Subota, 23.01.2021.

08:05

"Moja sestra, sabornica": Milena Radulović poslala emotivnu poruku Ivi Ilinčić

Izvor: B92

"Moja sestra, sabornica": Milena Raduloviæ poslala emotivnu poruku Ivi Ilinèiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

teorija zavere

pre 3 godine

Ne znam, sto vise odmice ovaj slucaj sve je cudniji... Mogu da razumem da zrtva cuti 8 godina. Iako nisu krive zene se osecaju osramocene i obelezene za ceo zivot. Ono sto ne mogu da shvatim da se devojka vratila na casove i da je vise puta silovana? Ne mogu da shvatim da se upisala u klasu njegove zene? Zar je ne bi svaki pogled na tu zenu podsecao sta je prezivela od njenog muza? Preleteh juce preko filma Balkanska medja. U filmu postoji scena gde siptari pokusavaju da siluju Jasnu (koju glumi Milena). Kako neko ko je doziveo silovanje moze da glumi takvu scenu? Ne znam... Verovatno ih je iskoriscavao, ali ovo "silovanje" mi je sve vise sumnjivo...

Bogdan

pre 3 godine

Sabornica, koleginica iz parlamenta ( sabora) ili saborac pa zenski rod?
(stoliv, 23. januar 2021 08:45)

Ne bre, sabornica u smislu sabrale se da optuže Miku.

hipo

pre 3 godine

Pravilno bi bilo saborkinja. Sabornica je žena koja je izabrana u hrvatski sabor.
(mislim..., 24. januar 2021 00:12)

Sabornica je i hrvatska reč za mesto gde se održava sabor. Skupština.

danilo

pre 3 godine

U relativizacijama baziranim na protoku vremena i svedenosti svega na rec protiv reci postavio bih pitanje sta je tu sporno? Zasto se smatra da je Aleksiceva rec jaca od reci 20 devojaka? Nije. I trunuce u kavezu. I nece mu biti dobro u kavezu. Nikako mu nece biti dobro.

Pitanje

pre 3 godine

Da je Mika isao sa predumisljajem mislim da se nikada ne bi usudio da na bilo koji nacin ugrozi cerku jednog milionera i advokata jer bi pomislio da ce ga to mnogo kostati. Silovatelji i perverznjaci uglavnom udaraju na slabe i nezasticene. Ovaj slucaj je toliko cudan i kontradiktoran da je to strasno. Mika je sigurno lud ili neverovatno samopouzdan kada se upustao u ovakve stvari, ne misleci na posledice. Skupo ce ga sve ovo kostati i treba, ako je sve istina. Da su u pitanju deca prosecnih gradjana bila bi prica skroz drugacija i proslo bi bez kazne. Secam se price drugara, da ih je neki „mangup“ u kraju maltretirao dok nije ukrao telefon sinu advokata, a onda je ekspresno dobio tri godine robije, a do tada nikom nista za mnogo ozbiljnija dela

ljingvista

pre 3 godine

Bitno da nije "saborac", pa može da bude i "sabornica".
Nema veze što si nepismena, važno da si poznata i "hrabra". Filmadžije, nova srBska eljita.
You go girl!

filip cg

pre 3 godine

Инквизиција нво, медија, глумаца, ставља човјека на ломачу. Ни за трен да се запитају да ли је оптужба истинита. Да се људски уздрже од ударања човјека који лежи на земљи. Да се стрпе, да сачекају истрагу, суђење, пресуду. Безумност којом се успоставља принцип по коме ће се оптуживати и пресуђивати на основу часне ријечи онога који оптужује. Алексић је можда заиста крив, али зна се како се у цивилизацији утврђује кривица. Правни поредак је темељ заједнице. Иначе ћемо сви моћи силом да доказујемо наше личне "правде". Ту завршава заједница, почиње дивљаштво.

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije? Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Eh, ali gle cuda, kada neko podrzi Milenu i usput pljune po Srbiji i Srbima sto ne podrzavaju zene, to vas odusevi. Bas vas koji ih ne podrzavate. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

Ne znas pismena, dodji u kancelariju kod Mike

pre 3 godine

Terao ih Mika da po hiljdu puta napisu nesto u svesku, a ona ne zna za "saborca" ili "saborkinju" po novogovoru."Sabornica" je sa sabora trubaca u Guci!Miko, bolje da si radio na opismenjavanju nego na privatavanju.

....me too... 011

pre 3 godine

Da, ima nas još...
Nas, koji možemo da zamislimo, da saosećamo, da ih podržavamo...
I ne, nije u pitanju naknadna pamet, hrabrost ili osveta za učinjeno.
Dobar razlog je da se spreče predatori, bar na kratko, da koriste svoj položaj, novac ili svoju moć, da dodju do mladih devojaka i žena...

Duško Miami

pre 3 godine

Ma ne sumnjam da je radio to što tvrde, ali mi nikako nije jasno kako se silovanje može ponoviti više puta. Razumem da su bili u šumi danima ili nekom izolovanom prostoru i vremenu, ali vraćati se silovatelju iznova i iznova...???

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovnice novina na kojima je ona, sve izjave, sve pohvale za nju koju joj daju poznati, njene slike sa sve krunom na glavi, trudi se da sve to izgleda glamurozno.
Cemu to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku? Fotografisanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno i pateticno.

* КОМЕНТАР *

pre 3 godine

Све је ово уреду и вееелииика подршка од мене у борби против ових накарадних напасника, али бре брате и сестро па више и ви незнате на коју страну бијете и варничите са овим измишљањем свакојаких речи како би били у тренду некаквих родних равноправности!!! Молим од свег срца нашу глумицу Милену Радуловић да нам објасни измишљену реч "саборница", да ли та реч означава жену која иде на саборе или већ шта? Који је женски род речи борац, да није можда борница - борачица - боричица - борка - боркиња ... докле више ?!? Још једном моја огромна подршка свима у борби против изопачених преступника!!!

expert

pre 3 godine

@kmnccn: Paralela ti ne stoji, jer u prvom slučaju se radi o osobi koju grize savest jer je napravila prekršaj, a u drugom o žrtvama zločina. Da li Miku grize savest? Čisto sumnjam.

Lazni idoli

pre 3 godine

Mika je monstrum i treba u zatvor kao i njegova zena. Ali ni ova nije cista, meni je ocigledno da je ona imala dobrovoljan seks sa njim zbog karijere. I nije ona prva progovorila vec devojcica od 10g, a ona kad je cula za to od sestre brze bolje je krenulo da popljuje Miku i usput odradi marketing, sto joj je uspelo. Nesto slicno je uradila Megan Keli u SAD svom tadasnjem sefu FOX news-a.

Rudjin

pre 3 godine

Sve mogu da razumem, ali roditelje ne!
Otac sam zenskog deteta koje je pred punoletstvom. Kada se ujutru spremam za posao, gledam da li dise, o skoli i izlascima da ne govorim, naravno, diskretno sve propitujem i pratim. Dete, da se razumemo, ima potpunu slobodu (nisam 'bolesnik'), ali kao roditelju nista ne moze da mi promakne....pametnom dosta!

Посматрач

pre 3 godine

Не сумњам да је Алексић сексуално искоришћавао полазнице своје школе, али постоје и многе друге, мени необјашњиве околности:

- многе су наставиле да иду на часове као да се није ништа догодило, као да су биле дужне да иду.

- родитељи који нису приметили да им децу неко психички и физички злоставља годинама.

- ради се о деци угледних адвоката и пословних људи. Зар је могуће да тако моћни родитељи нису могли да их заштите?

- негде сам прочитао да су одбиле полиграм. Ако је то заиста тачно, ситуација се значајно мења.

Дакле, да рекапитулирамо. Сматрам да јесу искоришћене, али силовање и сексуално искоришћавање није исто. Поготово када имамо богате особе, које ни у ком смислу не зависе од онога који их искоришћава.

Мислим да ће ова прича имати доста обрта пре епилога.

FYI

pre 3 godine

@Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.
(Јабучило, 23. januar 2021 10:02)

O da, ima veze i sa bezosecajnoscu i sa nedostatkom empatije ali i nedovoljnjo razvijenenom emocijalnom, socijalnom i opstom intiligencijom ali i neobrazovanjem i zatucanoscu! Procitajte i naucite nesto o temi o kojoj govorite pre nego otvorite usta!

S

pre 3 godine

.... ukoliko u selu jedan čovek za drugog kaže da je baraba , uzmi to sa zadrškom ali ako njih 20 iz sela za istog čoveka tvrde da je zaista baraba .... Ja u navode ne bih više sumnjao ....

Tubic

pre 3 godine

Jovan @
Nije samo nase drustvo potonulo
Citav svet je moralno smece, vidi Holivud
Na zapadu se strasne stvari desavaju , posebno sad u vreme korone ali sve se krije jer je novac i interes ovde merilo.

duka

pre 3 godine

Dok se vodi sudski postupak, ona daje intervjue, oglašava se na društvenim mrežama. I tako pokušava da utiče na javno mnjenje. Mislim da sud treba da naloži da nesme ni jedna strana da se oglašava dok traje postupak.

Јабучило

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.

karadzic

pre 3 godine

"Sabornica"! A sta to na srpskom znaci? To je valjda od onoga u muskom rodu, borac, pa saborac. Ovde je, znaci, bornica, pa sabornica. VUce, Vuce, da nisi odavno umro, sada bi te sigurno strefilo.

Ana

pre 3 godine

@ jabucilo
Ja ne mogu da verujem da neki i dalje postavljaju pitanje " zasto je toliko cekala" .Pa ljudi moji, da li vi uopste citate tekstove??? U najvecem broju tekstova se pominje zasto je cutala, kako u pocetku nije bila nacisto sa sobom jer bila je klinka sta se to desilo.Trauma koja se potiskuje.

cisto iz dosade

pre 3 godine

Jovane iskreno svaka cast na recima. mnogi hvala Bogu nisu imali to iskustvo i ne znaju koliko je tesko nositi se sa tim. Mnogi e shvataju koliko je to na zalost ucestala pojava i da svi verovatno imaju neku od zrtvi zlostavljanja za prijatelja a da toga nisu svesni. takodje nemaju predstavu koliko je tesko tako nesto dokazati kao pojedinac.

kmnccn

pre 3 godine

(jovan, 23. januar 2021 08:13)

Potpisujem svaku reč ovog komentara. Zgrožen sam reakcijama javnosti. Nije mi jasno da ljudi ne razumeju u kakvoj situaciji se žrtve nalaze.

Jedan mali primer, čisto da se vidi koliko je njima bilo teško da o ovome uopšte pričaju. Moja sestra, odrasla osoba u svojih 25 god. napravila je manji saobraćajni udes, prilikom isparkiravanja je udarila čoveka na mopedu koji je prolazio pored. On je pao i završio sa manjim ugruvavanjem i ogrebotinama na motoru. Nije pravio dramu, nije zvao policiju niti želeo u hitnu a nije ni prihvatao bilo kakvu novčanu pomoć i ubrzo otišao svojim putem. Njoj je to bio takav šok i takva sramota da je 2 dana plakala a o tom događaju niko od nas ne sme da priča ni danas, 7-8 godina posle toga. Jednostavno ona ima neki zid preko kog joj je teško preći. Još nije spremna da o tome priča.

E sad zamislite kako je devojkama od 17 god. žrtvama silovanja. Zato su ove glumice što su istupile meni kraljice!

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Sabornica - ženski sabornik.
Na jednoj svadbi sam čuvao sabornik da ne pokradu jabuke, psovao sam i svadbu i pijanog starojka i neku mangupariju kojoj su mnogo trebale te jabuke. A, nije reč o tome? Izvinite.

jovan

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

neverovatno u kakvom hladnom i beskrupuloznom svetu živimo .. Nekad se stvarno naježim..Setite se vad u 17 godina ? desi vam se neki sitni blam poput pada pa u zemlju propadate mesecima a zamislite da vam se ovo desi ?

lako je sa 30 -40 godina pričati i mudrovati .. Neverovatno smo bezosećajan narod ..

ja lično znam 2 devojke koje su u detinjstvu seksualno zlostavljane jedna od strane ujaka druga od strane očuha naravno sad posle 10-15 godina je to jako teško dokazati pogotovo ako ste izolovan slučaj ,ali to se dešava..

naše društvo je moralno i duhovno izuzetno potonulo i to je razlog broj 1 za odlazak mladih ljudi iz Srbije .

antihrist

pre 3 godine

Aktivnosti na drustvenim mrezama bi, pod hitno, morale da se podvedu pod zakonsku regulativu. Ovako, svako moze da pise sta hoce. To je ipak javna rec, sa znacajnim implikacijama, bez ikakve odgovornosti.

jovan

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

neverovatno u kakvom hladnom i beskrupuloznom svetu živimo .. Nekad se stvarno naježim..Setite se vad u 17 godina ? desi vam se neki sitni blam poput pada pa u zemlju propadate mesecima a zamislite da vam se ovo desi ?

lako je sa 30 -40 godina pričati i mudrovati .. Neverovatno smo bezosećajan narod ..

ja lično znam 2 devojke koje su u detinjstvu seksualno zlostavljane jedna od strane ujaka druga od strane očuha naravno sad posle 10-15 godina je to jako teško dokazati pogotovo ako ste izolovan slučaj ,ali to se dešava..

naše društvo je moralno i duhovno izuzetno potonulo i to je razlog broj 1 za odlazak mladih ljudi iz Srbije .

antihrist

pre 3 godine

Aktivnosti na drustvenim mrezama bi, pod hitno, morale da se podvedu pod zakonsku regulativu. Ovako, svako moze da pise sta hoce. To je ipak javna rec, sa znacajnim implikacijama, bez ikakve odgovornosti.

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Sabornica - ženski sabornik.
Na jednoj svadbi sam čuvao sabornik da ne pokradu jabuke, psovao sam i svadbu i pijanog starojka i neku mangupariju kojoj su mnogo trebale te jabuke. A, nije reč o tome? Izvinite.

Јабучило

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.

kmnccn

pre 3 godine

(jovan, 23. januar 2021 08:13)

Potpisujem svaku reč ovog komentara. Zgrožen sam reakcijama javnosti. Nije mi jasno da ljudi ne razumeju u kakvoj situaciji se žrtve nalaze.

Jedan mali primer, čisto da se vidi koliko je njima bilo teško da o ovome uopšte pričaju. Moja sestra, odrasla osoba u svojih 25 god. napravila je manji saobraćajni udes, prilikom isparkiravanja je udarila čoveka na mopedu koji je prolazio pored. On je pao i završio sa manjim ugruvavanjem i ogrebotinama na motoru. Nije pravio dramu, nije zvao policiju niti želeo u hitnu a nije ni prihvatao bilo kakvu novčanu pomoć i ubrzo otišao svojim putem. Njoj je to bio takav šok i takva sramota da je 2 dana plakala a o tom događaju niko od nas ne sme da priča ni danas, 7-8 godina posle toga. Jednostavno ona ima neki zid preko kog joj je teško preći. Još nije spremna da o tome priča.

E sad zamislite kako je devojkama od 17 god. žrtvama silovanja. Zato su ove glumice što su istupile meni kraljice!

Tubic

pre 3 godine

Jovan @
Nije samo nase drustvo potonulo
Citav svet je moralno smece, vidi Holivud
Na zapadu se strasne stvari desavaju , posebno sad u vreme korone ali sve se krije jer je novac i interes ovde merilo.

cisto iz dosade

pre 3 godine

Jovane iskreno svaka cast na recima. mnogi hvala Bogu nisu imali to iskustvo i ne znaju koliko je tesko nositi se sa tim. Mnogi e shvataju koliko je to na zalost ucestala pojava i da svi verovatno imaju neku od zrtvi zlostavljanja za prijatelja a da toga nisu svesni. takodje nemaju predstavu koliko je tesko tako nesto dokazati kao pojedinac.

Pitanje

pre 3 godine

Da je Mika isao sa predumisljajem mislim da se nikada ne bi usudio da na bilo koji nacin ugrozi cerku jednog milionera i advokata jer bi pomislio da ce ga to mnogo kostati. Silovatelji i perverznjaci uglavnom udaraju na slabe i nezasticene. Ovaj slucaj je toliko cudan i kontradiktoran da je to strasno. Mika je sigurno lud ili neverovatno samopouzdan kada se upustao u ovakve stvari, ne misleci na posledice. Skupo ce ga sve ovo kostati i treba, ako je sve istina. Da su u pitanju deca prosecnih gradjana bila bi prica skroz drugacija i proslo bi bez kazne. Secam se price drugara, da ih je neki „mangup“ u kraju maltretirao dok nije ukrao telefon sinu advokata, a onda je ekspresno dobio tri godine robije, a do tada nikom nista za mnogo ozbiljnija dela

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovnice novina na kojima je ona, sve izjave, sve pohvale za nju koju joj daju poznati, njene slike sa sve krunom na glavi, trudi se da sve to izgleda glamurozno.
Cemu to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku? Fotografisanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno i pateticno.

ljingvista

pre 3 godine

Bitno da nije "saborac", pa može da bude i "sabornica".
Nema veze što si nepismena, važno da si poznata i "hrabra". Filmadžije, nova srBska eljita.
You go girl!

filip cg

pre 3 godine

Инквизиција нво, медија, глумаца, ставља човјека на ломачу. Ни за трен да се запитају да ли је оптужба истинита. Да се људски уздрже од ударања човјека који лежи на земљи. Да се стрпе, да сачекају истрагу, суђење, пресуду. Безумност којом се успоставља принцип по коме ће се оптуживати и пресуђивати на основу часне ријечи онога који оптужује. Алексић је можда заиста крив, али зна се како се у цивилизацији утврђује кривица. Правни поредак је темељ заједнице. Иначе ћемо сви моћи силом да доказујемо наше личне "правде". Ту завршава заједница, почиње дивљаштво.

Duško Miami

pre 3 godine

Ma ne sumnjam da je radio to što tvrde, ali mi nikako nije jasno kako se silovanje može ponoviti više puta. Razumem da su bili u šumi danima ili nekom izolovanom prostoru i vremenu, ali vraćati se silovatelju iznova i iznova...???

Ne znas pismena, dodji u kancelariju kod Mike

pre 3 godine

Terao ih Mika da po hiljdu puta napisu nesto u svesku, a ona ne zna za "saborca" ili "saborkinju" po novogovoru."Sabornica" je sa sabora trubaca u Guci!Miko, bolje da si radio na opismenjavanju nego na privatavanju.

* КОМЕНТАР *

pre 3 godine

Све је ово уреду и вееелииика подршка од мене у борби против ових накарадних напасника, али бре брате и сестро па више и ви незнате на коју страну бијете и варничите са овим измишљањем свакојаких речи како би били у тренду некаквих родних равноправности!!! Молим од свег срца нашу глумицу Милену Радуловић да нам објасни измишљену реч "саборница", да ли та реч означава жену која иде на саборе или већ шта? Који је женски род речи борац, да није можда борница - борачица - боричица - борка - боркиња ... докле више ?!? Још једном моја огромна подршка свима у борби против изопачених преступника!!!

Посматрач

pre 3 godine

Не сумњам да је Алексић сексуално искоришћавао полазнице своје школе, али постоје и многе друге, мени необјашњиве околности:

- многе су наставиле да иду на часове као да се није ништа догодило, као да су биле дужне да иду.

- родитељи који нису приметили да им децу неко психички и физички злоставља годинама.

- ради се о деци угледних адвоката и пословних људи. Зар је могуће да тако моћни родитељи нису могли да их заштите?

- негде сам прочитао да су одбиле полиграм. Ако је то заиста тачно, ситуација се значајно мења.

Дакле, да рекапитулирамо. Сматрам да јесу искоришћене, али силовање и сексуално искоришћавање није исто. Поготово када имамо богате особе, које ни у ком смислу не зависе од онога који их искоришћава.

Мислим да ће ова прича имати доста обрта пре епилога.

Lazni idoli

pre 3 godine

Mika je monstrum i treba u zatvor kao i njegova zena. Ali ni ova nije cista, meni je ocigledno da je ona imala dobrovoljan seks sa njim zbog karijere. I nije ona prva progovorila vec devojcica od 10g, a ona kad je cula za to od sestre brze bolje je krenulo da popljuje Miku i usput odradi marketing, sto joj je uspelo. Nesto slicno je uradila Megan Keli u SAD svom tadasnjem sefu FOX news-a.

danilo

pre 3 godine

U relativizacijama baziranim na protoku vremena i svedenosti svega na rec protiv reci postavio bih pitanje sta je tu sporno? Zasto se smatra da je Aleksiceva rec jaca od reci 20 devojaka? Nije. I trunuce u kavezu. I nece mu biti dobro u kavezu. Nikako mu nece biti dobro.

duka

pre 3 godine

Dok se vodi sudski postupak, ona daje intervjue, oglašava se na društvenim mrežama. I tako pokušava da utiče na javno mnjenje. Mislim da sud treba da naloži da nesme ni jedna strana da se oglašava dok traje postupak.

Rudjin

pre 3 godine

Sve mogu da razumem, ali roditelje ne!
Otac sam zenskog deteta koje je pred punoletstvom. Kada se ujutru spremam za posao, gledam da li dise, o skoli i izlascima da ne govorim, naravno, diskretno sve propitujem i pratim. Dete, da se razumemo, ima potpunu slobodu (nisam 'bolesnik'), ali kao roditelju nista ne moze da mi promakne....pametnom dosta!

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije? Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Eh, ali gle cuda, kada neko podrzi Milenu i usput pljune po Srbiji i Srbima sto ne podrzavaju zene, to vas odusevi. Bas vas koji ih ne podrzavate. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

hipo

pre 3 godine

Pravilno bi bilo saborkinja. Sabornica je žena koja je izabrana u hrvatski sabor.
(mislim..., 24. januar 2021 00:12)

Sabornica je i hrvatska reč za mesto gde se održava sabor. Skupština.

karadzic

pre 3 godine

"Sabornica"! A sta to na srpskom znaci? To je valjda od onoga u muskom rodu, borac, pa saborac. Ovde je, znaci, bornica, pa sabornica. VUce, Vuce, da nisi odavno umro, sada bi te sigurno strefilo.

S

pre 3 godine

.... ukoliko u selu jedan čovek za drugog kaže da je baraba , uzmi to sa zadrškom ali ako njih 20 iz sela za istog čoveka tvrde da je zaista baraba .... Ja u navode ne bih više sumnjao ....

....me too... 011

pre 3 godine

Da, ima nas još...
Nas, koji možemo da zamislimo, da saosećamo, da ih podržavamo...
I ne, nije u pitanju naknadna pamet, hrabrost ili osveta za učinjeno.
Dobar razlog je da se spreče predatori, bar na kratko, da koriste svoj položaj, novac ili svoju moć, da dodju do mladih devojaka i žena...

teorija zavere

pre 3 godine

Ne znam, sto vise odmice ovaj slucaj sve je cudniji... Mogu da razumem da zrtva cuti 8 godina. Iako nisu krive zene se osecaju osramocene i obelezene za ceo zivot. Ono sto ne mogu da shvatim da se devojka vratila na casove i da je vise puta silovana? Ne mogu da shvatim da se upisala u klasu njegove zene? Zar je ne bi svaki pogled na tu zenu podsecao sta je prezivela od njenog muza? Preleteh juce preko filma Balkanska medja. U filmu postoji scena gde siptari pokusavaju da siluju Jasnu (koju glumi Milena). Kako neko ko je doziveo silovanje moze da glumi takvu scenu? Ne znam... Verovatno ih je iskoriscavao, ali ovo "silovanje" mi je sve vise sumnjivo...

FYI

pre 3 godine

@Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.
(Јабучило, 23. januar 2021 10:02)

O da, ima veze i sa bezosecajnoscu i sa nedostatkom empatije ali i nedovoljnjo razvijenenom emocijalnom, socijalnom i opstom intiligencijom ali i neobrazovanjem i zatucanoscu! Procitajte i naucite nesto o temi o kojoj govorite pre nego otvorite usta!

Ana

pre 3 godine

@ jabucilo
Ja ne mogu da verujem da neki i dalje postavljaju pitanje " zasto je toliko cekala" .Pa ljudi moji, da li vi uopste citate tekstove??? U najvecem broju tekstova se pominje zasto je cutala, kako u pocetku nije bila nacisto sa sobom jer bila je klinka sta se to desilo.Trauma koja se potiskuje.

Bogdan

pre 3 godine

Sabornica, koleginica iz parlamenta ( sabora) ili saborac pa zenski rod?
(stoliv, 23. januar 2021 08:45)

Ne bre, sabornica u smislu sabrale se da optuže Miku.

expert

pre 3 godine

@kmnccn: Paralela ti ne stoji, jer u prvom slučaju se radi o osobi koju grize savest jer je napravila prekršaj, a u drugom o žrtvama zločina. Da li Miku grize savest? Čisto sumnjam.

jovan

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

neverovatno u kakvom hladnom i beskrupuloznom svetu živimo .. Nekad se stvarno naježim..Setite se vad u 17 godina ? desi vam se neki sitni blam poput pada pa u zemlju propadate mesecima a zamislite da vam se ovo desi ?

lako je sa 30 -40 godina pričati i mudrovati .. Neverovatno smo bezosećajan narod ..

ja lično znam 2 devojke koje su u detinjstvu seksualno zlostavljane jedna od strane ujaka druga od strane očuha naravno sad posle 10-15 godina je to jako teško dokazati pogotovo ako ste izolovan slučaj ,ali to se dešava..

naše društvo je moralno i duhovno izuzetno potonulo i to je razlog broj 1 za odlazak mladih ljudi iz Srbije .

kmnccn

pre 3 godine

(jovan, 23. januar 2021 08:13)

Potpisujem svaku reč ovog komentara. Zgrožen sam reakcijama javnosti. Nije mi jasno da ljudi ne razumeju u kakvoj situaciji se žrtve nalaze.

Jedan mali primer, čisto da se vidi koliko je njima bilo teško da o ovome uopšte pričaju. Moja sestra, odrasla osoba u svojih 25 god. napravila je manji saobraćajni udes, prilikom isparkiravanja je udarila čoveka na mopedu koji je prolazio pored. On je pao i završio sa manjim ugruvavanjem i ogrebotinama na motoru. Nije pravio dramu, nije zvao policiju niti želeo u hitnu a nije ni prihvatao bilo kakvu novčanu pomoć i ubrzo otišao svojim putem. Njoj je to bio takav šok i takva sramota da je 2 dana plakala a o tom događaju niko od nas ne sme da priča ni danas, 7-8 godina posle toga. Jednostavno ona ima neki zid preko kog joj je teško preći. Još nije spremna da o tome priča.

E sad zamislite kako je devojkama od 17 god. žrtvama silovanja. Zato su ove glumice što su istupile meni kraljice!

antihrist

pre 3 godine

Aktivnosti na drustvenim mrezama bi, pod hitno, morale da se podvedu pod zakonsku regulativu. Ovako, svako moze da pise sta hoce. To je ipak javna rec, sa znacajnim implikacijama, bez ikakve odgovornosti.

Јабучило

pre 3 godine

muškarac sam i ne mogu da verujem šta pišu muskarci a i žene na društvenim mrežama .. hladni bezosećajni komentari tipa "pa što si ćutala ? " a možda zato što je bila dete zato što je bilo sramota zato što nije želela da povredi roditelje ?

Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.

cisto iz dosade

pre 3 godine

Jovane iskreno svaka cast na recima. mnogi hvala Bogu nisu imali to iskustvo i ne znaju koliko je tesko nositi se sa tim. Mnogi e shvataju koliko je to na zalost ucestala pojava i da svi verovatno imaju neku od zrtvi zlostavljanja za prijatelja a da toga nisu svesni. takodje nemaju predstavu koliko je tesko tako nesto dokazati kao pojedinac.

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Sabornica - ženski sabornik.
Na jednoj svadbi sam čuvao sabornik da ne pokradu jabuke, psovao sam i svadbu i pijanog starojka i neku mangupariju kojoj su mnogo trebale te jabuke. A, nije reč o tome? Izvinite.

FYI

pre 3 godine

@Први ћу увек поставити то питање. И то нема везе са безосећајношћу. Протоком времена се смањује вероватноћа да се нешто докаже. Такође, може да дође до оправданог неповерења у такву закаснелу реакцију. То не значи да не саосећам са жртвом, али имам право и да не узимам здраво за готово сваки исказ који чујем. Злоупотребе су могуће, а мотиви могу бити разни. Слажем се и да је боље пријавити икад него никад. Али, сада имамо случај где је реч против речи, а у таквим стварима никада не треба реаговати емотивно и на прву лопту.
(Јабучило, 23. januar 2021 10:02)

O da, ima veze i sa bezosecajnoscu i sa nedostatkom empatije ali i nedovoljnjo razvijenenom emocijalnom, socijalnom i opstom intiligencijom ali i neobrazovanjem i zatucanoscu! Procitajte i naucite nesto o temi o kojoj govorite pre nego otvorite usta!

....me too... 011

pre 3 godine

Da, ima nas još...
Nas, koji možemo da zamislimo, da saosećamo, da ih podržavamo...
I ne, nije u pitanju naknadna pamet, hrabrost ili osveta za učinjeno.
Dobar razlog je da se spreče predatori, bar na kratko, da koriste svoj položaj, novac ili svoju moć, da dodju do mladih devojaka i žena...

Ana

pre 3 godine

@ jabucilo
Ja ne mogu da verujem da neki i dalje postavljaju pitanje " zasto je toliko cekala" .Pa ljudi moji, da li vi uopste citate tekstove??? U najvecem broju tekstova se pominje zasto je cutala, kako u pocetku nije bila nacisto sa sobom jer bila je klinka sta se to desilo.Trauma koja se potiskuje.

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije? Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Eh, ali gle cuda, kada neko podrzi Milenu i usput pljune po Srbiji i Srbima sto ne podrzavaju zene, to vas odusevi. Bas vas koji ih ne podrzavate. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

filip cg

pre 3 godine

Инквизиција нво, медија, глумаца, ставља човјека на ломачу. Ни за трен да се запитају да ли је оптужба истинита. Да се људски уздрже од ударања човјека који лежи на земљи. Да се стрпе, да сачекају истрагу, суђење, пресуду. Безумност којом се успоставља принцип по коме ће се оптуживати и пресуђивати на основу часне ријечи онога који оптужује. Алексић је можда заиста крив, али зна се како се у цивилизацији утврђује кривица. Правни поредак је темељ заједнице. Иначе ћемо сви моћи силом да доказујемо наше личне "правде". Ту завршава заједница, почиње дивљаштво.

ljingvista

pre 3 godine

Bitno da nije "saborac", pa može da bude i "sabornica".
Nema veze što si nepismena, važno da si poznata i "hrabra". Filmadžije, nova srBska eljita.
You go girl!

S

pre 3 godine

.... ukoliko u selu jedan čovek za drugog kaže da je baraba , uzmi to sa zadrškom ali ako njih 20 iz sela za istog čoveka tvrde da je zaista baraba .... Ja u navode ne bih više sumnjao ....

Duško Miami

pre 3 godine

Ma ne sumnjam da je radio to što tvrde, ali mi nikako nije jasno kako se silovanje može ponoviti više puta. Razumem da su bili u šumi danima ili nekom izolovanom prostoru i vremenu, ali vraćati se silovatelju iznova i iznova...???

expert

pre 3 godine

@kmnccn: Paralela ti ne stoji, jer u prvom slučaju se radi o osobi koju grize savest jer je napravila prekršaj, a u drugom o žrtvama zločina. Da li Miku grize savest? Čisto sumnjam.

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovnice novina na kojima je ona, sve izjave, sve pohvale za nju koju joj daju poznati, njene slike sa sve krunom na glavi, trudi se da sve to izgleda glamurozno.
Cemu to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku? Fotografisanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno i pateticno.

Ne znas pismena, dodji u kancelariju kod Mike

pre 3 godine

Terao ih Mika da po hiljdu puta napisu nesto u svesku, a ona ne zna za "saborca" ili "saborkinju" po novogovoru."Sabornica" je sa sabora trubaca u Guci!Miko, bolje da si radio na opismenjavanju nego na privatavanju.

danilo

pre 3 godine

U relativizacijama baziranim na protoku vremena i svedenosti svega na rec protiv reci postavio bih pitanje sta je tu sporno? Zasto se smatra da je Aleksiceva rec jaca od reci 20 devojaka? Nije. I trunuce u kavezu. I nece mu biti dobro u kavezu. Nikako mu nece biti dobro.

Tubic

pre 3 godine

Jovan @
Nije samo nase drustvo potonulo
Citav svet je moralno smece, vidi Holivud
Na zapadu se strasne stvari desavaju , posebno sad u vreme korone ali sve se krije jer je novac i interes ovde merilo.

Lazni idoli

pre 3 godine

Mika je monstrum i treba u zatvor kao i njegova zena. Ali ni ova nije cista, meni je ocigledno da je ona imala dobrovoljan seks sa njim zbog karijere. I nije ona prva progovorila vec devojcica od 10g, a ona kad je cula za to od sestre brze bolje je krenulo da popljuje Miku i usput odradi marketing, sto joj je uspelo. Nesto slicno je uradila Megan Keli u SAD svom tadasnjem sefu FOX news-a.

Посматрач

pre 3 godine

Не сумњам да је Алексић сексуално искоришћавао полазнице своје школе, али постоје и многе друге, мени необјашњиве околности:

- многе су наставиле да иду на часове као да се није ништа догодило, као да су биле дужне да иду.

- родитељи који нису приметили да им децу неко психички и физички злоставља годинама.

- ради се о деци угледних адвоката и пословних људи. Зар је могуће да тако моћни родитељи нису могли да их заштите?

- негде сам прочитао да су одбиле полиграм. Ако је то заиста тачно, ситуација се значајно мења.

Дакле, да рекапитулирамо. Сматрам да јесу искоришћене, али силовање и сексуално искоришћавање није исто. Поготово када имамо богате особе, које ни у ком смислу не зависе од онога који их искоришћава.

Мислим да ће ова прича имати доста обрта пре епилога.

Rudjin

pre 3 godine

Sve mogu da razumem, ali roditelje ne!
Otac sam zenskog deteta koje je pred punoletstvom. Kada se ujutru spremam za posao, gledam da li dise, o skoli i izlascima da ne govorim, naravno, diskretno sve propitujem i pratim. Dete, da se razumemo, ima potpunu slobodu (nisam 'bolesnik'), ali kao roditelju nista ne moze da mi promakne....pametnom dosta!

duka

pre 3 godine

Dok se vodi sudski postupak, ona daje intervjue, oglašava se na društvenim mrežama. I tako pokušava da utiče na javno mnjenje. Mislim da sud treba da naloži da nesme ni jedna strana da se oglašava dok traje postupak.

* КОМЕНТАР *

pre 3 godine

Све је ово уреду и вееелииика подршка од мене у борби против ових накарадних напасника, али бре брате и сестро па више и ви незнате на коју страну бијете и варничите са овим измишљањем свакојаких речи како би били у тренду некаквих родних равноправности!!! Молим од свег срца нашу глумицу Милену Радуловић да нам објасни измишљену реч "саборница", да ли та реч означава жену која иде на саборе или већ шта? Који је женски род речи борац, да није можда борница - борачица - боричица - борка - боркиња ... докле више ?!? Још једном моја огромна подршка свима у борби против изопачених преступника!!!

Pitanje

pre 3 godine

Da je Mika isao sa predumisljajem mislim da se nikada ne bi usudio da na bilo koji nacin ugrozi cerku jednog milionera i advokata jer bi pomislio da ce ga to mnogo kostati. Silovatelji i perverznjaci uglavnom udaraju na slabe i nezasticene. Ovaj slucaj je toliko cudan i kontradiktoran da je to strasno. Mika je sigurno lud ili neverovatno samopouzdan kada se upustao u ovakve stvari, ne misleci na posledice. Skupo ce ga sve ovo kostati i treba, ako je sve istina. Da su u pitanju deca prosecnih gradjana bila bi prica skroz drugacija i proslo bi bez kazne. Secam se price drugara, da ih je neki „mangup“ u kraju maltretirao dok nije ukrao telefon sinu advokata, a onda je ekspresno dobio tri godine robije, a do tada nikom nista za mnogo ozbiljnija dela

Bogdan

pre 3 godine

Sabornica, koleginica iz parlamenta ( sabora) ili saborac pa zenski rod?
(stoliv, 23. januar 2021 08:45)

Ne bre, sabornica u smislu sabrale se da optuže Miku.

teorija zavere

pre 3 godine

Ne znam, sto vise odmice ovaj slucaj sve je cudniji... Mogu da razumem da zrtva cuti 8 godina. Iako nisu krive zene se osecaju osramocene i obelezene za ceo zivot. Ono sto ne mogu da shvatim da se devojka vratila na casove i da je vise puta silovana? Ne mogu da shvatim da se upisala u klasu njegove zene? Zar je ne bi svaki pogled na tu zenu podsecao sta je prezivela od njenog muza? Preleteh juce preko filma Balkanska medja. U filmu postoji scena gde siptari pokusavaju da siluju Jasnu (koju glumi Milena). Kako neko ko je doziveo silovanje moze da glumi takvu scenu? Ne znam... Verovatno ih je iskoriscavao, ali ovo "silovanje" mi je sve vise sumnjivo...

karadzic

pre 3 godine

"Sabornica"! A sta to na srpskom znaci? To je valjda od onoga u muskom rodu, borac, pa saborac. Ovde je, znaci, bornica, pa sabornica. VUce, Vuce, da nisi odavno umro, sada bi te sigurno strefilo.

hipo

pre 3 godine

Pravilno bi bilo saborkinja. Sabornica je žena koja je izabrana u hrvatski sabor.
(mislim..., 24. januar 2021 00:12)

Sabornica je i hrvatska reč za mesto gde se održava sabor. Skupština.