Petak, 17.06.2022.

15:01

Džej Kej Rouling "pristala" da se na ukrajinskim projektilima ispiše čuvena "ubilačka kletva"

Izvor: B92

Džej Kej Rouling "pristala" da se na ukrajinskim projektilima ispiše èuvena "ubilaèka kletva" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

IvanST

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?
(Mr Bojangles, 18. jun 2022 10:58) # Link komentara

Neznam, možda neki "pisac" kao i što je ova, samo ne tako popularan, van planinskih područja, tipa Dinare ili Ravne Gore.

Profa

pre 1 godinu

Blah . Ne radi se o tome da Srbija voli Rusiju . Tačno je da ima i Rusofila koji ovde pišu za kintu i koji izazivaju , tačnije ima ih svuda .
Ovde se radi o tome da se dotična pisac Rouling stavila u službi politike i to je za mnoge ljude koji vole da čitaju , kraj dotične kao pisca.
Što se tiče poređenja dotične Rouling i Tolkina to je neuporedivo jer je ona u odnosu na Tolkina pisac za predškolski uzrast. A tek poređenje nje i Ruskih pisaca je daleko svetlosnu godinu. Koliko ja znam književna dela Rouling se ne izučavaju u školama . Ruska književna dela da .

x

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.
(Геца, 17. jun 2022 22:49)

Da. Pamtim još kad je na referendumu agitovala protiv nezavisnosti Škotske.
Klasična globalistička pudlica.

Slovenac

pre 1 godinu

@Dux: kao hvalu ruskoj knjizevnosti pominjes pisca, koji je bio osudjen na smrt u Rusiji? Drugog, koji je bio anatemisan sa strane RPC? I treceg, koji je ziveo na Zapadu skoro ceo stvaralaski zivot, i koji je obozavao germansko drustvo? Svi su oni integralni deo zapadnjacke kulture, koja im je dala sve. A rusija ih proterivala, kao sto i danas radi svojim najpametnijim glavama. BTW, jesi ikad citao nesto od njih?

Mr Bojangles

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?

Kole

pre 1 godinu

Ovi zapadni sarlatani konacno osetili tvrdo rusko, pa sad jadnici ne znaju kako da hendluju tekucu situaciju u kojoj naziru da ce na kraju sve mnogo lose da se zavrsi po njih. Njihova fabrika lazi, sarenisa i pokvarenjastva nema resenje za jaku batinu istine i pravde, sa kojom se trenutno suocavaju. Zive na konto lazi, stampanja love i unistavanja i eksploatacije drugih naroda i zemalja. Ta era se polagano zavrsava samo im treba jos malo vremena da se priviknu da ce morati da padnu na drugo ili trece, cetvrto mesto iza nekih novih dominantnijih.

PILGRIM

pre 1 godinu

Kaže: “Rusi nisu razumeli moje kjige”.
Zemljo otvori se, zar u zemlji najvećih pisaca na svetu - da ne razumeš ove gluposti???

Admiral

pre 1 godinu

Greh je i sramota uporedjivati ovu takozvanu spisateljicu sa vehunskim piscima poput, Tolstoja, Dostojevskog... Sta je doticna napisala, nekakve gluposti o nekakvoj deci koja kpeisze magiju ili sta vec. Pa tu nema ni trunke ozbiljnosti i talenta, peoradila joj bujna masta i to je sve. Te njene knjige nemaju nikakvu umetnicku vrednost, najobicnija sprdacina i jeftina zabava za decu, nista vise

Admiral

pre 1 godinu

@ Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52)

A kako nisu bili protiv Amerike kada je napadala Vijetnam, Avganostan, Irak, Siriju, Libiju, Jugoslaviju, gde su tada bile ove "moralne gromade"? Kako su to ratovi koje zapocinje Amerika uvek "opravdani" i niko ih ne osudjuje i ne uvodi sankcije i takve stvari? Ja bih to nazvao licemerjwm i to najvisi stepen!

Bluesteel

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.
(croata, 17. jun 2022 23:27)
Svaka cast,ja sam Srbin ali ovo kod nas je teska bolest. Najgore sto smo mi u poziciji( zbog Kosova) u istoj situaciji kao Ukrajina a branimo agresora.

Kosta

pre 1 godinu

Wow, ako je ovo tačno onda je DKR otvoreno dala saglasnost da se novac namenjen deci koristi za kupovinu oružija (od kojeg takođe stradaju i deca), da se zabrane knjige po etničkoj pripadnosti a pisanjem kletvi priziva-želi još više ubijenih !?
"Ovo"pisac knjiga za decu? Ovo je monstrum !

Ethan Hunt

pre 1 godinu

Putin - Gospodar prstenova! Po Zapadu, zlo je uvek na istoku... U svim filmovima, romanima... A u stvari je obrnuto... Rimljani su bili prvo zlo, španska inkvizicija, britanci - porobili pola sveta...Francuzi, Napoleon. Nemci, oba svetska rata,. Danas, USA. NATO.

Nada

pre 1 godinu

Novac prikupljen za ukrajnsku decu, biće preusmeren na kupovinu oružja?! Nekako sam se baš nepriatno naježila na ovu izjavu. Koliko bolesno...

neutralni felš

pre 1 godinu

@croata da zanemarim pretpostavku da si domaci trol, ali mi Srbi odavno nismo vase drustvo. Vi ste sada u finoj ekipi i vise bi ti prilicilo da kometarises na recimo slovenackim ili holandskim portalima umesto sto se ovde blamiras.

Мукицa

pre 1 godinu

Činilo se da Rouling nije žalila zbog gubitka ruske publike, rekavši da "oni sigurno nisu razumeli" njene knjige.

Јес' вала, шта знају Руси који су дали Толстоја, Пушкина...ипак је Хари Потер озбиљно дело. Хахахаха

Mate

pre 1 godinu

Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.
(Stefan Nemanja, 17. jun 2022 23:07) # Link komentara

Ajde, vrati se unatrag, i pokaži mi rezultat glasanja u UN, rezolucije u kojoj se osuđuje INVAZIJA Rusije na Ukrajinu.
Ja se ne sječam da je ijedna rezolucija od kad je UN osnovan, prošla s tako jasnom večinom. Oni protiv i oni uzdržani, su u velikoj manjini. I po broju država, i po broju populacije.
E sad, to što vi zatvarate oči na to, pa brojite samo one koji su uveli sankcije Rusiji, a one druge računate kao podršku Rusiji, e to je druga stvar. Po meni, jedine kolonije na svijetu su oni kojima država glasa za jedno, a njihovo stanovništvo želi drugo. Srbija je očito kolonija, koja glasa kako joj neko zapovijedi.

vanja

pre 1 godinu

Zapadu bi mnogo bolje bilo da su poslušali svog maršala Montgomerija koji je na pitanje kako dobiti rat odgovorio: postoje tri pravila za dobijanje rata - prvo je ne idi na Rusiju, drugo je ne idi na Rusiju i trece je ne idi na Rusiju!!! Nisu ga poslušali i sad plaćaju cenu. Skupo će ih ovo koštati!!!

Eh

pre 1 godinu

Teska prevara od pisca. Decenijama je Teri Pracet bio suvo zlato zanra fantazije i magicnog sveta. Ona je samo ubola zjapecu rupu na trzistu kada je napisala Potera. Bio je to pocetak interneta i sve je krenulo odjednom brzo da se siri. Sama knjiga je u sustini pokrala pola fazona iz Pracetovog Discworlda, medjutim Teri nije voleo da pise bombasticne avanture u 7 tomova. Covek je stvorio svoj svet i u 40 knjiga pisao manje vise kratke, duhovite i vedre knjige.

Hari Poter je dobio paznju zbog interneta, dinamicne, ali sustinski linearne radnje koja je rezonavala sa svim citaocima koji idu u skolu. Nakon Potera, ona nista bitno dalje nije napisala. Samo je krenula da se posipa pepelom kada je mainstream u ovoj deceniji krenuo sa lgbt pravima i sl. I sada su potpuno niotkuda Hagrid i Dambldor gej, a delovi koji su ovoj deceniji rasisticki pokusava da spinuje (niko od glavnijih likova npr u prici nije crn, sto je nemoguce u ovoj deceniji) kako zna i ume

Dragan

pre 1 godinu

Ogolili Rusi zapad do kostane srzi, gazi care Putine gazi i ne pitaj za posledice, zivela Rusija, zivela bre!
(Aleksej, 17. jun 2022 22:52)

Ne da gazi nego da przi.

Stefan Nemanja

pre 1 godinu

Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52) # Link komentara

E moj Vaso, sta li ti druze pratis i citas.
Kad ne znas, sto se onda sramotis pa komentarises.
Protiv Rusa je samo 1/6 stanovnistva planete, samo aglosaksonci i pojedine njihove kolonije u Evropi.
Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.

Dux

pre 1 godinu

Haha, Škotska vestica na metli priča o kulturi, naciji iz koje dolaze pisci poput Tolstoja, Dostojevskog i Turgenjeva. Rusi su za vas Ostrvljanje pojam kulture i klase. Rusi će imati 3 dana smeha kada budu poštedjeni Harija Potera i skrabopisa dotične “spisateljice”. Ko samo čita to s****e osim nepismenih i ometeni u razvoju?

Vaso

pre 1 godinu

Stefane pa je li to treba da je model ponašanje u 21. veku? Ko je jači ima pravo da napadne suseda, ubija mu ljude i otima njegove resurse? Koliko će agresora širom sveta biti ohrabreno da ognjem i mačem ostvaruje političke ciljeve?

neko drugi

pre 1 godinu

Kako će te “kletve” lepo da budu upotrebljene kao krunski dokaz zločinačkih namera, a Narodni Sud u Donbasu ume da donese i odgovarajuće presude.

Gde je Hobit, zašto samo Hari Poter? :)))

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04

Verovatno time što su držali kolonije, istrebljivali narode u Južnoj i Severnoj Americi, odvodili ljude iz Afrike u roblje, spaljivali ljude na lomači, pokrenuli Krstaške pohode, oteli zemlju Aboridžinima, spaljivali knjige i ljude u gasnim komorama, ubijali 100 za jednog, istrebljivali na Istoku i pravili masovne grobnice, opljačkali Egipat, Siriju, Irak. Pokrali sve što su mogli, u Kini pokrenuli opijumske ratove. Silom naterali Japan da prihvati njihovu trgovinu i robu što je kasnije vodilo militarizaciji Japana kako bi se zaštitio. Hoćeš da nastavim? Ovo je samo vrh ledenog brega.

Тит Слободаније Август

pre 1 godinu

@Retrogradni Merkur

У Првом светском рату, после победе над Бугарима, Британци су запретили да ће се лично разрачунати са нашом војском ако се буде чуло да смо ушли у Софију и убили иједног Бугарина, било војника или цивила. Покојни историчар Д. Живојиновић навео је и да су једном на Солунском фронту британски војници наочиглед српских војника изгазили сво следовање хлеба намењено нашим војницима. Огаван народ.

Dragan

pre 1 godinu

Njene knjige najbolje razimeju izgubljene duse. A sta ako Rusi stave svoje kletve na projektile? Hoce li biti destruktivniji mozda? Cini mi se da je Zapad odavno izgubio vezu sa stvarnoscu.

NoleNo1

pre 1 godinu

Britansko đubre. Evo i ja sam bacio tvoje knjige u đubre. Koga interesuje bačene su oko 21h u kontejner na južnoj strani BG Arene. Zbogom.

croata

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.

bre

pre 1 godinu

@Vaše ime
Gde bre stavi na prvo mesto Gogolja? Taj bi da je živ bio sad na strani Zelenskog. Uzmi malo čitaj knjige tih pisaca koje si usput pokupio od nekoga.

R49

pre 1 godinu

Izuzetna budalaština, ali ne treba izgubiti iz vida da su knjige i filmovi o Hariju Poteru zaradili milione. Lično mislim da Rouling ne vredi ni koliko mali prst najlošijeg ruskog pisca. Ruska književnost je neprocenjiva vrednost.

Ustaše

pre 1 godinu

Rusi bi htjeli kontrolirati narativ, posebno onaj po kojem svi mi “zaslužujemo “ atomsku bombu.
Jer takav narativ je preduvjet za provođenje etničkog čišćenja i genocida običnim sredstvima, da tako kažem. Rusi bi prodali sve što imaju samo da se o njima priča, da se oko njih vode neke napetosti,drame i sl, da budu na TV. Foliranti.

Comanche

pre 1 godinu

Svet mora da vidi ovakvu bolest na svim nivoima. Bolesni totalitarizam kao u Trećem Rajhu.

Naravno, slobodan svet a ne na ovakav Zapadnjacki bolestan i žao svet.

Rat je počeo 2014.godine. Podrška Rusiji u borbi protiv ovog zla.

Геца

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.

gromada i gmizavac

pre 1 godinu

Velika je Rusija, Velika, i biće još veća kako vreme prolazi, naravno ne mislim teritorijalno, kako zapadnjaci i oni koji ih podržavaju širom sveta, željni malo lažne zabave i profita, tradicionalno misle.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Još pre skoro 200 godina, Englezi su za nas rekli da smo ruski konjušari koji će Kozake izvesti na topla mora. Engleska rasa, više nego bilo koja, mrzi Slovene. Više nego Germani. Na rečima su za Ukrajinu, ali u sebi navijaju da traje što duže i da što više pogine jednih i drugih. Šalju oružje ne da bi odbranili Ukrajinu, već da bi što više namučili Ruse. Englezi su nam istinski neprijatelji. Veći nego Nemci, Hrvati, Albanci.

Maki

pre 1 godinu

Zvali su i nekog nemca iz minhenske filharmonije. On se cak hvalio kako je izbacio ruske umetnike iako su mu licni prijatelji. Izblamirao se zesce.

Aleksandar

pre 1 godinu

Kažu stara proročanstva da će se Antihrist pojaviti tamo gde se najmanje očekuje, da će bukvalno omadjijati ceo svet da mu veruje. Uvideće ljudi jednom šta je u pitanju, ali tada će biti kasno.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

?????
I leteće na metlama...
(zoltan kendereši, 17. jun 2022 21:30)

Priča se, mada nije još uvek zvanično, da je Tor skidao i metle kod Zmijskog ostrva.

Moler

pre 1 godinu

Realni doneti zapadne kulture…ova glupaca, netflix…guzice kim karadasijan i to je to….
Sa druge strane dovoljan je samo Tarkovski i film Rublov….

XXL

pre 1 godinu

Njene knjige o Hariju Poteru nisu samo njena bolest već i bolest koja može uticati na mlade kao ciljanu grupu, a to su upravo dokazala ova dva ruska lika. Žena je duševni bolesnik koja je svoju anksioznost pretočila u horor književnost.

bio jednom jedan vuk

pre 1 godinu

Uzas i sramota… kultura i umetnost da se ovako koriste, ove izjave i retorika je zalosna… svakako ne podrzavam agresiju i izuzetno mi je zao Ukrajinskog naroda, a ovo svakako ne pomaze

Arthur Dent

pre 1 godinu

Divan primer demokratije i evropskih vrednosti. Kao sto su nama cestitali Uskrs dok su nam gadjali decu. Ti divni ljudi sa "zapada". Pored njih ove istocnjacke autokrate deluju kao Mahatma Gandi.

Тит Слободаније Август

pre 1 godinu

@Retrogradni Merkur

У Првом светском рату, после победе над Бугарима, Британци су запретили да ће се лично разрачунати са нашом војском ако се буде чуло да смо ушли у Софију и убили иједног Бугарина, било војника или цивила. Покојни историчар Д. Живојиновић навео је и да су једном на Солунском фронту британски војници наочиглед српских војника изгазили сво следовање хлеба намењено нашим војницима. Огаван народ.

Arthur Dent

pre 1 godinu

Divan primer demokratije i evropskih vrednosti. Kao sto su nama cestitali Uskrs dok su nam gadjali decu. Ti divni ljudi sa "zapada". Pored njih ove istocnjacke autokrate deluju kao Mahatma Gandi.

R49

pre 1 godinu

Izuzetna budalaština, ali ne treba izgubiti iz vida da su knjige i filmovi o Hariju Poteru zaradili milione. Lično mislim da Rouling ne vredi ni koliko mali prst najlošijeg ruskog pisca. Ruska književnost je neprocenjiva vrednost.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04

Verovatno time što su držali kolonije, istrebljivali narode u Južnoj i Severnoj Americi, odvodili ljude iz Afrike u roblje, spaljivali ljude na lomači, pokrenuli Krstaške pohode, oteli zemlju Aboridžinima, spaljivali knjige i ljude u gasnim komorama, ubijali 100 za jednog, istrebljivali na Istoku i pravili masovne grobnice, opljačkali Egipat, Siriju, Irak. Pokrali sve što su mogli, u Kini pokrenuli opijumske ratove. Silom naterali Japan da prihvati njihovu trgovinu i robu što je kasnije vodilo militarizaciji Japana kako bi se zaštitio. Hoćeš da nastavim? Ovo je samo vrh ledenog brega.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Još pre skoro 200 godina, Englezi su za nas rekli da smo ruski konjušari koji će Kozake izvesti na topla mora. Engleska rasa, više nego bilo koja, mrzi Slovene. Više nego Germani. Na rečima su za Ukrajinu, ali u sebi navijaju da traje što duže i da što više pogine jednih i drugih. Šalju oružje ne da bi odbranili Ukrajinu, već da bi što više namučili Ruse. Englezi su nam istinski neprijatelji. Veći nego Nemci, Hrvati, Albanci.

Maki

pre 1 godinu

Zvali su i nekog nemca iz minhenske filharmonije. On se cak hvalio kako je izbacio ruske umetnike iako su mu licni prijatelji. Izblamirao se zesce.

bio jednom jedan vuk

pre 1 godinu

Uzas i sramota… kultura i umetnost da se ovako koriste, ove izjave i retorika je zalosna… svakako ne podrzavam agresiju i izuzetno mi je zao Ukrajinskog naroda, a ovo svakako ne pomaze

Stefan Nemanja

pre 1 godinu

Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52) # Link komentara

E moj Vaso, sta li ti druze pratis i citas.
Kad ne znas, sto se onda sramotis pa komentarises.
Protiv Rusa je samo 1/6 stanovnistva planete, samo aglosaksonci i pojedine njihove kolonije u Evropi.
Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.

NoleNo1

pre 1 godinu

Britansko đubre. Evo i ja sam bacio tvoje knjige u đubre. Koga interesuje bačene su oko 21h u kontejner na južnoj strani BG Arene. Zbogom.

Dux

pre 1 godinu

Haha, Škotska vestica na metli priča o kulturi, naciji iz koje dolaze pisci poput Tolstoja, Dostojevskog i Turgenjeva. Rusi su za vas Ostrvljanje pojam kulture i klase. Rusi će imati 3 dana smeha kada budu poštedjeni Harija Potera i skrabopisa dotične “spisateljice”. Ko samo čita to s****e osim nepismenih i ometeni u razvoju?

Dragan

pre 1 godinu

Njene knjige najbolje razimeju izgubljene duse. A sta ako Rusi stave svoje kletve na projektile? Hoce li biti destruktivniji mozda? Cini mi se da je Zapad odavno izgubio vezu sa stvarnoscu.

Dragan

pre 1 godinu

Ogolili Rusi zapad do kostane srzi, gazi care Putine gazi i ne pitaj za posledice, zivela Rusija, zivela bre!
(Aleksej, 17. jun 2022 22:52)

Ne da gazi nego da przi.

neko drugi

pre 1 godinu

Kako će te “kletve” lepo da budu upotrebljene kao krunski dokaz zločinačkih namera, a Narodni Sud u Donbasu ume da donese i odgovarajuće presude.

Gde je Hobit, zašto samo Hari Poter? :)))

Comanche

pre 1 godinu

Svet mora da vidi ovakvu bolest na svim nivoima. Bolesni totalitarizam kao u Trećem Rajhu.

Naravno, slobodan svet a ne na ovakav Zapadnjacki bolestan i žao svet.

Rat je počeo 2014.godine. Podrška Rusiji u borbi protiv ovog zla.

Moler

pre 1 godinu

Realni doneti zapadne kulture…ova glupaca, netflix…guzice kim karadasijan i to je to….
Sa druge strane dovoljan je samo Tarkovski i film Rublov….

croata

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.

XXL

pre 1 godinu

Njene knjige o Hariju Poteru nisu samo njena bolest već i bolest koja može uticati na mlade kao ciljanu grupu, a to su upravo dokazala ova dva ruska lika. Žena je duševni bolesnik koja je svoju anksioznost pretočila u horor književnost.

gromada i gmizavac

pre 1 godinu

Velika je Rusija, Velika, i biće još veća kako vreme prolazi, naravno ne mislim teritorijalno, kako zapadnjaci i oni koji ih podržavaju širom sveta, željni malo lažne zabave i profita, tradicionalno misle.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

?????
I leteće na metlama...
(zoltan kendereši, 17. jun 2022 21:30)

Priča se, mada nije još uvek zvanično, da je Tor skidao i metle kod Zmijskog ostrva.

Aleksandar

pre 1 godinu

Kažu stara proročanstva da će se Antihrist pojaviti tamo gde se najmanje očekuje, da će bukvalno omadjijati ceo svet da mu veruje. Uvideće ljudi jednom šta je u pitanju, ali tada će biti kasno.

Vaso

pre 1 godinu

Stefane pa je li to treba da je model ponašanje u 21. veku? Ko je jači ima pravo da napadne suseda, ubija mu ljude i otima njegove resurse? Koliko će agresora širom sveta biti ohrabreno da ognjem i mačem ostvaruje političke ciljeve?

bre

pre 1 godinu

@Vaše ime
Gde bre stavi na prvo mesto Gogolja? Taj bi da je živ bio sad na strani Zelenskog. Uzmi malo čitaj knjige tih pisaca koje si usput pokupio od nekoga.

Геца

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.

Ustaše

pre 1 godinu

Rusi bi htjeli kontrolirati narativ, posebno onaj po kojem svi mi “zaslužujemo “ atomsku bombu.
Jer takav narativ je preduvjet za provođenje etničkog čišćenja i genocida običnim sredstvima, da tako kažem. Rusi bi prodali sve što imaju samo da se o njima priča, da se oko njih vode neke napetosti,drame i sl, da budu na TV. Foliranti.

Profa

pre 1 godinu

Blah . Ne radi se o tome da Srbija voli Rusiju . Tačno je da ima i Rusofila koji ovde pišu za kintu i koji izazivaju , tačnije ima ih svuda .
Ovde se radi o tome da se dotična pisac Rouling stavila u službi politike i to je za mnoge ljude koji vole da čitaju , kraj dotične kao pisca.
Što se tiče poređenja dotične Rouling i Tolkina to je neuporedivo jer je ona u odnosu na Tolkina pisac za predškolski uzrast. A tek poređenje nje i Ruskih pisaca je daleko svetlosnu godinu. Koliko ja znam književna dela Rouling se ne izučavaju u školama . Ruska književna dela da .

Kosta

pre 1 godinu

Wow, ako je ovo tačno onda je DKR otvoreno dala saglasnost da se novac namenjen deci koristi za kupovinu oružija (od kojeg takođe stradaju i deca), da se zabrane knjige po etničkoj pripadnosti a pisanjem kletvi priziva-želi još više ubijenih !?
"Ovo"pisac knjiga za decu? Ovo je monstrum !

Admiral

pre 1 godinu

@ Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52)

A kako nisu bili protiv Amerike kada je napadala Vijetnam, Avganostan, Irak, Siriju, Libiju, Jugoslaviju, gde su tada bile ove "moralne gromade"? Kako su to ratovi koje zapocinje Amerika uvek "opravdani" i niko ih ne osudjuje i ne uvodi sankcije i takve stvari? Ja bih to nazvao licemerjwm i to najvisi stepen!

Mr Bojangles

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?

neutralni felš

pre 1 godinu

@croata da zanemarim pretpostavku da si domaci trol, ali mi Srbi odavno nismo vase drustvo. Vi ste sada u finoj ekipi i vise bi ti prilicilo da kometarises na recimo slovenackim ili holandskim portalima umesto sto se ovde blamiras.

Nada

pre 1 godinu

Novac prikupljen za ukrajnsku decu, biće preusmeren na kupovinu oružja?! Nekako sam se baš nepriatno naježila na ovu izjavu. Koliko bolesno...

x

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.
(Геца, 17. jun 2022 22:49)

Da. Pamtim još kad je na referendumu agitovala protiv nezavisnosti Škotske.
Klasična globalistička pudlica.

Eh

pre 1 godinu

Teska prevara od pisca. Decenijama je Teri Pracet bio suvo zlato zanra fantazije i magicnog sveta. Ona je samo ubola zjapecu rupu na trzistu kada je napisala Potera. Bio je to pocetak interneta i sve je krenulo odjednom brzo da se siri. Sama knjiga je u sustini pokrala pola fazona iz Pracetovog Discworlda, medjutim Teri nije voleo da pise bombasticne avanture u 7 tomova. Covek je stvorio svoj svet i u 40 knjiga pisao manje vise kratke, duhovite i vedre knjige.

Hari Poter je dobio paznju zbog interneta, dinamicne, ali sustinski linearne radnje koja je rezonavala sa svim citaocima koji idu u skolu. Nakon Potera, ona nista bitno dalje nije napisala. Samo je krenula da se posipa pepelom kada je mainstream u ovoj deceniji krenuo sa lgbt pravima i sl. I sada su potpuno niotkuda Hagrid i Dambldor gej, a delovi koji su ovoj deceniji rasisticki pokusava da spinuje (niko od glavnijih likova npr u prici nije crn, sto je nemoguce u ovoj deceniji) kako zna i ume

vanja

pre 1 godinu

Zapadu bi mnogo bolje bilo da su poslušali svog maršala Montgomerija koji je na pitanje kako dobiti rat odgovorio: postoje tri pravila za dobijanje rata - prvo je ne idi na Rusiju, drugo je ne idi na Rusiju i trece je ne idi na Rusiju!!! Nisu ga poslušali i sad plaćaju cenu. Skupo će ih ovo koštati!!!

Мукицa

pre 1 godinu

Činilo se da Rouling nije žalila zbog gubitka ruske publike, rekavši da "oni sigurno nisu razumeli" njene knjige.

Јес' вала, шта знају Руси који су дали Толстоја, Пушкина...ипак је Хари Потер озбиљно дело. Хахахаха

Bluesteel

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.
(croata, 17. jun 2022 23:27)
Svaka cast,ja sam Srbin ali ovo kod nas je teska bolest. Najgore sto smo mi u poziciji( zbog Kosova) u istoj situaciji kao Ukrajina a branimo agresora.

PILGRIM

pre 1 godinu

Kaže: “Rusi nisu razumeli moje kjige”.
Zemljo otvori se, zar u zemlji najvećih pisaca na svetu - da ne razumeš ove gluposti???

Ethan Hunt

pre 1 godinu

Putin - Gospodar prstenova! Po Zapadu, zlo je uvek na istoku... U svim filmovima, romanima... A u stvari je obrnuto... Rimljani su bili prvo zlo, španska inkvizicija, britanci - porobili pola sveta...Francuzi, Napoleon. Nemci, oba svetska rata,. Danas, USA. NATO.

Admiral

pre 1 godinu

Greh je i sramota uporedjivati ovu takozvanu spisateljicu sa vehunskim piscima poput, Tolstoja, Dostojevskog... Sta je doticna napisala, nekakve gluposti o nekakvoj deci koja kpeisze magiju ili sta vec. Pa tu nema ni trunke ozbiljnosti i talenta, peoradila joj bujna masta i to je sve. Te njene knjige nemaju nikakvu umetnicku vrednost, najobicnija sprdacina i jeftina zabava za decu, nista vise

Kole

pre 1 godinu

Ovi zapadni sarlatani konacno osetili tvrdo rusko, pa sad jadnici ne znaju kako da hendluju tekucu situaciju u kojoj naziru da ce na kraju sve mnogo lose da se zavrsi po njih. Njihova fabrika lazi, sarenisa i pokvarenjastva nema resenje za jaku batinu istine i pravde, sa kojom se trenutno suocavaju. Zive na konto lazi, stampanja love i unistavanja i eksploatacije drugih naroda i zemalja. Ta era se polagano zavrsava samo im treba jos malo vremena da se priviknu da ce morati da padnu na drugo ili trece, cetvrto mesto iza nekih novih dominantnijih.

Mate

pre 1 godinu

Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.
(Stefan Nemanja, 17. jun 2022 23:07) # Link komentara

Ajde, vrati se unatrag, i pokaži mi rezultat glasanja u UN, rezolucije u kojoj se osuđuje INVAZIJA Rusije na Ukrajinu.
Ja se ne sječam da je ijedna rezolucija od kad je UN osnovan, prošla s tako jasnom večinom. Oni protiv i oni uzdržani, su u velikoj manjini. I po broju država, i po broju populacije.
E sad, to što vi zatvarate oči na to, pa brojite samo one koji su uveli sankcije Rusiji, a one druge računate kao podršku Rusiji, e to je druga stvar. Po meni, jedine kolonije na svijetu su oni kojima država glasa za jedno, a njihovo stanovništvo želi drugo. Srbija je očito kolonija, koja glasa kako joj neko zapovijedi.

Slovenac

pre 1 godinu

@Dux: kao hvalu ruskoj knjizevnosti pominjes pisca, koji je bio osudjen na smrt u Rusiji? Drugog, koji je bio anatemisan sa strane RPC? I treceg, koji je ziveo na Zapadu skoro ceo stvaralaski zivot, i koji je obozavao germansko drustvo? Svi su oni integralni deo zapadnjacke kulture, koja im je dala sve. A rusija ih proterivala, kao sto i danas radi svojim najpametnijim glavama. BTW, jesi ikad citao nesto od njih?

IvanST

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?
(Mr Bojangles, 18. jun 2022 10:58) # Link komentara

Neznam, možda neki "pisac" kao i što je ova, samo ne tako popularan, van planinskih područja, tipa Dinare ili Ravne Gore.

Ustaše

pre 1 godinu

Rusi bi htjeli kontrolirati narativ, posebno onaj po kojem svi mi “zaslužujemo “ atomsku bombu.
Jer takav narativ je preduvjet za provođenje etničkog čišćenja i genocida običnim sredstvima, da tako kažem. Rusi bi prodali sve što imaju samo da se o njima priča, da se oko njih vode neke napetosti,drame i sl, da budu na TV. Foliranti.

croata

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.

Vaso

pre 1 godinu

Stefane pa je li to treba da je model ponašanje u 21. veku? Ko je jači ima pravo da napadne suseda, ubija mu ljude i otima njegove resurse? Koliko će agresora širom sveta biti ohrabreno da ognjem i mačem ostvaruje političke ciljeve?

bre

pre 1 godinu

@Vaše ime
Gde bre stavi na prvo mesto Gogolja? Taj bi da je živ bio sad na strani Zelenskog. Uzmi malo čitaj knjige tih pisaca koje si usput pokupio od nekoga.

Геца

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.

Dragan

pre 1 godinu

Ogolili Rusi zapad do kostane srzi, gazi care Putine gazi i ne pitaj za posledice, zivela Rusija, zivela bre!
(Aleksej, 17. jun 2022 22:52)

Ne da gazi nego da przi.

Dux

pre 1 godinu

Haha, Škotska vestica na metli priča o kulturi, naciji iz koje dolaze pisci poput Tolstoja, Dostojevskog i Turgenjeva. Rusi su za vas Ostrvljanje pojam kulture i klase. Rusi će imati 3 dana smeha kada budu poštedjeni Harija Potera i skrabopisa dotične “spisateljice”. Ko samo čita to s****e osim nepismenih i ometeni u razvoju?

NoleNo1

pre 1 godinu

Britansko đubre. Evo i ja sam bacio tvoje knjige u đubre. Koga interesuje bačene su oko 21h u kontejner na južnoj strani BG Arene. Zbogom.

R49

pre 1 godinu

Izuzetna budalaština, ali ne treba izgubiti iz vida da su knjige i filmovi o Hariju Poteru zaradili milione. Lično mislim da Rouling ne vredi ni koliko mali prst najlošijeg ruskog pisca. Ruska književnost je neprocenjiva vrednost.

Stefan Nemanja

pre 1 godinu

Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52) # Link komentara

E moj Vaso, sta li ti druze pratis i citas.
Kad ne znas, sto se onda sramotis pa komentarises.
Protiv Rusa je samo 1/6 stanovnistva planete, samo aglosaksonci i pojedine njihove kolonije u Evropi.
Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.

Тит Слободаније Август

pre 1 godinu

@Retrogradni Merkur

У Првом светском рату, после победе над Бугарима, Британци су запретили да ће се лично разрачунати са нашом војском ако се буде чуло да смо ушли у Софију и убили иједног Бугарина, било војника или цивила. Покојни историчар Д. Живојиновић навео је и да су једном на Солунском фронту британски војници наочиглед српских војника изгазили сво следовање хлеба намењено нашим војницима. Огаван народ.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Još pre skoro 200 godina, Englezi su za nas rekli da smo ruski konjušari koji će Kozake izvesti na topla mora. Engleska rasa, više nego bilo koja, mrzi Slovene. Više nego Germani. Na rečima su za Ukrajinu, ali u sebi navijaju da traje što duže i da što više pogine jednih i drugih. Šalju oružje ne da bi odbranili Ukrajinu, već da bi što više namučili Ruse. Englezi su nam istinski neprijatelji. Veći nego Nemci, Hrvati, Albanci.

XXL

pre 1 godinu

Njene knjige o Hariju Poteru nisu samo njena bolest već i bolest koja može uticati na mlade kao ciljanu grupu, a to su upravo dokazala ova dva ruska lika. Žena je duševni bolesnik koja je svoju anksioznost pretočila u horor književnost.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04

Verovatno time što su držali kolonije, istrebljivali narode u Južnoj i Severnoj Americi, odvodili ljude iz Afrike u roblje, spaljivali ljude na lomači, pokrenuli Krstaške pohode, oteli zemlju Aboridžinima, spaljivali knjige i ljude u gasnim komorama, ubijali 100 za jednog, istrebljivali na Istoku i pravili masovne grobnice, opljačkali Egipat, Siriju, Irak. Pokrali sve što su mogli, u Kini pokrenuli opijumske ratove. Silom naterali Japan da prihvati njihovu trgovinu i robu što je kasnije vodilo militarizaciji Japana kako bi se zaštitio. Hoćeš da nastavim? Ovo je samo vrh ledenog brega.

neko drugi

pre 1 godinu

Kako će te “kletve” lepo da budu upotrebljene kao krunski dokaz zločinačkih namera, a Narodni Sud u Donbasu ume da donese i odgovarajuće presude.

Gde je Hobit, zašto samo Hari Poter? :)))

gromada i gmizavac

pre 1 godinu

Velika je Rusija, Velika, i biće još veća kako vreme prolazi, naravno ne mislim teritorijalno, kako zapadnjaci i oni koji ih podržavaju širom sveta, željni malo lažne zabave i profita, tradicionalno misle.

Aleksandar

pre 1 godinu

Kažu stara proročanstva da će se Antihrist pojaviti tamo gde se najmanje očekuje, da će bukvalno omadjijati ceo svet da mu veruje. Uvideće ljudi jednom šta je u pitanju, ali tada će biti kasno.

Moler

pre 1 godinu

Realni doneti zapadne kulture…ova glupaca, netflix…guzice kim karadasijan i to je to….
Sa druge strane dovoljan je samo Tarkovski i film Rublov….

Comanche

pre 1 godinu

Svet mora da vidi ovakvu bolest na svim nivoima. Bolesni totalitarizam kao u Trećem Rajhu.

Naravno, slobodan svet a ne na ovakav Zapadnjacki bolestan i žao svet.

Rat je počeo 2014.godine. Podrška Rusiji u borbi protiv ovog zla.

Arthur Dent

pre 1 godinu

Divan primer demokratije i evropskih vrednosti. Kao sto su nama cestitali Uskrs dok su nam gadjali decu. Ti divni ljudi sa "zapada". Pored njih ove istocnjacke autokrate deluju kao Mahatma Gandi.

Dragan

pre 1 godinu

Njene knjige najbolje razimeju izgubljene duse. A sta ako Rusi stave svoje kletve na projektile? Hoce li biti destruktivniji mozda? Cini mi se da je Zapad odavno izgubio vezu sa stvarnoscu.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

?????
I leteće na metlama...
(zoltan kendereši, 17. jun 2022 21:30)

Priča se, mada nije još uvek zvanično, da je Tor skidao i metle kod Zmijskog ostrva.

Maki

pre 1 godinu

Zvali su i nekog nemca iz minhenske filharmonije. On se cak hvalio kako je izbacio ruske umetnike iako su mu licni prijatelji. Izblamirao se zesce.

bio jednom jedan vuk

pre 1 godinu

Uzas i sramota… kultura i umetnost da se ovako koriste, ove izjave i retorika je zalosna… svakako ne podrzavam agresiju i izuzetno mi je zao Ukrajinskog naroda, a ovo svakako ne pomaze

Mate

pre 1 godinu

Ako bolje pogledas jednu od najvecih posledica ovog rata, zapad je u nameri da izoluje Ruse, izolovao sebe.
(Stefan Nemanja, 17. jun 2022 23:07) # Link komentara

Ajde, vrati se unatrag, i pokaži mi rezultat glasanja u UN, rezolucije u kojoj se osuđuje INVAZIJA Rusije na Ukrajinu.
Ja se ne sječam da je ijedna rezolucija od kad je UN osnovan, prošla s tako jasnom večinom. Oni protiv i oni uzdržani, su u velikoj manjini. I po broju država, i po broju populacije.
E sad, to što vi zatvarate oči na to, pa brojite samo one koji su uveli sankcije Rusiji, a one druge računate kao podršku Rusiji, e to je druga stvar. Po meni, jedine kolonije na svijetu su oni kojima država glasa za jedno, a njihovo stanovništvo želi drugo. Srbija je očito kolonija, koja glasa kako joj neko zapovijedi.

Bluesteel

pre 1 godinu

Kakva rusofilija u komentarima. Ako ovako vecina u srbiji razmislja onda ste stvarno pukli. Ni ja ne volim engleze, jos manje amerikance, ali ovo sta vi radite i to naustrb ukrajinaca koji npr nikad nisu priznali kosovo i 1999. imali najvece demonstracije protiv NATO bombardiranja upravo Vas, da se vi zamjerate tom narodu pakosno i otvoreno, to je za promatranje. A bar da vas ti rusi sljive, nikad vam nisu pomagali, nikad!, a ako cemo iskreno devedesetprve najvise oruzja hrvatska je dobila upravo od rusa. A sad vi nastavite, ali ukrajinci su zavedeni ili nacisti, ne bi rusi nikad njih da nisu takvi i ostale budalastine. Ajd da ste barem neutralni i da zalite jedne i druge covjek bi vas i shvatio, al ovo je dno dna.
(croata, 17. jun 2022 23:27)
Svaka cast,ja sam Srbin ali ovo kod nas je teska bolest. Najgore sto smo mi u poziciji( zbog Kosova) u istoj situaciji kao Ukrajina a branimo agresora.

IvanST

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?
(Mr Bojangles, 18. jun 2022 10:58) # Link komentara

Neznam, možda neki "pisac" kao i što je ova, samo ne tako popularan, van planinskih područja, tipa Dinare ili Ravne Gore.

Slovenac

pre 1 godinu

@Dux: kao hvalu ruskoj knjizevnosti pominjes pisca, koji je bio osudjen na smrt u Rusiji? Drugog, koji je bio anatemisan sa strane RPC? I treceg, koji je ziveo na Zapadu skoro ceo stvaralaski zivot, i koji je obozavao germansko drustvo? Svi su oni integralni deo zapadnjacke kulture, koja im je dala sve. A rusija ih proterivala, kao sto i danas radi svojim najpametnijim glavama. BTW, jesi ikad citao nesto od njih?

Admiral

pre 1 godinu

Greh je i sramota uporedjivati ovu takozvanu spisateljicu sa vehunskim piscima poput, Tolstoja, Dostojevskog... Sta je doticna napisala, nekakve gluposti o nekakvoj deci koja kpeisze magiju ili sta vec. Pa tu nema ni trunke ozbiljnosti i talenta, peoradila joj bujna masta i to je sve. Te njene knjige nemaju nikakvu umetnicku vrednost, najobicnija sprdacina i jeftina zabava za decu, nista vise

Profa

pre 1 godinu

Blah . Ne radi se o tome da Srbija voli Rusiju . Tačno je da ima i Rusofila koji ovde pišu za kintu i koji izazivaju , tačnije ima ih svuda .
Ovde se radi o tome da se dotična pisac Rouling stavila u službi politike i to je za mnoge ljude koji vole da čitaju , kraj dotične kao pisca.
Što se tiče poređenja dotične Rouling i Tolkina to je neuporedivo jer je ona u odnosu na Tolkina pisac za predškolski uzrast. A tek poređenje nje i Ruskih pisaca je daleko svetlosnu godinu. Koliko ja znam književna dela Rouling se ne izučavaju u školama . Ruska književna dela da .

Eh

pre 1 godinu

Teska prevara od pisca. Decenijama je Teri Pracet bio suvo zlato zanra fantazije i magicnog sveta. Ona je samo ubola zjapecu rupu na trzistu kada je napisala Potera. Bio je to pocetak interneta i sve je krenulo odjednom brzo da se siri. Sama knjiga je u sustini pokrala pola fazona iz Pracetovog Discworlda, medjutim Teri nije voleo da pise bombasticne avanture u 7 tomova. Covek je stvorio svoj svet i u 40 knjiga pisao manje vise kratke, duhovite i vedre knjige.

Hari Poter je dobio paznju zbog interneta, dinamicne, ali sustinski linearne radnje koja je rezonavala sa svim citaocima koji idu u skolu. Nakon Potera, ona nista bitno dalje nije napisala. Samo je krenula da se posipa pepelom kada je mainstream u ovoj deceniji krenuo sa lgbt pravima i sl. I sada su potpuno niotkuda Hagrid i Dambldor gej, a delovi koji su ovoj deceniji rasisticki pokusava da spinuje (niko od glavnijih likova npr u prici nije crn, sto je nemoguce u ovoj deceniji) kako zna i ume

Nada

pre 1 godinu

Novac prikupljen za ukrajnsku decu, biće preusmeren na kupovinu oružja?! Nekako sam se baš nepriatno naježila na ovu izjavu. Koliko bolesno...

Мукицa

pre 1 godinu

Činilo se da Rouling nije žalila zbog gubitka ruske publike, rekavši da "oni sigurno nisu razumeli" njene knjige.

Јес' вала, шта знају Руси који су дали Толстоја, Пушкина...ипак је Хари Потер озбиљно дело. Хахахаха

Ethan Hunt

pre 1 godinu

Putin - Gospodar prstenova! Po Zapadu, zlo je uvek na istoku... U svim filmovima, romanima... A u stvari je obrnuto... Rimljani su bili prvo zlo, španska inkvizicija, britanci - porobili pola sveta...Francuzi, Napoleon. Nemci, oba svetska rata,. Danas, USA. NATO.

Kosta

pre 1 godinu

Wow, ako je ovo tačno onda je DKR otvoreno dala saglasnost da se novac namenjen deci koristi za kupovinu oružija (od kojeg takođe stradaju i deca), da se zabrane knjige po etničkoj pripadnosti a pisanjem kletvi priziva-želi još više ubijenih !?
"Ovo"pisac knjiga za decu? Ovo je monstrum !

Admiral

pre 1 godinu

@ Svi su protiv Rusije, nema nikakve dileme da je napad na Ukrajinu bio velika greška.
(Vaso, 17. jun 2022 22:52)

A kako nisu bili protiv Amerike kada je napadala Vijetnam, Avganostan, Irak, Siriju, Libiju, Jugoslaviju, gde su tada bile ove "moralne gromade"? Kako su to ratovi koje zapocinje Amerika uvek "opravdani" i niko ih ne osudjuje i ne uvodi sankcije i takve stvari? Ja bih to nazvao licemerjwm i to najvisi stepen!

Kole

pre 1 godinu

Ovi zapadni sarlatani konacno osetili tvrdo rusko, pa sad jadnici ne znaju kako da hendluju tekucu situaciju u kojoj naziru da ce na kraju sve mnogo lose da se zavrsi po njih. Njihova fabrika lazi, sarenisa i pokvarenjastva nema resenje za jaku batinu istine i pravde, sa kojom se trenutno suocavaju. Zive na konto lazi, stampanja love i unistavanja i eksploatacije drugih naroda i zemalja. Ta era se polagano zavrsava samo im treba jos malo vremena da se priviknu da ce morati da padnu na drugo ili trece, cetvrto mesto iza nekih novih dominantnijih.

vanja

pre 1 godinu

Zapadu bi mnogo bolje bilo da su poslušali svog maršala Montgomerija koji je na pitanje kako dobiti rat odgovorio: postoje tri pravila za dobijanje rata - prvo je ne idi na Rusiju, drugo je ne idi na Rusiju i trece je ne idi na Rusiju!!! Nisu ga poslušali i sad plaćaju cenu. Skupo će ih ovo koštati!!!

neutralni felš

pre 1 godinu

@croata da zanemarim pretpostavku da si domaci trol, ali mi Srbi odavno nismo vase drustvo. Vi ste sada u finoj ekipi i vise bi ti prilicilo da kometarises na recimo slovenackim ili holandskim portalima umesto sto se ovde blamiras.

PILGRIM

pre 1 godinu

Kaže: “Rusi nisu razumeli moje kjige”.
Zemljo otvori se, zar u zemlji najvećih pisaca na svetu - da ne razumeš ove gluposti???

Mr Bojangles

pre 1 godinu

A onda im Rusi i Srbi daju i povod za takav stav.
(Ivan ZG, 17. jun 2022 23:04)

Ko je beše rekao da se Hrvati ničega ne stide?

x

pre 1 godinu

Ова жена је шкоткиња. Ај још мало Агенде како се у Немачкој лоше живи, Бите.
(Геца, 17. jun 2022 22:49)

Da. Pamtim još kad je na referendumu agitovala protiv nezavisnosti Škotske.
Klasična globalistička pudlica.