- Komentari -
 1. tvoj je problem ne samo što ne poznaješ istoriju komunističke Srbije i Ju nego i ne shvataš suštinu konunističkog sektaštva. Naravno da je to u komunizmu bilo zabranjeno kao i svako čačkanje po istinitoj istoriji. Sve što skreće pažnju sa titoizma strogo je bilo zabranjeno.Evo ti jedan primer šta je bio komunizam, npr. mi smo kao uživali u stranoj rok muzici ali pazi vraga, sve je to bilo kontrolisano. Išlo se dotle da se dozvoljavalo na kašičicu. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad .. kontrolisalo se to. A zašto su to radili, probaj da prokljuviš ..
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)


  dete, idi nekad na neki buvljak pa potrazi strane kasete i ploče objavljivane kod nas... bila je mnogo bolja situacija nego danas - sada ti "zapad" zabranjuju i blate dziberi u mantijama i politikanti, koji decu skoluju upravo tamo.
  (neutral fe, 21. jun 2021 13:00)

  # Link komentara

 2. Боље да су га звали Атила нос велики
  (прле, 21. jun 2021 06:50)

  niko nije smeo.
  (neutral fe, 21. jun 2021 12:56)

  # Link komentara

 3. Постојали су Ромеји а не Римљани који су касније измишљени баш као и Византија што је измишљена.
  (Мики, 21. jun 2021 12:43)

  # Link komentara

 4. @Delim gene sa ljudima u Sumadiji, Peloponezu, Bosni i Zadru u Hrvatskoj. 

  u sta ti to govori? pa da su svi oni srbi
  (bez ironije, 21. jun 2021 11:15)

  # Link komentara

 5. Pravi spisi, računajući i one iz Aleksandrijske biblioteke su sakriveni od pogleda istoričara i dostupni samo "odabranima".
  Itd. itd...
  (Sabahudin, 20. jun 2021 20:21)
  A ti si te prave spise video pa znas..
  Ljudi svaki narod misli da je poseban i ima razne teorije o svojoj bitnosti i starosti. Sta tek treba da tripuju Grci, Bugari, Madjari, Italijani kada smo mi nebitni ovako utripovani
  (Hehe, 21. jun 2021 11:15)

  # Link komentara

 6. Kakva crna Nišava, Tisa je njegov grob.
  (Volim i ja vas, 21. jun 2021 10:34)

  # Link komentara

 7. Živimo u sadašnjem vremenu. Kolektivno pamtimo šta se dešavalo u 20. i 21. veku. Ja lično sam 2/3 svog života proveo u 20. i u Jugoslaviji mi je poznat kao zlu paru. U tom vremenu živeo sam dosta i na zapadu. Baš zato i pišem ovako. Korupcija, jagnjeće brigade, diplomatski magazini samo za odabrane drugove. Sa Šiptarima se pažljivo postupalo. Ako je neki bio kriv za nešto, drugovi bi pretukli nekoliko Srba i stvari bi se dalje odvijali onako kako su ih oni isplanirali. Kad su drugovi otišli u istoriju svako zna šta se tada dogodilo. Ja kažem: Bez kralja, ne valja.
  (e, 21. jun 2021 08:17)

  # Link komentara

 8. Evo ti jedan primer šta je bio komunizam, npr. mi smo kao uživali u stranoj rok muzici ali pazi vraga, sve je to bilo kontrolisano. Išlo se dotle da se dozvoljavalo na kašičicu. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad .. kontrolisalo se to. A zašto su to radili, probaj da prokljuviš ..
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  Ne branim komuniste, ali to sto u vezi muzike pises notorna je laz. Prvu LP sam kupio 1969-70-e, "Jimi Hendrix In the West", a u to vreme sam bio 11-12 godina star, dete. Celu mladost proveo sam slusajuci rok muziku, nakupio oko 300 LP, i tvrdim da od strane vlasti nikakve cenzure nije bilo sto se muzike tice. Jugoslavija je u odnosu na druge evropske komunisticke zemlje bila oaza slobode. E sad prokljuvi ti iz kog razloga pises gluposti i neistine.
  (nikola58, 21. jun 2021 07:37)

  # Link komentara

 9. Боље да су га звали Атила нос велики
  (прле, 21. jun 2021 06:50)

  # Link komentara

 10. voj je problem ne samo što ne poznaješ istoriju komunističke Srbije i Ju nego i ne shvataš suštinu konunističkog sektaštva. Naravno da je to u komunizmu bilo zabranjeno kao i svako čačkanje po istinitoj istoriji. Sve što skreće pažnju sa titoizma strogo je bilo zabranjeno.Evo ti jedan primer šta je bio komunizam, npr. mi smo kao uživali u stranoj rok muzici ali pazi vraga, sve je to bilo kontrolisano. Išlo se dotle da se dozvoljavalo na kašičicu. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad .. kontrolisalo se to. A zašto su to radili, probaj da prokljuviš ..
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  Ovoliku gomilu besmislica i gluposti skoro nisam pročitao! Imao sam 22 godine kada je Tito umro...dakle, odlično pšamtim to vreme...i bio sam profi muzičar u tim ''strašnim'' vremenima...i zamisli- odlično zaradjivao i niko me nije dirao niti šta branio...pa znaš li ti nesrećniče da su Rolng Stonsi svirali 1976. u Zagrebu a na primer Dip Parpl 1975. godine u Beogradu u '' Pioniru''? Znaš li da su se najnormalnije mogle kupiti ploče stranih izvodjača u prodavnicama Jugotona i PGP RTS-a? Mogao bih do sutra da nabrajam...ovošto si napisao je toliko glupo i besmisleno da je čak previše i ako je samo trolovanje.
  (Lošmi, 21. jun 2021 02:05)

  # Link komentara

 11. Kod nas u Banatu vec decenijama kruzi legenda da je tok Tise pomeran da bi se sakrio grob i ogromno blago koje je zakopano sa Atilom. Prica se da su cele kocije od zlata pune zlatnika zakopane u grobnici.
  (lala, 20. jun 2021 16:15)

  To je jedna od teorija. Ništa nije isključeno. Da li ćemo ikada saznati? Verovatno nećemo. Nažalost,gde god bio bila bi to neverovatna prilika za turizam na tom podneblju.
  (Alhambra, 21. jun 2021 01:45)

  # Link komentara

 12. Pojedini nisu ni pročitali članak do kraja a daju sebi za pravo da komentarišu. To što se sprdate je u redu ali nema potrebe da vredjate bilo koga jer se i dan danas ne zna gde je Atila sahranjen,postoji više teorija a veliki deo njih ga sahranjuje upravo na teritoriji današnje Srbije. Razmislite o tome. I pročitajte članak do kraja.
  (Alhambra, 21. jun 2021 01:43)

  # Link komentara

 13. Mesto Krupac su 1950. istraživali arheolozi iz Niša, ploča o kojoj se govori više liči na stub i moguće je da je deo nekadašnjeg mosta ili neke građevine iz naselja pored reke koju meštani nisu uspeli da devastiraju.
  (Edgar, 20. jun 2021 18:33)

  To su ostaci starog srpskog kosmodroma. U vreme dinosaurusa nije bilo lako pa su neki Srbi odlučili da se otisnu u svemir i potraže neku bolju planetu. Oni Srbi što su ostali besni zbog toga što neće svi Srbi živeti na istoj planeti pobili su sve dinosauruse u velikom pohodu u narodu poznatom kao "Usekovanje T-reksova i ostale žgadije"
  Kasnije su u okviru projekta Beograd na Nilu, koji su majstori crnotravci pre roka završili pokušali svoju odbeglu braću modernim nekretninama privući nazad na Zemlju ali tu je nešto pošlo po zlu, šta tačno ne znam, pa je jedan vojvoda rekao "gde su srpski grobovi tu je srpska zemlja", onda du te piramide izbetonirali i napravili grobnice. Uglavnom, tužna priča, godine prolaze braća iz kosmosa ne dolaze...
  (prepotopko, 21. jun 2021 01:23)

  # Link komentara

 14. komi, kako smo onda palili vatru za badnjak veče u vreme komunizma? kako se slavila slava? ajde ne preterujte, moglo se mnogo toga, za rusiju smo bili zapad što se tiče slobode...
  (Aleksa78, 20. jun 2021 17:03)

  Potaj oca, dedu, komsiji...kako su slavili slavu...niko nije pricao o tome i sve u krugu najuze porodice..kakvo paljenje badnjaka.. u daleko manjem broju nego danas..
  (Kibo, 21. jun 2021 00:16)

  # Link komentara

 15. tvoj je problem ne samo što ne poznaješ istoriju komunističke Srbije i Ju nego i ne shvataš suštinu konunističkog sektaštva. Naravno da je to u komunizmu bilo zabranjeno kao i svako čačkanje po istinitoj istoriji. Sve što skreće pažnju sa titoizma strogo je bilo zabranjeno.Evo ti jedan primer šta je bio komunizam, npr. mi smo kao uživali u stranoj rok muzici ali pazi vraga, sve je to bilo kontrolisano. Išlo se dotle da se dozvoljavalo na kašičicu. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad .. kontrolisalo se to. A zašto su to radili, probaj da prokljuviš ..
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  Na koliko si osuđen u toj tvojoj tamnici?
  Valjda nije doživotno.
  (slušao muziku, od početka pa do kraja, 20. jun 2021 23:58)

  # Link komentara

 16. Kolarac je takođe umro u zatvoru, ali u kraljevskom ne komunističkom. Kapetan Miša Anastasijević je pobegao u Rumuniju, ali ne od komunista. Nušić je isto bežao od monarhije. Nisu komunisti ništa novo izmislili, s'tim što se iz njihovih zatvora moglo izaći, ako pożelite. Kakve veze sa Atilom to ima?
  (Dobrodošli u Gvantanamo, 20. jun 2021 23:49)

  # Link komentara

 17. Kakve veze ima komunizam sa hunima?
  (Nebuloza, 20. jun 2021 16:25)

  Kako nema? Huni su proleteli kroz jedan portal koji se zvao "Vrata naroda" tu su bili neki narodi i veliki vođa Avara i šaman Kom Un. Još kao mladić upoznao je Vanju Bulić sa kojom pravi Zam. Atila u znak zahvalnosti ovom šamanu daje pet groša, da groša, i obećava mu da će svuda pričati kakav je Vanjin Zam i kako je Kom Un dobar lik i veliki šaman. Pričao je svuda, naleteo i na Vinčance, izbičovao ih nekoliko, bilo je to sado-mazo bičevanje, uživali su, pili, jeli grožđda i povrćali u zlatne pehare. To naravno nema nikakve veze, samo na prvi pogled, bili su to neki čobani budale ali oni pominjaše kom un i zam jer im se jako doapde kako to zvuči i to je čuo jedan pametan Vinčanac, veliki pesnik i reformator vinčanice. Vinčanci su poželeli svom sistemu da nadenu i neko ime pa ga nazvaše komunizam po predlogu onog čoeka, ali onda su došli Turci i ode mast u propast. Bukvalno pobacaše sve, klizali se, padali, narod je sisao živa jaja i jeo leba bez masti. Ali to je već neka druga priča.
  (Stalker, 20. jun 2021 23:24)

  # Link komentara

 18. Sumnjam da je Atila otišao toliko na jug - njegove horde su harale Panonskom nizijom pa do Galije. U mom kraju, po legendi, Atila je sahranjen u koritu reke Tise iznad Bačkog Petrovog Sela.
  (VladaR, 20. jun 2021 23:09)

  # Link komentara

 19. Huni kod Pirota ? Zanimljivo
  (Srbijanac, 20. jun 2021 18:31)

  Da, bas kod Pirota. Na pohodu od Nisa ka Sofiji. Procitaj istoriju Huna. Bas Atila je sravnio Nis (Naissus) sa zemljom. Jedan od bolje dokumentovanih "pokolja" u rimskoj istoriji.
  (Spike, 20. jun 2021 23:09)

  # Link komentara

 20. Mislim da je cela istorija Srbije jedan obican falcifikat. Ja sam uradio genetsku analizu i dobio rezultat da sam 100% Evropljanin. Delim gene sa ljudima u Sumadiji, Peloponezu, Bosni i Zadru u Hrvatskoj. Ne znam kako su moji preci dosli sa Karpata ako ne delim gene sa Rusima i Ukrajincima. Imam 89% gena koji su kararakteristicni za balkanske narode i 11% gena koji su zajednicki za istocnoevrpske zemlje. Medjutim, moji dalji preci poticu sa Kavkaza (pre 10000 godina) i mozda od Jamne kulture. Pre nego sto pisete o istoriji objasnite prvo naucne rezultate i precizno moj i bilo koji drugi slucaj.
  (Zedd, 20. jun 2021 23:03)

  # Link komentara

 21. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  svako ko tvrdi da je na albumima objavljenim u tom periodu osim pesme a1 postojala i još neka - radi za udbu!!!
  (mladići borovi, devojke jele, 20. jun 2021 22:32)

  # Link komentara

 22. komi, kako smo onda palili vatru za badnjak veče u vreme komunizma? kako se slavila slava? ajde ne preterujte, moglo se mnogo toga, za rusiju smo bili zapad što se tiče slobode...
  (Aleksa78, 20. jun 2021 17:03)
  ne za.gfe se to palila vatra ali moj deda je bio islwdjivan 50-ih zbog slave a otac hapšen 70-ih zbog proslave srpske u kafani. Mozda je moglo negde u Čikagu
  (Aleksandar, 20. jun 2021 22:27)

  # Link komentara

 23. Po nekoj legendi se prica da je Atila bio sahranjen u koritu starog toka reke Tise. Pa ce sada jos na kraju ispasti da je Atila bio Pirocanac.
  (Danac, 20. jun 2021 22:22)

  # Link komentara

 24. Ako je igde sahranjen onda je u Pirot. Oni nikad ne bi odali da su iskopali zlato niti počeli da raskalasno troše, ostaju dosledni sebi i štedljivi. Bahaahaha
  (Redster, 20. jun 2021 22:04)

  # Link komentara

 25. Srbi su sa Karpata.
  (Gaga, 20. jun 2021 17:47)

  2046


  Gago, veze ti nemaš. Karpati su samo deo teritorije koju su naseljavli Srbi. Inače, na ovim prostorima smo od uvek. Toliko se ponosim svojim srpskim poreklom da me nikakav autošovinizam ne može pomeriti ni centimetar u nazad čak na protiv kada ga osetim kod drugih uvek se potrudim da objasnim sve kako jeste. U glavnom se povuku, ne zato što su pametniji već slabiji. ?
  (hyper, 20. jun 2021 21:44)

  # Link komentara

 26. ... Naravno da je to u komunizmu bilo zabranjeno kao i svako čačkanje po istinitoj istoriji. Sve što skreće pažnju sa titoizma strogo je bilo zabranjeno...
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  Lepenski Vir je otkriven 1960. a Dragoslav Srejović je već 1961. slao radove na objavljivanje. Ne vidim tvoju poentu.
  (kartmen, 20. jun 2021 21:13)

  # Link komentara

 27. Према легенди,али и неким римским историчарима,Атила је сахрањен на дну Тисе.
  Хуни су(хунски робови) направили привремено корито Тисе,реку скренули у њега
  а на дну старог корита сахранили Атилу.Затим су Тису поново вратили у старо корито.Тиса је подалеко од Пирота.
  (артиљерац, 20. jun 2021 15:52)

  Kakav si ti lik? 😂
  Izvini prebacujem se na ćirilicu da me razumeš.
  Је си ли ти свестан шта си написао у вези корита Тисе? 😂😆🤣
  Па ваљда су ископали један мали рукавац и на дну корита сахранили и пустили Тису и здраво а не терали Тису назад у старо корито.!??? 😂😆🤣
  Какав си ти пуцач Бреее???! 😂😆🤣
  (Базд мег!, 20. jun 2021 21:11)

  # Link komentara

 28. Zašto bi komunisti bili protiv arheoloških iskopavanja? Pa pod njima je otvoreno gomila naših najpoznatijih arheoloških nalazišta. Inače, pod kraljem je uništen Žrnov, srednjovekovni grad na Avali da bi se napravilo mesto za spomenik neznanom junaku. To ne znači da su komunisti bili dobri po Srbiju i Jugoslaviju ali hajde da ipak budemo realni i da ne pravimo da je svako zlo na svetu bilo njihovo i da nijednu sitnicu nisu uradili dobro.
  (T, 20. jun 2021 21:01)

  # Link komentara

 29. Samo kada su komunisti krivi za sve...
  (Ja, 20. jun 2021 16:48)

  Više su nam komunisti zla naneli za 50 godina nego Turci za 500.Mada njihova deca i dalje vladaju tako da...
  (statuskan, 20. jun 2021 17:39)

  Jedino za vreme komunista je Srbija koliko-toliko bila u korak sa normalnim delom Evrope.
  Kroz ostatk nase istorije smo bili apsolurno slepo crevo kontinenta u ekonomskom, kulturnim i svak drugom amislu. Ne samo mo, nego i ostali narodi u SFRJ.
  (Lange, 20. jun 2021 20:56)

  # Link komentara

 30. Ispade da je imao ugovor sa Rimljanima da ga oni sahrane. Malo neobično za ratnika koji se razlikovao i od onih sa kojima je i protiv kojih je ratovao baš po tome što nije mario za bilo šta što pokazuje status. Niti oružje, niti odeća. Atila je bio Hun, nije bio ni kralj Huna, ni Hunski plemić, već najači od svih Huna, toliko je bila prosta hijerarhija u Huna. Pre će biti ako je neko takav ikada iskazao neku želju oko sahrane da bi tražio da ga raskomadaju i puste orlove da obave svoj deo posla. Ali možda je sahranjen neko drugi, neko od onih koji su mu služili ili bili protivnici, a koji bi mario kako će da ga zakopaju, a od cele priče je ostalo samo ono Atila. A možda je i on nekoga zakopao bilo u vreme kada je Rimu bio gost, bilo kada je brisao sve sa lica zemlje gde bi se pojavio.
  (baš volite da potpalite ove divlje arheologe, jel da?, 20. jun 2021 20:50)

  # Link komentara

 31. Možda Atila nije bio Srbin, ali sigurno nije bio Mongol.
  On je samo predvodio mongolske horde zajedno sa svojim narodom koji je bio tu iz Panonije.
  Jedan Mongol da pokori Rim, ajte molim Vas.
  Pogledajte koji su narodi živeli u to vreme na prostoru Atiline države, ali prave istorijske spise, ne ovu izmišljenu vatikansku istoriju.
  Lepenski Vir, Vinča, Starčevo i sl.
  Tu živi narod koji sebe zovu Srbi i ovi drugi narodi koji su Srbi, ali se stide toga iz samo njima znanih razloga, već hiljadama godina.
  Kako to da ih nema u vatikanskim spisima?
  Zato što su svi ti spisi falsifikat nastao u 13. veku i kasnije.
  Pravi spisi, računajući i one iz Aleksandrijske biblioteke su sakriveni od pogleda istoričara i dostupni samo "odabranima".
  Itd. itd...
  (Sabahudin, 20. jun 2021 20:21)

  # Link komentara

 32. "A u vreme komunizma se nije smelo..."
  Ej bre, a da ti malo ....
  (aca, 20. jun 2021 19:53)

  # Link komentara

 33. Više su nam komunisti zla naneli za 50 godina nego Turci za 500.Mada njihova deca i dalje vladaju tako da...
  (statuskan,

  Komunisti dosli na vlast 45/46. a vec Goli Otok pun Srba, kako se taj komunizam brzo sirio, brze nego korona danas. Cija djeca i dalje vladaju?
  Komunisticka ili turska?
  (prelivoda pase za svako du*e, 20. jun 2021 19:51)

  # Link komentara

 34. Ajte molim vas. Kakav Krupac, kakvi bakrači. Milion puta je bolje živeti u memljivom podrumu u Rakovici ili nekom drugom predgrađu Beograda nego tamo.
  (Aleks, 20. jun 2021 19:37)

  # Link komentara

 35. Atila se zamerio komunistima pa narod nije smeo da prebira po njegovom grobu. Danas, kad te pošasti nema, Atila deli narodu srebrne novčiće presvučene zlatom, blago Piroćancima.
  (Kozar, 20. jun 2021 19:35)

  # Link komentara

 36. Srbi su sa Karpata.

  @(Gaga, 20. jun 2021 17:47)

  Pa cela istočna Srbija su Karpati: planine Miroč, Veliki Greben i Severni Kučaj, dalje prema jugu su tu još i: Jovan planina, Homoljske planine, Veliki krš, Beljanica, Kučaj, planina Rtanj i Tresibaba, ali to ne menja činjenicu da su Albanci sa Kavkaza.
  (Hammer, 20. jun 2021 18:59)

  # Link komentara

 37. Gaga
  A odakle ste vi inače !?
  (Arch Enemy, 20. jun 2021 18:55)

  # Link komentara

 38. atila je inače mongolski srbin pravoslavac. atilofije hunić.
  (srbija do ulan batora, 20. jun 2021 18:36)

  # Link komentara

 39. Mesto Krupac su 1950. istraživali arheolozi iz Niša, ploča o kojoj se govori više liči na stub i moguće je da je deo nekadašnjeg mosta ili neke građevine iz naselja pored reke koju meštani nisu uspeli da devastiraju.
  (Edgar, 20. jun 2021 18:33)

  # Link komentara

 40. Sta cekate "sorabi" kopajte i nadjite Atilu, nadam se da cete biti uspesni kao i sa drazom. Dereticizam radi punom parom...
  (nike, 20. jun 2021 17:17)

  Како си ово успео да повежеш са Деретићем? И шта ти значи уплитање Драже, стрељаног, коме се не зна гроб? Која мржња тебе изједа?
  (Јабучило, 20. jun 2021 18:32)

  # Link komentara

 41. Huni kod Pirota ? Zanimljivo
  (Srbijanac, 20. jun 2021 18:31)

  # Link komentara

 42. Kakvi babuni pišu negativne komentare.Prate zadrugu,Lunu,Tasu.. , ali tačno znaju ko je bio Atila,čuli valjda na "fejsu".
  (prof. Dr Damjanovoć, 20. jun 2021 18:28)

  # Link komentara

 43. Bilo kako bilo antičke kulture Lepenskog vira, Starčeva, Blagotina i Vinče su arheološki ostaci drevnih Srba, starosedeoca Balkana, pritom ne negiramo pretpostavku i da su se neki Srbi doselili sa Karpata, jer realno ni Karpati nisu daleko, tačnije počinju u Srbiji, cela istočna Srbija je Karpatluk.
  (Albanci su potomci Kavkazaca, čečenska braća rod rođeni, 20. jun 2021 15:59)
  Lupaš kao otvoren prozor,pobiće nas promaja.
  (Cvele, 20. jun 2021 18:12)

  # Link komentara

 44. Srbi su sa Karpata.
  (Gaga, 20. jun 2021 17:47)

  # Link komentara

 45. Kakva gomila neistina i trabunjanja na jednom mestu. Cuj kao bilo dozvoljeno slusati rock, ali samo A1... Znaci, ne verujem sta ljudi sve pisu i izmisljaju. A da nije A1 pustan najvise zato sto se obicno glavni hit stavljao na plocu kao A1? A ko pusti B stranu sekli mu usi???
  (@tamnica svesti, 20. jun 2021 17:46)

  # Link komentara

 46. Samo kada su komunisti krivi za sve...
  (Ja, 20. jun 2021 16:48)

  Više su nam komunisti zla naneli za 50 godina nego Turci za 500.Mada njihova deca i dalje vladaju tako da...
  (statuskan, 20. jun 2021 17:39)

  # Link komentara

 47. E, pa ako predsednik Mesne zajednice kaze da je tu bilo jako uporiste Rimljana onda mora da je tako.
  (Vrhovni autoriteti za istoriju, 20. jun 2021 17:33)

  # Link komentara

 48. Sta cekate "sorabi" kopajte i nadjite Atilu, nadam se da cete biti uspesni kao i sa drazom. Dereticizam radi punom parom...
  (nike, 20. jun 2021 17:17)

  # Link komentara

 49. komi, kako smo onda palili vatru za badnjak veče u vreme komunizma? kako se slavila slava? ajde ne preterujte, moglo se mnogo toga, za rusiju smo bili zapad što se tiče slobode...
  (Aleksa78, 20. jun 2021 17:03)

  # Link komentara

 50. @predrag

  tvoj je problem ne samo što ne poznaješ istoriju komunističke Srbije i Ju nego i ne shvataš suštinu konunističkog sektaštva. Naravno da je to u komunizmu bilo zabranjeno kao i svako čačkanje po istinitoj istoriji. Sve što skreće pažnju sa titoizma strogo je bilo zabranjeno.Evo ti jedan primer šta je bio komunizam, npr. mi smo kao uživali u stranoj rok muzici ali pazi vraga, sve je to bilo kontrolisano. Išlo se dotle da se dozvoljavalo na kašičicu. Samo a1 pesma sve drugo je bilo 'bespotrebno uznemiravanje javnosti' U stvari branili su narodu da uživa u celom albumu, da saznaje kako je lepa sloboda,zapad .. kontrolisalo se to. A zašto su to radili, probaj da prokljuviš ..
  (tamnica svesti, 20. jun 2021 17:01)

  # Link komentara

 51. Svidelo mu se da lezi na pirocanskom cilimu i jedene ajvar i leskovacki rostilj, i tako je resio da ostane tu do kraja zivota.
  (dosta je bilo, 20. jun 2021 16:52)

  # Link komentara

 52. U Pirotu niko ne plaća, a kamoli Bič Božiji. Fake news!
  (b191, 20. jun 2021 16:48)

  # Link komentara

 53. Samo kada su komunisti krivi za sve...
  (Ja, 20. jun 2021 16:48)

  # Link komentara

 54. To je kovano na Marsu, srbi doneli.
  (lol, 20. jun 2021 16:46)

  # Link komentara

 55. Атила је био Србин и сахрањен је Авали и баш због тога је тамо Мештровић поставио маузолеј. Атила је прадеда Стефану Немањи који припада династији Србојевића која је најстарија династија на свету и галаксији Г-8њж коју је створио Србин-творац седам дана пре амебе. Ово су општепознате чињенице које неки не знају због Бечко-берлинаке школе коју нам деца уче у СрБским школама.
  (Гидео, 20. jun 2021 16:43)

  # Link komentara

 56. Znaci i on bio Srbin, Srbin pravoslavac?
  (Huni, braca srBska, 20. jun 2021 16:38)

  # Link komentara

 57. svako dobronameran zna da je atila bič božji bio titov arhineprijatelj, kao i to da su svi koji su imali njegovu fotografiju - slati na goli otok!


  ako je i od piroćanca, mLogo je...
  (mladići borovi, devojke jele, 20. jun 2021 16:35)

  # Link komentara

 58. Koliko se sećam on je negde na dnu Tise.
  (Deretićevci, otišao vam je prodavac magle, 20. jun 2021 16:26)

  # Link komentara

 59. Kakve veze ima komunizam sa hunima?
  (Nebuloza, 20. jun 2021 16:25)

  # Link komentara

 60. Kod nas u Banatu vec decenijama kruzi legenda da je tok Tise pomeran da bi se sakrio grob i ogromno blago koje je zakopano sa Atilom. Prica se da su cele kocije od zlata pune zlatnika zakopane u grobnici.
  (lala, 20. jun 2021 16:15)

  # Link komentara

 61. U to doba je bio komunizam, a poznato je da su komunisti bili protiv huna...
  (predrag, 20. jun 2021 15:50)
  Poznato je da su komunisti uterivali strah u kosti narodu za sve što nije komunističko a zamisli ovo
  (komi, 20. jun 2021 16:15)

  # Link komentara

 62. Dobro ima logike. Relativno blizu je i Vranje, a tu ima baš dosta Mađara.
  (Kritički Mislilac, 20. jun 2021 16:11)

  # Link komentara

 63. Nije to nikakav Atila Hunski, nego srpski plemić Atila. Huni ne postoje, postoje Srbi.
  (..., 20. jun 2021 16:00)

  # Link komentara

 64. Sebi najstariji narod !
  (Da..., 20. jun 2021 15:59)

  # Link komentara

 65. Bilo kako bilo antičke kulture Lepenskog vira, Starčeva, Blagotina i Vinče su arheološki ostaci drevnih Srba, starosedeoca Balkana, pritom ne negiramo pretpostavku i da su se neki Srbi doselili sa Karpata, jer realno ni Karpati nisu daleko, tačnije počinju u Srbiji, cela istočna Srbija je Karpatluk.
  (Albanci su potomci Kavkazaca, čečenska braća rod rođeni, 20. jun 2021 15:59)

  # Link komentara

 66. Bila je ovde civilizacija pre invazije varvara
  (drmr, 20. jun 2021 15:57)

  # Link komentara

 67. Према легенди,али и неким римским историчарима,Атила је сахрањен на дну Тисе.
  Хуни су(хунски робови) направили привремено корито Тисе,реку скренули у њега
  а на дну старог корита сахранили Атилу.Затим су Тису поново вратили у старо корито.Тиса је подалеко од Пирота.
  (артиљерац, 20. jun 2021 15:52)

  # Link komentara

 68. U to doba je bio komunizam, a poznato je da su komunisti bili protiv huna...
  (predrag, 20. jun 2021 15:50)

  # Link komentara

 69. Ajde???
  (Demi Mur, 20. jun 2021 15:48)

  # Link komentara