- Komentari -
 1. Jel ovo samo za zene, ili i za muskarce? Jer crkva ipak nije mesto gde je ok imati erekciju (drugima vidljivu), niti ejakulaciju (koju valjda treba posle i pocistiti), a muski orgazam to podrazumeva... Sve i da je moguce to postici bez ikakvog (vidljivog) dodira.
  (Tutankamon, 13. oktobar 2021 22:29)

  # Link komentara

 2. Crkva - institucija koja je stavila šapu na pojam duhovnosti. Može se raditi na duhovnosti i bez njih, naravno, za one kojima je stalo do suštine a ne do forme. Za 90% ljudi je bitna samo forma u duhovnosti, da li su i kako nešto uradili, rekli, pojeli,popili, poljubili, prekrstili, itd, a tu onda prave duhovnosti nema. Ali dobro, svakom prema mogućnostima. Mentalnim, jelte.
  (Berliner, 13. oktobar 2021 18:10)

  # Link komentara

 3. Makarije "Cudotvorac" i dalje jase.
  (Ser Kokeza od FSS-a, 13. oktobar 2021 17:41)

  # Link komentara

 4. Strašno! Ovo je apsolutno neprimereno za crkvu!
  (dts, 13. oktobar 2021 16:36)

  # Link komentara

 5. Meni je rekla jedna gospoda-kad sam bila mlada i u crkvi sam mislila na njega neka me bog kazni koji mije dao onaj dio tijela sto zeli njegov dio tijela-
  Nista nije strasno kad su u pitanju ljudska osjecanja
  (Kej, 13. oktobar 2021 16:29)

  # Link komentara

 6. @Aron

  Potpuno cinicno, ali apsolutno tacno.
  Imas svetu knjigu X, proroka/mesiju Y koji je dokaz da je religija tacna, a ceo opis tacnosti i potezi mesije su ti zapisani u knjizi X.

  Filozofija dalje od religije nije za sirotinju, misao nije za sirotinju.
  Ako sirotinja krene da misli, izbiju pojave poput fasizma ili komunizma i skrenu u potpunu krajnost.

  Zato danas u Africkim drzavama ne postoji uopste pojam ateizma ili agnosticizma. Prakticno je sva filozofija na nivou Alaha ili Isusa. Masovne molitve, crkveni tv kanali, redovno idenje u crkvu i danonocno ispiranje mozga. Meni je u svemu tome najstrasnije to sto ja sve to vidim kao apsolutno najgore ponizenje tih ljudi. Neki idioti su im dosli pre 500 godina, zakljucili da su oni zivotinje, porobili ih, pokrali im apsolutno sve sirovine i potpuno onemogucili (i dalje onemogucavaju i kradu) pristup civilizaciji i obrazovanju i kao slag na tortu im oduzeli kulturu i primorali da se klanjaju njihovom Bogu.
  Nikada mi nece biti jasno kako i zasto se neki crnac klanja belom Bogu. Isus ovo, Isus ono, a Isus dodira sa Afrikancima imao nije. Za Afriku mi je jos malo i jasno, ali mi oni Amerikanci nisu jasni. Svi znaju sta su im preci proziveli, svi znaju da poticu od robova i svi znaju da su pre 100 godina morali u rep autobusa i da se sklanjaju svakome ko je beo i opet onoliko crnih Hriscana u Americi. Ne ide mi u glavu.
  (hah, 13. oktobar 2021 16:17)

  # Link komentara

 7. To za one bez ruku?
  (Always look at the bright side of life, 13. oktobar 2021 16:16)

  # Link komentara

 8. Jedan SF pisac je naslutio rešenje (mada ne verujem da ima neku veru
  tj. da je nešto posebno religiozan) a rešenje je žičica u mozak,
  tačnije u zonu zaduženu za zadovoljstvo, malecki impuls i ojhaaa...
  Takođe je naslutio i problem koje bi takvo rešenje pravilo
  a to je kako reći - e sad dosta tog ojhaaa...
  (Mika, 13. oktobar 2021 15:38)

  # Link komentara

 9. Coregasm..... I zaista postoji.
  (Uf, 13. oktobar 2021 15:21)

  # Link komentara

 10. Gluposti, dužnost crkve je kontrola seksualnih implusa i negativnih osećanja i misli. Kao što kaže Lenjin crkva je opijum za narod, i upravu je jer tako treba da bude. U nerazvijenim zemljama to treba da bude dominantna ideologija zbog siromaštva koje ume da bude jako opasno bez nadzora religije. Dok u razvijenim zemljama to nije tako važno jer su im standard i jake institucije omogućili da religija i nije baš važna.
  (Aron, 13. oktobar 2021 15:18)

  # Link komentara

 11. A šta je orgazam,
  nijesu rekli.
  (gost, 13. oktobar 2021 14:50)

  To ti kao kad kineš, samo lepše. Tako piše u jednoj knjizi. Mada, meni nije lepo kad kijam, nadam se da je imanje orgazma dosta bolje.
  (Domaćin, 13. oktobar 2021 15:17)

  # Link komentara

 12. A šta je orgazam,
  nijesu rekli.
  (gost, 13. oktobar 2021 14:50)

  # Link komentara