Subota, 24.03.2012.

16:15

Zašto je teško pronaći pravog partnera?

Izvor: B92

Zašto je teško pronaæi pravog partnera? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Avina

pre 8 godina

Pa...toliko ima komentara ali znam jedno... prvo ti,pa drugi :)
Ne znam da li cu naci nekog ikad,ne znam da li je u meni problem ili u drugima ( momcima ) .. znam da ne znam.Osecam da samo treba biti otvoren i siguran ,ni kucka ni frajer.. nista. Samo budi ti i to je sve,to je najlakse.. barem tako mislim.Da li ce nesto biti ili ne.. nije vise vazno.Shvatam da smo svi postali "gladni" i bukvalno i metaforicki.. ali mislim da moramo da se vise sci druzimo i upoznajmeo,fali nam smeha.. najvise.Mnogo danas razmisljamo i filozofiramo,to sam osetila i ranije.Kod sebe to pokusavam da iskorenim.Ako mi se neko svidi i ja njemu to je to.Ako ne ne. Stvarno je tako prosto :) Pare ce doci i proci,nista ne nosite sa sobom u grob,sem secanja na ljude i dogadjaje.Samo zelim nekog ko je svestan zivota i gde zivi i da je svestan da mora da opstane.

Vojvoda Bojcin

pre 10 godina

Za ove starije necu da gresim dusu ali iz licnog iskustva znam da lep fizicki izgled kod momka ne vredi nista sto sigurno nije normalno.Ove mladje devojke ne pate za tim da ih ima neko ko ih je vredan?Pa to je stvarno smesno ali na nihovu nesrecu.Odes u klub nista,odes na adu nista,odes na kalis nista,...Pa gde da odem u ovom Beogradu i da upoynam neku normalnu devojku koja zeli normalnu vezu bez natezanja a da pritom nece nakon provedene noci u mojoj sobi da mi posalje poruku tipa:Ja trenutno nisam za vezu izvini ovako preko poruke...Pa sta si se smuvavala samnom, gde god da se okrenem sve neke nesigurne ribe,sa povremenim napadima psihoze,nerealnim zahtevima i drvenim ponasanjem.Ja stvarno ne znam sta da cinim .

sofija

pre 12 godina

Gosn Tragikomedijo,slobodno opisite prosecnu devojku-sigurna sam da nije nista gora od prosecnog momka....Ja nisam prosecna devojka (nacitana sam i produhovljena jer je biblioteka moja druga kuca ,fakultetski obrazovana,sa istim deckom (koji je za mene poseban,a ne prosecan) u vezi vec 8 godina,koji je ujedno moj prvi(nadam se i poslednji) decko sa kojim sam od svoje 21 godine) i ni u jednom pogledu te me vas opis prosecne devojke nikako nece dotaci..A moj opis vas jeste-pitajte se zasto...Tako da ,samo izvolite....

niko nije savrsen

pre 12 godina

I zene i muskarci su u problemu. Previse se ocekuje i od jednih i od drugih. Jedna uspesna licnost u zrelim godinama je rekla kako joj sada kada je sve to postigla i ostvarila vise i nije toliko bitno da li ima muskarca pored sebe ili ne. Mozda je to poenta, zajednicko stvaranje zeljenog zivota. Nije dovoljno samo da oboje zaradjuju i da zaradjuju podjednako... Vazna je svest da se gradi zajednicka buducnost. A to nije lako odrzati. Brzo se zivi i ljudi i ne primete da su se udaljili... Ili se ocekuje da ce sve uvek ici lako, pa se na prvoj prepreci odustane... Da zakljucim, da li mislite da je tajming vazan?

sofija

pre 12 godina

Hmmm...dati sansu prosecnom decku...a kakav je danasnji prosecni decko?Mamin sin koji ne zna sam ni da se obrise,koji bi pre odabarao sport (naravno ne aktivni nego onaj na tv-u) i pivo nego da se "smara sa devojkom",i onaj koji bi svoju "obicnu" devojku rado zamenio za neku zgodniju zensku,samo kada b ita zgodna zenska to prihvatila...I odakle vam ideja da ce taj prosecni decko biti verniji i bolji decko od nekog drugog decka...Eto na raznim zurkama mozemo videti puno prosecnih momaka koji hvataju svaku krivinu i varaju svoje devojke...Ne vidim zasto bi neki imucniji muskarac,a to je teza mnogih komentatora ovde vise varao i bio,losiji partner od nekih manje bogatih...To su zablude...varaju i lepi i,ruzni i bogati i siromasni...I da,zeni nikako ne treba prosecan muskarac,muskarac za nju treba da bude poseban,da ima osobine kojim se ona divi kako bi njena ljubav trajala...Ono sto je posebno za jednu osobu nije posebno za drugu,sto zavisiod nasih vrednosti... nekome je vazan novac,nekome obraovanje,nekome karakter i sklop licnosti...Svako trazi nekog posebnog prema jednom od ovih kriterijuma...

kralj Uroš III

pre 12 godina

@beograđanka

nemaš dečka jer ne znaš gde da tražiš, i uvek pominješ finansisije na sastancima. evo kako da ratbiješ maler:

1. Ne budite uobrazene k*cke, vec dajte sansu i prosecnom momku, jer ce vas takav pratiti do kraja zivota. Baraba sa kojom ste ce vas napraviti budalama i, dok ovo citate, on vas sa vasom drugaricom.

2. Ne zvocajte mu glupavim savetima koji su za "njegovo dobro". Pravom muskarcu je potrebna zena, a ne zamena za mamu.

3. Ne pokusavajte da ga krojite prema sebi i da mu menjate navike, cak i ako su lose i ako sve to radite opet za "njegovo dobro". Put poplocan dobrim namerama obicno vodi do mesta koje se zove pakao!

4. Ne pokusavajte da ga kaznjavate uskracivanjem seksa i nagradjujete pristankom na seks. Treba da mu stavite do znanja da je seks nesto u cemu oboje uzivate, a ne servis koji on placa svojim kontrauslugama i "dobrim" ponasanjem (po vasim kriterijumima). Zna se kod kojih zena je seks servis. Da li zelite da vas on tako posmatra? Sem toga, on uvek moze da nadje nacin da dodje do seksa sa strane, ma koliko smotan bio.

5. Ne trazite od njega da razmislja kao i vi, jer je to teorijski nemoguce. Muskarci dolaze s Marsa, zene s Venere, svhatite to vec jednom! Muskarac koji razmislja kao vi je verovatno dosao s Venere, to jest on je gej.

Bocky BG

pre 12 godina

Da se razumemo - tekst je dobar, čim tera na razmišljanje.
Druga bitna stvar: mora malo hemije bar u startu da ima između dvoje, posle već dolazi sazrevanje, razumevanje, želja da se zajednički uspe i ostalo ili se razilaze. Tako da ako je iskulirala normalnog, očigledno da je mislila da nije za nju. Da li se zeznula ili ne, nećemo saznati.
I treće, čisto da kažem svima i ženama i muškarcima: ako nisi zadovoljan/a, moraš da se pomakneš i nešto uradiš ili promeniš, ne očekuj da će to neko da uradi za tebe. Odrastao u 18 kvadrata u predgrađu, završio srednju, oženio se sa 26, imam sada ćerku od 12, shvatio malo mi para, treba mi stan, auto, hoću letovanje zimovanje. Radio za gazdu kao da radim za sebe, napredovao, shvatio fali mi znanja da bih dalje napredovao. Upisao faks sa 30, završio sa 35 (uz neprospavane noći i izgubljene vikende i manjak vremena s porodicom i naravno uz posao). Sad imam još veću platu, udeo u firmi i i dalje razmišljam kako da se unapredim i više zaradim. Kad gledam gde sam počeo, lako mi je da razumem ove što pričaju drugi sve imaju a ja nemam ništa. Ja ću sve da pitam: šta je svako pojedinačno uradio da bi nešto imao? Ženu, stan, kola, posao, znanje... Sve što im nedostaje. Većina kad bi bila iskrena prema sebi rekla bi ništa. E pa zato tako i stoje stvari. Život u svoje ruke i uradi da promeniš. Ako i ne bude bolje, bar znaš da si uradio sve što si mogao. Imaj u vidu: i to nasledstvo je neko morao da stekne. Ako ga već nemaš, stekni ga sam.

lep pozdrav

pre 12 godina

@maja

Lepo je to sto si rekla kako zene hoce da imaju muza koji ima novca, jer boze moj bolje da zive lepo nego lose, reklo bi se ispravna logika...
E vidis, taj lik koji ima novca po logici stvari ovde ima i mnogo udvaracica, i zasto bi onda on sebe vezivao samo za jednu zenu kad vec moze da ih ima vise? e zato se posle udaje (ili stupanja u bilo kakvu zajednicu sa takvim likovima) zale kako ih vara, kako ih ostavlja, itd..

Sa druge strane potpuno je normalno da obrazovan covek/zena trazi obrazovanu srodnu dusu, pa ni ja sebe ne bih mogao da zamislim u vezi sa neobrazovanom devojkom...
Problem ovde nastaje kada se konstatuje da eto obrazovane devojke teze nalaze partnere pa se krivica svaljuje na muskarce sto je krajnji apsurd, a evo i zasto: statistika kaze da obrazovanih muskaraca ima vise nego obrazovanih zena, to znaci da je obrazovanim zenama lakse nego muskarcima...
Praksa je pokazala sledece, dosta obrazovanih zena koje ja poznajem su makar jednom iskulirale obrazovanog i sasvim normalnog muskarca, a posle se zatreskale u neku dileju (zbog kojih su cesto patile) - naravno sve one nakon toga su se zalile "kako eto ne mogu da nadju normalnog decka"

naravoucenije (i vidim da je vec dosta puta konstatovano u komentarima), angazujte se same, potrudite se oko nekog, poduzmite prvi korak, promenite malo drustvo, mesto izlazka, nemojte apriori odbijati svakog ko vam pridje kako bi tvrdile pazar... garantujem da ce biti bolje i onda necete morati da smisljate izgovore pljuvajuci po svim muskarcima...

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.
(maja, 28. mart 2012 13:52)

Majo, generalizuješ stvari. Nemoj projektovati svoja negativna iskustva iz prošlosti na ceo muški rod, molim te.

Iznosiš samo jedan deo priče...kao neko ko je prevalio 35-tu i živeo u Srbiji u 4 grada mogu ti reći da i normalni (ajde da ih tako nazovemo) muškarci imaju problem da ostvare vezu sa normalnim devojkama jer iste favorizuju bitange (ne sponzore, ne mangupe, već bitange).

Ovo je sada bila moja generalizacija koja takođe nije tačna (u korist ove tvrdnje imam da priložim jedan plavokosi detalj od cirka 50 kilograma koju ću uskoro zvati majkom svoje dece :)

Elem, nisam ovde došao da se hvalim nego da pozovem žene da ne traže "ono nešto" a pogotovu ne zelene oči, rupicu na bradi, da ne čekaju leptiriće u stomaku nego da dobro, dobro razmisle koga prebacuju u kolonu drugara.
Mnoge koje su to meni radile i dalje su same (nisam osvetoljubiv i želim im sve najbolje, ali teorija verovatnoća je čudo...mnoge od njih će i ostati same).

Devojke, dajte šansu svakome ko vas pozove negde. Jedna kafa u gradu, odlazak u bioskop i slično neće škoditi. Ko zna kako se to može završiti: možda pred oltarom, a možda shvatite da niste za vezu, pa ga vi spojite sa svojom drugaricom, on vas sa svojim drugom i milina :)

Mlađim muškarcima (koji ne spadaju u sponzore ili bitange) ne znam šta bih savetovao osim da budu spremni na sijaset hladnih tuševa (ja sam ih se u Srbiji nadobijao onoliko, naše devojke su šampionke u tome :).

I dosta kukanja po internetu ! Ovo vreme u kome smo možda nije najbolje, ali je JEDINO koje imamo.

Majo i vi ostali, telefone u šake, zovite prijatelje i poznanike i organizujte sastanke na slepo, za sebe i druge :)
Odmah, iz ovih stopa !

I tako narednih xyz puta dok ne nađete nekog ;)

maja

pre 12 godina

Hm...ja nisam ni rekla da sponzorusa kod nas nema,vec da ih je mnogo manje no sto ljudi misle...Ovde je najvise zena koje zele pristojno da zive,jedino je problem sto je nasa drzava siromasna,te se sve smatra luksuzom...Poredjenja radi,u Americi i najgori dripac ima auto,obicna konobarica moze sasvim pristojno da zivi od svoje plate...A kako je kod nas?Plate jedva namiruju osnovne zivotne potrebe,kod nas ne postoji zivot vec prezivljavanje...Stoga se devojke koje uzimaju u obzir materijalnu situaciju muskarca ,mada im je najvazniji karakter tog muskarca,tesko mogu nazvati sponzorusama...Zasto bi moja drugarica koja je zavrsila fakultet,koja je vredna radna osoba bila deklarisana kao sponzorusa,samo zato sto joj je vazno da i njen buduci partner bude obrazovan i koliko toliko pristojnih primanja,znaci ne da ima avione,kamione,vec da ima samo onolik koliko je potrebno za normalan zivot. A te devojke koje pominjete ja zaista nemam u svom okruzenju,oko mene su samo normalne i dobre devojke... A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.Ako samo malo bolje pogledate oko sebe a i sami sebe realno sagledate(jer naravno ne mozete ocekivati da dobijete devojku koja izgleda poput devojaka sa naslovnica Playboya,ili nekog drugog muskog casopisa..ako sami imate 100 kila i ne licite ni na sta )sigurno cete lako naici na normalne devojke i ostvariti uspesnu vezu.

shahbazz

pre 12 godina

@maja

Slaba ti je ta logika o (ne)postojanju sponzorusa u Srbiji, upravo je obrnuto, sto je siromasnija zemlja vise ih je. Empirijski je to vrlo lako utvrditi, ja nigdje na zapadu (a putovao sam dosta) nisam vidio toliko "profi" djevojaka kao kod nas gdje to poprima razmjere epidemije, dovoljno je prosetati centrom Bg-a ili NS-a, citave horde nafrakanih karikatura kojima je jedina preokupacija u zivotu da provode sate pred ogledalom "montirajuci" se za popodnevnu setnju i kaficu u najfensi lokalu u centru grada. To vise nisu zene nego hodajuce reklame Prade, Dolcea, Kavalija ili sta ti ja znam koje firme, a vrhunac "karijere" im je udaja za nekog prosjecnog fudbalera koji ce to sve da plati. Da zakljucim, ja nemam nikakav problem s tim, to je realnost i neminovnost, stavise smaraju me izjave pojedinih drugara tipa "vidi onog shabana kakvu ribu vodi, samo zato sto vozi BMW" i sl. ali nemojmo se lagati, majka Srbijica je raj za sponzoruse.

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

Tekstovi na ovu večnu temu izlaze svako malo, sa različitim naslovima i od različitih autora; ono što mi se ne sviđa je činjenica da većina komentatora oba pola samo upire prstom na drugu stranu, svi bi da se svađaju...

Moj skromni pokušaj da se stanje žensko-muških odnosa popravi možete pogledati ovde: http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=591254#k6684641 (komentar na sličan tekst "Obrazovane žene teže nalaze muževe?").

I da dodam još samo ovo: nikada mi nije bila jasno zašto je u Srbiji tako teško organizovati "blind date" ? Dok sam imao potrebu za time, samo par puta sam to uspeo (što za sebe, što za druge) a pokušavao sam dosta puta.

Lep pozdrav svima! Manje priče, više akcije !

COVEK

pre 12 godina

zene: muskarci u srbiji su iskompleksirani, bez ambicija, propaliteti, odvratni...
pa dobro, ako su oni takvi, ko vas `tera da imate bilo sta sa njima?
kupite si machku ili psa i uzivajte...

imam dovoljno godina i dovoljno iskrenih prijatelja da znam da sve to nije tacno, bitno je u kakvom se drustvu krecete.

a kad se samo setim kakve su "frajere" vecina mojih drugarica uzimale za muzeve, nece biti cudno sto ce se u kasnijim godinama zaliti (popout nekih ovde) kako su oni pijanice, neradnici, kompleksasi, itd...

naravoucenije: kako sejete tako cete i da zanjete!

naravno nije iskljuceno ni da vam sudbina nije bila naklonjena, ali za to onda nisu krivi svi ostali muskarci...

maja

pre 12 godina

Zaista je smesno vecinu devojaka nazivati sponzorusama u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 30000 din...Malo je onih devojaka koje pucaju na jako visoko,na neke eksta bogatase i slicno.A veliki je broj devojaka koje zele samo pristojan zivot...da ne moraju da strahuju dal ce ujutru imati da nahrane dete,plate mu skolu,garderobu i slicno. A realno sa platom od 30000 din,tesko da se moze imati i za najosnovnije...Od ljubavi se nazalost ne zivi,iako nam ona daje najlepsi osecaj i najlepse trenutke...Ja sam licno imala srece sa svojim muzem,ali ima mnogo onih zena koje su se udajom upropastile...Kada smo se upoznali moj muz i ja( pre 8 godina)on nije bio zaposlen,a ja sam studirala.Bila sam luda za njim i zato nisam razmisljala o materijalnom. Bilo mi je vazno da je dobar prema meni i da je vredan i radan.Vidjali smo se po parkicima jer za izlaske po kaficima nismo imali novca.Sva sreca pa je on nakon tri godine veze dobio posao u svojoj struci koji je solidno placen,pa smo poceli da razgovaramo o zajednickoj buducnosti .Uskoro sam i ja nasla posao,doduse nevezan za moje fakultetsko obrazovanje i jako malo placen,al dobro nam je doslo i to malo.Dve godine nakon toga smo se vencali i pristojno zivimo..nema mesta za rasipanje,za skupa letovanja i skupu garderobu ,ali nam je jako lepo i volimo se puno.Ali jednostavno ja sam imala srece..Mnoge moje drugarice su prosle mnogo losije od mene,udale se ko i ja iz ljubavi i to za momke sa jako niskim primanjima. I sta im se desilo...Posto nisu imali para ni za najosnovnije,a kamoli za skupe krpice i ulepsavanja,friziranja i slicno,muzevi su poceli da gledaju druge zenske,dobro i sexi obucene,a svoje zene su poceli da nazivaju rugobama i bez imalo stida su poceli da ih varaju...ne shvatjuci da bi i njihove zene mogle tako dobro da izgledaju kada bi imali vise para za doterivanje i sexi stvarcice...Zato su danas mnoge zene u strahu,dal se udati iz ljubavi i za siromasnog,koji verovatno to uskoro nece ceniti ili traziti solidno situiranog,sa kojim sigurno nece postati "rugobe" jer cete imati novca za ulepsavanje...Problem je ocito u vama,muskarcima,hocete lepe i zgodne zene,dobro oducene,a necete da shvatite da sve to kosta...Pre cete ozeniti zgodnu isexi kucku,nego neku pristojnu dobru devojku kojoj izgled nije glavni adut..Zato sada po forumima kukate i placate cenu za sopstvene greske..zato sto vam je fizicki izgled devojke presudan pri odabiru..jer vise razmisljate onom stvari nego glavom.A necete da priznate to,vec optuzujete zene.

Ona

pre 12 godina

@Nikola

Mozda je pametno ostaviti broj godina pored koga nije blam, to sto devojka pise jeste tacno, za mnoge generacije (ne samo nasih) muskaraca, a verovatno i neke vase ispisnike i drugove koji to ne pokazuju pred vama, ali devojke to osete na svojoj kozi doobro onda kad ti ne vidis. Dogadjalo se zenama u braku, da nakon dosta godina braka i njima u poslu krene, a muz pocene da je optuzuje da nije dobra zena jer se ne bavi porodicom.

Ja sam dozivela to isto, iako sam bila duboko ubedjena da tako nesto moze da se prepozna. Sav po PS, fin vaspitan, skolovan, pristojan posao, ni slucajno baraba, a onda polako krenu sitne sabotaze i podmetanja, dok se osvestis svaki dan te ceka kisela faca...Pitas, pobogu sta nije u redu, nista ti nije jasno, onda on tebi vidis kako ona je tako fina (citaj neambiciozna), a ti nisi...Pa, dobro eto tebi te fine (koja ce svoju finocu fakturisati na drugi nacin), ja skot predajem mec par-forfe..

Iz vrlo obicne porodice sam, ali sam bila sjajan djak, osoba koja je zaradjivala dobro i u Srbiji, ostajala tu samo zbog njega i na kraju otisla napolje sama i zivim normalan zivot. On jos zivi sa mamom u stanu koji je manji od onoga sto sam ja kupila sebi.

Ako ste se STVARNO promenili, kazem hvala Bogu, bice bolje i vama i onim zenama koje sa vama budu zivele. Posle toga sto sam dozivela, sto se mene tice i generacije miuskaraca koja je meni pasovala, samo oni koji imaju minimalno kao i ja su dosli u obzir, a meni ni banka vise od moje nije trebala niti bi je uzela(jer je tvoje samo ono sto je stvarno tvoje, sve sto dobijes od drugih moras da prebijes na ovaj ili onaj nacin). Dosta mi je bilo kiselih faca i zlobe spakovane u 90-tak kila misica...Em je neprijatno, em moze da postane opasno...Imas li snove, imas, pa bori se za njih makar ne uspeo, nemoj mene da krivis za sopstveni kukavicluk i defetizam...

Borite se ljudi za svoje bolje, zbog sebe na prvom mestu, ne zbog drugih

nikola

pre 12 godina

Gde samo nalazite te kojima je problem sto zena zaradjuje vise od njih? Kakve su to gluposti "pored mene se neoseca dovoljno musko"? ja takve ljude ne poznajem... Ali, ako to jeste tako, onda to sigurno nisu "normalni" muskarci, a pitanje za vas je zasto ste uopste i zapocinjale ozbiljne veze sa takvima?

Evo, moja devojka radi i prima dobru platu, ja sam apsolvent (dakle ne primam nista) i to mi uopste ne smeta, naprotiv, osecam se dovoljno "musko" pored nje, i drustvo uz koje sam odrastao je slicnog shvatanja kao ja.
Izgleda mi da se to polako pretvara u pravilo da ce zena od ponudjenih 9 normalnih muskaraca i jednog nenormalnog, sama izabrati upravo ovog poslednjeg, pa ce posle da kuka, da se zali, da govori svima kako su muskarci losi, kako ne postoje dobri, itd, kao sto se i vidi iz prilozenog...

Alfa

pre 12 godina

@alisa, beogradjanka
tako je, vi zenske sve to trazite u svojim komentarima po sajtovima ali u realnosti takvi momci zavrse u "friend zone" ili ih najsurovije odbijete u startu...

@jedna
taj je nasao drugu i zato te je ostavio pomiri se sa tim...

kako ja nikako da naletim na neku koja radi, ima sredjeno stambeno pitanje i motorizaciju... evo neka zaradjuje vise od mene (sto je jako tesko u Srbistanu) i neka ima bolju karijeru, ja cu biti srecan i podrzavacu je na svakom koraku

jedna

pre 12 godina

Tako sam ja jednom (u nocnom klubu, nasuprot popularnom misljenju da se tamo ne nalaze normalni ljudi) nasla jednog normalnog, obrazovanog, vrednog, kog svi koji ga znaju smatraju za super osobu, koji je ziveo sa roditeljima, vozio se GSP-om, nije isao na fensi letovanja, i volela sam ga najvise na svetu jer je super osoba i jer smo se sjajno razumeli. A onda on nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da sam ja zaradjivala znatno vise od njega i imala i za samostalan zivot i za auto i za letovanja, pa me je ostavio jer se pored mene nije osecao kao „pravi muskarac". Sta nije u redu? Kad vas devojke odbijaju, zalite se kako one traze samo pare, a kad nadjete devojku koja ne trazi pare nego je iskreno impresionirana vasom licnoscu, ni to ne valja?

dorcol!

pre 12 godina

@alisa...

sigurno ces ih naci na svakom mestu gde se ne pusta muzika "kupi mi majko shpric", oko sebe na poslu (ako radis), na kalisu, itd... potrebno je samo malo da se osvrnes oko sebe...

koliko sam se naslusao prica od likova koji zele upravo ovo sto hocete ti i "beogradjanka" a vi ovde pricate kako oni ne postoje...
dakle, oni ne sporno postoje, a problem je znaci u vama - a ne u navodnom njihovom (ne)postojanju...
a ako misils da ce ti oni sami doci i pasti sa marsa...hmmm evo samo sto nisu.. :D

Mihajlo

pre 12 godina

@ Beogradjanka&co Sve je to lepo sto ti trazis... nego, kazi nam sta ti to imas da ponudis? Lepo si nam opisala svoje trenutno stanje , svaka cast, ali moraces podobro da se potrudis da bi pronasla bas takvog kakvog trazis; e sad, da li je takav slobodan ili ces morati da ga otimas ... Svakakvih prica sam se naslusao, dosta toga i nagledao...i cinjenica je da zene smatraju manje vrednim muskarca koji manje zaradjuje. Misljenja takvih zena, a nazalost ima ih i previse, ja zaista ne uzimam za ozbiljno.Prosto zivimo u takvoj drzavi gde je poremeceno apsolutno sve! Gresis ako mislis da je muskarcima super jer sa 28+ zive kod roditelja; sa platama kakve jesu(ako imaju posao), jednostavno je tako, to je nasa surova realnost... a mozda nekoga od roditelja(ili,ne daj boze, oba) ne sluzi zdravlje pa je sin tu da pomogne svojim roditeljima koji su ga podigli i odskolovali (mali znak zahvalnosti za roditelje)... Srecno ti pronalazenje "pravog" !

Alisa

pre 12 godina

@beogradjani

A gde se ti takvi muškarci koje ti znaš kreću, gde možemo da ih upoznamo?:)

Manje-više sam u sličnoj situaciji kao i "Beograđanka" i imam sličan problem... Ali nisam odustala, nadam se da još uvek ima nade da upoznam nekoga ko će mi se dopasti i sa kime ću moći da krenem da razmišljam o zajedničkoj budućnosti.

Bane NS

pre 12 godina

Prvo, da se ne lažemo, ni mi nismo cvećke, odavno je poznata fraza sada već izreka da muškarac traži domaćicu u kući, damu na ulici a kurvu u krevetu. Prema tome i mi tako ladimo usta kako hoćemu finu i normalnu devojku bla,bla,bla, a onda kada nam dođe neka u kratkoj suknjici sa dubokim dekolteom zbogom pameti. Ja sam isto bio prvo sa finim devokama na kojima su mi svi zavideli a pored kojih sam se katastrofalno smarao, pa sam rešio da ne mogu tako a onda sam trpeo neke kučke koje su mi se uvukle pod kožu zbog kojih su mi se kasnije smejali, a gle čuda bolje sam se osećao sa tim kučkama, jesu me koštale i para i živaca ali sam se bar osećao živim. Tako da smo po toj prirodi manje više isti, i među nama ima onih koje ožene fine a relaksiraju se sa strane sa tim lošima, oni koje ožene te loše pa se pate sa njom ceo život, oni koji se prižene zbog para i naravno oni koji zaista ožene devojku koju vole. Sve je to isto.

Veverica

pre 12 godina

Problem je u muskarcima i zenama sto vise ne znaju sta hoce! To vidim svakoga dana posebno kod zena, gde kazuju, "hocu ovakvog muskarca, sa ovim osbinama, ovim, i ovim"... sve to dobiju na tanjiru, od odredjenog muskarca, zatim krah... u cemu je problem?! Problem je u tome sto ni jedni nemaju vise dovoljno jak karakter da kada dobiju od partnera sve uzivaju u tome! Jer ovo je moderno doba, nije vazno sta imas, i da li bi mogao u tome da uzivas, vec je vazno sta nemas! E to je greska (ne)vaspitanja i dosadnosti zivota koji zive! Sve je malo! Tu je greska! nemaju karakter, ni volju, ni jedni, ni drugi! pa zar nije tako?

vječita optimistkinja

pre 12 godina

Bježanje od odgovornosti i obavezne veze - je trend među oba pola. Mali broj nas koji želimo ozbiljnu vezu je ozbiljno ugrožen. Žene su postale "lake", muškarci kukavice. Jedan od "jačih" izgovora zašto se boji uložiti u ozbiljniji odnos je bio "moju generaciju je najviše sje*ao rat" - kad nisam pala sa stolice :))) rat bio ima 20 godina (u Rep. Srpskoj) i to je bio naš poslednji izlazak, naravno.. Moje rješenje je - čekam na pravog, gledam, tražim, osluškujem, i vjerujem da će doći.. ;)

Vexi

pre 12 godina

Muskarci (oni koji se racunaju) se nalaze u sl. dve kategorije:
-"intersantan". Sarmantan, sexi ( makar u pocetku), mastovit, duhovit, spontan, naoko slobodan I nesputan. Lisa strana: nema nikakvu kontrolu nad svojim zivotom. Tu spadaju problemi Kao sto su finansije, posao, profesija, cilljevi, snaga volje.
- "profesionalac". Ima sve sto nema "intersantan" I nema sve sto ima isti. Ovde bih htela da se nasalim Ali Nemam energije posto Sam u braku s jednim od njih- izgubih smisao za humor.
Svaka iskusna zena poznaje I jedan I drugi tip vise nego dobro, I dobro zna da se muskarac dobija striktno ili u ovom ili u onom paketu.
Dame, birajte!

mimi

pre 12 godina

A zasto vecina ocekuje da pronadje ljubav svog zivota u kaficu ili klubu uvece u gradu?! Svi parovi (uspesni) oko mene su se upoznali na neki drugi nacin, nacin gde si mogao bolje da upoznas osobu, ili barem progovoris par recenica pre nego odlucis da je startujes. Ako se neka cura buni sto joj u kaficu ili klubu prilaze samo oni kojima je stalo do izgleda, sta je tu cudno? Otkud on moze da zna kakva je ona stvarno, pored one muzike i buke? I onda je logicno da ce pre prici lepoj nego nekoj manje lepoj. Isto vazi i za momke. Naravno ima i onih cura i momaka gde se odmah na prvi pogled vidi sta im je bitno (sponzoruse, napucani frajeri), ali oni su druga vrsta....organizma... :))

mac mac

pre 12 godina

vidim zene se ovde zale kako muskarci kukaju, a ne znam samo da li su pogledale zenske komentare: dobri muskarci ne postoje, svi muskarci su iskompleksirani, ovo ono kuknjava muskarci ovakvi onakvi... krajnje infantilno sa vase strane drage dame...

ako hocete da nadjete normalnog muskarca (kojih btw u bg ima dosta) potrebno je samo da se spustite na zemlju, pogledajte oko sebe, ako se krecete medju normalnim ljudima tu ce te sigurno sresti i normalnog muskarca (po logici stvari), a ako ih nema - preispitajte se u kakvim se to krugovima krecete, a ako pritom ne izlazite nego sedite kod kuce, vase sanse da upoznate bilo kog muskarca su ravne nuli
ako hocete da vam muskarci pridju, onda je potrebno da im date neki znak, kontakt pogledom ili nesto slicno, ne mozete ocekivati da ce neko pridje (a da nije pijan) dok vi parate nosem nebo,
ne mozete ocekivati od njih da vas jure i da trpe vase igrarije tj da hrane vas ego, svaki covek koji pre svega postuje samog sebe ce pobeci
i na kraju, slobodno preuzmite inicijativu i pridjite, ni jedan muskarac vas nece odmah i drsko odbiti (onako kako to rade zene) - a

ali ako muskarce mrzite iz razloga sto ste nesposobne da ovo sve uradite i tu postoji resenje (kao sto vec neko rece dole) - usvojite neku macku i uzivajte u zivotu bez zlih iskompleksiranih i pokvarenih muskaraca

legend

pre 12 godina

@maja
Bravo Majo kralju, zato ja vec par godina startujem samo akrape, i "ucinkovitost" mi je znacajno porasla, ranije sam je brojao u promilima, sad vec dobrano u procentima. Matematika je egzaktna nauka, a prednosti muvanja gaborki su visestruke. Zato apelujem na svo staro i (narocito) mlado, batalite ove napujdane i namazane, samo gubite vrijeme, znam sta vam pricam...

vidoje

pre 12 godina

da se razumemo.... rodjen sam u beogradu.imam 36 god. zavrsio fax. plata mi je 36 0000 din. zivim u sremcici sa majkom i bratom u 40 hvadrata. nama kola. nisam bio na letovanju vec 10 god. svaki dan idem na posao gsp-om. sve devojke sa kojima sa bio do sada smatraju me za super osobu ali sta da se radi kada nemam kintu (citaj perspektivu). moj kolega ima 30 god. zavrsio fax u londonu (isti fax kao ja samo sto je moj fax u srbiji). plata 150 000 din. zivi u centru grada u stanu od 90 kvadrata koji su mu ostavili mama i tata. ima dobar auto. roditelji na selu. svake godine mondenska letovanja i zimovanja. svaki vikend izlasci. reklo bi se in momak. ima jednu zenu i dvoje dece. jednu ljubavnicu sa kojom se vidja svaki dan ali ipak dolazi kuci na spavanje.i velika je zelja ostatka zenske populacije. da li sam ja iskompleksiran?!

Lajavi

pre 12 godina

Da i ja prozborim koju. Prvo, 80% ljudi ne zna šta hoće. Drugo, da, žene pali lova i što je najžešće uopšte se ne upuštaju se u to kako je ta lova nastala. Treće za gđicu beograđanku pitanje, a zašto muškarac mora da jurca za nekom??? U mom slučaju, ne pada mi na pamet da jurcam (zavoditi da, uvek, ali za zavođenje treba neki obostran minimum prećutne saglasnosti), šta više x puta mi se desilo, da kad kasni na prvi ili među prvim sastancima,posle 15 minuta odem ne čekam je ili je sačekam, pozdravim se i opet odem. I kao po pravilu, kad osete tvrd stav, dve opciju ostaju u igri ili se više nikad ne jave (što je retko) ili žele da se iskupe (mnogo češće), tad su već 99,9% legle na rudu.

prslo sve

pre 12 godina

Startujem ribu i posle par minuta pita me šta vozim,takve su danas ribe hoće odmah da znaju sa kim imaju posla...reko vidimo juče posle podne....:)

Kriza je u durštvu ljudi nisu opušteni jer ne mogu normalno da žive,besni su svi,možda bi smao trebalo malo da iskuliraju da se spuste na zemlji,da prestanu da mašataju da malo prošetaju gradom,popiju pivo dva...

Iva

pre 12 godina

Samo jedna stvar - žene/devojke, zašto se uopšte pravdate ovim ovde vajnim "muškarcima" koji ne prestaju sa kukanjem i nalaženjem milion i jednog opravdanja za sebe i svoju "ugroženost", pritom beskrajno prozivajući i kriveći žene za sve svoje stvarne i (mahom) umišljene nedaće - pitam se samo ko je njih doneo na ovaj svet. Držite se svojih principa i ne dozvolite sebi da ikada, iz razočaranja ili očajanja, završite sa nekim takvim, SVE je bolje od toga. A sudeći po ovdašnjim posetiocima, drugačijih skoro pa ni nema...

maja

pre 12 godina

Koliko iskomleksiranih muskaraca na jednom mestu...medju njima sigurn o necemo naci tog "pravog"...Ovde neko napisa kako zene zele zabavne ,zgodne momke,frajere i slicno..Pa sta?Vi muskarci kao u kaficu prilazite onim najruznijim i najsmorenijim devojkama?Naravno da ne- u vecini slucajeva prilazite onim najzgodnijim devojkama,dok one ostale ne fermate ni 5 %, a medju njima sigurno ima puno kvalitetnih osoba...Evo iz iskustva mogu reci da kada sam god bila u kaficu sa drugaricom koja je manje lepa od mene,uvek sam ja bila ta kojoj su momci prilazili,a takodje kada sam izlazila sa drugaricom koja je bila zgodnija od mene,tada udvaraca zamene nije bilo...Tako da se moze reci da ste vi muskarci veoma povrsni,do nekih 35 vam je fizicki izgled najbitniji.Devojke su pak mnogo kompleksnije-retko koja ce biti sa nekim lepim deckom ako on nema drugih kvaliteta,koje ona trazi,bilo da je u pitanju karakter,novac,dobrota i slicno...Zato je zenama generalno teze da nadju partnera za sebe...I ne razumem zasto nekim muskarcima smeta kada zena zeli bogatog decka,svako za sebe trazi najbolje..Kao sto vi muskarci uvek za sebe zelite najzgodniju inajlepsu,tako i zene zele simpa,dobrog i imucnog..Sto kaze jedna poslovica,ozeni ti najruzniju,pa cu se i ja udati za siromasnog.Sve dok je vama muskima fizicki izgled devojke najbitniji,sve do tada zene imaju prava da traze imucne i"face".Toliko

...

pre 12 godina

Nestašice velika, stvarno... gde god se okreneš nešto fali. Neki ne mogu da nađu posao, beograđanka ne može da nađe dečka. Kad nemaš posao ne znam šta ćeš, ali kada ne možeš da nađeš dečka.... zbog toga je "Bog" stvorio mačke, samo treba da nađeš boju koja ti odgovara.

the ugly truth

pre 12 godina

Kao i obično komentari su daleeko zanimljiviji od samog teksta... :D

muskarci se žale na žene, žene na muskarce, i jedni i drugi na ukazivanje realnosti i mana jednih i drugih - reaguju uvredjeno i tu dolazimo do glavnog problema: i muškarci i žene trn u tudjem oku vide a balvan (sa sve korenjem) u svom oku ne vide... (to je možda i odgovor na pitanje iz naslova?)

poruka za Beogradjanku: naravno da u Beogradu ima mnogo muškaraca u toj starosnoj dobi koji odgovaraju karakteristikama koje si iznela, dakle zapitaj prvo sebe kako to da ih ti ne nalaziš? na kakvim se to mestima krećeš (ako se uopšte i krećeš) kad njih tamo nema? i tako dalje...

vi (i muškarci i žene) na osnovu svog pojedinačnog (sa aspekta generalne populacije relativno beznačajnog) iskustva zaključujete da ovakvi ili ovakve ne postoje?
to naravno ne odgovara istini, dakle problem je kao i uvek u vama samima.

Beogradjanka

pre 12 godina

(beogradjani, 25. mart 2012 17:18)

ne znam gde je u mom opisu stajalo da treba da vozi 200 na sat, i ima lice bred pita?!?! ne znam na osnovu cega se tako nesto automatski pretpostavilo? a taj komentar da su nevidljivi, to su sami krivi, ima nacina da postanu vidljivi a da nije bicepsima... ne znam, ali ako ne znaju ni da pridju devojci pod izgovorom da nisu vredne toga ili kako vec stoji u komentaru, nemam sta dalje da kazem

beogradjani

pre 12 godina

(Beogradjanka, 25. mart 2012 14:40)

ima ih, ja ih licno znam tacno dvadeset i jednog koji odgovara tvom opusu, a oni su (gle cuda) ili sami ili u nekim nekvalitetnim vezama (po principu daj sta das posto ne zele da budu sami)...

a kako to da bas nikog od njih ne primecujete je vec druga prica, evo i zasto: zato sto nisu dovoljno upadljivi (iz vase perspektive) tj nisu dovoljno baje, nemaju dovoljno apolonsko telo (nemaju biceps shvarcenegera a ledja van dama, kosu i facu bred pita ili koga vec...), nisu dovoljno napadni (kao ovi pod dejstvom alkohola), nisu dovoljno bez samopostovanja da vas jure, da vam dizu cenu pred drugaricama, nisu dovoljno "opasni" (ne voze 200 na sat, ne piju galon piva za vece, ne prave cirkus - sto po vama automatski znaci da nisu zabavni tj da su dosadni), i najbitnije tretiraju zene sa postovanjem i kao sebi jednake sto izgleda vama bas smeta...

M

pre 12 godina

Zbog nedostatka odgovornosti i zbog devalorizovanja partnerskih odnosa (i od strane muskaraca i od strane zena), iole ozbiljni ljudi imaju teskocu da pronadju odgovarajuceg partnera/partnerku.

Ostalima, koji na sve to manje ozbiljno gledaju, nije tesko da uvek imaju nekog pored sebe, bez obzira na kvalitet veze.

A neki pronalaze partnere ocas posla, kao na pokretnoj traci...

blue

pre 12 godina

@ mirjana,
pa već je nepisano pravilo da na ovaj forum i teme ovakve i iole slične sadržine redovno i masovno zalaze kompleksaši, pardon, "muškarci", grčevito držeći jedni drugima odstupnicu. I kakva crna indirektna vređanja, najčešće su takva da ne poveruješ kako to uopšte bude objavljeno, očaj, ništa drugo. Inače, bravo za ispravnu odluku..

Beogradjanka

pre 12 godina

Vidim da je dosta negativnih komentara na racun devojaka i imam potrebu da dam svoj komentar - iz moje perspektive, iako znam da i devojaka ima raznih, veliki problem je u muskarcima. Imam 29 godina, fakultet zavrsen na vreme, posao u struci pristojno placen za srpske uslove, zivim sama iako zivim u istom gradu kao i moji roditelji, drzim sopstveni zivot u svojim rukama i finansijski i na svaki drugi nacin. i jako dobro znam sta hocu (posto vidim da mnogi isticu kako zene ne znaju sta hoce) - hocu muskarca koji ima isto to: da je pribliznih godina, da ima zavrsenu skolu, posao, da ne zivi kod mame, da ima cilj u zivotu kom tezi i da je spreman da udje u nesto ozbiljnije sa devojkom. e pa ja takvog srela nisam. muskarci se zale na devojke, a neka se zapitaju ko od njih ili njihovih drugara u godinama 25-30 je zaista spreman da se devojci posveti i da razmislja o zajednickom zivotu a o necemu vise da i ne pominjem beze od te ideje kao djavo od krsta. ne postoje cak ni oni koji nemmaju sve ovo nabrojano ali da se vidi da im je to cilj, da tome teze i da se zalazu. nema ih. ili se zale da nesto nije u redu sa devojkama, a za sve drugo nalaze opravdanje u tome kako nema posla i mogucnosti u ovoj zemlji a u sustini im odgovara da sede kuci da ih mama pere i pegla..

Sydney Sam

pre 12 godina

Svet se stalno menja ali jedna istina se nikada nece promeniti- prava i iskrena ljubav dve osobe.Imam utisak da mnoge mlade osobe nisu osetile do sada pravu ljubav.Ljubav gde on i ona "oprastaju" te male imperfectnosti jedan drugom jer ja nju(njega) volim takvog kakav je.Iz takve ljubavne zajednice ne proizlaze,afere,svrljanja i raskidi.U takvoj iskrenoj ljubavi ni jedan od partnera nece nikada ni pomisliti da takvim prestupima ponizi svoga voljenog partnera.I kada cesto u zivotu postoje takvi izazovi,odgovor je jedno NE i Nikada.Samo takve veze ostaju za uvek."Till Death Do us Part"

white

pre 12 godina

Zato što ne postoji.
Ljudi i njihovi prioriteti, želje i očekivanja (i ženski i muški) menjaju se tokom godina. To je normalni proces odrastanja, sazrevanja i starenja. U nekim godinama bitan je samo fizički izgled, u nekim godinama koliko je osoba pouzdana, u nekim koliko je brižna itd.
Najgore kod ovakvih "članaka" jeste to što se pretpostavlja da su žene te koje ne znaju šta hoće, a muškarci se kao nikada nisu lupili po čelu zbog svog izbora partnerke (žene, supruge, ženke, zar je bitan naziv)

Zoki

pre 12 godina

Prosto je cudo kako ovakvi clanci jos uvek postoje. Ljudi se hiljadama godina upiru da rese ovu vecitu zagonetku i niko jos nije dosao ni blizu resenja. Zasto? Pa traze ga na pogresnom mestu!

Priroda je napravila da bas i nema univerzalne formule za problem, posto se svi razlikujemo, manje ili vise. Bas ta razlicitost nas tera na razvoj i promene koje i jesu sustina prirode.

Nas problem je veciti disparitet izmedju zelja i mogucnosti, gde su i jedno i drugo postavljeni na razne nacine, ali iz sasvim jednostavnih razloga: sebicnost.

Da ne zivimo u zabludi, sebicni smo od rodjenja i okrenuti samo sebi, gde mnoge svoje potrebe mozemo da ostvarimo ipak samo kad smo udruzeni za sdrugim ljudima. I sad je tu problem: kako zadovoljiti te svoje potrebe sa nekim ko takodje ima neke svoje potrebe (i zelje), koje ce moraju poklapati ali to uglavnom nije slucaj?

Sve u svemu, odgovora opet nema. Svako moze naci neki svoj licni odgovor, neku svoju licnu formulu, neko UVEK polovicno resenje kojim moze biti zadovoljan mada najcesce ne. Razlog za nezadovoljstvo prvo potrazite u sebi, tj. da li ste u nekom trenutku po nekom pitanju lagali sebe sto se tice svojih zelja ili mogucnosti.

A prepametni autori tekstova uvek daju samo neku svoju viziju na koju se naivni ljudi pecaju, a njima je cilj samo da svoje price prodaju.

Zato bih napravio sugestiju citaocima istih, da pre svih akcija ipak prvo zavire u sebe, da vide sta je to sto zele i ZASTO, da li toga uopste ima i na kraju sta je to sto oni za uzvrat nude drugoj strani da bi zadovoljili i nju, jer da, i one su sebicne na svoj nacin. Pri tome budite ono sto jeste, pre svega pred samim sobom, jer sve drugo ce samo odloziti razocaranje.

samojed

pre 12 godina

tesko je izmedju ostalog zato sto ste egocentricne, iskompleksirane i sujetne...

zato se i lozite na "opasne momke" tj alkose, divljake, prevarante, koji se prema vama ophode kao prema materijalnom objektu...
sve to dok normalne likove kulirate ili jos bolje iskoriscavate i dovodite u zabludu vasim pokvarenim igrarijama...

i laz je da u srbiji ima vise zena nego muskaraca, u velikom broju slucajeva u "urbanim" sredinama kod nas u rasponu od 18 do 38 godina ima vise muskaraca!

podrzavam odluke svih mojih ok ortaka (koji su sasvim normalni ljudi) da ne prilaze zenama vise, jer se to svelo samo na hranjenje njene sujete i lecenje njenih kompleksa...

mirjana

pre 12 godina

Jako zanimljivo da je jedna zena komentarisala pre mene, sve ostalo muskarci. Dakle, tu lezi zec. Pa jos indirektna vredjanja, spominjanja nekakve racunarske pismenosti i sl. frustracije i kompleksi na svakom uglu. Ne zna se ko se vise zali, zauzeti ili slobodni. Ja sam od cele ove price digla ruke pre 2 godine. i to su mi najbolje dve godine u zivotu.

Kokša

pre 12 godina

Sedim i slušam Morrisey-a, čoveka koji je svoje bogato ljubavno iskustvo pretvorio u odlične pesme, sa smislom i bez pretencioznosti da ponudi konačan odgovor jer smisao jeste u tome da se traga i uhvate obrisi nečeg takvog kao što je prava ljubav, vi o ovome pišete vulgarizujući nešto tako lepo. Teško je očekivati da se o ovoj temi može uopšte pisati tako da to bude kvalitetno, jer ipak nije to ni automobilizam ni sport ni ekonomija, ipak su to stvari koje čovek treba sam da dokuči i oseti… Od čitanja vaših članaka veća je šteta nego korist. Kako sam povremeno čitao vašu rubriku život i ostavljao poneki komentar, sa blagom nostalgijom želim da se odjavim od čitanja o životu i da u njega kao nekakav plivač uplovim :-).pozz

čisto onako

pre 12 godina

Jel se to forsiranjem termina partner promoviše zadrugarstvo? Što ne pređete na napredniju terminologiju pa počnete da pišete o pronalaženju odgovarajućeg akcionara/akcionarke... Isparste mi sav testosteron sa člancima! Od žene nema se ništa lepše čuti, šta fali muškarcu? Ad acta ste stvarno...

Daki

pre 12 godina

Iz dana u dan citam ove nakaradne tekstove i prosto ne mogu da verujem kako to da ona(j) koji ih postavlja,ne oseca trunku odgovornosti zbog toga.Musko-zenski odnosi su i onako u poslednje vreme katastrofalni...Ne prosvetljujte nas vise ovakvim tekstovima,vec izadjite na ulicu,napravite ozbiljno istrazivanje i videcete dokle su nas doveli takvi stavovi koje uporno propagirate!

kralj Uroš III

pre 12 godina

U ruci ključ, u srcu strah,

trenutak dug i kratak dah,

zatvoren krug na dlanu mom,

praštam ti sve za srećan put.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ponesi sa sobom sve,

neka ti drumovi u pepeo raznesu sne.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ne reci mi ni reč,

neka ti kišna noć iz oka spere laž.

Nezavisno udruzenje papucara ;)

pre 12 godina

Vidim ja da smo mi koji smo u duzim vezama ili skoro ozenjeni ili cak ozenjeni u njihovoj kategoriji "Bliskost". Nas miksuju, prilagodjavaju i trte mrte. Dok su im u kategorijama "Pozuda" i "Privlacnost" ko zna koji, ne smem ni da pomislim! :/

crazy processor

pre 12 godina

Kod nas se mlade devojke loze na karjeru, ali ovde nema karjere i kada to shvate onda daj sta das. Za vodjenje ovakvog zivota imaju mogucnost na zapadu, a ipak retke su zene koje imaju sigurnost u sebe i mogucnost samostalnog probijanja u zivotu bez potpore muskarca. Tekst navodi na to da zenama treba jedan lik za potporu, jedan za pozudu, jedan za porodicu i jedan da je maltretira, ustvari 4 u 1. Sad ne znam kakvo je stanje na zapadu, ali znam da u Srbiji zbog ratova i raznih nedaca jos uvek ima daleko vise zena, tako da tesko mozete imati sta Vi zelite. Sto se tice karjere ne mozete se preko interneta porediti sa zapadom, ipak smo mi bili 20 godina u mraku i svest zena oko obrazovanja, poznavanja jezika i racunara jos uvek mora da se razvija, ista stvar vazi i za musku populaciju. U sustini zene ne znaju sta hoce i kada bi nasle muskarca koji ima dobre gene, viskoku inteligenciju, da je obrazovan i uspesan, a ujedno da je vulgaran i saosecajan, ma da je sve od trazenog na kraju bi se ispostavilo zahvaljujuci slusanju saveta drugarice i njene ljubomore zasto ona ima takvog muskarca da je ona sa psihopatom i da treba da ga ostavi. Mnogo jos morate da radite na sebi da bi uopste trazile svog princa, a ne da trcite prema necemu sto Vam u datom zivotnom dobu odgovara...

Dejan

pre 12 godina

"3) Miksovanje - neke žene, pak, žele najbolje iz oba sveta. To podrazumeva otvorene veze ili zgodnog momka. Kada žena ne može da nađe sve u jednom muškarcu, ona od jednog dobija podršku, a od drugog dobre gene za decu. "

FUJ. Koja ogavna prevara.

E pa...

pre 12 godina

...zato nam opada natalitet,pogotovo zapadnim,visoko razvijenim zemljama.Skrenulo nam je s pameti ono zbog cega inace postojimo.Ego nam je postao veoma bitan i ne dozvoljava ni delimicnog zrtvovanja sebe zarad neceg mnogo bitnijeg.

Dejan

pre 12 godina

"3) Miksovanje - neke žene, pak, žele najbolje iz oba sveta. To podrazumeva otvorene veze ili zgodnog momka. Kada žena ne može da nađe sve u jednom muškarcu, ona od jednog dobija podršku, a od drugog dobre gene za decu. "

FUJ. Koja ogavna prevara.

E pa...

pre 12 godina

...zato nam opada natalitet,pogotovo zapadnim,visoko razvijenim zemljama.Skrenulo nam je s pameti ono zbog cega inace postojimo.Ego nam je postao veoma bitan i ne dozvoljava ni delimicnog zrtvovanja sebe zarad neceg mnogo bitnijeg.

Daki

pre 12 godina

Iz dana u dan citam ove nakaradne tekstove i prosto ne mogu da verujem kako to da ona(j) koji ih postavlja,ne oseca trunku odgovornosti zbog toga.Musko-zenski odnosi su i onako u poslednje vreme katastrofalni...Ne prosvetljujte nas vise ovakvim tekstovima,vec izadjite na ulicu,napravite ozbiljno istrazivanje i videcete dokle su nas doveli takvi stavovi koje uporno propagirate!

Beogradjanka

pre 12 godina

Vidim da je dosta negativnih komentara na racun devojaka i imam potrebu da dam svoj komentar - iz moje perspektive, iako znam da i devojaka ima raznih, veliki problem je u muskarcima. Imam 29 godina, fakultet zavrsen na vreme, posao u struci pristojno placen za srpske uslove, zivim sama iako zivim u istom gradu kao i moji roditelji, drzim sopstveni zivot u svojim rukama i finansijski i na svaki drugi nacin. i jako dobro znam sta hocu (posto vidim da mnogi isticu kako zene ne znaju sta hoce) - hocu muskarca koji ima isto to: da je pribliznih godina, da ima zavrsenu skolu, posao, da ne zivi kod mame, da ima cilj u zivotu kom tezi i da je spreman da udje u nesto ozbiljnije sa devojkom. e pa ja takvog srela nisam. muskarci se zale na devojke, a neka se zapitaju ko od njih ili njihovih drugara u godinama 25-30 je zaista spreman da se devojci posveti i da razmislja o zajednickom zivotu a o necemu vise da i ne pominjem beze od te ideje kao djavo od krsta. ne postoje cak ni oni koji nemmaju sve ovo nabrojano ali da se vidi da im je to cilj, da tome teze i da se zalazu. nema ih. ili se zale da nesto nije u redu sa devojkama, a za sve drugo nalaze opravdanje u tome kako nema posla i mogucnosti u ovoj zemlji a u sustini im odgovara da sede kuci da ih mama pere i pegla..

crazy processor

pre 12 godina

Kod nas se mlade devojke loze na karjeru, ali ovde nema karjere i kada to shvate onda daj sta das. Za vodjenje ovakvog zivota imaju mogucnost na zapadu, a ipak retke su zene koje imaju sigurnost u sebe i mogucnost samostalnog probijanja u zivotu bez potpore muskarca. Tekst navodi na to da zenama treba jedan lik za potporu, jedan za pozudu, jedan za porodicu i jedan da je maltretira, ustvari 4 u 1. Sad ne znam kakvo je stanje na zapadu, ali znam da u Srbiji zbog ratova i raznih nedaca jos uvek ima daleko vise zena, tako da tesko mozete imati sta Vi zelite. Sto se tice karjere ne mozete se preko interneta porediti sa zapadom, ipak smo mi bili 20 godina u mraku i svest zena oko obrazovanja, poznavanja jezika i racunara jos uvek mora da se razvija, ista stvar vazi i za musku populaciju. U sustini zene ne znaju sta hoce i kada bi nasle muskarca koji ima dobre gene, viskoku inteligenciju, da je obrazovan i uspesan, a ujedno da je vulgaran i saosecajan, ma da je sve od trazenog na kraju bi se ispostavilo zahvaljujuci slusanju saveta drugarice i njene ljubomore zasto ona ima takvog muskarca da je ona sa psihopatom i da treba da ga ostavi. Mnogo jos morate da radite na sebi da bi uopste trazile svog princa, a ne da trcite prema necemu sto Vam u datom zivotnom dobu odgovara...

maja

pre 12 godina

Koliko iskomleksiranih muskaraca na jednom mestu...medju njima sigurn o necemo naci tog "pravog"...Ovde neko napisa kako zene zele zabavne ,zgodne momke,frajere i slicno..Pa sta?Vi muskarci kao u kaficu prilazite onim najruznijim i najsmorenijim devojkama?Naravno da ne- u vecini slucajeva prilazite onim najzgodnijim devojkama,dok one ostale ne fermate ni 5 %, a medju njima sigurno ima puno kvalitetnih osoba...Evo iz iskustva mogu reci da kada sam god bila u kaficu sa drugaricom koja je manje lepa od mene,uvek sam ja bila ta kojoj su momci prilazili,a takodje kada sam izlazila sa drugaricom koja je bila zgodnija od mene,tada udvaraca zamene nije bilo...Tako da se moze reci da ste vi muskarci veoma povrsni,do nekih 35 vam je fizicki izgled najbitniji.Devojke su pak mnogo kompleksnije-retko koja ce biti sa nekim lepim deckom ako on nema drugih kvaliteta,koje ona trazi,bilo da je u pitanju karakter,novac,dobrota i slicno...Zato je zenama generalno teze da nadju partnera za sebe...I ne razumem zasto nekim muskarcima smeta kada zena zeli bogatog decka,svako za sebe trazi najbolje..Kao sto vi muskarci uvek za sebe zelite najzgodniju inajlepsu,tako i zene zele simpa,dobrog i imucnog..Sto kaze jedna poslovica,ozeni ti najruzniju,pa cu se i ja udati za siromasnog.Sve dok je vama muskima fizicki izgled devojke najbitniji,sve do tada zene imaju prava da traze imucne i"face".Toliko

Sydney Sam

pre 12 godina

Svet se stalno menja ali jedna istina se nikada nece promeniti- prava i iskrena ljubav dve osobe.Imam utisak da mnoge mlade osobe nisu osetile do sada pravu ljubav.Ljubav gde on i ona "oprastaju" te male imperfectnosti jedan drugom jer ja nju(njega) volim takvog kakav je.Iz takve ljubavne zajednice ne proizlaze,afere,svrljanja i raskidi.U takvoj iskrenoj ljubavi ni jedan od partnera nece nikada ni pomisliti da takvim prestupima ponizi svoga voljenog partnera.I kada cesto u zivotu postoje takvi izazovi,odgovor je jedno NE i Nikada.Samo takve veze ostaju za uvek."Till Death Do us Part"

vidoje

pre 12 godina

da se razumemo.... rodjen sam u beogradu.imam 36 god. zavrsio fax. plata mi je 36 0000 din. zivim u sremcici sa majkom i bratom u 40 hvadrata. nama kola. nisam bio na letovanju vec 10 god. svaki dan idem na posao gsp-om. sve devojke sa kojima sa bio do sada smatraju me za super osobu ali sta da se radi kada nemam kintu (citaj perspektivu). moj kolega ima 30 god. zavrsio fax u londonu (isti fax kao ja samo sto je moj fax u srbiji). plata 150 000 din. zivi u centru grada u stanu od 90 kvadrata koji su mu ostavili mama i tata. ima dobar auto. roditelji na selu. svake godine mondenska letovanja i zimovanja. svaki vikend izlasci. reklo bi se in momak. ima jednu zenu i dvoje dece. jednu ljubavnicu sa kojom se vidja svaki dan ali ipak dolazi kuci na spavanje.i velika je zelja ostatka zenske populacije. da li sam ja iskompleksiran?!

beogradjani

pre 12 godina

(Beogradjanka, 25. mart 2012 14:40)

ima ih, ja ih licno znam tacno dvadeset i jednog koji odgovara tvom opusu, a oni su (gle cuda) ili sami ili u nekim nekvalitetnim vezama (po principu daj sta das posto ne zele da budu sami)...

a kako to da bas nikog od njih ne primecujete je vec druga prica, evo i zasto: zato sto nisu dovoljno upadljivi (iz vase perspektive) tj nisu dovoljno baje, nemaju dovoljno apolonsko telo (nemaju biceps shvarcenegera a ledja van dama, kosu i facu bred pita ili koga vec...), nisu dovoljno napadni (kao ovi pod dejstvom alkohola), nisu dovoljno bez samopostovanja da vas jure, da vam dizu cenu pred drugaricama, nisu dovoljno "opasni" (ne voze 200 na sat, ne piju galon piva za vece, ne prave cirkus - sto po vama automatski znaci da nisu zabavni tj da su dosadni), i najbitnije tretiraju zene sa postovanjem i kao sebi jednake sto izgleda vama bas smeta...

the ugly truth

pre 12 godina

Kao i obično komentari su daleeko zanimljiviji od samog teksta... :D

muskarci se žale na žene, žene na muskarce, i jedni i drugi na ukazivanje realnosti i mana jednih i drugih - reaguju uvredjeno i tu dolazimo do glavnog problema: i muškarci i žene trn u tudjem oku vide a balvan (sa sve korenjem) u svom oku ne vide... (to je možda i odgovor na pitanje iz naslova?)

poruka za Beogradjanku: naravno da u Beogradu ima mnogo muškaraca u toj starosnoj dobi koji odgovaraju karakteristikama koje si iznela, dakle zapitaj prvo sebe kako to da ih ti ne nalaziš? na kakvim se to mestima krećeš (ako se uopšte i krećeš) kad njih tamo nema? i tako dalje...

vi (i muškarci i žene) na osnovu svog pojedinačnog (sa aspekta generalne populacije relativno beznačajnog) iskustva zaključujete da ovakvi ili ovakve ne postoje?
to naravno ne odgovara istini, dakle problem je kao i uvek u vama samima.

Bane NS

pre 12 godina

Prvo, da se ne lažemo, ni mi nismo cvećke, odavno je poznata fraza sada već izreka da muškarac traži domaćicu u kući, damu na ulici a kurvu u krevetu. Prema tome i mi tako ladimo usta kako hoćemu finu i normalnu devojku bla,bla,bla, a onda kada nam dođe neka u kratkoj suknjici sa dubokim dekolteom zbogom pameti. Ja sam isto bio prvo sa finim devokama na kojima su mi svi zavideli a pored kojih sam se katastrofalno smarao, pa sam rešio da ne mogu tako a onda sam trpeo neke kučke koje su mi se uvukle pod kožu zbog kojih su mi se kasnije smejali, a gle čuda bolje sam se osećao sa tim kučkama, jesu me koštale i para i živaca ali sam se bar osećao živim. Tako da smo po toj prirodi manje više isti, i među nama ima onih koje ožene fine a relaksiraju se sa strane sa tim lošima, oni koje ožene te loše pa se pate sa njom ceo život, oni koji se prižene zbog para i naravno oni koji zaista ožene devojku koju vole. Sve je to isto.

samojed

pre 12 godina

tesko je izmedju ostalog zato sto ste egocentricne, iskompleksirane i sujetne...

zato se i lozite na "opasne momke" tj alkose, divljake, prevarante, koji se prema vama ophode kao prema materijalnom objektu...
sve to dok normalne likove kulirate ili jos bolje iskoriscavate i dovodite u zabludu vasim pokvarenim igrarijama...

i laz je da u srbiji ima vise zena nego muskaraca, u velikom broju slucajeva u "urbanim" sredinama kod nas u rasponu od 18 do 38 godina ima vise muskaraca!

podrzavam odluke svih mojih ok ortaka (koji su sasvim normalni ljudi) da ne prilaze zenama vise, jer se to svelo samo na hranjenje njene sujete i lecenje njenih kompleksa...

mimi

pre 12 godina

A zasto vecina ocekuje da pronadje ljubav svog zivota u kaficu ili klubu uvece u gradu?! Svi parovi (uspesni) oko mene su se upoznali na neki drugi nacin, nacin gde si mogao bolje da upoznas osobu, ili barem progovoris par recenica pre nego odlucis da je startujes. Ako se neka cura buni sto joj u kaficu ili klubu prilaze samo oni kojima je stalo do izgleda, sta je tu cudno? Otkud on moze da zna kakva je ona stvarno, pored one muzike i buke? I onda je logicno da ce pre prici lepoj nego nekoj manje lepoj. Isto vazi i za momke. Naravno ima i onih cura i momaka gde se odmah na prvi pogled vidi sta im je bitno (sponzoruse, napucani frajeri), ali oni su druga vrsta....organizma... :))

Kokša

pre 12 godina

Sedim i slušam Morrisey-a, čoveka koji je svoje bogato ljubavno iskustvo pretvorio u odlične pesme, sa smislom i bez pretencioznosti da ponudi konačan odgovor jer smisao jeste u tome da se traga i uhvate obrisi nečeg takvog kao što je prava ljubav, vi o ovome pišete vulgarizujući nešto tako lepo. Teško je očekivati da se o ovoj temi može uopšte pisati tako da to bude kvalitetno, jer ipak nije to ni automobilizam ni sport ni ekonomija, ipak su to stvari koje čovek treba sam da dokuči i oseti… Od čitanja vaših članaka veća je šteta nego korist. Kako sam povremeno čitao vašu rubriku život i ostavljao poneki komentar, sa blagom nostalgijom želim da se odjavim od čitanja o životu i da u njega kao nekakav plivač uplovim :-).pozz

prslo sve

pre 12 godina

Startujem ribu i posle par minuta pita me šta vozim,takve su danas ribe hoće odmah da znaju sa kim imaju posla...reko vidimo juče posle podne....:)

Kriza je u durštvu ljudi nisu opušteni jer ne mogu normalno da žive,besni su svi,možda bi smao trebalo malo da iskuliraju da se spuste na zemlji,da prestanu da mašataju da malo prošetaju gradom,popiju pivo dva...

M

pre 12 godina

Zbog nedostatka odgovornosti i zbog devalorizovanja partnerskih odnosa (i od strane muskaraca i od strane zena), iole ozbiljni ljudi imaju teskocu da pronadju odgovarajuceg partnera/partnerku.

Ostalima, koji na sve to manje ozbiljno gledaju, nije tesko da uvek imaju nekog pored sebe, bez obzira na kvalitet veze.

A neki pronalaze partnere ocas posla, kao na pokretnoj traci...

mirjana

pre 12 godina

Jako zanimljivo da je jedna zena komentarisala pre mene, sve ostalo muskarci. Dakle, tu lezi zec. Pa jos indirektna vredjanja, spominjanja nekakve racunarske pismenosti i sl. frustracije i kompleksi na svakom uglu. Ne zna se ko se vise zali, zauzeti ili slobodni. Ja sam od cele ove price digla ruke pre 2 godine. i to su mi najbolje dve godine u zivotu.

white

pre 12 godina

Zato što ne postoji.
Ljudi i njihovi prioriteti, želje i očekivanja (i ženski i muški) menjaju se tokom godina. To je normalni proces odrastanja, sazrevanja i starenja. U nekim godinama bitan je samo fizički izgled, u nekim godinama koliko je osoba pouzdana, u nekim koliko je brižna itd.
Najgore kod ovakvih "članaka" jeste to što se pretpostavlja da su žene te koje ne znaju šta hoće, a muškarci se kao nikada nisu lupili po čelu zbog svog izbora partnerke (žene, supruge, ženke, zar je bitan naziv)

Veverica

pre 12 godina

Problem je u muskarcima i zenama sto vise ne znaju sta hoce! To vidim svakoga dana posebno kod zena, gde kazuju, "hocu ovakvog muskarca, sa ovim osbinama, ovim, i ovim"... sve to dobiju na tanjiru, od odredjenog muskarca, zatim krah... u cemu je problem?! Problem je u tome sto ni jedni nemaju vise dovoljno jak karakter da kada dobiju od partnera sve uzivaju u tome! Jer ovo je moderno doba, nije vazno sta imas, i da li bi mogao u tome da uzivas, vec je vazno sta nemas! E to je greska (ne)vaspitanja i dosadnosti zivota koji zive! Sve je malo! Tu je greska! nemaju karakter, ni volju, ni jedni, ni drugi! pa zar nije tako?

Mihajlo

pre 12 godina

@ Beogradjanka&co Sve je to lepo sto ti trazis... nego, kazi nam sta ti to imas da ponudis? Lepo si nam opisala svoje trenutno stanje , svaka cast, ali moraces podobro da se potrudis da bi pronasla bas takvog kakvog trazis; e sad, da li je takav slobodan ili ces morati da ga otimas ... Svakakvih prica sam se naslusao, dosta toga i nagledao...i cinjenica je da zene smatraju manje vrednim muskarca koji manje zaradjuje. Misljenja takvih zena, a nazalost ima ih i previse, ja zaista ne uzimam za ozbiljno.Prosto zivimo u takvoj drzavi gde je poremeceno apsolutno sve! Gresis ako mislis da je muskarcima super jer sa 28+ zive kod roditelja; sa platama kakve jesu(ako imaju posao), jednostavno je tako, to je nasa surova realnost... a mozda nekoga od roditelja(ili,ne daj boze, oba) ne sluzi zdravlje pa je sin tu da pomogne svojim roditeljima koji su ga podigli i odskolovali (mali znak zahvalnosti za roditelje)... Srecno ti pronalazenje "pravog" !

Bocky BG

pre 12 godina

Da se razumemo - tekst je dobar, čim tera na razmišljanje.
Druga bitna stvar: mora malo hemije bar u startu da ima između dvoje, posle već dolazi sazrevanje, razumevanje, želja da se zajednički uspe i ostalo ili se razilaze. Tako da ako je iskulirala normalnog, očigledno da je mislila da nije za nju. Da li se zeznula ili ne, nećemo saznati.
I treće, čisto da kažem svima i ženama i muškarcima: ako nisi zadovoljan/a, moraš da se pomakneš i nešto uradiš ili promeniš, ne očekuj da će to neko da uradi za tebe. Odrastao u 18 kvadrata u predgrađu, završio srednju, oženio se sa 26, imam sada ćerku od 12, shvatio malo mi para, treba mi stan, auto, hoću letovanje zimovanje. Radio za gazdu kao da radim za sebe, napredovao, shvatio fali mi znanja da bih dalje napredovao. Upisao faks sa 30, završio sa 35 (uz neprospavane noći i izgubljene vikende i manjak vremena s porodicom i naravno uz posao). Sad imam još veću platu, udeo u firmi i i dalje razmišljam kako da se unapredim i više zaradim. Kad gledam gde sam počeo, lako mi je da razumem ove što pričaju drugi sve imaju a ja nemam ništa. Ja ću sve da pitam: šta je svako pojedinačno uradio da bi nešto imao? Ženu, stan, kola, posao, znanje... Sve što im nedostaje. Većina kad bi bila iskrena prema sebi rekla bi ništa. E pa zato tako i stoje stvari. Život u svoje ruke i uradi da promeniš. Ako i ne bude bolje, bar znaš da si uradio sve što si mogao. Imaj u vidu: i to nasledstvo je neko morao da stekne. Ako ga već nemaš, stekni ga sam.

Nezavisno udruzenje papucara ;)

pre 12 godina

Vidim ja da smo mi koji smo u duzim vezama ili skoro ozenjeni ili cak ozenjeni u njihovoj kategoriji "Bliskost". Nas miksuju, prilagodjavaju i trte mrte. Dok su im u kategorijama "Pozuda" i "Privlacnost" ko zna koji, ne smem ni da pomislim! :/

čisto onako

pre 12 godina

Jel se to forsiranjem termina partner promoviše zadrugarstvo? Što ne pređete na napredniju terminologiju pa počnete da pišete o pronalaženju odgovarajućeg akcionara/akcionarke... Isparste mi sav testosteron sa člancima! Od žene nema se ništa lepše čuti, šta fali muškarcu? Ad acta ste stvarno...

Lajavi

pre 12 godina

Da i ja prozborim koju. Prvo, 80% ljudi ne zna šta hoće. Drugo, da, žene pali lova i što je najžešće uopšte se ne upuštaju se u to kako je ta lova nastala. Treće za gđicu beograđanku pitanje, a zašto muškarac mora da jurca za nekom??? U mom slučaju, ne pada mi na pamet da jurcam (zavoditi da, uvek, ali za zavođenje treba neki obostran minimum prećutne saglasnosti), šta više x puta mi se desilo, da kad kasni na prvi ili među prvim sastancima,posle 15 minuta odem ne čekam je ili je sačekam, pozdravim se i opet odem. I kao po pravilu, kad osete tvrd stav, dve opciju ostaju u igri ili se više nikad ne jave (što je retko) ili žele da se iskupe (mnogo češće), tad su već 99,9% legle na rudu.

Zoki

pre 12 godina

Prosto je cudo kako ovakvi clanci jos uvek postoje. Ljudi se hiljadama godina upiru da rese ovu vecitu zagonetku i niko jos nije dosao ni blizu resenja. Zasto? Pa traze ga na pogresnom mestu!

Priroda je napravila da bas i nema univerzalne formule za problem, posto se svi razlikujemo, manje ili vise. Bas ta razlicitost nas tera na razvoj i promene koje i jesu sustina prirode.

Nas problem je veciti disparitet izmedju zelja i mogucnosti, gde su i jedno i drugo postavljeni na razne nacine, ali iz sasvim jednostavnih razloga: sebicnost.

Da ne zivimo u zabludi, sebicni smo od rodjenja i okrenuti samo sebi, gde mnoge svoje potrebe mozemo da ostvarimo ipak samo kad smo udruzeni za sdrugim ljudima. I sad je tu problem: kako zadovoljiti te svoje potrebe sa nekim ko takodje ima neke svoje potrebe (i zelje), koje ce moraju poklapati ali to uglavnom nije slucaj?

Sve u svemu, odgovora opet nema. Svako moze naci neki svoj licni odgovor, neku svoju licnu formulu, neko UVEK polovicno resenje kojim moze biti zadovoljan mada najcesce ne. Razlog za nezadovoljstvo prvo potrazite u sebi, tj. da li ste u nekom trenutku po nekom pitanju lagali sebe sto se tice svojih zelja ili mogucnosti.

A prepametni autori tekstova uvek daju samo neku svoju viziju na koju se naivni ljudi pecaju, a njima je cilj samo da svoje price prodaju.

Zato bih napravio sugestiju citaocima istih, da pre svih akcija ipak prvo zavire u sebe, da vide sta je to sto zele i ZASTO, da li toga uopste ima i na kraju sta je to sto oni za uzvrat nude drugoj strani da bi zadovoljili i nju, jer da, i one su sebicne na svoj nacin. Pri tome budite ono sto jeste, pre svega pred samim sobom, jer sve drugo ce samo odloziti razocaranje.

mac mac

pre 12 godina

vidim zene se ovde zale kako muskarci kukaju, a ne znam samo da li su pogledale zenske komentare: dobri muskarci ne postoje, svi muskarci su iskompleksirani, ovo ono kuknjava muskarci ovakvi onakvi... krajnje infantilno sa vase strane drage dame...

ako hocete da nadjete normalnog muskarca (kojih btw u bg ima dosta) potrebno je samo da se spustite na zemlju, pogledajte oko sebe, ako se krecete medju normalnim ljudima tu ce te sigurno sresti i normalnog muskarca (po logici stvari), a ako ih nema - preispitajte se u kakvim se to krugovima krecete, a ako pritom ne izlazite nego sedite kod kuce, vase sanse da upoznate bilo kog muskarca su ravne nuli
ako hocete da vam muskarci pridju, onda je potrebno da im date neki znak, kontakt pogledom ili nesto slicno, ne mozete ocekivati da ce neko pridje (a da nije pijan) dok vi parate nosem nebo,
ne mozete ocekivati od njih da vas jure i da trpe vase igrarije tj da hrane vas ego, svaki covek koji pre svega postuje samog sebe ce pobeci
i na kraju, slobodno preuzmite inicijativu i pridjite, ni jedan muskarac vas nece odmah i drsko odbiti (onako kako to rade zene) - a

ali ako muskarce mrzite iz razloga sto ste nesposobne da ovo sve uradite i tu postoji resenje (kao sto vec neko rece dole) - usvojite neku macku i uzivajte u zivotu bez zlih iskompleksiranih i pokvarenih muskaraca

...

pre 12 godina

Nestašice velika, stvarno... gde god se okreneš nešto fali. Neki ne mogu da nađu posao, beograđanka ne može da nađe dečka. Kad nemaš posao ne znam šta ćeš, ali kada ne možeš da nađeš dečka.... zbog toga je "Bog" stvorio mačke, samo treba da nađeš boju koja ti odgovara.

maja

pre 12 godina

Zaista je smesno vecinu devojaka nazivati sponzorusama u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 30000 din...Malo je onih devojaka koje pucaju na jako visoko,na neke eksta bogatase i slicno.A veliki je broj devojaka koje zele samo pristojan zivot...da ne moraju da strahuju dal ce ujutru imati da nahrane dete,plate mu skolu,garderobu i slicno. A realno sa platom od 30000 din,tesko da se moze imati i za najosnovnije...Od ljubavi se nazalost ne zivi,iako nam ona daje najlepsi osecaj i najlepse trenutke...Ja sam licno imala srece sa svojim muzem,ali ima mnogo onih zena koje su se udajom upropastile...Kada smo se upoznali moj muz i ja( pre 8 godina)on nije bio zaposlen,a ja sam studirala.Bila sam luda za njim i zato nisam razmisljala o materijalnom. Bilo mi je vazno da je dobar prema meni i da je vredan i radan.Vidjali smo se po parkicima jer za izlaske po kaficima nismo imali novca.Sva sreca pa je on nakon tri godine veze dobio posao u svojoj struci koji je solidno placen,pa smo poceli da razgovaramo o zajednickoj buducnosti .Uskoro sam i ja nasla posao,doduse nevezan za moje fakultetsko obrazovanje i jako malo placen,al dobro nam je doslo i to malo.Dve godine nakon toga smo se vencali i pristojno zivimo..nema mesta za rasipanje,za skupa letovanja i skupu garderobu ,ali nam je jako lepo i volimo se puno.Ali jednostavno ja sam imala srece..Mnoge moje drugarice su prosle mnogo losije od mene,udale se ko i ja iz ljubavi i to za momke sa jako niskim primanjima. I sta im se desilo...Posto nisu imali para ni za najosnovnije,a kamoli za skupe krpice i ulepsavanja,friziranja i slicno,muzevi su poceli da gledaju druge zenske,dobro i sexi obucene,a svoje zene su poceli da nazivaju rugobama i bez imalo stida su poceli da ih varaju...ne shvatjuci da bi i njihove zene mogle tako dobro da izgledaju kada bi imali vise para za doterivanje i sexi stvarcice...Zato su danas mnoge zene u strahu,dal se udati iz ljubavi i za siromasnog,koji verovatno to uskoro nece ceniti ili traziti solidno situiranog,sa kojim sigurno nece postati "rugobe" jer cete imati novca za ulepsavanje...Problem je ocito u vama,muskarcima,hocete lepe i zgodne zene,dobro oducene,a necete da shvatite da sve to kosta...Pre cete ozeniti zgodnu isexi kucku,nego neku pristojnu dobru devojku kojoj izgled nije glavni adut..Zato sada po forumima kukate i placate cenu za sopstvene greske..zato sto vam je fizicki izgled devojke presudan pri odabiru..jer vise razmisljate onom stvari nego glavom.A necete da priznate to,vec optuzujete zene.

jedna

pre 12 godina

Tako sam ja jednom (u nocnom klubu, nasuprot popularnom misljenju da se tamo ne nalaze normalni ljudi) nasla jednog normalnog, obrazovanog, vrednog, kog svi koji ga znaju smatraju za super osobu, koji je ziveo sa roditeljima, vozio se GSP-om, nije isao na fensi letovanja, i volela sam ga najvise na svetu jer je super osoba i jer smo se sjajno razumeli. A onda on nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da sam ja zaradjivala znatno vise od njega i imala i za samostalan zivot i za auto i za letovanja, pa me je ostavio jer se pored mene nije osecao kao „pravi muskarac". Sta nije u redu? Kad vas devojke odbijaju, zalite se kako one traze samo pare, a kad nadjete devojku koja ne trazi pare nego je iskreno impresionirana vasom licnoscu, ni to ne valja?

Beogradjanka

pre 12 godina

(beogradjani, 25. mart 2012 17:18)

ne znam gde je u mom opisu stajalo da treba da vozi 200 na sat, i ima lice bred pita?!?! ne znam na osnovu cega se tako nesto automatski pretpostavilo? a taj komentar da su nevidljivi, to su sami krivi, ima nacina da postanu vidljivi a da nije bicepsima... ne znam, ali ako ne znaju ni da pridju devojci pod izgovorom da nisu vredne toga ili kako vec stoji u komentaru, nemam sta dalje da kazem

Iva

pre 12 godina

Samo jedna stvar - žene/devojke, zašto se uopšte pravdate ovim ovde vajnim "muškarcima" koji ne prestaju sa kukanjem i nalaženjem milion i jednog opravdanja za sebe i svoju "ugroženost", pritom beskrajno prozivajući i kriveći žene za sve svoje stvarne i (mahom) umišljene nedaće - pitam se samo ko je njih doneo na ovaj svet. Držite se svojih principa i ne dozvolite sebi da ikada, iz razočaranja ili očajanja, završite sa nekim takvim, SVE je bolje od toga. A sudeći po ovdašnjim posetiocima, drugačijih skoro pa ni nema...

legend

pre 12 godina

@maja
Bravo Majo kralju, zato ja vec par godina startujem samo akrape, i "ucinkovitost" mi je znacajno porasla, ranije sam je brojao u promilima, sad vec dobrano u procentima. Matematika je egzaktna nauka, a prednosti muvanja gaborki su visestruke. Zato apelujem na svo staro i (narocito) mlado, batalite ove napujdane i namazane, samo gubite vrijeme, znam sta vam pricam...

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.
(maja, 28. mart 2012 13:52)

Majo, generalizuješ stvari. Nemoj projektovati svoja negativna iskustva iz prošlosti na ceo muški rod, molim te.

Iznosiš samo jedan deo priče...kao neko ko je prevalio 35-tu i živeo u Srbiji u 4 grada mogu ti reći da i normalni (ajde da ih tako nazovemo) muškarci imaju problem da ostvare vezu sa normalnim devojkama jer iste favorizuju bitange (ne sponzore, ne mangupe, već bitange).

Ovo je sada bila moja generalizacija koja takođe nije tačna (u korist ove tvrdnje imam da priložim jedan plavokosi detalj od cirka 50 kilograma koju ću uskoro zvati majkom svoje dece :)

Elem, nisam ovde došao da se hvalim nego da pozovem žene da ne traže "ono nešto" a pogotovu ne zelene oči, rupicu na bradi, da ne čekaju leptiriće u stomaku nego da dobro, dobro razmisle koga prebacuju u kolonu drugara.
Mnoge koje su to meni radile i dalje su same (nisam osvetoljubiv i želim im sve najbolje, ali teorija verovatnoća je čudo...mnoge od njih će i ostati same).

Devojke, dajte šansu svakome ko vas pozove negde. Jedna kafa u gradu, odlazak u bioskop i slično neće škoditi. Ko zna kako se to može završiti: možda pred oltarom, a možda shvatite da niste za vezu, pa ga vi spojite sa svojom drugaricom, on vas sa svojim drugom i milina :)

Mlađim muškarcima (koji ne spadaju u sponzore ili bitange) ne znam šta bih savetovao osim da budu spremni na sijaset hladnih tuševa (ja sam ih se u Srbiji nadobijao onoliko, naše devojke su šampionke u tome :).

I dosta kukanja po internetu ! Ovo vreme u kome smo možda nije najbolje, ali je JEDINO koje imamo.

Majo i vi ostali, telefone u šake, zovite prijatelje i poznanike i organizujte sastanke na slepo, za sebe i druge :)
Odmah, iz ovih stopa !

I tako narednih xyz puta dok ne nađete nekog ;)

lep pozdrav

pre 12 godina

@maja

Lepo je to sto si rekla kako zene hoce da imaju muza koji ima novca, jer boze moj bolje da zive lepo nego lose, reklo bi se ispravna logika...
E vidis, taj lik koji ima novca po logici stvari ovde ima i mnogo udvaracica, i zasto bi onda on sebe vezivao samo za jednu zenu kad vec moze da ih ima vise? e zato se posle udaje (ili stupanja u bilo kakvu zajednicu sa takvim likovima) zale kako ih vara, kako ih ostavlja, itd..

Sa druge strane potpuno je normalno da obrazovan covek/zena trazi obrazovanu srodnu dusu, pa ni ja sebe ne bih mogao da zamislim u vezi sa neobrazovanom devojkom...
Problem ovde nastaje kada se konstatuje da eto obrazovane devojke teze nalaze partnere pa se krivica svaljuje na muskarce sto je krajnji apsurd, a evo i zasto: statistika kaze da obrazovanih muskaraca ima vise nego obrazovanih zena, to znaci da je obrazovanim zenama lakse nego muskarcima...
Praksa je pokazala sledece, dosta obrazovanih zena koje ja poznajem su makar jednom iskulirale obrazovanog i sasvim normalnog muskarca, a posle se zatreskale u neku dileju (zbog kojih su cesto patile) - naravno sve one nakon toga su se zalile "kako eto ne mogu da nadju normalnog decka"

naravoucenije (i vidim da je vec dosta puta konstatovano u komentarima), angazujte se same, potrudite se oko nekog, poduzmite prvi korak, promenite malo drustvo, mesto izlazka, nemojte apriori odbijati svakog ko vam pridje kako bi tvrdile pazar... garantujem da ce biti bolje i onda necete morati da smisljate izgovore pljuvajuci po svim muskarcima...

Alfa

pre 12 godina

@alisa, beogradjanka
tako je, vi zenske sve to trazite u svojim komentarima po sajtovima ali u realnosti takvi momci zavrse u "friend zone" ili ih najsurovije odbijete u startu...

@jedna
taj je nasao drugu i zato te je ostavio pomiri se sa tim...

kako ja nikako da naletim na neku koja radi, ima sredjeno stambeno pitanje i motorizaciju... evo neka zaradjuje vise od mene (sto je jako tesko u Srbistanu) i neka ima bolju karijeru, ja cu biti srecan i podrzavacu je na svakom koraku

dorcol!

pre 12 godina

@alisa...

sigurno ces ih naci na svakom mestu gde se ne pusta muzika "kupi mi majko shpric", oko sebe na poslu (ako radis), na kalisu, itd... potrebno je samo malo da se osvrnes oko sebe...

koliko sam se naslusao prica od likova koji zele upravo ovo sto hocete ti i "beogradjanka" a vi ovde pricate kako oni ne postoje...
dakle, oni ne sporno postoje, a problem je znaci u vama - a ne u navodnom njihovom (ne)postojanju...
a ako misils da ce ti oni sami doci i pasti sa marsa...hmmm evo samo sto nisu.. :D

nikola

pre 12 godina

Gde samo nalazite te kojima je problem sto zena zaradjuje vise od njih? Kakve su to gluposti "pored mene se neoseca dovoljno musko"? ja takve ljude ne poznajem... Ali, ako to jeste tako, onda to sigurno nisu "normalni" muskarci, a pitanje za vas je zasto ste uopste i zapocinjale ozbiljne veze sa takvima?

Evo, moja devojka radi i prima dobru platu, ja sam apsolvent (dakle ne primam nista) i to mi uopste ne smeta, naprotiv, osecam se dovoljno "musko" pored nje, i drustvo uz koje sam odrastao je slicnog shvatanja kao ja.
Izgleda mi da se to polako pretvara u pravilo da ce zena od ponudjenih 9 normalnih muskaraca i jednog nenormalnog, sama izabrati upravo ovog poslednjeg, pa ce posle da kuka, da se zali, da govori svima kako su muskarci losi, kako ne postoje dobri, itd, kao sto se i vidi iz prilozenog...

Vojvoda Bojcin

pre 10 godina

Za ove starije necu da gresim dusu ali iz licnog iskustva znam da lep fizicki izgled kod momka ne vredi nista sto sigurno nije normalno.Ove mladje devojke ne pate za tim da ih ima neko ko ih je vredan?Pa to je stvarno smesno ali na nihovu nesrecu.Odes u klub nista,odes na adu nista,odes na kalis nista,...Pa gde da odem u ovom Beogradu i da upoynam neku normalnu devojku koja zeli normalnu vezu bez natezanja a da pritom nece nakon provedene noci u mojoj sobi da mi posalje poruku tipa:Ja trenutno nisam za vezu izvini ovako preko poruke...Pa sta si se smuvavala samnom, gde god da se okrenem sve neke nesigurne ribe,sa povremenim napadima psihoze,nerealnim zahtevima i drvenim ponasanjem.Ja stvarno ne znam sta da cinim .

Alisa

pre 12 godina

@beogradjani

A gde se ti takvi muškarci koje ti znaš kreću, gde možemo da ih upoznamo?:)

Manje-više sam u sličnoj situaciji kao i "Beograđanka" i imam sličan problem... Ali nisam odustala, nadam se da još uvek ima nade da upoznam nekoga ko će mi se dopasti i sa kime ću moći da krenem da razmišljam o zajedničkoj budućnosti.

kralj Uroš III

pre 12 godina

@beograđanka

nemaš dečka jer ne znaš gde da tražiš, i uvek pominješ finansisije na sastancima. evo kako da ratbiješ maler:

1. Ne budite uobrazene k*cke, vec dajte sansu i prosecnom momku, jer ce vas takav pratiti do kraja zivota. Baraba sa kojom ste ce vas napraviti budalama i, dok ovo citate, on vas sa vasom drugaricom.

2. Ne zvocajte mu glupavim savetima koji su za "njegovo dobro". Pravom muskarcu je potrebna zena, a ne zamena za mamu.

3. Ne pokusavajte da ga krojite prema sebi i da mu menjate navike, cak i ako su lose i ako sve to radite opet za "njegovo dobro". Put poplocan dobrim namerama obicno vodi do mesta koje se zove pakao!

4. Ne pokusavajte da ga kaznjavate uskracivanjem seksa i nagradjujete pristankom na seks. Treba da mu stavite do znanja da je seks nesto u cemu oboje uzivate, a ne servis koji on placa svojim kontrauslugama i "dobrim" ponasanjem (po vasim kriterijumima). Zna se kod kojih zena je seks servis. Da li zelite da vas on tako posmatra? Sem toga, on uvek moze da nadje nacin da dodje do seksa sa strane, ma koliko smotan bio.

5. Ne trazite od njega da razmislja kao i vi, jer je to teorijski nemoguce. Muskarci dolaze s Marsa, zene s Venere, svhatite to vec jednom! Muskarac koji razmislja kao vi je verovatno dosao s Venere, to jest on je gej.

shahbazz

pre 12 godina

@maja

Slaba ti je ta logika o (ne)postojanju sponzorusa u Srbiji, upravo je obrnuto, sto je siromasnija zemlja vise ih je. Empirijski je to vrlo lako utvrditi, ja nigdje na zapadu (a putovao sam dosta) nisam vidio toliko "profi" djevojaka kao kod nas gdje to poprima razmjere epidemije, dovoljno je prosetati centrom Bg-a ili NS-a, citave horde nafrakanih karikatura kojima je jedina preokupacija u zivotu da provode sate pred ogledalom "montirajuci" se za popodnevnu setnju i kaficu u najfensi lokalu u centru grada. To vise nisu zene nego hodajuce reklame Prade, Dolcea, Kavalija ili sta ti ja znam koje firme, a vrhunac "karijere" im je udaja za nekog prosjecnog fudbalera koji ce to sve da plati. Da zakljucim, ja nemam nikakav problem s tim, to je realnost i neminovnost, stavise smaraju me izjave pojedinih drugara tipa "vidi onog shabana kakvu ribu vodi, samo zato sto vozi BMW" i sl. ali nemojmo se lagati, majka Srbijica je raj za sponzoruse.

COVEK

pre 12 godina

zene: muskarci u srbiji su iskompleksirani, bez ambicija, propaliteti, odvratni...
pa dobro, ako su oni takvi, ko vas `tera da imate bilo sta sa njima?
kupite si machku ili psa i uzivajte...

imam dovoljno godina i dovoljno iskrenih prijatelja da znam da sve to nije tacno, bitno je u kakvom se drustvu krecete.

a kad se samo setim kakve su "frajere" vecina mojih drugarica uzimale za muzeve, nece biti cudno sto ce se u kasnijim godinama zaliti (popout nekih ovde) kako su oni pijanice, neradnici, kompleksasi, itd...

naravoucenije: kako sejete tako cete i da zanjete!

naravno nije iskljuceno ni da vam sudbina nije bila naklonjena, ali za to onda nisu krivi svi ostali muskarci...

blue

pre 12 godina

@ mirjana,
pa već je nepisano pravilo da na ovaj forum i teme ovakve i iole slične sadržine redovno i masovno zalaze kompleksaši, pardon, "muškarci", grčevito držeći jedni drugima odstupnicu. I kakva crna indirektna vređanja, najčešće su takva da ne poveruješ kako to uopšte bude objavljeno, očaj, ništa drugo. Inače, bravo za ispravnu odluku..

vječita optimistkinja

pre 12 godina

Bježanje od odgovornosti i obavezne veze - je trend među oba pola. Mali broj nas koji želimo ozbiljnu vezu je ozbiljno ugrožen. Žene su postale "lake", muškarci kukavice. Jedan od "jačih" izgovora zašto se boji uložiti u ozbiljniji odnos je bio "moju generaciju je najviše sje*ao rat" - kad nisam pala sa stolice :))) rat bio ima 20 godina (u Rep. Srpskoj) i to je bio naš poslednji izlazak, naravno.. Moje rješenje je - čekam na pravog, gledam, tražim, osluškujem, i vjerujem da će doći.. ;)

sofija

pre 12 godina

Hmmm...dati sansu prosecnom decku...a kakav je danasnji prosecni decko?Mamin sin koji ne zna sam ni da se obrise,koji bi pre odabarao sport (naravno ne aktivni nego onaj na tv-u) i pivo nego da se "smara sa devojkom",i onaj koji bi svoju "obicnu" devojku rado zamenio za neku zgodniju zensku,samo kada b ita zgodna zenska to prihvatila...I odakle vam ideja da ce taj prosecni decko biti verniji i bolji decko od nekog drugog decka...Eto na raznim zurkama mozemo videti puno prosecnih momaka koji hvataju svaku krivinu i varaju svoje devojke...Ne vidim zasto bi neki imucniji muskarac,a to je teza mnogih komentatora ovde vise varao i bio,losiji partner od nekih manje bogatih...To su zablude...varaju i lepi i,ruzni i bogati i siromasni...I da,zeni nikako ne treba prosecan muskarac,muskarac za nju treba da bude poseban,da ima osobine kojim se ona divi kako bi njena ljubav trajala...Ono sto je posebno za jednu osobu nije posebno za drugu,sto zavisiod nasih vrednosti... nekome je vazan novac,nekome obraovanje,nekome karakter i sklop licnosti...Svako trazi nekog posebnog prema jednom od ovih kriterijuma...

Ona

pre 12 godina

@Nikola

Mozda je pametno ostaviti broj godina pored koga nije blam, to sto devojka pise jeste tacno, za mnoge generacije (ne samo nasih) muskaraca, a verovatno i neke vase ispisnike i drugove koji to ne pokazuju pred vama, ali devojke to osete na svojoj kozi doobro onda kad ti ne vidis. Dogadjalo se zenama u braku, da nakon dosta godina braka i njima u poslu krene, a muz pocene da je optuzuje da nije dobra zena jer se ne bavi porodicom.

Ja sam dozivela to isto, iako sam bila duboko ubedjena da tako nesto moze da se prepozna. Sav po PS, fin vaspitan, skolovan, pristojan posao, ni slucajno baraba, a onda polako krenu sitne sabotaze i podmetanja, dok se osvestis svaki dan te ceka kisela faca...Pitas, pobogu sta nije u redu, nista ti nije jasno, onda on tebi vidis kako ona je tako fina (citaj neambiciozna), a ti nisi...Pa, dobro eto tebi te fine (koja ce svoju finocu fakturisati na drugi nacin), ja skot predajem mec par-forfe..

Iz vrlo obicne porodice sam, ali sam bila sjajan djak, osoba koja je zaradjivala dobro i u Srbiji, ostajala tu samo zbog njega i na kraju otisla napolje sama i zivim normalan zivot. On jos zivi sa mamom u stanu koji je manji od onoga sto sam ja kupila sebi.

Ako ste se STVARNO promenili, kazem hvala Bogu, bice bolje i vama i onim zenama koje sa vama budu zivele. Posle toga sto sam dozivela, sto se mene tice i generacije miuskaraca koja je meni pasovala, samo oni koji imaju minimalno kao i ja su dosli u obzir, a meni ni banka vise od moje nije trebala niti bi je uzela(jer je tvoje samo ono sto je stvarno tvoje, sve sto dobijes od drugih moras da prebijes na ovaj ili onaj nacin). Dosta mi je bilo kiselih faca i zlobe spakovane u 90-tak kila misica...Em je neprijatno, em moze da postane opasno...Imas li snove, imas, pa bori se za njih makar ne uspeo, nemoj mene da krivis za sopstveni kukavicluk i defetizam...

Borite se ljudi za svoje bolje, zbog sebe na prvom mestu, ne zbog drugih

maja

pre 12 godina

Hm...ja nisam ni rekla da sponzorusa kod nas nema,vec da ih je mnogo manje no sto ljudi misle...Ovde je najvise zena koje zele pristojno da zive,jedino je problem sto je nasa drzava siromasna,te se sve smatra luksuzom...Poredjenja radi,u Americi i najgori dripac ima auto,obicna konobarica moze sasvim pristojno da zivi od svoje plate...A kako je kod nas?Plate jedva namiruju osnovne zivotne potrebe,kod nas ne postoji zivot vec prezivljavanje...Stoga se devojke koje uzimaju u obzir materijalnu situaciju muskarca ,mada im je najvazniji karakter tog muskarca,tesko mogu nazvati sponzorusama...Zasto bi moja drugarica koja je zavrsila fakultet,koja je vredna radna osoba bila deklarisana kao sponzorusa,samo zato sto joj je vazno da i njen buduci partner bude obrazovan i koliko toliko pristojnih primanja,znaci ne da ima avione,kamione,vec da ima samo onolik koliko je potrebno za normalan zivot. A te devojke koje pominjete ja zaista nemam u svom okruzenju,oko mene su samo normalne i dobre devojke... A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.Ako samo malo bolje pogledate oko sebe a i sami sebe realno sagledate(jer naravno ne mozete ocekivati da dobijete devojku koja izgleda poput devojaka sa naslovnica Playboya,ili nekog drugog muskog casopisa..ako sami imate 100 kila i ne licite ni na sta )sigurno cete lako naici na normalne devojke i ostvariti uspesnu vezu.

niko nije savrsen

pre 12 godina

I zene i muskarci su u problemu. Previse se ocekuje i od jednih i od drugih. Jedna uspesna licnost u zrelim godinama je rekla kako joj sada kada je sve to postigla i ostvarila vise i nije toliko bitno da li ima muskarca pored sebe ili ne. Mozda je to poenta, zajednicko stvaranje zeljenog zivota. Nije dovoljno samo da oboje zaradjuju i da zaradjuju podjednako... Vazna je svest da se gradi zajednicka buducnost. A to nije lako odrzati. Brzo se zivi i ljudi i ne primete da su se udaljili... Ili se ocekuje da ce sve uvek ici lako, pa se na prvoj prepreci odustane... Da zakljucim, da li mislite da je tajming vazan?

Vexi

pre 12 godina

Muskarci (oni koji se racunaju) se nalaze u sl. dve kategorije:
-"intersantan". Sarmantan, sexi ( makar u pocetku), mastovit, duhovit, spontan, naoko slobodan I nesputan. Lisa strana: nema nikakvu kontrolu nad svojim zivotom. Tu spadaju problemi Kao sto su finansije, posao, profesija, cilljevi, snaga volje.
- "profesionalac". Ima sve sto nema "intersantan" I nema sve sto ima isti. Ovde bih htela da se nasalim Ali Nemam energije posto Sam u braku s jednim od njih- izgubih smisao za humor.
Svaka iskusna zena poznaje I jedan I drugi tip vise nego dobro, I dobro zna da se muskarac dobija striktno ili u ovom ili u onom paketu.
Dame, birajte!

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

Tekstovi na ovu večnu temu izlaze svako malo, sa različitim naslovima i od različitih autora; ono što mi se ne sviđa je činjenica da većina komentatora oba pola samo upire prstom na drugu stranu, svi bi da se svađaju...

Moj skromni pokušaj da se stanje žensko-muških odnosa popravi možete pogledati ovde: http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=591254#k6684641 (komentar na sličan tekst "Obrazovane žene teže nalaze muževe?").

I da dodam još samo ovo: nikada mi nije bila jasno zašto je u Srbiji tako teško organizovati "blind date" ? Dok sam imao potrebu za time, samo par puta sam to uspeo (što za sebe, što za druge) a pokušavao sam dosta puta.

Lep pozdrav svima! Manje priče, više akcije !

Avina

pre 8 godina

Pa...toliko ima komentara ali znam jedno... prvo ti,pa drugi :)
Ne znam da li cu naci nekog ikad,ne znam da li je u meni problem ili u drugima ( momcima ) .. znam da ne znam.Osecam da samo treba biti otvoren i siguran ,ni kucka ni frajer.. nista. Samo budi ti i to je sve,to je najlakse.. barem tako mislim.Da li ce nesto biti ili ne.. nije vise vazno.Shvatam da smo svi postali "gladni" i bukvalno i metaforicki.. ali mislim da moramo da se vise sci druzimo i upoznajmeo,fali nam smeha.. najvise.Mnogo danas razmisljamo i filozofiramo,to sam osetila i ranije.Kod sebe to pokusavam da iskorenim.Ako mi se neko svidi i ja njemu to je to.Ako ne ne. Stvarno je tako prosto :) Pare ce doci i proci,nista ne nosite sa sobom u grob,sem secanja na ljude i dogadjaje.Samo zelim nekog ko je svestan zivota i gde zivi i da je svestan da mora da opstane.

sofija

pre 12 godina

Gosn Tragikomedijo,slobodno opisite prosecnu devojku-sigurna sam da nije nista gora od prosecnog momka....Ja nisam prosecna devojka (nacitana sam i produhovljena jer je biblioteka moja druga kuca ,fakultetski obrazovana,sa istim deckom (koji je za mene poseban,a ne prosecan) u vezi vec 8 godina,koji je ujedno moj prvi(nadam se i poslednji) decko sa kojim sam od svoje 21 godine) i ni u jednom pogledu te me vas opis prosecne devojke nikako nece dotaci..A moj opis vas jeste-pitajte se zasto...Tako da ,samo izvolite....

kralj Uroš III

pre 12 godina

U ruci ključ, u srcu strah,

trenutak dug i kratak dah,

zatvoren krug na dlanu mom,

praštam ti sve za srećan put.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ponesi sa sobom sve,

neka ti drumovi u pepeo raznesu sne.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ne reci mi ni reč,

neka ti kišna noć iz oka spere laž.

Beogradjanka

pre 12 godina

Vidim da je dosta negativnih komentara na racun devojaka i imam potrebu da dam svoj komentar - iz moje perspektive, iako znam da i devojaka ima raznih, veliki problem je u muskarcima. Imam 29 godina, fakultet zavrsen na vreme, posao u struci pristojno placen za srpske uslove, zivim sama iako zivim u istom gradu kao i moji roditelji, drzim sopstveni zivot u svojim rukama i finansijski i na svaki drugi nacin. i jako dobro znam sta hocu (posto vidim da mnogi isticu kako zene ne znaju sta hoce) - hocu muskarca koji ima isto to: da je pribliznih godina, da ima zavrsenu skolu, posao, da ne zivi kod mame, da ima cilj u zivotu kom tezi i da je spreman da udje u nesto ozbiljnije sa devojkom. e pa ja takvog srela nisam. muskarci se zale na devojke, a neka se zapitaju ko od njih ili njihovih drugara u godinama 25-30 je zaista spreman da se devojci posveti i da razmislja o zajednickom zivotu a o necemu vise da i ne pominjem beze od te ideje kao djavo od krsta. ne postoje cak ni oni koji nemmaju sve ovo nabrojano ali da se vidi da im je to cilj, da tome teze i da se zalazu. nema ih. ili se zale da nesto nije u redu sa devojkama, a za sve drugo nalaze opravdanje u tome kako nema posla i mogucnosti u ovoj zemlji a u sustini im odgovara da sede kuci da ih mama pere i pegla..

maja

pre 12 godina

Koliko iskomleksiranih muskaraca na jednom mestu...medju njima sigurn o necemo naci tog "pravog"...Ovde neko napisa kako zene zele zabavne ,zgodne momke,frajere i slicno..Pa sta?Vi muskarci kao u kaficu prilazite onim najruznijim i najsmorenijim devojkama?Naravno da ne- u vecini slucajeva prilazite onim najzgodnijim devojkama,dok one ostale ne fermate ni 5 %, a medju njima sigurno ima puno kvalitetnih osoba...Evo iz iskustva mogu reci da kada sam god bila u kaficu sa drugaricom koja je manje lepa od mene,uvek sam ja bila ta kojoj su momci prilazili,a takodje kada sam izlazila sa drugaricom koja je bila zgodnija od mene,tada udvaraca zamene nije bilo...Tako da se moze reci da ste vi muskarci veoma povrsni,do nekih 35 vam je fizicki izgled najbitniji.Devojke su pak mnogo kompleksnije-retko koja ce biti sa nekim lepim deckom ako on nema drugih kvaliteta,koje ona trazi,bilo da je u pitanju karakter,novac,dobrota i slicno...Zato je zenama generalno teze da nadju partnera za sebe...I ne razumem zasto nekim muskarcima smeta kada zena zeli bogatog decka,svako za sebe trazi najbolje..Kao sto vi muskarci uvek za sebe zelite najzgodniju inajlepsu,tako i zene zele simpa,dobrog i imucnog..Sto kaze jedna poslovica,ozeni ti najruzniju,pa cu se i ja udati za siromasnog.Sve dok je vama muskima fizicki izgled devojke najbitniji,sve do tada zene imaju prava da traze imucne i"face".Toliko

samojed

pre 12 godina

tesko je izmedju ostalog zato sto ste egocentricne, iskompleksirane i sujetne...

zato se i lozite na "opasne momke" tj alkose, divljake, prevarante, koji se prema vama ophode kao prema materijalnom objektu...
sve to dok normalne likove kulirate ili jos bolje iskoriscavate i dovodite u zabludu vasim pokvarenim igrarijama...

i laz je da u srbiji ima vise zena nego muskaraca, u velikom broju slucajeva u "urbanim" sredinama kod nas u rasponu od 18 do 38 godina ima vise muskaraca!

podrzavam odluke svih mojih ok ortaka (koji su sasvim normalni ljudi) da ne prilaze zenama vise, jer se to svelo samo na hranjenje njene sujete i lecenje njenih kompleksa...

E pa...

pre 12 godina

...zato nam opada natalitet,pogotovo zapadnim,visoko razvijenim zemljama.Skrenulo nam je s pameti ono zbog cega inace postojimo.Ego nam je postao veoma bitan i ne dozvoljava ni delimicnog zrtvovanja sebe zarad neceg mnogo bitnijeg.

Beogradjanka

pre 12 godina

(beogradjani, 25. mart 2012 17:18)

ne znam gde je u mom opisu stajalo da treba da vozi 200 na sat, i ima lice bred pita?!?! ne znam na osnovu cega se tako nesto automatski pretpostavilo? a taj komentar da su nevidljivi, to su sami krivi, ima nacina da postanu vidljivi a da nije bicepsima... ne znam, ali ako ne znaju ni da pridju devojci pod izgovorom da nisu vredne toga ili kako vec stoji u komentaru, nemam sta dalje da kazem

beogradjani

pre 12 godina

(Beogradjanka, 25. mart 2012 14:40)

ima ih, ja ih licno znam tacno dvadeset i jednog koji odgovara tvom opusu, a oni su (gle cuda) ili sami ili u nekim nekvalitetnim vezama (po principu daj sta das posto ne zele da budu sami)...

a kako to da bas nikog od njih ne primecujete je vec druga prica, evo i zasto: zato sto nisu dovoljno upadljivi (iz vase perspektive) tj nisu dovoljno baje, nemaju dovoljno apolonsko telo (nemaju biceps shvarcenegera a ledja van dama, kosu i facu bred pita ili koga vec...), nisu dovoljno napadni (kao ovi pod dejstvom alkohola), nisu dovoljno bez samopostovanja da vas jure, da vam dizu cenu pred drugaricama, nisu dovoljno "opasni" (ne voze 200 na sat, ne piju galon piva za vece, ne prave cirkus - sto po vama automatski znaci da nisu zabavni tj da su dosadni), i najbitnije tretiraju zene sa postovanjem i kao sebi jednake sto izgleda vama bas smeta...

Iva

pre 12 godina

Samo jedna stvar - žene/devojke, zašto se uopšte pravdate ovim ovde vajnim "muškarcima" koji ne prestaju sa kukanjem i nalaženjem milion i jednog opravdanja za sebe i svoju "ugroženost", pritom beskrajno prozivajući i kriveći žene za sve svoje stvarne i (mahom) umišljene nedaće - pitam se samo ko je njih doneo na ovaj svet. Držite se svojih principa i ne dozvolite sebi da ikada, iz razočaranja ili očajanja, završite sa nekim takvim, SVE je bolje od toga. A sudeći po ovdašnjim posetiocima, drugačijih skoro pa ni nema...

maja

pre 12 godina

Zaista je smesno vecinu devojaka nazivati sponzorusama u zemlji u kojoj je prosecna plata oko 30000 din...Malo je onih devojaka koje pucaju na jako visoko,na neke eksta bogatase i slicno.A veliki je broj devojaka koje zele samo pristojan zivot...da ne moraju da strahuju dal ce ujutru imati da nahrane dete,plate mu skolu,garderobu i slicno. A realno sa platom od 30000 din,tesko da se moze imati i za najosnovnije...Od ljubavi se nazalost ne zivi,iako nam ona daje najlepsi osecaj i najlepse trenutke...Ja sam licno imala srece sa svojim muzem,ali ima mnogo onih zena koje su se udajom upropastile...Kada smo se upoznali moj muz i ja( pre 8 godina)on nije bio zaposlen,a ja sam studirala.Bila sam luda za njim i zato nisam razmisljala o materijalnom. Bilo mi je vazno da je dobar prema meni i da je vredan i radan.Vidjali smo se po parkicima jer za izlaske po kaficima nismo imali novca.Sva sreca pa je on nakon tri godine veze dobio posao u svojoj struci koji je solidno placen,pa smo poceli da razgovaramo o zajednickoj buducnosti .Uskoro sam i ja nasla posao,doduse nevezan za moje fakultetsko obrazovanje i jako malo placen,al dobro nam je doslo i to malo.Dve godine nakon toga smo se vencali i pristojno zivimo..nema mesta za rasipanje,za skupa letovanja i skupu garderobu ,ali nam je jako lepo i volimo se puno.Ali jednostavno ja sam imala srece..Mnoge moje drugarice su prosle mnogo losije od mene,udale se ko i ja iz ljubavi i to za momke sa jako niskim primanjima. I sta im se desilo...Posto nisu imali para ni za najosnovnije,a kamoli za skupe krpice i ulepsavanja,friziranja i slicno,muzevi su poceli da gledaju druge zenske,dobro i sexi obucene,a svoje zene su poceli da nazivaju rugobama i bez imalo stida su poceli da ih varaju...ne shvatjuci da bi i njihove zene mogle tako dobro da izgledaju kada bi imali vise para za doterivanje i sexi stvarcice...Zato su danas mnoge zene u strahu,dal se udati iz ljubavi i za siromasnog,koji verovatno to uskoro nece ceniti ili traziti solidno situiranog,sa kojim sigurno nece postati "rugobe" jer cete imati novca za ulepsavanje...Problem je ocito u vama,muskarcima,hocete lepe i zgodne zene,dobro oducene,a necete da shvatite da sve to kosta...Pre cete ozeniti zgodnu isexi kucku,nego neku pristojnu dobru devojku kojoj izgled nije glavni adut..Zato sada po forumima kukate i placate cenu za sopstvene greske..zato sto vam je fizicki izgled devojke presudan pri odabiru..jer vise razmisljate onom stvari nego glavom.A necete da priznate to,vec optuzujete zene.

kralj Uroš III

pre 12 godina

U ruci ključ, u srcu strah,

trenutak dug i kratak dah,

zatvoren krug na dlanu mom,

praštam ti sve za srećan put.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ponesi sa sobom sve,

neka ti drumovi u pepeo raznesu sne.

Ako odeš sad, ako odeš sad

ne reci mi ni reč,

neka ti kišna noć iz oka spere laž.

blue

pre 12 godina

@ mirjana,
pa već je nepisano pravilo da na ovaj forum i teme ovakve i iole slične sadržine redovno i masovno zalaze kompleksaši, pardon, "muškarci", grčevito držeći jedni drugima odstupnicu. I kakva crna indirektna vređanja, najčešće su takva da ne poveruješ kako to uopšte bude objavljeno, očaj, ništa drugo. Inače, bravo za ispravnu odluku..

sofija

pre 12 godina

Gosn Tragikomedijo,slobodno opisite prosecnu devojku-sigurna sam da nije nista gora od prosecnog momka....Ja nisam prosecna devojka (nacitana sam i produhovljena jer je biblioteka moja druga kuca ,fakultetski obrazovana,sa istim deckom (koji je za mene poseban,a ne prosecan) u vezi vec 8 godina,koji je ujedno moj prvi(nadam se i poslednji) decko sa kojim sam od svoje 21 godine) i ni u jednom pogledu te me vas opis prosecne devojke nikako nece dotaci..A moj opis vas jeste-pitajte se zasto...Tako da ,samo izvolite....

Dejan

pre 12 godina

"3) Miksovanje - neke žene, pak, žele najbolje iz oba sveta. To podrazumeva otvorene veze ili zgodnog momka. Kada žena ne može da nađe sve u jednom muškarcu, ona od jednog dobija podršku, a od drugog dobre gene za decu. "

FUJ. Koja ogavna prevara.

crazy processor

pre 12 godina

Kod nas se mlade devojke loze na karjeru, ali ovde nema karjere i kada to shvate onda daj sta das. Za vodjenje ovakvog zivota imaju mogucnost na zapadu, a ipak retke su zene koje imaju sigurnost u sebe i mogucnost samostalnog probijanja u zivotu bez potpore muskarca. Tekst navodi na to da zenama treba jedan lik za potporu, jedan za pozudu, jedan za porodicu i jedan da je maltretira, ustvari 4 u 1. Sad ne znam kakvo je stanje na zapadu, ali znam da u Srbiji zbog ratova i raznih nedaca jos uvek ima daleko vise zena, tako da tesko mozete imati sta Vi zelite. Sto se tice karjere ne mozete se preko interneta porediti sa zapadom, ipak smo mi bili 20 godina u mraku i svest zena oko obrazovanja, poznavanja jezika i racunara jos uvek mora da se razvija, ista stvar vazi i za musku populaciju. U sustini zene ne znaju sta hoce i kada bi nasle muskarca koji ima dobre gene, viskoku inteligenciju, da je obrazovan i uspesan, a ujedno da je vulgaran i saosecajan, ma da je sve od trazenog na kraju bi se ispostavilo zahvaljujuci slusanju saveta drugarice i njene ljubomore zasto ona ima takvog muskarca da je ona sa psihopatom i da treba da ga ostavi. Mnogo jos morate da radite na sebi da bi uopste trazile svog princa, a ne da trcite prema necemu sto Vam u datom zivotnom dobu odgovara...

Lajavi

pre 12 godina

Da i ja prozborim koju. Prvo, 80% ljudi ne zna šta hoće. Drugo, da, žene pali lova i što je najžešće uopšte se ne upuštaju se u to kako je ta lova nastala. Treće za gđicu beograđanku pitanje, a zašto muškarac mora da jurca za nekom??? U mom slučaju, ne pada mi na pamet da jurcam (zavoditi da, uvek, ali za zavođenje treba neki obostran minimum prećutne saglasnosti), šta više x puta mi se desilo, da kad kasni na prvi ili među prvim sastancima,posle 15 minuta odem ne čekam je ili je sačekam, pozdravim se i opet odem. I kao po pravilu, kad osete tvrd stav, dve opciju ostaju u igri ili se više nikad ne jave (što je retko) ili žele da se iskupe (mnogo češće), tad su već 99,9% legle na rudu.

mirjana

pre 12 godina

Jako zanimljivo da je jedna zena komentarisala pre mene, sve ostalo muskarci. Dakle, tu lezi zec. Pa jos indirektna vredjanja, spominjanja nekakve racunarske pismenosti i sl. frustracije i kompleksi na svakom uglu. Ne zna se ko se vise zali, zauzeti ili slobodni. Ja sam od cele ove price digla ruke pre 2 godine. i to su mi najbolje dve godine u zivotu.

Ona

pre 12 godina

@Nikola

Mozda je pametno ostaviti broj godina pored koga nije blam, to sto devojka pise jeste tacno, za mnoge generacije (ne samo nasih) muskaraca, a verovatno i neke vase ispisnike i drugove koji to ne pokazuju pred vama, ali devojke to osete na svojoj kozi doobro onda kad ti ne vidis. Dogadjalo se zenama u braku, da nakon dosta godina braka i njima u poslu krene, a muz pocene da je optuzuje da nije dobra zena jer se ne bavi porodicom.

Ja sam dozivela to isto, iako sam bila duboko ubedjena da tako nesto moze da se prepozna. Sav po PS, fin vaspitan, skolovan, pristojan posao, ni slucajno baraba, a onda polako krenu sitne sabotaze i podmetanja, dok se osvestis svaki dan te ceka kisela faca...Pitas, pobogu sta nije u redu, nista ti nije jasno, onda on tebi vidis kako ona je tako fina (citaj neambiciozna), a ti nisi...Pa, dobro eto tebi te fine (koja ce svoju finocu fakturisati na drugi nacin), ja skot predajem mec par-forfe..

Iz vrlo obicne porodice sam, ali sam bila sjajan djak, osoba koja je zaradjivala dobro i u Srbiji, ostajala tu samo zbog njega i na kraju otisla napolje sama i zivim normalan zivot. On jos zivi sa mamom u stanu koji je manji od onoga sto sam ja kupila sebi.

Ako ste se STVARNO promenili, kazem hvala Bogu, bice bolje i vama i onim zenama koje sa vama budu zivele. Posle toga sto sam dozivela, sto se mene tice i generacije miuskaraca koja je meni pasovala, samo oni koji imaju minimalno kao i ja su dosli u obzir, a meni ni banka vise od moje nije trebala niti bi je uzela(jer je tvoje samo ono sto je stvarno tvoje, sve sto dobijes od drugih moras da prebijes na ovaj ili onaj nacin). Dosta mi je bilo kiselih faca i zlobe spakovane u 90-tak kila misica...Em je neprijatno, em moze da postane opasno...Imas li snove, imas, pa bori se za njih makar ne uspeo, nemoj mene da krivis za sopstveni kukavicluk i defetizam...

Borite se ljudi za svoje bolje, zbog sebe na prvom mestu, ne zbog drugih

jedna

pre 12 godina

Tako sam ja jednom (u nocnom klubu, nasuprot popularnom misljenju da se tamo ne nalaze normalni ljudi) nasla jednog normalnog, obrazovanog, vrednog, kog svi koji ga znaju smatraju za super osobu, koji je ziveo sa roditeljima, vozio se GSP-om, nije isao na fensi letovanja, i volela sam ga najvise na svetu jer je super osoba i jer smo se sjajno razumeli. A onda on nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da sam ja zaradjivala znatno vise od njega i imala i za samostalan zivot i za auto i za letovanja, pa me je ostavio jer se pored mene nije osecao kao „pravi muskarac". Sta nije u redu? Kad vas devojke odbijaju, zalite se kako one traze samo pare, a kad nadjete devojku koja ne trazi pare nego je iskreno impresionirana vasom licnoscu, ni to ne valja?

Vexi

pre 12 godina

Muskarci (oni koji se racunaju) se nalaze u sl. dve kategorije:
-"intersantan". Sarmantan, sexi ( makar u pocetku), mastovit, duhovit, spontan, naoko slobodan I nesputan. Lisa strana: nema nikakvu kontrolu nad svojim zivotom. Tu spadaju problemi Kao sto su finansije, posao, profesija, cilljevi, snaga volje.
- "profesionalac". Ima sve sto nema "intersantan" I nema sve sto ima isti. Ovde bih htela da se nasalim Ali Nemam energije posto Sam u braku s jednim od njih- izgubih smisao za humor.
Svaka iskusna zena poznaje I jedan I drugi tip vise nego dobro, I dobro zna da se muskarac dobija striktno ili u ovom ili u onom paketu.
Dame, birajte!

prslo sve

pre 12 godina

Startujem ribu i posle par minuta pita me šta vozim,takve su danas ribe hoće odmah da znaju sa kim imaju posla...reko vidimo juče posle podne....:)

Kriza je u durštvu ljudi nisu opušteni jer ne mogu normalno da žive,besni su svi,možda bi smao trebalo malo da iskuliraju da se spuste na zemlji,da prestanu da mašataju da malo prošetaju gradom,popiju pivo dva...

sofija

pre 12 godina

Hmmm...dati sansu prosecnom decku...a kakav je danasnji prosecni decko?Mamin sin koji ne zna sam ni da se obrise,koji bi pre odabarao sport (naravno ne aktivni nego onaj na tv-u) i pivo nego da se "smara sa devojkom",i onaj koji bi svoju "obicnu" devojku rado zamenio za neku zgodniju zensku,samo kada b ita zgodna zenska to prihvatila...I odakle vam ideja da ce taj prosecni decko biti verniji i bolji decko od nekog drugog decka...Eto na raznim zurkama mozemo videti puno prosecnih momaka koji hvataju svaku krivinu i varaju svoje devojke...Ne vidim zasto bi neki imucniji muskarac,a to je teza mnogih komentatora ovde vise varao i bio,losiji partner od nekih manje bogatih...To su zablude...varaju i lepi i,ruzni i bogati i siromasni...I da,zeni nikako ne treba prosecan muskarac,muskarac za nju treba da bude poseban,da ima osobine kojim se ona divi kako bi njena ljubav trajala...Ono sto je posebno za jednu osobu nije posebno za drugu,sto zavisiod nasih vrednosti... nekome je vazan novac,nekome obraovanje,nekome karakter i sklop licnosti...Svako trazi nekog posebnog prema jednom od ovih kriterijuma...

maja

pre 12 godina

Hm...ja nisam ni rekla da sponzorusa kod nas nema,vec da ih je mnogo manje no sto ljudi misle...Ovde je najvise zena koje zele pristojno da zive,jedino je problem sto je nasa drzava siromasna,te se sve smatra luksuzom...Poredjenja radi,u Americi i najgori dripac ima auto,obicna konobarica moze sasvim pristojno da zivi od svoje plate...A kako je kod nas?Plate jedva namiruju osnovne zivotne potrebe,kod nas ne postoji zivot vec prezivljavanje...Stoga se devojke koje uzimaju u obzir materijalnu situaciju muskarca ,mada im je najvazniji karakter tog muskarca,tesko mogu nazvati sponzorusama...Zasto bi moja drugarica koja je zavrsila fakultet,koja je vredna radna osoba bila deklarisana kao sponzorusa,samo zato sto joj je vazno da i njen buduci partner bude obrazovan i koliko toliko pristojnih primanja,znaci ne da ima avione,kamione,vec da ima samo onolik koliko je potrebno za normalan zivot. A te devojke koje pominjete ja zaista nemam u svom okruzenju,oko mene su samo normalne i dobre devojke... A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.Ako samo malo bolje pogledate oko sebe a i sami sebe realno sagledate(jer naravno ne mozete ocekivati da dobijete devojku koja izgleda poput devojaka sa naslovnica Playboya,ili nekog drugog muskog casopisa..ako sami imate 100 kila i ne licite ni na sta )sigurno cete lako naici na normalne devojke i ostvariti uspesnu vezu.

Alisa

pre 12 godina

@beogradjani

A gde se ti takvi muškarci koje ti znaš kreću, gde možemo da ih upoznamo?:)

Manje-više sam u sličnoj situaciji kao i "Beograđanka" i imam sličan problem... Ali nisam odustala, nadam se da još uvek ima nade da upoznam nekoga ko će mi se dopasti i sa kime ću moći da krenem da razmišljam o zajedničkoj budućnosti.

Mihajlo

pre 12 godina

@ Beogradjanka&co Sve je to lepo sto ti trazis... nego, kazi nam sta ti to imas da ponudis? Lepo si nam opisala svoje trenutno stanje , svaka cast, ali moraces podobro da se potrudis da bi pronasla bas takvog kakvog trazis; e sad, da li je takav slobodan ili ces morati da ga otimas ... Svakakvih prica sam se naslusao, dosta toga i nagledao...i cinjenica je da zene smatraju manje vrednim muskarca koji manje zaradjuje. Misljenja takvih zena, a nazalost ima ih i previse, ja zaista ne uzimam za ozbiljno.Prosto zivimo u takvoj drzavi gde je poremeceno apsolutno sve! Gresis ako mislis da je muskarcima super jer sa 28+ zive kod roditelja; sa platama kakve jesu(ako imaju posao), jednostavno je tako, to je nasa surova realnost... a mozda nekoga od roditelja(ili,ne daj boze, oba) ne sluzi zdravlje pa je sin tu da pomogne svojim roditeljima koji su ga podigli i odskolovali (mali znak zahvalnosti za roditelje)... Srecno ti pronalazenje "pravog" !

...

pre 12 godina

Nestašice velika, stvarno... gde god se okreneš nešto fali. Neki ne mogu da nađu posao, beograđanka ne može da nađe dečka. Kad nemaš posao ne znam šta ćeš, ali kada ne možeš da nađeš dečka.... zbog toga je "Bog" stvorio mačke, samo treba da nađeš boju koja ti odgovara.

Alfa

pre 12 godina

@alisa, beogradjanka
tako je, vi zenske sve to trazite u svojim komentarima po sajtovima ali u realnosti takvi momci zavrse u "friend zone" ili ih najsurovije odbijete u startu...

@jedna
taj je nasao drugu i zato te je ostavio pomiri se sa tim...

kako ja nikako da naletim na neku koja radi, ima sredjeno stambeno pitanje i motorizaciju... evo neka zaradjuje vise od mene (sto je jako tesko u Srbistanu) i neka ima bolju karijeru, ja cu biti srecan i podrzavacu je na svakom koraku

shahbazz

pre 12 godina

@maja

Slaba ti je ta logika o (ne)postojanju sponzorusa u Srbiji, upravo je obrnuto, sto je siromasnija zemlja vise ih je. Empirijski je to vrlo lako utvrditi, ja nigdje na zapadu (a putovao sam dosta) nisam vidio toliko "profi" djevojaka kao kod nas gdje to poprima razmjere epidemije, dovoljno je prosetati centrom Bg-a ili NS-a, citave horde nafrakanih karikatura kojima je jedina preokupacija u zivotu da provode sate pred ogledalom "montirajuci" se za popodnevnu setnju i kaficu u najfensi lokalu u centru grada. To vise nisu zene nego hodajuce reklame Prade, Dolcea, Kavalija ili sta ti ja znam koje firme, a vrhunac "karijere" im je udaja za nekog prosjecnog fudbalera koji ce to sve da plati. Da zakljucim, ja nemam nikakav problem s tim, to je realnost i neminovnost, stavise smaraju me izjave pojedinih drugara tipa "vidi onog shabana kakvu ribu vodi, samo zato sto vozi BMW" i sl. ali nemojmo se lagati, majka Srbijica je raj za sponzoruse.

vječita optimistkinja

pre 12 godina

Bježanje od odgovornosti i obavezne veze - je trend među oba pola. Mali broj nas koji želimo ozbiljnu vezu je ozbiljno ugrožen. Žene su postale "lake", muškarci kukavice. Jedan od "jačih" izgovora zašto se boji uložiti u ozbiljniji odnos je bio "moju generaciju je najviše sje*ao rat" - kad nisam pala sa stolice :))) rat bio ima 20 godina (u Rep. Srpskoj) i to je bio naš poslednji izlazak, naravno.. Moje rješenje je - čekam na pravog, gledam, tražim, osluškujem, i vjerujem da će doći.. ;)

Bane NS

pre 12 godina

Prvo, da se ne lažemo, ni mi nismo cvećke, odavno je poznata fraza sada već izreka da muškarac traži domaćicu u kući, damu na ulici a kurvu u krevetu. Prema tome i mi tako ladimo usta kako hoćemu finu i normalnu devojku bla,bla,bla, a onda kada nam dođe neka u kratkoj suknjici sa dubokim dekolteom zbogom pameti. Ja sam isto bio prvo sa finim devokama na kojima su mi svi zavideli a pored kojih sam se katastrofalno smarao, pa sam rešio da ne mogu tako a onda sam trpeo neke kučke koje su mi se uvukle pod kožu zbog kojih su mi se kasnije smejali, a gle čuda bolje sam se osećao sa tim kučkama, jesu me koštale i para i živaca ali sam se bar osećao živim. Tako da smo po toj prirodi manje više isti, i među nama ima onih koje ožene fine a relaksiraju se sa strane sa tim lošima, oni koje ožene te loše pa se pate sa njom ceo život, oni koji se prižene zbog para i naravno oni koji zaista ožene devojku koju vole. Sve je to isto.

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

A vi muskarci te normalne i ne primecujete,jer vam one izgleda nisu dovoljno sexi i lepe kao one nafrakane.
(maja, 28. mart 2012 13:52)

Majo, generalizuješ stvari. Nemoj projektovati svoja negativna iskustva iz prošlosti na ceo muški rod, molim te.

Iznosiš samo jedan deo priče...kao neko ko je prevalio 35-tu i živeo u Srbiji u 4 grada mogu ti reći da i normalni (ajde da ih tako nazovemo) muškarci imaju problem da ostvare vezu sa normalnim devojkama jer iste favorizuju bitange (ne sponzore, ne mangupe, već bitange).

Ovo je sada bila moja generalizacija koja takođe nije tačna (u korist ove tvrdnje imam da priložim jedan plavokosi detalj od cirka 50 kilograma koju ću uskoro zvati majkom svoje dece :)

Elem, nisam ovde došao da se hvalim nego da pozovem žene da ne traže "ono nešto" a pogotovu ne zelene oči, rupicu na bradi, da ne čekaju leptiriće u stomaku nego da dobro, dobro razmisle koga prebacuju u kolonu drugara.
Mnoge koje su to meni radile i dalje su same (nisam osvetoljubiv i želim im sve najbolje, ali teorija verovatnoća je čudo...mnoge od njih će i ostati same).

Devojke, dajte šansu svakome ko vas pozove negde. Jedna kafa u gradu, odlazak u bioskop i slično neće škoditi. Ko zna kako se to može završiti: možda pred oltarom, a možda shvatite da niste za vezu, pa ga vi spojite sa svojom drugaricom, on vas sa svojim drugom i milina :)

Mlađim muškarcima (koji ne spadaju u sponzore ili bitange) ne znam šta bih savetovao osim da budu spremni na sijaset hladnih tuševa (ja sam ih se u Srbiji nadobijao onoliko, naše devojke su šampionke u tome :).

I dosta kukanja po internetu ! Ovo vreme u kome smo možda nije najbolje, ali je JEDINO koje imamo.

Majo i vi ostali, telefone u šake, zovite prijatelje i poznanike i organizujte sastanke na slepo, za sebe i druge :)
Odmah, iz ovih stopa !

I tako narednih xyz puta dok ne nađete nekog ;)

kralj Uroš III

pre 12 godina

@beograđanka

nemaš dečka jer ne znaš gde da tražiš, i uvek pominješ finansisije na sastancima. evo kako da ratbiješ maler:

1. Ne budite uobrazene k*cke, vec dajte sansu i prosecnom momku, jer ce vas takav pratiti do kraja zivota. Baraba sa kojom ste ce vas napraviti budalama i, dok ovo citate, on vas sa vasom drugaricom.

2. Ne zvocajte mu glupavim savetima koji su za "njegovo dobro". Pravom muskarcu je potrebna zena, a ne zamena za mamu.

3. Ne pokusavajte da ga krojite prema sebi i da mu menjate navike, cak i ako su lose i ako sve to radite opet za "njegovo dobro". Put poplocan dobrim namerama obicno vodi do mesta koje se zove pakao!

4. Ne pokusavajte da ga kaznjavate uskracivanjem seksa i nagradjujete pristankom na seks. Treba da mu stavite do znanja da je seks nesto u cemu oboje uzivate, a ne servis koji on placa svojim kontrauslugama i "dobrim" ponasanjem (po vasim kriterijumima). Zna se kod kojih zena je seks servis. Da li zelite da vas on tako posmatra? Sem toga, on uvek moze da nadje nacin da dodje do seksa sa strane, ma koliko smotan bio.

5. Ne trazite od njega da razmislja kao i vi, jer je to teorijski nemoguce. Muskarci dolaze s Marsa, zene s Venere, svhatite to vec jednom! Muskarac koji razmislja kao vi je verovatno dosao s Venere, to jest on je gej.

Nezavisno udruzenje papucara ;)

pre 12 godina

Vidim ja da smo mi koji smo u duzim vezama ili skoro ozenjeni ili cak ozenjeni u njihovoj kategoriji "Bliskost". Nas miksuju, prilagodjavaju i trte mrte. Dok su im u kategorijama "Pozuda" i "Privlacnost" ko zna koji, ne smem ni da pomislim! :/

čisto onako

pre 12 godina

Jel se to forsiranjem termina partner promoviše zadrugarstvo? Što ne pređete na napredniju terminologiju pa počnete da pišete o pronalaženju odgovarajućeg akcionara/akcionarke... Isparste mi sav testosteron sa člancima! Od žene nema se ništa lepše čuti, šta fali muškarcu? Ad acta ste stvarno...

the ugly truth

pre 12 godina

Kao i obično komentari su daleeko zanimljiviji od samog teksta... :D

muskarci se žale na žene, žene na muskarce, i jedni i drugi na ukazivanje realnosti i mana jednih i drugih - reaguju uvredjeno i tu dolazimo do glavnog problema: i muškarci i žene trn u tudjem oku vide a balvan (sa sve korenjem) u svom oku ne vide... (to je možda i odgovor na pitanje iz naslova?)

poruka za Beogradjanku: naravno da u Beogradu ima mnogo muškaraca u toj starosnoj dobi koji odgovaraju karakteristikama koje si iznela, dakle zapitaj prvo sebe kako to da ih ti ne nalaziš? na kakvim se to mestima krećeš (ako se uopšte i krećeš) kad njih tamo nema? i tako dalje...

vi (i muškarci i žene) na osnovu svog pojedinačnog (sa aspekta generalne populacije relativno beznačajnog) iskustva zaključujete da ovakvi ili ovakve ne postoje?
to naravno ne odgovara istini, dakle problem je kao i uvek u vama samima.

mac mac

pre 12 godina

vidim zene se ovde zale kako muskarci kukaju, a ne znam samo da li su pogledale zenske komentare: dobri muskarci ne postoje, svi muskarci su iskompleksirani, ovo ono kuknjava muskarci ovakvi onakvi... krajnje infantilno sa vase strane drage dame...

ako hocete da nadjete normalnog muskarca (kojih btw u bg ima dosta) potrebno je samo da se spustite na zemlju, pogledajte oko sebe, ako se krecete medju normalnim ljudima tu ce te sigurno sresti i normalnog muskarca (po logici stvari), a ako ih nema - preispitajte se u kakvim se to krugovima krecete, a ako pritom ne izlazite nego sedite kod kuce, vase sanse da upoznate bilo kog muskarca su ravne nuli
ako hocete da vam muskarci pridju, onda je potrebno da im date neki znak, kontakt pogledom ili nesto slicno, ne mozete ocekivati da ce neko pridje (a da nije pijan) dok vi parate nosem nebo,
ne mozete ocekivati od njih da vas jure i da trpe vase igrarije tj da hrane vas ego, svaki covek koji pre svega postuje samog sebe ce pobeci
i na kraju, slobodno preuzmite inicijativu i pridjite, ni jedan muskarac vas nece odmah i drsko odbiti (onako kako to rade zene) - a

ali ako muskarce mrzite iz razloga sto ste nesposobne da ovo sve uradite i tu postoji resenje (kao sto vec neko rece dole) - usvojite neku macku i uzivajte u zivotu bez zlih iskompleksiranih i pokvarenih muskaraca

COVEK

pre 12 godina

zene: muskarci u srbiji su iskompleksirani, bez ambicija, propaliteti, odvratni...
pa dobro, ako su oni takvi, ko vas `tera da imate bilo sta sa njima?
kupite si machku ili psa i uzivajte...

imam dovoljno godina i dovoljno iskrenih prijatelja da znam da sve to nije tacno, bitno je u kakvom se drustvu krecete.

a kad se samo setim kakve su "frajere" vecina mojih drugarica uzimale za muzeve, nece biti cudno sto ce se u kasnijim godinama zaliti (popout nekih ovde) kako su oni pijanice, neradnici, kompleksasi, itd...

naravoucenije: kako sejete tako cete i da zanjete!

naravno nije iskljuceno ni da vam sudbina nije bila naklonjena, ali za to onda nisu krivi svi ostali muskarci...

legend

pre 12 godina

@maja
Bravo Majo kralju, zato ja vec par godina startujem samo akrape, i "ucinkovitost" mi je znacajno porasla, ranije sam je brojao u promilima, sad vec dobrano u procentima. Matematika je egzaktna nauka, a prednosti muvanja gaborki su visestruke. Zato apelujem na svo staro i (narocito) mlado, batalite ove napujdane i namazane, samo gubite vrijeme, znam sta vam pricam...

nikola

pre 12 godina

Gde samo nalazite te kojima je problem sto zena zaradjuje vise od njih? Kakve su to gluposti "pored mene se neoseca dovoljno musko"? ja takve ljude ne poznajem... Ali, ako to jeste tako, onda to sigurno nisu "normalni" muskarci, a pitanje za vas je zasto ste uopste i zapocinjale ozbiljne veze sa takvima?

Evo, moja devojka radi i prima dobru platu, ja sam apsolvent (dakle ne primam nista) i to mi uopste ne smeta, naprotiv, osecam se dovoljno "musko" pored nje, i drustvo uz koje sam odrastao je slicnog shvatanja kao ja.
Izgleda mi da se to polako pretvara u pravilo da ce zena od ponudjenih 9 normalnih muskaraca i jednog nenormalnog, sama izabrati upravo ovog poslednjeg, pa ce posle da kuka, da se zali, da govori svima kako su muskarci losi, kako ne postoje dobri, itd, kao sto se i vidi iz prilozenog...

lep pozdrav

pre 12 godina

@maja

Lepo je to sto si rekla kako zene hoce da imaju muza koji ima novca, jer boze moj bolje da zive lepo nego lose, reklo bi se ispravna logika...
E vidis, taj lik koji ima novca po logici stvari ovde ima i mnogo udvaracica, i zasto bi onda on sebe vezivao samo za jednu zenu kad vec moze da ih ima vise? e zato se posle udaje (ili stupanja u bilo kakvu zajednicu sa takvim likovima) zale kako ih vara, kako ih ostavlja, itd..

Sa druge strane potpuno je normalno da obrazovan covek/zena trazi obrazovanu srodnu dusu, pa ni ja sebe ne bih mogao da zamislim u vezi sa neobrazovanom devojkom...
Problem ovde nastaje kada se konstatuje da eto obrazovane devojke teze nalaze partnere pa se krivica svaljuje na muskarce sto je krajnji apsurd, a evo i zasto: statistika kaze da obrazovanih muskaraca ima vise nego obrazovanih zena, to znaci da je obrazovanim zenama lakse nego muskarcima...
Praksa je pokazala sledece, dosta obrazovanih zena koje ja poznajem su makar jednom iskulirale obrazovanog i sasvim normalnog muskarca, a posle se zatreskale u neku dileju (zbog kojih su cesto patile) - naravno sve one nakon toga su se zalile "kako eto ne mogu da nadju normalnog decka"

naravoucenije (i vidim da je vec dosta puta konstatovano u komentarima), angazujte se same, potrudite se oko nekog, poduzmite prvi korak, promenite malo drustvo, mesto izlazka, nemojte apriori odbijati svakog ko vam pridje kako bi tvrdile pazar... garantujem da ce biti bolje i onda necete morati da smisljate izgovore pljuvajuci po svim muskarcima...

Daki

pre 12 godina

Iz dana u dan citam ove nakaradne tekstove i prosto ne mogu da verujem kako to da ona(j) koji ih postavlja,ne oseca trunku odgovornosti zbog toga.Musko-zenski odnosi su i onako u poslednje vreme katastrofalni...Ne prosvetljujte nas vise ovakvim tekstovima,vec izadjite na ulicu,napravite ozbiljno istrazivanje i videcete dokle su nas doveli takvi stavovi koje uporno propagirate!

white

pre 12 godina

Zato što ne postoji.
Ljudi i njihovi prioriteti, želje i očekivanja (i ženski i muški) menjaju se tokom godina. To je normalni proces odrastanja, sazrevanja i starenja. U nekim godinama bitan je samo fizički izgled, u nekim godinama koliko je osoba pouzdana, u nekim koliko je brižna itd.
Najgore kod ovakvih "članaka" jeste to što se pretpostavlja da su žene te koje ne znaju šta hoće, a muškarci se kao nikada nisu lupili po čelu zbog svog izbora partnerke (žene, supruge, ženke, zar je bitan naziv)

Sydney Sam

pre 12 godina

Svet se stalno menja ali jedna istina se nikada nece promeniti- prava i iskrena ljubav dve osobe.Imam utisak da mnoge mlade osobe nisu osetile do sada pravu ljubav.Ljubav gde on i ona "oprastaju" te male imperfectnosti jedan drugom jer ja nju(njega) volim takvog kakav je.Iz takve ljubavne zajednice ne proizlaze,afere,svrljanja i raskidi.U takvoj iskrenoj ljubavi ni jedan od partnera nece nikada ni pomisliti da takvim prestupima ponizi svoga voljenog partnera.I kada cesto u zivotu postoje takvi izazovi,odgovor je jedno NE i Nikada.Samo takve veze ostaju za uvek."Till Death Do us Part"

Veverica

pre 12 godina

Problem je u muskarcima i zenama sto vise ne znaju sta hoce! To vidim svakoga dana posebno kod zena, gde kazuju, "hocu ovakvog muskarca, sa ovim osbinama, ovim, i ovim"... sve to dobiju na tanjiru, od odredjenog muskarca, zatim krah... u cemu je problem?! Problem je u tome sto ni jedni nemaju vise dovoljno jak karakter da kada dobiju od partnera sve uzivaju u tome! Jer ovo je moderno doba, nije vazno sta imas, i da li bi mogao u tome da uzivas, vec je vazno sta nemas! E to je greska (ne)vaspitanja i dosadnosti zivota koji zive! Sve je malo! Tu je greska! nemaju karakter, ni volju, ni jedni, ni drugi! pa zar nije tako?

Bocky BG

pre 12 godina

Da se razumemo - tekst je dobar, čim tera na razmišljanje.
Druga bitna stvar: mora malo hemije bar u startu da ima između dvoje, posle već dolazi sazrevanje, razumevanje, želja da se zajednički uspe i ostalo ili se razilaze. Tako da ako je iskulirala normalnog, očigledno da je mislila da nije za nju. Da li se zeznula ili ne, nećemo saznati.
I treće, čisto da kažem svima i ženama i muškarcima: ako nisi zadovoljan/a, moraš da se pomakneš i nešto uradiš ili promeniš, ne očekuj da će to neko da uradi za tebe. Odrastao u 18 kvadrata u predgrađu, završio srednju, oženio se sa 26, imam sada ćerku od 12, shvatio malo mi para, treba mi stan, auto, hoću letovanje zimovanje. Radio za gazdu kao da radim za sebe, napredovao, shvatio fali mi znanja da bih dalje napredovao. Upisao faks sa 30, završio sa 35 (uz neprospavane noći i izgubljene vikende i manjak vremena s porodicom i naravno uz posao). Sad imam još veću platu, udeo u firmi i i dalje razmišljam kako da se unapredim i više zaradim. Kad gledam gde sam počeo, lako mi je da razumem ove što pričaju drugi sve imaju a ja nemam ništa. Ja ću sve da pitam: šta je svako pojedinačno uradio da bi nešto imao? Ženu, stan, kola, posao, znanje... Sve što im nedostaje. Većina kad bi bila iskrena prema sebi rekla bi ništa. E pa zato tako i stoje stvari. Život u svoje ruke i uradi da promeniš. Ako i ne bude bolje, bar znaš da si uradio sve što si mogao. Imaj u vidu: i to nasledstvo je neko morao da stekne. Ako ga već nemaš, stekni ga sam.

Kokša

pre 12 godina

Sedim i slušam Morrisey-a, čoveka koji je svoje bogato ljubavno iskustvo pretvorio u odlične pesme, sa smislom i bez pretencioznosti da ponudi konačan odgovor jer smisao jeste u tome da se traga i uhvate obrisi nečeg takvog kao što je prava ljubav, vi o ovome pišete vulgarizujući nešto tako lepo. Teško je očekivati da se o ovoj temi može uopšte pisati tako da to bude kvalitetno, jer ipak nije to ni automobilizam ni sport ni ekonomija, ipak su to stvari koje čovek treba sam da dokuči i oseti… Od čitanja vaših članaka veća je šteta nego korist. Kako sam povremeno čitao vašu rubriku život i ostavljao poneki komentar, sa blagom nostalgijom želim da se odjavim od čitanja o životu i da u njega kao nekakav plivač uplovim :-).pozz

M

pre 12 godina

Zbog nedostatka odgovornosti i zbog devalorizovanja partnerskih odnosa (i od strane muskaraca i od strane zena), iole ozbiljni ljudi imaju teskocu da pronadju odgovarajuceg partnera/partnerku.

Ostalima, koji na sve to manje ozbiljno gledaju, nije tesko da uvek imaju nekog pored sebe, bez obzira na kvalitet veze.

A neki pronalaze partnere ocas posla, kao na pokretnoj traci...

vidoje

pre 12 godina

da se razumemo.... rodjen sam u beogradu.imam 36 god. zavrsio fax. plata mi je 36 0000 din. zivim u sremcici sa majkom i bratom u 40 hvadrata. nama kola. nisam bio na letovanju vec 10 god. svaki dan idem na posao gsp-om. sve devojke sa kojima sa bio do sada smatraju me za super osobu ali sta da se radi kada nemam kintu (citaj perspektivu). moj kolega ima 30 god. zavrsio fax u londonu (isti fax kao ja samo sto je moj fax u srbiji). plata 150 000 din. zivi u centru grada u stanu od 90 kvadrata koji su mu ostavili mama i tata. ima dobar auto. roditelji na selu. svake godine mondenska letovanja i zimovanja. svaki vikend izlasci. reklo bi se in momak. ima jednu zenu i dvoje dece. jednu ljubavnicu sa kojom se vidja svaki dan ali ipak dolazi kuci na spavanje.i velika je zelja ostatka zenske populacije. da li sam ja iskompleksiran?!

mimi

pre 12 godina

A zasto vecina ocekuje da pronadje ljubav svog zivota u kaficu ili klubu uvece u gradu?! Svi parovi (uspesni) oko mene su se upoznali na neki drugi nacin, nacin gde si mogao bolje da upoznas osobu, ili barem progovoris par recenica pre nego odlucis da je startujes. Ako se neka cura buni sto joj u kaficu ili klubu prilaze samo oni kojima je stalo do izgleda, sta je tu cudno? Otkud on moze da zna kakva je ona stvarno, pored one muzike i buke? I onda je logicno da ce pre prici lepoj nego nekoj manje lepoj. Isto vazi i za momke. Naravno ima i onih cura i momaka gde se odmah na prvi pogled vidi sta im je bitno (sponzoruse, napucani frajeri), ali oni su druga vrsta....organizma... :))

niko nije savrsen

pre 12 godina

I zene i muskarci su u problemu. Previse se ocekuje i od jednih i od drugih. Jedna uspesna licnost u zrelim godinama je rekla kako joj sada kada je sve to postigla i ostvarila vise i nije toliko bitno da li ima muskarca pored sebe ili ne. Mozda je to poenta, zajednicko stvaranje zeljenog zivota. Nije dovoljno samo da oboje zaradjuju i da zaradjuju podjednako... Vazna je svest da se gradi zajednicka buducnost. A to nije lako odrzati. Brzo se zivi i ljudi i ne primete da su se udaljili... Ili se ocekuje da ce sve uvek ici lako, pa se na prvoj prepreci odustane... Da zakljucim, da li mislite da je tajming vazan?

Zoki

pre 12 godina

Prosto je cudo kako ovakvi clanci jos uvek postoje. Ljudi se hiljadama godina upiru da rese ovu vecitu zagonetku i niko jos nije dosao ni blizu resenja. Zasto? Pa traze ga na pogresnom mestu!

Priroda je napravila da bas i nema univerzalne formule za problem, posto se svi razlikujemo, manje ili vise. Bas ta razlicitost nas tera na razvoj i promene koje i jesu sustina prirode.

Nas problem je veciti disparitet izmedju zelja i mogucnosti, gde su i jedno i drugo postavljeni na razne nacine, ali iz sasvim jednostavnih razloga: sebicnost.

Da ne zivimo u zabludi, sebicni smo od rodjenja i okrenuti samo sebi, gde mnoge svoje potrebe mozemo da ostvarimo ipak samo kad smo udruzeni za sdrugim ljudima. I sad je tu problem: kako zadovoljiti te svoje potrebe sa nekim ko takodje ima neke svoje potrebe (i zelje), koje ce moraju poklapati ali to uglavnom nije slucaj?

Sve u svemu, odgovora opet nema. Svako moze naci neki svoj licni odgovor, neku svoju licnu formulu, neko UVEK polovicno resenje kojim moze biti zadovoljan mada najcesce ne. Razlog za nezadovoljstvo prvo potrazite u sebi, tj. da li ste u nekom trenutku po nekom pitanju lagali sebe sto se tice svojih zelja ili mogucnosti.

A prepametni autori tekstova uvek daju samo neku svoju viziju na koju se naivni ljudi pecaju, a njima je cilj samo da svoje price prodaju.

Zato bih napravio sugestiju citaocima istih, da pre svih akcija ipak prvo zavire u sebe, da vide sta je to sto zele i ZASTO, da li toga uopste ima i na kraju sta je to sto oni za uzvrat nude drugoj strani da bi zadovoljili i nju, jer da, i one su sebicne na svoj nacin. Pri tome budite ono sto jeste, pre svega pred samim sobom, jer sve drugo ce samo odloziti razocaranje.

dorcol!

pre 12 godina

@alisa...

sigurno ces ih naci na svakom mestu gde se ne pusta muzika "kupi mi majko shpric", oko sebe na poslu (ako radis), na kalisu, itd... potrebno je samo malo da se osvrnes oko sebe...

koliko sam se naslusao prica od likova koji zele upravo ovo sto hocete ti i "beogradjanka" a vi ovde pricate kako oni ne postoje...
dakle, oni ne sporno postoje, a problem je znaci u vama - a ne u navodnom njihovom (ne)postojanju...
a ako misils da ce ti oni sami doci i pasti sa marsa...hmmm evo samo sto nisu.. :D

život ume da bude lep, samo se treba malo potruditi :)

pre 12 godina

Tekstovi na ovu večnu temu izlaze svako malo, sa različitim naslovima i od različitih autora; ono što mi se ne sviđa je činjenica da većina komentatora oba pola samo upire prstom na drugu stranu, svi bi da se svađaju...

Moj skromni pokušaj da se stanje žensko-muških odnosa popravi možete pogledati ovde: http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=591254#k6684641 (komentar na sličan tekst "Obrazovane žene teže nalaze muževe?").

I da dodam još samo ovo: nikada mi nije bila jasno zašto je u Srbiji tako teško organizovati "blind date" ? Dok sam imao potrebu za time, samo par puta sam to uspeo (što za sebe, što za druge) a pokušavao sam dosta puta.

Lep pozdrav svima! Manje priče, više akcije !

Avina

pre 8 godina

Pa...toliko ima komentara ali znam jedno... prvo ti,pa drugi :)
Ne znam da li cu naci nekog ikad,ne znam da li je u meni problem ili u drugima ( momcima ) .. znam da ne znam.Osecam da samo treba biti otvoren i siguran ,ni kucka ni frajer.. nista. Samo budi ti i to je sve,to je najlakse.. barem tako mislim.Da li ce nesto biti ili ne.. nije vise vazno.Shvatam da smo svi postali "gladni" i bukvalno i metaforicki.. ali mislim da moramo da se vise sci druzimo i upoznajmeo,fali nam smeha.. najvise.Mnogo danas razmisljamo i filozofiramo,to sam osetila i ranije.Kod sebe to pokusavam da iskorenim.Ako mi se neko svidi i ja njemu to je to.Ako ne ne. Stvarno je tako prosto :) Pare ce doci i proci,nista ne nosite sa sobom u grob,sem secanja na ljude i dogadjaje.Samo zelim nekog ko je svestan zivota i gde zivi i da je svestan da mora da opstane.

Vojvoda Bojcin

pre 10 godina

Za ove starije necu da gresim dusu ali iz licnog iskustva znam da lep fizicki izgled kod momka ne vredi nista sto sigurno nije normalno.Ove mladje devojke ne pate za tim da ih ima neko ko ih je vredan?Pa to je stvarno smesno ali na nihovu nesrecu.Odes u klub nista,odes na adu nista,odes na kalis nista,...Pa gde da odem u ovom Beogradu i da upoynam neku normalnu devojku koja zeli normalnu vezu bez natezanja a da pritom nece nakon provedene noci u mojoj sobi da mi posalje poruku tipa:Ja trenutno nisam za vezu izvini ovako preko poruke...Pa sta si se smuvavala samnom, gde god da se okrenem sve neke nesigurne ribe,sa povremenim napadima psihoze,nerealnim zahtevima i drvenim ponasanjem.Ja stvarno ne znam sta da cinim .