Četvrtak, 08.04.2021.

09:06

Ko je Merima Isaković? Težak životni put glumice koja je optužila Lečića za pokušaj silovanja

Izvor: B92

Ko je Merima Isakoviæ? Težak životni put glumice koja je optužila Leèiæa za pokušaj silovanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Стрелац

pre 2 godine

Мерима лепо каже, ћутала сам док је он држао своју реч, када сам чула да ју је погазио, проговорила сам.
Толико о 43 године - није проговорила да би га кривично гонила, није битно што је случај застарео.
Иначе, Мерима је играла и у Бановић Страхињи са Франком Нером. Ван временска лепота и не поновљиви таленат.
Што се тиче силеџије, он је болестан. Одрастао са мајком, одавно је умислио да је неко и нешто. То се толерисало због његовог позива. Увек је био гладан пажње, дивљења и подчињености. Подсетићу на 11 Март, 1991, када је изашао пред студенте код Теразијске чесме и данима рецитовао... Колико је болестан, говори и његов коментар, Лечић може само да лечи... Е, па Лечићу и Лечићи, лечи се и лечите се!

sram vas sve bilo

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote?
(ma, 8. april 2021 11:42)
Da zbog sramote jer Lecic je tada bio niko i nista, koje uloge su od njega zavisile. A zasto zbog sramote to pitajte one koje jesu prijavile i tretirane su od celog sistema i drustva kao krivci

suhoj

pre 2 godine

Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo.

A pošto je poznaješ, znaš li zašto im je brak propao ili je to pitanje za recimo Žarka Lauševića?

zemunski kej

pre 2 godine

Njoj verujem vise nego Leki.Ako vam kazem da joj po lepoti ove danasnje nisu ni do kolena a i po talentu. Otisla je u zemlju u kojoj je bolje za zivoz ako imas hendikep invalidnosti. Dok je bila ovde nikave afere po novinama ,nikada nista lose nije rekla .Leka je nastran tip.

vladimir ivancevic

pre 2 godine

Merimu sam sreo u jednom hotelu u Moskvi krajem devedesetih gde je bila na rehabilitaciji, jedna moralna gromada sa nevidjenom energijom i pomisli da li je to bas tako dobroj osobi to moralo da se desi.Zasluzuje podrsku celog sveta

Vaso

pre 2 godine

Očigledno je da ova žena priča istinu. Desilo se pre 40 i kusur godina, pa šta!
Ima likova koji su činili uzašne zločine u WW2, izbegli pravdi, živeli 60 i kusur godina ko uzorni građani da bi se tek nakon 60 godina slučajno igrom sudbine otkrilo da su teški monstrumi.
E sad, što mi uvek sumnjamo u nešto to je druga priča. Ima prikrivenih monstruma medju nama i te kako....

Laki

pre 2 godine

... sve ok... samo, ono "čuvena glumica".... ma dajte, molim Vas...
(Karakondžula, 08. april 2021 13:31)

Za one koji idu u pozorište i prate pozorišnu scenu, ona jeste čuvena glumica! Druga stvar je što se 40 godina ne bavi glumom iz razloga koji je naveden u tekstu.

žena

pre 2 godine

@dragaN

Normalni muškarci će uvek moći da pozovu ženu na piće, kafu, izlazak, pa i seks. Sve sme da se pita i da se predloži, naravno. Manijaci koji ne shvataju da NE znači NE, imaće veliki problem, definitivno veći nego sada, jer je očigledno da sada slobodno šetkaju među nama. Ako želiš nešto od žene, pitaj slobodno. Ako ti se pak, odgovor ne sviđa, e to je već tvoj problem.

Prijatelj

pre 2 godine

Merimu poznajem dosta dugo. Posle nesreće slali du je u Rusiju kod akademika i prof Jumaševa. Ali bez uspeha. Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo. Onda u jeku bombardovanja u Beograd dolazi američki stručnjak koji joj ugradjuje elektro stimulatore tako da dan danas nije sto posto vezana za ivalidska kolica. Nesreću je izazvao visoki činovnik carine Jugoslavije SG

Nesa

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

Zna se ko je u pitanju. Moze da se nadje na internetu. Merima je dala intervju za dnevni list "Politika" 2007. godine u kojem je navela da je na njena kola, svojim automobilom, naleteo pijani inspektor SUP-a Predrag M.

Novica

pre 2 godine

Ljudi, cak da je to uradila da bi napredovala, i ona i drugi, u kareijeri, niko ne bi trebalo da se nadje u situaciji da mora da bira na pristanak na seks ili nema napretka u karijeri. Cim se to pitanje postavi, nebitno da li prihvatis ili ne, nije u redu i treba da se kazni. Da je ona to tad prihvatila zbog svojih razloga, neka je rekla da drugi ne bi bili u toj situaciji. Nebitno da li si glumac ili radis u kancelariji - nije u redu!

Sudija krivičar

pre 2 godine

Nastupila je i zastarelost krivičnog gonjenja.
Ali bitno je da ta "trulež u zadahu" nije zastarela, niti će ikada nadam se.
I da će ga uvek pratiti.

kaokakao

pre 2 godine

Eto sad u komentarima nju napadaju a predator Lečić valda epski velikan?
(BiH, 08. april 2021 11:55)

Iznesi ijedan dokaz da je predator, osim ovih prica iz proslosti, koje moze da isprica svaka zena koja ima nesto protiv nekog muskarca ili zeli malo paznje.

Dervišević Smrtko.

pre 2 godine

doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.
(El Cid, 8. april 2021 10:57
Izuzetno otrovan i poguban stav.Sve raditi suprotno ovome. Mi smo u načelu pravna država, a ne Farma, Zadrauga, Veliki brat.Vi biste da od Srbije pravite ovakve rijaliti priče, e pa neće moći!

Jovan

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

To nije interesantno javnosti.

ivan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)
Ovde svaka 10 ustanova i radnja ima ulaz za invalide za ostalo da ne pricam .. Da li bi se iko normalan ko i nije u kolicima vratio ?

M

pre 2 godine

Po misljenju nekih komentatora, ona je devojka koja je sama to trazila, I koja posle mnogo vremena trazi svojih 5 minuta slave.

Po znanju onih koji prate kulturu, ona je jedna prelepa glumica, koju je zadesila velika nesreca kakvu ne biste pozeleli ni najgorem neprijatelju (paraliza) I koja je uspela, I pored svega toga, da izgradi I zivot I novu karijeru. Drugim recima, jedna veoma snazna zena, kakvu bi bila prava cast poznavati, od koje treba uciti zivotne lekcije, kojoj se treba pokloniti do zemlje zbog njene snage.

Vi se opredelite sta cete misliti.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17
-----------
Niko ne razapinje silovatelje već ih razobličuje i iznosi njihove nastrano ponašanje u javnost. Da oni koji još nisu silovani obrate pažnju. Sud će na kraju da presudi, kao što se radi u svakoj civilizovanoj državi. Ipak moram da primetim da imate isti način razmišljanja kao i ovaj potencijalni silovatelj, čim postavljate pitanje, zašto posle 15 godina?! Šta mislite, zašto se i ova žena posle toliko godina odlučila da se "pohvali" da je silovana? Koje su njene namere? Valjda bi to trebalo da joj bude kao neka diploma, kao orden i dokaz da nešto vredi, kako u jednom telefonkom govoru reče popularni "Leka"? Gospodine, možda i Vaša ćerka, žena ili sestra ćute, da ih ne bi "OKRPAČIO" neki nesrećnik poput Vas jer, logika silovatelja počiva na činjenici da će većina silovanih žena ćutati, da ne "pukne" bruka?! Nažalost, niko ne mili na bruku silovatelja već bruku silovane žene.

bobo

pre 2 godine

Razmišljam da i ja prijavim Lečića za silovanje. Samo još da smislim dobru priču kako je do toga došlo. Podovi i vikendice su zauzeti... Možda neko vezivanje na nekom boru ili lipi...

Dragan Lo

pre 2 godine

Ko je ova
(Milos, 8. april 2021 10:57)

Miloše, bila je to devojka predivne perspektive i prekinute karijere. Da se tragedija nije desila, taj intelekt i lepota ostvarili bi antologijsku karijeru.

Spin doktor

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)

Ti si izneo sta si imao i jako je zasmrdelo na zlobu i ogranicenost. Preporucujem ti da odes negde.

Zemljoradnik

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

- Sami kažete teško je dokazati nakon 10-15 godina. Pa onda se pitate zašto se ide u javnost a ne na sud? To je razlog.

Problem silovatelja i žrtve je kompleksan problem. Zašto žrtva nije odmah prijavila? Teško je razumeti ako niste bili u toj poziciji. I onda imate traumu žrtve, silovatelja na slobodi koji radi to što radi, imate sud koji ne može ništa, i šta uraditi? Ćutati?

Che

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...

Samosvesna građanka

pre 2 godine

(cvele, 8. april 2021 10:17)


Zašto si toliko zabrinut za sudbinu silovateljima? Da li zato što se plašiš da će neka ženska osoba ipak skupiti hrabrost i nadležnoj instituciji otkriti tvoje loše postupanje?

Ono kad si gNJusan

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...
(Che, 8. april 2021 11:00)

Ne kaze se gNJusan, nego gNusan. Nisi voleo srpski, vise si voleo matematiku izgleda?

Тартар

pre 2 godine

Инфо. за оне који траже доказ: Сведочење на суду под заклетвом је такође доказ. Нарочито ако се појави више људи. Нпр. да је неко у браку довољно је двоје сведока. Зовемо их кумови.

@Dragan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 8. april 2021 10:59)

Tebi smeta sto zivi na Novom Zelandu??? Koji si ti faktor??? Ovde bi u invalidskim kolicima mogla da radi kao klinicki psiholog ili bilo sta drugo? Ne znas ti nista i treba da ode svako pored vas ovakvih ovde!

Milos

pre 2 godine

On je bio zgodan glumac, mogao je zaista da ima puno devojaka koje bi volele da budu sa njim i da imaju seksualne odnose sa njim. I sad se ljudi pitaju pa zasto bi takvi ljudi neke devojke silovali ako mogu biti u vezi sa mnogim lepim devojkama. Medjutim, treba znati da postoje i takve osobe koji se narocito seksualno uzbudjuju kada im se neko opire. Nikad ne znas sta je nekome u glavi. Evo na primer ja sam se iznenadio kad je on rekao ono - da on samo leci. Ma na sta to lici, ponizavanje zrtava. Dobro je da se oglasila i Merima Isakovic, a sigurno ih ima jos ali on je tim ekspresnim odlaskom na poligraf onda kada je on to zahtevao pokazao odredjenu moc u nasim drzavnim organima i time je zaplasio ostale moguce zrtve.

nikola

pre 2 godine

nije tu poenta sta cemo sad?,pa ovde ukradu milione pa se na ovakvom sudu izvuku,pare ne vrate,ubiju decu na pesackom pa ne odu u zatvor.Problem je sto su ljudi izgubili osecaj casti i postenja.Najgora je stvar maltretirati slabije,zene,pogotovo decu.Dal stvarno mislite da bi ove zene to izmislile,znajuci kroz kakvo blato ce biti provucene??.Lecicu treba pomoc u ustanovi zatvorenog tipa,to je ocigledno.

srba

pre 2 godine

Merima je zena koja zasluzuje svako postovanje. (Oni koji ne znaju, neka proguglaju njenu biografiju.)

Inace, po mom shvatanju lepote, spada u deset najlepsih zena koje sam ikada video (na ekranu ili uzivo, nju sam video samo na ekranu). Ali to nije najbitnije za nju kao licnost.

Lecic mi nikada nije bio simpatican, ali to nema veze sa njom, njenom sudbinom i njenom izjavom. Tuzilastvo u svakom slucaju nece preduzimati gonjenje na osnovu novinskih clanaka. Ako hoce da ga tereti, neka podnese krivicnu prijavu, koja ce biti odbacena zbog zastarelosti.

///

pre 2 godine

1966. сам годиште и добро се сећам Мериме Исаковић. Била је то једна од наперспективнијих глумица своје генерације. Сигурна сам, да није било несреће која ју је везала за инвалидска колица, да би данас била једна од водећих српских глумица.
Исто тако добро се сећам њене борбе да прохода, "Илустрована политика" је из недеље у недељу објављивала фељтон о њеном лечењу у СССР, била је на насловним странама свих недељних новина, а цела СФРЈ је навијала да стане на ноге.
Сећам се и да се удала и добила сина.
Новине су полако престале да пишу о њој, отишла је у иностранство, тамо се посветила другој професији.
Јасно ми је да млађе генерације не знају за њу и добро је што сте објавили овај чланак.
Не треба судити унапред, али питам се зашто би Мерима Исаковић, којој не треба ни слава, ни публицитет, ни улоге и сл. Зашто би се експонирала 40 година касније, излагала се осудама јавности, које су већ почеле, ако њена прича није истинита?

ma

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote? Znamo da se to desava i kod doibajanja posla i ... ali morate prijaviti da te zlocince pravda kazni. ali ni pravda nije uvek ista za sve. skoro je i ovde pisla okad su zene iz policije beograda psole vise meseci uspele da uhvate silovatelja kod mostara i? Posto je clan znate koje stranke a kak osu ga oprvdali mlad je i jos je clan vojske srbije to im je bilo opravdanje da ga puste za bezbroj silovanja mladih zena. E to vam je pravda kod nas

dragaN

pre 2 godine

Ovo sam napisao kada ga je prva optuzila, i evo nastavak pokazuje da sam u pravu bio kada sam rekao da je ovo tek pocetak kampanja protiv muskaraca koji kao krajnji rezultat treba dac dovede do potpune otudjenosti muskaraca i zena, to jest da kao na zapadu ne budu potrebni jedno drugom. Evo mog teksta:

Sva ova kampanja protiv Lecica i Mike (cija krivica jos uvek nije dokazana),je deo pripreme drustva za zakone koji ce tek biti doneti, i koji ce kao trebati da zastite zene, a koji ce ustvari dovesti do toga da se muskarac plasi cak i da pozove zenu, kolegenicu, komsinicu na veceru jer ga ova moze tuziiti za seskualno uznemiravanje. Rezultat toga ce biti ono sto vec imamo u zapadnoj Evropi, unistene tradicionalne vrednosti, unistena porodica, nizak natalitet, usamljenost, malo brakova, sebicnost.A svi vi koji govorite nama koji smo protiv kampanje imate li vi sestre i cerke, pitam i ja vas, imate li vi sinove i znate li kakav im svet ostavljate, znate li da vasi sinovi nece smeti devojku na pice da pozovu ili da joj posalju poruku iz straha da ih ne osude za zlostavljanje.

dokle vise

pre 2 godine

1978 ? Jel se vi salite bre ? Pre 43 godine? I da jeste, neka je ( zvuci toliko pogresno - koliko i jeste ), ali dajte bre. Ljudi, 43 godine nije bilo, sad postalo silovanje. Ovo je izivljavanje propalih zena koje pokusavaju da se ponovo pojave u zizi preko navodnih silovanja koje ne mogu da se provere niti potvrde. Kako one mucenice koje su stvarno silovane odmah odu u bolnicu, pa tamo dodje policija da uzme izjavu? Sram vas bilo. Unizavate prave zrtve silovanja svojom bahatoscu. Ziveo Lecicu, podrzavam te, sve i da si ih “silovao”.

Jelena

pre 2 godine

 sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

Tebi bi smetalo i da je juce žena silovana a danas izasla u javnost. Ne bi ni tada verovao i tada bi opet branio silovatelja. I ti i tebi sličnim. Polako samo, karma je čudo. Krenuće muškarci da siluju i muskarce kakvo je vreme došlo. Izopaceno društvo!

cvele

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?

El Cid

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17)

Necemo ni da saznamo. Niti ce sud moci da uradi bilo sta, jer krivicna dela zastarevaju. I bas zato likove poput Lecica i treba javno razapeti, kad vec pravo i pravda to ne mogu. On ce svakako ostati zvanicno nekaznjen, ali sramotu sa svog imena nece uspeti da opere doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.

quanTum

pre 2 godine

pa ima interesa da se ukljuci, iako je invalid. Itekako. Treba joj vise musterija kao psihijatru, pogotovu ugrozenih zena sa svojim problemima. Ovim dodaje sebi epitet/titulu "bitna clanica me-too pokreta" sto jeste plus (uz cinjenicu i da je invalid) u odnosu na konkurenciju koja nema te epitete. Nije losa ideja preuvelicati nesto od pre 42 god (ukoliko se uopste desilo nesto izmedju njih), sto joj mozda nije ostalo kao lepa uspomena iz mladosti (koju bi nekako da priblizi posto joj je i ona sad daleko i sve dalje), lepo srociti i ukljuciti se u pricu, zarad svoje promocije.

Spin doktor

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)

Ti si izneo sta si imao i jako je zasmrdelo na zlobu i ogranicenost. Preporucujem ti da odes negde.

El Cid

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17)

Necemo ni da saznamo. Niti ce sud moci da uradi bilo sta, jer krivicna dela zastarevaju. I bas zato likove poput Lecica i treba javno razapeti, kad vec pravo i pravda to ne mogu. On ce svakako ostati zvanicno nekaznjen, ali sramotu sa svog imena nece uspeti da opere doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.

Dragan Lo

pre 2 godine

Ko je ova
(Milos, 8. april 2021 10:57)

Miloše, bila je to devojka predivne perspektive i prekinute karijere. Da se tragedija nije desila, taj intelekt i lepota ostvarili bi antologijsku karijeru.

///

pre 2 godine

1966. сам годиште и добро се сећам Мериме Исаковић. Била је то једна од наперспективнијих глумица своје генерације. Сигурна сам, да није било несреће која ју је везала за инвалидска колица, да би данас била једна од водећих српских глумица.
Исто тако добро се сећам њене борбе да прохода, "Илустрована политика" је из недеље у недељу објављивала фељтон о њеном лечењу у СССР, била је на насловним странама свих недељних новина, а цела СФРЈ је навијала да стане на ноге.
Сећам се и да се удала и добила сина.
Новине су полако престале да пишу о њој, отишла је у иностранство, тамо се посветила другој професији.
Јасно ми је да млађе генерације не знају за њу и добро је што сте објавили овај чланак.
Не треба судити унапред, али питам се зашто би Мерима Исаковић, којој не треба ни слава, ни публицитет, ни улоге и сл. Зашто би се експонирала 40 година касније, излагала се осудама јавности, које су већ почеле, ако њена прича није истинита?

ivan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)
Ovde svaka 10 ustanova i radnja ima ulaz za invalide za ostalo da ne pricam .. Da li bi se iko normalan ko i nije u kolicima vratio ?

@Dragan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 8. april 2021 10:59)

Tebi smeta sto zivi na Novom Zelandu??? Koji si ti faktor??? Ovde bi u invalidskim kolicima mogla da radi kao klinicki psiholog ili bilo sta drugo? Ne znas ti nista i treba da ode svako pored vas ovakvih ovde!

M

pre 2 godine

Po misljenju nekih komentatora, ona je devojka koja je sama to trazila, I koja posle mnogo vremena trazi svojih 5 minuta slave.

Po znanju onih koji prate kulturu, ona je jedna prelepa glumica, koju je zadesila velika nesreca kakvu ne biste pozeleli ni najgorem neprijatelju (paraliza) I koja je uspela, I pored svega toga, da izgradi I zivot I novu karijeru. Drugim recima, jedna veoma snazna zena, kakvu bi bila prava cast poznavati, od koje treba uciti zivotne lekcije, kojoj se treba pokloniti do zemlje zbog njene snage.

Vi se opredelite sta cete misliti.

cvele

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?

Ono kad si gNJusan

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...
(Che, 8. april 2021 11:00)

Ne kaze se gNJusan, nego gNusan. Nisi voleo srpski, vise si voleo matematiku izgleda?

Zoran Knezevic

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17
-----------
Niko ne razapinje silovatelje već ih razobličuje i iznosi njihove nastrano ponašanje u javnost. Da oni koji još nisu silovani obrate pažnju. Sud će na kraju da presudi, kao što se radi u svakoj civilizovanoj državi. Ipak moram da primetim da imate isti način razmišljanja kao i ovaj potencijalni silovatelj, čim postavljate pitanje, zašto posle 15 godina?! Šta mislite, zašto se i ova žena posle toliko godina odlučila da se "pohvali" da je silovana? Koje su njene namere? Valjda bi to trebalo da joj bude kao neka diploma, kao orden i dokaz da nešto vredi, kako u jednom telefonkom govoru reče popularni "Leka"? Gospodine, možda i Vaša ćerka, žena ili sestra ćute, da ih ne bi "OKRPAČIO" neki nesrećnik poput Vas jer, logika silovatelja počiva na činjenici da će većina silovanih žena ćutati, da ne "pukne" bruka?! Nažalost, niko ne mili na bruku silovatelja već bruku silovane žene.

Milos

pre 2 godine

On je bio zgodan glumac, mogao je zaista da ima puno devojaka koje bi volele da budu sa njim i da imaju seksualne odnose sa njim. I sad se ljudi pitaju pa zasto bi takvi ljudi neke devojke silovali ako mogu biti u vezi sa mnogim lepim devojkama. Medjutim, treba znati da postoje i takve osobe koji se narocito seksualno uzbudjuju kada im se neko opire. Nikad ne znas sta je nekome u glavi. Evo na primer ja sam se iznenadio kad je on rekao ono - da on samo leci. Ma na sta to lici, ponizavanje zrtava. Dobro je da se oglasila i Merima Isakovic, a sigurno ih ima jos ali on je tim ekspresnim odlaskom na poligraf onda kada je on to zahtevao pokazao odredjenu moc u nasim drzavnim organima i time je zaplasio ostale moguce zrtve.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

(cvele, 8. april 2021 10:17)


Zašto si toliko zabrinut za sudbinu silovateljima? Da li zato što se plašiš da će neka ženska osoba ipak skupiti hrabrost i nadležnoj instituciji otkriti tvoje loše postupanje?

zemunski kej

pre 2 godine

Njoj verujem vise nego Leki.Ako vam kazem da joj po lepoti ove danasnje nisu ni do kolena a i po talentu. Otisla je u zemlju u kojoj je bolje za zivoz ako imas hendikep invalidnosti. Dok je bila ovde nikave afere po novinama ,nikada nista lose nije rekla .Leka je nastran tip.

Jelena

pre 2 godine

 sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

Tebi bi smetalo i da je juce žena silovana a danas izasla u javnost. Ne bi ni tada verovao i tada bi opet branio silovatelja. I ti i tebi sličnim. Polako samo, karma je čudo. Krenuće muškarci da siluju i muskarce kakvo je vreme došlo. Izopaceno društvo!

Laki

pre 2 godine

... sve ok... samo, ono "čuvena glumica".... ma dajte, molim Vas...
(Karakondžula, 08. april 2021 13:31)

Za one koji idu u pozorište i prate pozorišnu scenu, ona jeste čuvena glumica! Druga stvar je što se 40 godina ne bavi glumom iz razloga koji je naveden u tekstu.

Vaso

pre 2 godine

Očigledno je da ova žena priča istinu. Desilo se pre 40 i kusur godina, pa šta!
Ima likova koji su činili uzašne zločine u WW2, izbegli pravdi, živeli 60 i kusur godina ko uzorni građani da bi se tek nakon 60 godina slučajno igrom sudbine otkrilo da su teški monstrumi.
E sad, što mi uvek sumnjamo u nešto to je druga priča. Ima prikrivenih monstruma medju nama i te kako....

Nesa

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

Zna se ko je u pitanju. Moze da se nadje na internetu. Merima je dala intervju za dnevni list "Politika" 2007. godine u kojem je navela da je na njena kola, svojim automobilom, naleteo pijani inspektor SUP-a Predrag M.

Novica

pre 2 godine

Ljudi, cak da je to uradila da bi napredovala, i ona i drugi, u kareijeri, niko ne bi trebalo da se nadje u situaciji da mora da bira na pristanak na seks ili nema napretka u karijeri. Cim se to pitanje postavi, nebitno da li prihvatis ili ne, nije u redu i treba da se kazni. Da je ona to tad prihvatila zbog svojih razloga, neka je rekla da drugi ne bi bili u toj situaciji. Nebitno da li si glumac ili radis u kancelariji - nije u redu!

nikola

pre 2 godine

nije tu poenta sta cemo sad?,pa ovde ukradu milione pa se na ovakvom sudu izvuku,pare ne vrate,ubiju decu na pesackom pa ne odu u zatvor.Problem je sto su ljudi izgubili osecaj casti i postenja.Najgora je stvar maltretirati slabije,zene,pogotovo decu.Dal stvarno mislite da bi ove zene to izmislile,znajuci kroz kakvo blato ce biti provucene??.Lecicu treba pomoc u ustanovi zatvorenog tipa,to je ocigledno.

srba

pre 2 godine

Merima je zena koja zasluzuje svako postovanje. (Oni koji ne znaju, neka proguglaju njenu biografiju.)

Inace, po mom shvatanju lepote, spada u deset najlepsih zena koje sam ikada video (na ekranu ili uzivo, nju sam video samo na ekranu). Ali to nije najbitnije za nju kao licnost.

Lecic mi nikada nije bio simpatican, ali to nema veze sa njom, njenom sudbinom i njenom izjavom. Tuzilastvo u svakom slucaju nece preduzimati gonjenje na osnovu novinskih clanaka. Ako hoce da ga tereti, neka podnese krivicnu prijavu, koja ce biti odbacena zbog zastarelosti.

vladimir ivancevic

pre 2 godine

Merimu sam sreo u jednom hotelu u Moskvi krajem devedesetih gde je bila na rehabilitaciji, jedna moralna gromada sa nevidjenom energijom i pomisli da li je to bas tako dobroj osobi to moralo da se desi.Zasluzuje podrsku celog sveta

žena

pre 2 godine

@dragaN

Normalni muškarci će uvek moći da pozovu ženu na piće, kafu, izlazak, pa i seks. Sve sme da se pita i da se predloži, naravno. Manijaci koji ne shvataju da NE znači NE, imaće veliki problem, definitivno veći nego sada, jer je očigledno da sada slobodno šetkaju među nama. Ako želiš nešto od žene, pitaj slobodno. Ako ti se pak, odgovor ne sviđa, e to je već tvoj problem.

Тартар

pre 2 godine

Инфо. за оне који траже доказ: Сведочење на суду под заклетвом је такође доказ. Нарочито ако се појави више људи. Нпр. да је неко у браку довољно је двоје сведока. Зовемо их кумови.

Zemljoradnik

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

- Sami kažete teško je dokazati nakon 10-15 godina. Pa onda se pitate zašto se ide u javnost a ne na sud? To je razlog.

Problem silovatelja i žrtve je kompleksan problem. Zašto žrtva nije odmah prijavila? Teško je razumeti ako niste bili u toj poziciji. I onda imate traumu žrtve, silovatelja na slobodi koji radi to što radi, imate sud koji ne može ništa, i šta uraditi? Ćutati?

Prijatelj

pre 2 godine

Merimu poznajem dosta dugo. Posle nesreće slali du je u Rusiju kod akademika i prof Jumaševa. Ali bez uspeha. Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo. Onda u jeku bombardovanja u Beograd dolazi američki stručnjak koji joj ugradjuje elektro stimulatore tako da dan danas nije sto posto vezana za ivalidska kolica. Nesreću je izazvao visoki činovnik carine Jugoslavije SG

Sudija krivičar

pre 2 godine

Nastupila je i zastarelost krivičnog gonjenja.
Ali bitno je da ta "trulež u zadahu" nije zastarela, niti će ikada nadam se.
I da će ga uvek pratiti.

Che

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...

kaokakao

pre 2 godine

Eto sad u komentarima nju napadaju a predator Lečić valda epski velikan?
(BiH, 08. april 2021 11:55)

Iznesi ijedan dokaz da je predator, osim ovih prica iz proslosti, koje moze da isprica svaka zena koja ima nesto protiv nekog muskarca ili zeli malo paznje.

Jovan

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

To nije interesantno javnosti.

bobo

pre 2 godine

Razmišljam da i ja prijavim Lečića za silovanje. Samo još da smislim dobru priču kako je do toga došlo. Podovi i vikendice su zauzeti... Možda neko vezivanje na nekom boru ili lipi...

Dervišević Smrtko.

pre 2 godine

doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.
(El Cid, 8. april 2021 10:57
Izuzetno otrovan i poguban stav.Sve raditi suprotno ovome. Mi smo u načelu pravna država, a ne Farma, Zadrauga, Veliki brat.Vi biste da od Srbije pravite ovakve rijaliti priče, e pa neće moći!

Стрелац

pre 2 godine

Мерима лепо каже, ћутала сам док је он држао своју реч, када сам чула да ју је погазио, проговорила сам.
Толико о 43 године - није проговорила да би га кривично гонила, није битно што је случај застарео.
Иначе, Мерима је играла и у Бановић Страхињи са Франком Нером. Ван временска лепота и не поновљиви таленат.
Што се тиче силеџије, он је болестан. Одрастао са мајком, одавно је умислио да је неко и нешто. То се толерисало због његовог позива. Увек је био гладан пажње, дивљења и подчињености. Подсетићу на 11 Март, 1991, када је изашао пред студенте код Теразијске чесме и данима рецитовао... Колико је болестан, говори и његов коментар, Лечић може само да лечи... Е, па Лечићу и Лечићи, лечи се и лечите се!

dragaN

pre 2 godine

Ovo sam napisao kada ga je prva optuzila, i evo nastavak pokazuje da sam u pravu bio kada sam rekao da je ovo tek pocetak kampanja protiv muskaraca koji kao krajnji rezultat treba dac dovede do potpune otudjenosti muskaraca i zena, to jest da kao na zapadu ne budu potrebni jedno drugom. Evo mog teksta:

Sva ova kampanja protiv Lecica i Mike (cija krivica jos uvek nije dokazana),je deo pripreme drustva za zakone koji ce tek biti doneti, i koji ce kao trebati da zastite zene, a koji ce ustvari dovesti do toga da se muskarac plasi cak i da pozove zenu, kolegenicu, komsinicu na veceru jer ga ova moze tuziiti za seskualno uznemiravanje. Rezultat toga ce biti ono sto vec imamo u zapadnoj Evropi, unistene tradicionalne vrednosti, unistena porodica, nizak natalitet, usamljenost, malo brakova, sebicnost.A svi vi koji govorite nama koji smo protiv kampanje imate li vi sestre i cerke, pitam i ja vas, imate li vi sinove i znate li kakav im svet ostavljate, znate li da vasi sinovi nece smeti devojku na pice da pozovu ili da joj posalju poruku iz straha da ih ne osude za zlostavljanje.

dokle vise

pre 2 godine

1978 ? Jel se vi salite bre ? Pre 43 godine? I da jeste, neka je ( zvuci toliko pogresno - koliko i jeste ), ali dajte bre. Ljudi, 43 godine nije bilo, sad postalo silovanje. Ovo je izivljavanje propalih zena koje pokusavaju da se ponovo pojave u zizi preko navodnih silovanja koje ne mogu da se provere niti potvrde. Kako one mucenice koje su stvarno silovane odmah odu u bolnicu, pa tamo dodje policija da uzme izjavu? Sram vas bilo. Unizavate prave zrtve silovanja svojom bahatoscu. Ziveo Lecicu, podrzavam te, sve i da si ih “silovao”.

suhoj

pre 2 godine

Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo.

A pošto je poznaješ, znaš li zašto im je brak propao ili je to pitanje za recimo Žarka Lauševića?

quanTum

pre 2 godine

pa ima interesa da se ukljuci, iako je invalid. Itekako. Treba joj vise musterija kao psihijatru, pogotovu ugrozenih zena sa svojim problemima. Ovim dodaje sebi epitet/titulu "bitna clanica me-too pokreta" sto jeste plus (uz cinjenicu i da je invalid) u odnosu na konkurenciju koja nema te epitete. Nije losa ideja preuvelicati nesto od pre 42 god (ukoliko se uopste desilo nesto izmedju njih), sto joj mozda nije ostalo kao lepa uspomena iz mladosti (koju bi nekako da priblizi posto joj je i ona sad daleko i sve dalje), lepo srociti i ukljuciti se u pricu, zarad svoje promocije.

sram vas sve bilo

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote?
(ma, 8. april 2021 11:42)
Da zbog sramote jer Lecic je tada bio niko i nista, koje uloge su od njega zavisile. A zasto zbog sramote to pitajte one koje jesu prijavile i tretirane su od celog sistema i drustva kao krivci

ma

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote? Znamo da se to desava i kod doibajanja posla i ... ali morate prijaviti da te zlocince pravda kazni. ali ni pravda nije uvek ista za sve. skoro je i ovde pisla okad su zene iz policije beograda psole vise meseci uspele da uhvate silovatelja kod mostara i? Posto je clan znate koje stranke a kak osu ga oprvdali mlad je i jos je clan vojske srbije to im je bilo opravdanje da ga puste za bezbroj silovanja mladih zena. E to vam je pravda kod nas

cvele

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?

bobo

pre 2 godine

Razmišljam da i ja prijavim Lečića za silovanje. Samo još da smislim dobru priču kako je do toga došlo. Podovi i vikendice su zauzeti... Možda neko vezivanje na nekom boru ili lipi...

Che

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...

dokle vise

pre 2 godine

1978 ? Jel se vi salite bre ? Pre 43 godine? I da jeste, neka je ( zvuci toliko pogresno - koliko i jeste ), ali dajte bre. Ljudi, 43 godine nije bilo, sad postalo silovanje. Ovo je izivljavanje propalih zena koje pokusavaju da se ponovo pojave u zizi preko navodnih silovanja koje ne mogu da se provere niti potvrde. Kako one mucenice koje su stvarno silovane odmah odu u bolnicu, pa tamo dodje policija da uzme izjavu? Sram vas bilo. Unizavate prave zrtve silovanja svojom bahatoscu. Ziveo Lecicu, podrzavam te, sve i da si ih “silovao”.

kaokakao

pre 2 godine

Eto sad u komentarima nju napadaju a predator Lečić valda epski velikan?
(BiH, 08. april 2021 11:55)

Iznesi ijedan dokaz da je predator, osim ovih prica iz proslosti, koje moze da isprica svaka zena koja ima nesto protiv nekog muskarca ili zeli malo paznje.

quanTum

pre 2 godine

pa ima interesa da se ukljuci, iako je invalid. Itekako. Treba joj vise musterija kao psihijatru, pogotovu ugrozenih zena sa svojim problemima. Ovim dodaje sebi epitet/titulu "bitna clanica me-too pokreta" sto jeste plus (uz cinjenicu i da je invalid) u odnosu na konkurenciju koja nema te epitete. Nije losa ideja preuvelicati nesto od pre 42 god (ukoliko se uopste desilo nesto izmedju njih), sto joj mozda nije ostalo kao lepa uspomena iz mladosti (koju bi nekako da priblizi posto joj je i ona sad daleko i sve dalje), lepo srociti i ukljuciti se u pricu, zarad svoje promocije.

dragaN

pre 2 godine

Ovo sam napisao kada ga je prva optuzila, i evo nastavak pokazuje da sam u pravu bio kada sam rekao da je ovo tek pocetak kampanja protiv muskaraca koji kao krajnji rezultat treba dac dovede do potpune otudjenosti muskaraca i zena, to jest da kao na zapadu ne budu potrebni jedno drugom. Evo mog teksta:

Sva ova kampanja protiv Lecica i Mike (cija krivica jos uvek nije dokazana),je deo pripreme drustva za zakone koji ce tek biti doneti, i koji ce kao trebati da zastite zene, a koji ce ustvari dovesti do toga da se muskarac plasi cak i da pozove zenu, kolegenicu, komsinicu na veceru jer ga ova moze tuziiti za seskualno uznemiravanje. Rezultat toga ce biti ono sto vec imamo u zapadnoj Evropi, unistene tradicionalne vrednosti, unistena porodica, nizak natalitet, usamljenost, malo brakova, sebicnost.A svi vi koji govorite nama koji smo protiv kampanje imate li vi sestre i cerke, pitam i ja vas, imate li vi sinove i znate li kakav im svet ostavljate, znate li da vasi sinovi nece smeti devojku na pice da pozovu ili da joj posalju poruku iz straha da ih ne osude za zlostavljanje.

Dervišević Smrtko.

pre 2 godine

doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.
(El Cid, 8. april 2021 10:57
Izuzetno otrovan i poguban stav.Sve raditi suprotno ovome. Mi smo u načelu pravna država, a ne Farma, Zadrauga, Veliki brat.Vi biste da od Srbije pravite ovakve rijaliti priče, e pa neće moći!

ma

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote? Znamo da se to desava i kod doibajanja posla i ... ali morate prijaviti da te zlocince pravda kazni. ali ni pravda nije uvek ista za sve. skoro je i ovde pisla okad su zene iz policije beograda psole vise meseci uspele da uhvate silovatelja kod mostara i? Posto je clan znate koje stranke a kak osu ga oprvdali mlad je i jos je clan vojske srbije to im je bilo opravdanje da ga puste za bezbroj silovanja mladih zena. E to vam je pravda kod nas

Spin doktor

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)

Ti si izneo sta si imao i jako je zasmrdelo na zlobu i ogranicenost. Preporucujem ti da odes negde.

El Cid

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17)

Necemo ni da saznamo. Niti ce sud moci da uradi bilo sta, jer krivicna dela zastarevaju. I bas zato likove poput Lecica i treba javno razapeti, kad vec pravo i pravda to ne mogu. On ce svakako ostati zvanicno nekaznjen, ali sramotu sa svog imena nece uspeti da opere doveka. Pogotovo kada je progovorila Merima Isakovica, koja nema ama bas nikakav interes, jer odavno ne zivi u Srbiji. Znas kako je rekao veliki pesnik - "Svak je rodjen da po jednom umre, cast i bruka zive dovijeka". Pametnom dosta.

suhoj

pre 2 godine

Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo.

A pošto je poznaješ, znaš li zašto im je brak propao ili je to pitanje za recimo Žarka Lauševića?

Ono kad si gNJusan

pre 2 godine

Ako je rođena 1959, 1978 nikako nije mogla imati 17 godina. Samo silovanje je gnjusan čin samo po sebi. Ne znam zašto dodatno preterivati...
(Che, 8. april 2021 11:00)

Ne kaze se gNJusan, nego gNusan. Nisi voleo srpski, vise si voleo matematiku izgleda?

Dragan Lo

pre 2 godine

Ko je ova
(Milos, 8. april 2021 10:57)

Miloše, bila je to devojka predivne perspektive i prekinute karijere. Da se tragedija nije desila, taj intelekt i lepota ostvarili bi antologijsku karijeru.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 8. april 2021 10:17
-----------
Niko ne razapinje silovatelje već ih razobličuje i iznosi njihove nastrano ponašanje u javnost. Da oni koji još nisu silovani obrate pažnju. Sud će na kraju da presudi, kao što se radi u svakoj civilizovanoj državi. Ipak moram da primetim da imate isti način razmišljanja kao i ovaj potencijalni silovatelj, čim postavljate pitanje, zašto posle 15 godina?! Šta mislite, zašto se i ova žena posle toliko godina odlučila da se "pohvali" da je silovana? Koje su njene namere? Valjda bi to trebalo da joj bude kao neka diploma, kao orden i dokaz da nešto vredi, kako u jednom telefonkom govoru reče popularni "Leka"? Gospodine, možda i Vaša ćerka, žena ili sestra ćute, da ih ne bi "OKRPAČIO" neki nesrećnik poput Vas jer, logika silovatelja počiva na činjenici da će većina silovanih žena ćutati, da ne "pukne" bruka?! Nažalost, niko ne mili na bruku silovatelja već bruku silovane žene.

Milos

pre 2 godine

On je bio zgodan glumac, mogao je zaista da ima puno devojaka koje bi volele da budu sa njim i da imaju seksualne odnose sa njim. I sad se ljudi pitaju pa zasto bi takvi ljudi neke devojke silovali ako mogu biti u vezi sa mnogim lepim devojkama. Medjutim, treba znati da postoje i takve osobe koji se narocito seksualno uzbudjuju kada im se neko opire. Nikad ne znas sta je nekome u glavi. Evo na primer ja sam se iznenadio kad je on rekao ono - da on samo leci. Ma na sta to lici, ponizavanje zrtava. Dobro je da se oglasila i Merima Isakovic, a sigurno ih ima jos ali on je tim ekspresnim odlaskom na poligraf onda kada je on to zahtevao pokazao odredjenu moc u nasim drzavnim organima i time je zaplasio ostale moguce zrtve.

ivan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 08. april 2021 10:59)
Ovde svaka 10 ustanova i radnja ima ulaz za invalide za ostalo da ne pricam .. Da li bi se iko normalan ko i nije u kolicima vratio ?

M

pre 2 godine

Po misljenju nekih komentatora, ona je devojka koja je sama to trazila, I koja posle mnogo vremena trazi svojih 5 minuta slave.

Po znanju onih koji prate kulturu, ona je jedna prelepa glumica, koju je zadesila velika nesreca kakvu ne biste pozeleli ni najgorem neprijatelju (paraliza) I koja je uspela, I pored svega toga, da izgradi I zivot I novu karijeru. Drugim recima, jedna veoma snazna zena, kakvu bi bila prava cast poznavati, od koje treba uciti zivotne lekcije, kojoj se treba pokloniti do zemlje zbog njene snage.

Vi se opredelite sta cete misliti.

srba

pre 2 godine

Merima je zena koja zasluzuje svako postovanje. (Oni koji ne znaju, neka proguglaju njenu biografiju.)

Inace, po mom shvatanju lepote, spada u deset najlepsih zena koje sam ikada video (na ekranu ili uzivo, nju sam video samo na ekranu). Ali to nije najbitnije za nju kao licnost.

Lecic mi nikada nije bio simpatican, ali to nema veze sa njom, njenom sudbinom i njenom izjavom. Tuzilastvo u svakom slucaju nece preduzimati gonjenje na osnovu novinskih clanaka. Ako hoce da ga tereti, neka podnese krivicnu prijavu, koja ce biti odbacena zbog zastarelosti.

Тартар

pre 2 godine

Инфо. за оне који траже доказ: Сведочење на суду под заклетвом је такође доказ. Нарочито ако се појави више људи. Нпр. да је неко у браку довољно је двоје сведока. Зовемо их кумови.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

(cvele, 8. april 2021 10:17)


Zašto si toliko zabrinut za sudbinu silovateljima? Da li zato što se plašiš da će neka ženska osoba ipak skupiti hrabrost i nadležnoj instituciji otkriti tvoje loše postupanje?

Jelena

pre 2 godine

 sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

Tebi bi smetalo i da je juce žena silovana a danas izasla u javnost. Ne bi ni tada verovao i tada bi opet branio silovatelja. I ti i tebi sličnim. Polako samo, karma je čudo. Krenuće muškarci da siluju i muskarce kakvo je vreme došlo. Izopaceno društvo!

@Dragan

pre 2 godine

Meni smeta što se javlja sa Novog Zelanda. Dođi ovde živi, radi, iznesi šta imaš. Znam previše pobegulja i begunaca.
(Dragan, 8. april 2021 10:59)

Tebi smeta sto zivi na Novom Zelandu??? Koji si ti faktor??? Ovde bi u invalidskim kolicima mogla da radi kao klinicki psiholog ili bilo sta drugo? Ne znas ti nista i treba da ode svako pored vas ovakvih ovde!

Стрелац

pre 2 godine

Мерима лепо каже, ћутала сам док је он држао своју реч, када сам чула да ју је погазио, проговорила сам.
Толико о 43 године - није проговорила да би га кривично гонила, није битно што је случај застарео.
Иначе, Мерима је играла и у Бановић Страхињи са Франком Нером. Ван временска лепота и не поновљиви таленат.
Што се тиче силеџије, он је болестан. Одрастао са мајком, одавно је умислио да је неко и нешто. То се толерисало због његовог позива. Увек је био гладан пажње, дивљења и подчињености. Подсетићу на 11 Март, 1991, када је изашао пред студенте код Теразијске чесме и данима рецитовао... Колико је болестан, говори и његов коментар, Лечић може само да лечи... Е, па Лечићу и Лечићи, лечи се и лечите се!

Laki

pre 2 godine

... sve ok... samo, ono "čuvena glumica".... ma dajte, molim Vas...
(Karakondžula, 08. april 2021 13:31)

Za one koji idu u pozorište i prate pozorišnu scenu, ona jeste čuvena glumica! Druga stvar je što se 40 godina ne bavi glumom iz razloga koji je naveden u tekstu.

///

pre 2 godine

1966. сам годиште и добро се сећам Мериме Исаковић. Била је то једна од наперспективнијих глумица своје генерације. Сигурна сам, да није било несреће која ју је везала за инвалидска колица, да би данас била једна од водећих српских глумица.
Исто тако добро се сећам њене борбе да прохода, "Илустрована политика" је из недеље у недељу објављивала фељтон о њеном лечењу у СССР, била је на насловним странама свих недељних новина, а цела СФРЈ је навијала да стане на ноге.
Сећам се и да се удала и добила сина.
Новине су полако престале да пишу о њој, отишла је у иностранство, тамо се посветила другој професији.
Јасно ми је да млађе генерације не знају за њу и добро је што сте објавили овај чланак.
Не треба судити унапред, али питам се зашто би Мерима Исаковић, којој не треба ни слава, ни публицитет, ни улоге и сл. Зашто би се експонирала 40 година касније, излагала се осудама јавности, које су већ почеле, ако њена прича није истинита?

Novica

pre 2 godine

Ljudi, cak da je to uradila da bi napredovala, i ona i drugi, u kareijeri, niko ne bi trebalo da se nadje u situaciji da mora da bira na pristanak na seks ili nema napretka u karijeri. Cim se to pitanje postavi, nebitno da li prihvatis ili ne, nije u redu i treba da se kazni. Da je ona to tad prihvatila zbog svojih razloga, neka je rekla da drugi ne bi bili u toj situaciji. Nebitno da li si glumac ili radis u kancelariji - nije u redu!

Vaso

pre 2 godine

Očigledno je da ova žena priča istinu. Desilo se pre 40 i kusur godina, pa šta!
Ima likova koji su činili uzašne zločine u WW2, izbegli pravdi, živeli 60 i kusur godina ko uzorni građani da bi se tek nakon 60 godina slučajno igrom sudbine otkrilo da su teški monstrumi.
E sad, što mi uvek sumnjamo u nešto to je druga priča. Ima prikrivenih monstruma medju nama i te kako....

Zemljoradnik

pre 2 godine

I sta cemo sad, njihova rec protiv njegove. Sramotno je sto se preko novina razapinju silovatelji, a ne u sudu gde je i mesto. I kako da znamo ko je tu koga silovao, napastvovao, maltretirao nakon 5-10-15 godina. Kako?
(cvele, 08. april 2021 10:17)

- Sami kažete teško je dokazati nakon 10-15 godina. Pa onda se pitate zašto se ide u javnost a ne na sud? To je razlog.

Problem silovatelja i žrtve je kompleksan problem. Zašto žrtva nije odmah prijavila? Teško je razumeti ako niste bili u toj poziciji. I onda imate traumu žrtve, silovatelja na slobodi koji radi to što radi, imate sud koji ne može ništa, i šta uraditi? Ćutati?

zemunski kej

pre 2 godine

Njoj verujem vise nego Leki.Ako vam kazem da joj po lepoti ove danasnje nisu ni do kolena a i po talentu. Otisla je u zemlju u kojoj je bolje za zivoz ako imas hendikep invalidnosti. Dok je bila ovde nikave afere po novinama ,nikada nista lose nije rekla .Leka je nastran tip.

Jovan

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

To nije interesantno javnosti.

vladimir ivancevic

pre 2 godine

Merimu sam sreo u jednom hotelu u Moskvi krajem devedesetih gde je bila na rehabilitaciji, jedna moralna gromada sa nevidjenom energijom i pomisli da li je to bas tako dobroj osobi to moralo da se desi.Zasluzuje podrsku celog sveta

sram vas sve bilo

pre 2 godine

slazem se da silovatelje treba na robiju sto se men tice treba ih obesiti ali zene povredjen moraj uto odmah prijaviti. Ove glumice su cutale dok im je odgovaralo dobile su uloge ili sta vec. dok su imale korist cutale su. zasto? zbog karijere, sramote?
(ma, 8. april 2021 11:42)
Da zbog sramote jer Lecic je tada bio niko i nista, koje uloge su od njega zavisile. A zasto zbog sramote to pitajte one koje jesu prijavile i tretirane su od celog sistema i drustva kao krivci

Sudija krivičar

pre 2 godine

Nastupila je i zastarelost krivičnog gonjenja.
Ali bitno je da ta "trulež u zadahu" nije zastarela, niti će ikada nadam se.
I da će ga uvek pratiti.

nikola

pre 2 godine

nije tu poenta sta cemo sad?,pa ovde ukradu milione pa se na ovakvom sudu izvuku,pare ne vrate,ubiju decu na pesackom pa ne odu u zatvor.Problem je sto su ljudi izgubili osecaj casti i postenja.Najgora je stvar maltretirati slabije,zene,pogotovo decu.Dal stvarno mislite da bi ove zene to izmislile,znajuci kroz kakvo blato ce biti provucene??.Lecicu treba pomoc u ustanovi zatvorenog tipa,to je ocigledno.

žena

pre 2 godine

@dragaN

Normalni muškarci će uvek moći da pozovu ženu na piće, kafu, izlazak, pa i seks. Sve sme da se pita i da se predloži, naravno. Manijaci koji ne shvataju da NE znači NE, imaće veliki problem, definitivno veći nego sada, jer je očigledno da sada slobodno šetkaju među nama. Ako želiš nešto od žene, pitaj slobodno. Ako ti se pak, odgovor ne sviđa, e to je već tvoj problem.

Prijatelj

pre 2 godine

Merimu poznajem dosta dugo. Posle nesreće slali du je u Rusiju kod akademika i prof Jumaševa. Ali bez uspeha. Onda je šalju u Peking gde upoznaje svog supruga Vladu sa kojim dobija sina Midu. Devedesetih je Vlada trebalo sa službom da ide u Sijetl ali je to propalo. Onda u jeku bombardovanja u Beograd dolazi američki stručnjak koji joj ugradjuje elektro stimulatore tako da dan danas nije sto posto vezana za ivalidska kolica. Nesreću je izazvao visoki činovnik carine Jugoslavije SG

Nesa

pre 2 godine

@Ni dan danas nije objavljeno koji je to visoki funkcioner u to vreme polomio kičmu glumici u saobraćajci.
(sputnjik, 8. april 2021 11:43)

Zna se ko je u pitanju. Moze da se nadje na internetu. Merima je dala intervju za dnevni list "Politika" 2007. godine u kojem je navela da je na njena kola, svojim automobilom, naleteo pijani inspektor SUP-a Predrag M.