Ponedeljak, 24.08.2020.

11:46

Srpske glumice snažno stale uz zlostavljanu koleginicu: "Danijela, reci ko je, važno je"

Izvor: B92

Srpske glumice snažno stale uz zlostavljanu koleginicu: "Danijela, reci ko je, važno je" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

blagonakloni

pre 3 godine

Nažalost, istina je da je silovana i istina je da se silovatelj i tada i sada smejao i hvalio društvu svojim “uspehom”!
I u pravu je jedan komentar koji zdravstvo označava kao oblast gde se žene tretiraju kao objekti! O filmskoj industriji je glupo i pričati, i verovali ili ne, 60;70;80;90.-ih godina je bilo i mnogo gore!
Glumice su bile u potpunoj vlasti producenata i režisera i nad njima se iživljavalo!
Sada, makar kod po nekog ima neke svesti, a ima i sposobnih , jakih i nezavisnih žena/devojaka koje ne daju na sebe!
A šta reći o “muškarčinama” koje koriste svoj položaj da bi bili sa ženom! Jadni, odvratni, iskompleksirani degenerici- a ako su pri tom i klasični (fizički) silova telji- u zatvor na najmanje 15 godina i oduzimanje sve imovine za kakvo takvo obeštećenje žrtve !

drax

pre 3 godine

Meni ne znaci nista informacija da je tamo neka glumica silovana od strane nekog "mocnika" bez imena prezimena dokaza i bilo cega.Nije trebalo pominjati ako neces da ides do kraja.Ako je silovao jednom silovace vise puta to je uglavnom sablon ponasanja.

Ja

pre 3 godine

cele

Mi ovde ne govorimo o zeni koja ja prijavila! Ona nije prijavila, kao ni druge koje se ovde pominju! Niko nece da se bavi pitanjem zasto nije prijavila, ali puna su im usta Indije i ne znam cega! Pa upravo je to gore od svake Indije, gde se siluju i ubijaju bespomocne devjcice, a ovde odrasle zene cute i "trpe" zbog nekog licnog interesa (Marija lukic, prijavila tek posle dve hiljade vulgarnih poruka, sta si cekala do tad?). Imamo poplavu komentara gde se iznose netacne tvrdnje, ili se porede situacije koje su neuporedive. Vi iznosite netacnu tvrdnju i na racun toga vredjate druge komentatore, dole neko pise o svom iskustvu kad je bila malo dete! Ako cemo tako da izvrcemo cinjenice naopacke, onda se gubi svaki smisao i bezi se od onoga sto je stvarni problem!

ej bre

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje
(Kinu Lexington, 24. avgust 202

Sta je fora sa slikama? Druze, da vidis golu zenu u gradu ne SMES da je pipnes. Sta, ako je slobodna moze svako da je... Svasta

Buba

pre 3 godine

A sto sad javno da kaze? Vec ga je upozorila. Sto vi ne istupite? Nije jedina, ali izgleda da ni on nije jedini, pa sad da budete sigurne na kog se odnosi... Cela vasa solidarnost je nistavna ako ste prezivele isto , a cutite...

svecki a pise srpski

pre 3 godine

kakvi komentari. posle se pitate zasto vas ceo svet gleda tako kao sto vas gleda. petsto godina je ipak pola milenijuma...
(anadolija, 24. avgust 2020 18:16)

a milenijum je pola cega?

znaOnKoSam

pre 3 godine

A mi kao da imamo 20 filmskih moćnika. Ajte molim vas. Malo povežite od Ivkove slave na ovamo, ko snima stalno i koji likovi vladaju filmskom industrijom?

бумеранг

pre 3 godine

(Milan, 24. avgust 2020 14:59)

Не глупирај се моли те. Шта тачно друштво треба да уради ако ни годинама касније неће да каже ни најосновније информације? Реци лепо тај и тај, тад и тад, то и то.

mich

pre 3 godine

Krenuo i ovde znaci Holivud, ako si zlostavljana reci ko je u pitanju, neka hapse to djubre, a ako si uzela pare da cutis ONDA I NISI ZRTVA, pokrij se usima i cuti...

aca

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3
(cele, 24. avgust 2020 17:04)

kao da smo u Indiji, takvi su komentari vecine! Dugo radim u zdravstvu i znam kako se prema mladim dr a pogotovo sestrama ponasaju pojedini stariji dr. Sad ce neko verovatno da napise zasto ih ne prijavite i problem resen... to je mnogo lako reci a u praksi nemoguce zaista dokazati. Sta mislite kako se oseca devojka od 20 i nesto godina kad joj sve vreme za vrat dahce matori perverznjak koji se pita dal ce dobiti posao ili ne? Naravno ne trazi se ta vrsta usluge bas od svake dr ili sestre, ali one kojima se stavi do znanja da se to ocekuje od njih po pitanju zaposlenja se ne provedu bas najbolje ako ne pristanu na takvu ucenu. Da imate priliku (ili jos gore vase dete) da dozivete tako nesto ne bi pokusavali da budete tako sarkasticni u komentarima.

Kinu Lexington

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje

adriano_galliani

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ron Vizli, 24. avgust 2020 12:57)

Svi smo zaboravili Jutku i Mariju Lukić? Nešto nije bilo tako jednostavno kao što ti ovde govoriš.

Sanja

pre 3 godine

@Osoba

BRAVO!!!

Mene je porodicni prijatelj u sred bela dana u taksiju zlostavljao, kako je moja majka izasla iz kola zajedno sa taksistom da nesto odnesu! Bila sam jako mala, i bila sam u SOKU, nisam mogla da vrisnem a kamoli da objasnil artikulisano sta mi se desilo.
Sve je trajalo kratko, ali meni se cinilo kao vecnost.

Iako ZNAM d aovako nesto nisam mogla da umislim, bilo mi je jako vazno kad sam 20 godina cula od njegovih necaka da im je pricao bukvalno porno price kad su bile klinke, kako je on kome gde i sta radio. Ni tad nisam skupila snage da im kazem kako sam ja prosla... jer sam se sve vreme CAK I DANAS iako znam da to nije tacno osecala krivom.

Srcea pa je imao samo sinove i muske unuke.

krik

pre 3 godine

Najopasnije po nju je ako odmah ne kaže ime.Jer "moćnik"je verovatno sada mnogo moćniji i opasniji jer mora da sačuva tu moc i imidž.Da je ne ućutka! da bi sebe zaštitio. Odmah govori ko je!

Dean

pre 3 godine

Nastavak bizarnog trenda, relativno, poznatih dama sklonih medijskoj pažnji i nesumnjivom zaboravu. Ovo je odavno iritirajuće, toliko ga ima da više niko ne obraća pažnju.

cele

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3

Emeritus IV

pre 3 godine

Koje crno ćutanje, nije dobro za zdravlje. Reći ko je, staviti ga na stub srama, lepiti plakate sa njegovim likom ako treba...čega da se plaši? Ako je došlo do silovanja krivično će odgovarati. Ovo pisanje po medijima nema svrhu kao i nagađanje.

Tweety

pre 3 godine

Citajuci komentare i lakove na te surove i isprazne reci, mogu samo da konstatujem da smo kao drustvo otisli do djavola. Pretpostavljam da ne objavljuje ime jer se boji za, uslovno receno, sigurnost sebe i svoje porodice. Zene ce se lako staviti u njenu kozu, a vi, muskarci koji misle da je uzivala u tome i da objavom ovoga ima skrivene motive, pomislite da se to dogodilo vasim sestrama, majkama, devojkama...Trauma koja ostaje za zivota. Sad nikada nece objaviti ime kad je videla reakcije. Nema dokaze i zamislite da objavi, a taj neko ima ljude uz sebe, pa bi stali na njegovu stranu i jos bi ona izvukla deblji kraj. Jer takav smo narod... Zelim joj svu srecu i hrabrost da psihicki pregura uz minimalno posledica.

Ja

pre 3 godine

Ne bih prijavila narko dilera, jer on nikom ne gura drogu na silu u nos i u zadnjicu, ali bih prijavila nekog ko me je silovao. Ne vidim cak ni mogucnost da su tu pravi neka analogija.

jadni isprani mozgovi

pre 3 godine

A da je pala uloga neka ,obećana?!Onako čisto da pitam?Da nije mozda bio dobrovoljan odlazak u apartman?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 24. avgust 2020 14:55) # Link komentara

S obzirom da ima tacno 0 velikih uloga, mislim da se odgovor sam namece, a ti?

John

pre 3 godine

"Reci ko je"

Ne ide to tako.
OK, recimo da kaže. I šta onda? Ja joj verujem. Onako na neviđeno. Ali apsolutno niko nije u obavezi da joj veruje. Sud pogotovo.
Ono što može da se desi je da je taj, ko god bio, tuži za klevetu (plus parnična tužba za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda - kakve li ironije, ali tako stoje stvari) i da dobije.
Silovanje je, barem u Srbiji, užasno teško za dokazati ako ne postoje fizički (forenzički) dokazi. Čak je problematično i ako postoje.

Maxi

pre 3 godine

Kakva je ovo sada euforija oko toga ko je to kada svako sa lakoćom može da dođe do tri imena koja su učestvovala u produkciji navedenog filma. Producentske kuće su srpska filmska industrija. Svi se sada nešto prave blesavi i nevešti. Devojka je rekla sve, a sada je stvar na nadležnima (ako ih ima) da istraže.

petar pan

pre 3 godine

Pa niko nije, to je promocija filma. Aman zaman. Objavljuje pricu taman pred premijeru filma koji se bavi tom tematikom. Razmislite malo. Da ima sta da objavi objavila bi poodavno.

gagi

pre 3 godine

Cuj, pametnicu, odmah da reaguje policija!? Devojko, kad je neko silovan, ode u policiju, podnese prijavu, u suprotnom, nije se nista desilo! Prijava na Tviteru ili pisanje knjige, pricanje drugaricama itd, se ne vazi, nema! Surovo, ali je tako!

the shining

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.
(GM, 24. avgust 2020 12:49) Kako uspes da trepces i dises istovremeno?

DXB

pre 3 godine

Ako se desilo, kao sto ona kaže onda je za svaku osudu i zatvor. Ali sama činjenica da se sada javlja posle toliko vremena, samo je iznela priču bez dokaza, imena...
Plus moram priznati da joj Instagram profil ne odiše utiskom osobe koja je silovana... čisto moje mišljenje.

Милорад ®

pre 3 godine

@kole, зато жене и ћуте. Буду провучене кроз блато а насилник прође некажњено.

Milan

pre 3 godine

Dosta moralisanja i "zašto nije prijavila". Koliko vas poznaje nekog narko-dilera kojeg nije prijavilo? Koliko vas je dalo mito lekaru ili policajcu, a niste ih prijavili? Koliko vas je na poslu ćuteći progutalo neku nepravdu umesto da prijavite?

Osoba

pre 3 godine

Odakle vam pravo da napadate ženu jer je BILO KADA rekla da je napastvovana?
Mene su napadali, ali, sreća moja, nikada nije bilo silovanja, bilo je nasilnog dodirivanja protiv moje volje, pokušaja ljubljenja, držanja fizički protiv moje volje. Verujem ženama koje kažu da su silovane. Poznajem ih nekoliko, kao što poznajem i jednog silovatelja. Niko normalan ne priča takve laži, a mnogo je muških osoba koje imaju bolest zbog koje bi da iskazuju moć silujući. Pročitajte komentare, sram me je u ime svih vas. Povraća mi se kada vidim kakve su muške osobe u Srbiji.
Znate li koliko je žena ostalo bez posla (na primer) upravo jer su htele da se sklone od napasnika? Mnogo više nego što ih je nešto dobilo "pristajanjem". Mnogo više...
Znate, siluju i muškarce. Druge muške osobe. Samo ja poznajem dvojicu. Da vam se tako nešto desi, pevali biste drugu pesmu. Neljudi.

Ja

pre 3 godine

Jjh

Pa ne razumem, kako je ona zastitila svoju zadnjicu, time sto je sad to ispricala? Naravno da bih prijavila odmah, kao i svaka normalna osoba, ne bih se javila posle 100 godina, zato sto sam se navodno plasila za svoju porodicu. Kako se sad ne plasi? Sta bi uopste on smeo da uradi njenoj porodici, a da je vec prijavljen za silovanje? Hajde molim te, objasni mi! Prazne pretnje, ako ih je i bilo, mogu da prodju kod dece, decu se na taj nacin plase seksualni predatori, ali ne mogu da prodju kod odraslih ljudi, koji mogu da razlikuju ozbiljnu pretnju, koju je moguce realizovati, od one koja to nije.

Ja

pre 3 godine

Ne znam sta glumi ova Lena Bogdanovic sa izjavom "neka je rekla, ona je prva iz nase branse koja je to rekla." Kao da ona zna da ima i druga, treca, peta...koja je silovana. Pa ako znas, izvoli reci ti!

nalogodavac

pre 3 godine

Neće dati ime jer se plaši za porodicu, to je i rekla. Mi ne živimo u uređenoj državi da onaj ko počini krivično delo bude i procesuiran, pa videli ste kako olako poznati i moćni prolaze bez kazne. Šta očekujte od nje i njene porodice da ce biti?
Svako od nas bi zaštitio porodicu. Vratite film unazad, poznati su počinili ubistva, silovanje, pa nisu odlezali ni dana u zatvoru.

kole

pre 3 godine

To je nedokazivo, ko to sada moze prosuditi da li je bilo dobrovoljno ili nije? Cim je izostala reakcija odmah nakon toga, moze se pomisliti da je u pitanju bila saglasnost. Nakon toga je snimljen film. Opet saglasnost. To bi znacilo da svaka zena moze posle nekog vremena da se predomisli i okarakterise odnos kao silovanje. Ako ima jake dokaze to je sasvim druga stvar. Svedocenje zrtve nije dovoljno. Rec protiv reci ne ide.

Steve

pre 3 godine

U zatvor sa Djenkom onda isto! Videle ne bi ni film ni glumu da je do talenta vecina danasnjih glumica i zato su spremne na sve. Ali to ostavlja posledice na glavu i posle nekog vremena se desi pucanje i svako im kriv. Kada citam ovih dana izjave one Rose McGowan vidi se da nije u libeli, a bilo joj super dok je zarila i palila Holywood-om jer je bila spremna za "extra mile" da bi dobila ulogu pre neke talentovanje devojke koja to nije htela. Kad ne bi htela nijedna bilo bi pravedno za sve ali ne bi sve ni bile onda glumice. Ili sto narodna poslovica kaze posle....

Pedu

pre 3 godine

Alo bre, kad je to bilo?
Što nije odmah rekla, kad se desilo?
Je l joj bila bitnija karijera, ili čast i pravda u to vreme?

Što se mene tiče, ja joj ne verujem samo zato što se sad tek javila.
Ako joj bitno da spreči da se takve stvari dešavaju, što odmah nije rekla šta je imala?
Kakve dokaze sad ima?
Ako se desilo a ona ćutala tada, koliko ih je prošlo kroz isti pakao zbog njenog ćutanja.
Ako mene pitate, kriva je koliko i nasilnik, za svaku sledeću žrtvu posle nje, samo zato što je ćutala do sada.

Ja

pre 3 godine

Mene kad bi neko silovao, tesko da ne bih prijavila gde treba, plaseci se za svoju porodicu. Sta ce, da pobije celu moju porodicu, nakon sto je vec prijavljen za silovanje? Izvinjavam se, meni je to malo glupa prica. Ni Weinstein tamo u Holivudu nije pretio svojim zrtvama da ce im pobiti porodice, nego da ih nece biti nigde u filmskoj industriji, pretio je sa svoje pozicije moci, u domenu gde ima moc, sto je i logicno.

Ron Vizli

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Ako nemas dokaze, otkud ti pravo da prozoves bilo koga? Naravno, ime necemo cuti jer je doticna ovo izrekla u Americi, a svi znamo kako se sa lokalnom publikom tamo sticu poeni.

Filmski radnik

pre 3 godine

Niti mi imamo filmsku industriju niti tu postoje neki moćnici, sve je to štap i kanap. Utoliko je slučaj tragičniji, ukoliko je istina.

GM

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.

xeno

pre 3 godine

reci nam ko je i daj dokaze, osim rekla kazala, naravno posle ``silovanja`` je otisla u binicu i uradjen je bris, sastavljen policiski zapisnik ....

Avaya

pre 3 godine

Rok zastarelosti za ovo je 10 godina, a za teži oblik 15 godina, ako su tačni navodi, toj osobi neće faliti dlaka sa glave, a još će biti i kandidat za parlament, sudeći po poslednjim izborima...

my way

pre 3 godine

Bas mi je zao sto se Danijeli to desilo. Prelepo, umiljato lice koje je igralo nevine uloge dobrica i sada znamo zasto je odjednom nestala...

Filmski radnik

pre 3 godine

Niti mi imamo filmsku industriju niti tu postoje neki moćnici, sve je to štap i kanap. Utoliko je slučaj tragičniji, ukoliko je istina.

kole

pre 3 godine

To je nedokazivo, ko to sada moze prosuditi da li je bilo dobrovoljno ili nije? Cim je izostala reakcija odmah nakon toga, moze se pomisliti da je u pitanju bila saglasnost. Nakon toga je snimljen film. Opet saglasnost. To bi znacilo da svaka zena moze posle nekog vremena da se predomisli i okarakterise odnos kao silovanje. Ako ima jake dokaze to je sasvim druga stvar. Svedocenje zrtve nije dovoljno. Rec protiv reci ne ide.

Ja

pre 3 godine

Ne znam sta glumi ova Lena Bogdanovic sa izjavom "neka je rekla, ona je prva iz nase branse koja je to rekla." Kao da ona zna da ima i druga, treca, peta...koja je silovana. Pa ako znas, izvoli reci ti!

Ron Vizli

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Ako nemas dokaze, otkud ti pravo da prozoves bilo koga? Naravno, ime necemo cuti jer je doticna ovo izrekla u Americi, a svi znamo kako se sa lokalnom publikom tamo sticu poeni.

aca

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3
(cele, 24. avgust 2020 17:04)

kao da smo u Indiji, takvi su komentari vecine! Dugo radim u zdravstvu i znam kako se prema mladim dr a pogotovo sestrama ponasaju pojedini stariji dr. Sad ce neko verovatno da napise zasto ih ne prijavite i problem resen... to je mnogo lako reci a u praksi nemoguce zaista dokazati. Sta mislite kako se oseca devojka od 20 i nesto godina kad joj sve vreme za vrat dahce matori perverznjak koji se pita dal ce dobiti posao ili ne? Naravno ne trazi se ta vrsta usluge bas od svake dr ili sestre, ali one kojima se stavi do znanja da se to ocekuje od njih po pitanju zaposlenja se ne provedu bas najbolje ako ne pristanu na takvu ucenu. Da imate priliku (ili jos gore vase dete) da dozivete tako nesto ne bi pokusavali da budete tako sarkasticni u komentarima.

Avaya

pre 3 godine

Rok zastarelosti za ovo je 10 godina, a za teži oblik 15 godina, ako su tačni navodi, toj osobi neće faliti dlaka sa glave, a još će biti i kandidat za parlament, sudeći po poslednjim izborima...

Steve

pre 3 godine

U zatvor sa Djenkom onda isto! Videle ne bi ni film ni glumu da je do talenta vecina danasnjih glumica i zato su spremne na sve. Ali to ostavlja posledice na glavu i posle nekog vremena se desi pucanje i svako im kriv. Kada citam ovih dana izjave one Rose McGowan vidi se da nije u libeli, a bilo joj super dok je zarila i palila Holywood-om jer je bila spremna za "extra mile" da bi dobila ulogu pre neke talentovanje devojke koja to nije htela. Kad ne bi htela nijedna bilo bi pravedno za sve ali ne bi sve ni bile onda glumice. Ili sto narodna poslovica kaze posle....

Osoba

pre 3 godine

Odakle vam pravo da napadate ženu jer je BILO KADA rekla da je napastvovana?
Mene su napadali, ali, sreća moja, nikada nije bilo silovanja, bilo je nasilnog dodirivanja protiv moje volje, pokušaja ljubljenja, držanja fizički protiv moje volje. Verujem ženama koje kažu da su silovane. Poznajem ih nekoliko, kao što poznajem i jednog silovatelja. Niko normalan ne priča takve laži, a mnogo je muških osoba koje imaju bolest zbog koje bi da iskazuju moć silujući. Pročitajte komentare, sram me je u ime svih vas. Povraća mi se kada vidim kakve su muške osobe u Srbiji.
Znate li koliko je žena ostalo bez posla (na primer) upravo jer su htele da se sklone od napasnika? Mnogo više nego što ih je nešto dobilo "pristajanjem". Mnogo više...
Znate, siluju i muškarce. Druge muške osobe. Samo ja poznajem dvojicu. Da vam se tako nešto desi, pevali biste drugu pesmu. Neljudi.

adriano_galliani

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ron Vizli, 24. avgust 2020 12:57)

Svi smo zaboravili Jutku i Mariju Lukić? Nešto nije bilo tako jednostavno kao što ti ovde govoriš.

GM

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.

Tweety

pre 3 godine

Citajuci komentare i lakove na te surove i isprazne reci, mogu samo da konstatujem da smo kao drustvo otisli do djavola. Pretpostavljam da ne objavljuje ime jer se boji za, uslovno receno, sigurnost sebe i svoje porodice. Zene ce se lako staviti u njenu kozu, a vi, muskarci koji misle da je uzivala u tome i da objavom ovoga ima skrivene motive, pomislite da se to dogodilo vasim sestrama, majkama, devojkama...Trauma koja ostaje za zivota. Sad nikada nece objaviti ime kad je videla reakcije. Nema dokaze i zamislite da objavi, a taj neko ima ljude uz sebe, pa bi stali na njegovu stranu i jos bi ona izvukla deblji kraj. Jer takav smo narod... Zelim joj svu srecu i hrabrost da psihicki pregura uz minimalno posledica.

my way

pre 3 godine

Bas mi je zao sto se Danijeli to desilo. Prelepo, umiljato lice koje je igralo nevine uloge dobrica i sada znamo zasto je odjednom nestala...

Milan

pre 3 godine

Dosta moralisanja i "zašto nije prijavila". Koliko vas poznaje nekog narko-dilera kojeg nije prijavilo? Koliko vas je dalo mito lekaru ili policajcu, a niste ih prijavili? Koliko vas je na poslu ćuteći progutalo neku nepravdu umesto da prijavite?

jadni isprani mozgovi

pre 3 godine

A da je pala uloga neka ,obećana?!Onako čisto da pitam?Da nije mozda bio dobrovoljan odlazak u apartman?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 24. avgust 2020 14:55) # Link komentara

S obzirom da ima tacno 0 velikih uloga, mislim da se odgovor sam namece, a ti?

Sanja

pre 3 godine

@Osoba

BRAVO!!!

Mene je porodicni prijatelj u sred bela dana u taksiju zlostavljao, kako je moja majka izasla iz kola zajedno sa taksistom da nesto odnesu! Bila sam jako mala, i bila sam u SOKU, nisam mogla da vrisnem a kamoli da objasnil artikulisano sta mi se desilo.
Sve je trajalo kratko, ali meni se cinilo kao vecnost.

Iako ZNAM d aovako nesto nisam mogla da umislim, bilo mi je jako vazno kad sam 20 godina cula od njegovih necaka da im je pricao bukvalno porno price kad su bile klinke, kako je on kome gde i sta radio. Ni tad nisam skupila snage da im kazem kako sam ja prosla... jer sam se sve vreme CAK I DANAS iako znam da to nije tacno osecala krivom.

Srcea pa je imao samo sinove i muske unuke.

John

pre 3 godine

"Reci ko je"

Ne ide to tako.
OK, recimo da kaže. I šta onda? Ja joj verujem. Onako na neviđeno. Ali apsolutno niko nije u obavezi da joj veruje. Sud pogotovo.
Ono što može da se desi je da je taj, ko god bio, tuži za klevetu (plus parnična tužba za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda - kakve li ironije, ali tako stoje stvari) i da dobije.
Silovanje je, barem u Srbiji, užasno teško za dokazati ako ne postoje fizički (forenzički) dokazi. Čak je problematično i ako postoje.

gagi

pre 3 godine

Cuj, pametnicu, odmah da reaguje policija!? Devojko, kad je neko silovan, ode u policiju, podnese prijavu, u suprotnom, nije se nista desilo! Prijava na Tviteru ili pisanje knjige, pricanje drugaricama itd, se ne vazi, nema! Surovo, ali je tako!

бумеранг

pre 3 godine

(Milan, 24. avgust 2020 14:59)

Не глупирај се моли те. Шта тачно друштво треба да уради ако ни годинама касније неће да каже ни најосновније информације? Реци лепо тај и тај, тад и тад, то и то.

znaOnKoSam

pre 3 godine

A mi kao da imamo 20 filmskih moćnika. Ajte molim vas. Malo povežite od Ivkove slave na ovamo, ko snima stalno i koji likovi vladaju filmskom industrijom?

cele

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3

xeno

pre 3 godine

reci nam ko je i daj dokaze, osim rekla kazala, naravno posle ``silovanja`` je otisla u binicu i uradjen je bris, sastavljen policiski zapisnik ....

Милорад ®

pre 3 godine

@kole, зато жене и ћуте. Буду провучене кроз блато а насилник прође некажњено.

nalogodavac

pre 3 godine

Neće dati ime jer se plaši za porodicu, to je i rekla. Mi ne živimo u uređenoj državi da onaj ko počini krivično delo bude i procesuiran, pa videli ste kako olako poznati i moćni prolaze bez kazne. Šta očekujte od nje i njene porodice da ce biti?
Svako od nas bi zaštitio porodicu. Vratite film unazad, poznati su počinili ubistva, silovanje, pa nisu odlezali ni dana u zatvoru.

krik

pre 3 godine

Najopasnije po nju je ako odmah ne kaže ime.Jer "moćnik"je verovatno sada mnogo moćniji i opasniji jer mora da sačuva tu moc i imidž.Da je ne ućutka! da bi sebe zaštitio. Odmah govori ko je!

Dean

pre 3 godine

Nastavak bizarnog trenda, relativno, poznatih dama sklonih medijskoj pažnji i nesumnjivom zaboravu. Ovo je odavno iritirajuće, toliko ga ima da više niko ne obraća pažnju.

Ja

pre 3 godine

Ne bih prijavila narko dilera, jer on nikom ne gura drogu na silu u nos i u zadnjicu, ali bih prijavila nekog ko me je silovao. Ne vidim cak ni mogucnost da su tu pravi neka analogija.

Ja

pre 3 godine

Mene kad bi neko silovao, tesko da ne bih prijavila gde treba, plaseci se za svoju porodicu. Sta ce, da pobije celu moju porodicu, nakon sto je vec prijavljen za silovanje? Izvinjavam se, meni je to malo glupa prica. Ni Weinstein tamo u Holivudu nije pretio svojim zrtvama da ce im pobiti porodice, nego da ih nece biti nigde u filmskoj industriji, pretio je sa svoje pozicije moci, u domenu gde ima moc, sto je i logicno.

petar pan

pre 3 godine

Pa niko nije, to je promocija filma. Aman zaman. Objavljuje pricu taman pred premijeru filma koji se bavi tom tematikom. Razmislite malo. Da ima sta da objavi objavila bi poodavno.

Maxi

pre 3 godine

Kakva je ovo sada euforija oko toga ko je to kada svako sa lakoćom može da dođe do tri imena koja su učestvovala u produkciji navedenog filma. Producentske kuće su srpska filmska industrija. Svi se sada nešto prave blesavi i nevešti. Devojka je rekla sve, a sada je stvar na nadležnima (ako ih ima) da istraže.

the shining

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.
(GM, 24. avgust 2020 12:49) Kako uspes da trepces i dises istovremeno?

Emeritus IV

pre 3 godine

Koje crno ćutanje, nije dobro za zdravlje. Reći ko je, staviti ga na stub srama, lepiti plakate sa njegovim likom ako treba...čega da se plaši? Ako je došlo do silovanja krivično će odgovarati. Ovo pisanje po medijima nema svrhu kao i nagađanje.

Kinu Lexington

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje

mich

pre 3 godine

Krenuo i ovde znaci Holivud, ako si zlostavljana reci ko je u pitanju, neka hapse to djubre, a ako si uzela pare da cutis ONDA I NISI ZRTVA, pokrij se usima i cuti...

Ja

pre 3 godine

Jjh

Pa ne razumem, kako je ona zastitila svoju zadnjicu, time sto je sad to ispricala? Naravno da bih prijavila odmah, kao i svaka normalna osoba, ne bih se javila posle 100 godina, zato sto sam se navodno plasila za svoju porodicu. Kako se sad ne plasi? Sta bi uopste on smeo da uradi njenoj porodici, a da je vec prijavljen za silovanje? Hajde molim te, objasni mi! Prazne pretnje, ako ih je i bilo, mogu da prodju kod dece, decu se na taj nacin plase seksualni predatori, ali ne mogu da prodju kod odraslih ljudi, koji mogu da razlikuju ozbiljnu pretnju, koju je moguce realizovati, od one koja to nije.

DXB

pre 3 godine

Ako se desilo, kao sto ona kaže onda je za svaku osudu i zatvor. Ali sama činjenica da se sada javlja posle toliko vremena, samo je iznela priču bez dokaza, imena...
Plus moram priznati da joj Instagram profil ne odiše utiskom osobe koja je silovana... čisto moje mišljenje.

Pedu

pre 3 godine

Alo bre, kad je to bilo?
Što nije odmah rekla, kad se desilo?
Je l joj bila bitnija karijera, ili čast i pravda u to vreme?

Što se mene tiče, ja joj ne verujem samo zato što se sad tek javila.
Ako joj bitno da spreči da se takve stvari dešavaju, što odmah nije rekla šta je imala?
Kakve dokaze sad ima?
Ako se desilo a ona ćutala tada, koliko ih je prošlo kroz isti pakao zbog njenog ćutanja.
Ako mene pitate, kriva je koliko i nasilnik, za svaku sledeću žrtvu posle nje, samo zato što je ćutala do sada.

ej bre

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje
(Kinu Lexington, 24. avgust 202

Sta je fora sa slikama? Druze, da vidis golu zenu u gradu ne SMES da je pipnes. Sta, ako je slobodna moze svako da je... Svasta

svecki a pise srpski

pre 3 godine

kakvi komentari. posle se pitate zasto vas ceo svet gleda tako kao sto vas gleda. petsto godina je ipak pola milenijuma...
(anadolija, 24. avgust 2020 18:16)

a milenijum je pola cega?

drax

pre 3 godine

Meni ne znaci nista informacija da je tamo neka glumica silovana od strane nekog "mocnika" bez imena prezimena dokaza i bilo cega.Nije trebalo pominjati ako neces da ides do kraja.Ako je silovao jednom silovace vise puta to je uglavnom sablon ponasanja.

blagonakloni

pre 3 godine

Nažalost, istina je da je silovana i istina je da se silovatelj i tada i sada smejao i hvalio društvu svojim “uspehom”!
I u pravu je jedan komentar koji zdravstvo označava kao oblast gde se žene tretiraju kao objekti! O filmskoj industriji je glupo i pričati, i verovali ili ne, 60;70;80;90.-ih godina je bilo i mnogo gore!
Glumice su bile u potpunoj vlasti producenata i režisera i nad njima se iživljavalo!
Sada, makar kod po nekog ima neke svesti, a ima i sposobnih , jakih i nezavisnih žena/devojaka koje ne daju na sebe!
A šta reći o “muškarčinama” koje koriste svoj položaj da bi bili sa ženom! Jadni, odvratni, iskompleksirani degenerici- a ako su pri tom i klasični (fizički) silova telji- u zatvor na najmanje 15 godina i oduzimanje sve imovine za kakvo takvo obeštećenje žrtve !

Ja

pre 3 godine

cele

Mi ovde ne govorimo o zeni koja ja prijavila! Ona nije prijavila, kao ni druge koje se ovde pominju! Niko nece da se bavi pitanjem zasto nije prijavila, ali puna su im usta Indije i ne znam cega! Pa upravo je to gore od svake Indije, gde se siluju i ubijaju bespomocne devjcice, a ovde odrasle zene cute i "trpe" zbog nekog licnog interesa (Marija lukic, prijavila tek posle dve hiljade vulgarnih poruka, sta si cekala do tad?). Imamo poplavu komentara gde se iznose netacne tvrdnje, ili se porede situacije koje su neuporedive. Vi iznosite netacnu tvrdnju i na racun toga vredjate druge komentatore, dole neko pise o svom iskustvu kad je bila malo dete! Ako cemo tako da izvrcemo cinjenice naopacke, onda se gubi svaki smisao i bezi se od onoga sto je stvarni problem!

Buba

pre 3 godine

A sto sad javno da kaze? Vec ga je upozorila. Sto vi ne istupite? Nije jedina, ali izgleda da ni on nije jedini, pa sad da budete sigurne na kog se odnosi... Cela vasa solidarnost je nistavna ako ste prezivele isto , a cutite...

GM

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.

Kinu Lexington

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje

Dean

pre 3 godine

Nastavak bizarnog trenda, relativno, poznatih dama sklonih medijskoj pažnji i nesumnjivom zaboravu. Ovo je odavno iritirajuće, toliko ga ima da više niko ne obraća pažnju.

kole

pre 3 godine

To je nedokazivo, ko to sada moze prosuditi da li je bilo dobrovoljno ili nije? Cim je izostala reakcija odmah nakon toga, moze se pomisliti da je u pitanju bila saglasnost. Nakon toga je snimljen film. Opet saglasnost. To bi znacilo da svaka zena moze posle nekog vremena da se predomisli i okarakterise odnos kao silovanje. Ako ima jake dokaze to je sasvim druga stvar. Svedocenje zrtve nije dovoljno. Rec protiv reci ne ide.

Steve

pre 3 godine

U zatvor sa Djenkom onda isto! Videle ne bi ni film ni glumu da je do talenta vecina danasnjih glumica i zato su spremne na sve. Ali to ostavlja posledice na glavu i posle nekog vremena se desi pucanje i svako im kriv. Kada citam ovih dana izjave one Rose McGowan vidi se da nije u libeli, a bilo joj super dok je zarila i palila Holywood-om jer je bila spremna za "extra mile" da bi dobila ulogu pre neke talentovanje devojke koja to nije htela. Kad ne bi htela nijedna bilo bi pravedno za sve ali ne bi sve ni bile onda glumice. Ili sto narodna poslovica kaze posle....

Ron Vizli

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Ako nemas dokaze, otkud ti pravo da prozoves bilo koga? Naravno, ime necemo cuti jer je doticna ovo izrekla u Americi, a svi znamo kako se sa lokalnom publikom tamo sticu poeni.

petar pan

pre 3 godine

Pa niko nije, to je promocija filma. Aman zaman. Objavljuje pricu taman pred premijeru filma koji se bavi tom tematikom. Razmislite malo. Da ima sta da objavi objavila bi poodavno.

mich

pre 3 godine

Krenuo i ovde znaci Holivud, ako si zlostavljana reci ko je u pitanju, neka hapse to djubre, a ako si uzela pare da cutis ONDA I NISI ZRTVA, pokrij se usima i cuti...

xeno

pre 3 godine

reci nam ko je i daj dokaze, osim rekla kazala, naravno posle ``silovanja`` je otisla u binicu i uradjen je bris, sastavljen policiski zapisnik ....

DXB

pre 3 godine

Ako se desilo, kao sto ona kaže onda je za svaku osudu i zatvor. Ali sama činjenica da se sada javlja posle toliko vremena, samo je iznela priču bez dokaza, imena...
Plus moram priznati da joj Instagram profil ne odiše utiskom osobe koja je silovana... čisto moje mišljenje.

Ja

pre 3 godine

Ne znam sta glumi ova Lena Bogdanovic sa izjavom "neka je rekla, ona je prva iz nase branse koja je to rekla." Kao da ona zna da ima i druga, treca, peta...koja je silovana. Pa ako znas, izvoli reci ti!

Pedu

pre 3 godine

Alo bre, kad je to bilo?
Što nije odmah rekla, kad se desilo?
Je l joj bila bitnija karijera, ili čast i pravda u to vreme?

Što se mene tiče, ja joj ne verujem samo zato što se sad tek javila.
Ako joj bitno da spreči da se takve stvari dešavaju, što odmah nije rekla šta je imala?
Kakve dokaze sad ima?
Ako se desilo a ona ćutala tada, koliko ih je prošlo kroz isti pakao zbog njenog ćutanja.
Ako mene pitate, kriva je koliko i nasilnik, za svaku sledeću žrtvu posle nje, samo zato što je ćutala do sada.

gagi

pre 3 godine

Cuj, pametnicu, odmah da reaguje policija!? Devojko, kad je neko silovan, ode u policiju, podnese prijavu, u suprotnom, nije se nista desilo! Prijava na Tviteru ili pisanje knjige, pricanje drugaricama itd, se ne vazi, nema! Surovo, ali je tako!

Osoba

pre 3 godine

Odakle vam pravo da napadate ženu jer je BILO KADA rekla da je napastvovana?
Mene su napadali, ali, sreća moja, nikada nije bilo silovanja, bilo je nasilnog dodirivanja protiv moje volje, pokušaja ljubljenja, držanja fizički protiv moje volje. Verujem ženama koje kažu da su silovane. Poznajem ih nekoliko, kao što poznajem i jednog silovatelja. Niko normalan ne priča takve laži, a mnogo je muških osoba koje imaju bolest zbog koje bi da iskazuju moć silujući. Pročitajte komentare, sram me je u ime svih vas. Povraća mi se kada vidim kakve su muške osobe u Srbiji.
Znate li koliko je žena ostalo bez posla (na primer) upravo jer su htele da se sklone od napasnika? Mnogo više nego što ih je nešto dobilo "pristajanjem". Mnogo više...
Znate, siluju i muškarce. Druge muške osobe. Samo ja poznajem dvojicu. Da vam se tako nešto desi, pevali biste drugu pesmu. Neljudi.

Ja

pre 3 godine

Jjh

Pa ne razumem, kako je ona zastitila svoju zadnjicu, time sto je sad to ispricala? Naravno da bih prijavila odmah, kao i svaka normalna osoba, ne bih se javila posle 100 godina, zato sto sam se navodno plasila za svoju porodicu. Kako se sad ne plasi? Sta bi uopste on smeo da uradi njenoj porodici, a da je vec prijavljen za silovanje? Hajde molim te, objasni mi! Prazne pretnje, ako ih je i bilo, mogu da prodju kod dece, decu se na taj nacin plase seksualni predatori, ali ne mogu da prodju kod odraslih ljudi, koji mogu da razlikuju ozbiljnu pretnju, koju je moguce realizovati, od one koja to nije.

Tweety

pre 3 godine

Citajuci komentare i lakove na te surove i isprazne reci, mogu samo da konstatujem da smo kao drustvo otisli do djavola. Pretpostavljam da ne objavljuje ime jer se boji za, uslovno receno, sigurnost sebe i svoje porodice. Zene ce se lako staviti u njenu kozu, a vi, muskarci koji misle da je uzivala u tome i da objavom ovoga ima skrivene motive, pomislite da se to dogodilo vasim sestrama, majkama, devojkama...Trauma koja ostaje za zivota. Sad nikada nece objaviti ime kad je videla reakcije. Nema dokaze i zamislite da objavi, a taj neko ima ljude uz sebe, pa bi stali na njegovu stranu i jos bi ona izvukla deblji kraj. Jer takav smo narod... Zelim joj svu srecu i hrabrost da psihicki pregura uz minimalno posledica.

my way

pre 3 godine

Bas mi je zao sto se Danijeli to desilo. Prelepo, umiljato lice koje je igralo nevine uloge dobrica i sada znamo zasto je odjednom nestala...

Filmski radnik

pre 3 godine

Niti mi imamo filmsku industriju niti tu postoje neki moćnici, sve je to štap i kanap. Utoliko je slučaj tragičniji, ukoliko je istina.

Ja

pre 3 godine

Mene kad bi neko silovao, tesko da ne bih prijavila gde treba, plaseci se za svoju porodicu. Sta ce, da pobije celu moju porodicu, nakon sto je vec prijavljen za silovanje? Izvinjavam se, meni je to malo glupa prica. Ni Weinstein tamo u Holivudu nije pretio svojim zrtvama da ce im pobiti porodice, nego da ih nece biti nigde u filmskoj industriji, pretio je sa svoje pozicije moci, u domenu gde ima moc, sto je i logicno.

Milan

pre 3 godine

Dosta moralisanja i "zašto nije prijavila". Koliko vas poznaje nekog narko-dilera kojeg nije prijavilo? Koliko vas je dalo mito lekaru ili policajcu, a niste ih prijavili? Koliko vas je na poslu ćuteći progutalo neku nepravdu umesto da prijavite?

Avaya

pre 3 godine

Rok zastarelosti za ovo je 10 godina, a za teži oblik 15 godina, ako su tačni navodi, toj osobi neće faliti dlaka sa glave, a još će biti i kandidat za parlament, sudeći po poslednjim izborima...

aca

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3
(cele, 24. avgust 2020 17:04)

kao da smo u Indiji, takvi su komentari vecine! Dugo radim u zdravstvu i znam kako se prema mladim dr a pogotovo sestrama ponasaju pojedini stariji dr. Sad ce neko verovatno da napise zasto ih ne prijavite i problem resen... to je mnogo lako reci a u praksi nemoguce zaista dokazati. Sta mislite kako se oseca devojka od 20 i nesto godina kad joj sve vreme za vrat dahce matori perverznjak koji se pita dal ce dobiti posao ili ne? Naravno ne trazi se ta vrsta usluge bas od svake dr ili sestre, ali one kojima se stavi do znanja da se to ocekuje od njih po pitanju zaposlenja se ne provedu bas najbolje ako ne pristanu na takvu ucenu. Da imate priliku (ili jos gore vase dete) da dozivete tako nesto ne bi pokusavali da budete tako sarkasticni u komentarima.

Ja

pre 3 godine

Ne bih prijavila narko dilera, jer on nikom ne gura drogu na silu u nos i u zadnjicu, ali bih prijavila nekog ko me je silovao. Ne vidim cak ni mogucnost da su tu pravi neka analogija.

the shining

pre 3 godine

Krenuo Holivud da se glumi, kad vec od glume nema nista... aaaaaaaaaa


Onaj ko ne kaze odmah, znaci da mu je prijalo i odgovaralo to sto se desilo pre XY godina, da je imao neku korist od toga i svesno to prihvatio.

Prijatno.
(GM, 24. avgust 2020 12:49) Kako uspes da trepces i dises istovremeno?

jadni isprani mozgovi

pre 3 godine

A da je pala uloga neka ,obećana?!Onako čisto da pitam?Da nije mozda bio dobrovoljan odlazak u apartman?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko, 24. avgust 2020 14:55) # Link komentara

S obzirom da ima tacno 0 velikih uloga, mislim da se odgovor sam namece, a ti?

бумеранг

pre 3 godine

(Milan, 24. avgust 2020 14:59)

Не глупирај се моли те. Шта тачно друштво треба да уради ако ни годинама касније неће да каже ни најосновније информације? Реци лепо тај и тај, тад и тад, то и то.

Maxi

pre 3 godine

Kakva je ovo sada euforija oko toga ko je to kada svako sa lakoćom može da dođe do tri imena koja su učestvovala u produkciji navedenog filma. Producentske kuće su srpska filmska industrija. Svi se sada nešto prave blesavi i nevešti. Devojka je rekla sve, a sada je stvar na nadležnima (ako ih ima) da istraže.

Sanja

pre 3 godine

@Osoba

BRAVO!!!

Mene je porodicni prijatelj u sred bela dana u taksiju zlostavljao, kako je moja majka izasla iz kola zajedno sa taksistom da nesto odnesu! Bila sam jako mala, i bila sam u SOKU, nisam mogla da vrisnem a kamoli da objasnil artikulisano sta mi se desilo.
Sve je trajalo kratko, ali meni se cinilo kao vecnost.

Iako ZNAM d aovako nesto nisam mogla da umislim, bilo mi je jako vazno kad sam 20 godina cula od njegovih necaka da im je pricao bukvalno porno price kad su bile klinke, kako je on kome gde i sta radio. Ni tad nisam skupila snage da im kazem kako sam ja prosla... jer sam se sve vreme CAK I DANAS iako znam da to nije tacno osecala krivom.

Srcea pa je imao samo sinove i muske unuke.

nalogodavac

pre 3 godine

Neće dati ime jer se plaši za porodicu, to je i rekla. Mi ne živimo u uređenoj državi da onaj ko počini krivično delo bude i procesuiran, pa videli ste kako olako poznati i moćni prolaze bez kazne. Šta očekujte od nje i njene porodice da ce biti?
Svako od nas bi zaštitio porodicu. Vratite film unazad, poznati su počinili ubistva, silovanje, pa nisu odlezali ni dana u zatvoru.

Милорад ®

pre 3 godine

@kole, зато жене и ћуте. Буду провучене кроз блато а насилник прође некажњено.

krik

pre 3 godine

Najopasnije po nju je ako odmah ne kaže ime.Jer "moćnik"je verovatno sada mnogo moćniji i opasniji jer mora da sačuva tu moc i imidž.Da je ne ućutka! da bi sebe zaštitio. Odmah govori ko je!

cele

pre 3 godine

Ne zelim nikom takvo iskustvo. Zao mi je svake zene koja to dozivi. uzasavam se cinicnih i ruznih komentara. To je samo dokaz da svaka zena koja to dozivi i prijavi, posebno javno prizna, ostaje obelezena i cesto vredjana za uvek.3

adriano_galliani

pre 3 godine

"Reci ko te je dirao"... Stigla je idiotska americka masina.

Odrasle osobe ne resavaju probleme na ovaj nacin. Ili imas dokaze i odvedes zver na sud, osude ga i bace kljuc kao sto i treba ako je kriv.

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ron Vizli, 24. avgust 2020 12:57)

Svi smo zaboravili Jutku i Mariju Lukić? Nešto nije bilo tako jednostavno kao što ti ovde govoriš.

Emeritus IV

pre 3 godine

Koje crno ćutanje, nije dobro za zdravlje. Reći ko je, staviti ga na stub srama, lepiti plakate sa njegovim likom ako treba...čega da se plaši? Ako je došlo do silovanja krivično će odgovarati. Ovo pisanje po medijima nema svrhu kao i nagađanje.

John

pre 3 godine

"Reci ko je"

Ne ide to tako.
OK, recimo da kaže. I šta onda? Ja joj verujem. Onako na neviđeno. Ali apsolutno niko nije u obavezi da joj veruje. Sud pogotovo.
Ono što može da se desi je da je taj, ko god bio, tuži za klevetu (plus parnična tužba za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda - kakve li ironije, ali tako stoje stvari) i da dobije.
Silovanje je, barem u Srbiji, užasno teško za dokazati ako ne postoje fizički (forenzički) dokazi. Čak je problematično i ako postoje.

znaOnKoSam

pre 3 godine

A mi kao da imamo 20 filmskih moćnika. Ajte molim vas. Malo povežite od Ivkove slave na ovamo, ko snima stalno i koji likovi vladaju filmskom industrijom?

Ja

pre 3 godine

cele

Mi ovde ne govorimo o zeni koja ja prijavila! Ona nije prijavila, kao ni druge koje se ovde pominju! Niko nece da se bavi pitanjem zasto nije prijavila, ali puna su im usta Indije i ne znam cega! Pa upravo je to gore od svake Indije, gde se siluju i ubijaju bespomocne devjcice, a ovde odrasle zene cute i "trpe" zbog nekog licnog interesa (Marija lukic, prijavila tek posle dve hiljade vulgarnih poruka, sta si cekala do tad?). Imamo poplavu komentara gde se iznose netacne tvrdnje, ili se porede situacije koje su neuporedive. Vi iznosite netacnu tvrdnju i na racun toga vredjate druge komentatore, dole neko pise o svom iskustvu kad je bila malo dete! Ako cemo tako da izvrcemo cinjenice naopacke, onda se gubi svaki smisao i bezi se od onoga sto je stvarni problem!

drax

pre 3 godine

Meni ne znaci nista informacija da je tamo neka glumica silovana od strane nekog "mocnika" bez imena prezimena dokaza i bilo cega.Nije trebalo pominjati ako neces da ides do kraja.Ako je silovao jednom silovace vise puta to je uglavnom sablon ponasanja.

svecki a pise srpski

pre 3 godine

kakvi komentari. posle se pitate zasto vas ceo svet gleda tako kao sto vas gleda. petsto godina je ipak pola milenijuma...
(anadolija, 24. avgust 2020 18:16)

a milenijum je pola cega?

Buba

pre 3 godine

A sto sad javno da kaze? Vec ga je upozorila. Sto vi ne istupite? Nije jedina, ali izgleda da ni on nije jedini, pa sad da budete sigurne na kog se odnosi... Cela vasa solidarnost je nistavna ako ste prezivele isto , a cutite...

ej bre

pre 3 godine

Nema ova kredibilitet da bi ovako nesto proslo. Pogledajte joj slike na instagram pa cete videti ko je ona. Verovatno pokusava nekog da ucenjuje
(Kinu Lexington, 24. avgust 202

Sta je fora sa slikama? Druze, da vidis golu zenu u gradu ne SMES da je pipnes. Sta, ako je slobodna moze svako da je... Svasta

blagonakloni

pre 3 godine

Nažalost, istina je da je silovana i istina je da se silovatelj i tada i sada smejao i hvalio društvu svojim “uspehom”!
I u pravu je jedan komentar koji zdravstvo označava kao oblast gde se žene tretiraju kao objekti! O filmskoj industriji je glupo i pričati, i verovali ili ne, 60;70;80;90.-ih godina je bilo i mnogo gore!
Glumice su bile u potpunoj vlasti producenata i režisera i nad njima se iživljavalo!
Sada, makar kod po nekog ima neke svesti, a ima i sposobnih , jakih i nezavisnih žena/devojaka koje ne daju na sebe!
A šta reći o “muškarčinama” koje koriste svoj položaj da bi bili sa ženom! Jadni, odvratni, iskompleksirani degenerici- a ako su pri tom i klasični (fizički) silova telji- u zatvor na najmanje 15 godina i oduzimanje sve imovine za kakvo takvo obeštećenje žrtve !