Nedelja, 19.09.2010.

20:24

Analni seks: šta žene vole, a šta ne

Izvor: B92

Analni seks: šta žene vole, a šta ne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

TNT

pre 13 godina

Da boli - boli. Ali posle nekog vremena javlja se i uzitak, narocito uz masiranje klitorisa. Kod anala meni bol nije bio toliki problem. Veci problem za zenu moze da bude prenosenje bakterija tipa e-coli, koja zivi u crevima, i ma koliko se trudili - tusirali, koristili kondom itd. zene koje su sklone bakterijskim infekcijama treba da izbegavaju analni seks. Zdravlje je ipak na prvom mestu.

antikonzervativac

pre 13 godina

Svaka ženska koja kaže da je analni seks nešto životinjsko i da se zbog bilo kakvog seksa oseća iskorišćeno i jadno, je konzervativnija od bilo kog konzervativnog muškarca. Ako ima takva osećanja očigledno je da se uklopila u konzervativnu okolinu, tako da treba malo da razmisli odakle joj takva shvatanja i osećanja a ne samo da prosipa shvatanja i da očekuje da dečko to prihvati bez pogovora. I naravno da dečko treba da je promeni, neće sigurno da se zalepi za jednu osobu kao lepak. Beograd je veliki i sasvim je normalno da ti se sviđa više osoba a ne samo jedna. Monogamija, lepljenje za jednu osobu, devojke sa užasnim pogledima na seks, nisu ništa drugo nego nazadna konzervativna Srbija. A feministkinje nisu ništa izbacile iz patrijarhata što njima ide u korist a mnoge stvaraju matrijarhat umesto ravnopravnost. Matrijarhat je kada ja moram da pričam kako ženska to očekuje, inače neće da bude sa mnom, kada moram da se ponašam kako njoj treba, u seksu i van seksa, itd. Hoće da naprave od nas ženske muškarce.

Lucija

pre 13 godina

Proci ce jos mnogo vremena dok se devojke/zene u nasem drustvu ne opuste i pokusaju da uzivaju u sex-u. Da li je to oralni, vaginalni ili analni, uopste nije bitno... Meni prija svaki :-)... Ako je partner pazljiv (kao moj) i stalo mu je da oboma bude lepo i da uzivaju, nema mesta granicama i zabranama, treba probati sve sto vas cini zadovoljnom, ushicenom i srecnom :-) :-) :-)

prava stvar

pre 13 godina

@Despot Promasio si kontinent.Tvoja "nasa crkva" je u Aziji,Bliski istok.Ovo je Evropa (ne EU,to je nesto drugo),Srbija i mi cemo praktikovati anal ako to zelimo.

Zenska osoba

pre 13 godina

Hvala!
Problem kod nas je jos uvek taj sto muskarci zene tretiraju kao objekat sa rupama, iako ih i muskarci imaju. I, sada ce svaki muskarac reci- ''Da, ali nije to isto...'', ili ce dodati nesto u stilu da zena treba da prima, da je tako biologija odredila... Ako cemo tako, biologija je odredila da sex bude vaginalni, kako bi doslo do zaceca. I, to je jedina prava istina. Ovom mom komentaru se mogu suprotstaviti samo konzervativni muskarci, kojih ima daleko vise nego konzervativnih zena. Eto, mogu vam navesti par primera iz okoline- prijateljica je svom decku rekla kako joj analni sex izgleda zivotinjski, i da bi se osecala jadno i iskorisceno nakon toga, a decko joj je na to rekao: ''Ako ti neces, ima koja hoce.''. I, tu se zaista vidi prava situacija- ona mu kaze kakvu emociju ima kada pomisli na to, a on emociju ne postuje! Dakle, ona se nije ponasala konzervativno, nije se zgrozila, samo je rekla kako se oseca! Isto tako, imam prijateljicu koja ima fantaziju da joj decko demonstrira oralni sex na njenom vibratoru ( samo cu reci da je ovo vrlo cesta zenska fantazija o kojoj zene ne govore, jer zene zele da vide to od nekoga ko to zaista pravilno radi). I, to je veoma vazno- zene ne govore o ovoj fantaziji da ne bi povredile momka ili izazvale negativnu reakciju! A, kada muskarci pomenu analni sex- ne pomisljaju na reakciju partnerke. Analni sex nije nista nenormalno, ali je to nesto sto ne mozete ocekivati da svi vole, kao sto neko ne voli npr. pozu od pozadi!

ZENSKA

pre 13 godina

neko je trazio savet za analni sex...
najpre popricaj sa devojkom o tome, objasni joj da volis to i zsto volis i vidi njeno misljenje...
onda ako ona nije vec nije probala objasni joj da ce joj u pocetku mzoda biti neprijatan osecaj ali da ces biti pazljiv...
objasni joj da nece biti nikakvih nezeljenih sadrzaja ukoliko pre toga uradi klistir... kako ce da uradi klistir je na njoj... neke zene to rade tusem a moze i nekom flasicom... nekoliko puta sipa, ode na wc solju i eto... posle pola sata, sat je spremna...
koristi lubrikante... najbolji su za pcoetak oni najobicniji bez dodatnih efekata tipa fire, burn ili sta vec ima...
pripremi je najpre prstima, jednim, dva... to ces vec sam videti kako ide i sta joj prija...
i onda budi veoma nezan pri penetraciji jer zapravo na ulazu najvise boli...
naravno, nikako ne forsiraj... cekaj da se njeni misici sami opuste...
takdoje joj objasni da ce joj na pocetku biti osecaj kao da joj se ide u wc... ali to je samo osecaj i nece se stvarno desiti...
nekima pomaze da gledaju neki pornic o tome ranije... cisto da vide kako to ide ako vec nisu videli ranije i eventualno da bi pozelela tako nesto...
sto se poza tice, najbolje je za prvi put mozda kada ona lezi na stomaku ili kada je ona dole jer najmanje boli... kada se navikne i ako joj se svidi lako cete dalje...

neo

pre 13 godina

@ženska osoba
Da je moguće glasati više od jedanput za neki komentar, od mene biste dobili 100 glasova! Svaka čast na razmišljanju. Svi lažno nekonzervativni i savremeni muškarci treba da pre svega sebi omoguće nežno "proširivanje vidika", a nadam se da će biti bar jedan hrabar da svoje iskustvo podeli sa nama na ovom sajtu.

Nakon seksualne revolucije, koja je dovela do toga da žena bude seksualno potpuno izjednačena sa muškarcem, popularizacijom analnog seksa se ponovo ustanovljava muška sadistička dominacija. Jednostavno, našli su novi modus operandi. Ako nam je seksualna revolucija donela nešto dobro, to je da možemo bez stida i granica da uživamo u sexu, da kažemo "ne" i "želim ovako". Nema ničega i nikoga zbog kojih bismo trebale da se odreknemo tih mogućnosti. Zbog nečega što nam ne prija i za nekoga ko to želi da nam priredi, svakako ne. Sigurno ima žena kojima se analni sex sviđa. Za žaljenje su žene koje to kao i bilo šta drugo rade samo zbog svog partnera.

Ono na čemu treba raditi nije polemisanje da li je analni sex čist, prljav, ovakav ili onakav, već edukacija pre svega žena (pošto se muškarci edukuju samo oko toga koliko duboko mogu da ga, što reče jedan komentator od ranije, "surduknu"). Prava emancipacija (i ženska i muška) se ne sastoji u tome da se partneru omogući da eksploatiše sve telesne otvore, za sex ili nešto drugo, već da se bude načisto sam sa sobom, da znaš šta voliš i šta ne voliš i da se ne plašiš odbacivanja u slučaju da ne ispuniš svaku njegovu želju. TO je emancipovanost i nekonzervativnost.

Despot

pre 13 godina

Činjenica je da su oni muškarci koji insistiraju na analu ili latentni homoseksualci ili isfrustrirani sado-mazo tipovi.Ja ne osudjujem ali se sa tim ne treba hvaliti.Činjenica je da mnogo devojaka ne može drugačije da doživi orgazam pa nemam pravo da ih potsećam na mišljenje naše crkve o ovom vidu seksualnog ponašanja.Ali poruka za potencijalne Džordž Majkl-e:"Open mind" dupe uza za zid!

Macky

pre 13 godina

Vidim da neki nisu razumeli sustinu moje prethodne poruke???
Nisam zalazio u to da li odobravam analni seks ili ne (da li je cist...), vec da to nije stvar iz zadnjih 50-tak godina (zato sam spomenuo Kamasutru).

maja

pre 13 godina

Procitala sam negde da muskarci koji insistiraju stalno da bude oralno i analno, da njima u jednom trenutku postane svejedno da li to rade sa muskom ili zenskom osobom.

Zenska osoba

pre 13 godina

Znate kako, to da smo konzervativan narod- to stoji.
Ali, dajte malo objektivnosti- koliki je procenat zena koje ce reci "zelim analni sex"?
Ogromna vecina zena to radi da bi ispunila zelju svom partneru. Previse zena ce reci da im se to dopada, kako ne bi razocarale partnera.
Jedini nacin da saznate da li zaista uziva u tome je ako dozivi orgazam na taj nacin!
Stenjanje, vristanje i dahtanje svaka zena moze da odglumi.
Muskarci, kako bi vam bilo jasnije kako to zenama izgleda, zamislite da vam partnerka predlozi da se poigra sa vama analno- tako sto ce uzeti dildo ili vibrator. Isto tako vam kaze da ce staviti lubrikant i biti nezna. Uzmite u obzir da postoji mnogo zena koje bi se nalozile na taj prizor, pogotovo one dominantne. Inace, dokazano je da muskarcima analni sex vise prija nego zenama.
Tako da, ako niste spremni da svoj analni otvor ustupite svojoj partnerki, onda ne znam iz kog razloga ocekujete da vasa draga na to pristane?

Ko je sada konzervativan? Mislite o tome...
Muskarci, necete znati ako ne probate, isto kao i zene.

Minja

pre 13 godina

"Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" ([link]) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa"

Aha, kazu da ga smatraju za necist. :))) A da procitate vi tu knjigu prvo? :)

ljubitelj

pre 13 godina

U analnom seksu sam cesto uzivao sa devojkama i sada svojom suprugom.
Zasto pljuvati tekst koji samo pokusava da edukuje narod?!
Ukoliko vam se ne svidja, preskocite ga.
I na kraju savet, ako nemate pri ruci lubrikante, sasvim dobro ce posluziti i obicna svinjska mast ili nesto slicno. Probajte slobodno i uzivajte.

Macky

pre 13 godina

Mnogi misle da seks sluzi samo kao odnos za produzetak vrste. Tema analnog seksa u "zatucanom" drustvu stvara odbojnost, posto je i "normalan" seks sramota (ali zato nijedan partizanski film nije mogao bez istog).
Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" (http://en.wikipedia.org/wiki/Kama_Sutra) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa.

Ljubitelj

pre 13 godina

Moram ostro da se usprotivim komentaru o homoseksualizmu. Homoseksualizam se ne odredjuje time sta partneri rade vec s kim rade. Musko i zensko mogu da rade sta god hoce i tu nema nikakvih sklonosti ka homoseksualizmu.

Marko

pre 13 godina

Nekako je u skladu sa temom o analnom seksu javi gomila moralnih foliranata, koji nemaju nista pametnije da kazu osim da, da izvinete - k*njaju.
Za one koji ne znaju, ovo nije nista novo i od juce. Pa cak i za Srbiju.
Moja devojka je u pocetku kukala, plasi se, ovo-ono... Sad sama donosi lubrikant. Inace, bitan je 'sitan vez', a ne guranje do 'balcaka'.

U svakom slucaju, hteo bi da podrzim komentatora 'Dokle vise'. Stvarno, bre, dokle vise sa tim tekstovima sta zenama prija? Pa valjda i mi imamo dusu. :-)))

Dosta egoizma

pre 13 godina

Jeste, Bane NS, te "dovodjene zene" su bas uzivale, a i svojom voljom su bile tu. nesumnjivo se vodilo rcuna o njima, u tim "civilizacijama".

Baki

pre 13 godina

Ma vole, bre, kada im ga surdukneš na zadnji ulaz, samo se foliraju. Radio sam ja u Dojčlandu pa znam. One tamo su malo slobodnije nego ove naše. Ove naše misle da su svetice ako se bune protiv toga. Pa pre 20 godina tako su govorile za oralni, a sada ih je blam ako nisu vešte u tome.
Kao i u svemu i u ovome kasnimo za svetom.

realno

pre 13 godina

SZO je vec ranije izdala saopstenje da je anal sex najrasprostranjeniji vid kontracepcije u Africi.Pa sta onda ovde neki glume ludilo? Kao nesto im je strano,a nece biti da samo Afrikanci to rade,a ovde niko!

Bane NS

pre 13 godina

Ha, ha, kako volim komentare tipa kako su ljudi ranije uživali bez svega ovoga, naprotiv ništa mi nismo izmislili, čak po nekim stvarima koje sam tako saznao iz daleke istorije mi smo mala deca. Recimo, ne znam koliko je to istina, uglavnom čuo sam da je jedan od careva iz dinastije Ming imao svoje posebne odaje za razonodu tog tipa, da su za istog tog birane i dovođene žene iz celog kraljevstva i da je u proseku bio sa preko 30 žena na dan, zato su ga i nosili na onim nosilima jer nije mogao da hoda malte ne. A mi pravimo skandal kada nekog političara uhvate ne znam gde. Inače i te civilizacije su bile veoma napredne i razvijene u svoje vreme ali se negovala i ta tradicija razvijanja svih seksualnih čula, e mislim da je ovo današnje rasprostranjeno shvatanje posledica nekih istorijski mladih civilizovanih društava, koja su seksualni užitak deklarisale kao greh i utemeljile neka druga moralna načela i ustvari izrodila veliko licemerje. U suštini celokupna ova seksualna revolucija poslednjih 200 godina je u stvari samo ispravljanje nepravde nanete ljudskoj seksualnosti od strane licemernog društva (vreme inkvizicije, crkve i slično). Mislim da bi smo bili mnogo zdravija nacija kada bi seksualne odnose malo opušenije shvatali, ne u smislu perverzija već generalno kada bi se samom seksualnom činu davalo malo manje na značaju, odnosno kada to ne bi bio elementarni faktor ocene nečijeg morala. Ovako smo prilično isfrustrirani čini mi se.

Mile

pre 13 godina

Zene rade pirsinge, buse nos, usi, bradavice i pupak, neke i klitoris, depiliraju vrucim voskom noge, pazuh, stidne delove, cupaju obrve i brkove. Ugradjuju silikone u sve delove tela: grudi, guzu... Idu na liftinge, liposukcije, vade rebra i ko zna sta jos, a kazu da ne vole analni sex JER IH BOLI??

aleks

pre 13 godina

Ima li neka pripadnica lepšeg pola sa pozitivnim iskustvom da nam to prenese? Ja bih voleo to da probam ali ako moju devojku boli onda necu. Sa jednom sam probao i nije bas bila luda za time...

Nemanja

pre 13 godina

Daj ljudi sta se cudite i fora zgrozavate!Analni sex je prava stvar.Moja devojka se prvo bunila ali kada je probala nisam vise mogao da je nateram na klasicni :) Ziva istina. Upraznjavamo ga vec godinama pri svakom odnosu. Kaze da bolji osecaj nikada nije dozivela.Pozdrav!

vojvodjanka

pre 13 godina

ovde pisu o sexu na kulturan nacin...i ovo je deo naseg zivota...ali ako je nekome ova tema neprijatna,nemojte ni procitati...
ja sam probala analni sex,i to vise puta...moj muz je zaista pazljiv,i pazi na to da i meni bude dobro...

malaizvrnuta

pre 13 godina

znachi ovako: chlanak se zove antitabu, a vi od analnog sexa napraviste najveci tabu... opustite se malo, uzivajte u onome shto volite, i nemojte chitati ono o chemu mislite da ne bi ni trebalo da se pishe. chlanak je odlichan i jedino tako mogu da se razbijaju tabui, a chinjenica je da svi mi to pomalo radimo ili bar razmishljamo o tome (shto nas poistovecuje s onima koji to rade). reakcija je bila ochekivana, ali opustite malo svoj um... pa to je normalna stvar!

fabrikant - faliscni lubrikant

pre 13 godina

Drugari, nateracete me da predjem u moraliste-cistunce - nije ovakav clanak za ovaj sajt. Malo ste se pustili sa lanca, razmislite.

normalan

pre 13 godina

Tekst je dobar.Zaista sam imamo problem sa suprugom oko analnog seksa. Uradili smo to pre 5 godina skoro na identičan način kako je opisano i sada uživamo u njemu bar jednom mesečno. Prednost je što mogu ceo da uđem u nju tokom analnog seksa a redovno ne mogu tako da oboje zaista uživamo sada. Preporučujem ali muškarci budite zaista nežni i uživaćete i Vi i Vaša partnerka, jer to je i cilj.

neko iz mase

pre 13 godina

Zašto uopšte čitate i komentarišete ovaj članak,ako se već iz naslova zna o čemu se radi?
I šta je tu toliko perverzno? To se radilo i pre Hrista,pa što ne bi i sada! Verovatno analni niste nikad ni probale,a sad tu nešto naklapate i drugima solite pamet!

gnu

pre 13 godina

"Uz to, analni seks može se posmatrati kao drugo gubljenje nevinosti, a žene vole kada pronađu još neku sponu između sebe i izabranika svog srca."
znaci utjesna nagrada...ne hvala!!

Dokle bre?

pre 13 godina

" Radite tačno ono što ona želi "
Znaci u skoro svakom tekstu na ovoj temi razvlaci se ova recenica u raznim oblicima.Pitam se dokle bre vise mi samo da radimo sta zene zele ?A kad ce one da rade sta mi zelimo i kad zelimo stalno neki izgovori, prenemaganja i ostalo.Pa ovde samo zene pisu ove tekstove ajde ubacite negde recenicu "uradite drage dame tacno ono sto on zeli" pa nastao bi haos na komentarima od raznoraznih feministkinja.Ovo je moj mali protest zene nemoj'se vredjate.

tatjana

pre 13 godina

nista ne budi romantiku kao klistiranje, kondomi i lubrikanti. ne znam kako su ljudi uopste bili srecni zajedno pre nego sto je ovo izumljeno!

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Dosadni ste vise sa ovom temom. Ko hoce, hoce. Ko nece, ne terajte ga. Ako pozeli, trazice. Nije svima jednak dozivlja, i ne uzivaju svi u istim svarima u bilo kojoj sferi zivota.

Željko

pre 13 godina

Odlično. I u pedesetoj neće moći da prdne a da se ne usere jer će joj dupe biti razvaljeno ko kanjon Kolorada. Što neko reče, nosiće pelene umesto gaća. Ako to hoće, ja neću. Ne želim nikog na duši. Meni su dovoljne i dve rupe !!!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Vi ste stvarno carevi!! Ima li pametnijih stvari o kojima moze da se pishe od ovoga?! :)
Aj sledeci put okachite neke masTne klipove da ne provredimo ljubav nashu pri prvom pokusaju ove fenomenalne majstorije!

BP

pre 13 godina

"Prošvrljajte po internet sajtovima na kojima postoje tačna objašnjenja šta i kako da radite. Verovatno ćete dobiti neku ideju" - a ako bey ideje pristupite, dobi'ete ESCHERIHIJA COLI. .. .:)

tatjana

pre 13 godina

nista ne budi romantiku kao klistiranje, kondomi i lubrikanti. ne znam kako su ljudi uopste bili srecni zajedno pre nego sto je ovo izumljeno!

Dokle bre?

pre 13 godina

" Radite tačno ono što ona želi "
Znaci u skoro svakom tekstu na ovoj temi razvlaci se ova recenica u raznim oblicima.Pitam se dokle bre vise mi samo da radimo sta zene zele ?A kad ce one da rade sta mi zelimo i kad zelimo stalno neki izgovori, prenemaganja i ostalo.Pa ovde samo zene pisu ove tekstove ajde ubacite negde recenicu "uradite drage dame tacno ono sto on zeli" pa nastao bi haos na komentarima od raznoraznih feministkinja.Ovo je moj mali protest zene nemoj'se vredjate.

Željko

pre 13 godina

Odlično. I u pedesetoj neće moći da prdne a da se ne usere jer će joj dupe biti razvaljeno ko kanjon Kolorada. Što neko reče, nosiće pelene umesto gaća. Ako to hoće, ja neću. Ne želim nikog na duši. Meni su dovoljne i dve rupe !!!

Mile

pre 13 godina

Zene rade pirsinge, buse nos, usi, bradavice i pupak, neke i klitoris, depiliraju vrucim voskom noge, pazuh, stidne delove, cupaju obrve i brkove. Ugradjuju silikone u sve delove tela: grudi, guzu... Idu na liftinge, liposukcije, vade rebra i ko zna sta jos, a kazu da ne vole analni sex JER IH BOLI??

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Dosadni ste vise sa ovom temom. Ko hoce, hoce. Ko nece, ne terajte ga. Ako pozeli, trazice. Nije svima jednak dozivlja, i ne uzivaju svi u istim svarima u bilo kojoj sferi zivota.

normalan

pre 13 godina

Tekst je dobar.Zaista sam imamo problem sa suprugom oko analnog seksa. Uradili smo to pre 5 godina skoro na identičan način kako je opisano i sada uživamo u njemu bar jednom mesečno. Prednost je što mogu ceo da uđem u nju tokom analnog seksa a redovno ne mogu tako da oboje zaista uživamo sada. Preporučujem ali muškarci budite zaista nežni i uživaćete i Vi i Vaša partnerka, jer to je i cilj.

neko iz mase

pre 13 godina

Zašto uopšte čitate i komentarišete ovaj članak,ako se već iz naslova zna o čemu se radi?
I šta je tu toliko perverzno? To se radilo i pre Hrista,pa što ne bi i sada! Verovatno analni niste nikad ni probale,a sad tu nešto naklapate i drugima solite pamet!

Bane NS

pre 13 godina

Ha, ha, kako volim komentare tipa kako su ljudi ranije uživali bez svega ovoga, naprotiv ništa mi nismo izmislili, čak po nekim stvarima koje sam tako saznao iz daleke istorije mi smo mala deca. Recimo, ne znam koliko je to istina, uglavnom čuo sam da je jedan od careva iz dinastije Ming imao svoje posebne odaje za razonodu tog tipa, da su za istog tog birane i dovođene žene iz celog kraljevstva i da je u proseku bio sa preko 30 žena na dan, zato su ga i nosili na onim nosilima jer nije mogao da hoda malte ne. A mi pravimo skandal kada nekog političara uhvate ne znam gde. Inače i te civilizacije su bile veoma napredne i razvijene u svoje vreme ali se negovala i ta tradicija razvijanja svih seksualnih čula, e mislim da je ovo današnje rasprostranjeno shvatanje posledica nekih istorijski mladih civilizovanih društava, koja su seksualni užitak deklarisale kao greh i utemeljile neka druga moralna načela i ustvari izrodila veliko licemerje. U suštini celokupna ova seksualna revolucija poslednjih 200 godina je u stvari samo ispravljanje nepravde nanete ljudskoj seksualnosti od strane licemernog društva (vreme inkvizicije, crkve i slično). Mislim da bi smo bili mnogo zdravija nacija kada bi seksualne odnose malo opušenije shvatali, ne u smislu perverzija već generalno kada bi se samom seksualnom činu davalo malo manje na značaju, odnosno kada to ne bi bio elementarni faktor ocene nečijeg morala. Ovako smo prilično isfrustrirani čini mi se.

Zenska osoba

pre 13 godina

Znate kako, to da smo konzervativan narod- to stoji.
Ali, dajte malo objektivnosti- koliki je procenat zena koje ce reci "zelim analni sex"?
Ogromna vecina zena to radi da bi ispunila zelju svom partneru. Previse zena ce reci da im se to dopada, kako ne bi razocarale partnera.
Jedini nacin da saznate da li zaista uziva u tome je ako dozivi orgazam na taj nacin!
Stenjanje, vristanje i dahtanje svaka zena moze da odglumi.
Muskarci, kako bi vam bilo jasnije kako to zenama izgleda, zamislite da vam partnerka predlozi da se poigra sa vama analno- tako sto ce uzeti dildo ili vibrator. Isto tako vam kaze da ce staviti lubrikant i biti nezna. Uzmite u obzir da postoji mnogo zena koje bi se nalozile na taj prizor, pogotovo one dominantne. Inace, dokazano je da muskarcima analni sex vise prija nego zenama.
Tako da, ako niste spremni da svoj analni otvor ustupite svojoj partnerki, onda ne znam iz kog razloga ocekujete da vasa draga na to pristane?

Ko je sada konzervativan? Mislite o tome...
Muskarci, necete znati ako ne probate, isto kao i zene.

Nemanja

pre 13 godina

Daj ljudi sta se cudite i fora zgrozavate!Analni sex je prava stvar.Moja devojka se prvo bunila ali kada je probala nisam vise mogao da je nateram na klasicni :) Ziva istina. Upraznjavamo ga vec godinama pri svakom odnosu. Kaze da bolji osecaj nikada nije dozivela.Pozdrav!

BP

pre 13 godina

"Prošvrljajte po internet sajtovima na kojima postoje tačna objašnjenja šta i kako da radite. Verovatno ćete dobiti neku ideju" - a ako bey ideje pristupite, dobi'ete ESCHERIHIJA COLI. .. .:)

vojvodjanka

pre 13 godina

ovde pisu o sexu na kulturan nacin...i ovo je deo naseg zivota...ali ako je nekome ova tema neprijatna,nemojte ni procitati...
ja sam probala analni sex,i to vise puta...moj muz je zaista pazljiv,i pazi na to da i meni bude dobro...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Vi ste stvarno carevi!! Ima li pametnijih stvari o kojima moze da se pishe od ovoga?! :)
Aj sledeci put okachite neke masTne klipove da ne provredimo ljubav nashu pri prvom pokusaju ove fenomenalne majstorije!

Zenska osoba

pre 13 godina

Hvala!
Problem kod nas je jos uvek taj sto muskarci zene tretiraju kao objekat sa rupama, iako ih i muskarci imaju. I, sada ce svaki muskarac reci- ''Da, ali nije to isto...'', ili ce dodati nesto u stilu da zena treba da prima, da je tako biologija odredila... Ako cemo tako, biologija je odredila da sex bude vaginalni, kako bi doslo do zaceca. I, to je jedina prava istina. Ovom mom komentaru se mogu suprotstaviti samo konzervativni muskarci, kojih ima daleko vise nego konzervativnih zena. Eto, mogu vam navesti par primera iz okoline- prijateljica je svom decku rekla kako joj analni sex izgleda zivotinjski, i da bi se osecala jadno i iskorisceno nakon toga, a decko joj je na to rekao: ''Ako ti neces, ima koja hoce.''. I, tu se zaista vidi prava situacija- ona mu kaze kakvu emociju ima kada pomisli na to, a on emociju ne postuje! Dakle, ona se nije ponasala konzervativno, nije se zgrozila, samo je rekla kako se oseca! Isto tako, imam prijateljicu koja ima fantaziju da joj decko demonstrira oralni sex na njenom vibratoru ( samo cu reci da je ovo vrlo cesta zenska fantazija o kojoj zene ne govore, jer zene zele da vide to od nekoga ko to zaista pravilno radi). I, to je veoma vazno- zene ne govore o ovoj fantaziji da ne bi povredile momka ili izazvale negativnu reakciju! A, kada muskarci pomenu analni sex- ne pomisljaju na reakciju partnerke. Analni sex nije nista nenormalno, ali je to nesto sto ne mozete ocekivati da svi vole, kao sto neko ne voli npr. pozu od pozadi!

neo

pre 13 godina

@ženska osoba
Da je moguće glasati više od jedanput za neki komentar, od mene biste dobili 100 glasova! Svaka čast na razmišljanju. Svi lažno nekonzervativni i savremeni muškarci treba da pre svega sebi omoguće nežno "proširivanje vidika", a nadam se da će biti bar jedan hrabar da svoje iskustvo podeli sa nama na ovom sajtu.

Nakon seksualne revolucije, koja je dovela do toga da žena bude seksualno potpuno izjednačena sa muškarcem, popularizacijom analnog seksa se ponovo ustanovljava muška sadistička dominacija. Jednostavno, našli su novi modus operandi. Ako nam je seksualna revolucija donela nešto dobro, to je da možemo bez stida i granica da uživamo u sexu, da kažemo "ne" i "želim ovako". Nema ničega i nikoga zbog kojih bismo trebale da se odreknemo tih mogućnosti. Zbog nečega što nam ne prija i za nekoga ko to želi da nam priredi, svakako ne. Sigurno ima žena kojima se analni sex sviđa. Za žaljenje su žene koje to kao i bilo šta drugo rade samo zbog svog partnera.

Ono na čemu treba raditi nije polemisanje da li je analni sex čist, prljav, ovakav ili onakav, već edukacija pre svega žena (pošto se muškarci edukuju samo oko toga koliko duboko mogu da ga, što reče jedan komentator od ranije, "surduknu"). Prava emancipacija (i ženska i muška) se ne sastoji u tome da se partneru omogući da eksploatiše sve telesne otvore, za sex ili nešto drugo, već da se bude načisto sam sa sobom, da znaš šta voliš i šta ne voliš i da se ne plašiš odbacivanja u slučaju da ne ispuniš svaku njegovu želju. TO je emancipovanost i nekonzervativnost.

gnu

pre 13 godina

"Uz to, analni seks može se posmatrati kao drugo gubljenje nevinosti, a žene vole kada pronađu još neku sponu između sebe i izabranika svog srca."
znaci utjesna nagrada...ne hvala!!

aleks

pre 13 godina

Ima li neka pripadnica lepšeg pola sa pozitivnim iskustvom da nam to prenese? Ja bih voleo to da probam ali ako moju devojku boli onda necu. Sa jednom sam probao i nije bas bila luda za time...

fabrikant - faliscni lubrikant

pre 13 godina

Drugari, nateracete me da predjem u moraliste-cistunce - nije ovakav clanak za ovaj sajt. Malo ste se pustili sa lanca, razmislite.

malaizvrnuta

pre 13 godina

znachi ovako: chlanak se zove antitabu, a vi od analnog sexa napraviste najveci tabu... opustite se malo, uzivajte u onome shto volite, i nemojte chitati ono o chemu mislite da ne bi ni trebalo da se pishe. chlanak je odlichan i jedino tako mogu da se razbijaju tabui, a chinjenica je da svi mi to pomalo radimo ili bar razmishljamo o tome (shto nas poistovecuje s onima koji to rade). reakcija je bila ochekivana, ali opustite malo svoj um... pa to je normalna stvar!

Lucija

pre 13 godina

Proci ce jos mnogo vremena dok se devojke/zene u nasem drustvu ne opuste i pokusaju da uzivaju u sex-u. Da li je to oralni, vaginalni ili analni, uopste nije bitno... Meni prija svaki :-)... Ako je partner pazljiv (kao moj) i stalo mu je da oboma bude lepo i da uzivaju, nema mesta granicama i zabranama, treba probati sve sto vas cini zadovoljnom, ushicenom i srecnom :-) :-) :-)

Baki

pre 13 godina

Ma vole, bre, kada im ga surdukneš na zadnji ulaz, samo se foliraju. Radio sam ja u Dojčlandu pa znam. One tamo su malo slobodnije nego ove naše. Ove naše misle da su svetice ako se bune protiv toga. Pa pre 20 godina tako su govorile za oralni, a sada ih je blam ako nisu vešte u tome.
Kao i u svemu i u ovome kasnimo za svetom.

Ljubitelj

pre 13 godina

Moram ostro da se usprotivim komentaru o homoseksualizmu. Homoseksualizam se ne odredjuje time sta partneri rade vec s kim rade. Musko i zensko mogu da rade sta god hoce i tu nema nikakvih sklonosti ka homoseksualizmu.

Marko

pre 13 godina

Nekako je u skladu sa temom o analnom seksu javi gomila moralnih foliranata, koji nemaju nista pametnije da kazu osim da, da izvinete - k*njaju.
Za one koji ne znaju, ovo nije nista novo i od juce. Pa cak i za Srbiju.
Moja devojka je u pocetku kukala, plasi se, ovo-ono... Sad sama donosi lubrikant. Inace, bitan je 'sitan vez', a ne guranje do 'balcaka'.

U svakom slucaju, hteo bi da podrzim komentatora 'Dokle vise'. Stvarno, bre, dokle vise sa tim tekstovima sta zenama prija? Pa valjda i mi imamo dusu. :-)))

ZENSKA

pre 13 godina

neko je trazio savet za analni sex...
najpre popricaj sa devojkom o tome, objasni joj da volis to i zsto volis i vidi njeno misljenje...
onda ako ona nije vec nije probala objasni joj da ce joj u pocetku mzoda biti neprijatan osecaj ali da ces biti pazljiv...
objasni joj da nece biti nikakvih nezeljenih sadrzaja ukoliko pre toga uradi klistir... kako ce da uradi klistir je na njoj... neke zene to rade tusem a moze i nekom flasicom... nekoliko puta sipa, ode na wc solju i eto... posle pola sata, sat je spremna...
koristi lubrikante... najbolji su za pcoetak oni najobicniji bez dodatnih efekata tipa fire, burn ili sta vec ima...
pripremi je najpre prstima, jednim, dva... to ces vec sam videti kako ide i sta joj prija...
i onda budi veoma nezan pri penetraciji jer zapravo na ulazu najvise boli...
naravno, nikako ne forsiraj... cekaj da se njeni misici sami opuste...
takdoje joj objasni da ce joj na pocetku biti osecaj kao da joj se ide u wc... ali to je samo osecaj i nece se stvarno desiti...
nekima pomaze da gledaju neki pornic o tome ranije... cisto da vide kako to ide ako vec nisu videli ranije i eventualno da bi pozelela tako nesto...
sto se poza tice, najbolje je za prvi put mozda kada ona lezi na stomaku ili kada je ona dole jer najmanje boli... kada se navikne i ako joj se svidi lako cete dalje...

Dosta egoizma

pre 13 godina

Jeste, Bane NS, te "dovodjene zene" su bas uzivale, a i svojom voljom su bile tu. nesumnjivo se vodilo rcuna o njima, u tim "civilizacijama".

ljubitelj

pre 13 godina

U analnom seksu sam cesto uzivao sa devojkama i sada svojom suprugom.
Zasto pljuvati tekst koji samo pokusava da edukuje narod?!
Ukoliko vam se ne svidja, preskocite ga.
I na kraju savet, ako nemate pri ruci lubrikante, sasvim dobro ce posluziti i obicna svinjska mast ili nesto slicno. Probajte slobodno i uzivajte.

maja

pre 13 godina

Procitala sam negde da muskarci koji insistiraju stalno da bude oralno i analno, da njima u jednom trenutku postane svejedno da li to rade sa muskom ili zenskom osobom.

TNT

pre 13 godina

Da boli - boli. Ali posle nekog vremena javlja se i uzitak, narocito uz masiranje klitorisa. Kod anala meni bol nije bio toliki problem. Veci problem za zenu moze da bude prenosenje bakterija tipa e-coli, koja zivi u crevima, i ma koliko se trudili - tusirali, koristili kondom itd. zene koje su sklone bakterijskim infekcijama treba da izbegavaju analni seks. Zdravlje je ipak na prvom mestu.

Minja

pre 13 godina

"Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" ([link]) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa"

Aha, kazu da ga smatraju za necist. :))) A da procitate vi tu knjigu prvo? :)

Macky

pre 13 godina

Mnogi misle da seks sluzi samo kao odnos za produzetak vrste. Tema analnog seksa u "zatucanom" drustvu stvara odbojnost, posto je i "normalan" seks sramota (ali zato nijedan partizanski film nije mogao bez istog).
Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" (http://en.wikipedia.org/wiki/Kama_Sutra) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa.

prava stvar

pre 13 godina

@Despot Promasio si kontinent.Tvoja "nasa crkva" je u Aziji,Bliski istok.Ovo je Evropa (ne EU,to je nesto drugo),Srbija i mi cemo praktikovati anal ako to zelimo.

Despot

pre 13 godina

Činjenica je da su oni muškarci koji insistiraju na analu ili latentni homoseksualci ili isfrustrirani sado-mazo tipovi.Ja ne osudjujem ali se sa tim ne treba hvaliti.Činjenica je da mnogo devojaka ne može drugačije da doživi orgazam pa nemam pravo da ih potsećam na mišljenje naše crkve o ovom vidu seksualnog ponašanja.Ali poruka za potencijalne Džordž Majkl-e:"Open mind" dupe uza za zid!

antikonzervativac

pre 13 godina

Svaka ženska koja kaže da je analni seks nešto životinjsko i da se zbog bilo kakvog seksa oseća iskorišćeno i jadno, je konzervativnija od bilo kog konzervativnog muškarca. Ako ima takva osećanja očigledno je da se uklopila u konzervativnu okolinu, tako da treba malo da razmisli odakle joj takva shvatanja i osećanja a ne samo da prosipa shvatanja i da očekuje da dečko to prihvati bez pogovora. I naravno da dečko treba da je promeni, neće sigurno da se zalepi za jednu osobu kao lepak. Beograd je veliki i sasvim je normalno da ti se sviđa više osoba a ne samo jedna. Monogamija, lepljenje za jednu osobu, devojke sa užasnim pogledima na seks, nisu ništa drugo nego nazadna konzervativna Srbija. A feministkinje nisu ništa izbacile iz patrijarhata što njima ide u korist a mnoge stvaraju matrijarhat umesto ravnopravnost. Matrijarhat je kada ja moram da pričam kako ženska to očekuje, inače neće da bude sa mnom, kada moram da se ponašam kako njoj treba, u seksu i van seksa, itd. Hoće da naprave od nas ženske muškarce.

realno

pre 13 godina

SZO je vec ranije izdala saopstenje da je anal sex najrasprostranjeniji vid kontracepcije u Africi.Pa sta onda ovde neki glume ludilo? Kao nesto im je strano,a nece biti da samo Afrikanci to rade,a ovde niko!

Macky

pre 13 godina

Vidim da neki nisu razumeli sustinu moje prethodne poruke???
Nisam zalazio u to da li odobravam analni seks ili ne (da li je cist...), vec da to nije stvar iz zadnjih 50-tak godina (zato sam spomenuo Kamasutru).

Željko

pre 13 godina

Odlično. I u pedesetoj neće moći da prdne a da se ne usere jer će joj dupe biti razvaljeno ko kanjon Kolorada. Što neko reče, nosiće pelene umesto gaća. Ako to hoće, ja neću. Ne želim nikog na duši. Meni su dovoljne i dve rupe !!!

Dokle bre?

pre 13 godina

" Radite tačno ono što ona želi "
Znaci u skoro svakom tekstu na ovoj temi razvlaci se ova recenica u raznim oblicima.Pitam se dokle bre vise mi samo da radimo sta zene zele ?A kad ce one da rade sta mi zelimo i kad zelimo stalno neki izgovori, prenemaganja i ostalo.Pa ovde samo zene pisu ove tekstove ajde ubacite negde recenicu "uradite drage dame tacno ono sto on zeli" pa nastao bi haos na komentarima od raznoraznih feministkinja.Ovo je moj mali protest zene nemoj'se vredjate.

fabrikant - faliscni lubrikant

pre 13 godina

Drugari, nateracete me da predjem u moraliste-cistunce - nije ovakav clanak za ovaj sajt. Malo ste se pustili sa lanca, razmislite.

tatjana

pre 13 godina

nista ne budi romantiku kao klistiranje, kondomi i lubrikanti. ne znam kako su ljudi uopste bili srecni zajedno pre nego sto je ovo izumljeno!

antikonzervativac

pre 13 godina

Svaka ženska koja kaže da je analni seks nešto životinjsko i da se zbog bilo kakvog seksa oseća iskorišćeno i jadno, je konzervativnija od bilo kog konzervativnog muškarca. Ako ima takva osećanja očigledno je da se uklopila u konzervativnu okolinu, tako da treba malo da razmisli odakle joj takva shvatanja i osećanja a ne samo da prosipa shvatanja i da očekuje da dečko to prihvati bez pogovora. I naravno da dečko treba da je promeni, neće sigurno da se zalepi za jednu osobu kao lepak. Beograd je veliki i sasvim je normalno da ti se sviđa više osoba a ne samo jedna. Monogamija, lepljenje za jednu osobu, devojke sa užasnim pogledima na seks, nisu ništa drugo nego nazadna konzervativna Srbija. A feministkinje nisu ništa izbacile iz patrijarhata što njima ide u korist a mnoge stvaraju matrijarhat umesto ravnopravnost. Matrijarhat je kada ja moram da pričam kako ženska to očekuje, inače neće da bude sa mnom, kada moram da se ponašam kako njoj treba, u seksu i van seksa, itd. Hoće da naprave od nas ženske muškarce.

ljubitelj

pre 13 godina

U analnom seksu sam cesto uzivao sa devojkama i sada svojom suprugom.
Zasto pljuvati tekst koji samo pokusava da edukuje narod?!
Ukoliko vam se ne svidja, preskocite ga.
I na kraju savet, ako nemate pri ruci lubrikante, sasvim dobro ce posluziti i obicna svinjska mast ili nesto slicno. Probajte slobodno i uzivajte.

maja

pre 13 godina

Procitala sam negde da muskarci koji insistiraju stalno da bude oralno i analno, da njima u jednom trenutku postane svejedno da li to rade sa muskom ili zenskom osobom.

Despot

pre 13 godina

Činjenica je da su oni muškarci koji insistiraju na analu ili latentni homoseksualci ili isfrustrirani sado-mazo tipovi.Ja ne osudjujem ali se sa tim ne treba hvaliti.Činjenica je da mnogo devojaka ne može drugačije da doživi orgazam pa nemam pravo da ih potsećam na mišljenje naše crkve o ovom vidu seksualnog ponašanja.Ali poruka za potencijalne Džordž Majkl-e:"Open mind" dupe uza za zid!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Vi ste stvarno carevi!! Ima li pametnijih stvari o kojima moze da se pishe od ovoga?! :)
Aj sledeci put okachite neke masTne klipove da ne provredimo ljubav nashu pri prvom pokusaju ove fenomenalne majstorije!

Mile

pre 13 godina

Zene rade pirsinge, buse nos, usi, bradavice i pupak, neke i klitoris, depiliraju vrucim voskom noge, pazuh, stidne delove, cupaju obrve i brkove. Ugradjuju silikone u sve delove tela: grudi, guzu... Idu na liftinge, liposukcije, vade rebra i ko zna sta jos, a kazu da ne vole analni sex JER IH BOLI??

Baki

pre 13 godina

Ma vole, bre, kada im ga surdukneš na zadnji ulaz, samo se foliraju. Radio sam ja u Dojčlandu pa znam. One tamo su malo slobodnije nego ove naše. Ove naše misle da su svetice ako se bune protiv toga. Pa pre 20 godina tako su govorile za oralni, a sada ih je blam ako nisu vešte u tome.
Kao i u svemu i u ovome kasnimo za svetom.

Lucija

pre 13 godina

Proci ce jos mnogo vremena dok se devojke/zene u nasem drustvu ne opuste i pokusaju da uzivaju u sex-u. Da li je to oralni, vaginalni ili analni, uopste nije bitno... Meni prija svaki :-)... Ako je partner pazljiv (kao moj) i stalo mu je da oboma bude lepo i da uzivaju, nema mesta granicama i zabranama, treba probati sve sto vas cini zadovoljnom, ushicenom i srecnom :-) :-) :-)

gnu

pre 13 godina

"Uz to, analni seks može se posmatrati kao drugo gubljenje nevinosti, a žene vole kada pronađu još neku sponu između sebe i izabranika svog srca."
znaci utjesna nagrada...ne hvala!!

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Dosadni ste vise sa ovom temom. Ko hoce, hoce. Ko nece, ne terajte ga. Ako pozeli, trazice. Nije svima jednak dozivlja, i ne uzivaju svi u istim svarima u bilo kojoj sferi zivota.

Bane NS

pre 13 godina

Ha, ha, kako volim komentare tipa kako su ljudi ranije uživali bez svega ovoga, naprotiv ništa mi nismo izmislili, čak po nekim stvarima koje sam tako saznao iz daleke istorije mi smo mala deca. Recimo, ne znam koliko je to istina, uglavnom čuo sam da je jedan od careva iz dinastije Ming imao svoje posebne odaje za razonodu tog tipa, da su za istog tog birane i dovođene žene iz celog kraljevstva i da je u proseku bio sa preko 30 žena na dan, zato su ga i nosili na onim nosilima jer nije mogao da hoda malte ne. A mi pravimo skandal kada nekog političara uhvate ne znam gde. Inače i te civilizacije su bile veoma napredne i razvijene u svoje vreme ali se negovala i ta tradicija razvijanja svih seksualnih čula, e mislim da je ovo današnje rasprostranjeno shvatanje posledica nekih istorijski mladih civilizovanih društava, koja su seksualni užitak deklarisale kao greh i utemeljile neka druga moralna načela i ustvari izrodila veliko licemerje. U suštini celokupna ova seksualna revolucija poslednjih 200 godina je u stvari samo ispravljanje nepravde nanete ljudskoj seksualnosti od strane licemernog društva (vreme inkvizicije, crkve i slično). Mislim da bi smo bili mnogo zdravija nacija kada bi seksualne odnose malo opušenije shvatali, ne u smislu perverzija već generalno kada bi se samom seksualnom činu davalo malo manje na značaju, odnosno kada to ne bi bio elementarni faktor ocene nečijeg morala. Ovako smo prilično isfrustrirani čini mi se.

neko iz mase

pre 13 godina

Zašto uopšte čitate i komentarišete ovaj članak,ako se već iz naslova zna o čemu se radi?
I šta je tu toliko perverzno? To se radilo i pre Hrista,pa što ne bi i sada! Verovatno analni niste nikad ni probale,a sad tu nešto naklapate i drugima solite pamet!

BP

pre 13 godina

"Prošvrljajte po internet sajtovima na kojima postoje tačna objašnjenja šta i kako da radite. Verovatno ćete dobiti neku ideju" - a ako bey ideje pristupite, dobi'ete ESCHERIHIJA COLI. .. .:)

Nemanja

pre 13 godina

Daj ljudi sta se cudite i fora zgrozavate!Analni sex je prava stvar.Moja devojka se prvo bunila ali kada je probala nisam vise mogao da je nateram na klasicni :) Ziva istina. Upraznjavamo ga vec godinama pri svakom odnosu. Kaze da bolji osecaj nikada nije dozivela.Pozdrav!

normalan

pre 13 godina

Tekst je dobar.Zaista sam imamo problem sa suprugom oko analnog seksa. Uradili smo to pre 5 godina skoro na identičan način kako je opisano i sada uživamo u njemu bar jednom mesečno. Prednost je što mogu ceo da uđem u nju tokom analnog seksa a redovno ne mogu tako da oboje zaista uživamo sada. Preporučujem ali muškarci budite zaista nežni i uživaćete i Vi i Vaša partnerka, jer to je i cilj.

realno

pre 13 godina

SZO je vec ranije izdala saopstenje da je anal sex najrasprostranjeniji vid kontracepcije u Africi.Pa sta onda ovde neki glume ludilo? Kao nesto im je strano,a nece biti da samo Afrikanci to rade,a ovde niko!

vojvodjanka

pre 13 godina

ovde pisu o sexu na kulturan nacin...i ovo je deo naseg zivota...ali ako je nekome ova tema neprijatna,nemojte ni procitati...
ja sam probala analni sex,i to vise puta...moj muz je zaista pazljiv,i pazi na to da i meni bude dobro...

Zenska osoba

pre 13 godina

Znate kako, to da smo konzervativan narod- to stoji.
Ali, dajte malo objektivnosti- koliki je procenat zena koje ce reci "zelim analni sex"?
Ogromna vecina zena to radi da bi ispunila zelju svom partneru. Previse zena ce reci da im se to dopada, kako ne bi razocarale partnera.
Jedini nacin da saznate da li zaista uziva u tome je ako dozivi orgazam na taj nacin!
Stenjanje, vristanje i dahtanje svaka zena moze da odglumi.
Muskarci, kako bi vam bilo jasnije kako to zenama izgleda, zamislite da vam partnerka predlozi da se poigra sa vama analno- tako sto ce uzeti dildo ili vibrator. Isto tako vam kaze da ce staviti lubrikant i biti nezna. Uzmite u obzir da postoji mnogo zena koje bi se nalozile na taj prizor, pogotovo one dominantne. Inace, dokazano je da muskarcima analni sex vise prija nego zenama.
Tako da, ako niste spremni da svoj analni otvor ustupite svojoj partnerki, onda ne znam iz kog razloga ocekujete da vasa draga na to pristane?

Ko je sada konzervativan? Mislite o tome...
Muskarci, necete znati ako ne probate, isto kao i zene.

malaizvrnuta

pre 13 godina

znachi ovako: chlanak se zove antitabu, a vi od analnog sexa napraviste najveci tabu... opustite se malo, uzivajte u onome shto volite, i nemojte chitati ono o chemu mislite da ne bi ni trebalo da se pishe. chlanak je odlichan i jedino tako mogu da se razbijaju tabui, a chinjenica je da svi mi to pomalo radimo ili bar razmishljamo o tome (shto nas poistovecuje s onima koji to rade). reakcija je bila ochekivana, ali opustite malo svoj um... pa to je normalna stvar!

Ljubitelj

pre 13 godina

Moram ostro da se usprotivim komentaru o homoseksualizmu. Homoseksualizam se ne odredjuje time sta partneri rade vec s kim rade. Musko i zensko mogu da rade sta god hoce i tu nema nikakvih sklonosti ka homoseksualizmu.

Marko

pre 13 godina

Nekako je u skladu sa temom o analnom seksu javi gomila moralnih foliranata, koji nemaju nista pametnije da kazu osim da, da izvinete - k*njaju.
Za one koji ne znaju, ovo nije nista novo i od juce. Pa cak i za Srbiju.
Moja devojka je u pocetku kukala, plasi se, ovo-ono... Sad sama donosi lubrikant. Inace, bitan je 'sitan vez', a ne guranje do 'balcaka'.

U svakom slucaju, hteo bi da podrzim komentatora 'Dokle vise'. Stvarno, bre, dokle vise sa tim tekstovima sta zenama prija? Pa valjda i mi imamo dusu. :-)))

ZENSKA

pre 13 godina

neko je trazio savet za analni sex...
najpre popricaj sa devojkom o tome, objasni joj da volis to i zsto volis i vidi njeno misljenje...
onda ako ona nije vec nije probala objasni joj da ce joj u pocetku mzoda biti neprijatan osecaj ali da ces biti pazljiv...
objasni joj da nece biti nikakvih nezeljenih sadrzaja ukoliko pre toga uradi klistir... kako ce da uradi klistir je na njoj... neke zene to rade tusem a moze i nekom flasicom... nekoliko puta sipa, ode na wc solju i eto... posle pola sata, sat je spremna...
koristi lubrikante... najbolji su za pcoetak oni najobicniji bez dodatnih efekata tipa fire, burn ili sta vec ima...
pripremi je najpre prstima, jednim, dva... to ces vec sam videti kako ide i sta joj prija...
i onda budi veoma nezan pri penetraciji jer zapravo na ulazu najvise boli...
naravno, nikako ne forsiraj... cekaj da se njeni misici sami opuste...
takdoje joj objasni da ce joj na pocetku biti osecaj kao da joj se ide u wc... ali to je samo osecaj i nece se stvarno desiti...
nekima pomaze da gledaju neki pornic o tome ranije... cisto da vide kako to ide ako vec nisu videli ranije i eventualno da bi pozelela tako nesto...
sto se poza tice, najbolje je za prvi put mozda kada ona lezi na stomaku ili kada je ona dole jer najmanje boli... kada se navikne i ako joj se svidi lako cete dalje...

Macky

pre 13 godina

Vidim da neki nisu razumeli sustinu moje prethodne poruke???
Nisam zalazio u to da li odobravam analni seks ili ne (da li je cist...), vec da to nije stvar iz zadnjih 50-tak godina (zato sam spomenuo Kamasutru).

Zenska osoba

pre 13 godina

Hvala!
Problem kod nas je jos uvek taj sto muskarci zene tretiraju kao objekat sa rupama, iako ih i muskarci imaju. I, sada ce svaki muskarac reci- ''Da, ali nije to isto...'', ili ce dodati nesto u stilu da zena treba da prima, da je tako biologija odredila... Ako cemo tako, biologija je odredila da sex bude vaginalni, kako bi doslo do zaceca. I, to je jedina prava istina. Ovom mom komentaru se mogu suprotstaviti samo konzervativni muskarci, kojih ima daleko vise nego konzervativnih zena. Eto, mogu vam navesti par primera iz okoline- prijateljica je svom decku rekla kako joj analni sex izgleda zivotinjski, i da bi se osecala jadno i iskorisceno nakon toga, a decko joj je na to rekao: ''Ako ti neces, ima koja hoce.''. I, tu se zaista vidi prava situacija- ona mu kaze kakvu emociju ima kada pomisli na to, a on emociju ne postuje! Dakle, ona se nije ponasala konzervativno, nije se zgrozila, samo je rekla kako se oseca! Isto tako, imam prijateljicu koja ima fantaziju da joj decko demonstrira oralni sex na njenom vibratoru ( samo cu reci da je ovo vrlo cesta zenska fantazija o kojoj zene ne govore, jer zene zele da vide to od nekoga ko to zaista pravilno radi). I, to je veoma vazno- zene ne govore o ovoj fantaziji da ne bi povredile momka ili izazvale negativnu reakciju! A, kada muskarci pomenu analni sex- ne pomisljaju na reakciju partnerke. Analni sex nije nista nenormalno, ali je to nesto sto ne mozete ocekivati da svi vole, kao sto neko ne voli npr. pozu od pozadi!

Macky

pre 13 godina

Mnogi misle da seks sluzi samo kao odnos za produzetak vrste. Tema analnog seksa u "zatucanom" drustvu stvara odbojnost, posto je i "normalan" seks sramota (ali zato nijedan partizanski film nije mogao bez istog).
Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" (http://en.wikipedia.org/wiki/Kama_Sutra) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa.

Minja

pre 13 godina

"Postoji jedna knjiga, koja se zove "Kamasutra" ([link]) koja govori o umecu vodjenja ljubavi, u kojoj je jedno poglavlje posveceno ovoj vrsti seksa"

Aha, kazu da ga smatraju za necist. :))) A da procitate vi tu knjigu prvo? :)

aleks

pre 13 godina

Ima li neka pripadnica lepšeg pola sa pozitivnim iskustvom da nam to prenese? Ja bih voleo to da probam ali ako moju devojku boli onda necu. Sa jednom sam probao i nije bas bila luda za time...

Dosta egoizma

pre 13 godina

Jeste, Bane NS, te "dovodjene zene" su bas uzivale, a i svojom voljom su bile tu. nesumnjivo se vodilo rcuna o njima, u tim "civilizacijama".

prava stvar

pre 13 godina

@Despot Promasio si kontinent.Tvoja "nasa crkva" je u Aziji,Bliski istok.Ovo je Evropa (ne EU,to je nesto drugo),Srbija i mi cemo praktikovati anal ako to zelimo.

neo

pre 13 godina

@ženska osoba
Da je moguće glasati više od jedanput za neki komentar, od mene biste dobili 100 glasova! Svaka čast na razmišljanju. Svi lažno nekonzervativni i savremeni muškarci treba da pre svega sebi omoguće nežno "proširivanje vidika", a nadam se da će biti bar jedan hrabar da svoje iskustvo podeli sa nama na ovom sajtu.

Nakon seksualne revolucije, koja je dovela do toga da žena bude seksualno potpuno izjednačena sa muškarcem, popularizacijom analnog seksa se ponovo ustanovljava muška sadistička dominacija. Jednostavno, našli su novi modus operandi. Ako nam je seksualna revolucija donela nešto dobro, to je da možemo bez stida i granica da uživamo u sexu, da kažemo "ne" i "želim ovako". Nema ničega i nikoga zbog kojih bismo trebale da se odreknemo tih mogućnosti. Zbog nečega što nam ne prija i za nekoga ko to želi da nam priredi, svakako ne. Sigurno ima žena kojima se analni sex sviđa. Za žaljenje su žene koje to kao i bilo šta drugo rade samo zbog svog partnera.

Ono na čemu treba raditi nije polemisanje da li je analni sex čist, prljav, ovakav ili onakav, već edukacija pre svega žena (pošto se muškarci edukuju samo oko toga koliko duboko mogu da ga, što reče jedan komentator od ranije, "surduknu"). Prava emancipacija (i ženska i muška) se ne sastoji u tome da se partneru omogući da eksploatiše sve telesne otvore, za sex ili nešto drugo, već da se bude načisto sam sa sobom, da znaš šta voliš i šta ne voliš i da se ne plašiš odbacivanja u slučaju da ne ispuniš svaku njegovu želju. TO je emancipovanost i nekonzervativnost.

TNT

pre 13 godina

Da boli - boli. Ali posle nekog vremena javlja se i uzitak, narocito uz masiranje klitorisa. Kod anala meni bol nije bio toliki problem. Veci problem za zenu moze da bude prenosenje bakterija tipa e-coli, koja zivi u crevima, i ma koliko se trudili - tusirali, koristili kondom itd. zene koje su sklone bakterijskim infekcijama treba da izbegavaju analni seks. Zdravlje je ipak na prvom mestu.