Subota, 25.06.2022.

08:14

Poznati osudili odluku Vrhovnog suda SAD: "Oružje svima, ali ne i pravo na abortus" FOTO

Izvor: B92

Poznati osudili odluku Vrhovnog suda SAD: "Oružje svima, ali ne i pravo na abortus" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

losmi

pre 1 godinu

Mnogo teško koristiti kontraceciju? Abortus služi samo za lenje i neodgovorne. Pa jel ženama normalno da vam guraju usisivac u matericu da bi isisali bebu? Ništa odvratnije. I ta argumentacija da ako ne može da preživi izvan ženskog tela da nije vredno je posebno jadna i bedna, jer to je život i nastao je trenutkom začeća a ne kada se vama ćefne.

Oper ću ponoviti jel toliko teško nositi kondom?
Ne zatrudni se eto onako šetala parkom zatrudnela… zna se vrlo jasno kako se ostaje u drugom stanju, morate da preuzmete odgovornost za svoje postupke.

Sebicni stvorovi

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.

Ako si imalo pazio sta dr prica to nije srce do 20te nedelje jer srce tada ne postoji. To i oni zovu srcana ranja, to jest elektricni impuls. I vrlo su pazljivi i nazivaju ga fetus jer svasta moze da podje po zlu u prvim danima i ne treba ni da se razmislja o tim celijama kao o bebi jer one to nisu. Da jesu, mogle bi da zive van tela zene.
Kao otac koji je sa zenom prosao kroz pobacaje, savetujem ti da ne lupas gluposti.
Koliko si dece usvojio? Koliko si domova za decu sa problemima u razvoju pomogao? Obisao? Znas li kako zive deca po domovima? Znas li sta ceka decu u hraniteljskim kad napune 18? Ulica i prostitucija najcesce i decake i devojcice. Ali tebi je samo u glavi da ne sme zena da abortira jer ti tako mislis.

Milos N

pre 1 godinu

@Deda tripko - to sto se oseti u 6toj nedelji nije otkucaj srca nego srcana ranja, impuls koji salje celija. Srce ne postoji kao organ u 6toj nedelji, obrazuj se malo, deda, pa se javi. Mozes da uzmes jednu tu celiju, stavis je u epruvetu ona ce i dalje da salje impulse, ali to nije srce.
Cak nije ni fetus nego jos embrion. Da je zivot mogao bi da prezivi van tela zene.
Cuj da se silovanim devojkama ne dozvoli abortus, govedo jedno neopevano! A da se donese zakon gde ti se oduzima jedan bubreg jer mozes da zivis sa jednim a nekome treba drugi, to ne moze? Necete ni posle smrti da donirate ljudima organe, da vasi crvi ne ostanu uskraceni, jer se vi pitate, ali ces naterati silovanu zenu da radja! Kako da ne

Ivan

pre 1 godinu

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Lazes, ubedljivo najveci broj abortusa se obavi jer je plod sa anomalijama, posle toga slede abortusi gde vec u porodici ima dece jer tvoj gospodin nece gumicu, ne vadimu se, ne postuje plodne dane, ali ga i smara da ima vise dece ili finansijski ne moze.
Tek mali procenat otpadne na ostalo i da tu spadaju i silovanja kao i nezeljene a zdrave trudnoce.
I da, svaki ce balavac od 20g kad cuje da mu je neka koja "nije za kucu" zatrudnela prvi potrcati da joj plati abortus, kao i svaki domacin kad mu zatrudni ljubavnica. I dok su ab bili zabranjeni, muskarci su vodili devojke kod raznih lekara ili baba koji su to radili za pare krijuci

Nenad

pre 1 godinu

Evo, bogami, satanisti pridobili i nepokorne srbe ovim zakonom o abortusu. Kako nas je samo lako podkupiti i prodati nam muda za bubrege

City Girl

pre 1 godinu

Nemaš prava na abortus, tj da ubiješ bebu.

Ali zato imaš prava da kupis automatsku pušku, upadnes u školu i pobiješ ceo razred.

teorija zavere

pre 1 godinu

Naravno prve se javljaju glumice i pevačice. To im je posao! Što se samog abortusa tiče i za mene je to ubistvo. Ukoliko ne želite decu povedite računa o kontracepciji. I muškarci i žene. Ukoliko posle porođaja i dalje ne želite to dete, dajte ga na usvajanje. Možda će novi roditelji da mu pruže ljubav koju zaslužuje. Ko ste vi da odlučujete da li će neko da živi ili ne? Ako je fetus mali onda šta? Nije ljudsko biće? Moja najranija sećanja sežu do četvrte godine života. Ne sećam se šta sam radio sa godinu, dve, tri. Da li to znači da su moji roditelji imali pravo da me roknu, jer još nisam bio potpuno formiran? Po meni abortus bi trebalo dozvoliti žrtvama silovanja i u posebnim medicinskim slučajevima. A vi, lenje žene i muškarci, povedite računa o kontracepciji ako već ne želite decu.

Cinique

pre 1 godinu

I posle Trampa, Tramp.
Sve budale na svetu su zapravo iste. Kome se čini da nisu, taj i nije, ali to ne sprečava ostale da budu.

Sasvim je razumljivo da ima toliko protivnika abortusa. Njih niko ne bi ni rađao da je mogao da bira.

Kad posle ponovo promene zakon, hoće li se izvršiti naknadno abortus nad onima koji ga sada izbegnu? Pitam za prijateljicu.

Davezi

pre 1 godinu

Prosto je nema seksa nema trudnoce nema abortusa. Najjaci su mi ovi nasi muskarci, beze od kondoma a protiv su abortusa a nece ni da se zene valjda mi treba da gutamo hormone i rizikujemo PPB za njihovu komociju. Cekajte brak i pravljenje deteta pa imajte seks, nista lakse. Ionako su protivnici abortusa isti oni koji broje partnere i drve o nevinosti tako da eto resen problem.

Dejan

pre 1 godinu

Divan zakon da se zastite silovatelji, incestoljubi, oni koji uzivaju u sexu sa mentalno obolelom decom (koje ce biti sve vise) i da se uniste reproduktivne sposobnosti a neretko i zivot preko 100 000 zena godisnje (koje bi mogle da rode sasvim zdravu decu nakon sto se na medicinski nacin resi vanmatericna trudnoca koja nema nikakve sanse da se odrzi a ni majka da prezivi ako se ne tretira).
Naravno, bogatasi ce uvek sebi moci da priuste siguran abortus, a sirotinja nek sluzi za izivljavanje

Деда Трипко

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.
(Iluminat, 25. jun 2022 09:49)

А шта ти знаш да од тог детета чија је мајка силована може постати? Њену трауму могу само покушати разумети,али се ти немаш шта петљати у живо створење.Замисли само сцену да већ након првог изостанка менструације,седмицу-две ти имаш могућност чути срце! И ти би опуштено то одстранио! Знај да је и твоје исто тако куцало,али си жив и "куцаш" нама поруке.Сад види шта је већи злочин,силовање и гашење нечијег живота? Шта,није живот?

Miki

pre 1 godinu

Najvise me fascinira cinjenica da niko od "boraca za ljudska prava", u celoj ovoj prici o abortusu, ne pominje prava oca tog deteta!

Ukoliko nije u pitanju trudnoca kao posledica teskog zlocina (tj. silovanja), ne moze odluka o abortusu da bude iskljucivo na trudnici, toga se odrekla kada je legla sa svojim partnerom, prilikom cega su i napravili dete. Isto kao sto otac ima zakonske obaveze prema detetu ukoliko majka resi da rodi, nezavisno od toga da li njih dvoje zive u nekoj vrsti zajednice ili ne zive, sto je naravno potpuno opravdano! Ali, uz obaveze, moraju da idu i prava koja odgovaraju tim obavezama!

Povrh svega, abortus jeste ubistvo zive osobe!
Svi oni koji podrzavaju abortus se prave kao da bebe nasumicno i bez povoda nastaju u zenskim utrobama, pa su onda te zene valjda zrtve koje nisu imale izbora - "tako im zapalo". Nego, lakse im je da ubiju zivot koji su stvorili kroz "zabavu" umesto da preuzmu odgovornost za svoje postupke!

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Jedino u slucaju jasne i direktne opasnosti po zdravlje majke usled trudnoce, mogu da podrzim abortus, kao vid SPASAVANJA zivota!

RiverPlate

pre 1 godinu

Zanima me stav veganki u vezi ovoga - ne žele da pojedu jaje jer bi iz njega nastao život, a u mladosti roknu po nekoliko deteta svojevoljno. Inače, nisam protiv abortusa, neka radi ko šta želi, ali da takođe imamo pravo da mislimo, pišemo, jedemo i pušimo šta želimo ako time nikoga ne ugrožavamo.

Zoran

pre 1 godinu

(Dare, 25. jun 2022 11:10) , mojoj rodjaki se to desiko na studijama pre 50 godina i ona rodila i zavrsika faks. Mom drugu se to desilo, zena rodila i zavrsila faks. I oni imali objektivne razloge.

tom&jerry

pre 1 godinu

@ ...i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..
Dare,
Dare, sad si ostvaren covek zahvaljujuci njenoj zrtvi pre svega. Njeno telo je proslo kroz abortus, ona nosi veci emotivni oziljak nego ti. To su jako teske zivotne odluke za vecinu zena. Onaj manji, gluplji to uzima olako. Ona bi ostala da odgaja tvoje dete, ona bi imala zivot koj nije htela, ona bi radila neke jadne poslove jer nije zavrsila faks a ti bi u nekom momentu pokupio prnje i nestao bez grize savesti jer ona nije zena koju volis. Vi svi vise brinete za plod u materici nego za zivu zenu ili vec rodjeno dete.

Krik

pre 1 godinu

Ovde je samo žalosno što nisu doneli zakon da i bebama mogu ubrizgati neki pištolj da se brane ako neko pokuša da ih ukloni iz majčine utrobe !?

Tako treba i kod nas

pre 1 godinu

Amerika-zabranjen abortus, dozvoljeni gej brakovi? Kakvi apsurdi...
(Liberty, 25. jun 2022 10:34)

U gej brakova nema abortusa. To su ljudi od vere, svetosavci

Radoznalost

pre 1 godinu

Interesuje me da pi postoji negde, bar okvirna statustika, koliko abortusa je uradjeno kod nas jer je u pitanju tinejdzerska trudnoca, “ne mogu sad, nemam karijeru”, “nemam para za bebu”, “imam vec decu”, trudnoca posledica silovanja, zdravstveni razlozi (ugrozen zivot bebe ili zene)? Eto ako neko zna da li se to uopste negde pise, nek mi da neku smernicu. Hvala

Dare

pre 1 godinu

Cura mi je ostala trudna kad smo bili studenti.. iz objektivnih razloga nije zelela dete u tom periodu.. nekako sam skupio pare i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..

psp

pre 1 godinu

Sada će sve države gde vladaju republikanci uvesti zabranu. Oni su protiv abortusa, kao što su i protiv strože kontrole oružja.
Stvarno imaju neka zatucana razmišljanja.

Jr

pre 1 godinu

Abortus je ubijanje beba. Ubijanje najnevinijih, ako tako može da se kaže, među nama. Nema većeg zločina u istoriji. Abortus je najveći komunistički zločin. Najveća pobeda Satanine ideologije.
Računajući zločin abortusa, to čini Sataninu ideologiju ubedljivo najvećim zlom u istoriji, većim od svih drugih zajedno, uključujući i bolesti i prirodne katastrofe. Time je Satanina ideologija ubila više ljudi i od islama za 14 vekova...
Komunizam je rak i mentalna bolest.

aha

pre 1 godinu

@Milos, pa nije da moze sve, i ne treba da moze sve, ali moze legalan abortus do desete nedelje trudnoce, to je medicinski i zakonski doneta odluka, i tako treba i da ostane. Naravno, i muskarci i zene da vode racuna o kontracepciji pre sve, kontracepcija nije samo "zenska" stvar. Naucite svoje sinove tom pravilu, takodje, ne samo kcerke.

ботаника

pre 1 godinu

Најзад је кренуло укидање легалног чедоморства, да ли сте ви свесни да се залагањем за аборус залажете за убиство, никаква оправдања то не могу сакрити.

goran

pre 1 godinu

baš nezgodna tema sa svih aspekata, to treba da je lični izbor žene, a ostaviti religiju i moralna načela po strani. Recimo slučajevi silovanja, bolesti ploda i slično veoma opravdani razlozi za abortus. sve u svemu žena i njena psiha treba da daju krajnji sud po mome mišljenju

Malo nas je al smo g*vna

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.E da lu je greh ubiti to malo biće svakako da jeste.Ako već ne žele to dete zašto ne iznesu trudnoću i rode dete i neka ga država preuzme i dodeli onima koji pate da imaju a ne mogu ili jednostavno u hraniteljsku porodicu ali mu dati šansu za nastavkom života.

Iluminat

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.

Iluminat

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.

goran

pre 1 godinu

baš nezgodna tema sa svih aspekata, to treba da je lični izbor žene, a ostaviti religiju i moralna načela po strani. Recimo slučajevi silovanja, bolesti ploda i slično veoma opravdani razlozi za abortus. sve u svemu žena i njena psiha treba da daju krajnji sud po mome mišljenju

aha

pre 1 godinu

@Milos, pa nije da moze sve, i ne treba da moze sve, ali moze legalan abortus do desete nedelje trudnoce, to je medicinski i zakonski doneta odluka, i tako treba i da ostane. Naravno, i muskarci i zene da vode racuna o kontracepciji pre sve, kontracepcija nije samo "zenska" stvar. Naucite svoje sinove tom pravilu, takodje, ne samo kcerke.

psp

pre 1 godinu

Sada će sve države gde vladaju republikanci uvesti zabranu. Oni su protiv abortusa, kao što su i protiv strože kontrole oružja.
Stvarno imaju neka zatucana razmišljanja.

Dare

pre 1 godinu

Cura mi je ostala trudna kad smo bili studenti.. iz objektivnih razloga nije zelela dete u tom periodu.. nekako sam skupio pare i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..

ботаника

pre 1 godinu

Најзад је кренуло укидање легалног чедоморства, да ли сте ви свесни да се залагањем за аборус залажете за убиство, никаква оправдања то не могу сакрити.

Malo nas je al smo g*vna

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.E da lu je greh ubiti to malo biće svakako da jeste.Ako već ne žele to dete zašto ne iznesu trudnoću i rode dete i neka ga država preuzme i dodeli onima koji pate da imaju a ne mogu ili jednostavno u hraniteljsku porodicu ali mu dati šansu za nastavkom života.

Jr

pre 1 godinu

Abortus je ubijanje beba. Ubijanje najnevinijih, ako tako može da se kaže, među nama. Nema većeg zločina u istoriji. Abortus je najveći komunistički zločin. Najveća pobeda Satanine ideologije.
Računajući zločin abortusa, to čini Sataninu ideologiju ubedljivo najvećim zlom u istoriji, većim od svih drugih zajedno, uključujući i bolesti i prirodne katastrofe. Time je Satanina ideologija ubila više ljudi i od islama za 14 vekova...
Komunizam je rak i mentalna bolest.

Davezi

pre 1 godinu

Prosto je nema seksa nema trudnoce nema abortusa. Najjaci su mi ovi nasi muskarci, beze od kondoma a protiv su abortusa a nece ni da se zene valjda mi treba da gutamo hormone i rizikujemo PPB za njihovu komociju. Cekajte brak i pravljenje deteta pa imajte seks, nista lakse. Ionako su protivnici abortusa isti oni koji broje partnere i drve o nevinosti tako da eto resen problem.

tom&jerry

pre 1 godinu

@ ...i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..
Dare,
Dare, sad si ostvaren covek zahvaljujuci njenoj zrtvi pre svega. Njeno telo je proslo kroz abortus, ona nosi veci emotivni oziljak nego ti. To su jako teske zivotne odluke za vecinu zena. Onaj manji, gluplji to uzima olako. Ona bi ostala da odgaja tvoje dete, ona bi imala zivot koj nije htela, ona bi radila neke jadne poslove jer nije zavrsila faks a ti bi u nekom momentu pokupio prnje i nestao bez grize savesti jer ona nije zena koju volis. Vi svi vise brinete za plod u materici nego za zivu zenu ili vec rodjeno dete.

City Girl

pre 1 godinu

Nemaš prava na abortus, tj da ubiješ bebu.

Ali zato imaš prava da kupis automatsku pušku, upadnes u školu i pobiješ ceo razred.

Dejan

pre 1 godinu

Divan zakon da se zastite silovatelji, incestoljubi, oni koji uzivaju u sexu sa mentalno obolelom decom (koje ce biti sve vise) i da se uniste reproduktivne sposobnosti a neretko i zivot preko 100 000 zena godisnje (koje bi mogle da rode sasvim zdravu decu nakon sto se na medicinski nacin resi vanmatericna trudnoca koja nema nikakve sanse da se odrzi a ni majka da prezivi ako se ne tretira).
Naravno, bogatasi ce uvek sebi moci da priuste siguran abortus, a sirotinja nek sluzi za izivljavanje

teorija zavere

pre 1 godinu

Naravno prve se javljaju glumice i pevačice. To im je posao! Što se samog abortusa tiče i za mene je to ubistvo. Ukoliko ne želite decu povedite računa o kontracepciji. I muškarci i žene. Ukoliko posle porođaja i dalje ne želite to dete, dajte ga na usvajanje. Možda će novi roditelji da mu pruže ljubav koju zaslužuje. Ko ste vi da odlučujete da li će neko da živi ili ne? Ako je fetus mali onda šta? Nije ljudsko biće? Moja najranija sećanja sežu do četvrte godine života. Ne sećam se šta sam radio sa godinu, dve, tri. Da li to znači da su moji roditelji imali pravo da me roknu, jer još nisam bio potpuno formiran? Po meni abortus bi trebalo dozvoliti žrtvama silovanja i u posebnim medicinskim slučajevima. A vi, lenje žene i muškarci, povedite računa o kontracepciji ako već ne želite decu.

Miki

pre 1 godinu

Najvise me fascinira cinjenica da niko od "boraca za ljudska prava", u celoj ovoj prici o abortusu, ne pominje prava oca tog deteta!

Ukoliko nije u pitanju trudnoca kao posledica teskog zlocina (tj. silovanja), ne moze odluka o abortusu da bude iskljucivo na trudnici, toga se odrekla kada je legla sa svojim partnerom, prilikom cega su i napravili dete. Isto kao sto otac ima zakonske obaveze prema detetu ukoliko majka resi da rodi, nezavisno od toga da li njih dvoje zive u nekoj vrsti zajednice ili ne zive, sto je naravno potpuno opravdano! Ali, uz obaveze, moraju da idu i prava koja odgovaraju tim obavezama!

Povrh svega, abortus jeste ubistvo zive osobe!
Svi oni koji podrzavaju abortus se prave kao da bebe nasumicno i bez povoda nastaju u zenskim utrobama, pa su onda te zene valjda zrtve koje nisu imale izbora - "tako im zapalo". Nego, lakse im je da ubiju zivot koji su stvorili kroz "zabavu" umesto da preuzmu odgovornost za svoje postupke!

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Jedino u slucaju jasne i direktne opasnosti po zdravlje majke usled trudnoce, mogu da podrzim abortus, kao vid SPASAVANJA zivota!

Sebicni stvorovi

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.

Ako si imalo pazio sta dr prica to nije srce do 20te nedelje jer srce tada ne postoji. To i oni zovu srcana ranja, to jest elektricni impuls. I vrlo su pazljivi i nazivaju ga fetus jer svasta moze da podje po zlu u prvim danima i ne treba ni da se razmislja o tim celijama kao o bebi jer one to nisu. Da jesu, mogle bi da zive van tela zene.
Kao otac koji je sa zenom prosao kroz pobacaje, savetujem ti da ne lupas gluposti.
Koliko si dece usvojio? Koliko si domova za decu sa problemima u razvoju pomogao? Obisao? Znas li kako zive deca po domovima? Znas li sta ceka decu u hraniteljskim kad napune 18? Ulica i prostitucija najcesce i decake i devojcice. Ali tebi je samo u glavi da ne sme zena da abortira jer ti tako mislis.

Деда Трипко

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.
(Iluminat, 25. jun 2022 09:49)

А шта ти знаш да од тог детета чија је мајка силована може постати? Њену трауму могу само покушати разумети,али се ти немаш шта петљати у живо створење.Замисли само сцену да већ након првог изостанка менструације,седмицу-две ти имаш могућност чути срце! И ти би опуштено то одстранио! Знај да је и твоје исто тако куцало,али си жив и "куцаш" нама поруке.Сад види шта је већи злочин,силовање и гашење нечијег живота? Шта,није живот?

RiverPlate

pre 1 godinu

Zanima me stav veganki u vezi ovoga - ne žele da pojedu jaje jer bi iz njega nastao život, a u mladosti roknu po nekoliko deteta svojevoljno. Inače, nisam protiv abortusa, neka radi ko šta želi, ali da takođe imamo pravo da mislimo, pišemo, jedemo i pušimo šta želimo ako time nikoga ne ugrožavamo.

Radoznalost

pre 1 godinu

Interesuje me da pi postoji negde, bar okvirna statustika, koliko abortusa je uradjeno kod nas jer je u pitanju tinejdzerska trudnoca, “ne mogu sad, nemam karijeru”, “nemam para za bebu”, “imam vec decu”, trudnoca posledica silovanja, zdravstveni razlozi (ugrozen zivot bebe ili zene)? Eto ako neko zna da li se to uopste negde pise, nek mi da neku smernicu. Hvala

Krik

pre 1 godinu

Ovde je samo žalosno što nisu doneli zakon da i bebama mogu ubrizgati neki pištolj da se brane ako neko pokuša da ih ukloni iz majčine utrobe !?

Nenad

pre 1 godinu

Evo, bogami, satanisti pridobili i nepokorne srbe ovim zakonom o abortusu. Kako nas je samo lako podkupiti i prodati nam muda za bubrege

Tako treba i kod nas

pre 1 godinu

Amerika-zabranjen abortus, dozvoljeni gej brakovi? Kakvi apsurdi...
(Liberty, 25. jun 2022 10:34)

U gej brakova nema abortusa. To su ljudi od vere, svetosavci

Zoran

pre 1 godinu

(Dare, 25. jun 2022 11:10) , mojoj rodjaki se to desiko na studijama pre 50 godina i ona rodila i zavrsika faks. Mom drugu se to desilo, zena rodila i zavrsila faks. I oni imali objektivne razloge.

Milos N

pre 1 godinu

@Deda tripko - to sto se oseti u 6toj nedelji nije otkucaj srca nego srcana ranja, impuls koji salje celija. Srce ne postoji kao organ u 6toj nedelji, obrazuj se malo, deda, pa se javi. Mozes da uzmes jednu tu celiju, stavis je u epruvetu ona ce i dalje da salje impulse, ali to nije srce.
Cak nije ni fetus nego jos embrion. Da je zivot mogao bi da prezivi van tela zene.
Cuj da se silovanim devojkama ne dozvoli abortus, govedo jedno neopevano! A da se donese zakon gde ti se oduzima jedan bubreg jer mozes da zivis sa jednim a nekome treba drugi, to ne moze? Necete ni posle smrti da donirate ljudima organe, da vasi crvi ne ostanu uskraceni, jer se vi pitate, ali ces naterati silovanu zenu da radja! Kako da ne

Ivan

pre 1 godinu

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Lazes, ubedljivo najveci broj abortusa se obavi jer je plod sa anomalijama, posle toga slede abortusi gde vec u porodici ima dece jer tvoj gospodin nece gumicu, ne vadimu se, ne postuje plodne dane, ali ga i smara da ima vise dece ili finansijski ne moze.
Tek mali procenat otpadne na ostalo i da tu spadaju i silovanja kao i nezeljene a zdrave trudnoce.
I da, svaki ce balavac od 20g kad cuje da mu je neka koja "nije za kucu" zatrudnela prvi potrcati da joj plati abortus, kao i svaki domacin kad mu zatrudni ljubavnica. I dok su ab bili zabranjeni, muskarci su vodili devojke kod raznih lekara ili baba koji su to radili za pare krijuci

Cinique

pre 1 godinu

I posle Trampa, Tramp.
Sve budale na svetu su zapravo iste. Kome se čini da nisu, taj i nije, ali to ne sprečava ostale da budu.

Sasvim je razumljivo da ima toliko protivnika abortusa. Njih niko ne bi ni rađao da je mogao da bira.

Kad posle ponovo promene zakon, hoće li se izvršiti naknadno abortus nad onima koji ga sada izbegnu? Pitam za prijateljicu.

losmi

pre 1 godinu

Mnogo teško koristiti kontraceciju? Abortus služi samo za lenje i neodgovorne. Pa jel ženama normalno da vam guraju usisivac u matericu da bi isisali bebu? Ništa odvratnije. I ta argumentacija da ako ne može da preživi izvan ženskog tela da nije vredno je posebno jadna i bedna, jer to je život i nastao je trenutkom začeća a ne kada se vama ćefne.

Oper ću ponoviti jel toliko teško nositi kondom?
Ne zatrudni se eto onako šetala parkom zatrudnela… zna se vrlo jasno kako se ostaje u drugom stanju, morate da preuzmete odgovornost za svoje postupke.

Jr

pre 1 godinu

Abortus je ubijanje beba. Ubijanje najnevinijih, ako tako može da se kaže, među nama. Nema većeg zločina u istoriji. Abortus je najveći komunistički zločin. Najveća pobeda Satanine ideologije.
Računajući zločin abortusa, to čini Sataninu ideologiju ubedljivo najvećim zlom u istoriji, većim od svih drugih zajedno, uključujući i bolesti i prirodne katastrofe. Time je Satanina ideologija ubila više ljudi i od islama za 14 vekova...
Komunizam je rak i mentalna bolest.

ботаника

pre 1 godinu

Најзад је кренуло укидање легалног чедоморства, да ли сте ви свесни да се залагањем за аборус залажете за убиство, никаква оправдања то не могу сакрити.

Malo nas je al smo g*vna

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.E da lu je greh ubiti to malo biće svakako da jeste.Ako već ne žele to dete zašto ne iznesu trudnoću i rode dete i neka ga država preuzme i dodeli onima koji pate da imaju a ne mogu ili jednostavno u hraniteljsku porodicu ali mu dati šansu za nastavkom života.

Dare

pre 1 godinu

Cura mi je ostala trudna kad smo bili studenti.. iz objektivnih razloga nije zelela dete u tom periodu.. nekako sam skupio pare i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..

Iluminat

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.

psp

pre 1 godinu

Sada će sve države gde vladaju republikanci uvesti zabranu. Oni su protiv abortusa, kao što su i protiv strože kontrole oružja.
Stvarno imaju neka zatucana razmišljanja.

goran

pre 1 godinu

baš nezgodna tema sa svih aspekata, to treba da je lični izbor žene, a ostaviti religiju i moralna načela po strani. Recimo slučajevi silovanja, bolesti ploda i slično veoma opravdani razlozi za abortus. sve u svemu žena i njena psiha treba da daju krajnji sud po mome mišljenju

Деда Трипко

pre 1 godinu

Imam ćerku i meni je ovo fašizam. Američka hrišćasnska dzamahirija na delu. Sad kad počnu da komentarišu čuvari porodičnih vrednosti kako je ovaj zakon super. Neka se samo prvo zapitaju kakva je to porodica koju čine silovana tinejdzerka i njeno neželjeno dete.
(Iluminat, 25. jun 2022 09:49)

А шта ти знаш да од тог детета чија је мајка силована може постати? Њену трауму могу само покушати разумети,али се ти немаш шта петљати у живо створење.Замисли само сцену да већ након првог изостанка менструације,седмицу-две ти имаш могућност чути срце! И ти би опуштено то одстранио! Знај да је и твоје исто тако куцало,али си жив и "куцаш" нама поруке.Сад види шта је већи злочин,силовање и гашење нечијег живота? Шта,није живот?

teorija zavere

pre 1 godinu

Naravno prve se javljaju glumice i pevačice. To im je posao! Što se samog abortusa tiče i za mene je to ubistvo. Ukoliko ne želite decu povedite računa o kontracepciji. I muškarci i žene. Ukoliko posle porođaja i dalje ne želite to dete, dajte ga na usvajanje. Možda će novi roditelji da mu pruže ljubav koju zaslužuje. Ko ste vi da odlučujete da li će neko da živi ili ne? Ako je fetus mali onda šta? Nije ljudsko biće? Moja najranija sećanja sežu do četvrte godine života. Ne sećam se šta sam radio sa godinu, dve, tri. Da li to znači da su moji roditelji imali pravo da me roknu, jer još nisam bio potpuno formiran? Po meni abortus bi trebalo dozvoliti žrtvama silovanja i u posebnim medicinskim slučajevima. A vi, lenje žene i muškarci, povedite računa o kontracepciji ako već ne želite decu.

aha

pre 1 godinu

@Milos, pa nije da moze sve, i ne treba da moze sve, ali moze legalan abortus do desete nedelje trudnoce, to je medicinski i zakonski doneta odluka, i tako treba i da ostane. Naravno, i muskarci i zene da vode racuna o kontracepciji pre sve, kontracepcija nije samo "zenska" stvar. Naucite svoje sinove tom pravilu, takodje, ne samo kcerke.

Miki

pre 1 godinu

Najvise me fascinira cinjenica da niko od "boraca za ljudska prava", u celoj ovoj prici o abortusu, ne pominje prava oca tog deteta!

Ukoliko nije u pitanju trudnoca kao posledica teskog zlocina (tj. silovanja), ne moze odluka o abortusu da bude iskljucivo na trudnici, toga se odrekla kada je legla sa svojim partnerom, prilikom cega su i napravili dete. Isto kao sto otac ima zakonske obaveze prema detetu ukoliko majka resi da rodi, nezavisno od toga da li njih dvoje zive u nekoj vrsti zajednice ili ne zive, sto je naravno potpuno opravdano! Ali, uz obaveze, moraju da idu i prava koja odgovaraju tim obavezama!

Povrh svega, abortus jeste ubistvo zive osobe!
Svi oni koji podrzavaju abortus se prave kao da bebe nasumicno i bez povoda nastaju u zenskim utrobama, pa su onda te zene valjda zrtve koje nisu imale izbora - "tako im zapalo". Nego, lakse im je da ubiju zivot koji su stvorili kroz "zabavu" umesto da preuzmu odgovornost za svoje postupke!

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Jedino u slucaju jasne i direktne opasnosti po zdravlje majke usled trudnoce, mogu da podrzim abortus, kao vid SPASAVANJA zivota!

Cinique

pre 1 godinu

I posle Trampa, Tramp.
Sve budale na svetu su zapravo iste. Kome se čini da nisu, taj i nije, ali to ne sprečava ostale da budu.

Sasvim je razumljivo da ima toliko protivnika abortusa. Njih niko ne bi ni rađao da je mogao da bira.

Kad posle ponovo promene zakon, hoće li se izvršiti naknadno abortus nad onima koji ga sada izbegnu? Pitam za prijateljicu.

City Girl

pre 1 godinu

Nemaš prava na abortus, tj da ubiješ bebu.

Ali zato imaš prava da kupis automatsku pušku, upadnes u školu i pobiješ ceo razred.

tom&jerry

pre 1 godinu

@ ...i dao joj za abortus.. najgluplja stvar koju sam mogao da uradim u zivotu.. sad sam ostvaren covek imam suprugu i sina ali ta stvar ce me uvek proganjati.ako mozete nemojte si stavljati na dusu takav teret.. uzasan je..
Dare,
Dare, sad si ostvaren covek zahvaljujuci njenoj zrtvi pre svega. Njeno telo je proslo kroz abortus, ona nosi veci emotivni oziljak nego ti. To su jako teske zivotne odluke za vecinu zena. Onaj manji, gluplji to uzima olako. Ona bi ostala da odgaja tvoje dete, ona bi imala zivot koj nije htela, ona bi radila neke jadne poslove jer nije zavrsila faks a ti bi u nekom momentu pokupio prnje i nestao bez grize savesti jer ona nije zena koju volis. Vi svi vise brinete za plod u materici nego za zivu zenu ili vec rodjeno dete.

Dejan

pre 1 godinu

Divan zakon da se zastite silovatelji, incestoljubi, oni koji uzivaju u sexu sa mentalno obolelom decom (koje ce biti sve vise) i da se uniste reproduktivne sposobnosti a neretko i zivot preko 100 000 zena godisnje (koje bi mogle da rode sasvim zdravu decu nakon sto se na medicinski nacin resi vanmatericna trudnoca koja nema nikakve sanse da se odrzi a ni majka da prezivi ako se ne tretira).
Naravno, bogatasi ce uvek sebi moci da priuste siguran abortus, a sirotinja nek sluzi za izivljavanje

Krik

pre 1 godinu

Ovde je samo žalosno što nisu doneli zakon da i bebama mogu ubrizgati neki pištolj da se brane ako neko pokuša da ih ukloni iz majčine utrobe !?

Davezi

pre 1 godinu

Prosto je nema seksa nema trudnoce nema abortusa. Najjaci su mi ovi nasi muskarci, beze od kondoma a protiv su abortusa a nece ni da se zene valjda mi treba da gutamo hormone i rizikujemo PPB za njihovu komociju. Cekajte brak i pravljenje deteta pa imajte seks, nista lakse. Ionako su protivnici abortusa isti oni koji broje partnere i drve o nevinosti tako da eto resen problem.

Tako treba i kod nas

pre 1 godinu

Amerika-zabranjen abortus, dozvoljeni gej brakovi? Kakvi apsurdi...
(Liberty, 25. jun 2022 10:34)

U gej brakova nema abortusa. To su ljudi od vere, svetosavci

RiverPlate

pre 1 godinu

Zanima me stav veganki u vezi ovoga - ne žele da pojedu jaje jer bi iz njega nastao život, a u mladosti roknu po nekoliko deteta svojevoljno. Inače, nisam protiv abortusa, neka radi ko šta želi, ali da takođe imamo pravo da mislimo, pišemo, jedemo i pušimo šta želimo ako time nikoga ne ugrožavamo.

Sebicni stvorovi

pre 1 godinu

Ako je neko gledao ultrazvuk abdomena žene trudnice video je da unutra kuca jedno malo srce.

Ako si imalo pazio sta dr prica to nije srce do 20te nedelje jer srce tada ne postoji. To i oni zovu srcana ranja, to jest elektricni impuls. I vrlo su pazljivi i nazivaju ga fetus jer svasta moze da podje po zlu u prvim danima i ne treba ni da se razmislja o tim celijama kao o bebi jer one to nisu. Da jesu, mogle bi da zive van tela zene.
Kao otac koji je sa zenom prosao kroz pobacaje, savetujem ti da ne lupas gluposti.
Koliko si dece usvojio? Koliko si domova za decu sa problemima u razvoju pomogao? Obisao? Znas li kako zive deca po domovima? Znas li sta ceka decu u hraniteljskim kad napune 18? Ulica i prostitucija najcesce i decake i devojcice. Ali tebi je samo u glavi da ne sme zena da abortira jer ti tako mislis.

Zoran

pre 1 godinu

(Dare, 25. jun 2022 11:10) , mojoj rodjaki se to desiko na studijama pre 50 godina i ona rodila i zavrsika faks. Mom drugu se to desilo, zena rodila i zavrsila faks. I oni imali objektivne razloge.

Ivan

pre 1 godinu

Isto vazi i za one koji pominju silovanje ili bolest bebe kao neke "argumente", iako svi znamo da se takvi slucajevi ne mere cak ni u promilima. Uostalom, takve stvari lako mogu da se definisu zakonom, bez da se legalizuje "masovno ubijanje zarad uzitka". Jer, zagovaranje abortusa nejcesce jeste upravo to - "igrali se mladi (ali i oni ne bas tako mladi), nisu znali, sta ces".

Lazes, ubedljivo najveci broj abortusa se obavi jer je plod sa anomalijama, posle toga slede abortusi gde vec u porodici ima dece jer tvoj gospodin nece gumicu, ne vadimu se, ne postuje plodne dane, ali ga i smara da ima vise dece ili finansijski ne moze.
Tek mali procenat otpadne na ostalo i da tu spadaju i silovanja kao i nezeljene a zdrave trudnoce.
I da, svaki ce balavac od 20g kad cuje da mu je neka koja "nije za kucu" zatrudnela prvi potrcati da joj plati abortus, kao i svaki domacin kad mu zatrudni ljubavnica. I dok su ab bili zabranjeni, muskarci su vodili devojke kod raznih lekara ili baba koji su to radili za pare krijuci

Radoznalost

pre 1 godinu

Interesuje me da pi postoji negde, bar okvirna statustika, koliko abortusa je uradjeno kod nas jer je u pitanju tinejdzerska trudnoca, “ne mogu sad, nemam karijeru”, “nemam para za bebu”, “imam vec decu”, trudnoca posledica silovanja, zdravstveni razlozi (ugrozen zivot bebe ili zene)? Eto ako neko zna da li se to uopste negde pise, nek mi da neku smernicu. Hvala

Milos N

pre 1 godinu

@Deda tripko - to sto se oseti u 6toj nedelji nije otkucaj srca nego srcana ranja, impuls koji salje celija. Srce ne postoji kao organ u 6toj nedelji, obrazuj se malo, deda, pa se javi. Mozes da uzmes jednu tu celiju, stavis je u epruvetu ona ce i dalje da salje impulse, ali to nije srce.
Cak nije ni fetus nego jos embrion. Da je zivot mogao bi da prezivi van tela zene.
Cuj da se silovanim devojkama ne dozvoli abortus, govedo jedno neopevano! A da se donese zakon gde ti se oduzima jedan bubreg jer mozes da zivis sa jednim a nekome treba drugi, to ne moze? Necete ni posle smrti da donirate ljudima organe, da vasi crvi ne ostanu uskraceni, jer se vi pitate, ali ces naterati silovanu zenu da radja! Kako da ne

Nenad

pre 1 godinu

Evo, bogami, satanisti pridobili i nepokorne srbe ovim zakonom o abortusu. Kako nas je samo lako podkupiti i prodati nam muda za bubrege

losmi

pre 1 godinu

Mnogo teško koristiti kontraceciju? Abortus služi samo za lenje i neodgovorne. Pa jel ženama normalno da vam guraju usisivac u matericu da bi isisali bebu? Ništa odvratnije. I ta argumentacija da ako ne može da preživi izvan ženskog tela da nije vredno je posebno jadna i bedna, jer to je život i nastao je trenutkom začeća a ne kada se vama ćefne.

Oper ću ponoviti jel toliko teško nositi kondom?
Ne zatrudni se eto onako šetala parkom zatrudnela… zna se vrlo jasno kako se ostaje u drugom stanju, morate da preuzmete odgovornost za svoje postupke.