- Komentari -

Zašto zaboravljamo?

„Ključevi! Gde su mi ključevi?!“, „Kako beše ide onaj broj telefona....”, i “Ko je bio onaj tip..?” su svima poznate fraze. Starenje nosi svoj ceh, i obično znači da postajemo malo zaboravni, što ume da dovede do svakodnevnih neprijatnih situacija.

A. Drino
Pošaljite komentar
 1. Sta mi naprica,daj one teme o sexu,mnogo su bolje....
  (v, 7. maj 2011 17:17)

  # Link komentara

 2. Opet povrsna logika i ocigledno dok ne budemo isli u dublja istrazivanja tapkacemo u mestu ili znatno sporije napredovati u usavrsavanju,nego sto bismo mogli da onome cime se bavimo prilazimo ozbiljnije i ne odustajemo posto shvatimo kompleksnost toga cega smo se dotakli.
  Tako i u ovom eksperimentu prostom logikom dolazim do zakljucka da se kod mladog misa aktiviralo mnogo vise gena nego kod odraslog misa,jer je kod njega i strah bio mnogo veci,smim tim sto je mladji imao je i manje desavanja i svakojakih iskustava u svom kratkom zivotu.
  Poredjenja radi,ako biste na isti nacin pokusali da uplasite dete i odraslog coveka tako sto cete rasiriti ruke i viknuti,postigli biste isti efekat sa slicnim rezultatima.Malo dete bi dozivelo stres i dugo plakalo,dok bi se odrastao covek se trgao i eventualno zauzeo odbrambeni stav.To svakak ne znaci da odraslom coveku izostaju reakcije zbog odumiranja gena,vec zbog neuporedivo viseg nivoa svesti i da ne duzim vec je jasno sta hocu reci.
  Povrsna ispitivanja nikako nisu dobra jer mogu coveka dovesti do zablude,ona treba da budu oznacena kao nedovrsena u svakoj objavi o istim.
  Zbog prostornog ogranicenja za sad toliko.
  (S.Goran, 3. maj 2011 16:12)

  # Link komentara

 3. Zasto zaboravljamo?Znao sam, ali ne mogu da se setim.
  (S.Goran, 3. maj 2011 15:21)

  # Link komentara

 4. ..misevi su misevi,covek mnogo toga zeli zaboraviti,ali...
  (AB -, 3. maj 2011 10:47)

  # Link komentara

 5. E baš ovakav suvoparan tekst, stručni za laika a laički za stručnjaka, ne bih zapamtio nikada!!!
  Nije ni čudo što zaboravljamo, mozak se štiti i filtrira ono što je važnije od gomole ovakvih informacija! :)
  (vladislav, 3. maj 2011 00:17)

  # Link komentara

 6. Kako se moze zaboraviti nesto sto nije ni upamceno ?!?!? :)
  (D., 2. maj 2011 16:14)

  # Link komentara