- Komentari -

"Sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo"

Glumici Mileni Radulović koja je optužila Miroslava Aleksića, vlasnika škole glume za silovanje ali i još četiri ženske osobe koje su pohađale istu školu, podršku su pružile Žene u crnom, zbog hrabrosti koje su pokazale, kako navode i poručuju da je najvažnije progovoriti o zločinima prema ženama koje, kako ističu, ne okružuje samo ćutanje, nego i krivica i sramota.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Sve cesce smo svedoci nasilja u kojima su cinioci muskarci i deca, bilo muska bilo zenska. Istovremeno polozaj zena se menja na nacin da postaju samostalnije, samosvesnije i samim tim manje podlozne klasicnoj patrijarhalnoj ulozi u kojoj muskarac ima moc nad njom. Mnogi muskarci slabo se snalaze u svojim novim ulogama i pravima, pa potrebu za dominacijom i kontrolom ostvaruju nad najnemocnijima - nad decom. Potrebne su nam korenite promene drustva, koje traze vreme i posvecenost svakog pojedinca, kako bi nasa deca imala normalniju buducnost.
  (S, 19. januar 2021 09:41)

  # Link komentara

 2. Mislim da treba malo spustiti strasti i pokazati i rodnu ravnopravnost. Potencijal silivatelja ima svaki covek a to znaci oba pola. U vreme prave ravnopravnosti drzava ovakve stvari treba spartanski da resi. Pa ipak negde mi muski nismo ravnoravni i to mi smeta.
  (Nikola, 18. januar 2021 19:08)
  Ali nismo u vremenu prave ravnopravnosti. Mozda Svedjani jesu ali mi smo svetlosnim godinama daleko. Mislim, dok recimo ti koji menjas zene i ja koja menjam muskarce ne budemo isto tretirani i nazivani nema ravnopravnosti.
  Tako da ti ceo komentar pada u vodu.
  (Jel da, 18. januar 2021 21:00)

  # Link komentara

 3. Ajde? Sad ste nam stvarno otkrili toplu vodu.
  (Prodavac magle, 18. januar 2021 20:51)

  # Link komentara

 4. u svakoj firmi...
  (kimi, 18. januar 2021 20:34)

  # Link komentara

 5. Mislim da treba malo spustiti strasti i pokazati i rodnu ravnopravnost. Potencijal silivatelja ima svaki covek a to znaci oba pola. U vreme prave ravnopravnosti drzava ovakve stvari treba spartanski da resi. Pa ipak negde mi muski nismo ravnoravni i to mi smeta. Misljenja sam da vervalni delikt treba zestoko kaznjavati i tako oterati sve govore mrznje i manipulacije zarad moci. Obuzdati idijote od silovatelja primerom a i pozabaviti se i verbalnim deliktom kao odmerom prave ravnoteze polova.
  (Nikola, 18. januar 2021 19:08)

  # Link komentara

 6. nažalost
  (bane, 18. januar 2021 17:19)

  # Link komentara

 7. Kad ih ima, prijavljujte, a ne kao Stajnfeldova koja slobodno prica da je neko silovao a nece da kaze ko i time samo odmaze drugim zrtvama.
  (ape, 18. januar 2021 17:16)

  # Link komentara

 8. Jedna stvar mi je ostala nejasna.Ocigledno je da je covek neka vrsta poremecene licnosti i ova strogoca,postavljanje njega kao jedinog autoriteta deci,nipodastavanje su potpuno isti kao funkcionisanje sekti i seks kultova koji su najizrazeniji u Americi.Jako slican metod rada onom u americkom seks kultu u koji je upala unuka princeze Karadjordjevic,pre par godina je bila prica o tome.E sad tamo je bilo ociglednog silovanja.Ovde nisam siguran.Nisam jos cuo da li je Aleksic neku od devojcica zaista silovao?Nepristojno pipanje,udaranje po zadnjici,neprimerene reči i pitanja sve to spada pod nesto sto bismo nazvali seksualno zlostavljanje,ali molim vas silovanje je potpuno druga kategorija.Silovanje i to jos maloletne dece je u rangu teskog ubistva sa predumisljajem.Za to bi otisao u zatvor do kraja svog zivota.Ako se ispostavi da nije silovao nego seksualno uznemiravao i zlostavljao onda ce dobiti 2 3 godine zatvora i osramocenje do kraja zivota,ali ipak to su 2 drasticno razlicite kategorije zlocina.
  (konzervativac, 18. januar 2021 17:09)

  # Link komentara

 9. To jeste negativna pojava ali mislim da se sa tim preteruje u javnosti. Mi smo zemlja u kojoj je broj ubijenih žena na 100 000 stanovnika nivou zemalja EU, na primer taj broj je 3 puta veći u Litvaniji. Razlog tog preterivanja leži u tome da se prikrije pronevera sredstava EU u tu svrhu. Na primer mi imamo samo 11 sigurnih kuća umesto da ih imamo 111. Za jedan takav objekat ti treba oko milion evra a mi smo od EU fondova dobili za ovih 20 godina bar 300, 400 miliona u vezi prava žena. Jedna ministarka je je jednom otvorila sigurnu kuću i rekla da je taj poduhvat koštao 50 miliona evra! Pa za taj nova se može izgraditi novi stadion od 30 000 gedalaca. Tu prosto fakti i vidi se odmah da je to samo vrh ledenog brega lopovluka i korupcije.
  (Aron, 18. januar 2021 17:03)

  # Link komentara

 10. Dobro je, dobro je Srbija se budi!
  (Dragan, 18. januar 2021 16:48)

  # Link komentara