Subota, 22.08.2020.

09:50

Glumica filma "Ivkova slava" skupila hrabrost: "Silovao me je moćnik iz ove industrije"

Izvor: B92

Glumica filma "Ivkova slava" skupila hrabrost: "Silovao me je moænik iz ove industrije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

zmajognjeni

pre 3 godine

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.
(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Pa ne znam. Deluje da je bas primenila tvoje drugo resenje, osnazila se i sada krenula da se bori protiv tog fenomena, a mozda i protiv tog coveka. Mozda je ovk prvi korak, skretanje paznje javnosti, dobijamje podrske i onda ce reci.

zmajognjeni

pre 3 godine

Upoznao sam je u tom periodu. Oko Ivkove slave, malo pre cini mi se. Svidjala mi se, imali smo kontakt, ali je uvek bila nekako nedostupna i daleka, ne samo za mene, i neki zajednicki prijatelji su slican utisak imali, pomislio sam da je zato sto je iz malog mesta... Nisam mogao da pretpostavim da je ovako nesto, mozda i nije. Svakako mi je jasnija sada.

mr

pre 3 godine

Читам о овој вести већ пар дана. И први и једини утисак је, моћник у филмској индустрији Србије. Еј бре, па та филмска индустрија скоро да не постоји, али зато има моћника. Мени ово звучи фрапантно. Да ли је могуће да се неко плаши моћника филмске индустрије у Србији? Размем ја њу да се њој десило нешто ружно, али да ли је могуће да она и нико из њеног окружења нема ни грам петље да покрене било шта? Па нема трика да постоји тако моћан који би неку озбиљнију групу ућуткао. Затим, где су те колеге? Ако постоји тај неко ко је урадио тако нешто њиховој колегиници, како је могуће да сви ћуте? Да ли је могуће да си сви плаше ток неког моћног? И шта ће да се деси кад тај моћни падне, неће се више снимати у Србији? Дефинитвно питања на која се мора под хитно наћи одговор, јер ћутање, или гурање под тепих, никад није добро. Нисам да се тема развлачи до неукуса по медијима, али нек реше то макар између себе, а тај може у ћорку и без неке велике помпе.

Марко

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Таквих има на милионе широм света, а интересантно је како то да никада они не силују глумице, него увек баш неки филмски продуценти. Немогуће да се баш ниједној глумици није десило да је силује неки од милиона обичних манијака на улици, него ето све су силоване од стране филмских продуцената. То побија све законе вероватноће.

Simon

pre 3 godine

Ne mogu da kažem zašto, ali ja ovoj ženi nikako ne verujem. Mislim da je skontala da se hleb jede i bez motike. Ili po onoj staroj "videla žaba da se konji potkivaju pa digla nogu i ona". Kvarni ljudi znaju da ne postoji način naknadne provere takvog dela. A glumac je glumac je glumac pa vrlo uverljivo može i da odglumi. Nekako mi ovo njeno liči baš na to.

@Sanja

pre 3 godine

Jedan komentator je donekle vec pojasnio kako se ogroman broj zena postavlja u zapadnom korporativnom svetu, a ja cu samo da potvrdim da je tako i kod nas. Upravo slicne ucene i podmetanja sam i ja doziveo, ali samo i iskljucivo od zena. I to je redovna pojava, ali i javna tajna. A prema zrtvana silovanja puna empatija.

sladoledsmesom

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Zakonski minimum je 5 godina. Odakle ti ovakva izjava? Jel osudjen za silovanje ili je mu je sudjeno za drugi prestup? Koji slucaj je u pitanju? Budi koncizan a ne ovako ko baba sa tarabe.

idu dani

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...
(Reziser, 22. avgust 2020 21:59)

Koje si ti govedo. Nadam se da imas sestru ili mamu pa da i one budu malo nebitne.

sladoledsmesom

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.
(Mojo, 22. avgust 2020 12:05)

To nije silovanje. Moralno odvratna i nepristojna ponuda jeste.

Ovakvim izjavama da je sad sve silovanje pojeftinjujete tu tesku rec kao sto ste to ucinili i sa recima fasista i nacista.

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).
(John,

Ja sam i mislio na Ameriku,a ne na Srbiju. To je samo jos jedan dokaz koliko je americki pravosudni sistem superioran. Pa da li je normalno da ubistvo zastareva?? To je po meni duboko nenormalno i nemoralno.Pogotovo sto pre 30 ili 50 ili 100 godina nije bilo DNA analiza,a danas se mnoga stara ubistva mogu resiti zahvaljujuci DNA analizi. Americki krivicni sistem je najbolji zbog mnogo razloga: zbog smrtne kazne, zbog kumulativnih kazni,sto sudijama omogucava jako kreativne kazne tipa 1000 godina robije,zbog porote od 12 obicnih ljudi,a ne sudijske porote koja po pravilu stalno nalazi olaksavajuce okolnosti, zbog procesuiranja maloletnika bez pardona itd. Americki sistem omogucava pravdu,zato sto ima odmazdu. Nema pravde bez osvete i odmazde. U srpskom i uopste kontinentalnom pravu toga slabo ima.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

istinski silovane zene prijave odmah, nema tu mesta kalkulisanju i razmisljanju, ide se po instiktu i borbi za cast i obraz, kalkulantkinje prijave kada je za to najpovoljnija situacija po nju, u sustini to onda i nije silovanje jer je sve planirano unapred, samim tim pristanak je bio obostran, e sad, ovde je bila maloletna, to su vec neke druge stvari, ali ocigledno da tu nije bilo bas silovanje onakvim kakvim ga mi zamisljamo, jer da jeste, za to bi se odavno znalo..

Ana

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

Reziser

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...

Shamu

pre 3 godine

@Sanja
Ne sumnjam da su ti se takve stvari desavale na poslu u Srbiji. Takodje saosecam sa zrtvama zlostavljanja i posebno silovanja, vezano ili nevezano za posao kojim se bave.
Ali cisto kao kuriozitet da podelim sta se danas desava u uspesnim kompanijama na zapadu. Menadzer sam u hightech industriji u USA i bio sam nadredjen vise zena (u US i Aziji), sve visoko obrazovane. Jedan deo njih se iskljucivo oslanja na pol kada se radi o sigurnosti posla i napredovanju. Konkretno u mom timu ne mozemo da otpustimo zenu inzenjera koja je godinama beskorisna jer nam visi menadzment ne dozvoljava!? Da je na njenom mestu muskarac leteo bi odavno. Dve poznanice (nase zene) takodje u istoj industriji su po njihovoj prici otisle kod svojih menadzera nakon sto nisu unapredjene, pripretile im odmazdom i ekspresno dobile unapredjenje. Za jednu pouzdano znam da nije zasluzila unapredjenje; a generalno to nikad ne bih uradio, radije bih napustio posao. Eto cisto da se ne pogubimo u jednoumlju ...

Ana Richy

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

Maja

pre 3 godine

Citala sam svedocenje jednog poznatog holivudskog reditelja koji ima(o) hitove, ali koji nije Amerikanac kako se proveo kad je odbio Vajnstina da radi neki film u njegovoj produkciji. Histerija i pretnja da nikad vise nista nece raditi u SAD i da ce mu zas*ati gde god moze. Jedino ga nije silovao, sve ostalo identicne pretnje.

Da li vi mislite da toga nema tu? Da neko ne govori jer se boji za porodicu. Za svoju bezbednost. Jer se zakon ne primenjuje. Sto je ona baba overila investitor? Kako ce vas zivot sacekati jednog dana i kako zasluzujete da okrene glavu na stranu.
Nikakvu ona popularnost nema, niti korist. Govori da bi se promenilo bar malo u industriji i da se ne bi desavalo drugima. A ima ih puno jer su zene posramnjivali za ono sto nije njihova sramota.

//,,

pre 3 godine

Silovanja se desavaju mnogo cesce nego sto mislimo. Nego sta je sa
onim koje su u krevetu polozile ispite na fakultetu. Ja ih znam nekoliko
koje su polozile na preporuku sekretara.

dodji sebi

pre 3 godine

Pola glumica koje su preko kreveta dosle do slave posle 20 godina se sete da je to ipak bilo silovanje. Rugaju se pravim zrtvama silovanja.
(Lev, 22. avgust 2020 15:10) # Link komentara

A do koje je slave ona dosla objasni mi molim te. Jer ova jedna majusna uloga tesko da je slava.
Po vama ispada da je filmska industrija 100% ociscena od silovatelja, valjda oni imaju neki imunitet sta li

Nikola1

pre 3 godine

Ovaj trend je moderan u holivudu već duže vreme. Da bi dobile ulogu spavaju sa nekim. Nakon 15 god. "Silovao me...".
Što nakon toga nisi otišla u policiju i prijavila slučaj???

krik

pre 3 godine

Verujem da je moćnik,sada mozda i veći. Ko zna čime je ucenio.Ali je najopasnije ako ne kaze ko je. Da je ne ućutka,sada,kada je nagovestila sve to

Mita

pre 3 godine

ako ima pravde silovatelj bi morao u zatvor. Vidim da ima mnogo onih koji je pozivaju da saopšti ime. Medjutim, osim što se plaši za porodicu, ima dodatan razlog zašto je teško - posle 15 godina, teško je dokazati.
Saopšti ime, i tip je tuži za povredu ugleda, jer dokaza više nema. Tip bi, naravno, pošto je moćnik u ovoj truloj državi, glatko dobio, i devojka bi bila dvostruko poražena.
Ili ima načina da se pravda zadovolji, ali ja ne znam kako?

Ja

pre 3 godine

Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Za tvoju informaciju ubistvo zastareva. Ne zastareva genocid , ratni zločini, zločini protiv čovečnosti a ne zastareva ni krivično delo otmica vazduhoplova npr.

Donglai Pei

pre 3 godine

Jeste, da kaze ko je pa da prodje jos gore nego ona zena sto je prijavila onog Jutku za seksualno uznemiravanje. To joj sigurno nije potrebno, a to je jedino sto moze ovde da joj se desi ako prijavi tog silovatelja.

Ervin

pre 3 godine

Ako ne kažeš ko je u pitanju izmislila si. Sva tasilovanja u filmskom svetu su izmišljena, one dobro znaju da je cena za ulogu sex. Pa koja se bolje pokaže dobiće ulogu. A jak moćnik iz Srbije, idi molim te.

123

pre 3 godine

Nekada se silovanje prijavljivalo policiji, danas se prijavljuje na društvenim mrežama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (b1321, 22. avgust 2020 15:22)

Pre nego što napišeš maliciozni komentar, probaj da razmisliš da li ima smisla prijavljivati policiji bilo šta vezano za nekog uticajnog i bogatog u Srbiji.

nenad

pre 3 godine

Vi sto branite njeno cutanje da li ste svesni sta time savetujete svoje kcerke?! Po mom misljenju ili kazes ko je ili se nije ni desilo! Ovo ko u Holivudu, sve silovane? Ili su na pocetku karijere spremne da i preko kreveta dodju do uloge, sta je u pitanju? Ne verujem joj zato sto bas treba biti retard da predjes preko toga i da ne prijavis!

Darko

pre 3 godine

Dali je silovana ili nije, gde je krivična prijava, gde je ime počinioca? Čini mi se da mala slatka glumica nije uspela u Holivudu, a vreme neumetno teče-sa 36 godina osoba nije više mlada i lepota polako prolazi, sa druge strane nije na odmet zajahti talas "me to" pokreta, mada kako stvari stoje i taj pokret je preklopio "BLM" pokret i izgleda da je malo zakasnila u ideji.

SaleS

pre 3 godine

Čim nisi izgovorila ime i prezime zlostavljača, kao da ništa nisi ni uradila. Čemu onda ova priča? Šta nekome znači iskustvo i osećaj posle, kad je već silovan! Poenta je, da se to od strane tog čoveka nikad više nikome ne dogodi!!

anima

pre 3 godine

Zbog ovakve sirovine u komentarima koje zene nazivaju najgorim imenima cak i kad nisu krive, jer prosto, zene su uvek krive, nije prijavila nista. Kao i mnoge zene koje poznajete ali one za to i sluze, zar ne? Zao mi je sto u ovoj zemlji zaista tako uce muskarce od rodjenja.

Mikan

pre 3 godine

Ne kazem da nije u pravu, ali sad je to postalo toliko “popularno” da sve pevacice i glumice odjednom su bile zrtve, a verujem da je pola njih na pocetku karijere radilo to voljno( mislim na upustanje u odnose sa producentima, reziserima, sponzorima...), da bi se probile u karijeri. I sad odjednom su silovane itd. Necu da gresim dusu i da kazem da lazu, ali verujem da polovina hoce da izvuce ili pare ili medijsku paznju. To je samo moje misljenje

Nbyn

pre 3 godine

Pre par godina neki propalitet je provalio u kuću starice od preko 80 godina i mučki je silovao. Osuđen je na manje od godinu dana.

Šta da očekuje neka lepuškasta cura protiv nekog tamo namazanog?

Malo i zavidim svima vam koji ne verujete, ne razumete zašto se ćuti, zašto ne govore imena, krivite žene da su izazivale, htele pa se sad predomislile.. Vi baš živite u nekoj slatkoj bajci potpuno nesvesni realnosti za žene.

A dosta toga bi vam se razbistrilo da razmislite kako bi bilo da vaša pozadina meta silovatelja.

//,,

pre 3 godine

Ne znam. Kao muskarac ne mogu se staviti u ulogu zrtve ali se
cudim sto ni jedna od njih nije branila cast pa i po cijenu zivota.
Ovako ispada da je 'vagala' pa pustila a sad je grize savjest.

Marx

pre 3 godine

objaviti ime i prezime manijaka,da se prvo stavi na stub srama a onda zna se da mu se sudi....ovo necu reci ime ne vodi nigde
(bashar asad, 22. avgust 2020 12:04)

Da, ali posle ide standardno: sad se setila da o tome priča, i sl. kao što ide na svaku sličnu vest na ovim stranama.

Smeh

pre 3 godine

U ovakvim stvarima se vidi problem društva generalno gde moćni mogu da rade šta hoće i prodju nekažnjeno. Sramota je da ne sme da se prijavi silovanje jer ne znaš šta tek onda može da ti se desi. Ista govna izgleda svuda u Svetu. Ali ako već ne želi da kaže o kome je reč bolje da onda ništa ni ne priča jer ovim postupkom daje do znanja tom manijaku, kao i sličnim njemu, da nastavi i da neće snositi posledice.

Sanja

pre 3 godine

Ovako.
Na srecu nisam nikada pretrpela seksualno zlostavljanje, ali ucenjivanje, iskoriscavanje i zloupotrebu, jesam.

Da li znate sta se desilo kada sam na jednom od poslova odbila da prihvatim gorenavedeno ponasanje (da potpisem da dobijam vis epra nego sto sma dobijala)? Moje kolege su bile ljute zato sto talasam, a sefovima se ama bas nista nije desilo.

Da li mozete da pretpostavite sta se desilo, na drugom poslu par godina kasnije, kada sma odbila da dozvolim da se moj potpis koristi za dnevnice, smestaj, aviokarte itd. za poslovna putovanja na koja nisam isla? Pretili su mi otkazom. Koji sam na kraju dobila, jer su "zatvarali jedno odeljenje firme", pa im vise visi kadar (citaj ja) nije bio potreban dok su druge manje kvalifikovane (njih troje koji se nikada ne bude) mogli da rasporede na druge poslove koji ne zahtevaju vise znanje i vestine. Od njih sam dobila tako lose napisanu preporuku, da me je bilo sramota da pokazujem buducim poslodavcima. Kad kazem lose napisanu, mislim prevashodno nepismenu!

Problem je sto se zene smatraju slabijima - a tu ideju drustvo podrzava - i mnogi se usudju da na razlicite nacine tu slabost koriste.

Nisu samo glumice na udara, vec i zene koje nisu u oku javnosti. POgotovu ako nemaju oca, brata, muza...

Tuzno.

Marko

pre 3 godine

To je strašno šta se dešava ali ako se ne zna ime i prezime dotičnog onda sve džaba.
ja verujem da njoj nije lako ali ovako javno a anonimno se ništa ne postiže.
inače se zalažem za momentalnu kastraciju silovatelja...

II

pre 3 godine

"Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije."

Slazem se, no, njen cilj je najverovatnije da ukaze da silovanja i zloupotreba moci postoji i u drustvu zemlje odakle je.

Na osnovu posla sam pre dosta godina prisustvovala sudjenju za silovanje koje je trajalo dve nedelje. Tesko je zamisliti kroz kakve ponizavajuce procedure ispitivanja i svedocenja prolazi zrtva. Jednostavno vas svojim pitanjima kidaju na sitne komade i tuzioci i branioci kao i optuzeni svojim svedocenjem. Tamo je zrtva niko i nista, ako otirac za noge. Meni je bilo potrebno visemesecno mentalno oporavljanje a kako je zrtvi bilo i koliko joj je bilo potrebno da se oporavi od traume sudjenja je velika nepoznanica.

maki1982

pre 3 godine

skoro je bio intervju lidije vukicevic gde prica kako su u zikinoj dinastiji trazili da se skine skroz gola iako to nije bilo u scenariju. iako je plakala i odbijala reziser je ubedjivao da to uradi sve dok nije gidra stao na njenu stranu i jos jedan glumac. ona mlada i to joj bio prvi film.i sad zamislite mladu osobu na pocetku karijere koju neko ucenjuje na takav nacin. ili primorava na seks ili je siluje. to vam je urnisanje zivota.i kako stvari stoje u svim drzavama i sistemima se ovo desava u filmskim industrijama. a desavalo se i pre. nadam se da ce tog silovatelja stici pravda.

John

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).

Kikujiro

pre 3 godine

I svi naravno odmah sve veruju i prihvataju kao apsolutnu istinu...

Ili...

Zahvaljujući čutanju u medjuvremenu je silovano još desetine devojaka...

Ili...

To je nebitno...

Ili...

David Web

pre 3 godine

Uvek sam se pitao gde je nestala i zasto,ona je Rusinka kao i ja, i sad sam jako besan saznavsi ovo, taj silovatelj mora da odgovara!
(Rhutinian, 22. avgust 2020 11:02)
Znaci da nije Rusinka ne bi bio jako besan, da je Srpkinja ili Hrvatica bilo bi ti svejedno.

Јабучило

pre 3 godine

Неко написа да силовање не застарева, што није тачно. Застарева после десет година, а тежи облици после петнаест.

Mojo

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.

podrška

pre 3 godine

Na ovoj slici izgleda prilično izazovno, kao i sve ostale osobe koje se ovako slikaju. Ne znam samo šta će posmatrač da pomisli videvši nešto ovakvo? Naravno da ne podržavam čin koji joj se dogodio ali treba da pazi kako se predstavlja javnosti! Hvala

Six

pre 3 godine

Setila se bas sad kad se niko i ne seca nje? Naravno, bez imena, jer eto to je sigurno neko mocan i uticajan i tamo gde se ona nalazi? Ili je to neko, da ga podseti da joj sredi ovde neku ulogu?

Sasha

pre 3 godine

Pa što ne kaže ko je. Ja ne znam da u Srbiji neki režiser ili producent može imati takvu moć da njenoj porodici preti opasnost, to mi više liči na nešto iz američkog filma. I što ga nije odmah prijavila, što je ovoliko čekala?
Ne može tako nešto da izjavi i time da baci ljagu na tolike ljude iz branše. Ili ćuti ili reci ko je. A reći ko je znači tužbu.

Realna

pre 3 godine

Čim neće ime da kaže, jasno je sve. Laž. Toliko. Evo i mene je silovala jedna jako poznata porno glumica, al ne bih da otkrivam ime, morate mi verovati na reč :)))

nalogodavac

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06

Neće doći u Ameriku ali je rekla da se plašila za porodicu.
Porodica joj je verovatno ostala u Srbiji. Roditelji, braća, sestre, njihove porodice. ...
Znate već u kakvoj zemlji živimo, ima razloga za strah. Ovde su žrtve najmanje zaštićene, posebno ako je zločin, silovanje...nacinio neko poznat i moćan.

Neplivač

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.
(m.m., 22. avgust 2020 10:20)

Ne prave dileri, nego DeBe. A oni su šefovi dilerima

malo morgen

pre 3 godine

Mnogo bi joj vredelo i da je prijavila.
Verovatno bi prosla kroz medijskog toplog zeca "jer je eto nosila minic, pa izazivala".
Pocinilac bi se verovatno izvukao sa nekim sitnim ukorom, i ajd zdravo.
Ocigledno se komentatori nisu susreli sa nasim pravnim sistemom.

wub

pre 3 godine

Garantujem svima vama da ne postoji ni jedna ženska osoba u vašem okruženju a da nije doživela neki vid seksualnog zlostavljanja, makar i najblaži. O tome se prosto ćuti zbog stigme u našem društvu i još dugo će.

adriano_galliani

pre 3 godine

Ja lično znam priču iz glumačkih krugova o jednom pokojnom velikanu koji je birao glumice na jedan užasan način. Manje-više je javna tajna.

A lično znam i priče iz svakodnevice, obični ljudi, obične žene. Jutki ima puno.

pahuljka

pre 3 godine

Prelepa je, zao mi je sto je za to morala da plati ovakvu cenu. Puno srece joj zelim i da uspe da istera pravdu. Potpuno mi je ipak jasno sto je cutala toliko, nazalost.

super

pre 3 godine

Neće da kaže nema dokaZe možda je i htela možda i ne možda je mislala ovako mora a posle toga savest joj nije dala mira ne mogu svi da se nose sa pritiskom isto tako ne mogu svi da se mire sa svojim odlukama kad su bili mladi

Lemy

pre 3 godine

tako je sačuvaj sebe a potencijalne buduće žrtve neka budu žrtve.. Može ona to vrlo dobro preko posrednika da objavi,a ne da se vadi ba strah. Zašto onda i spominješ to,tek da se zna????

Ana

pre 3 godine

Da li vi mislite da u slučaju da ona kaže ko je to, da će taj posle 15 godina biti osuđen u zemlji Srbiji? Ovde svi slučajevi zastarevaju pa čak i ubistva jer ih neko drži u fioci. A i silovatelj bi nju tužio za klevetu, potezao bi razne veze. Međutim, javna objava otkriva pocinitelja koji bi bio na stubu srama javnosti, niko sa njim ne bi radio, žene bi bile upozorene, i u tom smislu bi taj nešto izgubio javnom osudom, mozda bi se javile još neke žene e tad ga je ugasio. Da kaže ko je to ja bih joj svakako poverovala.

draganbg

pre 3 godine

Znamo da ovde kod nas postoje nekoliko klanova u filmskoj industriji i da uloge idu preko kreveta uglavnom!! Uopšte nike redak slučaj da se mlade glumice ucenjuju!

Oliver

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad!
@ (X-man,

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.

VP

pre 3 godine

Ja sam za to da se svako silovanje izjednači sa ubistvom iz koristoljublja, a pedofilija smrtna kazna bez prava žalbe, jer ubijeni je ubijen, a silovana osoba je živa a mrtva, dete da ne pričam. Ali otkud toliko silovanih koje se pojave twk posle 15 - 20 godina, czasto nisu ranije prijavile i još bila sam silovana, neće da kažu ko je. Ima silovanih ne kažem, ali po meni vise njih koje su bile sa moćnicima koji su uglavnom krmci ko onaj epstein, a sad bi da im spakukju zbog njihovog ucenjivanja-hoces ulogu, e pa onda lezi ili klekni.

Millennium

pre 3 godine

Jedna osoba iz mog bliskog okruženja je žrtva silovanja od strane nekog kome je verovala. Trebalo joj je nekoliko godina da prvo kaže majci, i još par nama kojima je verovala. Niko od nas ne može da zamisli kako je žrtvama. Kroz šta prolaze i kako se osećaju. Ja inače znam tog tipa iz viđenja i samo obećanje njoj me je sprečilo da mu kosti ne izlomim tu gde ga nađem. Rekla mi je da njoj to neće pomoći i da više nikada ne bi progovorila sa mnom. Teško mi je kad ga sretnem, što je srećom retko,borim se sa nagonom da pravdu uzmem u svoje ruke, ali poštujem njenu želju. Tako da nemojte osuđivati tako lako zašto ne kaže.

Kapetan Kuk

pre 3 godine

I tako ko zna koliko žena je taj silovao i uništio njihove živote, krijući samo mu pomažete da nastavi svoj zločin protiv nekog drugog deteta, devojke , žene......., žrtva mora da skupi hrabrost da se suprotstavi zločincu, zakonom.!, ono kroz šta je prošla žrtva , siguran sam da neželi , da svoj bol multiplicira preko novih žrtava u ko zna kom broju.....jer to je saučesništvo u zločinu, a upravo onaj ko je počinio takav zločin računa na to.!

Heisenberg

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....
(Goran Loznica, 22. avgust 2020 10:54)

Tačnije, idu mozgom za dostojanstvom.

BDj

pre 3 godine

Po komentarima vidim da ljudi zameraju što se ne iznosi ime silovatelja.
Da li vam je ikad palo na pamet da nesrećna devojka sada ima toliki strah od počinioca, toliko dubok i jak, da nije u stanju da javno kaže njegovo ime? Možda jednoga dana, ali trenutno je i ovo veliki iskorak za nju.
A što se silovatelja tiče... Pa, nadam se da ćeš u zatvor, i da će ti tamo spremiti poseban "doček" . U zatvoru najviše "cene" ubice dece i silovatelje.

John

pre 3 godine

Reci ime i prezime tog zlikovca
(SRB, 22. avgust 2020 10:11)

Jeste, pa da je tuži za klevetu. I još dobije na sudu.
Koje ona dokaze ima? Samo njena reč protiv njegove. Da se razumemo, ja joj verujem. Ali to nije dovoljno da taj bude i osuđen.

(X-man, 22. avgust 2020 10:17)

Silovanje i te kako zastareva. Ne zastarevaju samo ratni zločini.

Dragoslav

pre 3 godine

U satanističkoj S. Americi silovatelje i pedofile hvataju, kažnjavaju, hemijski kastriraju, prate ih, objavljuju imena... a u pravednoj pravoslavnoj Srbiji ih skrivaju, blago kažnjavaju i time dozvoljavaju nastavak nasilja.
Vi koji se pitate zašto nije prijavila, znajte da postoji strah, stid i trauma. Pročitajte nešto o viktimizaciji i stigmatizaciji. Stidite se.
Pitajte vaše majke, sestre, devojke, žene i kćerke da li ih je iko zlostavljao, gledajte ih u oči kad pitate. Muškarac koji primenjuje silu je bednik.

Pravnik

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. (box, 22. avgust 2020 10:04)

Svega 5% silovanja se prijavi zbog jakog osecaja krivice i sramote koje zrtve osecaju. Posle je kasno, nema dokaza osim usmene optuzbe, zrtva dozivljava osude okoline, pred sudovima sekundarnu viktimizaciju, dobijaju pretnje, ucene, dozivotnu stigmatizaciju i sve ostalo. Zato cute i "sad su se setile". A "setile" su se jer ce izludeti od traume.

Ako se prijavi 5% slucajeva (sto je zvanicna procena) mozete pretpostaviti koliki je procenat osudjenih na zatvorsku kaznu. Uglavnom su to vec osudjivana, neprivilegovana lica sa margine, nikako "ugledni" prikriveni monstrumi sa novcem i uticajem.

Kad upoznate problematiku, shvatite polozaj zrtava i koliko je vazno pricati o tome i ne osudjivati zene koje skupe hrabrost da javno istupe.

Moguce su i zloupotrebe, ali to je mizeran procenat u odnosu na ono sto se stvarno desava, pa ne bi trebalo narocito potencirati lazno svedocenje u ovakvim slucajevima.

box

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. Ako nece da kaze ko je mocnik, em druge mlade glumice cini nebezbednima jer im se moze desiti slicno em prihvata da pravda ne bude zadovoljena. Opet, ako nece da kaze ko je ta osoba sklon sam da verujem da se to nije desilo ili da zapravo nije bilo silovanje posto mi nije jasno zasto bi cutala ko je silovatelj ako vec ima cak i dokumentarac kako je zrtva.

Margo

pre 3 godine

Uz sav napor da joj poverujem u ovu pricu, nije mi jasno ovakvo kasno reagovanje na navodno silovanje. Ok otisla si u Amariku, trauma je proslost , ostavila si to iza sebe. Sad ga prijavi. Zastiti sve druge eventualne zrtve. Ako to ne uradis sva tvoja prica pada u vodu. Postajes saucesnik a ne zrtva.

Straight Outta München

pre 3 godine

A zasto nisi prijavila mocnika istog trenutka, nego cekas 15 godina i onda izadjes u javnost sa tim. Mozda se desilo mozda nije, ali realno prijava posle 15 godina i snimanje filma o tome je malo bzv.
To je neodgovornost i prema drustvu da se ne prijavi silovanje.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Ako ga ne obelodanis, kao da se nije ni desilo. Tako je, surovo je, ali, nazalost, prosto je tako...
Vidi sta ces, devojko. Ucini pravu stvar i sebi i ostalim potencijalnim zrtvama.

Pantagruel

pre 3 godine

Након што је ово њено саопштење изнето у јавности, сигуран сам да ће јавни тужилац реаговати по службеној дужности и позвати је да да изјаву, у својству оштећене.

Goran Loznica

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....

m.m.

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.

a

pre 3 godine

Kako to covek moze da pobegne u Ameriku? Hteo bi i ja. Preziveo sam jedva komunajre psoto sam bio jedan od retkih koji niej bio clan njighovog saveza. ali sad pod ovima je jos gore. nikome ne smes nista da kazes protiv vlasti jer... Da bar koju godinu covek provede unormalnim okolnostima a ne da strepi da l ice te prepasti klinac sa nzoem da otme mobilni, ili... uf bolje da ne nastavim iskreno bojim se

Lars

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...

Hando

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06)

U Srbiji bi bila ekspresno osudjena za klevetu. Cak i da imaju forenzicke dokaze, opet joj ne bi verovali, i nazivali bi je k....m. Takav je mentalitet palanke

Randy Marsh

pre 3 godine

Podrška devojci! Sigurno joj je bilo mnogo teško da ovo ispriča.
Al obavezno da kaže ime. Da znamo svi ko je zlotvor. Od njegove porodice, komšija i prijatelja do celokupne javnosti.

Kod nas sve kontra

pre 3 godine

A što nije prijavila policiji...

Nego ko zna šta se tu izdešavalo, pa ona sad to posle 20 godina rešila da nazove silovanjem...

ne razumem

pre 3 godine

Ono sto sigurno ne razumem jeste "mocnik" iz filmske industrije. Mocnik iz potpuno nemocne industrije, pre bi se reklo nepostojece.I to vec desetak i vise godina.

Robert

pre 3 godine

Koliko primećujem, ljudi ovde prilično potcenjuju štetu koju moćni ljudi mogu da naprave običnom, ili jednostavno čoveku ispod njihog nivoa moći. Mogu da zamislim to klackanje šta uraditi. Imao sam situaciju gde mi je učinjena ogromna nepravda i šteta, imao sam maltene sve dokaze, ali sam odlučio da je bolje da zaboravim na sve to nakon pretnje koju sam dobio. Smatrao sam da ću moći da se izborim sa tim, dok bih u suprotnom, iako možda isterao pravdu, ko zna koliko godina života nakon toga proveo okrećući se za sobom i strepeći šta će da me zadesi od onog izrečenog u pretnji. Ja, eto, nisam spreman da se obračunavam sa ljudima moćnijim od sebe. Isterana pravda meni je ništa ako je cena teške batine, život u strahu ili neki drugi vid trajnijeg obeležavanja mog života.

Ovo što se dešava u Holivudu sa silnim prijavama silovanja od pre 20-30 godina, uvek ima zajedničku stvar - čeka se da silovatelj dovoljno "oslabi" i/ili da žrtva postane dovoljno jaka da može istupi javno i obelodani sve.

Јабучило

pre 3 godine

Nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je istakla da se radi o moćniku iz filmske industrije.

Ово не значи баш ништа. Име би значило.

nekotamo

pre 3 godine

Sta ste navalili, nek kaze, nek kaze. Samo da biste vi uzivali u jos vecoj senzaciji. Jer, njoj to nece pomoci nista ako kaze. Niti drugima. Da, vi cete imati jos par redova zabave, i pisacete jaaao ma ne, ma to nije moguce, laze, hoce coveku da napakosti, koristi njegovo ime da privuce paznju itd. On nece otici u zatvor, jer znamo kako mocnici ovde prolaze, on ce njoj da preti, kao sto je rekla plasi se za porodicu isto, oni su valjda ostali u Srbiji, naravno da ju je strah za njih. I ima sigurno jos stvari odmah ispod te povrsine, od koje vecina u komentarima nema ni nameru ni zelju da pogleda.

Harizmatican

pre 3 godine

Izgleda jednostavno da kaze i gotovo, ali njoj ko zna koliko treba snage da zivi sa sobom, da se pomiri da se to desilo, pa tek onda ulazi u racionalne tokove a to moze da bude 15 dana a moze da bude 15godina...

Maler

pre 3 godine

silovao me ali neću vam reći ko, šta?neka ostane tajna?! ne razumem!!!

pa da li ste vi žene normalne?!

brine za porodicu?
sigurno ima nekog brata,oca,teču,strica,druga,nekog zbog koga bi možda taj trebao da brine za svoju bezbednost.

nema tog kriminalca koga bi neko spasio,pa ni policijada da mi sestru povredi...
hvala,cao

Made in Serbia

pre 3 godine

Izgleda da nisi toliko hrabra čim ti ne kažeš ko je.... Možda mi je drug! Možda komšija kome se smejem! A moja porodica??? Ko će ih zaštititi? Žao mi je što ti se to desilo i smrtna kazna ako se dokaže je jedino što mogu da kažem...... U Americi si!!! Žrtve silovanja tamo su rekli onaj Vajnštin, štajn, tako nešto... Kaži ko je!?

X-man

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad! Danijela ako ti se to stvarno desilo a nije bilo sredstvo napredovanja u karijeri, otkrij ime te bitange da mu pošteno sudimo pa da ga streljamo...

Lars

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...

box

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. Ako nece da kaze ko je mocnik, em druge mlade glumice cini nebezbednima jer im se moze desiti slicno em prihvata da pravda ne bude zadovoljena. Opet, ako nece da kaze ko je ta osoba sklon sam da verujem da se to nije desilo ili da zapravo nije bilo silovanje posto mi nije jasno zasto bi cutala ko je silovatelj ako vec ima cak i dokumentarac kako je zrtva.

Robert

pre 3 godine

Koliko primećujem, ljudi ovde prilično potcenjuju štetu koju moćni ljudi mogu da naprave običnom, ili jednostavno čoveku ispod njihog nivoa moći. Mogu da zamislim to klackanje šta uraditi. Imao sam situaciju gde mi je učinjena ogromna nepravda i šteta, imao sam maltene sve dokaze, ali sam odlučio da je bolje da zaboravim na sve to nakon pretnje koju sam dobio. Smatrao sam da ću moći da se izborim sa tim, dok bih u suprotnom, iako možda isterao pravdu, ko zna koliko godina života nakon toga proveo okrećući se za sobom i strepeći šta će da me zadesi od onog izrečenog u pretnji. Ja, eto, nisam spreman da se obračunavam sa ljudima moćnijim od sebe. Isterana pravda meni je ništa ako je cena teške batine, život u strahu ili neki drugi vid trajnijeg obeležavanja mog života.

Ovo što se dešava u Holivudu sa silnim prijavama silovanja od pre 20-30 godina, uvek ima zajedničku stvar - čeka se da silovatelj dovoljno "oslabi" i/ili da žrtva postane dovoljno jaka da može istupi javno i obelodani sve.

David Web

pre 3 godine

Uvek sam se pitao gde je nestala i zasto,ona je Rusinka kao i ja, i sad sam jako besan saznavsi ovo, taj silovatelj mora da odgovara!
(Rhutinian, 22. avgust 2020 11:02)
Znaci da nije Rusinka ne bi bio jako besan, da je Srpkinja ili Hrvatica bilo bi ti svejedno.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Ako ga ne obelodanis, kao da se nije ni desilo. Tako je, surovo je, ali, nazalost, prosto je tako...
Vidi sta ces, devojko. Ucini pravu stvar i sebi i ostalim potencijalnim zrtvama.

Mojo

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.

Dragoslav

pre 3 godine

U satanističkoj S. Americi silovatelje i pedofile hvataju, kažnjavaju, hemijski kastriraju, prate ih, objavljuju imena... a u pravednoj pravoslavnoj Srbiji ih skrivaju, blago kažnjavaju i time dozvoljavaju nastavak nasilja.
Vi koji se pitate zašto nije prijavila, znajte da postoji strah, stid i trauma. Pročitajte nešto o viktimizaciji i stigmatizaciji. Stidite se.
Pitajte vaše majke, sestre, devojke, žene i kćerke da li ih je iko zlostavljao, gledajte ih u oči kad pitate. Muškarac koji primenjuje silu je bednik.

Goran Loznica

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....

Oliver

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad!
@ (X-man,

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.

Hando

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06)

U Srbiji bi bila ekspresno osudjena za klevetu. Cak i da imaju forenzicke dokaze, opet joj ne bi verovali, i nazivali bi je k....m. Takav je mentalitet palanke

nalogodavac

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06

Neće doći u Ameriku ali je rekla da se plašila za porodicu.
Porodica joj je verovatno ostala u Srbiji. Roditelji, braća, sestre, njihove porodice. ...
Znate već u kakvoj zemlji živimo, ima razloga za strah. Ovde su žrtve najmanje zaštićene, posebno ako je zločin, silovanje...nacinio neko poznat i moćan.

Pravnik

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. (box, 22. avgust 2020 10:04)

Svega 5% silovanja se prijavi zbog jakog osecaja krivice i sramote koje zrtve osecaju. Posle je kasno, nema dokaza osim usmene optuzbe, zrtva dozivljava osude okoline, pred sudovima sekundarnu viktimizaciju, dobijaju pretnje, ucene, dozivotnu stigmatizaciju i sve ostalo. Zato cute i "sad su se setile". A "setile" su se jer ce izludeti od traume.

Ako se prijavi 5% slucajeva (sto je zvanicna procena) mozete pretpostaviti koliki je procenat osudjenih na zatvorsku kaznu. Uglavnom su to vec osudjivana, neprivilegovana lica sa margine, nikako "ugledni" prikriveni monstrumi sa novcem i uticajem.

Kad upoznate problematiku, shvatite polozaj zrtava i koliko je vazno pricati o tome i ne osudjivati zene koje skupe hrabrost da javno istupe.

Moguce su i zloupotrebe, ali to je mizeran procenat u odnosu na ono sto se stvarno desava, pa ne bi trebalo narocito potencirati lazno svedocenje u ovakvim slucajevima.

ne razumem

pre 3 godine

Ono sto sigurno ne razumem jeste "mocnik" iz filmske industrije. Mocnik iz potpuno nemocne industrije, pre bi se reklo nepostojece.I to vec desetak i vise godina.

nekotamo

pre 3 godine

Sta ste navalili, nek kaze, nek kaze. Samo da biste vi uzivali u jos vecoj senzaciji. Jer, njoj to nece pomoci nista ako kaze. Niti drugima. Da, vi cete imati jos par redova zabave, i pisacete jaaao ma ne, ma to nije moguce, laze, hoce coveku da napakosti, koristi njegovo ime da privuce paznju itd. On nece otici u zatvor, jer znamo kako mocnici ovde prolaze, on ce njoj da preti, kao sto je rekla plasi se za porodicu isto, oni su valjda ostali u Srbiji, naravno da ju je strah za njih. I ima sigurno jos stvari odmah ispod te povrsine, od koje vecina u komentarima nema ni nameru ni zelju da pogleda.

Pantagruel

pre 3 godine

Након што је ово њено саопштење изнето у јавности, сигуран сам да ће јавни тужилац реаговати по службеној дужности и позвати је да да изјаву, у својству оштећене.

Maler

pre 3 godine

silovao me ali neću vam reći ko, šta?neka ostane tajna?! ne razumem!!!

pa da li ste vi žene normalne?!

brine za porodicu?
sigurno ima nekog brata,oca,teču,strica,druga,nekog zbog koga bi možda taj trebao da brine za svoju bezbednost.

nema tog kriminalca koga bi neko spasio,pa ni policijada da mi sestru povredi...
hvala,cao

m.m.

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.

Lemy

pre 3 godine

tako je sačuvaj sebe a potencijalne buduće žrtve neka budu žrtve.. Može ona to vrlo dobro preko posrednika da objavi,a ne da se vadi ba strah. Zašto onda i spominješ to,tek da se zna????

pahuljka

pre 3 godine

Prelepa je, zao mi je sto je za to morala da plati ovakvu cenu. Puno srece joj zelim i da uspe da istera pravdu. Potpuno mi je ipak jasno sto je cutala toliko, nazalost.

Sanja

pre 3 godine

Ovako.
Na srecu nisam nikada pretrpela seksualno zlostavljanje, ali ucenjivanje, iskoriscavanje i zloupotrebu, jesam.

Da li znate sta se desilo kada sam na jednom od poslova odbila da prihvatim gorenavedeno ponasanje (da potpisem da dobijam vis epra nego sto sma dobijala)? Moje kolege su bile ljute zato sto talasam, a sefovima se ama bas nista nije desilo.

Da li mozete da pretpostavite sta se desilo, na drugom poslu par godina kasnije, kada sma odbila da dozvolim da se moj potpis koristi za dnevnice, smestaj, aviokarte itd. za poslovna putovanja na koja nisam isla? Pretili su mi otkazom. Koji sam na kraju dobila, jer su "zatvarali jedno odeljenje firme", pa im vise visi kadar (citaj ja) nije bio potreban dok su druge manje kvalifikovane (njih troje koji se nikada ne bude) mogli da rasporede na druge poslove koji ne zahtevaju vise znanje i vestine. Od njih sam dobila tako lose napisanu preporuku, da me je bilo sramota da pokazujem buducim poslodavcima. Kad kazem lose napisanu, mislim prevashodno nepismenu!

Problem je sto se zene smatraju slabijima - a tu ideju drustvo podrzava - i mnogi se usudju da na razlicite nacine tu slabost koriste.

Nisu samo glumice na udara, vec i zene koje nisu u oku javnosti. POgotovu ako nemaju oca, brata, muza...

Tuzno.

Randy Marsh

pre 3 godine

Podrška devojci! Sigurno joj je bilo mnogo teško da ovo ispriča.
Al obavezno da kaže ime. Da znamo svi ko je zlotvor. Od njegove porodice, komšija i prijatelja do celokupne javnosti.

Јабучило

pre 3 godine

Nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je istakla da se radi o moćniku iz filmske industrije.

Ово не значи баш ништа. Име би значило.

Margo

pre 3 godine

Uz sav napor da joj poverujem u ovu pricu, nije mi jasno ovakvo kasno reagovanje na navodno silovanje. Ok otisla si u Amariku, trauma je proslost , ostavila si to iza sebe. Sad ga prijavi. Zastiti sve druge eventualne zrtve. Ako to ne uradis sva tvoja prica pada u vodu. Postajes saucesnik a ne zrtva.

Mita

pre 3 godine

ako ima pravde silovatelj bi morao u zatvor. Vidim da ima mnogo onih koji je pozivaju da saopšti ime. Medjutim, osim što se plaši za porodicu, ima dodatan razlog zašto je teško - posle 15 godina, teško je dokazati.
Saopšti ime, i tip je tuži za povredu ugleda, jer dokaza više nema. Tip bi, naravno, pošto je moćnik u ovoj truloj državi, glatko dobio, i devojka bi bila dvostruko poražena.
Ili ima načina da se pravda zadovolji, ali ja ne znam kako?

Shamu

pre 3 godine

@Sanja
Ne sumnjam da su ti se takve stvari desavale na poslu u Srbiji. Takodje saosecam sa zrtvama zlostavljanja i posebno silovanja, vezano ili nevezano za posao kojim se bave.
Ali cisto kao kuriozitet da podelim sta se danas desava u uspesnim kompanijama na zapadu. Menadzer sam u hightech industriji u USA i bio sam nadredjen vise zena (u US i Aziji), sve visoko obrazovane. Jedan deo njih se iskljucivo oslanja na pol kada se radi o sigurnosti posla i napredovanju. Konkretno u mom timu ne mozemo da otpustimo zenu inzenjera koja je godinama beskorisna jer nam visi menadzment ne dozvoljava!? Da je na njenom mestu muskarac leteo bi odavno. Dve poznanice (nase zene) takodje u istoj industriji su po njihovoj prici otisle kod svojih menadzera nakon sto nisu unapredjene, pripretile im odmazdom i ekspresno dobile unapredjenje. Za jednu pouzdano znam da nije zasluzila unapredjenje; a generalno to nikad ne bih uradio, radije bih napustio posao. Eto cisto da se ne pogubimo u jednoumlju ...

Nbyn

pre 3 godine

Pre par godina neki propalitet je provalio u kuću starice od preko 80 godina i mučki je silovao. Osuđen je na manje od godinu dana.

Šta da očekuje neka lepuškasta cura protiv nekog tamo namazanog?

Malo i zavidim svima vam koji ne verujete, ne razumete zašto se ćuti, zašto ne govore imena, krivite žene da su izazivale, htele pa se sad predomislile.. Vi baš živite u nekoj slatkoj bajci potpuno nesvesni realnosti za žene.

A dosta toga bi vam se razbistrilo da razmislite kako bi bilo da vaša pozadina meta silovatelja.

Donglai Pei

pre 3 godine

Jeste, da kaze ko je pa da prodje jos gore nego ona zena sto je prijavila onog Jutku za seksualno uznemiravanje. To joj sigurno nije potrebno, a to je jedino sto moze ovde da joj se desi ako prijavi tog silovatelja.

//,,

pre 3 godine

Silovanja se desavaju mnogo cesce nego sto mislimo. Nego sta je sa
onim koje su u krevetu polozile ispite na fakultetu. Ja ih znam nekoliko
koje su polozile na preporuku sekretara.

X-man

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad! Danijela ako ti se to stvarno desilo a nije bilo sredstvo napredovanja u karijeri, otkrij ime te bitange da mu pošteno sudimo pa da ga streljamo...

Straight Outta München

pre 3 godine

A zasto nisi prijavila mocnika istog trenutka, nego cekas 15 godina i onda izadjes u javnost sa tim. Mozda se desilo mozda nije, ali realno prijava posle 15 godina i snimanje filma o tome je malo bzv.
To je neodgovornost i prema drustvu da se ne prijavi silovanje.

maki1982

pre 3 godine

skoro je bio intervju lidije vukicevic gde prica kako su u zikinoj dinastiji trazili da se skine skroz gola iako to nije bilo u scenariju. iako je plakala i odbijala reziser je ubedjivao da to uradi sve dok nije gidra stao na njenu stranu i jos jedan glumac. ona mlada i to joj bio prvi film.i sad zamislite mladu osobu na pocetku karijere koju neko ucenjuje na takav nacin. ili primorava na seks ili je siluje. to vam je urnisanje zivota.i kako stvari stoje u svim drzavama i sistemima se ovo desava u filmskim industrijama. a desavalo se i pre. nadam se da ce tog silovatelja stici pravda.

123

pre 3 godine

Nekada se silovanje prijavljivalo policiji, danas se prijavljuje na društvenim mrežama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (b1321, 22. avgust 2020 15:22)

Pre nego što napišeš maliciozni komentar, probaj da razmisliš da li ima smisla prijavljivati policiji bilo šta vezano za nekog uticajnog i bogatog u Srbiji.

anima

pre 3 godine

Zbog ovakve sirovine u komentarima koje zene nazivaju najgorim imenima cak i kad nisu krive, jer prosto, zene su uvek krive, nije prijavila nista. Kao i mnoge zene koje poznajete ali one za to i sluze, zar ne? Zao mi je sto u ovoj zemlji zaista tako uce muskarce od rodjenja.

Made in Serbia

pre 3 godine

Izgleda da nisi toliko hrabra čim ti ne kažeš ko je.... Možda mi je drug! Možda komšija kome se smejem! A moja porodica??? Ko će ih zaštititi? Žao mi je što ti se to desilo i smrtna kazna ako se dokaže je jedino što mogu da kažem...... U Americi si!!! Žrtve silovanja tamo su rekli onaj Vajnštin, štajn, tako nešto... Kaži ko je!?

Harizmatican

pre 3 godine

Izgleda jednostavno da kaze i gotovo, ali njoj ko zna koliko treba snage da zivi sa sobom, da se pomiri da se to desilo, pa tek onda ulazi u racionalne tokove a to moze da bude 15 dana a moze da bude 15godina...

dodji sebi

pre 3 godine

Pola glumica koje su preko kreveta dosle do slave posle 20 godina se sete da je to ipak bilo silovanje. Rugaju se pravim zrtvama silovanja.
(Lev, 22. avgust 2020 15:10) # Link komentara

A do koje je slave ona dosla objasni mi molim te. Jer ova jedna majusna uloga tesko da je slava.
Po vama ispada da je filmska industrija 100% ociscena od silovatelja, valjda oni imaju neki imunitet sta li

a

pre 3 godine

Kako to covek moze da pobegne u Ameriku? Hteo bi i ja. Preziveo sam jedva komunajre psoto sam bio jedan od retkih koji niej bio clan njighovog saveza. ali sad pod ovima je jos gore. nikome ne smes nista da kazes protiv vlasti jer... Da bar koju godinu covek provede unormalnim okolnostima a ne da strepi da l ice te prepasti klinac sa nzoem da otme mobilni, ili... uf bolje da ne nastavim iskreno bojim se

Maja

pre 3 godine

Citala sam svedocenje jednog poznatog holivudskog reditelja koji ima(o) hitove, ali koji nije Amerikanac kako se proveo kad je odbio Vajnstina da radi neki film u njegovoj produkciji. Histerija i pretnja da nikad vise nista nece raditi u SAD i da ce mu zas*ati gde god moze. Jedino ga nije silovao, sve ostalo identicne pretnje.

Da li vi mislite da toga nema tu? Da neko ne govori jer se boji za porodicu. Za svoju bezbednost. Jer se zakon ne primenjuje. Sto je ona baba overila investitor? Kako ce vas zivot sacekati jednog dana i kako zasluzujete da okrene glavu na stranu.
Nikakvu ona popularnost nema, niti korist. Govori da bi se promenilo bar malo u industriji i da se ne bi desavalo drugima. A ima ih puno jer su zene posramnjivali za ono sto nije njihova sramota.

Ervin

pre 3 godine

Ako ne kažeš ko je u pitanju izmislila si. Sva tasilovanja u filmskom svetu su izmišljena, one dobro znaju da je cena za ulogu sex. Pa koja se bolje pokaže dobiće ulogu. A jak moćnik iz Srbije, idi molim te.

krik

pre 3 godine

Verujem da je moćnik,sada mozda i veći. Ko zna čime je ucenio.Ali je najopasnije ako ne kaze ko je. Da je ne ućutka,sada,kada je nagovestila sve to

Nikola1

pre 3 godine

Ovaj trend je moderan u holivudu već duže vreme. Da bi dobile ulogu spavaju sa nekim. Nakon 15 god. "Silovao me...".
Što nakon toga nisi otišla u policiju i prijavila slučaj???

idu dani

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...
(Reziser, 22. avgust 2020 21:59)

Koje si ti govedo. Nadam se da imas sestru ili mamu pa da i one budu malo nebitne.

Marx

pre 3 godine

objaviti ime i prezime manijaka,da se prvo stavi na stub srama a onda zna se da mu se sudi....ovo necu reci ime ne vodi nigde
(bashar asad, 22. avgust 2020 12:04)

Da, ali posle ide standardno: sad se setila da o tome priča, i sl. kao što ide na svaku sličnu vest na ovim stranama.

Ana

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

Kod nas sve kontra

pre 3 godine

A što nije prijavila policiji...

Nego ko zna šta se tu izdešavalo, pa ona sad to posle 20 godina rešila da nazove silovanjem...

nenad

pre 3 godine

Vi sto branite njeno cutanje da li ste svesni sta time savetujete svoje kcerke?! Po mom misljenju ili kazes ko je ili se nije ni desilo! Ovo ko u Holivudu, sve silovane? Ili su na pocetku karijere spremne da i preko kreveta dodju do uloge, sta je u pitanju? Ne verujem joj zato sto bas treba biti retard da predjes preko toga i da ne prijavis!

Millennium

pre 3 godine

Jedna osoba iz mog bliskog okruženja je žrtva silovanja od strane nekog kome je verovala. Trebalo joj je nekoliko godina da prvo kaže majci, i još par nama kojima je verovala. Niko od nas ne može da zamisli kako je žrtvama. Kroz šta prolaze i kako se osećaju. Ja inače znam tog tipa iz viđenja i samo obećanje njoj me je sprečilo da mu kosti ne izlomim tu gde ga nađem. Rekla mi je da njoj to neće pomoći i da više nikada ne bi progovorila sa mnom. Teško mi je kad ga sretnem, što je srećom retko,borim se sa nagonom da pravdu uzmem u svoje ruke, ali poštujem njenu želju. Tako da nemojte osuđivati tako lako zašto ne kaže.

Darko

pre 3 godine

Dali je silovana ili nije, gde je krivična prijava, gde je ime počinioca? Čini mi se da mala slatka glumica nije uspela u Holivudu, a vreme neumetno teče-sa 36 godina osoba nije više mlada i lepota polako prolazi, sa druge strane nije na odmet zajahti talas "me to" pokreta, mada kako stvari stoje i taj pokret je preklopio "BLM" pokret i izgleda da je malo zakasnila u ideji.

Ja

pre 3 godine

Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Za tvoju informaciju ubistvo zastareva. Ne zastareva genocid , ratni zločini, zločini protiv čovečnosti a ne zastareva ni krivično delo otmica vazduhoplova npr.

II

pre 3 godine

"Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije."

Slazem se, no, njen cilj je najverovatnije da ukaze da silovanja i zloupotreba moci postoji i u drustvu zemlje odakle je.

Na osnovu posla sam pre dosta godina prisustvovala sudjenju za silovanje koje je trajalo dve nedelje. Tesko je zamisliti kroz kakve ponizavajuce procedure ispitivanja i svedocenja prolazi zrtva. Jednostavno vas svojim pitanjima kidaju na sitne komade i tuzioci i branioci kao i optuzeni svojim svedocenjem. Tamo je zrtva niko i nista, ako otirac za noge. Meni je bilo potrebno visemesecno mentalno oporavljanje a kako je zrtvi bilo i koliko joj je bilo potrebno da se oporavi od traume sudjenja je velika nepoznanica.

Mikan

pre 3 godine

Ne kazem da nije u pravu, ali sad je to postalo toliko “popularno” da sve pevacice i glumice odjednom su bile zrtve, a verujem da je pola njih na pocetku karijere radilo to voljno( mislim na upustanje u odnose sa producentima, reziserima, sponzorima...), da bi se probile u karijeri. I sad odjednom su silovane itd. Necu da gresim dusu i da kazem da lazu, ali verujem da polovina hoce da izvuce ili pare ili medijsku paznju. To je samo moje misljenje

wub

pre 3 godine

Garantujem svima vama da ne postoji ni jedna ženska osoba u vašem okruženju a da nije doživela neki vid seksualnog zlostavljanja, makar i najblaži. O tome se prosto ćuti zbog stigme u našem društvu i još dugo će.

SaleS

pre 3 godine

Čim nisi izgovorila ime i prezime zlostavljača, kao da ništa nisi ni uradila. Čemu onda ova priča? Šta nekome znači iskustvo i osećaj posle, kad je već silovan! Poenta je, da se to od strane tog čoveka nikad više nikome ne dogodi!!

mr

pre 3 godine

Читам о овој вести већ пар дана. И први и једини утисак је, моћник у филмској индустрији Србије. Еј бре, па та филмска индустрија скоро да не постоји, али зато има моћника. Мени ово звучи фрапантно. Да ли је могуће да се неко плаши моћника филмске индустрије у Србији? Размем ја њу да се њој десило нешто ружно, али да ли је могуће да она и нико из њеног окружења нема ни грам петље да покрене било шта? Па нема трика да постоји тако моћан који би неку озбиљнију групу ућуткао. Затим, где су те колеге? Ако постоји тај неко ко је урадио тако нешто њиховој колегиници, како је могуће да сви ћуте? Да ли је могуће да си сви плаше ток неког моћног? И шта ће да се деси кад тај моћни падне, неће се више снимати у Србији? Дефинитвно питања на која се мора под хитно наћи одговор, јер ћутање, или гурање под тепих, никад није добро. Нисам да се тема развлачи до неукуса по медијима, али нек реше то макар између себе, а тај може у ћорку и без неке велике помпе.

Smeh

pre 3 godine

U ovakvim stvarima se vidi problem društva generalno gde moćni mogu da rade šta hoće i prodju nekažnjeno. Sramota je da ne sme da se prijavi silovanje jer ne znaš šta tek onda može da ti se desi. Ista govna izgleda svuda u Svetu. Ali ako već ne želi da kaže o kome je reč bolje da onda ništa ni ne priča jer ovim postupkom daje do znanja tom manijaku, kao i sličnim njemu, da nastavi i da neće snositi posledice.

//,,

pre 3 godine

Ne znam. Kao muskarac ne mogu se staviti u ulogu zrtve ali se
cudim sto ni jedna od njih nije branila cast pa i po cijenu zivota.
Ovako ispada da je 'vagala' pa pustila a sad je grize savjest.

Ana Richy

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

sladoledsmesom

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Zakonski minimum je 5 godina. Odakle ti ovakva izjava? Jel osudjen za silovanje ili je mu je sudjeno za drugi prestup? Koji slucaj je u pitanju? Budi koncizan a ne ovako ko baba sa tarabe.

adriano_galliani

pre 3 godine

Ja lično znam priču iz glumačkih krugova o jednom pokojnom velikanu koji je birao glumice na jedan užasan način. Manje-više je javna tajna.

A lično znam i priče iz svakodnevice, obični ljudi, obične žene. Jutki ima puno.

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).
(John,

Ja sam i mislio na Ameriku,a ne na Srbiju. To je samo jos jedan dokaz koliko je americki pravosudni sistem superioran. Pa da li je normalno da ubistvo zastareva?? To je po meni duboko nenormalno i nemoralno.Pogotovo sto pre 30 ili 50 ili 100 godina nije bilo DNA analiza,a danas se mnoga stara ubistva mogu resiti zahvaljujuci DNA analizi. Americki krivicni sistem je najbolji zbog mnogo razloga: zbog smrtne kazne, zbog kumulativnih kazni,sto sudijama omogucava jako kreativne kazne tipa 1000 godina robije,zbog porote od 12 obicnih ljudi,a ne sudijske porote koja po pravilu stalno nalazi olaksavajuce okolnosti, zbog procesuiranja maloletnika bez pardona itd. Americki sistem omogucava pravdu,zato sto ima odmazdu. Nema pravde bez osvete i odmazde. U srpskom i uopste kontinentalnom pravu toga slabo ima.

@Sanja

pre 3 godine

Jedan komentator je donekle vec pojasnio kako se ogroman broj zena postavlja u zapadnom korporativnom svetu, a ja cu samo da potvrdim da je tako i kod nas. Upravo slicne ucene i podmetanja sam i ja doziveo, ali samo i iskljucivo od zena. I to je redovna pojava, ali i javna tajna. A prema zrtvana silovanja puna empatija.

Neplivač

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.
(m.m., 22. avgust 2020 10:20)

Ne prave dileri, nego DeBe. A oni su šefovi dilerima

malo morgen

pre 3 godine

Mnogo bi joj vredelo i da je prijavila.
Verovatno bi prosla kroz medijskog toplog zeca "jer je eto nosila minic, pa izazivala".
Pocinilac bi se verovatno izvukao sa nekim sitnim ukorom, i ajd zdravo.
Ocigledno se komentatori nisu susreli sa nasim pravnim sistemom.

sladoledsmesom

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.
(Mojo, 22. avgust 2020 12:05)

To nije silovanje. Moralno odvratna i nepristojna ponuda jeste.

Ovakvim izjavama da je sad sve silovanje pojeftinjujete tu tesku rec kao sto ste to ucinili i sa recima fasista i nacista.

draganbg

pre 3 godine

Znamo da ovde kod nas postoje nekoliko klanova u filmskoj industriji i da uloge idu preko kreveta uglavnom!! Uopšte nike redak slučaj da se mlade glumice ucenjuju!

BDj

pre 3 godine

Po komentarima vidim da ljudi zameraju što se ne iznosi ime silovatelja.
Da li vam je ikad palo na pamet da nesrećna devojka sada ima toliki strah od počinioca, toliko dubok i jak, da nije u stanju da javno kaže njegovo ime? Možda jednoga dana, ali trenutno je i ovo veliki iskorak za nju.
A što se silovatelja tiče... Pa, nadam se da ćeš u zatvor, i da će ti tamo spremiti poseban "doček" . U zatvoru najviše "cene" ubice dece i silovatelje.

zmajognjeni

pre 3 godine

Upoznao sam je u tom periodu. Oko Ivkove slave, malo pre cini mi se. Svidjala mi se, imali smo kontakt, ali je uvek bila nekako nedostupna i daleka, ne samo za mene, i neki zajednicki prijatelji su slican utisak imali, pomislio sam da je zato sto je iz malog mesta... Nisam mogao da pretpostavim da je ovako nesto, mozda i nije. Svakako mi je jasnija sada.

Ana

pre 3 godine

Da li vi mislite da u slučaju da ona kaže ko je to, da će taj posle 15 godina biti osuđen u zemlji Srbiji? Ovde svi slučajevi zastarevaju pa čak i ubistva jer ih neko drži u fioci. A i silovatelj bi nju tužio za klevetu, potezao bi razne veze. Međutim, javna objava otkriva pocinitelja koji bi bio na stubu srama javnosti, niko sa njim ne bi radio, žene bi bile upozorene, i u tom smislu bi taj nešto izgubio javnom osudom, mozda bi se javile još neke žene e tad ga je ugasio. Da kaže ko je to ja bih joj svakako poverovala.

Kikujiro

pre 3 godine

I svi naravno odmah sve veruju i prihvataju kao apsolutnu istinu...

Ili...

Zahvaljujući čutanju u medjuvremenu je silovano još desetine devojaka...

Ili...

To je nebitno...

Ili...

magla svuda oko nas

pre 3 godine

istinski silovane zene prijave odmah, nema tu mesta kalkulisanju i razmisljanju, ide se po instiktu i borbi za cast i obraz, kalkulantkinje prijave kada je za to najpovoljnija situacija po nju, u sustini to onda i nije silovanje jer je sve planirano unapred, samim tim pristanak je bio obostran, e sad, ovde je bila maloletna, to su vec neke druge stvari, ali ocigledno da tu nije bilo bas silovanje onakvim kakvim ga mi zamisljamo, jer da jeste, za to bi se odavno znalo..

Heisenberg

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....
(Goran Loznica, 22. avgust 2020 10:54)

Tačnije, idu mozgom za dostojanstvom.

Јабучило

pre 3 godine

Неко написа да силовање не застарева, што није тачно. Застарева после десет година, а тежи облици после петнаест.

John

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).

Marko

pre 3 godine

To je strašno šta se dešava ali ako se ne zna ime i prezime dotičnog onda sve džaba.
ja verujem da njoj nije lako ali ovako javno a anonimno se ništa ne postiže.
inače se zalažem za momentalnu kastraciju silovatelja...

Simon

pre 3 godine

Ne mogu da kažem zašto, ali ja ovoj ženi nikako ne verujem. Mislim da je skontala da se hleb jede i bez motike. Ili po onoj staroj "videla žaba da se konji potkivaju pa digla nogu i ona". Kvarni ljudi znaju da ne postoji način naknadne provere takvog dela. A glumac je glumac je glumac pa vrlo uverljivo može i da odglumi. Nekako mi ovo njeno liči baš na to.

Марко

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Таквих има на милионе широм света, а интересантно је како то да никада они не силују глумице, него увек баш неки филмски продуценти. Немогуће да се баш ниједној глумици није десило да је силује неки од милиона обичних манијака на улици, него ето све су силоване од стране филмских продуцената. То побија све законе вероватноће.

zmajognjeni

pre 3 godine

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.
(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Pa ne znam. Deluje da je bas primenila tvoje drugo resenje, osnazila se i sada krenula da se bori protiv tog fenomena, a mozda i protiv tog coveka. Mozda je ovk prvi korak, skretanje paznje javnosti, dobijamje podrske i onda ce reci.

Sasha

pre 3 godine

Pa što ne kaže ko je. Ja ne znam da u Srbiji neki režiser ili producent može imati takvu moć da njenoj porodici preti opasnost, to mi više liči na nešto iz američkog filma. I što ga nije odmah prijavila, što je ovoliko čekala?
Ne može tako nešto da izjavi i time da baci ljagu na tolike ljude iz branše. Ili ćuti ili reci ko je. A reći ko je znači tužbu.

John

pre 3 godine

Reci ime i prezime tog zlikovca
(SRB, 22. avgust 2020 10:11)

Jeste, pa da je tuži za klevetu. I još dobije na sudu.
Koje ona dokaze ima? Samo njena reč protiv njegove. Da se razumemo, ja joj verujem. Ali to nije dovoljno da taj bude i osuđen.

(X-man, 22. avgust 2020 10:17)

Silovanje i te kako zastareva. Ne zastarevaju samo ratni zločini.

Reziser

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...

Kapetan Kuk

pre 3 godine

I tako ko zna koliko žena je taj silovao i uništio njihove živote, krijući samo mu pomažete da nastavi svoj zločin protiv nekog drugog deteta, devojke , žene......., žrtva mora da skupi hrabrost da se suprotstavi zločincu, zakonom.!, ono kroz šta je prošla žrtva , siguran sam da neželi , da svoj bol multiplicira preko novih žrtava u ko zna kom broju.....jer to je saučesništvo u zločinu, a upravo onaj ko je počinio takav zločin računa na to.!

Realna

pre 3 godine

Čim neće ime da kaže, jasno je sve. Laž. Toliko. Evo i mene je silovala jedna jako poznata porno glumica, al ne bih da otkrivam ime, morate mi verovati na reč :)))

podrška

pre 3 godine

Na ovoj slici izgleda prilično izazovno, kao i sve ostale osobe koje se ovako slikaju. Ne znam samo šta će posmatrač da pomisli videvši nešto ovakvo? Naravno da ne podržavam čin koji joj se dogodio ali treba da pazi kako se predstavlja javnosti! Hvala

super

pre 3 godine

Neće da kaže nema dokaZe možda je i htela možda i ne možda je mislala ovako mora a posle toga savest joj nije dala mira ne mogu svi da se nose sa pritiskom isto tako ne mogu svi da se mire sa svojim odlukama kad su bili mladi

VP

pre 3 godine

Ja sam za to da se svako silovanje izjednači sa ubistvom iz koristoljublja, a pedofilija smrtna kazna bez prava žalbe, jer ubijeni je ubijen, a silovana osoba je živa a mrtva, dete da ne pričam. Ali otkud toliko silovanih koje se pojave twk posle 15 - 20 godina, czasto nisu ranije prijavile i još bila sam silovana, neće da kažu ko je. Ima silovanih ne kažem, ali po meni vise njih koje su bile sa moćnicima koji su uglavnom krmci ko onaj epstein, a sad bi da im spakukju zbog njihovog ucenjivanja-hoces ulogu, e pa onda lezi ili klekni.

Six

pre 3 godine

Setila se bas sad kad se niko i ne seca nje? Naravno, bez imena, jer eto to je sigurno neko mocan i uticajan i tamo gde se ona nalazi? Ili je to neko, da ga podseti da joj sredi ovde neku ulogu?

m.m.

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.

David Web

pre 3 godine

Uvek sam se pitao gde je nestala i zasto,ona je Rusinka kao i ja, i sad sam jako besan saznavsi ovo, taj silovatelj mora da odgovara!
(Rhutinian, 22. avgust 2020 11:02)
Znaci da nije Rusinka ne bi bio jako besan, da je Srpkinja ili Hrvatica bilo bi ti svejedno.

box

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. Ako nece da kaze ko je mocnik, em druge mlade glumice cini nebezbednima jer im se moze desiti slicno em prihvata da pravda ne bude zadovoljena. Opet, ako nece da kaze ko je ta osoba sklon sam da verujem da se to nije desilo ili da zapravo nije bilo silovanje posto mi nije jasno zasto bi cutala ko je silovatelj ako vec ima cak i dokumentarac kako je zrtva.

Darko

pre 3 godine

Dali je silovana ili nije, gde je krivična prijava, gde je ime počinioca? Čini mi se da mala slatka glumica nije uspela u Holivudu, a vreme neumetno teče-sa 36 godina osoba nije više mlada i lepota polako prolazi, sa druge strane nije na odmet zajahti talas "me to" pokreta, mada kako stvari stoje i taj pokret je preklopio "BLM" pokret i izgleda da je malo zakasnila u ideji.

Kod nas sve kontra

pre 3 godine

A što nije prijavila policiji...

Nego ko zna šta se tu izdešavalo, pa ona sad to posle 20 godina rešila da nazove silovanjem...

Ervin

pre 3 godine

Ako ne kažeš ko je u pitanju izmislila si. Sva tasilovanja u filmskom svetu su izmišljena, one dobro znaju da je cena za ulogu sex. Pa koja se bolje pokaže dobiće ulogu. A jak moćnik iz Srbije, idi molim te.

Reziser

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...

Maler

pre 3 godine

silovao me ali neću vam reći ko, šta?neka ostane tajna?! ne razumem!!!

pa da li ste vi žene normalne?!

brine za porodicu?
sigurno ima nekog brata,oca,teču,strica,druga,nekog zbog koga bi možda taj trebao da brine za svoju bezbednost.

nema tog kriminalca koga bi neko spasio,pa ni policijada da mi sestru povredi...
hvala,cao

ne razumem

pre 3 godine

Ono sto sigurno ne razumem jeste "mocnik" iz filmske industrije. Mocnik iz potpuno nemocne industrije, pre bi se reklo nepostojece.I to vec desetak i vise godina.

nekotamo

pre 3 godine

Sta ste navalili, nek kaze, nek kaze. Samo da biste vi uzivali u jos vecoj senzaciji. Jer, njoj to nece pomoci nista ako kaze. Niti drugima. Da, vi cete imati jos par redova zabave, i pisacete jaaao ma ne, ma to nije moguce, laze, hoce coveku da napakosti, koristi njegovo ime da privuce paznju itd. On nece otici u zatvor, jer znamo kako mocnici ovde prolaze, on ce njoj da preti, kao sto je rekla plasi se za porodicu isto, oni su valjda ostali u Srbiji, naravno da ju je strah za njih. I ima sigurno jos stvari odmah ispod te povrsine, od koje vecina u komentarima nema ni nameru ni zelju da pogleda.

Simon

pre 3 godine

Ne mogu da kažem zašto, ali ja ovoj ženi nikako ne verujem. Mislim da je skontala da se hleb jede i bez motike. Ili po onoj staroj "videla žaba da se konji potkivaju pa digla nogu i ona". Kvarni ljudi znaju da ne postoji način naknadne provere takvog dela. A glumac je glumac je glumac pa vrlo uverljivo može i da odglumi. Nekako mi ovo njeno liči baš na to.

Straight Outta München

pre 3 godine

A zasto nisi prijavila mocnika istog trenutka, nego cekas 15 godina i onda izadjes u javnost sa tim. Mozda se desilo mozda nije, ali realno prijava posle 15 godina i snimanje filma o tome je malo bzv.
To je neodgovornost i prema drustvu da se ne prijavi silovanje.

//,,

pre 3 godine

Ne znam. Kao muskarac ne mogu se staviti u ulogu zrtve ali se
cudim sto ni jedna od njih nije branila cast pa i po cijenu zivota.
Ovako ispada da je 'vagala' pa pustila a sad je grize savjest.

Hando

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06)

U Srbiji bi bila ekspresno osudjena za klevetu. Cak i da imaju forenzicke dokaze, opet joj ne bi verovali, i nazivali bi je k....m. Takav je mentalitet palanke

Марко

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Таквих има на милионе широм света, а интересантно је како то да никада они не силују глумице, него увек баш неки филмски продуценти. Немогуће да се баш ниједној глумици није десило да је силује неки од милиона обичних манијака на улици, него ето све су силоване од стране филмских продуцената. То побија све законе вероватноће.

Margo

pre 3 godine

Uz sav napor da joj poverujem u ovu pricu, nije mi jasno ovakvo kasno reagovanje na navodno silovanje. Ok otisla si u Amariku, trauma je proslost , ostavila si to iza sebe. Sad ga prijavi. Zastiti sve druge eventualne zrtve. Ako to ne uradis sva tvoja prica pada u vodu. Postajes saucesnik a ne zrtva.

nalogodavac

pre 3 godine

pa kazi koje sto ga skrivas nece doci u ameriku ko god da je
(plavi, 22. avgust 2020 10:06

Neće doći u Ameriku ali je rekla da se plašila za porodicu.
Porodica joj je verovatno ostala u Srbiji. Roditelji, braća, sestre, njihove porodice. ...
Znate već u kakvoj zemlji živimo, ima razloga za strah. Ovde su žrtve najmanje zaštićene, posebno ako je zločin, silovanje...nacinio neko poznat i moćan.

Robert

pre 3 godine

Koliko primećujem, ljudi ovde prilično potcenjuju štetu koju moćni ljudi mogu da naprave običnom, ili jednostavno čoveku ispod njihog nivoa moći. Mogu da zamislim to klackanje šta uraditi. Imao sam situaciju gde mi je učinjena ogromna nepravda i šteta, imao sam maltene sve dokaze, ali sam odlučio da je bolje da zaboravim na sve to nakon pretnje koju sam dobio. Smatrao sam da ću moći da se izborim sa tim, dok bih u suprotnom, iako možda isterao pravdu, ko zna koliko godina života nakon toga proveo okrećući se za sobom i strepeći šta će da me zadesi od onog izrečenog u pretnji. Ja, eto, nisam spreman da se obračunavam sa ljudima moćnijim od sebe. Isterana pravda meni je ništa ako je cena teške batine, život u strahu ili neki drugi vid trajnijeg obeležavanja mog života.

Ovo što se dešava u Holivudu sa silnim prijavama silovanja od pre 20-30 godina, uvek ima zajedničku stvar - čeka se da silovatelj dovoljno "oslabi" i/ili da žrtva postane dovoljno jaka da može istupi javno i obelodani sve.

Nikola1

pre 3 godine

Ovaj trend je moderan u holivudu već duže vreme. Da bi dobile ulogu spavaju sa nekim. Nakon 15 god. "Silovao me...".
Što nakon toga nisi otišla u policiju i prijavila slučaj???

a

pre 3 godine

Kako to covek moze da pobegne u Ameriku? Hteo bi i ja. Preziveo sam jedva komunajre psoto sam bio jedan od retkih koji niej bio clan njighovog saveza. ali sad pod ovima je jos gore. nikome ne smes nista da kazes protiv vlasti jer... Da bar koju godinu covek provede unormalnim okolnostima a ne da strepi da l ice te prepasti klinac sa nzoem da otme mobilni, ili... uf bolje da ne nastavim iskreno bojim se

Dragoslav

pre 3 godine

U satanističkoj S. Americi silovatelje i pedofile hvataju, kažnjavaju, hemijski kastriraju, prate ih, objavljuju imena... a u pravednoj pravoslavnoj Srbiji ih skrivaju, blago kažnjavaju i time dozvoljavaju nastavak nasilja.
Vi koji se pitate zašto nije prijavila, znajte da postoji strah, stid i trauma. Pročitajte nešto o viktimizaciji i stigmatizaciji. Stidite se.
Pitajte vaše majke, sestre, devojke, žene i kćerke da li ih je iko zlostavljao, gledajte ih u oči kad pitate. Muškarac koji primenjuje silu je bednik.

nenad

pre 3 godine

Vi sto branite njeno cutanje da li ste svesni sta time savetujete svoje kcerke?! Po mom misljenju ili kazes ko je ili se nije ni desilo! Ovo ko u Holivudu, sve silovane? Ili su na pocetku karijere spremne da i preko kreveta dodju do uloge, sta je u pitanju? Ne verujem joj zato sto bas treba biti retard da predjes preko toga i da ne prijavis!

Lemy

pre 3 godine

tako je sačuvaj sebe a potencijalne buduće žrtve neka budu žrtve.. Može ona to vrlo dobro preko posrednika da objavi,a ne da se vadi ba strah. Zašto onda i spominješ to,tek da se zna????

Goran Loznica

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....

123

pre 3 godine

Nekada se silovanje prijavljivalo policiji, danas se prijavljuje na društvenim mrežama!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (b1321, 22. avgust 2020 15:22)

Pre nego što napišeš maliciozni komentar, probaj da razmisliš da li ima smisla prijavljivati policiji bilo šta vezano za nekog uticajnog i bogatog u Srbiji.

Lars

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...

Realna

pre 3 godine

Čim neće ime da kaže, jasno je sve. Laž. Toliko. Evo i mene je silovala jedna jako poznata porno glumica, al ne bih da otkrivam ime, morate mi verovati na reč :)))

podrška

pre 3 godine

Na ovoj slici izgleda prilično izazovno, kao i sve ostale osobe koje se ovako slikaju. Ne znam samo šta će posmatrač da pomisli videvši nešto ovakvo? Naravno da ne podržavam čin koji joj se dogodio ali treba da pazi kako se predstavlja javnosti! Hvala

Mojo

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.

Mikan

pre 3 godine

Ne kazem da nije u pravu, ali sad je to postalo toliko “popularno” da sve pevacice i glumice odjednom su bile zrtve, a verujem da je pola njih na pocetku karijere radilo to voljno( mislim na upustanje u odnose sa producentima, reziserima, sponzorima...), da bi se probile u karijeri. I sad odjednom su silovane itd. Necu da gresim dusu i da kazem da lazu, ali verujem da polovina hoce da izvuce ili pare ili medijsku paznju. To je samo moje misljenje

magla svuda oko nas

pre 3 godine

istinski silovane zene prijave odmah, nema tu mesta kalkulisanju i razmisljanju, ide se po instiktu i borbi za cast i obraz, kalkulantkinje prijave kada je za to najpovoljnija situacija po nju, u sustini to onda i nije silovanje jer je sve planirano unapred, samim tim pristanak je bio obostran, e sad, ovde je bila maloletna, to su vec neke druge stvari, ali ocigledno da tu nije bilo bas silovanje onakvim kakvim ga mi zamisljamo, jer da jeste, za to bi se odavno znalo..

Made in Serbia

pre 3 godine

Izgleda da nisi toliko hrabra čim ti ne kažeš ko je.... Možda mi je drug! Možda komšija kome se smejem! A moja porodica??? Ko će ih zaštititi? Žao mi je što ti se to desilo i smrtna kazna ako se dokaže je jedino što mogu da kažem...... U Americi si!!! Žrtve silovanja tamo su rekli onaj Vajnštin, štajn, tako nešto... Kaži ko je!?

Oliver

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad!
@ (X-man,

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.

anima

pre 3 godine

Zbog ovakve sirovine u komentarima koje zene nazivaju najgorim imenima cak i kad nisu krive, jer prosto, zene su uvek krive, nije prijavila nista. Kao i mnoge zene koje poznajete ali one za to i sluze, zar ne? Zao mi je sto u ovoj zemlji zaista tako uce muskarce od rodjenja.

X-man

pre 3 godine

Silovanje je zločin koji ne zastareva nikad! Danijela ako ti se to stvarno desilo a nije bilo sredstvo napredovanja u karijeri, otkrij ime te bitange da mu pošteno sudimo pa da ga streljamo...

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Ako ga ne obelodanis, kao da se nije ni desilo. Tako je, surovo je, ali, nazalost, prosto je tako...
Vidi sta ces, devojko. Ucini pravu stvar i sebi i ostalim potencijalnim zrtvama.

Harizmatican

pre 3 godine

Izgleda jednostavno da kaze i gotovo, ali njoj ko zna koliko treba snage da zivi sa sobom, da se pomiri da se to desilo, pa tek onda ulazi u racionalne tokove a to moze da bude 15 dana a moze da bude 15godina...

pahuljka

pre 3 godine

Prelepa je, zao mi je sto je za to morala da plati ovakvu cenu. Puno srece joj zelim i da uspe da istera pravdu. Potpuno mi je ipak jasno sto je cutala toliko, nazalost.

Six

pre 3 godine

Setila se bas sad kad se niko i ne seca nje? Naravno, bez imena, jer eto to je sigurno neko mocan i uticajan i tamo gde se ona nalazi? Ili je to neko, da ga podseti da joj sredi ovde neku ulogu?

SaleS

pre 3 godine

Čim nisi izgovorila ime i prezime zlostavljača, kao da ništa nisi ni uradila. Čemu onda ova priča? Šta nekome znači iskustvo i osećaj posle, kad je već silovan! Poenta je, da se to od strane tog čoveka nikad više nikome ne dogodi!!

Ja

pre 3 godine

Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Za tvoju informaciju ubistvo zastareva. Ne zastareva genocid , ratni zločini, zločini protiv čovečnosti a ne zastareva ni krivično delo otmica vazduhoplova npr.

Ana

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

Donglai Pei

pre 3 godine

Jeste, da kaze ko je pa da prodje jos gore nego ona zena sto je prijavila onog Jutku za seksualno uznemiravanje. To joj sigurno nije potrebno, a to je jedino sto moze ovde da joj se desi ako prijavi tog silovatelja.

Pantagruel

pre 3 godine

Након што је ово њено саопштење изнето у јавности, сигуран сам да ће јавни тужилац реаговати по службеној дужности и позвати је да да изјаву, у својству оштећене.

Shamu

pre 3 godine

@Sanja
Ne sumnjam da su ti se takve stvari desavale na poslu u Srbiji. Takodje saosecam sa zrtvama zlostavljanja i posebno silovanja, vezano ili nevezano za posao kojim se bave.
Ali cisto kao kuriozitet da podelim sta se danas desava u uspesnim kompanijama na zapadu. Menadzer sam u hightech industriji u USA i bio sam nadredjen vise zena (u US i Aziji), sve visoko obrazovane. Jedan deo njih se iskljucivo oslanja na pol kada se radi o sigurnosti posla i napredovanju. Konkretno u mom timu ne mozemo da otpustimo zenu inzenjera koja je godinama beskorisna jer nam visi menadzment ne dozvoljava!? Da je na njenom mestu muskarac leteo bi odavno. Dve poznanice (nase zene) takodje u istoj industriji su po njihovoj prici otisle kod svojih menadzera nakon sto nisu unapredjene, pripretile im odmazdom i ekspresno dobile unapredjenje. Za jednu pouzdano znam da nije zasluzila unapredjenje; a generalno to nikad ne bih uradio, radije bih napustio posao. Eto cisto da se ne pogubimo u jednoumlju ...

Јабучило

pre 3 godine

Nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je istakla da se radi o moćniku iz filmske industrije.

Ово не значи баш ништа. Име би значило.

Kikujiro

pre 3 godine

I svi naravno odmah sve veruju i prihvataju kao apsolutnu istinu...

Ili...

Zahvaljujući čutanju u medjuvremenu je silovano još desetine devojaka...

Ili...

To je nebitno...

Ili...

Mita

pre 3 godine

ako ima pravde silovatelj bi morao u zatvor. Vidim da ima mnogo onih koji je pozivaju da saopšti ime. Medjutim, osim što se plaši za porodicu, ima dodatan razlog zašto je teško - posle 15 godina, teško je dokazati.
Saopšti ime, i tip je tuži za povredu ugleda, jer dokaza više nema. Tip bi, naravno, pošto je moćnik u ovoj truloj državi, glatko dobio, i devojka bi bila dvostruko poražena.
Ili ima načina da se pravda zadovolji, ali ja ne znam kako?

Pravnik

pre 3 godine

Uzas. Al eto sada moze da kaze ko je taj mocnik pa da taj ode u zatvor. (box, 22. avgust 2020 10:04)

Svega 5% silovanja se prijavi zbog jakog osecaja krivice i sramote koje zrtve osecaju. Posle je kasno, nema dokaza osim usmene optuzbe, zrtva dozivljava osude okoline, pred sudovima sekundarnu viktimizaciju, dobijaju pretnje, ucene, dozivotnu stigmatizaciju i sve ostalo. Zato cute i "sad su se setile". A "setile" su se jer ce izludeti od traume.

Ako se prijavi 5% slucajeva (sto je zvanicna procena) mozete pretpostaviti koliki je procenat osudjenih na zatvorsku kaznu. Uglavnom su to vec osudjivana, neprivilegovana lica sa margine, nikako "ugledni" prikriveni monstrumi sa novcem i uticajem.

Kad upoznate problematiku, shvatite polozaj zrtava i koliko je vazno pricati o tome i ne osudjivati zene koje skupe hrabrost da javno istupe.

Moguce su i zloupotrebe, ali to je mizeran procenat u odnosu na ono sto se stvarno desava, pa ne bi trebalo narocito potencirati lazno svedocenje u ovakvim slucajevima.

krik

pre 3 godine

Verujem da je moćnik,sada mozda i veći. Ko zna čime je ucenio.Ali je najopasnije ako ne kaze ko je. Da je ne ućutka,sada,kada je nagovestila sve to

sladoledsmesom

pre 3 godine

Jedan osvedoceni serijski silovatelj u Srbiji je nedavno dobio 3 meseca prvostepeno. Polako, napredujemo, za jedno 180 godina ovakva krivicna dela ce se uzimati ozbiljnije...
(Lars, 22. avgust 2020 10:06)

Zakonski minimum je 5 godina. Odakle ti ovakva izjava? Jel osudjen za silovanje ili je mu je sudjeno za drugi prestup? Koji slucaj je u pitanju? Budi koncizan a ne ovako ko baba sa tarabe.

@Sanja

pre 3 godine

Jedan komentator je donekle vec pojasnio kako se ogroman broj zena postavlja u zapadnom korporativnom svetu, a ja cu samo da potvrdim da je tako i kod nas. Upravo slicne ucene i podmetanja sam i ja doziveo, ali samo i iskljucivo od zena. I to je redovna pojava, ali i javna tajna. A prema zrtvana silovanja puna empatija.

Marx

pre 3 godine

objaviti ime i prezime manijaka,da se prvo stavi na stub srama a onda zna se da mu se sudi....ovo necu reci ime ne vodi nigde
(bashar asad, 22. avgust 2020 12:04)

Da, ali posle ide standardno: sad se setila da o tome priča, i sl. kao što ide na svaku sličnu vest na ovim stranama.

dodji sebi

pre 3 godine

Pola glumica koje su preko kreveta dosle do slave posle 20 godina se sete da je to ipak bilo silovanje. Rugaju se pravim zrtvama silovanja.
(Lev, 22. avgust 2020 15:10) # Link komentara

A do koje je slave ona dosla objasni mi molim te. Jer ova jedna majusna uloga tesko da je slava.
Po vama ispada da je filmska industrija 100% ociscena od silovatelja, valjda oni imaju neki imunitet sta li

Ana Richy

pre 3 godine

Ne mora ni da kaže kada se lako može proveriti ko su bili producenti tj. finansijeri filma Ivkova slava preko sajta IMDB.

Sada druga je priča što je diskutabilno da li je u pitanju silovanje ili klasična trgovina u filmskoj industriji tipa seks za ulogu.

Ovo pre deluje kao Holivudski tj. Američki sistem iznude gde sada žrtva pošto se nalazi u drugoj državi uz neku podršku i snimljen dokumentarac može da izvrši pritisak na dotičnog kako bi se vansudski poravnali tj. kako bi platio da istina ne izadje na videlo i time mu se ne ukalja ugled.

Nevezano za ovo državni tužioc bi samo na osnovu ovoga morao odmah da pokrene istragu i da kontaktira oštećenu kako bi dala izjavu. I ona ne mora da dolazi već može da pošalje potpisanu izjavu preko ovlašćenog advokata.

Tek tada se može videti šta joj je prava namera.

Ukoliko ne bude pristala da da optužujuću izjavu tj. ne bude imenovala krivca ako je tužioc pozove značiće ono što sam prethodno pomenuo.

Živimo u prljavom svetu a Amerika je šampion u prljavosti tako da me ne čudi sve ovo što se dešava.

Opšte je poznato da je ovoga bilo u filmskoj industriji Srbije i ranije ali je pitanje koliko su u pitanju silovanja ili klasične ucene odnosno dobrovoljni pristanci na trgovinu tj. razmenu robe.

Državni tužilac je na potezu ali i novinari da dobro ispitaju ovaj slučaj pošto su potencijalni akteri zaista dobro poznati.

mr

pre 3 godine

Читам о овој вести већ пар дана. И први и једини утисак је, моћник у филмској индустрији Србије. Еј бре, па та филмска индустрија скоро да не постоји, али зато има моћника. Мени ово звучи фрапантно. Да ли је могуће да се неко плаши моћника филмске индустрије у Србији? Размем ја њу да се њој десило нешто ружно, али да ли је могуће да она и нико из њеног окружења нема ни грам петље да покрене било шта? Па нема трика да постоји тако моћан који би неку озбиљнију групу ућуткао. Затим, где су те колеге? Ако постоји тај неко ко је урадио тако нешто њиховој колегиници, како је могуће да сви ћуте? Да ли је могуће да си сви плаше ток неког моћног? И шта ће да се деси кад тај моћни падне, неће се више снимати у Србији? Дефинитвно питања на која се мора под хитно наћи одговор, јер ћутање, или гурање под тепих, никад није добро. Нисам да се тема развлачи до неукуса по медијима, али нек реше то макар између себе, а тај може у ћорку и без неке велике помпе.

Randy Marsh

pre 3 godine

Podrška devojci! Sigurno joj je bilo mnogo teško da ovo ispriča.
Al obavezno da kaže ime. Da znamo svi ko je zlotvor. Od njegove porodice, komšija i prijatelja do celokupne javnosti.

VP

pre 3 godine

Ja sam za to da se svako silovanje izjednači sa ubistvom iz koristoljublja, a pedofilija smrtna kazna bez prava žalbe, jer ubijeni je ubijen, a silovana osoba je živa a mrtva, dete da ne pričam. Ali otkud toliko silovanih koje se pojave twk posle 15 - 20 godina, czasto nisu ranije prijavile i još bila sam silovana, neće da kažu ko je. Ima silovanih ne kažem, ali po meni vise njih koje su bile sa moćnicima koji su uglavnom krmci ko onaj epstein, a sad bi da im spakukju zbog njihovog ucenjivanja-hoces ulogu, e pa onda lezi ili klekni.

Neplivač

pre 3 godine

Setila se i ova fufica šta prolazi u USA. Nije je niko silovao, a da je imala seks aferu, jeste. Koji je to domaći filmadžija tako opasan da se plašila za porodicu? Pa ne prave filmove dileri.
(m.m., 22. avgust 2020 10:20)

Ne prave dileri, nego DeBe. A oni su šefovi dilerima

Sanja

pre 3 godine

Ovako.
Na srecu nisam nikada pretrpela seksualno zlostavljanje, ali ucenjivanje, iskoriscavanje i zloupotrebu, jesam.

Da li znate sta se desilo kada sam na jednom od poslova odbila da prihvatim gorenavedeno ponasanje (da potpisem da dobijam vis epra nego sto sma dobijala)? Moje kolege su bile ljute zato sto talasam, a sefovima se ama bas nista nije desilo.

Da li mozete da pretpostavite sta se desilo, na drugom poslu par godina kasnije, kada sma odbila da dozvolim da se moj potpis koristi za dnevnice, smestaj, aviokarte itd. za poslovna putovanja na koja nisam isla? Pretili su mi otkazom. Koji sam na kraju dobila, jer su "zatvarali jedno odeljenje firme", pa im vise visi kadar (citaj ja) nije bio potreban dok su druge manje kvalifikovane (njih troje koji se nikada ne bude) mogli da rasporede na druge poslove koji ne zahtevaju vise znanje i vestine. Od njih sam dobila tako lose napisanu preporuku, da me je bilo sramota da pokazujem buducim poslodavcima. Kad kazem lose napisanu, mislim prevashodno nepismenu!

Problem je sto se zene smatraju slabijima - a tu ideju drustvo podrzava - i mnogi se usudju da na razlicite nacine tu slabost koriste.

Nisu samo glumice na udara, vec i zene koje nisu u oku javnosti. POgotovu ako nemaju oca, brata, muza...

Tuzno.

Nbyn

pre 3 godine

Pre par godina neki propalitet je provalio u kuću starice od preko 80 godina i mučki je silovao. Osuđen je na manje od godinu dana.

Šta da očekuje neka lepuškasta cura protiv nekog tamo namazanog?

Malo i zavidim svima vam koji ne verujete, ne razumete zašto se ćuti, zašto ne govore imena, krivite žene da su izazivale, htele pa se sad predomislile.. Vi baš živite u nekoj slatkoj bajci potpuno nesvesni realnosti za žene.

A dosta toga bi vam se razbistrilo da razmislite kako bi bilo da vaša pozadina meta silovatelja.

idu dani

pre 3 godine

Ja ne mogu da verujem koliko komentara se nalazi na ovoj nebitnoj vesti, dok za nesto mnogo bitnije niko nista.... Kao da je ova gospodjica bitna...
(Reziser, 22. avgust 2020 21:59)

Koje si ti govedo. Nadam se da imas sestru ili mamu pa da i one budu malo nebitne.

wub

pre 3 godine

Garantujem svima vama da ne postoji ni jedna ženska osoba u vašem okruženju a da nije doživela neki vid seksualnog zlostavljanja, makar i najblaži. O tome se prosto ćuti zbog stigme u našem društvu i još dugo će.

maki1982

pre 3 godine

skoro je bio intervju lidije vukicevic gde prica kako su u zikinoj dinastiji trazili da se skine skroz gola iako to nije bilo u scenariju. iako je plakala i odbijala reziser je ubedjivao da to uradi sve dok nije gidra stao na njenu stranu i jos jedan glumac. ona mlada i to joj bio prvi film.i sad zamislite mladu osobu na pocetku karijere koju neko ucenjuje na takav nacin. ili primorava na seks ili je siluje. to vam je urnisanje zivota.i kako stvari stoje u svim drzavama i sistemima se ovo desava u filmskim industrijama. a desavalo se i pre. nadam se da ce tog silovatelja stici pravda.

//,,

pre 3 godine

Silovanja se desavaju mnogo cesce nego sto mislimo. Nego sta je sa
onim koje su u krevetu polozile ispite na fakultetu. Ja ih znam nekoliko
koje su polozile na preporuku sekretara.

malo morgen

pre 3 godine

Mnogo bi joj vredelo i da je prijavila.
Verovatno bi prosla kroz medijskog toplog zeca "jer je eto nosila minic, pa izazivala".
Pocinilac bi se verovatno izvukao sa nekim sitnim ukorom, i ajd zdravo.
Ocigledno se komentatori nisu susreli sa nasim pravnim sistemom.

Sasha

pre 3 godine

Pa što ne kaže ko je. Ja ne znam da u Srbiji neki režiser ili producent može imati takvu moć da njenoj porodici preti opasnost, to mi više liči na nešto iz američkog filma. I što ga nije odmah prijavila, što je ovoliko čekala?
Ne može tako nešto da izjavi i time da baci ljagu na tolike ljude iz branše. Ili ćuti ili reci ko je. A reći ko je znači tužbu.

sladoledsmesom

pre 3 godine

I naša i holivudska ekipa funkcioniše po istim principima, u to ne sumnjam. Klanovi, "odabir" mladih glumica kojima će dati malko slave ako pristanu na neke stvari..Ali ništa se neće promeniti ako osobe koje to dožive ne prijave zločin odmah. Ovakvim pričama samo stvaraju kontraefekat.
(Mojo, 22. avgust 2020 12:05)

To nije silovanje. Moralno odvratna i nepristojna ponuda jeste.

Ovakvim izjavama da je sad sve silovanje pojeftinjujete tu tesku rec kao sto ste to ucinili i sa recima fasista i nacista.

Maja

pre 3 godine

Citala sam svedocenje jednog poznatog holivudskog reditelja koji ima(o) hitove, ali koji nije Amerikanac kako se proveo kad je odbio Vajnstina da radi neki film u njegovoj produkciji. Histerija i pretnja da nikad vise nista nece raditi u SAD i da ce mu zas*ati gde god moze. Jedino ga nije silovao, sve ostalo identicne pretnje.

Da li vi mislite da toga nema tu? Da neko ne govori jer se boji za porodicu. Za svoju bezbednost. Jer se zakon ne primenjuje. Sto je ona baba overila investitor? Kako ce vas zivot sacekati jednog dana i kako zasluzujete da okrene glavu na stranu.
Nikakvu ona popularnost nema, niti korist. Govori da bi se promenilo bar malo u industriji i da se ne bi desavalo drugima. A ima ih puno jer su zene posramnjivali za ono sto nije njihova sramota.

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).
(John,

Ja sam i mislio na Ameriku,a ne na Srbiju. To je samo jos jedan dokaz koliko je americki pravosudni sistem superioran. Pa da li je normalno da ubistvo zastareva?? To je po meni duboko nenormalno i nemoralno.Pogotovo sto pre 30 ili 50 ili 100 godina nije bilo DNA analiza,a danas se mnoga stara ubistva mogu resiti zahvaljujuci DNA analizi. Americki krivicni sistem je najbolji zbog mnogo razloga: zbog smrtne kazne, zbog kumulativnih kazni,sto sudijama omogucava jako kreativne kazne tipa 1000 godina robije,zbog porote od 12 obicnih ljudi,a ne sudijske porote koja po pravilu stalno nalazi olaksavajuce okolnosti, zbog procesuiranja maloletnika bez pardona itd. Americki sistem omogucava pravdu,zato sto ima odmazdu. Nema pravde bez osvete i odmazde. U srpskom i uopste kontinentalnom pravu toga slabo ima.

super

pre 3 godine

Neće da kaže nema dokaZe možda je i htela možda i ne možda je mislala ovako mora a posle toga savest joj nije dala mira ne mogu svi da se nose sa pritiskom isto tako ne mogu svi da se mire sa svojim odlukama kad su bili mladi

Smeh

pre 3 godine

U ovakvim stvarima se vidi problem društva generalno gde moćni mogu da rade šta hoće i prodju nekažnjeno. Sramota je da ne sme da se prijavi silovanje jer ne znaš šta tek onda može da ti se desi. Ista govna izgleda svuda u Svetu. Ali ako već ne želi da kaže o kome je reč bolje da onda ništa ni ne priča jer ovim postupkom daje do znanja tom manijaku, kao i sličnim njemu, da nastavi i da neće snositi posledice.

Ana

pre 3 godine

Da li vi mislite da u slučaju da ona kaže ko je to, da će taj posle 15 godina biti osuđen u zemlji Srbiji? Ovde svi slučajevi zastarevaju pa čak i ubistva jer ih neko drži u fioci. A i silovatelj bi nju tužio za klevetu, potezao bi razne veze. Međutim, javna objava otkriva pocinitelja koji bi bio na stubu srama javnosti, niko sa njim ne bi radio, žene bi bile upozorene, i u tom smislu bi taj nešto izgubio javnom osudom, mozda bi se javile još neke žene e tad ga je ugasio. Da kaže ko je to ja bih joj svakako poverovala.

Kapetan Kuk

pre 3 godine

I tako ko zna koliko žena je taj silovao i uništio njihove živote, krijući samo mu pomažete da nastavi svoj zločin protiv nekog drugog deteta, devojke , žene......., žrtva mora da skupi hrabrost da se suprotstavi zločincu, zakonom.!, ono kroz šta je prošla žrtva , siguran sam da neželi , da svoj bol multiplicira preko novih žrtava u ko zna kom broju.....jer to je saučesništvo u zločinu, a upravo onaj ko je počinio takav zločin računa na to.!

John

pre 3 godine

Reci ime i prezime tog zlikovca
(SRB, 22. avgust 2020 10:11)

Jeste, pa da je tuži za klevetu. I još dobije na sudu.
Koje ona dokaze ima? Samo njena reč protiv njegove. Da se razumemo, ja joj verujem. Ali to nije dovoljno da taj bude i osuđen.

(X-man, 22. avgust 2020 10:17)

Silovanje i te kako zastareva. Ne zastarevaju samo ratni zločini.

Marko

pre 3 godine

To je strašno šta se dešava ali ako se ne zna ime i prezime dotičnog onda sve džaba.
ja verujem da njoj nije lako ali ovako javno a anonimno se ništa ne postiže.
inače se zalažem za momentalnu kastraciju silovatelja...

zmajognjeni

pre 3 godine

To nije tacno,silovanje itekako zastareva,ovo je sigurno zastarelo posle 15 godina. Samo ubistvo,kao najteze krivicno delo,nikada ne zastareva,sve ostalo zastareva posle odredjenog vremena i to s punim pravom. Kako silovanje moze da se dokaze posle 15 godina kad su isparili svi bioloski tragovi,materijalni dokazi,ucesnici se promenili,ljudsko secanje je jako varljivo,tu je amnezija,rupe u secanju itd. Zrtve silovanja,po meni,imaju samo 2 dobra resenja: da odmah,istog sekunda,prijave silovanje policiji i guraju na sudu sve do osude ili da cute zauvek o tome i da eventualnu traumu resavaju u tisini psihijatrijske ordinacije. Postoji,doduse i trece dobro resenje,samo nikada nisam cuo da ga je neka zrtva primenila: da se osveti silovatelju po principu oko za oko,zub za zub,znaci da ga siluje ili da ga ubije. Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije.
(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

Pa ne znam. Deluje da je bas primenila tvoje drugo resenje, osnazila se i sada krenula da se bori protiv tog fenomena, a mozda i protiv tog coveka. Mozda je ovk prvi korak, skretanje paznje javnosti, dobijamje podrske i onda ce reci.

BDj

pre 3 godine

Po komentarima vidim da ljudi zameraju što se ne iznosi ime silovatelja.
Da li vam je ikad palo na pamet da nesrećna devojka sada ima toliki strah od počinioca, toliko dubok i jak, da nije u stanju da javno kaže njegovo ime? Možda jednoga dana, ali trenutno je i ovo veliki iskorak za nju.
A što se silovatelja tiče... Pa, nadam se da ćeš u zatvor, i da će ti tamo spremiti poseban "doček" . U zatvoru najviše "cene" ubice dece i silovatelje.

II

pre 3 godine

"Ali ovo polovicno resenje-da javno kaze celom svetu,a da nece da obelodani ime silovatelja je apsolutno najgluplje i najneefikasnije."

Slazem se, no, njen cilj je najverovatnije da ukaze da silovanja i zloupotreba moci postoji i u drustvu zemlje odakle je.

Na osnovu posla sam pre dosta godina prisustvovala sudjenju za silovanje koje je trajalo dve nedelje. Tesko je zamisliti kroz kakve ponizavajuce procedure ispitivanja i svedocenja prolazi zrtva. Jednostavno vas svojim pitanjima kidaju na sitne komade i tuzioci i branioci kao i optuzeni svojim svedocenjem. Tamo je zrtva niko i nista, ako otirac za noge. Meni je bilo potrebno visemesecno mentalno oporavljanje a kako je zrtvi bilo i koliko joj je bilo potrebno da se oporavi od traume sudjenja je velika nepoznanica.

adriano_galliani

pre 3 godine

Ja lično znam priču iz glumačkih krugova o jednom pokojnom velikanu koji je birao glumice na jedan užasan način. Manje-više je javna tajna.

A lično znam i priče iz svakodnevice, obični ljudi, obične žene. Jutki ima puno.

Millennium

pre 3 godine

Jedna osoba iz mog bliskog okruženja je žrtva silovanja od strane nekog kome je verovala. Trebalo joj je nekoliko godina da prvo kaže majci, i još par nama kojima je verovala. Niko od nas ne može da zamisli kako je žrtvama. Kroz šta prolaze i kako se osećaju. Ja inače znam tog tipa iz viđenja i samo obećanje njoj me je sprečilo da mu kosti ne izlomim tu gde ga nađem. Rekla mi je da njoj to neće pomoći i da više nikada ne bi progovorila sa mnom. Teško mi je kad ga sretnem, što je srećom retko,borim se sa nagonom da pravdu uzmem u svoje ruke, ali poštujem njenu želju. Tako da nemojte osuđivati tako lako zašto ne kaže.

draganbg

pre 3 godine

Znamo da ovde kod nas postoje nekoliko klanova u filmskoj industriji i da uloge idu preko kreveta uglavnom!! Uopšte nike redak slučaj da se mlade glumice ucenjuju!

John

pre 3 godine

(Oliver, 22. avgust 2020 11:55)

I ubistvo zastareva. Samo u Americi ne zastareva.
Kod nas, po najnovijim izmenama zakona ne zastarevaju dela za koja se može izreći kazna doživotnog zatvora, kao i ratni zločini (jedino oni u celom svetu nikada ne zastarevaju).

Heisenberg

pre 3 godine

A što ne kažeš ime i prezime moćnika da vidimo kako će reagovati prvorođeni i njegov sud pravde za moćnike.Da me ne razume neko pogrešno jer joj verujem.Puna Srbija je manijaka,pedofila,ubica i lopova...Poštenog sveta je sve manje jer idu ljudi trbuhom za kruhom....
(Goran Loznica, 22. avgust 2020 10:54)

Tačnije, idu mozgom za dostojanstvom.

Јабучило

pre 3 godine

Неко написа да силовање не застарева, што није тачно. Застарева после десет година, а тежи облици после петнаест.

zmajognjeni

pre 3 godine

Upoznao sam je u tom periodu. Oko Ivkove slave, malo pre cini mi se. Svidjala mi se, imali smo kontakt, ali je uvek bila nekako nedostupna i daleka, ne samo za mene, i neki zajednicki prijatelji su slican utisak imali, pomislio sam da je zato sto je iz malog mesta... Nisam mogao da pretpostavim da je ovako nesto, mozda i nije. Svakako mi je jasnija sada.