Sreda, 26.09.2012.

13:30

Zašto muškarci "zaista" vole grudi?

Izvor: B92

Zašto muškarci "zaista" vole grudi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Na zalost kod nas ti je sve tako,silikonska dolina,grudi,usne,guza.Nisam imao "zadovoljstvo" da to probam,drzao sam se onih pravih.Ovo i kad sam video mi je bilo odbojno.Kao pravo mleko i ono u prahu.Licno vise volim nesto sto je pravo,makar i malo,nego vestak poput dve lopte ili lubenice,vece cak i od moje glavudze.Dopadaju mi se one cure koje tim modnim "trendovima" ne pridaju ama bas ni pet para i koje ponosno isticu svoje prirodne grudi.Stvar je uvek bila razlicita kad su ukusi u pitanju, a pogotovo po ovom "pitanju".Negde mora postojati granica kada sve to postaje kontraprodktivno.Iako ima zena koje ce reci da su "procvetale" kad su ugradile silikone,da se osecaju super,ja nesto nisam siguran u to.Ne branim ja njima da rade sta hoce..U Brazilu ,recimo ugradjuju silikone u "stajni trap",imaju taj fetis da moraju da imaju savrsenu guzu,kad izadju na plazu Kopakabana ili neku dugu plazu.Cak i to razumem.Ali nekako mi sve to bez obzira na benefite izgleda tudje,kao ona lutka za "Michelin".Sto je najvaznije to je sada postao standard,pa ni jedna cura koja zeli da se bavi nekim javnim poslom ne moze a da nema ugradjene plastikanere.Ja zato volim da gledan one obicne cure,makar i sa malim grudima,ali koje znaju to da istaknu i ne stide se toga,cak se vrlo ponose time sto imaju.

Madamme Mim

pre 11 godina

Jedan drug mi je rekao, koji je dodirivao, ( zamisli čak ih i ljubio ) te silikonske, da su nekako sablasno hladnije u odnosu na telesnu temperaturu. Ne bih znala do koje mere je to tačno ? Kao da danas mnogi muškarci uopšte nisu tako gadljivi na te silikonske grudi, kao da im ne smeta to new age podrijetlo sika ( ako je verovati „videodromu“ ),dok su pojedincima koje poznajem takve zaista ostale u ružnom sećanju.. Možda je manja neugoda sa veštačkim jastučićima,nešto umerenije uvedenim u dupencadi ( buttock implant, zbog aspekta implanta ), na nekim ženama taj „guza job“ stvarno deluje vrh, naročito ako polovice onako „bezopasno“ i „stidljivo“ ispod belih tkanina, titraju pred očima, al opet to je samo televizičan utisak, ko će ga znati kakve su kad se zaista i štipnu ..?

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Nema na čemu, i sledeći put. Trudim se, moj Žoržo, da ne zaostajem, trudim se kao trudnica. :) Nije lako biti u ženskom telu, jer nas „balansiraju“ neki drugačiji atributi, lepo si to primetio ( mada su mi veoma drage neke dobroćudne muške buckaste „meda sisice“, više nego neke druge, recimo narcisoidno „popločane“ u teretani + kajla ). Isti oni mudri i uspešni sugerisali su mi da je nenaporni „trud“ zlatna kombinacija za dostignuće, pa eto i na taj način dajem sve od sebe. Čini mi se da je ipak mnogo veća zastupljenost nenapadnog, nežnog ženskog karaktera koji se „krije“ između „cica“ negoli herojstva i čojstva iza baritonskog glasa u opštoj populaciji ovih naših prostora, pa da je u tom smislu neki prekaljeni mužjak u mnogo boljoj poziciji da upražnjava pozitivnu praksu od ženkice sa skromnim iskustvom. Iste te ženkice će uvek sa uživanjem voleti da „istaknu“ svoje mlade usne, grudi, guze .. neke će preterivati do granice sa neukusom u tome, neke međutim neće, mada ove „plastične“ osim na TV-u, nisam tako često viđala u svom okruženju, ( čini se da Beograđanke u tom smislu veoma drže do stila ), sa druge strane možebiti da se ne krećem na „hot spot“-ovima pa da ne znam kako se te „silikonke“ dojme lajv. Ove sa TV-a mi deluju tako da samo jedna od blizanačkog para ima maltene zapreminu cele moje glave, pa se često zapitam, kada ih vidim takve, kako kičma uopšte nosi te volumene..? Nije teško pretpostaviti da na dodir nisu punokrvne kao ove „prkosne cice“.

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Hvala na savetima i sugestijama.Da od gledanja nema selameta,to sam na zalost,ili na srecu,davno shvatio.E sad,sto se gledanja tice,neka druga istrazivanja kazu da muskarcima pogled na lepu zenu,deluje kao droga,tako da kad smo na tom planu,mogu da kazem da se dosta "drogiram".Mada naravno,treba malo i u junacku desnicu ruku stisnuti tih oblina,sto nas svaki dan "vabe" i ne daju "mira".Nadam se da i ti kad je pozitivna praksa u pitanju ne zaostajes za takvom vrstom uzivanja i "podsticaja",mada znam da to,kod vas zena,ne mora da bude tako "zanimljivo" kao ovoj muskoj momcadi.Na kraju cini mi se da silna istrazivanja nisu dala odgovor na postavljeno pitanje,a ja samo mogu da dodam da iako vole da gledaju,muskarci nekada i ne vole da gledaju,u neke grudi,pa te dame moraju malo da porade na svom stajlingu i da promene malo garderobu.Cak i kad je neka mlada dama u pitanju,ako ima malo vise plastike u poprsju i u ustima,ja tu ne bih "nista diro" sto kaze popularni Cola,jer mi to deluje sve nekako plasticno i vestacki,kao iz muzeja Madam Tiso.Vise volim da vidim neke male prave grudi,kako ponosno "prkose" nego ove plastificirane i mumificirane.O ukusima ne treba razgovarati,ali kad smo kod ove teme,nekada grudi mogu da deluju privlacno,a nekada odbojno.Nadam se da zene znaju da naprave tu vrstu "diferentia specifica".

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Ne bih preporučila da inspiraciju za kreativni odušak crpite iz „dela“ berlinske škole taksiranja. Bih preporučila da konstantno „gradite“ realnu okolnost u kojoj ćete svakodnevno moći da se Bogobojazno „pomolite“ pred majčinskim simbolima izobilja, ozbiljna naučna istraživanja su jednoznačno potvrdila da svakodnevno „up close“ ´živo´ gledanje u ženine gole sike ( studija se račvala u dva pravca, ljubavnice i usputne šeme vs. zakonite žene tj. drage devojke, i nedvosmisleno prevagnula u korist druge kategorije, u kojoj se verujem ne bi zatekle mušterije izvesnog berlinskog taksiste ) dugoroćno uravnotežuje muškarčev vegetativni NS i produžava dužinu njegovog života, te u to ime .. a i kažu mudriji i iskusniji ( ozbiljni i uspešni muškarci ) da je dobro protivu poslovnog uroka pre izlaska iz kuće triput protrljati svaki ružičasti ´vršak´ pojedinačno ( kao Aladinovu lampu ) i potom dunuti vazduh iz pluća tri put u tople šake, za sreću, kažu valja se, od gledanja sa „sigurnosne distance“ nema previše selameta ( premda nikako, nikako neće da škodi ). Niste Vi ni manki ni šiparac, nadam se i to iskreno, da uživate onako kako treba, ono što Vam po pravu svesnosti pripada. Da dosadašnjeg iskustva ne manjka to znam.. Što se negativnih stavova tiče, treba ih katkad neposredno „raskrinkati“ ali svom dušom svojom i svim pulsirajućim srcem svojim ( i sveukupnim ovozemaljskim telom ) istrajno gravitirati ka pozitivnim stavovima ... ponositih vlasnica :)

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Ha ha...nisam se mozda dobro "odrazio".Nisam bio iziritiran time(sikama)necim drugim,recimo negativnim stavovima nekih citateljki.A inace kad je uzivanje u pitanju,veruj mi koristim blagodeti naseg podneblja i "prirodnih lepota".Sta vise ja podrzavam i "ohrabrujem dame" u tome,naravno one kojima je to zaista dar i koje umeju da se time ponose i da to lepo prikazu nama majmunima.Nego,ne volim one dame koje zaista imaju lepo poprsje,a onda se posredno "bune" sto neki nezreli klinci bulje u njih.Pa buljimo,sto cete,jos i u to da ne gledamo,pa sta cemo da radiomo?

Zorzo

pre 11 godina

Madamme Mim
Sudeci po broju minusa,izgleda da su se mnogi prepoznali u tvom tekstu,nadam se da nisu zene u pitanju.Naravno da nije problem sa plazom na moru,nevezano da li je "tekstilna" ili "clothing optional".Jednostavno,bio sam na neki nacin "iritiran" da napisem to sto sam napisao,jer kako ovo vreme poznog,Miholjskog(babljeg) leta traje,gde god se osvrnem gledaju me sike na sve strane iz dekoltea (sto kaze Al Pacino u "Mirisu zene").Zene ne vole kad ih gledaju muskarci ko majmuni sta god da je u pitanju.Ali jedan "smekerski" pogled, u smislu svaka cast sestro tj gospodzo,sigurno da nije na odmet.E sad da li ce nesto vise da bude ne znam,nije tema.Ali cinjenica je da se taj modni trend u zadnje vreme dosta "prosirio".Ne osudjujem ja to,podrzavam akciju,ali onda nemojte kriviti muskarce sto ponekad preteraju u buljenju.Bas sam prosle godine primetio jednu lepu mladu damu u centru grada,kojoj je zaista lepo stajala jedna "smela" kreacija haljine sa dubokim dekolteom,imalo je sta da se vidi,ali sam sa osmehom "prokomentarisao" tri mlada "cobana budale" koji su bas onako unezvereno buljili u taj "modni detalj".Dakle na plazi je lepo,prija lep osecaj,mnoge dame jednostavno vole da pokazu svoje adute,a i bogme imaju sta da pokazu,ali onda treba u svemu imati mere i ukusa,kako oni sto bulje,tako i one sto nose dekoltirane haljine.Uostalom lepo je to Felini u "Amakordu" prikazao,u sceni sa cuvenom Gradiskom,zasto muskarci vole da bulje..

Madamme Mim

pre 11 godina

Vidi ovako Ž, stvar je u sledećem, ja recimo volim da se sunčam u toplesu jer se tako na plaži, naravno ne sa puno sitne dece, osećam „rasterećeno“ socijalnih stega a i osećej je lep ( naravno pazim na sike pa se ne izlažem najjačem suncu), vazduh koji miluje kožu pa onda vruće hladno kad ulazim u vodu, itd. itd. e sad ako to znači da nesvesno zovem čopor da se samoposluži nek sam prokleta. Ili ako neko krene da neprimereno dobacuje, meni će biti neprijatno, ali ako neki uglađeniji „šimpanzo“ pogledom oda počast mojim obnaženostima, nemam ništa protiv. Ne mogu da lažem da neće laskati. Ž, ne treba biti ekstrem, ekstremi nikad nisu rešenje, samo umereno. Samo umereno. Znači, ako neka obdarena teta ( moje sike nisu iz te kategorije kiptućih ) voli da ih isturi ( sa ukusom, naravno ) to ne znači da voli „retardiran“ i fiksiran pogled neuglađene „gorile“. Ali zato „šimpanzo“ shvata tananosti života i ako uradi pravu stvar u pravo vreme možda mu ta teta dozvoli neki užitak. Možda ne. Svima je lepši život kad dame iznesu na svetlost dana svoje lepote.

Zorzo

pre 11 godina

Da se i ja ukljucim u ovu "polemiku" jednim pitanjem? Ako zene nisu ni mame,ni krave muzare,zasto onda toliko zena,bez obzira na godne,nosi toliko dekoltirane majice,tesne bluze,koje se upravo bas u tom delu pripijaju uz telo,razne "bodije" i ostale modne detalje,koji "slucajno" naglasavaju taj deo tela,ako vec ne vole da im razni majmuni bulje u ta poprsja?Ne moraju onda da se obuku kao recimo zene u muslimanskim zemljama,ali onda nek se "zakopcaju" pa ce im onda biti mnogo lakse.Nece biti "neprijatnosti" a ni majmuni nece imati u sta da bulje.

zzzz

pre 11 godina

znala sam da traze mamu ceo zivot... neka odrastu, mi im nismo mame, nase grudi sluze za nase bebe, njihove su kod njihove mame pa neka u njih blenu citav dan

@sasa

pre 11 godina

gay momci su stalno okruženi grudima.
i ponekad napasni. gledam ja tako jednom na predavanju asistenta i komentiram s gay kolegom (prije on sa mnom, ali svejedno), bilo neko dosadno predavanje, i ovaj se okrene prema meni i počne da me napada - odskočila sam, baš se ponio onako ne fer, iz zasjede.
i na kraju prijateljica koja mi je rekla da je on gay, a onako je ženskast, kaže da ne zna ona ustvari.

Zorzo

pre 11 godina

Na zalost,nase dame,posto spadaju u red veoma lepih zena i imaju jako lepe grudi,morace da trpe "povecanu dusevnu bol" zbog nas muskaraca koji zurimo u njihove grudi,pipkamo ih i stipkamo.Ali sto cete, to je "cena" lepote.Ne kazem da ima dosta zena koje je su te atribute uspesno iskoristile,kao i onih kojima je dosta da svaka budala na ulici bulji u njih,ali jednostavno one su "neizbezan" deo zenskog imidza i privlacnosti.Evo vidimo iz teksta da su se ovi naucnici ubili da dokazu zasto(ocekujem i za druge delove tela jednu studiju,da vidim da li sam normalan.Toliko su bili "ubedljivi" u svojoj studiji da sam vec poceo da sumnjam da sa mnom nije nesto u redu.Kod nekih muskaraca je to "ludilo" vise,a kod drugih manje izrazeno.Licno i "personalno"imao sam razna iskustva po tom pitanju i bio sa curama koje su imale i male i velike i "srednje" grudi.I mogu da vam kazem da i ovde vazi pravilo zlatne sredine,barem po mom nekom skromnom misljenju.E sad one dame, sto su malo naprednije u tom pogledu,ne treba da brinu,od viska ne boli glava.

Maca

pre 11 godina

Ne znam zašto ih vole, ali ovaj moj je totalno poludeo i pipka me po ceo dan. A nije da mi se ne dopada :-) Nego tako nešto razmišljam, pa ja do trideset i neke nisam imala uopšte grudi i opet uspela u životu, uz prilično muke naravno... Onda ih odjednom dobila, ko neki neočekivani poklon i sada slušam svaki dan da su to najlepše koje je ikada uopšte video... Kako sam se nadala, dobro sam prošla - uspeh bez grudi i grudi uspeha!!!

SF

pre 11 godina

Posle ovih komentara, osećam se kao jedna velika muzara koja je dužna da 'da grudi' malenome muškarcu kako bi on bio zadovoljan i mogao da 'stvara'. :) Ne, šalim se, ne osećam se, ali bih se osećala da slušam takve rečenice svaki dan.

Куратор

pre 11 godina

@Maja

Лако можеш одвести девојку из села у град, али село из девојке никако.

Два и два су 4

pre 11 godina

@La fee

Када се чита из андроид апликације, откуцани нови редови се не приказују. На другом месту је човек лепо ставио размак после тачке, али га свакако мрзи да мења језик на тастатури.

Sercan

pre 11 godina

Mene "sosine" grudi i dalje gledaju u oci kradom, cak i u trnucima kad je ona nesto ozbiljna i vazna, kao zeli nesto da mi saopsti. Meni su one toliko lepe da se ja topim, i posle se cudi sto je nisam cuo neke "vazne" detalje.

grudi

pre 11 godina

u svakom slucaju jos jedan dokaz da je seksualnost osnovni bit ljudskog postojanja tjst nasa zudnja za zenom koja to obilato koristi,pokrece svet.muskarci rade,projektuju,stvaraju itd,sve da bi,dosli do sto kvalitetnijih para grudi,a zene samo otkriju iste i imaju sve.bez nekog truda,bez muke.valjda zato sto im je zivot laksi nikad nisu morale da se trude kao mi,da razvijaju mozak,zato su valjda zene.iako je ovo nas svet,zenama je zivot mnogo laksi jer imaju grudi a,mi,potrebu za njima.

Maja

pre 11 godina

Pa ok.. vi volite veeelike zenske grudi, mi volimo veliki vas polni organ. i zao mi je ako vam je pao ego ako vam je mali, mi zene volimo- veliki!

Majko :)

pre 11 godina

Samo sam video sliku i sledecih pet minuta mi je bila ispred ociju cak i kada sam citao tekst. Nista mi nije stiglo do mozga posle slike :D

Dalba

pre 11 godina

Zašto volimo grudi?! Pa zato što su nam lepe. Takodje i zato što je to prva stvar u životu koju smo imali, pa nam je oduzeta i više je nemamo! :(

La fee

pre 11 godina

@Sofronije The Great: Lepo ste im rekli, doco... Ali isto bi trebalo da znate da posle tačke ide razmak, da ne misle ljudi da je drugačije ispravno.

kojot

pre 11 godina

Koja glupost. Muskarci vole dobre grudi jer je to vezano za produzenje vrste. Da bi majka dobro odgajila maldunce. Muskarac smatra da ce ona sa vecim grudima lakse odhraniti dete pa nju i bira,a ne zbog neke filozofije ;)

Sofronije The Great

pre 11 godina

@mao

Dojka (lat. mama) je organ. Prvo se propisno edukujte pa ostavite komentar, a ne ostali da uce pogresne informacije.

U potpisu Dr

dulens

pre 11 godina

Muškarci vole ženske grudi samo zato što one svojim oblikom i svojom veličinom obećavaju da će majka imati mogućnosti da prehrani nasledstvo.
Druga je stvar što oni toga više nisu svesni.

jednostavno, obozavam ih

pre 11 godina

Prvo sto su moje oci ugledale, nakon rodjena su bile zenske grudi. Obozavao sam ih, jer su bile prelepe, oble, ali i te kako ukusne i hranljive. Sisao sam do cetvrte godine (govorila mi mama), a kada je htela da me odvikne, namazala je bradavice ljutom sitnom paprikom. Od tada obozavam ljuto, a i grudi.

Everything You Know Is Wrong

pre 11 godina

“Ljudska vrsta jedina među sisarima ima mužjake koji su fascinirani grudima ženki u kontekstu seksualnosti”, komentariše Jang.

“I žene su jedinstvene među sisarima po činjenici da im grudi rastu u pubertetu bez obzira na to da li su trudne ili ne. Mi smo takođe jedina vrsta u kojoj muškarci dodiruju ili oralno stimulišu grudi partnerice kao deo seksualnog čina.”

A ONDA:

"Muška fascinacija grudima nije čudna, ona je 'nesvesni EVOLUTIVNI poriv..."

KONTRADIKCIJA! Da li smo izuzeci, ili smo evoluirali? Šta je dovelo do potrebe da "evoluiramo" u smislu pojačane sexualnosti kada su i pitanju ženske grudi (u oba smera)? Druge rase nisu izumirale zbog nedostatka sexualne želje, pa da je nama trebalo nešto dodatno da nam sačuva vrstu time što će nas "naterati" da se razmnožavamo.

Nema evolucije, samo intervencije. Nekoj rasi je trebala "radna snaga" i modifikovali su DNK na razne načine kako bi nas "naterali" da se razmnožavamo. Odatle i tolike razlike u odnosu na druga živa bića, pa čak i u smislu ženskih grudi.

ja

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"
(lesan, 26. septembar 2012 13:55)

Nisi procitao ceo clanak.

Kada muskarac tokom sexualnog odnosa dodiruje zenske grudi, to pojacava vezu izmedju muskarca i zene, to funkcionise na slican nacin kao i kod dojenja samo sto se pojacava veza izmedju majke i deteta.

Gile

pre 11 godina

Eto, neprijatno mi je da se javno otvorim i priznam da imam:
'nesvesni evolutivni poriv' i necu da se lecim, sta je tu je. Tiho patim ali uzivam u patnji, baaaas uzivam. Ima i onih koji ne pate od toga, zdravi su ali ne znaju sta propustaju, nego se prave vazni na tamo nekim paradma.

Владимир

pre 11 godina

Мушкарци воле сваки део женског тела. Та опсесија жена великим грудима и силне операције да би се то постигло је потпуно сулуда. Маса мојих другова кад смо се дотакли те теме уопште не воли велике груди већ нормалне величине. Мени лично груди уопште нису важне код жене. Лично прво жену погледам у кукове, ноге, лице па тек груди. Лично преферирам лепе ноге, лепо лице (о укусима се не расправља) и леп осмех. А наравно за везу су много важније друге ствари али то није тема.
Стереотип да сви мушкарци воле велике груди и да им је то најважније је потпуно погрешан, а и погубан по здравље и самопоуздање девојака и жена. Маните се тих стереотипа које намећу којекакви медији.
Клинац види само једну лепу девојчицу, дечко види доста лепих девојака, а мужкарац види и схвата да су све жене лепе. Толико!

lesan

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"

Zorzo

pre 11 godina

Ocekujem od tih istih "istrazitelja" da nam kazu i zasto muskarci vole ostale delove tela zene,erogene zone,lepe noge,pozadinu i ono sto je izmedju nogu...Mogli bi da to bojave u jedno tri cetiri toma,da imamo sta da radimo sad kad dodje zima.

Владимир

pre 11 godina

Мушкарци воле сваки део женског тела. Та опсесија жена великим грудима и силне операције да би се то постигло је потпуно сулуда. Маса мојих другова кад смо се дотакли те теме уопште не воли велике груди већ нормалне величине. Мени лично груди уопште нису важне код жене. Лично прво жену погледам у кукове, ноге, лице па тек груди. Лично преферирам лепе ноге, лепо лице (о укусима се не расправља) и леп осмех. А наравно за везу су много важније друге ствари али то није тема.
Стереотип да сви мушкарци воле велике груди и да им је то најважније је потпуно погрешан, а и погубан по здравље и самопоуздање девојака и жена. Маните се тих стереотипа које намећу којекакви медији.
Клинац види само једну лепу девојчицу, дечко види доста лепих девојака, а мужкарац види и схвата да су све жене лепе. Толико!

Zorzo

pre 11 godina

Ocekujem od tih istih "istrazitelja" da nam kazu i zasto muskarci vole ostale delove tela zene,erogene zone,lepe noge,pozadinu i ono sto je izmedju nogu...Mogli bi da to bojave u jedno tri cetiri toma,da imamo sta da radimo sad kad dodje zima.

lesan

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"

jednostavno, obozavam ih

pre 11 godina

Prvo sto su moje oci ugledale, nakon rodjena su bile zenske grudi. Obozavao sam ih, jer su bile prelepe, oble, ali i te kako ukusne i hranljive. Sisao sam do cetvrte godine (govorila mi mama), a kada je htela da me odvikne, namazala je bradavice ljutom sitnom paprikom. Od tada obozavam ljuto, a i grudi.

Majko :)

pre 11 godina

Samo sam video sliku i sledecih pet minuta mi je bila ispred ociju cak i kada sam citao tekst. Nista mi nije stiglo do mozga posle slike :D

Dalba

pre 11 godina

Zašto volimo grudi?! Pa zato što su nam lepe. Takodje i zato što je to prva stvar u životu koju smo imali, pa nam je oduzeta i više je nemamo! :(

Gile

pre 11 godina

Eto, neprijatno mi je da se javno otvorim i priznam da imam:
'nesvesni evolutivni poriv' i necu da se lecim, sta je tu je. Tiho patim ali uzivam u patnji, baaaas uzivam. Ima i onih koji ne pate od toga, zdravi su ali ne znaju sta propustaju, nego se prave vazni na tamo nekim paradma.

dulens

pre 11 godina

Muškarci vole ženske grudi samo zato što one svojim oblikom i svojom veličinom obećavaju da će majka imati mogućnosti da prehrani nasledstvo.
Druga je stvar što oni toga više nisu svesni.

Sofronije The Great

pre 11 godina

@mao

Dojka (lat. mama) je organ. Prvo se propisno edukujte pa ostavite komentar, a ne ostali da uce pogresne informacije.

U potpisu Dr

ja

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"
(lesan, 26. septembar 2012 13:55)

Nisi procitao ceo clanak.

Kada muskarac tokom sexualnog odnosa dodiruje zenske grudi, to pojacava vezu izmedju muskarca i zene, to funkcionise na slican nacin kao i kod dojenja samo sto se pojacava veza izmedju majke i deteta.

Maja

pre 11 godina

Pa ok.. vi volite veeelike zenske grudi, mi volimo veliki vas polni organ. i zao mi je ako vam je pao ego ako vam je mali, mi zene volimo- veliki!

Куратор

pre 11 godina

@Maja

Лако можеш одвести девојку из села у град, али село из девојке никако.

Sercan

pre 11 godina

Mene "sosine" grudi i dalje gledaju u oci kradom, cak i u trnucima kad je ona nesto ozbiljna i vazna, kao zeli nesto da mi saopsti. Meni su one toliko lepe da se ja topim, i posle se cudi sto je nisam cuo neke "vazne" detalje.

kojot

pre 11 godina

Koja glupost. Muskarci vole dobre grudi jer je to vezano za produzenje vrste. Da bi majka dobro odgajila maldunce. Muskarac smatra da ce ona sa vecim grudima lakse odhraniti dete pa nju i bira,a ne zbog neke filozofije ;)

SF

pre 11 godina

Posle ovih komentara, osećam se kao jedna velika muzara koja je dužna da 'da grudi' malenome muškarcu kako bi on bio zadovoljan i mogao da 'stvara'. :) Ne, šalim se, ne osećam se, ali bih se osećala da slušam takve rečenice svaki dan.

La fee

pre 11 godina

@Sofronije The Great: Lepo ste im rekli, doco... Ali isto bi trebalo da znate da posle tačke ide razmak, da ne misle ljudi da je drugačije ispravno.

Everything You Know Is Wrong

pre 11 godina

“Ljudska vrsta jedina među sisarima ima mužjake koji su fascinirani grudima ženki u kontekstu seksualnosti”, komentariše Jang.

“I žene su jedinstvene među sisarima po činjenici da im grudi rastu u pubertetu bez obzira na to da li su trudne ili ne. Mi smo takođe jedina vrsta u kojoj muškarci dodiruju ili oralno stimulišu grudi partnerice kao deo seksualnog čina.”

A ONDA:

"Muška fascinacija grudima nije čudna, ona je 'nesvesni EVOLUTIVNI poriv..."

KONTRADIKCIJA! Da li smo izuzeci, ili smo evoluirali? Šta je dovelo do potrebe da "evoluiramo" u smislu pojačane sexualnosti kada su i pitanju ženske grudi (u oba smera)? Druge rase nisu izumirale zbog nedostatka sexualne želje, pa da je nama trebalo nešto dodatno da nam sačuva vrstu time što će nas "naterati" da se razmnožavamo.

Nema evolucije, samo intervencije. Nekoj rasi je trebala "radna snaga" i modifikovali su DNK na razne načine kako bi nas "naterali" da se razmnožavamo. Odatle i tolike razlike u odnosu na druga živa bića, pa čak i u smislu ženskih grudi.

Два и два су 4

pre 11 godina

@La fee

Када се чита из андроид апликације, откуцани нови редови се не приказују. На другом месту је човек лепо ставио размак после тачке, али га свакако мрзи да мења језик на тастатури.

grudi

pre 11 godina

u svakom slucaju jos jedan dokaz da je seksualnost osnovni bit ljudskog postojanja tjst nasa zudnja za zenom koja to obilato koristi,pokrece svet.muskarci rade,projektuju,stvaraju itd,sve da bi,dosli do sto kvalitetnijih para grudi,a zene samo otkriju iste i imaju sve.bez nekog truda,bez muke.valjda zato sto im je zivot laksi nikad nisu morale da se trude kao mi,da razvijaju mozak,zato su valjda zene.iako je ovo nas svet,zenama je zivot mnogo laksi jer imaju grudi a,mi,potrebu za njima.

Maca

pre 11 godina

Ne znam zašto ih vole, ali ovaj moj je totalno poludeo i pipka me po ceo dan. A nije da mi se ne dopada :-) Nego tako nešto razmišljam, pa ja do trideset i neke nisam imala uopšte grudi i opet uspela u životu, uz prilično muke naravno... Onda ih odjednom dobila, ko neki neočekivani poklon i sada slušam svaki dan da su to najlepše koje je ikada uopšte video... Kako sam se nadala, dobro sam prošla - uspeh bez grudi i grudi uspeha!!!

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Na zalost kod nas ti je sve tako,silikonska dolina,grudi,usne,guza.Nisam imao "zadovoljstvo" da to probam,drzao sam se onih pravih.Ovo i kad sam video mi je bilo odbojno.Kao pravo mleko i ono u prahu.Licno vise volim nesto sto je pravo,makar i malo,nego vestak poput dve lopte ili lubenice,vece cak i od moje glavudze.Dopadaju mi se one cure koje tim modnim "trendovima" ne pridaju ama bas ni pet para i koje ponosno isticu svoje prirodne grudi.Stvar je uvek bila razlicita kad su ukusi u pitanju, a pogotovo po ovom "pitanju".Negde mora postojati granica kada sve to postaje kontraprodktivno.Iako ima zena koje ce reci da su "procvetale" kad su ugradile silikone,da se osecaju super,ja nesto nisam siguran u to.Ne branim ja njima da rade sta hoce..U Brazilu ,recimo ugradjuju silikone u "stajni trap",imaju taj fetis da moraju da imaju savrsenu guzu,kad izadju na plazu Kopakabana ili neku dugu plazu.Cak i to razumem.Ali nekako mi sve to bez obzira na benefite izgleda tudje,kao ona lutka za "Michelin".Sto je najvaznije to je sada postao standard,pa ni jedna cura koja zeli da se bavi nekim javnim poslom ne moze a da nema ugradjene plastikanere.Ja zato volim da gledan one obicne cure,makar i sa malim grudima,ali koje znaju to da istaknu i ne stide se toga,cak se vrlo ponose time sto imaju.

Zorzo

pre 11 godina

Da se i ja ukljucim u ovu "polemiku" jednim pitanjem? Ako zene nisu ni mame,ni krave muzare,zasto onda toliko zena,bez obzira na godne,nosi toliko dekoltirane majice,tesne bluze,koje se upravo bas u tom delu pripijaju uz telo,razne "bodije" i ostale modne detalje,koji "slucajno" naglasavaju taj deo tela,ako vec ne vole da im razni majmuni bulje u ta poprsja?Ne moraju onda da se obuku kao recimo zene u muslimanskim zemljama,ali onda nek se "zakopcaju" pa ce im onda biti mnogo lakse.Nece biti "neprijatnosti" a ni majmuni nece imati u sta da bulje.

Madamme Mim

pre 11 godina

Jedan drug mi je rekao, koji je dodirivao, ( zamisli čak ih i ljubio ) te silikonske, da su nekako sablasno hladnije u odnosu na telesnu temperaturu. Ne bih znala do koje mere je to tačno ? Kao da danas mnogi muškarci uopšte nisu tako gadljivi na te silikonske grudi, kao da im ne smeta to new age podrijetlo sika ( ako je verovati „videodromu“ ),dok su pojedincima koje poznajem takve zaista ostale u ružnom sećanju.. Možda je manja neugoda sa veštačkim jastučićima,nešto umerenije uvedenim u dupencadi ( buttock implant, zbog aspekta implanta ), na nekim ženama taj „guza job“ stvarno deluje vrh, naročito ako polovice onako „bezopasno“ i „stidljivo“ ispod belih tkanina, titraju pred očima, al opet to je samo televizičan utisak, ko će ga znati kakve su kad se zaista i štipnu ..?

Zorzo

pre 11 godina

Na zalost,nase dame,posto spadaju u red veoma lepih zena i imaju jako lepe grudi,morace da trpe "povecanu dusevnu bol" zbog nas muskaraca koji zurimo u njihove grudi,pipkamo ih i stipkamo.Ali sto cete, to je "cena" lepote.Ne kazem da ima dosta zena koje je su te atribute uspesno iskoristile,kao i onih kojima je dosta da svaka budala na ulici bulji u njih,ali jednostavno one su "neizbezan" deo zenskog imidza i privlacnosti.Evo vidimo iz teksta da su se ovi naucnici ubili da dokazu zasto(ocekujem i za druge delove tela jednu studiju,da vidim da li sam normalan.Toliko su bili "ubedljivi" u svojoj studiji da sam vec poceo da sumnjam da sa mnom nije nesto u redu.Kod nekih muskaraca je to "ludilo" vise,a kod drugih manje izrazeno.Licno i "personalno"imao sam razna iskustva po tom pitanju i bio sa curama koje su imale i male i velike i "srednje" grudi.I mogu da vam kazem da i ovde vazi pravilo zlatne sredine,barem po mom nekom skromnom misljenju.E sad one dame, sto su malo naprednije u tom pogledu,ne treba da brinu,od viska ne boli glava.

zzzz

pre 11 godina

znala sam da traze mamu ceo zivot... neka odrastu, mi im nismo mame, nase grudi sluze za nase bebe, njihove su kod njihove mame pa neka u njih blenu citav dan

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Hvala na savetima i sugestijama.Da od gledanja nema selameta,to sam na zalost,ili na srecu,davno shvatio.E sad,sto se gledanja tice,neka druga istrazivanja kazu da muskarcima pogled na lepu zenu,deluje kao droga,tako da kad smo na tom planu,mogu da kazem da se dosta "drogiram".Mada naravno,treba malo i u junacku desnicu ruku stisnuti tih oblina,sto nas svaki dan "vabe" i ne daju "mira".Nadam se da i ti kad je pozitivna praksa u pitanju ne zaostajes za takvom vrstom uzivanja i "podsticaja",mada znam da to,kod vas zena,ne mora da bude tako "zanimljivo" kao ovoj muskoj momcadi.Na kraju cini mi se da silna istrazivanja nisu dala odgovor na postavljeno pitanje,a ja samo mogu da dodam da iako vole da gledaju,muskarci nekada i ne vole da gledaju,u neke grudi,pa te dame moraju malo da porade na svom stajlingu i da promene malo garderobu.Cak i kad je neka mlada dama u pitanju,ako ima malo vise plastike u poprsju i u ustima,ja tu ne bih "nista diro" sto kaze popularni Cola,jer mi to deluje sve nekako plasticno i vestacki,kao iz muzeja Madam Tiso.Vise volim da vidim neke male prave grudi,kako ponosno "prkose" nego ove plastificirane i mumificirane.O ukusima ne treba razgovarati,ali kad smo kod ove teme,nekada grudi mogu da deluju privlacno,a nekada odbojno.Nadam se da zene znaju da naprave tu vrstu "diferentia specifica".

Madamme Mim

pre 11 godina

Vidi ovako Ž, stvar je u sledećem, ja recimo volim da se sunčam u toplesu jer se tako na plaži, naravno ne sa puno sitne dece, osećam „rasterećeno“ socijalnih stega a i osećej je lep ( naravno pazim na sike pa se ne izlažem najjačem suncu), vazduh koji miluje kožu pa onda vruće hladno kad ulazim u vodu, itd. itd. e sad ako to znači da nesvesno zovem čopor da se samoposluži nek sam prokleta. Ili ako neko krene da neprimereno dobacuje, meni će biti neprijatno, ali ako neki uglađeniji „šimpanzo“ pogledom oda počast mojim obnaženostima, nemam ništa protiv. Ne mogu da lažem da neće laskati. Ž, ne treba biti ekstrem, ekstremi nikad nisu rešenje, samo umereno. Samo umereno. Znači, ako neka obdarena teta ( moje sike nisu iz te kategorije kiptućih ) voli da ih isturi ( sa ukusom, naravno ) to ne znači da voli „retardiran“ i fiksiran pogled neuglađene „gorile“. Ali zato „šimpanzo“ shvata tananosti života i ako uradi pravu stvar u pravo vreme možda mu ta teta dozvoli neki užitak. Možda ne. Svima je lepši život kad dame iznesu na svetlost dana svoje lepote.

Zorzo

pre 11 godina

Madamme Mim
Sudeci po broju minusa,izgleda da su se mnogi prepoznali u tvom tekstu,nadam se da nisu zene u pitanju.Naravno da nije problem sa plazom na moru,nevezano da li je "tekstilna" ili "clothing optional".Jednostavno,bio sam na neki nacin "iritiran" da napisem to sto sam napisao,jer kako ovo vreme poznog,Miholjskog(babljeg) leta traje,gde god se osvrnem gledaju me sike na sve strane iz dekoltea (sto kaze Al Pacino u "Mirisu zene").Zene ne vole kad ih gledaju muskarci ko majmuni sta god da je u pitanju.Ali jedan "smekerski" pogled, u smislu svaka cast sestro tj gospodzo,sigurno da nije na odmet.E sad da li ce nesto vise da bude ne znam,nije tema.Ali cinjenica je da se taj modni trend u zadnje vreme dosta "prosirio".Ne osudjujem ja to,podrzavam akciju,ali onda nemojte kriviti muskarce sto ponekad preteraju u buljenju.Bas sam prosle godine primetio jednu lepu mladu damu u centru grada,kojoj je zaista lepo stajala jedna "smela" kreacija haljine sa dubokim dekolteom,imalo je sta da se vidi,ali sam sa osmehom "prokomentarisao" tri mlada "cobana budale" koji su bas onako unezvereno buljili u taj "modni detalj".Dakle na plazi je lepo,prija lep osecaj,mnoge dame jednostavno vole da pokazu svoje adute,a i bogme imaju sta da pokazu,ali onda treba u svemu imati mere i ukusa,kako oni sto bulje,tako i one sto nose dekoltirane haljine.Uostalom lepo je to Felini u "Amakordu" prikazao,u sceni sa cuvenom Gradiskom,zasto muskarci vole da bulje..

@sasa

pre 11 godina

gay momci su stalno okruženi grudima.
i ponekad napasni. gledam ja tako jednom na predavanju asistenta i komentiram s gay kolegom (prije on sa mnom, ali svejedno), bilo neko dosadno predavanje, i ovaj se okrene prema meni i počne da me napada - odskočila sam, baš se ponio onako ne fer, iz zasjede.
i na kraju prijateljica koja mi je rekla da je on gay, a onako je ženskast, kaže da ne zna ona ustvari.

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Ha ha...nisam se mozda dobro "odrazio".Nisam bio iziritiran time(sikama)necim drugim,recimo negativnim stavovima nekih citateljki.A inace kad je uzivanje u pitanju,veruj mi koristim blagodeti naseg podneblja i "prirodnih lepota".Sta vise ja podrzavam i "ohrabrujem dame" u tome,naravno one kojima je to zaista dar i koje umeju da se time ponose i da to lepo prikazu nama majmunima.Nego,ne volim one dame koje zaista imaju lepo poprsje,a onda se posredno "bune" sto neki nezreli klinci bulje u njih.Pa buljimo,sto cete,jos i u to da ne gledamo,pa sta cemo da radiomo?

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Nema na čemu, i sledeći put. Trudim se, moj Žoržo, da ne zaostajem, trudim se kao trudnica. :) Nije lako biti u ženskom telu, jer nas „balansiraju“ neki drugačiji atributi, lepo si to primetio ( mada su mi veoma drage neke dobroćudne muške buckaste „meda sisice“, više nego neke druge, recimo narcisoidno „popločane“ u teretani + kajla ). Isti oni mudri i uspešni sugerisali su mi da je nenaporni „trud“ zlatna kombinacija za dostignuće, pa eto i na taj način dajem sve od sebe. Čini mi se da je ipak mnogo veća zastupljenost nenapadnog, nežnog ženskog karaktera koji se „krije“ između „cica“ negoli herojstva i čojstva iza baritonskog glasa u opštoj populaciji ovih naših prostora, pa da je u tom smislu neki prekaljeni mužjak u mnogo boljoj poziciji da upražnjava pozitivnu praksu od ženkice sa skromnim iskustvom. Iste te ženkice će uvek sa uživanjem voleti da „istaknu“ svoje mlade usne, grudi, guze .. neke će preterivati do granice sa neukusom u tome, neke međutim neće, mada ove „plastične“ osim na TV-u, nisam tako često viđala u svom okruženju, ( čini se da Beograđanke u tom smislu veoma drže do stila ), sa druge strane možebiti da se ne krećem na „hot spot“-ovima pa da ne znam kako se te „silikonke“ dojme lajv. Ove sa TV-a mi deluju tako da samo jedna od blizanačkog para ima maltene zapreminu cele moje glave, pa se često zapitam, kada ih vidim takve, kako kičma uopšte nosi te volumene..? Nije teško pretpostaviti da na dodir nisu punokrvne kao ove „prkosne cice“.

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Ne bih preporučila da inspiraciju za kreativni odušak crpite iz „dela“ berlinske škole taksiranja. Bih preporučila da konstantno „gradite“ realnu okolnost u kojoj ćete svakodnevno moći da se Bogobojazno „pomolite“ pred majčinskim simbolima izobilja, ozbiljna naučna istraživanja su jednoznačno potvrdila da svakodnevno „up close“ ´živo´ gledanje u ženine gole sike ( studija se račvala u dva pravca, ljubavnice i usputne šeme vs. zakonite žene tj. drage devojke, i nedvosmisleno prevagnula u korist druge kategorije, u kojoj se verujem ne bi zatekle mušterije izvesnog berlinskog taksiste ) dugoroćno uravnotežuje muškarčev vegetativni NS i produžava dužinu njegovog života, te u to ime .. a i kažu mudriji i iskusniji ( ozbiljni i uspešni muškarci ) da je dobro protivu poslovnog uroka pre izlaska iz kuće triput protrljati svaki ružičasti ´vršak´ pojedinačno ( kao Aladinovu lampu ) i potom dunuti vazduh iz pluća tri put u tople šake, za sreću, kažu valja se, od gledanja sa „sigurnosne distance“ nema previše selameta ( premda nikako, nikako neće da škodi ). Niste Vi ni manki ni šiparac, nadam se i to iskreno, da uživate onako kako treba, ono što Vam po pravu svesnosti pripada. Da dosadašnjeg iskustva ne manjka to znam.. Što se negativnih stavova tiče, treba ih katkad neposredno „raskrinkati“ ali svom dušom svojom i svim pulsirajućim srcem svojim ( i sveukupnim ovozemaljskim telom ) istrajno gravitirati ka pozitivnim stavovima ... ponositih vlasnica :)

kojot

pre 11 godina

Koja glupost. Muskarci vole dobre grudi jer je to vezano za produzenje vrste. Da bi majka dobro odgajila maldunce. Muskarac smatra da ce ona sa vecim grudima lakse odhraniti dete pa nju i bira,a ne zbog neke filozofije ;)

Владимир

pre 11 godina

Мушкарци воле сваки део женског тела. Та опсесија жена великим грудима и силне операције да би се то постигло је потпуно сулуда. Маса мојих другова кад смо се дотакли те теме уопште не воли велике груди већ нормалне величине. Мени лично груди уопште нису важне код жене. Лично прво жену погледам у кукове, ноге, лице па тек груди. Лично преферирам лепе ноге, лепо лице (о укусима се не расправља) и леп осмех. А наравно за везу су много важније друге ствари али то није тема.
Стереотип да сви мушкарци воле велике груди и да им је то најважније је потпуно погрешан, а и погубан по здравље и самопоуздање девојака и жена. Маните се тих стереотипа које намећу којекакви медији.
Клинац види само једну лепу девојчицу, дечко види доста лепих девојака, а мужкарац види и схвата да су све жене лепе. Толико!

grudi

pre 11 godina

u svakom slucaju jos jedan dokaz da je seksualnost osnovni bit ljudskog postojanja tjst nasa zudnja za zenom koja to obilato koristi,pokrece svet.muskarci rade,projektuju,stvaraju itd,sve da bi,dosli do sto kvalitetnijih para grudi,a zene samo otkriju iste i imaju sve.bez nekog truda,bez muke.valjda zato sto im je zivot laksi nikad nisu morale da se trude kao mi,da razvijaju mozak,zato su valjda zene.iako je ovo nas svet,zenama je zivot mnogo laksi jer imaju grudi a,mi,potrebu za njima.

lesan

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"

jednostavno, obozavam ih

pre 11 godina

Prvo sto su moje oci ugledale, nakon rodjena su bile zenske grudi. Obozavao sam ih, jer su bile prelepe, oble, ali i te kako ukusne i hranljive. Sisao sam do cetvrte godine (govorila mi mama), a kada je htela da me odvikne, namazala je bradavice ljutom sitnom paprikom. Od tada obozavam ljuto, a i grudi.

Everything You Know Is Wrong

pre 11 godina

“Ljudska vrsta jedina među sisarima ima mužjake koji su fascinirani grudima ženki u kontekstu seksualnosti”, komentariše Jang.

“I žene su jedinstvene među sisarima po činjenici da im grudi rastu u pubertetu bez obzira na to da li su trudne ili ne. Mi smo takođe jedina vrsta u kojoj muškarci dodiruju ili oralno stimulišu grudi partnerice kao deo seksualnog čina.”

A ONDA:

"Muška fascinacija grudima nije čudna, ona je 'nesvesni EVOLUTIVNI poriv..."

KONTRADIKCIJA! Da li smo izuzeci, ili smo evoluirali? Šta je dovelo do potrebe da "evoluiramo" u smislu pojačane sexualnosti kada su i pitanju ženske grudi (u oba smera)? Druge rase nisu izumirale zbog nedostatka sexualne želje, pa da je nama trebalo nešto dodatno da nam sačuva vrstu time što će nas "naterati" da se razmnožavamo.

Nema evolucije, samo intervencije. Nekoj rasi je trebala "radna snaga" i modifikovali su DNK na razne načine kako bi nas "naterali" da se razmnožavamo. Odatle i tolike razlike u odnosu na druga živa bića, pa čak i u smislu ženskih grudi.

dulens

pre 11 godina

Muškarci vole ženske grudi samo zato što one svojim oblikom i svojom veličinom obećavaju da će majka imati mogućnosti da prehrani nasledstvo.
Druga je stvar što oni toga više nisu svesni.

Gile

pre 11 godina

Eto, neprijatno mi je da se javno otvorim i priznam da imam:
'nesvesni evolutivni poriv' i necu da se lecim, sta je tu je. Tiho patim ali uzivam u patnji, baaaas uzivam. Ima i onih koji ne pate od toga, zdravi su ali ne znaju sta propustaju, nego se prave vazni na tamo nekim paradma.

ja

pre 11 godina

"...autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe..."
Pa nisu sve bebe muškog pola, po ovoj logici sve žene bi bile lezbejke...koliko vidim pojma oni nemaju zašto, opet neki nazovi "naučnici i njihove teorije"
(lesan, 26. septembar 2012 13:55)

Nisi procitao ceo clanak.

Kada muskarac tokom sexualnog odnosa dodiruje zenske grudi, to pojacava vezu izmedju muskarca i zene, to funkcionise na slican nacin kao i kod dojenja samo sto se pojacava veza izmedju majke i deteta.

Sofronije The Great

pre 11 godina

@mao

Dojka (lat. mama) je organ. Prvo se propisno edukujte pa ostavite komentar, a ne ostali da uce pogresne informacije.

U potpisu Dr

La fee

pre 11 godina

@Sofronije The Great: Lepo ste im rekli, doco... Ali isto bi trebalo da znate da posle tačke ide razmak, da ne misle ljudi da je drugačije ispravno.

Maja

pre 11 godina

Pa ok.. vi volite veeelike zenske grudi, mi volimo veliki vas polni organ. i zao mi je ako vam je pao ego ako vam je mali, mi zene volimo- veliki!

zzzz

pre 11 godina

znala sam da traze mamu ceo zivot... neka odrastu, mi im nismo mame, nase grudi sluze za nase bebe, njihove su kod njihove mame pa neka u njih blenu citav dan

Zorzo

pre 11 godina

Ocekujem od tih istih "istrazitelja" da nam kazu i zasto muskarci vole ostale delove tela zene,erogene zone,lepe noge,pozadinu i ono sto je izmedju nogu...Mogli bi da to bojave u jedno tri cetiri toma,da imamo sta da radimo sad kad dodje zima.

Majko :)

pre 11 godina

Samo sam video sliku i sledecih pet minuta mi je bila ispred ociju cak i kada sam citao tekst. Nista mi nije stiglo do mozga posle slike :D

Zorzo

pre 11 godina

Da se i ja ukljucim u ovu "polemiku" jednim pitanjem? Ako zene nisu ni mame,ni krave muzare,zasto onda toliko zena,bez obzira na godne,nosi toliko dekoltirane majice,tesne bluze,koje se upravo bas u tom delu pripijaju uz telo,razne "bodije" i ostale modne detalje,koji "slucajno" naglasavaju taj deo tela,ako vec ne vole da im razni majmuni bulje u ta poprsja?Ne moraju onda da se obuku kao recimo zene u muslimanskim zemljama,ali onda nek se "zakopcaju" pa ce im onda biti mnogo lakse.Nece biti "neprijatnosti" a ni majmuni nece imati u sta da bulje.

Куратор

pre 11 godina

@Maja

Лако можеш одвести девојку из села у град, али село из девојке никако.

Madamme Mim

pre 11 godina

Vidi ovako Ž, stvar je u sledećem, ja recimo volim da se sunčam u toplesu jer se tako na plaži, naravno ne sa puno sitne dece, osećam „rasterećeno“ socijalnih stega a i osećej je lep ( naravno pazim na sike pa se ne izlažem najjačem suncu), vazduh koji miluje kožu pa onda vruće hladno kad ulazim u vodu, itd. itd. e sad ako to znači da nesvesno zovem čopor da se samoposluži nek sam prokleta. Ili ako neko krene da neprimereno dobacuje, meni će biti neprijatno, ali ako neki uglađeniji „šimpanzo“ pogledom oda počast mojim obnaženostima, nemam ništa protiv. Ne mogu da lažem da neće laskati. Ž, ne treba biti ekstrem, ekstremi nikad nisu rešenje, samo umereno. Samo umereno. Znači, ako neka obdarena teta ( moje sike nisu iz te kategorije kiptućih ) voli da ih isturi ( sa ukusom, naravno ) to ne znači da voli „retardiran“ i fiksiran pogled neuglađene „gorile“. Ali zato „šimpanzo“ shvata tananosti života i ako uradi pravu stvar u pravo vreme možda mu ta teta dozvoli neki užitak. Možda ne. Svima je lepši život kad dame iznesu na svetlost dana svoje lepote.

Dalba

pre 11 godina

Zašto volimo grudi?! Pa zato što su nam lepe. Takodje i zato što je to prva stvar u životu koju smo imali, pa nam je oduzeta i više je nemamo! :(

SF

pre 11 godina

Posle ovih komentara, osećam se kao jedna velika muzara koja je dužna da 'da grudi' malenome muškarcu kako bi on bio zadovoljan i mogao da 'stvara'. :) Ne, šalim se, ne osećam se, ali bih se osećala da slušam takve rečenice svaki dan.

Maca

pre 11 godina

Ne znam zašto ih vole, ali ovaj moj je totalno poludeo i pipka me po ceo dan. A nije da mi se ne dopada :-) Nego tako nešto razmišljam, pa ja do trideset i neke nisam imala uopšte grudi i opet uspela u životu, uz prilično muke naravno... Onda ih odjednom dobila, ko neki neočekivani poklon i sada slušam svaki dan da su to najlepše koje je ikada uopšte video... Kako sam se nadala, dobro sam prošla - uspeh bez grudi i grudi uspeha!!!

Sercan

pre 11 godina

Mene "sosine" grudi i dalje gledaju u oci kradom, cak i u trnucima kad je ona nesto ozbiljna i vazna, kao zeli nesto da mi saopsti. Meni su one toliko lepe da se ja topim, i posle se cudi sto je nisam cuo neke "vazne" detalje.

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Nema na čemu, i sledeći put. Trudim se, moj Žoržo, da ne zaostajem, trudim se kao trudnica. :) Nije lako biti u ženskom telu, jer nas „balansiraju“ neki drugačiji atributi, lepo si to primetio ( mada su mi veoma drage neke dobroćudne muške buckaste „meda sisice“, više nego neke druge, recimo narcisoidno „popločane“ u teretani + kajla ). Isti oni mudri i uspešni sugerisali su mi da je nenaporni „trud“ zlatna kombinacija za dostignuće, pa eto i na taj način dajem sve od sebe. Čini mi se da je ipak mnogo veća zastupljenost nenapadnog, nežnog ženskog karaktera koji se „krije“ između „cica“ negoli herojstva i čojstva iza baritonskog glasa u opštoj populaciji ovih naših prostora, pa da je u tom smislu neki prekaljeni mužjak u mnogo boljoj poziciji da upražnjava pozitivnu praksu od ženkice sa skromnim iskustvom. Iste te ženkice će uvek sa uživanjem voleti da „istaknu“ svoje mlade usne, grudi, guze .. neke će preterivati do granice sa neukusom u tome, neke međutim neće, mada ove „plastične“ osim na TV-u, nisam tako često viđala u svom okruženju, ( čini se da Beograđanke u tom smislu veoma drže do stila ), sa druge strane možebiti da se ne krećem na „hot spot“-ovima pa da ne znam kako se te „silikonke“ dojme lajv. Ove sa TV-a mi deluju tako da samo jedna od blizanačkog para ima maltene zapreminu cele moje glave, pa se često zapitam, kada ih vidim takve, kako kičma uopšte nosi te volumene..? Nije teško pretpostaviti da na dodir nisu punokrvne kao ove „prkosne cice“.

Два и два су 4

pre 11 godina

@La fee

Када се чита из андроид апликације, откуцани нови редови се не приказују. На другом месту је човек лепо ставио размак после тачке, али га свакако мрзи да мења језик на тастатури.

Zorzo

pre 11 godina

Na zalost,nase dame,posto spadaju u red veoma lepih zena i imaju jako lepe grudi,morace da trpe "povecanu dusevnu bol" zbog nas muskaraca koji zurimo u njihove grudi,pipkamo ih i stipkamo.Ali sto cete, to je "cena" lepote.Ne kazem da ima dosta zena koje je su te atribute uspesno iskoristile,kao i onih kojima je dosta da svaka budala na ulici bulji u njih,ali jednostavno one su "neizbezan" deo zenskog imidza i privlacnosti.Evo vidimo iz teksta da su se ovi naucnici ubili da dokazu zasto(ocekujem i za druge delove tela jednu studiju,da vidim da li sam normalan.Toliko su bili "ubedljivi" u svojoj studiji da sam vec poceo da sumnjam da sa mnom nije nesto u redu.Kod nekih muskaraca je to "ludilo" vise,a kod drugih manje izrazeno.Licno i "personalno"imao sam razna iskustva po tom pitanju i bio sa curama koje su imale i male i velike i "srednje" grudi.I mogu da vam kazem da i ovde vazi pravilo zlatne sredine,barem po mom nekom skromnom misljenju.E sad one dame, sto su malo naprednije u tom pogledu,ne treba da brinu,od viska ne boli glava.

@sasa

pre 11 godina

gay momci su stalno okruženi grudima.
i ponekad napasni. gledam ja tako jednom na predavanju asistenta i komentiram s gay kolegom (prije on sa mnom, ali svejedno), bilo neko dosadno predavanje, i ovaj se okrene prema meni i počne da me napada - odskočila sam, baš se ponio onako ne fer, iz zasjede.
i na kraju prijateljica koja mi je rekla da je on gay, a onako je ženskast, kaže da ne zna ona ustvari.

Zorzo

pre 11 godina

Madamme Mim
Sudeci po broju minusa,izgleda da su se mnogi prepoznali u tvom tekstu,nadam se da nisu zene u pitanju.Naravno da nije problem sa plazom na moru,nevezano da li je "tekstilna" ili "clothing optional".Jednostavno,bio sam na neki nacin "iritiran" da napisem to sto sam napisao,jer kako ovo vreme poznog,Miholjskog(babljeg) leta traje,gde god se osvrnem gledaju me sike na sve strane iz dekoltea (sto kaze Al Pacino u "Mirisu zene").Zene ne vole kad ih gledaju muskarci ko majmuni sta god da je u pitanju.Ali jedan "smekerski" pogled, u smislu svaka cast sestro tj gospodzo,sigurno da nije na odmet.E sad da li ce nesto vise da bude ne znam,nije tema.Ali cinjenica je da se taj modni trend u zadnje vreme dosta "prosirio".Ne osudjujem ja to,podrzavam akciju,ali onda nemojte kriviti muskarce sto ponekad preteraju u buljenju.Bas sam prosle godine primetio jednu lepu mladu damu u centru grada,kojoj je zaista lepo stajala jedna "smela" kreacija haljine sa dubokim dekolteom,imalo je sta da se vidi,ali sam sa osmehom "prokomentarisao" tri mlada "cobana budale" koji su bas onako unezvereno buljili u taj "modni detalj".Dakle na plazi je lepo,prija lep osecaj,mnoge dame jednostavno vole da pokazu svoje adute,a i bogme imaju sta da pokazu,ali onda treba u svemu imati mere i ukusa,kako oni sto bulje,tako i one sto nose dekoltirane haljine.Uostalom lepo je to Felini u "Amakordu" prikazao,u sceni sa cuvenom Gradiskom,zasto muskarci vole da bulje..

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Ha ha...nisam se mozda dobro "odrazio".Nisam bio iziritiran time(sikama)necim drugim,recimo negativnim stavovima nekih citateljki.A inace kad je uzivanje u pitanju,veruj mi koristim blagodeti naseg podneblja i "prirodnih lepota".Sta vise ja podrzavam i "ohrabrujem dame" u tome,naravno one kojima je to zaista dar i koje umeju da se time ponose i da to lepo prikazu nama majmunima.Nego,ne volim one dame koje zaista imaju lepo poprsje,a onda se posredno "bune" sto neki nezreli klinci bulje u njih.Pa buljimo,sto cete,jos i u to da ne gledamo,pa sta cemo da radiomo?

Madamme Mim

pre 11 godina

@ Zorzo

Ne bih preporučila da inspiraciju za kreativni odušak crpite iz „dela“ berlinske škole taksiranja. Bih preporučila da konstantno „gradite“ realnu okolnost u kojoj ćete svakodnevno moći da se Bogobojazno „pomolite“ pred majčinskim simbolima izobilja, ozbiljna naučna istraživanja su jednoznačno potvrdila da svakodnevno „up close“ ´živo´ gledanje u ženine gole sike ( studija se račvala u dva pravca, ljubavnice i usputne šeme vs. zakonite žene tj. drage devojke, i nedvosmisleno prevagnula u korist druge kategorije, u kojoj se verujem ne bi zatekle mušterije izvesnog berlinskog taksiste ) dugoroćno uravnotežuje muškarčev vegetativni NS i produžava dužinu njegovog života, te u to ime .. a i kažu mudriji i iskusniji ( ozbiljni i uspešni muškarci ) da je dobro protivu poslovnog uroka pre izlaska iz kuće triput protrljati svaki ružičasti ´vršak´ pojedinačno ( kao Aladinovu lampu ) i potom dunuti vazduh iz pluća tri put u tople šake, za sreću, kažu valja se, od gledanja sa „sigurnosne distance“ nema previše selameta ( premda nikako, nikako neće da škodi ). Niste Vi ni manki ni šiparac, nadam se i to iskreno, da uživate onako kako treba, ono što Vam po pravu svesnosti pripada. Da dosadašnjeg iskustva ne manjka to znam.. Što se negativnih stavova tiče, treba ih katkad neposredno „raskrinkati“ ali svom dušom svojom i svim pulsirajućim srcem svojim ( i sveukupnim ovozemaljskim telom ) istrajno gravitirati ka pozitivnim stavovima ... ponositih vlasnica :)

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Hvala na savetima i sugestijama.Da od gledanja nema selameta,to sam na zalost,ili na srecu,davno shvatio.E sad,sto se gledanja tice,neka druga istrazivanja kazu da muskarcima pogled na lepu zenu,deluje kao droga,tako da kad smo na tom planu,mogu da kazem da se dosta "drogiram".Mada naravno,treba malo i u junacku desnicu ruku stisnuti tih oblina,sto nas svaki dan "vabe" i ne daju "mira".Nadam se da i ti kad je pozitivna praksa u pitanju ne zaostajes za takvom vrstom uzivanja i "podsticaja",mada znam da to,kod vas zena,ne mora da bude tako "zanimljivo" kao ovoj muskoj momcadi.Na kraju cini mi se da silna istrazivanja nisu dala odgovor na postavljeno pitanje,a ja samo mogu da dodam da iako vole da gledaju,muskarci nekada i ne vole da gledaju,u neke grudi,pa te dame moraju malo da porade na svom stajlingu i da promene malo garderobu.Cak i kad je neka mlada dama u pitanju,ako ima malo vise plastike u poprsju i u ustima,ja tu ne bih "nista diro" sto kaze popularni Cola,jer mi to deluje sve nekako plasticno i vestacki,kao iz muzeja Madam Tiso.Vise volim da vidim neke male prave grudi,kako ponosno "prkose" nego ove plastificirane i mumificirane.O ukusima ne treba razgovarati,ali kad smo kod ove teme,nekada grudi mogu da deluju privlacno,a nekada odbojno.Nadam se da zene znaju da naprave tu vrstu "diferentia specifica".

Madamme Mim

pre 11 godina

Jedan drug mi je rekao, koji je dodirivao, ( zamisli čak ih i ljubio ) te silikonske, da su nekako sablasno hladnije u odnosu na telesnu temperaturu. Ne bih znala do koje mere je to tačno ? Kao da danas mnogi muškarci uopšte nisu tako gadljivi na te silikonske grudi, kao da im ne smeta to new age podrijetlo sika ( ako je verovati „videodromu“ ),dok su pojedincima koje poznajem takve zaista ostale u ružnom sećanju.. Možda je manja neugoda sa veštačkim jastučićima,nešto umerenije uvedenim u dupencadi ( buttock implant, zbog aspekta implanta ), na nekim ženama taj „guza job“ stvarno deluje vrh, naročito ako polovice onako „bezopasno“ i „stidljivo“ ispod belih tkanina, titraju pred očima, al opet to je samo televizičan utisak, ko će ga znati kakve su kad se zaista i štipnu ..?

Zorzo

pre 11 godina

@Madamme Mim
Na zalost kod nas ti je sve tako,silikonska dolina,grudi,usne,guza.Nisam imao "zadovoljstvo" da to probam,drzao sam se onih pravih.Ovo i kad sam video mi je bilo odbojno.Kao pravo mleko i ono u prahu.Licno vise volim nesto sto je pravo,makar i malo,nego vestak poput dve lopte ili lubenice,vece cak i od moje glavudze.Dopadaju mi se one cure koje tim modnim "trendovima" ne pridaju ama bas ni pet para i koje ponosno isticu svoje prirodne grudi.Stvar je uvek bila razlicita kad su ukusi u pitanju, a pogotovo po ovom "pitanju".Negde mora postojati granica kada sve to postaje kontraprodktivno.Iako ima zena koje ce reci da su "procvetale" kad su ugradile silikone,da se osecaju super,ja nesto nisam siguran u to.Ne branim ja njima da rade sta hoce..U Brazilu ,recimo ugradjuju silikone u "stajni trap",imaju taj fetis da moraju da imaju savrsenu guzu,kad izadju na plazu Kopakabana ili neku dugu plazu.Cak i to razumem.Ali nekako mi sve to bez obzira na benefite izgleda tudje,kao ona lutka za "Michelin".Sto je najvaznije to je sada postao standard,pa ni jedna cura koja zeli da se bavi nekim javnim poslom ne moze a da nema ugradjene plastikanere.Ja zato volim da gledan one obicne cure,makar i sa malim grudima,ali koje znaju to da istaknu i ne stide se toga,cak se vrlo ponose time sto imaju.