Utorak, 11.01.2022.

14:46

Od Sinatre, preko Depa, do Đokovića: Poznati kojima je preseo boravak u Australiji

Izvor: tportal.hr

Od Sinatre, preko Depa, do Ðokoviæa: Poznati kojima je preseo boravak u Australiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Vule

pre 2 godine

Све је то ок, закон треба да се поштује и треба да буде исти за све. Али је чињеница да се према Новаку нису понијели као према неким претходним што су ушли у државу, чињеница је да су му дали дозволу па је оспорили, што је и суд пресудио, тако да Новаков случај није исти као случај свих ових набројаних који су кршили одређена правила.

stevo

pre 2 godine

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.
(GOAT, 12. januar 2022 13:45

Hahaha...Narkić je narkić

tipicnip

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...
(neko iz mase, 12. januar 2022 15:12)

Evropa to brani iz skroz drugih razloga.

Ovo za Depa razumem... Oni imaju specifični ekosistem, i unošenje bilo kakvih stranih vrsta moze da napravi ogromne probleme... Kod pasa su najrizicniji paraziti koje mogu da imaju i prošire veoma lako... Australijanci su to naučili na primeru evropskih zečeva koji su doneti u 18 veku a i dan danas prave probleme jer nemaju prirodnog neprijatelja, ili svakako nemaju mnogo...

Koala kid

pre 2 godine

Rambo zaboravljen sa spiska? I Stalone je imao problema, zbog nekih tabletica carobnih u svom privatnom avionu. I TOm Hanks se nije dobro proveo, zapatio cooronu tamo, pored svih mera.jos na pocetku. A ti je i Dusko Lokin. koga su na aerodromu istresli iz gaca, misleci da je opasan lik zbog zaboravljene torbe, a mozda i zbog frizure. Tako dalista je poduza....

neko iz mase

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)

Nikom, lupetaš i zagađuješ prostor
(PetarK, 12. januar 2022 14:30)
Margarin ili pavlaku šta ce te gospodine?

Anita, Podgorica

pre 2 godine

U jesen 2006 ja sam u Sidnej bila doputovala iz Crne Gore, na konferenciju, sa svim papirima, pasos tada jos uvijek bio SRJ, vizu izdala Ambasada Australije u Srbiji. Dok su oni rijesili tu enigmu, ja sam 4 puna sata stajala u hodniku. Na kraju me pustili, bez rijeci objasnjenja. Ili, ne daj Boze, izvinjenja.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... Piter Sliper rekao je da će Eminemov dolazak loše uticati na mlade u Australiji. S druge strane, Hauard je rekao kako neće zabraniti njegov dolazak, jer to nije na njemu, no isto je tako pokazao zabrinutost zbog ružnih i uvredljivih reči u njegovim pesmama...


Глупи политичари у лудачкој држави! Зар су толико глупи да нису могли закључити да су Аустралијанци већ раније знали или бар једанпут чули текстове те групе и да слушање и(ли) певање уживо текстове неће учинити погубнијим од слушања са траке или на радио или телевизијској станици (јер су текстови на енглеском)?

Che

pre 2 godine

Iz ličnog iskustva znam da ne postoji gori i neljubazniji ljudi od američkih, kanadskih i australskih graničnih kontrolora. Oni odmah u startu polaze od toga da neće da te puste i vrlo su drski. Takav je moj utisak. Kad sam ulazio u Kanadu imao sam sve papire, čak i garantno pismo. A držali su me 45 min na ispitivanju. Propustio sam let zbog njih i izgubio prtljag jer je on uredno ukrcan na avion. Smestili su me na prvi sledeći let u biznos klasu.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)
Hajde, nabrajaj ali uz obrazloženje.
(Nexus, 12. januar 2022 13:40)
Pa recimo preseo ja na hiljade i hiljade srba koji su pobegli odavde i nemaju nameru da se vracaju.Pazite mnogi su pobegli baš u tu jadnu i bednu zemlju kakva je Australija.

veliki strumf

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 12. januar 2022 12:02). Врло је занимљиво како туђе строге законе хвалимо, а своје критикујемо иако су неупоредиво блажи! Код куће нсм свако ограничење, чак које је врло логично, смета, а кад је то у иностранству - онда поштујемо правила јер знамо да ако тамо направимо прекршај - одраће нас да ћемо да се чудимо!

ex

pre 2 godine

Pa iz prvog primera vidimo kako je to "uredjena" zemlja.

Saznali su da su im dva psa promakla pored onih strogih, ali pravicnih, policijskih faca tek kad se ova pohvalila njihovom frizurom???
Koliko vidim na fotki, pas je nesto manji od Depove bivse zene.

Sto me, nepogresivo, podsetilo na Cehinju koja im je, eto, promakla sa istim papirima koje Novaku nisu bili dovoljni za ulazak.

Nego, sta je Novak rekao, gde je bio 16. aprila 1998. godine u 14h 39 min?
Ako je i to slagao, ceka ga bar 30 godina robije.
Jos ako nije znao sta je rucao 08. decembra pre 16 godina, ne bih zeleo da budem u njegovoj kozi.

kratak kurs obrazovanja

pre 2 godine

Da li se neko jos seca kad je krajem osamdesetih, dok je jos postojala SFRJ, australijska policija pustila ustasku rulju da provale u jugoslovensku ambasadu? Pa je nase obezbedjenje moralo da se bori sa njima. Toliko o drzavi u kojoj se strogo postuju zakoni.

Viviano

pre 2 godine

Zakon ili ne, da li su prekrsili ili ne... i da li ove holivudske face ima veze sa Djokovicem..
Nego ovde jednostavno vise govori o ljudima na vlast u Astraliji nego sami zakoni i propisi na kojim insistiraju da se postuje. Problem sto oni imaju svakoga u instituciji koji ustane jednog jutra i ugleda sliku coveka i ime i prezime, i onda kaze taj covek ne sme da udje u nasu zemlju jer je iritantan i ne svidja mi se, izigrava sveca i osudjuje na grehove, i tako pocnu da teraj po svome i pozovu se na razne zakone. To samo pokazuju na cistu zloupotrebu moci i poziciju koju ima na vlast, kao onaj ministar sto odlucuje, da li ce doneti odluku da Djokovic bude deportovan, pa i jos namerno odlaze odluku sutra pa sutra sve do prvog meca da ga stresira. I ne bi me iznenadilo da odluci i posle meca ako pobedi Djokovic. Pa zamislite da se tako ponasa ministar Vulin ili Dacic zato sto im nervira onaj neki tamo Bugarin ili Poljak,ili neko iz Bolivije. Ma daj molim vas...na sta to lici...

zoran stokic

pre 2 godine

Na Zemlji je 5 min prošlo 12h. Inercija animističko/totemske prošlosti je sprečila da Homo sapijens razvije na Zemlji naučku etiku (nauka je zloupotrebljena u održanje animističe neodgovrne prakse). Obožavanje - predaka, totema, zlatnog teleta - bez evolucije u moralu i duhovnosti (sa novim totemima, na pr, Trampo, Depom,..., Novakom) – dokle nas je dovelo u 19, 20 i 21 veku? Za 200 g multinacionalni antimoral (tržište je sve, novac je sve, igra/sport/razonoda su iznad morala) doveo je Zemlju do pregrevanja i pandemija. Totemizam je vera neke društvene grupe (klana i &) da postoji „srodstvo“ sa nekom životinjom sa kojom se simbolički emotivno povezuju u ritualnim radnjama i koju poštuju jer im to srodstvo pomaže da prežive. Na pr, ako vam je totem „skakavac“ očekivalo se da će se i vaša grupa razmnožavati tako uspešno kao oni, pa sigurno preživljavate.Društva evoluiraju totemi se menjaju. Sumer, totem-Sunce/Bog/Despot. Kada su zbog klimatskih promena i pandemija prve civilizacije propale – spas su ponudile monoteističke religije (budizam,hrišćanstvo,tao). Monoteističeke su religije ponudile rešenje opstanka - od čovekove sposobnosti i morala - zavisi naše preživljavanje. Ali za tih 2500 g to se nije dogodilo, one su izdale sopstveno učenje - ometale su razvoj čovekovog uma i morala. Totemizam je nastavio da živi – a anomija morala učinila je da su, na pr, Hitler i Staljin bili totemi; uopšte: totem-političar, totem-estrada/sport i tsl.Put je to u "nedođiju".

GOAT

pre 2 godine

Kakve veze ima Novak sa razmaženim holivudskim zvijezdama?! Narkiće upoređivati sa GOAT-om- smešno.
(stevo, 12. januar 2022 12:25)

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.

Mik

pre 2 godine

Postoji tu razlika. Nikada nije vođena takva kampanja mržnje i nipodaštavanja kao protiv Novaka Đokovića! Mislim da bi trebalo da se povuče s turnira, jer se po prvi put bojim za njegovu sigurnost. Tenis nije važniji od života. Kampanja koja se vodi je toliko jednostrana i nefer, prepuna zamena teza i uvreda. Štaviše, zahvalio bih se Australijancima zauvek! Pa neka se sete kakvi su kada opet budu goreli...

stranac

pre 2 godine

Super zemla ko voli rasizam i bezobrazluk.
Englezi kazu da du sirovina ili grubi ko’ smirgla..
Nastali su od Evropskog smeca.
Cast postenim i domorocima ali vlast je bliza Severnoj Koreji nego Evropi.

nolo

pre 2 godine

Imaju sistem, uredjena drzava !
Meni nebi odgovalalo ali je interesantno
(Nikola, 12. januar 2022 13:14)


Jes, tebi bi vise odgovarala divljina.

Jeste

pre 2 godine

Ali kad krenu požari onda kuku lele, da nepominjem šta su uradili aboridžinima sad oni kao kulturni žele red hahaha pa vi ste otpadak od engleza to sve govori o vama a iskreno svako bi trebao da ide tamo gde ga žele ako neželite Noleta ok vaš gubitak ne bi vam došao u životu!

filip

pre 2 godine

Psi su velika opasnost za njih pa hoće ih uspavati ali zato najsmrtonosnije životnije sveta dolaze iz Australije. Nije bolest sve što boli..

Toni

pre 2 godine

Ne bih tamo isao ne znam za koje pare... Zamisli dolazis u goste,donosis im novac,a oni te matretiraju. Mazohizam
(fifty, 12. januar 2022 12:03)

Zamisli dolaziš u goste, "donosiš im novac" (ovi su uglavnom dolazili da ga odnesu) i radiš šta god ti padne na pamet. Tipičan balkanski gost. Ni ja vas ne bih bio željan.

Zappex

pre 2 godine

alo...australija je nestvarna zemlja, prelepa i strasna u isto vreme, nesto gde svako treba da ode, Down Under covece.. i oni se bas trude da budu ekstremno ljubazni i da ospore glas koji ih bije da su zemlja nastala od robijaša. i bas je tako.
ali ovo sa djokovicem je teska teska svinjarija koju nece nikada oprati.

Maja

pre 2 godine

@filip

Nije strasno, ni ja ovo nisam znala dok nisam jednom bila u Australiji. Tamo ne smes skoro nista zivo da uneses, ni jednu jedinu jabuku ne smes da umeses. I to s pravom.

Australija je dugo bila izolovama od ostatka kopna, i razvio se specifican ekonsiste. Kad su kolonisti dosli, doneli si, npr zeceve. Zecevi su se nenormalno razmbozili jer AUS zivotinje nikad nisu videle zeca, i nista nije jelo zeceve. Onda su svi ti zecevi poceli da brste biljke. Pa su pametno doneli lisice da pojedu zeceve. Pa se ispostavilo da AUS zivotinje nisu naviknute na lisicu, tj ne beze od nje. Pa su se lisice nakotile i pocele da prozdiru sve AUS zivotinje.


Slicno i na mikro nivou: ako se umese jedan biljni ili zivotinjski parazit, taj moze da napravi dzumbus/kolaps u AUS eko sistemu.

Tako da imaji svako pravo da budu strogi sto se tice unosa hrane i zivotinja.

Pero

pre 2 godine

Bravo za Australiju. Ne zanima ih ko ste i šta ste, zakon je isti za sve. Kad bi kod nas sve bilo tako uređeno, bili bismo među razvijenim zemljama Evrope.

FALCO

pre 2 godine

Molim da me ne shvatite pogrešno ali Australija je jedna od retkih zemalja na svetu koje nikad nisam imao želju da posetim. A voleo bih recimo da vidim Libiju, Siriju, Azerbejdžan Irak i tako neke od tih zemalja sa istorijskom tradicijom. Australiju, Dubai, Saudi Arabiju, Quatar, ni na kraj pameti. Island Novi Zeland su takodje jako interesantne

vazi

pre 2 godine

Zemlja u kojoj su bivši zarobljenici zaposeli sve od lokalnog stanovništva koje su porobili. To je “red” na australijski način.

Daleko im lepa kuća.

ima mnogo djubradi medj poznatima

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih

made in Serbia

pre 2 godine

Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 1

Pogotovo Eminen!

Lupetaš na netu, u ulazu zgrade si mak

Kaiser Roger

pre 2 godine

Toliko o tome da mrze Djokovica.Ne, samo zele red.Kad su zezali jednog Depa i Eminema, logicno ce i Djokovica.Ali od svi njih Nolo je najgori jer je falsifikator.

Dušan

pre 2 godine

Jedan švercovao pse, drugi se tamo drogirao, treći se svađao sa medijima i domaćinima....

Šta sa njima ima Novak zajedničko osim što ima posla sa budalama?

wrt

pre 2 godine

Nisam poznat :) ali sam pre par godina imao slicna negativna iskustva sa ulaskom u Australiju, najlosija od svih zemalja koje sam posetio, a nije da ih je mali broj.

Dušan

pre 2 godine

Jedan švercovao pse, drugi se tamo drogirao, treći se svađao sa medijima i domaćinima....

Šta sa njima ima Novak zajedničko osim što ima posla sa budalama?

wrt

pre 2 godine

Nisam poznat :) ali sam pre par godina imao slicna negativna iskustva sa ulaskom u Australiju, najlosija od svih zemalja koje sam posetio, a nije da ih je mali broj.

ima mnogo djubradi medj poznatima

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih

stranac

pre 2 godine

Super zemla ko voli rasizam i bezobrazluk.
Englezi kazu da du sirovina ili grubi ko’ smirgla..
Nastali su od Evropskog smeca.
Cast postenim i domorocima ali vlast je bliza Severnoj Koreji nego Evropi.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Toliko o tome da mrze Djokovica.Ne, samo zele red.Kad su zezali jednog Depa i Eminema, logicno ce i Djokovica.Ali od svi njih Nolo je najgori jer je falsifikator.

Zappex

pre 2 godine

alo...australija je nestvarna zemlja, prelepa i strasna u isto vreme, nesto gde svako treba da ode, Down Under covece.. i oni se bas trude da budu ekstremno ljubazni i da ospore glas koji ih bije da su zemlja nastala od robijaša. i bas je tako.
ali ovo sa djokovicem je teska teska svinjarija koju nece nikada oprati.

Maja

pre 2 godine

@filip

Nije strasno, ni ja ovo nisam znala dok nisam jednom bila u Australiji. Tamo ne smes skoro nista zivo da uneses, ni jednu jedinu jabuku ne smes da umeses. I to s pravom.

Australija je dugo bila izolovama od ostatka kopna, i razvio se specifican ekonsiste. Kad su kolonisti dosli, doneli si, npr zeceve. Zecevi su se nenormalno razmbozili jer AUS zivotinje nikad nisu videle zeca, i nista nije jelo zeceve. Onda su svi ti zecevi poceli da brste biljke. Pa su pametno doneli lisice da pojedu zeceve. Pa se ispostavilo da AUS zivotinje nisu naviknute na lisicu, tj ne beze od nje. Pa su se lisice nakotile i pocele da prozdiru sve AUS zivotinje.


Slicno i na mikro nivou: ako se umese jedan biljni ili zivotinjski parazit, taj moze da napravi dzumbus/kolaps u AUS eko sistemu.

Tako da imaji svako pravo da budu strogi sto se tice unosa hrane i zivotinja.

FALCO

pre 2 godine

Molim da me ne shvatite pogrešno ali Australija je jedna od retkih zemalja na svetu koje nikad nisam imao želju da posetim. A voleo bih recimo da vidim Libiju, Siriju, Azerbejdžan Irak i tako neke od tih zemalja sa istorijskom tradicijom. Australiju, Dubai, Saudi Arabiju, Quatar, ni na kraj pameti. Island Novi Zeland su takodje jako interesantne

vazi

pre 2 godine

Zemlja u kojoj su bivši zarobljenici zaposeli sve od lokalnog stanovništva koje su porobili. To je “red” na australijski način.

Daleko im lepa kuća.

Jeste

pre 2 godine

Ali kad krenu požari onda kuku lele, da nepominjem šta su uradili aboridžinima sad oni kao kulturni žele red hahaha pa vi ste otpadak od engleza to sve govori o vama a iskreno svako bi trebao da ide tamo gde ga žele ako neželite Noleta ok vaš gubitak ne bi vam došao u životu!

Mik

pre 2 godine

Postoji tu razlika. Nikada nije vođena takva kampanja mržnje i nipodaštavanja kao protiv Novaka Đokovića! Mislim da bi trebalo da se povuče s turnira, jer se po prvi put bojim za njegovu sigurnost. Tenis nije važniji od života. Kampanja koja se vodi je toliko jednostrana i nefer, prepuna zamena teza i uvreda. Štaviše, zahvalio bih se Australijancima zauvek! Pa neka se sete kakvi su kada opet budu goreli...

GOAT

pre 2 godine

Kakve veze ima Novak sa razmaženim holivudskim zvijezdama?! Narkiće upoređivati sa GOAT-om- smešno.
(stevo, 12. januar 2022 12:25)

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.

kratak kurs obrazovanja

pre 2 godine

Da li se neko jos seca kad je krajem osamdesetih, dok je jos postojala SFRJ, australijska policija pustila ustasku rulju da provale u jugoslovensku ambasadu? Pa je nase obezbedjenje moralo da se bori sa njima. Toliko o drzavi u kojoj se strogo postuju zakoni.

Anita, Podgorica

pre 2 godine

U jesen 2006 ja sam u Sidnej bila doputovala iz Crne Gore, na konferenciju, sa svim papirima, pasos tada jos uvijek bio SRJ, vizu izdala Ambasada Australije u Srbiji. Dok su oni rijesili tu enigmu, ja sam 4 puna sata stajala u hodniku. Na kraju me pustili, bez rijeci objasnjenja. Ili, ne daj Boze, izvinjenja.

filip

pre 2 godine

Psi su velika opasnost za njih pa hoće ih uspavati ali zato najsmrtonosnije životnije sveta dolaze iz Australije. Nije bolest sve što boli..

Toni

pre 2 godine

Ne bih tamo isao ne znam za koje pare... Zamisli dolazis u goste,donosis im novac,a oni te matretiraju. Mazohizam
(fifty, 12. januar 2022 12:03)

Zamisli dolaziš u goste, "donosiš im novac" (ovi su uglavnom dolazili da ga odnesu) i radiš šta god ti padne na pamet. Tipičan balkanski gost. Ni ja vas ne bih bio željan.

ex

pre 2 godine

Pa iz prvog primera vidimo kako je to "uredjena" zemlja.

Saznali su da su im dva psa promakla pored onih strogih, ali pravicnih, policijskih faca tek kad se ova pohvalila njihovom frizurom???
Koliko vidim na fotki, pas je nesto manji od Depove bivse zene.

Sto me, nepogresivo, podsetilo na Cehinju koja im je, eto, promakla sa istim papirima koje Novaku nisu bili dovoljni za ulazak.

Nego, sta je Novak rekao, gde je bio 16. aprila 1998. godine u 14h 39 min?
Ako je i to slagao, ceka ga bar 30 godina robije.
Jos ako nije znao sta je rucao 08. decembra pre 16 godina, ne bih zeleo da budem u njegovoj kozi.

Pero

pre 2 godine

Bravo za Australiju. Ne zanima ih ko ste i šta ste, zakon je isti za sve. Kad bi kod nas sve bilo tako uređeno, bili bismo među razvijenim zemljama Evrope.

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... Piter Sliper rekao je da će Eminemov dolazak loše uticati na mlade u Australiji. S druge strane, Hauard je rekao kako neće zabraniti njegov dolazak, jer to nije na njemu, no isto je tako pokazao zabrinutost zbog ružnih i uvredljivih reči u njegovim pesmama...


Глупи политичари у лудачкој држави! Зар су толико глупи да нису могли закључити да су Аустралијанци већ раније знали или бар једанпут чули текстове те групе и да слушање и(ли) певање уживо текстове неће учинити погубнијим од слушања са траке или на радио или телевизијској станици (јер су текстови на енглеском)?

veliki strumf

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 12. januar 2022 12:02). Врло је занимљиво како туђе строге законе хвалимо, а своје критикујемо иако су неупоредиво блажи! Код куће нсм свако ограничење, чак које је врло логично, смета, а кад је то у иностранству - онда поштујемо правила јер знамо да ако тамо направимо прекршај - одраће нас да ћемо да се чудимо!

Koala kid

pre 2 godine

Rambo zaboravljen sa spiska? I Stalone je imao problema, zbog nekih tabletica carobnih u svom privatnom avionu. I TOm Hanks se nije dobro proveo, zapatio cooronu tamo, pored svih mera.jos na pocetku. A ti je i Dusko Lokin. koga su na aerodromu istresli iz gaca, misleci da je opasan lik zbog zaboravljene torbe, a mozda i zbog frizure. Tako dalista je poduza....

made in Serbia

pre 2 godine

Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 1

Pogotovo Eminen!

Lupetaš na netu, u ulazu zgrade si mak

nolo

pre 2 godine

Imaju sistem, uredjena drzava !
Meni nebi odgovalalo ali je interesantno
(Nikola, 12. januar 2022 13:14)


Jes, tebi bi vise odgovarala divljina.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)

Nikom, lupetaš i zagađuješ prostor
(PetarK, 12. januar 2022 14:30)
Margarin ili pavlaku šta ce te gospodine?

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)
Hajde, nabrajaj ali uz obrazloženje.
(Nexus, 12. januar 2022 13:40)
Pa recimo preseo ja na hiljade i hiljade srba koji su pobegli odavde i nemaju nameru da se vracaju.Pazite mnogi su pobegli baš u tu jadnu i bednu zemlju kakva je Australija.

Viviano

pre 2 godine

Zakon ili ne, da li su prekrsili ili ne... i da li ove holivudske face ima veze sa Djokovicem..
Nego ovde jednostavno vise govori o ljudima na vlast u Astraliji nego sami zakoni i propisi na kojim insistiraju da se postuje. Problem sto oni imaju svakoga u instituciji koji ustane jednog jutra i ugleda sliku coveka i ime i prezime, i onda kaze taj covek ne sme da udje u nasu zemlju jer je iritantan i ne svidja mi se, izigrava sveca i osudjuje na grehove, i tako pocnu da teraj po svome i pozovu se na razne zakone. To samo pokazuju na cistu zloupotrebu moci i poziciju koju ima na vlast, kao onaj ministar sto odlucuje, da li ce doneti odluku da Djokovic bude deportovan, pa i jos namerno odlaze odluku sutra pa sutra sve do prvog meca da ga stresira. I ne bi me iznenadilo da odluci i posle meca ako pobedi Djokovic. Pa zamislite da se tako ponasa ministar Vulin ili Dacic zato sto im nervira onaj neki tamo Bugarin ili Poljak,ili neko iz Bolivije. Ma daj molim vas...na sta to lici...

neko iz mase

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...

zoran stokic

pre 2 godine

Na Zemlji je 5 min prošlo 12h. Inercija animističko/totemske prošlosti je sprečila da Homo sapijens razvije na Zemlji naučku etiku (nauka je zloupotrebljena u održanje animističe neodgovrne prakse). Obožavanje - predaka, totema, zlatnog teleta - bez evolucije u moralu i duhovnosti (sa novim totemima, na pr, Trampo, Depom,..., Novakom) – dokle nas je dovelo u 19, 20 i 21 veku? Za 200 g multinacionalni antimoral (tržište je sve, novac je sve, igra/sport/razonoda su iznad morala) doveo je Zemlju do pregrevanja i pandemija. Totemizam je vera neke društvene grupe (klana i &) da postoji „srodstvo“ sa nekom životinjom sa kojom se simbolički emotivno povezuju u ritualnim radnjama i koju poštuju jer im to srodstvo pomaže da prežive. Na pr, ako vam je totem „skakavac“ očekivalo se da će se i vaša grupa razmnožavati tako uspešno kao oni, pa sigurno preživljavate.Društva evoluiraju totemi se menjaju. Sumer, totem-Sunce/Bog/Despot. Kada su zbog klimatskih promena i pandemija prve civilizacije propale – spas su ponudile monoteističke religije (budizam,hrišćanstvo,tao). Monoteističeke su religije ponudile rešenje opstanka - od čovekove sposobnosti i morala - zavisi naše preživljavanje. Ali za tih 2500 g to se nije dogodilo, one su izdale sopstveno učenje - ometale su razvoj čovekovog uma i morala. Totemizam je nastavio da živi – a anomija morala učinila je da su, na pr, Hitler i Staljin bili totemi; uopšte: totem-političar, totem-estrada/sport i tsl.Put je to u "nedođiju".

Che

pre 2 godine

Iz ličnog iskustva znam da ne postoji gori i neljubazniji ljudi od američkih, kanadskih i australskih graničnih kontrolora. Oni odmah u startu polaze od toga da neće da te puste i vrlo su drski. Takav je moj utisak. Kad sam ulazio u Kanadu imao sam sve papire, čak i garantno pismo. A držali su me 45 min na ispitivanju. Propustio sam let zbog njih i izgubio prtljag jer je on uredno ukrcan na avion. Smestili su me na prvi sledeći let u biznos klasu.

tipicnip

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...
(neko iz mase, 12. januar 2022 15:12)

Evropa to brani iz skroz drugih razloga.

Ovo za Depa razumem... Oni imaju specifični ekosistem, i unošenje bilo kakvih stranih vrsta moze da napravi ogromne probleme... Kod pasa su najrizicniji paraziti koje mogu da imaju i prošire veoma lako... Australijanci su to naučili na primeru evropskih zečeva koji su doneti u 18 veku a i dan danas prave probleme jer nemaju prirodnog neprijatelja, ili svakako nemaju mnogo...

stevo

pre 2 godine

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.
(GOAT, 12. januar 2022 13:45

Hahaha...Narkić je narkić

Vule

pre 2 godine

Све је то ок, закон треба да се поштује и треба да буде исти за све. Али је чињеница да се према Новаку нису понијели као према неким претходним што су ушли у државу, чињеница је да су му дали дозволу па је оспорили, што је и суд пресудио, тако да Новаков случај није исти као случај свих ових набројаних који су кршили одређена правила.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Toliko o tome da mrze Djokovica.Ne, samo zele red.Kad su zezali jednog Depa i Eminema, logicno ce i Djokovica.Ali od svi njih Nolo je najgori jer je falsifikator.

GOAT

pre 2 godine

Kakve veze ima Novak sa razmaženim holivudskim zvijezdama?! Narkiće upoređivati sa GOAT-om- smešno.
(stevo, 12. januar 2022 12:25)

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.

ima mnogo djubradi medj poznatima

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih

Pero

pre 2 godine

Bravo za Australiju. Ne zanima ih ko ste i šta ste, zakon je isti za sve. Kad bi kod nas sve bilo tako uređeno, bili bismo među razvijenim zemljama Evrope.

Dušan

pre 2 godine

Jedan švercovao pse, drugi se tamo drogirao, treći se svađao sa medijima i domaćinima....

Šta sa njima ima Novak zajedničko osim što ima posla sa budalama?

Toni

pre 2 godine

Ne bih tamo isao ne znam za koje pare... Zamisli dolazis u goste,donosis im novac,a oni te matretiraju. Mazohizam
(fifty, 12. januar 2022 12:03)

Zamisli dolaziš u goste, "donosiš im novac" (ovi su uglavnom dolazili da ga odnesu) i radiš šta god ti padne na pamet. Tipičan balkanski gost. Ni ja vas ne bih bio željan.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)
Hajde, nabrajaj ali uz obrazloženje.
(Nexus, 12. januar 2022 13:40)
Pa recimo preseo ja na hiljade i hiljade srba koji su pobegli odavde i nemaju nameru da se vracaju.Pazite mnogi su pobegli baš u tu jadnu i bednu zemlju kakva je Australija.

wrt

pre 2 godine

Nisam poznat :) ali sam pre par godina imao slicna negativna iskustva sa ulaskom u Australiju, najlosija od svih zemalja koje sam posetio, a nije da ih je mali broj.

stranac

pre 2 godine

Super zemla ko voli rasizam i bezobrazluk.
Englezi kazu da du sirovina ili grubi ko’ smirgla..
Nastali su od Evropskog smeca.
Cast postenim i domorocima ali vlast je bliza Severnoj Koreji nego Evropi.

zoran stokic

pre 2 godine

Na Zemlji je 5 min prošlo 12h. Inercija animističko/totemske prošlosti je sprečila da Homo sapijens razvije na Zemlji naučku etiku (nauka je zloupotrebljena u održanje animističe neodgovrne prakse). Obožavanje - predaka, totema, zlatnog teleta - bez evolucije u moralu i duhovnosti (sa novim totemima, na pr, Trampo, Depom,..., Novakom) – dokle nas je dovelo u 19, 20 i 21 veku? Za 200 g multinacionalni antimoral (tržište je sve, novac je sve, igra/sport/razonoda su iznad morala) doveo je Zemlju do pregrevanja i pandemija. Totemizam je vera neke društvene grupe (klana i &) da postoji „srodstvo“ sa nekom životinjom sa kojom se simbolički emotivno povezuju u ritualnim radnjama i koju poštuju jer im to srodstvo pomaže da prežive. Na pr, ako vam je totem „skakavac“ očekivalo se da će se i vaša grupa razmnožavati tako uspešno kao oni, pa sigurno preživljavate.Društva evoluiraju totemi se menjaju. Sumer, totem-Sunce/Bog/Despot. Kada su zbog klimatskih promena i pandemija prve civilizacije propale – spas su ponudile monoteističke religije (budizam,hrišćanstvo,tao). Monoteističeke su religije ponudile rešenje opstanka - od čovekove sposobnosti i morala - zavisi naše preživljavanje. Ali za tih 2500 g to se nije dogodilo, one su izdale sopstveno učenje - ometale su razvoj čovekovog uma i morala. Totemizam je nastavio da živi – a anomija morala učinila je da su, na pr, Hitler i Staljin bili totemi; uopšte: totem-političar, totem-estrada/sport i tsl.Put je to u "nedođiju".

FALCO

pre 2 godine

Molim da me ne shvatite pogrešno ali Australija je jedna od retkih zemalja na svetu koje nikad nisam imao želju da posetim. A voleo bih recimo da vidim Libiju, Siriju, Azerbejdžan Irak i tako neke od tih zemalja sa istorijskom tradicijom. Australiju, Dubai, Saudi Arabiju, Quatar, ni na kraj pameti. Island Novi Zeland su takodje jako interesantne

Zappex

pre 2 godine

alo...australija je nestvarna zemlja, prelepa i strasna u isto vreme, nesto gde svako treba da ode, Down Under covece.. i oni se bas trude da budu ekstremno ljubazni i da ospore glas koji ih bije da su zemlja nastala od robijaša. i bas je tako.
ali ovo sa djokovicem je teska teska svinjarija koju nece nikada oprati.

Mik

pre 2 godine

Postoji tu razlika. Nikada nije vođena takva kampanja mržnje i nipodaštavanja kao protiv Novaka Đokovića! Mislim da bi trebalo da se povuče s turnira, jer se po prvi put bojim za njegovu sigurnost. Tenis nije važniji od života. Kampanja koja se vodi je toliko jednostrana i nefer, prepuna zamena teza i uvreda. Štaviše, zahvalio bih se Australijancima zauvek! Pa neka se sete kakvi su kada opet budu goreli...

filip

pre 2 godine

Psi su velika opasnost za njih pa hoće ih uspavati ali zato najsmrtonosnije životnije sveta dolaze iz Australije. Nije bolest sve što boli..

nolo

pre 2 godine

Imaju sistem, uredjena drzava !
Meni nebi odgovalalo ali je interesantno
(Nikola, 12. januar 2022 13:14)


Jes, tebi bi vise odgovarala divljina.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Aj malo o tome kome je sve preseo boravak u Srbiji.
(Seek & Destroy, 12. januar 2022 13:09)

Nikom, lupetaš i zagađuješ prostor
(PetarK, 12. januar 2022 14:30)
Margarin ili pavlaku šta ce te gospodine?

vazi

pre 2 godine

Zemlja u kojoj su bivši zarobljenici zaposeli sve od lokalnog stanovništva koje su porobili. To je “red” na australijski način.

Daleko im lepa kuća.

Maja

pre 2 godine

@filip

Nije strasno, ni ja ovo nisam znala dok nisam jednom bila u Australiji. Tamo ne smes skoro nista zivo da uneses, ni jednu jedinu jabuku ne smes da umeses. I to s pravom.

Australija je dugo bila izolovama od ostatka kopna, i razvio se specifican ekonsiste. Kad su kolonisti dosli, doneli si, npr zeceve. Zecevi su se nenormalno razmbozili jer AUS zivotinje nikad nisu videle zeca, i nista nije jelo zeceve. Onda su svi ti zecevi poceli da brste biljke. Pa su pametno doneli lisice da pojedu zeceve. Pa se ispostavilo da AUS zivotinje nisu naviknute na lisicu, tj ne beze od nje. Pa su se lisice nakotile i pocele da prozdiru sve AUS zivotinje.


Slicno i na mikro nivou: ako se umese jedan biljni ili zivotinjski parazit, taj moze da napravi dzumbus/kolaps u AUS eko sistemu.

Tako da imaji svako pravo da budu strogi sto se tice unosa hrane i zivotinja.

Jeste

pre 2 godine

Ali kad krenu požari onda kuku lele, da nepominjem šta su uradili aboridžinima sad oni kao kulturni žele red hahaha pa vi ste otpadak od engleza to sve govori o vama a iskreno svako bi trebao da ide tamo gde ga žele ako neželite Noleta ok vaš gubitak ne bi vam došao u životu!

made in Serbia

pre 2 godine

Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 1

Pogotovo Eminen!

Lupetaš na netu, u ulazu zgrade si mak

ex

pre 2 godine

Pa iz prvog primera vidimo kako je to "uredjena" zemlja.

Saznali su da su im dva psa promakla pored onih strogih, ali pravicnih, policijskih faca tek kad se ova pohvalila njihovom frizurom???
Koliko vidim na fotki, pas je nesto manji od Depove bivse zene.

Sto me, nepogresivo, podsetilo na Cehinju koja im je, eto, promakla sa istim papirima koje Novaku nisu bili dovoljni za ulazak.

Nego, sta je Novak rekao, gde je bio 16. aprila 1998. godine u 14h 39 min?
Ako je i to slagao, ceka ga bar 30 godina robije.
Jos ako nije znao sta je rucao 08. decembra pre 16 godina, ne bih zeleo da budem u njegovoj kozi.

Viviano

pre 2 godine

Zakon ili ne, da li su prekrsili ili ne... i da li ove holivudske face ima veze sa Djokovicem..
Nego ovde jednostavno vise govori o ljudima na vlast u Astraliji nego sami zakoni i propisi na kojim insistiraju da se postuje. Problem sto oni imaju svakoga u instituciji koji ustane jednog jutra i ugleda sliku coveka i ime i prezime, i onda kaze taj covek ne sme da udje u nasu zemlju jer je iritantan i ne svidja mi se, izigrava sveca i osudjuje na grehove, i tako pocnu da teraj po svome i pozovu se na razne zakone. To samo pokazuju na cistu zloupotrebu moci i poziciju koju ima na vlast, kao onaj ministar sto odlucuje, da li ce doneti odluku da Djokovic bude deportovan, pa i jos namerno odlaze odluku sutra pa sutra sve do prvog meca da ga stresira. I ne bi me iznenadilo da odluci i posle meca ako pobedi Djokovic. Pa zamislite da se tako ponasa ministar Vulin ili Dacic zato sto im nervira onaj neki tamo Bugarin ili Poljak,ili neko iz Bolivije. Ma daj molim vas...na sta to lici...

kratak kurs obrazovanja

pre 2 godine

Da li se neko jos seca kad je krajem osamdesetih, dok je jos postojala SFRJ, australijska policija pustila ustasku rulju da provale u jugoslovensku ambasadu? Pa je nase obezbedjenje moralo da se bori sa njima. Toliko o drzavi u kojoj se strogo postuju zakoni.

tipicnip

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...
(neko iz mase, 12. januar 2022 15:12)

Evropa to brani iz skroz drugih razloga.

Ovo za Depa razumem... Oni imaju specifični ekosistem, i unošenje bilo kakvih stranih vrsta moze da napravi ogromne probleme... Kod pasa su najrizicniji paraziti koje mogu da imaju i prošire veoma lako... Australijanci su to naučili na primeru evropskih zečeva koji su doneti u 18 veku a i dan danas prave probleme jer nemaju prirodnog neprijatelja, ili svakako nemaju mnogo...

veliki strumf

pre 2 godine

Bila u Australiji dva puta i imaju tacno odredjeno sta smes, a sta ne smes. Vrlo je transparentno. Svi sa ove liste su napravili prekrsaj i divno je sto im se ne toleriše da su posebnih i od drugih
(ima mnogo djubradi medj poznatima, 12. januar 2022 12:02). Врло је занимљиво како туђе строге законе хвалимо, а своје критикујемо иако су неупоредиво блажи! Код куће нсм свако ограничење, чак које је врло логично, смета, а кад је то у иностранству - онда поштујемо правила јер знамо да ако тамо направимо прекршај - одраће нас да ћемо да се чудимо!

neko iz mase

pre 2 godine

@ (Maja, 12. januar 2022 13:43)

Pa vidi, ništa ne smeš uneti ni u EU iz trećih zemalja ( čitaj Srbije) to što kontrole nisu rigorozne ko u Australiji ne znači da je dozvoljeno. Znači ne smeš uneti ni jabuku osim ako je nećeš pojesti za vreme putovanja...

Anita, Podgorica

pre 2 godine

U jesen 2006 ja sam u Sidnej bila doputovala iz Crne Gore, na konferenciju, sa svim papirima, pasos tada jos uvijek bio SRJ, vizu izdala Ambasada Australije u Srbiji. Dok su oni rijesili tu enigmu, ja sam 4 puna sata stajala u hodniku. Na kraju me pustili, bez rijeci objasnjenja. Ili, ne daj Boze, izvinjenja.

stevo

pre 2 godine

To su sve intelektualci za razliku od Novaka. Sportisti samo udaraju loptu i daleko su od muzicara, glumaca po tome uvek bili.
(GOAT, 12. januar 2022 13:45

Hahaha...Narkić je narkić

Самосвесна грађанка

pre 2 godine

... Piter Sliper rekao je da će Eminemov dolazak loše uticati na mlade u Australiji. S druge strane, Hauard je rekao kako neće zabraniti njegov dolazak, jer to nije na njemu, no isto je tako pokazao zabrinutost zbog ružnih i uvredljivih reči u njegovim pesmama...


Глупи политичари у лудачкој држави! Зар су толико глупи да нису могли закључити да су Аустралијанци већ раније знали или бар једанпут чули текстове те групе и да слушање и(ли) певање уживо текстове неће учинити погубнијим од слушања са траке или на радио или телевизијској станици (јер су текстови на енглеском)?

Koala kid

pre 2 godine

Rambo zaboravljen sa spiska? I Stalone je imao problema, zbog nekih tabletica carobnih u svom privatnom avionu. I TOm Hanks se nije dobro proveo, zapatio cooronu tamo, pored svih mera.jos na pocetku. A ti je i Dusko Lokin. koga su na aerodromu istresli iz gaca, misleci da je opasan lik zbog zaboravljene torbe, a mozda i zbog frizure. Tako dalista je poduza....

Che

pre 2 godine

Iz ličnog iskustva znam da ne postoji gori i neljubazniji ljudi od američkih, kanadskih i australskih graničnih kontrolora. Oni odmah u startu polaze od toga da neće da te puste i vrlo su drski. Takav je moj utisak. Kad sam ulazio u Kanadu imao sam sve papire, čak i garantno pismo. A držali su me 45 min na ispitivanju. Propustio sam let zbog njih i izgubio prtljag jer je on uredno ukrcan na avion. Smestili su me na prvi sledeći let u biznos klasu.

Vule

pre 2 godine

Све је то ок, закон треба да се поштује и треба да буде исти за све. Али је чињеница да се према Новаку нису понијели као према неким претходним што су ушли у државу, чињеница је да су му дали дозволу па је оспорили, што је и суд пресудио, тако да Новаков случај није исти као случај свих ових набројаних који су кршили одређена правила.