- Komentari -
 1. @EU Citizen...Niko nista nije dao Sovjetima, nego su oni to uzeli nadmocnom vojnom silom, ali uz najvece gubitke. Ruzveltu samo mogu zameriti sto nije zeleo napasti naciste na Balkanu. Tada Sovjeti ne bi mogli uzeti skoro pola Evrope. S druge strane, njegov Nju Dil je ublazio efekte Velike Depresije koju su zakuvali gramzivi biznismeni uz podrsku republikanaca. Republikanci su uvek (kao i danas) podrzavali veliki biznis jer to donosi nova radna mesta. To je u redu ako se radnici posteno plate, sto biznismene i republikance nije puno tangiralo. Ako jedan radnik pandrkne zbog bede, uvek ce se naci jos bedniji ocajnik da ga zameni.
  (Trovach, 9. maj 2021 21:29)

  # Link komentara

 2. @EU citizen

  Zlonamerne tvrdnje, po običaju.

  Nacizam je planirao i želeo fizičko uništenje svih stanovnika istočne Evrope, socijalizam/komunizam nije. Tako da situacija u istočnoj Evropi nakon 1945. se ne može porediti sa situacijom 1939-1945.

  Takođe, zapadni saveznici nisu Staljinu ništa dali, jer istočna Evropa nije bila njihova. Samo su priznali realnost i stanje na terenu.
  (pukovnik Bjelajac, 9. maj 2021 21:22)

  # Link komentara

 3. WW 2 je bila borba za cistu Europu, protiv tamnoputih pridoslica. Pricajte sto hocete ali tako je bilo. Vidite li danas na sta lici Europa?
  (Zoooo, 9. maj 2021 21:19)

  # Link komentara

 4. Sporazum je potpisan iza ponoći po centralnoevropskom vremenu: "The signing in Berlin took place on 9 May 1945 at 00:16 local time." ([link])

  Druga stvar, u Jugoslaviji su se borbe vodile do 25. maja kad su poražene poslednje ustaške snage.
  (istorija, 9. maj 2021 18:18)

  # Link komentara

 5. Problem je u tome sto smo se mi odrekli partizanskog pokreta i pobede u drugom svetskom ratu.
  (Zoran YNWA, 8. maj 2021 23:51)

  a kada smo prihvatili partizanski pokret? Nikada. Sami sebe su proglasili nekakvom narodnom vojskom u borbi protiv okupatora. samo sto taj okupator nisu bili Nemci vec kralj i ostaci njegove vojske. Prvi zakljucak sa Prvog zasedanja AVNOJa u Jajcu je da se kralj u egzilu u Londonu proglasi izdajicom. Da Crvena armija nije svratila u ove krajeve, partizani bi jos zasedali u Jajcu.
  (Led, 9. maj 2021 16:23)

  # Link komentara

 6. Za istočnu Evropu i Srbiju, sa izuzetkom Jevreja, koji su bili par procenata stanovništva, samo promena jednog totalitarnog okupatora za drugog još goreg. Najveća crna mrlja na savesti Zapada je prodaja istočne i centralne Evrope Staljinu, za koju su najzaslužniji, ko bi drugi, vajkadašnja peta kolona zapsdne civilizacije, levičari, u liku zlotvora Ruzvelta, koji još kod nas ima ulicu.
  (EU Citizen, 9. maj 2021 16:08)

  # Link komentara

 7. Dan zalosti.
  (Focke Wulf, 9. maj 2021 15:32)

  # Link komentara

 8. Samo da obavestim ove rusofile i anglofile da su im babe i dede rodjeni u drzavi u kojoj se rat protiv nacista i njihovih drugara vodio do 15-og maja.
  (Petronije, 9. maj 2021 13:35)

  # Link komentara

 9. (Јабучило, 08. maj 2021 23:49)

  Да се допуним: И нису нас Совјети ослободили. Од 1941. су се наши преци крваво тукли и са окупатором и са локалном багром.
  (Јабучило, 9. maj 2021 11:32)

  # Link komentara

 10. Mala dopuna, pošto 9. maj kao Dan Evrope unosi zabunu - 9. maja 1950. je doneta Šumanova deklaracija, koja predlaže objedinjavanje industrija uglja i čelika Francuske i Zapadne Nemačke. Time su postavljeni temelji Evropske zajednice za ugalj i čelik, kasnije Evropske ekonomske zajednice, odnosno danas EU. Zato se 9. maj slavi kao dan Evrope.

  A što se tiče kapitulacije Nemačke, ona jeste bila 9. maja 1945. iz razloga koje su neki od komentatora naveli - odnosno zbog sovjetske ratifikacije sporazuma koja se desila rano ujutru 9. maja po moskovskom vremenu.

  Znam da mnoge komentatore boli to što se rat završio tako što su Sovjeti ušli u Berlin 1945, ali tako je bilo. Koga boli neka plače.
  (pukovnik Bjelajac, 9. maj 2021 10:03)

  # Link komentara

 11. @(B.Živković, 08. maj 2021 15:23)
  Svaka Vam ,cast jer Vam je svaka na mestu i TACKA!
  (sasakg, 9. maj 2021 07:28)

  # Link komentara

 12. Formalno Nemci su izgubili , ali kada uporedite ono što je Hitler hteo (sirovine , naftu , gas , radnu snagu , itd ) ovi su to ostvarili samo drugim sredstvima ( novcem ) , i napravili četvrti rajha (EU ) . A u ratu su razvili industriju i tehnologiju a razorili i pokrali sve po Evropi , a kažnjeni minimalno i manje od toga . Još im Gorbacov dozvolio da se ujedine !!! Pa je neko misli da je napr . Merkelov deda bio komunista ili možda nešto drugo ? I ona kao vise voli i poštuje nekog sa " pobedničke strane " a ne rođenog dedu ?! Nemci su trebali , kao jevreji u Egiptu , barem jedan vek da plaćaju za zlodela što su napravili .
  (joda, 9. maj 2021 06:06)

  # Link komentara

 13. @ZoranYNWA: Srbija je PORAŽENA u drugom svetskom ratu jer je OKUPIRANA. Od zemlje koja se zdušno borila protiv komunista, zavrsili smo kao komunisticka zemlja, gde su svi koji nisu podržavali komuniste ili pobijeni, ili proterani, ili marginalizovani. Uvalili su nam vlast koju niko nije birao na izborima, sistem vrednosti za koji niko nije glasao ni na kakvim izborima. Dok su zapadni savenici u Francuskoj na primer organizovali izbore za parlament, vas u Srbiji niko nije pitao šta hoćete ili nećete, uvalili su vam Kosovo i Vojvodinu kao pokrajine, i ostavili gomilu većinski srpskih područja van Srbije. To što su vama svima posle godinama ispirali glave i to predstavljali kao neku pobedu, kao neki vaš izbor, to su GLUPOSTI. Sramota je da su srbi dozvolili da dan danas podržavaju tu istu sovjetsko/rusku matrixu koja vas je upropastila, i od jedne Evropske zemlje i kraljevine, napravili rusku guberniju i produženu ruku Rusije sa svrhom iritiranja Evrope. E pa svaka vam čast na autističnom shvatanju istorije!
  (Los Angeles, 9. maj 2021 05:32)

  # Link komentara

 14. Edgar Rajs Dokazi? Uvek je drugovima problem sa dokazima...
  (Jr, 9. maj 2021 00:30)

  # Link komentara

 15. Zašto niko ne piše o čuvenom lend-lease programu preko koga su USA, UK, i Kanada dali SSSR-u, 400,000 kamiona, 12,000 aviona, 7,000 tenkova, preko 40% svog goriva koje je SSSR potrošio, milone tona konzervirane hrane, čelika za proizvodnju tenkova, i hiljade mašina za mašinsku proizvodnju? Hruščov u memoarima objavio da mu je Staljin rekao, i in se složio da ne bi mogli da se odbrane od Nemačke bez te pomoći. General Žukov sve potvrdio u intervjuu 1968me. SSSR potpuno sakrili to i izbacili iz svojih udžbenika da se ne bi kvario utisak o sovjetskom vojniku. Kod nas se nikad nigde o tome nije pisalo. Sve imate na drugim jezicima, od engleskog, francuskog, nemačkog, sa zvaničnim dokumentima, samo je drug Tito to od vas sakrio....
  (Los Angeles, 9. maj 2021 00:15)

  # Link komentara

 16. Problem je u tome sto smo se mi odrekli partizanskog pokreta i pobede u drugom svetskom ratu.
  (Zoran YNWA, 8. maj 2021 23:51)

  # Link komentara

 17. Ukarijnci tj. ukrajinska Crvena armija je oslobodila Beograd 20. oktorbra 1944.
  To bi Srbija trebala da slavi.
  (Dan oslobodenja od Nemaca, 08. maj 2021 16:46)

  Трећи украјински фронт, а не "украјинска Црвена армија". Совјети су својим фронтовима (код Немаца су то групе армија) давали имена по географским одредницама. Фронтови су мењали имена, расформиравани су и формирани. Али су задржавали називе које су имали по преласку совјетске границе. Црвену армију су сачињавали борци свих нација, па тако и њене фронтове. Зато су твоје тврдње или неуке или злонамерне.
  (Јабучило, 8. maj 2021 23:49)

  # Link komentara

 18. I tako su jednog dana, ni sami ne znajući zašto, udruženi volovi među belcima savladali druge po redu najveće junake istorije (posle Krstaša) - naciste, verno služeći svojim vođama, neprijateljima Hrista i belaca - jevrejsko-komunističkim zverima...
  (Jr, 08. maj 2021 14:30)

  Brte, pa i Jesus je bio Jevrej, ne samo on ngo i svih 12 apostola te i Marija Magdalena vrv nj devojka i ona koja je i prva objavila da nma tela u pecini..
  I otac Jesusa bio je Jevrej kao i majka koja ga je rodila (bezgresnim zacecem..) posle 3 meseca od udaje za nj oca ...
  Rani hriscani bili su jevrejska sekta koju jevrejski narod nije prihvatao i izbacio ih je iz zemlje, a kako je ta jevrejska sekta kasnije ( tj kako je St Pavle) bez interneta i mobilnih napravila takav PR, je drugo pitanje..
  Ali PR su pravili pre svega kao zajednica potlacenih i siromasnih, ugnjetavanih, dok se nki Car ( rodjen u danasnjoj SRB) nije setio da od te ekipe moze da napravi super business i prizna ih za drzavnu religiju, a onda pogledaj posle toliko vremena samo zlatom optocen Vatikan i bezbroj ratova za veru, spaljenih i pokrstavanih ljudi, i sve to u ime Jesus/a?
  Nzn sha su ti Jevreji krivi, to su nasa braca po krvi i jamama.
  Biblija se sastoji od Starog i Novog zaveta, Stari zavet ti je Jevrejska knjiga, Novi je hriscanska ali napisana min 600 godina posle raspeca na Golgoti..
  Ntreba da nasedas na lazne price i propagandu nacista i ustasa, treba da postujes svoju bracu Jevreje kao i hriscane te ostale, ako vec postujes Jesus/a, koji je i sam bio Jevrej i koji nije dao zivot da bi vladala takva mrznja prema nj narodu Jevrejima...
  (C i n i k, 8. maj 2021 23:47)

  # Link komentara

 19. @ Low Key Lyesmith

  Братац, дебело ниси у праву. То што се Немачка предала западним савезницима, не значи да се предала Совјетима. А Совјетима се предала - 9. маја. И определи се на ком језику пишеш. Енглески не чини да будеш у праву. Могу да те разумем, али те не схватам. Изазиваш трансфер блама. А не бих рекао да си неук.
  (Јабучило, 8. maj 2021 23:39)

  # Link komentara

 20. Ekspo Dokazi i kontekst stvari? Možete tako površno navoditi... nešto što izgleda kao činjenice - ili možete da se udubite u problem...
  (Jr, 8. maj 2021 23:39)

  # Link komentara

 21. Low Key Lyesmith Shvatate da niste ništa rekli je l' tako?
  (Jr, 8. maj 2021 23:37)

  # Link komentara

 22. Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 08. maj 2021 14:40)

  Тада су се предали западним савезницима. А СССР-у не.
  (Јабучило, 8. maj 2021 23:32)

  # Link komentara

 23. Na sve to, istočnoevropske i deo centralnoevropskih zemalja, uključujući i države ex-Yu, 9. maj nikako ne bi trebale obeležavati kao Dan pobede, već kao Dan početka komunističke okupacije. Činjenica.
  (Low Key Lyesmith, 08. maj 2021 17:44)

  Zao mi je, kapiram da bastinis ustastvo i nacizam ali ruje su prve usle u Berlin i dosle do bunkera tvog idola koji je medjutim vec bio spaljen..
  Ja jedino misim da nacisti sirom Evrope dakle nemci, austrijanci, rumuni, hr i UKR, nisu ni blizu dovoljno platili za svoje zlocine, a istine radi, ruje nisu prihvataile nista drugo nego da pred njima nemacki generali potpisu bezuslovnu kapitulaciju koja se i desila 9.maja, i taj datum i jeste dan pobede nad fasizmom, koji se nekako zbg politicke korektnosti izgubio pa je ostao samo "Dan pobede" ili najnovije "Dan Evrope"... koje nbi bilo da nacisti nisu izgubili bitku kod Staljingrada a potom i kod Kurska, da nije bilo ruja nikakav "Dan D" i sl gluposti nbi oterali nemce iz Evrope i to je priznanje i Usa Predsednika, Cercil je svakako mudro cutao ali Ruzvelt je to javno izjavio i to jeste nesporna cinjenica.
  A komunizam i te budalastine su sasvim druga tema, komunizam je najvise unistio same ruje, i ko je izmisio komunizam ako ne nemci, Marx i Engels lokalne protuve i neradnici, alkosi i probisveti i promiskuitetni triperasi koji su se pijani vukli po Londonskim ulicama ko pacovi sve dok ih nije Eng sluzba uzela pod svoje nbi li ih ubacila da naprave haos sa tom prokletom idejom 1917 u carskoj Rusiji..
  (1 1 1, 8. maj 2021 23:31)

  # Link komentara

 24. I tako su jednog dana, ni sami ne znajući zašto, udruženi volovi među belcima savladali druge po redu najveće junake istorije (posle Krstaša) - naciste, verno služeći svojim vođama, neprijateljima Hrista i belaca - jevrejsko-komunističkim zverima...
  (Jr, 08. maj 2021 14:30)

  Оба моје деде и једна баба су знали зашто. И победили су неман. Слава им занавек!
  (Јабучило, 8. maj 2021 23:30)

  # Link komentara

 25. Danas se pobeda nad fasizmom samo u RU obelezava.
  U EU se to zove "Dan Evrope"...
  Toliko o istoriji i tragicnim greskama SRB...
  (C i n i k, 8. maj 2021 23:20)

  # Link komentara

 26. Nemacka je pala u Rusiji, ovo sa potpisivanjem je cisto da i Francuzi glume neku silu.
  (alo alo, 8. maj 2021 22:13)

  # Link komentara

 27. @Zbvanicno se Dan pobede racuna 9.maja , a 8.maja 1945.oslobodjen Zagreb.
  (Vesna, 8. maj 2021 14:32)

  A za nekoga je to bio pad kad je zauzet Zagreb 😆
  (pedra, 8. maj 2021 22:10)

  # Link komentara

 28. @Londoner

  Споразум је потписан 8. маја, а ступио на снагу у поноћ 9. маја и зато се тај датум обележава као дан победе. А не као дан ЕУропе.
  (Александар Костић, 8. maj 2021 21:58)

  # Link komentara

 29. Jr, za tebe su heroji Krstaši koji su na putu za Jerusalim napadali i pljačkali sve pravoslavne crkve i manastire čak i Svetu goru.
  Uči istoriju da ne bi prošao kao Hitler koji je na Slovene gledao kao na životinje čiji je životni prostor hteo da zauzme, a kada su ga Rusi saterali u bunker Hitler je izjavio da su Sloveni budućnost Evrope.
  Što bi rekla Dr Jelena Guskova: Možda će Rusi nestati pre drugih naroda ali će se potruditi da ostanu upamćeni kao narod stvaralaca.
  Pametnom dosta.
  (Edgar Rajs, 8. maj 2021 21:20)

  # Link komentara

 30. 8 maja u 23,15 potpisana je kapitulacija . Tada je u Rusiji već bio 9 maj.
  (Radivoje, 8. maj 2021 21:00)

  # Link komentara

 31. Zbvanicno se Dan pobede racuna 9.maja , a 8.maja 1945.oslobodjen Zagreb.
  (Vesna, 8. maj 2021 14:32)

  Zagreb hrvatska i nacisti su valjda bili na istoj strani, cvecem onomad u zagrebu docekase naciste, samo su pred kraj rata presvukli dres, ali mentalno nisu daleko odmakli od te ideologije.
  (Paha Moler, 8. maj 2021 20:29)

  # Link komentara

 32. Kumanovski sporazum.
  (Ivan, 8. maj 2021 20:24)

  # Link komentara

 33. @Londoner...Saveznici (tu racunam i Sovjete) su "malo" zeleli dodatno poniziti naciste, pa su njihove prezivele feldmarsale i generale vozali tamo-amo jos dan dva u fazonu "nisam nadlezan". Nacisti su morali moliti da se prihvati njihova predaja, pa da kolovodje budu smaknute. Steta sto Hiću nisu zivog uhvatili. Mislim da bi dobijao sve veci ananas iz dana u dan.
  (Trovach, 8. maj 2021 20:14)

  # Link komentara

 34. Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 8. maj 2021 14:40)

  Narod koji izgubi 16 miliona civila sigurno zna bolje od Engleza, kada je pobedio Nemce.
  (tunguska, 8. maj 2021 20:12)

  # Link komentara

 35. Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 8. maj 2021 14:40)

  Da je do Engleza, rat bi jos trajao.
  (praziluk londoner, 8. maj 2021 19:37)

  # Link komentara

 36. @Vesna, 8. maj 2021 14:32
  VE Day - Dan pobede u WWII u Europi - je 8. maj. Dan Europe je 9. maj. Deveti maj, kaoo Dan pobede, je sovjetska/commie izmišljotina. Sovjeti su organizovali nekakvu pobedničku paradu u Berlinu 9. maja 1945. samo kao bragging rights. Dan pobede je bio, i ostao 8. maj. To što nam je desetlećima servirana commie izmišljotina kao zvanična i nekakva fundamentalna istina, je potpuno beznačajno. Nažalost, ta se commie izmišljotina primila kod stanovništva, pa ima ljudi koji i dalje veruju da je Dan pobede 9. maj. Kao što rekoh, datum je uzet samo kako bi Sovjeti imali bragging rights, i kako bi - ali i njihovi sateliti diljem Europe - mogli tvrditi da su najzaslužniji za pobedu nad Reichom. A potpuno je suludo i licemerno - te proverbial d*ck move - to što su Sovjeti slavili pobedu nad Reichom, budući da su bili saveznici, te da je SSSR i te kako bio aktivan u naoružavanju Reicha u prvim godinama nakon što je onaj propali austrijski slikar uzurpirao vlast u Nemačkoj. Hell, Sovjeti su bili ti koji su Nacistima što prodali, što na osnovu ugovora o savezništvu prosledili odrđene tehnologije koje su po Versajskom ugovoru Nemačkoj bile zabranjene. Na sve to, istočnoevropske i deo centralnoevropskih zemalja, uključujući i države ex-Yu, 9. maj nikako ne bi trebale obeležavati kao Dan pobede, već kao Dan početka komunističke okupacije. Činjenica.
  (Low Key Lyesmith, 8. maj 2021 17:44)

  # Link komentara

 37. Koji pad? Potomci Magde Gebels su vlasnici BMWa, Rols Rojsa, Varte itd. Kakav pad?
  (4. rajh, 8. maj 2021 17:16)

  # Link komentara

 38. Ukarijnci tj. ukrajinska Crvena armija je oslobodila Beograd 20. oktorbra 1944.
  To bi Srbija trebala da slavi.
  (Dan oslobodenja od Nemaca, 8. maj 2021 16:46)

  # Link komentara

 39. @Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 8. maj 2021 14:40)

  Грешите много господине, јер је управо 9. Маја ратификован уговор који је потписао маршал Жуков увече у Берлину 8. Маја. Дан раније су уговор о капитуалцији потписали Американци-Енгелзи-Французи са Немцима у Ремзу, тачније 7. Маја, а тек 8. је тај уговор ратификован од стране задапних савезника и зове се Дан победе у Европи од стране западних савезника, док су са Русима као што рекох Немци потписали уговор и то у Берлину увече 8. Маја на захвет Стаљина, јер је сматрао да тај уговор мора бити потписан у Берлину јер се ту налазио машал Жуков који је ратификован сутрадан па се сматар званичан завршетак дугог светског рата у Европи 9. Мај а не 8. Мај.

  Значи рат није званично завршен у Европи док га Руси нису потписали и ратификовали, а то се десило 9. Маја...Проблем је што запад то негира намерно, јер на тај начин оспоравају учешће руса у том великом рату, рату у коме је њих управо највише страдало и без њих готово да победе не би ни било. Иначе код нас се рат завршио 15. Маја, а не 8. или 9. тако да би то требао да буде датум славља победе над фашизмом....
  (галама, 8. maj 2021 16:43)

  # Link komentara

 40. Tek 16.maja 1945.oslobodjena Slovenija-Jugoslavija od nacista!!!
  (Djurdjević Zoran, 8. maj 2021 16:12)

  # Link komentara

 41. @Jr, 8. maj 2021 14:3
  Nadam se da ste troll. Ako niste... wow, žalim Vaše najbliže, ali se nadam i da sami nemate potomstva, jer ako imate, teško nama.
  (Low Key Lyesmith, 8. maj 2021 15:49)

  # Link komentara

 42. @Vesna, 8. maj 2021 14:32
  VE Day - Dan pobede u WWII u Europi - je 8. maj. Dan Europe je 9. maj. Deveti maj, kaoo Dan pobede, je sovjetska/commie izmišljotina. Sovjeti su organizovali nekakvu pobedničku paradu u Berlinu 9. maja 1945. samo kao bragging rights. Dan pobede je bio, i ostao 8. maj. To što nam je desetlećima servirana commie izmišljotina kao zvanična i nekakva fundamentalna istina, je potpuno beznačajno. Nažalost, ta se commie izmišljotina primila kod stanovništva, pa ima ljudi koji i dalje veruju da je Dan pobede 9. maj. Kao što rekoh, datum je uzet samo kako bi Sovjeti imali bragging rights, i kako bi - ali i njihovi sateliti diljem Europe - mogli tvrditi da su najzaslužniji za pobedu nad Reichom. A potpuno je suludo i licemerno - te proverbial d*ck move - to što su Sovjeti slavili pobedu nad Reichom, budući da su bili saveznici, te da je SSSR i te kako bio aktivan u naoružavanju Reicha u prvim godinama nakon što je onaj propali austrijski slikar uzurpirao vlast u Nemačkoj. Hell, Sovjeti su bili ti koji su Nacistima što prodali, što na osnovu ugovora o savezništvu prosledili odrđene tehnologije koje su po Versajskom ugovoru Nemačkoj bile zabranjene. Na sve to, istočnoevropske i deo centralnoevropskih zemalja, uključujući i države ex-Yu, 9. maj nikako ne bi trebale obeležavati kao Dan pobede, već kao Dan početka komunističke okupacije. Činjenica.
  (Low Key Lyesmith, 8. maj 2021 15:47)

  # Link komentara

 43. zasto se potencira nacisticka Nemacja, Nemacka je Nemacka i to je taj narod ,nisu oni promenili dnk i krv 45 godine pa su se prosvetlili. Hitlera je podrzalo 80% glasacki sposobnih nemaca , preostalih 20% su uglavnon manjine koje su ubijali,trovali i zatirali...
  Danas se formiraju vlade sa podrskom od jedva 20% glasaca zbog sistema izbora ,mahom po celoj Evropi.
  Nemci su Nemci i oni su podrzavali i cinili genocid sirom Evrope i sveta, kako nad Srbima,Jevrejima tako i na svim ostalim narodima ,mozda bez gasa i malja ali su ubijali sve redom.
  (nemacka je nemacka, 8. maj 2021 15:47)

  # Link komentara

 44. (Jr, 8. maj 2021 14:30)

  Shvatam šta želiš da kažeš, ali si u kolosalnoj zabludi. Reći ću ti nešto o tim junacima, novim krstašima. Prvo su rasturili i okupirali jednu belačku zemlju, a zatim mučki napali i rasturili drugu. Potom su se okrenuli ka Zapadu i tamo okupirali još jednu belačku zemlju, a potom još nekoliko njih, pri tome streljajući 100 za jednog i čineći slične usluge svojoj beloj "braći". Kad su to sve sredili onda su krenuli ka Istoku, da drugoj beloj "braći" oduzmu zemlju, da ih porobe, asimiluju, a ostatak isele ili pobiju.
  Eto, posle 50 miliona mrtvih ipak nisu uspeli, pa biće da ipak ovi što su pretekli to slave.
  (Ekspo, 8. maj 2021 15:46)

  # Link komentara

 45. Veliki deo zamisli onih koji su finansirali Hitlera je danas apsolutno ostvaren. Pogledajte samo balkan. Oni uzivaju na nasem moru, a mi radimo u njihovim fabrikama. Ko je tu porazena snaga?
  (Tik2, 8. maj 2021 15:44)

  # Link komentara

 46. @Vesna:

  Сумњам да је Загреб и дан данас ослобођен!
  (Фактор мира и стабилности, 8. maj 2021 15:41)

  # Link komentara

 47. Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 08. maj 2021 14:40)
  U trenutku kapitulacije de fakto, u Moskvi je vec bio 9. maj , 1 sat posle ponoci. “Nenamucene i napredne” zapadne zemlje ne bi tek tako prihvatile naredbu Moskve da se novi dokument potpise 9. maja u samom Berlinu da nisu dobro znale ko je tata. Uostalom, dok su se Amerikanci i razni “londoneri” valjali u blatu, Kenterija, Egorov i Berest su vec mahali zastavom na Rajhstagu. Ali ok, poznata je praksa Zapada da nesto resava i potpisuje kilometrima daleko od samog desavanja i sustine)))
  (Ivan, 8. maj 2021 15:40)

  # Link komentara

 48. Mislite kraj drugog svetskog rata u Evropi? Jer je drugi svetski rat okončan tek kasnije, predajom Japana...
  (Radoznao, 8. maj 2021 15:39)

  # Link komentara

 49. Svaku ciglu su trebali da vrate na svoje mesto odmah sutradan i da plate materijalnu stetu koju napravise nemacki prokletnici
  (Papa het, 8. maj 2021 15:30)

  # Link komentara

 50. SSSR sa vojskom ušao u Berlin,a nemci potpisuju primirje u Remsu(Francuska) !?
  Morali su sve da vrate na "fabrička podešavanja",zato što je to bio tragikomi-
  čan pokušaj falsifikovanja istorije od samog starta primirja.
  (a, 8. maj 2021 15:26)

  # Link komentara

 51. Možete da pišete šta hoćete, ali rat je zvanično završen kada je drug Staljin to rekao. 7.maja je kapitulacija potpisana od strane generala Jodla u Remsu samo pred zapadnim saveznicima. Na tu vest Staljin je rekao:"Kapitulacija će biti potpisana u Berlinu pred mojim oficirima, tamo gde je sve i počelo. Ja nastavljam vojne akcije do daljeg." 8.maja uveče Kajtel je potpisao kapitulaciju "na tri stola" za kojim su sedeli: na prvom stolu komandanti savezničkih snaga (oficiri Britanije, SAD i SSSR-a) na drugom stolu komandanti poraženih snaga (oficiri Vermahta) a na trećem stolu komandanti SSSR-a, koji su kontrolisali proceduru kapitulacije. Maršal Žukov je sedeo za "prvim stolom", a za "trećim stolom" je sedeo maršal Rokosovski, koji je rukovodio završnom operacijom "Bagration" i kontrolisao čak i Žukova, a po Staljinovom naređenju. Tek posle potpisane kapitulacije i čuvenog radijskog komentara radio Moskve, Levitana, drug Staljin je rekao:"Rat je završen!" 9.maj je Dan Pobede! Sve ostalo je falsifikovanje istorije.
  (B.Živković, 8. maj 2021 15:23)

  # Link komentara

 52. I tako su jednog dana, ni sami ne znajući zašto, udruženi volovi među belcima savladali druge po redu najveće junake istorije (posle Krstaša) - naciste, verno služeći svojim vođama, neprijateljima Hrista i belaca - jevrejsko-komunističkim zverima...
  (Jr, 08. maj 2021 14:30)

  Bože koliko bolesnika na slobodi. Sedimo pored tempiranih bombi bukvalno...
  (Народ најстарији, 8. maj 2021 15:10)

  # Link komentara

 53. Hvala vam što širite pravu verziju ovog događaja, onu sa Zapada, prema kojoj se ovo desilo 8 Maja. Dosta su namučene i zaostale zemlje Istočne Evrope trpile Rusku verziju i slavile 9 Maj kao dan pobede.
  (Londoner, 8. maj 2021 14:40)

  # Link komentara

 54. Dan kada je vuk promenio dlaku!
  (Na zapadu ništa novo..., 8. maj 2021 14:36)

  # Link komentara

 55. Zbvanicno se Dan pobede racuna 9.maja , a 8.maja 1945.oslobodjen Zagreb.
  (Vesna, 8. maj 2021 14:32)

  # Link komentara

 56. I tako su jednog dana, ni sami ne znajući zašto, udruženi volovi među belcima savladali druge po redu najveće junake istorije (posle Krstaša) - naciste, verno služeći svojim vođama, neprijateljima Hrista i belaca - jevrejsko-komunističkim zverima...
  (Jr, 8. maj 2021 14:30)

  # Link komentara