- Komentari -
 1. Sigurno da ovakvih nebeskih tela ima dosta i necemo ih imati u fokusu sve dok sama ne udju u orbitalnu kretnju, koju ce zauzeti za nekoliko stotina ili desetina hiljada godina.
  (Dott, 1. novembar 2020 17:05)

  # Link komentara

 2. Ja mislim da uopste nije to , sta god da je , ono nije da nece biti , bez obzira na izbegavanje istog .
   (deset s lukom, 30. oktobar 2020 13:16)

  # Link komentara

 3. Fizika na planeti Zemlji je laz. Inteligentne vanzemaljske rase svojom tehnologijom uveliko ruse svaku teoriju i "znanje" iz Fizike...
  (Alek, 29. oktobar 2020 22:38

  Nijedna priznata fizicka teorija nije nikada rusena samo se sa dolaskom novih saznanja ogranicavao domen njenog vazenja
  (Donglai Pei, 30. oktobar 2020 10:54)

  # Link komentara

 4. Aleksa@
  Ej Zemaljace,ne racuna se gustina svemira po formuli nekih malih nebitnih bica na još manjoj i nebitnoj planeti koja se nalazi u Suncevom sistemu koji ne predstavlja ni jedan truncic Mlecnog puta,tj.naše galaksije,univerzum je ipak prevelika dimenzija za naše male Zemaljske mozgove,upamti,mi smo jako maleni i nebitni da bilo šta zakljucujemo i odredjujemo,pa još juce smo bili ubedjeni da se sve okrece oko Zemlje :(
   (cobo, 30. oktobar 2020 08:22)

  # Link komentara

 5. Nibiru ili ti planetaX ili ti 9-a planeta sunčevog sistema , mesto postanka civilizacije i rodna planeta Annunakija , tvorca savremenog čoveka danas. Uskoro će sve vlade sveta obelodaniti postojanje vanzemaljskog života i to 2021. godine . Jesam malo prešao sa teme ali poenta je da nismo sami i da to saznanje i naš rast spiritualno kao vrste je ustvari već obećani drugi Isusov povratak i naša težnja ka 5-oj dimenziji . AD Astra ?
  (само вас ?, 30. oktobar 2020 07:53)

  # Link komentara

 6. "...ili će ipak Teslina teorija gravitacija uspostaviti se kao tačna."

   (očajno pero, 29. oktobar 2020 19:47)

  Bravo majstore!!! Obožavam da čitam komentare na ovakve članke, sit se nasmejem ljudskoj gluposti, ali ti si premašio sva očekivanja. Bravo! Bravo! Osvežio si mi dan :)))))))))
   (Lala iz Banata, 30. oktobar 2020 01:13)

  # Link komentara

 7. Lutajuća planeta je dokaz da ne vidimo čitavu sliku... neke kockice nemamo složene ... ipak je ogroman svemir :)
   (nixKO, 29. oktobar 2020 23:59)

  # Link komentara

 8. Onolike keceve iz fizike sam dobio - sad to neznaci nista - bio sam u pravu sto nisam znao!
  (Vlasta, 29. oktobar 2020 23:55)

  # Link komentara

 9. Fizika na planeti Zemlji je laz. Inteligentne vanzemaljske rase svojom tehnologijom uveliko ruse svaku teoriju i "znanje" iz Fizike...
  (Alek, 29. oktobar 2020 22:38)

  # Link komentara

 10. Kobster@
  Da,da,tvoja teorija pobija i Teslinu i Ajnštajnovu,naša galaksija je prazna a i univerzum sa milijarde galaksija :)
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prazna glava, 29. oktobar 2020 21:59)

  Свемир се углавном састоји од празног простора. До најближе звезде има 8 минута путовања брзином светлости са само два објекта између. До следеће најближе звезде има 4.5 година путовања брзином светлости. Између је огромна празнина. Било који објекат који се креће брзином која допушта "хватање" у гравитационо поље галаксије (испод 290км/секунди), кроз нашу галаксију неће наићи на други објекат милионима година.....а ако се креће брзином већом од 290км/сек наша галаксија не може да га задржи, већ ће му само променити путању....

  Дакле, човек је лепо написао. Свемир је једна огромна празнина, ништа чудно што је ни један већи објекат није ухватио у своје гравитационо поље, јер основни проблем је брзина. Довољно споро да гравитација утиче на њу значи да јој требају милиони година да наиђе на довољно велики објекат да је улови, ако иде пребрзо, гравитација не може да га задржи....
  (Aleksa, 29. oktobar 2020 22:32)

  # Link komentara

 11. Navode je vanzemaljci koji zive u njoj. Kao svemirski brod.
  (Partibrejker, 29. oktobar 2020 22:29)

  # Link komentara

 12. Sipaj kasiku najfinijeg peska u litar vode i promuckaj. Voda ce postati zuta i bice milion cestica peska u toj vodi ali ce to realno ipak biti 97 ili tu i tamo posto voda... E tako je i sa univerzumom. Imas milijarde galaksija koje plivaju u univerzumu ali je to ipak 99.999…99 posto prazan prostor.
   (spric, 29. oktobar 2020 22:09)

  # Link komentara

 13. Kobster@
  Da,da,tvoja teorija pobija i Teslinu i Ajnštajnovu,naša galaksija je prazna a i univerzum sa milijarde galaksija :)
   (prazna glava, 29. oktobar 2020 21:59)

  # Link komentara

 14. @očajno pero, ostavi ti fiziku nekome ko je stručan, a ti pravopis u šake i da naučiš neke pojmove. Recimo piše se "nemoguće".
  (rebro, 29. oktobar 2020 21:58)

  # Link komentara

 15. @očajno pero,

  Ne postoji Teslina teorija gravitacije. Prekinite Tesli pripisivati razlicite budalastine i krnjiti mu lik i delo. Toliko je uradio za zivota da mu ne trebaju sumanuti dodaci raznih mitomana.

  Teorija gravitacije ne moze nikada biti oborena. Ona moze biti dopunjena, na primer Teorijom relativiteta ili prosirena nekom buducom Kvantnom teorijom gravitacije.
   (Posmatrac, 29. oktobar 2020 21:48)

  # Link komentara

 16. A gde je informacija o lokaciji ove šetajuće planete?
  (Srdjan, 29. oktobar 2020 21:42)

  # Link komentara

 17. Ovakvi objekti cine astrologiju nedovoljno preciznom. Cak i kada se natalna karta potpuno istumaci, mislim na kuce aspekte itd u razgovoru sa osobom o njenom karakteru ostaju neke devijacije.
  (Dzericak, 29. oktobar 2020 21:05)

  # Link komentara

 18. Rečeno da je u sadejstvu nekog drugog tela izbačena u slobodni svemir. Biće verovatno uhvaćena od neke druge gravitacione sile. Ovo je samo još jedna zanimljivost iz svemira.
   (Todos, 29. oktobar 2020 20:55)

  # Link komentara

 19. Postavlja se onda pitanje gravitacija. Da li je teorija o gravitacija tačna, ili će ipak Teslina teorija gravitacija uspostaviti se kao tačna. Zašto? Kako planeta te mase "luta" i svemirskim prostranstvom, a da nije uhvaćenagravitacijom eke zvezde, crne rupe ili neke veće planete poput Jupitera. Ne moguće da može tek tako da se izvuče od tako jakih gravitacionih sila ili ipak zakoni fizike nisu isti na planeti zemlji i u svemiru.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (očajno pero, 29. oktobar 2020 19:47)

  Naravno da je teorija gravitacije tacna (namerno ne kazem potpuna jer mozda nije).
  Odgovoricu na tvoje pitanje. Vrlo je moguce da takva planeta ne bude uhvacena u gravitacuiono polje nijedne zvezde ni planete, jer je cak i galaksija kao sto je nasa uglavnom prazna. Da ne pricamo o univerzumu uopste, jer je on jos prazniji. Dalje, planeta koja je izbacena iz nekog sistema kome je gravitirala ubrzava, i ide ogromnom brzinom. Da bi takvu planetu neka Zvezda gravitaciono zakljucala, sama sila gravitacije mora da bude izuzetno jaka, u suprotnom ce, kao sto se verovatno cesto desava kada ova planeta prodje pored neke zvezde ili planete, samo izmeniti trajektoriju date planete. I jos nesto, ako takva planeta prodje previse blizu nekoj zvezdi, nece nista ostati od nje jer ce udariti u samu zvezdu.
  (Kobster, 29. oktobar 2020 20:50)

  # Link komentara

 20. Ima dovoljno jaku inerciju i svoju masu, a nije prišla doboljno blizu dovoljno velikoj gravitaciji, zato "luta", prosto.
  (Bambo, 29. oktobar 2020 20:41)

  # Link komentara

 21. Postavlja se onda pitanje gravitacija. Da li je teorija o gravitacija tačna, ili će ipak Teslina teorija gravitacija uspostaviti se kao tačna. Zašto? Kako planeta te mase "luta" i svemirskim prostranstvom, a da nije uhvaćenagravitacijom eke zvezde, crne rupe ili neke veće planete poput Jupitera. Ne moguće da može tek tako da se izvuče od tako jakih gravitacionih sila ili ipak zakoni fizike nisu isti na planeti zemlji i u svemiru.
   (očajno pero, 29. oktobar 2020 19:47)

  # Link komentara