Sreda, 28.07.2021.

21:00

Novak Đoković i Matea Jelić zajedničkom fotografijom oduševili Srbe i Hrvate

Izvor: B92

Novak Ðokoviæ i Matea Jeliæ zajednièkom fotografijom oduševili Srbe i Hrvate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

221 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 2 godine

Poznati Hrvati i osobe hrvatskog podrijetla koji su iz uže Srbije su: glumci Aljoša Vučković, Žarko Radić [3], Milan Štrljić (vratio se u Hrvatsku, kćer Iva Štrljić[4], glumica je ostala u Beogradu), klarinetist Ante Grgin (vratio se u Hrvatsku)[5], šahist Petar Trifunović, nogometaši Vladimir Petrović, Slavoljub Muslin, Stjepan Bobek, Zlatko Čajkovski, Florijan Matekalo, Ivan Ćurković, Franjo Šoštarić, Dragan Mance, Antonio Rukavina, Srđan Mrkušić, plesač Aleksandar Josipović, slikar i dekorater Dragutin Inchiostri Medenjak, operna pjevačica Biserka Cvejić, košarkaš Zoran Maroević, vaterpolisti Vanja Udovičić (rođeno ime Franjo), Ratko Rudić, Vlaho Orlić, pjevač Zlatko Pejaković, botaničar Josip Pančić, povjesničarka Ljubica Štefan, povjesničari Ivan Božić, Jorjo Tadić, glumice Neda Arnerić, Anja Alač (kćer hrvatskog glumca Aleksandra Alača i glumice Vesne Čipčić), filmski kritičar i teoretičar filma Severin Franić i njegova kćer Ana Franić [6], scenarist Siniša Pavić, književnici Antun Šoljan, Gvido Tartalja, književnica Marija Čudina, jezikoslovci Vladimir Anić i Marko Simonović, general JRZ i PZO Zvonimir Jurjević, arhitekti Ivo Kurtović, Mate Bajlon, liječnica Slavka Morić, kazališni kritičar i novinar Feliks Pašić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Jerko Denegri, povjesničar književnosti Nikša Stipčević, fotograf Ivo Eterović[7], sociolog i prevoditelj Aljoša Mimica, atletičari Ivan Gubijan[8], Franjo Mihalić i drugi.

neutral fe

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet
(samopostovanje, 29. jul 2021 10:55)

tražili ćirilicu, dobili autonomiju, onda hteli da se pripoje srbiji pa kad je puklo onda zavrsili u traktorskim kolonama. a pola traktora ukrali od komšija koje su prethodno isterali.
ništa vi tamošnji srbi niste bili ni bolji ni lošiji od hrvata. to ti porucuje srbin koji zna i srbe i hrvate.

Ode i Novak

pre 2 godine

Novak je sam izjavio da voli Hrvatsku i da mu ne smeta kada ga nazivaju Hrvatom jer mu je majka Hrvatica. Praktički Novak je i naš tenisač ima naše krvi koliko i srpske.

Anonimno

pre 2 godine

Dajte ljudi, Novaka ja Pilić hrvat primio u kucu i posvetio mu sve svoje vrijeme da ga izbrusi za ovo sto je sad. Kad je bio maloljetan i relatuvno nepoznat redovito je dobivao pozivnice na ATP turnire od zagreba do umaga i od uvijek je bio odlicno prihvacen, majka mu je hrvatica, sadasnju trener mu je hrvat koji mu je cak i sparirao dok je bio u pilicevoj akademiji. I on bi se sad morao svega toga odreci zbog vas koji ne mozete vidjeti lijepo u nicemu. "ciste oci zla vidjeti ne moze" ako cete gledati mrznju ima je i u beogradu na svakom koraku, nije do hrvata, do vas je koji tako gledate, jer da nema njih vi biste se vec prebacili na nesto drugo.

sturmmann

pre 2 godine

@Вања Петровић

Poštovana gospođo, niste stari toliko da ne možete da usvojite nova znanja iz istorije.

Savetujem Vam da proučite tisućljetnju povijest susjeda, građa je obimna, imate koliko god hoćete fotografija koje je ilustruju.

Šta će te Vi videti u tome, zaista ne znam.

Вања Петровић

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Ја на фотографији видим:
1.двоје људи; једну жену и једног мушкарца
2.двоје врхунских спортиса
3.двоје људи који дефинитивно нису учествовали у убијањима током рата на подручју екс Југославије
4.двоје људи који мени лично ништа лоше нису учинили
5.двоје спортиста који представљају своје земље на најбољи начин

Шта ви остали видите, то сам Бог зна. Када би кренули у прошлост, нашло би се доста окрвављених руку и њихових и наших. Довољно сам стара да то знам.

Simon

pre 2 godine

Devojka je verovatno navedena pitanjima da "ispali" tu izjavu sa jedva čekanjem proslave Oluje da bi istovremeno slavila zlato sa OI na toj proslavi. Pre te izjave se slikala sa Noletom i oduševila Srbe i Hrvate... i tako lepo iz ugla hrvatskih nacionalista- ubila dve muve jedim udarcem. Sramota, ali šta je sramota? Ferštenzi?

A. Nevolja

pre 2 godine

Mnogi nisu odusevljeni jer Mateji salju uvredljive, primitivne i kažnjive poruke. Primitivaca nikad nestati. Političari se brinu da ih ne nestane, njeguju ih i hrane jer su to njihovi glasači.

Volim i ja vas

pre 2 godine

Nole je Jugosloven i voli sve nase ljude.
E sad zamislite sa koliko njih se on svakodnevno slika. Verovatno za većinu ni ne zna ko su, a kamoli da prati njihove "izjave".

Marinero

pre 2 godine

Novak se sikao sa Hrvaticom koja slavi Oluju. So what? Hrvatska je tom akcijom uvela red na cijeli svoj teritorij i nitko ne slavi odlazak tamošnjih srpskih civila. Čemu čuđenje, ovdje gadite narod iz kojega je potekla majka čovjeka koji vam je najsvjelija točka u sportskom, pa skoro i svakom drugom smislu. I ne, neću valjda morati da slušam kako je Novakova majka Slovakinja, Čehinja, Slovenka, sve... samo da ne bude Hrvatica. Tako samo dodatno tonete...

Markan

pre 2 godine

Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.
(Hr, 29. jul 2021 00:59) # Link komentara

Objašnjavaš tipu koji misli, da ako je napisao "hahahahaha", da je s time zacementirao točnost onog što tvrdi, jer pobogu, smijeh odaje totalnu sigurnost u njegovu tvrdnju, i ne ostavlja nikakve sumnje.
I ti ideš njemu odgovarati s nekim činjenicama i argumentima?
Pa zar ti nije dovoljno što je ispao onako g..p, jer je vjerovatno svaki Hrvat se nasmijao s "hahahahaha" na njegovu tvrdnju... Kladio bih se, barem 10 Jelića među njima
HAHAHAHAHAHAH

Dilon

pre 2 godine

Novak je normalan i tako treba da se ponasa...sa druge strane, majka mu je hrvatica i nema potrebe da mrzi svoje. Kao dijete iz mijesanog braka, moze odlucit koju ce stranu izabrati, i sto god odabere nije pogrijesio. Problem su oni kojima nitko u familiji nije srbin, a oni su veliki srbi. To su konvertiti koju su prodali vjeru za veceru. Kome ce oni objasnit i koga ce uvjerit da su srbi, a nitko u familiji im nije srbin? Koga bi ja uvjerio da sam kinez, a nitko mi u familiji nije kinez?

sturmmann

pre 2 godine

Citiram: "A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?"

Brojali su ih Hrvati koji su sudjelovali u natjecanju kako bi mogli proglasiti pobjednika. Nakon proglašenja, pobjednik je kazao da mu se "ruka malo oznojila"!

Potom je cijela ekipa natjecatelja i sudionika uopće otišla da se napije, zadovoljna i srećna.

Nadam se da ste zadovoljni učinkovitim odgovorom.

Obavijest za Vas: nismo na "ti".

samopostovanje

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet

Bunjevac i Hrvat naravno

pre 2 godine

Čuj, smeta im što Matea slavi Oluju?...Hrvati će uvijek slaviti oslobođenje Hrvatske baš kao što Srbi slave Prvi srpski ustanak. Nitko od vas ne sjeća se više tisuća muslimana koji su morali napustiti knjaževinu u nastanku, a nema više niti džamija koje bi vas na njih podsjećale. Isto vrijedi i za folksdojčere u Vojvodini. Primjera je mnogo, da ne idemo preko Drine u Bosnu i sjetimo se kako je nastala republika Srpska.

krajisnik

pre 2 godine

Sta ona zna o oluji, to je praznik koji se euforicno slavi od kada zna za sebe, nesto kao nova godina,svi se vesele. Inace ja se prezivam Jelic i cisti sam Srbin iz Krajine proteran olujom. Ima selo kod Gline sve su Jelici cisti Srbi, porijeklom iz C. Gore kod Bijelog Polja ,gde ima selo Jelica. Tata mi kaze da smo negdje od Krusevca se spustili u CG ,pa odatle jedan dio kod Splita gde isto ima selo Jelica. Drugi dio otisli u vojnu krajinu kod Gline i odatle ko zna. U NDH nas je dosta pokrsteno a ovi sto su ostali poslje 1995 su prihvatili da su hrvati pogotovo mladi , jer im je bilo nemoguce da se uklope ako su Srbi. Pevacica Lorde je Jelic, majka joj je Sonja porijeklom iz dalmacije.

glukozamin

pre 2 godine

Oduševili? Koliko je oduševljenje može se videti po komentarima.
Uostalom kako da budem oduševljen nekom koja je toliko oduševljena "olujom". I kakve veze osvajanje medalje ima sa tom proslavom? Ako joj je to marketinški potez ima i čime da se diči. I još nešto, dali ste čuli još nekog sportistu na OI da u izjavama o osvojenoj medalji upliće politiku.
Novaku ovo nije trebalo, uredu je to što je hrvatica, ali njene izjave o proslavi... užas!

Хромозом

pre 2 godine

"Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena."
То само доказује да су већина Хрватијанаца покатоличени Срби

Kopenhagen

pre 2 godine

@istina, Pa spasili ste 10000 Hrvata i time nacinili veliku grešku.
Da ste pustili da Svet vidi da je to bio rat između 3 strana, ne bi sada svi mogli da lazu.

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju
(Iznogoud, 28. jul 2021 )

Napoj konja Iznogude, a posle možeš na lepi Jadran. Mentalitet te odaje.

Netijak

pre 2 godine

Šta se svi naši slikavaju s ovin Đokovićen? Čovik čita Deretića, ne jede meso i pentra se po bosanskin piramidama s onin redikulon šta glumi Indianu Jonesa.

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.
(igy, 28. jul 2021 23:04)

Sad polako u modu pusta glava, možeš na lepi Jadran da se tamo odmoriš posto te stradanje tvog naroda u poslednjih 100 god mega zamorilo kao pravog malog jugoliberala.

srbin

pre 2 godine

Matea Jelić jedva čeka proslavu Oluje. Tako je rekla. Novak baš nema kriterijume.
(dakle.., 28. jul 2021 21:30) 

Covek se slika sa svima, ne moze da povata vise ni sta ljudi sve izjavljuju, ljudi ga jure za slikanje, bukvalno trce za njim da se slikaju.

Njenu izjavu treba shvatiti kao nesto o cemu joj je pricano od samog rodjenja, proterani su "okupatori" i Vojska RSK iz Knina i Krajine, oslobodjen je njen grad i njena drzava. Zato nista cudno. Pa Srbi slave Mladica koji ama bas nista dobro nije doneo Srbiji i srpskom narodu.

Jugganaut

pre 2 godine

Sta ce covek, ne moze svakog da pita za ime i izgoogla kad gabpitaju da se slikaju.

Mi Srbi smo daleko od savrsenog, osvetoljibivi smo jako i treba reci da smo i mi cinili zlocine, ali Hrvati isto

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

Ja iz EU

pre 2 godine

Nole je više Hrvat nego Srbin. To znate i vi samo se pravite pametni.

Da je Đoković Srbin, bio bi kao i vi. Veoma neuredan s bradom.
Nosio bi opanke, svirao frulu, pekao rakiju, pravio ajvar
i računao vreme po starom kalendaru.

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

Japanski car

pre 2 godine

Japanski care, za bolest od koje ti boluješ ima leka. Potraži ga. Vidim da je hitno.
(SFSN, 28. jul 2021 22:43)

Požuri na bus za lepi Jadran...Čekaju te tamo da zajedno pojite konje gazdama.

SB

pre 2 godine

“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.
(qw., 28. jul 2021 23:43)

Ne znam ko je potpisao i naredio, bila sam srednjoškolka, ali se sećam ujakove priče koji se vratio živ i zdrav, a sedeo je u nekom rovu kod Vukovara, i pričao nam je da su čekali naređenje koje je po njegovim rečima stiglo u ponoć i naređenje je glasilo povlačenje. Sa njima je krenuo i narod.
U odbranu mog ujaka moram da kažem da su ga mobilisali, nije se busao da ide u rat. Kao što su mnoge mlade, tek stasale momke jurili po gradu, čekali ih ispred kuće danima, mnogi su se krili, a neki koji nisu uspeli da im zbrišu su se vraćali u limenim sanducima. Onda su Valjevci dezertirali, proglasili su ih izdajnicima i terali ih pred vojni sud. Iz ove perspektive, ja sam ponosna na njih što su dezertirali.

beli

pre 2 godine

Komentari su takvi kakvi su a Novak je car.Sve sto radi radi sam niko mu nikad nije npomogao.Ako se tako moze reci duguje samo ocu i majci?

Conan

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima tj. bilo je (pre te "famozne" Oluje) citavo selo Jelića na reci Zrmanji, par kilometara nizvodno od Zrmanja vrela. Pa sad, kako se uzme, mozda upravo ova izjava potvrdjuje kog je porekla "mala" Matea. Znas ono o Turcima i poturicama...

Prijatelj

pre 2 godine

Hajde malo proguglajte,
“Majka Novaka Đokovića je HRVATICA”
Otac je CRNOGORAC, da je Novak ponosan na Hrvate je normalno, jer je isto hrvatskih gena.
Da se izjašnjava i nastupa za Srbiju to je u redu, ali dapače i da voli i Hrvate to je normalno, pa nemože mrzit svoju majku i njeno porijeklo.

Lijep pozdrav

Ante

pre 2 godine

Wert, 29. jul 2021 01:56) # Link komentara

Artuković je izručen iz Amerike. Baš ti je efektan komentar bio, šteta, što ga činjenice ne podržavaju.
Kao što su tog Mihajlovića podržavali svi, dok nisu vidjeli što radi, pa su prebacili podršku Titu, usprskos tome što nisu voljeli komuniste, jasno je bilo da su jedini antifašisti.

:D

pre 2 godine

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.
(Wert, 29. jul 2021 01:50)

Ako misliš na 800.000 ne znamo, jer to od vas čujemo.

John

pre 2 godine

Da čovek prvo pročita komentare pomislio bi da su se slikali Šešelj i Branimir Glavaš...
Red Oluje, red Jasenovca, malo prebrojavanja krvnih zrnaca...

A ono ispade sport...

Jožica Mudri

pre 2 godine

(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.
(:D, 29. jul 2021 01:23)

Ubistvo porodice Zec u Zagrebu, porodica Milošević, Pavlović i Čečevac iz Vukovara, Olujić iz Cerne, Radosavljević iz Daruvara, Roknić iz Karlovca, sve porodice likvidirane 1991. ili 1992, eto šta se dešavalo u većim ili manjim gradovima.

crush

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)
Mjesto Jelići postoji i u BiH i u Hrvatskoj. Čisto onako da znaš za ubuduće ?

Wert

pre 2 godine

(S,

Izvini, ali da nije to malo naivno razmišljanje?

Nadji na you tube snimak RTRS gde su pravili anketu u Hrvatskoj na temu ko je najviše stradao u Jasenovcu i 90% Hrvata јe izjavilo da su Hrvati najviše stradali u Jasenovcu. To je bolesno i monstruozno.
Ne uporedjujuci zlocine ajde mi nadji jednog jedinog Srbina ko je nekad negde izjavio da su u Srebrenici ubijeni Srbi?

Tako da ipak nismo isti i ta razlika mora uvek da postoji.

Wert

pre 2 godine

(:D

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.

Јабучило

pre 2 godine

Засад су Србија, Хрвстска и ткзв. Косово узели медаље у тучи и пуцању!
(Никша, 28. jul 2021 21:34)

И уличном баскету :)

:D

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.

Ehm

pre 2 godine

Nešto sam naučio iz ovih komentara. Da su svi Jelići Srbi i da su svi iz jednog sela u Crnoj Gori. A svi ostali iz jednog zaseoka u BiH. A preostalih 100% Jelića je iz mjesta Jelići iz Srbije. Blago vama.

:D

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.
(sturmmann, 29. jul 2021 00:51)

A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?

Јабучило

pre 2 godine

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.
(Ja normalan, 28. jul 2021 23:47)

Срби нису почели рат, а ти веруј у шта хоћеш.

sm

pre 2 godine

@:D

Imao sam informacije iz prve ruke, posto mi je brat otisao na redovno odsluzenje vojnog roka u Vukovar, kako ste poceli sa slovenackim scenarijem iskljucenja vode i struje u kasarni i napadima. Ostalo znam od familije iz Like, i o '41-oj i o '91-oj i Srema o '41-oj. Znate i vi, samo se pravite blesavi!

istina

pre 2 godine

A da hrvati priznaju da je vojska Republike Srpske spasila 10.000 hrvata od najezde muslimanskih snaga u srednjoj bosni, Žepce i okolina, učestvovao sam u tome i ponosan sam što sam kao Srbin i pripadnik VRS spasio te ljude, pozdrav svim Hrvatima iz srednje bosne!!!!!!

zloco

pre 2 godine

Mesto komentara za maloumne ilitiga budale..izbacite svoje frustracije tamo gde ste ih i zaradili možda če da vam bude lakše...manite se vredanja poštenih ljudi

vilkins

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati
(Dubrovnik, 28. jul 2021 23:23)

Hercegovac je Djokovic, i ti si u Dubrovnik iz Hercegovine dojahao.

Wert

pre 2 godine

Dubrovnik

Zašto bi ona njemu zamerala Dražu Mihailovića kad je Draža u Americi, Engleskoj, Kanadi i ostalim razvijenim državama priznat kao antifašista. Hiljade pripadnika njegovog pokreta je našlo utočište u tim državama. I dan danas tamo imaju svoja udruzenja, Draža ima spomenike u svim tim državama, itd.
Ovi vasi su problem. Oni nisu mogli u civilizovane i uredjene države pa su morali u raznorazne banana i mafijaške države da beže posle II svetskog rata.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?
(Ja, 28. jul 2021 23:56)

Svakako, uradili ono što je Sloba hteo 1998 kada je konstitutivni narod kod nas prevršio meru. Zbog Slobine loše spoljne politike i katastrofalnog preračunavanja, mi nismo uspeli da ostvarimo ono što Hrvatska jeste. Da je bolje kalkulisao i mi bi uspeli isto što i Hrvati.

pant-La

pre 2 godine

Na stranu sve, bratstvo i jedinstvo i oluja (njihovo
kucno vaspitanje, dojenje, skolovanje, cura nije bila ni rodjena tada, i svo to izvrtanje činjenica i žmurenja na jedno oko), ono sto sam hteo: cura je kategorija Do 67kg, na slici su skoro iste visine a Nole ravan ko daska :)

Hr

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)

@
Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.

starmo

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

Ja pravim? Znao sam i znam na stotine Srba i gle, niti jednog Jelica niti ih vidjeh cak ni na TV-u.
A Jelic je kod Hrvata cesto da cesce ne moze biti, da ti mama nije Hrvatica kao i ti uostalom.
Ko sad pravi budalu od koga?

kio

pre 2 godine

slikala se sa djokovicem pa onda brze bolje da se pohvali sa proslavom oluje. dobro da zapamtimo.
sta da kazu njene koleginice mandic i ova nasa druga bogdanovic. samu sebe pokopava.

Nenad

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Siguran sam da Novak provodi veći deo svog slobodnog vremena proučavajući izjave hrvatskih sportista po lokalnim medijima... Svako, svojim delima, govori o sebi. Vrhunski sportisti pogotovu. Setite se Parlova:"Kako da budem nacionalista, pa ja sam prvak sveta?!"

kio

pre 2 godine

Vlasti su započele ekshumaciju masovne grobnice u općini Gornje Selište, koja sadrži desetine srpskih žrtava ubijenih nakon vojne operacije Oluja, u kolovozu 1995. godine.

Nakon Oluje, ubijeno je 600 uglavnom starijih srpskih civila

Odmah nakon operacije, hrvatske su snage iskopale masovne grobnice u okviru tzv. „čišćenja terena“.

Batman

pre 2 godine

Ne znam... iskreno mislim da slika nikog nije odusevile, ni Srbe a ni one nerazvijene Srbe sa kockicama. Ne treba da se mesamo nikako jedni sa drugima, nikada vise!

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Zar vi stvarno mislite da ne bi bilo još ratovanja u ovih poslednjih 26 godina sa Hrvatskom da nije bilo Oluje? Ajde, ali iskreno. Svako malo bi se zapucalo.

A malo kod od komentatora iz Srbije bi stvarno išao tamo da se bori, ponajmanje najglasniji od komentatora ovde. Znamo dobro koliki se procenat regruta iz Beograda odazvao da ide tamo. Taj procenat bi sad bio još manji.

kio

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

kada ste oslobadjali krajeve bilo je nekoliko zlocina od strane obicnih vojnika : ubijali zarobljenike. niko nije procesuiran,niste se ogradili od zlocina. a sad ajte pa slavite

sturmmann

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.

RATM

pre 2 godine

Rekla je tacno ono sto je trebala da kaze Rvatima da bi postala popularna. Treba jos samo da se skine gola i stavi te fotke na Instagram, i to je to. Instant bitch.

Miki

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, profesor Baltazar. On je ceo vaš!

sizofren

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)

Okupirani 1945, pa 50 godina kasnije krenuli da se "oslobadjaju".

Barker

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.

Guns N Roses

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!
(@c72, 28. jul 2021 23:52)

Greg Popovich je sam sebe nazvao ludim Srbinom.

pojma nemam

pre 2 godine

...Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa ...

Oladi o tvom kontanju, CRO posla. Srbi ne kontaju vec razmisljaju i shvataju, bar u nekom procentu

Nikola

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...
(LondonCalling, 28. jul 2021 22:31) # Link komentara

A ti si taj!?Informisan i sa nekim znanjem?Stvarno to mislis?

Miki

pre 2 godine

"Doček u selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista", rekla je Jelićeva i oduševila hrvatsku

Sa nama se moze ocigledno. Zaboravili smo i genocid nad nama, desetine hiljada dece koji su pobijene, samo zato sto su bili Srbi...

Pera

pre 2 godine

Ako je Matea rekla da jedva čeka proslavu oluje, onda ona baš i nema neke kriterijume jer su Jelići od prvog do poslednjeg Srbi i to iz Crne Gore i to Vasojevići.

Ali eto, to je taj politički trenutak u Cro da je tamo najgora uvreda za nekog reći da je Srbin. Marketinški ie i psihološki to jako dobro odrađeno, tako se deca Srba deklarišu kao Hrvati pa uzimaju katoličanstvo (ako njihovi roditelji već nisu uzeli) i na kraju slve oluju i slušaju Tompsona i tako…

Jad i beda savremenog srpskog naroda. Tuga.

A inače, na slici, dvoje sportista koji, nažalost nisu u istoj državi i nisu ni svesni da su skoro pa brat i sestra.

gringo

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

Sasa

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.
(Perfect Storm, 28. jul 2021 22:27)

Da ostali bi, kao sto su ostali oni iz Jasenovca. Mozda bi i pokazali da su neduzni , ali vec imaju iskustva. Hvala ne........

пуцко

pre 2 godine

Е Ноле брате ово ти није требало. Ниси ни ти крив, јер сам сигуран да се не би сликао са њом да си знао шта је изјавила тај дан о Олуји.

qw.

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...
(Japanski car, 28. jul 2021 21:40)

Odlazak srpskog stanovništva iz svojih kuća je ljudska tragedija i trauma, potpuno jednaka tragediji i traumi oko 220.000 Hrvata i ostalog nesrpskog stanovništva kada su 1991. godine iz svojih kuća protjetali iz tzv. RSK i bili u prognaništvu sve do 1995.

Već za vrijeme oluje ljudi su shvatili da su sve te godine bili u zabludi i da im za to nije kriva Hrvatska, nego Milošević. Shvatili su da su bili vođeni pogrešnom politikom i da se u njihovo ime svašta radilo. Isto tako svi srpski političari i ideolozi, ili barem njihov dominantni dio, svoju priču o ratu započinju s kolovozom 1995. Kao, bilo je prije toga sve u redu, mirno i legitimno, i onda su hrvatske vlasti iz čista mira odlučile i napale tzv. Krajinu.

Evo ko ih je protjerao. Imali su dva letka Ministarstva obrane tzv RSK koje su dijelili vojnici. U prvom je pisalo: "zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne odbrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Benkovac- Žegar – Srb“. A u drugom."Zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne obrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Knin-Plavno-Lička Kaldrma.“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.

KukoljMedalja

pre 2 godine

Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa njihovim sportistima. Njega nikada niko nije prvi podrzao. Kada je dao podrsku njihovim fudbalerima u Rusiji, oni su nazad odgovorili “a stvarno, pa onda i mi za njega navijamo”. To forsiranje bratstva i jedinstva sa njima je preslo sve granice.

Lokator

pre 2 godine

Vidim ovde na portalu neke Hrvate koji opravdavaju i slave proterivanje i ubijanje tokom oluje preko 200000 Srba.Lepo ste vaspitani nema šta,kulturni milina vas slušati.To vam iz kuće ide.

glukozamin

pre 2 godine

Meni ova fotografija nije "l(ij)epa". Naprotiv, uopšte mi se ne sviđa, jer vidim našeg Novaka sa hrvaticom koja jedva čeka da osvajanje zlatne medalje proslavi u okviru proslave oluje. Razumem Novaka, on je dobronameran, ali bi trebao i malo šire da vidi stvari.

011BRE

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.

Hentreal

pre 2 godine

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.
(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Njega cuvaju za 5 EUR. Veruju da je iz okoline Varazdina. A koga oni da stave? Tonija Kukoca?

igy

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.

Wert

pre 2 godine

Perfect Storm

Najmanje trecina od tih 200,000 proteranih su sada u Kanadi, Americi, Australiji i ostalim visoko razvijenim državama. Imaju plate 3 puta vece od Vase prosečne plate a oni sa završenim fakultetima i puno, puno vece. Snalažljivi su, mnogi već imaju svoje privatne biznise i firme. Letuju po Havajima, Dominikanskoj republici, Kankunu, Maldivima .,.. dok vi vase slobodno vreme provodite po srpskim sajtovima 😉

Dubrovnik

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati

Ja normalan

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.

yosemite sam

pre 2 godine

(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Pogresan primer. Zasto? Napoleon je sa Korzike, a tamo zive, prema naucnim podacima, najblizi genetski rodjaci Srba i Hrvata (Y hromozom isti, znaci isti muski predak). A posto su Hrvati Srbi, znaci Korzikanci, pa samim tim i Napoleon, isto su takodje Srbi.

Bilo, ponovilo se, a izgleda opet ce

pre 2 godine

Matea je klasican primer ustase. Druzi se sa Milicom Mandic, bila joj u stanu, fotka se sa Novakom (ima i fotku sa uramljenim Pavelicem u pozadini), a sutra bi im oboma porazbijala glave maljem, bez da trepne!!!

Ja

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?

filip

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.

S

pre 2 godine

Šta zna Matea o Oluji? Ono što je odrastanjem u HR naučila, šta zna njena generacija mladih u Srbiji - ono što su naučili u Srbiji. Je li treba da im sudimo zato što su odrastali svako uz skrojenu nacionalnu istinu? Jesu li oni krivi za to?
Čitave generacije su nakon raspada i ratova odrastale svako u svoja četiri istorijska zida i sad mi kao se nešto ljutimo i durimo jer mi znamo istinu, opet svako svoju.
A medije treba da je sramota što žive od priča koje samo doprinose tome da netrpeljivost i dalje tinja.

Žikica-prva puška Srbije

pre 2 godine

Problem je što Novak ne prati svačije izjave i ne zna za to oko Oluje, a i nije takav da bi odbio devojku kada ga pita za foto.
Za Oluju njoj na čast a u nama što smo to dozvolili.

@c72

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!

Nenad

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)


Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

uros

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.
(filip, 28. jul 2021 23:04)

Otac joj preneo ljubav prema "domovinskom ratu",bio branitelj,branio domovinu od njenih stanovnika,mahom staraca i dece...

Dubioza

pre 2 godine

Ljudi, oni slave bogaćenje, otimanje imovine, naravno da to njoj koja je iz Knina odgovara. Ali da može da bude tako podmukla i to izjavi javno me čudi! Zato Srbi iz Hrvatske i BiH s njima retko šta žele jer ih poznaju. Da ne grešim dušu, imam i ja nekoliko drugara Hrvata, nisu svi baš ovakvi ali jeste većina. Ja samo želim da novine i portali prestanu o njima da pišu, da ne prenose tekstove jedni od drugih jer me ne zanima i hoću da pratim sport bez tih tema, politika me ne zanima mnogo ali moram znati neke osnovne stvari koje se dešavaju u svetu. Ovakvi tekstovi nam narušavaju mir i donose štetu. Ne zanima me hrvatska osvajačica medalje. Hoću o našima više tekstova. Recimo nema niti jedan o Ivani Španović, kako je ona, šta se dešava, u kakvoj je formi, koliko je poslednji put skočila… Voleo bih više pozitivnih vesti!

Iznogoud

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju

Oluja

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Tog datuma slavimo oslobađanje trećine hrvatskog teritorija i završetak rata.

Zagor

pre 2 godine

Samo neka ona po novinama glasno i jasno izjavljuje kako jedva čeka da ode u Knin na proslavu Oluje. Džaba ti medalja, džaba ti slikanje sa Đokovićem, kada si tako naivna i indoktrinirana, a nisi ni bila rođena, kada je bio rat.

Zoran

pre 2 godine

Ovoga je Kirijos provalio i to bez greske.
Da budemo iskreni, svaki normalni Srbin vidi da je Nole uvlakac. Decko umire od zelje da ga svi vole, a to pokazuje da ima odredjene probleme psiholoske prirode, ali ja o tome necu ovde. Kod njega je sve usiljeno, preterano, bez mere i zrelosti.
Svaka cast za tenis, ali sve ostalo je katastrofa.

havarija

pre 2 godine

Mi iz Juge dokazano znamo da se bijemo, evo i medalje dobijamo za to.

Ajmo sad nakon toga, a može i umesto toga, da malo među sobom širimo kulturu, toleranciju, saradnju, ljubav...

virdzil

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.
(MatijaBg, 28. jul 2021 22:46)

Bez Srba ne bi bilo danasnjih granica Hrvatske, Hrvati su se borili za Dalmaciju u Italiji. Eto 1991. u Kninu je zivelo 10.000 Srba i jedno 1.000 Hrvata, 2001. u Kninu zivi 1.000 Srba i 10.000 Hrvata. Ajde objasni ti meni kako ko sta dozivljava...

Odur

pre 2 godine

Slikaju se oni svi, samo što Đokovića novine hoće da objave jer slični meni i ja čitamo sve što je vezano za Đokovića
Ponosni Nolovac

MatijaBg

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.

mateo

pre 2 godine

ona jedva ceka da proslavi oluju, hoce i on sa njom na proslavu?
(dux, 28. jul 2021 21:28)



pa hrvati su i naravno da ce zajedno da proslave pobjedu tj oluju.

Zlatka i Zlatko

pre 2 godine

Hrvatica i poluHrvat.
Hrvatica i poluCrnogorac.
Hrvatica i naturalizirani Srbin.
Šta je tu čudno?
Uspješni ljudi su normalni i prijateljski, a neuspješni su puni mržnje i nacionalizma. Nacionalizam im dođe kao nadomjestak za lične frustracije i neuspjehe. Žele tuđe uspjehe da preuzmu na sebe. Nacionalisti su tragičari i nesretnici.

Jelic

pre 2 godine

Ostavite devojku na miru šta vam je ona skrivila
Preziva se kako se preziva i zato mora da bude veći katolik od pape, i dva puta veći Hrvat od Hrvata iz Zagorja
Porodice Jelić su iz okoline Ribnika sa planine Manjača u BiH

Mr. Max

pre 2 godine

Politika i sport nemaju veze. Ovde se piše kako ona slavi Oluju što i meni nije drago ali bi jako voleo da mi posle svega iz 90tih imamo šta da slavimo.
Sigurno je devojka izrazila želju da se slika sa šampionom a on kao pristojan mladić sigurno to ne bi odbio a zaboravljamo da mu je Ivanišević trener.

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

grupni_flex

pre 2 godine

"Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Sva djeca cijelog svijeta (i "cele vadione") su vaša. Svi, svuda, zauvijek i oduvijek su Srbi.

Vlada

pre 2 godine

Čovek se slikao sa stotinama sportista, mislite li da za svakog od njih zna šta je ko kad gde izjavio, saberite se. Nije nikoga podržao u njihovim stavovima, samo je bio ljubazan toliko da se fotografiše.

Eugen

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Kako je mucno i glupo to vecito srpsko dokazivanje hrvatima da nisu hrvati vec Srbi. Cak i da jesu Srbi, ali oni o tome ne zele nista da cuju, mislis li ti da ce tvoje kokodakanje o tome kako je Jelic srpsko prezime da natera ovo kako ti kazes "nase dete" da razmisli i ne ode u Knin na proslavu godisnjice proterivanja 250.000 Srba iz Krajine. Nece svakako.

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja njih u stvari jako zalim zamislite da sav zivot neko vas uci da su srbi agresori a da su hrvati oslobodioci i kako je oluja nesto najlepse sto se u hrvatskoj desilo a ne znajuci koliko je ljudi nestalo u toj istoj oluji niko im nije rekao. Slika ko slika neka se slika moje se dete pored sahovnice slikati nece a sve uspehe hrvatske dece postujem.stihijski nikada necu pljuvati po nicijoj muci i nicijem uspehu.

LondonCalling

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...

starmo

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!


Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?

rajko

pre 2 godine

Rodjeni, voli, ljubi, velicaj, raduj se zbog svog naroda, pa nema nista lepse na kraju.. ali takodje odrasti I nauci da ljudi imaju pravo da izraze soja osecanja I pripadnosti..a to se MORA postovati.. nista nisi vise srbin ako radis suprotno, samo se svrstavas medju zatucane.

pojma nemam

pre 2 godine

@Al će biti ribanja od Jelene.... Pa kako se sa nekim Kiparskim dizačem tegova nisi slikao ?.....
(Bojan, 28. jul 2021 21:40)

Pa to nije stavio na FB. Ne boj se, nije No1e naivan

Zvecarkica

pre 2 godine

Kako se lozim na brastva i jedinstva i krivo mi je do bola sto nisam zivela tad da moze na hrvacke obale kao da je domaca nego se sad mora do Dubaia leteti. Njen deda jeste mozda klao srbe ali sto je to sad vazno i zasto ponovo nasionalizam?? Mozda ona hoce da zakolje drugachije nasheg heroa ako me razumete. Zivela Srbia

Mića

pre 2 godine

Misliš to je vi zovete “hrvatskom Milicom Mandić” il ste to sad izmislili, jer je tamo sigurno niko tako ne zove. Ja jedva da i znam ko je Milica Mandić van olimpijada.

bp

pre 2 godine

E Novače Novače
I ja bih voleo da idem na Hr primorje ali Jasenovac, Lepoglava, oluja me stalno opominju ko su nam susjedi
ah da a sada i Teslu bi da prisvoje

Perfect Storm

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.

Mladen

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

Gulanfer

pre 2 godine

@Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47) Da li je realno da postoje ovakvi sub-oblici u 3. deceniji 21. veka?

bokelj

pre 2 godine

jugoslavija je slavila oslobodjenje a to oslobodjenje je placeno protjerivanjem 500000 Italijana iz Istre i 400000 Folksdojcera iz Vojvodine. Da li su se Njemci i Talijani bunili zbog nase proslave pobjede. Dakle proslava pobjede u Oluji ne znaci proslavu protjerivanja

комша

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.

Japanski car

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.

Japanski car

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Postoji naziv u našem narodu za ljude koji se prave da ne vide nešto što je očigledno...Slepac.

Japanski car

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...

kurtone

pre 2 godine

Nekad davno krvavi ratovi su prekidani da bi se odigrale olimpijske igre, to je duh olimpijaca i mnogi u ovom regionu zadojeni mrznjom ne mogu shvatiti pojam sporta,, sport spaja ljude,, morate shvatiti da je kosovski boj zavrsen i da cetnici i partizani vise nisu aktuelni!, Bravo Matea i Novak

Закржљала расо

pre 2 godine

Тако се и Чилић сликао с Нолетом па онда отишао да прослави уз Томсона, а Нолета испред скупштине чекао ТАП011... И због тог сам и поносан на њега!

my way

pre 2 godine

Дотична је рекла да жели свој дочек да споји са прославом Олује јер је Олуја за њу посебан догађај, тако да толико о томе... обашка што се није ни родила тада.

marko

pre 2 godine

Samo sto nam taj mladi i slatki devojcurak koji se slika a Djokovicem a pre nekog vremena i sa zlatnom medaljom iz Londona Milice Mandic zeli "spojiti docek sa proslavom Oluje" kako sama kaze.
Dosta vise sa jugoslovenstvom i tim zabludama.

Јабучило

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?

grupni_flex

pre 2 godine

Za sve ljubitelje "proslava", dresova i ostalog, pogledajte fotografiju malo bolje. Cura je u kutu stavila sliku dvije zlatne medalje. Capiche ?

Rust

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Rust

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Јабучило

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?

my way

pre 2 godine

Дотична је рекла да жели свој дочек да споји са прославом Олује јер је Олуја за њу посебан догађај, тако да толико о томе... обашка што се није ни родила тада.

marko

pre 2 godine

Samo sto nam taj mladi i slatki devojcurak koji se slika a Djokovicem a pre nekog vremena i sa zlatnom medaljom iz Londona Milice Mandic zeli "spojiti docek sa proslavom Oluje" kako sama kaze.
Dosta vise sa jugoslovenstvom i tim zabludama.

Закржљала расо

pre 2 godine

Тако се и Чилић сликао с Нолетом па онда отишао да прослави уз Томсона, а Нолета испред скупштине чекао ТАП011... И због тог сам и поносан на њега!

Japanski car

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Postoji naziv u našem narodu za ljude koji se prave da ne vide nešto što je očigledno...Slepac.

Japanski car

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...

Japanski car

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.

filip

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.

Wert

pre 2 godine

Dubrovnik

Zašto bi ona njemu zamerala Dražu Mihailovića kad je Draža u Americi, Engleskoj, Kanadi i ostalim razvijenim državama priznat kao antifašista. Hiljade pripadnika njegovog pokreta je našlo utočište u tim državama. I dan danas tamo imaju svoja udruzenja, Draža ima spomenike u svim tim državama, itd.
Ovi vasi su problem. Oni nisu mogli u civilizovane i uredjene države pa su morali u raznorazne banana i mafijaške države da beže posle II svetskog rata.

011BRE

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.

комша

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.

sm

pre 2 godine

@:D

Imao sam informacije iz prve ruke, posto mi je brat otisao na redovno odsluzenje vojnog roka u Vukovar, kako ste poceli sa slovenackim scenarijem iskljucenja vode i struje u kasarni i napadima. Ostalo znam od familije iz Like, i o '41-oj i o '91-oj i Srema o '41-oj. Znate i vi, samo se pravite blesavi!

glukozamin

pre 2 godine

Meni ova fotografija nije "l(ij)epa". Naprotiv, uopšte mi se ne sviđa, jer vidim našeg Novaka sa hrvaticom koja jedva čeka da osvajanje zlatne medalje proslavi u okviru proslave oluje. Razumem Novaka, on je dobronameran, ali bi trebao i malo šire da vidi stvari.

KukoljMedalja

pre 2 godine

Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa njihovim sportistima. Njega nikada niko nije prvi podrzao. Kada je dao podrsku njihovim fudbalerima u Rusiji, oni su nazad odgovorili “a stvarno, pa onda i mi za njega navijamo”. To forsiranje bratstva i jedinstva sa njima je preslo sve granice.

Wert

pre 2 godine

(:D

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.

bp

pre 2 godine

E Novače Novače
I ja bih voleo da idem na Hr primorje ali Jasenovac, Lepoglava, oluja me stalno opominju ko su nam susjedi
ah da a sada i Teslu bi da prisvoje

Јабучило

pre 2 godine

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.
(Ja normalan, 28. jul 2021 23:47)

Срби нису почели рат, а ти веруј у шта хоћеш.

Žikica-prva puška Srbije

pre 2 godine

Problem je što Novak ne prati svačije izjave i ne zna za to oko Oluje, a i nije takav da bi odbio devojku kada ga pita za foto.
Za Oluju njoj na čast a u nama što smo to dozvolili.

starmo

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!


Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?

Nenad

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)


Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

vilkins

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati
(Dubrovnik, 28. jul 2021 23:23)

Hercegovac je Djokovic, i ti si u Dubrovnik iz Hercegovine dojahao.

Vlada

pre 2 godine

Čovek se slikao sa stotinama sportista, mislite li da za svakog od njih zna šta je ko kad gde izjavio, saberite se. Nije nikoga podržao u njihovim stavovima, samo je bio ljubazan toliko da se fotografiše.

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja njih u stvari jako zalim zamislite da sav zivot neko vas uci da su srbi agresori a da su hrvati oslobodioci i kako je oluja nesto najlepse sto se u hrvatskoj desilo a ne znajuci koliko je ljudi nestalo u toj istoj oluji niko im nije rekao. Slika ko slika neka se slika moje se dete pored sahovnice slikati nece a sve uspehe hrvatske dece postujem.stihijski nikada necu pljuvati po nicijoj muci i nicijem uspehu.

istina

pre 2 godine

A da hrvati priznaju da je vojska Republike Srpske spasila 10.000 hrvata od najezde muslimanskih snaga u srednjoj bosni, Žepce i okolina, učestvovao sam u tome i ponosan sam što sam kao Srbin i pripadnik VRS spasio te ljude, pozdrav svim Hrvatima iz srednje bosne!!!!!!

Јабучило

pre 2 godine

Засад су Србија, Хрвстска и ткзв. Косово узели медаље у тучи и пуцању!
(Никша, 28. jul 2021 21:34)

И уличном баскету :)

Eugen

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Kako je mucno i glupo to vecito srpsko dokazivanje hrvatima da nisu hrvati vec Srbi. Cak i da jesu Srbi, ali oni o tome ne zele nista da cuju, mislis li ti da ce tvoje kokodakanje o tome kako je Jelic srpsko prezime da natera ovo kako ti kazes "nase dete" da razmisli i ne ode u Knin na proslavu godisnjice proterivanja 250.000 Srba iz Krajine. Nece svakako.

Wert

pre 2 godine

(S,

Izvini, ali da nije to malo naivno razmišljanje?

Nadji na you tube snimak RTRS gde su pravili anketu u Hrvatskoj na temu ko je najviše stradao u Jasenovcu i 90% Hrvata јe izjavilo da su Hrvati najviše stradali u Jasenovcu. To je bolesno i monstruozno.
Ne uporedjujuci zlocine ajde mi nadji jednog jedinog Srbina ko je nekad negde izjavio da su u Srebrenici ubijeni Srbi?

Tako da ipak nismo isti i ta razlika mora uvek da postoji.

igy

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.

Miki

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, profesor Baltazar. On je ceo vaš!

Batman

pre 2 godine

Ne znam... iskreno mislim da slika nikog nije odusevile, ni Srbe a ni one nerazvijene Srbe sa kockicama. Ne treba da se mesamo nikako jedni sa drugima, nikada vise!

Ja

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?

sturmmann

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.

bokelj

pre 2 godine

jugoslavija je slavila oslobodjenje a to oslobodjenje je placeno protjerivanjem 500000 Italijana iz Istre i 400000 Folksdojcera iz Vojvodine. Da li su se Njemci i Talijani bunili zbog nase proslave pobjede. Dakle proslava pobjede u Oluji ne znaci proslavu protjerivanja

Dubioza

pre 2 godine

Ljudi, oni slave bogaćenje, otimanje imovine, naravno da to njoj koja je iz Knina odgovara. Ali da može da bude tako podmukla i to izjavi javno me čudi! Zato Srbi iz Hrvatske i BiH s njima retko šta žele jer ih poznaju. Da ne grešim dušu, imam i ja nekoliko drugara Hrvata, nisu svi baš ovakvi ali jeste većina. Ja samo želim da novine i portali prestanu o njima da pišu, da ne prenose tekstove jedni od drugih jer me ne zanima i hoću da pratim sport bez tih tema, politika me ne zanima mnogo ali moram znati neke osnovne stvari koje se dešavaju u svetu. Ovakvi tekstovi nam narušavaju mir i donose štetu. Ne zanima me hrvatska osvajačica medalje. Hoću o našima više tekstova. Recimo nema niti jedan o Ivani Španović, kako je ona, šta se dešava, u kakvoj je formi, koliko je poslednji put skočila… Voleo bih više pozitivnih vesti!

Ehm

pre 2 godine

Nešto sam naučio iz ovih komentara. Da su svi Jelići Srbi i da su svi iz jednog sela u Crnoj Gori. A svi ostali iz jednog zaseoka u BiH. A preostalih 100% Jelića je iz mjesta Jelići iz Srbije. Blago vama.

Mladen

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(

Bilo, ponovilo se, a izgleda opet ce

pre 2 godine

Matea je klasican primer ustase. Druzi se sa Milicom Mandic, bila joj u stanu, fotka se sa Novakom (ima i fotku sa uramljenim Pavelicem u pozadini), a sutra bi im oboma porazbijala glave maljem, bez da trepne!!!

MatijaBg

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.

Lokator

pre 2 godine

Vidim ovde na portalu neke Hrvate koji opravdavaju i slave proterivanje i ubijanje tokom oluje preko 200000 Srba.Lepo ste vaspitani nema šta,kulturni milina vas slušati.To vam iz kuće ide.

:D

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.

Zlatka i Zlatko

pre 2 godine

Hrvatica i poluHrvat.
Hrvatica i poluCrnogorac.
Hrvatica i naturalizirani Srbin.
Šta je tu čudno?
Uspješni ljudi su normalni i prijateljski, a neuspješni su puni mržnje i nacionalizma. Nacionalizam im dođe kao nadomjestak za lične frustracije i neuspjehe. Žele tuđe uspjehe da preuzmu na sebe. Nacionalisti su tragičari i nesretnici.

mateo

pre 2 godine

ona jedva ceka da proslavi oluju, hoce i on sa njom na proslavu?
(dux, 28. jul 2021 21:28)



pa hrvati su i naravno da ce zajedno da proslave pobjedu tj oluju.

Miki

pre 2 godine

"Doček u selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista", rekla je Jelićeva i oduševila hrvatsku

Sa nama se moze ocigledno. Zaboravili smo i genocid nad nama, desetine hiljada dece koji su pobijene, samo zato sto su bili Srbi...

zloco

pre 2 godine

Mesto komentara za maloumne ilitiga budale..izbacite svoje frustracije tamo gde ste ih i zaradili možda če da vam bude lakše...manite se vredanja poštenih ljudi

qw.

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...
(Japanski car, 28. jul 2021 21:40)

Odlazak srpskog stanovništva iz svojih kuća je ljudska tragedija i trauma, potpuno jednaka tragediji i traumi oko 220.000 Hrvata i ostalog nesrpskog stanovništva kada su 1991. godine iz svojih kuća protjetali iz tzv. RSK i bili u prognaništvu sve do 1995.

Već za vrijeme oluje ljudi su shvatili da su sve te godine bili u zabludi i da im za to nije kriva Hrvatska, nego Milošević. Shvatili su da su bili vođeni pogrešnom politikom i da se u njihovo ime svašta radilo. Isto tako svi srpski političari i ideolozi, ili barem njihov dominantni dio, svoju priču o ratu započinju s kolovozom 1995. Kao, bilo je prije toga sve u redu, mirno i legitimno, i onda su hrvatske vlasti iz čista mira odlučile i napale tzv. Krajinu.

Evo ko ih je protjerao. Imali su dva letka Ministarstva obrane tzv RSK koje su dijelili vojnici. U prvom je pisalo: "zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne odbrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Benkovac- Žegar – Srb“. A u drugom."Zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne obrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Knin-Plavno-Lička Kaldrma.“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.

Nenad

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Siguran sam da Novak provodi veći deo svog slobodnog vremena proučavajući izjave hrvatskih sportista po lokalnim medijima... Svako, svojim delima, govori o sebi. Vrhunski sportisti pogotovu. Setite se Parlova:"Kako da budem nacionalista, pa ja sam prvak sveta?!"

kurtone

pre 2 godine

Nekad davno krvavi ratovi su prekidani da bi se odigrale olimpijske igre, to je duh olimpijaca i mnogi u ovom regionu zadojeni mrznjom ne mogu shvatiti pojam sporta,, sport spaja ljude,, morate shvatiti da je kosovski boj zavrsen i da cetnici i partizani vise nisu aktuelni!, Bravo Matea i Novak

LondonCalling

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...

:D

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.
(sturmmann, 29. jul 2021 00:51)

A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?

glukozamin

pre 2 godine

Oduševili? Koliko je oduševljenje može se videti po komentarima.
Uostalom kako da budem oduševljen nekom koja je toliko oduševljena "olujom". I kakve veze osvajanje medalje ima sa tom proslavom? Ako joj je to marketinški potez ima i čime da se diči. I još nešto, dali ste čuli još nekog sportistu na OI da u izjavama o osvojenoj medalji upliće politiku.
Novaku ovo nije trebalo, uredu je to što je hrvatica, ali njene izjave o proslavi... užas!

SB

pre 2 godine

“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.
(qw., 28. jul 2021 23:43)

Ne znam ko je potpisao i naredio, bila sam srednjoškolka, ali se sećam ujakove priče koji se vratio živ i zdrav, a sedeo je u nekom rovu kod Vukovara, i pričao nam je da su čekali naređenje koje je po njegovim rečima stiglo u ponoć i naređenje je glasilo povlačenje. Sa njima je krenuo i narod.
U odbranu mog ujaka moram da kažem da su ga mobilisali, nije se busao da ide u rat. Kao što su mnoge mlade, tek stasale momke jurili po gradu, čekali ih ispred kuće danima, mnogi su se krili, a neki koji nisu uspeli da im zbrišu su se vraćali u limenim sanducima. Onda su Valjevci dezertirali, proglasili su ih izdajnicima i terali ih pred vojni sud. Iz ove perspektive, ja sam ponosna na njih što su dezertirali.

Gulanfer

pre 2 godine

@Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47) Da li je realno da postoje ovakvi sub-oblici u 3. deceniji 21. veka?

Mića

pre 2 godine

Misliš to je vi zovete “hrvatskom Milicom Mandić” il ste to sad izmislili, jer je tamo sigurno niko tako ne zove. Ja jedva da i znam ko je Milica Mandić van olimpijada.

gringo

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

Barker

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.

Guns N Roses

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!
(@c72, 28. jul 2021 23:52)

Greg Popovich je sam sebe nazvao ludim Srbinom.

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

Sasa

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.
(Perfect Storm, 28. jul 2021 22:27)

Da ostali bi, kao sto su ostali oni iz Jasenovca. Mozda bi i pokazali da su neduzni , ali vec imaju iskustva. Hvala ne........

Wert

pre 2 godine

Perfect Storm

Najmanje trecina od tih 200,000 proteranih su sada u Kanadi, Americi, Australiji i ostalim visoko razvijenim državama. Imaju plate 3 puta vece od Vase prosečne plate a oni sa završenim fakultetima i puno, puno vece. Snalažljivi su, mnogi već imaju svoje privatne biznise i firme. Letuju po Havajima, Dominikanskoj republici, Kankunu, Maldivima .,.. dok vi vase slobodno vreme provodite po srpskim sajtovima 😉

Perfect Storm

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.

uros

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.
(filip, 28. jul 2021 23:04)

Otac joj preneo ljubav prema "domovinskom ratu",bio branitelj,branio domovinu od njenih stanovnika,mahom staraca i dece...

kio

pre 2 godine

Vlasti su započele ekshumaciju masovne grobnice u općini Gornje Selište, koja sadrži desetine srpskih žrtava ubijenih nakon vojne operacije Oluja, u kolovozu 1995. godine.

Nakon Oluje, ubijeno je 600 uglavnom starijih srpskih civila

Odmah nakon operacije, hrvatske su snage iskopale masovne grobnice u okviru tzv. „čišćenja terena“.

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

Hr

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)

@
Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.

Marinero

pre 2 godine

Novak se sikao sa Hrvaticom koja slavi Oluju. So what? Hrvatska je tom akcijom uvela red na cijeli svoj teritorij i nitko ne slavi odlazak tamošnjih srpskih civila. Čemu čuđenje, ovdje gadite narod iz kojega je potekla majka čovjeka koji vam je najsvjelija točka u sportskom, pa skoro i svakom drugom smislu. I ne, neću valjda morati da slušam kako je Novakova majka Slovakinja, Čehinja, Slovenka, sve... samo da ne bude Hrvatica. Tako samo dodatno tonete...

krajisnik

pre 2 godine

Sta ona zna o oluji, to je praznik koji se euforicno slavi od kada zna za sebe, nesto kao nova godina,svi se vesele. Inace ja se prezivam Jelic i cisti sam Srbin iz Krajine proteran olujom. Ima selo kod Gline sve su Jelici cisti Srbi, porijeklom iz C. Gore kod Bijelog Polja ,gde ima selo Jelica. Tata mi kaze da smo negdje od Krusevca se spustili u CG ,pa odatle jedan dio kod Splita gde isto ima selo Jelica. Drugi dio otisli u vojnu krajinu kod Gline i odatle ko zna. U NDH nas je dosta pokrsteno a ovi sto su ostali poslje 1995 su prihvatili da su hrvati pogotovo mladi , jer im je bilo nemoguce da se uklope ako su Srbi. Pevacica Lorde je Jelic, majka joj je Sonja porijeklom iz dalmacije.

srbin

pre 2 godine

Matea Jelić jedva čeka proslavu Oluje. Tako je rekla. Novak baš nema kriterijume.
(dakle.., 28. jul 2021 21:30) 

Covek se slika sa svima, ne moze da povata vise ni sta ljudi sve izjavljuju, ljudi ga jure za slikanje, bukvalno trce za njim da se slikaju.

Njenu izjavu treba shvatiti kao nesto o cemu joj je pricano od samog rodjenja, proterani su "okupatori" i Vojska RSK iz Knina i Krajine, oslobodjen je njen grad i njena drzava. Zato nista cudno. Pa Srbi slave Mladica koji ama bas nista dobro nije doneo Srbiji i srpskom narodu.

Prijatelj

pre 2 godine

Hajde malo proguglajte,
“Majka Novaka Đokovića je HRVATICA”
Otac je CRNOGORAC, da je Novak ponosan na Hrvate je normalno, jer je isto hrvatskih gena.
Da se izjašnjava i nastupa za Srbiju to je u redu, ali dapače i da voli i Hrvate to je normalno, pa nemože mrzit svoju majku i njeno porijeklo.

Lijep pozdrav

grupni_flex

pre 2 godine

"Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Sva djeca cijelog svijeta (i "cele vadione") su vaša. Svi, svuda, zauvijek i oduvijek su Srbi.

virdzil

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.
(MatijaBg, 28. jul 2021 22:46)

Bez Srba ne bi bilo danasnjih granica Hrvatske, Hrvati su se borili za Dalmaciju u Italiji. Eto 1991. u Kninu je zivelo 10.000 Srba i jedno 1.000 Hrvata, 2001. u Kninu zivi 1.000 Srba i 10.000 Hrvata. Ajde objasni ti meni kako ko sta dozivljava...

sizofren

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)

Okupirani 1945, pa 50 godina kasnije krenuli da se "oslobadjaju".

RATM

pre 2 godine

Rekla je tacno ono sto je trebala da kaze Rvatima da bi postala popularna. Treba jos samo da se skine gola i stavi te fotke na Instagram, i to je to. Instant bitch.

Ja iz EU

pre 2 godine

Nole je više Hrvat nego Srbin. To znate i vi samo se pravite pametni.

Da je Đoković Srbin, bio bi kao i vi. Veoma neuredan s bradom.
Nosio bi opanke, svirao frulu, pekao rakiju, pravio ajvar
i računao vreme po starom kalendaru.

Ja normalan

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.

kio

pre 2 godine

slikala se sa djokovicem pa onda brze bolje da se pohvali sa proslavom oluje. dobro da zapamtimo.
sta da kazu njene koleginice mandic i ova nasa druga bogdanovic. samu sebe pokopava.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?
(Ja, 28. jul 2021 23:56)

Svakako, uradili ono što je Sloba hteo 1998 kada je konstitutivni narod kod nas prevršio meru. Zbog Slobine loše spoljne politike i katastrofalnog preračunavanja, mi nismo uspeli da ostvarimo ono što Hrvatska jeste. Da je bolje kalkulisao i mi bi uspeli isto što i Hrvati.

Bunjevac i Hrvat naravno

pre 2 godine

Čuj, smeta im što Matea slavi Oluju?...Hrvati će uvijek slaviti oslobođenje Hrvatske baš kao što Srbi slave Prvi srpski ustanak. Nitko od vas ne sjeća se više tisuća muslimana koji su morali napustiti knjaževinu u nastanku, a nema više niti džamija koje bi vas na njih podsjećale. Isto vrijedi i za folksdojčere u Vojvodini. Primjera je mnogo, da ne idemo preko Drine u Bosnu i sjetimo se kako je nastala republika Srpska.

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

neutral fe

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet
(samopostovanje, 29. jul 2021 10:55)

tražili ćirilicu, dobili autonomiju, onda hteli da se pripoje srbiji pa kad je puklo onda zavrsili u traktorskim kolonama. a pola traktora ukrali od komšija koje su prethodno isterali.
ništa vi tamošnji srbi niste bili ni bolji ni lošiji od hrvata. to ti porucuje srbin koji zna i srbe i hrvate.

Pera

pre 2 godine

Ako je Matea rekla da jedva čeka proslavu oluje, onda ona baš i nema neke kriterijume jer su Jelići od prvog do poslednjeg Srbi i to iz Crne Gore i to Vasojevići.

Ali eto, to je taj politički trenutak u Cro da je tamo najgora uvreda za nekog reći da je Srbin. Marketinški ie i psihološki to jako dobro odrađeno, tako se deca Srba deklarišu kao Hrvati pa uzimaju katoličanstvo (ako njihovi roditelji već nisu uzeli) i na kraju slve oluju i slušaju Tompsona i tako…

Jad i beda savremenog srpskog naroda. Tuga.

A inače, na slici, dvoje sportista koji, nažalost nisu u istoj državi i nisu ni svesni da su skoro pa brat i sestra.

Oluja

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Tog datuma slavimo oslobađanje trećine hrvatskog teritorija i završetak rata.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Zar vi stvarno mislite da ne bi bilo još ratovanja u ovih poslednjih 26 godina sa Hrvatskom da nije bilo Oluje? Ajde, ali iskreno. Svako malo bi se zapucalo.

A malo kod od komentatora iz Srbije bi stvarno išao tamo da se bori, ponajmanje najglasniji od komentatora ovde. Znamo dobro koliki se procenat regruta iz Beograda odazvao da ide tamo. Taj procenat bi sad bio još manji.

Zoran

pre 2 godine

Ovoga je Kirijos provalio i to bez greske.
Da budemo iskreni, svaki normalni Srbin vidi da je Nole uvlakac. Decko umire od zelje da ga svi vole, a to pokazuje da ima odredjene probleme psiholoske prirode, ali ja o tome necu ovde. Kod njega je sve usiljeno, preterano, bez mere i zrelosti.
Svaka cast za tenis, ali sve ostalo je katastrofa.

пуцко

pre 2 godine

Е Ноле брате ово ти није требало. Ниси ни ти крив, јер сам сигуран да се не би сликао са њом да си знао шта је изјавила тај дан о Олуји.

Conan

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima tj. bilo je (pre te "famozne" Oluje) citavo selo Jelića na reci Zrmanji, par kilometara nizvodno od Zrmanja vrela. Pa sad, kako se uzme, mozda upravo ova izjava potvrdjuje kog je porekla "mala" Matea. Znas ono o Turcima i poturicama...

samopostovanje

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet

Zagor

pre 2 godine

Samo neka ona po novinama glasno i jasno izjavljuje kako jedva čeka da ode u Knin na proslavu Oluje. Džaba ti medalja, džaba ti slikanje sa Đokovićem, kada si tako naivna i indoktrinirana, a nisi ni bila rođena, kada je bio rat.

Jelic

pre 2 godine

Ostavite devojku na miru šta vam je ona skrivila
Preziva se kako se preziva i zato mora da bude veći katolik od pape, i dva puta veći Hrvat od Hrvata iz Zagorja
Porodice Jelić su iz okoline Ribnika sa planine Manjača u BiH

starmo

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

Ja pravim? Znao sam i znam na stotine Srba i gle, niti jednog Jelica niti ih vidjeh cak ni na TV-u.
A Jelic je kod Hrvata cesto da cesce ne moze biti, da ti mama nije Hrvatica kao i ti uostalom.
Ko sad pravi budalu od koga?

Вања Петровић

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Ја на фотографији видим:
1.двоје људи; једну жену и једног мушкарца
2.двоје врхунских спортиса
3.двоје људи који дефинитивно нису учествовали у убијањима током рата на подручју екс Југославије
4.двоје људи који мени лично ништа лоше нису учинили
5.двоје спортиста који представљају своје земље на најбољи начин

Шта ви остали видите, то сам Бог зна. Када би кренули у прошлост, нашло би се доста окрвављених руку и њихових и наших. Довољно сам стара да то знам.

S

pre 2 godine

Šta zna Matea o Oluji? Ono što je odrastanjem u HR naučila, šta zna njena generacija mladih u Srbiji - ono što su naučili u Srbiji. Je li treba da im sudimo zato što su odrastali svako uz skrojenu nacionalnu istinu? Jesu li oni krivi za to?
Čitave generacije su nakon raspada i ratova odrastale svako u svoja četiri istorijska zida i sad mi kao se nešto ljutimo i durimo jer mi znamo istinu, opet svako svoju.
A medije treba da je sramota što žive od priča koje samo doprinose tome da netrpeljivost i dalje tinja.

John

pre 2 godine

Da čovek prvo pročita komentare pomislio bi da su se slikali Šešelj i Branimir Glavaš...
Red Oluje, red Jasenovca, malo prebrojavanja krvnih zrnaca...

A ono ispade sport...

Jožica Mudri

pre 2 godine

(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.
(:D, 29. jul 2021 01:23)

Ubistvo porodice Zec u Zagrebu, porodica Milošević, Pavlović i Čečevac iz Vukovara, Olujić iz Cerne, Radosavljević iz Daruvara, Roknić iz Karlovca, sve porodice likvidirane 1991. ili 1992, eto šta se dešavalo u većim ili manjim gradovima.

Nikola

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...
(LondonCalling, 28. jul 2021 22:31) # Link komentara

A ti si taj!?Informisan i sa nekim znanjem?Stvarno to mislis?

Dubrovnik

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

Ode i Novak

pre 2 godine

Novak je sam izjavio da voli Hrvatsku i da mu ne smeta kada ga nazivaju Hrvatom jer mu je majka Hrvatica. Praktički Novak je i naš tenisač ima naše krvi koliko i srpske.

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.
(igy, 28. jul 2021 23:04)

Sad polako u modu pusta glava, možeš na lepi Jadran da se tamo odmoriš posto te stradanje tvog naroda u poslednjih 100 god mega zamorilo kao pravog malog jugoliberala.

grupni_flex

pre 2 godine

Za sve ljubitelje "proslava", dresova i ostalog, pogledajte fotografiju malo bolje. Cura je u kutu stavila sliku dvije zlatne medalje. Capiche ?

Mr. Max

pre 2 godine

Politika i sport nemaju veze. Ovde se piše kako ona slavi Oluju što i meni nije drago ali bi jako voleo da mi posle svega iz 90tih imamo šta da slavimo.
Sigurno je devojka izrazila želju da se slika sa šampionom a on kao pristojan mladić sigurno to ne bi odbio a zaboravljamo da mu je Ivanišević trener.

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju
(Iznogoud, 28. jul 2021 )

Napoj konja Iznogude, a posle možeš na lepi Jadran. Mentalitet te odaje.

Jugganaut

pre 2 godine

Sta ce covek, ne moze svakog da pita za ime i izgoogla kad gabpitaju da se slikaju.

Mi Srbi smo daleko od savrsenog, osvetoljibivi smo jako i treba reci da smo i mi cinili zlocine, ali Hrvati isto

Хромозом

pre 2 godine

"Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena."
То само доказује да су већина Хрватијанаца покатоличени Срби

Netijak

pre 2 godine

Šta se svi naši slikavaju s ovin Đokovićen? Čovik čita Deretića, ne jede meso i pentra se po bosanskin piramidama s onin redikulon šta glumi Indianu Jonesa.

rajko

pre 2 godine

Rodjeni, voli, ljubi, velicaj, raduj se zbog svog naroda, pa nema nista lepse na kraju.. ali takodje odrasti I nauci da ljudi imaju pravo da izraze soja osecanja I pripadnosti..a to se MORA postovati.. nista nisi vise srbin ako radis suprotno, samo se svrstavas medju zatucane.

@c72

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!

kio

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

kada ste oslobadjali krajeve bilo je nekoliko zlocina od strane obicnih vojnika : ubijali zarobljenike. niko nije procesuiran,niste se ogradili od zlocina. a sad ajte pa slavite

Japanski car

pre 2 godine

Japanski care, za bolest od koje ti boluješ ima leka. Potraži ga. Vidim da je hitno.
(SFSN, 28. jul 2021 22:43)

Požuri na bus za lepi Jadran...Čekaju te tamo da zajedno pojite konje gazdama.

pant-La

pre 2 godine

Na stranu sve, bratstvo i jedinstvo i oluja (njihovo
kucno vaspitanje, dojenje, skolovanje, cura nije bila ni rodjena tada, i svo to izvrtanje činjenica i žmurenja na jedno oko), ono sto sam hteo: cura je kategorija Do 67kg, na slici su skoro iste visine a Nole ravan ko daska :)

Markan

pre 2 godine

Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.
(Hr, 29. jul 2021 00:59) # Link komentara

Objašnjavaš tipu koji misli, da ako je napisao "hahahahaha", da je s time zacementirao točnost onog što tvrdi, jer pobogu, smijeh odaje totalnu sigurnost u njegovu tvrdnju, i ne ostavlja nikakve sumnje.
I ti ideš njemu odgovarati s nekim činjenicama i argumentima?
Pa zar ti nije dovoljno što je ispao onako g..p, jer je vjerovatno svaki Hrvat se nasmijao s "hahahahaha" na njegovu tvrdnju... Kladio bih se, barem 10 Jelića među njima
HAHAHAHAHAHAH

pojma nemam

pre 2 godine

...Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa ...

Oladi o tvom kontanju, CRO posla. Srbi ne kontaju vec razmisljaju i shvataju, bar u nekom procentu

Kopenhagen

pre 2 godine

@istina, Pa spasili ste 10000 Hrvata i time nacinili veliku grešku.
Da ste pustili da Svet vidi da je to bio rat između 3 strana, ne bi sada svi mogli da lazu.

Volim i ja vas

pre 2 godine

Nole je Jugosloven i voli sve nase ljude.
E sad zamislite sa koliko njih se on svakodnevno slika. Verovatno za većinu ni ne zna ko su, a kamoli da prati njihove "izjave".

yosemite sam

pre 2 godine

(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Pogresan primer. Zasto? Napoleon je sa Korzike, a tamo zive, prema naucnim podacima, najblizi genetski rodjaci Srba i Hrvata (Y hromozom isti, znaci isti muski predak). A posto su Hrvati Srbi, znaci Korzikanci, pa samim tim i Napoleon, isto su takodje Srbi.

A. Nevolja

pre 2 godine

Mnogi nisu odusevljeni jer Mateji salju uvredljive, primitivne i kažnjive poruke. Primitivaca nikad nestati. Političari se brinu da ih ne nestane, njeguju ih i hrane jer su to njihovi glasači.

:D

pre 2 godine

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.
(Wert, 29. jul 2021 01:50)

Ako misliš na 800.000 ne znamo, jer to od vas čujemo.

Anonimno

pre 2 godine

Dajte ljudi, Novaka ja Pilić hrvat primio u kucu i posvetio mu sve svoje vrijeme da ga izbrusi za ovo sto je sad. Kad je bio maloljetan i relatuvno nepoznat redovito je dobivao pozivnice na ATP turnire od zagreba do umaga i od uvijek je bio odlicno prihvacen, majka mu je hrvatica, sadasnju trener mu je hrvat koji mu je cak i sparirao dok je bio u pilicevoj akademiji. I on bi se sad morao svega toga odreci zbog vas koji ne mozete vidjeti lijepo u nicemu. "ciste oci zla vidjeti ne moze" ako cete gledati mrznju ima je i u beogradu na svakom koraku, nije do hrvata, do vas je koji tako gledate, jer da nema njih vi biste se vec prebacili na nesto drugo.

Hentreal

pre 2 godine

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.
(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Njega cuvaju za 5 EUR. Veruju da je iz okoline Varazdina. A koga oni da stave? Tonija Kukoca?

Zvecarkica

pre 2 godine

Kako se lozim na brastva i jedinstva i krivo mi je do bola sto nisam zivela tad da moze na hrvacke obale kao da je domaca nego se sad mora do Dubaia leteti. Njen deda jeste mozda klao srbe ali sto je to sad vazno i zasto ponovo nasionalizam?? Mozda ona hoce da zakolje drugachije nasheg heroa ako me razumete. Zivela Srbia

Ante

pre 2 godine

Wert, 29. jul 2021 01:56) # Link komentara

Artuković je izručen iz Amerike. Baš ti je efektan komentar bio, šteta, što ga činjenice ne podržavaju.
Kao što su tog Mihajlovića podržavali svi, dok nisu vidjeli što radi, pa su prebacili podršku Titu, usprskos tome što nisu voljeli komuniste, jasno je bilo da su jedini antifašisti.

beli

pre 2 godine

Komentari su takvi kakvi su a Novak je car.Sve sto radi radi sam niko mu nikad nije npomogao.Ako se tako moze reci duguje samo ocu i majci?

Iznogoud

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju

crush

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)
Mjesto Jelići postoji i u BiH i u Hrvatskoj. Čisto onako da znaš za ubuduće ?

Dilon

pre 2 godine

Novak je normalan i tako treba da se ponasa...sa druge strane, majka mu je hrvatica i nema potrebe da mrzi svoje. Kao dijete iz mijesanog braka, moze odlucit koju ce stranu izabrati, i sto god odabere nije pogrijesio. Problem su oni kojima nitko u familiji nije srbin, a oni su veliki srbi. To su konvertiti koju su prodali vjeru za veceru. Kome ce oni objasnit i koga ce uvjerit da su srbi, a nitko u familiji im nije srbin? Koga bi ja uvjerio da sam kinez, a nitko mi u familiji nije kinez?

sturmmann

pre 2 godine

Citiram: "A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?"

Brojali su ih Hrvati koji su sudjelovali u natjecanju kako bi mogli proglasiti pobjednika. Nakon proglašenja, pobjednik je kazao da mu se "ruka malo oznojila"!

Potom je cijela ekipa natjecatelja i sudionika uopće otišla da se napije, zadovoljna i srećna.

Nadam se da ste zadovoljni učinkovitim odgovorom.

Obavijest za Vas: nismo na "ti".

pojma nemam

pre 2 godine

@Al će biti ribanja od Jelene.... Pa kako se sa nekim Kiparskim dizačem tegova nisi slikao ?.....
(Bojan, 28. jul 2021 21:40)

Pa to nije stavio na FB. Ne boj se, nije No1e naivan

havarija

pre 2 godine

Mi iz Juge dokazano znamo da se bijemo, evo i medalje dobijamo za to.

Ajmo sad nakon toga, a može i umesto toga, da malo među sobom širimo kulturu, toleranciju, saradnju, ljubav...

Simon

pre 2 godine

Devojka je verovatno navedena pitanjima da "ispali" tu izjavu sa jedva čekanjem proslave Oluje da bi istovremeno slavila zlato sa OI na toj proslavi. Pre te izjave se slikala sa Noletom i oduševila Srbe i Hrvate... i tako lepo iz ugla hrvatskih nacionalista- ubila dve muve jedim udarcem. Sramota, ali šta je sramota? Ferštenzi?

Odur

pre 2 godine

Slikaju se oni svi, samo što Đokovića novine hoće da objave jer slični meni i ja čitamo sve što je vezano za Đokovića
Ponosni Nolovac

sturmmann

pre 2 godine

@Вања Петровић

Poštovana gospođo, niste stari toliko da ne možete da usvojite nova znanja iz istorije.

Savetujem Vam da proučite tisućljetnju povijest susjeda, građa je obimna, imate koliko god hoćete fotografija koje je ilustruju.

Šta će te Vi videti u tome, zaista ne znam.

Zoran

pre 2 godine

Poznati Hrvati i osobe hrvatskog podrijetla koji su iz uže Srbije su: glumci Aljoša Vučković, Žarko Radić [3], Milan Štrljić (vratio se u Hrvatsku, kćer Iva Štrljić[4], glumica je ostala u Beogradu), klarinetist Ante Grgin (vratio se u Hrvatsku)[5], šahist Petar Trifunović, nogometaši Vladimir Petrović, Slavoljub Muslin, Stjepan Bobek, Zlatko Čajkovski, Florijan Matekalo, Ivan Ćurković, Franjo Šoštarić, Dragan Mance, Antonio Rukavina, Srđan Mrkušić, plesač Aleksandar Josipović, slikar i dekorater Dragutin Inchiostri Medenjak, operna pjevačica Biserka Cvejić, košarkaš Zoran Maroević, vaterpolisti Vanja Udovičić (rođeno ime Franjo), Ratko Rudić, Vlaho Orlić, pjevač Zlatko Pejaković, botaničar Josip Pančić, povjesničarka Ljubica Štefan, povjesničari Ivan Božić, Jorjo Tadić, glumice Neda Arnerić, Anja Alač (kćer hrvatskog glumca Aleksandra Alača i glumice Vesne Čipčić), filmski kritičar i teoretičar filma Severin Franić i njegova kćer Ana Franić [6], scenarist Siniša Pavić, književnici Antun Šoljan, Gvido Tartalja, književnica Marija Čudina, jezikoslovci Vladimir Anić i Marko Simonović, general JRZ i PZO Zvonimir Jurjević, arhitekti Ivo Kurtović, Mate Bajlon, liječnica Slavka Morić, kazališni kritičar i novinar Feliks Pašić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Jerko Denegri, povjesničar književnosti Nikša Stipčević, fotograf Ivo Eterović[7], sociolog i prevoditelj Aljoša Mimica, atletičari Ivan Gubijan[8], Franjo Mihalić i drugi.

комша

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.

Japanski car

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.

Rust

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Japanski car

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...

Јабучило

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?

Japanski car

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Postoji naziv u našem narodu za ljude koji se prave da ne vide nešto što je očigledno...Slepac.

Perfect Storm

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.

starmo

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!


Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?

MatijaBg

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.

KukoljMedalja

pre 2 godine

Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa njihovim sportistima. Njega nikada niko nije prvi podrzao. Kada je dao podrsku njihovim fudbalerima u Rusiji, oni su nazad odgovorili “a stvarno, pa onda i mi za njega navijamo”. To forsiranje bratstva i jedinstva sa njima je preslo sve granice.

Zlatka i Zlatko

pre 2 godine

Hrvatica i poluHrvat.
Hrvatica i poluCrnogorac.
Hrvatica i naturalizirani Srbin.
Šta je tu čudno?
Uspješni ljudi su normalni i prijateljski, a neuspješni su puni mržnje i nacionalizma. Nacionalizam im dođe kao nadomjestak za lične frustracije i neuspjehe. Žele tuđe uspjehe da preuzmu na sebe. Nacionalisti su tragičari i nesretnici.

mateo

pre 2 godine

ona jedva ceka da proslavi oluju, hoce i on sa njom na proslavu?
(dux, 28. jul 2021 21:28)



pa hrvati su i naravno da ce zajedno da proslave pobjedu tj oluju.

:D

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.
(sturmmann, 29. jul 2021 00:51)

A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?

glukozamin

pre 2 godine

Meni ova fotografija nije "l(ij)epa". Naprotiv, uopšte mi se ne sviđa, jer vidim našeg Novaka sa hrvaticom koja jedva čeka da osvajanje zlatne medalje proslavi u okviru proslave oluje. Razumem Novaka, on je dobronameran, ali bi trebao i malo šire da vidi stvari.

bp

pre 2 godine

E Novače Novače
I ja bih voleo da idem na Hr primorje ali Jasenovac, Lepoglava, oluja me stalno opominju ko su nam susjedi
ah da a sada i Teslu bi da prisvoje

igy

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.

Mladen

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(

bokelj

pre 2 godine

jugoslavija je slavila oslobodjenje a to oslobodjenje je placeno protjerivanjem 500000 Italijana iz Istre i 400000 Folksdojcera iz Vojvodine. Da li su se Njemci i Talijani bunili zbog nase proslave pobjede. Dakle proslava pobjede u Oluji ne znaci proslavu protjerivanja

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

marko

pre 2 godine

Samo sto nam taj mladi i slatki devojcurak koji se slika a Djokovicem a pre nekog vremena i sa zlatnom medaljom iz Londona Milice Mandic zeli "spojiti docek sa proslavom Oluje" kako sama kaze.
Dosta vise sa jugoslovenstvom i tim zabludama.

Wert

pre 2 godine

Dubrovnik

Zašto bi ona njemu zamerala Dražu Mihailovića kad je Draža u Americi, Engleskoj, Kanadi i ostalim razvijenim državama priznat kao antifašista. Hiljade pripadnika njegovog pokreta je našlo utočište u tim državama. I dan danas tamo imaju svoja udruzenja, Draža ima spomenike u svim tim državama, itd.
Ovi vasi su problem. Oni nisu mogli u civilizovane i uredjene države pa su morali u raznorazne banana i mafijaške države da beže posle II svetskog rata.

my way

pre 2 godine

Дотична је рекла да жели свој дочек да споји са прославом Олује јер је Олуја за њу посебан догађај, тако да толико о томе... обашка што се није ни родила тада.

Nenad

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)


Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

Јабучило

pre 2 godine

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.
(Ja normalan, 28. jul 2021 23:47)

Срби нису почели рат, а ти веруј у шта хоћеш.

Jelic

pre 2 godine

Ostavite devojku na miru šta vam je ona skrivila
Preziva se kako se preziva i zato mora da bude veći katolik od pape, i dva puta veći Hrvat od Hrvata iz Zagorja
Porodice Jelić su iz okoline Ribnika sa planine Manjača u BiH

Ja iz EU

pre 2 godine

Nole je više Hrvat nego Srbin. To znate i vi samo se pravite pametni.

Da je Đoković Srbin, bio bi kao i vi. Veoma neuredan s bradom.
Nosio bi opanke, svirao frulu, pekao rakiju, pravio ajvar
i računao vreme po starom kalendaru.

Marinero

pre 2 godine

Novak se sikao sa Hrvaticom koja slavi Oluju. So what? Hrvatska je tom akcijom uvela red na cijeli svoj teritorij i nitko ne slavi odlazak tamošnjih srpskih civila. Čemu čuđenje, ovdje gadite narod iz kojega je potekla majka čovjeka koji vam je najsvjelija točka u sportskom, pa skoro i svakom drugom smislu. I ne, neću valjda morati da slušam kako je Novakova majka Slovakinja, Čehinja, Slovenka, sve... samo da ne bude Hrvatica. Tako samo dodatno tonete...

dux

pre 2 godine

za one koji slave oslobadjanje tzv hrvatske. dalmacija i dubrovnik nikako nisu takozvana hrvatska. nikad nisu bili. vi ste austrougarska izmisljotina. vi ste samo mrznjim zadojeni katolici a nekad bili Srbi. patologija.

:D

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.

Oluja

pre 2 godine

Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)

Tog datuma slavimo oslobađanje trećine hrvatskog teritorija i završetak rata.

Закржљала расо

pre 2 godine

Тако се и Чилић сликао с Нолетом па онда отишао да прослави уз Томсона, а Нолета испред скупштине чекао ТАП011... И због тог сам и поносан на њега!

Zvecarkica

pre 2 godine

Kako se lozim na brastva i jedinstva i krivo mi je do bola sto nisam zivela tad da moze na hrvacke obale kao da je domaca nego se sad mora do Dubaia leteti. Njen deda jeste mozda klao srbe ali sto je to sad vazno i zasto ponovo nasionalizam?? Mozda ona hoce da zakolje drugachije nasheg heroa ako me razumete. Zivela Srbia

Ja normalan

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

По цену да будем "затуцан" - шта има да се слика са неким ко отворено подржава Олују?
(Јабучило, 28. jul 2021 21:44)

A na koji je način stvorena RS? Da nije možda cvećem?
Meni njihova oluja ne smeta. Uostalom, pitajte Štrbca ko i zašto je pokrenuo narod.

Ja

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?

Batman

pre 2 godine

Ne znam... iskreno mislim da slika nikog nije odusevile, ni Srbe a ni one nerazvijene Srbe sa kockicama. Ne treba da se mesamo nikako jedni sa drugima, nikada vise!

sm

pre 2 godine

@:D

Imao sam informacije iz prve ruke, posto mi je brat otisao na redovno odsluzenje vojnog roka u Vukovar, kako ste poceli sa slovenackim scenarijem iskljucenja vode i struje u kasarni i napadima. Ostalo znam od familije iz Like, i o '41-oj i o '91-oj i Srema o '41-oj. Znate i vi, samo se pravite blesavi!

filip

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.

gringo

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

LondonCalling

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...

Bilo, ponovilo se, a izgleda opet ce

pre 2 godine

Matea je klasican primer ustase. Druzi se sa Milicom Mandic, bila joj u stanu, fotka se sa Novakom (ima i fotku sa uramljenim Pavelicem u pozadini), a sutra bi im oboma porazbijala glave maljem, bez da trepne!!!

Lokator

pre 2 godine

Vidim ovde na portalu neke Hrvate koji opravdavaju i slave proterivanje i ubijanje tokom oluje preko 200000 Srba.Lepo ste vaspitani nema šta,kulturni milina vas slušati.To vam iz kuće ide.

sturmmann

pre 2 godine

Ustaša Brzica je za jednu noć zaklao 1362 Srba, par stotina manje od drugoplasiranog; apsolutni svetski prvak u klanju ljudi. To je rezultat natjecanja zvanog "SRBOKOLJ" , specifičnog sporta u NDH koji je tako obljubljen u pučanstvu da se to ne da skriti. Uostalom, to je lako proveriti, to su činjenice.

Matea slavi "Oluju". I to je činjenica.

Dovoljno.

qw.

pre 2 godine

Ajde bre više smaraš sa tim hrvatima...Dok se keziš sa njima oni slave proterivanje i ubijanje tvog naroda, tako nije ti dovoljna parola "ne bavim se politikom" da opravda ovo jugo izjednačavanje sa njima...
(Japanski car, 28. jul 2021 21:40)

Odlazak srpskog stanovništva iz svojih kuća je ljudska tragedija i trauma, potpuno jednaka tragediji i traumi oko 220.000 Hrvata i ostalog nesrpskog stanovništva kada su 1991. godine iz svojih kuća protjetali iz tzv. RSK i bili u prognaništvu sve do 1995.

Već za vrijeme oluje ljudi su shvatili da su sve te godine bili u zabludi i da im za to nije kriva Hrvatska, nego Milošević. Shvatili su da su bili vođeni pogrešnom politikom i da se u njihovo ime svašta radilo. Isto tako svi srpski političari i ideolozi, ili barem njihov dominantni dio, svoju priču o ratu započinju s kolovozom 1995. Kao, bilo je prije toga sve u redu, mirno i legitimno, i onda su hrvatske vlasti iz čista mira odlučile i napale tzv. Krajinu.

Evo ko ih je protjerao. Imali su dva letka Ministarstva obrane tzv RSK koje su dijelili vojnici. U prvom je pisalo: "zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne odbrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Benkovac- Žegar – Srb“. A u drugom."Zbog napada ustaške vojske koji očekujemo, a zbog obezbeđenja uslova za izvođenje odsudne obrane NAREĐUJEM: da se celokupno civilno stanovništvo povuče iz rejona borbenih dejstava smerom: Knin-Plavno-Lička Kaldrma.“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.

krajisnik

pre 2 godine

Sta ona zna o oluji, to je praznik koji se euforicno slavi od kada zna za sebe, nesto kao nova godina,svi se vesele. Inace ja se prezivam Jelic i cisti sam Srbin iz Krajine proteran olujom. Ima selo kod Gline sve su Jelici cisti Srbi, porijeklom iz C. Gore kod Bijelog Polja ,gde ima selo Jelica. Tata mi kaze da smo negdje od Krusevca se spustili u CG ,pa odatle jedan dio kod Splita gde isto ima selo Jelica. Drugi dio otisli u vojnu krajinu kod Gline i odatle ko zna. U NDH nas je dosta pokrsteno a ovi sto su ostali poslje 1995 su prihvatili da su hrvati pogotovo mladi , jer im je bilo nemoguce da se uklope ako su Srbi. Pevacica Lorde je Jelic, majka joj je Sonja porijeklom iz dalmacije.

Barker

pre 2 godine

Za Hrvate je "Oluja" legitimna vojno - policijska oslobodilačka akcija, a Vojska RSK je zločinačka paravojska. Pročačkajte hrvatske izvore. Ovčara, Lovas, Struga, Vukovar... Nismo imali informacije šta su "naši" radili :-(
(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.

kurtone

pre 2 godine

Nekad davno krvavi ratovi su prekidani da bi se odigrale olimpijske igre, to je duh olimpijaca i mnogi u ovom regionu zadojeni mrznjom ne mogu shvatiti pojam sporta,, sport spaja ljude,, morate shvatiti da je kosovski boj zavrsen i da cetnici i partizani vise nisu aktuelni!, Bravo Matea i Novak

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja njih u stvari jako zalim zamislite da sav zivot neko vas uci da su srbi agresori a da su hrvati oslobodioci i kako je oluja nesto najlepse sto se u hrvatskoj desilo a ne znajuci koliko je ljudi nestalo u toj istoj oluji niko im nije rekao. Slika ko slika neka se slika moje se dete pored sahovnice slikati nece a sve uspehe hrvatske dece postujem.stihijski nikada necu pljuvati po nicijoj muci i nicijem uspehu.

Pera

pre 2 godine

Ako je Matea rekla da jedva čeka proslavu oluje, onda ona baš i nema neke kriterijume jer su Jelići od prvog do poslednjeg Srbi i to iz Crne Gore i to Vasojevići.

Ali eto, to je taj politički trenutak u Cro da je tamo najgora uvreda za nekog reći da je Srbin. Marketinški ie i psihološki to jako dobro odrađeno, tako se deca Srba deklarišu kao Hrvati pa uzimaju katoličanstvo (ako njihovi roditelji već nisu uzeli) i na kraju slve oluju i slušaju Tompsona i tako…

Jad i beda savremenog srpskog naroda. Tuga.

A inače, na slici, dvoje sportista koji, nažalost nisu u istoj državi i nisu ni svesni da su skoro pa brat i sestra.

kio

pre 2 godine

ovdje baš ima zaboravnih...nitko se ne sjeća razdoblje od maja 91 kada je osnovanana vojska RSK i od koga je naoružana,te njezinih zločina i šta su sve radili do '95..

kada ste oslobadjali krajeve bilo je nekoliko zlocina od strane obicnih vojnika : ubijali zarobljenike. niko nije procesuiran,niste se ogradili od zlocina. a sad ajte pa slavite

grupni_flex

pre 2 godine

"Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Sva djeca cijelog svijeta (i "cele vadione") su vaša. Svi, svuda, zauvijek i oduvijek su Srbi.

Gulanfer

pre 2 godine

@Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47) Da li je realno da postoje ovakvi sub-oblici u 3. deceniji 21. veka?

Wert

pre 2 godine

(:D

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.

Mr. Max

pre 2 godine

Politika i sport nemaju veze. Ovde se piše kako ona slavi Oluju što i meni nije drago ali bi jako voleo da mi posle svega iz 90tih imamo šta da slavimo.
Sigurno je devojka izrazila želju da se slika sa šampionom a on kao pristojan mladić sigurno to ne bi odbio a zaboravljamo da mu je Ivanišević trener.

Bunjevac i Hrvat naravno

pre 2 godine

Čuj, smeta im što Matea slavi Oluju?...Hrvati će uvijek slaviti oslobođenje Hrvatske baš kao što Srbi slave Prvi srpski ustanak. Nitko od vas ne sjeća se više tisuća muslimana koji su morali napustiti knjaževinu u nastanku, a nema više niti džamija koje bi vas na njih podsjećale. Isto vrijedi i za folksdojčere u Vojvodini. Primjera je mnogo, da ne idemo preko Drine u Bosnu i sjetimo se kako je nastala republika Srpska.

Dubrovnik

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati

Nikola

pre 2 godine

Zašto bre?!?
Mani ih se čoveče, šta će ti to?
Oni nam nikada dobro nisu želeli...
Čitam, neko reče "ovo samo zatucanima može da smeta..."
Ne prijatelju, ovo smeta onima koji su informisani, koji ponešto i znaju...
(LondonCalling, 28. jul 2021 22:31) # Link komentara

A ti si taj!?Informisan i sa nekim znanjem?Stvarno to mislis?

Miki

pre 2 godine

"Doček u selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista", rekla je Jelićeva i oduševila hrvatsku

Sa nama se moze ocigledno. Zaboravili smo i genocid nad nama, desetine hiljada dece koji su pobijene, samo zato sto su bili Srbi...

starmo

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.

Ja pravim? Znao sam i znam na stotine Srba i gle, niti jednog Jelica niti ih vidjeh cak ni na TV-u.
A Jelic je kod Hrvata cesto da cesce ne moze biti, da ti mama nije Hrvatica kao i ti uostalom.
Ko sad pravi budalu od koga?

Hr

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)

@
Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.

Conan

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima tj. bilo je (pre te "famozne" Oluje) citavo selo Jelića na reci Zrmanji, par kilometara nizvodno od Zrmanja vrela. Pa sad, kako se uzme, mozda upravo ova izjava potvrdjuje kog je porekla "mala" Matea. Znas ono o Turcima i poturicama...

grupni_flex

pre 2 godine

Za sve ljubitelje "proslava", dresova i ostalog, pogledajte fotografiju malo bolje. Cura je u kutu stavila sliku dvije zlatne medalje. Capiche ?

virdzil

pre 2 godine

I vi Srbi bi slavili Oluju da ste je doziveli kao oslobodjenje zemlje..Matea je iz Knina, zna sto to znači, isto kao sto zna sta je sport i koliko tu politiku ne treba trpati.
(MatijaBg, 28. jul 2021 22:46)

Bez Srba ne bi bilo danasnjih granica Hrvatske, Hrvati su se borili za Dalmaciju u Italiji. Eto 1991. u Kninu je zivelo 10.000 Srba i jedno 1.000 Hrvata, 2001. u Kninu zivi 1.000 Srba i 10.000 Hrvata. Ajde objasni ti meni kako ko sta dozivljava...

RATM

pre 2 godine

Rekla je tacno ono sto je trebala da kaze Rvatima da bi postala popularna. Treba jos samo da se skine gola i stavi te fotke na Instagram, i to je to. Instant bitch.

glukozamin

pre 2 godine

Oduševili? Koliko je oduševljenje može se videti po komentarima.
Uostalom kako da budem oduševljen nekom koja je toliko oduševljena "olujom". I kakve veze osvajanje medalje ima sa tom proslavom? Ako joj je to marketinški potez ima i čime da se diči. I još nešto, dali ste čuli još nekog sportistu na OI da u izjavama o osvojenoj medalji upliće politiku.
Novaku ovo nije trebalo, uredu je to što je hrvatica, ali njene izjave o proslavi... užas!

011BRE

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.

Zagor

pre 2 godine

Samo neka ona po novinama glasno i jasno izjavljuje kako jedva čeka da ode u Knin na proslavu Oluje. Džaba ti medalja, džaba ti slikanje sa Đokovićem, kada si tako naivna i indoktrinirana, a nisi ni bila rođena, kada je bio rat.

uros

pre 2 godine

Оно кад си рођен две године после олује и завршетка рата а славиш протеривање суграђана са којима никада ниси имао суживот.
(filip, 28. jul 2021 23:04)

Otac joj preneo ljubav prema "domovinskom ratu",bio branitelj,branio domovinu od njenih stanovnika,mahom staraca i dece...

Wert

pre 2 godine

Perfect Storm

Najmanje trecina od tih 200,000 proteranih su sada u Kanadi, Americi, Australiji i ostalim visoko razvijenim državama. Imaju plate 3 puta vece od Vase prosečne plate a oni sa završenim fakultetima i puno, puno vece. Snalažljivi su, mnogi već imaju svoje privatne biznise i firme. Letuju po Havajima, Dominikanskoj republici, Kankunu, Maldivima .,.. dok vi vase slobodno vreme provodite po srpskim sajtovima 😉

Dubioza

pre 2 godine

Ljudi, oni slave bogaćenje, otimanje imovine, naravno da to njoj koja je iz Knina odgovara. Ali da može da bude tako podmukla i to izjavi javno me čudi! Zato Srbi iz Hrvatske i BiH s njima retko šta žele jer ih poznaju. Da ne grešim dušu, imam i ja nekoliko drugara Hrvata, nisu svi baš ovakvi ali jeste većina. Ja samo želim da novine i portali prestanu o njima da pišu, da ne prenose tekstove jedni od drugih jer me ne zanima i hoću da pratim sport bez tih tema, politika me ne zanima mnogo ali moram znati neke osnovne stvari koje se dešavaju u svetu. Ovakvi tekstovi nam narušavaju mir i donose štetu. Ne zanima me hrvatska osvajačica medalje. Hoću o našima više tekstova. Recimo nema niti jedan o Ivani Španović, kako je ona, šta se dešava, u kakvoj je formi, koliko je poslednji put skočila… Voleo bih više pozitivnih vesti!

istina

pre 2 godine

A da hrvati priznaju da je vojska Republike Srpske spasila 10.000 hrvata od najezde muslimanskih snaga u srednjoj bosni, Žepce i okolina, učestvovao sam u tome i ponosan sam što sam kao Srbin i pripadnik VRS spasio te ljude, pozdrav svim Hrvatima iz srednje bosne!!!!!!

srbin

pre 2 godine

Matea Jelić jedva čeka proslavu Oluje. Tako je rekla. Novak baš nema kriterijume.
(dakle.., 28. jul 2021 21:30) 

Covek se slika sa svima, ne moze da povata vise ni sta ljudi sve izjavljuju, ljudi ga jure za slikanje, bukvalno trce za njim da se slikaju.

Njenu izjavu treba shvatiti kao nesto o cemu joj je pricano od samog rodjenja, proterani su "okupatori" i Vojska RSK iz Knina i Krajine, oslobodjen je njen grad i njena drzava. Zato nista cudno. Pa Srbi slave Mladica koji ama bas nista dobro nije doneo Srbiji i srpskom narodu.

Zoran

pre 2 godine

Ovoga je Kirijos provalio i to bez greske.
Da budemo iskreni, svaki normalni Srbin vidi da je Nole uvlakac. Decko umire od zelje da ga svi vole, a to pokazuje da ima odredjene probleme psiholoske prirode, ali ja o tome necu ovde. Kod njega je sve usiljeno, preterano, bez mere i zrelosti.
Svaka cast za tenis, ali sve ostalo je katastrofa.

Вања Петровић

pre 2 godine

Samo zatucanim ljudima ovo smeta.
(NRS, 28. jul 2021 21:23)

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Ја на фотографији видим:
1.двоје људи; једну жену и једног мушкарца
2.двоје врхунских спортиса
3.двоје људи који дефинитивно нису учествовали у убијањима током рата на подручју екс Југославије
4.двоје људи који мени лично ништа лоше нису учинили
5.двоје спортиста који представљају своје земље на најбољи начин

Шта ви остали видите, то сам Бог зна. Када би кренули у прошлост, нашло би се доста окрвављених руку и њихових и наших. Довољно сам стара да то знам.

Mića

pre 2 godine

Misliš to je vi zovete “hrvatskom Milicom Mandić” il ste to sad izmislili, jer je tamo sigurno niko tako ne zove. Ja jedva da i znam ko je Milica Mandić van olimpijada.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)
Od koga okupirane? Od konstitutivnog naroda?
(Ja, 28. jul 2021 23:56)

Svakako, uradili ono što je Sloba hteo 1998 kada je konstitutivni narod kod nas prevršio meru. Zbog Slobine loše spoljne politike i katastrofalnog preračunavanja, mi nismo uspeli da ostvarimo ono što Hrvatska jeste. Da je bolje kalkulisao i mi bi uspeli isto što i Hrvati.

samopostovanje

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet

Žikica-prva puška Srbije

pre 2 godine

Problem je što Novak ne prati svačije izjave i ne zna za to oko Oluje, a i nije takav da bi odbio devojku kada ga pita za foto.
Za Oluju njoj na čast a u nama što smo to dozvolili.

yosemite sam

pre 2 godine

(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Pogresan primer. Zasto? Napoleon je sa Korzike, a tamo zive, prema naucnim podacima, najblizi genetski rodjaci Srba i Hrvata (Y hromozom isti, znaci isti muski predak). A posto su Hrvati Srbi, znaci Korzikanci, pa samim tim i Napoleon, isto su takodje Srbi.

Miki

pre 2 godine

Znaci Jelic je srpsko prezime kazes? ????????????
Ima li ijedan hrvatski sportas da nije "vas"? Ima li iko na svijetu da je fizicar, ratnik, drzavnik da ne vuce korijene iz Srbije?
(starmo, 28. jul 2021 22:05)

Ima, profesor Baltazar. On je ceo vaš!

Jožica Mudri

pre 2 godine

(Mladen, 28. jul 2021 22:20

Nažalost, velika većina u Srbiji i dan danas nema informacije o Ovčari, Škabrnji, tjeranju ljudi u minska polja... Ili se bar pravi da se od 1991. do "Oluje" nije ništa dogodilo.
(Barker, 29. jul 2021 00:15)

Oni do prije desetak godine nisu znali da su bili raketirani banskih dvora u Zagrebu, a ne što se događalo u manjim gradovima.
(:D, 29. jul 2021 01:23)

Ubistvo porodice Zec u Zagrebu, porodica Milošević, Pavlović i Čečevac iz Vukovara, Olujić iz Cerne, Radosavljević iz Daruvara, Roknić iz Karlovca, sve porodice likvidirane 1991. ili 1992, eto šta se dešavalo u većim ili manjim gradovima.

Hentreal

pre 2 godine

Ima, Napoleon Bonaparte. Garantujem da nije Srbin.
(011BRE, 28. jul 2021 23:11)

Njega cuvaju za 5 EUR. Veruju da je iz okoline Varazdina. A koga oni da stave? Tonija Kukoca?

pojma nemam

pre 2 godine

...Ne kontam to Novakovo usiljeno druzenje sa ...

Oladi o tvom kontanju, CRO posla. Srbi ne kontaju vec razmisljaju i shvataju, bar u nekom procentu

Guns N Roses

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!
(@c72, 28. jul 2021 23:52)

Greg Popovich je sam sebe nazvao ludim Srbinom.

kio

pre 2 godine

Vlasti su započele ekshumaciju masovne grobnice u općini Gornje Selište, koja sadrži desetine srpskih žrtava ubijenih nakon vojne operacije Oluja, u kolovozu 1995. godine.

Nakon Oluje, ubijeno je 600 uglavnom starijih srpskih civila

Odmah nakon operacije, hrvatske su snage iskopale masovne grobnice u okviru tzv. „čišćenja terena“.

Wert

pre 2 godine

(S,

Izvini, ali da nije to malo naivno razmišljanje?

Nadji na you tube snimak RTRS gde su pravili anketu u Hrvatskoj na temu ko je najviše stradao u Jasenovcu i 90% Hrvata јe izjavilo da su Hrvati najviše stradali u Jasenovcu. To je bolesno i monstruozno.
Ne uporedjujuci zlocine ajde mi nadji jednog jedinog Srbina ko je nekad negde izjavio da su u Srebrenici ubijeni Srbi?

Tako da ipak nismo isti i ta razlika mora uvek da postoji.

Japanski car

pre 2 godine

Japanski care, za bolest od koje ti boluješ ima leka. Potraži ga. Vidim da je hitno.
(SFSN, 28. jul 2021 22:43)

Požuri na bus za lepi Jadran...Čekaju te tamo da zajedno pojite konje gazdama.

Iznogoud

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Biljke imaju korenje, ljudi moral. Isto tako luzeri traže izgovore za sopstvenu bezveznost u velicanju nacije kojoj pripadaju
(Iznogoud, 28. jul 2021 )

Napoj konja Iznogude, a posle možeš na lepi Jadran. Mentalitet te odaje.

Netijak

pre 2 godine

Šta se svi naši slikavaju s ovin Đokovićen? Čovik čita Deretića, ne jede meso i pentra se po bosanskin piramidama s onin redikulon šta glumi Indianu Jonesa.

Хромозом

pre 2 godine

"Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena."
То само доказује да су већина Хрватијанаца покатоличени Срби

neutral fe

pre 2 godine

....srbi nemaju samopostovanja...hrvati srbima pune jame a srbi hrvatima pune ljetovalista i hotele...zato je neminovnost da se istorija ponovi..odnosno da srbi zavrse isto kao sto su uvjek i zavrsavali u hrvatskoj....srbi...pamet u glavu...cuvajte svoju djecu...i cuvajte se hrvata...to vam porucuje srbin koji zna hrvate i njihov mentalitet
(samopostovanje, 29. jul 2021 10:55)

tražili ćirilicu, dobili autonomiju, onda hteli da se pripoje srbiji pa kad je puklo onda zavrsili u traktorskim kolonama. a pola traktora ukrali od komšija koje su prethodno isterali.
ništa vi tamošnji srbi niste bili ni bolji ni lošiji od hrvata. to ti porucuje srbin koji zna i srbe i hrvate.

Sasa

pre 2 godine

Normalno da će slaviti Oluju, zašto i ne bi. Oluja je simbol pobjede nad agresorom. E sad za ovih 200,000 ljudi koji su raseljeni jelte , da su bili nedužni slobodno bi ostali tamo. Vrlo jednostavno.
(Perfect Storm, 28. jul 2021 22:27)

Da ostali bi, kao sto su ostali oni iz Jasenovca. Mozda bi i pokazali da su neduzni , ali vec imaju iskustva. Hvala ne........

Japanski car

pre 2 godine

Samo onima koji cene sebe, svoj narod i svoju istoriju. Vama koji ništa od toga nemate i postojite na ovom svetu kao zikva bez korena, vama ovo ne smeta ništa.
(Japanski car, 28. jul 2021 21:42)

Dosta više toga, ljudi.Umorni smo.
(igy, 28. jul 2021 23:04)

Sad polako u modu pusta glava, možeš na lepi Jadran da se tamo odmoriš posto te stradanje tvog naroda u poslednjih 100 god mega zamorilo kao pravog malog jugoliberala.

sturmmann

pre 2 godine

Citiram: "A tko ih je brojao ti ili Savo Štrbac?"

Brojali su ih Hrvati koji su sudjelovali u natjecanju kako bi mogli proglasiti pobjednika. Nakon proglašenja, pobjednik je kazao da mu se "ruka malo oznojila"!

Potom je cijela ekipa natjecatelja i sudionika uopće otišla da se napije, zadovoljna i srećna.

Nadam se da ste zadovoljni učinkovitim odgovorom.

Obavijest za Vas: nismo na "ti".

Eugen

pre 2 godine

Jelic je tipicno hrvatsko prezime!
Hahahahahahaha. Strasno!
Nase dete narawno!
(Hentreal, 28. jul 2021 21:47)

Kako je mucno i glupo to vecito srpsko dokazivanje hrvatima da nisu hrvati vec Srbi. Cak i da jesu Srbi, ali oni o tome ne zele nista da cuju, mislis li ti da ce tvoje kokodakanje o tome kako je Jelic srpsko prezime da natera ovo kako ti kazes "nase dete" da razmisli i ne ode u Knin na proslavu godisnjice proterivanja 250.000 Srba iz Krajine. Nece svakako.

sizofren

pre 2 godine

Pa što da je Jelić rekla slavi Oluju? 5.8. dan kraja rata u Hrvatskoj, gdje smo oslobodili okupirane krajeve.
(Dalmatinac, 28. jul 2021 22:45)

Okupirani 1945, pa 50 godina kasnije krenuli da se "oslobadjaju".

vilkins

pre 2 godine

Ako je ona njemu oprostila što naceren pozira sa rakijom '' Draža '',što bi on njoj zamjerao Oluju. Inače ,Nole se ovdje smatra 'našim' i svi normalno da navijaju za njega unatoč nepotrebnim izletima u kvazinacionalizam njega i njegovog oca koji se kao Crnogorac mora vama tamo dokazivati
(Dubrovnik, 28. jul 2021 23:23)

Hercegovac je Djokovic, i ti si u Dubrovnik iz Hercegovine dojahao.

Prijatelj

pre 2 godine

Hajde malo proguglajte,
“Majka Novaka Đokovića je HRVATICA”
Otac je CRNOGORAC, da je Novak ponosan na Hrvate je normalno, jer je isto hrvatskih gena.
Da se izjašnjava i nastupa za Srbiju to je u redu, ali dapače i da voli i Hrvate to je normalno, pa nemože mrzit svoju majku i njeno porijeklo.

Lijep pozdrav

пуцко

pre 2 godine

Е Ноле брате ово ти није требало. Ниси ни ти крив, јер сам сигуран да се не би сликао са њом да си знао шта је изјавила тај дан о Олуји.

@c72

pre 2 godine

Neki je zovu hrvatskom Milicom Mandić, vjerovatno isti oni koji Greg Popovicha zovu ludi Srbin, sto znači niko, osim novinara koji to izmišljaju iz nepoznatih razloga. Inače smatram da je slika odlična!

Da se ne lažemo

pre 2 godine

Zar vi stvarno mislite da ne bi bilo još ratovanja u ovih poslednjih 26 godina sa Hrvatskom da nije bilo Oluje? Ajde, ali iskreno. Svako malo bi se zapucalo.

A malo kod od komentatora iz Srbije bi stvarno išao tamo da se bori, ponajmanje najglasniji od komentatora ovde. Znamo dobro koliki se procenat regruta iz Beograda odazvao da ide tamo. Taj procenat bi sad bio još manji.

Markan

pre 2 godine

Smatras da je to jedino mjesto imena Jelic u ex Yu??
Kako ograniceno. Knjigu u ruke.
Za tvoju info Jelic je sigurno medju 50 najcescih hrvatskih prezimena. Brojni Hrvati, cak poznati su se tako prezivali. Jedna od najpoznatijih Hr sportasica ikad odbojkasica Barbara Jelic ( udana Ruzic), jedan od glavnih kardiokirurga u Hr i sire jednako se preziva.
Inace jedan od vodja Hrvatskog Revolucinarnog Bratstva prezivao se Jelic. Proguglaj malo kakva je to bila organizacija i tko je bio u njoj.
(Hr, 29. jul 2021 00:59) # Link komentara

Objašnjavaš tipu koji misli, da ako je napisao "hahahahaha", da je s time zacementirao točnost onog što tvrdi, jer pobogu, smijeh odaje totalnu sigurnost u njegovu tvrdnju, i ne ostavlja nikakve sumnje.
I ti ideš njemu odgovarati s nekim činjenicama i argumentima?
Pa zar ti nije dovoljno što je ispao onako g..p, jer je vjerovatno svaki Hrvat se nasmijao s "hahahahaha" na njegovu tvrdnju... Kladio bih se, barem 10 Jelića među njima
HAHAHAHAHAHAH

rajko

pre 2 godine

Rodjeni, voli, ljubi, velicaj, raduj se zbog svog naroda, pa nema nista lepse na kraju.. ali takodje odrasti I nauci da ljudi imaju pravo da izraze soja osecanja I pripadnosti..a to se MORA postovati.. nista nisi vise srbin ako radis suprotno, samo se svrstavas medju zatucane.

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

Ante

pre 2 godine

Wert, 29. jul 2021 01:56) # Link komentara

Artuković je izručen iz Amerike. Baš ti je efektan komentar bio, šteta, što ga činjenice ne podržavaju.
Kao što su tog Mihajlovića podržavali svi, dok nisu vidjeli što radi, pa su prebacili podršku Titu, usprskos tome što nisu voljeli komuniste, jasno je bilo da su jedini antifašisti.

rampa

pre 2 godine

"Задојен мржњом ум овде види нешто лоше. Ја видим два млада човека, спортисте који представљају своје земље на најлепши могући начин, кроз спорт.
(комша, 28. jul 2021 21:25)"

Um nezadojen informacijama i znanjem ovde mozda ne vidi nista lose. Ipak, "ne biti naivan" i "biti zadojen mrznjom" su dve vrlo razlicite stvari.

Ehm

pre 2 godine

Nešto sam naučio iz ovih komentara. Da su svi Jelići Srbi i da su svi iz jednog sela u Crnoj Gori. A svi ostali iz jednog zaseoka u BiH. A preostalih 100% Jelića je iz mjesta Jelići iz Srbije. Blago vama.

zloco

pre 2 godine

Mesto komentara za maloumne ilitiga budale..izbacite svoje frustracije tamo gde ste ih i zaradili možda če da vam bude lakše...manite se vredanja poštenih ljudi

:D

pre 2 godine

Srbi kasne 30 godina a vi 80. Vi još ne znate ko je najviše stradao u Jasenovcu.
Kao sto sam već napisao RTRS je radila anketu u Hrvatskoj,i možeš da je pronadjes na you tube, o zlocinima u Jasenovcu i ko je tamo najviše stradao i 90 posto Hrvata mrtvi ladni izjavili da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata.
Tako da svako prvo treba da počiste svoje dvorište. Najlakše je “cistiti” tudje dvorište.
(Wert, 29. jul 2021 01:50)

Ako misliš na 800.000 ne znamo, jer to od vas čujemo.

Simon

pre 2 godine

Devojka je verovatno navedena pitanjima da "ispali" tu izjavu sa jedva čekanjem proslave Oluje da bi istovremeno slavila zlato sa OI na toj proslavi. Pre te izjave se slikala sa Noletom i oduševila Srbe i Hrvate... i tako lepo iz ugla hrvatskih nacionalista- ubila dve muve jedim udarcem. Sramota, ali šta je sramota? Ferštenzi?

Jugganaut

pre 2 godine

Sta ce covek, ne moze svakog da pita za ime i izgoogla kad gabpitaju da se slikaju.

Mi Srbi smo daleko od savrsenog, osvetoljibivi smo jako i treba reci da smo i mi cinili zlocine, ali Hrvati isto

Dilon

pre 2 godine

Novak je normalan i tako treba da se ponasa...sa druge strane, majka mu je hrvatica i nema potrebe da mrzi svoje. Kao dijete iz mijesanog braka, moze odlucit koju ce stranu izabrati, i sto god odabere nije pogrijesio. Problem su oni kojima nitko u familiji nije srbin, a oni su veliki srbi. To su konvertiti koju su prodali vjeru za veceru. Kome ce oni objasnit i koga ce uvjerit da su srbi, a nitko u familiji im nije srbin? Koga bi ja uvjerio da sam kinez, a nitko mi u familiji nije kinez?

S

pre 2 godine

Šta zna Matea o Oluji? Ono što je odrastanjem u HR naučila, šta zna njena generacija mladih u Srbiji - ono što su naučili u Srbiji. Je li treba da im sudimo zato što su odrastali svako uz skrojenu nacionalnu istinu? Jesu li oni krivi za to?
Čitave generacije su nakon raspada i ratova odrastale svako u svoja četiri istorijska zida i sad mi kao se nešto ljutimo i durimo jer mi znamo istinu, opet svako svoju.
A medije treba da je sramota što žive od priča koje samo doprinose tome da netrpeljivost i dalje tinja.

kio

pre 2 godine

slikala se sa djokovicem pa onda brze bolje da se pohvali sa proslavom oluje. dobro da zapamtimo.
sta da kazu njene koleginice mandic i ova nasa druga bogdanovic. samu sebe pokopava.

Nenad

pre 2 godine

Matea Jelić je u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju" rekla da jedva čeka da dođe u Knin sa medaljom taman na proslavu "Oluje" koja joj mnogo znači. Ovde se slikala sa Novakom, bila kod Milice u stanu, ona joj bila mentor i idol i nakon svega izjavi to što izjavi. To samo pokazuje ko su Hrvati i nadam se da donekle razjašnjava kako su se desili Jasenovac i Oluja, odnosno kako se desilo da Hrvati preko noći postanu krvnici svojim prijateljima Srbima koji ništa nisu očekivali.

Siguran sam da Novak provodi veći deo svog slobodnog vremena proučavajući izjave hrvatskih sportista po lokalnim medijima... Svako, svojim delima, govori o sebi. Vrhunski sportisti pogotovu. Setite se Parlova:"Kako da budem nacionalista, pa ja sam prvak sveta?!"

Ode i Novak

pre 2 godine

Novak je sam izjavio da voli Hrvatsku i da mu ne smeta kada ga nazivaju Hrvatom jer mu je majka Hrvatica. Praktički Novak je i naš tenisač ima naše krvi koliko i srpske.

SB

pre 2 godine

“ I u jednom i drugom letku, u potpisu je komandant general pukovnik Mile Mrkšić. A zapovjed za iseljavanje stanovništva, na mig iz Beograda, izdao je Milan Martić.
(qw., 28. jul 2021 23:43)

Ne znam ko je potpisao i naredio, bila sam srednjoškolka, ali se sećam ujakove priče koji se vratio živ i zdrav, a sedeo je u nekom rovu kod Vukovara, i pričao nam je da su čekali naređenje koje je po njegovim rečima stiglo u ponoć i naređenje je glasilo povlačenje. Sa njima je krenuo i narod.
U odbranu mog ujaka moram da kažem da su ga mobilisali, nije se busao da ide u rat. Kao što su mnoge mlade, tek stasale momke jurili po gradu, čekali ih ispred kuće danima, mnogi su se krili, a neki koji nisu uspeli da im zbrišu su se vraćali u limenim sanducima. Onda su Valjevci dezertirali, proglasili su ih izdajnicima i terali ih pred vojni sud. Iz ove perspektive, ja sam ponosna na njih što su dezertirali.

Volim i ja vas

pre 2 godine

Nole je Jugosloven i voli sve nase ljude.
E sad zamislite sa koliko njih se on svakodnevno slika. Verovatno za većinu ni ne zna ko su, a kamoli da prati njihove "izjave".

Odur

pre 2 godine

Slikaju se oni svi, samo što Đokovića novine hoće da objave jer slični meni i ja čitamo sve što je vezano za Đokovića
Ponosni Nolovac

pant-La

pre 2 godine

Na stranu sve, bratstvo i jedinstvo i oluja (njihovo
kucno vaspitanje, dojenje, skolovanje, cura nije bila ni rodjena tada, i svo to izvrtanje činjenica i žmurenja na jedno oko), ono sto sam hteo: cura je kategorija Do 67kg, na slici su skoro iste visine a Nole ravan ko daska :)

Kopenhagen

pre 2 godine

@istina, Pa spasili ste 10000 Hrvata i time nacinili veliku grešku.
Da ste pustili da Svet vidi da je to bio rat između 3 strana, ne bi sada svi mogli da lazu.

havarija

pre 2 godine

Mi iz Juge dokazano znamo da se bijemo, evo i medalje dobijamo za to.

Ajmo sad nakon toga, a može i umesto toga, da malo među sobom širimo kulturu, toleranciju, saradnju, ljubav...

A. Nevolja

pre 2 godine

Mnogi nisu odusevljeni jer Mateji salju uvredljive, primitivne i kažnjive poruke. Primitivaca nikad nestati. Političari se brinu da ih ne nestane, njeguju ih i hrane jer su to njihovi glasači.

pojma nemam

pre 2 godine

@Al će biti ribanja od Jelene.... Pa kako se sa nekim Kiparskim dizačem tegova nisi slikao ?.....
(Bojan, 28. jul 2021 21:40)

Pa to nije stavio na FB. Ne boj se, nije No1e naivan

Vlada

pre 2 godine

Čovek se slikao sa stotinama sportista, mislite li da za svakog od njih zna šta je ko kad gde izjavio, saberite se. Nije nikoga podržao u njihovim stavovima, samo je bio ljubazan toliko da se fotografiše.

John

pre 2 godine

Da čovek prvo pročita komentare pomislio bi da su se slikali Šešelj i Branimir Glavaš...
Red Oluje, red Jasenovca, malo prebrojavanja krvnih zrnaca...

A ono ispade sport...

Anonimno

pre 2 godine

Dajte ljudi, Novaka ja Pilić hrvat primio u kucu i posvetio mu sve svoje vrijeme da ga izbrusi za ovo sto je sad. Kad je bio maloljetan i relatuvno nepoznat redovito je dobivao pozivnice na ATP turnire od zagreba do umaga i od uvijek je bio odlicno prihvacen, majka mu je hrvatica, sadasnju trener mu je hrvat koji mu je cak i sparirao dok je bio u pilicevoj akademiji. I on bi se sad morao svega toga odreci zbog vas koji ne mozete vidjeti lijepo u nicemu. "ciste oci zla vidjeti ne moze" ako cete gledati mrznju ima je i u beogradu na svakom koraku, nije do hrvata, do vas je koji tako gledate, jer da nema njih vi biste se vec prebacili na nesto drugo.

crush

pre 2 godine

Опет се смејеш као луд на брашно. Мени је мајка из Јелића из околине Шапца. Само правиш будалу од себе.
(Nenad, 28. jul 2021 23:00)
Mjesto Jelići postoji i u BiH i u Hrvatskoj. Čisto onako da znaš za ubuduće ?

beli

pre 2 godine

Komentari su takvi kakvi su a Novak je car.Sve sto radi radi sam niko mu nikad nije npomogao.Ako se tako moze reci duguje samo ocu i majci?

Zoran

pre 2 godine

Poznati Hrvati i osobe hrvatskog podrijetla koji su iz uže Srbije su: glumci Aljoša Vučković, Žarko Radić [3], Milan Štrljić (vratio se u Hrvatsku, kćer Iva Štrljić[4], glumica je ostala u Beogradu), klarinetist Ante Grgin (vratio se u Hrvatsku)[5], šahist Petar Trifunović, nogometaši Vladimir Petrović, Slavoljub Muslin, Stjepan Bobek, Zlatko Čajkovski, Florijan Matekalo, Ivan Ćurković, Franjo Šoštarić, Dragan Mance, Antonio Rukavina, Srđan Mrkušić, plesač Aleksandar Josipović, slikar i dekorater Dragutin Inchiostri Medenjak, operna pjevačica Biserka Cvejić, košarkaš Zoran Maroević, vaterpolisti Vanja Udovičić (rođeno ime Franjo), Ratko Rudić, Vlaho Orlić, pjevač Zlatko Pejaković, botaničar Josip Pančić, povjesničarka Ljubica Štefan, povjesničari Ivan Božić, Jorjo Tadić, glumice Neda Arnerić, Anja Alač (kćer hrvatskog glumca Aleksandra Alača i glumice Vesne Čipčić), filmski kritičar i teoretičar filma Severin Franić i njegova kćer Ana Franić [6], scenarist Siniša Pavić, književnici Antun Šoljan, Gvido Tartalja, književnica Marija Čudina, jezikoslovci Vladimir Anić i Marko Simonović, general JRZ i PZO Zvonimir Jurjević, arhitekti Ivo Kurtović, Mate Bajlon, liječnica Slavka Morić, kazališni kritičar i novinar Feliks Pašić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Jerko Denegri, povjesničar književnosti Nikša Stipčević, fotograf Ivo Eterović[7], sociolog i prevoditelj Aljoša Mimica, atletičari Ivan Gubijan[8], Franjo Mihalić i drugi.

Јабучило

pre 2 godine

Засад су Србија, Хрвстска и ткзв. Косово узели медаље у тучи и пуцању!
(Никша, 28. jul 2021 21:34)

И уличном баскету :)

sturmmann

pre 2 godine

@Вања Петровић

Poštovana gospođo, niste stari toliko da ne možete da usvojite nova znanja iz istorije.

Savetujem Vam da proučite tisućljetnju povijest susjeda, građa je obimna, imate koliko god hoćete fotografija koje je ilustruju.

Šta će te Vi videti u tome, zaista ne znam.