- Komentari -
 1. @Elon je savremeni heroj

  Pa ne ide samo jedan astronaut, već troje - dva Sergeja i dotična Ketlin Rubins (vidi [link]). To znači 30 miliona po čoveku, što je tek malo skuplje od tih 25 koje pominješ, a bezbednost skoro zagarantovana.
  (disbalans, 22. oktobar 2020 13:40)

  # Link komentara

 2. Pa za skoro toliku sumu od 90 miliona dolara SpaceX ce poslati do 7 astronauta sto je mnogo jeftinije od rusa.

  Zbog tehnologije višestrukog lansiranja rakete SpaceX može da bude mnogo jeftiniji od svih u svetu pa i od rusa i kineza.

  Sredinom novembra SpaceX šalje cak 4 astronauta do svemirske stanice a cena nešto višo od 100 miliona dolara. To jeste nekih 25 miliona dolara za astronaut sto je daleko jeftinije od placanja rusa za 90 miliona dolara po astronautu.
  (Elon je savremeni heroj, 21. oktobar 2020 10:34)

  # Link komentara

 3. @Kamičak, @ Seiko: Prazna vam priča. Kad su pitali Armstronga, da li je zabrinut zbog tolike medijske kampanje oko toga da nisu ni sleteli na Mesec, čovek je mirno i lepo rekao “Ni najmanje. Kad tad će neko opet tamo otići, i zateći svu opremu koju smo tamo ostavili, koja može da stoji milionima godina bez da nestane”. E tako i ove vaše gluposti, uskoro kad se napravi USA baza na Mesecu, kad USA kompanije krenu da vode turiste na put oko meseca, i kad krenu prve rakete sa ljudima i kargom za Mars, sve će vam se samo kazati. Do tada, još koju godinu, Rogozin i može da maže oči ponekom zaostalom narodu kao što je naš, i da pali masu. Nakon toga, kompleksi vam rastu na kub. I Tito je dočekao posadu Apolo-a 11 sa najvišim počastima u Beogradu, a vi dan danas lupetate gluposti iz čiste zavisti.
  (Los Angeles, 18. oktobar 2020 00:27)

  # Link komentara

 4. (Los Angeles, 15. oktobar 2020 17:32)

  Па да бар читаш те текстове на енглеском, рецимо на спејс-ком можда би знао да је прави разлог у ствари што су руске ракете још увек брже од тих америчкиких, наса-спејсикс супер напредних сјајно углачаних ракета. Пре неки дан су са Бајконура до Међународне свемирске станице стигли за 3 сата и 3 минута. При чему само "докинг" на станицу траје дуже од сат времена.
  И амери су им честитали, само у цензурисаним медијима нема ни речи о овоме
  (Камичак, 15. oktobar 2020 23:14)

  # Link komentara

 5. Koji ste vi “stručnjaci”. Zar vi mislite da se ovo dogavara danas za sledeći četvrtak? Nije opet, i ponovo, nego postoji: 1. Odredjeni broj odavno dogovorenih letova koji su plaćeni i dogovoreni godinama unazad. 2. Program razmene astronauta po kome će ruski astronauti takodje uskoro da lete na USA raketama. Cilj je isti za obe strane: Ne čuvati sva jaja u istoj korpi, i takva obuka da svi astronauti mogu da upravljaju svim modulima, jer se nikad ne zna kome će se slošiti tamo gore, i ko treba da uskoči. I dalje čekamo da Rusij stupi na Mesec, a prvi rus koji kroči na Mesec će vrlo verovatno tamo otići na USA tehnologiji. Toliko ima dokumentaraca i tekstova na ovu tematiku, ali svi su na stranim jezicima, tako da većina vas tamo živi u propagandnom mraku po ovoj tematici. A koliko je toga tek ostalog, od istorije, do nauke, itd.
  (Los Angeles, 15. oktobar 2020 17:32)

  evo ga strucnjak opste prakse, daj prevedi nam nesto od te literature na stranim jezicima.
  (seiko, 15. oktobar 2020 22:42)

  # Link komentara

 6. (Los Angeles, 15. oktobar 2020 17:32)

  Šta će na mesecu dođavola? Da skupljaju moon rocks?
  (Legend, 15. oktobar 2020 21:20)

  # Link komentara

 7. Nije baš prvo što pada na pamet, ali i Rusija je u svemiru.
  (Triput, 15. oktobar 2020 19:39)

  # Link komentara

 8. Kao i do sada,nece dalje od kupole.
  (Dali, 15. oktobar 2020 19:33)

  # Link komentara

 9. Koji ste vi “stručnjaci”. Zar vi mislite da se ovo dogavara danas za sledeći četvrtak? Nije opet, i ponovo, nego postoji: 1. Odredjeni broj odavno dogovorenih letova koji su plaćeni i dogovoreni godinama unazad. 2. Program razmene astronauta po kome će ruski astronauti takodje uskoro da lete na USA raketama. Cilj je isti za obe strane: Ne čuvati sva jaja u istoj korpi, i takva obuka da svi astronauti mogu da upravljaju svim modulima, jer se nikad ne zna kome će se slošiti tamo gore, i ko treba da uskoči. I dalje čekamo da Rusij stupi na Mesec, a prvi rus koji kroči na Mesec će vrlo verovatno tamo otići na USA tehnologiji. Toliko ima dokumentaraca i tekstova na ovu tematiku, ali svi su na stranim jezicima, tako da većina vas tamo živi u propagandnom mraku po ovoj tematici. A koliko je toga tek ostalog, od istorije, do nauke, itd.
  (Los Angeles, 15. oktobar 2020 17:32)

  # Link komentara

 10. #milivoj jugin
  pravi Jugin je znao da cita i da razume procitano. Let je placen unapred. Nece valjda da im propadne 90 miliona
  (Posmatrac, 15. oktobar 2020 16:30)

  # Link komentara

 11. toliko o trenutnoj pouzdanosti programa X.
  jedino rusi imaju pouzdani sistem spasavanje kosmonauta u bilo kojoj fazi lansiranja.
  (milivoj jugin, 15. oktobar 2020 13:54)

  # Link komentara

 12. Zato što je jeftinije.
  (Srki, 15. oktobar 2020 13:44)

  # Link komentara