Ponedeljak, 05.04.2021.

15:08

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

Izvor: B92

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

469 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 2 godine

Svi vi Hrvati, Šiptari, Muslimani možete da nam, (da se lepo izrazim), pljunete pod prozor. Znate na šta mislim 😉.. A što se tiče glumice, to nije vredno ni komentarisati..

Dok

pre 3 godine

Bila devojka u Bg, jadna nije imala vremena od snimanja da se edukuje.Paralelno, snimala i film za odrasle, pomešala Srbiju i Švedsku(akcionu).

Stanko

pre 3 godine

Жалосно, да ми коментаришемо некога ко нема појма , ни ко је она ни ко смо ми.

Elsa

pre 3 godine

Glupača! Da te zanimalo pročitala bi ili prelistala knjigu istorije.
Šta si bre dolazila!?
Sve koje dovode u Srbiju neka im urade test opšte kulture i psihotest.
A da , i PCR🙃🙂

Bez obraza i bez pogleda u ogledalo

pre 3 godine

Pa Novi Beograd i sva industrija vam SFRJ odnosno Titova, a muzika i hrana vam iz Azije. Šta je tu vaše?
(Godra PG, 6. april 2021 10:32)

A vi ste posezali u sopstveni džep kad vam je zemljotres razrušio primorje. Bili ste jedna od nerazvijenih republika za koju se izdvajalo iz zajedničke kase a sad izigravate nekakav Las Vegas. Mi jedemo hranu iz Azije, a vi samo kavijar i suši. Važi.

tako je kako je

pre 3 godine

I dalje po ovim komentarima je vidljivo da Srbi očajnički žele da budu braća sa Hrvatima,sačuvaj me bože,što dalje od mene,inaće to i nije tema.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@Bumerang

Da budem pošten, lik ima moj naklon za to što je sinu dao srpsko srednje ime, što je davalac humanitarne fondacije Katarine Karađorđević i što njegova žena i deca imaju njegov blagoslov da skoro svakog leta dolaze u Srbiju. Promenio sam svoje mišljenje o njemu na malo gore posle te njegove gluposti o nama iz 2016. kao i posle incidenta sa Elajzom Dušku, ali "i đavolu valja sveću zapaliti".

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Šta će jadna, vidi se da joj je inteligencija kao broj cipela. To je raslo u nekoj zabiti, učilo njihove debilne škole, glavna joj preokupacija u tinejdžerskom periodu bila pod koliko će klipana iz fudbalskog tima da legne, a njih posle zamenila raznim vajnstajnima i sličnim ološem, kojima je davala za uloge, a za 20 god će da ih tuži za silovanje. A i ko zna kako su joj objašnjavali ovdašnju istoriju, i kod nas ima mnogo onih koji misle da nismo postojali pre 2006., i da je ajvar albanski, prema akademičarki Dua Ljipi.

Simon

pre 3 godine

Te tako generalizovane fore sa "Srbija postoji 13 godina, nemaju ništa svoje i pričaju u bioskopu..." može da prodaje samo i isklučivo osobama istih intelektualnih kapaciteta. To je samo jadno i ništa više a ni manje od toga. Tako da ne kapiram ovoliki publicitet dat toj nesrećnici.

Bumerang

pre 3 godine

@Aleksa
Majkl Vederli. I nisam zacudjen. Taj je i javno u nekoj emisiji laprdao o Srbima. Nesto u stilu kako svi imamo dubok glas jer svi pusimo od 6-e godine. Smisao za humor level-pro, al' kad bi se zezali. ))

severnjak

pre 3 godine

Jel realno da i ovo komentarisu ujke. Mucenici. Srpsko carstvo je pre mnogo stotina godina bilo, kao i kraljevina, a pre toga ... ma nije vazno, veciti vazali poput vas to ne razumeju ;)... mitski kraljevi su vam realni koliko i Aragornov presto, najvece istorijsko dostignuce vam je sto ste nam se uvalili u kraljevinu. Pored Jasenovca, naravno, tu ste cak i izvorne naciste ostavili bez teksta.

Bože mili

pre 3 godine

Ko sve priča o nama, a mi se ložimo i prenosimo mišljenje jedne "kao glumice", koja sigurna sam nije pročitala nijednu knjigu , osim scenarija. Zatim, sve što je obišla u Srbiji su hoteli i splavovi.

Godra PG

pre 3 godine

Govorim ja Srbima atraktivni ste strancima otprilike ko Bjelorusija ili Moldavija,a oni ne vjeruju...misle da ih mrzim... Crna Gora,Hrvatska i Slovenija su jedine turističke destinacije ove regije. Tačka.

Ra

pre 3 godine

медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?
(Секула, 05. april 2021 23:04

zato što nikoga ne zanima nazadno pismo i komplikovan jezik razumljiv samo nama.

Мандрак

pre 3 godine

(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

По тој логици Кроација ни сад не постоји. Побегли сте из једне Југославије само да бисте се придружили другој, предајући тако свој суверенитет ентитету изнад вас. Уживајте у својој паралелној реалности док можете. Хаха!

Алекса

pre 3 godine

Седим у Копру 2018. у старом граду у пивници, поред нас Амер и Ирац. И креће прича о Србима. Бучни, неваспитани, хомофоби. Ми пијемо пиво а он се дерња ту поред нас. Рођаци његове жене су му дали кола, и кућу и он је тако обилазио Србију, мувао је неку глумицу која има сјајне boobs, али нема појма шта је лични простор, и хомофоб је, она је нешто повисила тон, и није скапирала да је то лоше и он је одустао од мувања Генерално смо гласни превише и земља је лепа али Срби су некултурни.

Ја после пола сата времена његовог дерњања како су Срби лоши устанем, приђем и извиним се што смо ми Срби такви и замолим га да мало тише прича јер не можемо да разговарамо за суседним столом...кисели осмех, извињење....

Прошле године вест на б92, амерички глумац Мајкл нешто ожењен Српкињом обилази Србију, одушевљен је, видим слику, лик из Копра...

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Tako je, ne treba pridavati uopste neku paznju. Njena izjava dovoljno govori o njoj i njenom obrazovanju i elementarnom znanju, tako da...

zzz

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.
(my way, 5. april 2021 22:33)

1. netacno, bilo je prekida, cak i ako u te prekide ne racunamo Jugoslaviju. Svejedno (i manje bitno) SAD su starija zemlja od Srbije.
2. tacno
3. netacno totalno. To sto su na tlu danasnje Srbije pronadjeni jedni od najstarijih evropskih naselja nema apsolutno nikakve veze sa narodima koji su sloveni zamenili kad su dosli (tako da tek nema veze sa srbijom ili "srbima"). Svakako nije u pitanju civilizacija, jer civilizacija pretpostavlja i upotrebu pisma, sto ovde nije slucaj. To sve ne umanjuje znacaj vincanske kulture, niti najmanje, al jednostavno nema nikakve veze sa nama osim sto smo mi sada odgovorni da bastinimo i cuvamo taj lokalitet (koji je izmesten).
4. slazem se.
5. razumeces kad posetis malo vise zemalja pa pogledas srbiju svezim ocima. Sve razvaljeno, prljavo, zapusteno i neiskorisceno na svakom koraku.

Bumerang

pre 3 godine

Trebalo je Liz da poseti neko od etno sela, da vidi manastire, banje, vodenice potocare, autenticno pokucstvo, cilime i slamarice, ognjista, sve sacuvano od davnina, pa da onda kaze "Oni nemaju nista svoje".

A to da je sadasnja drzava Srbija mlada drzava, to stoji. Doduse ne 13 vec 15 godina. Stoji takodje da imamo dosta toga nasledjenog iz doba Turaka i Austrougara. Narocito u arhitekturi, gastronomiji, donekle u muzici. Ali ne vidim tu nista lose. To je karakteristicno skoro za sve narode drzave u svetu.

nemke

pre 3 godine

ona u globalu gresi, voleo bih da cujem njene argumente mada donekle bih cak i mogao da de slozim sa njom: mi realno prisvajamo stvari kao svoje i ponosimo se a realno nisu nase cak ni imenom: npr svi zivi pijemo tursku kafu, sto se kulinarstva tice, vecina stvari kojim se mi dičimo realno nije nasa cak ni imenom tipa burek ( na turksom borek), ćevap je persisjskog porekla doneli nam turci, o muzici da i nepricam, sve sami turcizmi i pokradeni grcki melosi...jbg devojka je donekle i upravu, masa toga sto mi prisvajamo kao svoje i cime se ponosimo realno nije nase...a da je lupila 13 godina postojanja, to je vec budalastina ali poznata je pa daje sebi za pravo da lupeta...ko zna mozda je zajebo neki srbin pa je kivna :)

Vlada

pre 3 godine

Amerikanci! Sta reci? Pa Gospodjica je inace pored toga sto je glumica,veliki poznavalac Evropske Arhelogije,Antropologije,Geografije a posebno Istorije? Rece Amer i ostade ziv! Ajde, mlada Damo ziva bila, velika porasla a narocito zdrava bila i Oskara dobila.Zivela Srbija cuvajte se i zdravi ostanite dragi moji zemljaci.

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Ha, ha, ha. Evo sad čovek u jutarnjem lepo reče da je nju, takođe glumac, ostavio 2014. godine radi Srpkinje, pa možda sad znamo za njene motive.

Mister

pre 3 godine

Žena je apsolutno u pravu. Mi Srbi nemamo gotovo ništa svoje. Mozda par manastira tipa Žiča i Manasija.
Uporedite samo Firencu sa svim ex Yu državama i biće vam jasno.
U svim segmentima, a ne samo u istorijskim.

Kladovo

pre 3 godine

Sve je u pravu osim godina. Srbija postoji 15 godina. Državna zajednica Srbija i Crna Gora se raspala 2006. godine posle referenduma u CG.
Lepo nam je pokazala kakve su posledice bežanja od svog imena i istorije.
Pa vi sad trčite u naručje bratskih naroda i narodnosti.

SRBIN

pre 3 godine

Žena je upravu pre toga su bile razne Jugoslavije, i u nekom kratkom periodu Srbija, ali Srbi kao narod postoje dugo pod okupatorom Osmanskog carstva, tad nismo imali državu, budimo realni, narod postoji država ne.

Leonard

pre 3 godine

niko nije shvatio ovu.
ona bila na kosovo I oni stvarno postoje samo13 godina ali su deo Srbije
(pera, 5. april 2021 21:42) #
Postoji 13 godina i deo Srbije !?
Paradox

KG

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…
(Daniel, 5. april 2021 23:09)

Toliko ga obozavao da smo jedini narod koji bivseg predsednika isporucio Hagu, dok ostali narodi velicaju svoje ratne zlocince i kriminalce.

mr

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

Велики мозак, мало те мржњица обузела па си тако променио целу светску историју. Не постоје дакле ни Кина, ни Египат, а УСА најстарија држава на свету. Било би лепо да нам објасниш како видиш бивше Србе и њихову историју, јел би могли барем они по теби да буду носиоци континуитета државности?

Yugosloven

pre 3 godine

Netreba ignorisati !!!!!! Srbija je završila 90.godina tamo gde je završila baš zato što je ignorisala te priče protiv nje od pojedinih šarlatana u koje je neko poverovao i evo rezultata.demant odmah !!!!!!

Bananamen

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

A koliko postoji Nemacka? Italija?

King

pre 3 godine

Sta skacete, devojka zna vise od Vas. Racuna da smo opetw Srbija od 2007 godine. Mozda je procitala negde da samo samostalni od SCG od tad...

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Хрвати да имају образа никад име Николе Тесле не би поменули. Побили су му пола фамилије, спалили све, минирали споменик у Госпићу. Који сада враћају. Па ако Тесла хрват онда је поп војвода Момчило Ђујић исто хрват.

Boba

pre 3 godine

Zašto je ova vesta u svim medijima? Bolje da umesto priglupe izjave nevažne glumice, napišete nešto o nekoj našoj istorijskoj ličnosti. Œokantno je koliko Srbi ne poznaju sopstvenu istoriju. Ovakvim člancima se samo širi defetizam među narodom.

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Која је држава учествовала у Косовском боју? Које државе је Цар Душан био цар? Изгледа да ниси био на свим часовима "повијести".

WillyWonka

pre 3 godine

"Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)"

Slažem se u vezi rečenog, ali i ti si išao negdje oko škole. Kad napišeš "neznam", sve si rekao o svom školovanju. Ali bitno je ismijavati druge.

Dejan

pre 3 godine

Ko ne veruje ovoj glumici,neka pogleda u licnu kartu.Zalosno je da osoba koja prodje kroz Srbiju,bolje poznaje istoriju od pola vas koji pisete komentare.

PRSKAJ POLIVAJ!!!

pre 3 godine

Dodje, provede se, ugostis je kao kraljicu i kad ode ismeva te i blati. Ovo normalnom coveku govori o njoj, ne o nama.

Milos

pre 3 godine

Dotična glumica ima pravo. Šta to ima zanimljivo da se vidi u Srbiji. 80% stanovništva Srbije su totalne seljacine, bez zuba i ikakve kulture. Živela je tu i videla je sve, zna šta govori. I zašto se ljutite kada svi znate da je u pravu. To nije samo njeno mišljenje. Većina sveta ima takvo mišljenje o Srbima.

bice da je to...

pre 3 godine

Ma pogresno smo razumeli...
Ili joj je decko neki odsrbljeni buzdovan ili se nije jadnica snasla dok je gostovala, a samo zeli decka srbina koji ce joj "pojasniti" istoriju, geografiju...i hemiju :D

Inntal

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.
(Goran, 05. april 2021 18:38)

eto ti znas ali si opet dosao kod njih....pa sto pobogu ?

Вук Караџић

pre 3 godine

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije
(Pero, 05. april 2021 22:03)

како нема везе када је изјавила да у Србији нема па да се види и да нема разлога да се посети?

I pomalo turskog

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

Jedino što boli ovdje je nepismenost kojom se svi oni koji tako razmišljaju, čini se, odlikuju. Nego zanimljiva mi je ta opsesija Hrvatima koji zapravo i nisu tema ovog teksta, trebalo bi se i zapitati zašto. Na kraju i nick "Sabahudin", dovoljno govori o podsvjesnom saznanju autora komentara ko potječe od koga. Čini mi se da neki zaboravljaju kako prolaze agresivci koji bi uzimali sto je tuđe.
P. S. Ad 2., nekako mi se čini da ti pricaš iskrivljenom varijantom srpskog jezika.

CATAPA

pre 3 godine

Preterala je za 13 godina. Srbija još nije država, verovatno nikada neće ni biti. Srbija je ostatak Jugoslavije, a još nije zvanična ruska gubernija, čemu teži najmanje od 1948. a i mnogo ranije, oduvek zapravo.

Srbija nikada kada je bila nezavisna nije bila nezavisna. Srbija je bila najbliže tome da bude nezavisna onda kada je bila u Jugoslaviji. Aleksandrovoj ili Titovoj, sasvim svejedno.

Ova naravno nema pojma ni o čemu, slučajno je u pravu. O tome da Srbija "povrati svoju državnost" je odlučilo 230 hiljada Crnogoraca. Da nisu, ovo ovde, ovo nešto bi se još uvek zvalo Jugoslavijom. A tim Crnogorcima, tim 230 hiljada šesto šezdeset jednome, nikada ni hvala nismo rekli. Ni tom jednom, ni jednom. Trebalo bi... kad bi ovo bila država. Valjda kad bude i hoćemo, ali verovatno "najbolje da nećemo".

Elizabet, nesrećo jedna, nemaš ti pojma... koliko si u pravu.

Вук Караџић

pre 3 godine

dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.
(Western Devil, 05. april 2021 21:57)

ова девојка није у позицији да било шта било коме објасни, пошто једноставно нема појма.

rebro

pre 3 godine

@petokoronaš, 1995. godine ste od te sišli sa postolja da ne slušate srpsku himnu. Toliko jadni ste bili da ste u medijima preneli kako je Hrvatska druga na šampionatu. Kao da prvak nije postojao.
A Purgeri trče po vakcinu u tu mlađanu državu. Što niste išli u blisku vam Dojčland?
Još pure moraš da pojedeš da svariš Saletovu trojku u poslednjoj sekundi.

rai

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko

Ekspertu, Srbija je kao nezavisna drzava postojala jos u srednjem veku. Jel i starost Hrvatske racunas od 1991. ili od kad je prvi put nastala? Srbija nije nastala 1878. nego joj je tad priznata nezavisnost na medjunarodnom planu i nemoj molim te ti da nas ucis nasoj istoriji kad ocigledno da nista ne znas i proizvoljno tumacis stvari kako to tebi odgovara. Malo procitaj nesto o srpskim ustancima i srpskoj revoluciji kad je pocela i kako je tekla.
I ako su u prvoj Jugoslaviji sve republike bile stopljene, od 1945. ponovo je postojala republika Srbija koja je bila konstituens svih drzava koje su postojale sve do 2006. Nije Srbija tad nastala nego je obnovila samostalnost. Ne razumes neke osnovne koncepte a dajes sebi za pravo da komentarises.

corak

pre 3 godine

the_dejan
Glup si ti Dejane, mozda nasa crkva jeste starija od njihove drzave ali zato se mentalitet, narav pa i pamet nisu pomerili iz toga istog doba kad je ta ista crkva napravljena, oni su svetska sila a mi zivimo u oblacima kako i dostoji nebeskom narodu.

Slaviša

pre 3 godine

Elizabet Olsen je glumica koja glumi Wandu Maximof (Scarlet Witch) u seriji Wandavision i u filmovima Avengers: Age of Ultron, Captian America: Civil War, Avengers: Infinity War i Avengers: End Game. Iako je dobra glumica nema pojma kako je Srbija nastala i kada. Nema pravo da priča o tome. Neki izvori govore da su srbi jedni od najstariji naroda na Zemlji. Nisam siguran da li je ovo istina jer nevjerujem da je ona bila u Srbiji. Ako je stvarno to rekla onda je prvo trebala da se upozna sa našom istorijom.

new found land

pre 3 godine

Rodjen blizu tvrdjave koju je gradio srpski Despot Djuradj, i zaista nema sta da me odusevi u Americi u kojoj sve gradjeno bar 4 veka kasnije....

ketiS

pre 3 godine

@vrhunsko oko

Tvoje poredjenje je potpuno nesuvislo, jer je Jugoslavija bila s jedne strane ratni cilj drzave Srbije u prvom svetskom ratu, a s druge strane Juoslavija je bila i ostala najvisi domet i srpske i juznoslovenske drzavnosti. Drugim recima, Srbi su za razliku od vas Hrvata, tu drzavu dozivljavali kao svoju i potpuno svesno su svoju drzavnost, koja sustisnski datira, kada je novovekovno razdoblje u pitanju od 1830-e godine, "zrtvovali" Jugoslaviji. Prema tome, porediti Srbiju sa "novopecenim" drzavicama ex-YU prostora je najblaze receno, smesno. Jedini izuzetak je Crna Gora, ali je to vec druga tema.

Cinique

pre 3 godine

Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)

Ono "neznam" sam već navikao, ali "također" i "amen" zajedno sa "gde" i "lepa" može samo kod onoga koji nije načisto da li je Hrvat, Srbin ili nešto između.

Ne brinem ja zbog onih koji nas blate, nego ovakvih koji nas brane. Možda nas ovi i blate zbog ovakvih kakvi nas brane?

No1e

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Ne, ne i NE!
Najveća greška je ignorisati! Takvima na sav glas nabijati ovo na nos, od televizije koja je emitovala tražiti ograđivanje od ovog "intervjua" dok voditeljke koje su saučestvovale ukoriti zbog nedostatka elementarne kulture i podsmevanja!
Gde god je moguće reagovati!

A najgore je misliti: e, sada ću da prekrstim ruke, otvorim pivo i ignorišem je...
Zato smo tu gde jesmo.
Samo pitajte "komšije" i "susjede" kako bi oni...

sarkazam

pre 3 godine

@sarkazam

Kaze se "ne bum mogel"...
ps. vise mi se cini ta si ti neki "nas" slucajni srbin :D
(Cro lingvista, 5. april 2021 22:03)

Pardonček, nisam upotrijebio pravila na šatrovački jezik
P.S. svi smo mi Srbi, pa evo gospon na koga sam komentirao me uvjerio, dodat ću na prezime -ić, neću biti falš Srbin ko Šešelj .-)

Daniel

pre 3 godine

Чињеница је да има много, много атрактивнијих дестинација од Србије.

Може слободно и да се прескочи.

Jednostavan odgovor

pre 3 godine

Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!

C i n i k

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.
(Beni, 05. april 2021 21:52)

U "Cesky" zivis a jos nisi skapirao da na njih "zapad" gleda ko da su "istok"?

Marko

pre 3 godine

Ne branim doticnu, ali zanimljivo nigde ne pise da se intervju odigrao davne 2013e godine za promociju filma "In Secret". Ipak je bila mladja i verujem odmah shvatila da nije trebala to da kaze pogotovu na televiziji.

Ne znam

pre 3 godine

@Radovan III

Ako geografiju poznaje kao ti pravopis, biće sve u redu.

Inače, nikad nisam čuo za ovaj biser od "glumice", tako da se nisam preterano ni uvredio na njenoj izjavi.

Секула

pre 3 godine

И треба да нас прозива кад ништа своје не ценимо. Ето, на пример, наше национално писмо је нешто са чим би сваки странац требало прво да се сретне кад уђе у нашу земљу, наше градове. А какво је стање? Све више личимо на јефтину и вулгарну копију Америке а не на Србију. Зашто се и даље у медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?

vrhunsko oko

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.

Daniel

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…

hm

pre 3 godine

Ja sam dosao da citam komentare, pogotovo od cinika koji i inace lupa kao prozor na promaji... Jeste da je preterala, ali sto je najgore Srbija je nezavisna posto su svi pobegli od nje. Sto je zapravo i gore od tog lupetanja o 13 godina.

Tadmat

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!
(Komšija, 05. april 2021 21:40)

Sto? Covek je rekao istinu, ali cete vi um(rij)eti od muke. Srbija vam dala svoju zemlju. Pola Hrvatske je posle 1918. trebalo da bude srpsko, pola italijansko. Zahvaljujuci Srbiji i njenom kralju koji je, nazalost, zrtvovao Srbiju i Crnu Goru, stvarajuci Kraljevinu SHS, umesto Srbiju ogromnu kako je trebalo da bude. Vi kukate i kukate i kukate, lazete, izvrcete istoriju, a pricate to za druge. Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.

my way

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.

Pero

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?
(Biznis, 5. april 2021 21:32)

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije

dragan

pre 3 godine

Glupa si. Jedna naša Crkva postoji duže nego tvoja država.
(The_Dejan, 5. april 2021 15:51)
Ti baš ne poznaješ istoriju. Jelen pivo je starije od njene države. Srpska crkva je stara 800 godina. Nedavno so slavili jubilej.

Radovan III

pre 3 godine

Ljudi, šta se svadjate oko nečega što je rekla jedna nebitna “ glumica”. Pa ona verovatno nezna ni geografiju i istoriju svoje zemlje. Ona je toliki nevazan faktor da je ovo smešno. Napalili ste se svi oko ove izjave.

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Njena izjava je još jedan dokaz da kad dođete u iskušenje da govorite o nečemu što ne poznajete dobro treba da se setite one narodne: "Zlatna je svaka (reč) koja ostane (neizgovorena)!"

Xl

pre 3 godine

Eh da je ostala malo duze bila bi od nje srpska snajka i pevala bi ona "Amerika Amerika zemlja velika ali metar moga sela Amerika cela" ovako ko joj je kriv ne zna sta je propustila

Barbara

pre 3 godine

kosovo postoji kao "drzava" 13 godina, verovatno je to negde procitala ili pricala s nekim albancem, pa joj se u glavi svasta pomesalo.

Ante

pre 3 godine

Elizabeth ima pravo na vlastito mišljenje. Neko će se složiti, neko neće, to je demokroacija, dopustite da vas kritiziramo na pozitivan način.

Biznis

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?

EU Citizen

pre 3 godine

Nisu džabe glumci nekada bili najniža klasa ljudi koja se nije smela ni sahranjivati sa ostalim ljudima. Doći će opet to vreme i krajnje je vreme :))

Gigi

pre 3 godine

Ja ne znam da li vi razumete da je ona diznijeva princeza. Ona po ugovoru sledećih 20 godina sve sto kaže, uradi ili pomisli je skriptovano. Nije ona bitna uopšte. Bitno je zašto se iz Diznija šalju prilično uvredljive poruke da je jedan narod “ne autentičan” i “nema ništa svoje” itd. (od reci do reci nacistička propaganda protiv jevreja). Zašto se iz najmoćnije trenutno medijske kompanije gradi takva slika o Srbiji? Za šta spremaju svoj naraštaj? Da im ne bude zao Srba kad pocnu sa pokoljem? I zašto niko u srpskoj vlasti ne počne da se bavi lobiranjem kao sto to rade naši bliski susedi i stanovnici pokrajine ? Dokle bre više da se pravimo toše

rai

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.
(Dragan, 5. april 2021 18:

Njeno misljenje je da niko ne treba da ide tamo? Da, to jeste uvredljivo.

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

@ISKRENO
Sta cemo reci za starosedeoce Istocne Srbije Vlaha!? Koliko je poznato tu su bili jos pre naseljavanje Slovena. Prihvatili su Pravoslavlje zajedno sa Srbima i borili se zajedno.

C i n i k

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!
(Kupac diplome, 05. april 2021 17:30)


Ti izgleda nisi kupio samo diplomu ngo i identitet, ako ti je mrska SRB ntrba da zivis u SRB to je postenije ngo da se glupiras po komentarima..

Mister No

pre 3 godine

Srbija je po ko zna koji put samo povratila državnost odnosno samostalnost od 2006. 88 godina pod okriljem Jugoslavije nije mali period. Ali je za ponos kako su naši preci uspeli da opstanu i sačuvaju identitet vekovima ranije pod Turcima.

Komšija

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!

Nenad51

pre 3 godine

da ima osnovnu skolu znala bi bar nesto
pa posto nema ni mali odmor sta joj ostaje vec porno industrija i tu nije glumica vec akter Sta reci kad ce ona da sazna da Srbija postoji pre amerike koliko nebitno

puno taštine a malo nadmorske visine

pre 3 godine

Meni se čini da je uzrok ovakvog stava o "Srbiji" prosta činjenica da gospođica, kao navodna holivudska zvezda, bukvalno nema šta da traži kao riba u Beogradu i ostatku zemlje. Sećam se putovanja po svetu nečeg što se zvalo Tara Rid...kada je došla u Dalmaciju i krenula da se šepuri sa svojih raspetih 1.07 m visine, nestao je njen optimizam i ugasila se iskra života u oku tokom prvog izlaska u provod, mislim u Splitu.
Verovatno je Olseninih 1.68 m, uz holivudski bekgraund, neverovatno atraktivno negde nekom, ali ovde je niko nije zašljivio i eto nama drame

Beni

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.

Objavite_komentar

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од другih

U pravu si. Kako ona da zna kad mi ne znamo. Još uvek učimo nemačku verziju istorije da smo došli u 7 veku na ove teritorije koje su naše oduvek. A stizali smo do Indije i Kine. Pročitati Miloša S. Milojevića - Zabranjena istorija Srba.

C i n i k

pre 3 godine

Cura nije nista slagala. Mogla je jos toga dodati, ali je ostala pristojna.
(Lily, 05. april 2021 17:29)


A sho ti nisi dodala?!
Da SRB postoji 13 godina, to "nije slagala"?
Da se u SRB "nma sta videti" pa ok, "glumica" nije ni izlazila nikuda po njenoj sopstvenoj prici da bi ista i videla, ali posto ti znas, ajde ti nam napisi da procitamo svi sta se jos moglo dodati, jos koja rec mrznje i patologije?
Ne zanima me uopste dal se u SRB ima nsto videti ili ne, stvar je licne percepcije, ali da je kojim slucajem otisla kod vas i videla Dioklecijanovu palatu, sha bi ti njoj rekla, da ste je vi iz hr podigli?
Ili Dubrovnik, da ste ga vi podigli?
Ili Istra, sta ste vi tamo kao narod podigli da je vase, iz recimo srednjeg veka?
A srpski manastiri i u SRB i u sev Mk i Cg i na Kosovu* stari su 11,12 vekova i deo su UNESCO svetske kulturne bastine...

Lala Djilkos

pre 3 godine

Pa dobro, malo je promasila to za 13 godina al' da treba imati stomak i videti nesto u BG, nije bas i da ne stoji. Steta da je nisu odveli u Suboticu, grad kojk be krajem 19. veka bio 4puta veci nego BG. Tamo bi bar imala sta da vidi i bar bi se nagledala lepe arhitekture. Al' nece ni to jos dugo, eno i u SU jagnjece brigade ruse staro i dizu svoje stakleno-pvc-ovske zaostavstine...

Pipi

pre 3 godine

Za nekog iz drzave gde je pre 200 godina bilo vise bufala nego njenih predaka, a koji su i potamanili domace (native) stanovnistvo, prilicno hrabra izjava. Sto neko rece, po Srbiji po mnogim selima svaka taraba starija je od USA

Western Devil

pre 3 godine

Ruku na srce, osim što je prelepa, takođe je i u pravu. Kao neko ko je proputovao svetom, nisam ostao na stadijumu da pljujem sve tuđe i mašem pesnicom iz nemoći ispred kompjutera, a bez ličnog iskustva. Beograd ne može da se poredi sa većinom evropskih gradova. Znate li koja je istorija Rima, Londona, Pariza, Praga, Barselone, Budimpešte itd itd u odnosu na Beograd? Pogledajte time-lapse video na Youtube, mapu Evrope od nulte godine do danas. Dok je naš region dobar deo videa prekriven Otomanskim Carstvom i stagnirao, u Evropi se svašta dešavalo na kulturnom i naučnim nivou. Kad se zbacio turski okupator, ostala je gomila turcizama u jeziku, a mršava kinematografija sa prizemnim humorom i katastrofalan muzički ukus nacije pokazuju da dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.

ketiS

pre 3 godine

Ova izjava vise govori o njoj no o Srbiji. Medjutim, zanimljivo je da takva izjava vazi za sve druge ex-YU zemlje, a ne za Srbiju. Stice se utisak da se radi o smisljenoj provokaciji.

masterklas

pre 3 godine

Ova bre pomešala Srbiju sa Kosovom izgleda, upravo za njih važi sve ovo, njihova "država" postoji od 2008., dakle 13 godina... I ništa svoje nemaju već otimaju tuđe tj. srpsko

Gadna zemlja

pre 3 godine

Ja sam zaprepašćen koliko su Srbi snishodljivi, ponizni, prema toj državi narodu SAD. To je jedan polupismen naroda od kojih 80% je neobrazovano i glu...ali su zato mlatili po Srbiji i u II sv ratu a i 99tih prošlog veka. Na hiljasde nedužnih ljudi je pobijeno ali zato ko ludi jure ka njoj i lepe se ko bezglave muve na tu samoživu zemlju I ne samo kod nas, pobili su širom sveta više stotina miliona ljudi i dalje ubijaju i u budućnosti. Bio, video više puta i jako se razočarao, daleko im kuća bila!

Alo

pre 3 godine

@Goran
Ne znaju (pise se odvojeno) nabrojati vise od 5 drzava u Evropi, ali zato imaju ubedljivo najvecu ekonomiju na svetu (vecu nego Kina, Nemacka i Britanija ZAJEDNO), ubedljivo najmocniju vojsku na svetu, najrazvijeniju nauku, putuju svemirom vec decenijama i generalno su ubedljivo najmocnija sila u istoriji covecanstva.
Izgleda da su neuporedivo obrazovaniji od naroda koji je medju najsiromasnijim narodima Evrope, kojeg bije ko stigne i ciji je najveci naucni uspeh Jugo 45.
Zasto bi neki Amerikanac trebalo da zna za nebitne drzavice Evrope?!

rai

pre 3 godine

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.
(ahm, 5. april 2021 17:37)

Na prvi deo komentara ne treba ni odgovarati, toliko crkava, utvrdjenja, gradova jos iz srednjek veka koje su Srbi podigli, a o nematerijalnom kulturnom nasledju da i ne govorimo.

Sto se tice drugog dela komentara, Srbija je pod Turcima bila oko 300 godina, pojedini delovi Balkana (delovi Bugarske i Makedonija) i do 500 godine, pojedini tek oko 200. U II svetskom ratu debakl je dozivela i jedna Francuska, a da nece jedna vojnicki slaba Jugoslavija. Beograd 1941. sravnjen sa zemljom uz hiljade zrtava koje se vredjaju i omalovazavaju tvrdnjom da je grad zauzelo 4 nemacka vojnika. Srbija u I svetskom ratu nije dozivela debakl nego suprotno, sacuvala je obraz i donela prve pobede saveznicima i posle prednjacila u proboju Solunskog fronta. Pre toga je kao pobednica izasla iz dva balkanska rata i niza oslobodilackih ratova vodjenih u 19.veku. Nije slucajno Srbija prva od juznih Slovena dobila nezavisnost i medjunarodno priznanje i kasnije predvodila ujedinjenje Jugoslavije.

Malo edukacije i obrazovanja nije na odmet.

ISKRENO

pre 3 godine

Sta je vam ljudi pa Srbija je Drzava posle Nezavisnosti Crne Gore,nije 13 nego 15 godina. Istina je da Srbi su dosli u Blaan u 7-mom Veku,To lepo pise i Jovan Cvijic.

ajoj

pre 3 godine

Ne znam sto se palite toliko. Prosecan Srbin pojma nema gde je Zimbabve, koji mu je glavni grad, koliko dugo postoji, koliko ima stanovnika a ako ga ubode na karti - evo ja se obesim javno :) Nadam se da makar ume da ubode kontinent na kom je. Isto vazi i za nas, iako mi nije prijatno kad cujem gluposti o svojoj zemlji, nisam iznenadjena. Zasto bi prosecan Amerikanac znao gde je i koliko dugo postoji Srbija? Boli ga uvo koliko i nas za Zimbabve, da se ne lazemo.

E sad, ova zena je snimala film u Beogradu i informacija koju ona ima je dosla iz usta nekoga odavde. Verujem da joj je neko pominjao Kosovo i slicno pa je tako povezala koliko dugo postoji Srbija... Nebuloza svakako ali nema potrebe da se toliko palimo.

Миљан Станојевић

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

Ra

pre 3 godine

Bitno da je njihova (americka) istorija bogata i seze do kamenog doba.
(ls, 05. april 2021 17:11

je l postoji osoba na svetu koja ne zna za divlji zapad i borbe sa indijancima? od obračuna kod ok korala su napravili ep, od pucnjave koja je trajala pet sekundi između nebitnih likova. oni su od istrebljenja naroda napravili sebi reklamu jer su inteligentni, a Srbi bi da se reklamiraju tako što pišu ćirilicom i trube o pravoslavlju. bolje da mislimo o tome kako da predstavimo to što imamo umesto da se tešimo time što oni postoje 300 godina.

Ljubo

pre 3 godine

Sa čime se pametan stidi budala se ponosi.Bolje da je usta ostavila zatvorena niko onda ne bi znao da je glupa.I ovi neki od komentatora kojima je normalno što ova ne zna kada je nastala Srbija treba da vas je sramota ali na žalost velika većina takvih debila živi u Srbiji.Srbija nije samo Novak Đoković(mada je on jedan od najvećih i najpoznatijih Srba)već Srbija ima bogatu istoriju i velike ličnosti od sportista,glumaca,pevača pa sve do velikih naučnika,pisaca,vojskovođa i mnogih drugih.Jedina mrlja Srbije i Srbskoga naroda to su političari koji su nas unazadili 100 godina.

Veliki brat

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 5. april 2021 18:51)


Ne, nije bitan! A nije ni Tesla!
Ti kad odeš negde na Zapad, da li te ubijaju i dave njihovim sportistima i naučnicima, zato što ne znaju ništa pametno da kažu o svom gradu ili državi, ne znaju istoriju, ne znaju 3 važna datuma, ne znaju kada se njihov grad prvi put pominje u istoriji, ne znaju kako je menjao ime... Ali, da se hvališ Đokovićem i Teslom, dovoljne su i dve vijuge u glavi, ne treba biti ni načitan niti inteligentan.


Na primer, kad odeš u Nemačku, da li te nemci zapitkuju da li si čuo za Borisa Bekera, Štefi Graf, da li si čitao Getea, da li si čuo za Maks Planka, Hajzenberga, Lajbnica... Kompozitore klasične muzike i pisce da ne pominjem.


Kako to da ovi u Srbiji nikad ne pitaju strance da li su čuli za Pupina ili Milankovića, nego se stalno hvataju za Teslu koji je bio pronalazač, a ne naučnik?
A kad su u pitanju amerikanci, više njih je čulo za Divca i Stojakovića nego za Đokovića.

Kum Žoržo

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 05. april 2021 18:51)

Na žalost nemaju. Verovali ili ne ali dosta ljudi ne zna za Djokovića u Americi. Znaju oni koji prate tenis, ostali nemaju pojma.

Zed

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Polako čovječe, što se pjeniš... I da je tako kako ti pišeš, kakve to ima veze sa sadašnjosti!? Postojimo, imamo svoju državu kakva jest, govorimo istim jezikom, ali to nikad nije i neće biti Srbija! Ovo što kaže ova glumica je percepcija Srbije kod većine zapadnjaka. To je jednostavno tako i svoj bijes možeš kanalizirati samo naspram te činjenice. Čovječe, ne ljuti se na hrvate, nisu oni izvor vaših problema sa Zapadom. Lp

gevara

pre 3 godine

Istina boli a bas vam je pokazala mesto gde vam je, iako mi vam to kazemo godinama unazad tako da ..... urazumite se vec jednom da je ovo sve ilirsko

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Ja kad sam bivšoj koja je Norvežanka rekao da sam Srbin, ona je mislila da sam iz Sirije i da sam Sirijac. A maltene u Evropi su nam tu, toliko ide njihovo neznanje. Ne treba ni očekivati da Ameri nešto znaju kad postoje tek 300 godina. Oni ni svoju istoriju ne znaju, a baš oni su "nastali" na tuđoj zemlji i istoriji.

Green

pre 3 godine

Шта она зна сирота... Чуј, Американка и европска цивилизација и култура... Заувек ће остати заробљени у оквирима своје холивуд "културе" и ријалитија... Неинформисана, суштински необразована чим је у стању да покаже овакво незнање... Примитивизам и злоба су очигледни, тако да их не треба пуно коментарисати...

Бане

pre 3 godine

Објективно гледано, уопште своје не само да не поштујемо, већ, једноставно... као да се срамимо сопственог, сопствене шајкаче, опанака, СОПСТВЕНОГ СЕЛА, људи који одатле потичу...

Увек смо више бринули о заједници са другим југо народима него што смо гледали да се усредсредимо на сопствену територију...

За све живо бринемо сем за неке НАЈЕЛЕМЕНТАРНИЈЕ ствари и вредности, људе који су нас задужили олако заборављамо (да не говорим што смо МНОГЕ од њих издали), због личног интереса сопствене идеале смо у стању да продамо, кад нас неко вређа и понижава УОПШТЕ не знамо за самопоштовање, већ као да зовемо/прижељкујемо да нам опет то раде...

Државност једва да смо ДОБИЛИ, а не повратили... и то вољом грађана ЦГ, тек толико и постојимо као држава, непуних 15 година, тако да...

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ja se ne vredjam kad neko pjuje po Srbiji, niti se nesto preterano radujem kad je neko hvali. A osobe koje ce na osnovu svojih utisaka o zemlji odakle dolazim (pozitivnih ili negativnih) da donose sud o meni licno gledan da zaobidjem.

Balkan Boy

pre 3 godine

Dusanov zakonik iz XIV veka je drugi po redu ustav u Evropi posle Magna Carta Libertatum. U to vreme Amerika je bila prerija kojom su slobodno trcali bizoni. Gospodjica je pokazala takav nivo obrazovanja da bi XIV vek verovatno tumacila kao "eks-aj-vi".

Djole_Kg

pre 3 godine

Ne razumem potrebu za davanjem ovolikog značaja izjave ove nepopularne glumice. Većina Amerikanaca ne zna na mapi da pronađe nijednu evropsku zemlju a kamoli nešto o njenoj istoriji. Njihova najznačajnija istorijska građevina je iz 18. veka u Filadelfiji gde je potpisana deklaracija o nezavisnosti, naše istorijske spomenike i koliko su stariji nema potrebe ni da komentarišem.

Mister X

pre 3 godine

Samo pogledati UNESCO u listu materijalne i nematerijalne baštine u Srbiji i sve je jasno koliko je Srbija bogata. Romulijana, Sopoćani, Studenica, najveća ravničarska tvrdjava u Evropi, Smederevo, Golubac, Stari Ras, Gračanica, Dečani, Beli andjeo iz Mileševe, Petrovaradin, prašume Kučaja, Najveća klisura u Evropi, Djerdap, slapovi Sopotnice, Ravanica, Niška i Petrovaradinska tvrdjava, Maglič, Viminacijum, Sirmijum, najstarije arheološko nalazište u Evropi, Lepenski Vir, Palić, Kanjon Uvca, Stara planina, Kopaonik, Djavolja varoš, meandri zapadne Morave, pećine južnih Karpata, Ćele kula, Vranje, Utvrdjenje Manasije Pirotski ćilim, Stećci, kanjon Drine,Palić, Sombor itd, itd...
I što je najvažnije najveći deo kulturne baštine je Srbija stvorila.

Sabahudin

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Miro Split

pre 3 godine

Elizabet Olsen je upravu, od srbije je cak kosovo i BiH starie a da nepricamo o grckoj, turskoj, albaniji, sloveniji, hrvatskoj i bugarskoj. ove regionalne lige trebaju mjenjati u ´Elizabet Olsen Cup´.

Goran

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.

комша

pre 3 godine

Па кад видим какво нам је државно уређење заостало, народ необразован, економија јадна и бедна, стварно изгледа као да смо јуче почели да живимо самостално.

Ćuk

pre 3 godine

Odlično, znači nema šanse da smo mi krivi za 1. svetski rat, Srebrenicu,... i sve ono što nam njeni "istoričari" pakuju... Samo se pozovite na "Skarletnu vešticu" (najveći domet dotične) i ona će im sve objasniti.

Petar

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku

ivanf

pre 3 godine

Svatko ima pravo na svoje misljenje, tako i navedena osoba. Ne znam sto se bunite, onako ste bili protiv raspada Yugoslavije. Stoga ne vidim da je nesto i lagala opcenito.

Arch Enemy

pre 3 godine

Sigurno pokupila novac od naroda u dijaspori koji se samoproglasio u Holiday In Hotelu u Sarajevu 1993., da ovo izjavi, gotovo dam siguran u ovo !

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

183 komentara!
Eh da nam je ovoliki entuzijazam da se založimo za kanalizaciju u Borči, čist vazduh u Srbiji, protiv uništavanja reka na srpskim planinama.
Umesto toga bitnije je šta je rekla neka nebitna glumica u nebitnoj emisiji.

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Njenu uliu ocigledno jeste zaoblazio skolski autobus, posledice te traume su i te kako vidljive, nemojte joj zameriti.

Dragan

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.

kele®

pre 3 godine

(Pa, 05. april 2021 18:14)
Smederevska kula, Ćele kula Niš, Petrovaradinska tvrđava, Golubac (đerdapska klisura), Viminacium, dvorac Fantast...

Starac Fočo

pre 3 godine

Naravno da je pogrešila, ali sudeći po onom što današnja Srbija pokazuje i čime se diči - nije čudo da joj je utisak takav.

Srdjan

pre 3 godine

Kad jedna glupača da sebi za pravo da priča o istoriji! Nek joj neko objasni da su Srbi imali istoriju i kulturu vekovima pre nego što se Kolumbo uputio u pravcu Amerike!

Dubioza

pre 3 godine

Kako vas pale, a to rečeno 2015. godine. 6 godina niko nije ništa primetio i sada odjednom kao ijaaaao šta nam je rekla. Nebitna glumica, one dve male sestre što su nekad bile slatke u filmovima za decu sada su sprdnja u Americi. Ne razumem zašto bi ona mogla nekoga da uvredi.

Tirana

pre 3 godine

Kad pomislim da ovakve budale imaju u rukama sudbinu Albanaca i Srba, kakva katastrofa, Balkan je siromašniji, ali za opštu kulturu su mnogo ispred ovih „razvijenih“

Никола87

pre 3 godine

Србија је имала лошу срећу са својом историјом, и пре Турака (малтретирања пре-немањићке Србије од стране Бугара, Ромеја, Франака). И, бар условно, сама та наша вишевековна трагедија је један невидљив али врло значајан и достојанствен историјски споменик. То је сведочанство да смо, мада мали и слаби као држава, скоро увек говорили "не" силама далеко моћнијим од нас.

Опет, и оно што смо у тим еонима патње ипак успели да направимо је бесконачно вредно управо због околности у којима је настало. Американци су могли да подигну десет Храмова Светог Саве, а у те храмове не би било уткано оно нешто што смо ми уткали у свој ХСС.

Dunja

pre 3 godine

Najpametnije je da bojkotujemo filmove svih koji nas pljuju, pa i ove poluanonimne ,,glumice'', mada dotična jedva da je išta i snimila, a ima trideset i kusur godina.

наредник

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од других

Pa

pre 3 godine

Gospodja nije rekla nista ruzno. Srbija ne postoji od 2006 vec od srednjeg vijeka ali u nekoliko perioda je nije bilo...mada da ne ulazim sada u to. E sad lišo beogradske tvrdjave najstariji ujedno jedini objekat u Beogradu je kuca iz 18og vijeka. Vozeci se po Srbiji vidio sam manastire i to je to, sta to ima da se vidi u Cacku, Kragujevcu, Kraljevu? Nesto ruralno i neprimjetno i to je to. Evo ko udari minus neka mi nabroji kulturno istorijske spomenike lišo manastira u cijeloj npr. Sumadiji liso manastira

zoran

pre 3 godine

-Elizabet Olson pravi primer lepa zena glupa zena.... Ona je lepa ali a ne dominantno lepa i u Srbiji od nje ima mnogo lepsih.
- Slabo se uči istorija u Americi, istorija evrope....inače Srbija je po postojanju starija od Amerike.
- Inače srbin je bio taj sto je osvetlio ameriku a zna ona to odlično sve....
-Međutim ovde se radi o nečem drugom o revansizmu ocigledno je neki srbin zaveo i sada je cinicna.

Istinaa

pre 3 godine

Slazem se sa njenim misljenjem.Nazalost u Srbiji kad se izuzme
Beograd nema sta da se prezentuje. Kao neka drzava iz treceg
svega. To nam je u poslednjih 50g centralizacija donela.

Kingston

pre 3 godine

Nije ništa pogrešila ali pored Srbije generalno ceo Balkan (izuzev Grčke) nema ništa svoje niti bilo kakvu značajnu istoriju. Srbi bili pod turcima, izgubili svoj kompletan identitet odavno kao i svoju veru (paganizam)...

Mija

pre 3 godine

Nije čudno što dala ovakav komentar.Došla u Srbiju bez predznanja o njoj jer uopšte Amerikanci u svetu važe za veoma neobrazovana nacija.Ako pogledaš statistiku čak i mnogo afirmisanijih glumaca ,većinom njih je sa osnovnom školom.Tako da šta je rekla neka....,ne treba uzimati za ozbiljno.Šta će možda i ona jadna voli više da zna,ali su joj to mogućnosti.

Julius Caesar

pre 3 godine

Jel ona prica o kosovu ili o srbiji bad sam zbunjen lol? Uzas dobro dosli u vek socialnih mreza gde razno razni mogu da pricaju svasta.. lol

sarkazam

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)
Jel Vam sad lakše? Neka ste Vi nama objasnili. Evo ja večeras nebum mogao spavati jer ste mi rekli "istinu".

ahm

pre 3 godine

Molim patriote da navedu sta je to u Srbiji izvorno srpsko.
500 godina je Srbija bila turska provincija, a Srbi robovi bez ikakvog kulturnog ucinka.
Koje su to velelpne gradjevine u Srbiji srpske?! Pa glavni grad, Beograd, je neuporedivo duze bio ugarski i turski, nego srpski. Koja je to srpska istorija?!

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.

Los Angeles

pre 3 godine

Pa realno dotična je izjavila generalnu izjavu koja samo opisuje status u kome se danas nalazi Srbija i uvažavanje koje ista ima u svetu. Da su je pitali za Belgiju, bila bi pozitivna, iako o njima zna i manje nego o Srbiji. Isto mozete da ocekujete i od nasih javnog licnosti kada ih pitate o npr Kazahstanu, ili Turkmenistanu. U opkladu da bi preko pola njih reklo da ta drzava sve sto ima treba da zahvali SSSR sovjetima, i da su im obi doneli sve, i da pre njih nisu ni postojali.

Ma Las Vegas i Holivud - to je ta jeftina američka škola

pre 3 godine

Meni je ona baš slatka. Upravo potvrđuje tu uskogrudost, ograničenost i neobrazovanost Amerikanaca.
Podseti me i na neku glupu američku manekenku koja je, kad su je pitali kako joj se dopada Pariz - kao iz topa odgovorila - tamo je sve staro i ružno, kako ljudi mogu tamo da žive.

Washington

pre 3 godine

Ovakva drama od rečenice jedne (meni) potpuno nepoznate žene pokazuje da se pretvaramo u ozbiljnu provinciju.
(Dejan, 5. april 2021 17:04)

Pa to ti je sad moda da se uvredis.

sasha

pre 3 godine

To je to kad se neko pravi pametan pa ispadne glup. Ako nesto ne znas onda bolji cuti i ne pricaj o tome. Mene bi sad bilo sramota i da izadjem iz kuce.

Car

pre 3 godine

Hahahahahaha, pa samo crkve i manastiri su nam stariji od cele vase drzave 😅
Ovo mi je presmesno kad ovakve glumicice krenu da daju izjave

Marrssa

pre 3 godine

Sad cu vam reci....ma garant se zaljubila u nekog naseg domacina a ovaj je oladio i odradio ko kapislu jer su nase devojke ipak Boginje za ceo scet i sad ona ogorčsna nesto mitinguje.Pa sto nisi rodjena to odmah iznela o bama nego si sedela ovde 6 meseci i uzivala.....aj zdravo i daleki ti puti smesna glumice

Mario S

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 5. april 2021 15:56) # Link komentara


Ha, ha, ha, Srbi imaju veze sa Konstantinom velikim isto kao i sa s. Petrom. Mitomani na kub!

Džoni

pre 3 godine

Znaš li ti nesrećo jedna da su Srbi najstariji narod! Dok su Nemci i Englezi rukama jeli, Srbi su lepo viljušku pa boc...
(Džoni, 05. april 2021 15:54)

Viljuška, film, Manda...

Tina

pre 3 godine

Ja sam morala da pretrazim internet da vidim ko je ova glumica i jos uvek mi njeno ime ne govori puno. Ne znam zasto uvek pravimo “galamu” kad neko ne bitan izjavu nesto sto nam se bas ne svidja da cujemo. Mozes misliti sta ona kaze. Umesto da se bavimo time, zasto se ne bavimo promovisanjem nasih vrednosti?

Kupac diplome

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!

Inntal

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?
(C i n i k, 05. april 2021 15:47)


aha kako da ne...da je kojim slucajem tako pricala k HR na sva bi je usta hvalio i rekao kako je u pravu....zar ne Cinik ?

joj

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

Namerno smo preskocili deo oko prvog svetskog rata vidim... Zanimljivo

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Ona je idiot ali naša pljuvačina po SVIM Amerima nije fer prema Džonatanu Džeksonu, Steli Džatras, Dajani Džonston, puk. Džonu Kapelu i drugim ljudima odatle kojima smo značili ili im značimo. Svugde ima i dobrih i loših ljudi. Tako je i kod nas.

Gujin Češalj

pre 3 godine

Mene me više brine ono kolo od pre neko veče i ono ruglo u studentskom gradu od sinoć. Ustvari ne brine me to, već me brine izostanak teških represivnih mera povodom toga.

Dejan

pre 3 godine

Generalno, ismevanje država i naroda nije dobro. Svaka država i svaki narod zalužuju poštovanje. Taj ispad je izraz krajnje nekulture i zlobe.

darmar

pre 3 godine

Eee tako to biva kad zatvoriš sve kafane otvoriš butike i mekdonalddse....kad hoćeš da ličiš na svet a ne na sebe ,dobiješ ovo...i biće toga sve više ako se budemo “razvijali bez smisla za identitet...

Dragan

pre 3 godine

Snimala u Beogradu "In Secret" 2013 godine. Zato kaže 13 godina. Ili misli ili joj neko rekao da Srbija postoji tek od 2000 godine.
Zašto je dala ovakve izjave mogu samo da pretpostavim.
U svakom slučaju, mnogo glupo, neodgovorno i detinjasto.

artemis

pre 3 godine

Nikad neću zaboraviti jednog našeg novinara kad je pre 90-tih pitao obične prolaznike u Njujorku, da li znaju gde se nalazi Jugoslavija?
Od većine uglavnom negativnih odgovora da nemaju pojma našao se jedan da se nalazi između čehoslavije i jugoslovačke...toliko o tome.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?
(Filiip, 5. april 2021 16:52)
--------
Ostalo Vam je samo da "PRSNETE" od zlobe, pakosti i mržnje prema Srbima?! Da li bi mi Srbi trebali da se stidimo zbog toga što smo imali jednu od najstarijih država u ovom delu sveta, što je naša vlastela jela zlatnim kašikama i viljuškama i što imamo tri kalendara?! Da li mi treba da osećamo krivicu zato što u Englezi i Nemci živeli zajedno sa stokom u istoj prostoriji i jeli hranu rukama?! Šta ste hteli ovim komentarom? Možda da se zbog onih koji su; poput svinja jeli golim rukama, odreknemo svoje bogate prošlosti?

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Не знам ко ју је од наших иск. кад је овде била, али очигледно, веома лоше је то урадио!

Tako

pre 3 godine

ha ha ha ... liči mi na interpretaciju nekog šiptarskog novinara klošara.... ili Hrvata... u svakom slučaju je toliko imbecilno da je cool.

Kancelar i ja

pre 3 godine

Neću ni da gledam komentare. Vidim da ih ima 130 komada, ali ne zanima me, a još manje me zanima šta neka Elizabet Olson (nikad čuo) misli o našoj zemlji. Potpuno mi je svejedno da li nas hvali ili kudi. Ništa nebitnije na svetu od toga ne postoji.

srdja cg

pre 3 godine

Realno zena je u pravu,ako nije demantujte je. Samo bez uvreda jer onaj ko to radi pokazuje samo svoju slabost nista vise. A vi ste prvi ti koji negiraju druge ajde sad zena vam je zadala domaci zadatak,ja iskreno ne znam da ima nesto da je izvorno srpsko a da je to nesto sa cime se mozete pohvaliti stvarno ne mogu da se sjetim, ne kazem da u Srbiji nema nista lijepo i zanimljivo daleko od toga..

Djedaj

pre 3 godine

Djevojka nista nije lose rekla, rekao bih da poznaje stanje bolje od velike vecine botova. Da ne bi Crne Gore da opere sramotnu Srpsku istoriju pod Turcima, jos bi bilo gore.

Realno

pre 3 godine

Gde je problem, molim vas pa svako ima pravo na mišljenje, možeš misliti, ne sviđa joj se Srbija, pa ni polovini naših građana se ne sviđa Srbija. U proseku ovde žive prilično loši ljudi koji misle da su najbolji na svetu, prljavština, neorganizovanost, bahatost, gordost. Kome normalnom to može da se svidi?

catapa

pre 3 godine

Liz je prelepa glumica, koja je snimala film u Srbiji pre 10ak godina. U to vreme je bila prilično mlada i nezrela osoba koja je sa sobom vukla mnogo ličnih i porodičnih problema. Filmska ekipa iz Srbije koja je snimala film je pokazala visoku profesionalnost da zastiti i sačuva privatnost ove devojke tokom niza neprijatnih i tabloidnih scena koje je priredila ona i njena porodica. Tužno je, ali nije neobično, što je ličnu traumu koja joj se desila u Srbiji povezala sa našom zemljom, umesto sa odgovornim osobama...

Ivan

pre 3 godine

Ne verujem da neko moze da bude ovoliko glup, ako nije zlonameran. Vecina naroda u evropi uz neke izuzetke poput ovih bivsih jugoslovenskih i albanije, su starosedeoci u evropi.

Bojan

pre 3 godine

Za početak, možda ne bi bilo loše pomenuti da smo mi crkve gradili vekovima pre nego što je prvi hrišćanski misionar dolutao na sever Evrope, odakle je ona poreklom sudeći po prezimenu. Ameriku da ne pominjem. U kući mog pradete ima predmeta koji su stariji od te Amerike, ako se indijanci ne računaju.

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...
(Djole, 05. april 2021 16:25)


Da ovaj gore jeste sovinista, stalno se javlja sa izlivima mrznje prema SRB, njima su ovakvi textovi hrana za dusu, ali, taj manijak nije iz SRB on je komsija - ujka...

Milan

pre 3 godine

Auu a mi kao da znamo ave o svakoj drzavi i narodu, vodili smo crkvene knjige od postanja sveta pa naovamo, mnogo smo bitni prosecnom amerikancu pa prosto ne mogu bez nas, znaju sta im servira cnn kad treba vlada njihova da uradi nesto i toliko, eventualno zbog tesle i djokovica culi za srbiju... Lupila glupost pa sad se svi nesto vredjaju kao da mi ne vredjemo nikog, dozivela neko neprijatno iskustvo i toliko sad treba zbog nje da se nerviramo pored bitnijih stvari... Ali i ovi komentari mi vuljuskom oni ovim onim e pa tako ce i za 200 god da pricaju i oni, mi planirali na mars a oni se borili medju sobom ko u sta veruje i izgibose zbog toga ko je u pravu... Vreme ide i dinamicno je, nisam video da se sad nesto zvezdi mnogo isplati respekt uspeha iz proslosti, bitna je sadasnjost dok je proslost orijentir...

Karlo

pre 3 godine

Ko je ova snajka, jel čuo iko? Svaka šusa danas ima kao neko mišljenje iako joj spoznajni kapaciteti nisu dovoljno skalabilni da ga procesuiraju...

hypatija

pre 3 godine

Bez namere da vređam, ali ko je Elizabet Olsen ? Gde je ona glumila,ako je uopšte glumica ? Koji film, serija ? I šta radi onaj klimbavi ambasador Srbije u Americi ? Zašto ne reaguje ?

hm?

pre 3 godine

Ne lozimo se ljudi, uvek je bitnije da sam znas ko si i sta si i da to negujes, a ne da uzimas u obzir misljenje tamo nekog glumackog poluproizvoda koje rezultuje instant ali prolaznom slavom.
sta ce biti olsen kada ti ubiju scarlet witch lika? nista..vracas se B produkciji

RCZ

pre 3 godine

Popricajte sa nekim amerikancima , pa cete videti koji je to nivo spoznaja i znanja. To su ljudi koji misle da je svet poceo od njih. Gomila neznalica , neukih , neobazovanih. Da imate tek priliku da popricate po unutrasnjosti amerike jojjjjj. Pa za njih jos pije vode prica da americki vojnici po svetu brane njihovu slobodu. Kad se nasmejete do suza na to i pitate kako to ? oni se naljute . Jer ne znaju sta da vam odgovore.

Pravi Valter

pre 3 godine

Evo razloga zasto je spomenik Stefanu Nemanji trebalo da bude veci.
Svaka reklama pa i negativna je reklama.
Bilo bi sramota da ova osoba o nama kaze nesto lepo, nek se zna ko su ljudi!
Hvala Aleksandru Karadjordjevicu sto nas je uvalio u Jugoslovensku ideju, da nije i ova mucenica bi znala, kako je govorio prof. Budimir, da nema ni jedne srpske reci mladje od 50 vekova.

Postujmo Srbiju

pre 3 godine

Zivela sam u inostranstvu, nebrojeno puta sam cula nase iseljenike da u stranom drustvu govore lose o Srbiji, zasto onda kriviti Elisabeth Olsen?! Sve sto je Olsenova rekla, cula je od lokalnog osoblja na snimanju filma, mogu da se kladim u to. A onda je izasla “u grad” videla svu necistocu, neuredjenost i zapustenost i utisak je bio formiran. A za ovih 13 godna, pa Republika Srbija postoji od 2006. i ni tu nije pogresila. Uostalom, problem I nije u tamo nekoj glumici i stavovima koje iznosi, vec u tome kako se mi odnosimo prema sopstvenoj drzavi - “Srbistanu” ili kako joj vec “tepamo”.

milan

pre 3 godine

Realno ovde kad ti neko dodje sa strane i nemaš šta da mu pokažeš, Kelemegdan, neki manastir I to je to.
Ostatak strokav, kese i djubre na sve strane, blato. Da Golubac su malo sredili. Ko god je putovao malo zna da prirode ima svuda, čak i mnogo lepše. Treba videti šta su ljudi napravili a u srbiji toga nema mnogo. Dunav pun fekalija Morava puna flaša. Mnogo smo bre prljavi i nemani i bahati.
Nesto se lozimo kao ima neki duh ovde, gluposti. Realno hrana nam je ista kao i svugde na balkanu. Sta reci kad su nama splavovi atrakcija, u nemackoj bi ih sklonili za odmah. Mi smo interensntno samo mladim muškarcima bez mnogo para kao sex destinacija.

Aj Ćao

pre 3 godine

Ne ložite se, ponovo. Ovaj video je već "kružio" inernetom pre nekoliko godina.

Kada? Kako je u vezi sa filmom "In Secret", koji je prikazivan 2013. nije teško sračunati.

Utin

pre 3 godine

#Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Zasto jedan? Jednostavno nije imala potrebe to da uci? Da li ti znas pet srpskih kraljeva gde su rodjeni po gradu? Da li bilo ko zna nesto o npr nebraski? Ne, i koga briga. Da li mi znamo nesto o evropi? Retko ko...

Sta ste je napali, pa ona je odrasla uz politiku milosevica

Kijamet hanuma

pre 3 godine

Olsen je bežala sa časova istorije, inače bi naučila da je njena Amerika nastala od evropskih probisveta, kriminalaca, u znoju i bolu afričkih robova i krvi genocida nad strarosedeocima Indijancima.
Istorija za sramotu.

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Јад и чемер...... Глумице и певаљке посташе моралне верикале!!!
Треба да нестанемо!

Olja

pre 3 godine

petokoronas@

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.

Djole

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...

Smeško

pre 3 godine

Bravo u pravu je zena
(pazarac, 5. april 2021 16:32)

E moj Pazarac,takvim stavom emituješ bespotrebnu mržnju prema svojoj rodnoj grudi. Znam mnogo pazaraca i Bosnjaka uopšte i ni jedan mi ne liči po nepismenosti na ovu kvaziglumicu koju podržavaš. Nemoj da dozvoljavaš sebi da ti budeš jedini pazarski pandan toj glupači.

Djoka

pre 3 godine

I sad po kom hebenom osnovu ovo nije dovoljno za prijavu u SAD? Da je ovo rekla za neku zemlju Afrike ili jevrejsku zajednicu kako bi se provela??

bora

pre 3 godine

Možda joj je neko na tarzan-engleskom objašnjavao kako smo obnovili samostalnost kada se raspala poslednja federacija s Crnom Gorom. Ne treba se previše uzbuđivati stvarno. Ako ćemo iskreno, ima šta da se poradi u našoj zemlji od deponija, preko kulture saobraćaja, infrasrukture i tako dalje. Budimo realni. Srbija jeste lepa zemlja ali bi smo mi mogli lepše da je tretiramo i te kako. Mogu neki delovi Srbije da liče na Toskanu ali uz divlju granju i divlje deponije to trenutno nije slučaj, nemojmo se previše zavaravati.

statuskan

pre 3 godine

Američko školstvo je najgore na svetu, bez premca! Pri tom ne računam par odličnih koledža gde se i ne školuju njihova deca, čast izuzecima!

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...
(Јабучило, 05. april 2021 16:16


Ovaj gore "srbistanac" stalno bezi iz Laze, preskace terapiju i pije lekove sa pivom zato je takav opsednut paranojom od SRB a onda i velikom mrznjom prema SRB, ali to su mentalno bolesni ljudi jbg..

micko

pre 3 godine

Ovo je izjava i ponašanje jedne iznadporsječne amerikanke, što se tiče obrazovanja, znanja istorije itd.... a zamislite na kom su nivou prosječni i ispodprosječni ameri ...

A da ne komentarišem voditeljke .... ove dvije ćurke su inače poznate po tome što nazdravljaju u sred bijela dana na tv-u ... kao sastavni dio programa

Terzio

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

... I takvi nikakvi smo vam opet mi trebali da biste vi stekli drzavnost, nezavisnost...a da... i obalu!

Je l' tako, pegava hijenice?

Јабучило

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...

Mare

pre 3 godine

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.
(Olja, 5. april 2021 16:16)
Tp su uglavnom albanci sa kosova i ovi iz pazara, botovanje nacionalista. Ovde ih ima dosta, uglavnom se predstavljaju kao Srbi, sve im u Srbiji loše, dok su im Kurti i Haradinaj politčari svetskog kova i na Kosovu cveta demokratija i ljudska prava, na N1 je jedno 80% komentara od tih botova. Samo pratite imena, jasno će vam biti posle 3-4 vesti. Najjače mi sto se na njih najvise lože patriote tipa Dveri i takvi i pokoji pripadnik prošle vlasti :D Priceless.

Dragan

pre 3 godine

pa šta ti znaš o Srbini. vidi koliko so glupa da ne znaš da naša zemlja postoji mnogo diže nego tvoja. izvini za tvoje ne znanje

dalibor

pre 3 godine

Читајући овде коментаре, стичем утисак да је опште мишљење да смо велики и важни и да сви тако мисле.
Истина је заправо да ова глумица показује просек западног знања о нама.
А сами смо томе криви.
Запад нас доживљава као испрдак настао распадом СФРЈ.
И јесмо настали 2006 године, када нас је напустила и ЦГ.
Зато је важно да разговарамо о томе да је добро да Србија буде поново Монархија, што је одувек и једино била.
И тако најзад остваримо везу са дубином наше славне прошлости.
Овако заувек остајемо Сибирија, Србија... Нека тамо земља, настала на рушевинама комунизма.
И знам да ће сад сви хорски да потегну оно чувено ко да нам буде краљ, онај што не зна српски?
Што самом показује дубину комунистичког разваљивања и испирања мозга. Има Србија ко да буде краљ. Али није то важно.
Важно је да будемо препознати као Краљевина Србија.

Fantom

pre 3 godine

Srbija u poredjenju sa Italijom, Grckom, Hrvatskom, Bosnom nema sta puno da ponudi strancima. Nocni zivot Beograda je patetican a crkve i manastiri nisu turisticke atrakcije. A sve drugo lupa jer nema pojma niti je interesuje Srbija.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ona je samo prototip modernog skolovanja.U glavi imati mozak koji iskljucivo radi na ON i OF.Zatrpati ga smecem tipa rijaliti farme zadruge serije a onda po skolama mu dati usko znanje.Tako usko da tampon nasuprot tome izgleda poput univerzuma.
Kao rezultat imas milionera koje tri recenice ne moze da sastavi bez vestackog smeha.To je to.
Onda je vrlo lako upravljati takvim covecanstvom.Slusaju ko roboti,ne postavljaju pitanja,ne razmisljaju,izvrsavaju naređenja a onda na klik postaju glineni golubovi.
E moj Tesla ko me ti dade struju radio...
Utrpacemo ih u brod Filadelfija da eksperimentisemo

Jovan

pre 3 godine

Da je bila tri dana bilo bi sve pohvalno, ovako je bila dovoljno dugo. :)
Sad kad nagrnu internet isterivaci pravde. A mozda da pre toga procitaju Radoja Domanovica i "Razmisljanje jednog obicnog srpskog vola" https://www.juznevesti.com/komentar/Lektira-za-napredne-djake/Razmisljanje-jednog-obicnog-srpskog-vola.sr.html pa nek onda krenu u napad.

xxxx

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)
Ma naravno, a pre toga Srbiju je osnovao red Dzedaja, koji su u stvari bili Bosnjaci. Ajde kad pricamo bajke da idemo do kraja. A zamisli, ta Turska provincija je oslobodila tisucletnju Hrvatsku na pocetku 20-tog veka. Ajde malo zahvalnosti, jer ipak smo mesavina Dzedaja i Hrvata zar ne?

Deki

pre 3 godine

Ne treba da se primate na ovakve izjave. To ne govori o nama vec o onome ko ovako nesto izjavi,i ne spustajte se na taj nivo da vredjate doticnu.
Opste je poznato da Ameri imaju rupu u istoriji i geografiji dalje od svoje drzave. Ona je proguglala i videla da je Srbija formirana pre toliko godina i tu je stala.
Neki cak misle da Nemci zive u crno-belom svetu,zbog onih dokumentaraca o II svetskom ratu. Da nemaju automobile.
Onda da zivimo u kolibama,i nemamo struju...
Da je glavni grad Evrope Pariz....

moram da se saglasim

pre 3 godine

 "... u kojima su joj poručivali da treba da se vrati u školu i pročita udžbenike iz istorije..."

Koje udzebenike istorije??
Ja ih imam nekoliko.
Imam one pisane 1973, one pisane 84-te, 89-te, 92-ge, 96-te, pa do ovih iz 2000-tih.

I verujte mi. Citajuci svaki od fih udzbenika, kao da cutam o nekoj drugoj zemlji... Ni jedan ne lici na drugi.

Kad mi, koji smo rodjeni i odrasli ovde ne znamo sta je tacno iz "nase" istorije, kako ce ona znati, koja Srbiju ne zna ni na karti naci...

cvetić

pre 3 godine

Vidim da i naši južni susedi prate vesti i lupaju gluposti, isto kao i gospodjica. Šta će, nepismeno to i neobrazovano, al' ume da mrzi, pa misli da je to dovoljno da se oglasi. Probajte malo sa obrazovanjem i čitanjem, ne boli, bar da se ne brukate.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@BGD MISTER

Slično mislim. Ovo mi odaje utisak kao da iz nje govori neka gorčina/frustracija povodom iskustva dok je bila u Srbiji. Ovako je po nama 2016. javno opleo i Majkl Vederli nakon što je sa ženom (Srpkinjom) bio u Beogradu. Onda sam od nekog našeg lika koji je upoznao Vederlija u Sloveniji čuo da je tokom boravka ovde sa ženom navodno startovao neku Srpkinju i da ga je ona oterala u tri ****.

Lepa Magnetova kci

pre 3 godine

Da, ma sve je tako evo i granici se sa Sokoviom. Devojka se unela u lik Vande Maksimov, verovatno misli i da Sokovia postoji. A i poznavanje istorije je nula, posto je film In Secret snimala 2013 godine, znaci 13 godina pre toga je 2000. Na sta je ona mislila i sama verovatno ne zna. No sta je briga, mlati lovu od Marvela i sa detaljima ovakve prirode se i ne bavi....

dario

pre 3 godine

Starija taraba na ogradi moga prađeda nego njena država...
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 5. april 2021 15:55

Nisam znao da si metuzalem od 200 godina. Hahahaha...

DeSpot

pre 3 godine

Pa ako je samo guglala onda je mogla da nadje da je Srbija osnovana 2006.
Realno do tada je zvana raznim imenima, kraljevina srbija, kraljevina shs, jugoslavija, scg, pa 2006 republika Srbija. Nije neko cudo da Olsenova ne zna srpsku istoriju vec da kaze sto je vidila na guglu. Ne znamo ni mi istoriju svih zemalja od po 8mil stanovnika... Cak bi neki i za sovjetske zemlje rekli da su nastale kada su se otcjepile od SSSR a zapravo su postojali kao narod i ranije.
Mrzi me da pisem velika slova :)

C i n i k

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC
(Jugosloven, 05. april 2021 16:20)


A sta je "naucnice" bila SRB recimo 2005?
El po Ustavu SCG pise da su se drzava SRB i drzava CG idruzile u federaciju?
Pise naravno, dakle drzava SRB tj republika SRB.
Kraljevina SRB donela Ustav 1834, 1918 je kraljevina SRB svoju drzavnost zrtvovala radi ujedinjenja u drzavu SHS, velika glupost i tragicna greska ali je to cinjenica.
Da nbih dalje u istoriju i Rasku i Zetaku oblast te caratvo SRB i cara Dusana misim da je dovoljno da vi sovinisti i mrzitelji SRB zapamtite da to sto je SRB svoju drzavnost udruzila sa drugima nnznaci gubitak izvorne drzavnosti.
Inace od kada po tebi postoiji ova Nemacka?
Ili recimo Italija?
Ili Poljska ?
Ili Albanija ?!

Splitski HUNgaro-Turci hrvati

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)



Samo se vi ne javljajte, hiljadu godina ste bili HUNgarska provincija, a u retkim pauzama kada to niste bili, bili ste turska kasaba ili talijanska birtija, da li treba da te podsećam da su Turci vladali Splitom 220 godina, mnogo kraće negoli Suboticom na primer.

Ante

pre 3 godine

Auuuu.... Šta napriča ova...
Jeste da bi meni ko Hrvatu ovo dobro došlo da malo trolujem i kažem kako je ova u tjedan dana vidjela ono što mi tvrdimo godinama, ali, budimo realni, i ruganje na stranu, o čemu ova priča, kako je nije briga da se ovako sramoti, i to još javno...
Gospodjo. Evropa je civilizacija bila dok vi još niste ni znali da postoji ta zemlja po kojoj hodate. U Evropi se ratovalo, i osvajalo jedni druge. Ništa to nije tuđe. Sve je to naše nasljeđe i bogatstvo. Vi ste gospodjo, i došli iz Evrope. Vašom logikom, vi ste i sad na tuđem. Srbi su onda po vašoj logici, 13 godina tek svoji, al barem su izbacili tuđine iz svoje zemlje.
A vas još nisu.
Drugi put glumi da ti je pokvaren mikrofon. Glumica si, ne bi trebalo bit teško.

istorija

pre 3 godine

Kao samostalna priznata drzava postojilmio od Berlinskog kongresa 1878 do 1918 pa od 2007-?.Ljudi to su cinjenice.Ne ulazim u postojanje i samostalnost pre pada pod vlast Turske.

posmatracica

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

mozda je mislila na Hrvatsku.

Karakondžula

pre 3 godine

.. pođimo od imena i prezimena... Elizabet Olsen, , ptavo američko ime i prezime... Nadalje, ako sibi imaju "ić", a Nordijski narodi "Olsen", nije li to jedinstvenost? Dakle Gđo Olsen, slabo ste provodili slobodno vreme u Srbiji, niste obišli manastire, a niste se ni uputili u to kako stvari stoje sa osvajačima na Balkanu, tokom istorije... samo, ko ovo čita? Vikizi iz USA?

Filiip

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?

goranh

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

Znači postojali smo bar tih 500 godina, kao turska provincija, il se to ne računa, možda i Francuska postoji tek od 1945 pošto je bila pod okupacijom Nemaca dotle. Znaš li kome je Austrougarska objavila rat 1914. Ne reče jel Stefan Nemanja bio Bugarin il Hrvat, al priznaješ da je postojao, verovatno ne misliš na ovih 13 godina što ova guska priča. Šteta što ne možeš da pitaš Svetoga Savu šta je on bio i u kojem se manastiru zamonašio al čitaj malo, ne naše srpske pisce ima puno svetskih pa će ti postati jasno koliku si glupost napisao.

mr.wolf

pre 3 godine

Ma šta se ložite? Dobila kintu da to kaže (verovatno od albanskog lobija) Inače, čisto sumnjam da je čula za Srbiju.
(Don Alfonso, 05. april 2021 16:09)

Ma nije cula, samo je bila ovde da snima film.

Sve zakržljalo u pamet, odalo se binarnom kodu, pa je degradacija "prirodni" sled...

pre 3 godine

(mr, 5. april 2021 15:50)

Lingvista, malo da se obrazuješ pa onda u kafanu i na portale.

Sa tim znanjem kojim imaš u kafani bi dobio šut u guzicu i jedino što bi popio je burek, a na protalima nažalost ti dozvoljavaju da "zračiš" i brukaš se pred Bogom.

Raspitaj se za početak o tisućljetnjem turskom jeziku... postoji li kao takav SUŠTINSKI!

Nisu turske reči i jezik od nekog tzv. turskog nastali... imaju malo drugačije korene.

Tek par jezika su drevni, ovo ostalo je sprdnja.

Kao i tek par naroda što imaš, a nacije su sprdnja...

Zato kafane više i nema ko da posećuje, samo kaldionice...

Jugosloven

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC

Bajke su za nju misaona imenica tek i "pamet i lepotu" neka prodaje tu gde toga fali!

pre 3 godine

Došla u zemlju gde je svaka možda 10ta žena za nijansu manje lepa od nje, i gde su muškarci svaki pregrmeo po rat-dva i nosi (super)herojske priče na svojim plećima... pa jadna ne ume taj kompleks niže vrednosti koji je sačekao u nebeskoj srbiji, drugačije u sebi da presabere nego da se proda za dolare i jeftine političke sublimativne poruke.

Kao potparol Holivuda, gde je polovina u sajenotološkoj "crkvi", a druga polovina sledbenici Marine Abramović, a svi rade za farisejske dolare. I autohtoni su kao što je svaki gmo proizvod autohton.

Tisućljetna tzv. amerikanka, živi u svetu najki...

Zigi

pre 3 godine

@Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 05. april 2021 15:56)

Kako da ne i sve te to SANU naucio svojom propagandom ;) Mozda i Obama ima nase gene? Veruj da ova nije puno pogresila kad se uzme u obzir vladanje Turaka i ostalih, onda nama ne ostaje puno godina.

Kosovar

pre 3 godine

Albanac sam, rodom sa Kosova. Naši ljudi bi rekli nije važno šta je rečeno, nego, ko je rekao. Suvišno je ovo komentirati. Kada sam gledao dokumentarac srpske televizije, snimljen u SAD-u u kojem opisuju naselja koja se nazivaju Belgrade, ujedno pitaju stanovnike tih gradića da li poznaju onaj veliki i pravi Belgrad, po njihovim odgovorima mi je bilo sve jasno. Oni jesu nacija biznisa i kapitala, tamo je sve fokusirano na to, stvaranje profi kadra za svaku oblast, makar bio to i majstor za pice. Ostalo, generalno, veoma limitirano.U jednu ruku, to im i pojednostavljuje život.

Karakondžula

pre 3 godine

... jel može neko iz dijaspore da joj pošalje neku monografiju o Srbiji? Tek onako, možda žena i prelista... samo joj nemojte slati neko teško štivo, neće čitati...

nebitan lik

pre 3 godine

Toliko mi je bila simpaticna i bas sam se lozio na nju, a ona ovako o nama. Iz ovoga se vidi da je neobrazovana i pomalo glupa. Bas je pala u mojim ocima, izgubila je jednog vernog simpatizera, ali koga uopste briga za mene.

lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?

Gaga

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Pseudoharms

pre 3 godine

E, pazi da se ne uvredim sto neka neobrazovana kokoska misli o nama. Nije ni njoj lako, zamisli da kroz zivot prodjes bez icega medju usima.

nebulozator

pre 3 godine

influenserka pokušala (i nažalost uspela) da stekne slavu nebitnim izjavom nebitne glumice od pre 8 godina. narod se naravno upecao i piše uvrede dotičnoj glumici na instagramu, kao da nju boli uvo za bilo koga.

petokoronaš

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.

expert

pre 3 godine

Koliko ja vidim, izvučeno iz konteksta i pogrešno razumeno. Tačno je da nemamo ništa autentično svoje, od hrane do muzike sve je uvezeno odnekud.

HeadsUp

pre 3 godine

Daj ne rise Liz, prosecan bunar u mom selu je stariji od tvoje drzave.

Da ne spominjemo da je "US and A" ukinula ropstvo minimum minimuma 600 godina nakon Srbije. Jeste da jedno 500 od tih 600 godina niste ni postojali, ali to nije opravdanje.

BGD MISTER

pre 3 godine

Ovu đevojku je odradio neki naš lokalni statista, pa je najverovatnije ostavio i ona sad ide unaokolo i blati nas, ne bih poverovao u tu priču, ali s obzirom na to da hrvatice čine to isto onda verujem.

C i n i k

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?

Драган КНН

pre 3 godine

Ja сам србин и имам нешто "своје" да је разувјерим у погрешном мишљењу !

Bgd

pre 3 godine

Sestro slatka, tebe je neko gadno obmanuo. Sigurno si mislila na tvorevinu "Republika Kosovo" ali oprostićemo ti lapsus zato što smo dobrog srca i imamo razumevanja kada se neko rodi sa hendikepom. Teret koji ti nosiš mnogo je veći od gluposti koju si izvalila.

Ra

pre 3 godine

ne mogu neki sa shvate da pljeskavice i burek nisu nešto čime može da se hvali... imamo mi istoriju i sve i svašta ali se to strancima ne gura u prvi plan.

gunneR

pre 3 godine

Jesi jadna nema šta! Srbija ima vodenicu koja je starija ud od tvoje države,i još je u funkciji! A da ne pričam o svetim znamenitostima.

Pseudoharms

pre 3 godine

E, pazi da se ne uvredim sto neka neobrazovana kokoska misli o nama. Nije ni njoj lako, zamisli da kroz zivot prodjes bez icega medju usima.

HeadsUp

pre 3 godine

Daj ne rise Liz, prosecan bunar u mom selu je stariji od tvoje drzave.

Da ne spominjemo da je "US and A" ukinula ropstvo minimum minimuma 600 godina nakon Srbije. Jeste da jedno 500 od tih 600 godina niste ni postojali, ali to nije opravdanje.

BGD MISTER

pre 3 godine

Ovu đevojku je odradio neki naš lokalni statista, pa je najverovatnije ostavio i ona sad ide unaokolo i blati nas, ne bih poverovao u tu priču, ali s obzirom na to da hrvatice čine to isto onda verujem.

Splitski HUNgaro-Turci hrvati

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)



Samo se vi ne javljajte, hiljadu godina ste bili HUNgarska provincija, a u retkim pauzama kada to niste bili, bili ste turska kasaba ili talijanska birtija, da li treba da te podsećam da su Turci vladali Splitom 220 godina, mnogo kraće negoli Suboticom na primer.

lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?

Terzio

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

... I takvi nikakvi smo vam opet mi trebali da biste vi stekli drzavnost, nezavisnost...a da... i obalu!

Je l' tako, pegava hijenice?

xxxx

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)
Ma naravno, a pre toga Srbiju je osnovao red Dzedaja, koji su u stvari bili Bosnjaci. Ajde kad pricamo bajke da idemo do kraja. A zamisli, ta Turska provincija je oslobodila tisucletnju Hrvatsku na pocetku 20-tog veka. Ajde malo zahvalnosti, jer ipak smo mesavina Dzedaja i Hrvata zar ne?

petokoronaš

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.

Ra

pre 3 godine

ne mogu neki sa shvate da pljeskavice i burek nisu nešto čime može da se hvali... imamo mi istoriju i sve i svašta ali se to strancima ne gura u prvi plan.

Tadmat

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!
(Komšija, 05. april 2021 21:40)

Sto? Covek je rekao istinu, ali cete vi um(rij)eti od muke. Srbija vam dala svoju zemlju. Pola Hrvatske je posle 1918. trebalo da bude srpsko, pola italijansko. Zahvaljujuci Srbiji i njenom kralju koji je, nazalost, zrtvovao Srbiju i Crnu Goru, stvarajuci Kraljevinu SHS, umesto Srbiju ogromnu kako je trebalo da bude. Vi kukate i kukate i kukate, lazete, izvrcete istoriju, a pricate to za druge. Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.

Realno

pre 3 godine

Gde je problem, molim vas pa svako ima pravo na mišljenje, možeš misliti, ne sviđa joj se Srbija, pa ni polovini naših građana se ne sviđa Srbija. U proseku ovde žive prilično loši ljudi koji misle da su najbolji na svetu, prljavština, neorganizovanost, bahatost, gordost. Kome normalnom to može da se svidi?

vrhunsko oko

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.

Gaga

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Sabahudin

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Jednostavan odgovor

pre 3 godine

Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!

Western Devil

pre 3 godine

Ruku na srce, osim što je prelepa, takođe je i u pravu. Kao neko ko je proputovao svetom, nisam ostao na stadijumu da pljujem sve tuđe i mašem pesnicom iz nemoći ispred kompjutera, a bez ličnog iskustva. Beograd ne može da se poredi sa većinom evropskih gradova. Znate li koja je istorija Rima, Londona, Pariza, Praga, Barselone, Budimpešte itd itd u odnosu na Beograd? Pogledajte time-lapse video na Youtube, mapu Evrope od nulte godine do danas. Dok je naš region dobar deo videa prekriven Otomanskim Carstvom i stagnirao, u Evropi se svašta dešavalo na kulturnom i naučnim nivou. Kad se zbacio turski okupator, ostala je gomila turcizama u jeziku, a mršava kinematografija sa prizemnim humorom i katastrofalan muzički ukus nacije pokazuju da dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.

Smeško

pre 3 godine

Bravo u pravu je zena
(pazarac, 5. april 2021 16:32)

E moj Pazarac,takvim stavom emituješ bespotrebnu mržnju prema svojoj rodnoj grudi. Znam mnogo pazaraca i Bosnjaka uopšte i ni jedan mi ne liči po nepismenosti na ovu kvaziglumicu koju podržavaš. Nemoj da dozvoljavaš sebi da ti budeš jedini pazarski pandan toj glupači.

C i n i k

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?

Секула

pre 3 godine

И треба да нас прозива кад ништа своје не ценимо. Ето, на пример, наше национално писмо је нешто са чим би сваки странац требало прво да се сретне кад уђе у нашу земљу, наше градове. А какво је стање? Све више личимо на јефтину и вулгарну копију Америке а не на Србију. Зашто се и даље у медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?

Pero

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?
(Biznis, 5. april 2021 21:32)

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije

Daniel

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…

ajoj

pre 3 godine

Ne znam sto se palite toliko. Prosecan Srbin pojma nema gde je Zimbabve, koji mu je glavni grad, koliko dugo postoji, koliko ima stanovnika a ako ga ubode na karti - evo ja se obesim javno :) Nadam se da makar ume da ubode kontinent na kom je. Isto vazi i za nas, iako mi nije prijatno kad cujem gluposti o svojoj zemlji, nisam iznenadjena. Zasto bi prosecan Amerikanac znao gde je i koliko dugo postoji Srbija? Boli ga uvo koliko i nas za Zimbabve, da se ne lazemo.

E sad, ova zena je snimala film u Beogradu i informacija koju ona ima je dosla iz usta nekoga odavde. Verujem da joj je neko pominjao Kosovo i slicno pa je tako povezala koliko dugo postoji Srbija... Nebuloza svakako ali nema potrebe da se toliko palimo.

nebulozator

pre 3 godine

influenserka pokušala (i nažalost uspela) da stekne slavu nebitnim izjavom nebitne glumice od pre 8 godina. narod se naravno upecao i piše uvrede dotičnoj glumici na instagramu, kao da nju boli uvo za bilo koga.

hm

pre 3 godine

Ja sam dosao da citam komentare, pogotovo od cinika koji i inace lupa kao prozor na promaji... Jeste da je preterala, ali sto je najgore Srbija je nezavisna posto su svi pobegli od nje. Sto je zapravo i gore od tog lupetanja o 13 godina.

ahm

pre 3 godine

Molim patriote da navedu sta je to u Srbiji izvorno srpsko.
500 godina je Srbija bila turska provincija, a Srbi robovi bez ikakvog kulturnog ucinka.
Koje su to velelpne gradjevine u Srbiji srpske?! Pa glavni grad, Beograd, je neuporedivo duze bio ugarski i turski, nego srpski. Koja je to srpska istorija?!

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.

C i n i k

pre 3 godine

Cura nije nista slagala. Mogla je jos toga dodati, ali je ostala pristojna.
(Lily, 05. april 2021 17:29)


A sho ti nisi dodala?!
Da SRB postoji 13 godina, to "nije slagala"?
Da se u SRB "nma sta videti" pa ok, "glumica" nije ni izlazila nikuda po njenoj sopstvenoj prici da bi ista i videla, ali posto ti znas, ajde ti nam napisi da procitamo svi sta se jos moglo dodati, jos koja rec mrznje i patologije?
Ne zanima me uopste dal se u SRB ima nsto videti ili ne, stvar je licne percepcije, ali da je kojim slucajem otisla kod vas i videla Dioklecijanovu palatu, sha bi ti njoj rekla, da ste je vi iz hr podigli?
Ili Dubrovnik, da ste ga vi podigli?
Ili Istra, sta ste vi tamo kao narod podigli da je vase, iz recimo srednjeg veka?
A srpski manastiri i u SRB i u sev Mk i Cg i na Kosovu* stari su 11,12 vekova i deo su UNESCO svetske kulturne bastine...

Radovan III

pre 3 godine

Ljudi, šta se svadjate oko nečega što je rekla jedna nebitna “ glumica”. Pa ona verovatno nezna ni geografiju i istoriju svoje zemlje. Ona je toliki nevazan faktor da je ovo smešno. Napalili ste se svi oko ove izjave.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Не знам ко ју је од наших иск. кад је овде била, али очигледно, веома лоше је то урадио!

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

183 komentara!
Eh da nam je ovoliki entuzijazam da se založimo za kanalizaciju u Borči, čist vazduh u Srbiji, protiv uništavanja reka na srpskim planinama.
Umesto toga bitnije je šta je rekla neka nebitna glumica u nebitnoj emisiji.

Pipi

pre 3 godine

Za nekog iz drzave gde je pre 200 godina bilo vise bufala nego njenih predaka, a koji su i potamanili domace (native) stanovnistvo, prilicno hrabra izjava. Sto neko rece, po Srbiji po mnogim selima svaka taraba starija je od USA

Gigi

pre 3 godine

Ja ne znam da li vi razumete da je ona diznijeva princeza. Ona po ugovoru sledećih 20 godina sve sto kaže, uradi ili pomisli je skriptovano. Nije ona bitna uopšte. Bitno je zašto se iz Diznija šalju prilično uvredljive poruke da je jedan narod “ne autentičan” i “nema ništa svoje” itd. (od reci do reci nacistička propaganda protiv jevreja). Zašto se iz najmoćnije trenutno medijske kompanije gradi takva slika o Srbiji? Za šta spremaju svoj naraštaj? Da im ne bude zao Srba kad pocnu sa pokoljem? I zašto niko u srpskoj vlasti ne počne da se bavi lobiranjem kao sto to rade naši bliski susedi i stanovnici pokrajine ? Dokle bre više da se pravimo toše

Јабучило

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...

Petar

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku

puno taštine a malo nadmorske visine

pre 3 godine

Meni se čini da je uzrok ovakvog stava o "Srbiji" prosta činjenica da gospođica, kao navodna holivudska zvezda, bukvalno nema šta da traži kao riba u Beogradu i ostatku zemlje. Sećam se putovanja po svetu nečeg što se zvalo Tara Rid...kada je došla u Dalmaciju i krenula da se šepuri sa svojih raspetih 1.07 m visine, nestao je njen optimizam i ugasila se iskra života u oku tokom prvog izlaska u provod, mislim u Splitu.
Verovatno je Olseninih 1.68 m, uz holivudski bekgraund, neverovatno atraktivno negde nekom, ali ovde je niko nije zašljivio i eto nama drame

Ne znam

pre 3 godine

@Radovan III

Ako geografiju poznaje kao ti pravopis, biće sve u redu.

Inače, nikad nisam čuo za ovaj biser od "glumice", tako da se nisam preterano ni uvredio na njenoj izjavi.

gunneR

pre 3 godine

Jesi jadna nema šta! Srbija ima vodenicu koja je starija ud od tvoje države,i još je u funkciji! A da ne pričam o svetim znamenitostima.

Jugosloven

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC

Zigi

pre 3 godine

@Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 05. april 2021 15:56)

Kako da ne i sve te to SANU naucio svojom propagandom ;) Mozda i Obama ima nase gene? Veruj da ova nije puno pogresila kad se uzme u obzir vladanje Turaka i ostalih, onda nama ne ostaje puno godina.

rai

pre 3 godine

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.
(ahm, 5. april 2021 17:37)

Na prvi deo komentara ne treba ni odgovarati, toliko crkava, utvrdjenja, gradova jos iz srednjek veka koje su Srbi podigli, a o nematerijalnom kulturnom nasledju da i ne govorimo.

Sto se tice drugog dela komentara, Srbija je pod Turcima bila oko 300 godina, pojedini delovi Balkana (delovi Bugarske i Makedonija) i do 500 godine, pojedini tek oko 200. U II svetskom ratu debakl je dozivela i jedna Francuska, a da nece jedna vojnicki slaba Jugoslavija. Beograd 1941. sravnjen sa zemljom uz hiljade zrtava koje se vredjaju i omalovazavaju tvrdnjom da je grad zauzelo 4 nemacka vojnika. Srbija u I svetskom ratu nije dozivela debakl nego suprotno, sacuvala je obraz i donela prve pobede saveznicima i posle prednjacila u proboju Solunskog fronta. Pre toga je kao pobednica izasla iz dva balkanska rata i niza oslobodilackih ratova vodjenih u 19.veku. Nije slucajno Srbija prva od juznih Slovena dobila nezavisnost i medjunarodno priznanje i kasnije predvodila ujedinjenje Jugoslavije.

Malo edukacije i obrazovanja nije na odmet.

Alo

pre 3 godine

@Goran
Ne znaju (pise se odvojeno) nabrojati vise od 5 drzava u Evropi, ali zato imaju ubedljivo najvecu ekonomiju na svetu (vecu nego Kina, Nemacka i Britanija ZAJEDNO), ubedljivo najmocniju vojsku na svetu, najrazvijeniju nauku, putuju svemirom vec decenijama i generalno su ubedljivo najmocnija sila u istoriji covecanstva.
Izgleda da su neuporedivo obrazovaniji od naroda koji je medju najsiromasnijim narodima Evrope, kojeg bije ko stigne i ciji je najveci naucni uspeh Jugo 45.
Zasto bi neki Amerikanac trebalo da zna za nebitne drzavice Evrope?!

Pa

pre 3 godine

Gospodja nije rekla nista ruzno. Srbija ne postoji od 2006 vec od srednjeg vijeka ali u nekoliko perioda je nije bilo...mada da ne ulazim sada u to. E sad lišo beogradske tvrdjave najstariji ujedno jedini objekat u Beogradu je kuca iz 18og vijeka. Vozeci se po Srbiji vidio sam manastire i to je to, sta to ima da se vidi u Cacku, Kragujevcu, Kraljevu? Nesto ruralno i neprimjetno i to je to. Evo ko udari minus neka mi nabroji kulturno istorijske spomenike lišo manastira u cijeloj npr. Sumadiji liso manastira

cvetić

pre 3 godine

Vidim da i naši južni susedi prate vesti i lupaju gluposti, isto kao i gospodjica. Šta će, nepismeno to i neobrazovano, al' ume da mrzi, pa misli da je to dovoljno da se oglasi. Probajte malo sa obrazovanjem i čitanjem, ne boli, bar da se ne brukate.

artemis

pre 3 godine

Nikad neću zaboraviti jednog našeg novinara kad je pre 90-tih pitao obične prolaznike u Njujorku, da li znaju gde se nalazi Jugoslavija?
Od većine uglavnom negativnih odgovora da nemaju pojma našao se jedan da se nalazi između čehoslavije i jugoslovačke...toliko o tome.

Deki

pre 3 godine

Ne treba da se primate na ovakve izjave. To ne govori o nama vec o onome ko ovako nesto izjavi,i ne spustajte se na taj nivo da vredjate doticnu.
Opste je poznato da Ameri imaju rupu u istoriji i geografiji dalje od svoje drzave. Ona je proguglala i videla da je Srbija formirana pre toliko godina i tu je stala.
Neki cak misle da Nemci zive u crno-belom svetu,zbog onih dokumentaraca o II svetskom ratu. Da nemaju automobile.
Onda da zivimo u kolibama,i nemamo struju...
Da je glavni grad Evrope Pariz....

micko

pre 3 godine

Ovo je izjava i ponašanje jedne iznadporsječne amerikanke, što se tiče obrazovanja, znanja istorije itd.... a zamislite na kom su nivou prosječni i ispodprosječni ameri ...

A da ne komentarišem voditeljke .... ove dvije ćurke su inače poznate po tome što nazdravljaju u sred bijela dana na tv-u ... kao sastavni dio programa

наредник

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од других

Goran

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.

Ra

pre 3 godine

Bitno da je njihova (americka) istorija bogata i seze do kamenog doba.
(ls, 05. april 2021 17:11

je l postoji osoba na svetu koja ne zna za divlji zapad i borbe sa indijancima? od obračuna kod ok korala su napravili ep, od pucnjave koja je trajala pet sekundi između nebitnih likova. oni su od istrebljenja naroda napravili sebi reklamu jer su inteligentni, a Srbi bi da se reklamiraju tako što pišu ćirilicom i trube o pravoslavlju. bolje da mislimo o tome kako da predstavimo to što imamo umesto da se tešimo time što oni postoje 300 godina.

Mario S

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 5. april 2021 15:56) # Link komentara


Ha, ha, ha, Srbi imaju veze sa Konstantinom velikim isto kao i sa s. Petrom. Mitomani na kub!

Komšija

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!

my way

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.

C i n i k

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.
(Beni, 05. april 2021 21:52)

U "Cesky" zivis a jos nisi skapirao da na njih "zapad" gleda ko da su "istok"?

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...
(Јабучило, 05. april 2021 16:16


Ovaj gore "srbistanac" stalno bezi iz Laze, preskace terapiju i pije lekove sa pivom zato je takav opsednut paranojom od SRB a onda i velikom mrznjom prema SRB, ali to su mentalno bolesni ljudi jbg..

Inntal

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?
(C i n i k, 05. april 2021 15:47)


aha kako da ne...da je kojim slucajem tako pricala k HR na sva bi je usta hvalio i rekao kako je u pravu....zar ne Cinik ?

Миљан Станојевић

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

Daniel

pre 3 godine

Чињеница је да има много, много атрактивнијих дестинација од Србије.

Може слободно и да се прескочи.

Zed

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Polako čovječe, što se pjeniš... I da je tako kako ti pišeš, kakve to ima veze sa sadašnjosti!? Postojimo, imamo svoju državu kakva jest, govorimo istim jezikom, ali to nikad nije i neće biti Srbija! Ovo što kaže ova glumica je percepcija Srbije kod većine zapadnjaka. To je jednostavno tako i svoj bijes možeš kanalizirati samo naspram te činjenice. Čovječe, ne ljuti se na hrvate, nisu oni izvor vaših problema sa Zapadom. Lp

Marko

pre 3 godine

Ne branim doticnu, ali zanimljivo nigde ne pise da se intervju odigrao davne 2013e godine za promociju filma "In Secret". Ipak je bila mladja i verujem odmah shvatila da nije trebala to da kaze pogotovu na televiziji.

Mare

pre 3 godine

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.
(Olja, 5. april 2021 16:16)
Tp su uglavnom albanci sa kosova i ovi iz pazara, botovanje nacionalista. Ovde ih ima dosta, uglavnom se predstavljaju kao Srbi, sve im u Srbiji loše, dok su im Kurti i Haradinaj politčari svetskog kova i na Kosovu cveta demokratija i ljudska prava, na N1 je jedno 80% komentara od tih botova. Samo pratite imena, jasno će vam biti posle 3-4 vesti. Najjače mi sto se na njih najvise lože patriote tipa Dveri i takvi i pokoji pripadnik prošle vlasti :D Priceless.

Lala Djilkos

pre 3 godine

Pa dobro, malo je promasila to za 13 godina al' da treba imati stomak i videti nesto u BG, nije bas i da ne stoji. Steta da je nisu odveli u Suboticu, grad kojk be krajem 19. veka bio 4puta veci nego BG. Tamo bi bar imala sta da vidi i bar bi se nagledala lepe arhitekture. Al' nece ni to jos dugo, eno i u SU jagnjece brigade ruse staro i dizu svoje stakleno-pvc-ovske zaostavstine...

Драган КНН

pre 3 godine

Ja сам србин и имам нешто "своје" да је разувјерим у погрешном мишљењу !

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@BGD MISTER

Slično mislim. Ovo mi odaje utisak kao da iz nje govori neka gorčina/frustracija povodom iskustva dok je bila u Srbiji. Ovako je po nama 2016. javno opleo i Majkl Vederli nakon što je sa ženom (Srpkinjom) bio u Beogradu. Onda sam od nekog našeg lika koji je upoznao Vederlija u Sloveniji čuo da je tokom boravka ovde sa ženom navodno startovao neku Srpkinju i da ga je ona oterala u tri ****.

Istinaa

pre 3 godine

Slazem se sa njenim misljenjem.Nazalost u Srbiji kad se izuzme
Beograd nema sta da se prezentuje. Kao neka drzava iz treceg
svega. To nam je u poslednjih 50g centralizacija donela.

Kijamet hanuma

pre 3 godine

Olsen je bežala sa časova istorije, inače bi naučila da je njena Amerika nastala od evropskih probisveta, kriminalaca, u znoju i bolu afričkih robova i krvi genocida nad strarosedeocima Indijancima.
Istorija za sramotu.

moram da se saglasim

pre 3 godine

 "... u kojima su joj poručivali da treba da se vrati u školu i pročita udžbenike iz istorije..."

Koje udzebenike istorije??
Ja ih imam nekoliko.
Imam one pisane 1973, one pisane 84-te, 89-te, 92-ge, 96-te, pa do ovih iz 2000-tih.

I verujte mi. Citajuci svaki od fih udzbenika, kao da cutam o nekoj drugoj zemlji... Ni jedan ne lici na drugi.

Kad mi, koji smo rodjeni i odrasli ovde ne znamo sta je tacno iz "nase" istorije, kako ce ona znati, koja Srbiju ne zna ni na karti naci...

EU Citizen

pre 3 godine

Nisu džabe glumci nekada bili najniža klasa ljudi koja se nije smela ni sahranjivati sa ostalim ljudima. Doći će opet to vreme i krajnje je vreme :))

Kingston

pre 3 godine

Nije ništa pogrešila ali pored Srbije generalno ceo Balkan (izuzev Grčke) nema ništa svoje niti bilo kakvu značajnu istoriju. Srbi bili pod turcima, izgubili svoj kompletan identitet odavno kao i svoju veru (paganizam)...

dario

pre 3 godine

Starija taraba na ogradi moga prađeda nego njena država...
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 5. april 2021 15:55

Nisam znao da si metuzalem od 200 godina. Hahahaha...

Ćuk

pre 3 godine

Odlično, znači nema šanse da smo mi krivi za 1. svetski rat, Srebrenicu,... i sve ono što nam njeni "istoričari" pakuju... Samo se pozovite na "Skarletnu vešticu" (najveći domet dotične) i ona će im sve objasniti.

gevara

pre 3 godine

Istina boli a bas vam je pokazala mesto gde vam je, iako mi vam to kazemo godinama unazad tako da ..... urazumite se vec jednom da je ovo sve ilirsko

rai

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.
(Dragan, 5. april 2021 18:

Njeno misljenje je da niko ne treba da ide tamo? Da, to jeste uvredljivo.

Filiip

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?

Djedaj

pre 3 godine

Djevojka nista nije lose rekla, rekao bih da poznaje stanje bolje od velike vecine botova. Da ne bi Crne Gore da opere sramotnu Srpsku istoriju pod Turcima, jos bi bilo gore.

ISKRENO

pre 3 godine

Sta je vam ljudi pa Srbija je Drzava posle Nezavisnosti Crne Gore,nije 13 nego 15 godina. Istina je da Srbi su dosli u Blaan u 7-mom Veku,To lepo pise i Jovan Cvijic.

dragan

pre 3 godine

Glupa si. Jedna naša Crkva postoji duže nego tvoja država.
(The_Dejan, 5. april 2021 15:51)
Ti baš ne poznaješ istoriju. Jelen pivo je starije od njene države. Srpska crkva je stara 800 godina. Nedavno so slavili jubilej.

Djole

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...

C i n i k

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!
(Kupac diplome, 05. april 2021 17:30)


Ti izgleda nisi kupio samo diplomu ngo i identitet, ako ti je mrska SRB ntrba da zivis u SRB to je postenije ngo da se glupiras po komentarima..

Mister X

pre 3 godine

Samo pogledati UNESCO u listu materijalne i nematerijalne baštine u Srbiji i sve je jasno koliko je Srbija bogata. Romulijana, Sopoćani, Studenica, najveća ravničarska tvrdjava u Evropi, Smederevo, Golubac, Stari Ras, Gračanica, Dečani, Beli andjeo iz Mileševe, Petrovaradin, prašume Kučaja, Najveća klisura u Evropi, Djerdap, slapovi Sopotnice, Ravanica, Niška i Petrovaradinska tvrdjava, Maglič, Viminacijum, Sirmijum, najstarije arheološko nalazište u Evropi, Lepenski Vir, Palić, Kanjon Uvca, Stara planina, Kopaonik, Djavolja varoš, meandri zapadne Morave, pećine južnih Karpata, Ćele kula, Vranje, Utvrdjenje Manasije Pirotski ćilim, Stećci, kanjon Drine,Palić, Sombor itd, itd...
I što je najvažnije najveći deo kulturne baštine je Srbija stvorila.

Barbara

pre 3 godine

kosovo postoji kao "drzava" 13 godina, verovatno je to negde procitala ili pricala s nekim albancem, pa joj se u glavi svasta pomesalo.

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Јад и чемер...... Глумице и певаљке посташе моралне верикале!!!
Треба да нестанемо!

Olja

pre 3 godine

petokoronas@

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.

Biznis

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...
(Djole, 05. april 2021 16:25)


Da ovaj gore jeste sovinista, stalno se javlja sa izlivima mrznje prema SRB, njima su ovakvi textovi hrana za dusu, ali, taj manijak nije iz SRB on je komsija - ujka...

sasha

pre 3 godine

To je to kad se neko pravi pametan pa ispadne glup. Ako nesto ne znas onda bolji cuti i ne pricaj o tome. Mene bi sad bilo sramota i da izadjem iz kuce.

Starac Fočo

pre 3 godine

Naravno da je pogrešila, ali sudeći po onom što današnja Srbija pokazuje i čime se diči - nije čudo da joj je utisak takav.

Dragan

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.

Mister No

pre 3 godine

Srbija je po ko zna koji put samo povratila državnost odnosno samostalnost od 2006. 88 godina pod okriljem Jugoslavije nije mali period. Ali je za ponos kako su naši preci uspeli da opstanu i sačuvaju identitet vekovima ranije pod Turcima.

Никола87

pre 3 godine

Србија је имала лошу срећу са својом историјом, и пре Турака (малтретирања пре-немањићке Србије од стране Бугара, Ромеја, Франака). И, бар условно, сама та наша вишевековна трагедија је један невидљив али врло значајан и достојанствен историјски споменик. То је сведочанство да смо, мада мали и слаби као држава, скоро увек говорили "не" силама далеко моћнијим од нас.

Опет, и оно што смо у тим еонима патње ипак успели да направимо је бесконачно вредно управо због околности у којима је настало. Американци су могли да подигну десет Храмова Светог Саве, а у те храмове не би било уткано оно нешто што смо ми уткали у свој ХСС.

sarkazam

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)
Jel Vam sad lakše? Neka ste Vi nama objasnili. Evo ja večeras nebum mogao spavati jer ste mi rekli "istinu".

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Ja kad sam bivšoj koja je Norvežanka rekao da sam Srbin, ona je mislila da sam iz Sirije i da sam Sirijac. A maltene u Evropi su nam tu, toliko ide njihovo neznanje. Ne treba ni očekivati da Ameri nešto znaju kad postoje tek 300 godina. Oni ni svoju istoriju ne znaju, a baš oni su "nastali" na tuđoj zemlji i istoriji.

Ljubo

pre 3 godine

Sa čime se pametan stidi budala se ponosi.Bolje da je usta ostavila zatvorena niko onda ne bi znao da je glupa.I ovi neki od komentatora kojima je normalno što ova ne zna kada je nastala Srbija treba da vas je sramota ali na žalost velika većina takvih debila živi u Srbiji.Srbija nije samo Novak Đoković(mada je on jedan od najvećih i najpoznatijih Srba)već Srbija ima bogatu istoriju i velike ličnosti od sportista,glumaca,pevača pa sve do velikih naučnika,pisaca,vojskovođa i mnogih drugih.Jedina mrlja Srbije i Srbskoga naroda to su političari koji su nas unazadili 100 godina.

Julius Caesar

pre 3 godine

Jel ona prica o kosovu ili o srbiji bad sam zbunjen lol? Uzas dobro dosli u vek socialnih mreza gde razno razni mogu da pricaju svasta.. lol

Balkan Boy

pre 3 godine

Dusanov zakonik iz XIV veka je drugi po redu ustav u Evropi posle Magna Carta Libertatum. U to vreme Amerika je bila prerija kojom su slobodno trcali bizoni. Gospodjica je pokazala takav nivo obrazovanja da bi XIV vek verovatno tumacila kao "eks-aj-vi".

kele®

pre 3 godine

(Pa, 05. april 2021 18:14)
Smederevska kula, Ćele kula Niš, Petrovaradinska tvrđava, Golubac (đerdapska klisura), Viminacium, dvorac Fantast...

Green

pre 3 godine

Шта она зна сирота... Чуј, Американка и европска цивилизација и култура... Заувек ће остати заробљени у оквирима своје холивуд "културе" и ријалитија... Неинформисана, суштински необразована чим је у стању да покаже овакво незнање... Примитивизам и злоба су очигледни, тако да их не треба пуно коментарисати...

Beni

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.

Kupac diplome

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!

Kancelar i ja

pre 3 godine

Neću ni da gledam komentare. Vidim da ih ima 130 komada, ali ne zanima me, a još manje me zanima šta neka Elizabet Olson (nikad čuo) misli o našoj zemlji. Potpuno mi je svejedno da li nas hvali ili kudi. Ništa nebitnije na svetu od toga ne postoji.

darmar

pre 3 godine

Eee tako to biva kad zatvoriš sve kafane otvoriš butike i mekdonalddse....kad hoćeš da ličiš na svet a ne na sebe ,dobiješ ovo...i biće toga sve više ako se budemo “razvijali bez smisla za identitet...

комша

pre 3 godine

Па кад видим какво нам је државно уређење заостало, народ необразован, економија јадна и бедна, стварно изгледа као да смо јуче почели да живимо самостално.

Veliki brat

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 5. april 2021 18:51)


Ne, nije bitan! A nije ni Tesla!
Ti kad odeš negde na Zapad, da li te ubijaju i dave njihovim sportistima i naučnicima, zato što ne znaju ništa pametno da kažu o svom gradu ili državi, ne znaju istoriju, ne znaju 3 važna datuma, ne znaju kada se njihov grad prvi put pominje u istoriji, ne znaju kako je menjao ime... Ali, da se hvališ Đokovićem i Teslom, dovoljne su i dve vijuge u glavi, ne treba biti ni načitan niti inteligentan.


Na primer, kad odeš u Nemačku, da li te nemci zapitkuju da li si čuo za Borisa Bekera, Štefi Graf, da li si čitao Getea, da li si čuo za Maks Planka, Hajzenberga, Lajbnica... Kompozitore klasične muzike i pisce da ne pominjem.


Kako to da ovi u Srbiji nikad ne pitaju strance da li su čuli za Pupina ili Milankovića, nego se stalno hvataju za Teslu koji je bio pronalazač, a ne naučnik?
A kad su u pitanju amerikanci, više njih je čulo za Divca i Stojakovića nego za Đokovića.

masterklas

pre 3 godine

Ova bre pomešala Srbiju sa Kosovom izgleda, upravo za njih važi sve ovo, njihova "država" postoji od 2008., dakle 13 godina... I ništa svoje nemaju već otimaju tuđe tj. srpsko

Karakondžula

pre 3 godine

... jel može neko iz dijaspore da joj pošalje neku monografiju o Srbiji? Tek onako, možda žena i prelista... samo joj nemojte slati neko teško štivo, neće čitati...

Miro Split

pre 3 godine

Elizabet Olsen je upravu, od srbije je cak kosovo i BiH starie a da nepricamo o grckoj, turskoj, albaniji, sloveniji, hrvatskoj i bugarskoj. ove regionalne lige trebaju mjenjati u ´Elizabet Olsen Cup´.

Tina

pre 3 godine

Ja sam morala da pretrazim internet da vidim ko je ova glumica i jos uvek mi njeno ime ne govori puno. Ne znam zasto uvek pravimo “galamu” kad neko ne bitan izjavu nesto sto nam se bas ne svidja da cujemo. Mozes misliti sta ona kaze. Umesto da se bavimo time, zasto se ne bavimo promovisanjem nasih vrednosti?

Dubioza

pre 3 godine

Kako vas pale, a to rečeno 2015. godine. 6 godina niko nije ništa primetio i sada odjednom kao ijaaaao šta nam je rekla. Nebitna glumica, one dve male sestre što su nekad bile slatke u filmovima za decu sada su sprdnja u Americi. Ne razumem zašto bi ona mogla nekoga da uvredi.

Xl

pre 3 godine

Eh da je ostala malo duze bila bi od nje srpska snajka i pevala bi ona "Amerika Amerika zemlja velika ali metar moga sela Amerika cela" ovako ko joj je kriv ne zna sta je propustila

Objavite_komentar

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од другih

U pravu si. Kako ona da zna kad mi ne znamo. Još uvek učimo nemačku verziju istorije da smo došli u 7 veku na ove teritorije koje su naše oduvek. A stizali smo do Indije i Kine. Pročitati Miloša S. Milojevića - Zabranjena istorija Srba.

Ivan

pre 3 godine

Ne verujem da neko moze da bude ovoliko glup, ako nije zlonameran. Vecina naroda u evropi uz neke izuzetke poput ovih bivsih jugoslovenskih i albanije, su starosedeoci u evropi.

ketiS

pre 3 godine

Ova izjava vise govori o njoj no o Srbiji. Medjutim, zanimljivo je da takva izjava vazi za sve druge ex-YU zemlje, a ne za Srbiju. Stice se utisak da se radi o smisljenoj provokaciji.

joj

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

Namerno smo preskocili deo oko prvog svetskog rata vidim... Zanimljivo

Dejan

pre 3 godine

Generalno, ismevanje država i naroda nije dobro. Svaka država i svaki narod zalužuju poštovanje. Taj ispad je izraz krajnje nekulture i zlobe.

bora

pre 3 godine

Možda joj je neko na tarzan-engleskom objašnjavao kako smo obnovili samostalnost kada se raspala poslednja federacija s Crnom Gorom. Ne treba se previše uzbuđivati stvarno. Ako ćemo iskreno, ima šta da se poradi u našoj zemlji od deponija, preko kulture saobraćaja, infrasrukture i tako dalje. Budimo realni. Srbija jeste lepa zemlja ali bi smo mi mogli lepše da je tretiramo i te kako. Mogu neki delovi Srbije da liče na Toskanu ali uz divlju granju i divlje deponije to trenutno nije slučaj, nemojmo se previše zavaravati.

Ante

pre 3 godine

Elizabeth ima pravo na vlastito mišljenje. Neko će se složiti, neko neće, to je demokroacija, dopustite da vas kritiziramo na pozitivan način.

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Njena izjava je još jedan dokaz da kad dođete u iskušenje da govorite o nečemu što ne poznajete dobro treba da se setite one narodne: "Zlatna je svaka (reč) koja ostane (neizgovorena)!"

expert

pre 3 godine

Koliko ja vidim, izvučeno iz konteksta i pogrešno razumeno. Tačno je da nemamo ništa autentično svoje, od hrane do muzike sve je uvezeno odnekud.

Postujmo Srbiju

pre 3 godine

Zivela sam u inostranstvu, nebrojeno puta sam cula nase iseljenike da u stranom drustvu govore lose o Srbiji, zasto onda kriviti Elisabeth Olsen?! Sve sto je Olsenova rekla, cula je od lokalnog osoblja na snimanju filma, mogu da se kladim u to. A onda je izasla “u grad” videla svu necistocu, neuredjenost i zapustenost i utisak je bio formiran. A za ovih 13 godna, pa Republika Srbija postoji od 2006. i ni tu nije pogresila. Uostalom, problem I nije u tamo nekoj glumici i stavovima koje iznosi, vec u tome kako se mi odnosimo prema sopstvenoj drzavi - “Srbistanu” ili kako joj vec “tepamo”.

Tirana

pre 3 godine

Kad pomislim da ovakve budale imaju u rukama sudbinu Albanaca i Srba, kakva katastrofa, Balkan je siromašniji, ali za opštu kulturu su mnogo ispred ovih „razvijenih“

milan

pre 3 godine

Realno ovde kad ti neko dodje sa strane i nemaš šta da mu pokažeš, Kelemegdan, neki manastir I to je to.
Ostatak strokav, kese i djubre na sve strane, blato. Da Golubac su malo sredili. Ko god je putovao malo zna da prirode ima svuda, čak i mnogo lepše. Treba videti šta su ljudi napravili a u srbiji toga nema mnogo. Dunav pun fekalija Morava puna flaša. Mnogo smo bre prljavi i nemani i bahati.
Nesto se lozimo kao ima neki duh ovde, gluposti. Realno hrana nam je ista kao i svugde na balkanu. Sta reci kad su nama splavovi atrakcija, u nemackoj bi ih sklonili za odmah. Mi smo interensntno samo mladim muškarcima bez mnogo para kao sex destinacija.

Los Angeles

pre 3 godine

Pa realno dotična je izjavila generalnu izjavu koja samo opisuje status u kome se danas nalazi Srbija i uvažavanje koje ista ima u svetu. Da su je pitali za Belgiju, bila bi pozitivna, iako o njima zna i manje nego o Srbiji. Isto mozete da ocekujete i od nasih javnog licnosti kada ih pitate o npr Kazahstanu, ili Turkmenistanu. U opkladu da bi preko pola njih reklo da ta drzava sve sto ima treba da zahvali SSSR sovjetima, i da su im obi doneli sve, i da pre njih nisu ni postojali.

Kum Žoržo

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 05. april 2021 18:51)

Na žalost nemaju. Verovali ili ne ali dosta ljudi ne zna za Djokovića u Americi. Znaju oni koji prate tenis, ostali nemaju pojma.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Ona je idiot ali naša pljuvačina po SVIM Amerima nije fer prema Džonatanu Džeksonu, Steli Džatras, Dajani Džonston, puk. Džonu Kapelu i drugim ljudima odatle kojima smo značili ili im značimo. Svugde ima i dobrih i loših ljudi. Tako je i kod nas.

Arch Enemy

pre 3 godine

Sigurno pokupila novac od naroda u dijaspori koji se samoproglasio u Holiday In Hotelu u Sarajevu 1993., da ovo izjavi, gotovo dam siguran u ovo !

Алекса

pre 3 godine

Седим у Копру 2018. у старом граду у пивници, поред нас Амер и Ирац. И креће прича о Србима. Бучни, неваспитани, хомофоби. Ми пијемо пиво а он се дерња ту поред нас. Рођаци његове жене су му дали кола, и кућу и он је тако обилазио Србију, мувао је неку глумицу која има сјајне boobs, али нема појма шта је лични простор, и хомофоб је, она је нешто повисила тон, и није скапирала да је то лоше и он је одустао од мувања Генерално смо гласни превише и земља је лепа али Срби су некултурни.

Ја после пола сата времена његовог дерњања како су Срби лоши устанем, приђем и извиним се што смо ми Срби такви и замолим га да мало тише прича јер не можемо да разговарамо за суседним столом...кисели осмех, извињење....

Прошле године вест на б92, амерички глумац Мајкл нешто ожењен Српкињом обилази Србију, одушевљен је, видим слику, лик из Копра...

Džoni

pre 3 godine

Znaš li ti nesrećo jedna da su Srbi najstariji narod! Dok su Nemci i Englezi rukama jeli, Srbi su lepo viljušku pa boc...
(Džoni, 05. april 2021 15:54)

Viljuška, film, Manda...

Fantom

pre 3 godine

Srbija u poredjenju sa Italijom, Grckom, Hrvatskom, Bosnom nema sta puno da ponudi strancima. Nocni zivot Beograda je patetican a crkve i manastiri nisu turisticke atrakcije. A sve drugo lupa jer nema pojma niti je interesuje Srbija.

Kosovar

pre 3 godine

Albanac sam, rodom sa Kosova. Naši ljudi bi rekli nije važno šta je rečeno, nego, ko je rekao. Suvišno je ovo komentirati. Kada sam gledao dokumentarac srpske televizije, snimljen u SAD-u u kojem opisuju naselja koja se nazivaju Belgrade, ujedno pitaju stanovnike tih gradića da li poznaju onaj veliki i pravi Belgrad, po njihovim odgovorima mi je bilo sve jasno. Oni jesu nacija biznisa i kapitala, tamo je sve fokusirano na to, stvaranje profi kadra za svaku oblast, makar bio to i majstor za pice. Ostalo, generalno, veoma limitirano.U jednu ruku, to im i pojednostavljuje život.

srdja cg

pre 3 godine

Realno zena je u pravu,ako nije demantujte je. Samo bez uvreda jer onaj ko to radi pokazuje samo svoju slabost nista vise. A vi ste prvi ti koji negiraju druge ajde sad zena vam je zadala domaci zadatak,ja iskreno ne znam da ima nesto da je izvorno srpsko a da je to nesto sa cime se mozete pohvaliti stvarno ne mogu da se sjetim, ne kazem da u Srbiji nema nista lijepo i zanimljivo daleko od toga..

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ja se ne vredjam kad neko pjuje po Srbiji, niti se nesto preterano radujem kad je neko hvali. A osobe koje ce na osnovu svojih utisaka o zemlji odakle dolazim (pozitivnih ili negativnih) da donose sud o meni licno gledan da zaobidjem.

zzz

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.
(my way, 5. april 2021 22:33)

1. netacno, bilo je prekida, cak i ako u te prekide ne racunamo Jugoslaviju. Svejedno (i manje bitno) SAD su starija zemlja od Srbije.
2. tacno
3. netacno totalno. To sto su na tlu danasnje Srbije pronadjeni jedni od najstarijih evropskih naselja nema apsolutno nikakve veze sa narodima koji su sloveni zamenili kad su dosli (tako da tek nema veze sa srbijom ili "srbima"). Svakako nije u pitanju civilizacija, jer civilizacija pretpostavlja i upotrebu pisma, sto ovde nije slucaj. To sve ne umanjuje znacaj vincanske kulture, niti najmanje, al jednostavno nema nikakve veze sa nama osim sto smo mi sada odgovorni da bastinimo i cuvamo taj lokalitet (koji je izmesten).
4. slazem se.
5. razumeces kad posetis malo vise zemalja pa pogledas srbiju svezim ocima. Sve razvaljeno, prljavo, zapusteno i neiskorisceno na svakom koraku.

ivanf

pre 3 godine

Svatko ima pravo na svoje misljenje, tako i navedena osoba. Ne znam sto se bunite, onako ste bili protiv raspada Yugoslavije. Stoga ne vidim da je nesto i lagala opcenito.

Djole_Kg

pre 3 godine

Ne razumem potrebu za davanjem ovolikog značaja izjave ove nepopularne glumice. Većina Amerikanaca ne zna na mapi da pronađe nijednu evropsku zemlju a kamoli nešto o njenoj istoriji. Njihova najznačajnija istorijska građevina je iz 18. veka u Filadelfiji gde je potpisana deklaracija o nezavisnosti, naše istorijske spomenike i koliko su stariji nema potrebe ni da komentarišem.

zoran

pre 3 godine

-Elizabet Olson pravi primer lepa zena glupa zena.... Ona je lepa ali a ne dominantno lepa i u Srbiji od nje ima mnogo lepsih.
- Slabo se uči istorija u Americi, istorija evrope....inače Srbija je po postojanju starija od Amerike.
- Inače srbin je bio taj sto je osvetlio ameriku a zna ona to odlično sve....
-Međutim ovde se radi o nečem drugom o revansizmu ocigledno je neki srbin zaveo i sada je cinicna.

Бане

pre 3 godine

Објективно гледано, уопште своје не само да не поштујемо, већ, једноставно... као да се срамимо сопственог, сопствене шајкаче, опанака, СОПСТВЕНОГ СЕЛА, људи који одатле потичу...

Увек смо више бринули о заједници са другим југо народима него што смо гледали да се усредсредимо на сопствену територију...

За све живо бринемо сем за неке НАЈЕЛЕМЕНТАРНИЈЕ ствари и вредности, људе који су нас задужили олако заборављамо (да не говорим што смо МНОГЕ од њих издали), због личног интереса сопствене идеале смо у стању да продамо, кад нас неко вређа и понижава УОПШТЕ не знамо за самопоштовање, већ као да зовемо/прижељкујемо да нам опет то раде...

Државност једва да смо ДОБИЛИ, а не повратили... и то вољом грађана ЦГ, тек толико и постојимо као држава, непуних 15 година, тако да...

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

@ISKRENO
Sta cemo reci za starosedeoce Istocne Srbije Vlaha!? Koliko je poznato tu su bili jos pre naseljavanje Slovena. Prihvatili su Pravoslavlje zajedno sa Srbima i borili se zajedno.

Bumerang

pre 3 godine

Trebalo je Liz da poseti neko od etno sela, da vidi manastire, banje, vodenice potocare, autenticno pokucstvo, cilime i slamarice, ognjista, sve sacuvano od davnina, pa da onda kaze "Oni nemaju nista svoje".

A to da je sadasnja drzava Srbija mlada drzava, to stoji. Doduse ne 13 vec 15 godina. Stoji takodje da imamo dosta toga nasledjenog iz doba Turaka i Austrougara. Narocito u arhitekturi, gastronomiji, donekle u muzici. Ali ne vidim tu nista lose. To je karakteristicno skoro za sve narode drzave u svetu.

Sve zakržljalo u pamet, odalo se binarnom kodu, pa je degradacija "prirodni" sled...

pre 3 godine

(mr, 5. april 2021 15:50)

Lingvista, malo da se obrazuješ pa onda u kafanu i na portale.

Sa tim znanjem kojim imaš u kafani bi dobio šut u guzicu i jedino što bi popio je burek, a na protalima nažalost ti dozvoljavaju da "zračiš" i brukaš se pred Bogom.

Raspitaj se za početak o tisućljetnjem turskom jeziku... postoji li kao takav SUŠTINSKI!

Nisu turske reči i jezik od nekog tzv. turskog nastali... imaju malo drugačije korene.

Tek par jezika su drevni, ovo ostalo je sprdnja.

Kao i tek par naroda što imaš, a nacije su sprdnja...

Zato kafane više i nema ko da posećuje, samo kaldionice...

Car

pre 3 godine

Hahahahahaha, pa samo crkve i manastiri su nam stariji od cele vase drzave 😅
Ovo mi je presmesno kad ovakve glumicice krenu da daju izjave

Ma Las Vegas i Holivud - to je ta jeftina američka škola

pre 3 godine

Meni je ona baš slatka. Upravo potvrđuje tu uskogrudost, ograničenost i neobrazovanost Amerikanaca.
Podseti me i na neku glupu američku manekenku koja je, kad su je pitali kako joj se dopada Pariz - kao iz topa odgovorila - tamo je sve staro i ružno, kako ljudi mogu tamo da žive.

Dunja

pre 3 godine

Najpametnije je da bojkotujemo filmove svih koji nas pljuju, pa i ove poluanonimne ,,glumice'', mada dotična jedva da je išta i snimila, a ima trideset i kusur godina.

Nenad51

pre 3 godine

da ima osnovnu skolu znala bi bar nesto
pa posto nema ni mali odmor sta joj ostaje vec porno industrija i tu nije glumica vec akter Sta reci kad ce ona da sazna da Srbija postoji pre amerike koliko nebitno

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?
(Filiip, 5. april 2021 16:52)
--------
Ostalo Vam je samo da "PRSNETE" od zlobe, pakosti i mržnje prema Srbima?! Da li bi mi Srbi trebali da se stidimo zbog toga što smo imali jednu od najstarijih država u ovom delu sveta, što je naša vlastela jela zlatnim kašikama i viljuškama i što imamo tri kalendara?! Da li mi treba da osećamo krivicu zato što u Englezi i Nemci živeli zajedno sa stokom u istoj prostoriji i jeli hranu rukama?! Šta ste hteli ovim komentarom? Možda da se zbog onih koji su; poput svinja jeli golim rukama, odreknemo svoje bogate prošlosti?

Gadna zemlja

pre 3 godine

Ja sam zaprepašćen koliko su Srbi snishodljivi, ponizni, prema toj državi narodu SAD. To je jedan polupismen naroda od kojih 80% je neobrazovano i glu...ali su zato mlatili po Srbiji i u II sv ratu a i 99tih prošlog veka. Na hiljasde nedužnih ljudi je pobijeno ali zato ko ludi jure ka njoj i lepe se ko bezglave muve na tu samoživu zemlju I ne samo kod nas, pobili su širom sveta više stotina miliona ljudi i dalje ubijaju i u budućnosti. Bio, video više puta i jako se razočarao, daleko im kuća bila!

Ante

pre 3 godine

Auuuu.... Šta napriča ova...
Jeste da bi meni ko Hrvatu ovo dobro došlo da malo trolujem i kažem kako je ova u tjedan dana vidjela ono što mi tvrdimo godinama, ali, budimo realni, i ruganje na stranu, o čemu ova priča, kako je nije briga da se ovako sramoti, i to još javno...
Gospodjo. Evropa je civilizacija bila dok vi još niste ni znali da postoji ta zemlja po kojoj hodate. U Evropi se ratovalo, i osvajalo jedni druge. Ništa to nije tuđe. Sve je to naše nasljeđe i bogatstvo. Vi ste gospodjo, i došli iz Evrope. Vašom logikom, vi ste i sad na tuđem. Srbi su onda po vašoj logici, 13 godina tek svoji, al barem su izbacili tuđine iz svoje zemlje.
A vas još nisu.
Drugi put glumi da ti je pokvaren mikrofon. Glumica si, ne bi trebalo bit teško.

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Njenu uliu ocigledno jeste zaoblazio skolski autobus, posledice te traume su i te kako vidljive, nemojte joj zameriti.

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Tako je, ne treba pridavati uopste neku paznju. Njena izjava dovoljno govori o njoj i njenom obrazovanju i elementarnom znanju, tako da...

Bez obraza i bez pogleda u ogledalo

pre 3 godine

Pa Novi Beograd i sva industrija vam SFRJ odnosno Titova, a muzika i hrana vam iz Azije. Šta je tu vaše?
(Godra PG, 6. april 2021 10:32)

A vi ste posezali u sopstveni džep kad vam je zemljotres razrušio primorje. Bili ste jedna od nerazvijenih republika za koju se izdvajalo iz zajedničke kase a sad izigravate nekakav Las Vegas. Mi jedemo hranu iz Azije, a vi samo kavijar i suši. Važi.

Gujin Češalj

pre 3 godine

Mene me više brine ono kolo od pre neko veče i ono ruglo u studentskom gradu od sinoć. Ustvari ne brine me to, već me brine izostanak teških represivnih mera povodom toga.

istorija

pre 3 godine

Kao samostalna priznata drzava postojilmio od Berlinskog kongresa 1878 do 1918 pa od 2007-?.Ljudi to su cinjenice.Ne ulazim u postojanje i samostalnost pre pada pod vlast Turske.

Dragan

pre 3 godine

Snimala u Beogradu "In Secret" 2013 godine. Zato kaže 13 godina. Ili misli ili joj neko rekao da Srbija postoji tek od 2000 godine.
Zašto je dala ovakve izjave mogu samo da pretpostavim.
U svakom slučaju, mnogo glupo, neodgovorno i detinjasto.

rai

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko

Ekspertu, Srbija je kao nezavisna drzava postojala jos u srednjem veku. Jel i starost Hrvatske racunas od 1991. ili od kad je prvi put nastala? Srbija nije nastala 1878. nego joj je tad priznata nezavisnost na medjunarodnom planu i nemoj molim te ti da nas ucis nasoj istoriji kad ocigledno da nista ne znas i proizvoljno tumacis stvari kako to tebi odgovara. Malo procitaj nesto o srpskim ustancima i srpskoj revoluciji kad je pocela i kako je tekla.
I ako su u prvoj Jugoslaviji sve republike bile stopljene, od 1945. ponovo je postojala republika Srbija koja je bila konstituens svih drzava koje su postojale sve do 2006. Nije Srbija tad nastala nego je obnovila samostalnost. Ne razumes neke osnovne koncepte a dajes sebi za pravo da komentarises.

I pomalo turskog

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

Jedino što boli ovdje je nepismenost kojom se svi oni koji tako razmišljaju, čini se, odlikuju. Nego zanimljiva mi je ta opsesija Hrvatima koji zapravo i nisu tema ovog teksta, trebalo bi se i zapitati zašto. Na kraju i nick "Sabahudin", dovoljno govori o podsvjesnom saznanju autora komentara ko potječe od koga. Čini mi se da neki zaboravljaju kako prolaze agresivci koji bi uzimali sto je tuđe.
P. S. Ad 2., nekako mi se čini da ti pricaš iskrivljenom varijantom srpskog jezika.

Tako

pre 3 godine

ha ha ha ... liči mi na interpretaciju nekog šiptarskog novinara klošara.... ili Hrvata... u svakom slučaju je toliko imbecilno da je cool.

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Ha, ha, ha. Evo sad čovek u jutarnjem lepo reče da je nju, takođe glumac, ostavio 2014. godine radi Srpkinje, pa možda sad znamo za njene motive.

tako je kako je

pre 3 godine

I dalje po ovim komentarima je vidljivo da Srbi očajnički žele da budu braća sa Hrvatima,sačuvaj me bože,što dalje od mene,inaće to i nije tema.

posmatracica

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

mozda je mislila na Hrvatsku.

Utin

pre 3 godine

#Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Zasto jedan? Jednostavno nije imala potrebe to da uci? Da li ti znas pet srpskih kraljeva gde su rodjeni po gradu? Da li bilo ko zna nesto o npr nebraski? Ne, i koga briga. Da li mi znamo nesto o evropi? Retko ko...

Sta ste je napali, pa ona je odrasla uz politiku milosevica

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Šta će jadna, vidi se da joj je inteligencija kao broj cipela. To je raslo u nekoj zabiti, učilo njihove debilne škole, glavna joj preokupacija u tinejdžerskom periodu bila pod koliko će klipana iz fudbalskog tima da legne, a njih posle zamenila raznim vajnstajnima i sličnim ološem, kojima je davala za uloge, a za 20 god će da ih tuži za silovanje. A i ko zna kako su joj objašnjavali ovdašnju istoriju, i kod nas ima mnogo onih koji misle da nismo postojali pre 2006., i da je ajvar albanski, prema akademičarki Dua Ljipi.

Aj Ćao

pre 3 godine

Ne ložite se, ponovo. Ovaj video je već "kružio" inernetom pre nekoliko godina.

Kada? Kako je u vezi sa filmom "In Secret", koji je prikazivan 2013. nije teško sračunati.

Djoka

pre 3 godine

I sad po kom hebenom osnovu ovo nije dovoljno za prijavu u SAD? Da je ovo rekla za neku zemlju Afrike ili jevrejsku zajednicu kako bi se provela??

statuskan

pre 3 godine

Američko školstvo je najgore na svetu, bez premca! Pri tom ne računam par odličnih koledža gde se i ne školuju njihova deca, čast izuzecima!

Washington

pre 3 godine

Ovakva drama od rečenice jedne (meni) potpuno nepoznate žene pokazuje da se pretvaramo u ozbiljnu provinciju.
(Dejan, 5. april 2021 17:04)

Pa to ti je sad moda da se uvredis.

Milos

pre 3 godine

Dotična glumica ima pravo. Šta to ima zanimljivo da se vidi u Srbiji. 80% stanovništva Srbije su totalne seljacine, bez zuba i ikakve kulture. Živela je tu i videla je sve, zna šta govori. I zašto se ljutite kada svi znate da je u pravu. To nije samo njeno mišljenje. Većina sveta ima takvo mišljenje o Srbima.

Inntal

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.
(Goran, 05. april 2021 18:38)

eto ti znas ali si opet dosao kod njih....pa sto pobogu ?

Bumerang

pre 3 godine

@Aleksa
Majkl Vederli. I nisam zacudjen. Taj je i javno u nekoj emisiji laprdao o Srbima. Nesto u stilu kako svi imamo dubok glas jer svi pusimo od 6-e godine. Smisao za humor level-pro, al' kad bi se zezali. ))

hypatija

pre 3 godine

Bez namere da vređam, ali ko je Elizabet Olsen ? Gde je ona glumila,ako je uopšte glumica ? Koji film, serija ? I šta radi onaj klimbavi ambasador Srbije u Americi ? Zašto ne reaguje ?

C i n i k

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC
(Jugosloven, 05. april 2021 16:20)


A sta je "naucnice" bila SRB recimo 2005?
El po Ustavu SCG pise da su se drzava SRB i drzava CG idruzile u federaciju?
Pise naravno, dakle drzava SRB tj republika SRB.
Kraljevina SRB donela Ustav 1834, 1918 je kraljevina SRB svoju drzavnost zrtvovala radi ujedinjenja u drzavu SHS, velika glupost i tragicna greska ali je to cinjenica.
Da nbih dalje u istoriju i Rasku i Zetaku oblast te caratvo SRB i cara Dusana misim da je dovoljno da vi sovinisti i mrzitelji SRB zapamtite da to sto je SRB svoju drzavnost udruzila sa drugima nnznaci gubitak izvorne drzavnosti.
Inace od kada po tebi postoiji ova Nemacka?
Ili recimo Italija?
Ili Poljska ?
Ili Albanija ?!

Marrssa

pre 3 godine

Sad cu vam reci....ma garant se zaljubila u nekog naseg domacina a ovaj je oladio i odradio ko kapislu jer su nase devojke ipak Boginje za ceo scet i sad ona ogorčsna nesto mitinguje.Pa sto nisi rodjena to odmah iznela o bama nego si sedela ovde 6 meseci i uzivala.....aj zdravo i daleki ti puti smesna glumice

Elsa

pre 3 godine

Glupača! Da te zanimalo pročitala bi ili prelistala knjigu istorije.
Šta si bre dolazila!?
Sve koje dovode u Srbiju neka im urade test opšte kulture i psihotest.
A da , i PCR🙃🙂

Sava

pre 2 godine

Svi vi Hrvati, Šiptari, Muslimani možete da nam, (da se lepo izrazim), pljunete pod prozor. Znate na šta mislim 😉.. A što se tiče glumice, to nije vredno ni komentarisati..

Milan

pre 3 godine

Auu a mi kao da znamo ave o svakoj drzavi i narodu, vodili smo crkvene knjige od postanja sveta pa naovamo, mnogo smo bitni prosecnom amerikancu pa prosto ne mogu bez nas, znaju sta im servira cnn kad treba vlada njihova da uradi nesto i toliko, eventualno zbog tesle i djokovica culi za srbiju... Lupila glupost pa sad se svi nesto vredjaju kao da mi ne vredjemo nikog, dozivela neko neprijatno iskustvo i toliko sad treba zbog nje da se nerviramo pored bitnijih stvari... Ali i ovi komentari mi vuljuskom oni ovim onim e pa tako ce i za 200 god da pricaju i oni, mi planirali na mars a oni se borili medju sobom ko u sta veruje i izgibose zbog toga ko je u pravu... Vreme ide i dinamicno je, nisam video da se sad nesto zvezdi mnogo isplati respekt uspeha iz proslosti, bitna je sadasnjost dok je proslost orijentir...

DeSpot

pre 3 godine

Pa ako je samo guglala onda je mogla da nadje da je Srbija osnovana 2006.
Realno do tada je zvana raznim imenima, kraljevina srbija, kraljevina shs, jugoslavija, scg, pa 2006 republika Srbija. Nije neko cudo da Olsenova ne zna srpsku istoriju vec da kaze sto je vidila na guglu. Ne znamo ni mi istoriju svih zemalja od po 8mil stanovnika... Cak bi neki i za sovjetske zemlje rekli da su nastale kada su se otcjepile od SSSR a zapravo su postojali kao narod i ranije.
Mrzi me da pisem velika slova :)

goranh

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

Znači postojali smo bar tih 500 godina, kao turska provincija, il se to ne računa, možda i Francuska postoji tek od 1945 pošto je bila pod okupacijom Nemaca dotle. Znaš li kome je Austrougarska objavila rat 1914. Ne reče jel Stefan Nemanja bio Bugarin il Hrvat, al priznaješ da je postojao, verovatno ne misliš na ovih 13 godina što ova guska priča. Šteta što ne možeš da pitaš Svetoga Savu šta je on bio i u kojem se manastiru zamonašio al čitaj malo, ne naše srpske pisce ima puno svetskih pa će ti postati jasno koliku si glupost napisao.

mr.wolf

pre 3 godine

Ma šta se ložite? Dobila kintu da to kaže (verovatno od albanskog lobija) Inače, čisto sumnjam da je čula za Srbiju.
(Don Alfonso, 05. april 2021 16:09)

Ma nije cula, samo je bila ovde da snima film.

Mija

pre 3 godine

Nije čudno što dala ovakav komentar.Došla u Srbiju bez predznanja o njoj jer uopšte Amerikanci u svetu važe za veoma neobrazovana nacija.Ako pogledaš statistiku čak i mnogo afirmisanijih glumaca ,većinom njih je sa osnovnom školom.Tako da šta je rekla neka....,ne treba uzimati za ozbiljno.Šta će možda i ona jadna voli više da zna,ali su joj to mogućnosti.

ketiS

pre 3 godine

@vrhunsko oko

Tvoje poredjenje je potpuno nesuvislo, jer je Jugoslavija bila s jedne strane ratni cilj drzave Srbije u prvom svetskom ratu, a s druge strane Juoslavija je bila i ostala najvisi domet i srpske i juznoslovenske drzavnosti. Drugim recima, Srbi su za razliku od vas Hrvata, tu drzavu dozivljavali kao svoju i potpuno svesno su svoju drzavnost, koja sustisnski datira, kada je novovekovno razdoblje u pitanju od 1830-e godine, "zrtvovali" Jugoslaviji. Prema tome, porediti Srbiju sa "novopecenim" drzavicama ex-YU prostora je najblaze receno, smesno. Jedini izuzetak je Crna Gora, ali je to vec druga tema.

new found land

pre 3 godine

Rodjen blizu tvrdjave koju je gradio srpski Despot Djuradj, i zaista nema sta da me odusevi u Americi u kojoj sve gradjeno bar 4 veka kasnije....

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Која је држава учествовала у Косовском боју? Које државе је Цар Душан био цар? Изгледа да ниси био на свим часовима "повијести".

mr

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

Велики мозак, мало те мржњица обузела па си тако променио целу светску историју. Не постоје дакле ни Кина, ни Египат, а УСА најстарија држава на свету. Било би лепо да нам објасниш како видиш бивше Србе и њихову историју, јел би могли барем они по теби да буду носиоци континуитета државности?

Ra

pre 3 godine

медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?
(Секула, 05. april 2021 23:04

zato što nikoga ne zanima nazadno pismo i komplikovan jezik razumljiv samo nama.

Jovan

pre 3 godine

Da je bila tri dana bilo bi sve pohvalno, ovako je bila dovoljno dugo. :)
Sad kad nagrnu internet isterivaci pravde. A mozda da pre toga procitaju Radoja Domanovica i "Razmisljanje jednog obicnog srpskog vola" https://www.juznevesti.com/komentar/Lektira-za-napredne-djake/Razmisljanje-jednog-obicnog-srpskog-vola.sr.html pa nek onda krenu u napad.

Srdjan

pre 3 godine

Kad jedna glupača da sebi za pravo da priča o istoriji! Nek joj neko objasni da su Srbi imali istoriju i kulturu vekovima pre nego što se Kolumbo uputio u pravcu Amerike!

Stanko

pre 3 godine

Жалосно, да ми коментаришемо некога ко нема појма , ни ко је она ни ко смо ми.

Dok

pre 3 godine

Bila devojka u Bg, jadna nije imala vremena od snimanja da se edukuje.Paralelno, snimala i film za odrasle, pomešala Srbiju i Švedsku(akcionu).

Pravi Valter

pre 3 godine

Evo razloga zasto je spomenik Stefanu Nemanji trebalo da bude veci.
Svaka reklama pa i negativna je reklama.
Bilo bi sramota da ova osoba o nama kaze nesto lepo, nek se zna ko su ljudi!
Hvala Aleksandru Karadjordjevicu sto nas je uvalio u Jugoslovensku ideju, da nije i ova mucenica bi znala, kako je govorio prof. Budimir, da nema ni jedne srpske reci mladje od 50 vekova.

RCZ

pre 3 godine

Popricajte sa nekim amerikancima , pa cete videti koji je to nivo spoznaja i znanja. To su ljudi koji misle da je svet poceo od njih. Gomila neznalica , neukih , neobazovanih. Da imate tek priliku da popricate po unutrasnjosti amerike jojjjjj. Pa za njih jos pije vode prica da americki vojnici po svetu brane njihovu slobodu. Kad se nasmejete do suza na to i pitate kako to ? oni se naljute . Jer ne znaju sta da vam odgovore.

catapa

pre 3 godine

Liz je prelepa glumica, koja je snimala film u Srbiji pre 10ak godina. U to vreme je bila prilično mlada i nezrela osoba koja je sa sobom vukla mnogo ličnih i porodičnih problema. Filmska ekipa iz Srbije koja je snimala film je pokazala visoku profesionalnost da zastiti i sačuva privatnost ove devojke tokom niza neprijatnih i tabloidnih scena koje je priredila ona i njena porodica. Tužno je, ali nije neobično, što je ličnu traumu koja joj se desila u Srbiji povezala sa našom zemljom, umesto sa odgovornim osobama...

Bananamen

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

A koliko postoji Nemacka? Italija?

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Хрвати да имају образа никад име Николе Тесле не би поменули. Побили су му пола фамилије, спалили све, минирали споменик у Госпићу. Који сада враћају. Па ако Тесла хрват онда је поп војвода Момчило Ђујић исто хрват.

nemke

pre 3 godine

ona u globalu gresi, voleo bih da cujem njene argumente mada donekle bih cak i mogao da de slozim sa njom: mi realno prisvajamo stvari kao svoje i ponosimo se a realno nisu nase cak ni imenom: npr svi zivi pijemo tursku kafu, sto se kulinarstva tice, vecina stvari kojim se mi dičimo realno nije nasa cak ni imenom tipa burek ( na turksom borek), ćevap je persisjskog porekla doneli nam turci, o muzici da i nepricam, sve sami turcizmi i pokradeni grcki melosi...jbg devojka je donekle i upravu, masa toga sto mi prisvajamo kao svoje i cime se ponosimo realno nije nase...a da je lupila 13 godina postojanja, to je vec budalastina ali poznata je pa daje sebi za pravo da lupeta...ko zna mozda je zajebo neki srbin pa je kivna :)

severnjak

pre 3 godine

Jel realno da i ovo komentarisu ujke. Mucenici. Srpsko carstvo je pre mnogo stotina godina bilo, kao i kraljevina, a pre toga ... ma nije vazno, veciti vazali poput vas to ne razumeju ;)... mitski kraljevi su vam realni koliko i Aragornov presto, najvece istorijsko dostignuce vam je sto ste nam se uvalili u kraljevinu. Pored Jasenovca, naravno, tu ste cak i izvorne naciste ostavili bez teksta.

Simon

pre 3 godine

Te tako generalizovane fore sa "Srbija postoji 13 godina, nemaju ništa svoje i pričaju u bioskopu..." može da prodaje samo i isklučivo osobama istih intelektualnih kapaciteta. To je samo jadno i ništa više a ni manje od toga. Tako da ne kapiram ovoliki publicitet dat toj nesrećnici.

Bgd

pre 3 godine

Sestro slatka, tebe je neko gadno obmanuo. Sigurno si mislila na tvorevinu "Republika Kosovo" ali oprostićemo ti lapsus zato što smo dobrog srca i imamo razumevanja kada se neko rodi sa hendikepom. Teret koji ti nosiš mnogo je veći od gluposti koju si izvalila.

Bajke su za nju misaona imenica tek i "pamet i lepotu" neka prodaje tu gde toga fali!

pre 3 godine

Došla u zemlju gde je svaka možda 10ta žena za nijansu manje lepa od nje, i gde su muškarci svaki pregrmeo po rat-dva i nosi (super)herojske priče na svojim plećima... pa jadna ne ume taj kompleks niže vrednosti koji je sačekao u nebeskoj srbiji, drugačije u sebi da presabere nego da se proda za dolare i jeftine političke sublimativne poruke.

Kao potparol Holivuda, gde je polovina u sajenotološkoj "crkvi", a druga polovina sledbenici Marine Abramović, a svi rade za farisejske dolare. I autohtoni su kao što je svaki gmo proizvod autohton.

Tisućljetna tzv. amerikanka, živi u svetu najki...

dalibor

pre 3 godine

Читајући овде коментаре, стичем утисак да је опште мишљење да смо велики и важни и да сви тако мисле.
Истина је заправо да ова глумица показује просек западног знања о нама.
А сами смо томе криви.
Запад нас доживљава као испрдак настао распадом СФРЈ.
И јесмо настали 2006 године, када нас је напустила и ЦГ.
Зато је важно да разговарамо о томе да је добро да Србија буде поново Монархија, што је одувек и једино била.
И тако најзад остваримо везу са дубином наше славне прошлости.
Овако заувек остајемо Сибирија, Србија... Нека тамо земља, настала на рушевинама комунизма.
И знам да ће сад сви хорски да потегну оно чувено ко да нам буде краљ, онај што не зна српски?
Што самом показује дубину комунистичког разваљивања и испирања мозга. Има Србија ко да буде краљ. Али није то важно.
Важно је да будемо препознати као Краљевина Србија.

Lepa Magnetova kci

pre 3 godine

Da, ma sve je tako evo i granici se sa Sokoviom. Devojka se unela u lik Vande Maksimov, verovatno misli i da Sokovia postoji. A i poznavanje istorije je nula, posto je film In Secret snimala 2013 godine, znaci 13 godina pre toga je 2000. Na sta je ona mislila i sama verovatno ne zna. No sta je briga, mlati lovu od Marvela i sa detaljima ovakve prirode se i ne bavi....

Cinique

pre 3 godine

Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)

Ono "neznam" sam već navikao, ali "također" i "amen" zajedno sa "gde" i "lepa" može samo kod onoga koji nije načisto da li je Hrvat, Srbin ili nešto između.

Ne brinem ja zbog onih koji nas blate, nego ovakvih koji nas brane. Možda nas ovi i blate zbog ovakvih kakvi nas brane?

Bojan

pre 3 godine

Za početak, možda ne bi bilo loše pomenuti da smo mi crkve gradili vekovima pre nego što je prvi hrišćanski misionar dolutao na sever Evrope, odakle je ona poreklom sudeći po prezimenu. Ameriku da ne pominjem. U kući mog pradete ima predmeta koji su stariji od te Amerike, ako se indijanci ne računaju.

Slaviša

pre 3 godine

Elizabet Olsen je glumica koja glumi Wandu Maximof (Scarlet Witch) u seriji Wandavision i u filmovima Avengers: Age of Ultron, Captian America: Civil War, Avengers: Infinity War i Avengers: End Game. Iako je dobra glumica nema pojma kako je Srbija nastala i kada. Nema pravo da priča o tome. Neki izvori govore da su srbi jedni od najstariji naroda na Zemlji. Nisam siguran da li je ovo istina jer nevjerujem da je ona bila u Srbiji. Ako je stvarno to rekla onda je prvo trebala da se upozna sa našom istorijom.

CATAPA

pre 3 godine

Preterala je za 13 godina. Srbija još nije država, verovatno nikada neće ni biti. Srbija je ostatak Jugoslavije, a još nije zvanična ruska gubernija, čemu teži najmanje od 1948. a i mnogo ranije, oduvek zapravo.

Srbija nikada kada je bila nezavisna nije bila nezavisna. Srbija je bila najbliže tome da bude nezavisna onda kada je bila u Jugoslaviji. Aleksandrovoj ili Titovoj, sasvim svejedno.

Ova naravno nema pojma ni o čemu, slučajno je u pravu. O tome da Srbija "povrati svoju državnost" je odlučilo 230 hiljada Crnogoraca. Da nisu, ovo ovde, ovo nešto bi se još uvek zvalo Jugoslavijom. A tim Crnogorcima, tim 230 hiljada šesto šezdeset jednome, nikada ni hvala nismo rekli. Ni tom jednom, ni jednom. Trebalo bi... kad bi ovo bila država. Valjda kad bude i hoćemo, ali verovatno "najbolje da nećemo".

Elizabet, nesrećo jedna, nemaš ti pojma... koliko si u pravu.

KG

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…
(Daniel, 5. april 2021 23:09)

Toliko ga obozavao da smo jedini narod koji bivseg predsednika isporucio Hagu, dok ostali narodi velicaju svoje ratne zlocince i kriminalce.

Kladovo

pre 3 godine

Sve je u pravu osim godina. Srbija postoji 15 godina. Državna zajednica Srbija i Crna Gora se raspala 2006. godine posle referenduma u CG.
Lepo nam je pokazala kakve su posledice bežanja od svog imena i istorije.
Pa vi sad trčite u naručje bratskih naroda i narodnosti.

Godra PG

pre 3 godine

Govorim ja Srbima atraktivni ste strancima otprilike ko Bjelorusija ili Moldavija,a oni ne vjeruju...misle da ih mrzim... Crna Gora,Hrvatska i Slovenija su jedine turističke destinacije ove regije. Tačka.

nebitan lik

pre 3 godine

Toliko mi je bila simpaticna i bas sam se lozio na nju, a ona ovako o nama. Iz ovoga se vidi da je neobrazovana i pomalo glupa. Bas je pala u mojim ocima, izgubila je jednog vernog simpatizera, ali koga uopste briga za mene.

Karakondžula

pre 3 godine

.. pođimo od imena i prezimena... Elizabet Olsen, , ptavo američko ime i prezime... Nadalje, ako sibi imaju "ić", a Nordijski narodi "Olsen", nije li to jedinstvenost? Dakle Gđo Olsen, slabo ste provodili slobodno vreme u Srbiji, niste obišli manastire, a niste se ni uputili u to kako stvari stoje sa osvajačima na Balkanu, tokom istorije... samo, ko ovo čita? Vikizi iz USA?

No1e

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Ne, ne i NE!
Najveća greška je ignorisati! Takvima na sav glas nabijati ovo na nos, od televizije koja je emitovala tražiti ograđivanje od ovog "intervjua" dok voditeljke koje su saučestvovale ukoriti zbog nedostatka elementarne kulture i podsmevanja!
Gde god je moguće reagovati!

A najgore je misliti: e, sada ću da prekrstim ruke, otvorim pivo i ignorišem je...
Zato smo tu gde jesmo.
Samo pitajte "komšije" i "susjede" kako bi oni...

bice da je to...

pre 3 godine

Ma pogresno smo razumeli...
Ili joj je decko neki odsrbljeni buzdovan ili se nije jadnica snasla dok je gostovala, a samo zeli decka srbina koji ce joj "pojasniti" istoriju, geografiju...i hemiju :D

Boba

pre 3 godine

Zašto je ova vesta u svim medijima? Bolje da umesto priglupe izjave nevažne glumice, napišete nešto o nekoj našoj istorijskoj ličnosti. Œokantno je koliko Srbi ne poznaju sopstvenu istoriju. Ovakvim člancima se samo širi defetizam među narodom.

Yugosloven

pre 3 godine

Netreba ignorisati !!!!!! Srbija je završila 90.godina tamo gde je završila baš zato što je ignorisala te priče protiv nje od pojedinih šarlatana u koje je neko poverovao i evo rezultata.demant odmah !!!!!!

Vlada

pre 3 godine

Amerikanci! Sta reci? Pa Gospodjica je inace pored toga sto je glumica,veliki poznavalac Evropske Arhelogije,Antropologije,Geografije a posebno Istorije? Rece Amer i ostade ziv! Ajde, mlada Damo ziva bila, velika porasla a narocito zdrava bila i Oskara dobila.Zivela Srbija cuvajte se i zdravi ostanite dragi moji zemljaci.

Karlo

pre 3 godine

Ko je ova snajka, jel čuo iko? Svaka šusa danas ima kao neko mišljenje iako joj spoznajni kapaciteti nisu dovoljno skalabilni da ga procesuiraju...

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ona je samo prototip modernog skolovanja.U glavi imati mozak koji iskljucivo radi na ON i OF.Zatrpati ga smecem tipa rijaliti farme zadruge serije a onda po skolama mu dati usko znanje.Tako usko da tampon nasuprot tome izgleda poput univerzuma.
Kao rezultat imas milionera koje tri recenice ne moze da sastavi bez vestackog smeha.To je to.
Onda je vrlo lako upravljati takvim covecanstvom.Slusaju ko roboti,ne postavljaju pitanja,ne razmisljaju,izvrsavaju naređenja a onda na klik postaju glineni golubovi.
E moj Tesla ko me ti dade struju radio...
Utrpacemo ih u brod Filadelfija da eksperimentisemo

sarkazam

pre 3 godine

@sarkazam

Kaze se "ne bum mogel"...
ps. vise mi se cini ta si ti neki "nas" slucajni srbin :D
(Cro lingvista, 5. april 2021 22:03)

Pardonček, nisam upotrijebio pravila na šatrovački jezik
P.S. svi smo mi Srbi, pa evo gospon na koga sam komentirao me uvjerio, dodat ću na prezime -ić, neću biti falš Srbin ko Šešelj .-)

rebro

pre 3 godine

@petokoronaš, 1995. godine ste od te sišli sa postolja da ne slušate srpsku himnu. Toliko jadni ste bili da ste u medijima preneli kako je Hrvatska druga na šampionatu. Kao da prvak nije postojao.
A Purgeri trče po vakcinu u tu mlađanu državu. Što niste išli u blisku vam Dojčland?
Još pure moraš da pojedeš da svariš Saletovu trojku u poslednjoj sekundi.

Вук Караџић

pre 3 godine

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije
(Pero, 05. april 2021 22:03)

како нема везе када је изјавила да у Србији нема па да се види и да нема разлога да се посети?

Вук Караџић

pre 3 godine

dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.
(Western Devil, 05. april 2021 21:57)

ова девојка није у позицији да било шта било коме објасни, пошто једноставно нема појма.

PRSKAJ POLIVAJ!!!

pre 3 godine

Dodje, provede se, ugostis je kao kraljicu i kad ode ismeva te i blati. Ovo normalnom coveku govori o njoj, ne o nama.

King

pre 3 godine

Sta skacete, devojka zna vise od Vas. Racuna da smo opetw Srbija od 2007 godine. Mozda je procitala negde da samo samostalni od SCG od tad...

Leonard

pre 3 godine

niko nije shvatio ovu.
ona bila na kosovo I oni stvarno postoje samo13 godina ali su deo Srbije
(pera, 5. april 2021 21:42) #
Postoji 13 godina i deo Srbije !?
Paradox

Mister

pre 3 godine

Žena je apsolutno u pravu. Mi Srbi nemamo gotovo ništa svoje. Mozda par manastira tipa Žiča i Manasija.
Uporedite samo Firencu sa svim ex Yu državama i biće vam jasno.
U svim segmentima, a ne samo u istorijskim.

Мандрак

pre 3 godine

(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

По тој логици Кроација ни сад не постоји. Побегли сте из једне Југославије само да бисте се придружили другој, предајући тако свој суверенитет ентитету изнад вас. Уживајте у својој паралелној реалности док можете. Хаха!

hm?

pre 3 godine

Ne lozimo se ljudi, uvek je bitnije da sam znas ko si i sta si i da to negujes, a ne da uzimas u obzir misljenje tamo nekog glumackog poluproizvoda koje rezultuje instant ali prolaznom slavom.
sta ce biti olsen kada ti ubiju scarlet witch lika? nista..vracas se B produkciji

Dragan

pre 3 godine

pa šta ti znaš o Srbini. vidi koliko so glupa da ne znaš da naša zemlja postoji mnogo diže nego tvoja. izvini za tvoje ne znanje

corak

pre 3 godine

the_dejan
Glup si ti Dejane, mozda nasa crkva jeste starija od njihove drzave ali zato se mentalitet, narav pa i pamet nisu pomerili iz toga istog doba kad je ta ista crkva napravljena, oni su svetska sila a mi zivimo u oblacima kako i dostoji nebeskom narodu.

SRBIN

pre 3 godine

Žena je upravu pre toga su bile razne Jugoslavije, i u nekom kratkom periodu Srbija, ali Srbi kao narod postoje dugo pod okupatorom Osmanskog carstva, tad nismo imali državu, budimo realni, narod postoji država ne.

Dejan

pre 3 godine

Ko ne veruje ovoj glumici,neka pogleda u licnu kartu.Zalosno je da osoba koja prodje kroz Srbiju,bolje poznaje istoriju od pola vas koji pisete komentare.

Bože mili

pre 3 godine

Ko sve priča o nama, a mi se ložimo i prenosimo mišljenje jedne "kao glumice", koja sigurna sam nije pročitala nijednu knjigu , osim scenarija. Zatim, sve što je obišla u Srbiji su hoteli i splavovi.

WillyWonka

pre 3 godine

"Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)"

Slažem se u vezi rečenog, ali i ti si išao negdje oko škole. Kad napišeš "neznam", sve si rekao o svom školovanju. Ali bitno je ismijavati druge.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@Bumerang

Da budem pošten, lik ima moj naklon za to što je sinu dao srpsko srednje ime, što je davalac humanitarne fondacije Katarine Karađorđević i što njegova žena i deca imaju njegov blagoslov da skoro svakog leta dolaze u Srbiju. Promenio sam svoje mišljenje o njemu na malo gore posle te njegove gluposti o nama iz 2016. kao i posle incidenta sa Elajzom Dušku, ali "i đavolu valja sveću zapaliti".

petokoronaš

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.

vrhunsko oko

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.

lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?

Jugosloven

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC

Gaga

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Sabahudin

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Zigi

pre 3 godine

@Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 05. april 2021 15:56)

Kako da ne i sve te to SANU naucio svojom propagandom ;) Mozda i Obama ima nase gene? Veruj da ova nije puno pogresila kad se uzme u obzir vladanje Turaka i ostalih, onda nama ne ostaje puno godina.

Western Devil

pre 3 godine

Ruku na srce, osim što je prelepa, takođe je i u pravu. Kao neko ko je proputovao svetom, nisam ostao na stadijumu da pljujem sve tuđe i mašem pesnicom iz nemoći ispred kompjutera, a bez ličnog iskustva. Beograd ne može da se poredi sa većinom evropskih gradova. Znate li koja je istorija Rima, Londona, Pariza, Praga, Barselone, Budimpešte itd itd u odnosu na Beograd? Pogledajte time-lapse video na Youtube, mapu Evrope od nulte godine do danas. Dok je naš region dobar deo videa prekriven Otomanskim Carstvom i stagnirao, u Evropi se svašta dešavalo na kulturnom i naučnim nivou. Kad se zbacio turski okupator, ostala je gomila turcizama u jeziku, a mršava kinematografija sa prizemnim humorom i katastrofalan muzički ukus nacije pokazuju da dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.

gevara

pre 3 godine

Istina boli a bas vam je pokazala mesto gde vam je, iako mi vam to kazemo godinama unazad tako da ..... urazumite se vec jednom da je ovo sve ilirsko

Daniel

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…

BGD MISTER

pre 3 godine

Ovu đevojku je odradio neki naš lokalni statista, pa je najverovatnije ostavio i ona sad ide unaokolo i blati nas, ne bih poverovao u tu priču, ali s obzirom na to da hrvatice čine to isto onda verujem.

Tadmat

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!
(Komšija, 05. april 2021 21:40)

Sto? Covek je rekao istinu, ali cete vi um(rij)eti od muke. Srbija vam dala svoju zemlju. Pola Hrvatske je posle 1918. trebalo da bude srpsko, pola italijansko. Zahvaljujuci Srbiji i njenom kralju koji je, nazalost, zrtvovao Srbiju i Crnu Goru, stvarajuci Kraljevinu SHS, umesto Srbiju ogromnu kako je trebalo da bude. Vi kukate i kukate i kukate, lazete, izvrcete istoriju, a pricate to za druge. Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.

dario

pre 3 godine

Starija taraba na ogradi moga prađeda nego njena država...
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 5. april 2021 15:55

Nisam znao da si metuzalem od 200 godina. Hahahaha...

Pa

pre 3 godine

Gospodja nije rekla nista ruzno. Srbija ne postoji od 2006 vec od srednjeg vijeka ali u nekoliko perioda je nije bilo...mada da ne ulazim sada u to. E sad lišo beogradske tvrdjave najstariji ujedno jedini objekat u Beogradu je kuca iz 18og vijeka. Vozeci se po Srbiji vidio sam manastire i to je to, sta to ima da se vidi u Cacku, Kragujevcu, Kraljevu? Nesto ruralno i neprimjetno i to je to. Evo ko udari minus neka mi nabroji kulturno istorijske spomenike lišo manastira u cijeloj npr. Sumadiji liso manastira

Komšija

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)

Hahaha, ti si pobjednik s ovim komentarom! Umrijeti ćete od muke!!!

ahm

pre 3 godine

Molim patriote da navedu sta je to u Srbiji izvorno srpsko.
500 godina je Srbija bila turska provincija, a Srbi robovi bez ikakvog kulturnog ucinka.
Koje su to velelpne gradjevine u Srbiji srpske?! Pa glavni grad, Beograd, je neuporedivo duze bio ugarski i turski, nego srpski. Koja je to srpska istorija?!

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.

Миљан Станојевић

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

C i n i k

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!
(Kupac diplome, 05. april 2021 17:30)


Ti izgleda nisi kupio samo diplomu ngo i identitet, ako ti je mrska SRB ntrba da zivis u SRB to je postenije ngo da se glupiras po komentarima..

Pero

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?
(Biznis, 5. april 2021 21:32)

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije

Realno

pre 3 godine

Gde je problem, molim vas pa svako ima pravo na mišljenje, možeš misliti, ne sviđa joj se Srbija, pa ni polovini naših građana se ne sviđa Srbija. U proseku ovde žive prilično loši ljudi koji misle da su najbolji na svetu, prljavština, neorganizovanost, bahatost, gordost. Kome normalnom to može da se svidi?

Splitski HUNgaro-Turci hrvati

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)



Samo se vi ne javljajte, hiljadu godina ste bili HUNgarska provincija, a u retkim pauzama kada to niste bili, bili ste turska kasaba ili talijanska birtija, da li treba da te podsećam da su Turci vladali Splitom 220 godina, mnogo kraće negoli Suboticom na primer.

Alo

pre 3 godine

@Goran
Ne znaju (pise se odvojeno) nabrojati vise od 5 drzava u Evropi, ali zato imaju ubedljivo najvecu ekonomiju na svetu (vecu nego Kina, Nemacka i Britanija ZAJEDNO), ubedljivo najmocniju vojsku na svetu, najrazvijeniju nauku, putuju svemirom vec decenijama i generalno su ubedljivo najmocnija sila u istoriji covecanstva.
Izgleda da su neuporedivo obrazovaniji od naroda koji je medju najsiromasnijim narodima Evrope, kojeg bije ko stigne i ciji je najveci naucni uspeh Jugo 45.
Zasto bi neki Amerikanac trebalo da zna za nebitne drzavice Evrope?!

Jednostavan odgovor

pre 3 godine

Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!

Kingston

pre 3 godine

Nije ništa pogrešila ali pored Srbije generalno ceo Balkan (izuzev Grčke) nema ništa svoje niti bilo kakvu značajnu istoriju. Srbi bili pod turcima, izgubili svoj kompletan identitet odavno kao i svoju veru (paganizam)...

Istinaa

pre 3 godine

Slazem se sa njenim misljenjem.Nazalost u Srbiji kad se izuzme
Beograd nema sta da se prezentuje. Kao neka drzava iz treceg
svega. To nam je u poslednjih 50g centralizacija donela.

xxxx

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)
Ma naravno, a pre toga Srbiju je osnovao red Dzedaja, koji su u stvari bili Bosnjaci. Ajde kad pricamo bajke da idemo do kraja. A zamisli, ta Turska provincija je oslobodila tisucletnju Hrvatsku na pocetku 20-tog veka. Ajde malo zahvalnosti, jer ipak smo mesavina Dzedaja i Hrvata zar ne?

ISKRENO

pre 3 godine

Sta je vam ljudi pa Srbija je Drzava posle Nezavisnosti Crne Gore,nije 13 nego 15 godina. Istina je da Srbi su dosli u Blaan u 7-mom Veku,To lepo pise i Jovan Cvijic.

Terzio

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

... I takvi nikakvi smo vam opet mi trebali da biste vi stekli drzavnost, nezavisnost...a da... i obalu!

Je l' tako, pegava hijenice?

Filiip

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?

C i n i k

pre 3 godine

Cura nije nista slagala. Mogla je jos toga dodati, ali je ostala pristojna.
(Lily, 05. april 2021 17:29)


A sho ti nisi dodala?!
Da SRB postoji 13 godina, to "nije slagala"?
Da se u SRB "nma sta videti" pa ok, "glumica" nije ni izlazila nikuda po njenoj sopstvenoj prici da bi ista i videla, ali posto ti znas, ajde ti nam napisi da procitamo svi sta se jos moglo dodati, jos koja rec mrznje i patologije?
Ne zanima me uopste dal se u SRB ima nsto videti ili ne, stvar je licne percepcije, ali da je kojim slucajem otisla kod vas i videla Dioklecijanovu palatu, sha bi ti njoj rekla, da ste je vi iz hr podigli?
Ili Dubrovnik, da ste ga vi podigli?
Ili Istra, sta ste vi tamo kao narod podigli da je vase, iz recimo srednjeg veka?
A srpski manastiri i u SRB i u sev Mk i Cg i na Kosovu* stari su 11,12 vekova i deo su UNESCO svetske kulturne bastine...

Biznis

pre 3 godine

Zna li ova devojcica da Srbija ima vise arheoloskih artefakata starog veka nego ceo svet zajedno? Da li su joj pricali o Vincanskom pismu zvanicno najstarijem poznatom pismu? Ima li pojma o Lepenskom viru najstarijem arheoloskom nalazistu u Evropi? Gde je ova uopste bila?

Ante

pre 3 godine

Elizabeth ima pravo na vlastito mišljenje. Neko će se složiti, neko neće, to je demokroacija, dopustite da vas kritiziramo na pozitivan način.

Inntal

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?
(C i n i k, 05. april 2021 15:47)


aha kako da ne...da je kojim slucajem tako pricala k HR na sva bi je usta hvalio i rekao kako je u pravu....zar ne Cinik ?

moram da se saglasim

pre 3 godine

 "... u kojima su joj poručivali da treba da se vrati u školu i pročita udžbenike iz istorije..."

Koje udzebenike istorije??
Ja ih imam nekoliko.
Imam one pisane 1973, one pisane 84-te, 89-te, 92-ge, 96-te, pa do ovih iz 2000-tih.

I verujte mi. Citajuci svaki od fih udzbenika, kao da cutam o nekoj drugoj zemlji... Ni jedan ne lici na drugi.

Kad mi, koji smo rodjeni i odrasli ovde ne znamo sta je tacno iz "nase" istorije, kako ce ona znati, koja Srbiju ne zna ni na karti naci...

Mario S

pre 3 godine

Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...
(Gaga, 5. april 2021 15:56) # Link komentara


Ha, ha, ha, Srbi imaju veze sa Konstantinom velikim isto kao i sa s. Petrom. Mitomani na kub!

my way

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.

HeadsUp

pre 3 godine

Daj ne rise Liz, prosecan bunar u mom selu je stariji od tvoje drzave.

Da ne spominjemo da je "US and A" ukinula ropstvo minimum minimuma 600 godina nakon Srbije. Jeste da jedno 500 od tih 600 godina niste ni postojali, ali to nije opravdanje.

Djedaj

pre 3 godine

Djevojka nista nije lose rekla, rekao bih da poznaje stanje bolje od velike vecine botova. Da ne bi Crne Gore da opere sramotnu Srpsku istoriju pod Turcima, jos bi bilo gore.

gunneR

pre 3 godine

Jesi jadna nema šta! Srbija ima vodenicu koja je starija ud od tvoje države,i još je u funkciji! A da ne pričam o svetim znamenitostima.

C i n i k

pre 3 godine

Nkd cuo za "glumicu" ali ocigledno da joj je nko za nke pare izdiktirao text sta trba da kaze, na to mi lici jer nmg da verujem da nko makar "glumica" toliko glup da ovako nesto izjavi?

Јабучило

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...

dragan

pre 3 godine

Glupa si. Jedna naša Crkva postoji duže nego tvoja država.
(The_Dejan, 5. april 2021 15:51)
Ti baš ne poznaješ istoriju. Jelen pivo je starije od njene države. Srpska crkva je stara 800 godina. Nedavno so slavili jubilej.

Daniel

pre 3 godine

Чињеница је да има много, много атрактивнијих дестинација од Србије.

Може слободно и да се прескочи.

Pseudoharms

pre 3 godine

E, pazi da se ne uvredim sto neka neobrazovana kokoska misli o nama. Nije ni njoj lako, zamisli da kroz zivot prodjes bez icega medju usima.

Mister X

pre 3 godine

Samo pogledati UNESCO u listu materijalne i nematerijalne baštine u Srbiji i sve je jasno koliko je Srbija bogata. Romulijana, Sopoćani, Studenica, najveća ravničarska tvrdjava u Evropi, Smederevo, Golubac, Stari Ras, Gračanica, Dečani, Beli andjeo iz Mileševe, Petrovaradin, prašume Kučaja, Najveća klisura u Evropi, Djerdap, slapovi Sopotnice, Ravanica, Niška i Petrovaradinska tvrdjava, Maglič, Viminacijum, Sirmijum, najstarije arheološko nalazište u Evropi, Lepenski Vir, Palić, Kanjon Uvca, Stara planina, Kopaonik, Djavolja varoš, meandri zapadne Morave, pećine južnih Karpata, Ćele kula, Vranje, Utvrdjenje Manasije Pirotski ćilim, Stećci, kanjon Drine,Palić, Sombor itd, itd...
I što je najvažnije najveći deo kulturne baštine je Srbija stvorila.

наредник

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од других

Objavite_komentar

pre 3 godine

уместо 13 година, трајемо 13 миленијума, више су други преузели од нас него ми од другih

U pravu si. Kako ona da zna kad mi ne znamo. Još uvek učimo nemačku verziju istorije da smo došli u 7 veku na ove teritorije koje su naše oduvek. A stizali smo do Indije i Kine. Pročitati Miloša S. Milojevića - Zabranjena istorija Srba.

Секула

pre 3 godine

И треба да нас прозива кад ништа своје не ценимо. Ето, на пример, наше национално писмо је нешто са чим би сваки странац требало прво да се сретне кад уђе у нашу земљу, наше градове. А какво је стање? Све више личимо на јефтину и вулгарну копију Америке а не на Србију. Зашто се и даље у медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...
(Djole, 05. april 2021 16:25)


Da ovaj gore jeste sovinista, stalno se javlja sa izlivima mrznje prema SRB, njima su ovakvi textovi hrana za dusu, ali, taj manijak nije iz SRB on je komsija - ujka...

Gigi

pre 3 godine

Ja ne znam da li vi razumete da je ona diznijeva princeza. Ona po ugovoru sledećih 20 godina sve sto kaže, uradi ili pomisli je skriptovano. Nije ona bitna uopšte. Bitno je zašto se iz Diznija šalju prilično uvredljive poruke da je jedan narod “ne autentičan” i “nema ništa svoje” itd. (od reci do reci nacistička propaganda protiv jevreja). Zašto se iz najmoćnije trenutno medijske kompanije gradi takva slika o Srbiji? Za šta spremaju svoj naraštaj? Da im ne bude zao Srba kad pocnu sa pokoljem? I zašto niko u srpskoj vlasti ne počne da se bavi lobiranjem kao sto to rade naši bliski susedi i stanovnici pokrajine ? Dokle bre više da se pravimo toše

Petar

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku

Xl

pre 3 godine

Eh da je ostala malo duze bila bi od nje srpska snajka i pevala bi ona "Amerika Amerika zemlja velika ali metar moga sela Amerika cela" ovako ko joj je kriv ne zna sta je propustila

C i n i k

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.
(Beni, 05. april 2021 21:52)

U "Cesky" zivis a jos nisi skapirao da na njih "zapad" gleda ko da su "istok"?

ajoj

pre 3 godine

Ne znam sto se palite toliko. Prosecan Srbin pojma nema gde je Zimbabve, koji mu je glavni grad, koliko dugo postoji, koliko ima stanovnika a ako ga ubode na karti - evo ja se obesim javno :) Nadam se da makar ume da ubode kontinent na kom je. Isto vazi i za nas, iako mi nije prijatno kad cujem gluposti o svojoj zemlji, nisam iznenadjena. Zasto bi prosecan Amerikanac znao gde je i koliko dugo postoji Srbija? Boli ga uvo koliko i nas za Zimbabve, da se ne lazemo.

E sad, ova zena je snimala film u Beogradu i informacija koju ona ima je dosla iz usta nekoga odavde. Verujem da joj je neko pominjao Kosovo i slicno pa je tako povezala koliko dugo postoji Srbija... Nebuloza svakako ali nema potrebe da se toliko palimo.

rai

pre 3 godine

500 godina sramnog ropstva, debakl u oba svetska rata, poraz nakon 7-8 dana, Beograd osvojila CETIRI nemacka vojnika 1941... poraz u prakticno svim ratovima koje je vodila.
Ova glumica je rekla istinu.
(ahm, 5. april 2021 17:37)

Na prvi deo komentara ne treba ni odgovarati, toliko crkava, utvrdjenja, gradova jos iz srednjek veka koje su Srbi podigli, a o nematerijalnom kulturnom nasledju da i ne govorimo.

Sto se tice drugog dela komentara, Srbija je pod Turcima bila oko 300 godina, pojedini delovi Balkana (delovi Bugarske i Makedonija) i do 500 godine, pojedini tek oko 200. U II svetskom ratu debakl je dozivela i jedna Francuska, a da nece jedna vojnicki slaba Jugoslavija. Beograd 1941. sravnjen sa zemljom uz hiljade zrtava koje se vredjaju i omalovazavaju tvrdnjom da je grad zauzelo 4 nemacka vojnika. Srbija u I svetskom ratu nije dozivela debakl nego suprotno, sacuvala je obraz i donela prve pobede saveznicima i posle prednjacila u proboju Solunskog fronta. Pre toga je kao pobednica izasla iz dva balkanska rata i niza oslobodilackih ratova vodjenih u 19.veku. Nije slucajno Srbija prva od juznih Slovena dobila nezavisnost i medjunarodno priznanje i kasnije predvodila ujedinjenje Jugoslavije.

Malo edukacije i obrazovanja nije na odmet.

Beni

pre 3 godine

Živim u češku, oni (zapad) neznaji istoriu, i mnogo od nih ih neinteresuje. U češku 90.godine su znali samo Jugoslavci, nisu imali pojma ko su hrvati, srbi, sloveni, makedonci ili bosanci. Zbog toga šta jim neinteresuje istoria živi u miru.

hm

pre 3 godine

Ja sam dosao da citam komentare, pogotovo od cinika koji i inace lupa kao prozor na promaji... Jeste da je preterala, ali sto je najgore Srbija je nezavisna posto su svi pobegli od nje. Sto je zapravo i gore od tog lupetanja o 13 godina.

Mare

pre 3 godine

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.
(Olja, 5. april 2021 16:16)
Tp su uglavnom albanci sa kosova i ovi iz pazara, botovanje nacionalista. Ovde ih ima dosta, uglavnom se predstavljaju kao Srbi, sve im u Srbiji loše, dok su im Kurti i Haradinaj politčari svetskog kova i na Kosovu cveta demokratija i ljudska prava, na N1 je jedno 80% komentara od tih botova. Samo pratite imena, jasno će vam biti posle 3-4 vesti. Najjače mi sto se na njih najvise lože patriote tipa Dveri i takvi i pokoji pripadnik prošle vlasti :D Priceless.

C i n i k

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Иди, узми је за жену, ал' немо'се размножавате, 'леба ти...
(Јабучило, 05. april 2021 16:16


Ovaj gore "srbistanac" stalno bezi iz Laze, preskace terapiju i pije lekove sa pivom zato je takav opsednut paranojom od SRB a onda i velikom mrznjom prema SRB, ali to su mentalno bolesni ljudi jbg..

Ra

pre 3 godine

Bitno da je njihova (americka) istorija bogata i seze do kamenog doba.
(ls, 05. april 2021 17:11

je l postoji osoba na svetu koja ne zna za divlji zapad i borbe sa indijancima? od obračuna kod ok korala su napravili ep, od pucnjave koja je trajala pet sekundi između nebitnih likova. oni su od istrebljenja naroda napravili sebi reklamu jer su inteligentni, a Srbi bi da se reklamiraju tako što pišu ćirilicom i trube o pravoslavlju. bolje da mislimo o tome kako da predstavimo to što imamo umesto da se tešimo time što oni postoje 300 godina.

Ra

pre 3 godine

ne mogu neki sa shvate da pljeskavice i burek nisu nešto čime može da se hvali... imamo mi istoriju i sve i svašta ali se to strancima ne gura u prvi plan.

cvetić

pre 3 godine

Vidim da i naši južni susedi prate vesti i lupaju gluposti, isto kao i gospodjica. Šta će, nepismeno to i neobrazovano, al' ume da mrzi, pa misli da je to dovoljno da se oglasi. Probajte malo sa obrazovanjem i čitanjem, ne boli, bar da se ne brukate.

Smeško

pre 3 godine

Bravo u pravu je zena
(pazarac, 5. april 2021 16:32)

E moj Pazarac,takvim stavom emituješ bespotrebnu mržnju prema svojoj rodnoj grudi. Znam mnogo pazaraca i Bosnjaka uopšte i ni jedan mi ne liči po nepismenosti na ovu kvaziglumicu koju podržavaš. Nemoj da dozvoljavaš sebi da ti budeš jedini pazarski pandan toj glupači.

Tako

pre 3 godine

ha ha ha ... liči mi na interpretaciju nekog šiptarskog novinara klošara.... ili Hrvata... u svakom slučaju je toliko imbecilno da je cool.

puno taštine a malo nadmorske visine

pre 3 godine

Meni se čini da je uzrok ovakvog stava o "Srbiji" prosta činjenica da gospođica, kao navodna holivudska zvezda, bukvalno nema šta da traži kao riba u Beogradu i ostatku zemlje. Sećam se putovanja po svetu nečeg što se zvalo Tara Rid...kada je došla u Dalmaciju i krenula da se šepuri sa svojih raspetih 1.07 m visine, nestao je njen optimizam i ugasila se iskra života u oku tokom prvog izlaska u provod, mislim u Splitu.
Verovatno je Olseninih 1.68 m, uz holivudski bekgraund, neverovatno atraktivno negde nekom, ali ovde je niko nije zašljivio i eto nama drame

zzz

pre 3 godine

Pet stvari:
1. Danasnja Srbija kao drzava postoji bez prekida od Berlinskog kongresa 1878. do dana danasnjeg.
2. Srpska istorija i kultura sezu u mnogo, mnogo dalju proslost.
3. Na stranu prefiks srpski i drzava Srbija, ovde se nalazi naucno dokazano kolevka evropske civilizacije, tako da...
4. Potpuno, ali potpuno nebitno je sta o Srbiji misli Elizabet Olsen.
5. Ne smatram to sto je rekla uvredljivim i gnusam se preterane politicke korektnosti. Netacnim svakako, uvredljivim ne. Iskren da budem, nisam bas ni razumeo sta je htela da kaze i zasto to tacno Srbiju ne vredi posetiti, no vracam se na navedeno pod 4.
(my way, 5. april 2021 22:33)

1. netacno, bilo je prekida, cak i ako u te prekide ne racunamo Jugoslaviju. Svejedno (i manje bitno) SAD su starija zemlja od Srbije.
2. tacno
3. netacno totalno. To sto su na tlu danasnje Srbije pronadjeni jedni od najstarijih evropskih naselja nema apsolutno nikakve veze sa narodima koji su sloveni zamenili kad su dosli (tako da tek nema veze sa srbijom ili "srbima"). Svakako nije u pitanju civilizacija, jer civilizacija pretpostavlja i upotrebu pisma, sto ovde nije slucaj. To sve ne umanjuje znacaj vincanske kulture, niti najmanje, al jednostavno nema nikakve veze sa nama osim sto smo mi sada odgovorni da bastinimo i cuvamo taj lokalitet (koji je izmesten).
4. slazem se.
5. razumeces kad posetis malo vise zemalja pa pogledas srbiju svezim ocima. Sve razvaljeno, prljavo, zapusteno i neiskorisceno na svakom koraku.

Бане

pre 3 godine

Објективно гледано, уопште своје не само да не поштујемо, већ, једноставно... као да се срамимо сопственог, сопствене шајкаче, опанака, СОПСТВЕНОГ СЕЛА, људи који одатле потичу...

Увек смо више бринули о заједници са другим југо народима него што смо гледали да се усредсредимо на сопствену територију...

За све живо бринемо сем за неке НАЈЕЛЕМЕНТАРНИЈЕ ствари и вредности, људе који су нас задужили олако заборављамо (да не говорим што смо МНОГЕ од њих издали), због личног интереса сопствене идеале смо у стању да продамо, кад нас неко вређа и понижава УОПШТЕ не знамо за самопоштовање, већ као да зовемо/прижељкујемо да нам опет то раде...

Државност једва да смо ДОБИЛИ, а не повратили... и то вољом грађана ЦГ, тек толико и постојимо као држава, непуних 15 година, тако да...

Miro Split

pre 3 godine

Elizabet Olsen je upravu, od srbije je cak kosovo i BiH starie a da nepricamo o grckoj, turskoj, albaniji, sloveniji, hrvatskoj i bugarskoj. ove regionalne lige trebaju mjenjati u ´Elizabet Olsen Cup´.

kele®

pre 3 godine

(Pa, 05. april 2021 18:14)
Smederevska kula, Ćele kula Niš, Petrovaradinska tvrđava, Golubac (đerdapska klisura), Viminacium, dvorac Fantast...

ketiS

pre 3 godine

Ova izjava vise govori o njoj no o Srbiji. Medjutim, zanimljivo je da takva izjava vazi za sve druge ex-YU zemlje, a ne za Srbiju. Stice se utisak da se radi o smisljenoj provokaciji.

Radovan III

pre 3 godine

Ljudi, šta se svadjate oko nečega što je rekla jedna nebitna “ glumica”. Pa ona verovatno nezna ni geografiju i istoriju svoje zemlje. Ona je toliki nevazan faktor da je ovo smešno. Napalili ste se svi oko ove izjave.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Neverovatno ! Da li ova glumica zna da se na dvoru Nemanjića jelo zlatnim viljuškama i kašikama dok su mrske Švabe jele rukama? Da li zna da su Srbi narod najstariji, da slave tri Nove godine i da su juče obeležili nastupajuću 7350. godinu?
(Filiip, 5. april 2021 16:52)
--------
Ostalo Vam je samo da "PRSNETE" od zlobe, pakosti i mržnje prema Srbima?! Da li bi mi Srbi trebali da se stidimo zbog toga što smo imali jednu od najstarijih država u ovom delu sveta, što je naša vlastela jela zlatnim kašikama i viljuškama i što imamo tri kalendara?! Da li mi treba da osećamo krivicu zato što u Englezi i Nemci živeli zajedno sa stokom u istoj prostoriji i jeli hranu rukama?! Šta ste hteli ovim komentarom? Možda da se zbog onih koji su; poput svinja jeli golim rukama, odreknemo svoje bogate prošlosti?

Драган КНН

pre 3 godine

Ja сам србин и имам нешто "своје" да је разувјерим у погрешном мишљењу !

Marrssa

pre 3 godine

Sad cu vam reci....ma garant se zaljubila u nekog naseg domacina a ovaj je oladio i odradio ko kapislu jer su nase devojke ipak Boginje za ceo scet i sad ona ogorčsna nesto mitinguje.Pa sto nisi rodjena to odmah iznela o bama nego si sedela ovde 6 meseci i uzivala.....aj zdravo i daleki ti puti smesna glumice

zoran

pre 3 godine

-Elizabet Olson pravi primer lepa zena glupa zena.... Ona je lepa ali a ne dominantno lepa i u Srbiji od nje ima mnogo lepsih.
- Slabo se uči istorija u Americi, istorija evrope....inače Srbija je po postojanju starija od Amerike.
- Inače srbin je bio taj sto je osvetlio ameriku a zna ona to odlično sve....
-Međutim ovde se radi o nečem drugom o revansizmu ocigledno je neki srbin zaveo i sada je cinicna.

nebulozator

pre 3 godine

influenserka pokušala (i nažalost uspela) da stekne slavu nebitnim izjavom nebitne glumice od pre 8 godina. narod se naravno upecao i piše uvrede dotičnoj glumici na instagramu, kao da nju boli uvo za bilo koga.

Balkan Boy

pre 3 godine

Dusanov zakonik iz XIV veka je drugi po redu ustav u Evropi posle Magna Carta Libertatum. U to vreme Amerika je bila prerija kojom su slobodno trcali bizoni. Gospodjica je pokazala takav nivo obrazovanja da bi XIV vek verovatno tumacila kao "eks-aj-vi".

Goran

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.

Arch Enemy

pre 3 godine

Sigurno pokupila novac od naroda u dijaspori koji se samoproglasio u Holiday In Hotelu u Sarajevu 1993., da ovo izjavi, gotovo dam siguran u ovo !

Olja

pre 3 godine

petokoronas@

A ko si ti, petokoronasu? Bice da nemas ni narod, a kamo li drzavu pa ti dobro dodje kad jedna nepismena persona ovako nesto izjavi. A sve mi se cini da joj je ovo, neko takav kao vi, sastavio i dao da objavi, a ona jadna nedovoljno obrazovana nije ni svjesna u sta se upustila.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@BGD MISTER

Slično mislim. Ovo mi odaje utisak kao da iz nje govori neka gorčina/frustracija povodom iskustva dok je bila u Srbiji. Ovako je po nama 2016. javno opleo i Majkl Vederli nakon što je sa ženom (Srpkinjom) bio u Beogradu. Onda sam od nekog našeg lika koji je upoznao Vederlija u Sloveniji čuo da je tokom boravka ovde sa ženom navodno startovao neku Srpkinju i da ga je ona oterala u tri ****.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Не знам ко ју је од наших иск. кад је овде била, али очигледно, веома лоше је то урадио!

Ćuk

pre 3 godine

Odlično, znači nema šanse da smo mi krivi za 1. svetski rat, Srebrenicu,... i sve ono što nam njeni "istoričari" pakuju... Samo se pozovite na "Skarletnu vešticu" (najveći domet dotične) i ona će im sve objasniti.

Ljubo

pre 3 godine

Sa čime se pametan stidi budala se ponosi.Bolje da je usta ostavila zatvorena niko onda ne bi znao da je glupa.I ovi neki od komentatora kojima je normalno što ova ne zna kada je nastala Srbija treba da vas je sramota ali na žalost velika većina takvih debila živi u Srbiji.Srbija nije samo Novak Đoković(mada je on jedan od najvećih i najpoznatijih Srba)već Srbija ima bogatu istoriju i velike ličnosti od sportista,glumaca,pevača pa sve do velikih naučnika,pisaca,vojskovođa i mnogih drugih.Jedina mrlja Srbije i Srbskoga naroda to su političari koji su nas unazadili 100 godina.

Marko

pre 3 godine

Ne branim doticnu, ali zanimljivo nigde ne pise da se intervju odigrao davne 2013e godine za promociju filma "In Secret". Ipak je bila mladja i verujem odmah shvatila da nije trebala to da kaze pogotovu na televiziji.

Kijamet hanuma

pre 3 godine

Olsen je bežala sa časova istorije, inače bi naučila da je njena Amerika nastala od evropskih probisveta, kriminalaca, u znoju i bolu afričkih robova i krvi genocida nad strarosedeocima Indijancima.
Istorija za sramotu.

Car

pre 3 godine

Hahahahahaha, pa samo crkve i manastiri su nam stariji od cele vase drzave 😅
Ovo mi je presmesno kad ovakve glumicice krenu da daju izjave

Ne znam

pre 3 godine

@Radovan III

Ako geografiju poznaje kao ti pravopis, biće sve u redu.

Inače, nikad nisam čuo za ovaj biser od "glumice", tako da se nisam preterano ni uvredio na njenoj izjavi.

Karakondžula

pre 3 godine

... jel može neko iz dijaspore da joj pošalje neku monografiju o Srbiji? Tek onako, možda žena i prelista... samo joj nemojte slati neko teško štivo, neće čitati...

Lala Djilkos

pre 3 godine

Pa dobro, malo je promasila to za 13 godina al' da treba imati stomak i videti nesto u BG, nije bas i da ne stoji. Steta da je nisu odveli u Suboticu, grad kojk be krajem 19. veka bio 4puta veci nego BG. Tamo bi bar imala sta da vidi i bar bi se nagledala lepe arhitekture. Al' nece ni to jos dugo, eno i u SU jagnjece brigade ruse staro i dizu svoje stakleno-pvc-ovske zaostavstine...

C i n i k

pre 3 godine

Srbi su južni Sloveni koji su se zbog pravoslavlja i geografskog položaja gledali u istoriju kao nekog naslednika vizantijskog carstva dovoljno je baciti pogled na grb vizantijskog carstva kako bi to shvatili. Srbija kao država postoji 13 godina i tu nema ničega spornog tu je sasvim u pravu dok se srpska istorija zasniva na činjenicu da su se Srbi gledali kao naslednika vizantijskog carstva i na SPC
(Jugosloven, 05. april 2021 16:20)


A sta je "naucnice" bila SRB recimo 2005?
El po Ustavu SCG pise da su se drzava SRB i drzava CG idruzile u federaciju?
Pise naravno, dakle drzava SRB tj republika SRB.
Kraljevina SRB donela Ustav 1834, 1918 je kraljevina SRB svoju drzavnost zrtvovala radi ujedinjenja u drzavu SHS, velika glupost i tragicna greska ali je to cinjenica.
Da nbih dalje u istoriju i Rasku i Zetaku oblast te caratvo SRB i cara Dusana misim da je dovoljno da vi sovinisti i mrzitelji SRB zapamtite da to sto je SRB svoju drzavnost udruzila sa drugima nnznaci gubitak izvorne drzavnosti.
Inace od kada po tebi postoiji ova Nemacka?
Ili recimo Italija?
Ili Poljska ?
Ili Albanija ?!

Tina

pre 3 godine

Ja sam morala da pretrazim internet da vidim ko je ova glumica i jos uvek mi njeno ime ne govori puno. Ne znam zasto uvek pravimo “galamu” kad neko ne bitan izjavu nesto sto nam se bas ne svidja da cujemo. Mozes misliti sta ona kaze. Umesto da se bavimo time, zasto se ne bavimo promovisanjem nasih vrednosti?

ivanf

pre 3 godine

Svatko ima pravo na svoje misljenje, tako i navedena osoba. Ne znam sto se bunite, onako ste bili protiv raspada Yugoslavije. Stoga ne vidim da je nesto i lagala opcenito.

Никола87

pre 3 godine

Србија је имала лошу срећу са својом историјом, и пре Турака (малтретирања пре-немањићке Србије од стране Бугара, Ромеја, Франака). И, бар условно, сама та наша вишевековна трагедија је један невидљив али врло значајан и достојанствен историјски споменик. То је сведочанство да смо, мада мали и слаби као држава, скоро увек говорили "не" силама далеко моћнијим од нас.

Опет, и оно што смо у тим еонима патње ипак успели да направимо је бесконачно вредно управо због околности у којима је настало. Американци су могли да подигну десет Храмова Светог Саве, а у те храмове не би било уткано оно нешто што смо ми уткали у свој ХСС.

Zed

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!

Polako čovječe, što se pjeniš... I da je tako kako ti pišeš, kakve to ima veze sa sadašnjosti!? Postojimo, imamo svoju državu kakva jest, govorimo istim jezikom, ali to nikad nije i neće biti Srbija! Ovo što kaže ova glumica je percepcija Srbije kod većine zapadnjaka. To je jednostavno tako i svoj bijes možeš kanalizirati samo naspram te činjenice. Čovječe, ne ljuti se na hrvate, nisu oni izvor vaših problema sa Zapadom. Lp

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Ja kad sam bivšoj koja je Norvežanka rekao da sam Srbin, ona je mislila da sam iz Sirije i da sam Sirijac. A maltene u Evropi su nam tu, toliko ide njihovo neznanje. Ne treba ni očekivati da Ameri nešto znaju kad postoje tek 300 godina. Oni ni svoju istoriju ne znaju, a baš oni su "nastali" na tuđoj zemlji i istoriji.

Pipi

pre 3 godine

Za nekog iz drzave gde je pre 200 godina bilo vise bufala nego njenih predaka, a koji su i potamanili domace (native) stanovnistvo, prilicno hrabra izjava. Sto neko rece, po Srbiji po mnogim selima svaka taraba starija je od USA

Djole

pre 3 godine

Tako ona o ekonomskom tigru, najstarijem narodu na planeti (i nebu) i jednoj od naj boljih zemalja za zivot u galaksiji ?
(lepo je u srbistanu ali se poprilicno gladuje, 05. april 2021 15:58)

Lepo sto je nasla nekog ko ce da je podrzi i u nasoj zemlji...

Deki

pre 3 godine

Ne treba da se primate na ovakve izjave. To ne govori o nama vec o onome ko ovako nesto izjavi,i ne spustajte se na taj nivo da vredjate doticnu.
Opste je poznato da Ameri imaju rupu u istoriji i geografiji dalje od svoje drzave. Ona je proguglala i videla da je Srbija formirana pre toliko godina i tu je stala.
Neki cak misle da Nemci zive u crno-belom svetu,zbog onih dokumentaraca o II svetskom ratu. Da nemaju automobile.
Onda da zivimo u kolibama,i nemamo struju...
Da je glavni grad Evrope Pariz....

srdja cg

pre 3 godine

Realno zena je u pravu,ako nije demantujte je. Samo bez uvreda jer onaj ko to radi pokazuje samo svoju slabost nista vise. A vi ste prvi ti koji negiraju druge ajde sad zena vam je zadala domaci zadatak,ja iskreno ne znam da ima nesto da je izvorno srpsko a da je to nesto sa cime se mozete pohvaliti stvarno ne mogu da se sjetim, ne kazem da u Srbiji nema nista lijepo i zanimljivo daleko od toga..

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

@ISKRENO
Sta cemo reci za starosedeoce Istocne Srbije Vlaha!? Koliko je poznato tu su bili jos pre naseljavanje Slovena. Prihvatili su Pravoslavlje zajedno sa Srbima i borili se zajedno.

Ivan

pre 3 godine

Ne verujem da neko moze da bude ovoliko glup, ako nije zlonameran. Vecina naroda u evropi uz neke izuzetke poput ovih bivsih jugoslovenskih i albanije, su starosedeoci u evropi.

Tirana

pre 3 godine

Kad pomislim da ovakve budale imaju u rukama sudbinu Albanaca i Srba, kakva katastrofa, Balkan je siromašniji, ali za opštu kulturu su mnogo ispred ovih „razvijenih“

Julius Caesar

pre 3 godine

Jel ona prica o kosovu ili o srbiji bad sam zbunjen lol? Uzas dobro dosli u vek socialnih mreza gde razno razni mogu da pricaju svasta.. lol

Gadna zemlja

pre 3 godine

Ja sam zaprepašćen koliko su Srbi snishodljivi, ponizni, prema toj državi narodu SAD. To je jedan polupismen naroda od kojih 80% je neobrazovano i glu...ali su zato mlatili po Srbiji i u II sv ratu a i 99tih prošlog veka. Na hiljasde nedužnih ljudi je pobijeno ali zato ko ludi jure ka njoj i lepe se ko bezglave muve na tu samoživu zemlju I ne samo kod nas, pobili su širom sveta više stotina miliona ljudi i dalje ubijaju i u budućnosti. Bio, video više puta i jako se razočarao, daleko im kuća bila!

Mister No

pre 3 godine

Srbija je po ko zna koji put samo povratila državnost odnosno samostalnost od 2006. 88 godina pod okriljem Jugoslavije nije mali period. Ali je za ponos kako su naši preci uspeli da opstanu i sačuvaju identitet vekovima ranije pod Turcima.

EU Citizen

pre 3 godine

Nisu džabe glumci nekada bili najniža klasa ljudi koja se nije smela ni sahranjivati sa ostalim ljudima. Doći će opet to vreme i krajnje je vreme :))

Barbara

pre 3 godine

kosovo postoji kao "drzava" 13 godina, verovatno je to negde procitala ili pricala s nekim albancem, pa joj se u glavi svasta pomesalo.

Ante

pre 3 godine

Auuuu.... Šta napriča ova...
Jeste da bi meni ko Hrvatu ovo dobro došlo da malo trolujem i kažem kako je ova u tjedan dana vidjela ono što mi tvrdimo godinama, ali, budimo realni, i ruganje na stranu, o čemu ova priča, kako je nije briga da se ovako sramoti, i to još javno...
Gospodjo. Evropa je civilizacija bila dok vi još niste ni znali da postoji ta zemlja po kojoj hodate. U Evropi se ratovalo, i osvajalo jedni druge. Ništa to nije tuđe. Sve je to naše nasljeđe i bogatstvo. Vi ste gospodjo, i došli iz Evrope. Vašom logikom, vi ste i sad na tuđem. Srbi su onda po vašoj logici, 13 godina tek svoji, al barem su izbacili tuđine iz svoje zemlje.
A vas još nisu.
Drugi put glumi da ti je pokvaren mikrofon. Glumica si, ne bi trebalo bit teško.

Sve zakržljalo u pamet, odalo se binarnom kodu, pa je degradacija "prirodni" sled...

pre 3 godine

(mr, 5. april 2021 15:50)

Lingvista, malo da se obrazuješ pa onda u kafanu i na portale.

Sa tim znanjem kojim imaš u kafani bi dobio šut u guzicu i jedino što bi popio je burek, a na protalima nažalost ti dozvoljavaju da "zračiš" i brukaš se pred Bogom.

Raspitaj se za početak o tisućljetnjem turskom jeziku... postoji li kao takav SUŠTINSKI!

Nisu turske reči i jezik od nekog tzv. turskog nastali... imaju malo drugačije korene.

Tek par jezika su drevni, ovo ostalo je sprdnja.

Kao i tek par naroda što imaš, a nacije su sprdnja...

Zato kafane više i nema ko da posećuje, samo kaldionice...

micko

pre 3 godine

Ovo je izjava i ponašanje jedne iznadporsječne amerikanke, što se tiče obrazovanja, znanja istorije itd.... a zamislite na kom su nivou prosječni i ispodprosječni ameri ...

A da ne komentarišem voditeljke .... ove dvije ćurke su inače poznate po tome što nazdravljaju u sred bijela dana na tv-u ... kao sastavni dio programa

joj

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 5. april 2021 15:55)

Namerno smo preskocili deo oko prvog svetskog rata vidim... Zanimljivo

Ma Las Vegas i Holivud - to je ta jeftina američka škola

pre 3 godine

Meni je ona baš slatka. Upravo potvrđuje tu uskogrudost, ograničenost i neobrazovanost Amerikanaca.
Podseti me i na neku glupu američku manekenku koja je, kad su je pitali kako joj se dopada Pariz - kao iz topa odgovorila - tamo je sve staro i ružno, kako ljudi mogu tamo da žive.

Dunja

pre 3 godine

Najpametnije je da bojkotujemo filmove svih koji nas pljuju, pa i ove poluanonimne ,,glumice'', mada dotična jedva da je išta i snimila, a ima trideset i kusur godina.

sarkazam

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49)
Jel Vam sad lakše? Neka ste Vi nama objasnili. Evo ja večeras nebum mogao spavati jer ste mi rekli "istinu".

masterklas

pre 3 godine

Ova bre pomešala Srbiju sa Kosovom izgleda, upravo za njih važi sve ovo, njihova "država" postoji od 2008., dakle 13 godina... I ništa svoje nemaju već otimaju tuđe tj. srpsko

Fantom

pre 3 godine

Srbija u poredjenju sa Italijom, Grckom, Hrvatskom, Bosnom nema sta puno da ponudi strancima. Nocni zivot Beograda je patetican a crkve i manastiri nisu turisticke atrakcije. A sve drugo lupa jer nema pojma niti je interesuje Srbija.

posmatracica

pre 3 godine

Elizabet Olsen ismevala Srbiju: "Oni nemaju ništa svoje, ta država postoji tek 13 godina"

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

mozda je mislila na Hrvatsku.

hypatija

pre 3 godine

Bez namere da vređam, ali ko je Elizabet Olsen ? Gde je ona glumila,ako je uopšte glumica ? Koji film, serija ? I šta radi onaj klimbavi ambasador Srbije u Americi ? Zašto ne reaguje ?

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Јад и чемер...... Глумице и певаљке посташе моралне верикале!!!
Треба да нестанемо!

sasha

pre 3 godine

To je to kad se neko pravi pametan pa ispadne glup. Ako nesto ne znas onda bolji cuti i ne pricaj o tome. Mene bi sad bilo sramota i da izadjem iz kuce.

Nenad51

pre 3 godine

da ima osnovnu skolu znala bi bar nesto
pa posto nema ni mali odmor sta joj ostaje vec porno industrija i tu nije glumica vec akter Sta reci kad ce ona da sazna da Srbija postoji pre amerike koliko nebitno

Slaviša

pre 3 godine

Elizabet Olsen je glumica koja glumi Wandu Maximof (Scarlet Witch) u seriji Wandavision i u filmovima Avengers: Age of Ultron, Captian America: Civil War, Avengers: Infinity War i Avengers: End Game. Iako je dobra glumica nema pojma kako je Srbija nastala i kada. Nema pravo da priča o tome. Neki izvori govore da su srbi jedni od najstariji naroda na Zemlji. Nisam siguran da li je ovo istina jer nevjerujem da je ona bila u Srbiji. Ako je stvarno to rekla onda je prvo trebala da se upozna sa našom istorijom.

expert

pre 3 godine

Koliko ja vidim, izvučeno iz konteksta i pogrešno razumeno. Tačno je da nemamo ništa autentično svoje, od hrane do muzike sve je uvezeno odnekud.

statuskan

pre 3 godine

Američko školstvo je najgore na svetu, bez premca! Pri tom ne računam par odličnih koledža gde se i ne školuju njihova deca, čast izuzecima!

Dragan

pre 3 godine

Snimala u Beogradu "In Secret" 2013 godine. Zato kaže 13 godina. Ili misli ili joj neko rekao da Srbija postoji tek od 2000 godine.
Zašto je dala ovakve izjave mogu samo da pretpostavim.
U svakom slučaju, mnogo glupo, neodgovorno i detinjasto.

darmar

pre 3 godine

Eee tako to biva kad zatvoriš sve kafane otvoriš butike i mekdonalddse....kad hoćeš da ličiš na svet a ne na sebe ,dobiješ ovo...i biće toga sve više ako se budemo “razvijali bez smisla za identitet...

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Njenu uliu ocigledno jeste zaoblazio skolski autobus, posledice te traume su i te kako vidljive, nemojte joj zameriti.

Green

pre 3 godine

Шта она зна сирота... Чуј, Американка и европска цивилизација и култура... Заувек ће остати заробљени у оквирима своје холивуд "културе" и ријалитија... Неинформисана, суштински необразована чим је у стању да покаже овакво незнање... Примитивизам и злоба су очигледни, тако да их не треба пуно коментарисати...

Veliki brat

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 5. april 2021 18:51)


Ne, nije bitan! A nije ni Tesla!
Ti kad odeš negde na Zapad, da li te ubijaju i dave njihovim sportistima i naučnicima, zato što ne znaju ništa pametno da kažu o svom gradu ili državi, ne znaju istoriju, ne znaju 3 važna datuma, ne znaju kada se njihov grad prvi put pominje u istoriji, ne znaju kako je menjao ime... Ali, da se hvališ Đokovićem i Teslom, dovoljne su i dve vijuge u glavi, ne treba biti ni načitan niti inteligentan.


Na primer, kad odeš u Nemačku, da li te nemci zapitkuju da li si čuo za Borisa Bekera, Štefi Graf, da li si čitao Getea, da li si čuo za Maks Planka, Hajzenberga, Lajbnica... Kompozitore klasične muzike i pisce da ne pominjem.


Kako to da ovi u Srbiji nikad ne pitaju strance da li su čuli za Pupina ili Milankovića, nego se stalno hvataju za Teslu koji je bio pronalazač, a ne naučnik?
A kad su u pitanju amerikanci, više njih je čulo za Divca i Stojakovića nego za Đokovića.

rai

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.
(Dragan, 5. april 2021 18:

Njeno misljenje je da niko ne treba da ide tamo? Da, to jeste uvredljivo.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Ona je idiot ali naša pljuvačina po SVIM Amerima nije fer prema Džonatanu Džeksonu, Steli Džatras, Dajani Džonston, puk. Džonu Kapelu i drugim ljudima odatle kojima smo značili ili im značimo. Svugde ima i dobrih i loših ljudi. Tako je i kod nas.

Kupac diplome

pre 3 godine

To da ovde nema šta da se vidi je činjenica, odnosno istina. Kao neko ko ceo život živi u Srbiji, slažem se da je to pravi opis Srbije. Ima mnogo ljudi koji su bahati, nepristojni i generalno loši ljudi. Manji deo populacije je pristojan, vredan i kulturan. Dovoljno je da pogledate smeće u rekama, smeće po parkovima, ižvrljane fasade, lošu putnu infrastrukturu, divlju gradnju itd... Jedino se ne slažem da Srbi nemaju istoriju. Ako neko ima burnu i bogatu istoriju, to su Srbi. Takođe, imamo mnogo poznatih i značajnih ljudi koji su dali veliki doprinos nauci, umetnosti i sportu. Nije baš sve tako loše kao što izgleda. Pozdrav!

комша

pre 3 godine

Па кад видим какво нам је државно уређење заостало, народ необразован, економија јадна и бедна, стварно изгледа као да смо јуче почели да живимо самостално.

Ra

pre 3 godine

медијима а посебно у економској сфери форсира латиница (са хрватским правописом)? Зашто све ново што се направи у данашњој Србији носи енглеско/латинско име (фирме, зграде, насеља...)? ЗАШТО? Зашто главни комерцијални медији не користе транслитерацију, чак ни не нуде ћирилицу као секундарну опцију?
(Секула, 05. april 2021 23:04

zato što nikoga ne zanima nazadno pismo i komplikovan jezik razumljiv samo nama.

tako je kako je

pre 3 godine

I dalje po ovim komentarima je vidljivo da Srbi očajnički žele da budu braća sa Hrvatima,sačuvaj me bože,što dalje od mene,inaće to i nije tema.

goranh

pre 3 godine

500 godina bila turska provincija, prije tog mjesavina bugara i hrvata. stefan nemanja krsten kao katolik, sveti sava isto tako. Nista amerikanka nije pogrijesila u izjavi nit je ikog ismjevala.
(petokoronaš, 05. april 2021 15:55)

Znači postojali smo bar tih 500 godina, kao turska provincija, il se to ne računa, možda i Francuska postoji tek od 1945 pošto je bila pod okupacijom Nemaca dotle. Znaš li kome je Austrougarska objavila rat 1914. Ne reče jel Stefan Nemanja bio Bugarin il Hrvat, al priznaješ da je postojao, verovatno ne misliš na ovih 13 godina što ova guska priča. Šteta što ne možeš da pitaš Svetoga Savu šta je on bio i u kojem se manastiru zamonašio al čitaj malo, ne naše srpske pisce ima puno svetskih pa će ti postati jasno koliku si glupost napisao.

artemis

pre 3 godine

Nikad neću zaboraviti jednog našeg novinara kad je pre 90-tih pitao obične prolaznike u Njujorku, da li znaju gde se nalazi Jugoslavija?
Od većine uglavnom negativnih odgovora da nemaju pojma našao se jedan da se nalazi između čehoslavije i jugoslovačke...toliko o tome.

Srdjan

pre 3 godine

Kad jedna glupača da sebi za pravo da priča o istoriji! Nek joj neko objasni da su Srbi imali istoriju i kulturu vekovima pre nego što se Kolumbo uputio u pravcu Amerike!

Djole_Kg

pre 3 godine

Ne razumem potrebu za davanjem ovolikog značaja izjave ove nepopularne glumice. Većina Amerikanaca ne zna na mapi da pronađe nijednu evropsku zemlju a kamoli nešto o njenoj istoriji. Njihova najznačajnija istorijska građevina je iz 18. veka u Filadelfiji gde je potpisana deklaracija o nezavisnosti, naše istorijske spomenike i koliko su stariji nema potrebe ni da komentarišem.

Djoka

pre 3 godine

I sad po kom hebenom osnovu ovo nije dovoljno za prijavu u SAD? Da je ovo rekla za neku zemlju Afrike ili jevrejsku zajednicu kako bi se provela??

Bajke su za nju misaona imenica tek i "pamet i lepotu" neka prodaje tu gde toga fali!

pre 3 godine

Došla u zemlju gde je svaka možda 10ta žena za nijansu manje lepa od nje, i gde su muškarci svaki pregrmeo po rat-dva i nosi (super)herojske priče na svojim plećima... pa jadna ne ume taj kompleks niže vrednosti koji je sačekao u nebeskoj srbiji, drugačije u sebi da presabere nego da se proda za dolare i jeftine političke sublimativne poruke.

Kao potparol Holivuda, gde je polovina u sajenotološkoj "crkvi", a druga polovina sledbenici Marine Abramović, a svi rade za farisejske dolare. I autohtoni su kao što je svaki gmo proizvod autohton.

Tisućljetna tzv. amerikanka, živi u svetu najki...

dalibor

pre 3 godine

Читајући овде коментаре, стичем утисак да је опште мишљење да смо велики и важни и да сви тако мисле.
Истина је заправо да ова глумица показује просек западног знања о нама.
А сами смо томе криви.
Запад нас доживљава као испрдак настао распадом СФРЈ.
И јесмо настали 2006 године, када нас је напустила и ЦГ.
Зато је важно да разговарамо о томе да је добро да Србија буде поново Монархија, што је одувек и једино била.
И тако најзад остваримо везу са дубином наше славне прошлости.
Овако заувек остајемо Сибирија, Србија... Нека тамо земља, настала на рушевинама комунизма.
И знам да ће сад сви хорски да потегну оно чувено ко да нам буде краљ, онај што не зна српски?
Што самом показује дубину комунистичког разваљивања и испирања мозга. Има Србија ко да буде краљ. Али није то важно.
Важно је да будемо препознати као Краљевина Србија.

Dragan

pre 3 godine

Poslusao sam i nisam video nista lose u njenom izlaganju. Njeno misljenje i nepoznavanje istorije je njeno pravo nije bila uvredljiva.
Vise su mi uvredljive ove dve voditeljke koje su se na pomen Srbije smejale i navodile gosta na slaganje sa njima.

Karlo

pre 3 godine

Ko je ova snajka, jel čuo iko? Svaka šusa danas ima kao neko mišljenje iako joj spoznajni kapaciteti nisu dovoljno skalabilni da ga procesuiraju...

Džoni

pre 3 godine

Znaš li ti nesrećo jedna da su Srbi najstariji narod! Dok su Nemci i Englezi rukama jeli, Srbi su lepo viljušku pa boc...
(Džoni, 05. april 2021 15:54)

Viljuška, film, Manda...

Kancelar i ja

pre 3 godine

Neću ni da gledam komentare. Vidim da ih ima 130 komada, ali ne zanima me, a još manje me zanima šta neka Elizabet Olson (nikad čuo) misli o našoj zemlji. Potpuno mi je svejedno da li nas hvali ili kudi. Ništa nebitnije na svetu od toga ne postoji.

Starac Fočo

pre 3 godine

Naravno da je pogrešila, ali sudeći po onom što današnja Srbija pokazuje i čime se diči - nije čudo da joj je utisak takav.

rai

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko

Ekspertu, Srbija je kao nezavisna drzava postojala jos u srednjem veku. Jel i starost Hrvatske racunas od 1991. ili od kad je prvi put nastala? Srbija nije nastala 1878. nego joj je tad priznata nezavisnost na medjunarodnom planu i nemoj molim te ti da nas ucis nasoj istoriji kad ocigledno da nista ne znas i proizvoljno tumacis stvari kako to tebi odgovara. Malo procitaj nesto o srpskim ustancima i srpskoj revoluciji kad je pocela i kako je tekla.
I ako su u prvoj Jugoslaviji sve republike bile stopljene, od 1945. ponovo je postojala republika Srbija koja je bila konstituens svih drzava koje su postojale sve do 2006. Nije Srbija tad nastala nego je obnovila samostalnost. Ne razumes neke osnovne koncepte a dajes sebi za pravo da komentarises.

Milos

pre 3 godine

Dotična glumica ima pravo. Šta to ima zanimljivo da se vidi u Srbiji. 80% stanovništva Srbije su totalne seljacine, bez zuba i ikakve kulture. Živela je tu i videla je sve, zna šta govori. I zašto se ljutite kada svi znate da je u pravu. To nije samo njeno mišljenje. Većina sveta ima takvo mišljenje o Srbima.

Dejan

pre 3 godine

Ko ne veruje ovoj glumici,neka pogleda u licnu kartu.Zalosno je da osoba koja prodje kroz Srbiju,bolje poznaje istoriju od pola vas koji pisete komentare.

Bumerang

pre 3 godine

Trebalo je Liz da poseti neko od etno sela, da vidi manastire, banje, vodenice potocare, autenticno pokucstvo, cilime i slamarice, ognjista, sve sacuvano od davnina, pa da onda kaze "Oni nemaju nista svoje".

A to da je sadasnja drzava Srbija mlada drzava, to stoji. Doduse ne 13 vec 15 godina. Stoji takodje da imamo dosta toga nasledjenog iz doba Turaka i Austrougara. Narocito u arhitekturi, gastronomiji, donekle u muzici. Ali ne vidim tu nista lose. To je karakteristicno skoro za sve narode drzave u svetu.

Dok

pre 3 godine

Bila devojka u Bg, jadna nije imala vremena od snimanja da se edukuje.Paralelno, snimala i film za odrasle, pomešala Srbiju i Švedsku(akcionu).

Bgd

pre 3 godine

Sestro slatka, tebe je neko gadno obmanuo. Sigurno si mislila na tvorevinu "Republika Kosovo" ali oprostićemo ti lapsus zato što smo dobrog srca i imamo razumevanja kada se neko rodi sa hendikepom. Teret koji ti nosiš mnogo je veći od gluposti koju si izvalila.

Pravi Valter

pre 3 godine

Evo razloga zasto je spomenik Stefanu Nemanji trebalo da bude veci.
Svaka reklama pa i negativna je reklama.
Bilo bi sramota da ova osoba o nama kaze nesto lepo, nek se zna ko su ljudi!
Hvala Aleksandru Karadjordjevicu sto nas je uvalio u Jugoslovensku ideju, da nije i ova mucenica bi znala, kako je govorio prof. Budimir, da nema ni jedne srpske reci mladje od 50 vekova.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ona je samo prototip modernog skolovanja.U glavi imati mozak koji iskljucivo radi na ON i OF.Zatrpati ga smecem tipa rijaliti farme zadruge serije a onda po skolama mu dati usko znanje.Tako usko da tampon nasuprot tome izgleda poput univerzuma.
Kao rezultat imas milionera koje tri recenice ne moze da sastavi bez vestackog smeha.To je to.
Onda je vrlo lako upravljati takvim covecanstvom.Slusaju ko roboti,ne postavljaju pitanja,ne razmisljaju,izvrsavaju naređenja a onda na klik postaju glineni golubovi.
E moj Tesla ko me ti dade struju radio...
Utrpacemo ih u brod Filadelfija da eksperimentisemo

Kosovar

pre 3 godine

Albanac sam, rodom sa Kosova. Naši ljudi bi rekli nije važno šta je rečeno, nego, ko je rekao. Suvišno je ovo komentirati. Kada sam gledao dokumentarac srpske televizije, snimljen u SAD-u u kojem opisuju naselja koja se nazivaju Belgrade, ujedno pitaju stanovnike tih gradića da li poznaju onaj veliki i pravi Belgrad, po njihovim odgovorima mi je bilo sve jasno. Oni jesu nacija biznisa i kapitala, tamo je sve fokusirano na to, stvaranje profi kadra za svaku oblast, makar bio to i majstor za pice. Ostalo, generalno, veoma limitirano.U jednu ruku, to im i pojednostavljuje život.

Gujin Češalj

pre 3 godine

Mene me više brine ono kolo od pre neko veče i ono ruglo u studentskom gradu od sinoć. Ustvari ne brine me to, već me brine izostanak teških represivnih mera povodom toga.

Dejan

pre 3 godine

Generalno, ismevanje država i naroda nije dobro. Svaka država i svaki narod zalužuju poštovanje. Taj ispad je izraz krajnje nekulture i zlobe.

Washington

pre 3 godine

Ovakva drama od rečenice jedne (meni) potpuno nepoznate žene pokazuje da se pretvaramo u ozbiljnu provinciju.
(Dejan, 5. april 2021 17:04)

Pa to ti je sad moda da se uvredis.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

183 komentara!
Eh da nam je ovoliki entuzijazam da se založimo za kanalizaciju u Borči, čist vazduh u Srbiji, protiv uništavanja reka na srpskim planinama.
Umesto toga bitnije je šta je rekla neka nebitna glumica u nebitnoj emisiji.

Mija

pre 3 godine

Nije čudno što dala ovakav komentar.Došla u Srbiju bez predznanja o njoj jer uopšte Amerikanci u svetu važe za veoma neobrazovana nacija.Ako pogledaš statistiku čak i mnogo afirmisanijih glumaca ,većinom njih je sa osnovnom školom.Tako da šta je rekla neka....,ne treba uzimati za ozbiljno.Šta će možda i ona jadna voli više da zna,ali su joj to mogućnosti.

ketiS

pre 3 godine

@vrhunsko oko

Tvoje poredjenje je potpuno nesuvislo, jer je Jugoslavija bila s jedne strane ratni cilj drzave Srbije u prvom svetskom ratu, a s druge strane Juoslavija je bila i ostala najvisi domet i srpske i juznoslovenske drzavnosti. Drugim recima, Srbi su za razliku od vas Hrvata, tu drzavu dozivljavali kao svoju i potpuno svesno su svoju drzavnost, koja sustisnski datira, kada je novovekovno razdoblje u pitanju od 1830-e godine, "zrtvovali" Jugoslaviji. Prema tome, porediti Srbiju sa "novopecenim" drzavicama ex-YU prostora je najblaze receno, smesno. Jedini izuzetak je Crna Gora, ali je to vec druga tema.

Алекса

pre 3 godine

Седим у Копру 2018. у старом граду у пивници, поред нас Амер и Ирац. И креће прича о Србима. Бучни, неваспитани, хомофоби. Ми пијемо пиво а он се дерња ту поред нас. Рођаци његове жене су му дали кола, и кућу и он је тако обилазио Србију, мувао је неку глумицу која има сјајне boobs, али нема појма шта је лични простор, и хомофоб је, она је нешто повисила тон, и није скапирала да је то лоше и он је одустао од мувања Генерално смо гласни превише и земља је лепа али Срби су некултурни.

Ја после пола сата времена његовог дерњања како су Срби лоши устанем, приђем и извиним се што смо ми Срби такви и замолим га да мало тише прича јер не можемо да разговарамо за суседним столом...кисели осмех, извињење....

Прошле године вест на б92, амерички глумац Мајкл нешто ожењен Српкињом обилази Србију, одушевљен је, видим слику, лик из Копра...

Godra PG

pre 3 godine

Govorim ja Srbima atraktivni ste strancima otprilike ko Bjelorusija ili Moldavija,a oni ne vjeruju...misle da ih mrzim... Crna Gora,Hrvatska i Slovenija su jedine turističke destinacije ove regije. Tačka.

Los Angeles

pre 3 godine

Pa realno dotična je izjavila generalnu izjavu koja samo opisuje status u kome se danas nalazi Srbija i uvažavanje koje ista ima u svetu. Da su je pitali za Belgiju, bila bi pozitivna, iako o njima zna i manje nego o Srbiji. Isto mozete da ocekujete i od nasih javnog licnosti kada ih pitate o npr Kazahstanu, ili Turkmenistanu. U opkladu da bi preko pola njih reklo da ta drzava sve sto ima treba da zahvali SSSR sovjetima, i da su im obi doneli sve, i da pre njih nisu ni postojali.

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Njena izjava je još jedan dokaz da kad dođete u iskušenje da govorite o nečemu što ne poznajete dobro treba da se setite one narodne: "Zlatna je svaka (reč) koja ostane (neizgovorena)!"

SRBIN

pre 3 godine

Žena je upravu pre toga su bile razne Jugoslavije, i u nekom kratkom periodu Srbija, ali Srbi kao narod postoje dugo pod okupatorom Osmanskog carstva, tad nismo imali državu, budimo realni, narod postoji država ne.

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Tako je, ne treba pridavati uopste neku paznju. Njena izjava dovoljno govori o njoj i njenom obrazovanju i elementarnom znanju, tako da...

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Šta će jadna, vidi se da joj je inteligencija kao broj cipela. To je raslo u nekoj zabiti, učilo njihove debilne škole, glavna joj preokupacija u tinejdžerskom periodu bila pod koliko će klipana iz fudbalskog tima da legne, a njih posle zamenila raznim vajnstajnima i sličnim ološem, kojima je davala za uloge, a za 20 god će da ih tuži za silovanje. A i ko zna kako su joj objašnjavali ovdašnju istoriju, i kod nas ima mnogo onih koji misle da nismo postojali pre 2006., i da je ajvar albanski, prema akademičarki Dua Ljipi.

Postujmo Srbiju

pre 3 godine

Zivela sam u inostranstvu, nebrojeno puta sam cula nase iseljenike da u stranom drustvu govore lose o Srbiji, zasto onda kriviti Elisabeth Olsen?! Sve sto je Olsenova rekla, cula je od lokalnog osoblja na snimanju filma, mogu da se kladim u to. A onda je izasla “u grad” videla svu necistocu, neuredjenost i zapustenost i utisak je bio formiran. A za ovih 13 godna, pa Republika Srbija postoji od 2006. i ni tu nije pogresila. Uostalom, problem I nije u tamo nekoj glumici i stavovima koje iznosi, vec u tome kako se mi odnosimo prema sopstvenoj drzavi - “Srbistanu” ili kako joj vec “tepamo”.

Bojan

pre 3 godine

Za početak, možda ne bi bilo loše pomenuti da smo mi crkve gradili vekovima pre nego što je prvi hrišćanski misionar dolutao na sever Evrope, odakle je ona poreklom sudeći po prezimenu. Ameriku da ne pominjem. U kući mog pradete ima predmeta koji su stariji od te Amerike, ako se indijanci ne računaju.

Dragan

pre 3 godine

pa šta ti znaš o Srbini. vidi koliko so glupa da ne znaš da naša zemlja postoji mnogo diže nego tvoja. izvini za tvoje ne znanje

nemke

pre 3 godine

ona u globalu gresi, voleo bih da cujem njene argumente mada donekle bih cak i mogao da de slozim sa njom: mi realno prisvajamo stvari kao svoje i ponosimo se a realno nisu nase cak ni imenom: npr svi zivi pijemo tursku kafu, sto se kulinarstva tice, vecina stvari kojim se mi dičimo realno nije nasa cak ni imenom tipa burek ( na turksom borek), ćevap je persisjskog porekla doneli nam turci, o muzici da i nepricam, sve sami turcizmi i pokradeni grcki melosi...jbg devojka je donekle i upravu, masa toga sto mi prisvajamo kao svoje i cime se ponosimo realno nije nase...a da je lupila 13 godina postojanja, to je vec budalastina ali poznata je pa daje sebi za pravo da lupeta...ko zna mozda je zajebo neki srbin pa je kivna :)

Bez obraza i bez pogleda u ogledalo

pre 3 godine

Pa Novi Beograd i sva industrija vam SFRJ odnosno Titova, a muzika i hrana vam iz Azije. Šta je tu vaše?
(Godra PG, 6. april 2021 10:32)

A vi ste posezali u sopstveni džep kad vam je zemljotres razrušio primorje. Bili ste jedna od nerazvijenih republika za koju se izdvajalo iz zajedničke kase a sad izigravate nekakav Las Vegas. Mi jedemo hranu iz Azije, a vi samo kavijar i suši. Važi.

istorija

pre 3 godine

Kao samostalna priznata drzava postojilmio od Berlinskog kongresa 1878 do 1918 pa od 2007-?.Ljudi to su cinjenice.Ne ulazim u postojanje i samostalnost pre pada pod vlast Turske.

Aj Ćao

pre 3 godine

Ne ložite se, ponovo. Ovaj video je već "kružio" inernetom pre nekoliko godina.

Kada? Kako je u vezi sa filmom "In Secret", koji je prikazivan 2013. nije teško sračunati.

bora

pre 3 godine

Možda joj je neko na tarzan-engleskom objašnjavao kako smo obnovili samostalnost kada se raspala poslednja federacija s Crnom Gorom. Ne treba se previše uzbuđivati stvarno. Ako ćemo iskreno, ima šta da se poradi u našoj zemlji od deponija, preko kulture saobraćaja, infrasrukture i tako dalje. Budimo realni. Srbija jeste lepa zemlja ali bi smo mi mogli lepše da je tretiramo i te kako. Mogu neki delovi Srbije da liče na Toskanu ali uz divlju granju i divlje deponije to trenutno nije slučaj, nemojmo se previše zavaravati.

Utin

pre 3 godine

#Sedi...1... Ovo je jedna nepismena i neškolovana osoba koja ne zna primera radi da je Srbija dala za vreme rimskog carstva 17 imperatora a jedan od njih je uveo i hrišćanstvo u zapadnu Evropu i izveo ih iz paganizma... u pitanju je Konstantin Veliki i rodjen je u okolini Niša...

Zasto jedan? Jednostavno nije imala potrebe to da uci? Da li ti znas pet srpskih kraljeva gde su rodjeni po gradu? Da li bilo ko zna nesto o npr nebraski? Ne, i koga briga. Da li mi znamo nesto o evropi? Retko ko...

Sta ste je napali, pa ona je odrasla uz politiku milosevica

DeSpot

pre 3 godine

Pa ako je samo guglala onda je mogla da nadje da je Srbija osnovana 2006.
Realno do tada je zvana raznim imenima, kraljevina srbija, kraljevina shs, jugoslavija, scg, pa 2006 republika Srbija. Nije neko cudo da Olsenova ne zna srpsku istoriju vec da kaze sto je vidila na guglu. Ne znamo ni mi istoriju svih zemalja od po 8mil stanovnika... Cak bi neki i za sovjetske zemlje rekli da su nastale kada su se otcjepile od SSSR a zapravo su postojali kao narod i ranije.
Mrzi me da pisem velika slova :)

RCZ

pre 3 godine

Popricajte sa nekim amerikancima , pa cete videti koji je to nivo spoznaja i znanja. To su ljudi koji misle da je svet poceo od njih. Gomila neznalica , neukih , neobazovanih. Da imate tek priliku da popricate po unutrasnjosti amerike jojjjjj. Pa za njih jos pije vode prica da americki vojnici po svetu brane njihovu slobodu. Kad se nasmejete do suza na to i pitate kako to ? oni se naljute . Jer ne znaju sta da vam odgovore.

catapa

pre 3 godine

Liz je prelepa glumica, koja je snimala film u Srbiji pre 10ak godina. U to vreme je bila prilično mlada i nezrela osoba koja je sa sobom vukla mnogo ličnih i porodičnih problema. Filmska ekipa iz Srbije koja je snimala film je pokazala visoku profesionalnost da zastiti i sačuva privatnost ove devojke tokom niza neprijatnih i tabloidnih scena koje je priredila ona i njena porodica. Tužno je, ali nije neobično, što je ličnu traumu koja joj se desila u Srbiji povezala sa našom zemljom, umesto sa odgovornim osobama...

Kum Žoržo

pre 3 godine

Evo zasto je Djokovic bitan. Ljudi veze nemaju gde ili sta je Srbija, kad jedna glumica koja je presla pola sveta ne zna za Srbiju sta ocekivati od obicnog naroda. E onda im kazes za Djokovica i bar imaju neki kontekst, neku sliku
(Petar, 05. april 2021 18:51)

Na žalost nemaju. Verovali ili ne ali dosta ljudi ne zna za Djokovića u Americi. Znaju oni koji prate tenis, ostali nemaju pojma.

new found land

pre 3 godine

Rodjen blizu tvrdjave koju je gradio srpski Despot Djuradj, i zaista nema sta da me odusevi u Americi u kojoj sve gradjeno bar 4 veka kasnije....

Вук Караџић

pre 3 godine

dobar deo kulture uopšte nije naš, već nasleđen. To ova mačka pokušava da objasni, bila je ovde, ne priča napamet.
(Western Devil, 05. april 2021 21:57)

ова девојка није у позицији да било шта било коме објасни, пошто једноставно нема појма.

Bananamen

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

A koliko postoji Nemacka? Italija?

Mister

pre 3 godine

Žena je apsolutno u pravu. Mi Srbi nemamo gotovo ništa svoje. Mozda par manastira tipa Žiča i Manasija.
Uporedite samo Firencu sa svim ex Yu državama i biće vam jasno.
U svim segmentima, a ne samo u istorijskim.

Karakondžula

pre 3 godine

.. pođimo od imena i prezimena... Elizabet Olsen, , ptavo američko ime i prezime... Nadalje, ako sibi imaju "ić", a Nordijski narodi "Olsen", nije li to jedinstvenost? Dakle Gđo Olsen, slabo ste provodili slobodno vreme u Srbiji, niste obišli manastire, a niste se ni uputili u to kako stvari stoje sa osvajačima na Balkanu, tokom istorije... samo, ko ovo čita? Vikizi iz USA?

Dubioza

pre 3 godine

Kako vas pale, a to rečeno 2015. godine. 6 godina niko nije ništa primetio i sada odjednom kao ijaaaao šta nam je rekla. Nebitna glumica, one dve male sestre što su nekad bile slatke u filmovima za decu sada su sprdnja u Americi. Ne razumem zašto bi ona mogla nekoga da uvredi.

No1e

pre 3 godine

Samo ignorisati...
(Ron Džeremić, 05. april 2021 23:43)

Ne, ne i NE!
Najveća greška je ignorisati! Takvima na sav glas nabijati ovo na nos, od televizije koja je emitovala tražiti ograđivanje od ovog "intervjua" dok voditeljke koje su saučestvovale ukoriti zbog nedostatka elementarne kulture i podsmevanja!
Gde god je moguće reagovati!

A najgore je misliti: e, sada ću da prekrstim ruke, otvorim pivo i ignorišem je...
Zato smo tu gde jesmo.
Samo pitajte "komšije" i "susjede" kako bi oni...

CATAPA

pre 3 godine

Preterala je za 13 godina. Srbija još nije država, verovatno nikada neće ni biti. Srbija je ostatak Jugoslavije, a još nije zvanična ruska gubernija, čemu teži najmanje od 1948. a i mnogo ranije, oduvek zapravo.

Srbija nikada kada je bila nezavisna nije bila nezavisna. Srbija je bila najbliže tome da bude nezavisna onda kada je bila u Jugoslaviji. Aleksandrovoj ili Titovoj, sasvim svejedno.

Ova naravno nema pojma ni o čemu, slučajno je u pravu. O tome da Srbija "povrati svoju državnost" je odlučilo 230 hiljada Crnogoraca. Da nisu, ovo ovde, ovo nešto bi se još uvek zvalo Jugoslavijom. A tim Crnogorcima, tim 230 hiljada šesto šezdeset jednome, nikada ni hvala nismo rekli. Ni tom jednom, ni jednom. Trebalo bi... kad bi ovo bila država. Valjda kad bude i hoćemo, ali verovatno "najbolje da nećemo".

Elizabet, nesrećo jedna, nemaš ti pojma... koliko si u pravu.

I pomalo turskog

pre 3 godine

Možete vi hrvati da pišeie šta hoćete i da lečite vaše komplekse, ali:
1. Živite na srbskoj zemlji.
2. Pričate srbskim jezikom (iskrivljena varijanta).
3. Nastali sto od Srba.
TIŠINA !!!
(Sabahudin, 5. april 2021 18:49
Боли...ал' истина!

Jedino što boli ovdje je nepismenost kojom se svi oni koji tako razmišljaju, čini se, odlikuju. Nego zanimljiva mi je ta opsesija Hrvatima koji zapravo i nisu tema ovog teksta, trebalo bi se i zapitati zašto. Na kraju i nick "Sabahudin", dovoljno govori o podsvjesnom saznanju autora komentara ko potječe od koga. Čini mi se da neki zaboravljaju kako prolaze agresivci koji bi uzimali sto je tuđe.
P. S. Ad 2., nekako mi se čini da ti pricaš iskrivljenom varijantom srpskog jezika.

bice da je to...

pre 3 godine

Ma pogresno smo razumeli...
Ili joj je decko neki odsrbljeni buzdovan ili se nije jadnica snasla dok je gostovala, a samo zeli decka srbina koji ce joj "pojasniti" istoriju, geografiju...i hemiju :D

Bumerang

pre 3 godine

@Aleksa
Majkl Vederli. I nisam zacudjen. Taj je i javno u nekoj emisiji laprdao o Srbima. Nesto u stilu kako svi imamo dubok glas jer svi pusimo od 6-e godine. Smisao za humor level-pro, al' kad bi se zezali. ))

Milan

pre 3 godine

Auu a mi kao da znamo ave o svakoj drzavi i narodu, vodili smo crkvene knjige od postanja sveta pa naovamo, mnogo smo bitni prosecnom amerikancu pa prosto ne mogu bez nas, znaju sta im servira cnn kad treba vlada njihova da uradi nesto i toliko, eventualno zbog tesle i djokovica culi za srbiju... Lupila glupost pa sad se svi nesto vredjaju kao da mi ne vredjemo nikog, dozivela neko neprijatno iskustvo i toliko sad treba zbog nje da se nerviramo pored bitnijih stvari... Ali i ovi komentari mi vuljuskom oni ovim onim e pa tako ce i za 200 god da pricaju i oni, mi planirali na mars a oni se borili medju sobom ko u sta veruje i izgibose zbog toga ko je u pravu... Vreme ide i dinamicno je, nisam video da se sad nesto zvezdi mnogo isplati respekt uspeha iz proslosti, bitna je sadasnjost dok je proslost orijentir...

Lepa Magnetova kci

pre 3 godine

Da, ma sve je tako evo i granici se sa Sokoviom. Devojka se unela u lik Vande Maksimov, verovatno misli i da Sokovia postoji. A i poznavanje istorije je nula, posto je film In Secret snimala 2013 godine, znaci 13 godina pre toga je 2000. Na sta je ona mislila i sama verovatno ne zna. No sta je briga, mlati lovu od Marvela i sa detaljima ovakve prirode se i ne bavi....

nebitan lik

pre 3 godine

Toliko mi je bila simpaticna i bas sam se lozio na nju, a ona ovako o nama. Iz ovoga se vidi da je neobrazovana i pomalo glupa. Bas je pala u mojim ocima, izgubila je jednog vernog simpatizera, ali koga uopste briga za mene.

milan

pre 3 godine

Realno ovde kad ti neko dodje sa strane i nemaš šta da mu pokažeš, Kelemegdan, neki manastir I to je to.
Ostatak strokav, kese i djubre na sve strane, blato. Da Golubac su malo sredili. Ko god je putovao malo zna da prirode ima svuda, čak i mnogo lepše. Treba videti šta su ljudi napravili a u srbiji toga nema mnogo. Dunav pun fekalija Morava puna flaša. Mnogo smo bre prljavi i nemani i bahati.
Nesto se lozimo kao ima neki duh ovde, gluposti. Realno hrana nam je ista kao i svugde na balkanu. Sta reci kad su nama splavovi atrakcija, u nemackoj bi ih sklonili za odmah. Mi smo interensntno samo mladim muškarcima bez mnogo para kao sex destinacija.

Ambalaza Rotira

pre 3 godine

Ja se ne vredjam kad neko pjuje po Srbiji, niti se nesto preterano radujem kad je neko hvali. A osobe koje ce na osnovu svojih utisaka o zemlji odakle dolazim (pozitivnih ili negativnih) da donose sud o meni licno gledan da zaobidjem.

rebro

pre 3 godine

@petokoronaš, 1995. godine ste od te sišli sa postolja da ne slušate srpsku himnu. Toliko jadni ste bili da ste u medijima preneli kako je Hrvatska druga na šampionatu. Kao da prvak nije postojao.
A Purgeri trče po vakcinu u tu mlađanu državu. Što niste išli u blisku vam Dojčland?
Još pure moraš da pojedeš da svariš Saletovu trojku u poslednjoj sekundi.

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Хрвати да имају образа никад име Николе Тесле не би поменули. Побили су му пола фамилије, спалили све, минирали споменик у Госпићу. Који сада враћају. Па ако Тесла хрват онда је поп војвода Момчило Ђујић исто хрват.

Jovan

pre 3 godine

Da je bila tri dana bilo bi sve pohvalno, ovako je bila dovoljno dugo. :)
Sad kad nagrnu internet isterivaci pravde. A mozda da pre toga procitaju Radoja Domanovica i "Razmisljanje jednog obicnog srpskog vola" https://www.juznevesti.com/komentar/Lektira-za-napredne-djake/Razmisljanje-jednog-obicnog-srpskog-vola.sr.html pa nek onda krenu u napad.

Вук Караџић

pre 3 godine

Kakve veze Lepenski vir i vinčanska kultura ima sa srbima, koji su na ovaj prostor dosli puno kasnije? hiljade godina kasnije
(Pero, 05. april 2021 22:03)

како нема везе када је изјавила да у Србији нема па да се види и да нема разлога да се посети?

King

pre 3 godine

Sta skacete, devojka zna vise od Vas. Racuna da smo opetw Srbija od 2007 godine. Mozda je procitala negde da samo samostalni od SCG od tad...

Кутловић

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 05. april 2021 23:23)

Која је држава учествовала у Косовском боју? Које државе је Цар Душан био цар? Изгледа да ниси био на свим часовима "повијести".

Yugosloven

pre 3 godine

Netreba ignorisati !!!!!! Srbija je završila 90.godina tamo gde je završila baš zato što je ignorisala te priče protiv nje od pojedinih šarlatana u koje je neko poverovao i evo rezultata.demant odmah !!!!!!

Vojvoda Stepa

pre 3 godine

Ha, ha, ha. Evo sad čovek u jutarnjem lepo reče da je nju, takođe glumac, ostavio 2014. godine radi Srpkinje, pa možda sad znamo za njene motive.

mr

pre 3 godine

Srbija je nastala 1878 i postojala je samo 40 g. do 1918. Srbi danas to stapanje svoje državnosti u Jugoslaviju doživljavaju kao da su stopili 1000 g. državnost, a nisu samo smiješnih 40 g.. Današnja Srbija je najmlađa država u okruženju, nastala 2006 dakle prije 15. g. , tako da je ova promašila 2 g.. Ako netko misli suprotno onda je i Tesla rođen u Hrvatskoj a ne Austrijskom carstvu. Ne može biti dvostrukih kriterija. Svi srbijanci stariji od 15 g. na teritoriju današnje Srbije nisu rođeni u Srbiji jer ona, jednostavno između 1918 i 2006., nije postojala.
(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

Велики мозак, мало те мржњица обузела па си тако променио целу светску историју. Не постоје дакле ни Кина, ни Египат, а УСА најстарија држава на свету. Било би лепо да нам објасниш како видиш бивше Србе и њихову историју, јел би могли барем они по теби да буду носиоци континуитета државности?

Elsa

pre 3 godine

Glupača! Da te zanimalo pročitala bi ili prelistala knjigu istorije.
Šta si bre dolazila!?
Sve koje dovode u Srbiju neka im urade test opšte kulture i psihotest.
A da , i PCR🙃🙂

Stanko

pre 3 godine

Жалосно, да ми коментаришемо некога ко нема појма , ни ко је она ни ко смо ми.

mr.wolf

pre 3 godine

Ma šta se ložite? Dobila kintu da to kaže (verovatno od albanskog lobija) Inače, čisto sumnjam da je čula za Srbiju.
(Don Alfonso, 05. april 2021 16:09)

Ma nije cula, samo je bila ovde da snima film.

hm?

pre 3 godine

Ne lozimo se ljudi, uvek je bitnije da sam znas ko si i sta si i da to negujes, a ne da uzimas u obzir misljenje tamo nekog glumackog poluproizvoda koje rezultuje instant ali prolaznom slavom.
sta ce biti olsen kada ti ubiju scarlet witch lika? nista..vracas se B produkciji

sarkazam

pre 3 godine

@sarkazam

Kaze se "ne bum mogel"...
ps. vise mi se cini ta si ti neki "nas" slucajni srbin :D
(Cro lingvista, 5. april 2021 22:03)

Pardonček, nisam upotrijebio pravila na šatrovački jezik
P.S. svi smo mi Srbi, pa evo gospon na koga sam komentirao me uvjerio, dodat ću na prezime -ić, neću biti falš Srbin ko Šešelj .-)

corak

pre 3 godine

the_dejan
Glup si ti Dejane, mozda nasa crkva jeste starija od njihove drzave ali zato se mentalitet, narav pa i pamet nisu pomerili iz toga istog doba kad je ta ista crkva napravljena, oni su svetska sila a mi zivimo u oblacima kako i dostoji nebeskom narodu.

Inntal

pre 3 godine

Kome je ona uopste bitna?Zivim u USA 20 godin njihovo opste obrazovanje je jako na niskom nivou. Neznaju nabrojiti vise od 5 drzava u evropi.
(Goran, 05. april 2021 18:38)

eto ti znas ali si opet dosao kod njih....pa sto pobogu ?

PRSKAJ POLIVAJ!!!

pre 3 godine

Dodje, provede se, ugostis je kao kraljicu i kad ode ismeva te i blati. Ovo normalnom coveku govori o njoj, ne o nama.

WillyWonka

pre 3 godine

"Kao prvo, nikad nisam cuo za tu gl(j)unicu?
Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)"

Slažem se u vezi rečenog, ali i ti si išao negdje oko škole. Kad napišeš "neznam", sve si rekao o svom školovanju. Ali bitno je ismijavati druge.

KG

pre 3 godine

Srbi su posten narod, zato umiru od muke, boli nepravda.
(Tadmat, 05. april 2021 22:10)

Поштен народ који је обожавао милошевића…
(Daniel, 5. april 2021 23:09)

Toliko ga obozavao da smo jedini narod koji bivseg predsednika isporucio Hagu, dok ostali narodi velicaju svoje ratne zlocince i kriminalce.

Vlada

pre 3 godine

Amerikanci! Sta reci? Pa Gospodjica je inace pored toga sto je glumica,veliki poznavalac Evropske Arhelogije,Antropologije,Geografije a posebno Istorije? Rece Amer i ostade ziv! Ajde, mlada Damo ziva bila, velika porasla a narocito zdrava bila i Oskara dobila.Zivela Srbija cuvajte se i zdravi ostanite dragi moji zemljaci.

Kladovo

pre 3 godine

Sve je u pravu osim godina. Srbija postoji 15 godina. Državna zajednica Srbija i Crna Gora se raspala 2006. godine posle referenduma u CG.
Lepo nam je pokazala kakve su posledice bežanja od svog imena i istorije.
Pa vi sad trčite u naručje bratskih naroda i narodnosti.

Мандрак

pre 3 godine

(vrhunsko oko, 5. april 2021 23:23)

По тој логици Кроација ни сад не постоји. Побегли сте из једне Југославије само да бисте се придружили другој, предајући тако свој суверенитет ентитету изнад вас. Уживајте у својој паралелној реалности док можете. Хаха!

severnjak

pre 3 godine

Jel realno da i ovo komentarisu ujke. Mucenici. Srpsko carstvo je pre mnogo stotina godina bilo, kao i kraljevina, a pre toga ... ma nije vazno, veciti vazali poput vas to ne razumeju ;)... mitski kraljevi su vam realni koliko i Aragornov presto, najvece istorijsko dostignuce vam je sto ste nam se uvalili u kraljevinu. Pored Jasenovca, naravno, tu ste cak i izvorne naciste ostavili bez teksta.

Boba

pre 3 godine

Zašto je ova vesta u svim medijima? Bolje da umesto priglupe izjave nevažne glumice, napišete nešto o nekoj našoj istorijskoj ličnosti. Œokantno je koliko Srbi ne poznaju sopstvenu istoriju. Ovakvim člancima se samo širi defetizam među narodom.

Bože mili

pre 3 godine

Ko sve priča o nama, a mi se ložimo i prenosimo mišljenje jedne "kao glumice", koja sigurna sam nije pročitala nijednu knjigu , osim scenarija. Zatim, sve što je obišla u Srbiji su hoteli i splavovi.

Simon

pre 3 godine

Te tako generalizovane fore sa "Srbija postoji 13 godina, nemaju ništa svoje i pričaju u bioskopu..." može da prodaje samo i isklučivo osobama istih intelektualnih kapaciteta. To je samo jadno i ništa više a ni manje od toga. Tako da ne kapiram ovoliki publicitet dat toj nesrećnici.

Sava

pre 2 godine

Svi vi Hrvati, Šiptari, Muslimani možete da nam, (da se lepo izrazim), pljunete pod prozor. Znate na šta mislim 😉.. A što se tiče glumice, to nije vredno ni komentarisati..

Cinique

pre 3 godine

Drugo, neznam gde je snimala u Srbiji?
Trece, takodjer neznam, gde je pohadjala skolu ili je isla oko skole.
Cetvrto, drzim se poslovice, da je lepa, ali toliko i glupa.
AMEN!
(Jednostavan odgovor, 5. april 2021 23:54)

Ono "neznam" sam već navikao, ali "također" i "amen" zajedno sa "gde" i "lepa" može samo kod onoga koji nije načisto da li je Hrvat, Srbin ili nešto između.

Ne brinem ja zbog onih koji nas blate, nego ovakvih koji nas brane. Možda nas ovi i blate zbog ovakvih kakvi nas brane?

Leonard

pre 3 godine

niko nije shvatio ovu.
ona bila na kosovo I oni stvarno postoje samo13 godina ali su deo Srbije
(pera, 5. april 2021 21:42) #
Postoji 13 godina i deo Srbije !?
Paradox

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

@Bumerang

Da budem pošten, lik ima moj naklon za to što je sinu dao srpsko srednje ime, što je davalac humanitarne fondacije Katarine Karađorđević i što njegova žena i deca imaju njegov blagoslov da skoro svakog leta dolaze u Srbiju. Promenio sam svoje mišljenje o njemu na malo gore posle te njegove gluposti o nama iz 2016. kao i posle incidenta sa Elajzom Dušku, ali "i đavolu valja sveću zapaliti".