Ponedeljak, 03.05.2021.

12:00

Branislav Lečić posle mesec dana prvi put u javnosti

Izvor: B92

Branislav Leèiæ posle mesec dana prvi put u javnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

John

pre 2 godine

(Komša, 4. maj 2021 04:58)

Izgleda da ne razumeš šta sam napisao. Nigde nisam tvdio da to delo ne postoji, već da za njegovo postojanje (to jest osudu da to delo) moraju da budu ispunjeni veoma striktni uslovi, kao što i treba da bude jer onda dolazimo u situaciju da pandur odgovara jer je napisao prijavu protiv pogrešnog.
A ono ko sam sebe prijavi... uopšte nije relevantno za ovu priču

jeftina limunada

pre 2 godine

...glumac na momente delovao zamišljeno...Wow, kako dubok komentar. Pa nije valjda trebalo da dubi na glavi i zabavlja mušterije.

predrage

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...
(гдф, 03. maj 2021 14:13)

Dobrom dokazu ni jedan sudija ne moze nista.Da,cak ni u Srbiji!

NikolaBg

pre 2 godine

Lečić smatram da nije kriv, dok se ne dokaže iako mi je postao jadan i gadan nakon izjave ,, da može samo da leči''. A Štajnfildova mi je takođe jadna i gadna od samog početka propagira budalaštine jer je uspela da napiše i knjige i pesme o silovanjima žena širom sveta i bez dokaza da posle dosta godina optuži nekog za silovanje. Lečić je odličan glumac i porodičan čovek, a sad da li je kriv to neka se bave oni koji treba time da se bave. Inače u Srbiji gomile muškaraca treba da leže u zatvoru zbog silovanja ali moral devojaka koji vole novac, tetovaže, besna kola, otišao je nizbrdo. Naročito to važi za one silikonke koje umeju da razvedu čoveka tako što mu sednu u krilo, a posle polapaju sve što je čovek stekao.

Komša

pre 2 godine

@John
Grešite.
Čl.334 KZRS

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine..."
Osim toga postoji tezi oblik - ako usled lazne prijave za krivično delo koje se goni po sluzbenoj duznosti sud pokrene postupak protiv lazno optuzenog onda je počinilac u vecem problemu.

Iz više razloga postoji ovo krivično delo.Izmedju ostalog i zbog ometanja pravde jer u nekim stavovima se odnosi čak i na situacije kada ptijavite krivično delo i ako znate da krivično delo uopste nije ni počinjeno ili čak ako sami sebe prijavite za neko krivično delo koje je počinjeno a niste počinilac.
Ta dva stava postoje zbog nanosenja steti drzavi i omeranja pravde u prvom slučaju a zbog "preizimanja krivice" i prikrivanja pravog počinioca u drugom.

U jednom ste u pravu - retko ko u praksi odgovara za ovo,kao što retko ko odgovara za lažno svedočenje.
I to je veliki problem jer upravo zbog poplave lažnih prijava (recimo u slucajevima nasilja u porodici - rutinski ih stranke u sporu štancuju kada su brakorazvodne parnice i pitanju) prave prijave se "gube" u moru tih lažnih - sporije se procesuiraju,čak i tuzioci nisu najsigurniji da li su prave ili "parnične" - i onda imamo situacije da stradaju žene koje su nasilje prijavljivale (imali smo čak dva slučaja ispred CSR ).
Da sankcionisu lazne,prave bi se brzo i efikasno resavale...Nevezano za ovaj slucaj.

John

pre 2 godine

(Zok1, 3. maj 2021 20:19)

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela..."

Dakle, mora da se dokaže da je znao/znala da to prijavljeno lice nije učinilac. A ako se to dokazuje? Teško do nikako. Zato osuđenih po ovom delu gotovo i da nema.
Jedina "varijanta" gde bi tako nešto moglo da se dokaže je npr. kad pravi učinilac dela prijavi nekog drugog da je to učinio, a kasnije se dokaže da je ipak on - onda bi odgovarao i za svoje delo i za lažno prijavljivanje.
Čak ni varijanta gde oštećeni prijavljuje delo i učinioca - npr. "Video sam, to je bio moj komšija Pera", a komšija Pera ima nepobitan dokaz da je tad bio 100km dalje - ne bi mogla da prođe. Uvek bi mogao da se brani "Učinilo mi se da je on" i nema načina da se dokaže da je on namerno hteo da nabedi komšiju. Za delo lažnog prijavljivanja je neophodan umišljaj (nema lažne prijave iz nehata), tako da nema ni dela.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Dosta Leka ima botova, valjda što je glumac, šmeksi. Palma isto, srpski domaćin.
A ne kao onaj zlotvor iz tržnog centra na Zvezdari. Ko mu je kriv što je anoniman pa nema ko da ga brani po internetu.

salerno

pre 2 godine

Sasha,, e pa vidis da nije prosao poligraf ovi tvoji na vlasti odma bi na sva zvona objavila vest, meni nije jasno zasto ove 2 nazovi glumice izbegavaju poligraf.

Stefan

pre 2 godine

Ajmo ponovo da probamo. Dakle Srbija je zemlja prava biti optuzen za silovanje nije isto sto i biti kriv. Dakle dok se ne utvrdi da je silovanje dogodilo i do je opstuzeni kriv on moze da seta i zivi svoj zivot.

Ja ne znam sta je sa narodom vise? Ako bude kriv bacajte kamenje do tada cekajte.

Ako je kriv secite mu... Ako nije zamislite da se vama dogodi da npr niste krivi? Jel to znaci da treba zivot da vam se ugasi pre presude samo na konto rekla kazala?

Jer dok sud ne utvrdi nesto sve je rekla kazala...

Pozdrav, i prestanite da budete balkanci

mama

pre 2 godine

@Sofka
Poenta je bila da ne razumem zasto bi iko zeleo ista zlo bilo cijoj deci, bez obzira ko su im roditelji. Ne mislim da icije dete treba da ispasta za losa dela roditelja.

C i n i k

pre 2 godine

Pa ok, nma nikakvu potragu, optuznicu, covek je misim bzvz ispljuvan iz USA od clanice pokreta "me too" a taj pokret ima ogroman budzet i imaju nki cilj samo sto nvrjm da im je cilj pravedan bas...

nema ovde leba

pre 2 godine

Pre par dana u jednoj emisiji sa nacionalnom frekvencijom gostovala tri tinejdzera sa te čuvene glumačke sekcije,ko je gledao i slušao tu decu sa pravom moze i treba da sumnja u istinitost navoda i Milene a ove druge dve "glumice"

Maja

pre 2 godine

Slucaj Lecic je dokaz da nismo odmakli od perioda lova na vestice. Jedna osoba izjavi nesto o drugoj osobi i cela javnost lincuje optuzenu.. Bez dokaza, bez sudjenja.. Niko ne misli koliko je strasno unistiti nekom zivot optuzbama ukoliko se pokaze da nisu istina. Zasto je bilo cija izjava vaznija od druge.. Meni je ovo strasno saznanje..

John

pre 2 godine

(pravnik, 3. maj 2021 19:44)

E, zato postoje čike i tete koje se zovu veštaci. Njih zove sud (sudija) kad ima nešto što mora da se utvrdi, a sud to ne zna (niti treba/mora da zna - jer sud zna samo pravo i ništa drugo - ima i izreka na latinskom, al' da se ne pravim pametan ...)
Npr. na suđenju kaže tip - "Ja to nisam potpisao, to nije moj potpis". E, onda sud zove jednog veštaka koji se zove grafolog, on prouči potpis, prouči rukopis tog tipa i kaže da li to jeste ili nije njegov potpis.
Isti slučaj i sa audio/video snimkom. Tu se zovu veštaci informatičke struke, da vide da li je sa fajlom nešto petljano - dodavano, sečeno, premeštano...
Odvratno je poređenje, ali tako je veštačen onaj ozloglašeni snimak "Škorpiona" - odbrana tvrdila da je montiran - sud zvao veštaka (profesora sa ETF-a) on analizirao i rekao da nije ništa montirano, i da je snimak original (naravno, svedočio na suđenju i detaljno ispričao postupak, šta je i kako radio - transkript svedočenja dostupan online koga zanima i ko zna gde i kako da traži)
Dakle, takvog istog veštaka (ne moga tog, ali takvog) sud/tužilaštvo će (ili "bi trebalo") angažovati da utvrdi da li je onaj Danijelin snimak pravi ili ne.
Prosto k'o pasulj.
To što je bilo fejk snimaka, ne dokazuje da je i taj snimaj fejk. Niti to što je bilo pravih dokazuje da je taj pravi.

Zok1

pre 2 godine

(Anoniman, 03. maj 2021 12:27) Za lažno optuživanje, nije dovoljno da je optuženi oslobođen, mora se dokazati da je optužba lažna, da je onaj ko ga je oklevetao lagao.

mama

pre 2 godine

Pošteno je ono što Bog uradi,a ne ono što mi mislimo i želimo. A jel pošteno to što je Lečić uradio,pa ga štite njegova deca. Moj otac da je to uradio ja ga ne bih pogledala jer i ja sam majka i nijednom ženskom djetetu loše ne želim. Ali Bog je tu da sve vidi

Superhik

pre 2 godine

Trebalo je Lečić svima njima da seks odmah plati po 100€ (ili koliko već košta) da stvari budu jasne pa da one duguju državi za porez,a ne ovako da mora još i da se priseća šta je sa kojom bilo ! Sad će i silni drugi asistenti,profesori,direktori i predsednici(koječega) iskijati svoju "alfa" funkciju !

Sofka

pre 2 godine

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.
(mama, 3. maj 2021 16:02) 

Au. Cega li se ti plasis? Ovakve stvari sigurno nece usreciti njegovu porodicu. Prirodan tok stvari. Jedan psiho unisti buduce narastaje. Da psihopate imalo zanima porodica vodili bi racuna sta rade.

sasha

pre 2 godine

@salerno
Da je prosao poligraf je samo on objavio, niko od zvanicnika nije to potvrdio. Takodje niko ne zna ni koja pitanja su mu postavljali.
Ti verovatno nisi cuo za Merimu Isakovic jer si odrastao na rijaliti programu.
Inace, Lecic je moralna gromada, ozenio klinku, stariji od sopstvene taste, a promenio vise stranki od Maje Gojkovic...

pravnik

pre 2 godine

poslednjih godina je bilo nekoliko sudski okoncanih slucajeva ucena upravo montiranim snimcima, video i audio, koji su imali za cilj da se iznudi veliki novcani iznos... naravno oslobadjajucom presudom za navodnog sliovatelja...

John

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Uhapsi policija nekog tipa (odranije poznatog...) zbog toga što je, recimo, obio prodavnicu u komšiluku. Ispostavi se, međutim, da nije on. Hoćemo policajce u zatvor jer su ga lažno optužili?

Da, postoji krivično delo "Lažno prijavljivanje". Ali ono uopšte ne podrazumeva ono što komentatori u ogromoj većini misle - da ako se ispostavi da neko nije kriv ili ako neko ne bude osuđen, da to automatski znači da onaj ko ga je prijavio - da je time učinio pomenuto krivično delo i da treba da ide u zatvor.
Ili, hajde jednostavnije - Ako Lećić ne bude osuđen, Danijeli se ništa ne može desiti u zakonskom smislu. To nije samo kod nas, tako je apsolutno svugde. Mogao bi, eventualno, da je on lično tuži za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda (to je parnični, a ne krivični postupak) ali bi izgubio.

A ovo za oduzimanje ljudskih prava stvarno ne bih komentarisao...

@salerno

pre 2 godine

Malo je providno,, oooo botino, lecic je prosao poligraf? Zasto su ove nazovi glumice odbile poligraf?
(salerno, 3. maj 2021 18:07)

Ala su vam isprali mozak sa tim poligrafom, neverovatno! Sprava postoji pola veka i vise i napreduje kao i sva tehnika i uprkos tome ni u jednoj drzavi na svetu nije validna ni prihvacena kao sudski dokaz. Bas zbog toga sto je bilo istinskih ubica koji su je prevarili, a isto tako i nevinih koji su zbog poligrafa proveli 20 godina u zatvoru, dok se nisu pojavili dokazi koji ih nedvosmisleno oslobadjaju. Ovom narodu stvarno mozes da serviras sta god hoces, samo ako uporno to ponavljas to ce postati istina. Ali kada pogledam pismenost komentara nije ni cudo sto se bas takvi prvi javljaju.

Veliki brat

pre 2 godine

A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada.
(ljilja, 3. maj 2021 15:03)

Oni koji su takvi (ne kažem da Lečić jeste, to će utvrditi nadležni, jer i nisam sve detaljno ispratio, a ko zna koliko tu ima još stvari koje nisu iznete u javnost, ali su poznate tužilaštvu i sudstvu) ne razmišljaju o tome. Zamisli da isto tako kažeš za nekog ubicu, pa ti da misle o posledicama i mogućem "točak sreće se okreće", nikad nikog ne bi ubili ili povredili.

A druga stvar, ima mnogo muškaraca koji misle da žene vole da se prema njima bude grub, ne kažem da takvih žena nema, ali nije svaka takva, a i granica te "grubosti" mora da postoji, a žena je ta koja mora da se posluša kad kaže nekome da je preterao. Međutim, onda postoji 1000 opravdanja "što nije ranije rekla da ne želi, kako se to predomislila kad nam je bilo najlepše...", a takvi ne shvataju ni žene niti njihovo telo, njima je bitno samo da ožive neke svoje fantazije, da li je neko povređen i fizički i emotivno njih nije mnogo briga.

Coa

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).
(Stanislav, 03. maj 2021 14:45)

Sumnjive starlete?!
Time si sve rekao, sedi jedan!

mama

pre 2 godine

@ljilja

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.

Nadoljub

pre 2 godine

Ko je poslušao snimak, njemu je sve jasno. Način obraćanja devojci je strašan, ali niko od nas nije zlatnih usana, svi smo mi grešnici. O samom delu, naravno, odlučuje sud, ipak, sud ove zemlje. Javno mnjenje je nešto drugo. Važno je da shvatimo da samo prava istina može, zaista, da oslobodi čoveka. Istina leči, laž ne. Bez istine, svaka osoba ostaje večiti zarobljenik.

aca

pre 2 godine

"Njih dvoje su u opuštenoj atmosferi pili kafu i uživali u sunčanom danu, iako je glumac na momente delovao zamišljeno."

Leka zamišljen?
ha,ha,ha...

ljilja

pre 2 godine

Kako je strašno. Dve divne dame progovorile, skupile snagu da ispričaju istinu. A on sedi u kafani sa ćerkom,koja ga naravno brani. A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada. Treba biti iskren, jer što si zaslužio nekada stigne na naplatu njemu ili njegovim potomcima kad tad.Pošteno. Zar ne?

Baba Tića

pre 2 godine

Znači, papane, oo siluje da ima ljudska prava i da ide u ćorku, a ko lažno optužuje da nema ljudska prava. Vrlo zanimljivo razmišljanje Lekinog bota.

Washington

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno prijavljuje takodje!!!
(bankar ffm, 3. maj 2021 12:10)

Ni jedno ni drugo nije lako dokazati. Ali ipak u Srbiji je poligraf svetinja, tako cemo sve da odlucujemo uskoro jer za bolje i nismo .

Stanislav

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).

гдф

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...

Peranović

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.
(malo je providno, 03. maj 2021 12:27)

Ti već presudila...bila tamo pa znaš šta se desilo... Smanji malo patetiku.

qq

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

a onom ko pise ovakve komentare zatvor, oduzimanje svih ljudskih prava i interneta.....

Ljubitelj prirode

pre 2 godine

Kad sam video kakvu kucu i oko kuce ima u Ritopeku, na njegovom mestu se nikad u smrdljivi BG ne bih ni vracao. Ali, fali njemu ocigledno taj BG smrad?

Драгивоје

pre 2 godine

Најважнију подршку и ослонац Лека већ има...у својој деци, која га воле и поштују.

malo je providno

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.

Peranović

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.
(malo je providno, 03. maj 2021 12:27)

Ti već presudila...bila tamo pa znaš šta se desilo... Smanji malo patetiku.

гдф

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...

malo je providno

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.

qq

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

a onom ko pise ovakve komentare zatvor, oduzimanje svih ljudskih prava i interneta.....

Драгивоје

pre 2 godine

Најважнију подршку и ослонац Лека већ има...у својој деци, која га воле и поштују.

Stanislav

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).

Ljubitelj prirode

pre 2 godine

Kad sam video kakvu kucu i oko kuce ima u Ritopeku, na njegovom mestu se nikad u smrdljivi BG ne bih ni vracao. Ali, fali njemu ocigledno taj BG smrad?

Baba Tića

pre 2 godine

Znači, papane, oo siluje da ima ljudska prava i da ide u ćorku, a ko lažno optužuje da nema ljudska prava. Vrlo zanimljivo razmišljanje Lekinog bota.

Washington

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno prijavljuje takodje!!!
(bankar ffm, 3. maj 2021 12:10)

Ni jedno ni drugo nije lako dokazati. Ali ipak u Srbiji je poligraf svetinja, tako cemo sve da odlucujemo uskoro jer za bolje i nismo .

@salerno

pre 2 godine

Malo je providno,, oooo botino, lecic je prosao poligraf? Zasto su ove nazovi glumice odbile poligraf?
(salerno, 3. maj 2021 18:07)

Ala su vam isprali mozak sa tim poligrafom, neverovatno! Sprava postoji pola veka i vise i napreduje kao i sva tehnika i uprkos tome ni u jednoj drzavi na svetu nije validna ni prihvacena kao sudski dokaz. Bas zbog toga sto je bilo istinskih ubica koji su je prevarili, a isto tako i nevinih koji su zbog poligrafa proveli 20 godina u zatvoru, dok se nisu pojavili dokazi koji ih nedvosmisleno oslobadjaju. Ovom narodu stvarno mozes da serviras sta god hoces, samo ako uporno to ponavljas to ce postati istina. Ali kada pogledam pismenost komentara nije ni cudo sto se bas takvi prvi javljaju.

sasha

pre 2 godine

@salerno
Da je prosao poligraf je samo on objavio, niko od zvanicnika nije to potvrdio. Takodje niko ne zna ni koja pitanja su mu postavljali.
Ti verovatno nisi cuo za Merimu Isakovic jer si odrastao na rijaliti programu.
Inace, Lecic je moralna gromada, ozenio klinku, stariji od sopstvene taste, a promenio vise stranki od Maje Gojkovic...

Maja

pre 2 godine

Slucaj Lecic je dokaz da nismo odmakli od perioda lova na vestice. Jedna osoba izjavi nesto o drugoj osobi i cela javnost lincuje optuzenu.. Bez dokaza, bez sudjenja.. Niko ne misli koliko je strasno unistiti nekom zivot optuzbama ukoliko se pokaze da nisu istina. Zasto je bilo cija izjava vaznija od druge.. Meni je ovo strasno saznanje..

mama

pre 2 godine

@ljilja

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.

John

pre 2 godine

(pravnik, 3. maj 2021 19:44)

E, zato postoje čike i tete koje se zovu veštaci. Njih zove sud (sudija) kad ima nešto što mora da se utvrdi, a sud to ne zna (niti treba/mora da zna - jer sud zna samo pravo i ništa drugo - ima i izreka na latinskom, al' da se ne pravim pametan ...)
Npr. na suđenju kaže tip - "Ja to nisam potpisao, to nije moj potpis". E, onda sud zove jednog veštaka koji se zove grafolog, on prouči potpis, prouči rukopis tog tipa i kaže da li to jeste ili nije njegov potpis.
Isti slučaj i sa audio/video snimkom. Tu se zovu veštaci informatičke struke, da vide da li je sa fajlom nešto petljano - dodavano, sečeno, premeštano...
Odvratno je poređenje, ali tako je veštačen onaj ozloglašeni snimak "Škorpiona" - odbrana tvrdila da je montiran - sud zvao veštaka (profesora sa ETF-a) on analizirao i rekao da nije ništa montirano, i da je snimak original (naravno, svedočio na suđenju i detaljno ispričao postupak, šta je i kako radio - transkript svedočenja dostupan online koga zanima i ko zna gde i kako da traži)
Dakle, takvog istog veštaka (ne moga tog, ali takvog) sud/tužilaštvo će (ili "bi trebalo") angažovati da utvrdi da li je onaj Danijelin snimak pravi ili ne.
Prosto k'o pasulj.
To što je bilo fejk snimaka, ne dokazuje da je i taj snimaj fejk. Niti to što je bilo pravih dokazuje da je taj pravi.

Coa

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).
(Stanislav, 03. maj 2021 14:45)

Sumnjive starlete?!
Time si sve rekao, sedi jedan!

ljilja

pre 2 godine

Kako je strašno. Dve divne dame progovorile, skupile snagu da ispričaju istinu. A on sedi u kafani sa ćerkom,koja ga naravno brani. A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada. Treba biti iskren, jer što si zaslužio nekada stigne na naplatu njemu ili njegovim potomcima kad tad.Pošteno. Zar ne?

Nadoljub

pre 2 godine

Ko je poslušao snimak, njemu je sve jasno. Način obraćanja devojci je strašan, ali niko od nas nije zlatnih usana, svi smo mi grešnici. O samom delu, naravno, odlučuje sud, ipak, sud ove zemlje. Javno mnjenje je nešto drugo. Važno je da shvatimo da samo prava istina može, zaista, da oslobodi čoveka. Istina leči, laž ne. Bez istine, svaka osoba ostaje večiti zarobljenik.

mama

pre 2 godine

@Sofka
Poenta je bila da ne razumem zasto bi iko zeleo ista zlo bilo cijoj deci, bez obzira ko su im roditelji. Ne mislim da icije dete treba da ispasta za losa dela roditelja.

Veliki brat

pre 2 godine

A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada.
(ljilja, 3. maj 2021 15:03)

Oni koji su takvi (ne kažem da Lečić jeste, to će utvrditi nadležni, jer i nisam sve detaljno ispratio, a ko zna koliko tu ima još stvari koje nisu iznete u javnost, ali su poznate tužilaštvu i sudstvu) ne razmišljaju o tome. Zamisli da isto tako kažeš za nekog ubicu, pa ti da misle o posledicama i mogućem "točak sreće se okreće", nikad nikog ne bi ubili ili povredili.

A druga stvar, ima mnogo muškaraca koji misle da žene vole da se prema njima bude grub, ne kažem da takvih žena nema, ali nije svaka takva, a i granica te "grubosti" mora da postoji, a žena je ta koja mora da se posluša kad kaže nekome da je preterao. Međutim, onda postoji 1000 opravdanja "što nije ranije rekla da ne želi, kako se to predomislila kad nam je bilo najlepše...", a takvi ne shvataju ni žene niti njihovo telo, njima je bitno samo da ožive neke svoje fantazije, da li je neko povređen i fizički i emotivno njih nije mnogo briga.

John

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Uhapsi policija nekog tipa (odranije poznatog...) zbog toga što je, recimo, obio prodavnicu u komšiluku. Ispostavi se, međutim, da nije on. Hoćemo policajce u zatvor jer su ga lažno optužili?

Da, postoji krivično delo "Lažno prijavljivanje". Ali ono uopšte ne podrazumeva ono što komentatori u ogromoj većini misle - da ako se ispostavi da neko nije kriv ili ako neko ne bude osuđen, da to automatski znači da onaj ko ga je prijavio - da je time učinio pomenuto krivično delo i da treba da ide u zatvor.
Ili, hajde jednostavnije - Ako Lećić ne bude osuđen, Danijeli se ništa ne može desiti u zakonskom smislu. To nije samo kod nas, tako je apsolutno svugde. Mogao bi, eventualno, da je on lično tuži za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda (to je parnični, a ne krivični postupak) ali bi izgubio.

A ovo za oduzimanje ljudskih prava stvarno ne bih komentarisao...

aca

pre 2 godine

"Njih dvoje su u opuštenoj atmosferi pili kafu i uživali u sunčanom danu, iako je glumac na momente delovao zamišljeno."

Leka zamišljen?
ha,ha,ha...

nema ovde leba

pre 2 godine

Pre par dana u jednoj emisiji sa nacionalnom frekvencijom gostovala tri tinejdzera sa te čuvene glumačke sekcije,ko je gledao i slušao tu decu sa pravom moze i treba da sumnja u istinitost navoda i Milene a ove druge dve "glumice"

C i n i k

pre 2 godine

Pa ok, nma nikakvu potragu, optuznicu, covek je misim bzvz ispljuvan iz USA od clanice pokreta "me too" a taj pokret ima ogroman budzet i imaju nki cilj samo sto nvrjm da im je cilj pravedan bas...

pravnik

pre 2 godine

poslednjih godina je bilo nekoliko sudski okoncanih slucajeva ucena upravo montiranim snimcima, video i audio, koji su imali za cilj da se iznudi veliki novcani iznos... naravno oslobadjajucom presudom za navodnog sliovatelja...

Zok1

pre 2 godine

(Anoniman, 03. maj 2021 12:27) Za lažno optuživanje, nije dovoljno da je optuženi oslobođen, mora se dokazati da je optužba lažna, da je onaj ko ga je oklevetao lagao.

mama

pre 2 godine

Pošteno je ono što Bog uradi,a ne ono što mi mislimo i želimo. A jel pošteno to što je Lečić uradio,pa ga štite njegova deca. Moj otac da je to uradio ja ga ne bih pogledala jer i ja sam majka i nijednom ženskom djetetu loše ne želim. Ali Bog je tu da sve vidi

Superhik

pre 2 godine

Trebalo je Lečić svima njima da seks odmah plati po 100€ (ili koliko već košta) da stvari budu jasne pa da one duguju državi za porez,a ne ovako da mora još i da se priseća šta je sa kojom bilo ! Sad će i silni drugi asistenti,profesori,direktori i predsednici(koječega) iskijati svoju "alfa" funkciju !

Sofka

pre 2 godine

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.
(mama, 3. maj 2021 16:02) 

Au. Cega li se ti plasis? Ovakve stvari sigurno nece usreciti njegovu porodicu. Prirodan tok stvari. Jedan psiho unisti buduce narastaje. Da psihopate imalo zanima porodica vodili bi racuna sta rade.

jeftina limunada

pre 2 godine

...glumac na momente delovao zamišljeno...Wow, kako dubok komentar. Pa nije valjda trebalo da dubi na glavi i zabavlja mušterije.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Dosta Leka ima botova, valjda što je glumac, šmeksi. Palma isto, srpski domaćin.
A ne kao onaj zlotvor iz tržnog centra na Zvezdari. Ko mu je kriv što je anoniman pa nema ko da ga brani po internetu.

Komša

pre 2 godine

@John
Grešite.
Čl.334 KZRS

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine..."
Osim toga postoji tezi oblik - ako usled lazne prijave za krivično delo koje se goni po sluzbenoj duznosti sud pokrene postupak protiv lazno optuzenog onda je počinilac u vecem problemu.

Iz više razloga postoji ovo krivično delo.Izmedju ostalog i zbog ometanja pravde jer u nekim stavovima se odnosi čak i na situacije kada ptijavite krivično delo i ako znate da krivično delo uopste nije ni počinjeno ili čak ako sami sebe prijavite za neko krivično delo koje je počinjeno a niste počinilac.
Ta dva stava postoje zbog nanosenja steti drzavi i omeranja pravde u prvom slučaju a zbog "preizimanja krivice" i prikrivanja pravog počinioca u drugom.

U jednom ste u pravu - retko ko u praksi odgovara za ovo,kao što retko ko odgovara za lažno svedočenje.
I to je veliki problem jer upravo zbog poplave lažnih prijava (recimo u slucajevima nasilja u porodici - rutinski ih stranke u sporu štancuju kada su brakorazvodne parnice i pitanju) prave prijave se "gube" u moru tih lažnih - sporije se procesuiraju,čak i tuzioci nisu najsigurniji da li su prave ili "parnične" - i onda imamo situacije da stradaju žene koje su nasilje prijavljivale (imali smo čak dva slučaja ispred CSR ).
Da sankcionisu lazne,prave bi se brzo i efikasno resavale...Nevezano za ovaj slucaj.

Stefan

pre 2 godine

Ajmo ponovo da probamo. Dakle Srbija je zemlja prava biti optuzen za silovanje nije isto sto i biti kriv. Dakle dok se ne utvrdi da je silovanje dogodilo i do je opstuzeni kriv on moze da seta i zivi svoj zivot.

Ja ne znam sta je sa narodom vise? Ako bude kriv bacajte kamenje do tada cekajte.

Ako je kriv secite mu... Ako nije zamislite da se vama dogodi da npr niste krivi? Jel to znaci da treba zivot da vam se ugasi pre presude samo na konto rekla kazala?

Jer dok sud ne utvrdi nesto sve je rekla kazala...

Pozdrav, i prestanite da budete balkanci

NikolaBg

pre 2 godine

Lečić smatram da nije kriv, dok se ne dokaže iako mi je postao jadan i gadan nakon izjave ,, da može samo da leči''. A Štajnfildova mi je takođe jadna i gadna od samog početka propagira budalaštine jer je uspela da napiše i knjige i pesme o silovanjima žena širom sveta i bez dokaza da posle dosta godina optuži nekog za silovanje. Lečić je odličan glumac i porodičan čovek, a sad da li je kriv to neka se bave oni koji treba time da se bave. Inače u Srbiji gomile muškaraca treba da leže u zatvoru zbog silovanja ali moral devojaka koji vole novac, tetovaže, besna kola, otišao je nizbrdo. Naročito to važi za one silikonke koje umeju da razvedu čoveka tako što mu sednu u krilo, a posle polapaju sve što je čovek stekao.

salerno

pre 2 godine

Sasha,, e pa vidis da nije prosao poligraf ovi tvoji na vlasti odma bi na sva zvona objavila vest, meni nije jasno zasto ove 2 nazovi glumice izbegavaju poligraf.

predrage

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...
(гдф, 03. maj 2021 14:13)

Dobrom dokazu ni jedan sudija ne moze nista.Da,cak ni u Srbiji!

John

pre 2 godine

(Zok1, 3. maj 2021 20:19)

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela..."

Dakle, mora da se dokaže da je znao/znala da to prijavljeno lice nije učinilac. A ako se to dokazuje? Teško do nikako. Zato osuđenih po ovom delu gotovo i da nema.
Jedina "varijanta" gde bi tako nešto moglo da se dokaže je npr. kad pravi učinilac dela prijavi nekog drugog da je to učinio, a kasnije se dokaže da je ipak on - onda bi odgovarao i za svoje delo i za lažno prijavljivanje.
Čak ni varijanta gde oštećeni prijavljuje delo i učinioca - npr. "Video sam, to je bio moj komšija Pera", a komšija Pera ima nepobitan dokaz da je tad bio 100km dalje - ne bi mogla da prođe. Uvek bi mogao da se brani "Učinilo mi se da je on" i nema načina da se dokaže da je on namerno hteo da nabedi komšiju. Za delo lažnog prijavljivanja je neophodan umišljaj (nema lažne prijave iz nehata), tako da nema ni dela.

John

pre 2 godine

(Komša, 4. maj 2021 04:58)

Izgleda da ne razumeš šta sam napisao. Nigde nisam tvdio da to delo ne postoji, već da za njegovo postojanje (to jest osudu da to delo) moraju da budu ispunjeni veoma striktni uslovi, kao što i treba da bude jer onda dolazimo u situaciju da pandur odgovara jer je napisao prijavu protiv pogrešnog.
A ono ko sam sebe prijavi... uopšte nije relevantno za ovu priču

malo je providno

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.

Драгивоје

pre 2 godine

Најважнију подршку и ослонац Лека већ има...у својој деци, која га воле и поштују.

qq

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

a onom ko pise ovakve komentare zatvor, oduzimanje svih ljudskih prava i interneta.....

Peranović

pre 2 godine

Jadno to dete, sigurno nije lako. Otac silovatelj i sada mora sa njim da se vuce po kafanama zato sto to tako kaze PR firma. Zaboga, deca ga podrzavaju.
(malo je providno, 03. maj 2021 12:27)

Ti već presudila...bila tamo pa znaš šta se desilo... Smanji malo patetiku.

ljilja

pre 2 godine

Kako je strašno. Dve divne dame progovorile, skupile snagu da ispričaju istinu. A on sedi u kafani sa ćerkom,koja ga naravno brani. A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada. Treba biti iskren, jer što si zaslužio nekada stigne na naplatu njemu ili njegovim potomcima kad tad.Pošteno. Zar ne?

Stanislav

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).

гдф

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...

Coa

pre 2 godine

Tako i treba. Dok se ne donese presuda, čovek NIJE KRIV. Javne hajke i histerije na osnovu prijave sumnjive starlete su sramota za društvo, medije i "vladavinu prava" u Srbiji (dora šala).
(Stanislav, 03. maj 2021 14:45)

Sumnjive starlete?!
Time si sve rekao, sedi jedan!

nema ovde leba

pre 2 godine

Pre par dana u jednoj emisiji sa nacionalnom frekvencijom gostovala tri tinejdzera sa te čuvene glumačke sekcije,ko je gledao i slušao tu decu sa pravom moze i treba da sumnja u istinitost navoda i Milene a ove druge dve "glumice"

C i n i k

pre 2 godine

Pa ok, nma nikakvu potragu, optuznicu, covek je misim bzvz ispljuvan iz USA od clanice pokreta "me too" a taj pokret ima ogroman budzet i imaju nki cilj samo sto nvrjm da im je cilj pravedan bas...

Baba Tića

pre 2 godine

Znači, papane, oo siluje da ima ljudska prava i da ide u ćorku, a ko lažno optužuje da nema ljudska prava. Vrlo zanimljivo razmišljanje Lekinog bota.

mama

pre 2 godine

Pošteno je ono što Bog uradi,a ne ono što mi mislimo i želimo. A jel pošteno to što je Lečić uradio,pa ga štite njegova deca. Moj otac da je to uradio ja ga ne bih pogledala jer i ja sam majka i nijednom ženskom djetetu loše ne želim. Ali Bog je tu da sve vidi

pravnik

pre 2 godine

poslednjih godina je bilo nekoliko sudski okoncanih slucajeva ucena upravo montiranim snimcima, video i audio, koji su imali za cilj da se iznudi veliki novcani iznos... naravno oslobadjajucom presudom za navodnog sliovatelja...

sasha

pre 2 godine

@salerno
Da je prosao poligraf je samo on objavio, niko od zvanicnika nije to potvrdio. Takodje niko ne zna ni koja pitanja su mu postavljali.
Ti verovatno nisi cuo za Merimu Isakovic jer si odrastao na rijaliti programu.
Inace, Lecic je moralna gromada, ozenio klinku, stariji od sopstvene taste, a promenio vise stranki od Maje Gojkovic...

Maja

pre 2 godine

Slucaj Lecic je dokaz da nismo odmakli od perioda lova na vestice. Jedna osoba izjavi nesto o drugoj osobi i cela javnost lincuje optuzenu.. Bez dokaza, bez sudjenja.. Niko ne misli koliko je strasno unistiti nekom zivot optuzbama ukoliko se pokaze da nisu istina. Zasto je bilo cija izjava vaznija od druge.. Meni je ovo strasno saznanje..

Ljubitelj prirode

pre 2 godine

Kad sam video kakvu kucu i oko kuce ima u Ritopeku, na njegovom mestu se nikad u smrdljivi BG ne bih ni vracao. Ali, fali njemu ocigledno taj BG smrad?

Superhik

pre 2 godine

Trebalo je Lečić svima njima da seks odmah plati po 100€ (ili koliko već košta) da stvari budu jasne pa da one duguju državi za porez,a ne ovako da mora još i da se priseća šta je sa kojom bilo ! Sad će i silni drugi asistenti,profesori,direktori i predsednici(koječega) iskijati svoju "alfa" funkciju !

Sofka

pre 2 godine

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.
(mama, 3. maj 2021 16:02) 

Au. Cega li se ti plasis? Ovakve stvari sigurno nece usreciti njegovu porodicu. Prirodan tok stvari. Jedan psiho unisti buduce narastaje. Da psihopate imalo zanima porodica vodili bi racuna sta rade.

John

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Uhapsi policija nekog tipa (odranije poznatog...) zbog toga što je, recimo, obio prodavnicu u komšiluku. Ispostavi se, međutim, da nije on. Hoćemo policajce u zatvor jer su ga lažno optužili?

Da, postoji krivično delo "Lažno prijavljivanje". Ali ono uopšte ne podrazumeva ono što komentatori u ogromoj većini misle - da ako se ispostavi da neko nije kriv ili ako neko ne bude osuđen, da to automatski znači da onaj ko ga je prijavio - da je time učinio pomenuto krivično delo i da treba da ide u zatvor.
Ili, hajde jednostavnije - Ako Lećić ne bude osuđen, Danijeli se ništa ne može desiti u zakonskom smislu. To nije samo kod nas, tako je apsolutno svugde. Mogao bi, eventualno, da je on lično tuži za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda (to je parnični, a ne krivični postupak) ali bi izgubio.

A ovo za oduzimanje ljudskih prava stvarno ne bih komentarisao...

@salerno

pre 2 godine

Malo je providno,, oooo botino, lecic je prosao poligraf? Zasto su ove nazovi glumice odbile poligraf?
(salerno, 3. maj 2021 18:07)

Ala su vam isprali mozak sa tim poligrafom, neverovatno! Sprava postoji pola veka i vise i napreduje kao i sva tehnika i uprkos tome ni u jednoj drzavi na svetu nije validna ni prihvacena kao sudski dokaz. Bas zbog toga sto je bilo istinskih ubica koji su je prevarili, a isto tako i nevinih koji su zbog poligrafa proveli 20 godina u zatvoru, dok se nisu pojavili dokazi koji ih nedvosmisleno oslobadjaju. Ovom narodu stvarno mozes da serviras sta god hoces, samo ako uporno to ponavljas to ce postati istina. Ali kada pogledam pismenost komentara nije ni cudo sto se bas takvi prvi javljaju.

Washington

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno prijavljuje takodje!!!
(bankar ffm, 3. maj 2021 12:10)

Ni jedno ni drugo nije lako dokazati. Ali ipak u Srbiji je poligraf svetinja, tako cemo sve da odlucujemo uskoro jer za bolje i nismo .

predrage

pre 2 godine

Ko siluje u zatvor! Ko lazno optuzuje i unistava reputaciju zatvor plus oduzimanje svih ljudskig prava.
(Anoniman, 03. maj 2021 12:27)

Какво размишљање.
Замисли, неко те силује и ти мораш да размишљш да л да га тужиш јер ћеш можда ти да робијаш ако тај неко има пара да "подмаже" судију или полицију...
(гдф, 03. maj 2021 14:13)

Dobrom dokazu ni jedan sudija ne moze nista.Da,cak ni u Srbiji!

aca

pre 2 godine

"Njih dvoje su u opuštenoj atmosferi pili kafu i uživali u sunčanom danu, iako je glumac na momente delovao zamišljeno."

Leka zamišljen?
ha,ha,ha...

Nadoljub

pre 2 godine

Ko je poslušao snimak, njemu je sve jasno. Način obraćanja devojci je strašan, ali niko od nas nije zlatnih usana, svi smo mi grešnici. O samom delu, naravno, odlučuje sud, ipak, sud ove zemlje. Javno mnjenje je nešto drugo. Važno je da shvatimo da samo prava istina može, zaista, da oslobodi čoveka. Istina leči, laž ne. Bez istine, svaka osoba ostaje večiti zarobljenik.

mama

pre 2 godine

@ljilja

Nepojmljivo mi je kad neko kaze da je posteno da nesto stigne na naplatu necijoj deci. Kakava osoba moze tako nesto da kaze, napise i zeli bilo cijoj deci.

Veliki brat

pre 2 godine

A brani ga zato što ga voli a da li je nekad isti taj Lečić pomislio kako bi bilo njegovoj ćerki da je nju neko silovao,i kako bi bilo njemu tada.
(ljilja, 3. maj 2021 15:03)

Oni koji su takvi (ne kažem da Lečić jeste, to će utvrditi nadležni, jer i nisam sve detaljno ispratio, a ko zna koliko tu ima još stvari koje nisu iznete u javnost, ali su poznate tužilaštvu i sudstvu) ne razmišljaju o tome. Zamisli da isto tako kažeš za nekog ubicu, pa ti da misle o posledicama i mogućem "točak sreće se okreće", nikad nikog ne bi ubili ili povredili.

A druga stvar, ima mnogo muškaraca koji misle da žene vole da se prema njima bude grub, ne kažem da takvih žena nema, ali nije svaka takva, a i granica te "grubosti" mora da postoji, a žena je ta koja mora da se posluša kad kaže nekome da je preterao. Međutim, onda postoji 1000 opravdanja "što nije ranije rekla da ne želi, kako se to predomislila kad nam je bilo najlepše...", a takvi ne shvataju ni žene niti njihovo telo, njima je bitno samo da ožive neke svoje fantazije, da li je neko povređen i fizički i emotivno njih nije mnogo briga.

NikolaBg

pre 2 godine

Lečić smatram da nije kriv, dok se ne dokaže iako mi je postao jadan i gadan nakon izjave ,, da može samo da leči''. A Štajnfildova mi je takođe jadna i gadna od samog početka propagira budalaštine jer je uspela da napiše i knjige i pesme o silovanjima žena širom sveta i bez dokaza da posle dosta godina optuži nekog za silovanje. Lečić je odličan glumac i porodičan čovek, a sad da li je kriv to neka se bave oni koji treba time da se bave. Inače u Srbiji gomile muškaraca treba da leže u zatvoru zbog silovanja ali moral devojaka koji vole novac, tetovaže, besna kola, otišao je nizbrdo. Naročito to važi za one silikonke koje umeju da razvedu čoveka tako što mu sednu u krilo, a posle polapaju sve što je čovek stekao.

Zok1

pre 2 godine

(Anoniman, 03. maj 2021 12:27) Za lažno optuživanje, nije dovoljno da je optuženi oslobođen, mora se dokazati da je optužba lažna, da je onaj ko ga je oklevetao lagao.

John

pre 2 godine

(pravnik, 3. maj 2021 19:44)

E, zato postoje čike i tete koje se zovu veštaci. Njih zove sud (sudija) kad ima nešto što mora da se utvrdi, a sud to ne zna (niti treba/mora da zna - jer sud zna samo pravo i ništa drugo - ima i izreka na latinskom, al' da se ne pravim pametan ...)
Npr. na suđenju kaže tip - "Ja to nisam potpisao, to nije moj potpis". E, onda sud zove jednog veštaka koji se zove grafolog, on prouči potpis, prouči rukopis tog tipa i kaže da li to jeste ili nije njegov potpis.
Isti slučaj i sa audio/video snimkom. Tu se zovu veštaci informatičke struke, da vide da li je sa fajlom nešto petljano - dodavano, sečeno, premeštano...
Odvratno je poređenje, ali tako je veštačen onaj ozloglašeni snimak "Škorpiona" - odbrana tvrdila da je montiran - sud zvao veštaka (profesora sa ETF-a) on analizirao i rekao da nije ništa montirano, i da je snimak original (naravno, svedočio na suđenju i detaljno ispričao postupak, šta je i kako radio - transkript svedočenja dostupan online koga zanima i ko zna gde i kako da traži)
Dakle, takvog istog veštaka (ne moga tog, ali takvog) sud/tužilaštvo će (ili "bi trebalo") angažovati da utvrdi da li je onaj Danijelin snimak pravi ili ne.
Prosto k'o pasulj.
To što je bilo fejk snimaka, ne dokazuje da je i taj snimaj fejk. Niti to što je bilo pravih dokazuje da je taj pravi.

salerno

pre 2 godine

Sasha,, e pa vidis da nije prosao poligraf ovi tvoji na vlasti odma bi na sva zvona objavila vest, meni nije jasno zasto ove 2 nazovi glumice izbegavaju poligraf.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Dosta Leka ima botova, valjda što je glumac, šmeksi. Palma isto, srpski domaćin.
A ne kao onaj zlotvor iz tržnog centra na Zvezdari. Ko mu je kriv što je anoniman pa nema ko da ga brani po internetu.

Komša

pre 2 godine

@John
Grešite.
Čl.334 KZRS

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine..."
Osim toga postoji tezi oblik - ako usled lazne prijave za krivično delo koje se goni po sluzbenoj duznosti sud pokrene postupak protiv lazno optuzenog onda je počinilac u vecem problemu.

Iz više razloga postoji ovo krivično delo.Izmedju ostalog i zbog ometanja pravde jer u nekim stavovima se odnosi čak i na situacije kada ptijavite krivično delo i ako znate da krivično delo uopste nije ni počinjeno ili čak ako sami sebe prijavite za neko krivično delo koje je počinjeno a niste počinilac.
Ta dva stava postoje zbog nanosenja steti drzavi i omeranja pravde u prvom slučaju a zbog "preizimanja krivice" i prikrivanja pravog počinioca u drugom.

U jednom ste u pravu - retko ko u praksi odgovara za ovo,kao što retko ko odgovara za lažno svedočenje.
I to je veliki problem jer upravo zbog poplave lažnih prijava (recimo u slucajevima nasilja u porodici - rutinski ih stranke u sporu štancuju kada su brakorazvodne parnice i pitanju) prave prijave se "gube" u moru tih lažnih - sporije se procesuiraju,čak i tuzioci nisu najsigurniji da li su prave ili "parnične" - i onda imamo situacije da stradaju žene koje su nasilje prijavljivale (imali smo čak dva slučaja ispred CSR ).
Da sankcionisu lazne,prave bi se brzo i efikasno resavale...Nevezano za ovaj slucaj.

jeftina limunada

pre 2 godine

...glumac na momente delovao zamišljeno...Wow, kako dubok komentar. Pa nije valjda trebalo da dubi na glavi i zabavlja mušterije.

mama

pre 2 godine

@Sofka
Poenta je bila da ne razumem zasto bi iko zeleo ista zlo bilo cijoj deci, bez obzira ko su im roditelji. Ne mislim da icije dete treba da ispasta za losa dela roditelja.

Stefan

pre 2 godine

Ajmo ponovo da probamo. Dakle Srbija je zemlja prava biti optuzen za silovanje nije isto sto i biti kriv. Dakle dok se ne utvrdi da je silovanje dogodilo i do je opstuzeni kriv on moze da seta i zivi svoj zivot.

Ja ne znam sta je sa narodom vise? Ako bude kriv bacajte kamenje do tada cekajte.

Ako je kriv secite mu... Ako nije zamislite da se vama dogodi da npr niste krivi? Jel to znaci da treba zivot da vam se ugasi pre presude samo na konto rekla kazala?

Jer dok sud ne utvrdi nesto sve je rekla kazala...

Pozdrav, i prestanite da budete balkanci

John

pre 2 godine

(Zok1, 3. maj 2021 20:19)

"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela..."

Dakle, mora da se dokaže da je znao/znala da to prijavljeno lice nije učinilac. A ako se to dokazuje? Teško do nikako. Zato osuđenih po ovom delu gotovo i da nema.
Jedina "varijanta" gde bi tako nešto moglo da se dokaže je npr. kad pravi učinilac dela prijavi nekog drugog da je to učinio, a kasnije se dokaže da je ipak on - onda bi odgovarao i za svoje delo i za lažno prijavljivanje.
Čak ni varijanta gde oštećeni prijavljuje delo i učinioca - npr. "Video sam, to je bio moj komšija Pera", a komšija Pera ima nepobitan dokaz da je tad bio 100km dalje - ne bi mogla da prođe. Uvek bi mogao da se brani "Učinilo mi se da je on" i nema načina da se dokaže da je on namerno hteo da nabedi komšiju. Za delo lažnog prijavljivanja je neophodan umišljaj (nema lažne prijave iz nehata), tako da nema ni dela.

John

pre 2 godine

(Komša, 4. maj 2021 04:58)

Izgleda da ne razumeš šta sam napisao. Nigde nisam tvdio da to delo ne postoji, već da za njegovo postojanje (to jest osudu da to delo) moraju da budu ispunjeni veoma striktni uslovi, kao što i treba da bude jer onda dolazimo u situaciju da pandur odgovara jer je napisao prijavu protiv pogrešnog.
A ono ko sam sebe prijavi... uopšte nije relevantno za ovu priču