неутралисању времена и простора. Али овај развој, иако доприноси нашем комфору, удобности и сигурности живота, не иде у правцу истинске културе и просветљења.

  ... Никола Тесла (1856-1943)
  .
  (Joca 011, 5. decembar 2012 15:06)

  # Link komentara