- Komentari -

Uzbekistan zabranio Dan zaljubljenih

Vlasti u Uzbekistanu navodono su postavile nezvaničnu zabranu za održavanje bilo kakvih romantičnih dešvanja na Dan zaljubljenih.

Pošaljite komentar
 1. Meni je lično Dan zaljubljenih besmislen praznik, ali ne vidim potrebu za zabranjivanjem. Neka svako slavi ono što želi.

  Ovi što pričaju da i kod nas treba da se zabrani jer nemaju korena u pravoslavnoj veri, onda neka izbace slave (paganski običaj), prenošenje mlade preko praga (isto, nema veze sa hrišćanstvom) i još gomila običaja koji su ovde vuku korene iz mnogobožačkih slovenskih običaja koji su bili prisutni ovde i pre dolaska hrišćanstva. Tako da to nema veze sa religijom niti kvarenjem društva. Jednostavno, društvo nije nepromenljivo, uvek postoje uticaji.

  Ne možete da živite u zazidanoj kutiji i da kažete da sve sa strane što dođe da je loše. Nema smisla.

  Islam je do srednjem veka bio najnaprednija religija, i bukvalno su vukli civilizaciju. Ali ih je konzervatizam ostavio daleko iza zapada, koji je nakon srednjeg veka sve više skidao crkvu sa leđa.
  (Stanimir Branimir, 31. januar 2012 20:49)

  # Link komentara

 2. Sta fali poeziji iz XVI veka ?
  (Stefan, 31. januar 2012 17:57)

  # Link komentara

 3. dan zaljubljenih se uobičajeno vezuje za sv. valentina 14. februara, kod katolika a kod pravoslavaca 30. jula po julijanskpm kalendaru s'tim što nije zaštitnik zaljubljenih. koreni za ovaj praznik vuku još iz grčke mitoligije. amerikanci su ga iskoristili komercijalno i napravili mašinu za zaradu. bez ljutnje,ali "amerikanizacija" su i farke,patike,internet,eMail,hamburgeri,topli sendviči,rok en rol, tehno, rap,dance, akcioni film, tok šou programi, pola našeg već izmučenog rečnika (od brendovanja do lajkovanja) čak su i Teslu finansirali. grand produkcija je tipičan primer mašine koja štanca pevače da bi pravila pare,bez obzira na kvalitet.ako to nije američki način preduzimljivog biznisa. ko hoće ponuđeno neka uzme ko neće neka voli svaki dan.lične slobode su velike toliko, koliko ne upadaju u tuđe. ne sviđa mi se kada se država meša u takve trivijalnosti. tako bi mogli da ograniče i koju hranu jedemo i koju muziku slušamo i kada na ulicu da izlazimo.
   (david, 31. januar 2012 15:31)

  # Link komentara

 4. Zašto, ali zašto braniti pravo na ljubav? Čitanje poezije i 16-og veka zameniti nekim prelepim dešavanjima na taj dan? Da, kako da ne. Hajde i sex da zamenimo haiku pesmama u donjem vešu. Apsurd!
  (MilosMorar, 31. januar 2012 14:47)

  # Link komentara

 5. Dan zaljubljenih je "proizvod snaga koje su motivisane zlim ciljevima i željom da ubiju sve nacionalne vrednosti" ?? Na cemu su oni tamo?
  (Icarus, 31. januar 2012 13:52)

  # Link komentara

 6. Nazalost ali su potpuno u pravu.... dosta vise sa amerikanizacijom sveta!
  (DaLanik, 31. januar 2012 13:15)

  # Link komentara