Sreda, 04.08.2021.

12:56

Albanski mediji najavili dolazak Gorana Bregovića - "inspiratora za masakre na Kosovu"

Izvor: B92

Albanski mediji najavili dolazak Gorana Bregoviæa - "inspiratora za masakre na Kosovu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan

pre 2 godine

Bregovic je Albanac ili cincar iz Albanije. Srbin i Hrvat nije.
Postoji prezime Bregu u Albaniji.
Uostalom pogledajte njegovu antropologiju : kovrdzav , specifican nos i oci .

Zagor

pre 2 godine

@Rajko: Mogao bi malo bolje da se informišeš. Tu pesmu je Balašević napisao posle raznih gadosti, koje su Albanci na KiM činili sredinom 80ih prema Srbima. On je to lično ispričao. Pesma govori iz perspektive Srbina kojeg maltretiraju i teraju sa KimM, a on se tome suprotstavlja, pa makar bilo šta bilo. Ti uopšte nisi razumeo tekst. Kasnije za vreme ratova je malo okrenuo priču, kako se svima negde lomi bagrenje, pa smo i mi nekad oni, koji lome. Možda je i jednom govorio o dođošima u Vojvodinu u sličnom kontekstu, ali stihovi pesme ne idu baš uz tu temu. U svakom slučaju, ta pesma JESTE bila protiv primitivizma na KiM 80ih i zna se na koga se odnosi. To što je on kasnije to ublažio, ne menja suštinu i nameru originala.

Goran

pre 2 godine

Kada sam ja bio u Tirani 2009- te,kalasnikov je bio hit po nocnim klubovima.
Verujte da Siptari sa Kosova uneli vise nacionalizma u tu zemlju.
ljudima bas briga odakle si ako si ok.

David

pre 2 godine

A na koje tačno ''masakre'' misle, na ubijanje srpske dece iz puške koja su se kupala na nekom potoku u Goraždevcu, ili na podmetanje mina pod autobuse u kojima su bili srpski civili?!
Inače, Korča je kontinentalni grad na jugu Albanije, albansko stanovništvo u tim krajevima je uglavnom pravoslavne veroispovesti s tim što u samom gradu i okolini živi i veliki broj pripadnika grčke nacionalne manjine, uostalom, nalazi se u istorijskoj grčkoj regiji Epir i u blizini grčke granice...

Рајко

pre 2 godine

@Zagor
Ова песма, Не ломите ми багрење, а коју је написао и отпевао ваш љубљени ђока, нема никакве везе са КиМ.Ако могу да тако кажем, "посвећена" је "дођошима", односно Србима из Хрватске и БиХ које је тадашња комунистичка власт населила у неке делове Војводине, четрдесетих и педесетих година прошлог века.

Milos

pre 2 godine

Nakon Balaševića, sada je i Bregović kritican. I jedan i drugi, svako na svoj način, veze nikakve nemaju sa tom pričom. Još Bajagu da potkace pa da zatvorimo krug.

Crven Cvet

pre 2 godine

Govore "ljudi" koji su glavni akteri u masakriranju Srba, i glavni distributeri u ilegalnoj prodaji organa Srba i neistomisljenika ( citaj albanaca ) na Kosovu i Metohiji

Guns N Roses

pre 2 godine

(Mladen, 4. avgust 2021 14:37)

Pre pojave Bijelog Dugmeta i Bregovića RnR nije bio mainstream zvuk u Jugoslaviji, bilo je nekih rock bendova u pokušaju. U celom opusu Dugmeta postoji možda 5-6 pesama koje sadrže etno zvuk.

Konstantin

pre 2 godine

Kalasnjikov je brega maznuo od rusa, to je njivova pesma. brega samo preradjuje tudje stvari, nista novo nije otpevao jedno sto godina, mozda i vise.
Sta ce da im peva, Jeremija ?

hmm

pre 2 godine

Gorane meni terapija ne treba, za razliku od tebe. Moji su sa Kosova i nikada ne mogu da prezalim nestalog brata od ujaka koji je otet iz svoje kuce samo zato sto je smatrao da moze da ostane jer ga niko nece dirati. Mladic koji je tek stasao za neke nove stvari ali ga je neko sprecio u tome. Ne zna se njegova sudbina. Dedin grob ne mogu da obidjem a ti mislis da njih treba slusati i praviti se da je sve to normalno. E pa nije i nikada nece biti. Suze i ocaj moje ujne jer ne zna sta se desilo sa njenim sinom niko ne moze da zaboravi. A ti uzivaj u njenoj muzici

Eugen

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!
(Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 13:56)

Neces da verujes, on se izjasnjava kao Bosanac. U Sarajevu je prijavio ponovo i boravak, iako i dalje zivi u BG. U BF placa i porez. Brega je oduvek bio majstor karakterne metamorfoze, kameleon koji boju prilagodjava okolini u kojoj zivi kako bi lakse "napao". Brega, Serbedzija, majstori karakterne metamorfoze.

hmm

pre 2 godine

Naravno da ove albanske pevacice propagiraju mrznju i to dosta. Pa Dua Lipa je izjavila da je njen deda "bio maltretiran jer nije hteo da pise o istorijskim izmisljotinama od strane Srba" i da su zbog svega sto im se desavalo morali da beze sa Kosova. Rita Ora i ona su trazile da se Kosovo stavi na Google map karti jer je samostalna drzava. I sta sve jos nisam citala o njoj. I nekima od vas je to normalno i slusaju je kao da je domaca pevacica. Pa zasto volimo one koji nas gaze i pljuju? Isto vazi i za Hrvate. Ej Severini se da 20.000 eura za nastup u Vrnjackoj banji! Sramota!!! Zasto ta opstina nije pare preusmerila na neko bolesno dete za koje se skupljaju velika novcana sredstva? A ima dosta takve dece, na zalost.

ex

pre 2 godine

"Opsesija i Paranoja Kosovskih Albanaca granici se sa ludilom"

Opsesija i paranoja placenih da traze opsesije i paranoje.
Gradjani kosova se bore za opstanak.
Njih niko ne placa.
Niti ih iko pita za bilo sta.

Zagor

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.

Drljo

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.
(Zagor, 04. avgust 2021 14:25)

Kad je već pomenut Balašević:
Danas sam gledao kako Aca Lukas citira Djordja Balaševića, odnosno njegove umotvorine koristi kao svoje. Želudac mi se okrenuo. Djole je ostao iznad ovog mulja, iznad nacija i svadja. Smeta mi kad drugi pevaju njegove pesme, pozivaju se na njega (iako ga sam nikada nisam slušao).
Što se tiče Brege, on je na početku plagirao druge, a sada plagira sam sebe.

Mladen

pre 2 godine

Bregović je inspirator i kreator masakra nad YU pop i rock muzikom. On je počeo sa folk etno promašajima i orijentalnim prizvukom, kasnije Merlin i ostali Bregini abortusi. Uništio je Čolin zvuk i uveo današnje orijentalne standarde koji vladaju "muzikom" u svim državama bivše Juge, Albaniji, Bugarskoj... On je grobar pop-rock muzike koji je u grobare došao iz građevinske struke.

Duca

pre 2 godine

Nikada nisam voleo "Bijelo dugme" i njegovu muziku, iako im generacijski pripadam, međutim da je on inspirator za bilo šta na kosovu, to jspada u žanr komedija. Zaljubljen u Jugoslaviju, napisao je i prvu rok pesmu na albanskom... on, ne oni!
A što se tiče masakra na kosovu, da li se to odnosi na stradanje Martinovića, a pre njega gomile drugih za koju u SFRJ nije smelo da se objavi ni ime ni šta su im radili i uradili. Možda ona pobijena srpska deca, čiji je zločin bio što su otišla na kupanje, a ne proterala starosedeoce i silom otcepila deo tuđe države? Pričaju li o vremenu pre paljenja Srpske Patrijašije (1981), ili posle? Možda o stotinama hiljada srpskih izbeglica sa Kosova koje su uspele da pobegnu i sačuvaju živu glavu? Ili o onima koji to nisu uspeli?
Gde je tu Bregović, da je njemu stalo do Srba i Srbije kako oni pišu, ne bi ni išao na njihove proslave.

матори

pre 2 godine

Једини музичар који је написао песму на албанском са Бијелим Дугметом: Рока Мандољина. Како може да буде инспиратор? Задојеници

Стрелац

pre 2 godine

Горан није Србин, а иначе је познат да свира и отвара уста где год добро плате.

Gavrilo

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Isto kao sto i pojedini nasi mediji napadaju Duu Lipu, Bebe Rex-u ili Ritu Oru, izmisljajuci kojekakve gluposti i stavljajuci svaku njihovu rec u kontekst "mrznje prema svemu sto je srpsko".
Jedino je ljudska glupost veca od svemira.

play..

pre 2 godine

Žao mi je tih nazovi novinara, i reportera kada tako pišu i izveštavaju...sada ispada da za nazive pesama, pitamo albance dali im se svidjaju ili ne...smešno i žalosno u isto vreme....

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.
(Gavrilo, 04. avgust 2021 13:15)

Kako se zalaze?Ako kaze da je rodjena na Kosovu i da voli Kosovo?Takvi kao ti misle i za Bregovica ovo,sad ne me ne cudi kad vidim nase komentare.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!

Dr Batkovski

pre 2 godine

jedino da misle da je inspirator masakra nad srbima , pa ga zato dovode. al brega to svakako nije bio, al bas ga briga, samo da je honorara dobrog.

John

pre 2 godine

"posebno pesma 'Kalašnjikov'", "

Kalašnjikov?
Da nisu napisali, mogao bih do prekosutra da razmišljam i pogađam, nikada ne bih pogodio...
Epska budalaština...

A ovo:
"Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku"
je posebno zanimljivo...
Gostuje u Albaniji i to tamošnjim Albancima ič ne smeta (ne bi ga ni zvali da im smeta, a onda se našli kosovski Albanci da "misle" i "smatraju"

Svima je, naravno, poznato da je "Kalašnjikov" nastao za "Podzemlje" (kao i "Mesečina"). Počeli su sa snimanjem '93, završili '95. Dakle, rat u BiH i HRvatskoj uveliko trajao. Kako se niko od njih ne seti da kaže da je Kalašnjikov bio inspiracija za... Što će reći - ovi su dostigli neslućene visine u ludilu...


P.S. Mihail Timofejevič Kalašnjikov je rekao da mu se sviđa pesma.

humanista

pre 2 godine

Kako li su se samo Albanci ,,pronasli,, u pesmi ,,Kalasnjikov,,
Nekome ko ,,svira,, gitaru albanci u rukama vide oruzje, e bas budalasto.

матори

pre 2 godine

Једини музичар који је написао песму на албанском са Бијелим Дугметом: Рока Мандољина. Како може да буде инспиратор? Задојеници

Duca

pre 2 godine

Nikada nisam voleo "Bijelo dugme" i njegovu muziku, iako im generacijski pripadam, međutim da je on inspirator za bilo šta na kosovu, to jspada u žanr komedija. Zaljubljen u Jugoslaviju, napisao je i prvu rok pesmu na albanskom... on, ne oni!
A što se tiče masakra na kosovu, da li se to odnosi na stradanje Martinovića, a pre njega gomile drugih za koju u SFRJ nije smelo da se objavi ni ime ni šta su im radili i uradili. Možda ona pobijena srpska deca, čiji je zločin bio što su otišla na kupanje, a ne proterala starosedeoce i silom otcepila deo tuđe države? Pričaju li o vremenu pre paljenja Srpske Patrijašije (1981), ili posle? Možda o stotinama hiljada srpskih izbeglica sa Kosova koje su uspele da pobegnu i sačuvaju živu glavu? Ili o onima koji to nisu uspeli?
Gde je tu Bregović, da je njemu stalo do Srba i Srbije kako oni pišu, ne bi ni išao na njihove proslave.

Mladen

pre 2 godine

Bregović je inspirator i kreator masakra nad YU pop i rock muzikom. On je počeo sa folk etno promašajima i orijentalnim prizvukom, kasnije Merlin i ostali Bregini abortusi. Uništio je Čolin zvuk i uveo današnje orijentalne standarde koji vladaju "muzikom" u svim državama bivše Juge, Albaniji, Bugarskoj... On je grobar pop-rock muzike koji je u grobare došao iz građevinske struke.

hmm

pre 2 godine

Naravno da ove albanske pevacice propagiraju mrznju i to dosta. Pa Dua Lipa je izjavila da je njen deda "bio maltretiran jer nije hteo da pise o istorijskim izmisljotinama od strane Srba" i da su zbog svega sto im se desavalo morali da beze sa Kosova. Rita Ora i ona su trazile da se Kosovo stavi na Google map karti jer je samostalna drzava. I sta sve jos nisam citala o njoj. I nekima od vas je to normalno i slusaju je kao da je domaca pevacica. Pa zasto volimo one koji nas gaze i pljuju? Isto vazi i za Hrvate. Ej Severini se da 20.000 eura za nastup u Vrnjackoj banji! Sramota!!! Zasto ta opstina nije pare preusmerila na neko bolesno dete za koje se skupljaju velika novcana sredstva? A ima dosta takve dece, na zalost.

Стрелац

pre 2 godine

Горан није Србин, а иначе је познат да свира и отвара уста где год добро плате.

Eugen

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!
(Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 13:56)

Neces da verujes, on se izjasnjava kao Bosanac. U Sarajevu je prijavio ponovo i boravak, iako i dalje zivi u BG. U BF placa i porez. Brega je oduvek bio majstor karakterne metamorfoze, kameleon koji boju prilagodjava okolini u kojoj zivi kako bi lakse "napao". Brega, Serbedzija, majstori karakterne metamorfoze.

humanista

pre 2 godine

Kako li su se samo Albanci ,,pronasli,, u pesmi ,,Kalasnjikov,,
Nekome ko ,,svira,, gitaru albanci u rukama vide oruzje, e bas budalasto.

Gavrilo

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.

hmm

pre 2 godine

Gorane meni terapija ne treba, za razliku od tebe. Moji su sa Kosova i nikada ne mogu da prezalim nestalog brata od ujaka koji je otet iz svoje kuce samo zato sto je smatrao da moze da ostane jer ga niko nece dirati. Mladic koji je tek stasao za neke nove stvari ali ga je neko sprecio u tome. Ne zna se njegova sudbina. Dedin grob ne mogu da obidjem a ti mislis da njih treba slusati i praviti se da je sve to normalno. E pa nije i nikada nece biti. Suze i ocaj moje ujne jer ne zna sta se desilo sa njenim sinom niko ne moze da zaboravi. A ti uzivaj u njenoj muzici

John

pre 2 godine

"posebno pesma 'Kalašnjikov'", "

Kalašnjikov?
Da nisu napisali, mogao bih do prekosutra da razmišljam i pogađam, nikada ne bih pogodio...
Epska budalaština...

A ovo:
"Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku"
je posebno zanimljivo...
Gostuje u Albaniji i to tamošnjim Albancima ič ne smeta (ne bi ga ni zvali da im smeta, a onda se našli kosovski Albanci da "misle" i "smatraju"

Svima je, naravno, poznato da je "Kalašnjikov" nastao za "Podzemlje" (kao i "Mesečina"). Počeli su sa snimanjem '93, završili '95. Dakle, rat u BiH i HRvatskoj uveliko trajao. Kako se niko od njih ne seti da kaže da je Kalašnjikov bio inspiracija za... Što će reći - ovi su dostigli neslućene visine u ludilu...


P.S. Mihail Timofejevič Kalašnjikov je rekao da mu se sviđa pesma.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Isto kao sto i pojedini nasi mediji napadaju Duu Lipu, Bebe Rex-u ili Ritu Oru, izmisljajuci kojekakve gluposti i stavljajuci svaku njihovu rec u kontekst "mrznje prema svemu sto je srpsko".
Jedino je ljudska glupost veca od svemira.

Zagor

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.

Dr Batkovski

pre 2 godine

jedino da misle da je inspirator masakra nad srbima , pa ga zato dovode. al brega to svakako nije bio, al bas ga briga, samo da je honorara dobrog.

play..

pre 2 godine

Žao mi je tih nazovi novinara, i reportera kada tako pišu i izveštavaju...sada ispada da za nazive pesama, pitamo albance dali im se svidjaju ili ne...smešno i žalosno u isto vreme....

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.
(Gavrilo, 04. avgust 2021 13:15)

Kako se zalaze?Ako kaze da je rodjena na Kosovu i da voli Kosovo?Takvi kao ti misle i za Bregovica ovo,sad ne me ne cudi kad vidim nase komentare.

Milos

pre 2 godine

Nakon Balaševića, sada je i Bregović kritican. I jedan i drugi, svako na svoj način, veze nikakve nemaju sa tom pričom. Još Bajagu da potkace pa da zatvorimo krug.

ex

pre 2 godine

"Opsesija i Paranoja Kosovskih Albanaca granici se sa ludilom"

Opsesija i paranoja placenih da traze opsesije i paranoje.
Gradjani kosova se bore za opstanak.
Njih niko ne placa.
Niti ih iko pita za bilo sta.

Drljo

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.
(Zagor, 04. avgust 2021 14:25)

Kad je već pomenut Balašević:
Danas sam gledao kako Aca Lukas citira Djordja Balaševića, odnosno njegove umotvorine koristi kao svoje. Želudac mi se okrenuo. Djole je ostao iznad ovog mulja, iznad nacija i svadja. Smeta mi kad drugi pevaju njegove pesme, pozivaju se na njega (iako ga sam nikada nisam slušao).
Što se tiče Brege, on je na početku plagirao druge, a sada plagira sam sebe.

Crven Cvet

pre 2 godine

Govore "ljudi" koji su glavni akteri u masakriranju Srba, i glavni distributeri u ilegalnoj prodaji organa Srba i neistomisljenika ( citaj albanaca ) na Kosovu i Metohiji

Konstantin

pre 2 godine

Kalasnjikov je brega maznuo od rusa, to je njivova pesma. brega samo preradjuje tudje stvari, nista novo nije otpevao jedno sto godina, mozda i vise.
Sta ce da im peva, Jeremija ?

David

pre 2 godine

A na koje tačno ''masakre'' misle, na ubijanje srpske dece iz puške koja su se kupala na nekom potoku u Goraždevcu, ili na podmetanje mina pod autobuse u kojima su bili srpski civili?!
Inače, Korča je kontinentalni grad na jugu Albanije, albansko stanovništvo u tim krajevima je uglavnom pravoslavne veroispovesti s tim što u samom gradu i okolini živi i veliki broj pripadnika grčke nacionalne manjine, uostalom, nalazi se u istorijskoj grčkoj regiji Epir i u blizini grčke granice...

Guns N Roses

pre 2 godine

(Mladen, 4. avgust 2021 14:37)

Pre pojave Bijelog Dugmeta i Bregovića RnR nije bio mainstream zvuk u Jugoslaviji, bilo je nekih rock bendova u pokušaju. U celom opusu Dugmeta postoji možda 5-6 pesama koje sadrže etno zvuk.

Goran

pre 2 godine

Kada sam ja bio u Tirani 2009- te,kalasnikov je bio hit po nocnim klubovima.
Verujte da Siptari sa Kosova uneli vise nacionalizma u tu zemlju.
ljudima bas briga odakle si ako si ok.

Zagor

pre 2 godine

@Rajko: Mogao bi malo bolje da se informišeš. Tu pesmu je Balašević napisao posle raznih gadosti, koje su Albanci na KiM činili sredinom 80ih prema Srbima. On je to lično ispričao. Pesma govori iz perspektive Srbina kojeg maltretiraju i teraju sa KimM, a on se tome suprotstavlja, pa makar bilo šta bilo. Ti uopšte nisi razumeo tekst. Kasnije za vreme ratova je malo okrenuo priču, kako se svima negde lomi bagrenje, pa smo i mi nekad oni, koji lome. Možda je i jednom govorio o dođošima u Vojvodinu u sličnom kontekstu, ali stihovi pesme ne idu baš uz tu temu. U svakom slučaju, ta pesma JESTE bila protiv primitivizma na KiM 80ih i zna se na koga se odnosi. To što je on kasnije to ublažio, ne menja suštinu i nameru originala.

Рајко

pre 2 godine

@Zagor
Ова песма, Не ломите ми багрење, а коју је написао и отпевао ваш љубљени ђока, нема никакве везе са КиМ.Ако могу да тако кажем, "посвећена" је "дођошима", односно Србима из Хрватске и БиХ које је тадашња комунистичка власт населила у неке делове Војводине, четрдесетих и педесетих година прошлог века.

Slobodan

pre 2 godine

Bregovic je Albanac ili cincar iz Albanije. Srbin i Hrvat nije.
Postoji prezime Bregu u Albaniji.
Uostalom pogledajte njegovu antropologiju : kovrdzav , specifican nos i oci .

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.
(Gavrilo, 04. avgust 2021 13:15)

Kako se zalaze?Ako kaze da je rodjena na Kosovu i da voli Kosovo?Takvi kao ti misle i za Bregovica ovo,sad ne me ne cudi kad vidim nase komentare.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Isto kao sto i pojedini nasi mediji napadaju Duu Lipu, Bebe Rex-u ili Ritu Oru, izmisljajuci kojekakve gluposti i stavljajuci svaku njihovu rec u kontekst "mrznje prema svemu sto je srpsko".
Jedino je ljudska glupost veca od svemira.

ex

pre 2 godine

"Opsesija i Paranoja Kosovskih Albanaca granici se sa ludilom"

Opsesija i paranoja placenih da traze opsesije i paranoje.
Gradjani kosova se bore za opstanak.
Njih niko ne placa.
Niti ih iko pita za bilo sta.

Стрелац

pre 2 godine

Горан није Србин, а иначе је познат да свира и отвара уста где год добро плате.

Mladen

pre 2 godine

Bregović je inspirator i kreator masakra nad YU pop i rock muzikom. On je počeo sa folk etno promašajima i orijentalnim prizvukom, kasnije Merlin i ostali Bregini abortusi. Uništio je Čolin zvuk i uveo današnje orijentalne standarde koji vladaju "muzikom" u svim državama bivše Juge, Albaniji, Bugarskoj... On je grobar pop-rock muzike koji je u grobare došao iz građevinske struke.

Zagor

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.

Рајко

pre 2 godine

@Zagor
Ова песма, Не ломите ми багрење, а коју је написао и отпевао ваш љубљени ђока, нема никакве везе са КиМ.Ако могу да тако кажем, "посвећена" је "дођошима", односно Србима из Хрватске и БиХ које је тадашња комунистичка власт населила у неке делове Војводине, четрдесетих и педесетих година прошлог века.

hmm

pre 2 godine

Naravno da ove albanske pevacice propagiraju mrznju i to dosta. Pa Dua Lipa je izjavila da je njen deda "bio maltretiran jer nije hteo da pise o istorijskim izmisljotinama od strane Srba" i da su zbog svega sto im se desavalo morali da beze sa Kosova. Rita Ora i ona su trazile da se Kosovo stavi na Google map karti jer je samostalna drzava. I sta sve jos nisam citala o njoj. I nekima od vas je to normalno i slusaju je kao da je domaca pevacica. Pa zasto volimo one koji nas gaze i pljuju? Isto vazi i za Hrvate. Ej Severini se da 20.000 eura za nastup u Vrnjackoj banji! Sramota!!! Zasto ta opstina nije pare preusmerila na neko bolesno dete za koje se skupljaju velika novcana sredstva? A ima dosta takve dece, na zalost.

Gavrilo

pre 2 godine

А када се њихова Дуа лупа, залаже за отимачину нашег КиМ уз помоћ терориста, то је онда у реду.

Duca

pre 2 godine

Nikada nisam voleo "Bijelo dugme" i njegovu muziku, iako im generacijski pripadam, međutim da je on inspirator za bilo šta na kosovu, to jspada u žanr komedija. Zaljubljen u Jugoslaviju, napisao je i prvu rok pesmu na albanskom... on, ne oni!
A što se tiče masakra na kosovu, da li se to odnosi na stradanje Martinovića, a pre njega gomile drugih za koju u SFRJ nije smelo da se objavi ni ime ni šta su im radili i uradili. Možda ona pobijena srpska deca, čiji je zločin bio što su otišla na kupanje, a ne proterala starosedeoce i silom otcepila deo tuđe države? Pričaju li o vremenu pre paljenja Srpske Patrijašije (1981), ili posle? Možda o stotinama hiljada srpskih izbeglica sa Kosova koje su uspele da pobegnu i sačuvaju živu glavu? Ili o onima koji to nisu uspeli?
Gde je tu Bregović, da je njemu stalo do Srba i Srbije kako oni pišu, ne bi ni išao na njihove proslave.

матори

pre 2 godine

Једини музичар који је написао песму на албанском са Бијелим Дугметом: Рока Мандољина. Како може да буде инспиратор? Задојеници

Drljo

pre 2 godine

Šteta što im nikad nije došao pokojni Đole Balašević. Jes' da ga ne bi razumeli, ali bi ih sve pobio. Lomili su mu (ili nama) bagrenje, a za to nisu platili. Neka, kad tad će doći naplata. A Bregović je već prva kazna, jer ko to može da sluša, nije bolje ni zaslužio. Bilo u Albaniji ili na KiM. Ja tu ne pravim razliku, svi su oni jedno.
(Zagor, 04. avgust 2021 14:25)

Kad je već pomenut Balašević:
Danas sam gledao kako Aca Lukas citira Djordja Balaševića, odnosno njegove umotvorine koristi kao svoje. Želudac mi se okrenuo. Djole je ostao iznad ovog mulja, iznad nacija i svadja. Smeta mi kad drugi pevaju njegove pesme, pozivaju se na njega (iako ga sam nikada nisam slušao).
Što se tiče Brege, on je na početku plagirao druge, a sada plagira sam sebe.

Eugen

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!
(Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 13:56)

Neces da verujes, on se izjasnjava kao Bosanac. U Sarajevu je prijavio ponovo i boravak, iako i dalje zivi u BG. U BF placa i porez. Brega je oduvek bio majstor karakterne metamorfoze, kameleon koji boju prilagodjava okolini u kojoj zivi kako bi lakse "napao". Brega, Serbedzija, majstori karakterne metamorfoze.

humanista

pre 2 godine

Kako li su se samo Albanci ,,pronasli,, u pesmi ,,Kalasnjikov,,
Nekome ko ,,svira,, gitaru albanci u rukama vide oruzje, e bas budalasto.

hmm

pre 2 godine

Gorane meni terapija ne treba, za razliku od tebe. Moji su sa Kosova i nikada ne mogu da prezalim nestalog brata od ujaka koji je otet iz svoje kuce samo zato sto je smatrao da moze da ostane jer ga niko nece dirati. Mladic koji je tek stasao za neke nove stvari ali ga je neko sprecio u tome. Ne zna se njegova sudbina. Dedin grob ne mogu da obidjem a ti mislis da njih treba slusati i praviti se da je sve to normalno. E pa nije i nikada nece biti. Suze i ocaj moje ujne jer ne zna sta se desilo sa njenim sinom niko ne moze da zaboravi. A ti uzivaj u njenoj muzici

Guns N Roses

pre 2 godine

(Mladen, 4. avgust 2021 14:37)

Pre pojave Bijelog Dugmeta i Bregovića RnR nije bio mainstream zvuk u Jugoslaviji, bilo je nekih rock bendova u pokušaju. U celom opusu Dugmeta postoji možda 5-6 pesama koje sadrže etno zvuk.

Crven Cvet

pre 2 godine

Govore "ljudi" koji su glavni akteri u masakriranju Srba, i glavni distributeri u ilegalnoj prodaji organa Srba i neistomisljenika ( citaj albanaca ) na Kosovu i Metohiji

John

pre 2 godine

"posebno pesma 'Kalašnjikov'", "

Kalašnjikov?
Da nisu napisali, mogao bih do prekosutra da razmišljam i pogađam, nikada ne bih pogodio...
Epska budalaština...

A ovo:
"Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku"
je posebno zanimljivo...
Gostuje u Albaniji i to tamošnjim Albancima ič ne smeta (ne bi ga ni zvali da im smeta, a onda se našli kosovski Albanci da "misle" i "smatraju"

Svima je, naravno, poznato da je "Kalašnjikov" nastao za "Podzemlje" (kao i "Mesečina"). Počeli su sa snimanjem '93, završili '95. Dakle, rat u BiH i HRvatskoj uveliko trajao. Kako se niko od njih ne seti da kaže da je Kalašnjikov bio inspiracija za... Što će reći - ovi su dostigli neslućene visine u ludilu...


P.S. Mihail Timofejevič Kalašnjikov je rekao da mu se sviđa pesma.

Dr Batkovski

pre 2 godine

jedino da misle da je inspirator masakra nad srbima , pa ga zato dovode. al brega to svakako nije bio, al bas ga briga, samo da je honorara dobrog.

play..

pre 2 godine

Žao mi je tih nazovi novinara, i reportera kada tako pišu i izveštavaju...sada ispada da za nazive pesama, pitamo albance dali im se svidjaju ili ne...smešno i žalosno u isto vreme....

Goran

pre 2 godine

Kada sam ja bio u Tirani 2009- te,kalasnikov je bio hit po nocnim klubovima.
Verujte da Siptari sa Kosova uneli vise nacionalizma u tu zemlju.
ljudima bas briga odakle si ako si ok.

Konstantin

pre 2 godine

Kalasnjikov je brega maznuo od rusa, to je njivova pesma. brega samo preradjuje tudje stvari, nista novo nije otpevao jedno sto godina, mozda i vise.
Sta ce da im peva, Jeremija ?

Slobodan

pre 2 godine

Bregovic je Albanac ili cincar iz Albanije. Srbin i Hrvat nije.
Postoji prezime Bregu u Albaniji.
Uostalom pogledajte njegovu antropologiju : kovrdzav , specifican nos i oci .

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Strelac@

Otac Hrvat, majka Srpkinja, e kako se on izjasnjava kao Hrvat ili Srbin ili Jugosloven nemam pojma, iskreno ne zanima me uopste!

Zagor

pre 2 godine

@Rajko: Mogao bi malo bolje da se informišeš. Tu pesmu je Balašević napisao posle raznih gadosti, koje su Albanci na KiM činili sredinom 80ih prema Srbima. On je to lično ispričao. Pesma govori iz perspektive Srbina kojeg maltretiraju i teraju sa KimM, a on se tome suprotstavlja, pa makar bilo šta bilo. Ti uopšte nisi razumeo tekst. Kasnije za vreme ratova je malo okrenuo priču, kako se svima negde lomi bagrenje, pa smo i mi nekad oni, koji lome. Možda je i jednom govorio o dođošima u Vojvodinu u sličnom kontekstu, ali stihovi pesme ne idu baš uz tu temu. U svakom slučaju, ta pesma JESTE bila protiv primitivizma na KiM 80ih i zna se na koga se odnosi. To što je on kasnije to ublažio, ne menja suštinu i nameru originala.

David

pre 2 godine

A na koje tačno ''masakre'' misle, na ubijanje srpske dece iz puške koja su se kupala na nekom potoku u Goraždevcu, ili na podmetanje mina pod autobuse u kojima su bili srpski civili?!
Inače, Korča je kontinentalni grad na jugu Albanije, albansko stanovništvo u tim krajevima je uglavnom pravoslavne veroispovesti s tim što u samom gradu i okolini živi i veliki broj pripadnika grčke nacionalne manjine, uostalom, nalazi se u istorijskoj grčkoj regiji Epir i u blizini grčke granice...

Milos

pre 2 godine

Nakon Balaševića, sada je i Bregović kritican. I jedan i drugi, svako na svoj način, veze nikakve nemaju sa tom pričom. Još Bajagu da potkace pa da zatvorimo krug.