- Komentari -

Uništavala živote u seks-kultu: Ćerka milijardera osuđena na zatvor

Grupa "Nxivm" je sebe brendirala kao grupu za samopoboljšanje koja je obećala da će svojim članovima pomoći da žive bolji život. U stvarnosti je to bila sekta koja je manipulisala ljudima i pretvorila ih u seksualne robove. Procenjuje se da je od osnivanja 1998. godine do kada je lider grupe uhapšen 2018. godine, 17.000 ljudi pristupilo redovima "Nxivma".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Nista strasno. Strasnijie su bile piramidalne seme Jezde I Dafine koji su prevarili na stotine hiljada penzionera jednog naroda.

  u ovom slucaju su zrtve naivni bogatasi za koje mozete primetiti u vecini slucajeva da su naslednici, a ne oni koji su zaradili novac. obicno kad imamo novac mislimo da zasluzujemo bolji zivot. vecina tek kad se obogati shvati kolko je novac nebitan. ipak dosta nas ne zeli da prihvati da nam novac nije doneo srecu I trazi je I na ovako glupe nacine.
   (Strucna replika komentarima koje je podrzala glupa vecina, 2. oktobar 2020 06:36)

  # Link komentara

 2. Donatori Demokrata i Hilari Klinton...
  (Ivan Stefanovic, 2. oktobar 2020 02:50)

  # Link komentara

 3. Pad kabale nastavak potrazite na yt, ima svaceg po svetu sto nam se desava a da mi nismo ni svesni a pritom nam se desava ispred nosa, naravno manjak obrazovanja svemu tome pogoduje.
   (N., 2. oktobar 2020 01:49)

  # Link komentara

 4. Kud mene bre ne vrbuje neka sekta za razvrat i to, nego samo bre ovi političari
  (Užas, 1. oktobar 2020 22:08)

  # Link komentara

 5. Seksi, seks kult ekipa...

  Ima li dr.Marić nešto da kaže na ove gluposti?

  Ma jok, snimaju se serije, vode se suđenja...
   (Pop, 1. oktobar 2020 21:37)

  # Link komentara

 6. Dama je iz "bolje" familije, pa je i kazna adekvatna.
  (dendi, 1. oktobar 2020 20:37)

  # Link komentara

 7. Osim pokojnog Pavla nisam video lidera vere ili sekte da se vozi u autu ispod 150.000 eur. Ima sigurno još primera, ali oni su samo izuzetak koji potvrđuje pravilo da je vera jako dobro razrađen biznis.
   (ja, 1. oktobar 2020 19:32)

  # Link komentara

 8. Pogledao sam sve epizode HBO dokumentarca do sada. Zakljucak, imucna zena koja je stvorila milione svojim radom i trudom ulaze sav svoj novac u simpaticnog filozofa hipija u kog je zaljubljena. On pokrece kurs tipa kako da se izgradite kao osobe za 5,6 nedelja i to naplacuje hiljadama dolara po kursu. Mnogo zena koje ne mogu da napreduju u karijeri postaju clanovi. One najupornije postaju nizi rukovodioci i regruteri zeljne stabilnog prihoda kroz ponavljanje ispraznih mantri sa kursa. Clanstvu pristupaju 2 jako bogate sestre naslednice koje sire uticaj kulta puta 10. Nastupa doba dokonosti u kojem vodja i najbogatije clanice se takmice ko ce vise spavati sa sto vise clanica. Nize rangirane clanice i rukovodsto zeljne luksuza svesno pristaju na ulogu prostitutka-makro za vrh kulta. Vreme prolazi, a one ne napreduju sa zaradama i unapredjenjem. Dolazi do sukoba tipa pare ili iznosimo sav prljav ves u javnost. Rukovodstvo odbija sporazum, prljav ves se iznosi po svim medijima. Sve je pocelo kao namera dobre zene da pomogne drugima da se izgrade kao licnosti, a zavrsilo se pohlepom i grabezom za moci i novcem.
  (Vladimir, 1. oktobar 2020 19:13)

  # Link komentara

 9. Treblo je da dobije 66 godina..
  (neinformisan, 1. oktobar 2020 18:58)

  # Link komentara

 10. Proveo sam 2 godine u seks religijskom kultu u Teksasu. Nedaj boze nikom! To je bilo mesto seksa i razvrata a nigde Boga! Dovlacili su mlade devojke ispranog mozga za te orgije. Uzas, jedva sam se iscupao. Mnogi nisu.
  (Nenad, 1. oktobar 2020 18:43)

  # Link komentara

 11. religija, ko religija. sve su iste. ispiranje mozgova, bogaćenje, moć...
   (Aleksa78, 1. oktobar 2020 18:09)

  # Link komentara

 12. Na HBO GO upravo ide dokumentarna serija o ovom kultu. Vrlo preporučujem, nekoliko članova, koji su "valjda odjednom shvatili" koliko su NXIVM i Keith Raniere pogrešni i užasni, pokrenuli su čitav postupak razotkrivanja, i srećom uspeli da stignu do državnog tužioca. Srećom, sekta je ugašena, a svi sa vrhovnih pozicija u prosecu suđenja. U jednoj epizodi se pojavljuje čak i Jelisaveta Karađorđević (čija je unuka India bila upletena u sektu), ona dolazi kod ćerke kako bi joj pomogla. Ono što meni nije jasno, i pitam se posle svake epizode, kako je moguće da iko sa zdravim mozgom može da pristane na ovakve oblike sekte. Da pokloni sav novac, vreme, život, budućnost i na kraju svoje telo, ovom odvratnom čoveku i njegovoj sekti. Taj Keith je opštio sa svima u krug. Bože me sačuvaj!
  (sodoma i gomora, 1. oktobar 2020 16:37)

  # Link komentara

 13. unistila zivote mnogima i samo osudjena na 6 godina zatvora a izacice posle 4 i nikome nista.
  treba li slucajno da vrati pare pokradenima ili da isplati dnevnice za robovanje istoj?
   (s4, 1. oktobar 2020 15:53)

  # Link komentara