- Komentari -
 1. Italia 60 miliona
  Krvata 3 miliona
  1918.Srbi su žrtvovali milion mladića za more
  1945.još milion,niste cenili, sad gazdi ljubite čizme 1000g.
  (Sve se vraća sve se plaća, 4. oktobar 2022 16:36)

  # Link komentara

 2. Jeftina demagogija za mase…
  (Peki, 28. septembar 2022 08:45)

  # Link komentara

 3. "Srbiju i Bosnu jednostavno morate vratiti Turskoj. Pet stoljeća je to sve bilo njihovo. Dali su vam kulturu, izgradili infrastrukturu, naučili vas šta su porez i novac, naučili vas kako da trgujete, kako da ne kradete, kako da ne spavate u blatu pod zvezdama, objasnili vam šta su kupatila. Pa i svu hranu i nacionalna jela su vam dali, od sarmi i bureka do ćevapa. Naučili vas da jedete svinjetinu, jer njima to nije trebalo. Red je da im se odužite i da im sad polako vratite sve njihovo.
  (Hrvat, 27. septembar 2022 19:09) "


  Hahahaha.. istina boli....
  (Dubrovčanin, 27. septembar 2022 22:27)

  # Link komentara

 4. >> Znaci cetnici i ustase se opet udruzuju protiv coveka koji nije ziv skoro pola veka, da malo služe Talijanskim i Nemackim okupatorima?

  A sto nemackim prijatelju? U Nemackoj nisu na vlasti neonacisti, cak stavise, izjave u fazonu da je "Hitler cinio dobro za narod", sto je ova gospodja pricala za Musolinija sa 19 godina, bi te odvele u zatvor i zauvek uklonile sa politicke scene. 2. svetski rat se vodio pre 80 godina, vise ima nekaznjenih nacistickih ispada u Srbiji nego u danasnjoj Nemackoj, koja uzgred nema nikakve veze sa ondasnjim 3. rajhom!
  (Žika, 27. septembar 2022 22:23)

  # Link komentara

 5. Tito je cenio Dražu. Šmekerski mu sakrio grob, da mu ne bi neka bagra skidala ordenje s leša nakon 50 godina.
  (Nemanja, 27. septembar 2022 22:09)

  # Link komentara

 6. @ Cvjetni Karanfilo
  Ako se utopin ti si kriv.
  (miro split, 27. septembar 2022 22:07)

  # Link komentara

 7. (miro split, 27. septembar 2022 20:09)
  ne znam bratac. Iskreno ja ne bih prodavao nekom mitomanu i idolopokloniku koji veliča Tita zbog ordenja. A vidi se kako se deli ta hiperprodukcija. Lako. Isto kao i novac podobnima.
  (Cvijetin Karamfilo, 27. septembar 2022 21:17)

  # Link komentara

 8. (Deep Throat, 27. septembar 2022 19:17)
  a zato slavite nacionalni praznik? ne zato što ste proterali i "oslobodili", nego zato što ste spre;ili sopstveno proterivanje? ajde malo iskrenosti prika...sve je u redu i zna se šta je šta. Ne moraš sebi u usta da upadaš. Inače kad sam rekao Srbi u krajinskim oblastima, nisam mislio samo na RSK, nego i na krajiške srpske oblasti i u U(krajini). Videti pod Slavijanoserbsk...i tako dragi lijepi naši.
  (Cvijetin Karamfilo, 27. septembar 2022 20:48)

  # Link komentara

 9. ISTRA ITALIA
  (Cvd, 27. septembar 2022 20:37)

  # Link komentara

 10. Vidiš ti koja je razlika između Tita i ovih danas političara.
  Ovim danas uzimaju vile,jahte,skidaju novce sa računa,poduzeća,a šta možeš Titu oduzet?
  Orden?
  Šta će mu puno falit.
  Ima ih je na tone i sva moguća na ovom svitu.
  (miro split, 27. septembar 2022 20:20)

  # Link komentara

 11. vera-sveti sava je bio genije koji je pre toliko godina uradio to sto je uradio citajuci tvoj komentar vidim da je bio potpuno u pravu sto se odvojio od ljudskog olosa taloga i svaka mu se dala hvala mu do neba a o tebi necu trositi reci....tuzan je tvoj zivot draga vera.
  (zvezdan, 27. septembar 2022 20:19)

  # Link komentara

 12. @Šumadinac
  Pošto se niko ne otima za tvoju Šumadiji ja bi sad kopija komad građevinskog zemljišta.
  Virujen da sad nije skupo ali ovo globalno zatopljenje i podizanje razine mora potopiti će Dalmaciju,a onda nemamo ništa ni ja ni ova Talijanka.
  Ovako ja na vrime kupim zemlju u Šumadiji,a to za neko vrime postane prvi red do mora i dobro i tebi i meni.
  Mogu onda postati i pravoslavac,a ovi vera šta priča da su Srbi odbjegli Hrvati neka pliva do Alpa.
  (miro split, 27. septembar 2022 20:09)

  # Link komentara

 13. @John

  Jesam.Ali ne dva dogadjaja nego sam pisao iz glave a u vojnu tehniku se ne razumem preterano.
  Osim toga ono što je mene interesovalo (a na šta i ti ukazuješ) je reinterpretacija dogadjaja u političke svrhe i davanje činjenicama potpuno drugačije značenje.
  A onda copy past kroz istoriju - potpuno nektitički.

  Ali da se vratimo na moju grešku. Francuzi su prvo naručili top 75mm Šnajder - Kan M-1907) a onda od njega odustali.
  Proizvtli su svoj kojeg nisu izvozili iz razloga poslovne špijunaže(nesto u vezi hidraulike).
  Osim toga taj francuski je bio tezi ,nama nije odgovarao i koristio duzu municiju.
  Francuska je narucene topove od kojih je odustala preusmerila za izvoz i mi smo ih kupili ali je municija za njih bila skupa.
  Posto si imali i fabrike za taj top prostali su da nam municiju prodaju po nizim cenama ali moralo je da se narucuje mnogo ranije i isporuka je zavisila od francuskih prioriteta (municije za njihovu artiljeriju).
  Kako god.
  Nisu nas prevarili ni oni ni Grci.
  Znali smo da nemaju i znali smo da ce nsm davati duze granate.
  Spremili dmo se za toni prepakivsli smo ih u Nisu a ne u Kragujevcu jer je deo zavoda prebacen u Nis iz bezbedonosnih razloga.
  Granate su rasklapane ,skracivane i ponovo sastavljane.

  Grci se jesu neckali u tom periodu i u pravu si kada kazes da nam voljno bas nisu pomogli (pritisak Francuske).
  Zanimljivost -52 topa za nas su zaplenjeni od Turaka na ulazu u Grčku.
  Ceo rat proveli u magacinu.
  Pozdrav
  (Komša, 27. septembar 2022 19:59)

  # Link komentara

 14. Zaista neobično da ima ovoliko grlatih nacionalista i rojalista, kad ih je Tito sve streljao nakon rata. Nešto se tu ne poklapa. Pre će biti da su to sve nekad bili časni komunisti i pioniri, koji su se školovali u Titovo vreme besplatno, pa podobijali stanove, pa besplatno lečenje, pa poslove, letovanja, putovanja, crvene pasoše, a sad bi da mu oduzimaju ordenje. Pljuc, pljuc, pljuc.
  (Hasta la victoria Siempe!, 27. septembar 2022 19:59)

  # Link komentara

 15. Znaci cetnici i ustase se opet udruzuju protiv coveka koji nije ziv skoro pola veka, da malo služe Talijanskim i Nemackim okupatorima? Uželeli se valjda tog osećaja. Ali znaš kako. Jednom izdajica, uvek izdajica. Ne pada iver daleko od klade. A Tito je znao s izdajicama, i zato ga se i mrtvog plaše, evo prete mu junačine i u grobu.
  (SF/SN, 27. septembar 2022 19:53)

  # Link komentara

 16. Braćo Hrvati, braniće vas Srbi od ove horor cure.
  (cosmo, 27. septembar 2022 19:50)

  # Link komentara

 17. Da li je neko smeo za vreme Tita da preti i traži nešto od balkanskih plemena? A sad se jedni drugima kezimo kad nas neko sa strane razapinje. Hrvati se cerekaju kad nam sile mraka otimaju Kosovo, a mi njima kad im fašisti prete. Još smo se i uredno medusobno poklali u više navrata. Pa i treba nas istrebiti odavde i naseliti neke malo pitomije nacije, bolje ljude. Sram me bukvalno s kakvim ološem živim, a nisam autošivinist. Volim svoje i poštujem tudje više od ičega.
  (Zoran, 27. septembar 2022 19:48)

  # Link komentara

 18. E pameti moja bezglava. Pa ako ćemo unazad, onda oduzeti i hoštapleru Cezaru sve titule i sravniti sve te klaonice po Italiji (dakle sve amfiteatre!) gde su se svakodnevno izvršavali najstrašniji zločin nad robovima i vojnim zarobljenicima. Klani su, probadani kopljima, šibani, bacani lavovima, sve zabave radi. Ajmo zato jedna peticija da se sravne sva zabavna mučilišta i klaonice za razonodu tih Elitista i Imperijalista po današnjoj italiji. Pravda za Gladijatore!
  (No passaran!, 27. septembar 2022 19:42)

  # Link komentara

 19. Ma nema rata, ljudi, šta vam je? Ati ćemo mi talijanima i Dalmaciju i sve, taktički, tako da dobiju granicu s Srbima.
  U roku 5 godina, taman kad se nakupimo para od Talijana, Talijani će nam sve vratiti, a vjerovatno i dati nešto svoje teritorije, kao "tampon zonu".
  Alo ljudi, vi če te s nama Hrvatima igrati strateške igre??!
  Jeste li ludi, šta vam je? 😂
  (Marko, 27. septembar 2022 19:32)

  # Link komentara

 20. Brate mili, pa srbi se jos medju sobom nisu dogovorili ni ko je Tito. Je li stvaran ili imaginaran, je li rus ili austrijski grof, da li je bravar ili mason, a oduzimali bi mu ordenje hahaha. Količina gluposti koju sam ovde pročitao je zabrinjavajuća.
  (Kralj, 27. septembar 2022 19:29)

  # Link komentara

 21. Hehehehe

  Kamo sreče da krenu, valjda će se stati svi na Siciliji... Ako se malo stisnu, moguće...
  (Roko, 27. septembar 2022 19:27)

  # Link komentara

 22. Vidim da ovde neki nisu učili istoriju, a ni geografiju. Nisu stari rimljani i danasnji italijani isto, niti je to ista država. Ono što su rimljani gradili može pripadati Italiji. Zamislite da sad Turci krenu da traze svoje na racun otomanskog carstva? Treba proterati sve osvajace sa mesta koja su okupirali u svojim pohodima. To se odnosi i na Englesku i na Francusku, pa i na Italiju. A osvajačke fašističke ideje treba u startu gušiti.
  (Rade, 27. septembar 2022 19:24)

  # Link komentara

 23. E, da je knjige u ruke, i čitati malo, da bi imao razumijevanje interesa povijesnih procesa u susjedstvu i Evropi...
  Nikad Talijani nisu patili zbog Dalmacije ili Istre, da ih posjeduju.
  Jeste, željeli su ih, ali su davno shvatili, da ih ne mogu održati, jer jednostavno nemaju narod tu, slaveni su ih odavna istisnuli s tih prostora, sad su to Hrvati tu, 95%... Ne pripaja se teritorija s takvim odnosom stanovništva, ako to večinsko stanovništvo ne želi, a pogotovo ako se bori za to.
  Ono što je Italija željela, (zašto su obučavali Ustaše i Pavelića), zašto je nudila Hrvatima državu poslije 1. Sv.rata, sve, jeste iz jednog jedinog razloga, a to je da spriječi veliku i snažnu državu oponenta na Jadranu, Jugoslaviju, ili Srbiju (ako bi Srbija pod sobom imala te južnoslavenske narode, kao što je izgledalo 1918)..
  Sve dok južni slaveni s ove strane Jadrana nisu ujedinjeni, Talijane baš briga za Dalmaciju. Pogotovo, ako je "vlasnik" Dalmacije i saveznik Italije u NATO. Pa mi smo njima odličan bedem odbrane, a istovremeno nikakva opasnost. Oni mogu u rat za Dalmaciju jedino da osiguraju da opstane ovakvo stanje, a ne da ginu da "osvajaju" nešto što realno osvojiti ne mogu, a zadržati još manje, s ko zna koliko žrtava.
  Pa prije bi Italija osvojila Dalmaciju kulturom, utjecajem, i slično, da Dalmatinci sami požele u Italiju, nego ratom 😁
  (Ante, 27. septembar 2022 19:22)

  # Link komentara

 24. Šumadija je u srcu Srbije brale, daleko od krajinskih oblasti gde je srpstvo bilo na udaru.
  (Šumadinac, 27. septembar 2022 17:13)

  Srpstvu u Krajini ništa ne bi falilo da nije udarila i protjerivala nesrpstvo.
  Da to nije bilo tako danas bi u Hrvatskoj bilo srpstva kol'ko 'oćeš, u harmoniji da živi s nesrpstvom!
  (Deep Throat, 27. septembar 2022 19:17)

  # Link komentara

 25. Pogresnom politikom kralja Aleksandra nakon zavrsetka 1.sv.rata a posebno na konferenciji u Versaju, tadasnja drzava koja se tek stvarala a zapravo u najvecoj meri Srbija je od Italije i italijanskog naroda stvorila neprijatelja a ironija je da su nam u tadasnjim istorijskim okolnostima Italija i italijanski narod bili po mnogim vaznim politickim pitanjima najveci saveznici i prijatelji.
  (dr. Udo Brinkman, 27. septembar 2022 12:29)

  Naivno je samo i pomisliti da je Aleksandar nešto tu sam odlučivao, ili naša vlada.
  Istina ne piše o školskim knjigama, i crveno obrazovanje je bilo životinjsko dresiranje.
  Rezultate vidimo oduvek.
  (udbaška crvena propaganda nikako da istruli, 27. septembar 2022 19:17)

  # Link komentara

 26. Srbiju i Bosnu jednostavno morate vratiti Turskoj. Pet stoljeća je to sve bilo njihovo. Dali su vam kulturu, izgradili infrastrukturu, naučili vas šta su porez i novac, naučili vas kako da trgujete, kako da ne kradete, kako da ne spavate u blatu pod zvezdama, objasnili vam šta su kupatila. Pa i svu hranu i nacionalna jela su vam dali, od sarmi i bureka do ćevapa. Naučili vas da jedete svinjetinu, jer njima to nije trebalo. Red je da im se odužite i da im sad polako vratite sve njihovo.
  (Hrvat, 27. septembar 2022 19:09)

  # Link komentara

 27. Treba ovoj oduzeti ono malo (manje od makovog zrna) mozga.
  (Dule, 27. septembar 2022 19:02)

  # Link komentara

 28. Braćo desničari i priučeni poznavatelji povijesti nakon 700 komentara još nije kasno da pređete na pravu stranu, Idemo svi zajedno:

  Ju-go-sla-vija Ju-go-sla-vija Ti-to par-ti-ja Ti-to par-ti-ja!!!

  pa onda:

  una mattina,mi son svegliato, o bella ciao, o bella ciao, bella ciao ciao ciao...

  Živjelo bratstvo i jedinatvo naših naroda i narodnosti, vama mladima to ostavljamo da ga čuvate kao zjenicu oka!
  (Hrvoje Ljakse, 27. septembar 2022 18:43)

  # Link komentara

 29. Najgore je što se mi, kao žrtva, trudimo da zaboravimo i oprostimo. Svaki put kad prošetam Šumaricama pričam deci da nisu Nemci svi zli, nego je nekolicina njihovih bilo takvo i povelo rat. Ali izgleda da mnogi, kao zločinci, ne mogu oprostiti žrtvama.
  (Toto-ko-tunjo, 27. septembar 2022 18:33)

  # Link komentara

 30. e moja devojcice.nemoj da se marsal povrati i da te cuje.izabrali ste pogresnu stranu i zato ste stradali
  vodi racuna da i ti ne izaberes pograsnu stranu.
  (ignja, 27. septembar 2022 18:12)

  # Link komentara

 31. jel nama toliko sve potaman ,nemamo svoje probleme i dugove pa da 800 komentara ima na to da li Italijani treba da uzmu ustasama Istru , Dalmaciju i sta je bilo pre 100/500 godina !!!?!!
  nek rade sta im je volja . a od svega toga nema ništa , malo laprdanja mesec dva zabave za glup i nepismen narod i to je to .Svoja dupeta ce uvaliti u parlament italije , vladu , Evropski parlament zivece kao bubrezi u loju 4 godine njih 200/300/500 a glup narod nalozili da se vija po forumima sta je bilo , ko je koga kad i gde .
  a mi Srbi jos na ovo da se primamo i kao nešto likujemo ...tek to je pojam gluposti !
  (Tomy Čubura, 27. septembar 2022 18:08)

  # Link komentara

 32. Da. Italijani hoce da uzmu stari Hrvatski grad Zadar i stari Slovenački grad Piran, sa Trgom nazvanom po velikom Slovencu, Tartiniju!
  (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 27. septembar 2022 13:35)
  @SIN LOVCA NA MEDVEDE, izadji malo iz šume i pročitaj nešto.., u današnjom Giuseppe Tartini jeste Italijan ali po tvoj logici ako je u nekoj državi nake ulica ili trg nazvan po nekom iz druge države, to pripada drugoj državi? Hahahaha.... Medjutim, u Piranu stoji kuča gde se je rodio Giuseppe Tartini, kojem su inače roditelji onda došli u Piran iz Italije (FIrenze) i zbog toga su po njemu dali ime trgu. U vreme kad se je on rodio je Piran bio u Republici Veneciji, tako da ni Italija nije bila takva kakva je danas..
  (Mirko, 27. septembar 2022 18:00)

  # Link komentara

 33. Pa onda i Njemacka moze trazit sve,sta je okupirala u ,2 svjetskom ratu
  (Dragan S, 27. septembar 2022 17:53)

  # Link komentara

 34. Majku vam božiju, imperijalističku!!!!
  (Tito, 27. septembar 2022 17:46)

  # Link komentara

 35. DUBROVNIK JE CRNOGORSKI
  (Cvd, 27. septembar 2022 17:45)

  # Link komentara

 36. Srbin-katolik i jeste oksimoron. Nekada, kada aktuelna dešavanja nisu uzela maha, to je bilo normalno i prirodno, zašto ne...ali danas nositi vrednosti koje latinsko katolički deo civilizacije nosi, i pored katoličkog imati naziv Srbin, nije sasvim dosledno. Čovek može promeniti nominalno religiju, ali ne može promeniti etnos kome od davnina pripada. Ništa tu ne bi bilo sporno, Srbi nisu nikad ni vodili krstaške ratove i pokušavali da katolike preinače u pravoslavce jer nije toj vrednosti u srpstvu mesto, ali uz tu religiju zastupati i vrednosti koje latinski korpus civilizacije zastupa, kosi se sa vrednostima tog etnosa od davnina. Vinčanska civilizacija kojoj svi pripadamo, i koja baštini prvu kulturu, jezik, metalurgiju, gradove, bila je više puta uništavana od strane te civilizacije, koja drugo nije ni umela, do da uništi i pokrade. Pa tako je nastala i R. Imperija na zidinama civilizacije koju su Etrurci (Raseni) stvorili, a latini uništili i prisvojili. A Raseni su vrednost koju zastupamo mi, deo smo toga. Zato Srbi nemaju šizofren poremećaj, i ne baziraju se na antihtvatstvu, dok vice verso vidimo da nije slučaj. Poznato je da narod sa plićim duhovnim korenom ima genocidni poriv ka narodu sa dubljim korenom, zato se vrlo lako prepoznaje opsednutost Hrvata srpskom stvari, i to nije ništa toliko strašno, dok ne pokušavaš da nađeš pokriće za sebe, iznova padajući u isti ambis.
  (Cvijetin Karamfilo, 27. septembar 2022 17:37)

  # Link komentara

 37. (miro split, 27. septembar 2022 15:58)
  Šumadija je u srcu Srbije brale, daleko od krajinskih oblasti gde je srpstvo bilo na udaru.
  (Šumadinac, 27. septembar 2022 17:13)

  # Link komentara

 38. Max......danas je bečka Crkva prodala SPC katoličku Crkvu po niskoj ceni, za 240.000 E i stan za svestenika u sklopu Crkve, zato jer se u tom delu grada povećao broj pravoslavca i da, kako kažu, rade na zajedništvu Hrišćana.
  (Mile, 27. septembar 2022 17:10)

  # Link komentara

 39. Dalmacija Italiji
  Vukovar Srbiji
  (Vvb, 27. septembar 2022 17:09)

  # Link komentara

 40. Ja da san na mistu Talijana napravija bi najveći spomenik Titu usred Rima.
  Spasija ih je čovik.
  Ko nama Dalmatincima more udovoljiti?
  Satrali bi Italiju isto ka Austriju,Mađarsku,Jugoslaviju,a sad i Hrvatsku priko Sanadera i Plenkovića.
  Ko sa nama more izać na kraj?
  (miro split, 27. septembar 2022 17:01)

  # Link komentara

 41. Umjesto da brinete tuđe brige bolje razmislite sto će biti kad vam braca Rusi izgube rat, a sve vodi u tom smjeru.
  (petrica kerempuh, 27. septembar 2022 16:22)

  # Link komentara

 42. Koliko god odbijali “istinu” one druge strane ipak dođe do bar male korekcije vlastite “istine”. Zašto o nekim događajima iz prošlosti imamo tako različite interpretacije?Zašto jedni tvrde da je npr. u Jasenovcu bilo nekoliko tisuća žrtava, neki da je bilo oko 65 tisuća, drugi da je bilo oko 85 tisuća svih žrtava (od toga Srba oko 39 tisuća), treći da je bilo preko 700 hiljada žrtava, neki pak da je bilo oko 1,2 mil. žrtava. Kako je to moguće?? Ovakav raspon u ciframa je uvredljiv za stručnjake ali i za običan narod i region. Vrijeme je da se tako brutalna neslaganja riješe i da živimo dugo i sretno u miru i slozi i dobrosusjedstvu.
  (Gradimir, 27. septembar 2022 16:15)

  # Link komentara

 43. Za sad 732 komentara. 😀
  Ma neka, bolje izbaciti negativnu energiju kroz komentare nego na ulici ili u kafani ili u komšiluku na nacionalnoj osnovi (ili bilo kojoj osnovi) napsti nekoga fizički.
  (lijepe želje upućujem svim komentatorima ma što da su napisali, 27. septembar 2022 16:05)

  # Link komentara

 44. Karamfilio......nikada nisu postojali, a niti danas na popisu stanovništva ne postoje Srbi katolici, a ni Hrvati pravoslavci. A evo ti razlog zašto su izmišljeni Srbi-katolici u Dubrovniku;
  STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja.
  (Mili, 27. septembar 2022 16:02)

  # Link komentara

 45. Svi ovdi nešto svojataju.
  Slavoniju,Bosnu,Sanđak,Dalmaciju,Istru,Crnu Goru,Niš,Vojvodinu...samo jedno niko ne dira...
  Šumadiju!
  Šta fali Šumadiji?
  Ja da sam Šumadinac ozbiljno bi se zabrinija.
  (miro split, 27. septembar 2022 15:58)

  # Link komentara

 46. @Neko iz dijaspore,
  Drago mi je sto mislite da je ambasador Rolovic ziv mada bi mu danas bilo tesko da cita i kucka po internetu. Ako se Vi stidite svog imena ja se ne stidim.
  Jesam mladji ali ne puno, mozda da Vam budem nesto mladji brat. Mada cinjenica da Vas, nicim izazvano, svrbi UDBA govori mnogo o razlozima Vase dijaspore.
  Ako nemate nikakav porodicni, licni ili profesionalni interes nije bas jasna Vasa zelja da dajete defetisticke savete u vezi KiM. Ako hocete mozete recimo Amerikancima da posavetujete da ona silna ostrva u Karipskom arhipelagu ostave na miru, ne zive oni tamo. Takodje Irak, Siriju, Avganistan pa i nas, nisam primetio znacajne kolicine americkih gradjana u pomenutim zemljama. U Arizoni je recimo 54% Hispano gradjana a belih 4-5% da li to znaci da SAD treba da se sloze sa nekim svojim politicarima koji predlazu odvajanje?
  Znate sigurno kako u Srbiji kazu, lako je tudjim .... gloginje mlatiti.
  Dug i zdrav zivot Vam zelim.
  (Vladimir Rolović, 27. septembar 2022 15:53)

  # Link komentara

 47. Titu treba ostaviti sva ordenja jer je to materijalnih dokaz kome se svet klanjao do trećeg svetskog rata. Da nije bilo Tita ne bi bilo ni ovoga danas a zasluge za to pripadaju Titovim savremenicima.
  (Zoran, 27. septembar 2022 15:46)

  # Link komentara

 48. A ćuj stari,kaj to mene zanima?
  (Ranger, 27. septembar 2022 15:43)

  # Link komentara

 49. Čitam malo komentare…; koliko mržnje i zadojenosti…
  Znam da nije reprezentativan uzorak komentatora, i znam da moji BG frendovi ne dijele razinu IQ-a sa većinom bolesnih piskarala, ali ipak - sram me moje srpske polovine…
  Naravno da će Istra i Dalmacija u Italiju malo morgen. Previše se tamo dobro živi da bi čak i malo Talijana koji su manjina tamo to željelo.
  Mržnja poružnjuje :)
  (pola-pola ZG, 27. septembar 2022 15:39)

  # Link komentara

 50. Kako su zapenili HDZ botovi na ovu vest hahahaha.

  Obično su na vestima o turizmu da veličaju sezonu, ili na fudbalu, da veličaju svoje tompsonovce. Kad ih je onoliko iznervirao norveški selektor proglasivši nas fudbalskom elitom, da su morali u hordama ovde da nam objašnjavaju da su oni ta elita, a ne mi, mogu da zamislim kako ih je tek ovo dotuklo.

  Ne brinite konjušari, neće vam Italijani uzeti Istru i Dalmaciju, samo vas zezamo.

  E sad za Orbana i Slavoniju već nisam siguran :)))
  (glineni golubovi, 27. septembar 2022 15:38)

  # Link komentara

 51. Kako su zapenili HDZ botovi na ovu vest hahahaha.

  Obično su na vestima o turizmu da veličaju sezonu, ili na fudbalu, da veličaju svoje tompsonovce. Kad ih je onoliko iznervirao norveški selektor proglasivši nas fudbalskom elitom, da su morali u hordama ovde da nam objašnjavaju da su oni ta elita, a ne mi, mogu da zamislim kako hi je tek ovo dotuklo.

  Ne brinite konjušari, neće vam Italijani uzeti Istru i Dalmaciju, samo vas zezamo.

  E sad za Orbana i Slavoniju već nisam siguran :)))
  (glineni golubovi, 27. septembar 2022 15:37)

  # Link komentara

 52. ako moze Putin ..uzimati..ruske teritorije u Ukrajini - zasto i ova gospodja ne bi mogla u Hrvatskoj. I do čega bi to dovelo tj.do kad unazad se moze ..potrazivati.. svoje.npr.Orban bi napravio Madjarsku 3 puta vecom nego sto jeste.I sta onda.
  (bikkojileži, 27. septembar 2022 15:28)

  # Link komentara

 53. Hrv..ti star prevaranti.
  (Vladimir, 27. septembar 2022 15:23)

  # Link komentara

 54. Hahaha, 700 komentara!
  Ukratko- dalmacija i istra su hrvatska vec 1400 godina. Tamo zive hrvatski ljudi i to su gradili hrvatski arhitekti.
  Talijani su trovaci i kukavice i ako nesto pokusaju ne da cemo oslobiditi trst nego cemo spaliti rim brutalnije od nerona. Kamen na kamenu nece ostati. Dosta je vise.
  (Pijani zlotvor, 27. septembar 2022 15:20)

  # Link komentara

 55. U potpunosti tačno, OSIM što umesto Tita treba pričati o Hrvatima Ujama koje su to uradile. Dakle, Tito je bio najveći Uja.
  (Dusanovo carstvo!, 27. septembar 2022 15:19)

  # Link komentara

 56. (Kaj ba bre, 27. septembar 2022 13:10)

  Ćirilica i glagoljica su napravljene da bi širile hrišćanstvo medju nama i vama (paganima), jer je običan narod, i mi i vi, bio nepismen. Koristili ste glagoljicu do pre 150 godina, i sad vam je kulturno blago. A ti se ponosiš latinicom kao da ste je vi izmislili a ne preuzeli od onih koji su vas pokrstili. Imate puno narečja zato što ste bili pod različitim stranim uticajima. Došljake drugačijeg govora ste uspešno pokatoličili i pohrvatili, neke milom, a najveći deo silom, ali ih je bilo previše da biste im i govor promenili. Šta više, bilo ih toliko da se Austrougarska, kada je 1850. standardizovala sprsko-hrvatski jezik koje je "darovala" slovenskim narodima (da bi obične ljude opismenila i njima lakše vladala), odlučila za štokavicu kojom su pričali Srbi i novopečeni Hrvati, na račun kajkavskog i čakavskog kojim su mahom pričali Hrvati na zapadu i severu. Zato danas ovo pišeš tako što pišeš. Što se Jugoslavije tiče, pa vi ste je prvi proglasili, kao republiku koja je trebala objediniti sve krajeve naseljene Slovenima na ruševinama Austrougarske (tzv. "hrvatske zemlje"). Niste imali vojsku da tu republiku ostvarite, pa ste, da ne biste bili rasparčani od strane sila pobednica u ratu, pristali na Kraljevinu SHS pod pokroviteljstvom Amerike. Taj vaš iskreni vapaj za republikom u tom istorijskom trenutku je nešto čemu se iskreno divim. A on je nespojiv sa klerokatoličkim baljezganjima koje ovde prosipaš.
  (Pit, 27. septembar 2022 15:12)

  # Link komentara

 57. ISTRA JE ITALIJA
  (vvb, 27. septembar 2022 15:12)

  # Link komentara

 58. Ovoo neka napaljena klinka iz porodice fasita, koja nema veze sa zivotom. Tesko Italijanima i nama.
  (primecujem, 27. septembar 2022 15:12)

  # Link komentara

 59. SLAVONIJA MADJARSKOJ
  (CXC, 27. septembar 2022 15:11)

  # Link komentara

 60. Ne damo vam Istru i Dalmaciju jer onda ostajete bez konkurencije za najljepšu državu..
  (TF, 27. septembar 2022 15:10)

  # Link komentara

 61. Kada dodjes na istocnu obalu Jadrana svi spomenici , crkve , stari hoteli , sve stare gradjevine uopsteno govoreci sve vezano za kulturu je Italijansko , Austrijsko , Madjarsko . Ako zelis videti nesto hrvatsko , onda moras pogledati trke magaraca.
  (jakob, 27. septembar 2022 14:53)

  # Link komentara

 62. SLAVONIJA MADJARSKOJ
  (CXC, 27. septembar 2022 14:49)

  # Link komentara

 63. Dalmacija je samo tri godine,bila pod vladcu fasisticke Italije 1940-1943.A Vojvodina 200 i vise godina pod Madarskom.Pa vi razmislite kome sta vise pripada
  (Dragan S, 27. septembar 2022 14:48)

  # Link komentara

 64. Dalmacija je samo tri godine,bila pod vladcu fasisticke Italije 1940-1943.A Vojvodina 200 i vise godina pod Madarskom.Pa vi razmislite kome sta vise pripada
  (Dragan S, 27. septembar 2022 14:48)

  # Link komentara

 65. Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije", rekla je svojevremeno Meloni, koja je pre nekoliko meseci objavila status vezan za Josipa Broza Tita.

  Samo probajte! Pustićemo Srbe na vas.
  (Srba Osijek, 26. septembar 2022 16:10)

  Možete da nas pustite samo na pastu i Italijanke, opametili se i mi.
  (Vlada, 27. septembar 2022 14:47)

  # Link komentara

 66. Dalmacija je samo tri godine,bila pod vladcu fasisticke Italije 1940-1943.A Vojvodina 200 i vise godina pod Madarskom.Pa vi razmislite kome sta vise pripada
  (Dragan S, 27. septembar 2022 14:47)

  # Link komentara

 67. Po austrougarskom popisu iz 1860-tih u Dalmaciji zive samo Srbi katolici...
  (Ivan, 27. septembar 2022 14:46)

  # Link komentara

 68. Ima ovdi jedan čovik koji je teško bolestan.
  Minja imena i nikove ali bolest ne popušta.
  Moja dijagnoza je da je nevin i da mu hitno triba seksa jer ne šta je on bolestan nego misli da smo i mi svi ostali ludi.
  Sinko božji traži pomoć.
  (miro split, 27. septembar 2022 14:44)

  # Link komentara

 69. (dr. Udo Brinkman, 27. septembar 2022 12:29)

  Italija bi posle rata bila zadovoljna samo da je Jadransko more postalo njihovo unutrašnje more, da su dobili sve od Trsta do Otrantskih vrata, pa i malo dalje. Dokazalo se da je tako čim je počeo sledeći rat.
  Tadašnja Jugoslavija je bila okružena smrtnim neprijateljima (izuzev Grčke i Rumunije, a i sa Rumunima je moglo svašta da bude da nije bilo ženidbe...). Imali smo Austriju i Mađarsku, koje smo razbucali, i uzeli im prilično teritorije. Imali smo Bugarsku, koju smo razbucali dva puta (njima nišćta uzeli direktno, ali uzeli ono što su oni smatrali da im pripad. Imali smo Albaniju (obrazloženje nije potrebno).
  Ne postoji ni plitika ni političar (niti vladar) koji sve to može da ispegla.
  Možda da u Italiji nije skoro odmah posle rata došao ćelavi, a u Austriji nešto kasnije brkati... ali to od Aleksandra nije zavisilo.
  I nije se Jugoslavija pravila zato što je to ovde nekom dunulo, već zato što je "gde treba" rečeno da može (a verovatno i da mora). Zato je tadašnjoj državi dato samo onoliko koliko je procenjeno da joj treba dati- Ništa više od toga. A htelo se više i te kako...
  (John, 27. septembar 2022 14:42)

  # Link komentara

 70. VUKOVAR JE SRPSKI
  (CXC, 27. septembar 2022 14:42)

  # Link komentara

 71. SLAVONIIJA JE MADJARSKA
  (CXC, 27. septembar 2022 14:41)

  # Link komentara

 72. Vukovar je srpski
  (vvb, 27. septembar 2022 14:37)

  # Link komentara

 73. split najruzniji grad
  (vvb, 27. septembar 2022 14:37)

  # Link komentara

 74. Istra je Italija
  (vvb, 27. septembar 2022 14:36)

  # Link komentara

 75. L'Istria e nostra!
  (Mix, 27. septembar 2022 14:35)

  # Link komentara

 76. (Kralj, 27. septembar 2022 13:12)

  Zaboravio si Torina, sina Traina II, unuka Trorovog.
  (ko zna zna, 27. septembar 2022 14:30)

  # Link komentara

 77. Ne mogu virovart koliko je vas ovdi spremno za ratovanje,ma isto mislim da kad bi prva puška opalila da bi nastali veći redovi na granicama nego u Rusiji.
  Kume moj jedno je kezit zube,a drugo je kad trebaš popit metak u čelo.
  (miro split, 27. septembar 2022 14:29)

  # Link komentara

 78. vidi Kroasane al im se drma kavez. Stigla mecka od koje su vas nasa vojska i kralj pa i komunjare cuvali.
  (dosao i taj dan
  do
  a volio bi, a ? al teško će ti to ići , prebaci se ti na kosovo, sandžak tu ima matrijala za tebe to će ti ići uskoro
  (radomir, 27. septembar 2022 14:29)

  # Link komentara

 79. Pa blize je negde oko 6 hiljada evra mesecno, hvala na pitanju.
  Zavisi od meseca, mogu da radim odakle hocu, ali radim u Srbiji jer mi se ovde dopada.
  (Dule, 27. septembar 2022 00:22)

  Alo bre. Koje pečurke koristiš? One bele malo zelene?
  Će dođem da zajedno kuvamo.
  Mnogo dobro deluju.
  (Stevo, 27. septembar 2022 14:25)

  # Link komentara

 80. @Neko iz dijaspore,
  Ne znam iz koje ste dijaspore jer izgleda nemate bas dobru vezu sa maticom cim vicete "Alo bre" ali da Vas pitam.
  Posto ste u dijaspori, ja iznajmim Vas stan ovde u matici. Vi posle ekoliko godina hocete da se vratite u stan ili da ga prodate ili iznajmite nekom strancu a ja kazem ne moze, ja zivim u tom stanu i on je zbog toga moj. Kako Vam se cini ovakvo resenje za Vas, a ne moj, stan?
  Posto, vidim, poklanjate KiM sto ne biste i meni poklonili Vas stan i ovako ga ne koristite jer ste u dijaspori.
  (Vladimir Rolović, 27. septembar 2022 12:41)

  Dragi Jugoslovenski Ambasadore u Svedskoj,
  Na zalost, ne mogu da odgovorim na vase pitanje posto nemam nikakve nekretnine u Matici, a i da sam ih imao, prodao bi ih jos odavno. Isto kao sto su nasi Kosovski Srbi isprodavali sve sto su mogli Albancima za neverovatne pare, pa su nam oni to sad kao 'uzeli' Kosovo. Nisu nam uzeli, osvojili su ga pre svega natalitetom, lukavom 'ljisica' politikom, lobiranjem u Americi ali najvise: nasim dziberisanjem.
  Ne dajem ja Kosovo nikome, druze Ambasadore, samo, (posto se priblizavam sedmoj deceniji svoga zivota), pokusavam da vama, mladjariji objasnim neke stvari koje danasnji ('budi Bog s nama' mediji) to ne objasnjavaju dobro. Budimo iskreni, iako smo Srbi, druze ambasadore, pa cak i ako ste pre toga bili sef UDBE. Secam vas se dobro.... jedino vi mene ne.
  (Neko iz dijaspore, 27. septembar 2022 14:24)

  # Link komentara

 81. Broj komentara je dokaz da su mnoge tene u regionu neapsolvirane, neriješene.
  Što se mora uraditi da se povijest (istorija) ovih prostora usuglasi i stavi ad acta?
  Mora se jako dugo i temeljito raditi, učinitti sve dokumente javno dostupnima, strućni tim renomiranih i vjerodostojnih stručnjaka (uključivo međunarodnih) mora kvalificirati dokumente kao vjerodostojne ili nevjerodostojne ili krivotvorine, moraju se održavati stručni skupovi na određene teme, mora postojati politićka volja svih strana u regionu da se želi doći do istine. Po mogućnosti što prije napraviti i objaviti popis nevjerodostojnih dokumenata za koje se već sad zna da su nevjerodostojni (dati i dokaze te nevjerodostojnosti).
  Jer sve ukazuje da region srlja u novu katastrofu. Mlade generacije stasaju u lošoj atmosferi, u selektivnoj “istoriji” , u nacionalizmu i to vodi u katastrofu. Da je tako vidimo po komentarima na društvenim mrežama koji su često puni mržnje. Neki portali filtriraju komentare (jedne zbog cenzure, druge zbog govora mržnje) ali ima i onih koji puštaju sve, baš svako zlo, laz, vređanje, mržnju, diskriminaciju i sl. Neophodno je da se strućnjaci usuglase oko istine, a narod će prihvatiti istinu. Režimi ne vole istinu ali istina je jedini garant bolje budućnosti. Nema idealnog pojedinca, ni idealne obitelji, ni idealnog naroda. Realna slika je najbolja slika jer otvara mogućnost korekcije onog lošeg. Idealizacija je opasna i vodi u propast.
  (Miroslav, 27. septembar 2022 14:23)

  # Link komentara

 82. Ja,ne razumijem zazto se u Srbiji digla,tolika buka.A u Hrvatskoj niko otome ni rijeci.
  (Dragan S, 27. septembar 2022 14:22)

  # Link komentara

 83. @ Kralj
  Nema smisla da pokusavas Srbima nesto dokazati.Oni imaju svoju istoriju. Danas u Becu katolicka crkva poklanja SPC crkvu,3 stana i sve crkvene prostore( sale za druzenje,vjeronauk...). Ova se nalazi u 12. bezirku. Prije 12 godina su im poklonili crkvu na Otakringu staru skoro 300 godina. Za koju godinu kada poraste neki novi Deretic ta crkva ce biti dokaz o stoljetnom prisustvu Srba u Austriji. Tako smo im i mi davali stare crkve i samostane koji " dokazuju" istinu o vremenu dolaska Srba na podrucje HR. Jos malo ce biti da su dosli zajedno sa nama u 7. stoljecu.
  (Max, 27. septembar 2022 14:12)

  # Link komentara

 84. (Komša, 27. septembar 2022 11:43)

  Pomešao si dva potpuno različita događaja, koji su se dešavali u različito vreme.
  Nabavka topova je takozvano "Topovsko pitanje" koje je počelo još 1904 godine. Topovi jesu nabavljeni u Francuskoj (Šnajder-Krezo) ali nikakvi zatvarači nisu nabavljani ni od koga drugog. Nisu to Lego kockice pa da se kombinuje, zatvarač od Nemaca, cev od Francuza, lafet od Rusa, točkovi naši...
  A u vezi Grka i municije, fali ti jedna stvar...
  Grci tada imaju kralja. Kralj je oženjen. Žena, to jest kraljica, ima rođenog brata. Bratje ni manje ni više nego - kajvez Viljem lično.
  Da nije bilo Venizelosa i još ponekih, Grčka bi i te kako ušla u rat, ali na suprotnoj strani. E zato falš municija...
  Osim toga, municiji koja odgovara nikakva dorada nije bila potrebna, niti se ona radila. Jednostavno, Grci su nam isporučili granate sa čaurom dužom za 2.5 milimetra, koja zato nije mogla da stane u naše topove, pa se u Kragujevcu skraćivale čaure... Navedi bar jednu vrstu municije koja mora ovako da se "doteruje" pre korišćenja-
  (John, 27. septembar 2022 13:59)

  # Link komentara

 85. Sve ustaško- komunistički komentatori. Srpske novine nisu za domaće!
  (Solunac, 27. septembar 2022 13:49)

  # Link komentara

 86. dosao i taj dan, 27. septembar 2022 13:06) Ajde drži se ti Vojvodine, Sanđaka. A Kosovo ti več pobjeglo. Šutnja je zlato
  (Superhik, 27. septembar 2022 13:39)

  # Link komentara

 87. Da. Italijani hoce da uzmu stari Hrvatski grad Zadar i stari Slovenački grad Piran, sa Trgom nazvanom po velikom Slovencu, Tartiniju!
  (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 27. septembar 2022 13:35)

  # Link komentara

 88. Treba anulirati sve tekovine fašizma i komunizma!
  (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 27. septembar 2022 13:31)

  # Link komentara

 89. Moze da izjavljuje sta hoce.
  Ali to je davno zavrseno.
  Neka se pozabavi istorijom svoje stranke i drzave.
  Znamo ko su bili fasisti i Musolini.
  Ona da prica o Titu je besmisleno.
  Opasna desnica dolazi na vlast a to ne donosi nista dobro.
  (Marko, 27. septembar 2022 13:28)

  # Link komentara

 90. Nije mi jasno što Srbija ima zajedničko ovdje s Hrvatskom Italijom ili Istrom, Kvarnerom?

  Ovo je stvar između HR-ITA. Hrvatska je ionako praktički bez granica sa susjednom Italijom, na Kvarneru, Istri, Rijeci, Opatiji već živi dosta ne samo talijanske manjine već i Talijana koji su tu kupili kuće iz Italije i žive. Hrvati iz Istre dnevno putuju na posao u Italiju i iza posla se vraćaju doma.

  Na tom području se zajednički živi na način koji je nepoznat Srbiji il ina Zapadnom Balaknu, pa nije jasno što se miješate i komentirate nešto što s vama veze nema.

  Niti će Istra biti talijanska, a niti će sama HR biti samo hrvatska.
  to je jedan multikulturalan prostor i praktički jedna regija u unutar EU.

  Ulaskom u Schengen HR niti administrativna granica više neće postojati između HR-ITA.

  Hvala.
  (Jurica, 27. septembar 2022 13:28)

  # Link komentara

 91. DINASTIJA TRPIMIROVIĆI:
  Tomislav (925–928),
  Trpimir II (928–935),
  Krešimir I (935–945),
  Miroslav (945–949),
  Mihajlo Krešimir II (949–969),
  Stjepan Držislav (969–997),
  Svetoslav Suronja (997–1000),
  Krešimir III (1000–1030),
  Stjepan I (1030–1058),
  Petar Krešimir IV (1058–1074),
  Dmitar Zvonimir (1075–1089),
  Stjepan II (1089–1091).
  DINASTIJA SVAČIĆI:
  Petar Svačić (1091–1097).
  Pakta Konventa (1102) i hrvatsko-ugarski kraljevi.
  Prvi srpski kralj Stefan tek 1217g i kruniše ga Rimski papa!
  Onda SPC sa četnicima obrne priču, da se Hrvati pokatoličili?
  Evo zašto Hrvati, zbog zakletve, nikada nikoga nisu napali. Potpisali su sporazum sa papom o pokatoličavanju iz Slovenskog višebožja još 680g: Dnevnohr ZAKLETVA HRVATA NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!
  (Kralj, 27. septembar 2022 13:12)

  # Link komentara

 92. dalmacija, istra, primorije je istorijski srpska teritorija
  (spahia nezir, 27. septembar 2022 13:12)

  # Link komentara

 93. Ima isti smesak kao Hanibal(Hopkins)
  (zen, 27. septembar 2022 13:11)

  # Link komentara

 94. Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prvog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa četnicima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo? Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana... Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.
  (RiP, 27. septembar 2022 13:11)

  # Link komentara

 95. i u pravu je
  (fader, 27. septembar 2022 13:11)

  # Link komentara

 96. Živile neovisne Republika Istria i Republika Dalmatia!
  (Centar, 27. septembar 2022 13:11)

  # Link komentara

 97. Dovoljno je što priča stvarnu istinu o Titu da bi imala moju podršku
  (Micha81, 27. septembar 2022 13:11)

  # Link komentara

 98. Jezik.....Histri-Horvati, Histra se tako i zvala sve do bratske SHS, onda su je komunisti sa pravoslavcima nazvali Istra, da se to H ne veže sa naorodom koji tu živi, Hrvatima. Oni jadni čute.
  Ovde svi Srbi pišu hrvatskom latinicom i odbacili vizantijsku ćirilicu? Hoće li odbaciti i njenu podelu i mržnju, to krivoslavno, harlotsko zlo? Da se vrate papi i braći svojoj, svojim korenima, zajedništvu i slozi...? Hrvati jedini od Južnih Slovena imaju baš sva narečja, ekavicu i jekavicu i ijekavicu i čakavicu i štokavicu i kajkavicu i to ti jasno dokazuje da su svi južnoslovenski jezici hrvatski. Analiza gena ti isto dokazuje da su baš Hrvati taj najstariji južnoslovenski narod jer taj gen imaju u najveći odsto u Evropi šta znači da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati. Zato je Hrvate trebalo smanjiti ili skroz izbrisati ili staviti u starateljstvo jer jedino sa tom istinom mogu ti južni Sloveni da se ujedine a to je opasnost posle za Italijane i Germane i Francuze... Stvore zajedničku državu svih Južnih Slovena i ne nazovu je Srbija da se ne sramote pred istorijom i ne dozvole da se zove Hrvatska i nazovu je veštačkim imenom Jugoslavija.
  (Kaj ba bre, 27. septembar 2022 13:10)

  # Link komentara

 99. Koja li si ti sad kokoška da pričaš o titu da nećeš možda Dalmaciju nazad i Istru? Kakve sve budale ima ovi deniscari su teška stoka
  (Pionir, 27. septembar 2022 13:07)

  # Link komentara

 100. Jedni kazu da su Hrvati pokatoliceni Srbi. Drugi kazu da su Srbi odvojeni od Hrvatskog stabla i katolicizma. Kako god okrenes i obrnes, isti smo narod… Ili sam nesto pogresno razumeo?
  (Dziber u pokušaju, 27. septembar 2022 13:07)

  # Link komentara

 101. vidi Kroasane al im se drma kavez. Stigla mecka od koje su vas nasa vojska i kralj pa i komunjare cuvali.
  (dosao i taj dan, 27. septembar 2022 13:06)

  # Link komentara

 102. Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
  Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?
  (21VEK, 27. septembar 2022 11:12)

  Ne pitam se to nikada. Mene zanima više kako da platim račune sledeći mesec, od genetike i porekla se neću leba najesti. To čime si ti baviš govori o tvojoj skučenoj svesti, a po tome se ne razlikuješ od ostalih ovde, opsednutih istorijama raznim, gde svako ima svoju istinu i sopstvene činjenice. Još ste mahom svi vernici, u jednog Boga verujete, makar prihvatate svi da je Bog jedan, a niste sposobni da prihvatite da je taj isti jedan Bog stvorio i one druge, treće, četvtre koji vam iz nekog razloga smetaju.
  (BG, 27. septembar 2022 12:52)

  # Link komentara

 103. A Tito mrtav ladan
  (Alex, 27. septembar 2022 12:50)

  # Link komentara

 104. Odavno ne procitah vecu gomilu gluposti, prejadno. Problem je samo sto je i moja rodbina isto tako ubijena u mozak propagandom i s njima je bilo kakav smislen razgovor nemoguc. Svaka im je treca recenica rat, genocid, klanje, ustase, teritorije, Cercil, Straljin, Tito, Putin i slicno. A mi u godini 2022.
  (Žika, 27. septembar 2022 12:49)

  # Link komentara

 105. @Neko iz dijaspore,
  Ne znam iz koje ste dijaspore jer izgleda nemate bas dobru vezu sa maticom cim vicete "Alo bre" ali da Vas pitam.
  Posto ste u dijaspori, ja iznajmim Vas stan ovde u matici. Vi posle ekoliko godina hocete da se vratite u stan ili da ga prodate ili iznajmite nekom strancu a ja kazem ne moze, ja zivim u tom stanu i on je zbog toga moj. Kako Vam se cini ovakvo resenje za Vas, a ne moj, stan?
  Posto, vidim, poklanjate KiM sto ne biste i meni poklonili Vas stan i ovako ga ne koristite jer ste u dijaspori.
  (Vladimir Rolović, 27. septembar 2022 12:41)

  # Link komentara

 106. Rudi, 27. septembar 2022 11:36

  Auuu al se nalupa sad. Ajoooj. Necu nista reci, ne mogu da se spustam na ovako nizak nivo… inteligencije.
  (nije lepo biti lud a da to ne znas, 27. septembar 2022 12:40)

  # Link komentara

 107. @Miloš Bg, 27. septembar - molim Vas da meni nepismenom objasnite što toćno znači "vekovima". Naročito kad je poznato da samo pred jedan vijek Talijani kao nacija nisu postojali. Ovdje se može razgovarati o nekoj Veneciji da ne kažem Mletcima ali o Talijanima ne. Uostalom ova žena biti če uzrok najkrvavijeg građanskog rata u Italiji ikad.
  (Koza iz Istre, 27. septembar 2022 12:35)

  # Link komentara

 108. U italiji se to zove desnica, u ukrajini fasizam a u rusiji patriotizam i rodoljublje. Koje licemerstvo.
  (nije lepo biti lud a da to ne znas, 27. septembar 2022 12:34)

  # Link komentara

 109. Pogresnom politikom kralja Aleksandra nakon zavrsetka 1.sv.rata a posebno na konferenciji u Versaju, tadasnja drzava koja se tek stvarala a zapravo u najvecoj meri Srbija je od Italije i italijanskog naroda stvorila neprijatelja a ironija je da su nam u tadasnjim istorijskim okolnostima Italija i italijanski narod bili po mnogim vaznim politickim pitanjima najveci saveznici i prijatelji.
  (dr. Udo Brinkman, 27. septembar 2022 12:29)

  # Link komentara

 110. (Giros, 27. septembar 2022 11:14)
  ima mnogo Srba katolika u istoriji. Recimo stari Dubrovnik. Njih je Svetosavlje itekako tolerisalo i prihvatalo kao ono što jesu - Srbe. Vidim zapelo se sada oko toga da se govori o nekom unijaćenju (pod Papom naravno, a to će vaseljenski koji je papski čovek i pokušati), što je naravno recept za propast, što vidimo u Ukrajini. Oni su deo kog drugog nego ruskog naroda, ali očigledno papstvo igra ključnu ulogu u indoktrinaciji i okretanju na mržnju svojih korena prema onima koji taj koren još uvek nose. I to se vidi i ovde. Pa nisu Srbi pravoslavci prema pokatoličenima kroz istoriju pokazali neviđenu mržnju nego obratno. Neće papa kročiti na srpsko tlo, nemojte se brinuti. Srbija čuva svoje korene i zna gde su.
  (Cvijetin Karamfilo, 27. septembar 2022 12:28)

  # Link komentara

 111. Talijani su još gori ratnici od onih koje smo pobijedili, tako da nema brige. Možemo im samo opet uzeti Trst ako budu dosadni.
  (petrica kerempuh, 27. septembar 2022 12:27)

  # Link komentara

 112. Na Jadranu su živeli kojekakvi Italijani sa obe strane sve dok neki Srbi pod pritiskom(upravo)italijanske crkve nisu odlučili da postanu Hrvati i sidju na more ! Posle su svi zajedno(i svako posebno) postali žrtve istorije !
  (Superhik, 27. septembar 2022 12:23)

  # Link komentara

 113. I mi treba posthumno da mu sudimo. Unistio je Srbiju za sva vremena. Sve muke danas sto imamo su od njega.
  (Vuk, 27. septembar 2022 10:53)

  Pa nije valjda da se to do sad nije moglo popraviti od onih sto ga toliko pljuju poput tebe! Ajde samo reci jednu stvar u kojoj su bolji oni koji su ga nasledili! Sem sto lepo pricaju narodu ono sto zeli da cuje i sto zestoko pljuju svoje prethodnike!
  (vera u Boga, 27. septembar 2022 12:21)

  # Link komentara

 114. Talijani su bili većina u gradovima Istre. Sela su bila većinom Hrvatska. Tako je i u Mariboru bilo bil više Nemaca a sela okolo Slovenci
  (Marko, 27. septembar 2022 12:20)

  # Link komentara

 115. Od stoljeća sedmog
  Mislili su neki, već nas neće biti.
  Ni veselje svoje nisu znali kriti
  Raselit nas triba da nas manje ima,
  Nisu tu ni bili tad će reći svima.
  Nek tuđinu grizu, roda znati neće
  Bez jezika narod nema više sreće
  Djeca roda povist neće znati
  Potom svoj na svome neće bit Hrvati

  Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Varaju se i ne misle tako
  Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
  Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Mi smo tu odavna svi moraju znati
  To je naša zemlja, tu žive Hrvati

  Kroz vrimena gruba i kroz ljute boje
  Branili smo časno mi ognjišće svoje
  Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu
  Nisu zbog slobode ginuli zaludu
  Al' sad evo opet nova zora rudi,
  Oslih dugih lita Hrvatska se budi,
  Tu na našoj zemlji naš se barjak vije,
  Crven bijeli plavi, više se ne krije.

  Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Varaju se i ne misle tako
  Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
  Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Mi smo tu odavna svi moraju znati
  To je naša zemlja, tu žive Hrvati

  Na kamenu tvrdom o tom slova pišu,
  "Od stoljeća sedmog tu Hrvati dišu".
  (Cetina, 27. septembar 2022 12:19)

  # Link komentara

 116. Druže Tito ja bi te nešto pito! Kako li je dole, da li ljudi stvarno gore?
  (U, 27. septembar 2022 12:03)

  # Link komentara

 117. Naravno Srbi su odusevljeni desnicom i fasistima posto su nam uvek dobro cinili alo bre
  (Pop, 27. septembar 2022 12:01)

  # Link komentara

 118. “Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana.”
  A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)  Italijani su vekovima živeli duž jadranske obale sa naše balkanske strane,
  ne pravi se pametan kad ne znaš, preko 300 hiljada italijanskih civila je proterano ili pobijeno nakod 45. godine.
  (Miloš Bg, 27. septembar 2022 11:55)

  # Link komentara

 119. @mr
  Ko ti drma kafez? Ajde po terapiju i cetnicku kahfu.
  (Smuki, 27. septembar 2022 10:37)

  Шта те збуњује, ова реч авијација?
  Постојало те 30 година пре 6.априла. Ал добро, науке су то.
  Можда те жуља она једина летелица у Музеју у Сурчину. Мада питање да ли си ти чуо за Узелца. Још једног са тисућљетним коренима.
  (mr, 27. septembar 2022 11:54)

  # Link komentara

 120. Ma dali bi mi njima Dalmaciju. Al' je već 'rezervisana' do Karlobaga.
  Pa gdje da vas braću iznevjerimo :)
  (Mirkec, 27. septembar 2022 11:46)

  # Link komentara

 121. tito jeste oteo istru i dalmaciju talijanima i dao hrvatskoj, činjenice. pa dovoljno pogledati gradove tamo i vidit da je to talijansko. u koje se spustili vlaji sa brda oko tih gradova i proglasili se hrvatima.
  (hrvoje, 27. septembar 2022 08:41)

  Nije istina.
  Nakon kapitulacije Italije NDH je odmah sutradan poništila spozarum i vratila teritorije koje su bile predmet sporazuma Hrvatskoj. To je bar formalno i pravno tako. Istru je vratio u Parizu hrvatski katolički svećenik Božo Milanović jakim argumentima i dokazima. Druga stvar je da NDH nije opstala nego je nastala komunistička Jugoslavija, a unutar nje su određene granice koje danas imamo. U krojenju granica bilo je oduzimanja i davanja ali ne značajnog.
  (Booking, 27. septembar 2022 11:45)

  # Link komentara

 122. *Kao što su nam i Grci (a ne Francuzi, kako se pogrešno misli) podvalili na početku rata sa municijom pogrešnog kalibra...
  (John, 27. septembar 2022 11:04) 

  Grešiš ,nije nama niko od njih podvalio.
  Ovom narodu su podvalili sovjetofili i austrofili koji su posle rata reinterpretirali ratne dogadjaje na svoj način.
  Naručili smo topove od Francuza.
  I municiju naravno.
  Onda smo se popišmanili pa smo u poslednjem trenutku naručili zatvarače za te topove od Nemaca.
  Dakle,budzili smo. To je imalo stvarno smisla jer su nemacki zatvarači bili bolji (zbog necega ,nisam bas pamtio te sitnice).
  Zanimljivo da smo poslednje isporuke tog zatvaraca dobili posle objave rata.
  Ugovor ispostovan.
  Onda se desava da nam je potrebno jos municije.
  Trazimo od Francuza ali oni u škriocu - potrebno njima jer su u tomu borbe.
  Nalaze resenje - Grci kojima su isporucili municiju trenutno ne ratuju.
  Oni ce nam poslati.
  Municija stiže.
  Ne odgovara jer nije prosla kroz doradu/prilagodjavanje koje smo inace radili u nadoj fabrici u Nisu.
  Vracaju municiju u Nis i vojska dobija tu municiju sa nekih 24-48 h zakasnjenja.
  To je sve.


  Od toga su oni koji zagovaraju rušenje spomenika Francuskoj kad god se ukaze prilika napravili priču kako nas je Francuska izdala.

  Jedna dnevno- politička uidurma iz 1919.izmišljena da bi ntki politicari doakali drugim političarima tokom vremena dobila je izgled nesporne činjenice.

  Ima mnogo takvih primera
  (Komša, 27. septembar 2022 11:43)

  # Link komentara

 123. @ vera
  Vidim da si dobro informiran pa bi te zamolija da mi objasnite jednu tvoju tvrdnju.
  Kažeš da je Stepinac da život da Tito sve Hrvate ne pribaci u pravoslavce.
  Ali je Tito bija srpski patrijarh,novi sveti Sava?
  (miro split, 27. septembar 2022 11:42)

  # Link komentara

 124. Alo bre braco i komsije:
  Jevreji slave od ovog vikenda Novu 5783-cu godinu. Znaci, cela Palestina ukljucujuci Sinaj i cela regija je u stavri NJIHOVA ?? E, nije. Okruzeni su Arapima i zive na prostoru manjem od Srbije.
  Koliko treba godina, vekova ili milenijuma da se vratimo unazad?
  Istra je bila Italijanska, ali i Austrijska, Mletacka, Ilirska (kao i Dalmacija), ali sada tamo zive Hrvati, i to je njihovo. Naravno, to se odnosi i na Kosovo. Ko tamo zivi, njemu to i pripada. Imamo tamo hiljadu manastira da pokazemo da je to istorijski vise nase nego njihovo, ali ... nije dovoljno.
  Krim je bio i Tatarski i Turski i Sovjetski, i Ukrajinski, sada Rusi kazu da je njihov. U Lugansku i Donjecku je bilo do ovog rata samo oko 20-30% Rusa. Kako je to sad njihovo?
  Kapirate?
  (Neko iz dijaspore, 27. septembar 2022 11:39)

  # Link komentara

 125. Dalmacija, Kvarner i Istra su hrvatske regije s velikom većinom hrvatskog stanovništva. Srbi i bilo koja inačica srbske vojske nikada nisu oslobodili niti jednu od ovih hrvatskih regija. Tito nam ništa nije dao, već oduzeto (Srijem). Baranja nikad nije imala više od četvrtine pravoslavnog stanovništva i nikad nije bila u sastavu Srbije. Tito jest bio zločinac, ubojica i diktator. A vi samo nastavite zabijati prst u oko susjedima i zapadu, vidjet ćemo gdje će vas to dovesti. I ne, Kosovo, CG i Makedonija nisu Srbija!
  (Lovac na cinike, 27. septembar 2022 11:36)

  # Link komentara

 126. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)

  Vama su već Albanci uzeli Kosovo, a kad dođu Mađari i Hrvati po Vojvodinu, Bosanci po Sandžak, Bugari po Niš i Pitot, a mogli bi sa Mađarima i po Beograd, a Hercegovci bi mogli po zapadnu Srbiju tamo gdje su Ere, šta ostade od Srbije? Ostade Šumadija samo.
  A Hrvatima i da dođu Talijani i Mađari još kako tako ali Srbijanci nemaju po šta da dolaze jer nikad ni cenat Hrvatske nije bio pod vlasti Srbije kroz čitavu istoriju.
  (Rudi, 27. septembar 2022 11:36)

  # Link komentara

 127. Mi i Talijani smo vec u istoj drzavi - EU. oni mogu u nas doc kad im se prohtje, zaposliti se, živjeti pa čak se kandidirati na izborima… i mi tako kod njih kad kome šune…. bez viza i dozvola. slobodni se kretati i preseliti kako i gdje ko hoće.

  jos malo ista valuta, nema granica…. kakvi teritoriji i ludosti i 2. sv rat…
  (Hrvat, 27. septembar 2022 11:35)

  # Link komentara

 128. Ma ke, Procitajte sto pisu o Labinskoj Republici...
  (Vladimir, 27. septembar 2022 11:31)

  # Link komentara

 129. Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima.
  -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute.
  -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena.
  -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
  -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje".
  -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
  (Velikaya Horvatiya, 27. septembar 2022 11:30)

  # Link komentara

 130. Istra-Histra, Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Nauka-znanost, Zvanično-službeno, Hiljada-tisuća, Komšija-susjed, Obezbeđenje-osiguranje, Porodica-obitelj, Vaspitanje-odgoj, Saobraćaj-promet, Hleb-kruh, Apoteka-ljekarna, Penzija-mirovina, Direktor-ravnatelj, Kancer-rak, Štampa-tisak, Flaša-boca, Gas-plin, Trotoar-nogostup, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šnicla-odrezak, Pištolj-samokres, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Šaržer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Amanet-zavjet, Oluk-žljeb, Kajiš-opasač, Brushaltr-grudnjak, Pantalone-hlače, Jelek-prsluk, Pazar-tržnica, Barjak-stijeg, Kasa-blagajna, Bakšiš-napojnica, Pasulj-grah, Šerpa-teća, Supa-juha, Ćebe-pokrivač, Ekser-čavao, Kapija-porta, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-pipa, Sunđer-spužva, Ortak-suradnik, Dželat-krvnik, Avet-utvara, Bešika-mjehur, Fabrika-tvornica, Selfi-sebić, Ekran-zaslon, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Ležeći policajac-uspornik, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Influenser-utjecajnik, Frontmen-predvodnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanajesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik...
  (Jezik, 27. septembar 2022 11:29)

  # Link komentara

 131. Još davne 1967. služio sam vojsku u Karlovcu. Bilo je tu momaka iz Istre. Njih je vređala reč da su oni Hrvati. Uvek su za sebe govorili da su Istrani. Kako onda, tako i sada.
  (e, 27. septembar 2022 07:24)

  Malo se bolje informiraj o hrvatstvu istarskog čovjeka koji je vezan uz Katoličku crkvu i hrvatski jezik i svoje korjene, a pogledaj i himnu Istre. Nije loše da se informiraš i o svečeniku Boži Milanoviću koji je dokumentima i dokazima o identitetu istarskih ljudi u Parizu dobio Istru i pripojio je Matici.

  "Krasna zemljo, Istro mila
  dome roda hrvatskog
  Kud se ori pjesan vila,
  s Učke tja do mora tvog.

  Toliko ih “vređa” da su Hrvati.
  (u laži su kratke noge, 27. septembar 2022 11:29)

  # Link komentara

 132. Frenki.....napoši šta ti je toliko smešno da se svi smejemo ili napiše šta je netačno u tom komentatu? SPC i njeni četnici su ti istinu samo izokrenuli i 1000puta ti je ponavljali da ti postane"srpska istia", trebao si da to shvatiš do sada.
  (Vera, 27. septembar 2022 11:28)

  # Link komentara

 133. @Beobachter

  Rođače, vidiš da je to bilo 1967. godine, sigurno je čovek rekao suštinu, nije parafrazirao. da li je Is ili Iš, nebitno...ti se sigurno sećaš svakog detalja od pre 55 godina je l' da?
  (ugansko-uptarsko licemerje, 27. septembar 2022 11:28)

  # Link komentara

 134. @I mi treba posthumno da mu sudimo. Unistio je Srbiju za sva vremena. Sve muke danas sto imamo su od njega.
  (Vuk, 27. septembar 2022 10:53

  Ne,sve tvoje muke su zato što si glasao za Slobodana Miloševića. Ili su tvoj stari i đed glasao za njega.
  (Dosta laži više, 27. septembar 2022 11:28)

  # Link komentara

 135. Kažeš vrijeđali se ako si ih nazvao Hrvatima, govorili su da su Istrani?!

  E vidiš, to da se zaista dogodilo onda bi ti rekli da su Ištrijani a ne Istrani, tu takvu riječ bi sigurno zapamtio, da je tvoja priča zaista istina!
  (Beobachter, 27. septembar 2022 11:09)  U srpskom jeziku se za žitelje Istre kaže da su Istrani, zato je verovatno tako i napisano, a oni su za sebe svakako govorili da su Istrijana, to je u principu nebitan detalj, suština je da se nisu izjašnjavali kao hrvati.
  (Miloš Bg, 27. septembar 2022 11:26)

  # Link komentara

 136. Sto se tice Tita potpuno ispravno. Najveci krvnik kao i sve ostale komunisticke vlasti u svetu.
  (abc, 27. septembar 2022 11:25)

  # Link komentara

 137. Lici itd. !
  (Srdjan, 27. septembar 2022 10:42)

  partizani nema gdje nisu napadali ustaše, ne znam dali si svjestan šta pričaš? dali si čuo za 6.ličku diviziju? brigadu Rade Končar? Partizani su napadali ustaše u Gospiću, Udbini, Ličkom Osiku, u Hrvatskoj poznat masakr nad 300 ustaša u Krašiću koji su napravili (s pravom) partizani nakon oslobođenja mjesta. Pa oslobođenje Banja Lukey Bihaća, sve os ustaklih jedinica....oslobođenje Livna, Duvna,Imotskog, Gornjeg Vakufa, pa izhzetno jakih ustaških garnizona u Travniku, Bugojnu......nema mjesta u današnoj Hrvatskoj i BiH gdje je bio ustaški garnizon a da ga partizani nisu napadali i više puta oslobađali. Što se tiče oslobađanja Jasenovca, pa to je jedna klasična desničarska mantra,vidi, Jasenovac je na pruzi Zagreb-Beograd najčuvanojem objektu za vrojeme 2.sv rata kojo je čuvalo nekoliko njemačkij divizija, partizani 1941 i 42 nisu imali snage za oalobođenje Jasenovca, a 43-43 se front poslije operacija Weiss i Schwartz pomaknuo prema Crnoj Gori i istočnoj Bosni gdje je bila glavnina partizanskih snaga i najbolje jedinice.Poslije je došlo oslobođenje Srbije, Sremski front itd. Nije bilo ni snage ni prilike za oslobađanje Jasenovca! Logistika? ko bi prebacio 50000 ili 100.000 logoraša preko Save u kakvu takvu sigurnost? ko bi ih hranio liječio itd?
  (Hrvoje Ljakse, 27. septembar 2022 11:22)

  # Link komentara

 138. Patrijarh Kiril poručio prisilno mobilisanim Rusima, da budu hrabri! Zato jer svi koji se bore za Rusiju i Putina, ako umru, idu pravo u raj! Ko i Srbi 90ih, u Nebesku Srbiju!?

  Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
  (Vera, 27. septembar 2022 11:21)

  # Link komentara

 139. Nema nade srpskim četnicima i izalijanskim fašistima, a ni mađaronima, Istra ima 8% italijana i 0,3% Srba, a Dalmacija 4% italijana i 2% Srba. Italijani dolaze na more u Lepoj svake godine i donose milijarde evra isto ko i Srbi, a ovima ogorčenima je to teška patnja.
  (Mili, 27. septembar 2022 11:19)

  # Link komentara

 140. Potrebna je denacifikacija Italije zar ne? Ili ne?
  (Tereza, 27. septembar 2022 11:18)

  # Link komentara

 141. Kad pogledate sve gradove na Jadranskoj obali od Trsta do Dubrovnika,
  vidi se da su te gradove gradili talijani, sto znaci, da je to ipak bila
  talijanska obala.
  Istra bi posebno trebala biti ili slobodna drzava ili deo Italije, a nikako deo
  Hrvatske.
  (Ahitekta, 27. septembar 2022 11:15)

  # Link komentara

 142. A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!? Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?
  (Giros, 27. septembar 2022 11:14)

  # Link komentara

 143. Uskoro mi i Madari dolazimo po nasu Vojvodinu sto vam Tito pokloni. Bugari ce po svoje.
  (Ante, 27. septembar 2022 11:14)

  # Link komentara

 144. Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
  Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?
  (21VEK, 27. septembar 2022 11:12)

  # Link komentara

 145. Još davne 1967. služio sam vojsku u Karlovcu. Bilo je tu momaka iz Istre. Njih je vređala reč da su oni Hrvati. Uvek su za sebe govorili da su Istrani. Kako onda, tako i sada.
  (e, 27. septembar 2022 07:24)


  Kažeš vrijeđali se ako si ih nazvao Hrvatima, govorili su da su Istrani?!

  E vidiš, to da se zaista dogodilo onda bi ti rekli da su Ištrijani a ne Istrani, tu takvu riječ bi sigurno zapamtio, da je tvoja priča zaista istina!
  (Beobachter, 27. septembar 2022 11:09)

  # Link komentara

 146. (Petros, 27. septembar 2022 08:44)
  (Aleksa Pufta, 27. septembar 2022 07:45)

  Italijani? Kako da ne... Da se njih pitalo, oni bi srpsku vojsku najrađe ostavili albanskim planinama.*
  Ako je i bilo njihovih brodova, to nije zato što su hteli, ili zato što im je, ne daj Bože, bilo stalo, već zato što su "dobili ponudu koju nisu mogli da odbiju" i to upravo od tih Francuza.
  Pročitaj malo šta su pisali neposredni učesnici u tome, kakav je bio odnos Italijana. Između ostalog, kada se stiglo na obalu, oni ukrcali i prevezli austro-ugarske ratne zarobljenike koje su Srbi vodili sa sobom, a po njih će da se vrate. Ako se sete...
  I, da... kralj Nikola je među prvima kidnuo njihovim brodom. (OK, kralj morao da spase tasta, to stoji...)
  Zinulo Aleksandru da soluje do Istre? A što ne bi? Trebao je da stoluje i u IStri, i u Klagenfurtu, i u Segerinu, i u Temišvaru, obaška u Skadru i Draču... Verovatno je trebao da Bugarima da Niš, Grcima Skoplje, Albaniji sve, Italiji celu Dalmaciju... Ma trebala je Srbija '18 da bude manja nego '14...

  *Kao što su nam i Grci (a ne Francuzi, kako se pogrešno misli) podvalili na početku rata sa municijom pogrešnog kalibra...
  (John, 27. septembar 2022 11:04)

  # Link komentara

 147. Po toj logici je i Vojvodina malo madjarska, malo nemačka.
  (Leka, 27. septembar 2022 10:15)


  A ne, po toj logici Vojvodina je cisto srpska.
  (Zanimljivi logičar, 27. septembar 2022 10:58)

  # Link komentara

 148. Ti si isto tako neznalica,ali prije da presucujes cinjenice.
  Kao "ljubitelj" povijesnih cinjenica kazi onoma koji ne znaju,koliko je godina do '45 Istra bila pod Italijom,odnosno gdje je pripadala prije toga.
  (vjeko, 27. septembar 2022 10:14

  Istra je bila deo Austrougarske, sto? Samo vecinom naseljena Italijanima, sto se i vidi po nazivima naseljenih mesta.

  Fiume je bio Fiume dok ga Hrvati u uniformama kraljevine Jugoslavije/NDH/FNRJ nisu raselili i naselili...
  (Mrgud, 27. septembar 2022 10:56)

  # Link komentara

 149. I mi treba posthumno da mu sudimo. Unistio je Srbiju za sva vremena. Sve muke danas sto imamo su od njega.
  (Vuk, 27. septembar 2022 10:53)

  # Link komentara

 150. Srbi još osjećaju posljedice drugog svjetskog rata.
  Mrze Tita i komuniste,a navijaju za Partizan i Crvenu Zvezdu.
  Nije to lako pomiriti u glavi.
  (miro split, 27. septembar 2022 10:52)

  # Link komentara

 151. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
  (Vera, 27. septembar 2022 08:17)
  ahahah…ahah a
  (Frenki, 27. septembar 2022 10:51)

  # Link komentara

 152. Tito je bio ustaša,u rangu Pavelića i Kvaternika,ali prikriven,podao i lukav.
  (Stevan, 27. septembar 2022 10:47)

  # Link komentara

 153. @Istočni greh
  Srbi su najstariji narod na svetu. To vas nisu ucili u skolama?
  (Smuki, 27. septembar 2022 10:45)

  # Link komentara

 154. Titovi partizani su nas oslobodili od ustaškog noža, Italijani su okupirali Kosovo i Metohiju i priključili ga Albaniji, i uzeli sebi Crnu Goru i Sandžak. Postoji i ta istorija, šteta što je sve zabeleženo.
  (Perica, 27. septembar 2022 10:19) Kako objasnjavas onda Jasenovac i neucesce Partizana u oslobadjanju logorasa, nego ga pustili da radi do kraja rata? Navedi gdje su to Partizani u periodu 41-45 masovno napali Ustase i sprjecili pokolje nad Srbima u Hercegovini, Karjini, Lici itd. !
  (Srdjan, 27. septembar 2022 10:42)

  # Link komentara

 155. @mr
  Ko ti drma kafez? Ajde po terapiju i cetnicku kahfu.
  (Smuki, 27. septembar 2022 10:37)

  # Link komentara

 156. Josip Broz je ustaša, kao i svi ovi koji ga još obožavaju nakon 80 godina, bilo da su Srbi ili neke druge nacionalnosti.
  (Pera, 27. septembar 2022 10:34)

  # Link komentara

 157. Pa šta Srbija treba da uradi po tom pitanju,nad nama je napravio genocid.
  (Dejan, 27. septembar 2022 10:29)

  # Link komentara

 158. "Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista."

  Kume, malo je. Koliko je bilo saradnika okupatora, ta brojka je trebala biti barem troduplo veća.
  Dajte podatak koliko metaka je ispaljeno prilikom osvajanja Beograda..
  (Žanka Stokić, 27. septembar 2022 09:19)

  Ти си једна острашћена незналица, која саму себе демантује у свега две реченице. дакле тврдиш да ниједан метак није опаљен у Боеграду а постоји 200 хиљада сарадника окупатора. па ако се није пуцало зашто би се онда људи убијали? Ако су Немци освојили целу Европу, и ако Де Гол, или Франко, нису убили својих 200 хиљада, са којим је то разлогом радио један за ког не знамо ни ко је?

  А за твоју информацију незналице, само је 11 пилота погинуло изнад Београда, а заједно са против авионцима су оборили око 60 немачких авиона. За твоју информацију изнад ниједног главног града, ниједне државе, није оборено толико авиона. Неки тврде да их је више оборено изнад Београда него у целој Европи, ако изузмемо СССР.

  И за све љубитеље комуниста, а као што си и ти, знајте да ће доћи дан када ће се макар постхумно судити вашим идолима, а верујем и декама, а можда и татама. Њима је већ свуда пресуђено због масовних злочина које су чинили. У Србији су посебно окрвавили руке, и кад тад ће им бити суђено, и донет историјски суд о тим зликовцима који су на крају рата убијали невине
  (mr, 27. septembar 2022 10:26)

  # Link komentara

 159. @(N.Aksentijević

  Svedska -samoupravna socijalisticka kraljevina.
  Doooobar.

  Elem ne palim se ja na to da ce Italijani uzeti Istru, Dalmaciju ili sta, briga me ali da se vise resimo titoizma i jugoslovenstva, Otvorenog Balkana, tudjeg posla eto to zelim.
  (Aleksa Pufta, 27. septembar 2022 10:24)

  # Link komentara

 160. Majko mila kakva šizofrena brljotina. Tito trebio jevreje po celoj evropi, skupljao zlato, ahahaha!
  (lekovi ne pomažu, 27. septembar 2022 07:25)

  Ironija, sarkazam.
  (Tito, 27. septembar 2022 10:23)

  # Link komentara

 161. Прикључивањем делова Италије Југославији и Хрватској беспотребно смо погоршали односе са Италијом.
  (Куп је битан, 27. septembar 2022 10:21)

  # Link komentara

 162. Populista...Prica sta ljudi zele da cuju.
  (Dinjic, 27. septembar 2022 10:20)

  # Link komentara

 163. Mi Srbi trebamo da se izvinimo Italijanima za sva nedela koja smo im ucinili u prvoj polovini dvadesetog veka.A Italijani su nam odgovorili spasavanjem Srba od ustaskog noza i dokazali da su veliki narod.
  (Nemanja991, 27. septembar 2022 09:00)

  Titovi partizani su nas oslobodili od ustaškog noža, Italijani su okupirali Kosovo i Metohiju i priključili ga Albaniji, i uzeli sebi Crnu Goru i Sandžak. Postoji i ta istorija, šteta što je sve zabeleženo.
  (Perica, 27. septembar 2022 10:19)

  # Link komentara

 164. tito jeste oteo istru i dalmaciju talijanima i dao hrvatskoj, činjenice. pa dovoljno pogledati gradove tamo i vidit da je to talijansko. u koje se spustili vlaji sa brda oko tih gradova i proglasili se hrvatima.
  (hrvoje, 27. septembar 2022 08:41)

  Po toj logici je i Vojvodina malo madjarska, malo nemačka.
  (Leka, 27. septembar 2022 10:15)

  # Link komentara

 165. Tito sve sto je radio,radio je lose po Srbiju,a u korist njegove Hrvatske.Sva zaduzenja za taj famozni "savrsen zivot u njegovo vreme " su zaduzenja Srbije.Kosovo i Metohiju je prodao Albancima,najgori gradjanski rat (iako retko ko taj period tako naziva) je upravo on vodio po Srbiji i protiv Srba.
  (milos, 27. septembar 2022 10:14)

  # Link komentara

 166. Tito je zlikovac pogotovo prema Srbima bio
  (trtmrt, 27. septembar 2022 10:14)

  # Link komentara

 167. @Filip covek koji negira da je pocinjen genocid (ili makar etnicko ciscenje) nad Italijanima u Dalmaciji i Istri, kao i da je Istra bila deo Italije do 1945, optuzuje one koji to znaju da ne znaju istoriju (i da su maloumni i sta sve ne)?! bravo, treba ti dati za nagradu drzavljanstvo SAD, tolika drskost uz neznanje (ni)je retkost.
  (pismen, 27. septembar 2022 09:20)

  Ti si isto tako neznalica,ali prije da presucujes cinjenice.
  Kao "ljubitelj" povijesnih cinjenica kazi onoma koji ne znaju,koliko je godina do '45 Istra bila pod Italijom,odnosno gdje je pripadala prije toga.
  (vjeko, 27. septembar 2022 10:14)

  # Link komentara

 168. Ono kad srbi pišu protiv Tita,a sve je moralo odlaziti u Beograd jer se Beograd morao graditi,a gdje je tek novac koji je Srbija uzimala iz fonda za nerazvijene.
  Drugo kada se srbi brinu o Hrvatskim teritorijama Istri i Dalmaciji,a znate li što kažu Istrijani na njene izjave?kakva Italija nema od toga ništa.
  I znate li što je još izjavila da neće voditi konfrontacije sa EU i NATO dakle neće Italija izaći iz EU i NATO to su samo snovi u Srbiji.
  (mario, 27. septembar 2022 10:12)

  # Link komentara

 169. Previše je ljudi u Srbiji koji poštuju zločinca i odobravaju komunističke zločine. Jedan reče da je trebalo još tri puta više da bude ubijenih. To su oni isti koji su otimali stanove i imovinu po Beogradu i Srbiji, hijene, lešinari nastavili porodičnu tradiciju.
  (Solunac, 27. septembar 2022 10:12)

  # Link komentara

 170. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)

  De cuti molim te. Nama su Kosovo vec uzeli, a mogu da dodju i po Vojvodinu i Sandzak.
  (Zoki, 27. septembar 2022 10:11)

  # Link komentara

 171. @Filip covek koji negira da je pocinjen genocid (ili makar etnicko ciscenje) nad Italijanima u Dalmaciji i Istri, kao i da je Istra bila deo Italije do 1945, optuzuje one koji to znaju da ne znaju istoriju (i da su maloumni i sta sve ne)?! bravo, treba ti dati za nagradu drzavljanstvo SAD, tolika drskost uz neznanje (ni)je retkost.
  (pismen, 27. septembar 2022 09:20)

  Pod Talijanima je bila 1918-1943.g. Malo se informiraj prije nego što pišeš, ovako samo ti koji "poznaješ" povijest/istoriju. Pod Talijanima 25 godina i po tebi automatski istorijski Talijanska, a Talijana ni prije ni poslije nije živjelo na tim prostorima više od 10%. Na tom prostoru Talijani su statistička greška, radi se o dominantno Hrvatskom stanovništvu, tako da i neke varijante u kojem dolazi do odcjepljenja nisu na stolu.

  Da malo umirim strasti. Da Italija u nekom scenariju i pokuša vojno uzeti Dalmaciju ili Istru, primjenjuje se članak 5. NATO ugovora, kojim NATO staje na stranu napadnute članice. Tako da zaboravite bilo koji scenarij u kojem Hrvatska ostaje bez dijela teritorije. Ovo se ne može reći za Srbiju, koju izgleda komada tko god stigne. Tradicionalno Mađarska Vojvodina, Bosanski Sandzak..., a nema NATO kišobrana da to spriječi... Isto tako ako Turci dođu po 500 godina svoje...
  (Hesus, 27. septembar 2022 10:09)

  # Link komentara

 172. Kad vidim komentare, nije mi žao što Srbija propada. Maloumnost, neukost, nepoznavanje istorije, žutilo, šund, kič, i srednjovekovne ideje.
  (Filip, 27. septembar 2022 07:28) Ocigledno je da si pratio neku iskrivljenu istoriju
  (milos, 27. septembar 2022 10:06)

  # Link komentara

 173. ko gura ovu cetnicku pricu protiv tita. ti fetnici otvoreno kolaborilari sa okupatorom danas se velicaju
  (badjon, 27. septembar 2022 10:04)

  # Link komentara

 174. Za sve koji kukaju na Tita i pominju 70.000 Srba. Kako podnosite današnje vlasti kod kojih je godišnji egzodus 70.000 plus najveći mortalitet u Evropi.
  (321, 27. septembar 2022 10:01)

  # Link komentara

 175. Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno. Kad je vidim na ovoj slici, nije mi dobro. Tačno pogled neuračunjive osobe koja radničkoj klasi priča bajke za malu decu, ko i ovi naši desničari. A sve ih Putin finansira i gaji godinama.
  (BG, 26. septembar 2022 21:12)

  Bolje I bajke nego realnost u kojoj nastavnik nosi vestacke grudi velicine Banovog brda, u kojoj ubice slobodno setaju, u kojoj pojedinac nema prava na samoodbranu i realnost u kojoj majka samo radja bez ikakvog uticaja na svoje dete. I kada vec levelujes.....izuzetno bedno.
  (Dusan, 27. septembar 2022 02:36)

  E moj Dušane, neće tvoju realnost ni malo promeniti oduzimanje ordena Titu i vraćanje/otimanje (nazovi kako hoćeš) teritorija od HR... sve što te muči neće rešiti populističke baljezgarije, a kapiram da ti je teško, i meni je - veruj mi.
  (BG, 27. septembar 2022 09:53)

  # Link komentara

 176. Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno. Kad je vidim na ovoj slici, nije mi dobro. Tačno pogled neuračunjive osobe koja radničkoj klasi priča bajke za malu decu, ko i ovi naši desničari. A sve ih Putin finansira i gaji godinama.
  (BG, 26. septembar 2022 21:12)

  Čim vama drugosrbijancima nije dobro, meni je super. I da, ona ne može da otme nešto što im je oteto, može samo da vrati. Isto kao i Krim.
  (kuku lele, 26. septembar 2022 23:39)

  Ne znam ko su ti drugosrbijanci, a znam da mi je muka od vas koji bi da vraćate, otimate, prekrajate jer za pametnija rešenja niste. Po tvojoj logici i Orban može da vrati oteto, a da ne nabrajam kome bi sve trebalo da se vrati "oteto". Dosadni ste koliko ste zaostali u razvoju.
  (BG, 27. septembar 2022 09:49)

  # Link komentara

 177. (Domaćin, 27. septembar 2022 00:40)
  i fašisti i komunisti su britanska kuhinja, namenjena onima koje vb hoće da uništava. Zato mi Srbi treba da prestanemo da se delimo na četnike, komuniste (i Draža je opcija stvorena u vb), monarhiste...i da se vezujemo i identifikujemo za dublje istorijske korene (kojih itekako ima, Svetosavlje, ili čak dublje u istoriju jer mi smo ne samo narod, nego i civilizacija). Gubiti energiju na tuđe podmetnute igre je nezrelo. Shvatimo da smo bili u nesvesti i da su nas izigrali i osvestimo se.
  (Cvijetin Karamfilo, 27. septembar 2022 09:42)

  # Link komentara

 178. Ako gospođa oće drugu Titu oduzet orden pa neka ga oduzme.Neka ga dodjeli Musoliniju.Nemam ništa protiv ali ako oče dirati ono šta je moje i šta će bit moje dice onda imamo problem.
  Nakon rata počinjen je zločin nad Talijanima i on se ničim ne može opravdati ali se ne može ni ispravit novim zločinima i ratovima.
  Pristajanje uz fašizam je danas znak gluposti i nekulture.
  (miro split, 27. septembar 2022 08:59)

  Koj si ti car, kazes da se ne moze vas zlocin ispraviti novim ratom i zlocinima? Pa ok onda samo mirno predaj ono sto nije tvoje. Zamisli lik se rodio pre 40ak god i smatra da je njegovo kao da nista pre njega nije postojalo. Jel tako i deci pricas da je Knin samo njihov?
  (Tor, 27. septembar 2022 09:34)

  # Link komentara

 179. Ohoho, sada bi i litovali u talijanskoj Dalmaciji, a di vam je ono "stenčuge" i "ježinci", što mislite da bi vam talijani dekretom uveli umisto omraženog "krša i kamena" obožavane "peščane plaže"?
  (Dugi otok non sara mai Isola lunga, 27. septembar 2022 09:33)

  # Link komentara

 180. Добра жена.
  (Бананамен, 27. septembar 2022 09:32)

  # Link komentara

 181. Idealan članak za razotkrivanje psihopatologije jednog naroda. A tek broj i sadržaj komentara, ovo treba pokazati svakome ko se zavarava kako su se neke stvari vremenom i novim generacijama promijenile
  (Brko, 27. septembar 2022 09:31)

  # Link komentara

 182. Idealan članak za razotkrivanje psihopatologije jednog naroda. A tek broj i sadržaj komentara, ovo treba pokazati svakome ko se zavarava kako su se neke stvari vremenom i novim generacijama promijenile
  (Brko, 27. septembar 2022 09:31)

  # Link komentara

 183. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)


  Alo bre, kakav fasizam u Ukrajini ? Vi verujete sve sto vam rusi kazu ?
  (zoki, 27. septembar 2022 09:27)

  # Link komentara

 184. Interesantno je kako bi srbi vratili nesto sto nije njihovo. Nakon ovog sa putinom nitko u europi ne zeli lidera koji svojata tudje teritorije. Na vasu zalost u istri ima manje od 5% istrijana prema zadnjem popisu. Ipak oni ce i dalje biti istrijani ka i ja dalmatinac ali smo prije svega hrvati upravo radi talijana,madjara i naravno vas srba
  (Kapelica, 27. septembar 2022 09:25)

  # Link komentara

 185. @Filip covek koji negira da je pocinjen genocid (ili makar etnicko ciscenje) nad Italijanima u Dalmaciji i Istri, kao i da je Istra bila deo Italije do 1945, optuzuje one koji to znaju da ne znaju istoriju (i da su maloumni i sta sve ne)?! bravo, treba ti dati za nagradu drzavljanstvo SAD, tolika drskost uz neznanje (ni)je retkost.
  (pismen, 27. septembar 2022 09:20)

  # Link komentara

 186. "Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista."

  Kume, malo je. Koliko je bilo saradnika okupatora, ta brojka je trebala biti barem troduplo veća.
  Dajte podatak koliko metaka je ispaljeno prilikom osvajanja Beograda. A potom dajte podatak koliko se njih u Beogradu borilo protiv okupatora.
  (Žanka Stokić, 27. septembar 2022 09:19)

  # Link komentara

 187. Sto se tice Tita on je bio elementarna nepogoda koja je zadesila i Srbe i Italijane i posle rata odnosno ratnih dejstava je streljao poimence oko 60 hiljada Srba a verovatno i jos toliko i to najuglednijih a zasluzan je i za negativnu kadrovsku politiku u svim drzavnim polugama koja nam se i danas obija o glavu.
  (Aleksa Pufta, 27. septembar 2022 07:45)

  Klasična laž i podmetačina neznalica i desničara. U Srbiji je streljano oko 56000 ljudi, od toga su 30000 nemački vojnici, a oko 15000 madjarski fašisti, oni kojima sada u Novom Sadu dižu spomenik. Ostalo su ljotićevci, nedićevci i četnici, uglavnom velika bagra.
  Ovo je sve vrlo lako proveriti, ali mi volimo mitove i laži, tako pokrivamo sopstveni jad i bedu.
  (Mali Hijavata, 27. septembar 2022 09:07)

  # Link komentara

 188. E da znas sta je tek Srbima uradio, a neki ga jos vole...
  (Entropy fighter, 26. septembar 2022 16:11)

  Podeli to sa svojim fašistima.
  (UjkaŽitko, 27. septembar 2022 09:07)

  # Link komentara

 189. Ima neko pametniji i od nas srba. Samo mi svom krvniku držimo spomenik i grob održavamo.
  (Boris, 26. septembar 2022 16:11)

  Da, fašisti...
  (UjkaŽitko, 27. septembar 2022 09:06)

  # Link komentara

 190. Fašisti su uvek protiv Tita!
  (Domaćin, 27. septembar 2022 00:40)

  Šta ćeš, prokletstvo malih razlika.
  (Milojica Johnson, 27. septembar 2022 09:06)

  # Link komentara

 191. E da znas sta je tek Srbima uradio, a neki ga jos vole...
  (Entropy fighter, 26. septembar 2022 16:11)

  Šta?
  (UjkaŽitko, 27. septembar 2022 09:05)

  # Link komentara

 192. Jugoslavenski kralj je, kao da je njegovo, potpisao predaju Istre , otoka i daömacije italiji
  .Zato smo i rijesili dubre u marseju..
  Ne vidim kakve veze imaju srbi sa istrom, inace sa hrvatskom gdje su manjina..
  (Igorsulic, 27. septembar 2022 07:59) Ološu bez morala i časti! Istru je dao, ali sve drugo vam je zadržao u komADU, da Broz integriše Hrvatsku kakva nikad nije postojala, i da se možete danas širiti nakon počinjenog genocida nad Srbima, Jevrejima i Italijanima.
  (bezobrazluk, 27. septembar 2022 09:02)

  # Link komentara

 193. Gdde je onda Drazin grob, i jos stotine slicnih njemu. A zasto su pobijene hiljade koje su poznate samo lokalnim mestima u kojima se to desavalo. To Tito nije naredio? Ma ajde...
  (midolare, 26. septembar 2022 23:13) 
  Draza je bas tamo gde mu je i mesto.
  (@midolare, 27. septembar 2022 09:01)

  # Link komentara

 194. Svi vrsni poznavaoci istorije, a život im se raspada pred očima, dok ni najosnovniji pravopis ne znaju.
  (eto budućeg topovskog mesa, 27. septembar 2022 09:01)

  # Link komentara

 195. Tačno, treba mu oduzeti orden i dati ga Paveliću koji im je poklonio Istru i Dalmaciju. I orden obavezno dati kardinalima koji su organizovali pacovske kanale kojima su fašističke ubice bežale iz Jugoslavije.
  Posthumno odlikovati i Musolinija, Hitlera, Himlera, Gebelsa, Ajhmana, Artukovića, Luburića, Francetića, Ljotića, Nedića, Dražu...sve koji drugačije misle pravo u logore i da se jednom za svagda završi "Konačno rešenje".
  U tome će je bratski balkanski narodi, po običaju, podržati.
  (Mali Hijavata, 27. septembar 2022 09:01)

  # Link komentara

 196. Mi Srbi trebamo da se izvinimo Italijanima za sva nedela koja smo im ucinili u prvoj polovini dvadesetog veka.A Italijani su nam odgovorili spasavanjem Srba od ustaskog noza i dokazali da su veliki narod.
  (Nemanja991, 27. septembar 2022 09:00)

  # Link komentara

 197. ... Italijanski fašisti su u drugom sv. ratu spasili jedan broj Srba u Dalmaciji od ustaša što je istorijska činjenica. Za Istru se zna da su je potomci ustaša dobili kao ratni plen koji su u stvari Srbi izvojevali što bi u sadašnim okolnostima trebalo vratiti pravim vlasnicima. Ništa se ne može sakriti ni nepravedno oduzeto koristiti kao svoje a tu nije kraj već početak, opa Đurđo!
  (Bukač, 27. septembar 2022 09:00)

  # Link komentara

 198. Ako gospođa oće drugu Titu oduzet orden pa neka ga oduzme.Neka ga dodjeli Musoliniju.Nemam ništa protiv ali ako oče dirati ono šta je moje i šta će bit moje dice onda imamo problem.
  Nakon rata počinjen je zločin nad Talijanima i on se ničim ne može opravdati ali se ne može ni ispravit novim zločinima i ratovima.
  Pristajanje uz fašizam je danas znak gluposti i nekulture.
  (miro split, 27. septembar 2022 08:59)

  # Link komentara

 199. Još davne 1967. služio sam vojsku u Karlovcu. Bilo je tu momaka iz Istre. Njih je vređala reč da su oni Hrvati. Uvek su za sebe govorili da su Istrani. Kako onda, tako i sada.
  (e,

  koju si ti to vojsku služiosa kojim dečkima iz istre
  (dalibor, 27. septembar 2022 08:56)

  # Link komentara

 200. Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko zemlje!
  Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
  Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?
  (Velikaya Horvatiya, 27. septembar 2022 08:53)

  # Link komentara

 201. Istra nema ni 7% a Dalmacija ni3% italijana, šta tu mogu njihovi fašisti? Nema vama četnicima utehe od 95g i neće je biti dok ste živi, ko šta vam nema ni vekovnog srpskog mora, kojeg vam tako maestralo izbiše iz glave 95g da sada letujete na grčko i tursko ili albansko more hahaha
  @Dara iz Karlobaga

  Da vam nije Vatikana i Nemacke i danas bi preko Istre isli od Zagreba do Splita. Takodje da nije blentavog Aleksandara Karadjordjevica jos ne biste ni postali drzava.
  A ako se slucajno kolo srece pa ovuda budu prolazili Rusi kao 45te nisam siguran da necete dobiti milo za drago i za Jasenovac i za Oluju.
  (Aca, 27. septembar 2022 08:52)

  # Link komentara

 202. Znate li zašto je Bosna postala muslimanska, a Bošnjaci poturčeno Hrvatsko cvijeće? Osmanlije dolaze, a hrvatski fratri u Bosni su zaratili sa papom jer nisu hteli da ga priznaju, zato jer su oni svoj-samostalni red siromaha i dobročinitelja! A tada, ko je bio protiv pape pušten je da ga muslimani pregaze. Zato je pregaženo sve pravoslavno na jugu Evrope pa i Bosna, a prva katolička Hrvatska nije, zato jer su je branila i sva katolička braća, posebnoTalijani i Austrougari. Inače, Ivan Pernar u Saboru RH javno reče da je papa izdao Hrvate u Bosni i koga briga... eto, jako interesantna tema kad bi imao ko da o tome piše i govori, recimo, prvo udžbenici? Znate li da na Blajburgu zajedno sa Ustašama ima i oko 6.000 muslimana iz Bosne, tog uvenulog Hrvatskog cvijeća, koje je radilo bratsku NDH? Blajburg je, kako reče muftija na komemoraciji, do 95g bio najveće mesto stradanja muslimana u Evropi? Uvenu ono i preko 8.000 u Srebrenici sa Babom dok su radili muslimansku državu i protiv svoje braće katolika i tih muslimana ubijenih na Blajburgu?
  Turski povjestnik Aali (1542.-1599.) rodom iz Galipolja, TRIDESET je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao HRVATIMA. U svomu djelu Tarihi Aali... Croativnet KAVAZOVIĆU NA’ ČITAJ: Tko su bili stanovnici BIH u očima Osmanlija.
  (Kulen, 27. septembar 2022 08:52)

  # Link komentara

 203. @Vera - Timeo hominem unius libri.... Poluinformisanast, povrsna informisanost, znanje je najopasnije!
  (boris.74.ns, 27. septembar 2022 08:52)

  # Link komentara

 204. Za sve je kriv onaj vizantijski sluga i prvi huškač i trovač i delitelj, sada sv. Sava. Koji je, kad se Crkva cepala, obmanjivao Srbe da se odvoje i izdaju svoju braću katolike(Hrvate i Severne Slovene i Papu) i da prodaju veru za večeru i obrnu se Vizantiji i 500g ropstvu. Nikada neću zaboraviti, kad je Patrijarh Pavle(koji je 91g onako slao popove po RH i BiH da ispiru mozak Srbima i huškaju ih na rat i genocid za Veliku i Nebesku Srbiju), rekao isprerd Savinog hrama, za srpsku TV, kako je sveti Sava bio taj, koji je u vreme kad se Crkva delila, vodio Srbe "na pravi put" i zato je on sada kako reče, "temelj SPC". Tako je i on priznao kakvo je zlo bio taj "Sava Delitelj"! Vreme je da se o tome otvoreno govori, pa i to kako je to on odveo Srbe od braće u propast, od bitke na Kosovo polje do 500g ropstva i mitova i legendi i laži i obmana i pokretanja ratova i genocida... Nema više Vizantije a Rusija ne može da je menja, jer će isto završiti ko i ona, ko i Aja Sofija(iz koje je Vizantija trebala da upravlja sa celom Crkvom), je na vreme ispravljena sa minaretima iz tog vizantijskog i satanističkog krivoslavnog zla, a ovo ostalo polako propada ili se cepa i autokefiše međusobno. A jasno je da mira očito neće biti, sve dok opet ne dođu Turci, da isprave i taj hram sv. Save onako sa minaretima ko Sofiju, pa će posle narod imati neke šanse za mir?
  (Koren, 27. septembar 2022 08:50)

  # Link komentara

 205. Ako je Istra italijanska, onda je i cela Srbija, sa obzirom da imamo VIMINACIUM, gde su arheo nalazi svi rimski i sve pisano na latinici, a ćirilica je došla sa cepanjem Crkve, sa pravoslavljem iz Vizantije, iato ko i dviglavi orao i 4c i svo zlo...
  (Istočni greh, 27. septembar 2022 08:47)

  # Link komentara

 206. Isus: Ja sam put, ISTINA i život...Sotona je lažac, on je otac svih laži...
  Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
  Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
  Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.
  A ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!? Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?
  (Vera, 27. septembar 2022 08:44)

  # Link komentara

 207. @Loznica Gucevo ...

  Nemas ti pojma o istoriji, a verujem da bi se zacudio kada bi saznao koliko su Srba spasili ti isti fasisti i zlotvori od ustaskih kama i jama. Italiji je trebalo podici spomenik u znak zahvalnosti, a ne Francuskoj. Takodje, ako ne znas, a verujem da ne znas jer si ucio kao i ja komunisticku istoriju, najvise je bilo italijanskih borodova koji su prevozili nasu vojsku na KRF. Ne francuskih ili nekih drugih. Dosta nam je vise lazi i propagande komunisticke.
  (Petros, 27. septembar 2022 08:44)

  # Link komentara

 208. (Dara iz Karlobaga, 27. septembar 2022 08:16

  Nema ni vama! Vi kad ste junacki poklali zene i decu sad lepo letujete jesenujete zimujete i prolecujete u nemackoj i irskoj a zemlju ce vam naseliti arapi i vijetnamci a i italijani da vrate oteto koje niste ni zasluzili!
  (Sale, 27. septembar 2022 08:43)

  # Link komentara

 209. tito jeste oteo istru i dalmaciju talijanima i dao hrvatskoj, činjenice. pa dovoljno pogledati gradove tamo i vidit da je to talijansko. u koje se spustili vlaji sa brda oko tih gradova i proglasili se hrvatima.
  (hrvoje, 27. septembar 2022 08:41)

  # Link komentara

 210. @vera
  Al je tebi dobrooo... "kitio si cvecem svakog osvajaca pevajuc mu himne bestidno i glasno" istorija hravata, ukratko.
  (karadjordje, 27. septembar 2022 08:36)

  # Link komentara

 211. Svi na Đoku.
  (Helix7, 27. septembar 2022 08:26)

  # Link komentara

 212. Nemoj bre ove komunjare ce da pocrkaju!
  (zika, 27. septembar 2022 08:24)

  # Link komentara

 213. @virus

  Pa evo ti primer Putina koji je uzor svih desničarskih autokrata a koji je započeo rat u Ukrajini, ne moramo da idemo u istoriju i pominjemo fašističke partije koje su preteča ovih danas.
  (Vlada, 27. septembar 2022 08:23)

  # Link komentara

 214. Ako hocete da rascistite sa Isorijom Tita, cija dalmacija, Istra braco Srpski komunisti, prvo iselite Tita svecano iz Bgd i vratite ga Hrvayskoj jer on je navodno Hrvat. Kad Hrvati hoce deo Vojvodine u granica "NJIHOVOG KATASTRA" pa neka mu se klanjaju u njihovojALEJI VELIKANA USTASKIH ZLOCINACA svih fela. Samo sto bi zbog toga doslo do velikih nemira i sukoba Srpskih starih i novih komunista Srbije
  (Zoran, 27. septembar 2022 08:21)

  # Link komentara

 215. Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
  Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?
  (21VEK, 27. septembar 2022 08:19)

  # Link komentara

 216. Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
  (Vera, 27. septembar 2022 08:17)

  # Link komentara

 217. Istra nema ni 7% a Dalmacija ni3% italijana, šta tu mogu njihovi fašisti? Nema vama četnicima utehe od 95g i neće je biti dok ste živi, ko šta vam nema ni vekovnog srpskog mora, kojeg vam tako maestralo izbiše iz glave 95g da sada letujete na grčko i tursko ili albansko more hahaha
  (Dara iz Karlobaga, 27. septembar 2022 08:16)

  # Link komentara

 218. Izgleda ludo kao i Musolini. Evropi se još crnje piše sa ovakvim ludacima koji populizmom omađijavaju narod. Na kraju će ujka Sem da opet čupa Evropu iz rata ali on ništa ne radi besplatno, zato čemo biti siromašnija i zavisnija od SADa nego što je. Ako narod koji ima obavezno obrazovanje ne može da iznedri i izglasa bolje od ovog onda bolje nije ni zaslužio.
  (Nikola, 27. septembar 2022 08:13)

  # Link komentara

 219. U Italiji pobedila desnica. I sta ce te kvazi Srpski neoliberali i kvazi Srpski NVO dezurni pljuvaci isto tako kvazi Srpski desnicari koga ce pljuvati vredjati itd.. Italija je u EU, morate menjati svoje stavove ili imate neka svojanovo/stara objasnjenja/opravdanja.
  (Zoran, 27. septembar 2022 08:10)

  # Link komentara

 220. Istra je Italijanska teritorija i tako treba i da bude u buduce
  (maria, 27. septembar 2022 08:01)

  # Link komentara

 221. Evo jucer bila proslava dana Istre, kada je odluceno o propojenju Istre matici Hrvatskoj!
  Najveci neredi su izbili kad su iz Pule i Rovinja uklonjeni povijesni hrvatski grbovi.
  "Divna zemljo, Istro mila,
  zemljo roda hrvatskog " su stihovi himne Istre, sbsko vecer imate je na radiju, prije "Lijeoe nase "!
  Jugoslavenski kralj je, kao da je njegovo, potpisao predaju Istre , otoka i daömacije italiji
  .Zato smo i rijesili dubre u marseju..
  Ne vidim kakve veze imaju srbi sa istrom, inace sa hrvatskom gdje su manjina..
  (Igorsulic, 27. septembar 2022 07:59)

  # Link komentara

 222. Odgovor ovima koji pišu o "Titovom" genocidu nad Srbima. Nakon rata trebalo je provesti higijenske mjere. Domaći izdajnici, kolaboracionisti Četnici, koji su nemilice klali po Srbiji familije Partizana trebalo je kazniti. To su radili srpski Partizani, isto kao što su Hrvatsku od Ustaša čistili hrvatski. Krajem rata domaći izdajnici masovno su prelazili na pravu stranu, osim onih okorjelih koji su zaslužili kaznu. To što je Srbija rehabilitirala Četništvo je velika sramota. Četnici su surađivali sa okupatorima i Ustašama u borbi protiv Partizana. Na Neretvi je 18.000 Četnika čekalo da pobije Partizane. Četnici nisu imali koncentracione logore, oni su klali na licu mjesta i pljačkali po selima, kako srpskim tako i ostalim. Pobjednici su se na kraju rata osvetili, ne samo u Srbiji, nego u cijeloj Jugoslaviji i Evropi što je bilo normalno. A o liku i djelu Tita, sve je rekao njegov sprovod. Ima na YouTubeu pa neka pogledaju mladi koji su kasnije rođeni.
  (Rade, ZG, 27. septembar 2022 07:56)

  # Link komentara

 223. Ovo je vrijeme budala ali nece dugo trajati, ni ti avetinjo neces dugo biti, ako uopste i budes premijerka!
  (warlock, 27. septembar 2022 07:51)

  # Link komentara

 224. 21.v.idemo u Italiju na Jadransko more. To su naši prijatelji koji su nas spašavali 1941-45 od krvata serijskih ubica dece,žena...
  (Bog nikom dužan ne ostaje, 27. septembar 2022 07:48)

  # Link komentara

 225. >> Izmileli misevi iz rupa,pa se pitam da li je Putin u pravu kad kaze da se bori protiv nacizma!?

  Ako razne putinove pomagace uzmes i analiziras sta govore i kako se ponasaju videsec da je svaki ponaosob vise desnicar i po vokaciji nekakav neofasho od ove zene!
  (Crno-beli kolaps, 27. septembar 2022 07:47)

  # Link komentara

 226. sve je to bilo rimsko carstvo.
  i singidunum da se vrati rimu!
  (dude, 27. septembar 2022 07:45)

  # Link komentara

 227. Ja se kao Srbin duboko izvinjavam Italijanima zbog postupaka poludelog Aleksandra Prvog Karadjordjevica koji umesto da je brinuo brigu Srbije i srpskog naroda i pravio dogovor sa saveznicima iz Prvog rata Italijanima cije su nas ladje prevezle iz Albanije na Krf (a ne francuske), zinuo da stoluje do Istre. Sa kim je tikve sadio zasluzeno su mu se obile o glavu.

  Sto se tice Tita on je bio elementarna nepogoda koja je zadesila i Srbe i Italijane i posle rata odnosno ratnih dejstava je streljao poimence oko 60 hiljada Srba a verovatno i jos toliko i to najuglednijih a zasluzan je i za negativnu kadrovsku politiku u svim drzavnim polugama koja nam se i danas obija o glavu.
  (Aleksa Pufta, 27. septembar 2022 07:45)

  # Link komentara

 228. >> strana koja izgubi ostaje bez teritorije i ljudi. kao što je italija izgubila u ratu i ostala bez njenog severnog dela jadrana, kao što je nemačka ostala bez danziga, kalinsburga

  Danzig i Alsas je Nemacka izgubila jos u prvom ratu, ali taj grad je bio oduvek poljski izlaz na more (moze se lako zakljuciti studiranjem itorijeksih karti). Ali Königsberg, Stettin, Pomeranija i Slezija su izgubljeni da bi sovjeti mogli Poljcima oteti delove danasnje zap. Ukrajine i Belorusije...
  (Žika, 27. septembar 2022 07:44)

  # Link komentara

 229. Komunisti na aparatima...
  (Nikola035, 27. septembar 2022 07:43)

  # Link komentara

 230. >> Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno.

  Transfer blama, Srbija sa takvim majndsetom ne moze nikako u EU da tamo onda pravi saveze sa takvima i (u ime Rusije) rovari protiv Evrope!
  (Žika, 27. septembar 2022 07:36)

  # Link komentara

 231. Istra je nama Srbima uvek bila Italija i jos je.
  (dragan

  Ma daj hahaha, pa vama je i Krajina Srbija, i Kosovo hahaha. Covječe u kakvoj vi iluziji živite.
  (Rino, 27. septembar 2022 07:33)

  # Link komentara

 232. Kad vidim komentare, nije mi žao što Srbija propada. Maloumnost, neukost, nepoznavanje istorije, žutilo, šund, kič, i srednjovekovne ideje.
  (Filip, 27. septembar 2022 07:28)

  # Link komentara

 233. Ma bravo, konačno da je neko na intelektualnom nivou Zanoktice raskrinkao Bravara. Evo šta je sve Tito uradio: istrebio i pobio Jevreje u celoj Italiji i Evropi, dao čitavu Bosnu i Hercegovinu NDH, Srem čitav NDH, Banat Nemačkoj, Bačku Mađarskoj - svetom Hortiju Orbanovskom, Sandžak, Kosovo i Metohiju i Crnu Goru Musolinijevoj Italiji (vidim da se većina komentatora loži na Musolinija koji je posle toga Kosmet pripojio Albaniji), Vranje i okolinu Bugarskoj. Nakon što je sve to lepo podelio, pokupio je narodno zlato i otišao u London da tamo puši havane i ispija koktele, dok je naš kralj sa the đeneralom bukvalno krvario po bosanskim i hercegovačkim brdima, ranjavan, izmučen, gladan, sa gomilom ranjenika i mučenika oko sebe.
  (Života, 26. septembar 2022 23:13)

  Majko mila kakva šizofrena brljotina. Tito trebio jevreje po celoj evropi, skupljao zlato, ahahaha!
  (lekovi ne pomažu, 27. septembar 2022 07:25)

  # Link komentara

 234. Još davne 1967. služio sam vojsku u Karlovcu. Bilo je tu momaka iz Istre. Njih je vređala reč da su oni Hrvati. Uvek su za sebe govorili da su Istrani. Kako onda, tako i sada.
  (e, 27. septembar 2022 07:24)

  # Link komentara

 235. miko@ a kod nas na svaki par 5 deteta kolko vidim, za 10 godina gazimo 15 miliona…
  (seljo, 27. septembar 2022 07:18)

  # Link komentara

 236. Komentatori dragi, Hrvatski, Srpski i ostali:
  Ova gospodja je čist populista, govori ono što ljudi pojedinog profila na koje ciljaju za izbore žele da čuju. Čije god bile Istra I Dalmacija u prošlosti, one će ostati u okviru Hrvatske, jer je takva promena moguća samo ratom ili referendumom a u EU je to trenutno nemoguće realizovati.
  Ipak, meni kao posmatraču je ova vest zanimljiva prvenstveno iz razloga da još dobar broj Italijana misli da je to njihovo. Da nije tako, ova gospodja tu priču o Istri I Dalmaciji nikad ne ni ni pomenula. Ipak znači to pokriva mišljenje i želje jednog broja italijanskih glasača. Ako je procenat Italijana toliko mali nemaju nikakve šanse. Onda bi i Madjari i Rumuni imali šanse da prisvoje delove Vojvodine. Not happening.
  (Optimista pripravnik, 27. septembar 2022 07:06)

  # Link komentara

 237. Opet se budi fašizam, da, kroz desnicu, i srbi ga u proseku podržavaju, bar kao što se vidi iz komentara.
  (Danger, 27. septembar 2022 07:05)

  # Link komentara

 238. Šta hoće ovi Madjari i Italijani da podele Hrvatsku.Podela u najavi,najava budućih dogadjaja,stižu rafali
  (Dex, 27. septembar 2022 07:04)

  # Link komentara

 239. Svaka cast i treba Brozu oduzeti orden jer je zlikovac!Dalmacija i Istra su oteti od Italije a oteli su je Srpski partizani koji su stvorili Hrvatsku drzavu a ona ih protjerala i pobila.
  (miki, 26. septembar 2022 23:48) # Link komentara

  Teorija ti uopće ne drži vodu.
  Da bi "srpski partizani" bilo šta i od bilo koga mogli nešto oteti i dati nekome, morali bi se izborit i pobijedit, jel tako?

  Međutim, kako znamo, srbi su sve ratove izgubili tako bi i taj rat da borbu nisu preuzeli hrvati ...i ostali.
  Znači, mi i ostli smo dobili rat, vi ste se samo šlepali uz nas...
  I zadnji ratovi su dokaz tome.

  :):):)

  Ako moderator ovo ne objavi, nema talenta za argumentirani razgovor. :):)
  (Pr, 27. septembar 2022 07:01)

  # Link komentara

 240. Srbija kao uvrijeđena ostavljena mlada, neslaganha u novpm braku njenog bivseg docekala ko ozebo sunca. A ona sa siptarima osta sama. A da i rusi su ti da je utjese
  (Radosav, 27. septembar 2022 06:58)

  # Link komentara

 241. @Rade: mogli bi ići na naše more da tito im nije poklonio nakon genocida
  (iskvarena verzija austrijskog, 27. septembar 2022 06:54)

  # Link komentara

 242. Tamo gde su bili talijani,ustaše nisu smele raditi zločine...talijani su branili srbe..Viva Italia...Istra talijanima
  (Pecaroš, 26. septembar 2022 22:58)


  Tamo su na našoj strani
  Ne mrze nas Talijani 🇷🇸 🇮🇹
  (RSKrajina, 27. septembar 2022 06:53)

  # Link komentara

 243. 500 komentara da komsiji crkne krava. Necete dragi Srbi tako povratiti Kosovo. Samo ekonomija i dobri uvjeti zivota Srbina Spasava. Ostalo je mlacenje prazne slame. She najbolje.
  (Marko, 27. septembar 2022 06:47)

  # Link komentara

 244. 500 komentara da komsiji crkne krava. Necete dragi Srbi tako povratiti Kosovo. Samo ekonomija i dobri uvjeti zivota Srbina Spasava. Ostalo je mlacenje prazne slame. She najbolje.
  (Marko, 27. septembar 2022 06:47)

  # Link komentara

 245. Izbio je treći svetski rat. Mi ćemo se priključiti kad završimo drugi.
  (Avala, 27. septembar 2022 06:42)

  # Link komentara

 246. U komentarima se najbolje vidi duh velikosrpstva. Vlažni snovi Srba da rasparčaju Hrvatsku.
  (Neće moći, 27. septembar 2022 06:40)

  # Link komentara

 247. "Bilo bi dobro da neštookušaju da napokon vratimo Trst Hrvatskoj. Nemogu reći da su Talijani kukavice kao Srbi al tu su negdje blizu
  (nebojša, 26. septembar 2022 23:37) # Link komentara
  Preporučujem(+39)"

  Jel ovo sarkazam? Ili nebojša i njih 38 ne znaju da je između Trsta i HR Slovenija.
  Ah da HR već ima takve granice na drugim mestima...
  Da je zona Trsta pripala Yu bila bi u Sloveniji. Gorica, Nova Gorica...
  (Voker, 27. septembar 2022 06:34)

  # Link komentara

 248. Čim vama drugosrbijancima nije dobro, meni je super. I da, ona ne može da otme nešto što im je oteto, može samo da vrati. Isto kao i Krim.
  (kuku lele, 26. septembar 2022 23:39)

  Sta "Krim"?
  Krim je prvi put u istoriji postao ruski u 18 veku. Pre toga je bio svaciji. Mogu i Grci da dodju i da kazu "Krim je bio nas, vracamo ga". Mogu i Turci. Mogu i mnogi drugi. Prouci malo istoriju, paceru.
  (Rezident, 27. septembar 2022 06:33)

  # Link komentara

 249. KONAČNO DA NEKO SRBOŽDERA I DIKTATORA BROZA POSTAVI NA PRAVO MESTO!!!
  NAŽALOST, GLUPI SRBI I DALJE ŽALE ZA NJIM,A NIKO NAS U ISTORIJI NIJE TAKO OJADIO KAO ON,NI TURCI!!!
  (Don Kihot, 26. septembar 2022 19:46

  Ipak nas je kralj više zavio u crno stvaranjem yug posle I sv rata. Ovaj odmah iza njega.
  Inače podržavam da Italija vrne što je njihovo.
  (bVb, 27. septembar 2022 06:30)

  # Link komentara

 250. Narodi koji su dobili komuniste na vlasti 1945. nisu dobili slobodu ni priliku da se ekonomski i mentalno zdravo razvijaju. Svi narodi koji su imali komuniste na vlasti su dubiko traumatizirani. To ne znači da prethodnici komunista nisu bili užasni (fasisti i nacisti).
  (Traume, 26. septembar 2022 22:15)

  Ali su zato dobili stanove.
  (Dusan, 27. septembar 2022 06:30)

  # Link komentara

 251. (Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 23:58)

  Теби је очигледно потребно једно добро посматрање у институцији...
  Такво накарадно размишљање нас је и довело ту где јесмо.
  (Радије господар нула, 27. septembar 2022 06:18)

  # Link komentara

 252. 500 komentara svršavanja, na vijest da bi neka Talijanka da "vrati" Istru i Dalmaciju, hahahahahha

  Kamo sreće da hoće da pokušaju, bit će, kako ono vi Srbi kažete, optimistično, "Dogodine u Trstu"..
  Samo što je to u ovom slučaju, realistično, a ne optimistično.
  Čuj, Italijani da nešto vrate.... Jakih ratnika, hahahahaha... Oplakah.
  Oni takve komplekse imaju od nas, da nas nikad u nogometu nisu dobili, a odigrali smo utakmica i utakmica...
  Meni kao Dalmatincu, Talijani su simpatični, obožavamo njihovu kulturu, mentalitet, jezik... Ali, kao vojnike, svaki Dalmatinac će se od srca nasmijati na ideju da bi Italijani mogli da "vrate" nešto...
  Ni do obale ne bi došli, eventualno neki otočić na prepad, s kojeg bi naglavačke izletili, dok kažeš "Može jedna s 4 vrste sira?"
  (Matan, 27. septembar 2022 05:43)

  # Link komentara

 253. (aca, 26. septembar 2022 21:51)

  Albanski lobi je specifican. A sto se ove zenske tice i ja da imam onako sugavu obalu kakvu Italija ima i ja bih trazila Dalmaciju i Istru. Nije ona ni mutava zna da je bolje nego sto sad ima. Moza ona da prica sta hoce nema od toga nista.
  (Lea USA, 27. septembar 2022 05:24)

  # Link komentara

 254. Napalise se Srbi ko hepo kockice hahaahaahah
  (hahaha, 27. septembar 2022 04:45)

  # Link komentara

 255. Koliko cetnika i domacih izdajnika u komentarima , kada macke nema misevi kolo vode. SF/SN
  (goranac, 27. septembar 2022 03:41)

  # Link komentara

 256. Mi Srbi jednostavno ne možemo da podnesemo činjenicu da smo najuređeniju, najprosperitetniju, najsposobniju i NAJUGLEDNIJU državu imali upravo pod tim komunističkim samoupravnim sistemom koji pljujemo. Ne uklapa im se u staromodni koncept Srpstva, i to ti je. A jedni Šveđani su to precrtali od nas. Ali nema veze, evo već tri decenije imate to za čim ste kukali, pa pogledaj sine na šta to liči. Sramota.
  (N.Aksentijević, 27. septembar 2022 03:21)

  # Link komentara

 257. Ubedljivo su najjadniji komentari koji opravdavaju Brozov posleratni genocid nad Srbima vadeći se na nekolicinu tobožnjih Srba, njegovih kriminalaca i robijaša, koji ni po čemu nisu Srbi, ali su radili po njegovoj komandi.
  (Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 23:58)

  Meni je sad zao sto sto nije bio rigorozniji i okrutniji, a tvoj komentar ide u korist tome.
  (Marko, 27. septembar 2022 03:12)

  # Link komentara

 258. zbog Kosova ce svi traziti nesto sto misle da im pripada a nalazi se u tudjoj zemlji, s tim da je Kosovo jos najmanje zasluzilo da bude oteto od strane Albanaca. Sta, treba njima da pripadne samo zato sto ih ima vise? Pa u svetu ima na desetine takvih primera pa niko nije dobio nezavisnost. A kad im to neko spomene kazu "Kosovo je izolovan slucaj" naravno niko nikad nije dao obrazlozenje sta je toliko specificno u vezi Kosova da bude oteto od Srbije, nego se na tome da je specificno zavrsava svaki razgovor na tu temu.
  (aca, 26. septembar 2022 21:51)

  Specifično je to da je bilo vojno i politički izvodljivo; za šta smo sami krivi. Dve su stvari potrebne za ocepljenje: etnička većina, i vojna sposobnost da se to ostvari, kako u samom sukobu tako i što se tiče saveznika. Kad se to ispuni, ćao doviđenja.
  (Rale, 27. septembar 2022 03:09)

  # Link komentara

 259. Sram ga bilo, ubijao okupatora po sopstvenoj zemlji.
  (034RS, 27. septembar 2022 02:56)

  # Link komentara

 260. Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno. Kad je vidim na ovoj slici, nije mi dobro. Tačno pogled neuračunjive osobe koja radničkoj klasi priča bajke za malu decu, ko i ovi naši desničari. A sve ih Putin finansira i gaji godinama.
  (BG, 26. septembar 2022 21:12)

  Bolje I bajke nego realnost u kojoj nastavnik nosi vestacke grudi velicine Banovog brda, u kojoj ubice slobodno setaju, u kojoj pojedinac nema prava na samoodbranu i realnost u kojoj majka samo radja bez ikakvog uticaja na svoje dete. I kada vec levelujes.....izuzetno bedno.
  (Dusan, 27. septembar 2022 02:36)

  # Link komentara

 261. Oduzmite im sve sto su ukrali! Njima ionako ni ne treba svi se odselise u Irsku! Zivela Italija
  (Veliki Strumpf ???, 27. septembar 2022 01:48)

  # Link komentara

 262. Mukice, pa vi prizeljkujete zlo drugima. Pa kako su vas tako ucili, nemate majku? Nisu? Aha, oduvek ste takvi, OK.
  (Slovenac, 27. septembar 2022 01:47)

  # Link komentara

 263. Titu da oduzmu orden, a od Hrvata da uzmu ono sto im pripada - Istru, Kvarner i Dalmaciju.
  (Komsija, 27. septembar 2022 01:41)

  # Link komentara

 264. Nevezano za ovo, poslusao par govora ove zene, deluje kao kompletan imbecil
  (dobra fora realno, 27. septembar 2022 01:25)

  # Link komentara

 265. Ova ce da ujedini Srbe i Hrvate ponovo…
  (vali, 26. septembar 2022 17:34)

  A sta vas briga Hrvati, igrate dobar fudbal.
  (Sajber Nindza, 26. septembar 2022 17:42

  Gazi, gazi mala, sitno nožicama. Gazi, gazi mala prvo Fažana, pa sve do Vodnjana.
  (Slobodan Penezić, 26. septembar 2022 19:48)

  Dobiše i Hrvati svoje Šiptare.
  (Edgar, 26. septembar 2022 21:12


  Sta je sad Hrvati, pre neki dan ste isli po Milanu i "hajlhitlerovali". Ako gazde traze Istru, ima da im date Istru.
  (Darwin Awards, 26. septembar 2022 22:50

  Najjaci komentari. Srbi kraljevi, bas ste me nasmijali. Pozdrav iz Sibenika
  (Sibenka, 27. septembar 2022 01:24)

  # Link komentara

 266. Naravno da je fašistička unuka protivnica partizana.
  (Bog, 27. septembar 2022 01:20)

  # Link komentara

 267. Svasta citam nemogu da vjerujem TITO je covjek Koji je drzo bratstvo I jedinstvo a sad ga blate..... Covjek Koji nista nije ukrao od drzave, sagradio je I bila drzava neko I nesto a sad se svaka muva nesto pita uzas.... Srbi se smiju Hrvatima a oni Srbima Zalosno
  (KENAN, 27. septembar 2022 01:09)

  # Link komentara

 268. Kako se samo pjene potomci Osmanskih Vojnika na spomen Hrvatske.... neopisivo.

  Neopisivo je vase prisustvo na nasim portalima dok meni i 99 % srba ne pada na pamet da posecujemo vase.
  (andrej, 27. septembar 2022 01:08)

  # Link komentara

 269. Јоооој Тито драги! Судећи по коментарима, многи не делеле фашизам од нацизма. Фашизам је супротно од Нацизма! Ајде се мало едукујте, па крените да паметујете. Као два иста, а иначе различити. Ај мало ...
  (МАЛИ ЧОВЕК, 27. septembar 2022 00:57)

  # Link komentara

 270. Realno, da nije bilo Italijana, od Boke pa do Trsta bio bi krš i golet.
  Viva Italia.
  (VlajkoBG, 27. septembar 2022 00:56)

  # Link komentara

 271. 'Neutralni felš' možda jeste nepismen, ali mu je geografija jača strana. Pronađe tip čitav novi grad u Evropi: 'Kalinsburg'.
  (Al, 27. septembar 2022 00:54)

  # Link komentara

 272. Као прво, Италијани нису били нацисти, него фашисти. Хиљаде Јевреја су нашле спас бегом на територије Југославије које су окупирали Италијани, јер они нису дозвољавали масакре и депортације. Нажалост, многи од њих су страдали након капитулације Италије. Слично је било и са Србима, тамо где је била Италија није било усташких покоља. Друго, да кнез Павле није оборио владу Милана Стојадиновића, Краљевина Југославија би ампутирала Хрватску у корист Италије, а обала би била подељена по Лондонском споразуму. Југославија би окупирала северну Албанију са Драчом. Из данашње перспективе - далеко боље решење од Бановине Хрватске и НДХ. Нека ми опросте Хрвати, али мени Италијани нису никакво зло учинили.
  (Зоки, 27. septembar 2022 00:54)

  # Link komentara

 273. A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  O čemu ti to?

  NDH je bila podeljena na dvije zone: njemačku i italijansku. Nijemci su bili u Bosni, a Italijani u Hercegovini. Ako se pitaš šta su Italijani radili u Hercegovini, pa odgovor je spašavali su srpski narod od ustaških koljača. Postoje brojni izvještaji koji govore da su se italijanski oficiri zgražavali nad ustaškim pokoljima.

  Inače, pokolji Italijana u Dalmaciji i Istri imaju korijena u predratnim animozitetima i etničkoj mržnji između Italijana i Hrvata o čemu ostatak Jugoslavije nema pojma, niti ima veze. Pa prema tome podrška Italijanima.
  (odgovor, 26. septembar 2022 17:55)


  Pa zato sto je on Ustaša ili potomak istih ???
  (Pravda je dostizna, 27. septembar 2022 00:51)

  # Link komentara

 274. Malo vas je fašista pobio koliko ste zla naneli na prostorima exYu zajedno sa ustašama. Koliko srpske sirotinjske seoske dece po školama je zaklano od ruku Benita Musolinija, Ante Pavelića i Vjekoslava Luburića…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:19)


  A sta ti znas o svemu tom…

  Na svaku temu se pravis pametan , ustase da si napao pa da te razumem!


  Al branis ustase …?!

  Pa neka i ustasama malo zaigra …

  Oni podrzavaju Šiptare protiv nas , neslazemo
  Se svimmi sa ovom ali smo protiv Ustasa i radujemo se da im malo zaigra!Da imaju manje vremena da se bave nama!

  To je vise nasa mala
  Igra , Mi Srbi nismo Fasisti ali su nam
  Se Ustase bas bas zamerile i nemoj njih da podrzavas , bosna je tuga nas Srba a tamo gde su bili Italijani najmanje je zlocina bilo!


  Zapamti , Ustaše nikada nebrani!!!

  ????????
  (Pravda je dostizna, 27. septembar 2022 00:48)

  # Link komentara

 275. Bavljenje glupostima i stvarima koje nece popraviti danasnjost . Oduzimanje ordena svakako nece resiti ekonomske probleme i frustracije prosecnog gradjanin Italije zbog teske ekonomske situacije . Nece ovi sa ovakvom retorikom dugo biti na vlasti.
  (rcz, 27. septembar 2022 00:47)

  # Link komentara

 276. Mozak prosečnog "domoljuba" danas: Nemci i Talijani su svim silama branili narod od zločinca Tita, i zato Titu treba oduzeti orden a pola bivse Juge vratiti fašističkoj braći oslobodiocima! Većini je mozak na nivou kokoške, ili je to samo posledica uranijuma i loše droge?
  (Dare, 27. septembar 2022 00:42)

  # Link komentara

 277. mili-pa sto gresis kad pises frka a nista vi niste resili 95 granice se menjaju polako... nema zurbe ionako vas ima u celoj vasoj ljepoj koliko u beogradu tiha voda breg roni zemljak a drzava vam prazna polako doci ce to sve na svoje.
  (zvezdan, 27. septembar 2022 00:42)

  # Link komentara

 278. Fašisti su uvek protiv Tita!
  (Domaćin, 27. septembar 2022 00:40)

  # Link komentara

 279. Podrska nasim italijanskim prijateljima u povratku milenijumskih italijanskih teritorija i srecno gospodji Meloni u radu na obnovi italijanske ekonomije.
  (kont, 26. septembar 2022 16:19)

  Ako se ova retorika primi, u jednom trenutku će gospođa baciti oko na Niš!
  (Tata brada, 27. septembar 2022 00:39)

  # Link komentara

 280. Svaka cast i treba Brozu oduzeti orden jer je zlikovac!
  (miki, 26. septembar 2022 23:48)

  Josipa Broza nema skoro pola veka, a teletabisi se sad ovde takmiče da mu ordenje skidaju hahaha. Istina je da ne smete ni pred bistu da mu stanete, tastatura woriorsi. Ajde bolje smislite kako ovo malo dece i inteligencije da zadrzite u Srbiji. Nesto se ne secam da je bio takav egzodus omladine tokom Titivog "mraka". Valjda je toliko bilo mračno da niko nije znao gde je izlaz hahaha?
  (Vlada, 27. septembar 2022 00:36)

  # Link komentara

 281. dalmacija i istra srce srbije srce srbije i malo italijeeee
  (dukkkkdkkkk, 27. septembar 2022 00:36)

  # Link komentara

 282. Engleski projekat zvana ‘hrvatska’ polako nestaje
  (dule, 27. septembar 2022 00:32)

  # Link komentara

 283. Nije problem u pojedincu vec u masi. Pojedinac igra kako masa talasa. A masa predstavlja jedan matrix bez mozgovnih tela kojem upravlja saka politicara...
  (Miksi, 27. septembar 2022 00:27)

  # Link komentara

 284. “Titu oduzeti orden, on je odgovoran za pokolj.”

  Kad mogu Amerikanci da ruše spomenike i uništavaju knjige, što ne bi i Đorđa oduzela orden Titu.
  (Slažem se, 27. septembar 2022 00:24)

  # Link komentara

 285. @Novljanin CG, vaše ruke su PRLJAVE I KRVAVE do zla boga.
  (Vlak, 27. septembar 2022 00:23)

  # Link komentara

 286. Dule, 26. septembar 2022 18:10)

  Bravo Dule,znači ti imaš preko 1000 eura plaću? Mislim, pošto ja imam samo 30 % veću plaću...
  A ja nešto sitno pokupim i ljeti od turizma...neku siću. Eh, da bar živim u ekonomskom tigru...
  (Poreč, 26. septembar 2022 18:50)

  Pa blize je negde oko 6 hiljada evra mesecno, hvala na pitanju.
  Zavisi od meseca, mogu da radim odakle hocu, ali radim u Srbiji jer mi se ovde dopada.
  (Dule, 27. septembar 2022 00:22)

  # Link komentara

 287. Jao majko, 450 komentara vecinom srbende koje nisu preko Drine presli a kamoli u Istri bili. Isti takvi su najgrlatiji u pljuvanju onih s kojim nikad nisu rijec progovorili. Svi ih izbjegavaju pa traze virtualne prijatelje.
  (samoco muko, 27. septembar 2022 00:20)

  # Link komentara

 288. Највећа грешка Карађорђевића је излазак на италијанску обалу. Та отимачина је Александру дошла главе...
  (Невен, 27. septembar 2022 00:17)

  # Link komentara

 289. Istra je nama Srbima uvek bila Italija i jos je.
  (dragan

  Isto tako Vojvodina Mađarima i Hrvatima je uvijek bila Madarska i Hrvatska i još je i danas.
  (Austrougarin, 27. septembar 2022 00:15)

  # Link komentara

 290. Svaka cast i treba Brozu oduzeti orden jer je zlikovac!Dalmacija i Istra su oteti od Italije a oteli su je Srpski partizani koji su stvorili Hrvatsku drzavu a ona ih protjerala i pobila.
  (miki, 26. septembar 2022 23:48)

  Hahahaha
  (bajke, 27. septembar 2022 00:13)

  # Link komentara

 291. Talijana su već 1700 godina najveće čke, nakon što je rimsko carstvo popušilo kako je popušilo nikad se nisu oporavili.
  Pa oni nisu mogli dobit Etiopiju u WW2, samo su se šlepali švabama. Za njih je rat završio 43će i sad bi oni Istru.
  E pa samo dođite talijančići, u taj rat bi prvi krenuo.
  (Dubrovnik, 27. septembar 2022 00:12)

  # Link komentara

 292. (neutralni felš, 26. septembar 2022 23:00)
  istorija ne počinje 90ih kako bi ti voleo, pa da bude Srbi izgubili 90ih i čiča miča. Na sreću, istorija traje malo duže. I treba je proučavati razumeti, uočiti suštinu pojedinih civilizacija, istorijske tokove i cikluse. A ne kao ti, drviti o "velikosrpskom nacionalizmu" i primitivizmu Srba. Sram te bilo.
  (Жбрц, 26. septembar 2022 23:45)


  istorija traje malo duže od 90-ih? ma nemoj mi reći... uzgred, tako sa tatka da pričaš pa vidi kako ćeš da prodješ, osim ako nije lidbo ko ti.
  (neutralni felš, 27. septembar 2022 00:08)

  # Link komentara

 293. За нас Србе фашизам,нацизам и комунизам су једнако тоталитарни системи,тако морају бити заведени у уџбенике.Исто због грешака због којих је српски народ испаштао ни Краљ Александар Карађорђевић и Пашић не заслужују неко битно место,чак напротив,о улицама,трговима да не причам.
  Ми смо себи мајским превратом навукли проклетство да до данас нисмо имали доброг политичког вођу.Имали смо Стојадиновића и Ђинђића,који нису много урадили,само су показали могућности.
  (Нс бој, 27. septembar 2022 00:08)

  # Link komentara

 294. cveta nacizam i fasizam sirom 'savremene evrope'.
  (ledenjak, 27. septembar 2022 00:04)

  # Link komentara

 295. Podržavam da Italija vrati svoje istorijske teritorije pa da ubuduće letujemo u Italiji.
  (Zoran, 27. septembar 2022 00:02)

  # Link komentara

 296. Ubedljivo su najjadniji komentari koji opravdavaju Brozov posleratni genocid nad Srbima vadeći se na nekolicinu tobožnjih Srba, njegovih kriminalaca i robijaša, koji ni po čemu nisu Srbi, ali su radili po njegovoj komandi. A još i pravdaju tobožnje hrvatske komuniste, presvučene ustaše, koji su izgradili državu na NDH genocidu. Gospodo, Srbija nije imala predstavnika u Brozovim Jajcu, jer KP Srbije uopšte nije postojala, napravljena je naknadno. A Oznu su pravili na Visu Englezi. Toliko o vašem drugosrbijanskom autošovinističkom mentalitetu.
  (Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 23:58)

  # Link komentara

 297. Svaka cast i treba Brozu oduzeti orden jer je zlikovac!Dalmacija i Istra su oteti od Italije a oteli su je Srpski partizani koji su stvorili Hrvatsku drzavu a ona ih protjerala i pobila.
  (miki, 26. septembar 2022 23:48)

  # Link komentara

 298. Šta tu mogu fašisti ako je u Istri 7, a u Dalmaciji 3% njihovih Italijana?
  (jednostavno pitanje, 26. septembar 2022 21:09)

  Za početak da vrate onih proteranih 65% u Istru.
  (taman, 26. septembar 2022 23:45)

  # Link komentara

 299. (neutralni felš, 26. septembar 2022 23:00)
  istorija ne počinje 90ih kako bi ti voleo, pa da bude Srbi izgubili 90ih i čiča miča. Na sreću, istorija traje malo duže. I treba je proučavati razumeti, uočiti suštinu pojedinih civilizacija, istorijske tokove i cikluse. A ne kao ti, drviti o "velikosrpskom nacionalizmu" i primitivizmu Srba. Sram te bilo.
  (Жбрц, 26. septembar 2022 23:45)

  # Link komentara

 300. E moji Srbi u Srbiji, previše vas luzera želi da se Dalmacija i Istra oduzmu Hrvatskoj, a da je bilo sreće da smo ostali u respektabilnoj Jugoslaviji onda bi drugačije govorili. Mogli ste dolaziti na svoje more da Slobo nije srbovao i Franjo hrvatio, a da ih biologija nije spasila oba bi zasluženo trunuli iza rešetaka. A o liku i djelu Tita sve je rekao njegov sprovod. I nakon Elizabete II ostaje najveći ikada.
  (Rade, ZG, 26. septembar 2022 23:44)

  # Link komentara

 301. Ne znam za Istru i Dalmaciju, to nek si resavaju Hrvati i Italijani, ali za Broza se slazem. Kao i svakog diktatora treba ga izopstiti iz bilo cega pozitivnog.
  (csc, 26. septembar 2022 23:43)

  # Link komentara

 302. ugoslavija preko 820 (hrvatski katolički kler žrtava preko 600 + 220 slovenski katolički kler, a populacija Slovenije i Hrvatske je mala pa je zločin još veći i temeljitiji). Ubijanje je bilo većinom mučenjem i zvjerski, surovo, bilo je pečenje svećenika na raznju, deranje kože itd. Teške brutalnosti. Samo dio ih likvidiran metkom.
  (Bestijalnost yugo komunizma, 26. septembar 2022 21:12)

  Malo!
  (nije taman, 26. septembar 2022 23:43)

  # Link komentara

 303. Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno. Kad je vidim na ovoj slici, nije mi dobro. Tačno pogled neuračunjive osobe koja radničkoj klasi priča bajke za malu decu, ko i ovi naši desničari. A sve ih Putin finansira i gaji godinama.
  (BG, 26. septembar 2022 21:12)

  Čim vama drugosrbijancima nije dobro, meni je super. I da, ona ne može da otme nešto što im je oteto, može samo da vrati. Isto kao i Krim.
  (kuku lele, 26. septembar 2022 23:39)

  # Link komentara

 304. Aj pustite Vi Crnu Goru na miru,ne diramo Vas,ne diraj te nas,što ste opterećeni Gorom Crnom,ovdje ste zaštićenu ko bjeli međedi.Dalje prljave ruke od nas.
  (Novljanin CG, 26. septembar 2022 23:39)

  # Link komentara

 305. Bilo bi dobro da nešto pokušaju da napokon vratimo Trst Hrvatskoj. Nemogu reći da su Talijani kukavice kao Srbi al tu su negdje blizu
  (nebojša, 26. septembar 2022 23:37)

  # Link komentara

 306. Ono kad fasisti kazu da je zlocinac onaj ko je branio narod od pogibije... izgleda da ce biti da su Nemci i Italijani nevini... a ceo svet rogat i kriv.... mrs Musolinka!!!
  (sale, 26. septembar 2022 23:36)

  # Link komentara

 307. Istra je srce Italije, amin!
  (Dragan, 26. septembar 2022 23:34)

  # Link komentara

 308. nijedna desnicarska stranka nije zapocela rat u svetu ali zato su sve ostale stranke to uradile sirom planete.Razmislite.
  (virus, 26. septembar 2022 23:32)

  # Link komentara

 309. Istra je nama Srbima uvek bila Italija i jos je.
  (dragan

  Dragane nisi u pravu,jesi li zavrsio osnovnu skolu? Nazovi informacije u srbiji i pitaj nek ti kazu gdje je istra i ostalo sto te zanima.pozdrav, ivica
  (Ivica, 26. septembar 2022 23:25)

  # Link komentara

 310. Ja bi ne bi oduzimao odlikovanja, samo bi voleo da se cvećara preseli u Kumrovec, navodno mesto rodjenja.
  (Frižider, 26. septembar 2022 23:23)

  # Link komentara

 311. Izmileli misevi iz rupa,pa se pitam da li je Putin u pravu kad kaze da se bori protiv nacizma!?
  Onaj vic kad razgovaraju Tito i Hitler gde na njegovo pitanje kad su se sreli "tamo gore na nebu": Kako tvoji a kako moji zive: Tito odgovori: "moji rade po Njemackoj,a tvoji letuju na J!?adranu!Na sta je Hitler odgovorio:Zasto sam ja ratovao kad mi je to bio cilj!? Ima smisla?
  (beograd011, 26. septembar 2022 23:22)

  # Link komentara

 312. Strfania da li znaš da osim u Vojvodini i Zemunu ima Hrvata i u Beogradu i Šumadiji?
  I vidi čuda niko ih nije tako za vreme WW-2.
  (David - nije srpski ćutati, 26. septembar 2022 23:21)

  # Link komentara

 313. Nece dati Nemci i Englezi Italijanima da pipnu hrvatsku obalu jer ce je mnogo lakse pokupovati od Hrvata nego od Italijana. Uostalom, taj proces se dobro zahuktao. Problem je sto Hrvati nikad nece moci da najure Nemce i otmu im kuce kao sto su uradili Srbima. Ovo je zauvek tudje.
  (Aragon, 26. septembar 2022 23:21)

  # Link komentara

 314. Ma, ti znas... Mislis da se Tito, kada je jednom zalegao u hedonizam zanimao za bilo sta od toga??? Bilo je tu sitnih i krupnijih lesinara koji su otimali kuce i zene sa malim ili vecim osecajem moci, kojekakvi politicki komesari... toliko daleko od Titovih interesovanja koji su zloupotrebili svaki moguci momenat vlasti. Da li je moguce da toliko nemate uvid u situaciju posle rata, cak i sa ovim iskustvom sta nam rade sada razni sitni politicari, a da mislite da je Tito imao uvid i da ga je zanimala svaka situacija u onoj velikoj zemlji na svakom mikronivou???
  Neverovatno... zato nam se nista ni ne menja jer svi zanemaruju odgovornost malih, sitnih gramzivih dusa koje su zapravo najodgovornije i koje niko nikada ne procesuira, ni sud istorije, a ni zakon jer su zasticeni. Pa, jel nemamo i dalje ista iskustva, a vama je i dalje Broz kriv, koga niti je ista posle interesovalo osim provoda, niti je ista ostavio svojoj deci i unucima. Dzaba slepima mahati ispred nosa.
  (@Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 22:05) # Link komentara
  Gdde je onda Drazin grob, i jos stotine slicnih njemu. A zasto su pobijene hiljade koje su poznate samo lokalnim mestima u kojima se to desavalo. To Tito nije naredio? Ma ajde...
  (midolare, 26. septembar 2022 23:13)

  # Link komentara

 315. Ma bravo, konačno da je neko na intelektualnom nivou Zanoktice raskrinkao Bravara. Evo šta je sve Tito uradio: istrebio i pobio Jevreje u celoj Italiji i Evropi, dao čitavu Bosnu i Hercegovinu NDH, Srem čitav NDH, Banat Nemačkoj, Bačku Mađarskoj - svetom Hortiju Orbanovskom, Sandžak, Kosovo i Metohiju i Crnu Goru Musolinijevoj Italiji (vidim da se većina komentatora loži na Musolinija koji je posle toga Kosmet pripojio Albaniji), Vranje i okolinu Bugarskoj. Nakon što je sve to lepo podelio, pokupio je narodno zlato i otišao u London da tamo puši havane i ispija koktele, dok je naš kralj sa the đeneralom bukvalno krvario po bosanskim i hercegovačkim brdima, ranjavan, izmučen, gladan, sa gomilom ranjenika i mučenika oko sebe.
  (Života, 26. septembar 2022 23:13)

  # Link komentara

 316. @gospodin zarin
  Sef srpske udbe, zloglasni komunisticki zlikovac Krcun pise pismo svom kolegi u Zagrebu 1946, Stevi Krajacicu da nije zadovoljan brojem streljanih neprijatelja po Hrvatskoj i da bi to trebalo ubrzati. Krajacic za sutra saziva sednicu sluzbe sa ministrima iz hrvatske vlade gde se odlucuje da od tog dana vise nece biti streljanja hrvatskih gradjana bez obzira na ratnu istoriju. Srpska udba je nastavila da strelja sirotinju po Srbiji sve do kraja 1947. Zato nemoj za sve da optuzujes Tita vec nasu gamad koja je u tim zlodelima prema sopstvenom narodu uvek bila najistaknutija.
  (kole, 26. septembar 2022 23:11)

  # Link komentara

 317. A sad kad je postala premijerka slijedi promjena retorike.
  (Susjed, 26. septembar 2022 23:09)

  # Link komentara

 318. Pametna žena, tom lešinaru i diktatoru Titu treba oduzeti sva priznanja. Fukara kao i svi ostali komunisti i antifašisti.
  (Demokrata u nastanku, 26. septembar 2022 23:08)

  # Link komentara

 319. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  Da Balkanac ima 2000 eura minimalac, ovde ne bi bilo 400 komentara
  (Marko99, 26. septembar 2022 21:47)


  da su balkanci gledali svoja posla umesto da su krajem osamdesetih zavirivali u tudja dvorišta i naposletku se latili toljage da ispravljaju krive drine, već bi imali 2000 eura. doduše ne minimalac ali neki malo bolji prosek bi bio 1500.
  problem je što mi srbi opet ponavljamo tadašnje greške i opet zavirujemo u tudja dvorišta - sad bi da poklanjamo hrvatsko more italijanima zato što smo frustrirani nizom poraza u ratovima devedesetih.
  stvar je prosta: strana koja izgubi ostaje bez teritorije i ljudi. kao što je italija izgubila u ratu i ostala bez njenog severnog dela jadrana, kao što je nemačka ostala bez danziga, kalinsburga, kao što su rumunija i bugarska posle poraza deo teritorije ustupile jugoslaviji to jest srbiji, tako je i srbija posle izgubljenih ratova devedesetih ostala bez srpske krajine, koja joj je gravitirala, i bez kosova.
  sa druge strane, što se tiče ww2, hrvatska se izvukla jer je ušla u jugoslaviju, i profitirala je zahvaljujući titu - nije teritorijalno kažnjena zbog kvislinškog režima. a njihovi glupi nacionalisti umesto da slave tita ko boga oni ga mrze isto kao što srpski nacionalisti mrze tita a neće da sednu i razmisle kako bi, da nije bilo tita, prošla četnička srbija posle ulaska rusa - ne bi dobila ni zrnce teritorije kao reparaciju od poraženih strana, i bila bi pod ruskom čizmom 50 godina.
  šta nam to govori? da su nacionalisti najveće štetočine upravo svojim narodima, zato što su kratkovidi i priglupi - nikad ne propuste šansu da se nadju na pogrešnoj strani istorije: sa pogrešnim saveznicima i pogrešnim neprijateljima.
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 23:00)

  # Link komentara

 320. Tamo gde su bili talijani,ustaše nisu smele raditi zločine...talijani su branili srbe..Viva Italia...Istra talijanima
  (Pecaroš, 26. septembar 2022 22:58)

  # Link komentara

 321. Mnogo lepa zena.
  (viva italia, 26. septembar 2022 22:54)

  # Link komentara

 322. @simo

  Šta češ onda mrtav sa Trstom?
  (Tom Starin, 26. septembar 2022 22:54)

  # Link komentara

 323. ženski musolini - musolinka.
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 21:48)

  al si kreativan... da je Nemica verovatno bi napisao hitlerka, ili staljinka da je Ruskinja.
  (aca, 26. septembar 2022 22:23)

  Ma, ne obracaj paznju. On je dokazano vec nepismen, sta ocekivati od nepismenog coveka?
  (@ aca, 26. septembar 2022 22:50)

  # Link komentara

 324. Sta je sad Hrvati, pre neki dan ste isli po Milanu i "hajlhitlerovali". Ako gazde traze Istru, ima da im date Istru.
  (Darwin Awards, 26. septembar 2022 22:50)

  # Link komentara

 325. istra italiji ?
  znaš šta to znači?
  misliš da bi austrijanci mirno gledali kako je ono što su oni gradili - Pula je bila austrijska ratna luka - ide njihovim neprijateljima? misliš da bi južni tirol ostao pošteđen a misliš da mađaraska u toj reviziji nebi pružila ruku prema vojvodinu,da dalje ne nabrajam.. to bi značilo nešto jako jako loše i došlo bi i do vas i do tebe osobno ! tako bolje nemoj sanjat ružne snove nego molimo se da završi ovo u ukrajini .. bolje za sve nas
  (razilev, 26. septembar 2022 22:48)

  # Link komentara

 326. Ja sam baš dobro profitirao držeći se lova na domaće izdajnike i strane plaćenike. Plac i kuća sa dva lokala na altini i lokal u Prvomajskoj u Zemunu. 1800 eura od kirija mesečno. A vi kako ste?
  (Dobitnik tranzicije, 26. septembar 2022 21:12)

  Toliko mi zaradi jedan od 7 apartmana u deset dana izdavanja.
  (Nikola, 26. septembar 2022 22:48)

  # Link komentara

 327. Istra je nama Srbima uvek bila Italija i jos je.
  (dragan, 26. septembar 2022 22:46)

  # Link komentara

 328. Žena nije normalna!
  (Mirta, 26. septembar 2022 22:44)

  # Link komentara

 329. Samo vi uniđite sa NATO , Mi priznajemo oberučke sve granice pre 2.sv Rata.
  (Popaye, 26. septembar 2022 22:43)

  # Link komentara

 330. Sankcije su uvedene vama. Pogledaj malo cene, pametni.
  (Aca Pantljičara, 26. septembar 2022 21:46)

  Manje nego kod vas, a plate vece. A sad kad vam jos pljusnu sankcije..
  (Mario, 26. septembar 2022 22:43)

  # Link komentara

 331. Nacionalisti su opasni, ali ženski nacionalista još opasniji. Imamo i mi jednu koja se i kod nas zaveta, uvek namršteno...
  (leftist, 26. septembar 2022 22:41)

  # Link komentara

 332. "Italija bi Istru i Dalmaciju"

  a ja bi da sam kapetan na belu lađu
  (didi, 26. septembar 2022 22:41)

  # Link komentara

 333. Njezin Musolini nije bio baš lep onako viseči ulicom glavom na dole. Ona je ipak puno lepša.
  (Luis, 26. septembar 2022 22:40)

  # Link komentara

 334. Najveći sinovi lstrijanskog naroda su Luciano Delbijanko i lvan Pauleta. Oni su 1991. bili vlast u Istri i borili su se protiv mobilizacije i slanja Istarskih ljudi na Ličko ratište.
  (Slobodan Penezić, 26. septembar 2022 22:38)

  # Link komentara

 335. Neopisivo antipaticna
  (Jovana, 26. septembar 2022 22:34)

  # Link komentara

 336. Upravu je Jurka.
  (Jure, 26. septembar 2022 22:31)

  # Link komentara

 337. Posle se pitamo sto nas svet gleda tako.
  Podrzavamo Le Pen i ovu Italijanku, podrzavamo agresiju i cepanje suverenih drzava, podrzavamo Putina, podrzavamo radikale...
  (222,

  mozda tako deluje u pocetku ali na kraju uvek ispadne da smo odabrali pravu stranu....e sad sto posle ne znamo da vodimo drzavu za racun srba to je vec neka greska ,genetika
  (prskanje, 26. septembar 2022 22:27)

  # Link komentara

 338. krenula je pljuvačina...
  (Grof, 26. septembar 2022 22:23)

  # Link komentara

 339. ženski musolini - musolinka.
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 21:48)

  al si kreativan... da je Nemica verovatno bi napisao hitlerka, ili staljinka da je Ruskinja.
  (aca, 26. septembar 2022 22:23)

  # Link komentara

 340. Nacisti čim otvore usta ja ih više ne slušam taman lek za sidu da su našli. Smešno je što su sada nacisti udarili na naciste pa se narod pogubio koga da podrži. Ali Istrani odlično znaju koliko je to zlo, pa ni onom debilnom tomsonu nisu dali da peva. Drž se Istro!
  (Djenka, 26. septembar 2022 22:20)

  # Link komentara

 341. e nije ova ništa sa svojim provalama, da znate koliku sam ja žabu jučer vidio ! ima jedno 5-6 kila
  (kolbila, 26. septembar 2022 22:19)

  # Link komentara

 342. Narodi koji su dobili komuniste na vlasti 1945. nisu dobili slobodu ni priliku da se ekonomski i mentalno zdravo razvijaju. Svi narodi koji su imali komuniste na vlasti su dubiko traumatizirani. To ne znači da prethodnici komunista nisu bili užasni (fasisti i nacisti).
  (Traume, 26. septembar 2022 22:15)

  # Link komentara

 343. [link]/@francescoassandrii/video/7139913857736232198

  Objavite ovo, kao zasebnu vest, da vide ljudi da je lujka.
  (BG, 26. septembar 2022 22:09)

  # Link komentara

 344. @ Ecce Homo, 26. septembar 2022 21:29
  Nešto od pobrojanog mogu da prihvatim, ali za veći deo se ne slažem, štaviše, savetujem da pročitaš nešto iz istorije što nisu pisali Titovi politički komesari nego svedoci koji nisu imali razloga da lažu kao komunisti. Obično se kaže da je istina negde na sredini, ali tvoja je otišla skroz ulevo.
  (Legionar, 26. septembar 2022 22:08)

  # Link komentara

 345. Kako nama Hrvatima i vama Srbima malo fali da se ujedinimo cim nam vanjski neprijatelj ima pretenzije za nasim teritorijem. Da je Joža živ ona ne bi smjela ni pisnuti da se razumijemo.
  (Komunist, 26. septembar 2022 19:12)

  Ма што се Тита тиче смели би они још како него се плаше да ће опет луди Срби да прискоче и да поново вилу Трст је наш.
  (Гружанин, 26. septembar 2022 22:08)

  # Link komentara

 346. Ima facu kao Golum...
  (Wolokee, 26. septembar 2022 17:19)

  HaHa joj svaka ti dala legendo!
  (sale, 26. septembar 2022 22:07)

  # Link komentara

 347. Mnogo lepa zena.
  (viva italia, 26. septembar 2022 22:06)

  # Link komentara

 348. Broz je odgovoran za pokolj Italijana i to je nesporno, ali što je mnogo gore, odgovoran je za genocid nad Srbima i to u posleratno, mirnodopsko vreme, jer je pobio desetine hiljada Srba širom Srbije i pobacao ih u masovne, neobeležene grobnice. On je jedini kasapin u Evropi koji je nakon rata masovno likvidirao civile. To što je napravio Italijanima nije ništa u odnosu na genocid nad Srbima.
  (Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 21:20)

  Ma, ti znas... Mislis da se Tito, kada je jednom zalegao u hedonizam zanimao za bilo sta od toga??? Bilo je tu sitnih i krupnijih lesinara koji su otimali kuce i zene sa malim ili vecim osecajem moci, kojekakvi politicki komesari... toliko daleko od Titovih interesovanja koji su zloupotrebili svaki moguci momenat vlasti. Da li je moguce da toliko nemate uvid u situaciju posle rata, cak i sa ovim iskustvom sta nam rade sada razni sitni politicari, a da mislite da je Tito imao uvid i da ga je zanimala svaka situacija u onoj velikoj zemlji na svakom mikronivou???
  Neverovatno... zato nam se nista ni ne menja jer svi zanemaruju odgovornost malih, sitnih gramzivih dusa koje su zapravo najodgovornije i koje niko nikada ne procesuira, ni sud istorije, a ni zakon jer su zasticeni. Pa, jel nemamo i dalje ista iskustva, a vama je i dalje Broz kriv, koga niti je ista posle interesovalo osim provoda, niti je ista ostavio svojoj deci i unucima. Dzaba slepima mahati ispred nosa.
  (@Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 22:05)

  # Link komentara

 349. Istra vama, za ostalo se dog. Poz.kad budete blizu.
  (Laza, 26. septembar 2022 22:04)

  # Link komentara

 350. Nemogu dočekati da vi svi stari jugoslaveni nestanete sa ove planete. SAMO SVAĐATE MLADE LJUDE. KAD JE DOTLE DOŠLO, SRAM VAS BILO.
  (MK, 26. septembar 2022 22:00)

  # Link komentara

 351. I reče Nostradamus da će fašizam da se vrati na scenu i evo,hopa laa,samo nadire brale
  (milutin, 26. septembar 2022 21:58)

  # Link komentara

 352. Istra Italiji
  (Vvb, 26. septembar 2022 21:58)

  # Link komentara

 353. Istra Italiji
  (Vvb, 26. septembar 2022 21:57)

  # Link komentara

 354. Ponovo ce Rusi izgubiti 20+ miliona ljudi, ponovo ce Rusi da je...u majku povampirenim Nacistima, a Nemci ce zid da grade iz pocetka! Zivi bili pa videli, ako neko prezivi!
  (Vojak iz EU, 26. septembar 2022 21:55)

  # Link komentara

 355. zbog Kosova ce svi traziti nesto sto misle da im pripada a nalazi se u tudjoj zemlji, s tim da je Kosovo jos najmanje zasluzilo da bude oteto od strane Albanaca. Sta, treba njima da pripadne samo zato sto ih ima vise? Pa u svetu ima na desetine takvih primera pa niko nije dobio nezavisnost. A kad im to neko spomene kazu "Kosovo je izolovan slucaj" naravno niko nikad nije dao obrazlozenje sta je toliko specificno u vezi Kosova da bude oteto od Srbije, nego se na tome da je specificno zavrsava svaki razgovor na tu temu.
  (aca, 26. septembar 2022 21:51)

  # Link komentara

 356. Западни неолиберализам, криза са короном, економска енергетска криза и криза идентитета доводи до деснице а после тога ће опет комунизам
  (Некс, 26. septembar 2022 21:36)

  Ако ћемо искрено, не знам чему толики страх од деснице, када ниједан рат нису започели. Колико знам Хитлерова партија је била левица.
  (zi, 26. septembar 2022 21:49)

  # Link komentara

 357. ženski musolini - musolinka.
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 21:48)

  # Link komentara

 358. @господар зарин Србе су убијали српски комунисти предвођени Крцуном и његовом озном.Највећи душмани Срба су српски комунисти.
  По мени Кардељ,Бакарић,Рајачић су имали право да теже стварању својих независних држава,шта су за то време радили српски комунисти,ништа, правили се да је све супер.
  Ми смо имали водеће положаје у војсци,полицији и озни.
  Комунисти су се у Србији понашали као освајачи.
  По неким проценама после рата су убили око 60.000 Срба.
  Најгоре што је и данас на сцени комунистички српски национализам осликан у лику и делу Крцуна,који се преко Милошевића,Шешеља и осталих усадио у српску свест,што нас води у сигурну пропаст.
  (Нс бој, 26. septembar 2022 21:47)

  # Link komentara

 359. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  Da Balkanac ima 2000 eura minimalac, ovde ne bi bilo 400 komentara
  (Marko99, 26. septembar 2022 21:47)

  # Link komentara

 360. Doslo vreme da se ispravi nepravda koju su komunisti napravili sa zlikovcem na celu(tito).Prva Jugoslavija se pravila ujedinjenjem juznim slovenima,tri drzave,kada su komunisti silom protiv volje gradjana dosli na vlast, poceli su sa ubijanjem srba i rasparcavanjem Srbije,od Srbije pravili nove republike i provincije.Dakle tito i komunisti su unistili sve ono sto je Kralj povratio.Kralj i Monarhija je vratila veci deo srpskih teritorija u okviru Srbije dok je fasista tito radio iskljucivo u interesu hrvata i slovenaca.
  (istina, 26. septembar 2022 21:46)

  # Link komentara

 361. Jedina frka je vama susjedi. Ameri spremaju opasne sankcije za ekonomskog tigra regiona zbog podrske Rusiji.
  (Mario, 26. septembar 2022 21:20)


  Sankcije su uvedene vama. Pogledaj malo cene, pametni.
  (Aca Pantljičara, 26. septembar 2022 21:46)

  # Link komentara

 362. Kad fasisticka Italija plati za svoja zlodela u drugom svetskom ratu i naravno u ratu protiv Libije, onda moze da se otvaraju druge teme. Ovako, ona je samo jos jedna u dugom nizu pametnih politicara koje zapad proizvodi.
  (Micko, 26. septembar 2022 21:45)

  # Link komentara

 363. konacno!!
  (?, 26. septembar 2022 21:44)

  # Link komentara

 364. Posle se pitamo sto nas svet gleda tako.
  Podrzavamo Le Pen i ovu Italijanku, podrzavamo agresiju i cepanje suverenih drzava, podrzavamo Putina, podrzavamo radikale...
  (222, 26. septembar 2022 21:28)

  A podržava li ko nas? Šta je sa našom državom? Jel neko odgovarao od spolja za cepanje tri naše države (SFRJ pa SRJ pa Srbije)? Koji svet? Taj isti "svet" koji nas je ubijao i i dalje nas ubija? Ja ne želim da pripadam tom "svetu". Skoro svako osveženje je dobrodošlo, samo ne ovo što je sada. Jedino su gori Nemci od ovoga što nam je sada. A ovo ti i nije neka desnica. Ako ćemo realno, povratak na suverenost država mora da ide unazad da se neke stvari isprave i to vaš kroz desnicu. A desnica ne mora biti opasna za spoljašnjost, ne znači to fašizam automatski. Da bio odbio ove preko bare, mora radikalno jer su se upleli u mnoge stvari i zatrovali.
  (Vuk, 26. septembar 2022 21:43)

  # Link komentara

 365. Nakon Drugog svjetskog rata bile su nužne higijenske mjere. Zlikovci i zločinci morali su biti kažnjeni. Nije nama ništa kriv Tito koji je stvorio respektabilnu državu koju je trebalo dalje izgrađivati nego Franjo i Slobo koji su rasturili državu da bi mogli plačkati svako na svojoj strani.
  (Rade, ZG, 26. septembar 2022 21:42)

  # Link komentara

 366. Западни неолиберализам, криза са короном, економска енергетска криза и криза идентитета доводи до деснице а после тога ће опет комунизам
  (Некс, 26. septembar 2022 21:36)

  # Link komentara

 367. Jedina frka je vama susjedi. Ameri spremaju opasne sankcije za ekonomskog tigra regiona zbog podrske Rusiji.
  (Mario, 26. septembar 2022 21:20)


  Ti ujo nemaš druga posla nego da radnim danom u pola 10 uveče visiš na " susjedskom " portalu i pišeš kao da ti je lično Bajden na sahrani kraljice rekao u poverenju o svojim namerama prema Srbiji!
  (Prskaj po Milosu muameru i ujama, 26. septembar 2022 21:34)

  # Link komentara

 368. Da nas pripoje Italiji? Dragi susjedi srbi, nisam znao da nas toliko mrzite!
  (Hrvatska- Pula, 26. septembar 2022 21:33)

  # Link komentara

 369. E da znas sta je tek Srbima uradio, a neki ga jos vole...
  (Entropy fighter, 26. septembar 2022 16:11)

  Oslobodio ih okupatora, stvorio im državu (koju je pre toga neki monarh ukinuo) i omogućio da po prvi put u istoriji svi Srbi žive u istoj, podigao im i preporodio ratom uništenu zemlju iz pepela, obnovio im crkve i manastire, omogućio im da budu konstitutivni narod u Hrvatskoj, opismenio ih, zaposlio ih, uveo im penzije, radnička i građanska prava, stvorio im socijalnu sigurnost, renome u svetu, obezbedio im veru u bolju budućnost, delio im stanove, dečije dodatke, trinaeste plate, džabe školovanja, jeftina letovanja, zimovanja, napravio im puteve, izvršio elektrifikaciju zemlje, uveo vodosnadbevanje, pokrenuo industriju, poljoprivredu, nauku, umetnost, sport, turizam, stvorio im moćnu armiju, učlanio ih u nesvrstane i razvio im, kako političku, tako i ekonomsku saradnju i sa istokom i sa zapadom, i to sve u njihovu korist…
  (Ecce Homo, 26. septembar 2022 21:29)

  # Link komentara

 370. Pogled kao da baš i nije u vinklu
  (kele®, 26. septembar 2022 21:29)

  # Link komentara

 371. Posle se pitamo sto nas svet gleda tako.
  Podrzavamo Le Pen i ovu Italijanku, podrzavamo agresiju i cepanje suverenih drzava, podrzavamo Putina, podrzavamo radikale...
  (222, 26. septembar 2022 21:28)

  # Link komentara

 372. @21:20: Pazi da tebi se ne spremi nesto. Pozzz
  (YukioMishima, 26. septembar 2022 21:28)

  # Link komentara

 373. Za vrijeme ndh ni jedan hrvat nije napadnut u Srbiji….
  “””

  Da li znas da je tada I Zemun bio u sastavu NDH?
  (Stefania, 26. septembar 2022 21:23)

  # Link komentara

 374. Pokrenuti političku kampanju podrške Italiji da povrati svoje teritorije Istru i Dalmaciju !!!
  (Vojkan, 26. septembar 2022 20:56)
  Kad nam Orban pokuca na vrata sa svojom mapom Madjarske u starim granicama koju uporno politicki gura kroz kampanju, bice tebi podrska Italiji.
  (Marko, 26. septembar 2022 21:22)

  # Link komentara

 375. Broz je odgovoran za pokolj Italijana i to je nesporno, ali što je mnogo gore, odgovoran je za genocid nad Srbima i to u posleratno, mirnodopsko vreme, jer je pobio desetine hiljada Srba širom Srbije i pobacao ih u masovne, neobeležene grobnice. On je jedini kasapin u Evropi koji je nakon rata masovno likvidirao civile. To što je napravio Italijanima nije ništa u odnosu na genocid nad Srbima.
  (Gospodar Zarin, 26. septembar 2022 21:20)

  # Link komentara

 376. Jedina frka je vama susjedi. Ameri spremaju opasne sankcije za ekonomskog tigra regiona zbog podrske Rusiji.
  (Mario, 26. septembar 2022 21:20)

  # Link komentara

 377. tito je vama uradio isto sto ste vi radili slovenima od alpa do valone, prokletnici fasisticki
  (key and peele, 26. septembar 2022 21:20)

  # Link komentara

 378. Italija bi Istru i Dalmaciju, Madžarska severoistok Slovenije, severnu Hrvatsku u Vojvodinu.., još samo u Bugarskoj da dodju fašisti na vlast..
  (Gojko, 26. septembar 2022 21:19)

  # Link komentara

 379. Puna podrska ovoj zeni!
  (tamo_daleko, 26. septembar 2022 21:18)

  # Link komentara

 380. Nisu ni Titine granice sveto pismo. Samo nema vise ni Ujedinitelja, ni Tite, a ni partizana. Samo propusti sve, mimo nas samo. A kao sto vidimo, danas levo, sutra desno, danas ovde, sutra tamo. Nista nije konacno, nista nije zagarantovano.
  (Duki, 26. septembar 2022 21:18)

  # Link komentara

 381. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  Ja bi najradije u Bec ;)
  (Dziber u pokušaju, 26. septembar 2022 21:18)

  # Link komentara

 382. Odmah priznati ocepljenje Istre i Dalmacije i priznati kao nove pokrajine u Italiji
  (s, 26. septembar 2022 21:17)

  # Link komentara

 383. 739

  E neka je sada hrvatskim i srpskim desničarima i muslimanskoj zelenoj liniji jasno zašto je Tito napravio jugu i zašto je takve kao što siu oni slao da tucaju kamen. Italijani ni Mađari nisu smeli pisnuti. A danas svima jedna Belgija određuje šta i kako smeju....
  (Petra, 26. septembar 2022 19:39)
  Није Тито направио Југославију већ Краљ Александар
  (Maximus, 26. septembar 2022 21:16)

  # Link komentara

 384. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43

  2000 Еура минималац. Италија ће сама да узме Јадранско море и без референдумске подршке Срба
  (Maximus, 26. septembar 2022 21:13)

  # Link komentara

 385. Dobiše i Hrvati svoje Šiptare.
  (Edgar, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 386. Ne moramo da živimo u zajedničkoj državi ali neki savez ili unija ,zašto da ne. Jedan jezik, jedna kultura, mentalitet, pa nema ništa prirodnije od toga. Možemo sledećeg pita da više uključimo racio od emocija i da napravimo kvalitetniji život jedni drugima. Da poštujemo nacije, religije, da poštujeml jedni druge bez laganja. Ja sam apsolutno za to.
  (Alex, 26. septembar 2022 20:49)

  Open Balkan?!
  (Dziber u pokušaju, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 387. Srbi se lože na ovu malu nacošku jer bi da otme nešto Hrvatima, level - prejadno. Kad je vidim na ovoj slici, nije mi dobro. Tačno pogled neuračunjive osobe koja radničkoj klasi priča bajke za malu decu, ko i ovi naši desničari. A sve ih Putin finansira i gaji godinama.
  (BG, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 388. Ujaci...ova mlada lepa žena će vam konačno doći glave i povratiti italijanske istorijske regije Dalmaciju i Istru.
  (ne možda ako ipak, 26. septembar 2022 16:16)

  kad cete vi vratiti Vojvodinu ?
  usput zena beljezga....sad kad dodje na vlast promijenit ce retoriku,a inace i vas predsjednik je na sva usta urlao protiv EU i NATOa drzao prosvijede,sve to dok je bio opozicija,a sad se hvali da se s nekim iz EUa sastao i jos vam prodaje maglu kako su vam prijatelji.....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:37)

  Ja sam baš dobro profitirao držeći se lova na domaće izdajnike i strane plaćenike. Plac i kuća sa dva lokala na altini i lokal u Prvomajskoj u Zemunu. 1800 eura od kirija mesečno. A vi kako ste?
  (Dobitnik tranzicije, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 389. Drugarice, jedino šta možete drugu Titu je ...….. u.
  (žungul, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 390. Italijani su zajedno sa četnicima vršili čistke po Crnoj Gori za vreme rata. Nisu nevinašca.
  (Civili?, 26. septembar 2022 19:32)

  Jel znas ko je Mosa Pijade? Ako ne znas, pitaj tatu ili dedu, pa se onda javi opet.
  (Sasa, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 391. Bravo Giorgia!
  Uostalom, stara je izreka: Istria, Dalmazia, ne Slovenia, ne Croazia.
  (Al, 26. septembar 2022 20:51)

  Bravo Al!
  Stara izreka kaže: sve južno od beograda je turska,sve sjeverno Hrvatska!
  (Poreč, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 392. Kakvi su bili jugo komunisti u odnosu na kolege komuniste istočne Evrope, evo ilustracija.

  Broj crkvenih mučenika:
  Njemačka 330 žrtava (220 za nacizma, 110 za komunizma)
  Slovenija 220 žrtava (za DSR i komunizma)
  Poljska 187 zrtava klera (u periodu od 1944.-1989.)
  Albanija 67 žrtava crkvenih lica (za Envera Hoxe)
  Češka 20 žrtava
  Slovačka 14 žrtava (u periodu komunizma)
  Mađarska 10 ubijenih svećenika i 1500 osuđenih na zatvore i logore
  Jugoslavija preko 820 (hrvatski katolički kler žrtava preko 600 + 220 slovenski katolički kler, a populacija Slovenije i Hrvatske je mala pa je zločin još veći i temeljitiji). Ubijanje je bilo većinom mučenjem i zvjerski, surovo, bilo je pečenje svećenika na raznju, deranje kože itd. Teške brutalnosti. Samo dio ih likvidiran metkom.
  (Bestijalnost yugo komunizma, 26. septembar 2022 21:12)

  # Link komentara

 393. Podrska povratku teritorije
  (Kun' Fu - Panda, 26. septembar 2022 21:10)

  # Link komentara

 394. Šta tu mogu fašisti ako je u Istri 7, a u Dalmaciji 3% njihovih Italijana?
  (jednostavno pitanje, 26. septembar 2022 21:09)

  # Link komentara

 395. Ona je fasistucka nula.Blato!
  (nana, 26. septembar 2022 21:09)

  # Link komentara

 396. Petar....logično da popisuju i te sa dvojnim državljanstvom ali Evropa ne dozvoljava da se i dvojno upisuju već samo tamo gde žive duže od 1g. Hrvati koji se iselili u Nemačku pišu im da imaji dvojno ali nisu hrvatski građani, nego samo Nemački. Zato je broj Srba u Vukovaru toliko pao.
  (Vuk, 26. septembar 2022 20:09)

  Čitaj bolje. Napisala je da je brojka u usporedbi sa zadnjim popisom iz 2011 takva zato što su se sada popisivali samo građani bez dvojnog državljanstva, a takvih je ispod 3%. A po popisu iz 2011 hrvata je bilo 11 % više nego danas. Znači piše gluposti. A u Vukovaru je planski smanjen broj Srba.
  (Petar, 26. septembar 2022 21:06)

  # Link komentara

 397. (ko ga financira, 26. septembar 2022 20:31)
  druže moraš imati u vidu kontekst. Hrvatska je nacija. Epidemija nacionalnih država nastala je nakon francuske buržoaske revolucije koja je sprovođena uz nadzor i sponzorstvo Rotšilda, i sada očigledno, služi za projekte upravljanja, rasparčavanja naroda, u cilju lakšeg vladanja u stilu "divide et impera". Nekada su samo narodi imali države, i tada je to bio jedan mnogo prirodniji koncept. Svi ljudi istog etnosa i porekla pod jednu granicu i kasu. Hrvatska je, kao i ostale bivše republike bio projekat deljenja jednog etnosa, putem kozmetičkih modifikacija jezika, falsifikovanja i/ili skrivanja istorije, medijskih i finansijskih malverzacija itd. Ali sve to ne može naravno da poništi ono što svi jesmo i kog smo porekla. A mi svi možemo toga ili da se ponosimo, ili bežimo od toga i smatramo se da smo ko god hoćeš i ko nam najviše odgovara. Ali to je je psihološka kategorija, mašta, uobrazilja...
  (Cvijetin Karamfilo, 26. septembar 2022 21:04)

  # Link komentara

 398. Desničarka ili dešnjaka?
  (SAŠA, 26. septembar 2022 21:04)

  # Link komentara

 399. Italijansko more je od severa do Pelješca, a srpsko od Pelješca do Skadra. Govorim o istorijskim tapijama i pravu. Ovo kako je sada je plod projekta administriranja, iskrivljavanja i preobražavanja naroda.
  (Cvijetin Karamfilo, 26. septembar 20

  Ma pogresio si do turske je srpsko more
  (srbija, 26. septembar 2022 20:49)

  zato se i kaže more bre.
  (baron trenk, 26. septembar 2022 21:03)

  # Link komentara

 400. Pokrenuti političku kampanju podrške Italiji da povrati svoje teritorije Istru i Dalmaciju !!!
  (Vojkan, 26. septembar 2022 20:56)

  # Link komentara

 401. Ovi desničari ništa nisu naučili a dolaskom intetneta i društvenih mreža gde se stavovi formiraju po osnovu jednog pogledanog klipa na YT dobili su na važnosti i na težini iako su redom u svakoj zemlji dijabolični. Njihova politika može da izdrži jedan mandat maksimalno jer se ni jedan nacionalista neće odreći svojih ljudskih i građanskih prava u praksi. Jer nemoguće je ograničiti prava manjinama a da većina to ne oseti na svojoj koži.
  (Arch, 26. septembar 2022 16:20)

  E moj Archenemy, malko si pobrkao loncice, Levica je ta koja ukida ljudska I gradjanska prava. Najsveziji primer je ovo poslednje experimentisanje sa ogranicenim pravima za nevakcinisane. Nikada se desnica a pogotovo libertarian desnica nije zalagala za nikakva ukidanja. Uvek je progres dolazio od strane desnice ukidanje robovlasnistva Lincoln desnica-republikanac, KKK levica-demokrata, gradjanska prava ustavom zagarantovana desnica- republikanci,
  Najveca razlika izmedju desnice I levice je u ideji prava pojedinca I prava drzave. Desnica zeli minimalnu drzavnu kontrolu sa minimalnim drzavnim uplivom u zivot pojedinca dok levica zeli potpunu kontrolu drzave nad pojedincom.
  Levica zeli da kreira nanny state zarad lakse kontrole. Uglavnom sto je drzavni aparat glomazniji I porez veci mozes slobodno da predpostavis da zivis u levicarskoj drzavi. A ako uz to imas I otvorene granice gde nemas kontrolu nad migranitma onda tek mozes biti siguran da si u levicarskoj utopiji. A ako pri tom imas nasilje na ulicama kao I Svedskoj onda je potpuno normalno da ce levica biti zamenjena desnicom. Levici je ostala samo ogoljena sila koju cemo uskoro videti na nasim ulicama u uniformama Antife I drugih organizacija finansiranih od svima poznatih filantropa bilionera koji seju ideju antikapitalizma I neokomunizma. Znaci levici je ostala samo gola sile je drugacije nikad vise nece doci na vlast sa ovakvim levicarskim idejama. Sto znaci spremite se za Baader - Meinhof , Crvene brigade, Antifu I ostale korisne idiote.
  (mio mare, 26. septembar 2022 20:55)

  # Link komentara

 402. stat ćete pod jednu šljivu braćo
  (tarabić, 26. septembar 2022 20:39)

  U tom slucaju drugih vise biti nece, šljiva ce biti vocka u rajskom vrtu za novi pocetak... :) :) :)
  (InvictusSRB, 26. septembar 2022 20:55)

  # Link komentara

 403. Bravo Giorgia!
  Uostalom, stara je izreka: Istria, Dalmazia, ne Slovenia, ne Croazia.
  (Al, 26. septembar 2022 20:51)

  # Link komentara

 404. Italijansko more je od severa do Pelješca, a srpsko od Pelješca do Skadra. Govorim o istorijskim tapijama i pravu. Ovo kako je sada je plod projekta administriranja, iskrivljavanja i preobražavanja naroda.
  (Cvijetin Karamfilo, 26. septembar 20

  Ma pogresio si do turske je srpsko more
  (srbija, 26. septembar 2022 20:49)

  # Link komentara

 405. Svi zaposleni u vono-istorijskom arhivu u Beogradu pričaju ijekavski! Čuvaju "istinu" o dedovima i očevima da ne ugleda svetlo dana.
  (Vizantinac, 26. septembar 2022 20:49)

  # Link komentara

 406. Hrvati ce se zbog Italijanskog nacionalizma i kolosalne migracije ponovo podesiti na jugonarative. Njihove sluzbe rade na tome a la Goran Saric. A Srbi ako su iole pametni ruku priznati vise ne smeju.
  (Kroatokomunizam, 26. septembar 2022 20:02

  Ne moramo da živimo u zajedničkoj državi ali neki savez ili unija ,zašto da ne. Jedan jezik, jedna kultura, mentalitet, pa nema ništa prirodnije od toga. Možemo sledećeg pita da više uključimo racio od emocija i da napravimo kvalitetniji život jedni drugima. Da poštujemo nacije, religije, da poštujeml jedni druge bez laganja. Ja sam apsolutno za to.
  (Alex, 26. septembar 2022 20:49)

  # Link komentara

 407. Šta ste mislili 3 svetski je blizu ovakvih pojava će biti sve više i više isplivavaće šljam samo polako na daj bože ali već vidim da će slaviti neka crna vremena početkom 40tih
  (Mandjup, 26. septembar 2022 20:49)

  # Link komentara

 408. Ne volim komuniste, tita,fasiste ni hrvate.Nek im italijani uznu sve ako to zele,bas me briga za njih! Srbi treba da gledaju svoje interese i da budu neutralni.Dosta smo mi ginuli za druge.
  (Kruna, 26. septembar 2022 20:48)

  # Link komentara

 409. Odlucno se suprostavio svakom ko je nastojao da srushi SFRJ pa bilo da su to Srbi, Hrvati, Italijani, Rusi, Amerikanci, ko god.
  (Slobo, 26. septembar 2022 19:01)

  I doneo ustav 1974, kojim je zabio nož u srce YU ideje i jedinstvene YU nacije. Svi nacionalizmi u YU su tada nagradjeni najvećom mogućom nagradom - nacionalnom državom s pravom na samoopredeljenje. Osim srpskog nacionalizma koji je surovo kažnjen rasparčavanjem srpskih zemalja. U novim nacionalnim državama, HR i BiH, Srbi su na papiru bili konstitutivni narod - koji se pita za sve odluke značajne za sudbinu zemlje, da bi se prvo Hrvatskim ustavom po dolasku Tudjmana Srbi izbacili iz definicije, da bi se 91. njihov glas u krvi ugušio, i u HR i u BiH, uz patnje svih na tim prostorima. Eto dotle je doveo tvoj Joža. Sa takvim ustavom bi se i Nemačka raspala.
  (Pit, 26. septembar 2022 20:47)

  # Link komentara

 410. Neka je samo Hrvatima frka. Sad im je direktno receno da im se Istra i Dalmacija racunaju kao Italijanske teritorije.
  (Zauvek, 26. septembar 2022 19:35)

  Živa frka… :)
  Ukakili se…
  Za 6 mjeseci, nitko se više neće sjećati lude tetke… :)
  (pola-pola ZG, 26. septembar 2022 20:45)

  # Link komentara

 411. Nece ona ni godinu dana biti na vlasti, zivi bili pa bidjeli
  (Baraba, 26. septembar 2022 20:44)

  # Link komentara

 412. Srbe je u istoriji najviše unazadio Slobodan Milišević. To da bude jasno. A Mira Marković je najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda. Kakav Tito…
  (Rale, 26. septembar 2022 20:43)

  # Link komentara

 413. A ja se pitao zasto su ruski vojni avioni sletali u severnu Italiju za vreme pandemije.
  Izgleda sprema se jos jedna "specijalna operacija".
  (Strucno misljenje, 26. septembar 2022 20:11)

  Nemoj molim da se više pitaš.
  Potraži pomoć.
  (Zoran, 26. septembar 2022 20:43)

  # Link komentara

 414. eve je italijanska verzija Milice Djurdjevic Stamenkovski
  (Balls of Steel, 26. septembar 2022 20:42)

  # Link komentara

 415. Svi vi koji tako dobro poznajete istoriju i pišete tu, da je Istra i Dalmacija oduvijek bila Italijanska, vračajte se u školu.. U prvom svetsokm ratu Italija je bila na početku na strani Austrougarske, ali su ji Engleska,Francuska,.., ponudile da ako prestupi na njihovu stranu da če posle rata dobiti nešto teritorija AO.. I tako su stupili na drugu stranu i jedna od največih fronti u prvom svetskom ratu je bila Soška fronta u Sloveniji.Posle rata je s Rapalskim ugovorom zbog toga 300 hiljada Slovenaca pristalo u Italiji (1/3 teritorija tadašnje Kranjske), takodje deo donje Austrije, Istra i deo Dalmacije. Zauzvrat je Italija morala priznati Kraljevinu SHS. I ako bi gledali neke istorijske granice, onda bi mogli reč da je njihovo sve ko što su imali u vreme rimskog carstva.., nacionalistička glupost.
  (Marko, 26. septembar 2022 20:42)

  # Link komentara

 416. Zauvek.....Sa predratnih 10% broj Srba u Hrvatskoj je pao na 3%! Srbi se iselili i iz Vukovara, broj im je sa potrebnih 33% za ćirilicu pao na 29% i ta je priča i mržnja oko tog vizantijskog pisma rešena! Sada se u popisu računaju samo oni Srbi koji žive u RH, ne i oni koji imaju državljanstvo a žkbe u Srbiji. Lepo je sve došlo na svoje mesto, šta reći nego, fala ti Bože pravde... POPIS STANOVNIŠTVA Broj Srba u Vukovaru pao ispod 30 posto, izgubili pravo na ćirilicu!
  (Latinica, 26. septembar 2022 20:41)

  # Link komentara

 417. zrnce, 26. septembar 2022 16:25)
  Ti si zbunjen, a ne Srbi. Ovu su neoliberali nazvali fašistom / ultra-desnicom. Promeni novine koje čitaš, zaglupljuju te
  (Vexx, 26. septembar 2022 20:41)

  # Link komentara

 418. Haha e dobra je
  (mich, 26. septembar 2022 20:40)

  # Link komentara

 419. zivot damo trst ne damo
  (simo, 26. septembar 2022 20:39)

  # Link komentara

 420. stat ćete pod jednu šljivu braćo
  (tarabić, 26. septembar 2022 20:39)

  # Link komentara

 421. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  uh vi ste baš u problemu majke mi pa koliko god da je to usporedba , kao neka retardirana djeca ali tako nekako mu i dođe
  (dziberi mi smo, 26. septembar 2022 20:38)

  # Link komentara

 422. Ko je ono bezao 45'-te sa ujkama? To su oni koji kada cuju za 9.maj izgledaju kao da ih je poplava izbacila. Zauvek zavrsili na djubristu istorije gde im je inace i mesto!
  (bwin, 26. septembar 2022 20:37)

  # Link komentara

 423. "KONAČNO DA NEKO SRBOŽDERA I DIKTATORA BROZA POSTAVI NA PRAVO MESTO!!!
  NAŽALOST, GLUPI SRBI I DALJE ŽALE ZA NJIM,A NIKO NAS U ISTORIJI NIJE TAKO OJADIO KAO ON,NI TURCI!!!"
  (Don Kihot, 26. septembar 2022 19:46)

  Za vreme tog "Srbozdera" svi Srbi su ziveli u jednoj drzavi i imali su najveci natalitet u svojoj istoriji i najveci uticaj u SFRJ.

  A gde su Vam Srbi sada? Nacionalne manjine po kojekakvim balkanskim drzavicama-verskim torovima, a u samoj Srbiji negativan natalitet i svake godine oko 35.000 emigrira u svet.
  (Yugocinik, 26. septembar 2022 20:36)

  # Link komentara

 424. Cinjenica je da je tokom Drugog rata italijanska vojska pruzala zastitu srpskom stanovnistvu od ustaskih pokolja.
  (pp, 26. septembar 2022 20:36)

  # Link komentara

 425. Orban je isto tako za izbore ispirao mozak svojim bolesnicima da glasaju za njega sa hrvatskom morem, a posle izbora otišao da letuje tamo....tako se i jadni Srbi na to pale, a Hrvati site.
  (Svašta, 26. septembar 2022 20:35)

  # Link komentara

 426. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43

  Kad govorimo o odnosu dva naroda i o odnosu Srba prema hrvatima; Srbi u svakom slučaju ne bi odabrali rezanje stotina hiljada vratova kao što su to hrvati učinili Srbima niti bi ikada otvorili logore za hrvatsku djecu pa pobili desetine hiljada te djece.

  Za vrijeme ndh ni jedan hrvat nije napadnut u Srbiji, a danas 30 godina nakon rata u takozvanoj hrvatskoj se desi oko 400 verbalnih i fizičkih napada na Srbe. Toliko o opterećenosti. U hrvatskoj su Srbe ubijali na stotine hiljada samo zato što su Srbi, a vi srpski autošovinisti očekujete da Srbi vide hrvate kao prijatelje. A što se tiče loših želja za takozvanu hrvatsku, na žalost premali broj Srba vidi kakvo je zlo u susjedstvu.
  (Petar, 26. septembar 2022 20:33)

  # Link komentara

 427. A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  Eeee, neznalico jedna, pa tu su živeli...to su učinile inače ustaše odevene u titove partizane. Bravo za gospodju! Njima njihovo nazad, nama naše, kakava bre hrvatska, to nikada nije postojalo.
  (zi, 26. septembar 2022 20:33)

  # Link komentara

 428. italijana oko 6% u Istri, ajte molim vas, sta da se kome vrati? Mogu da oni vrate Trst da se podeli medu HR i SLO kao nekada
  (trstjenas, 26. septembar 2022 20:32)

  # Link komentara

 429. svi ste vi komunisti ptavljeni na KALUP ISTI
  (koma, 26. septembar 2022 20:31)

  # Link komentara

 430. Hrvati ce se zbog Italijanskog nacionalizma i kolosalne migracije ponovo podesiti na jugonarative. Njihove sluzbe rade na tome a la Goran Saric. A Srbi ako su iole pametni ruku priznati vise ne smeju.
  (Kroatokomunizam, 26. septembar 2022 20:02) # Link komentara

  Ne brini zbog toga.
  Hrvati će se rađe potalijančiti nego posrbiti, ako baš dođe do moranja i biranja. Jer sa Talijanima imaju mnogo više zajedničkog (katolici, mediteranci, stil života, more, masline, smokve, brodovi, ribarenje itd., dakle mnogo više istih iskustava i emocija). Taj neki Goran Šarić, nije nikakva tajna sluzba Hrvatske, on je obično lupetalo koje ne se ne drzi ni minimuma pravila struke, ono izvor, dokaz i sl. nego lupeta svoje zakljućke na poluinformacijama ili krivotvorinama i onda ispada smiješan. On je inače Srbin iz CG, ili bolje reci velikosrbin i propali “istoričar”.
  (ko ga financira, 26. septembar 2022 20:31)

  # Link komentara

 431. Hrvati ce se zbog Italijanskog nacionalizma i kolosalne migracije ponovo podesiti na jugonarative. Njihove sluzbe rade na tome a la Goran Saric. A Srbi ako su iole pametni ruku priznati vise ne smeju.
  (Kroatokomunizam, 26. septembar 2022 20:02) # Link komentara

  Ne brini zbog toga.
  Hrvati će se rađe potalijančiti nego posrbiti, ako baš dođe do moranja i biranja. Jer sa Talijanima imaju mnogo više zajedničkog (katolici, mediteranci, stil života, more, masline, smokve, brodovi, ribarenje itd., dakle mnogo više istih iskustava i emocija). Taj neki Goran Šarić, nije nikakva tajna sluzba Hrvatske, on je obično lupetalo koje ne se ne drzi ni minimuma pravila struke, ono izvor, dokaz i sl. nego lupeta svoje zakljućke na poluinformacijama ili krivotvorinama i onda ispada smiješan. On je inače Srbin iz CG, ili bolje reci velikosrbin i propali “istoričar”.
  (ko ga financira, 26. septembar 2022 20:31)

  # Link komentara

 432. Sjecam se velikih plakata na kojim je njegova slika pisalo je "IL morto presidente Jugoslavo." gdje god sam prosao od granice pa do Venecije i Milana na svakom plakatu je bio nacrtan penis u ustima. Nepojmljivo nama sa druge strane granice.
  (uros, 26. septembar 2022 20:29)

  # Link komentara

 433. ti si zrno u moru gde je tito ogromno ostrvo.
  (boban, 26. septembar 2022 20:28)

  # Link komentara

 434. Jeli to ćerka od one iz crvene brigade?
  (SAŠA, 26. septembar 2022 20:28)

  # Link komentara

 435. Forzza Italia...Ursula na aparatima!
  (nasa jedra su gitare, 26. septembar 2022 20:27)

  # Link komentara

 436. dijelte oružje
  (čedo šubara, 26. septembar 2022 20:27)

  # Link komentara

 437. KONAČNO DA NEKO SRBOŽDERA I DIKTATORA BROZA POSTAVI NA PRAVO MESTO!!!
  NAŽALOST, GLUPI SRBI I DALJE ŽALE ZA NJIM,A NIKO NAS U ISTORIJI NIJE TAKO OJADIO KAO ON,NI TURCI!!!
  (Don Kihot, 26. septembar 2022 19:46)

  Ne deri se!!!
  (GoRun, 26. septembar 2022 20:26)

  # Link komentara

 438. 9.maj najtuzniji dan za cetnike i ustase!
  (bwin, 26. septembar 2022 20:23)

  # Link komentara

 439. Koji ste vi bezmozgaši i ložači i jedni i drugi i treći. I ustaše i četnici i partizani. Nije ni čudo da su obe Jugoslavije propale sa takvom pameću. Kao prvo lagano. Neće ovo odmah. Pa Mlečani su stotinama godina osvajali obalu sa ove strane. Kao drugo zna se da kad pištolj izađe na scenu u prvom činu do trećeg mora da opali. Dakle Hrvati došli na red za dranje samo par decenija posle nas. A toliko su se radovali kad je kod nas počelo. E sad malo ih vadi što i tako ništa nije njihovo pa bi ovo realno bio sukob Germani-Romani kao i nekada pre. Posao Hrvata je samo da izginu kao Ukrajinci na primer. Germani su i tako u Hrvatskoj uzeli sve što valja i sve pare od turizma pre ili kasnije završe na računima u Frankfurtu. Italija bi malčice da se ogrebe pošto se i njima sprema bankrot pa im je zauvar svaki dinar. Istorija se bar na Balkanu ponavlja već 1500 godina minimum. Mi Srbi pamtimo i učestvujemo barem toliko i ništa ovde novog nema. Mada neki u susedstvu će da se iznenade uskoro.
  (Rob Sinji, 26. septembar 2022 20:21)

  # Link komentara

 440. Istina je da su istarski partizani bacali Italijane u jame. Ali uprkos tome Italija ima svoju KP, svoje komuniste, svoje crvene brigade. Iako vide da su svi komunistički režimi propali zbog zločina, terora, nesloboda i propale ekonomije i teskog siromaštva i dalje ima onih koji žele i koji vjeruju u komunizam.
  (Ljubenica, 26. septembar 2022 20:20)

  # Link komentara

 441. Sta to nas interesuje...ne zna se ko je pogubniji po Srpski narod-Tito, Hrvati, Italijani,komunisti,partizani..
  (Smeško, 26. septembar 2022 19:39)

  Zaboravio si one najpogubnije, a to su Srbi.
  (posve_nepodoban, 26. septembar 2022 20:17)

  # Link komentara

 442. Istra po popisu stanovnistva iz 2011 godine ima oko 6% italijana, ajte molim vas sa glupostima
  (doktorbg, 26. septembar 2022 20:17)

  # Link komentara

 443. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  Ovo drugo, jer mozda i bude nesto od toga. Ne padam vise na price o minimalcu. Osim sto je nevidjeno zlo koje najvise unistava zivot slabo kvalifikovanih radnika, minimalac od 2000 evra je i nemoguce sprovesti. Moguce ga je jedino sprovesti u bogatim drustvima kojima nije potreban minimalac, ali i onda bi uvodjenje minimalca imalo katastrofalne posledince. Minimalac uvek smanjuje mogucnost zaposlenja za najnize kvalifikovane radnike, onemogucujuci im da se lako zaposle i kroz posao nauce zanat.
  (Ivan, 26. septembar 2022 20:16)

  # Link komentara

 444. Odlucno se suprostavio svakom ko je nastojao da srushi SFRJ pa bilo da su to Srbi, Hrvati, Italijani, Rusi, Amerikanci, ko god.
  (Slobo, 26. septembar 2022 19:01)

  I doneo ustav 1974, kojim je zabio nož u srce YU ideje i jedinstvene YU nacije. Svi nacionalizmi u YU su tada nagradjeni najvećom mogućom nagradom - nacionalnom državom s pravom na samoopredeljenje. Osim srpskog nacionalizma koji je surovo kažnjen rasparčavanjem srpskih zemalja. U novim nacionalnim državama, HR i BiH, Srbi su na papiru bili konstitutivni narod - koji se pita za sve odluke značajne za sudbinu zemlje, da bi se prvo Hrvatskim ustavom po dolasku Tudjmana Srbi izbacili iz definicije, da bi se 91. njihov glas u krvi ugušio, i u HR i u BiH, uz patnje svih na tim prostorima. Eto dotle je doveo tvoj Joža. Sa takvim ustavom bi se i Nemačka raspala.
  (Pit, 26. septembar 2022 20:15)

  # Link komentara

 445. a zar nije nasilno promenjena etnicka struktura Istre, Rijeke i svih dalmatinskih gradova?
  (pismen, 26. septembar 2022 19:25)

  Jest u vrijeme talijanske okupacije gdje su talijanski fasisti cinili nevidjene zlocine nad autohtonim hrvatskim zivljem. Imace i Istra i Dalmacija su bile talijanske samo tih nekoliko godina fasisticke okupacije i nikad prije ni poslije niti ce ikad vise.
  (Nikola, 26. septembar 2022 20:14)

  # Link komentara

 446. Радим са Италијанима и они су редом задовољни са изборима.
  Људе су плашили националистима а добили су од једне јако битне ЕУ земље,још горе.У Француској исто,чекамо изборе у САД,где радикални Трамповци,екстремни републиканци,сигурно побеђују у Сенату и Конгресу.Захваљући лошој,глобалистичко-корпоративној, политици демократских опција,стигли смо на руб пропасти нормалног света.Шолца да не помињем,Немачка никад смешније није изгледала,а и добио је корону.
  (Нс бој, 26. septembar 2022 20:12)

  # Link komentara

 447. A ja se pitao zasto su ruski vojni avioni sletali u severnu Italiju za vreme pandemije.
  Izgleda sprema se jos jedna "specijalna operacija".
  (Strucno misljenje, 26. septembar 2022 20:11)

  # Link komentara

 448. Pa komšije, prihvatite novu realnost. I ovako ste i vi i italijani u EU. Nama predstavnici EU govore da su u EU svi isti i da ne postoje nacionalne granice, traže da se odreknemo Kosova, a vi ste tu ideju zdušno podržavali. Eto, čekamo vas da nam pokažete kako to funkcioniše u praksi, pa ćemo mi razmisliti.
  (Onako usput, 26. septembar 2022 20:10)

  # Link komentara

 449. Petar....logično da popisuju i te sa dvojnim državljanstvom ali Evropa ne dozvoljava da se i dvojno upisuju već samo tamo gde žive duže od 1g. Hrvati koji se iselili u Nemačku pišu im da imaji dvojno ali nisu hrvatski građani, nego samo Nemački. Zato je broj Srba u Vukovaru toliko pao.
  (Vuk, 26. septembar 2022 20:09)

  # Link komentara

 450. "Kolektivizam je odlika levih ideologija a to su bili u 20.veku i nacizam i fašizam i komunizam.
  Poraz nacizma su levicari na neki nacin zloupotrebili i svakoga ko im se usprotivi nazivali fašistom."

  Ovo je potpuno tacno, iako se vecina verovatno sablaznjava nad cinjenicom da neko Nacional-socijalisticku partiju Nemacke naziva levicarskom, a u imenu joj stoji da je levica. Hitler je bio levicar.

  Vecina ni ne zna koja je razlika izmedju levice i desnice. Nije desnica ksenofobija, mrznja.... sta vise to nema nikakve veze sa levicom i desnicom, kao ni recimo ljubav prema bananama: vole ih i mrze i levicari i desnicari.

  Levica je za uplitanje drzave u ekonomske i medjuludske odnose, ekstremna levica je za ektremno uplitanje (komunizam, pa malo blazi oblik je fasizam/nacizam). Desnica je za ekonomske slobode, malu drzavnu potrosnju, prava pojedinaca. Levicu sve to kao ne zanima, ali je sustinski protiv svega cemu desnica tezi.

  Sama podela na levicu i desnicu je iz britanskog parlamenta: konzervativci sede desno. Na zalost, danas ne postoji prava desnica. Skoro svi su za sto veci drzavn aparat, moc politicara i drzavnih sluzbenika. Svi kao mantru ponavljaju "ma drzava treba da preduzme to i to". Drzava prvenstveno treba da se povuce iz skoro svega, da nam garantuje slobode (licne i ekonomske) i da kroz funkcionisanje pravne drzave omoguci nama koji smo radni, produktivni i posteni da resavamo svoje probleme, jer to radimo 10x bolje od drzave.
  (Ivan, 26. septembar 2022 20:09)

  # Link komentara

 451. Idemo ka trećem svetskom ratu, desničari nikom dobra nisu doneli, uključujući i ove naše
  (g, 26. septembar 2022 20:09)

  # Link komentara

 452. Tito je u krvi ogrezla zivotinja !!!
  (Ns, 26. septembar 2022 20:08)

  # Link komentara

 453. šta senilni bajden uradi od sveta
  (Šifrovani, 26. septembar 2022 19:45)
  Sve je ipak krenulo od Trampa
  (g, 26. septembar 2022 20:07)

  # Link komentara

 454. Drago mi je da Koča Popović i mnogi drugi ne mogu da vide povampirenje fašizma koji je tragedija za čovečanstvo.
  (Lu, 26. septembar 2022 20:06)

  # Link komentara

 455. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  Ja 2000 eura minimalac. Nikad nisam bio pobornik one da komsiji crkne.... ali znam da ima mnogo bolesnika. Razumem poentu....
  (Goran, 26. septembar 2022 20:06)

  # Link komentara

 456. Kako nama Hrvatima i vama Srbima malo fali da se ujedinimo cim nam vanjski neprijatelj ima pretenzije za nasim teritorijem. Da je Joža živ ona ne bi smjela ni pisnuti da se razumijemo.
  (Komunist, 26. septembar 2022 19:12)

  Sada pokusavate da se podesite na kroatokomunizam. Lukava fora. Ali ovoga puta necete. Znamo za jadac.
  (Lukas, 26. septembar 2022 20:06)

  # Link komentara

 457. Da nije bilo Italijana tesko da bi bilo Srba po Dalmaciji i Krajini. Upravo Italijani su zaustavili klanje Srba od strane Ustasa. Nisu oni voleli Srbe nego su se uzasavali na koji nacin su Ustase ubijale Srbe. Hvala im.
  (Namesnik, 26. septembar 2022 20:04)

  # Link komentara

 458. Zauvek....ovo može stvorit samo frku u tvojoj glavi, a Hrvati su svoje probleme rešili 95g i posle sve svoje ciljeve ostvatili. Sada mogu samo da se site od srpskog jada...
  (Mili, 26. septembar 2022 20:03)

  # Link komentara

 459. Hrvati ce se zbog Italijanskog nacionalizma i kolosalne migracije ponovo podesiti na jugonarative. Njihove sluzbe rade na tome a la Goran Saric. A Srbi ako su iole pametni ruku priznati vise ne smeju.
  (Kroatokomunizam, 26. septembar 2022 20:02)

  # Link komentara

 460. Samo razmisljam,kako bi se uzivalo uz kokice i pivo u tom sukobu izmedju Talijana i Kroata oko Istre
  (Pokondirena Tikvica, 26. septembar 2022 20:01)

  # Link komentara

 461. Срби у делиријуму.
  (Нс бој, 26. septembar 2022 20:00)

  # Link komentara

 462. E neka je sada hrvatskim i srpskim desničarima i muslimanskoj zelenoj liniji jasno zašto je Tito napravio jugu i zašto je takve kao što siu oni slao da tucaju kamen. Italijani ni Mađari nisu smeli pisnuti. A danas svima jedna Belgija određuje šta i kako smeju....
  (Petra, 26. septembar 2022 19:39)

  Jugoslaviju je napravio kralj Aleksandar a ne Broz!
  (Dorčol, 26. septembar 2022 19:59)

  # Link komentara

 463. oni da budu srećni što he Tito bio mekog srca prema njima. u suprotnom bi granica Jugoslavihe bila negde oko Milana
  (DrKadzija, 26. septembar 2022 19:47)

  kako bese, peta armija u Evropi ili na svetu? Jedan od jacih mitova vezanih za SFRJ.
  (aca, 26. septembar 2022 19:57)

  # Link komentara

 464. Slažem se
  (bnr, 26. septembar 2022 19:55)

  # Link komentara

 465. nas Srbe zaveo u crno i mi mu kuću cveća u sred Beograda
  (iskvarena verzija austrijskog, 26. septembar 2022 19:01)

  Sta ces…
  (iskvarena verzija turskog, 26. septembar 2022 19:52)

  # Link komentara

 466. Oooooo kakva poremećena lujkaaaaaa 🤔🤣🤣🤣🤣
  (Nina, 26. septembar 2022 19:52)

  # Link komentara

 467. Evo se Tito nasekirao!
  (Šredinger, 26. septembar 2022 19:51)

  # Link komentara

 468. Jugoslavije više nema, a njen sukcesor ( koji plaća zaostale kreditne dugove bivše zajedničke države) je gle čuda!? Srbija!
  (Pr.Da., 26. septembar 2022 18:12)
  Dokle ćete te budalaštine da ponavljate? I Mila Štula je već pokojna, a njene laži još žive (međ budalama). Miloševićeva "SR Jugoslavija" se predstavljala medijski kao sukcesor SFRJ pre svega radi unutrašnje propagande. Tad ne samo da nije priznata od UN kao jedini sukcesor, nego nije bila ni priznata kao članica UN (22.9.1992. UN General Assembly Resolution A/RES/47/1). Tek kad je svrgnut Milošević "Jugoslavija" (Srbija i Crna Gora) je podnela zahtev za prijem kao što su prethodno učinile i sve ostale bivše republike i praktično odmah primljena kao nova članica 1.11.2000.
  Jedina "sukcesija" je nakon odvajanja Crne Gore, 2006. Crna Gora je zatražila prijem kao novoformirana država, a Srbija je nasledila mesto Srbije i Crne Gore.

  Ali što se tiče duga i imovine SFRJ, sve novonastale države su proporcionalne "naslednice". To da samo Srbija vraća dug SFRJ je naprosto laž. I za podelu imovine SFRJ nisam siguran da je sve završeno, to je uglavnom trivijalan birokratski posao koji valjda ni medijima nije više u fokusu. U svakom slučaju Miloševićevim lopovima nije uspelo da se dokopaju vlasništva nad nekretninama bivše države, čak ni onih koje su uzurpirali. A zbog čega je u Srbiji i bila papagajski ponavljana budalaština o "sukcesiji SFRJ".
  (CATAPA, 26. septembar 2022 19:51)

  # Link komentara

 469. Italijansko more je od severa do Pelješca, a srpsko od Pelješca do Skadra. Govorim o istorijskim tapijama i pravu. Ovo kako je sada je plod projekta administriranja, iskrivljavanja i preobražavanja naroda.
  (Cvijetin Karamfilo, 26. septembar 2022 19:50)

  # Link komentara

 470. Aj vas,ali sto je nas kao "svoje" osakatio,to je posebna prica
  (milos, 26. septembar 2022 19:48)

  # Link komentara

 471. Gazi, gazi mala, sitno nožicama. Gazi, gazi mala prvo Fažana, pa sve do Vodnjana.
  (Slobodan Penezić, 26. septembar 2022 19:48)

  # Link komentara

 472. oni da budu srećni što he Tito bio mekog srca prema njima. u suprotnom bi granica Jugoslavihe bila negde oko Milana
  (DrKadzija, 26. septembar 2022 19:47)

  # Link komentara

 473. KONAČNO DA NEKO SRBOŽDERA I DIKTATORA BROZA POSTAVI NA PRAVO MESTO!!!
  NAŽALOST, GLUPI SRBI I DALJE ŽALE ZA NJIM,A NIKO NAS U ISTORIJI NIJE TAKO OJADIO KAO ON,NI TURCI!!!
  (Don Kihot, 26. septembar 2022 19:46)

  # Link komentara

 474. Bravo.Samo moraš gospođo Meloni da odeš lično kod Tita da ti on vrati orden.
  (Šumadinac, 26. septembar 2022 19:46)

  # Link komentara

 475. šta senilni bajden uradi od sveta
  (Šifrovani, 26. septembar 2022 19:45)

  # Link komentara

 476. Ako je italijanskoj premijerki Tito prvi problem koji resava, italijani su srecni, ppsro nemaju ozbiljne probleme.
  (Stojko, 26. septembar 2022 19:41)

  # Link komentara

 477. Smrt fasizmu !
  (valpovo city, 26. septembar 2022 19:41)

  # Link komentara

 478. Batice, ovoj se vidi iz očiju da je luda ko struja. Još Lepenku na čelo Francuske pa da počnu Igre bez granica.
  (kojot, 26. septembar 2022 19:41)

  # Link komentara

 479. E neka je sada hrvatskim i srpskim desničarima i muslimanskoj zelenoj liniji jasno zašto je Tito napravio jugu i zašto je takve kao što siu oni slao da tucaju kamen. Italijani ni Mađari nisu smeli pisnuti. A danas svima jedna Belgija određuje šta i kako smeju....
  (Petra, 26. septembar 2022 19:39)

  # Link komentara

 480. Sta to nas interesuje...ne zna se ko je pogubniji po Srpski narod-Tito, Hrvati, Italijani,komunisti,partizani..
  (Smeško, 26. septembar 2022 19:39)

  # Link komentara

 481. Imala dve godine kad je TITO umro sve što zna pričao joj deda koji je bio sa druge strane. Njegova sreća što ga francuzi nisu nahvatali pa ne bi imao kome da priča.
  (SASA, 26. septembar 2022 19:39)

  # Link komentara

 482. Hrvati, nadrljali ste.
  (Miloš Milosavljević, 26. septembar 2022 19:38)

  # Link komentara

 483. Neka je samo Hrvatima frka. Sad im je direktno receno da im se Istra i Dalmacija racunaju kao Italijanske teritorije.
  (Zauvek, 26. septembar 2022 19:35)

  # Link komentara

 484. Nikad u povjesti ni bilo talijanski stanovništvo ni u Istri ni u Dalmaciji. Okupirano da, ognjem i mačem. No njezine izjave prije su jedno, a sada će biti nešto drugo.
  (Fanat špadi, 26. septembar 2022 19:35)

  # Link komentara

 485. Pokolj cega? Kokosaka? Pilica?
  Italija je bila deo fasisticko-nacisticke koalicije, i ti kao ocigledan naslednik takve fasizoidne politike treba da zacepis tu tvoju prljavu gubicu i da je nikad vise ne otvoris. Jasno?
  (Timocanin, 26. septembar 2022 19:35)

  # Link komentara

 486. "Al bi bilo lepo ovima malo opaliti samar, spustiti ih na zemlju I objasniti im da su mnogo toga dobili na poklon. Da ne dolaze vise na srpske portale I dice se „svojim“ morem I Srbiju nazivaju pasalukom."

  da bilo bi "lepo" ali sanjaj hahaha ko će "da ovima opali šamar" (možda ti?) i zabrani da dolaze na srpske portale - ajde ti zabrani evo kad te smeta, još večeras donesi ukaz o zabrani hrvatima da posjećuju srpske sajtove
  (danil, 26. septembar 2022 19:33)

  # Link komentara

 487. Italijani su zajedno sa četnicima vršili čistke po Crnoj Gori za vreme rata. Nisu nevinašca.
  (Civili?, 26. septembar 2022 19:32)

  # Link komentara

 488. Koliko se sećam ima tu i srpskog udela da se deo te italijanske teritorije dodeli Jugoslaviji. Tu ima debele zasluge ima naš uvaženi naučnik svetskog glasa Mihajlo Pupin. I danas pošto se ta veštački stvorena država Jugoslavija raspala onda ima smisla da novoizabrana italijanska opremijerka traži da se sporna teritorija vrati prethodnom vlasniku Italiji.
  (Umesno pitanje, 26. septembar 2022 19:32)

  # Link komentara

 489. (neutralni felš, 25. septembar 2022 21:12)

  Ono što su za tebe krajnje upitni politički stavovi su za svakog normalnog čoveka koji za razliku od tebe koristi makar i delić mozga i ima vrlo razumna razmišljanja nekog ko ne dozvoljava da mu ispiraju mozak!

  Btw ako tvrdiš da je RogerS bio samo lapsus, gornjim komentarom si u stvari pokazao koliko ti nemaš pojma o dotičnom gospodinu, kao uostalom što nemaš ni o bilo čemu drugom što pišeš jer se gospodin Rodžers posle svirke ne bi vratio U SVOJU AMERIKU, iz prostog razloga jer je on ENGLEZ koji je rođen i živi u UK!
  (Wllaxy, 25. septembar 2022 23:50)


  naravno da to nije lapsus i da znam zašto sam to napisao. inače, za vas koji ne znate, mister rodžer još od 2010. živi u americi, njujork - u kući na menhetnu, kao na hemptonu, u kući plaćenoj 16 miliona dolara, koju je kasnije srušio i napravio novu, hiper luksuznu.

  nemoguće da se poznavalac poput tebe ne seća kontroverzi koje je njegov potez izazvao, počev od kritika levog krila njegovih fanova koji su govorili kako je nevidjeno licemerno da mister rodzers, kao jedan od najvećih kritičara trampa ("masovni ubica i tiranin"), kao i konzumerističkog lajfstajla ("amerika nije raj nego pakao za budale"), pod stare dane počinje da živi isto kao i bogataške pojave koje kritikuje...
  i tada sam govorio/pisao isto što i vama danas - da su nevidjeno naivni - jer oni očigledno nisu znali da je istim stilom živeo i ranije, u engleskoj.

  sve to sveukupno svedoči da cela ta muzikantska bulumenta selektivnih kritičara aktuelne stvarnosti zapravo zbirka licemera i navodnih disidenata... što lepo reče brus dikinson, englez: tetovirani milioneri. sa jednom razlikom: voters, koliko znam, nije tetoviran. u svemu ostalom je skoro isti, osim što je opasan po dalju okolinu jer daje legitimitet svakom lokalnom i globalnom tiraninu da radi šta hoće i kinji komšiluk. slušaj šta priča taj bahati milioner: treba pregovarati u ukrajini. ma nemojte? upadne ti komšija u dvorište jer mu se ne svidja tvoje novo društvo i krene da te mlati a ti treba da pregovaraš umesto da se braniš?
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 19:31)

  # Link komentara

 490. (neutralni felš, 25. septembar 2022 21:12)

  Ono što su za tebe krajnje upitni politički stavovi su za svakog normalnog čoveka koji za razliku od tebe koristi makar i delić mozga i ima vrlo razumna razmišljanja nekog ko ne dozvoljava da mu ispiraju mozak!

  Btw ako tvrdiš da je RogerS bio samo lapsus, gornjim komentarom si u stvari pokazao koliko ti nemaš pojma o dotičnom gospodinu, kao uostalom što nemaš ni o bilo čemu drugom što pišeš jer se gospodin Rodžers posle svirke ne bi vratio U SVOJU AMERIKU, iz prostog razloga jer je on ENGLEZ koji je rođen i živi u UK!
  (Wllaxy, 25. septembar 2022 23:50)


  naravno da to nije lapsus i da znam zašto sam to napisao. inače, za vas koji ne znate, mister rodžer još od 2010. živi u americi, njujork - u kući na menhetnu, kao na hemptonu, u kući plaćenoj 16 miliona dolara, koju je kasnije srušio i napravio novu, hiper luksuznu.

  nemoguće da se poznavalac poput tebe ne seća kontroverzi koje je njegov potez izazvao, počev od kritika levog krila njegovih fanova koji su govorili kako je nevidjeno licemerno da mister rodzers, kao jedan od najvećih kritičara trampa ("masovni ubica i tiranin"), kao i konzumerističkog lajfstajla ("amerika nije raj nego pakao za budale"), pod stare dane počinje da živi isto kao i bogataške pojave koje kritikuje...
  i tada sam govorio/pisao isto što i vama danas - da su nevidjeno naivni - jer oni očigledno nisu znali da je istim stilom živeo i ranije, u engleskoj.

  sve to sveukupno svedoči da cela ta muzikantska bulumenta selektivnih kritičara aktuelne stvarnosti zapravo zbirka licemera i navodnih disidenata... što lepo reče brus dikinson, englez: tetovirani milioneri. sa jednom razlikom: voters, koliko znam, nije tetoviran. u svemu ostalom je skoro isti, osim što je opasan po dalju okolinu jer daje legitimitet svakom lokalnom i globalnom tiraninu da radi šta hoće i kinji komšiluk. slušaj šta priča taj bahati milioner: treba pregovarati u ukrajini. ma nemojte? upadne ti komšija u dvorište jer mu se ne svidja tvoje novo društvo i krene da te mlati a ti treba da pregovaraš umesto da se braniš?
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 19:31)

  # Link komentara

 491. Jedna gospođa je pre nekoliko dana napisala jedan komentar o Italijanima koji mi još uvek odzvanja u glavi kad god pročitam neku vest o njima. Komentar je otprilike glasio: "Imam 50 godina i do sada sam živela u uverenju da se Italijanima fašizam slučajno dogodio. Način na koji je vlast u Italiji kontrolisala zemlju za vreme korone i ovo sada mi je odagnao svaku misao da slučajnost ima veze sa tim”.
  (ikar, 26. septembar 2022 17:47)

  Kontrolisale su je kao i svi totalitaristi u Evropi.Zloupotrebili su pandeminu da nametnu svoje totalitarne ideje.
  Kolektivizam je odlika levih ideologija a to su bili u 20.veku i nacizam i fašizam i komunizam.
  Poraz nacizma su levicari na neki nacin zloupotrebili i svakoga ko im se usprotivi nazivali fašistom.
  Ne bi trebalo da danasnje pojave posmatramo tako vec da se fokusiramo na jednu stvar - totalitarizam.
  To je zajedničko svim takvim ideologijama i jedina brana tome je liberalna demokratija.
  Čak i pojam liberal su "kolektivci" obesmislili jer su prava jedne grupe suprotstavili drugoj,trecoj pod izgovorom ljudskih prava.
  Umesto prava pojedinca dobili smo sukobe raznih kolektiva.
  Čoveka nigde.
  Ideja je nebitna.
  Nacin je bitan.
  Od ideje prvo dogma,onda ide cenzura,prinuda itd...
  Jedan totalitarizam radja drugi.
  U ovom slučaju je otvoreno levi rodio prividno desni.
  Boljsevici protov menjsevika.
  (Komša, 26. septembar 2022 19:30)

  # Link komentara

 492. Italijani kad su videli kakve monstruozne zločine prave ustaše nad civilima u NDH su se udružili sa Četnicima i stali u zaštitu civila. Inače gde jo god bila italijanska okupaciona zona uopšte nije bilo zločina nad civilima.
  (Ivan, 26. septembar 2022 19:30)

  # Link komentara

 493. Opa Đurđa, iiiidemooooooo !
  (Boris Banović, 26. septembar 2022 19:29)

  # Link komentara

 494. (Vatrogasac, 26. septembar 2022 18:49)

  A jel tebi smeta fasizam u Rusiji?
  Odnosno, ne bukvalno tamo, ali ne smeta ti njihova teznja za teritorijalnom ekspanzijom? Pritom ne mislim na teritoriju Ukrajine, nego de facto na teritorije bivsih zemalja SSSR, a i instaliranje satelita na Balkanu? Jedino ako si totalno corav, ne mozes a da ne vidis da je ovde instalirana zestoka agentura. A i ako si deo te agenture, sigurno to ne zelis da potvrdis.
  (Piroman, 26. septembar 2022 19:27)

  # Link komentara

 495. a zar nije nasilno promenjena etnicka struktura Istre, Rijeke i svih dalmatinskih gradova?
  (pismen, 26. septembar 2022 19:25)

  # Link komentara

 496. a znaš li ti malecka da su onomad Hrvati - dalmatinci zaustavili puno jaču talijansku vojsku na soči pod komandom časnog feldmaršala Svetozara Borojevića von Bojna ! da je bilo u talijanskom planu da ta vojska dođe do zagreba ali eto nije joj se dalo ni soču da pređe . ovuda nećeš proći ! a u drugom ratu isto se niste proslavili jelda to znamo. ne započinji i ne otvaraj usta opet
  (ovuda nećeš proći, nećeš moći !, 26. septembar 2022 19:24)

  # Link komentara

 497. Postovani gospodine Dikan,

  Iseljavamo se jer su nam granice otvorene, mozemo raditi i zivjeti gdje nam srce pozeli unutar cijele EU pa sto nebi. Ali to ne umanjuje ljepotu moje zemlje jer ljepota zemlje se ne mjeri po napucenosti gradova i naselja u njoj, vec po prirodnim ljepotama, arhitekturi i naravno po ljudima koji u njoj zive, ali po njihovoj kulturi, a ne po broju.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 19:24)

  # Link komentara

 498. Italijani samo hrabri na recima. Moj pokojni deda je bio medju partizanskim jedinicama koje su ‘45 usle u Trst kada je izbila Trscanska kriza. Kaze da su Italijani pobegli dan ranije kada su culi da dolaze partizani iz Bosne. Grad je bio potpuno pust. Toliko o njihovoj hrabrosti i busanju u grudi!
  (haha, 26. septembar 2022 18:50)

  A ti još veruješ u dedine lovačke priče?
  (Pa koliko godina imaš?, 26. septembar 2022 19:22)

  # Link komentara

 499. Може да прича ко шта хоће, али Италијани су спасили Србе са обала Албаније и превезли их на Крф. Италијанска ратна морнарица је готово сама извела тај подухват, уз малу помоћ француске и мизерну моћне британске флоте. Ми смо им на то за рачун Хрвата и Словенаца отели њихове историјске територије. Чак и након тога Италијани су колико толико штитили Србе од усташа, иако су им ови били савезници. Ми прстом нисмо мрднули да их заштитимо од фоиба (многи ни не знају шта је то), додуше искрено након трагичне Титове победе Срби и нису били у позицији да било шта ураде. Тако смо изгубили природног пријатеља и савезника, а због тога нисмо прошли без последица. Оно што је најтужније је што на речи будуће италијанске премијерке неки Срби налазе за сходно да бране злочинца Броза који је много зла нанео Италијанима, а још много, неупоредиво више Србима. Не улазећи у политичку идеологију дотичне госпође, свака реч коју је на ову тему рекла је неспорна ИСТИНА, свиђала се некоме или не.
  (my way, 26. septembar 2022 19:21)

  # Link komentara

 500. Vise nitko nije lud da s Hrvatima ratuje. Nisam niti znao da je 5.000 Hrvata otislo u bitku u Staljingradu, na krivoj strani svakako, ali su ratovali tamo i izginulo ih vise od 4.500. Bolje HR pustit na miru, znaju to i Talijani.
  (Davor, 26. septembar 2022 19:20)

  # Link komentara

 501. Млетачка Истра је 1797. године припала Хабзбуршкој монархији , а од 1805. до 1813. године налазила се у саставу француских илирских покрајина. Потом је као део Аустријског приморја била у саставу Аустријског царства (1813-1867) и Аустроугарске монархије (1867-1918).[5]
  Након Првог светског рата Истра је потпала под власт Италије, што је било у складу са ранијим територијалним обећањима, која су Италији дата Лондонским уговором из 1915. године.
  Истру је 1945. године запосела војска нове Југославије, након чега је област подељена између југословенских федералних јединица Хрватске и Словеније
  ....toliko o hrvatskom pravu na Istru i ne uzivanju u njoj zahvaljujuci Srbima !
  (nenad, 26. septembar 2022 19:18)

  # Link komentara

 502. @haha:

  Hrabri partizani pobiše i proteraše sve srpsko što je valjalo! Ti se još i hvališ glupustima tvoga dede.
  (kognitivna disonanca, 26. septembar 2022 19:17)

  # Link komentara

 503. Miko.......Hrvata u Hrvatskoj ima 3,8 miliona i to zato jer je ovo prvi tačan popis, gde se nisu ko grvatski hrađani upisivali oni sa dvojno državljanstvo nego, samo oni koji zaista žive u RH, zato su Srbi izgubili pravo na ćirilicu u Vukovaru.
  (Vera, 26. septembar 2022 17:52)

  Nemoj lagati. Ljudi sa dvojim državljanstvom se također popisuju. U Hrvatskoj je na zadnjem popisu bilo oko 2 % ljudi s dvojnim državljanstvom, sad ih je 2 do 3 % a ukupno je smanjen broj građana za skoro 10 %. Nemoj lupetati.
  (Petar, 26. septembar 2022 19:16)

  # Link komentara

 504. Italijani samo hrabri na recima. Moj pokojni deda je bio medju partizanskim jedinicama koje su ‘45 usle u Trst kada je izbila Trscanska kriza. Kaze da su Italijani pobegli dan ranije kada su culi da dolaze partizani iz Bosne. Grad je bio potpuno pust. Toliko o njihovoj hrabrosti i busanju u grudi!
  (haha, 26. septembar 2022 18:50)

  Zato mozes naci snimak kako Ante Pavelic paradira Zagrebom pocetkom maja 1945. i kako sami logorasi se oslobadjaju iz Jasenovca krajem aprila 1945.
  (Drezdenski kongres KPJ 1928, 26. septembar 2022 19:15)

  # Link komentara

 505. @Hrvoje Ljakse: Sad su dobri Tito i Jugoslavija. A juče si galamio kako si se prijavio u dobrovoljce za Ukrajinu da ratuješ protiv Rusa, tamo gde ti je deda već ostavio kosti. Izgleda da ti baš i ne znaš gde ti misli lutaju.
  (Dejan, 26. septembar 2022 19:14)

  # Link komentara

 506. To bilo nesto kao sukob Grcke i Turske 1974... Bitno je da Istra prvo proglasi nezavisnost, i onda taj deo Hrvatske nije vise u NATO.

  Nemoj ti nista da se brines, sve to moze lako da se resi.
  (Smešan lik, 26. septembar 2022 18:38) # Link komentara

  Katolicke zemlje, nema sanse.papa se pita.
  (Pop, 26. septembar 2022 19:14)

  # Link komentara

 507. Dragi Cinik,

  Najvise volim citati bas tvoje komentare jer u njima ima toliko patnje da se ponekad pitam kako je tebi zivjeti s tolikom mrznjom. Tesko je to, pazi na zdravlje, samo jedan zivot imas.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 19:14)

  # Link komentara

 508. bravo mala svaka cast, da smo bili pametni i da nismo imali komunisticke izdajnike na celu mogli smo 91ve napravit drzavni udar i prodat istri italijanima za lepe pare svakako je njihova
  (roki, 26. septembar 2022 19:14)

  # Link komentara

 509. Zvizde Titu jaja za orden. Al bi bilo lepo ovima malo opaliti samar, spustiti ih na zemlju I objasniti im da su mnogo toga dobili na poklon. Da ne dolaze vise na srpske portale I dice se „svojim“ morem I Srbiju nazivaju pasalukom. Vratili bi ih svi na fabricka podesavanja da im nije katolicke crkve I bili bi taman onoliko veliki koliko je trebalo da budu da im Srbin nije ponudio jugu I kao pobednik 1.svetskog rata ostao bez teritorija predvidjenim londonskim ugovorom.
  (Istra je Italija, 26. septembar 2022 19:13)

  # Link komentara

 510. Pa i Orban vesa zastavu velike Madjarske. I Bugarima nije strano tako nesto. Cinjenica je drzave s velikim ekonomskim problemima uvek nekako navuku desnicu na vlast. Valjda im to dodje lakse nego da resavaju prave probleme, a Italija je zaduzena do guse. Nece ni ova vlada dugo da im potraje, kao ni sve one u poslednjih 60+ godina.
  (hm, 26. septembar 2022 19:13)

  # Link komentara

 511. Kako nama Hrvatima i vama Srbima malo fali da se ujedinimo cim nam vanjski neprijatelj ima pretenzije za nasim teritorijem. Da je Joža živ ona ne bi smjela ni pisnuti da se razumijemo.
  (Komunist, 26. septembar 2022 19:12)

  # Link komentara

 512. Kad udare fašisti na ustaše !!!

  (Nema rata dok ne udari brat ja brata.)
  (Armagedon, 26. septembar 2022 19:07)

  # Link komentara

 513. Nece Tito nocas spavati zbog ordena
  (Broz, 26. septembar 2022 19:07)

  # Link komentara

 514. Piran.....ko šta SAD i EU i NATO dokazuju Putinu da je ukrajonsko svo ovo more i obala koju referendumima prisvaja? Ono šta jadni četnici nisu mogli 90ih, da uzmu NI KAP?
  (U, 26. septembar 2022 19:06)

  # Link komentara

 515. SS Lazio juri scudetto....,:)
  (daj, bre!, 26. septembar 2022 19:06)

  # Link komentara

 516. sada ce italijanski fasisti da se bore protiv ruskih komunista
  (gusti, 26. septembar 2022 19:04)

  # Link komentara

 517. Samo jedan mali problem, Istra nema više od 8% italijana......
  (ALO, 26. septembar 2022 19:03)

  # Link komentara

 518. NDH2 nacisti,novi momenti kod vas,he,he?
  (trig, 26. septembar 2022 19:03)

  # Link komentara

 519. Iz koje ova rupe izade? Kakva vremena jbt ?! Vratit dalmaciju i istru? Pa kako? Sta misli da je dovoljno reci vrati mi dalmaciju i istru i tras: evo izvolte! Probaj mala ne stidi se pomrcina ne vidi se
  (Mauro, 26. septembar 2022 19:02)

  # Link komentara

 520. E ujaci što ste se kupali u Jadran, kupali. Tek što skinuste "Zvonimirovu kletvu" izgleda da će ova Italijanka ovaj put da vas prokune za narednih 1000 godina.
  (Realista, 26. septembar 2022 19:02)

  # Link komentara

 521. nas Srbe zaveo u crno i mi mu kuću cveća u sred Beograda
  (iskvarena verzija austrijskog, 26. septembar 2022 19:01)

  # Link komentara

 522. Tito je bio predsednk SFRJ a ne Srbije, dakle drzave na kojoj je insistirao Srpski kralj Aleksandar Karadjordjevic.Nije Tito pravio Jugoslaviju vec je posle revolucije nastojao da u njoj svi narodi zive ravnopravno.
  Odlucno se suprostavio svakom ko je nastojao da srushi SFRJ pa bilo da su to Srbi, Hrvati, Italijani, Rusi, Amerikanci, ko god. Za sve njih je on "zlocinac"
  Tito je bio diktator jer je dosao i opstao na vlast bez izbora, ali svojim naslednicima nije ostavio nista. Sve sto je on koristio ostalo je drzavi SFRJ.
  Tito je najveci politicar 20og vijeka.
  (Slobo, 26. septembar 2022 19:01)

  # Link komentara

 523. Jedna gospođa je pre nekoliko dana napisala jedan komentar o Italijanima koji mi još uvek odzvanja u glavi kad god pročitam neku vest o njima. Komentar je otprilike glasio: "Imam 50 godina i do sada sam živela u uverenju da se Italijanima fašizam slučajno dogodio. Način na koji je vlast u Italiji kontrolisala zemlju za vreme korone i ovo sada mi je odagnao svaku misao da slučajnost ima veze sa tim”.
  (ikar, 26. septembar 2022 17:47) 

  Pa na sličan način kao i levičari širom Evrope.
  Na stranu ona dva komentara koja sam napisao u vezi Broza jer istina je istina pa makar je rekla zena koja naginje fašizmu.
  Ali postoji jedan problem u percepciji kod ljudi. Kao da ne shvataju da su komunizam ,nacizam i fasizam levičarske ideologije jer se zasnivaju na kolektivizmu.
  Posle drugog rata levica je eksploatisala poraz nacizma do te mere da je fašista postao svako ko se ne slaze sa levim utopijama ili njihovim kolektivističkim idejama.Liberalno je obesmisljeno tako sto su prava jedne grupe usmerena na prava druge i obrnuto i to do te mere da je napravljen sukob dva kolektiva u kojem se pojedinac ne pita nista.

  Pravi termin ,kojim bi trebalo da imenujemo takvu praksu je TOTALITARIZAM.
  To je ona crta koja spaja sva tei pokreta iz 20.veka.
  Ideologija je nebitna ,ona je samo celofan - bitan je način na koji se neko za svoje ideje bori.
  Jedan totalitarizam radja drugi. Od ideje dogma,cenzura,etiketiranje,prinuda,manipulacija...
  (Komša, 26. septembar 2022 19:01)

  # Link komentara

 524. Pa Tito je mrtav 42 godine sta hocete vise od njega?
  (beli, 26. septembar 2022 19:00)

  # Link komentara

 525. Evo ja sve ponosnija i ponosnija. Lijepa je moja lijepa i sve ljepsa ako je to uopce moguce. Bice tu sve vise ljubomore i ljubomornih zbog moje predivne zemlje.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 18:59)

  # Link komentara

 526. Četnici i ustaše su bili saveznici, pop Momčilo Đujić jedan od najbližih Pavelićevih prijatelja.

  Četnici su dobili "koncesiju" da kolju po Bosni, tamo ustaša jedva da je bilo!
  (S one strane ogledala, 26. septembar 2022 18:08)

  Prema posleratnim komijama za ratne zločine, najmonstruozniji i najmasovniji ustaški pokolji su vršeni u Bosni, Kordunu i Lici mada ih je bilo u svim krajevima NDH, a jedini četnički pokolji na tlu BIH su izvršeni tokom upada crnogorskih četnika Pavla Đurišića na teritoriju jugoistočne Bosne. Omjer između četničkih i ustaških zločina je otprilike 1: 100. Četnici i ustaše su dva pokreta neuporediva po masovnosti zločina i po stepenu kolaboracije jer su ustaški zločini daleko brojniji. Italijani i ustaše jesu bili formalni saveznici, ali su se na terenu italijanski oficiri u svojim izveštajima grozili ustaša i vrlo često sprečavali pokolje.
  (odgovor, 26. septembar 2022 18:58)

  # Link komentara

 527. Pa ne znam za Titove zločine nad italijani ma, ali činjenica je da italijani nisu ubijali civilno stanovništvo ali su ipak bili okupatori.
  (mars, 26. septembar 2022 18:58)

  # Link komentara

 528. Може да прича ко шта хоће, али Италијани су спасили Србе са обала Албаније и превезли их на Крф. Италијанска ратна морнарица је готово сама извела тај подухват, уз малу помоћ француске и мизерну моћне британске флоте. Ми смо им на то за рачун Хрвата и Словенаца отели њихове историјске територије. Чак и након тога Италијани су колико толико штитили Србе од усташа, иако су им ови били савезници. Ми прстом нисмо мрднули да их заштитимо од фоиба (многи ни не знају шта је то), додуше искрено након трагичне Титове победе Срби и нису били у позицији да било шта ураде. Тако смо изгубили природног пријатеља и савезника, а због тога нисмо прошли без последица. Оно што је најтужније је што на речи будуће италијанске премијерке неки Срби налазе за сходно да бране злочинца Броза који је много зла нанео Италијанима, а још много, неупоредиво више Србима. Не улазећи у политичку идеологију дотичне госпође, свака реч коју је на ову тему рекла је неспорна ИСТИНА, свиђала се некоме или не.
  (my way, 26. septembar 2022 18:58)

  # Link komentara

 529. Tito je bio Hrvat, sve je uradio za njih. Doveo je i Albance na Kosovo ne bi li uništio Srbe. Posle njegove smrti sve je otišlo u propast. A pre Tita nas je kralj Aleksandar upropastio. On je hteo kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca. To je najveća moguća istorijska greška. Hrvatska ne bi danas ni postojala bila bi deo Italije. Posle svega i svih ratova mi Srbi smo na kraju proglašeni za genocidan narod, a najviše smo nepravde podneli.
  (NikolaBg, 26. septembar 2022 18:56)

  # Link komentara

 530. To ti se zove prijeki sud, nema dokazivanja...
  Činjenica je da je De Gol bez suđenja dao streljati silne hiljade Francuza, pa su evo jedan od najvećih aerodroma na svijetu nazvali po njemu!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 18:28)


  Lupas, de Gol je bez suda ubijao Alzirce za koje je "znao"...zato su i nazvali aerodrom po njemu.
  Vas tito je ubijao i proterivao Srbe koji su imali glas i imovinu jer je hteo da obezglavi Srbiju, a isto je bilo i sa Italijanima i Nemcima. Jer je znao da kad nema tih koji su imali neki nivo kulture, masom ce da upravlja lako...samo sto je propustio da pobije malo i Hrvate
  (Mrgud, 26. septembar 2022 18:55)

  # Link komentara

 531. Italijani samo hrabri na recima. Moj pokojni deda je bio medju partizanskim jedinicama koje su ‘45 usle u Trst kada je izbila Trscanska kriza. Kaze da su Italijani pobegli dan ranije kada su culi da dolaze partizani iz Bosne. Grad je bio potpuno pust. Toliko o njihovoj hrabrosti i busanju u grudi!
  (haha, 26. septembar 2022 18:50)

  # Link komentara

 532. Kako jde g.... Pa neka ode da mu uzme orden ili da je neko pošalje?
  (SASA, 26. septembar 2022 18:50)

  # Link komentara

 533. Dule, 26. septembar 2022 18:10)

  Bravo Dule,znači ti imaš preko 1000 eura plaću? Mislim, pošto ja imam samo 30 % veću plaću...
  A ja nešto sitno pokupim i ljeti od turizma...neku siću. Eh, da bar živim u ekonomskom tigru...
  (Poreč, 26. septembar 2022 18:50)

  # Link komentara

 534. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  Sinak ona je rekla da u njenoj stranci nema mesta fasizmu. To kaze, a dali ce tako i biti videcemo, ne mozes da joj sudis kao sto su sudili Djokovicu u australiji da bi "mogao" da pojaca otpor prema antikovid ludilu.
  Kako da osudis nekoga za nesto sto nije uradio, "ALI" mogao bi?

  Ovde jevropu zulja to sto ima otpor preme bezobraznom briselu. Eto briselu i jevropi ne smeta fasizam u Ukraini koji stvarno postoji, ali joj sneta ova cura koja bi po "njihovom
  misljenju" mogla da ima neke veze sa fasizmom. Znaci fasizam u Ukraini im ne smeta, pa zasto im onda smeta u Italiji i ako ga nema ?
  Tacno je to da im smeta svako ko nece poslusno da saginke glavu pod briselskim svinjarijama, a svaki poslusnik moze da bude i fasista, nije problem.
  (Vatrogasac, 26. septembar 2022 18:49)

  # Link komentara

 535. Ko je bio agresor? Dal je Jugoslavija napala Italiju il Italija Jugoslaviju? Dok su streljali i mučili civile, zatvarali jih u logore gde su umirali bilo je sve u redu, kad su počeli gubiti rat pa počeli da beže i onaj njihov ajutooo.., e nema onda stop igra. I samo neka ne bude prepametna, da ne javimo Putinu, da nisu samo u Ukrajini fašisti.
  (Aco, 26. septembar 2022 18:30


  Паааа....глуп си...прво која Југославија? Краљевина? Тито јесте напао Краљевину Југославију док су је окупирали фашисти.

  Друго, Италијани су живели у Истри вековима и Хрвати су их, на челу са јбт раселили или побили...

  Истра није словенска (хрватска), Хрвати су је населили након геноцида који су комунисти направили. Нешто слично као што су урадили Србима у Београду....али ти си вероватно један од потомака убица које су се ушуњале са жуковљевим Украјинцима
  (Алекса, 26. septembar 2022 18:49)

  # Link komentara

 536. Uzeti Titu i dodeliti ga Musoliniju !!!

  ;)
  (Ja, 26. septembar 2022 18:47)

  # Link komentara

 537. Ovakvih je sve više, a znamo gde to vodi...
  (Bruk, 26. septembar 2022 18:47)

  # Link komentara

 538. Slatka je, prijace joj more u Istri i Dalmaciji.
  (Ruska salata, 26. septembar 2022 18:44)

  # Link komentara

 539. pa evo gospodo italijanska, od 2013. god je,nasa a i vasa komsinica u eu, mozete slobodno u istru,dalmaciju, vasa vise vekonkovna ognjista.....ne znam sta ce kad vam Srbi budu zakucali na vrata.. mislim da ce te se vratiti u prelepa vasa seoca u toskani i gde sve ne.
  (smrt fasizmu, 26. septembar 2022 18:19)

  Srbi sigurno nece ici da ratuju za Hrvatsku, a vas potomaka titovih jagnnjecih brigada niko nema razloga da se plasi.
  (ha ha, 26. septembar 2022 18:44)

  # Link komentara

 540. Nije ona baš tako ratoborna, evo što je izjavila 2018. kad je postavljena dvojezična ploča: Na ulazu u grad bit će postavljena dvojezična ploča s natpisom "Rijeka-Fiume": radosna vijest u obrani talijanskog identiteta zemlje koja je tisućljećima povijesti i kulture povezana s Italijom. Nadamo se i učinit ćemo sve da ovo bude samo početak plodne suradnje s Hrvatskom na prepoznavanju talijanske prisutnosti u Istri, Rijeci i Dalmaciji.
  (Vlado, 26. septembar 2022 18:44)

  # Link komentara

 541. slazem se za oduzimanje istre i dalmacije. To je kao nagradu dobila Jugoslavija, a ne xrvacka
  (mik, 26. septembar 2022 18:44)

  # Link komentara

 542. Zamislite u Srbiji da naprave referenfum:
  Da li hocete 2000 evra minimalac ili da italija uzme celo jadransko more hrvatima?

  A jao, jao, jao...
  Sta bi odabrali? :) :) :)
  (123, 26. septembar 2022 18:43)

  # Link komentara

 543. A epuration sauvage? Nije se rat završio svuda u isto vreme...
  (Molim vas objavite komentar, 26. septembar 2022 18:42)

  # Link komentara

 544. MEĐUNARODNA ARBITRAŽA OKO PIRANA VAM JE POKAZALA ČIJE JE ŠTA I.
  (Piran, 26. septembar 2022 18:40)

  # Link komentara

 545. Što reče moj deda partizan: "sve smo ih trebali pobiti"
  (Bio vido, 26. septembar 2022 18:40)

  # Link komentara

 546. Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05
  Da, kolaboratore.
  Dok mi danas te kolaboratore velicamo i rehabilitujemo.
  (333, 26. septembar 2022 18:40)

  # Link komentara

 547. @ Vera

  Pa ako vam je toliko sjajno i bajno i uživate u "nogometu" i moru, što bežite iz "lijepe vaše"? I što kukate da vam je sve skupo i da se ne možete kupati u "vašem" moru jer nemate para? Ajde ti lepo na vaše portale i tamo komentariši, bolujete da se kačite na naše. Ja u životu nisam otišao na vaše niti planiram jer nemam tamo ništa pametno ni da vidim.
  (Bumbar, 26. septembar 2022 18:39)

  # Link komentara

 548. DA VIDIMO BŽANIJU USTAŠA OD MOBILIZACIJE KAD ITALIJANI KRENU.
  (U, 26. septembar 2022 17:55)

  Kamo da Italijani krenu?!
  Jedna članica EU i NATO da napadne drugu?!
  Koja promaja u glavi!
  (Jbt, 26. septembar 2022 18:16)


  To bilo nesto kao sukob Grcke i Turske 1974... Bitno je da Istra prvo proglasi nezavisnost, i onda taj deo Hrvatske nije vise u NATO.

  Nemoj ti nista da se brines, sve to moze lako da se resi.
  (Smešan lik, 26. septembar 2022 18:38)

  # Link komentara

 549. Zabole Tita baš za tvoj orden...
  (..., 26. septembar 2022 18:37)

  # Link komentara

 550. Ova je kao stvorena da povede Italiju u propast !
  (Arch Enemy, 26. septembar 2022 18:37)

  # Link komentara

 551. Ne bih se ja nasladjivao tudjim problemima,ako je ovo uopste problem sto lupeta ova zena.Imamo mi svojih problema.
  (boban,nis, 26. septembar 2022 18:35)

  # Link komentara

 552. Afancullo stronza, viva Croazia!
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 18:15)
  Pazi na Istru. To Italijani hoće da prisvoje od vas.
  (NikolaBg, 26. septembar 2022 18:35)

  # Link komentara

 553. Valjda zato i dodem povremeno da procitam vase smijesne i ljubomorne komentare. Vi me naprosto usrecujete i hvala vam na tome.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 18:15)


  A sto ne citas IT komentare ?!
  Pa nznm dal bi bas bila tako razdragana...
  (C i n i k, 26. septembar 2022 18:33)

  # Link komentara

 554. (Drezdenski kongres KPJ 1928, 26. septembar 2022 17:42)
  Još par puta to napiši i automatski postaje istina. Čak i tvoj Tesla je otišao u ameriku sa pasošem trojedne kraljevine hrvatske slavonije i dalmacije.
  (Miki, 26. septembar 2022 18:33)

  # Link komentara

 555. dodik likes this
  (djuro, 26. septembar 2022 18:33)

  # Link komentara

 556. Ovo loženje naših neznalica kako će Italijani vratiti Dalmaciju i Istru, podseća me na loženje Bošnjaka da će Bajden nakon pobede, ukinuti Republiku Srpsku. Smešni i naivni su i jedni i drugi. Totalno nerazumevanje svetske geopolitike.
  (Dokolica i neznanje, 26. septembar 2022 18:32)

  # Link komentara

 557. Toliko sam ponosna na svoju zemlju i srce mi je veliko ko kuca kad vidim i citam koliki bi htjeli bar komadic tog raja da prisvoje sebi. Dok za neke zemlje nema niko bas nikakvog interesa, stovise zele se i oni koji zive u njoj odvojiti. Sto su drugi ljubomorniji ja sretnija i ponosnija. Valjda zato i dodem povremeno da procitam vase smijesne i ljubomorne komentare. Vi me naprosto usrecujete i hvala vam na tome.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 18:15)

  Iseljavate se iz Hrvatske još brže nego mi iz Srbije, što je zaista veoma teško. Možda to ipak najbolje govori o tome šta mislite o svojoj zemlji.
  (Dikan, 26. septembar 2022 18:32)

  # Link komentara

 558. komentar je na mestu.Istra je uvek bila italijanska i zaista je tito nemilosrdno ubijao i vrsio etnicko italijana kako u istri tako i u ostalim delovima sadasnje hrvatske dalmacije.
  (dejan, 26. septembar 2022 18:32)

  # Link komentara

 559. PAZI SAD OVO! ČOVEČE!
  Patrijarh Kiril poručio prisilno mobilisanim Rusima, da budu hrabri! Zato jer svi koji se bore za Rusiju i Putina, ako umru, idu pravo u raj! Ko i Srbi 90ih, u Nebesku Srbiju!?
  (U, 26. septembar 2022 18:31)

  # Link komentara

 560. Ko je bio agresor? Dal je Jugoslavija napala Italiju il Italija Jugoslaviju? Dok su streljali i mučili civile, zatvarali jih u logore gde su umirali bilo je sve u redu, kad su počeli gubiti rat pa počeli da beže i onaj njihov ajutooo.., e nema onda stop igra. I samo neka ne bude prepametna, da ne javimo Putinu, da nisu samo u Ukrajini fašisti.
  (Aco, 26. septembar 2022 18:30)

  # Link komentara

 561. @ Ponosna

  Da si ponosna na "svoje" koje ste uostalom dobili na poklon od našeg tj. i vašeg kralja, ludog i naivnog Aleksandra, ne bi ni visila na našim portalima. A i ne znam čime se ponosiš, da mi nismo stvorili kraljevinu SHS, na žalost, ne bi ni bilo čime da se ponosiš, tj. ne bi ni postojali kao država već bi bili statistička greška u popisu Austrije, Mađarske i Italije.
  (Bumbar, 26. septembar 2022 18:29)

  # Link komentara

 562. Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  Kako se dokazalo to što su 'znali' bez sudjenja? Šta to pričaš i podržavaš pobogu?!?
  (felix, 26. septembar 2022 18:13)

  To ti se zove prijeki sud, nema dokazivanja...
  Činjenica je da je De Gol bez suđenja dao streljati silne hiljade Francuza, pa su evo jedan od najvećih aerodroma na svijetu nazvali po njemu!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 18:28)

  # Link komentara

 563. Evo konacno pucanje sava u EU!! Mogu ovi ustaski botovi sa idu na IT sajtove da troluju heheh!! Neka i pocnu uciti Italijanski polako!!

  Mi iz Srbije vas samo pozdravljamo i ovog puta od nas dobijete sportski pozdrav LoL
  (Dogma, 26. septembar 2022 18:27)

  # Link komentara

 564. Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  Prvo - jedini razlog za streljanja po Srbiji je bio to što su to bili ugledni Srbi, i u početku su uglavnom pobijeni zbog pljačke a potom radi eliminacije građanske opozicije. Dooobar broj streljanih je rehabilitovan do 1955. !!!! Sami komunisti su priznali da su "preterali".
  Drugo - ni "De Gol" nije streljao bez suđenja i dokaza, i nije streljao toliki broj ljudi.
  Zaključak : ne znam ko si i šta si, verovatno nisi Srbin, a sigurno nisi čovek čim tako olako presuđuješ i ne smeta ti koja desetina hiljada mrtvih, više-manje. To su ionako, za tebe, bili samo Srbi, pa šta ima veze.
  (Srb In, 26. septembar 2022 18:26)

  # Link komentara

 565. "Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!"

  Neke su ubijali sa razlogom, a neke svakako i bez razloga, zato sto se neko nekome zamerio, neko je cuo nesto o nekome ili hteo da mu smesti itd.
  (pera, 26. septembar 2022 18:26)

  # Link komentara

 566. Pa ova je gotovo u liniju sa HDZom. Ni oni ne misle ništa bolje o titu i komunizmu. Jedino ovo oko Istre,sto opet i nije čudno jer bez tamo ionako nikada nije dobro prolazio. Ne verujem da će i ova.
  (Petra, 26. septembar 2022 18:24)

  # Link komentara

 567. U...italijani i kreću na Hrvatsku, svake godine, donose milione.
  (Dara iz Karlobaga, 26. septembar 2022 18:24)

  # Link komentara

 568. Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  Potpuno netačno. Za vreme "Nacionalnog pročišćenja" (tkz. Epuration nationale) od 1944 do 1951. vođeno je preko 300.000 sudskih procesa. Na kraju je proglašeno 6,763 smrtnih presuda, ali je većinu njih sam De Gol preinačio u zatvorske kazne, tako da je Peta republika izvršila svega 770 pogubljenja. Sve to na populaciji koja je bila oko 8 do 9 puta veća od tadašnje Srbije. Eto razlike između slobodne, demokratske države i komunističke diktature. Ono što je tužno je što dan danas neki opravdavaju masakre ljudi na osnovu društvenog i ekonomskog položaja, iako su potomci tih komunista 50 godina kasnije na isti način ubijali ljude prema verskoj i nacionalnoj osnovi.
  (Nikola, 26. septembar 2022 18:21)

  # Link komentara

 569. Šta odma likujete...

  Za 6 maksimalno 8 meseci ove žene se niko neće ni sećati a kamoli šta je izjavila.
  Ovo je 60 - ta Vlada Italije poslednjih 40 godina.
  (Gojko, 26. septembar 2022 18:20)

  # Link komentara

 570. Ludaca
  (Milos, 26. septembar 2022 18:20)

  # Link komentara

 571. Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05)

  Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  Sta imaju komunisti na celu sa Hrvatom da sprovode neku svoju pravdu u Srbiji?
  (Sećanje, 26. septembar 2022 18:19)

  # Link komentara

 572. pa evo gospodo italijanska, od 2013. god je,nasa a i vasa komsinica u eu, mozete slobodno u istru,dalmaciju, vasa vise vekonkovna ognjista.....ne znam sta ce kad vam Srbi budu zakucali na vrata.. mislim da ce te se vratiti u prelepa vasa seoca u toskani i gde sve ne.
  (smrt fasizmu, 26. septembar 2022 18:19)

  # Link komentara

 573. U pravu je 100%. Malo je falilo I trst da ode. Kakve veze sloveni imaju sa tim teritorijama.
  (maki, 26. septembar 2022 18:19)

  # Link komentara

 574. DA VIDIMO BŽANIJU USTAŠA OD MOBILIZACIJE KAD ITALIJANI KRENU.
  (U, 26. septembar 2022 17:55)

  Kamo da Italijani krenu?!
  Jedna članica EU i NATO da napadne drugu?!
  Koja promaja u glavi!
  (Jbt, 26. septembar 2022 18:16)

  # Link komentara

 575. Toliko sam ponosna na svoju zemlju i srce mi je veliko ko kuca kad vidim i citam koliki bi htjeli bar komadic tog raja da prisvoje sebi. Dok za neke zemlje nema niko bas nikakvog interesa, stovise zele se i oni koji zive u njoj odvojiti. Sto su drugi ljubomorniji ja sretnija i ponosnija. Valjda zato i dodem povremeno da procitam vase smijesne i ljubomorne komentare. Vi me naprosto usrecujete i hvala vam na tome.
  (Ponosna, 26. septembar 2022 18:15)

  # Link komentara

 576. Afancullo stronza, viva Croazia!
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 18:15)

  # Link komentara

 577. populizam nikog nije odveo na dobar put pa sve nek je ona i za nešto u pravu.
  (milutin, 26. septembar 2022 18:15)

  # Link komentara

 578. @odgovor Италијани спашавали Србе !?Први логори(Јадовно,Паг,....) и покољи Срба су били управо
  у италијанскиој зони.Најгрознији покољ деце(Пребиловци) опет у италијанској зони.Усташе основане
  у Италији 1929.Информиши се,читај,па нећеш писати бајке по италијанским канцонама.
  (a, 26. septembar 2022 18:15)

  # Link komentara

 579. Сад ће коначно да Англосаксонци заврше са овом фашистичком камарилом на челу са путком.Пустили их 1943 место да су побили све фашисте сад ће да заврше.После Блинкемовиј речи нокад више миједном русу неће пасти ма памет да помене атомске.А и ови лажни левичари ће добити порцију.
  (мирос-лав, 26. septembar 2022 18:14)

  # Link komentara

 580. Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  Kako se dokazalo to što su 'znali' bez sudjenja? Šta to pričaš i podržavaš pobogu?!?
  (felix, 26. septembar 2022 18:13)

  # Link komentara

 581. Počelo je. Osimske sporazume su potpisali Tito i Pertini između Jugoslavije i Italije. Jugoslavije više nema, a njen sukcesor ( koji plaća zaostale kreditne dugove bivše zajedničke države) je gle čuda!? Srbija! Jadni ujaci, počinjem da ih žalim. Kaže narodna - dođe vreme sve se preokrene.
  (Pr.Da., 26. septembar 2022 18:12)

  # Link komentara

 582. Potpuno je podržavam posebno u pogledu Istre i Dalmacije. A za orden - treba da se oduzme ali nakon isplate ratne štete za uništenu infrastrukturu i ubijene ljude dok su držali delove Jugoslavije pod okupacijož
  (Nikola, 26. septembar 2022 18:10)

  # Link komentara

 583. Za pametne a neobrazovane koji su učili istoriju iz partizanske eskadrile:
  Komunisti su srpske partizane iz Krajne puškom terali u napad na Italijane koji su jako prethodno često spašavali od Ustaša.
  To je dovelo do mnogobrojnih četničkih pučeva u partizanskim jedinicama.
  Nema četničkog puča u Partizanskoj eskadrili...
  Ima ga u komunističkoj fakultetskih istoriografiji.
  Ima ga kod Ćopića u gluvom barutu kad Nikoletina Bursać opkoljava glavni štab jer tamo ubijaju komandante koji neće na Italijane.
  Italijani su bili manji neprijatelji Srba nad kojima je vršen genocid u NDH od svih uključujući Engleze.
  Ti se ljudi nisu digli protiv fašizma a kamoli Italijana, nego da spasu živu glavu od Ustaša, a komunistu su ih iskoristili i pljunuli 90te.
  (Voker, 26. septembar 2022 18:10)

  # Link komentara

 584. Hrvati su sve svoje probleme rešili sada sa EU i NATO paktom i uživaju u turističkoj sezoni i nogometu i standardu i platama duplo većim od tvojih.
  (Vera, 26. septembar 2022 17:52)

  Plate su vam ravno 30% vece od nasih, a pre deset godina su vam bile 3 puta vece od nasih. Imas to cak i na Wikipediji. Niste nikad bili neki pojam, i taj argument vam se polako topi, i sve pritom sto dobijate pare na poklon od Nemaca i EU. Da vam oni zavrnu socijalnu pomoc, propali bi ste sutra.

  Ne znam da li treba da se ponosis da ti drzava zavisi od turizma, BDP vam je pao 20% 2020-te.

  Ima vas jedva 3 miliona u toj "lijepoj vasoj" jer ste gomila ustasioda, pa svi koji nisu su pobegli odatle odavno. Toliko ste sitni i lajavi da cete sami sebe da pojedete od besa kada vam ne ostane nijedan Srbin u vasoj zemlji.

  Bukvalno se ponosis etnickim ciscenjem.
  (Dule, 26. septembar 2022 18:10)

  # Link komentara

 585. (odgovor, 26. septembar 2022 17:55)

  Četnici i ustaše su bili saveznici, pop Momčilo Đujić jedan od najbližih Pavelićevih prijatelja.

  Četnici su dobili "koncesiju" da kolju po Bosni, tamo ustaša jedva da je bilo!
  (S one strane ogledala, 26. septembar 2022 18:08)

  # Link komentara

 586. toliko je lepa da bih joj oprostio fašizam
  (steva cvet, 26. septembar 2022 18:05)

  # Link komentara

 587. Tito je bio zlotvor sto je italijanske fasiste ubijao ?!
  Ne mogu da verujem da se okrecemo gubitnickoj strani istorije, posle kukamo na Hrvate.
  (Mirko_Nis, 26. septembar 2022 17:15)

  Uzaludno smo bili na pravoj strani istorije, jer Evropom i svetom vladaju katolički fašisti.
  Ali videćemo uskoro dokle će vladati...
  (Istrebljivač Vonjevina, 26. septembar 2022 18:04)

  # Link komentara

 588. Mora da Italijani očajni, ali kada ti ovi iz EU nakon onog sa pandemijom gde su išli do otimanja maski kažu sred suše i prebijenih prinosa da predješ na agrovoltne aplikacije koje će da daju još manje prinose u onome što voliš da jedeš ali ćeš da imaš više struje koju takodje nećeš da imaš dovoljno i koja će biti još veći problem nego što jeste i ješćeš ono što obično nećeš ljudi izgleda popizde. Verovatno su zato glasali ove musolinske, mada zanimljivo da je baš taj fašista i napravio tu električnu mrežu i to onako napament da je Italija podjednako poznata po toj svojoj električnoj mreži kao i po špagetima.
  (inače ukrali su i picu od grka a ne samo telegraf od tesle i kulturni identitet od Grka, 26. septembar 2022 18:04)

  # Link komentara

 589. Jooooj, koliko komentara...

  Svakom prilikom iste ovakve besmislene polemike i stotine komentara, daj ljudi odite raditi nešto!
  (Neradno sposoban, 26. septembar 2022 18:03)

  # Link komentara

 590. Problemi u EU raju?
  (Pivo i čips, pa da uživamo, 26. septembar 2022 18:03)

  # Link komentara

 591. (Hrvoje ljakse)
  Mislis na bumerang Republjik, koja nigde nije sira od 50 km,
  a samo je pitanje dana, kada ce joj opet poceti da raste Srpsko koleno u stomaku!
  (sin lovca na medvede, 26. septembar 2022 18:03)

  # Link komentara

 592. E moji zabari sta mi tek da kazemo platili krvlju u 2 Jugoslavije a oni uvek bili protiv.
  (Svako po svoje kad tad, 26. septembar 2022 18:02)

  # Link komentara

 593. Vracaju se Nacisti. Istorija se ponaclja!
  (Aca, 26. septembar 2022 17:17)

  Nisu nikad ni otišli, samo su promenili uniforme i odela...
  (Istrebljivač Vonjevina, 26. septembar 2022 18:01)

  # Link komentara

 594. (ikar)
  Zasto si fasizam ogranicio samo na Italiju? Radi se o celoj EU.
  (sin lovca na medvede, 26. septembar 2022 18:00)

  # Link komentara

 595. Mozete uzeti samo severnu Dalmaciju, južna pripada srpskom carstvu. A ostatak uzmite sve od ndh...
  (Istrebljivač Vonjevina, 26. septembar 2022 17:58)

  # Link komentara

 596. Došlo je vreme da preventivno napadnemo Bugarsku...
  (Alija Sirotanović, 26. septembar 2022 17:57)

  # Link komentara

 597. Муссолини је 1929,као премијер Италије,основао Ватикан и усташе.Госпођа Мелони само потврђује да
  су усташе створене да послуже.Иначе 1945. Павелић је скриван у Ватикану(Рим),и католичким каналима
  прокријумчарен у Аргентину.
  (a, 26. septembar 2022 17:57)

  # Link komentara

 598. Javite gdjici, gdji, da je Tito umro 1980. Tako da mu ne moze nista oduzeti. A kako se oko Tita ne biju ni hrvati ni srbi, ni tamo ni ovde nece da se ovajdi o pominjanje Tita. A sto se nas malo ostalih Titoista i Jugoslovena tice. Sto rece Drakce u "rodjaku", "ako hoce da nas.......primamo sutra od 11-12". Ajd u zdravlje i Viva l'Italia...
  (Goran, 26. septembar 2022 17:56)

  # Link komentara

 599. Fasisticka rugobo za tebe je Tito bio gospodin, cenjen u citavom svetu, a ti si obicna lazljivica!
  (Bato, 26. septembar 2022 17:56)

  # Link komentara

 600. Budi se fašizam u Italiji,a inače istorijski Istra i dio Dalmacije su Italijanski
  (Čika Pera, 26. septembar 2022 17:47)
  A da vi brinete o svojoj državi,a ne o tuđima recimo povijesno je Vojvodina Mađarska i još neki dijelovi Srbije su nečiji.
  (mario, 26. septembar 2022 17:56)

  # Link komentara

 601. DA VIDIMO BŽANIJU USTAŠA OD MOBILIZACIJE KAD ITALIJANI KRENU.
  (U, 26. septembar 2022 17:55)

  # Link komentara

 602. Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05)

  Nije ni De Gol dao streljati ništa manje svojih Francuza, bez suđenja, imali su valjda neki razlog, znalo se ko je bio šta!
  (Hamburg, 26. septembar 2022 17:55)

  # Link komentara

 603. A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  O čemu ti to?

  NDH je bila podeljena na dvije zone: njemačku i italijansku. Nijemci su bili u Bosni, a Italijani u Hercegovini. Ako se pitaš šta su Italijani radili u Hercegovini, pa odgovor je spašavali su srpski narod od ustaških koljača. Postoje brojni izvještaji koji govore da su se italijanski oficiri zgražavali nad ustaškim pokoljima.

  Inače, pokolji Italijana u Dalmaciji i Istri imaju korijena u predratnim animozitetima i etničkoj mržnji između Italijana i Hrvata o čemu ostatak Jugoslavije nema pojma, niti ima veze. Pa prema tome podrška Italijanima.
  (odgovor, 26. septembar 2022 17:55)

  # Link komentara

 604. Kako je lepo videti kako nasi vrli susjedi po ko zna koji put pokazuju svoju beskrupuloznu dvolicnost i lecemerje.
  Svakome od njih je nacionalni sport da se prema Srbima odnose kao prema untermensch narodu, procitajte malo sta pisu po svojim portalima, u proseku je na svakoj vesti, dakle svakoj, bilo da je sport, politika, zabava, kultura, nema razlike, dakle svaka vest ima makar par komentara o traktorima, izmenjenoj genetici, pravoslavnim Turcima, mesavini Vlaha, Turaka, Roma (pod onim drugim nazivom) i Bugara, uz spominjanje prljavstine, nizeg mentalnog kapaciteta i ostatka uvreda, mrznje i omalovazavanja, ukratko, fasisti su bili i ostali. Pa i ovde je jedan u ranijem komentaru spomenuo tursko poreklo.
  Zato je potrebno svim silama doprineti da se ta drzava smanji i da konacno prodju katarzu koju su duzni onoliko da prodju u prethodnih 100 godina. Podrska svima koji ce uticati da se ta drzava dovede u red.
  Neka im ostanu samo Sljeme i okolina, taman za to su i dobri.
  (Aurelio, 26. septembar 2022 17:54)

  # Link komentara

 605. Neverovatno koji likovi dolaze na vlast u posrnuloj Evropi.
  Dolaze teški dani.
  (Aleksandar, 26. septembar 2022 17:53)

  # Link komentara

 606. Bog,porodica,otadzbina- to su naše desnicarske vrednosti. Na desnoj strani su Bozji putevi,a na levoj su djavolovi! Zivela Djordja,ziveo Berluskoni,ziveo Salvini,zivela predivna Italija!
  (Oliver, 26. septembar 2022 17:53)

  # Link komentara

 607. Kao što rekoh desničare u akciji smo već videli i zove se Drugi svetski rat.
  (Hex, 26. septembar 2022 16:19)


  Pa da, Ameri obicno uzmu celu zemlju, deo samo otcepljuju kad ne mogu sve da uzmu. Naivni su ti desnicari, treba malo na demokrate da se ugledaju:)
  (Very stable genius, 26. septembar 2022 17:52)

  # Link komentara

 608. Miko.......Hrvata u Hrvatskoj ima 3,8 miliona i to zato jer je ovo prvi tačan popis, gde se nisu ko grvatski hrađani upisivali oni sa dvojno državljanstvo nego, samo oni koji zaista žive u RH, zato su Srbi izgubili pravo na ćirilicu u Vukovaru. Istra je bila italijanska kad i Viminacium u Srbiji, a sada ima 7% Italijana i 0,3 Srba. Ove fašističe izjave se koriste i u Mađarskoj i Italiji samo za mobilizaciju glasača i tu vidimo da su Hrvati 95g lepo zatvorili usta Srbima koji više ništa ne svojataju. Hrvati su sve svoje probleme rešili sada sa EU i NATO paktom i uživaju u turističkoj sezoni i nogometu i standardu i platama duplo većim od tvojih.
  (Vera, 26. septembar 2022 17:52)

  # Link komentara

 609. Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05)

  Ajde ti nama feljtonisto objasni kako je u Jugoslaviji (po popisima republičkih zavoda za statistiku) više Srba živelo u Jugoslaviji za vreme Tita, nego ikad pre i ikad posle? Preporučujem svima manje feljtona i žute štampe, a više istraživackog rezonskog promišljanja i činjeničnog zaključivanja.
  (Predrag, 26. septembar 2022 17:52)

  # Link komentara

 610. И Мусолини и Тито су играли за исту екупу. Шта сам рекао добро знају историчари.
  (Петар, 26. septembar 2022 17:52)

  # Link komentara

 611. Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 

  Mozda si ti to pročitao u Politici ali to su podaci Komisije Ministarstva pravosudja Republike Srbije za istraživanje zlocina komunizma.
  Dakle zvanični podaci.
  Na njihovom sajtu su se mogla naći imena 59912 lica koje su partizani pobili od oktobra 1944 do marta 1945 na teritoriji "uze Srbije".
  Ogromna vecima bez sudjenja a i ona koja su izvrsena posle sudjena su zlicini zbog montiranih i "pro forme" sudjenja.
  Svako ubistvonje dokumentovano jer su partozani vodili tzv "knjige streljanih".
  Nedostaju knjige za Beograd i jos dva grada pa se pretpostavlja da broj ubijenih u tom periodu moze biti izmedju 80 i 100000.
  Vise od pola miliona ljudi je prošlo kroz titove robijasnice u tom periodu.Po raznim osnovima.
  I pored tolikog broja ubijenih,i pored tolikog broja ljudi kojima su oduzeta gradjanska prava,i pored svih koji su pobegli ili ostali na zapadu posle nemackog zarobljenistva,i pored cinjenice da su regrutovani vojnici glasali tamo gde su se zatekli (glasanje vise puta) titov narodni front je na tim izborima osvojio u Srbiji 63 % - trecina preostalih protiv glasalo ili nije ni glasalo (odazvali se na Grolov poziv na bojkot).
  Srbija je reokupirana 1944.
  (Komša, 26. septembar 2022 17:51)

  # Link komentara

 612. Ajde vi malo da ulozite u Sardiniju. Tamo, kad sam bio, narod ne priznaje da su dio Italije. Ta je, kazu, na nas odavno zaboravila.
  (Zoff, 26. septembar 2022 17:51)

  # Link komentara

 613. Vidim, neki nikad ne mijenjaju retoriku i način razmišljanja. Evo, puške u ruke i krenite u osvajanja. Da čovjek ne povjeruje kako neki baš nikad ne nauče. PS: Bez brige, znamo dobro da imate mokre snove ;)
  (Dan, 26. septembar 2022 17:50)

  # Link komentara

 614. Forza Italia!
  (матори, 26. septembar 2022 17:47)

  # Link komentara

 615. Jedna gospođa je pre nekoliko dana napisala jedan komentar o Italijanima koji mi još uvek odzvanja u glavi kad god pročitam neku vest o njima. Komentar je otprilike glasio: "Imam 50 godina i do sada sam živela u uverenju da se Italijanima fašizam slučajno dogodio. Način na koji je vlast u Italiji kontrolisala zemlju za vreme korone i ovo sada mi je odagnao svaku misao da slučajnost ima veze sa tim”.
  (ikar, 26. septembar 2022 17:47)

  # Link komentara

 616. I zato živio Josip Broz Tito najveći Hrvat u povijesti koji je ujedinio sve hrvatske teritorije u jednu cjwlinu zvanu SR Hrvatska.
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 16:08)

  Ostale su mnoge teritorije naseljene Hrvatima izvan SR Hrvatske, tako da ti teorija pada u vodu. Problem vaš je što ne vidite da je Jugoslavija bila rješenje svih nacionalnih pitanja ne samo Hrvata, nego i svih ostalih. Sve ostale "kombinacije" samo vode vječnim sukobima i prepucavanjima šta je "čije", kao što vidimo iz većine komentara ovde. To vodi novim ratovima, logorima, egzekucijama, osvetama, i sve ukrug. Nažalost, opet velika previranja dočekujemo razjedinjeni i sukobljeni, i isto ćemo kao i prije toliko stotina godina opet jedan po jedan pasti pod čizmu većih i jačih. Istoriju nismo naučili, ostaje nada da će neke buduće generacije biti pametnije.
  (posve_nepodoban, 26. septembar 2022 17:47)

  # Link komentara

 617. Budi se fašizam u Italiji,a inače istorijski Istra i dio Dalmacije su Italijanski
  (Čika Pera, 26. septembar 2022 17:47)

  # Link komentara

 618. Ovoj buljavoj niko nije rekao da je Tito umro odavno... Pocela je da joj zuti krstenica jos od 1977. trebala bi da zna te stvari.
  (Ja, 26. septembar 2022 17:45)

  # Link komentara

 619. Sta cemo sad? Broda vise nema, camdzije ga potopile!
  More diglo velike talase, camcici se pune vodom!
  (sin lovca na medvede, 26. septembar 2022 17:44)

  # Link komentara

 620. Само орден? Има ту још пуно тога за одузимање, сињора.
  (Боске, 26. septembar 2022 17:43)

  # Link komentara

 621. Krenulo je, opet se budi fašizam, znači ozbiljna kriza je pred nama...nadam se samo kriza...
  (vpop, 26. septembar 2022 16:13)

  A na cijoj su strani Hrvati bili za vreme fasizma? Za vreme Austro-Ugarske je postojala tzv. oblast od kraja 19. veka. Hrvatska-Slavonija i Srijem. Nigde tu nije bilo Istre, Dalmacije, Baranje.
  (Drezdenski kongres KPJ 1928, 26. septembar 2022 17:42)

  # Link komentara

 622. A sta vas briga Hrvati, igrate dobar fudbal.
  (Sajber Nindza, 26. septembar 2022 17:42)

  # Link komentara

 623. Skreće Evropa u desno. Opet kreće od Italije. Ništa nismo naučili.
  (Žmuga, 26. septembar 2022 16:18)

  Krenulo je to još ranije od Poljske, Madjarske a sada se prenelo na Italiju i Švedsku, ne treba zaboraviti naravno ni Češku, Belorusiju, Rusiju i Tursku. Evropa se raspada bukvalno
  (Kingston, 26. septembar 2022 17:42)

  # Link komentara

 624. Titu nikad nećeš biti ni do kolena. Titu je ceo svet došao na sahranu da mu se pokloni, tebi ne bi dšao ni kućni savet.
  (Smrt fašizmu - sloboda narodu !, 26. septembar 2022 17:41)

  # Link komentara

 625. jos jedno s...e u najavi.
  (aca, 26. septembar 2022 17:41)

  # Link komentara

 626. Kako globalisti napadaju sve sto velica narod, veru, cast i postenje!
  (sin lovca na medvede, 26. septembar 2022 17:40)

  # Link komentara

 627. E da znas sta je tek Srbima uradio, a neki ga jos vole...
  (Entropy fighter, 26. septembar 2022 16:11)

  Šta im je uradio? Osim toga što se najbolje živelo u vreme njegove vlasti?
  (ja, 26. septembar 2022 17:37)

  # Link komentara

 628. Ovi desničari su stvarno katastrofa i taj film smo već gledali.

  Orban hoće delove Srbije, Rumunije, Hrvatske.
  Ovaj talijanka hoće dalmaciju,
  Erdogan hoće pola Severne Afrike,
  Putin hoće Ukrajinu, Aljasku....

  Kao što rekoh desničare u akciji smo već videli i zove se Drugi svetski rat.
  (Hex, 26. septembar 2022 16:19)

  Gresis druskane. I drugom svetskom ratu si gledao levicare na obe strane. Nemacke Nacional socijaliste I Italijanske fasiste koji su proizasli iz italijanskih komunista. Naime Sovjetski komunizam je bio internacionalni I u tom projektu je trebalo kreirati novi entitet sovjetskog gradjanina. Nesto slicno pokusava EU sa stvaranjem novog entiteta zvanog Evropski gradjanin. Nemacki I Italijanski socijalizam je bio nacionalni sa primesama rasizma. Tako da bi ti preporucio da malo ukljucis mozak I procesljas archive i pronadji de je bio Musolini pre osnivanja fasisticke ideologije. Fascio znaci ujedinjeni. Jos jedna kolektivisticka prica koja se zavrsila milionima mrtvih.
  (mio mare, 26. septembar 2022 17:37)

  # Link komentara

 629. Tito jeste zločinac.
  Pogledajte arhive italijanskih okupacionih vlasti - pune su zločina Titovih partizana prema civilima koji su bili bogati a nisu bili politički opredeljeni.
  Pljačke i monstruozna ubistva ,masakri u pravom smislu reči.
  O istrebljenju pripadnika italijanske nacionalne manjine da ne govorimo.

  Na stranu ideologije - mnogo Srba je svoj spas od ustaškog noža i komunisticke "druge faze revolucije" naslo na italijanskom okupacionom području u toku drugog svetskog rata.
  Zlocini Save Kovačevica druga Petra Drapsina i sličnih su nesto najgore sto Hercegovina pamti.
  Do te mere su komunisti došli da je čak Georgi Dimitrov morao da im naredjuje (postoje pisma) da stanu sa zločinima.
  Toliko su zabrljali da su morali da se čiste prvo iz Srbije (1100 civilnih zrtava u 1941) pa iz CG i na kraju iz Hercegovine i zato su čak postigli sporazum u Rogačici da mogu da se sklone u Bosnu i tamo stvore "Bihacku republiku".
  Taj sporazum sa Franceticem je veci dokaz o karakteru te organizacije nego Martovski pregovori.

  O posleratnim zločinima ne mora se pričati - Pol Pot je bio amater za Brozovce.
  (Komša, 26. septembar 2022 17:36)

  # Link komentara

 630. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  Pa to rade i Ameri i Evropljani. Fašizam u Ukrajini podržavaju, fašizam u Hrvatskoj podržavaju, fašizam među Albancima podržavaju, fašizam u Italiji... ostaje da vidimo.
  (Dusko Dugousko, 26. septembar 2022 17:35)

  # Link komentara

 631. Ova ce da ujedini Srbe i Hrvate ponovo…
  (vali, 26. septembar 2022 17:34)

  # Link komentara

 632. Evo vam i tito i orden. Nijedno nam ne treba.
  (miki, 26. septembar 2022 17:33)

  # Link komentara

 633. Saglasan i sa povratkom Istre i Dalmacije Italiji i sa oduzimanjem Titovih ordenja..
  (Obrad, 26. septembar 2022 17:33)

  # Link komentara

 634. @(Pamet nemaju, sebe nemaju, a kao nešto srpsko je njihovo..., 26. septembar 2022 16:53)

  Realno, nikoga osim nas nije ni briga za sve što si napisao.
  A posebna je priča je šta mi imamo od toga? Ponos zbog toga što smo sačuvali sebe? Mržnju prema svim neprijateljima kroz vekove? Patnju zbog nepravednih odluka?
  Ja bih ipak rekao da je Hrvatima bolje jer ih svi više vole i poštuju nego nas i nikoga ne zanima šta su radili u prvom ni drugom sv. ratu.
  (Djokic, 26. septembar 2022 17:32)

  # Link komentara

 635. Mislim da je izbor Đorđe Meloni sjajna prilika za nas Hrvate da vidimo konačno koliki izdajnik je ustvari bio Ante Pavelić koji je tzv.Rimskim ugovorima doslovno prodao Dalmaciju i otoke Talijanima, a za predavanje Istre Italiji koliko znam su odgovorni Karađorđevići i Pašić jer su to kao Talijanima obećale sile Antante za prelazak Italije na njihovu stranu. Dakle - otimao nam je kako je ko htio, mi niti smo izazvali 1.svjetski rat,niti smo ga htjeli niti nas je ko šta pitao a završili smo na strani poraženih Austrougara koji su nas već ugnjetavali 900 godina prije toga. I zato živio Josip Broz Tito najveći Hrvat u povijesti koji je ujedinio sve hrvatske teritorije u jednu cjwlinu zvanu SR Hrvatska.
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 16:08)

  Niste vi nikada imali vaše teritorije jer niste nikada ni bilo država. Zna se vaša uloga i koliko ste se pitali u Austrougarskoj.
  (Rđa, 26. septembar 2022 17:30)

  # Link komentara

 636. Evo smo se bas pripali
  (Ante, 26. septembar 2022 17:28)

  # Link komentara

 637. ima u toj hrvatskoj i srpskih delova, dogovoricemo se
  (бг, 26. septembar 2022 16:06
  Nema sumnje da hoćete, jedni su već otišli, podijelite iskustva.
  (figlio di put.na, 26. septembar 2022 17:27)

  # Link komentara

 638. Kakva persona, nešto su mi luđe žene političarke nego muškarci, mnogo agresivnije, isključive, bez diplomatije, novo doba neo ženskog fašizma, ova, Milica, Le Penovka...biće nama kraja sveta
  (Željko, 26. septembar 2022 16:18)

  Zaboravio si Nensi Pelosi, Kaju Kalas, Fon der Lajenovu, Liz Tras...
  (Pilot bespilotne letelice, 26. septembar 2022 17:27)

  # Link komentara

 639. Katarza. To je sve što nam ostaje kao bliskoistorijskim gubitnicima. Katarzu proživljavamo u Ukrajni i katarzu ćemo sada prozivljavati kroz prazne reči ove praznoglave žene. Sve što nismo uspeli mi možda će za nas uraditi neko drugi. I tako.

  Nisam jos ni spomenuo ono očigledno Tito bio đubre a istu tu Jugoslaviju pre njega pravio royal četnik
  (Tex, 26. septembar 2022 17:26)

  # Link komentara

 640. Sta ces ti muko jedna da uradis? Obicna krpa koja laze i maze da bi dosla na vlast. Tito se prema okupatoru ponasao kako su zasluzili!
  (bwin, 26. septembar 2022 16:20)

  Vise je Tito bio okupator, nego Italijani.
  (dolby, 26. septembar 2022 16:42)

  Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05) # Link komentara

  Nije Tito sam nego KP i nije samo KP u Jugoslaviji nego svugdje gdje je KP postojala i imala moć, svugdje je činila enormne zločine (Kina, SSSR itd.).
  Na žalost nije KP jedina koja je činila zločine , činili su i fašisti i nacisti, i četnici, i ljotičevci, i ustaše itd., ali su komunisti činili zločine ne samo u ratu nego još više u miru i činili so u to najduže, a i pobili su najviše nedužnih ljudi. Ljudska istorija je užasna i krvava, sramotna i porazna. Životinje ubijaju da se nahrane i da opstanu a ljudi ubijaju iz ogavnih motiva.
  (Neven, 26. septembar 2022 17:26)

  # Link komentara

 641. Dodjite ponovo na Balkan, isto ćete da se provedete.
  (leksi, 26. septembar 2022 17:25)

  # Link komentara

 642. @Inntal: Cuj vi cro-manjoni vi cete biti statisticka greska u buducoj novoj drzavi Srba. A talijani dobice ono min. sto ih sleduje a to je istra.
  (YukioMishima, 26. septembar 2022 17:24)

  # Link komentara

 643. Tito pobio 1. milion srba !
  (zajdi, 26. septembar 2022 17:22)

  # Link komentara

 644. Hrvata u Hrvatskoj prema zvaničnom popisu ima nešto vise od 3,3 miliona. Od toga 23% su ljudi stariji od 65 godina. Veoma skoro padaju na ispod 3 miliona, nemaju nikakav kapacitet da se odbrane od bilo koga.
  (miko, 26. septembar 2022 16:59)

  E moj Miko, sa trenutnim priraštajem, Srbija će se do 2050 prepoloviti, a do kraja veka će nas u Srbiji biti samo oko 2 miliona. Pri tome se u analizu ne uzima ako kojim slučajem uđemo u EU pa se emigracija drastično poveća.
  (Djokic, 26. septembar 2022 17:22)

  # Link komentara

 645. e mucenice...
  (johnny, 26. septembar 2022 17:21)

  # Link komentara

 646. Vlažni snovi !
  (Mario, 26. septembar 2022 17:20)

  # Link komentara

 647. Ima facu kao Golum...
  (Wolokee, 26. septembar 2022 17:19)

  # Link komentara

 648. Obzirom da je otvoreni fasista i da ne krije to, nije ni cudo sto place zbog Titovog odgovora fasistima iz Italije 1945
  (Radoslav S, 26. septembar 2022 17:19)

  # Link komentara

 649. Vracaju se Nacisti. Istorija se ponaclja!
  (Aca, 26. septembar 2022 17:17)

  # Link komentara

 650. Kako su Istru uzeli Hrvati.
  Na konto-Pobednici(SFRJ) da uzmu nesto od porazenih(Fasisticka Italija) iakovim ne pripada.
  Mnogi Talijani su se odselili, ali ako imaju TAPIJE, a SFRJ ne postoji.
  (ZORAN, 26. septembar 2022 17:17)

  # Link komentara

 651. U Istri i Dalmaciji su barem u nekom postotku živjeli slaveni a u Sud Tirolu talijana nije bilo nikada, hoce li traziti da se i to vrati Austriji.
  (1966, 26. septembar 2022 17:17)

  # Link komentara

 652. @Čekao sam prvi komentar nekog obožavaoca šlosera iz Kumrovca i dočekao sam ga. Inače je tvoj idol bio oličenje inteligencije.
  (tihi, 26. septembar 2022 16:46)

  I ja sam jedva cekao tako "inteligentne" koji odmah stavljaju ljude u odredjene fascikle. Ko kaze da mora Tito da mi bude idol, ako mi se ne svidjaju nacisti i ako sam protivnik nepravde!? To generalisanje je standardan problem danas. Ljudi ocigledno nemaju dovoljno mozga da dobace dalje od "dobrih i losih momaka" koje gledaju po holivudskim filmova. Tako da slicni tebi reaguju da sam "Proputinovac" ako kazem da su neonacisti operisali po Ukrajini. Ili sam mrzitelj Rusije ako kazem da je ovo pogresan rat i da strada obican narod. Tako isto sam i "zuti" ako prigovorim nekoj "patijskoj velicini" u Srbiji danas, iako nemam veze sa partijama iz proslosti i sadasnjosti, ili sam "mrzitelj Srbije" ako kazem da je nesto uredjenije u drugim razvijenim zemljama... I tako jos sto drugih primera... Inace, verovatno za razliku od tebe, niko u mojoj porodici nije bio clan komunisticke partije. Poticem iz takve porodice, da su me roditelji krstili po rodjenju u komunistickoj SFRJ. Tito i partija nikada nisu bili tema kod nas. Ali ti znas da je on moj idol iako verovatno nista ne znas o SFRJ niti bilo cemu drugom. Uzivaj u svojim neonacistickim idolima koji su olicenje intelekta.
  (Black, 26. septembar 2022 17:17)

  # Link komentara

 653. Dobro je. Mali slatki fašistići su čekali samo 40tak godina da se uvere da je Tito zaista mrtav, pa sad polako u neverici migolje iz svojih skloništa, da vide šta će da se desi.
  (SF/SN, 26. septembar 2022 17:16)

  # Link komentara

 654. Ujaci...ova mlada lepa žena će vam konačno doći glave i povratiti italijanske istorijske regije Dalmaciju i Istru.
  (ne možda ako ipak, 26. septembar 2022 16:16)

  To bi otvorilo Pandorinu kutiju i bio presedan za Madjarsku da povrati Vojvodinu, tako da pre ce nama Orban to da ucini nego sto ce jedna NATO drzava drugoj.
  (Radoslav S, 26. septembar 2022 17:15)

  # Link komentara

 655. soroseva
  (Anti blizanac, 26. septembar 2022 17:15)

  # Link komentara

 656. Sta znaju gradjani mnogih drzava u Evropi oko izbora, pa biraju nove politicare? Treba kao mi da biraju skoro četiri decenije jedne te iste i nadaju se boljem. E sada, jedino sto se kod nas promeni je starost politicara, pa ostare na istim mestima, a mi? Mi isto ostarismo sa njima, ali u sve vecoj muci.
  (Sremac, 26. septembar 2022 17:15)

  # Link komentara

 657. Tako je. Tito je bio zlotvor. Kako Srba tako i drugih nehrvata.
  (Ladislav Tomašević, 26. septembar 2022 16:14)
  Tito je bio zlotvor sto je italijanske fasiste ubijao ?!
  Ne mogu da verujem da se okrecemo gubitnickoj strani istorije, posle kukamo na Hrvate.
  (Mirko_Nis, 26. septembar 2022 17:15)

  # Link komentara

 658. taj je pobio i Srbe ne samo Italijane
  (janko, 26. septembar 2022 17:14)

  # Link komentara

 659. Jedno pričaš kad si u opoziciji, a drugo kad dođeš na vlast. Sećam se da je Toma Nikolić, odmah posle pobede na izborima 2012. nazvao, do tada, teroristu i ubicu Hašima Tačija - gospodin Tači.
  (Ilija, 26. septembar 2022 17:14)

  # Link komentara

 660. Neka neko komunističkom sektašu Goranu iz Loznice alias Liznica, Gučevo Cer ugasi internet, bruka nas podrinjce
  (kilo, 26. septembar 2022 16:51)
  Znači ja sam komunista jer mrzim naciste i fašiste i osoba čiji je predak ostavio kosti na Ceru, i čiji je pradeda otišao 1939 u vojsku a došao 1944 iz iste kao ranjenik?!
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 17:13)

  # Link komentara

 661. I treba da Brozu oduzmu orden, jer im je pustio Trst.
  (Branimit, 26. septembar 2022 17:12)

  # Link komentara

 662. Luda ko noga.
  (prvenac, 26. septembar 2022 17:12)

  # Link komentara

 663. More malo je Tito fasista potamanio vecina je pretekla.
  (#OBJAVITE KOMENTAR#, 26. septembar 2022 17:11)

  # Link komentara

 664. Talijani su najgora vojska na svijetu. Moj deda koji je sa 2.dalmatinskom brigadom pa poslije sa 28.divizijom oslobodio pola Bosne, Crne Gore i skoro cijelu Srbiju je uvijek pričao da nema većih kukavica od Talijana - svi zarobljeni ista priča, prego sinjori, činkve bambini :)) A vi što u Srbiji mrzite Tita iz samo vama znanih razloga jer nikada Srbija nije bila teritorijalno veća nego u vrijeme SFRJ može vas biti sramota. Molim vas neka mi netko pojasni tu teoriju po kojoj je Vojvodina ušla u sastav Srbije? Šta kao, "svenarodna skupština" Vojvodine 1918. proglasila prisajedinjenje sa Srbijom,haha,sjajno , pa to isto rade ovi sada u Donjecku i Lugansku. Koristite licemjwrno potpuno različite aršine kada su u pitanju Vojvodina i Kosovo - ako je Kosovo Srbija onda Vojvodina nije jer je 1000 godina bila u sastavu druge države.
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 17:10)

  # Link komentara

 665. Ova devojka ima završenu srednju školu i neki kurs.
  (tocka, 26. septembar 2022 17:01)

  Imamo taj problem i u svom dvorištu. Samo što su neki naši isto završili srednju i kupili diplome u 45 -oj. 50- oj.Neki i ranije...
  (Hemičarka, 26. septembar 2022 17:10)

  # Link komentara

 666. Kada neoliberalna levica "siluje" narod dovoljno dugo, onda prosta masa (svuda čini većinu) izabere ekstremnu desnicu. Sredina, koja je u ovom slučaju poželjna, uvek bude izostavljena.
  (bora_rakijaš, 26. septembar 2022 17:08)

  # Link komentara

 667. Bravo mala. Srbija je uz tebe. Uzmite sve nazad od hrvata, pa da se dogovorimo
  (čiča, 26. septembar 2022 17:08)

  # Link komentara

 668. Sta ces ti muko jedna da uradis? Obicna krpa koja laze i maze da bi dosla na vlast. Tito se prema okupatoru ponasao kako su zasluzili!
  (bwin, 26. septembar 2022 16:20)

  Vise je Tito bio okupator, nego Italijani.
  (dolby, 26. septembar 2022 16:42)

  Po podacima jednog feljtona objavljenog u "Politici",
  komunisti su po osvajanju vlasti samo u Srbiji pobili 70.000 ljudi.

  Naših građana, ne Nemaca, niti italijanskih fašista.
  (nema zastarevanja zločina, 26. septembar 2022 17:05)

  # Link komentara

 669. sve je to srpsko
  (as, 26. septembar 2022 17:04)

  # Link komentara

 670. @nostradamus

  Ocigledno ne razumeš politiku. Mi Srbi,podrzavamo italijanske fasiste,jer su oni prijatelji sa Putinom i neprijatelji nasih neprijatelja Hrvata,a protiv smo ukrajinskih fasista,jer su oni neprijatelji nasih prijatelja Rusa,a prijatelji su nasih neprijatelja Hrvata. Dakle,pametni ljudi u svakoj situaciji gledaju sopstveni interes. Da li je to licemerno? Da,jeste,ali politika je amoralna disciplina. Ako ti je do morala,svrati do crkve,a mani se politike. Nju ostavi nama pokvarenima,lukavima i makijavelistima,hehehe
  (Oliver, 26. septembar 2022 17:04)

  # Link komentara

 671. Sloboda Italiji!!!
  (inat, 26. septembar 2022 17:04)

  # Link komentara

 672. Mislim da je izbor Đorđe Meloni sjajna prilika za nas Hrvate da vidimo konačno koliki izdajnik je ustvari bio Ante Pavelić koji je tzv.Rimskim ugovorima doslovno prodao Dalmaciju i otoke Talijanima, a za predavanje Istre Italiji koliko znam su odgovorni Karađorđevići i Pašić jer su to kao Talijanima obećale sile Antante za prelazak Italije na njihovu stranu. Dakle - otimao nam je kako je ko htio, mi niti smo izazvali 1.svjetski rat,niti smo ga htjeli niti nas je ko šta pitao a završili smo na strani poraženih Austrougara koji su nas već ugnjetavali 900 godina prije toga. I zato živio Josip Broz Tito najveći Hrvat u povijesti koji je ujedinio sve hrvatske teritorije u jednu cjwlinu zvanu SR Hrvatska.
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 16:08

  malo tito, malo pavelic, malo borba za slobodu, malo terorizam.
  koga smo mi srbi zvali bracom majko mila.
  (volimkosarku!, 26. septembar 2022 17:02)

  # Link komentara

 673. Tito i partizani su se borili protiv italijanskog okupatora, nisu ko neki saradjivali sa njima.
  (bwin, 26. septembar 2022 17:02)

  # Link komentara

 674. Ova devojka ima završenu srednju školu i neki kurs.
  (tocka, 26. septembar 2022 17:01)

  # Link komentara

 675. SMRT FAŠIZMU
  (Milenko Ranin, 26. septembar 2022 17:01)

  # Link komentara

 676. Dalmacija ne ali Istra je definitivno italijanska.
  (max, 26. septembar 2022 16:33)

  Трст је наш. Не зезам се.
  (Јабучило, 26. septembar 2022 16:59)

  # Link komentara

 677. Bilo je za očekivati da kad ova frajla u Italiji pobjedi krenu komentari tip čije je šta na Balkanu. Neka svi koji su nezadovoljni uzmu puške u ruke i krenu po svoju teritoriju. Nemojte predugo čekati jer ova neće dugo vladati Italijom.
  (Ko to tamo peva, 26. septembar 2022 16:59)

  # Link komentara

 678. Hrvata u Hrvatskoj prema zvaničnom popisu ima nešto vise od 3,3 miliona. Od toga 23% su ljudi stariji od 65 godina. Veoma skoro padaju na ispod 3 miliona, nemaju nikakav kapacitet da se odbrane od bilo koga.
  (miko, 26. septembar 2022 16:59)

  # Link komentara

 679. Bravo podrska.. zlocinac mora biti izmesten iz kuce cveca na neko groblje
  (Ivan, 26. septembar 2022 16:57)

  # Link komentara

 680. ovom svetu je bas nedostajao ovakav profil budale... sad sam 100% siguran da srljamo u novu ratnu katastrofu svetskih razmera. Jedino sto me cudi da nigde ne pominje granice rimskog carstva, pre podele na iztocno i zapadno
  (bozza, 26. septembar 2022 16:57)

  # Link komentara

 681. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)

  Svi ste se vi zagrcnuli kad su Hrvati stali pred vas. Kada dođe do toga da treba udarit junak na junaka i noge se lome u raznim bežanijama i "taktičkim povlačenjima"
  (Ne da mi se, 26. septembar 2022 16:57)

  # Link komentara

 682. Zar nije Dalmacija srpska? :(

  E srpskih junaka, sve bi Talijanima pustili.
  (Vitez, 26. septembar 2022 16:56)

  # Link komentara

 683. Treba Titi posthumno oduzeti i medalje za Blajburg i proslediti nama potomcima sa druge strane brda.
  (Bastini rodjeni, 26. septembar 2022 16:55)

  # Link komentara

 684. Realno kad se pogleda šira slika, kako došlo tako ošlo, što bi se reklo. Hrvati su poklon državu dobili da to ne bude Srbija, sad im je istekao rok trajanja i svako će svoj deo uzeti
  (lipo, 26. septembar 2022 16:54)

  # Link komentara

 685. Komentari na nivou zabavišta, što ne sednete za astal pa iskasapite kartu Evrope i napravite mozaik, baš bi bilo piš videti na šta to liči.
  (466453, 26. septembar 2022 16:54)

  # Link komentara

 686. U suštini ovo je slobodarska rasistička pobeda Talijana koji hoće da se oslobode okupatora migranata. A pošto je to njihova zemlja, vox populi = vox Dei
  (Rasen, 26. septembar 2022 16:54)

  # Link komentara

 687. Stvarno nema važnijih tema u Italiji? Tal funkcionišu ovi desnicari, skretaju ljudima pažnju sa nacionalističkim bajkama.
  (malina, 26. septembar 2022 16:54)

  # Link komentara

 688. (Inntal, 26. septembar 2022 16:31)

  Po kom načelu?

  Nemačke i cionisičke tvorevine NDH-a?

  Pa tu NDH su ideološki utemeljili jevrej Franko, paproglas uradio jevrej Kvaternik, pa granice na otetim zemljama i GMO inženjeringu crtao jevrej Tito, i na kraju mladu demokraciju opet proglasio jevrej Tuđman.

  Kako može išta vaše biti, kad vi sami svoji niste?

  I koje znamenje imate u Vojvodini?

  Bana Jelačića? Čoveka koji avanzuje u bana u AU Monarhiji gde sprski vazalni oficiri mogu da vanazuju samo ako pređu u katolike, isto kao što je u Otomasnoom carstvu mogao srbin da vanzuje ako promeni veru... isti Jelačić koji je pride pisao ćirlicom? DOk ste vi u istom tom carstvu kmetovi! A pogledaj razliku između vazala i kmeta, pa neka ti neko objasni je li moguće imati bana, a zabranjeno vam da mislite kako hoćete, a kamo li da imate posede, titule i bilo šta POD BIKO KOJIM USLOVIMA! Slomili vam duh, ej!

  Nama su lomili kičmu, krljali vratove, otvarali utrobe, vadili nas kao fetuse iz stomaka... ALI DUH NIKADA NISU OKRZNULI!

  Da mi je gram vaše pameti da nemam brige nikakve bar 1s... mada kad vidim koja je cena toga, strah me da nemam pameti i 6 stotinki.

  Istih onih 6 stotinki koji je dovoljno da vam u već viđenoj pobedi damo koš preko pola terena i obrnemo situaciju...
  (Pamet nemaju, sebe nemaju, a kao nešto srpsko je njihovo..., 26. septembar 2022 16:53)

  # Link komentara

 689. Kako se samo pjene potomci Osmanskih Vojnika na spomen Hrvatske.... neopisivo.
  (Jovo Puzdra, 26. septembar 2022 16:53)

  # Link komentara

 690. smrt fasizmu!
  (dejan, 26. septembar 2022 16:53)

  # Link komentara

 691. Divna žena, neka joj neko prenese da je Srbi vole
  (četnik, 26. septembar 2022 16:52)

  # Link komentara

 692. Ova bolje da se zaposlila kod Volta Diznija - prica, a i izgleda, kao Mini Maus !!!
  (NS oldtajmer, 26. septembar 2022 16:52)

  # Link komentara

 693. ZALJUBLJEN SAM U OVU
  (četnik, 26. septembar 2022 16:52)

  # Link komentara

 694. Neka neko komunističkom sektašu Goranu iz Loznice alias Liznica, Gučevo Cer ugasi internet, bruka nas podrinjce
  (kilo, 26. septembar 2022 16:51)

  # Link komentara

 695. Pola te hrv je Srpsko a pola Italijansko...polako,doce svako
  po svoje
  (Ivan, 26. septembar 2022 16:51)

  # Link komentara

 696. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25) # Link komentara

  Islamski fanatici u BiH i na Kosovu, Amerikanci ih podrzavaju. Islamski fanatici im sruse tornjeve blizance, Amerikanci krecu u rat protiv njih.
  (gloom, 26. septembar 2022 16:51)

  # Link komentara

 697. Далмација је српска земља од вајкада била, мада није да италијани немају право да траже свој део колача ипак су је делимично изградили и привредно уздигли. За Истру имају већа права, ње се неби никад одрекли да нису били на пораженој страни у другом рату. Зна се коме она најмање припада..
  А ово за Тита не знам шта је спорно, само се ми олако одричемо својих јунака а уздижемо своје џелате (међу којима је и дотични).
  (trojkle, 26. septembar 2022 16:50)

  # Link komentara

 698. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25) # Link komentara

  Onda po tvojoj logici ni Amerika ni EU ne znaju šta će jer oni podržavaju fašizam u Ukrajini, a kritikuju fašiste u Italiji i gledaće da ih što pre obore. Izgleda da nešto ne valja u ovoj tvojoj tezi...
  (logičar, 26. septembar 2022 16:36)

  Ne talasaj te, fašizam je u Italiji i Rusiji a u Ukrajini je nacionalizam.
  (potpiši regrutaciju, 26. septembar 2022 16:50)

  # Link komentara

 699. A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  Kakva Bosna šta lupaš, Italijani su živeli u Jugoslaviji kao nacionalna manjina i pre rata
  (bik, 26. septembar 2022 16:50)

  # Link komentara

 700. Ne diraj mi Tita da ti ne bih j...o mater!
  (Naivni Gedža, 26. septembar 2022 16:50)

  # Link komentara

 701. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  Fasizam u Ukrajini ..Hrvati podržavaju....fasizam u italiji ...Hrvati protiv ..mi sami točno ne znamo sto ćemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:49)

  # Link komentara

 702. Kuva se na sve strane. Znaci III Svetski rat je nlizu jer je nrkome to u interesu
  (Maki, 26. septembar 2022 16:48)

  # Link komentara

 703. Logicaru Usa i EU imaju vajde od toga kakve ti i ostali obican narod imate
  (stanar palme banane, 26. septembar 2022 16:46)

  # Link komentara

 704. Bas je slatka. Steta sto nema nista u glavi vec prodaje maglu i skuplja jeftine poene pricajuci najmanje obrazovanim ljudima u Italiji ono sto zele da cuju. Program stranke baziran na pljuvanju po drugima. Ocigledno to pali danas. Vidimo i po onim Zavetnicima kod nas.
  (Black, 26. septembar 2022 16:16)

  Čekao sam prvi komentar nekog obožavaoca šlosera iz Kumrovca i dočekao sam ga. Inače je tvoj idol bio oličenje inteligencije.
  (tihi, 26. septembar 2022 16:46)

  # Link komentara

 705. Italijani imaju originalnu mafiju, originalne fasiste, prelepe gradove i mnogo lepih zena. E sad, menI nisu jasni nasi navijaci, koji podrzavaju fasiste u Italiji a istovremeno im smetaju oni u Ukrajini?. A sto se tice Broza, on je bio za fasiste, naciste i nacionaliste, ono sto je Penicillin za bakterije, tako da ce ona morati da saceka da umre i da mu se onda licno obrati u „vecnim lovistima“. Do tada, kere ce da laju, a karavani ce da prolazidu, he, he, he.
  (Nostradamus, 26. septembar 2022 16:46)

  # Link komentara

 706. (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  U Ukrajini je NACIZAM!

  A srbi su protiv svakog IZMA!

  Kapitalizma, demokratizma, komunizma, fašizma, nacizma, cionizma... IDIOTIZMA!

  Ovo između žabara i ujaka je obračun među fašistima, dakle nema normalne strane. A pošto su hrvati mnogostrugo gori od ne samo italijana, u toj borbi rogatih navijamo za Italijane.

  Jer dok su nas ustaše klale, italijani su nas spašavali... i srbi nikad nisu bili nasuprot fašizma, nego NACIZMA!

  To sa tom mantrom "fašizam", to je potureno neukom narodu. Kao što se danas borimo protiv NATO okupacije, a sistem nam je demokratski, u kome održavamo parade u čast pobede komunista, sa čelnicima koji su sprske četničke vojvode i grom kraljevskim!

  Dakle narodom se može manipulisati i preko đizofrenija, ali sa samom ISTINOM ne može!

  A do svakog je želi li otvoriti oči i videti SUNCE, ili više voli da mu dođu sa baterlampom i dalje ga vodaju po mraku...
  (Četnički Baranja i Istočni Srem i Duborvnik, 26. septembar 2022 16:46)

  # Link komentara

 707. Davno je Orban i Madjarska odustala od Vojvodine, pogotovo sad u ovim vremenima kad smo im mi jedni od najblizih saveznika.
  (Sumadinac, 26. septembar 2022 16:42)

  kakvi saveznici..?
  pa dragi Boze ,nema naivnijeg naroda od Srba...
  nisam siguran dali je to naivnost ili maloumnost....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:45)

  # Link komentara

 708. Sta ces ti muko jedna da uradis? Obicna krpa koja laze i maze da bi dosla na vlast. Tito se prema okupatoru ponasao kako su zasluzili!
  (bwin, 26. septembar 2022 16:20)

  Vise je Tito bio okupator, nego Italijani.
  (dolby, 26. septembar 2022 16:42)

  # Link komentara

 709. extra...
  (Lemi, 26. septembar 2022 16:42)

  # Link komentara

 710. Vidim, hteli ili ne, pravicemo mi Jugoslaviju 2.0 da bi se odbranili od novog nacisticko-otomanskog talasa...
  (Uh, 26. septembar 2022 16:42)

  # Link komentara

 711. Ovi desničari su stvarno katastrofa i taj film smo već gledali.

  Orban hoće delove Srbije, Rumunije, Hrvatske.
  Ovaj talijanka hoće dalmaciju,
  Erdogan hoće pola Severne Afrike,
  Putin hoće Ukrajinu, Aljasku....

  Kao što rekoh desničare u akciji smo već videli i zove se Drugi svetski rat.
  (Hex, 26. septembar 2022 16:19) # Link komentara

  Davno je Orban i Madjarska odustala od Vojvodine, pogotovo sad u ovim vremenima kad smo im mi jedni od najblizih saveznika.
  (Sumadinac, 26. septembar 2022 16:42)

  # Link komentara

 712. Dalmacija je srpska zemlja i italijani tu nemaju sta da traze...
  (Ivan, 26. septembar 2022 16:29)

  pa gdje ste onda?
  statisticka greska ste u HR
  sta se pripremate?
  cuvaj Vojvodinu,vidis dok se malo probahatite teritorija vam je manja i manja....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:41)

  # Link komentara

 713. Ovi desničari su stvarno katastrofa i taj film smo već gledali.

  Orban hoće delove Srbije, Rumunije, Hrvatske.
  Ovaj talijanka hoće dalmaciju,
  Erdogan hoće pola Severne Afrike,
  Putin hoće Ukrajinu, Aljasku....

  Kao što rekoh desničare u akciji smo već videli i zove se Drugi svetski rat.
  (Hex, 26. septembar 2022 16:19)

  Ko je uzeo pola Poljske,Estoniju,Letoniju,i Litvaniju?Ko je okupirao Japan posle rata?Videli smo mi komuniste,socijaliste,.liberale,demokrate.Oni su doveli Evropu u poltronsaki polozaj.Kad se osnivala Evropska Zajednici bila su pona usta porodice i hriscanskih vrednosti.Sad totalno druga pesma.
  (PAOK, 26. septembar 2022 16:40)

  # Link komentara

 714. Prvi sponzor ustaša bio je Musolini. Veliki finansijer i logističar.
  (Filip, 26. septembar 2022 16:40)

  # Link komentara

 715. Podržavam sve stavove nove premijerke a posebno politiku prema Hrvatskoj.
  (Ložač kotlare, 26. septembar 2022 16:22)

  hahaha,to samo pokazuje koliko si jadan...jer sta ti osobno imas od toga dali je Istra Hrvatska ili Talijanska ,osim teske ljubomore....e pa griz ce te tok ne umres....Istra ce uvijek biti HR kao i Dalmacija u kojoj ste zube polomili....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:40)

  # Link komentara

 716. @Hex, 26. septembar 2022 16:19

  Tako si lepo krenuo, a onda stao. Zaboravio nabroojati ove sto su hteli sve ili vecinu? Neki da zadrze neki da osvoje. Greota je ne pomenuti ih?
  (Liman3, 26. septembar 2022 16:39)

  # Link komentara

 717. Kome jos nije jasno da su demokratiju izmislili fasisti taj je glup i sa tri fakulteta!
  (Jure, 26. septembar 2022 16:39)

  # Link komentara

 718. Dobro je sto zivimo u tako dobro sredjenom svetu da nemamo nicim vaznijim da se bavimo
  (Djordje, 26. septembar 2022 16:39)

  # Link komentara

 719. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)

  Zaboravio si Slovence. Imaju i oni nešto u piranskom zalivu.
  (mali od palube, 26. septembar 2022 16:37)

  # Link komentara

 720. Ujaci...ova mlada lepa žena će vam konačno doći glave i povratiti italijanske istorijske regije Dalmaciju i Istru.
  (ne možda ako ipak, 26. septembar 2022 16:16)

  kad cete vi vratiti Vojvodinu ?
  usput zena beljezga....sad kad dodje na vlast promijenit ce retoriku,a inace i vas predsjednik je na sva usta urlao protiv EU i NATOa drzao prosvijede,sve to dok je bio opozicija,a sad se hvali da se s nekim iz EUa sastao i jos vam prodaje maglu kako su vam prijatelji.....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:37)

  # Link komentara

 721. Истра италији
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 26. septembar 2022 16:37)

  # Link komentara

 722. Polako se jez jezi! Za drzave godina nije mera za vreme!
  Tek sada pocinje vreme, koje ce jasno pokazati, sve zablude osamosvojitelja i razbijaca, nekad velike zajednicke drzave!
  (sin lovca na medvede, 26. septembar 2022 16:36)

  # Link komentara

 723. Opaaa, bice zanimljivo kada se Zabari i Hungari budu dogovarali sta je cije, a mi kao treca strana budemo predsedavali zasedanjem i pripomognemo politickim putem, a usput onako fer, dobijemo i Mi ono sto nam pripada ?
  (shime, 26. septembar 2022 16:36)

  # Link komentara

 724. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25) # Link komentara

  Onda po tvojoj logici ni Amerika ni EU ne znaju šta će jer oni podržavaju fašizam u Ukrajini, a kritikuju fašiste u Italiji i gledaće da ih što pre obore. Izgleda da nešto ne valja u ovoj tvojoj tezi...
  (logičar, 26. septembar 2022 16:36)

  # Link komentara

 725. Vidi ti ove srbende. Dobro, ako tako mislite, onda ce I Turci doci po svoje u srbiji, Madjari po Vojvodinu koja je istorijski njihova, kosovo vec otislo, I srbi nestaju opet.
  (Qwerty, 26. septembar 2022 16:35)

  # Link komentara

 726. Следећа је специјална војна операција у Италији.
  ?
  (Бреакинг бед, 26. septembar 2022 16:35)

  # Link komentara

 727. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)


  Vi cete doci...?
  pa viste ubjedljivo najveci gubitnici...ako je itko 90tih mogao toliko izgubiti onda ste vi..od 15-20% koliko vas je bilo u HR sad ste statisticka greska.....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:35)

  # Link komentara

 728. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  Šta nije jasno?
  Rusija se podržava u akciji protiv nacista iz Ukrajine jer je to trenutno sukob sa zapadom, a Srbiji treba satisfakcija za sve što je izgubila od 1991. Ono čuveno "zaigraće i vama mečka"... e, pa, srbi se nadaju da je to ta mečka koja bi bar malo polupala zapad zbog onoga što su uradili!

  Italija protiv Hrvatske?
  Za sav progon srba, za ubijanje, za uništavanje svega ne bi bilo loše da Italija uzme Istru i Dalmaciju! A možda, ako može, i da ih dodatno unište.
  Pa smo možda onda kvit i sa njima...
  (No1e, 26. septembar 2022 16:34)

  # Link komentara

 729. Dalmacija je srpska zemlja
  (?Срб_и_ја, 26. septembar 2022 16:33)

  # Link komentara

 730. Dalmacija ne ali Istra je definitivno italijanska.
  (max, 26. septembar 2022 16:33)

  # Link komentara

 731. U Prvom Svetskom ratu Italija je bila na strani pobednika a CRO na strani agresora i gubitnika. Obala svakako pripada Italiji i naknada za visedecenijsko korišćenje od strane CRO. Zlo zvano YU više ne postoji pa je red da dodju računi sta je čije.
  (Antonio, 26. septembar 2022 16:33)

  # Link komentara

 732. Talijani u fojbama su isti kao hrvati na blajburgu. Sve go fasista.
  (ana, vucko, mali, nole, seselj, 26. septembar 2022 16:32)

  # Link komentara

 733. Hahahahahahaha, baš je smIJešna!

  Ali neka, važno je da je počelo. Oteto - prokleto, kad - tad. Ni mi ne treba da se smejemo Nemcima koje smo proterali i pobili.
  (Pavle I., 26. septembar 2022 16:32)

  # Link komentara

 734. Najsigurnije vraćanje Istre je vojnim putem. Forza Azzuri
  (Glad, 26. septembar 2022 16:07)

  kreni sta cekas....
  pazi na Vojvodinu,a i nek se i Boka Kotorska onda pazi....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:32)

  # Link komentara

 735. Puna podrska za temu vezanu za zlocinca Tita! On jeste bio najveci ili jedan od vecih zlocinaca svog vremena, bar prema nama Srbima! Unazadio nas je poprilicno…
  Nadam se da ce bar neke druge generacije to shvatiti i gledati na to kao na nauk i izvuci debele pouke.
  (allex, 26. septembar 2022 16:31)

  # Link komentara

 736. ima u toj hrvatskoj i srpskih delova, dogovoricemo se
  (бг, 26. septembar 2022 16:06)

  i obratno....Vojvodina i Boka,ajmo nazad to....
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:31)

  # Link komentara

 737. Tako je.Sve će to biti ponovo italijansko
  (pera, 26. septembar 2022 16:04)

  Hoce,kad i Vojvodina i Boka budu Hrvatsko...
  (Inntal, 26. septembar 2022 16:30)

  # Link komentara

 738. Srbija prva da prizna Istru kad se bude odvojila od Hrvatske i to licemerski. Ono, ne priznajemo Kosovo ali priznajemo Istru, pa sta?
  (Yaros, 26. septembar 2022 16:30)

  # Link komentara

 739. Dalmacija je srpska zemlja i italijani tu nemaju sta da traze...
  (Ivan, 26. septembar 2022 16:29)

  # Link komentara

 740. eeee da je samo italijana..nego direktno SRBE i one bivse i ove sadasnje..za to sam da se minira kuca cveca..veceras nema se sta cekati..
  (belogrđanin, 26. septembar 2022 16:28)

  # Link komentara

 741. A Tito kadar nevera...

  Svaki političar/ka koji se primarno ili sekundarno zalaže da se već 42 godine mrtvom lideru susedne zemlje, oduzme neka kolajna iz zato što je nešto bilo pre 80 godina, cilja na biračko telo sastavljeno od totalnih budala!
  Svet i svaka zemlja posebno imaju velike sadašnje probleme. To su valjda prioriteti, pa u nekom trenutku, kad se životne stvari reše, skidajte sa kostura značke i priveske do mile volje.
  (Joao, 26. septembar 2022 16:28)

  # Link komentara

 742. Fasista da sudi TITU? Ej bre fasisti, sta ste radili na nasoj, jugoslovenskoij zemlj?
  Sta ste radili u Grckoj?
  Koliko ste nevinih pobili?
  Mars bre, ludaco fasisticka!!!
  nana
  (nana, 26. septembar 2022 16:27)

  # Link komentara

 743. U pravu je , Istria i Dalmacija su bili vise Italijanska nego Hrvatska zemlja. To njim u povjest prvo Srbi katolici pa Hrvati nisu ih za dzabe pokrstavali, doce vreme da vrate oteto.
  (Dragan, 26. septembar 2022 16:27)

  # Link komentara

 744. A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  Не знам... Али још траже по фојбама.
  (Јабучило, 26. septembar 2022 16:26)

  # Link komentara

 745. Fasizam u Ukrajini ..Srbi protiv....fasizam u italiji ...Srbi podrzavaju ..mi sami tacno ne znamo sta cemo..
  (zrnce, 26. septembar 2022 16:25)

  # Link komentara

 746. Međusobni obraćun fašista... A najbitnije za nas ovde je da isteramo vas sa naše zemlje draga premijerko, i onda možemo da budemo dobri.
  (ok, 26. septembar 2022 16:24)

  # Link komentara

 747. Konačno normalna osoba među političarima
  (marko, 26. septembar 2022 16:24)

  # Link komentara

 748. vec je obozavam hahah
  (aleksandar, 26. septembar 2022 16:23)

  # Link komentara

 749. sada lepo trazite Istru, a mozda i celu Dalmaciju
  (realno, 26. septembar 2022 16:23)

  # Link komentara

 750. Zar ovi fasisti da vladaju? Kuda ide ovaj svet...?
  (nana, 26. septembar 2022 16:22)

  # Link komentara

 751. Podržavam sve stavove nove premijerke a posebno politiku prema Hrvatskoj.
  (Ložač kotlare, 26. septembar 2022 16:22)

  # Link komentara

 752. Podrzati je svim snagama, kao sto nasi susedi podrzavaju arbanase.
  (Buraz, 26. septembar 2022 16:22)

  # Link komentara

 753. Sta ces ti muko jedna da uradis? Obicna krpa koja laze i maze da bi dosla na vlast. Tito se prema okupatoru ponasao kako su zasluzili!
  (bwin, 26. septembar 2022 16:20)

  # Link komentara

 754. to mala!
  (ja lično, 26. septembar 2022 16:20)

  # Link komentara

 755. Ovi desničari ništa nisu naučili a dolaskom intetneta i društvenih mreža gde se stavovi formiraju po osnovu jednog pogledanog klipa na YT dobili su na važnosti i na težini iako su redom u svakoj zemlji dijabolični. Njihova politika može da izdrži jedan mandat maksimalno jer se ni jedan nacionalista neće odreći svojih ljudskih i građanskih prava u praksi. Jer nemoguće je ograničiti prava manjinama a da većina to ne oseti na svojoj koži.
  (Arch, 26. septembar 2022 16:20)

  # Link komentara

 756. Ima sjajne ideje, uprkos, a to je da povrati svom narodu bolji život, izbaci socijalnu pomoć parazitima,protera i uništi podzemlje,da Strancima do znanja da je anarhiji u Italiji kraj i izgladi odnose sa Rusijom
  (Sandra, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 757. Ovi desničari su stvarno katastrofa i taj film smo već gledali.

  Orban hoće delove Srbije, Rumunije, Hrvatske.
  Ovaj talijanka hoće dalmaciju,
  Erdogan hoće pola Severne Afrike,
  Putin hoće Ukrajinu, Aljasku....

  Kao što rekoh desničare u akciji smo već videli i zove se Drugi svetski rat.
  (Hex, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 758. Ooooo ujaciiiii, a vi kako 'te?

  Kako ocenjujete higijenu u EU?

  Ima ženske, ima fašista, ima nacista, ima pretenzija, ima sve!
  (A niste samo njima dužni pride, malo i četnici traže SVOJE!, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 759. Ko ovoj vodi kampanju, Seselj?
  (Jezicar, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 760. Podrska nasim italijanskim prijateljima u povratku milenijumskih italijanskih teritorija i srecno gospodji Meloni u radu na obnovi italijanske ekonomije.
  (kont, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 761. Ocekuje se invazija susjeda u komentarima, pa da vidimo sta su za danas spremili.
  (napalm, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 762. “Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana. Braća Italije već su odavno predstavila predlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti. Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu", napisala je u februaru ove godine na svom Fejsbuk profilu.
  Malo vas je fašista pobio koliko ste zla naneli na prostorima exYu zajedno sa ustašama. Koliko srpske sirotinjske seoske dece po školama je zaklano od ruku Benita Musolinija, Ante Pavelića i Vjekoslava Luburića…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:19)

  # Link komentara

 763. Kakva persona, nešto su mi luđe žene političarke nego muškarci, mnogo agresivnije, isključive, bez diplomatije, novo doba neo ženskog fašizma, ova, Milica, Le Penovka...biće nama kraja sveta
  (Željko, 26. septembar 2022 16:18)

  # Link komentara

 764. Skreće Evropa u desno. Opet kreće od Italije. Ništa nismo naučili.
  (Žmuga, 26. septembar 2022 16:18)

  # Link komentara

 765. Konacno neko normalan u EU!!!
  (Straight Outta München, 26. septembar 2022 16:17)

  # Link komentara

 766. italijanska milica zanoktica.
  (neutralni felš, 26. septembar 2022 16:17)

  # Link komentara

 767. Ujaci...ova mlada lepa žena će vam konačno doći glave i povratiti italijanske istorijske regije Dalmaciju i Istru.
  (ne možda ako ipak, 26. septembar 2022 16:16)

  # Link komentara

 768. Bas je slatka. Steta sto nema nista u glavi vec prodaje maglu i skuplja jeftine poene pricajuci najmanje obrazovanim ljudima u Italiji ono sto zele da cuju. Program stranke baziran na pljuvanju po drugima. Ocigledno to pali danas. Vidimo i po onim Zavetnicima kod nas.
  (Black, 26. septembar 2022 16:16)

  # Link komentara

 769. Bravo, slažem se.
  (miloš, 26. septembar 2022 16:16)

  # Link komentara

 770. Jaoooo hrvatiii, pa vama kad svako dodje po svoje, italijani, mi, madjari, pa vama ima da ostane samo Sljeme sa vidokrugom. Ima da prodjete gore nego vam braca Ukrajinci.
  (miki, 26. septembar 2022 16:15)

  # Link komentara

 771. Tako je. Tito je bio zlotvor. Kako Srba tako i drugih nehrvata.
  (Ladislav Tomašević, 26. septembar 2022 16:14)

  # Link komentara

 772. “Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana.”
  A šta su tražila italijanska fašistička gamad po Bosni i na prostorima exYu?! Šta su izgubili?
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 26. septembar 2022 16:14)

  # Link komentara

 773. Krenulo je, opet se budi fašizam, znači ozbiljna kriza je pred nama...nadam se samo kriza...
  (vpop, 26. septembar 2022 16:13)

  # Link komentara

 774. propasce vrlo brzo
  (ee, 26. septembar 2022 16:12)

  # Link komentara

 775. I treba!
  (Ayala, 26. septembar 2022 16:12)

  # Link komentara

 776. Ima neko pametniji i od nas srba. Samo mi svom krvniku držimo spomenik i grob održavamo.
  (Boris, 26. septembar 2022 16:11)

  # Link komentara

 777. Bravo bravo ubici sve oduzeti, pa i čast! Podrška novoj premijerki.
  (pivskikvasac, 26. septembar 2022 16:11)

  # Link komentara

 778. E da znas sta je tek Srbima uradio, a neki ga jos vole...
  (Entropy fighter, 26. septembar 2022 16:11)

  # Link komentara

 779. Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije", rekla je svojevremeno Meloni, koja je pre nekoliko meseci objavila status vezan za Josipa Broza Tita.

  Samo probajte! Pustićemo Srbe na vas.
  (Srba Osijek, 26. septembar 2022 16:10)

  # Link komentara

 780. ma da si ziva i zdrava...
  (seljak iz sumadije, 26. septembar 2022 16:10)

  # Link komentara

 781. Vidim da će ova da bude naša nova najbolja drugarica. Ne znam da li se već upoznala sa prvorođenim...
  (Dejan, 26. septembar 2022 16:09)

  # Link komentara

 782. Ova je spremna za gostovanje u Ćirilici. Pazi da se danas baviš oduzimanjem odlikovanja pokojnom Brozu?!
  (dragiša, 26. septembar 2022 16:09)

  # Link komentara

 783. Apsolutno podržavam!
  (Nikola, 26. septembar 2022 16:09)

  # Link komentara

 784. Mislim da je izbor Đorđe Meloni sjajna prilika za nas Hrvate da vidimo konačno koliki izdajnik je ustvari bio Ante Pavelić koji je tzv.Rimskim ugovorima doslovno prodao Dalmaciju i otoke Talijanima, a za predavanje Istre Italiji koliko znam su odgovorni Karađorđevići i Pašić jer su to kao Talijanima obećale sile Antante za prelazak Italije na njihovu stranu. Dakle - otimao nam je kako je ko htio, mi niti smo izazvali 1.svjetski rat,niti smo ga htjeli niti nas je ko šta pitao a završili smo na strani poraženih Austrougara koji su nas već ugnjetavali 900 godina prije toga. I zato živio Josip Broz Tito najveći Hrvat u povijesti koji je ujedinio sve hrvatske teritorije u jednu cjwlinu zvanu SR Hrvatska.
  (Hrvoje Ljakse, 26. septembar 2022 16:08)

  # Link komentara

 785. Kamo srece da taj covek nije ni postojao
  (Protiv sistema, 26. septembar 2022 16:08)

  # Link komentara

 786. Najsigurnije vraćanje Istre je vojnim putem. Forza Azzuri
  (Glad, 26. septembar 2022 16:07)

  # Link komentara

 787. Bravo gospo i samo napred... Uzmite Dalmaciju i Istru jer to vama pripada svakako. A što se tiče smrada iz kuće cveća, spalite ga slobodno.
  (Rđa, 26. septembar 2022 16:07)

  # Link komentara

 788. ima u toj hrvatskoj i srpskih delova, dogovoricemo se
  (бг, 26. septembar 2022 16:06)

  # Link komentara

 789. podrška
  plus slatka je djurdja
  (djole, 26. septembar 2022 16:05)

  # Link komentara

 790. Tako je.Sve će to biti ponovo italijansko
  (pera, 26. septembar 2022 16:04)

  # Link komentara

 791. Svidja mi se
  (bob, 26. septembar 2022 16:03)

  # Link komentara

 792. Zaljubio sam se.
  (a, 26. septembar 2022 16:02)

  # Link komentara