- Komentari -

Dekolte vas može koštati posla

Prema nedavno sprovedenom istraživanju utvrđeno je da ukoliko na intervju za posao odete u tesnoj majci ili sa prevelikim dekolteom, najlakši je način da upropastite svoju šansu.

Pošaljite komentar
 1. kod mene u firmi (predstavnistvo strane kompanije, ima nas 80-ak) sam skapirao da odela nose oni koji nemaju veze sa poslom ali time pokusavaju da steknu neki autoritet i da izgledaju ozbiljno... ali dzaba im, uvek ih ispreskacem "ko mlade majmune" kad pokusaju da se prave pametni... korisnici i senior management kod nas cene rezultate i posvecenost, a ne da li neko nosi odelo ili je u casual pantalonama i majici...
  (Alfa, 31. avgust 2010 22:30)

  # Link komentara

 2. Osobe koje vode razgovor za posao a smatraju da je najbolje da im svi kandidati dodju isto obuceni (jer to postizu ovakvim pristupom) nemaju pojma koga na kraju zaposljavaju. Ima kravatu? ima. Ima odelo? ima. Obrijan? Da. Posvecen poslu? Da. Timski rad? Obozava. Prekovremeno? Ma naravno! Sta je vas najveci san? Da radim u Vasoj firmi! Poslodavci koji ovako to rade dobiju osobu koja jedino sto zna to je da obude odelo i da odgovori napamet na 10 pitanja.
  (tatjana, 31. avgust 2010 14:32)

  # Link komentara

 3. U kom gradu?!?
  (Anony, 30. avgust 2010 19:31)

  # Link komentara

 4. Dekolte? Kad je pravi, to je prilika za jedan od najlepsih pogleda koji ti zivot moze priustiti.
  Jos jedan razlog da se ostane sto dalje od Zapada.
  (istok i zapad, 30. avgust 2010 18:49)

  # Link komentara

 5. (BrankoX, 30. avgust 2010 13:16)

  Na sledecem razgovoru ti obuci majicu do pola stomaka sa otkrivenim dekolteom, uske farmerke i stikle, mozda ti se posreci. :)

  Sve zavisi od firme do firme i od posla do posla. Npr. privatnik ce uvek radije primiti golisavu radodajku za neki lagan posao, nego ozbiljnije kandidate.
  (Marko, 30. avgust 2010 17:24)

  # Link komentara

 6. Evo kod mene u firmi uvek ce imati prednost kandidatkinje s lepim dekolteom i guzom i kandidati koji su smekerski obuceni, mozda malo neobrijani, ali imaju nesto u glavi, iako se bavimo poslom koji je "klasican" i gde se ocekuje da svi budu obuceni kao bankari. Ovo samo da rayumemo da nase trziste i ovo u kojem se u tekstu govori uopste nisu isti, pa da ne palite ljude da se svi ovde oblace u sivo ili kao kaludjerice.
  (m, 30. avgust 2010 14:20)

  # Link komentara

 7. A ako imate kratke rukave, izbaciće vas sa liste biroa za zapošljavanje.

  Nema tu cile mile, zna se šta se gleda:
  1. odelo
  2. veza
  3. partijska pripadnost

  A kvalifikacije i iskustvo? Pfff, pa kome to treba?
  (Che, 30. avgust 2010 13:35)

  # Link komentara

 8. Dokle vise tih stranih istrazivanja koja nemaju veze sa nama? Kod nas upropastis intervju ako nemas vezu, bez obzira na oblacenje. Licno iskustvo: posle testiranja na kom sam bio najbolji i 3 kruga razgovora za posao u jednoj poznatoj banci ostalo nas je troje u uzem krugu. Dve devojke i ja. Nas dvoje normalno poslovno obuceni, dok je druga devojka dosla u kratkoj majici golog stomaka, farmerkama sa sljokicama i zlatnim sandalama sa visokom stiklom. Da li vam moram reci da je upravo ona dobila posao?
   (BrankoX, 30. avgust 2010 13:16)

  # Link komentara