Četvrtak, 29.04.2021.

10:24

Psiholog o slučaju bačene bebe u Prijepolju: "Trebalo bi razumeti majku" VIDEO

Izvor: B92

Psiholog o sluèaju baèene bebe u Prijepolju: "Trebalo bi razumeti majku" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Mirkosoft

pre 2 godine

Znači kada ubije dete treba je razumeti a kada je balavica imala odnos šta je tada trebalo? Glupača i psiholog i klinka. Ne kažem da je otac odgovoran ali to što se granica seksa spušta sve niže samo pospešuje ovakve ispade.

Јабучило

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Отац се ни у браку ни ван брака баш ништа не пита да ли ће мајка задржати дете или побацити. Зашто се и тада не узима у обзир да није сама дете направила?

Passe

pre 2 godine

A gde je tu monstrum od oca? Njegova podrska? Ovde 90 posto muskaraca ne placa bednu alimentaciju. Ne zanima ih da li ce dete da umre od gladi, zar to nije isto? Ostavljaju decu i briga ih. Sta raditi sa njima? Zakon ne radi nista. Zakon ih ni za alimentaciju ne tereti. Majka nije ubila dete, ostavila ga je da umre, kao sto to radi 20 posto oceva u Srbiji.

kil8d

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

BEZI BRE!!!

Vagica

pre 2 godine

Strašno... Vaspitavajte svoju decu, podjednako i deačke i devojčice, budite uz njih... Oba roditelja su podjednako odgovorna, zakon postoji za ovakve situacije, žene u trudnoči i posle porođaja su izuzetno osetljive (rekla bih u nekoj drugoj dimenziji) i treba više obzira prema njima (i brige) da se ne bi dešavale ovakve stvari. Jedan novi, mali život je nestao zbog čega? Neodgovornog oca (vaspitavajte svoje sinove), majke koja je još uvek dete, nedostatka podrške, čega? Komentari su, kao i uvek, većinom grozni. Treba popraviti društvo da bi svima bilo bolje.

Uh

pre 2 godine

@pertinaks Žena posle porođaja nije uračunljiva, nije to da je bila pri čistoj svesti i zdravoj pameti, malo se informišite. Niko nju ne brani, ali, ne možeš ostaviti nešto svoje, prebaciti svu odgovornost na nekoga ko je trenutno slab, i da ne odgovaraš. Ocu deteta ne divljaju hormoni, ne razglavljuje mu se telo. Pokušajte da shvatite, nije teško. Otac treba da čuva i dete i majlu svog deteta. Niko nema orava da ubije bilo koga, a podstrekivanje na ubistvo je takođe kažnjivo. Ne budite tako isključivi.

Alyce Buckman

pre 2 godine

Skoro sam cula da je u Americi običaj i legitimna stvar da se neželjene bebe ostavljaju ispred vatrogasne stanice. Jeste to tužno svakako ali je daleko bolje od ovog uzasa.

Zoran

pre 2 godine

@Uh: da li si ti siguran da je otac deteta znao šta će ova budala - ubica da uradi? ako je psihički bolesna izvršiti sterilizaciju nad njom da ubuduće ponovo ne uradi isto i poslati je prvo na lečenje a posle u zatvor. Imam 70god. u moje vreme, ma do 1975 god. devojke nisu ni pomišljale na sek pre braka.Jedan reče Prjedor je malo mesto i u tom Prjedoru ima osnovna, srednja škola, intenet, danas deca u pvom osnovne koriste mobilni i nose ih sa sobom.Šta nije znala? ove nakaradne zakone menjati pod hitno.Pospešuju natalitet, sada je hit radjati po3- 4 dece (zbog beneficija) a ona ubija dete. Ne znam možda smo mi koji smo završili mašinske i druge slične fakultete gluplji od ove " psihološkinje" pa njena "naučna"
objašnjenja ne možemo da razumemo.

what

pre 2 godine

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.
(realan, 29. april 2021 16:36)

Bolesno razmišljanje. Šta god žena da napravi loše, kriv je neki muškarac. Ako uradi nešto dobro, njena je zasluga.
Ovo nije majka, monstrum je, koji je ugušio sopstvenim rukama svoju bebu, pa ga onda spakovala u kontejner. Policiju je lagala i pokušala da se izvuče, znači imala je dovoljan nivo svesnosti o učinjenom delu. I to je majka, kakve veze ovde ima otac, da ju je ostavio posle koitusa i nikad je nije nazvao, nema valjda niko prava da ubije dete. U tom slučaju je smrad od čoveka, ali ona je ubica.

Brojgel

pre 2 godine

Koliko se samo ovih "STRUCNJAKA" namnozilo da te bog sacuva i sakloni, a kad cujem njihove mudre misli dodje mi da pobegnem iz ove zemlje i da se nikad ne vratim. Sta ima da se gospodjo kod ubistva sopstvenog deteta.

Katarina

pre 2 godine

Ovo dete je tinejdzer...
Ko nema tinejdzera, ne zna kakve su to promene i koje je to ludilo i pod normalnim okolnostima.
Niko ko nije prosao kroz trudnocu ne moze ni da zamisli koje su to promene.
I sad zamislite devojku u pubertetu koja, pored ludila puberteta, prolazi i kroz trudnocu, a sve to uz osudu roditelja, krijuci od okruzenja i bez podrske partnera.
Jbt... uzas
Ja sam rodila vanbracno sa 19... pa i uz bezrezervnu podrsku i roditelja i baka i deka i prijatelja, nije mi bilo lako.

Bvv

pre 2 godine

Mogu da se kladim da su ljudi koji bacaju drvlje i kamenje na čedomorstvo isti oni koji se bune i na temu:

- seksualnog vaspitanja u školama
- hormonskih pilula za mlade cure
- besplatnih kondoma po srednjim školama
- plan B pilula za naknadnu kontracepciju
- abortusa do trećeg meseca
- obavezne alimentacije za očeve
- vanbračne dece i samohranih majki
- olakšavanja procesa usvajanja
- novčanih pomoći za majke
- oštrijih kazni za silovatelje

I svega ostalog što treba da spreči da se neka mlada cura nađe u takvoj poziciji.

Mnogo je lako suditi, a posebno ako nikada niste bili trudna tinejdžerka bez ičega koju bi roditelji "ubili" zbog toga.

Kokolo

pre 2 godine

Zamislimo da je devojka uzela tek ostenjeno kucence i bacila ga u kontejner da ugine! Svi.vi koji je tako zdusno branite i zalite biste je tada najstrasnije pljuvali! Ljudsko.mladunce se odavno rangira nize od malih slonova, malih pingvina i inace zivotinjskih mladunaca! Nije mogla da ga zavije u plahtu i ostavi pred nekom kucom,.crkvom, bilo gde?! Sutra ce ona opet praviti nezeljenu decu kao da nista nije bilo!

Daca

pre 2 godine

Osuđujem majku, osim ako ima psihičkih problema. Bez obzira u kojoj sredini živi, deca se ne nalaze u kupusu.Svi su informisani kad i kako treba da imaju sex, a posle istog su neupućeni u posledice.Otac snosi istu odgovornost, nije ga zanimalo šta će biti sa detetom.

Gde ja živim

pre 2 godine

Ljudi, vaspitavajte decu da uvek mogu sve da vam kažu, budite podrška i ne bavite se srednjevekovnim shvatanjima. Tako do ovakvih i sličnih užasa neće dolaziti.

To je sve što imam na ovu temu. Neka se slučajem bave nadležne institucije ako ih ima. Previše je tužno i strašno za nestručno razglabanje.

Dete neka anđeli čuvaju.

gargleblaster

pre 2 godine

To nesrecno stvorenje je dovoljno propatilo i patice ceo zivot zbog toga sto je uradila. Ali tu su turski preziveli potomci da pozivaju na pravdu.

Katarina

pre 2 godine

Odgovornost za ovako nesto, podjednako snosi i porodica tog deteta, kao i otac i okolina. Posledice ove odluke, to dete ce nositi celoga zivota...
Kako vreme bude odmicalo, sve vise i vise ce biti svesna svog monstruoznog dela.
Jedan zivot pun kajanja...

sasa

pre 2 godine

Za ovake slucaje je krivo drustvo. Kod nas se vodi politika ubedjenja da je zastita duznost zene. Jer mladi muskarci ne bi ni gumenu zastitu a pogotovo ne vazektomiju. Zene mogu da se podvrgnu mnogo rizicnijim operacijama a muskarci nicemu. Trece, na mlade zene se vrsi pritisak majcinstva dok mladi muskarac koji ne vodi brigu o svom detu ne snosi nikakvu odgovornost (cak se takav smatra pozeljnim). Sistem vrednosti i sexualnog obrazovanja nam je ravan nuli.

Švabenzi

pre 2 godine

Toliko ozlojeđenih i negativnih komentara,zašto pobogu?Malo poštovanja moliću lepo,ipak su to "Haldol"specijalisti za vidanje duše...

wub

pre 2 godine

Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.
(Aleksa78, 29. april 2021 16:31)

Glupo je poređenje s mačkama, ima mnogo slučajeva kada mačke ubiju svoje mačiće namerno, uopšte nije retkost.

Мина

pre 2 godine

Требало би разумети мајку, али и њене родитеље, који сигурно нису могли, или нису умели да се изборе са системом поремећених вредности, у окружењу, у образовању, у васпитању, у погубном деловању друштвених мрежа и свих "благодети", које се на сваком кораку нуде младом човеку.Породица је капитулирала пред оваквим."изазовима" и зато нам се и догађају овакве ствари.

Asparagus

pre 2 godine

Strašno mi je žao ove bebe i svih ostalih beba koje nisu ni počele da žive. Majka joj je i sama još dete i ne znamo u kakvim okolnostima je zivela, ali čim je krila trudnocu, sigurno je bila u potpunom haosu. Žao mi je sto joj se nije našao neko da joj pomogne, da je vodi u celom tom komplikovanom stanju kao sto je trudnoca, da je ohrabri i posavetuje, da se ona ponese na dobar način sa neočekivanim majčinstvom. Čedomorstvo je užasan čin koji podrazumeva kaznu ili psihijatrijsko lecenje. Ali čedomorke se jednoglasno i na prvu loptu osudjuju bez ulazenja u to da li je majka silovana, mentalno zaostala, psihicki bolesna ili samo nezrela ili siromasna za stvaranje porodice, gde se onda moze i mora pomoci preuzimanjem brige o bebi. Ne branim nijednu od cedomorki ali ne zaboravimo da se ove tragedije desavaju u trenucima upravo nakon porodjaja koji zna da bude traumatican i za zrele zene, a kamoli tinejdzerke. Zene neretko upadaju u psihoze, zato je potrebna pomoc DRUŠTVA, pocev od momka koji odbije ocinstvo i pobegne, pa porodica ovo dvoje i na kraju sluzbi socijalne i medicinske zastite! Onda bi ovakvi slucajevi bili mnogo redji, i zivoti tih bebica bi dobili šansu.

Pavle

pre 2 godine

Zaslepljenost. Kod svih koji se nad ovim zgražavaju, a ako se isto desi pre rođenja, znači tzv. "abortus", to je kao ok. Neki i podržavaju tu opciju.

pertinaks

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Ali ona je ubila dete, nije bacila stvar vec ljudsko bice, odnosno izvrsila ubistvo. To znaci da je ubica i da treba da odgovara. Ako ga je otac bacio onda on treba da odgovara. Kakve veze ima ko je pravio a ko rodio. Po vasoj logici ako oca briga za dete, majka ima prava da ga ubije?. Sta pricate vi. Ja mogu da razumem crnilo koje je navelo ovo osobu da uradi ovako nesto ali ova osoba mora na robiju. Ovakva iskljuciva misljenja ko od ove osobe dovode do slicnih razmisljanja tipa " ZNALA JE NOGE DA SIRI" sad nek ga hrani.

Irena

pre 2 godine

Ova devojka ovo nikada ne bi uradila da je imala podršku roditelja. Njeni strogi roditelji, koji nisu mogli da podnesu tu "bruku" da im ćerka rodi vanbračno dete ne znam da li će sada lakše podneti bruku da im je ćerka ubica? Ljudi, manite se više toga šta će komšiluk i rodbina reći, budite tu za svoju decu kada im je teško!

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

To nije tema za psihologa .To je za zatvor. Za tamnicu na 30 godina minimum. Ugušiš dete?! Gde mozak?! Daj ga na usvajanje, ako nećeš da ga gajiš!!!

Jovana

pre 2 godine

Ne znam kakav je to mracan tunel zbog koga na kraju ugusis bebu i bacis je u kontejner. Mozda psiholozi mogu, ali ja stvarno ne mogu da razumem. Nikako. Kakve god da su bile okolnosti. Mogu jedino da razumem da je toj devojci potrebna ozbiljna strucna pomoc, a ne razumevanje.

Dabal

pre 2 godine

XxX
Ne pravite se naivni. Napravio je dete, i žena dok je trudna je delimično njegova odgovornost, a beba, rođena ili još uvek nerođena, njegova je koliko i ženina.

Koliko znam, otac se pita dok pravi dete. Niko ga nije puškom terao, niko ga nije silovao. Mi muškarci svojevoljno pravimo dete, nema potrebe da se pravite blesavi. Loš je zakon, loše vaspitanje dečaka a kasnije muškaraca.

Imam vanbračno dete i žena koja ga je rodila je majka mog deteta. Brinem o oboma. Naučio sam od svoje samohrane majke koju je moj otac ostavio kada je saznao da sam ja na putu - namerno je ostavio trudnom - ispričao mi je godinama kasnije, porodica je odbacila, prijateljica joj je pomagala dok nije stala na noge. Ne mislite da svaka žena ima podršku kada izostane krvno srodstvo nje i deteta.

XxX

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Da li se otac nešto pita oko abortusa?

Uh

pre 2 godine

@balkanoid a krivica nedokaziva jer eto nije niko snimio, čak i da jeste, muško je? Majka neuračunljiva. On muško pa može da kaže šta hoće da se zaštiti i stavljao ga gde je hteo bez posledica. Bravo! Nije se on porađao, balkanoidu. Nečije dete jeste. Sada tom muškarcu kao i svakom ko ženu stavi u takvu nevolju i onda ode sve na dušu, kada već nema zakona.

Nebojša

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Naravno da i otac treba da ima odgovornost za dete ali ti u ovom slučaju kažeš da nju koja je bacila dete pretpostavljam živo u kontejner ne treba osuđivati odnosno da ne treba da odgovara za ovo delo pa jesi li normalan/na.

Bzvz

pre 2 godine

Zena se smatra neko vreme posle porodjaja maltene meuracunljivom zbog hormonske oluje, tako da mozete da hejtujete do sutra. Pogotovu u njenim godinama. Dobice no-no i kraj.

Jasna

pre 2 godine

Ne Slazem se, zlocin se ne sme oprostiti njemu se mora suditi. Nemam razumevanja za to delo. Novi strucnjaci kao da zive u nekom drugom svetu, traze da se muskarac kazni pritvorom za nasilje u porodici, samar, pretnju,pesnicu i to bez ikakvog “dokaza” dok za ovakv zlocin traze razumevanje. Neko je ipak pobrkao loncice.

Mandrak

pre 2 godine

Razumeti?! Dok nije bilo vas i vama sličnih pijavica na tkivu porodice svetu je bilo monogo bolje. Istrgli ste etiku i moral iz svih pitanja u kojima bi one trebalo najviše da se pitaju i zamenili te vrednosti državnim ćatama. Dok je bilo etike i morala nije bilo beba u kontejnerima.

realan

pre 2 godine

ljudi ne znamo njenu pricu da bi je osudjivali.

prijepolje je mali grad patrijahalno nastrojen.
pitanje kakvi su njeni roditelji tj dal bi oni nju prihvatili sa detetom il bi je isterali na ulicu mi to ne znamo.

to hoce ova doktorka kaze.

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.

ja

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

E pa, kad se otac deteta bude pitao da dozvoli abortus koji žena hoće da uradi, onda otac treba da snosi posledice i ako majka hoće da napusti dete koje je rodila. U suprotnom slučaju, ostavite muškarce na miru!

mahat

pre 2 godine

@Uh
Za sta da se tereti? Nit ga je on bacio nit je on prisiljavao da baci. Sta ima da je mi razumemo ili ne, zena je ocigledno neuracunjiva i treba je leciti u psihijatrijskoj instituciji dok i ako ne bude sposobna da se vrati u drustvo. Sta, treba da joj aplaudiramo? Da vicemo "tako treba"?

Dejan

pre 2 godine

Ono jes, najlakše je kriviti društvo za sve, svi su drugi krivi, uskoro će i pedofile da "razumemo"!! Prava za sve i svašta a pravde nigde. Gospođi oduzeti licencu, njenim izjavama psihički labilnije osobe mogu da dobiju razne ideje

Englez

pre 2 godine

Nemamo drzavni sistem za ovakve a i druge elementarnije slucajeve. U ovoj zemlji je podvig kada izvadis licnu kartu....
(Pravda za narod, 29. april 2021 15:32)

Aj odrasti, isti slučaj se ponekad desi i u Švedskoj i u Velikoj Britaniji i u Srbiji...

K

pre 2 godine

Kakva tragedija! Što ga ne ostavi negde, u zgradi, na igralištu... Bilo gde! Razumem da joj nije lako, ali imala je devet meseci nešto da smisli. Bitnije je da se sakrije sramota (ne znam zašto je to sramota i kako je krila devet meseci) nego jedan život. Tuga! Toliko porodica bi sa radošću prihvatile tu bebu!

Aleksa78

pre 2 godine

A da je mlada " majka" shvatila da postoji zaštita, nebi ostala trudna, nebi bila ubica sada, psihopata, manijak. Ovako sve to jeste i treba da ispaštaju do kraja zivota. Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.

antihrist

pre 2 godine

"U poslednje vreme veliki broj mladih devojaka se, usled neželjene trudnoće, odlučuje na ovakav korak."

U poslednje vreme, prvi put citamo o ovome. Zasto se ne oglasavaju nadlezni: MUP, socijalne sluzbe... mediji svakako.

Komša

pre 2 godine

Kakvu poruku šalje trudnicama i porodiljama ova gospodja?
Da ce drustvo imati razumevanja ako urade isto što i ova?

Veoma loša poruka.
Ovde se mora voditi računa i o generalnoj prevenciji.
Ne sme se dogoditi da se ne pošalje poruka da je ovo neprihvatljivo i da se nece tolerisati.


Ubila je dete.
Pun kantar.

informaticar

pre 2 godine

pa problem u srbiji se ogleda kao npr. sto nepismeni ljudi ostavljaju raznorazne komentare i znaju samo da osudjuju...to.je dokaz da je ovaj psiholog u pravu...

Bronhitis

pre 2 godine

Neverovatno je šta civilizacija toleriše ženskom polu. Ubiješ dete pa izbegneš robiju jer to je navodno iracionalno. Sram je bilo i sve koji je brane od robije. Toliko parova čeka na usvajanje. Pa nije morala da gaji bebu. Muškarcu se ne prašta ni da štipne ženu ni da joj ponudi nešto nepristojno jer pristup ženama mora da bude uvek uz racio. Ove feministkinje bi veću robiju za muško i kad poželi sex nego i za žene ubice beba. Sramota.

Uh

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.

balkanoid

pre 2 godine

Majka je jednostavno sociopata. U teskim situacijama se vidi kakav je ko covek, u dobru je lako dobar biti.

Ljudi su spremni da ubiju, zbog novca statusa... ako je uspela da iznese dete iz kuce, mogla je da ga odnese do bolnice, sirotista itd... zivimo u eri informacija, mogla je na internetu da vidi gde moze da ga odnese.

Ana

pre 2 godine

@Uh

Uglavnom sam na ženskoj strani sličnih priča,ali ovo što ste napisali je strašno! Hajde da linčujemo biološkog oca jer je napravio dete!A majka je bacila bebu zbog lošeg oca!Zbog ovakvih komenatara,ako zaista tako mislite, teško i muškarcima i ženama u vašoj okolini!

Kuda ide ovaj svet...

pre 2 godine

Ne znam ko je ova "psihološkinja" u moje vreme se pisalo psiholog, i za muški i ženski pol.... Ipak, davno je kategorizovano stanje majke u ovakvim slučajevima. Ukoliko je majka mentalno normalna, ostaviće dete lepo ušuškano ispred nečijeg praga i time rešiti svoj problem sa neželjenim detetom i dete će živeti dalje usvojeno ili u domu. Ukoliko je majka mentalno bolesna, ubiće ili baciće dete sa malom verovatnoćom preživljavanja. U ovom slučaju se nema šta majka razumeti ili ne, majci je potrebno psihijatrijsko lečenje.

Js

pre 2 godine

Velika je razlika u pojmu treba razumeti da je neko psihicki bolestan pa uradi tako nesto i treba imati razumevanja u “majku”.
Dr bi trebala da ima svest da mnogo psihicki labilnih slučajnih trudnica mogu čitati ovaj tekst i shvatiti ga na “svoj” način.

Бабинџем

pre 2 godine

Разумевање може да буде само за особе које имају озбиљну дијагнозу, а не социјални статус, депресија, неразумевање околине и сличне будалаштине. Не може се због депресије убијати бебе, то није нормално. Мушкарац кад бије жену због љубоморе је поремећен, а жену кад убије дете треба са разумемо, ма дајте.

Kuda ide ovaj svet...

pre 2 godine

Ne znam ko je ova "psihološkinja" u moje vreme se pisalo psiholog, i za muški i ženski pol.... Ipak, davno je kategorizovano stanje majke u ovakvim slučajevima. Ukoliko je majka mentalno normalna, ostaviće dete lepo ušuškano ispred nečijeg praga i time rešiti svoj problem sa neželjenim detetom i dete će živeti dalje usvojeno ili u domu. Ukoliko je majka mentalno bolesna, ubiće ili baciće dete sa malom verovatnoćom preživljavanja. U ovom slučaju se nema šta majka razumeti ili ne, majci je potrebno psihijatrijsko lečenje.

Uh

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.

balkanoid

pre 2 godine

Majka je jednostavno sociopata. U teskim situacijama se vidi kakav je ko covek, u dobru je lako dobar biti.

Ljudi su spremni da ubiju, zbog novca statusa... ako je uspela da iznese dete iz kuce, mogla je da ga odnese do bolnice, sirotista itd... zivimo u eri informacija, mogla je na internetu da vidi gde moze da ga odnese.

Irena

pre 2 godine

Ova devojka ovo nikada ne bi uradila da je imala podršku roditelja. Njeni strogi roditelji, koji nisu mogli da podnesu tu "bruku" da im ćerka rodi vanbračno dete ne znam da li će sada lakše podneti bruku da im je ćerka ubica? Ljudi, manite se više toga šta će komšiluk i rodbina reći, budite tu za svoju decu kada im je teško!

Js

pre 2 godine

Velika je razlika u pojmu treba razumeti da je neko psihicki bolestan pa uradi tako nesto i treba imati razumevanja u “majku”.
Dr bi trebala da ima svest da mnogo psihicki labilnih slučajnih trudnica mogu čitati ovaj tekst i shvatiti ga na “svoj” način.

Asparagus

pre 2 godine

Strašno mi je žao ove bebe i svih ostalih beba koje nisu ni počele da žive. Majka joj je i sama još dete i ne znamo u kakvim okolnostima je zivela, ali čim je krila trudnocu, sigurno je bila u potpunom haosu. Žao mi je sto joj se nije našao neko da joj pomogne, da je vodi u celom tom komplikovanom stanju kao sto je trudnoca, da je ohrabri i posavetuje, da se ona ponese na dobar način sa neočekivanim majčinstvom. Čedomorstvo je užasan čin koji podrazumeva kaznu ili psihijatrijsko lecenje. Ali čedomorke se jednoglasno i na prvu loptu osudjuju bez ulazenja u to da li je majka silovana, mentalno zaostala, psihicki bolesna ili samo nezrela ili siromasna za stvaranje porodice, gde se onda moze i mora pomoci preuzimanjem brige o bebi. Ne branim nijednu od cedomorki ali ne zaboravimo da se ove tragedije desavaju u trenucima upravo nakon porodjaja koji zna da bude traumatican i za zrele zene, a kamoli tinejdzerke. Zene neretko upadaju u psihoze, zato je potrebna pomoc DRUŠTVA, pocev od momka koji odbije ocinstvo i pobegne, pa porodica ovo dvoje i na kraju sluzbi socijalne i medicinske zastite! Onda bi ovakvi slucajevi bili mnogo redji, i zivoti tih bebica bi dobili šansu.

Dabal

pre 2 godine

XxX
Ne pravite se naivni. Napravio je dete, i žena dok je trudna je delimično njegova odgovornost, a beba, rođena ili još uvek nerođena, njegova je koliko i ženina.

Koliko znam, otac se pita dok pravi dete. Niko ga nije puškom terao, niko ga nije silovao. Mi muškarci svojevoljno pravimo dete, nema potrebe da se pravite blesavi. Loš je zakon, loše vaspitanje dečaka a kasnije muškaraca.

Imam vanbračno dete i žena koja ga je rodila je majka mog deteta. Brinem o oboma. Naučio sam od svoje samohrane majke koju je moj otac ostavio kada je saznao da sam ja na putu - namerno je ostavio trudnom - ispričao mi je godinama kasnije, porodica je odbacila, prijateljica joj je pomagala dok nije stala na noge. Ne mislite da svaka žena ima podršku kada izostane krvno srodstvo nje i deteta.

Jasna

pre 2 godine

Ne Slazem se, zlocin se ne sme oprostiti njemu se mora suditi. Nemam razumevanja za to delo. Novi strucnjaci kao da zive u nekom drugom svetu, traze da se muskarac kazni pritvorom za nasilje u porodici, samar, pretnju,pesnicu i to bez ikakvog “dokaza” dok za ovakv zlocin traze razumevanje. Neko je ipak pobrkao loncice.

XxX

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Da li se otac nešto pita oko abortusa?

K

pre 2 godine

Kakva tragedija! Što ga ne ostavi negde, u zgradi, na igralištu... Bilo gde! Razumem da joj nije lako, ali imala je devet meseci nešto da smisli. Bitnije je da se sakrije sramota (ne znam zašto je to sramota i kako je krila devet meseci) nego jedan život. Tuga! Toliko porodica bi sa radošću prihvatile tu bebu!

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

To nije tema za psihologa .To je za zatvor. Za tamnicu na 30 godina minimum. Ugušiš dete?! Gde mozak?! Daj ga na usvajanje, ako nećeš da ga gajiš!!!

Dejan

pre 2 godine

Ono jes, najlakše je kriviti društvo za sve, svi su drugi krivi, uskoro će i pedofile da "razumemo"!! Prava za sve i svašta a pravde nigde. Gospođi oduzeti licencu, njenim izjavama psihički labilnije osobe mogu da dobiju razne ideje

gargleblaster

pre 2 godine

To nesrecno stvorenje je dovoljno propatilo i patice ceo zivot zbog toga sto je uradila. Ali tu su turski preziveli potomci da pozivaju na pravdu.

pertinaks

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Ali ona je ubila dete, nije bacila stvar vec ljudsko bice, odnosno izvrsila ubistvo. To znaci da je ubica i da treba da odgovara. Ako ga je otac bacio onda on treba da odgovara. Kakve veze ima ko je pravio a ko rodio. Po vasoj logici ako oca briga za dete, majka ima prava da ga ubije?. Sta pricate vi. Ja mogu da razumem crnilo koje je navelo ovo osobu da uradi ovako nesto ali ova osoba mora na robiju. Ovakva iskljuciva misljenja ko od ove osobe dovode do slicnih razmisljanja tipa " ZNALA JE NOGE DA SIRI" sad nek ga hrani.

Bzvz

pre 2 godine

Zena se smatra neko vreme posle porodjaja maltene meuracunljivom zbog hormonske oluje, tako da mozete da hejtujete do sutra. Pogotovu u njenim godinama. Dobice no-no i kraj.

ja

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

E pa, kad se otac deteta bude pitao da dozvoli abortus koji žena hoće da uradi, onda otac treba da snosi posledice i ako majka hoće da napusti dete koje je rodila. U suprotnom slučaju, ostavite muškarce na miru!

Komša

pre 2 godine

Kakvu poruku šalje trudnicama i porodiljama ova gospodja?
Da ce drustvo imati razumevanja ako urade isto što i ova?

Veoma loša poruka.
Ovde se mora voditi računa i o generalnoj prevenciji.
Ne sme se dogoditi da se ne pošalje poruka da je ovo neprihvatljivo i da se nece tolerisati.


Ubila je dete.
Pun kantar.

realan

pre 2 godine

ljudi ne znamo njenu pricu da bi je osudjivali.

prijepolje je mali grad patrijahalno nastrojen.
pitanje kakvi su njeni roditelji tj dal bi oni nju prihvatili sa detetom il bi je isterali na ulicu mi to ne znamo.

to hoce ova doktorka kaze.

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.

informaticar

pre 2 godine

pa problem u srbiji se ogleda kao npr. sto nepismeni ljudi ostavljaju raznorazne komentare i znaju samo da osudjuju...to.je dokaz da je ovaj psiholog u pravu...

Alyce Buckman

pre 2 godine

Skoro sam cula da je u Americi običaj i legitimna stvar da se neželjene bebe ostavljaju ispred vatrogasne stanice. Jeste to tužno svakako ali je daleko bolje od ovog uzasa.

Vagica

pre 2 godine

Strašno... Vaspitavajte svoju decu, podjednako i deačke i devojčice, budite uz njih... Oba roditelja su podjednako odgovorna, zakon postoji za ovakve situacije, žene u trudnoči i posle porođaja su izuzetno osetljive (rekla bih u nekoj drugoj dimenziji) i treba više obzira prema njima (i brige) da se ne bi dešavale ovakve stvari. Jedan novi, mali život je nestao zbog čega? Neodgovornog oca (vaspitavajte svoje sinove), majke koja je još uvek dete, nedostatka podrške, čega? Komentari su, kao i uvek, većinom grozni. Treba popraviti društvo da bi svima bilo bolje.

Katarina

pre 2 godine

Ovo dete je tinejdzer...
Ko nema tinejdzera, ne zna kakve su to promene i koje je to ludilo i pod normalnim okolnostima.
Niko ko nije prosao kroz trudnocu ne moze ni da zamisli koje su to promene.
I sad zamislite devojku u pubertetu koja, pored ludila puberteta, prolazi i kroz trudnocu, a sve to uz osudu roditelja, krijuci od okruzenja i bez podrske partnera.
Jbt... uzas
Ja sam rodila vanbracno sa 19... pa i uz bezrezervnu podrsku i roditelja i baka i deka i prijatelja, nije mi bilo lako.

Bvv

pre 2 godine

Mogu da se kladim da su ljudi koji bacaju drvlje i kamenje na čedomorstvo isti oni koji se bune i na temu:

- seksualnog vaspitanja u školama
- hormonskih pilula za mlade cure
- besplatnih kondoma po srednjim školama
- plan B pilula za naknadnu kontracepciju
- abortusa do trećeg meseca
- obavezne alimentacije za očeve
- vanbračne dece i samohranih majki
- olakšavanja procesa usvajanja
- novčanih pomoći za majke
- oštrijih kazni za silovatelje

I svega ostalog što treba da spreči da se neka mlada cura nađe u takvoj poziciji.

Mnogo je lako suditi, a posebno ako nikada niste bili trudna tinejdžerka bez ičega koju bi roditelji "ubili" zbog toga.

Uh

pre 2 godine

@pertinaks Žena posle porođaja nije uračunljiva, nije to da je bila pri čistoj svesti i zdravoj pameti, malo se informišite. Niko nju ne brani, ali, ne možeš ostaviti nešto svoje, prebaciti svu odgovornost na nekoga ko je trenutno slab, i da ne odgovaraš. Ocu deteta ne divljaju hormoni, ne razglavljuje mu se telo. Pokušajte da shvatite, nije teško. Otac treba da čuva i dete i majlu svog deteta. Niko nema orava da ubije bilo koga, a podstrekivanje na ubistvo je takođe kažnjivo. Ne budite tako isključivi.

Aleksa78

pre 2 godine

A da je mlada " majka" shvatila da postoji zaštita, nebi ostala trudna, nebi bila ubica sada, psihopata, manijak. Ovako sve to jeste i treba da ispaštaju do kraja zivota. Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.

Kokolo

pre 2 godine

Zamislimo da je devojka uzela tek ostenjeno kucence i bacila ga u kontejner da ugine! Svi.vi koji je tako zdusno branite i zalite biste je tada najstrasnije pljuvali! Ljudsko.mladunce se odavno rangira nize od malih slonova, malih pingvina i inace zivotinjskih mladunaca! Nije mogla da ga zavije u plahtu i ostavi pred nekom kucom,.crkvom, bilo gde?! Sutra ce ona opet praviti nezeljenu decu kao da nista nije bilo!

Gde ja živim

pre 2 godine

Ljudi, vaspitavajte decu da uvek mogu sve da vam kažu, budite podrška i ne bavite se srednjevekovnim shvatanjima. Tako do ovakvih i sličnih užasa neće dolaziti.

To je sve što imam na ovu temu. Neka se slučajem bave nadležne institucije ako ih ima. Previše je tužno i strašno za nestručno razglabanje.

Dete neka anđeli čuvaju.

sasa

pre 2 godine

Za ovake slucaje je krivo drustvo. Kod nas se vodi politika ubedjenja da je zastita duznost zene. Jer mladi muskarci ne bi ni gumenu zastitu a pogotovo ne vazektomiju. Zene mogu da se podvrgnu mnogo rizicnijim operacijama a muskarci nicemu. Trece, na mlade zene se vrsi pritisak majcinstva dok mladi muskarac koji ne vodi brigu o svom detu ne snosi nikakvu odgovornost (cak se takav smatra pozeljnim). Sistem vrednosti i sexualnog obrazovanja nam je ravan nuli.

Jovana

pre 2 godine

Ne znam kakav je to mracan tunel zbog koga na kraju ugusis bebu i bacis je u kontejner. Mozda psiholozi mogu, ali ja stvarno ne mogu da razumem. Nikako. Kakve god da su bile okolnosti. Mogu jedino da razumem da je toj devojci potrebna ozbiljna strucna pomoc, a ne razumevanje.

wub

pre 2 godine

Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.
(Aleksa78, 29. april 2021 16:31)

Glupo je poređenje s mačkama, ima mnogo slučajeva kada mačke ubiju svoje mačiće namerno, uopšte nije retkost.

Nebojša

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Naravno da i otac treba da ima odgovornost za dete ali ti u ovom slučaju kažeš da nju koja je bacila dete pretpostavljam živo u kontejner ne treba osuđivati odnosno da ne treba da odgovara za ovo delo pa jesi li normalan/na.

Švabenzi

pre 2 godine

Toliko ozlojeđenih i negativnih komentara,zašto pobogu?Malo poštovanja moliću lepo,ipak su to "Haldol"specijalisti za vidanje duše...

Katarina

pre 2 godine

Odgovornost za ovako nesto, podjednako snosi i porodica tog deteta, kao i otac i okolina. Posledice ove odluke, to dete ce nositi celoga zivota...
Kako vreme bude odmicalo, sve vise i vise ce biti svesna svog monstruoznog dela.
Jedan zivot pun kajanja...

what

pre 2 godine

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.
(realan, 29. april 2021 16:36)

Bolesno razmišljanje. Šta god žena da napravi loše, kriv je neki muškarac. Ako uradi nešto dobro, njena je zasluga.
Ovo nije majka, monstrum je, koji je ugušio sopstvenim rukama svoju bebu, pa ga onda spakovala u kontejner. Policiju je lagala i pokušala da se izvuče, znači imala je dovoljan nivo svesnosti o učinjenom delu. I to je majka, kakve veze ovde ima otac, da ju je ostavio posle koitusa i nikad je nije nazvao, nema valjda niko prava da ubije dete. U tom slučaju je smrad od čoveka, ali ona je ubica.

Uh

pre 2 godine

@balkanoid a krivica nedokaziva jer eto nije niko snimio, čak i da jeste, muško je? Majka neuračunljiva. On muško pa može da kaže šta hoće da se zaštiti i stavljao ga gde je hteo bez posledica. Bravo! Nije se on porađao, balkanoidu. Nečije dete jeste. Sada tom muškarcu kao i svakom ko ženu stavi u takvu nevolju i onda ode sve na dušu, kada već nema zakona.

Daca

pre 2 godine

Osuđujem majku, osim ako ima psihičkih problema. Bez obzira u kojoj sredini živi, deca se ne nalaze u kupusu.Svi su informisani kad i kako treba da imaju sex, a posle istog su neupućeni u posledice.Otac snosi istu odgovornost, nije ga zanimalo šta će biti sa detetom.

Englez

pre 2 godine

Nemamo drzavni sistem za ovakve a i druge elementarnije slucajeve. U ovoj zemlji je podvig kada izvadis licnu kartu....
(Pravda za narod, 29. april 2021 15:32)

Aj odrasti, isti slučaj se ponekad desi i u Švedskoj i u Velikoj Britaniji i u Srbiji...

Мина

pre 2 godine

Требало би разумети мајку, али и њене родитеље, који сигурно нису могли, или нису умели да се изборе са системом поремећених вредности, у окружењу, у образовању, у васпитању, у погубном деловању друштвених мрежа и свих "благодети", које се на сваком кораку нуде младом човеку.Породица је капитулирала пред оваквим."изазовима" и зато нам се и догађају овакве ствари.

Ana

pre 2 godine

@Uh

Uglavnom sam na ženskoj strani sličnih priča,ali ovo što ste napisali je strašno! Hajde da linčujemo biološkog oca jer je napravio dete!A majka je bacila bebu zbog lošeg oca!Zbog ovakvih komenatara,ako zaista tako mislite, teško i muškarcima i ženama u vašoj okolini!

kil8d

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

BEZI BRE!!!

antihrist

pre 2 godine

"U poslednje vreme veliki broj mladih devojaka se, usled neželjene trudnoće, odlučuje na ovakav korak."

U poslednje vreme, prvi put citamo o ovome. Zasto se ne oglasavaju nadlezni: MUP, socijalne sluzbe... mediji svakako.

Brojgel

pre 2 godine

Koliko se samo ovih "STRUCNJAKA" namnozilo da te bog sacuva i sakloni, a kad cujem njihove mudre misli dodje mi da pobegnem iz ove zemlje i da se nikad ne vratim. Sta ima da se gospodjo kod ubistva sopstvenog deteta.

Passe

pre 2 godine

A gde je tu monstrum od oca? Njegova podrska? Ovde 90 posto muskaraca ne placa bednu alimentaciju. Ne zanima ih da li ce dete da umre od gladi, zar to nije isto? Ostavljaju decu i briga ih. Sta raditi sa njima? Zakon ne radi nista. Zakon ih ni za alimentaciju ne tereti. Majka nije ubila dete, ostavila ga je da umre, kao sto to radi 20 posto oceva u Srbiji.

Zoran

pre 2 godine

@Uh: da li si ti siguran da je otac deteta znao šta će ova budala - ubica da uradi? ako je psihički bolesna izvršiti sterilizaciju nad njom da ubuduće ponovo ne uradi isto i poslati je prvo na lečenje a posle u zatvor. Imam 70god. u moje vreme, ma do 1975 god. devojke nisu ni pomišljale na sek pre braka.Jedan reče Prjedor je malo mesto i u tom Prjedoru ima osnovna, srednja škola, intenet, danas deca u pvom osnovne koriste mobilni i nose ih sa sobom.Šta nije znala? ove nakaradne zakone menjati pod hitno.Pospešuju natalitet, sada je hit radjati po3- 4 dece (zbog beneficija) a ona ubija dete. Ne znam možda smo mi koji smo završili mašinske i druge slične fakultete gluplji od ove " psihološkinje" pa njena "naučna"
objašnjenja ne možemo da razumemo.

Mandrak

pre 2 godine

Razumeti?! Dok nije bilo vas i vama sličnih pijavica na tkivu porodice svetu je bilo monogo bolje. Istrgli ste etiku i moral iz svih pitanja u kojima bi one trebalo najviše da se pitaju i zamenili te vrednosti državnim ćatama. Dok je bilo etike i morala nije bilo beba u kontejnerima.

Bronhitis

pre 2 godine

Neverovatno je šta civilizacija toleriše ženskom polu. Ubiješ dete pa izbegneš robiju jer to je navodno iracionalno. Sram je bilo i sve koji je brane od robije. Toliko parova čeka na usvajanje. Pa nije morala da gaji bebu. Muškarcu se ne prašta ni da štipne ženu ni da joj ponudi nešto nepristojno jer pristup ženama mora da bude uvek uz racio. Ove feministkinje bi veću robiju za muško i kad poželi sex nego i za žene ubice beba. Sramota.

Pavle

pre 2 godine

Zaslepljenost. Kod svih koji se nad ovim zgražavaju, a ako se isto desi pre rođenja, znači tzv. "abortus", to je kao ok. Neki i podržavaju tu opciju.

Бабинџем

pre 2 godine

Разумевање може да буде само за особе које имају озбиљну дијагнозу, а не социјални статус, депресија, неразумевање околине и сличне будалаштине. Не може се због депресије убијати бебе, то није нормално. Мушкарац кад бије жену због љубоморе је поремећен, а жену кад убије дете треба са разумемо, ма дајте.

mahat

pre 2 godine

@Uh
Za sta da se tereti? Nit ga je on bacio nit je on prisiljavao da baci. Sta ima da je mi razumemo ili ne, zena je ocigledno neuracunjiva i treba je leciti u psihijatrijskoj instituciji dok i ako ne bude sposobna da se vrati u drustvo. Sta, treba da joj aplaudiramo? Da vicemo "tako treba"?

Јабучило

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Отац се ни у браку ни ван брака баш ништа не пита да ли ће мајка задржати дете или побацити. Зашто се и тада не узима у обзир да није сама дете направила?

Mirkosoft

pre 2 godine

Znači kada ubije dete treba je razumeti a kada je balavica imala odnos šta je tada trebalo? Glupača i psiholog i klinka. Ne kažem da je otac odgovoran ali to što se granica seksa spušta sve niže samo pospešuje ovakve ispade.

Uh

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.

balkanoid

pre 2 godine

Majka je jednostavno sociopata. U teskim situacijama se vidi kakav je ko covek, u dobru je lako dobar biti.

Ljudi su spremni da ubiju, zbog novca statusa... ako je uspela da iznese dete iz kuce, mogla je da ga odnese do bolnice, sirotista itd... zivimo u eri informacija, mogla je na internetu da vidi gde moze da ga odnese.

XxX

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Da li se otac nešto pita oko abortusa?

Aleksa78

pre 2 godine

A da je mlada " majka" shvatila da postoji zaštita, nebi ostala trudna, nebi bila ubica sada, psihopata, manijak. Ovako sve to jeste i treba da ispaštaju do kraja zivota. Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.

pertinaks

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Ali ona je ubila dete, nije bacila stvar vec ljudsko bice, odnosno izvrsila ubistvo. To znaci da je ubica i da treba da odgovara. Ako ga je otac bacio onda on treba da odgovara. Kakve veze ima ko je pravio a ko rodio. Po vasoj logici ako oca briga za dete, majka ima prava da ga ubije?. Sta pricate vi. Ja mogu da razumem crnilo koje je navelo ovo osobu da uradi ovako nesto ali ova osoba mora na robiju. Ovakva iskljuciva misljenja ko od ove osobe dovode do slicnih razmisljanja tipa " ZNALA JE NOGE DA SIRI" sad nek ga hrani.

ja

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

E pa, kad se otac deteta bude pitao da dozvoli abortus koji žena hoće da uradi, onda otac treba da snosi posledice i ako majka hoće da napusti dete koje je rodila. U suprotnom slučaju, ostavite muškarce na miru!

Zoran

pre 2 godine

@Uh: da li si ti siguran da je otac deteta znao šta će ova budala - ubica da uradi? ako je psihički bolesna izvršiti sterilizaciju nad njom da ubuduće ponovo ne uradi isto i poslati je prvo na lečenje a posle u zatvor. Imam 70god. u moje vreme, ma do 1975 god. devojke nisu ni pomišljale na sek pre braka.Jedan reče Prjedor je malo mesto i u tom Prjedoru ima osnovna, srednja škola, intenet, danas deca u pvom osnovne koriste mobilni i nose ih sa sobom.Šta nije znala? ove nakaradne zakone menjati pod hitno.Pospešuju natalitet, sada je hit radjati po3- 4 dece (zbog beneficija) a ona ubija dete. Ne znam možda smo mi koji smo završili mašinske i druge slične fakultete gluplji od ove " psihološkinje" pa njena "naučna"
objašnjenja ne možemo da razumemo.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

To nije tema za psihologa .To je za zatvor. Za tamnicu na 30 godina minimum. Ugušiš dete?! Gde mozak?! Daj ga na usvajanje, ako nećeš da ga gajiš!!!

Kuda ide ovaj svet...

pre 2 godine

Ne znam ko je ova "psihološkinja" u moje vreme se pisalo psiholog, i za muški i ženski pol.... Ipak, davno je kategorizovano stanje majke u ovakvim slučajevima. Ukoliko je majka mentalno normalna, ostaviće dete lepo ušuškano ispred nečijeg praga i time rešiti svoj problem sa neželjenim detetom i dete će živeti dalje usvojeno ili u domu. Ukoliko je majka mentalno bolesna, ubiće ili baciće dete sa malom verovatnoćom preživljavanja. U ovom slučaju se nema šta majka razumeti ili ne, majci je potrebno psihijatrijsko lečenje.

Pavle

pre 2 godine

Zaslepljenost. Kod svih koji se nad ovim zgražavaju, a ako se isto desi pre rođenja, znači tzv. "abortus", to je kao ok. Neki i podržavaju tu opciju.

Dejan

pre 2 godine

Ono jes, najlakše je kriviti društvo za sve, svi su drugi krivi, uskoro će i pedofile da "razumemo"!! Prava za sve i svašta a pravde nigde. Gospođi oduzeti licencu, njenim izjavama psihički labilnije osobe mogu da dobiju razne ideje

realan

pre 2 godine

ljudi ne znamo njenu pricu da bi je osudjivali.

prijepolje je mali grad patrijahalno nastrojen.
pitanje kakvi su njeni roditelji tj dal bi oni nju prihvatili sa detetom il bi je isterali na ulicu mi to ne znamo.

to hoce ova doktorka kaze.

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.

informaticar

pre 2 godine

pa problem u srbiji se ogleda kao npr. sto nepismeni ljudi ostavljaju raznorazne komentare i znaju samo da osudjuju...to.je dokaz da je ovaj psiholog u pravu...

Jasna

pre 2 godine

Ne Slazem se, zlocin se ne sme oprostiti njemu se mora suditi. Nemam razumevanja za to delo. Novi strucnjaci kao da zive u nekom drugom svetu, traze da se muskarac kazni pritvorom za nasilje u porodici, samar, pretnju,pesnicu i to bez ikakvog “dokaza” dok za ovakv zlocin traze razumevanje. Neko je ipak pobrkao loncice.

Js

pre 2 godine

Velika je razlika u pojmu treba razumeti da je neko psihicki bolestan pa uradi tako nesto i treba imati razumevanja u “majku”.
Dr bi trebala da ima svest da mnogo psihicki labilnih slučajnih trudnica mogu čitati ovaj tekst i shvatiti ga na “svoj” način.

Komša

pre 2 godine

Kakvu poruku šalje trudnicama i porodiljama ova gospodja?
Da ce drustvo imati razumevanja ako urade isto što i ova?

Veoma loša poruka.
Ovde se mora voditi računa i o generalnoj prevenciji.
Ne sme se dogoditi da se ne pošalje poruka da je ovo neprihvatljivo i da se nece tolerisati.


Ubila je dete.
Pun kantar.

gargleblaster

pre 2 godine

To nesrecno stvorenje je dovoljno propatilo i patice ceo zivot zbog toga sto je uradila. Ali tu su turski preziveli potomci da pozivaju na pravdu.

kil8d

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

BEZI BRE!!!

Jovana

pre 2 godine

Ne znam kakav je to mracan tunel zbog koga na kraju ugusis bebu i bacis je u kontejner. Mozda psiholozi mogu, ali ja stvarno ne mogu da razumem. Nikako. Kakve god da su bile okolnosti. Mogu jedino da razumem da je toj devojci potrebna ozbiljna strucna pomoc, a ne razumevanje.

what

pre 2 godine

krivo je i drustvo u kom zivimo a i otac tog deteta. otac mozda i vise nego majka jer otac mora da izdrzava to dete.
(realan, 29. april 2021 16:36)

Bolesno razmišljanje. Šta god žena da napravi loše, kriv je neki muškarac. Ako uradi nešto dobro, njena je zasluga.
Ovo nije majka, monstrum je, koji je ugušio sopstvenim rukama svoju bebu, pa ga onda spakovala u kontejner. Policiju je lagala i pokušala da se izvuče, znači imala je dovoljan nivo svesnosti o učinjenom delu. I to je majka, kakve veze ovde ima otac, da ju je ostavio posle koitusa i nikad je nije nazvao, nema valjda niko prava da ubije dete. U tom slučaju je smrad od čoveka, ali ona je ubica.

Brojgel

pre 2 godine

Koliko se samo ovih "STRUCNJAKA" namnozilo da te bog sacuva i sakloni, a kad cujem njihove mudre misli dodje mi da pobegnem iz ove zemlje i da se nikad ne vratim. Sta ima da se gospodjo kod ubistva sopstvenog deteta.

Nebojša

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Naravno da i otac treba da ima odgovornost za dete ali ti u ovom slučaju kažeš da nju koja je bacila dete pretpostavljam živo u kontejner ne treba osuđivati odnosno da ne treba da odgovara za ovo delo pa jesi li normalan/na.

Bvv

pre 2 godine

Mogu da se kladim da su ljudi koji bacaju drvlje i kamenje na čedomorstvo isti oni koji se bune i na temu:

- seksualnog vaspitanja u školama
- hormonskih pilula za mlade cure
- besplatnih kondoma po srednjim školama
- plan B pilula za naknadnu kontracepciju
- abortusa do trećeg meseca
- obavezne alimentacije za očeve
- vanbračne dece i samohranih majki
- olakšavanja procesa usvajanja
- novčanih pomoći za majke
- oštrijih kazni za silovatelje

I svega ostalog što treba da spreči da se neka mlada cura nađe u takvoj poziciji.

Mnogo je lako suditi, a posebno ako nikada niste bili trudna tinejdžerka bez ičega koju bi roditelji "ubili" zbog toga.

Bzvz

pre 2 godine

Zena se smatra neko vreme posle porodjaja maltene meuracunljivom zbog hormonske oluje, tako da mozete da hejtujete do sutra. Pogotovu u njenim godinama. Dobice no-no i kraj.

Daca

pre 2 godine

Osuđujem majku, osim ako ima psihičkih problema. Bez obzira u kojoj sredini živi, deca se ne nalaze u kupusu.Svi su informisani kad i kako treba da imaju sex, a posle istog su neupućeni u posledice.Otac snosi istu odgovornost, nije ga zanimalo šta će biti sa detetom.

Bronhitis

pre 2 godine

Neverovatno je šta civilizacija toleriše ženskom polu. Ubiješ dete pa izbegneš robiju jer to je navodno iracionalno. Sram je bilo i sve koji je brane od robije. Toliko parova čeka na usvajanje. Pa nije morala da gaji bebu. Muškarcu se ne prašta ni da štipne ženu ni da joj ponudi nešto nepristojno jer pristup ženama mora da bude uvek uz racio. Ove feministkinje bi veću robiju za muško i kad poželi sex nego i za žene ubice beba. Sramota.

Dabal

pre 2 godine

XxX
Ne pravite se naivni. Napravio je dete, i žena dok je trudna je delimično njegova odgovornost, a beba, rođena ili još uvek nerođena, njegova je koliko i ženina.

Koliko znam, otac se pita dok pravi dete. Niko ga nije puškom terao, niko ga nije silovao. Mi muškarci svojevoljno pravimo dete, nema potrebe da se pravite blesavi. Loš je zakon, loše vaspitanje dečaka a kasnije muškaraca.

Imam vanbračno dete i žena koja ga je rodila je majka mog deteta. Brinem o oboma. Naučio sam od svoje samohrane majke koju je moj otac ostavio kada je saznao da sam ja na putu - namerno je ostavio trudnom - ispričao mi je godinama kasnije, porodica je odbacila, prijateljica joj je pomagala dok nije stala na noge. Ne mislite da svaka žena ima podršku kada izostane krvno srodstvo nje i deteta.

Englez

pre 2 godine

Nemamo drzavni sistem za ovakve a i druge elementarnije slucajeve. U ovoj zemlji je podvig kada izvadis licnu kartu....
(Pravda za narod, 29. april 2021 15:32)

Aj odrasti, isti slučaj se ponekad desi i u Švedskoj i u Velikoj Britaniji i u Srbiji...

Kokolo

pre 2 godine

Zamislimo da je devojka uzela tek ostenjeno kucence i bacila ga u kontejner da ugine! Svi.vi koji je tako zdusno branite i zalite biste je tada najstrasnije pljuvali! Ljudsko.mladunce se odavno rangira nize od malih slonova, malih pingvina i inace zivotinjskih mladunaca! Nije mogla da ga zavije u plahtu i ostavi pred nekom kucom,.crkvom, bilo gde?! Sutra ce ona opet praviti nezeljenu decu kao da nista nije bilo!

mahat

pre 2 godine

@Uh
Za sta da se tereti? Nit ga je on bacio nit je on prisiljavao da baci. Sta ima da je mi razumemo ili ne, zena je ocigledno neuracunjiva i treba je leciti u psihijatrijskoj instituciji dok i ako ne bude sposobna da se vrati u drustvo. Sta, treba da joj aplaudiramo? Da vicemo "tako treba"?

Švabenzi

pre 2 godine

Toliko ozlojeđenih i negativnih komentara,zašto pobogu?Malo poštovanja moliću lepo,ipak su to "Haldol"specijalisti za vidanje duše...

Бабинџем

pre 2 godine

Разумевање може да буде само за особе које имају озбиљну дијагнозу, а не социјални статус, депресија, неразумевање околине и сличне будалаштине. Не може се због депресије убијати бебе, то није нормално. Мушкарац кад бије жену због љубоморе је поремећен, а жену кад убије дете треба са разумемо, ма дајте.

Mandrak

pre 2 godine

Razumeti?! Dok nije bilo vas i vama sličnih pijavica na tkivu porodice svetu je bilo monogo bolje. Istrgli ste etiku i moral iz svih pitanja u kojima bi one trebalo najviše da se pitaju i zamenili te vrednosti državnim ćatama. Dok je bilo etike i morala nije bilo beba u kontejnerima.

Asparagus

pre 2 godine

Strašno mi je žao ove bebe i svih ostalih beba koje nisu ni počele da žive. Majka joj je i sama još dete i ne znamo u kakvim okolnostima je zivela, ali čim je krila trudnocu, sigurno je bila u potpunom haosu. Žao mi je sto joj se nije našao neko da joj pomogne, da je vodi u celom tom komplikovanom stanju kao sto je trudnoca, da je ohrabri i posavetuje, da se ona ponese na dobar način sa neočekivanim majčinstvom. Čedomorstvo je užasan čin koji podrazumeva kaznu ili psihijatrijsko lecenje. Ali čedomorke se jednoglasno i na prvu loptu osudjuju bez ulazenja u to da li je majka silovana, mentalno zaostala, psihicki bolesna ili samo nezrela ili siromasna za stvaranje porodice, gde se onda moze i mora pomoci preuzimanjem brige o bebi. Ne branim nijednu od cedomorki ali ne zaboravimo da se ove tragedije desavaju u trenucima upravo nakon porodjaja koji zna da bude traumatican i za zrele zene, a kamoli tinejdzerke. Zene neretko upadaju u psihoze, zato je potrebna pomoc DRUŠTVA, pocev od momka koji odbije ocinstvo i pobegne, pa porodica ovo dvoje i na kraju sluzbi socijalne i medicinske zastite! Onda bi ovakvi slucajevi bili mnogo redji, i zivoti tih bebica bi dobili šansu.

Irena

pre 2 godine

Ova devojka ovo nikada ne bi uradila da je imala podršku roditelja. Njeni strogi roditelji, koji nisu mogli da podnesu tu "bruku" da im ćerka rodi vanbračno dete ne znam da li će sada lakše podneti bruku da im je ćerka ubica? Ljudi, manite se više toga šta će komšiluk i rodbina reći, budite tu za svoju decu kada im je teško!

Ana

pre 2 godine

@Uh

Uglavnom sam na ženskoj strani sličnih priča,ali ovo što ste napisali je strašno! Hajde da linčujemo biološkog oca jer je napravio dete!A majka je bacila bebu zbog lošeg oca!Zbog ovakvih komenatara,ako zaista tako mislite, teško i muškarcima i ženama u vašoj okolini!

K

pre 2 godine

Kakva tragedija! Što ga ne ostavi negde, u zgradi, na igralištu... Bilo gde! Razumem da joj nije lako, ali imala je devet meseci nešto da smisli. Bitnije je da se sakrije sramota (ne znam zašto je to sramota i kako je krila devet meseci) nego jedan život. Tuga! Toliko porodica bi sa radošću prihvatile tu bebu!

wub

pre 2 godine

Nikakvog saosecaja za takvo nedelo. Pa jel ste videli nekad kako recimo mačka pazi na svoje mlade i štiti ih. Ako se nešto desi jednome ili nestane iz nekog razloga, sva uznemirena izbezumljena, a ova...pih, gadi mi se.Ova je zlo, želim joj svo zlo ovoga sveta, do kraja života.
(Aleksa78, 29. april 2021 16:31)

Glupo je poređenje s mačkama, ima mnogo slučajeva kada mačke ubiju svoje mačiće namerno, uopšte nije retkost.

Katarina

pre 2 godine

Ovo dete je tinejdzer...
Ko nema tinejdzera, ne zna kakve su to promene i koje je to ludilo i pod normalnim okolnostima.
Niko ko nije prosao kroz trudnocu ne moze ni da zamisli koje su to promene.
I sad zamislite devojku u pubertetu koja, pored ludila puberteta, prolazi i kroz trudnocu, a sve to uz osudu roditelja, krijuci od okruzenja i bez podrske partnera.
Jbt... uzas
Ja sam rodila vanbracno sa 19... pa i uz bezrezervnu podrsku i roditelja i baka i deka i prijatelja, nije mi bilo lako.

Мина

pre 2 godine

Требало би разумети мајку, али и њене родитеље, који сигурно нису могли, или нису умели да се изборе са системом поремећених вредности, у окружењу, у образовању, у васпитању, у погубном деловању друштвених мрежа и свих "благодети", које се на сваком кораку нуде младом човеку.Породица је капитулирала пред оваквим."изазовима" и зато нам се и догађају овакве ствари.

Uh

pre 2 godine

@pertinaks Žena posle porođaja nije uračunljiva, nije to da je bila pri čistoj svesti i zdravoj pameti, malo se informišite. Niko nju ne brani, ali, ne možeš ostaviti nešto svoje, prebaciti svu odgovornost na nekoga ko je trenutno slab, i da ne odgovaraš. Ocu deteta ne divljaju hormoni, ne razglavljuje mu se telo. Pokušajte da shvatite, nije teško. Otac treba da čuva i dete i majlu svog deteta. Niko nema orava da ubije bilo koga, a podstrekivanje na ubistvo je takođe kažnjivo. Ne budite tako isključivi.

Passe

pre 2 godine

A gde je tu monstrum od oca? Njegova podrska? Ovde 90 posto muskaraca ne placa bednu alimentaciju. Ne zanima ih da li ce dete da umre od gladi, zar to nije isto? Ostavljaju decu i briga ih. Sta raditi sa njima? Zakon ne radi nista. Zakon ih ni za alimentaciju ne tereti. Majka nije ubila dete, ostavila ga je da umre, kao sto to radi 20 posto oceva u Srbiji.

Јабучило

pre 2 godine

Samo ću jedno reći - NIJE DETE SAMA NAPRAVILA. Dok god se i otac deteta ne tereti za dete koje je napravio i ženu kojoj je napravio dete, nema se šta ona osuđivati.
(Uh, 29. april 2021 15:11)

Отац се ни у браку ни ван брака баш ништа не пита да ли ће мајка задржати дете или побацити. Зашто се и тада не узима у обзир да није сама дете направила?

Uh

pre 2 godine

@balkanoid a krivica nedokaziva jer eto nije niko snimio, čak i da jeste, muško je? Majka neuračunljiva. On muško pa može da kaže šta hoće da se zaštiti i stavljao ga gde je hteo bez posledica. Bravo! Nije se on porađao, balkanoidu. Nečije dete jeste. Sada tom muškarcu kao i svakom ko ženu stavi u takvu nevolju i onda ode sve na dušu, kada već nema zakona.

Mirkosoft

pre 2 godine

Znači kada ubije dete treba je razumeti a kada je balavica imala odnos šta je tada trebalo? Glupača i psiholog i klinka. Ne kažem da je otac odgovoran ali to što se granica seksa spušta sve niže samo pospešuje ovakve ispade.

sasa

pre 2 godine

Za ovake slucaje je krivo drustvo. Kod nas se vodi politika ubedjenja da je zastita duznost zene. Jer mladi muskarci ne bi ni gumenu zastitu a pogotovo ne vazektomiju. Zene mogu da se podvrgnu mnogo rizicnijim operacijama a muskarci nicemu. Trece, na mlade zene se vrsi pritisak majcinstva dok mladi muskarac koji ne vodi brigu o svom detu ne snosi nikakvu odgovornost (cak se takav smatra pozeljnim). Sistem vrednosti i sexualnog obrazovanja nam je ravan nuli.

Katarina

pre 2 godine

Odgovornost za ovako nesto, podjednako snosi i porodica tog deteta, kao i otac i okolina. Posledice ove odluke, to dete ce nositi celoga zivota...
Kako vreme bude odmicalo, sve vise i vise ce biti svesna svog monstruoznog dela.
Jedan zivot pun kajanja...

Vagica

pre 2 godine

Strašno... Vaspitavajte svoju decu, podjednako i deačke i devojčice, budite uz njih... Oba roditelja su podjednako odgovorna, zakon postoji za ovakve situacije, žene u trudnoči i posle porođaja su izuzetno osetljive (rekla bih u nekoj drugoj dimenziji) i treba više obzira prema njima (i brige) da se ne bi dešavale ovakve stvari. Jedan novi, mali život je nestao zbog čega? Neodgovornog oca (vaspitavajte svoje sinove), majke koja je još uvek dete, nedostatka podrške, čega? Komentari su, kao i uvek, većinom grozni. Treba popraviti društvo da bi svima bilo bolje.

antihrist

pre 2 godine

"U poslednje vreme veliki broj mladih devojaka se, usled neželjene trudnoće, odlučuje na ovakav korak."

U poslednje vreme, prvi put citamo o ovome. Zasto se ne oglasavaju nadlezni: MUP, socijalne sluzbe... mediji svakako.

Gde ja živim

pre 2 godine

Ljudi, vaspitavajte decu da uvek mogu sve da vam kažu, budite podrška i ne bavite se srednjevekovnim shvatanjima. Tako do ovakvih i sličnih užasa neće dolaziti.

To je sve što imam na ovu temu. Neka se slučajem bave nadležne institucije ako ih ima. Previše je tužno i strašno za nestručno razglabanje.

Dete neka anđeli čuvaju.

Alyce Buckman

pre 2 godine

Skoro sam cula da je u Americi običaj i legitimna stvar da se neželjene bebe ostavljaju ispred vatrogasne stanice. Jeste to tužno svakako ali je daleko bolje od ovog uzasa.