- Komentari -

Vodu su nam donele komete?

Za nas Zemljane voda predstavlja prirodno okruženje nekad je blagodet, nekad muka, a uvek neophodnost.Smatramo se srećnim, ili možda blagoslovenim, što baš naša planeta obiluje ovim jedinjenjem, a kada pogled uperimo u noćno nebo, vidimo tačkastu vrelinu zvezda i kamenitu hladnoću satelita ili planeta, svemirsku pustinju, skoro pa uvereni da ovakvog obilja nema više nigde.

Mirko Rajić
Pošaljite komentar
 1. Prestanite izmisljati stvari,bolje recite bez boga nista ne bi ni bilo,al tesko vam da poverujete.Objaznite planetu zemlju i sunce i mesec da vidim dal imate i za to resenje.
  (Lajos,, 12. jul 2013 18:03)

  # Link komentara

 2. Oni koji veruju da je i nas i celu planetu i naravno svemir stvorio Bog, su u pravu, a oni koji podrzavaju naucnike u suludoj teoriji da je iz ne zivog nastalo zivo, moraju dobro da razmotre tu teoriju i ono sto je dokazuje!!! Sveto pismo kaze da je Bog svemir, zemlju, zivotinje, biljke i ljude stvorio za sest dana (1 poglavlje Postanja). Ali, Sveto pismo nam objasnjava da to nije bilo za doslovnih sest dana vec apostol Petar objasnio da je "za Boga hiljadu godina kao jedana dan"!! Bog je stvorio vodu kao neophodnu za zivot. Sledeci stihovi nam govore nesto o Bogu:"Bog je zasadio vrt u Edenu, prema istoku i tamo je smestio coveka koga je stvorio. tako je Bog ucinio da iz zemlje nikne raznovrsno drvece prijatno za gledanje i ciji je plod dobar za jelo, kao i drvo zivota u sred vrta, i drvo spoznanja dobra i zla. Iz Edena je tekla reka koja je natapala vrt, i odande se delila u cetiri toka... (Postanje 2:8-10) Ovd vidimo koju ima svrhu voda i ko ju je stvorio. Pozdrav svima!!!
  (Sveto pismo, 14. maj 2012 14:33)

  # Link komentara

 3. @Stefan a onda je hrčak umotao čokoladu... Vreme je za lek.
  (Jelka, 22. april 2012 17:55)

  # Link komentara

 4. Gospod Bog je stvorio vodu od tame i svetlosti.Voda je svuda u svemiru a ne vakuum.Razdvojivsi vodu u mehuru od spoljne vode Gospod Bog je stvorio Zemlju i sve na njoj od vode preostale unutar tog velikog mehura.Pa zar ste slepi?Voda je svuda oko nas,a i mi smo uglavnom voda.Pogledajte snimke sa Meseca.Zbog toga sto je sve u vodi imamo cudne senke i refleksije,i neprirodno cistu foliju oko Orlovog tela i stajnih postolja-stopala.I dubok i jasan otisak stopala astronauta na Mesecevom tlu.Vidimo ih isto kao fish tank screen saver,ne vidimo vodu ali znamo da je tu jer ribe plivaju unutar nje,a u ovom slucaju imamo druge indicije.Poskakivanje astronauta u uslovima smanjene gravitacije je jedini moguci nacin kretanja kroz vodu,kao i na Zemlji.Sada lepo saberite dva i dva pa onda procitajte Postanje,glava 1,sekcije 6,7,8,9 i 10 i samo ce vam se kasti...I Sunce je u vodi...
  Vidim ja da je malo u Srbiji vas koji cete ubeliti haljine svoje.
  (Stefan, 20. april 2012 05:23)

  # Link komentara

 5. "Važeća je pretpostavka da je taj događaj bio epohalan sudar s drugom planetom, Tejom, koji je doveo do stvaranja Meseca. "


  E Sičine... još će ispasti da si bio u pravu. Smejaćeš im se iz groba kad vide koliko si pre njih shvatio stvari :)
  (respect, 17. april 2012 09:02)

  # Link komentara

 6. Voda jednostavno postoji.Kada govorimo o vodi na zemlji pitamo se kako je ona tu
  dospjela, donesena ili ko zna kakoje ona dio nase stvarnosti.Prokradaju se religiozni
  stavovi o postanku vode i pocetcima njenog svakodnevlja na zemlji.To je puka religija.
  Voda je u ravnotezi sa ostalim materijama u svimiru,prolazi kroz razne promjene za
  nas neobjasnjive jer nemamo kontrole nad beskonacnim velicinama.Temperatura je
  jedan od cinilaca koji diktira raspodjelu vode na zemlji ili bilo gdje u svemiru.Naravno
  je da se temperatura stalno mijenja ali u intervalima koji su za nas neobjasnjivo
  neshvatljivi jer nije u pitanju kuhinjska posuda,jezero pa cak i okean.Razbijati glavu
  o nastanku vode moze se porediti sa pokusajem jednog covjeka da premjesti
  Himalaje iz Azije u Evropu.Lokalne promjene, uslovljene vodom koja postoji na zemlji,
  od velikog su interesa za proucavanje.Sta ako religiozni pojedinci misle da je bog stvorio
  vodu na zemlji jednostavnim mokrenjem? Mozda to neki i prizeljkuju.
  vasilije knezevic 1 april 2012
  (vasilije knezevic, 16. april 2012 22:03)

  # Link komentara

 7. Ovakve tekstove citam najvise zato da da bih video komentare "prosvetljenih" kreacionista.

  Sta ces, svako ima neku zanimaciju :)
  (Boban, 16. april 2012 19:25)

  # Link komentara

 8. @Jean-Luc_Picard jel to postoji neki rok do kada treba pisati o nauci? :))) Naučnopopularni tekstovi su što se mene tiče uvek dobrodošli.
  Lep tekst!
  (Adrijana, 16. april 2012 14:48)

  # Link komentara

 9. Auuuu...koliko vi kasnite. Pa ovo se zove panspermija,i ova teorija nije od juce. Radi se o tome (da uprostim): da komete lutaju svemirom i raznose materijal kljucan za nastanak zivota. U ovom slucaju i vodu.
   (Jean-Luc_Picard, 16. april 2012 11:36)

  # Link komentara

 10. A najbolje mi je kad Artur Clark kaze da se planeta zemlja trebala zvati planeta voda jer je vecina povrsine prekrivena vodom ne razmisljajuci da se ipak ispod tanke povrsina vode nalazi - zemlja.
  (seven, 16. april 2012 10:30)

  # Link komentara

 11. ... a decu donose rode ...
  (MilivojE, 16. april 2012 10:05)

  # Link komentara

 12. Da li smo tako sujetni da mislimo da sve znamo i da su naše titule i diplome neprikosnovene i zauvek?
  Sunčev vetar i nema baš mnogo čestica, ali ima "nešto" što jeste zračenje, ali je u sunčev vetar “utisnuto” još nešto..
  Toplota se prenosi zračenjem? Cvrc! Svemir je hladan. Pa kako onda toplota Sunca greje zemlju?
  Po istom principu rezonancije, gde imamo dva oscilatorna kola, gde se sa jednog emituje, a na drugo prima to "nešto" što u izvesnom smislu mogu biti i elektromagnetski talasi, ali nisu samo to.
  Da li je sada jasnija poenta? : pojava vode na Suncu se u vidu nama još nepoznatog i neistraženog zračenja sunčevog vetra moduliše kroz snažno magnetno polje Sunca (sunčev vetar tako ispada transmisioni zrak i to treba da je predmet istraživanja ) emituje i prosleđuje, nailazi na magnetno polje Zemlje, koje je u ovom slučaju demodulator, gde pronalazi ionosferu, koja počinje da se ponaša kao neka vrsta projekcionog platna, te na koju se sada demodulisana vibraciona struktura svakog pojavljenog atoma rezonancijom, od silne sunčeve primljene energije i emisije (to je jedan komplet ) materijalizuje u postojanu vibracionu strukturu koju nazivamo atom ( u ovom slučaju pogledajmo Vodonik ), koji se u atmosferi pali i postaje voda. Na isti način nam stižu, u sunčev vetar upakovani, ostali elementi, a moguće i molekuli.
  Dokaz za ovu tvrdnju jeste i to što se toplota pojavljuje na rezonantnim površinama crne boje, mada nije uslov, pa onda i ( poguglajte “Soho space weather” ) “koincidenciju” da se uvek javljaju padavine kada su ka nama okrenute sunčeve pege i to baš one u kojima se nalazi voda. Da li smo uspeli kroz mikrotalasne zrake da upakujemo, pošaljemo i primimo energiju? Jesmo, Pa onda zašto nebismo dozvolili mogućnost da je sunčev vetar, energetski zrak sa umodulisanim energijama, za koje nam je potreban demodulator.
  Ovo na kraju i otvara pitanje, a otkuda na Suncu ovi elementi i odakle Suncu magnetno polje, te šta ga rotira, šta rotira galakcije, ceo svemir? Lep početak odgovora potražite u knjizi “Kosmički poredak” Žorža Osave.
  (Dr Petrović, 16. april 2012 06:58)

  # Link komentara

 13. "Kad god citam ili slusam/odgledam neki od priloga vezanih za nastanak zemlje, imam utisak da sve sto je ispricano, ispricano je u smislu "ovo je zemlja, a ovo je sve ostalo". KAo da je zemlja totalno odvojena od svemira.
  (Aleksandar, 15. april 2012 22:23)"

  U skladu sa mogucnostima...
  (M., 16. april 2012 04:26)

  # Link komentara

 14. kada se pomešaju gasovi, vodonika i kiseonika u epruveti i uvede se upaljeno drvce dolazi do praska i nastane voda. bez zezanja! hemijski eksperiment za 7 razred osnovne. :-)
   (david, 16. april 2012 02:16)

  # Link komentara

 15. Da li je tacno da dolazi do eksplozije kada bi sada spojili vodonik sa kiseonikom? Preskocio sam ovaj cas na hemiji :).
  (Deki, 16. april 2012 01:37)

  # Link komentara

 16. @Buga
  Bitno je da ti ne lupas i da je tvoja teorija najispravnija :))
  (Vlada, 16. april 2012 01:27)

  # Link komentara

 17. tldr :P
  (Миленко, 16. april 2012 00:51)

  # Link komentara

 18. Svaka cast, odlican clanak!
  (Turban, 15. april 2012 23:45)

  # Link komentara

 19. A sagorevanje vodonika kog ima skoro svuda???
   (Srdjan, 15. april 2012 23:26)

  # Link komentara

 20. Što više čitam i što više znam ,jasno mi je da naučnici neznaju ništa, nego samo lupaju pa tko ima bolju propagandu njegova teorija pobjedjuje bez obzira što nema dokaze za nju.
  (buga, 15. april 2012 22:51)

  # Link komentara

 21. Kad god citam ili slusam/odgledam neki od priloga vezanih za nastanak zemlje, imam utisak da sve sto je ispricano, ispricano je u smislu "ovo je zemlja, a ovo je sve ostalo". KAo da je zemlja totalno odvojena od svemira.
  (Aleksandar, 15. april 2012 22:23)

  # Link komentara