- Komentari -

Prostitucija i njene kandže: "Te devojke su nezrele", "Društvo dozvoljava te oglase" VIDEO

Čini se da je šokantan oglas na sajtovima za zapošljavanje, u kome se traže mlade i atraktivne devojke za druženje sa inostranim biznismenima, samo jedan od načina da mlade devojke krenu putem prostitucije. Psihološka ranjivost čini ih lakim plenom, ali neretko i svesno ulaze u to zbog lake zarade.

Izvor: B92/TV Prva
Pošaljite komentar
 1. Priča je previše pojednostavljena. Prostitucija se pojavljuje u raznim oblicima, od trgovine maloletnicama, preko “seksualnih radnica” u izlozima, pa do situacije u kojoj žena/devojka koja se time ne bavi dobije pitanje da kaže koja je njena cena. Sigurno ima nužde, ali ima i puno onih koje to ne rade iz nužde. Živim u inostranstvu već decenijama i ne družim se sa prostitutkama. Escort girl ne mora obavezno da bude prostitutka, par puta sam ih angažovao u nepoznatim gradovima i iz agencija su me pitali da li očekujem nešto više. Meni je bilo dovoljno da večeram u društvu ili da mi pokažu nešto u njihovom gradu. U Srbiji sam imao dva iskustva, oba puta od devojaka za koje nikada ne bih rekao da su prostitutke. Jedna me, je na osnovu nekih kesa iz prodavnica, “procenila”, sela za sto pored mene i rekla mi da želi naočare. Kada sam joj nešto zbunjeno promrmljao, pokazala je fotografiju nekih naočara za sunce na njenom telefonu i pitala šta treba da uradi da joj kupim te naočare (a biće dobra devojka i uradiće sve šta želim). Po mojoj proceni, mlađa od 22, lepa, ali nije privlačila pažnju oblačenjem ili šminkom. Druga je bila rođaka moje žene. Pitala me da li sam srećan u braku i rekla da bi volela da me usreći, samo da je dovedem u zemlju gde živim i pobrinem se za nju. Da joj iznajmim stan i obilazim je kada želim da se ona pobrine za mene “onako kako zaslužujem”. Završila fakultet, relativno imućna porodica intelektualaca, lepa… - a ja sam vršnjak njenog oca.
  (Silverfox, 17. jun 2021 03:33)

  # Link komentara

 2. Kakva je situacija sa moralom, ceo svet bi mogao da se izjasni kao skup seks radnika i radnica. Sve je na prodaju.
  (Z313, 16. jun 2021 23:52)

  # Link komentara

 3. (Moje ime, 16. jun 2021 21:30)

  Dok je niko ne iskorišćava ili maltretira neka se bavi time, njeno telo njena stvar...ili to važi samo dok se muškarcima uskraćuje seks.
  (i moje ime, 16. jun 2021 22:38)

  # Link komentara

 4. Vi koji ste za legalizaciju prostitucije što ne predložite vašim ćerkama da se time bave kad je tako lepo i slobodno? Pa i ako se neka punoletna devojka žena time bavi dobrovoljno bavi se jer nema drugog izbora i to je onda iskorišćavanje nečijeg teškog položaja kao što i odrastao muškarac prodaje bubreg, jel ga prodaje što voli?? Da ne pominjem da su mnoge prostitutke bukvalno otete, prevarene, prodate. A ta priča o legalizaciji i porezu ne pije vodu, ovde porez ne plaćaju ni za normalne poslove a kamoli mafijaši, makroi što bi plaćali jadnim devojkama.
  (Moje ime, 16. jun 2021 21:30)

  # Link komentara

 5. Dosadnjaković Dokazi da bi tako bilo? Primer zemlje? Vi... ste svesni da kriminalci podvode žene i da onda želite da ozakonjenjem društvo pristane na taj teror kriminalaca prema ženama i da su onda nekako te žene zaštićenije kako kažete?
  (Jr, 16. jun 2021 20:40)

  # Link komentara

 6. Prvo legalizujte gej brakove.
  (ja, 16. jun 2021 20:19)

  # Link komentara

 7. A meni je ovo "psihologica" vrh
  (Markoni, 16. jun 2021 19:55)

  # Link komentara

 8. "Eksploatacija slabog i ranjivog treba da bude predmet interesovanja sile i zakona države, jer njen zadatak i jeste da štiti gradjane."
  Hahahaha... Da je tako, pa ta država ne bi stigla sva preduzeća da pročešlja.
  (Ma..., 16. jun 2021 19:38)

  # Link komentara

 9. ko još veruje u ove priče..
  (anabolic horse, 16. jun 2021 18:22)

  # Link komentara

 10. "Te devojke su nezrele, nesvesne svojih sposobnosti i lako ih je zavesti. Zašto bi radila u nekoj kancelariji za platu koju može da zaradi za jedan sat? One nemaju samopoštovanje, koje se gradi u porodici", zaključuje Ljiljana Jagodić

  Sama sebi je odgovorila na pitanje...zašto se na ovim prostorima stalno potencira neki naporan i slabo plaćen rad, 'nema leba bez motike' i dr., šta kao čuvamo moral. Ako hoće da leže sa nekim za pare neka radi to, mora da bude zaštićena i da to radi svojevoljno, bez prisle ali neka radi ako joj je draže da tako zarađuje, šta se vi mešate.
  (ljubomorni ste, znam, 16. jun 2021 18:21)

  # Link komentara

 11. Logično da su sociopatske ličnosti makroi. Žene su žrtve, a kupci i sami imaju sociopatske crte. Mali broj ih nema.
  (Marijana, 16. jun 2021 18:08)

  # Link komentara

 12. Ako se već sexaju sa svim i svakim, zašto to ne bi naplatile? Pad morala je problem što se odražava najpre na porodicu a potom na društvo u celini i jednako se odnosi na muškarce i žene.
  (pc, Niš, 16. jun 2021 17:48)

  # Link komentara

 13. Nije to samo kod nas.
  OnlyFans je poslodavac godine.
  (XP, 16. jun 2021 17:43)

  # Link komentara

 14. To me mani sa tom pricom "bila sam mlada", "nisam znala", "zapostavljena"...i ja sam mogao izabrati laksi put. Mogao sam da vozim kombi do Subotice, ali da ne pitam sta je u njemu za pare kakve i sad mogu samo da sanjam. Mogao sam da prevezem ganc novu reno lagunu iz Bosne za Srbiju, a za nagradu da zadrzim auto. Nisam imao preko 20 kad sam imao te i jos drugih ponuda, pa nisam prihvatio. Htela si laku lovu, to sto imas dole ti je jedini talenat i priznaj tako. Niko te nece gledati ispod oka. Ali traziti izgovor, to je vec odlika supljog coveka...
  (miki, 16. jun 2021 17:40)

  # Link komentara

 15. ima li da traže propale biznismene za druženje sa lepim curama?
  (kritičko razmišljanje, 16. jun 2021 17:24)

  # Link komentara

 16. Jesu li punoletne? Jesu! Imaju pravo da budu nezrele. Ako neko radi nešto što se vama ne svidja, ne znaci da nije zreo.
  (A, 16. jun 2021 17:15)

  # Link komentara

 17. Promiskuitet se favorizuje na sve strane u našim medijima. Nekada se govorilo za takve devojka niskog morala (mada ja to tako ne gledam), a danas rijaliti zvezda (mo'š misliti zvezda, e), starleta, influenserka, denserka.. Sve kodekse lepog ponašanja smo izgubili
  (ja, 16. jun 2021 16:50)

  # Link komentara

 18. Za legalizaciju!
  (djole, 16. jun 2021 16:48)

  # Link komentara

 19. Legalizovati prostituciju što pre. Žene i muškarci koji se time bave bi bili zaštićeniji od kriminalaca i policije, imali bi redovne zdravstvene kontrole, uplaćivali poreze i penziono kao i sav normalan svet. I naravno, i klijentima bi bilo bolje. Trenutno kakva je situacija, to može odgovarati samo kriminalcima.
  (Dosadnjaković, 16. jun 2021 16:47)

  # Link komentara

 20. da legalizacija pod hitno.Pored poreza tacno ce se znati zanimanje pojedinih devojaka ili zena pa ce ih mozda biti sramota.Ovako one plivaju u mutnom rade opracije po nekoliko hiljada evra,sepure se po gradu.Verujem da bi se to malo smanjilo.Meni one jadno izgledaju jer i to ce biti kratkog veka ne stoje im godine.Vrlo brzo tu je i 40 i svaki novi rez vise kvari i izoblicuje nego sto popravlja.I kako uopste nije kaznjivo pozivati devojke javno na laku zaradu da ne kazem nesto drugo.Kada udju u taj krug one su vec unistene kao individue.
  (NADA, 16. jun 2021 16:42)

  # Link komentara

 21. kakva crna laka zarada? odvratan posao, grozne pare. treba legalizovati prostituciju punoletnih lica, a najstrozije kaznjavati svodnike, najbolje kao u Kini - streljanjem.
  (ne pisite gluposti, 16. jun 2021 16:41)

  # Link komentara

 22. Ja sam advokat. Upoznao sam ih sigurno 20ak. Najviše početkom 2000ih kada je promenjen za kon o oglašavanju, pa su se otvarali saloni za masazu i sl. Bilo tu svega, mladih , matorih, grdnih, može..., ali ni jedna nije bila prisiljena niti u poziciji da to mora da radi, nego "sto bi se ja lamala ceo mesec za 200e, kada to zaradim za dan dva". Bila jedna, muz joj bio sef filijale banke, kaze dosadno joj kuci pa radi "masazu".
  (PiŽon, 16. jun 2021 16:40)

  # Link komentara

 23. Mora od nećega da se živi. Presstitutke su željne posla.
  (kvasac, 16. jun 2021 16:38)

  # Link komentara

 24. Eksploatacija slabog i ranjivog treba da bude predmet interesovanja sile i zakona države, jer njen zadatak i jeste da štiti gradjane. A oglasi ne verujem da su glavno sredstvo regrutacije, neku ulogu igraju sigurno, ali sve što ih zanima oko žrtve jeste na društvenim mrežama. I ne samo za prostituciju, za bilo koji oblik regrutovanja.
  (kurjak, 16. jun 2021 16:35)

  # Link komentara

 25. Legalizacija.
  (Luja, 16. jun 2021 16:23)

  # Link komentara

 26. Nemam nista protiv prostitucije ali mi smeta lazno moralisanje i zgrazavanje javnosti i struke, dok u isto vreme 80% Srbije sa sve maloletnicima prati live prostituisanje na nacionalnim frekvencijama. Ti moralni pigmeji dobijaju 500-1000e nedeljno plus bonuse za svaki seks pred kamerama, i onda svi to gledaju i glasaju ko je kurva a ko nije, ko je koga prevario a ovamo im smeta sto neke devojke rade to isto ali u kolikoj tolikoj diskreciji.
  (Fuj moralisti, 16. jun 2021 16:21)

  # Link komentara

 27. @ibarska lasica
  Htedoh da napisem koliko se slazem sa vasim komentarom - i tek onda vidim ime hahahahaha vrh
  (x, 16. jun 2021 16:16)

  # Link komentara

 28. Koje kandže kad se prostitutke javno razmeću kao uzorni modeli u skupim džipovima i dnevnicama po rijalitijima, vlasnice najskupljih stanova, garderobe, i sve to u paparaco tb glamuru, svetskih hotela...
  (Mediocritical, 16. jun 2021 16:13)

  # Link komentara

 29. To je prosto realnost zato prostitucija treba da se legalizuje. Na taj način novac odlazi u budžet s same prostitutke bivaju zaštićene od nasilnih klijenata i makroa. Isto treba legalizovati marihuanu i eutanaziju kao što su to uradile mnoge evropske zemlje. Čak i neke van Evrope poput Kolumbije a oni su na sličnom civilizaciskom nivou kao i mi. Ako neko neko neće da živi zašto država ne bi na tome zaradila?
  (Aron, 16. jun 2021 16:12)

  # Link komentara

 30. Nikako izjednacavati organizovanu prostituciju i pojedinacne/udruzene preduzetnice.Podrzavam ovo drugo jer ako je njeno telo jos jedino sto moze da proda neka to i uradi legalno bez posrednika. A dosta vise zenama da govorimo sta da rade sa svojim telom ....
  (realno, 16. jun 2021 16:09)

  # Link komentara

 31. Evropski Bangkok, kakva Uganda. Zuto, rve, gandza, i sto i jedna banda.
  (bd, 16. jun 2021 16:08)

  # Link komentara

 32. Svaki izbor koji nije prethodno potpuno informisan u smislu posledica koje izbor nosi - nije slobodan. To nije slobodna volja nego obmana i stravično nasilje prema slobodnim ljudima. To je jedan argument protiv ozakonjenja zla prostitucije i droga...
  Drugovi i lažni libertarijanci će se naravno zalagati za ozakonjenje tih zala. Jedino se sledbenici Savršene vere zaista bore protiv zla...
  (Jr, 16. jun 2021 16:07)

  # Link komentara

 33. Легализација проституције је решење, плаћаће рачуне и порезе држави........ Швајцарски модел
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 16. jun 2021 15:59)

  # Link komentara