Sreda, 22.07.2020.

10:52

Oglasila se Dua Lipa: "Svaki put kad objavim nešto o Kosovu nastane haos"

Izvor: B92

Oglasila se Dua Lipa: "Svaki put kad objavim nešto o Kosovu nastane haos" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

244 Komentari

Sortiraj po:

Jela

pre 3 godine

Не може она да представи Косово као део Албаније. Уопште више није важно да било шта каже. Довиђења пријатно!

b

pre 3 godine

A sto nazivate tu svoju "drzavu" srpskim imenom? Kosovo je srpski pojam...pa zato sto nemate kontinuitet na tom podrucju...pogledajte samo nazive mesta , Drenica, Pec, Srbica, Djakovica, Pristina, sve nas koren naziva...nemate kontinuitet tu i cao

Dua

pre 3 godine

Ili si pevaljka ili političar. Zašto se uopšte meša neko ko se ne bavi istorijom ni politikom. Neko ko je rodjen 1995 u stranoj zemlji, pri tom Kosovo je samoproklamovano 2008, dakle Kosovo pripada Srbiji, nema nikakav argument o tome javno da prica, pogotovo sto nije expert za ta pitanja. Plus sto se sad I dovodi u pitanje ta nezavisnost. Tako da, nista od nezavisnosti sve ce vratiti na svoje to jest Srbiji kojoj I pripada Kosovo I tradicija. Jer vec u decembru svetska Vlada ce ionako novi paket aranzman da dodeli svima. Tako da u vezi Kosova, nije jos uvek niti drzava, nije to bas jednostavno pricati o tome.

dragan

pre 3 godine

Pa kači slike svog rodnog kraja i krajolika a ne separatističke slike "velike Albanije". Zanimljivo je da male nebitne nacije imaju projekte "velikih država", valjda su to kompleksi inferiornosti.

Dzordz

pre 3 godine

Kad se pevaljke bave istorijom.... Prihvatam da smo izgubili mnoge bitke i da nam je 20. vek katastrofa, posebno po demografskoj slici, ali ISTORIJA je vekovna kategorija - ako dovoljno iz nje naucimo, prevazici cemo sve. Ako ne, ISTORIJA ce prevazici nas.

drax

pre 3 godine

Albanci imaju drzavu i zove se Albanija a Kosovo je Srpska imovina i deo nase kulturne bastine.Ovo nije nezavisna drzava nikad nece ni biti.Sta vise ako bi nase ministarstvo uspelo da neke EU clanice povucu priznanje to be i lavinski promenilo odnos prema tom Kosovu.Spanija ga npr nece priznati i da ga Srbija prizna.

Djordije Cvarkov

pre 3 godine

Seko, svoje poreklo i svoju kulturu velicaj koliko hoces, ali na svojoj teritoriji. Italijani su vas izvezli nama na Balkan i nasa je greska sto smo vas lepo docekali, dozvolili vam da na vekovno pravoslavnoj teritoriji osnujete Albaniju. Bili ste blagi i povuceni, ali ste uvek odskakali drugacijom kulturom i obicajima. Cak vam je nas Dositej napisao pismo koje i danas koristite. A onda ste se umnozili i postali agresivni, zeljni tudjih teritorija,kulture i ne prezate kao narod ni od cega da to dobijete,ni od zlocina niti od kazne.Postujem vasu lojalnost svojoj zajednici i spremnost na odricanje radi krajnjih ciljeva. Ali stigla vam je zapadna kutura, progutace vas.

Gradski

pre 3 godine

Potpuno je neverovatno šta na Zapadu prolazi. Objavi kartu Velike Albanije, a onda kaže da je protiv etničke razdvojenosti , jer to nalaže politička korektnost. Pa ne možeš i da stisneš i da pr...š.

Petar

pre 3 godine

Srbija uvozi albanske mlade iz Albanije za srpske momke nezenje, tako da bih zamolio komentatore da se uljudno odnose prema Albankama jer dobar deo njih postaju majke srpske dece. Hvala.

Aleksandra

pre 3 godine

Aj zamislite da neki Mađar ili Slovak iz Vojvodine kaže: svi imamo pravo da budemo ponosni na svoje poreklo i matičnu zemlju! Pa sestro slatka, budi ti ponosna na Albaniju niko ti ne spori to, ali tvoji roditelji su živeli na Kosovu koje nije u Albaniji. Ako što Vojvođanski Slovaci žive u Vojvodini, ili Lužički Srbi koji žive u Nemačkoj, ili Francuzi koji žive u Belgiji, .....
Jedina razlika je u tome što su tvoji sunardnici konstantnim zaplašivanjem, i plaćanjem (od novca od narkotika i trgovine oružja, trgovine organa i radeći za CIA) uspeli kupovati zemlju od Srba čisteći je i stvarajući jednonacionalni prostor. I sve vam to nije dosta pa sad prekrajate i istoriju i pripisujete srpske manastire sebi a sebe proglašavate starim od najstarijih...

Mitar23

pre 3 godine

Ne sekiraj se,nije do tebe!,nasledno je!Kako dolaze godine žao mi je ratova u Bosni i Hrv...ali vas je trebalo proterati do Južnoafričke Rep.!

david

pre 3 godine

Prica o "autohtonosti", ma cijoj, deluje rasisticki. Ja se zalazem za samoopredeljenje Kosova*, sto se tice eventualnog ujedinjavanja sa Albanijom, verovatno treba da se pitaju obe zemlje i susedi,ali da li je neko "autohton" je prilicno irelevantnoDavid

Igor

pre 3 godine

A da ispitamo od koga i čega ste vi finanisrane pa da vam zabranimo da vas emituju čak i na MTVju jer onda MTV i youtube podržava prljavi novac od trgovine drogom i robljem prostitucijom i sličnim?

Bolje se ućutite da vam ne poskidamo sve spotove sa youtube-a.

Ajmo istraživački novinari. Dovedite ih u vezu sa narko novcem sa Kosova i Albanije i svi prijavite njihove spotove da se skinu sa youtube-a.

Organizovana akcija protiv narko mafije.

svrba

pre 3 godine

Gledam i ne verujem koliko srbomrzaca ima ovde. Ja ako nekog ne volim, da ne napišem mrzim, ja ga uopšte ne pominjem a kamoli da čitam njihove novine. Zato ne nasedajte na provokacije. Volite Srbiju i čitajte domaće novine. Ziveli Srbi zauvek!!!!

Eldorado

pre 3 godine

Ko je ova ? Ova je ta sto ima 2,2 milijarde klikova za njenu planetarnu pesmu,i po 600 do 1 milijardu za gotovo sve ostale !
(Jesamlud, 22. jul 2020 20:52)

Kupljeni pregledi? Veći deo sveta i dalje nema internet, a ona ima milijarde pregleda. :)
U popularnoj muzici, kvalitet i kvantitet nikada nisu išli ruku pod ruku. Većina njih niti zna da svira neki instrument, niti zna da komponuje i piše tekstove. Drugim rečima - oni su nečiji projekti.
Slično Evroviziji, u popularnoj muzici se često plasiraju "poruke", upravo onih koji te izvođače kreiraju.
"Njena" muzika je mahom za tinejdžerski uzrast, što će reći obraća se budućim generacijama.
Sve u svemu - Dua Lipa je vrhunski projekat. Čiji, ne zna se tačno.

baneton

pre 3 godine

A sto tamo njeni sunarodnici i dalje jasu koze to ne prica... bolje da pricaju o tome da njena “zemlja” zivi od proizvodnje droge i trgovine organima i da 90% populacije nema pola zuba a asfaltirane ulice su im nedosanjani san... korupcija svakodnevnica a prosecna plata 150 evra...

C i n i k

pre 3 godine

A sho se bavi crnom rupom/Kosovom, uopste?
Pevaljka je odrasla u VB pa ne kapiram,ako je toliko vezana za Kosovo, sto ne dodje tamo da zivi?

Rea Silva

pre 3 godine

Bojan ns,

Pa nisu one dospele tamo gde jesu parama Albanskog lobija, nego njihovim neprestanim radom, i narvano velikim talentom koji poseduje Albanski narod, osim Dua Lipe i Rita Ore tu su jos nadaleko poznate iz ranijih vremena, kao Tefta Tashko Koço, Ana Oxa, Emel Sayin, Cantan Erçetin, pa i ostale iz danasnjeg vremena, kao Tania Doko, Elina Duni, Eleni Foureira, Ava Max, Elsa Lila, Bleta Bebe Rexha, Era Istrefi, Arilena Ara, Elhaida Dani, sve do jedne poznate po celim svetom, a iznad svega dve prve sopranice sveta Ermonela Jaho i Inva Mula. P.S. Verujem da ste vi iz redakcije toliko kulturni da ovo objavite!

Nista ni od svega

pre 3 godine

Interesantna je ta iznensdna pojava Siptarskih pevavljki na svetskoj sceni ?
Izgleda da narko siptarski novac se isprsio za svoje buduce ciljeve.Koliko je ova nevina i naivna vidi se po tome sto nije stavila sliku Kosova ili Kosova i Albanije,nego sliku velike Albanije.

klisura

pre 3 godine

@ Ko je ova osoba?????
(Beli, 22. jul 2020 19:22 Ceo da slušaš njene pesme po beogradskim kafičima a ko bajagi ne znaš koje, Ili nisi izaša dakeko o beogradske terazije.

bystander

pre 3 godine

Koliku promaju moraš imati u glavi pa da izdeklamuješ nešto ovako bizarno nakon prvobitne, očigledno dobro sračunate provokacije ? U regionu koji je opterećen viševekovnim sukobima i netrpeljivošću, SVAKI projekat bilo čije "velike" nacionalne zajednice ("Velika Albanija", "Velika Srbija", "Velika Hrvatska", "Velika Bugarska", itd.) neminovno znači zagovaranje novih ratova i novih masovnih zločina kako bi se ta poremećena ideja ostvarila. Možeš biti ponosan na svoje nacionalno poreklo koliko god hoćeš, ali kad na Balkanu izađeš sa projektom svoje Velike Države, to te automatski čini ratnim huškačem i agresivnim šovinistom, jer se takav ludački projekat može ostvariti samo silom i pogibijom velikog broja ljudi. A ako još uspeš da kažeš da iza toga stoje ljubav i želja za mirom, onda si ili neverovatno glup ili do morbidnosti licemeran, tj. strahovito dobro plaćen da se tako otvoreno blamiraš promovisanjem turbo-šovinizma koji pripada XIX veku.

Mantis

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion.
U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki.
A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan,
ali razumeo sam da lobira za Huawei?
(Aloha, 22. jul 2020 18:06)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oh, o ukusima se ne raspravlja, pa tako ni o ženskoj ljepoti,
no svi imamo svoje kriterije i slobodno ih iznosimo.
Dakle, spomenuta Dua Lipa jest lijepa prije svega zbog
svoje mladosti (ženska mladost je sama po sebi lijepa),
no daleko je od neke ljepotice, kao što su nekad bile
Hedy Lamarr i Audrey Hepburn, recimo.
Spomenuta Lipa, više mi vuče na Ivanu Španović, jer obje
imaju pomalo grube crte lica (muškobanjaste).
Jake obrve i čeljusti, izduženo lice i mrk pogled.
Atraktivne jesu (obje), no daleko od pojma ljepote,
bar za mene ~ (Antonija Mišura, Romy Schneider, Virginie Efira)

neutralni felš

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.
(Stefan, 22. jul 2020 13:25)


jeste. nikad nećemo imati pametnija posla.

neutralni felš

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)
(Dr, 22. jul 2020 13:42)


mi srbi smo narod najlepši... samo nam neki drugi kvare prosek ;)

"Budalu je najlakše ubediti da nije budala."

pre 3 godine

Da se ofarba devojčica u plavo!

Jer izgleda ne kapira da kad kažeš LAŽ, pa ne može iz laži da dođe do harmonije, ljubavi i reda.

Bojan ns

pre 3 godine

ljudi,opustite se.....šta mislite kako je i dospela tu gde je sad,koliko je siptarskih novaca uloženo u nju i onu drugu, pa da ih posle prestavlja na ovaj način po belom svetu....to je danas tako.....neka prde i smrde,ko ih šiša......ničija nije gorela do zore,možda ne ova generacija,ali neka sledeća će to već ispraviti,tu nepravdu koja je očigledna pred bogom i narodom

Aloha

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion. U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki. A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan, ali razumeo sam da lobira za Huawei?

Millennium

pre 3 godine

Da si objavila kartu Kosova, pa i da te razumemo. I dalje bi nam smetalo, ali bi razumeli. Podržavaš svoje, iako su se terorizmom i etničkim čišćenjem borili za svoju ideju. Ali ti si okačila zastavu Velike Albanije. A to je sve samo ne mir i ljubav. Zato nemoj da se praviš naivna sad.

nislija

pre 3 godine

Lako je biti zakleti Siptar kad živiš u Nemačkoj, Švajcarskoj...Isto kao i ove naše Srbende, svi kad pobegnu postanu zakleti nacionalisti.

Goran

pre 3 godine

Po cemu se albanci sa Kosova
mogu odvojiti od Srbije a da ne daju isto pravo nama da ostanemo u Srbiji pa makar dijelom teritorije. Docekace oni dan kad ce Amerika biti okupirana svojim problemom pa ce se onda trsiti malo sutra. Taj dan je blizi nego sto ljudi misle. Samo ne treba priznati kao Kina sto nije priznala Tajvan. Nikad nece Tajvan biti nezavisan

Srbija do Tokia, hrvatska ko Nokia

pre 3 godine

Možda jer lažeš i izmišljaš na račun tuđih teritorija koja nikada, ali baš nikada nisu bile vaše. Vi ste kao kuga.

Dex

pre 3 godine

Pa ni hrvati ne zele da sire mrznju tako sto odu u blajburg i sto kazu da je jasenovac bio bolnica.
Ali kako to drugacije shvatiti ako nisi lipa?

lal

pre 3 godine

isto tako?!? isto tako bi bilo da novak kaci kartu srbije sa sve republikom srpskom krajinom i skadrom...
do tada je razlika ocigledna, bas kao sto je ocigledna i potreba jednog dela srpskog naroda da se posipa pepelom posle 30 godina ispiranja mozga...

www

pre 3 godine

Robert@ Ona ne kapira da zastava velike albanije (namerno malim slovima) predstavlja nešto mnogo veće od problema na relaciji Mi-Šiptari, a izgleda ne kapiraš ni ti. Zamisli da recimo neki poznati Nemac u svetskim okvirima pokaže sliku velike Nemačke u kome se nalaze delovi Francuske, delovi Poljske, delovi Češke i delovi Holandije, kako bi te ljudi iz tih država reagovali? Za Poljake sam siguran da bi puno burnije reagovali nego mi!

Mile

pre 3 godine

Prijavio sam Instagramu njen post sa mapom velike albanije, iz Instagrama su javili da nece da uklone tu njenu objavu jer ne krsi njihova pravila, iako ako se udje u sustinu te mape uveliko krsi.

Plemenski savet

pre 3 godine

Masovna pojava albanskih pevacica na medjunarodnoj sceni nije nimalo slucajna. One su postale poznate izmedju ostalog i da bi promovisale ovakve ideje. Lobi nije zalio novac investiran u njihove karijere kako bi na globalnom nivou mogli da propagiraju svoj ekspanzionizam. Do sada im je Srbija bila glavna meta a vidim da su poceli da sire pretenzije ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grckoj. Dosta su visoko poleteli.

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

jadna ona, ona se zalaže za multi, kulti, samo je pogrešno shvaćena.

Nažalost, ne radi vam više ta fora.

Zagor

pre 3 godine

Kada bi se bavila svojim poslom da peva kojekakve pesmice za siroke mase (kao da vec to nije dovoljno), umesto da siri gluposti i nacionalisticke poruke, ne bi bilo "haosa". Jednostavno, zar ne? Ali neskolovani i bezobrazni ljudi imaju taj naboj da izbacuju svoje nebuloze u etar. I upravo na tom nivou su ona i njeni "saborci" za nacionalnu albansku stvar. Ali iskreno, bilo bi cudno da je drugacije.

Scepan

pre 3 godine

vazi, ali mi hocemo onda drzavu, gde su po popisu za vreme cara Dusana, ziveli vecinom Srbi. Tako da trazimo izlaz na 3 mora. Dok ne bude Dusanovo autohtono carstvo, ne moze ni to vase.

UDB Sekuritatea

pre 3 godine

Sigurno je mislila nesto lepo kada je objavila zastavu velike Albanije koja zadire u teritorije cetiri okolne drzave. Od kada je to cin miroljubivosti i prijateljstva?

Trovach

pre 3 godine

Ne shvata da ona treba da peva jer je pevacica, kao sto bi politicari trebali da se bave politikom umesto pevanja, ili da menjaju zanimanje.

Made in Serbia

pre 3 godine

Pa ne objavljuj Ljipa ništa..... Vrati se da živiš na Kosovo ako ti je to dom!!!!! Lepo ti je u UK. Mrtva trka ko se više množi ko mravi. Šiptari ili Kinezi!!!!!!!!

Dule

pre 3 godine

Pa kad objavljuješ nebuloze. Dete nema blage veze o istoriji, petlja se u nešto o čemu pojma nema i onda se kao nešto čudi. Ajde dete u sobu, knjigu u šake i nešto pametno uradi, pročitaj nešto.

Stefan

pre 3 godine

Njeno poreklo je ona drzava iz koje su njeni roditelji dosli na Kosovo, a moje je kosovsko jer su moji preci kao i moji roditelji bili rodjeni na Kosovu.

ideemo

pre 3 godine

Da je nasa drzava pametna pa da je tuI sada... Za fovor mrznje... Za bunt... Za terorizam... I sve to da uradi I Grcka... Par miliona evra... Idemooo

Tole

pre 3 godine

Sve i da razume covek, ali kada Iranci doseljeni na Balkan tvrde da su autohtoni narod ovde.. pa ne znam cemu to forsiranje. Kakav nezdrav kompleks je to. Pogledaj Lipa mila, koji najstariji gen postoji na Balkanu kod danasnjih naroda pa potrazi odakle je donet i u kom periodu.

knez

pre 3 godine

Uuuuu, curo, pala si na prvoj recenici, bolje da se nisi ni opravdavala. Kao, nisi htela nikog da uvredis a ovamo postvljas mapu Albanije koja obuhvata teritorije svih susednih suverenih drzava. I onda se cudis reakciji? Stvarno?

БобмаркСРБ "INVICTUS" #које куде чиниш'волико#

pre 3 godine

Hahaha...internet je omogucio da ograniceni ljudi dodju do izrazaja...zalosno je to da ih ima u ogromnom broju...

pa da

pre 3 godine

nisi ti ibkavila nešto o kOkosovu nego se igraš politike a onda može loše da se završi za mnoge koji ti nikad nećeš ni videri ni poznavati ni sresti u svom stanu taaaamooo dallleeekkooo gde živiš.
vrati se tu u Prištinu oa živeći tu onda komentariši, kad tvoji postovi imaju i za tebe pravo značenje.

Dragan

pre 3 godine

Čudi me da neko nije zapazio jednu sitnicu. Reč LIPA ne znači ništa na albanskom, nema nikakvo značenje. Reč LIPA se isto piše i ima potpuno isto značenje na četrnaest svetskih jezika (slovenskih) dok se na desetak drugih jezika piše slično i ima isto značenje (vrsta drveta).

Xp

pre 3 godine

Alo bre ljudi, pa da li vi stvarno mislite da je jednoj pevaljki iz Engleske do laprdadanju o etno nacionalizmu? Ili cak njenim roditeljima? Pa mucnite malo glavom I bice vam jasno da iza toga stoji internacionalna kosovsko albanska mafija koja nju vide kao super pr za promociju Kosova, najbolji moguci. Pa da li mislite da ona ima nekog izbora? Njene pesme jesu kic I banalne ali nisu o Kosovu ali ona jeste globalno poznata pa sto da je ne iskoriste. Glupa, naivna pevaljka koja, mrzeli je mi ili ne, dobro izgleda. I, sta sad?

too

pre 3 godine

Na kosovu je u 15tom veku bilo 99posto srba. Tokom raznih srpskih ustanka i ratova i islamizacije evrope su mnogi srbi ubijeni ili proterani u bosnu hrvatsku. Tokom prvog i drugog svetskog rata opet ista prica. Pa onda komunizam koji nas je podelio na srbiju, makedoniju, crnu goru bosnu, pa onda 77 kosovo je dobilo status Republika. Pa onda ratovi 90tih. Ja mislim da je to jedna velika nepravda i da kosovo defitivno pripada srbiji i sprskom narodu I moralno i duhovno. I bila bi velika nepravda prema svima ljudima koji su tamo ubijeni ili proterani da priznamo to kao albaniju. To bi bio pocetak jos neceg starsnijeg mi bi nestali kao narod zato sto pod prvo tobi bila najveca sramota i izdaja ja bi prestao da budem srbin tog istoga dana. Sta je silom oteto moze se samo silom povratiti. Mi imamo moralnu i duhovnu obavezu da kosovo povratimo

Stupendo

pre 3 godine

Ako toliko voli svoju zemlju i svoj albanski narod, zašto ne živi tamo gde misli da pripada. Sluša albanksu muziku, jede njihovu hranu i živi kao tradicionalna Albanka.Dvoličnosti nikad kraja, za ovakvo ne poznavanje istorije, zaslužuje da je sklone sa instagrama i svih mreža.

Pavle Ivkov

pre 3 godine

“Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.”

Dragi Djuro, zaista ne znam sta se hteo ovim postom da kazes? Naravno da niko ko, makar bio i za Srbiju, promovise tvorevine koje bi bile na stetu susednih naroda, ne sme biti podrzan. Njen post karte velike Albanije je direktna provokacija svih naroda cije bi teritorije cinile istu, pa je njen post, stoga, potpuno idiotski. Druga stvar, nase popularne licnosti nikada ne bi okacilu kartu velike Srbije, a ako bi i ucinile to, bili bismo pod nevidjenim udarom, pa posledicno i po ko zna koji put prozivani za etnicko ciscenje, genocid, itd., iako ovaj post Lipe upravo to podrazumeva.

rasa

pre 3 godine

a sto se ne javljaju ovi moi crnogorci kad im je ova lipa zarezala po crne gore u siptarsku teritoriju, cute da se svom estabismentu ne zamjere . fuj !

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Koliko je konjasta u faci.
(filip, 22. jul 2020 14:06) # Link komentara

Osedlaj i teraj. Ako je mogao nas veliki Skenderbeg mozes i ti. Kako tako jesi izbirljiv....

Arch Enemy

pre 3 godine

Posao koji obavljam mi dozvoljava da nosim sluške a u njima upravo grmi Korn ft Skrillex i stvar Narcissistic Cannibal, kakve Lipe kakve Bukve, manite se limunade koju je najbolje tretirati Metalom !

kraja

pre 3 godine

"susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi"

...pa kazi nesto o autenticnoj albanskoj kulturi...???
...da vidimo spomenike, dzamije, crkve, bunkere, knjizevnike, filmove, porusena groblja, spaljene crkve, trgovinu belim...
...mi u srbiji odlicno pamtimo 50 godina sirenja "albanske kulture"...
...pitaj oca i majku zasto su njihovi roditelji bezali iz "kulturne" albanije na kosovo...
...pitaj ih na cijoj strani su ratovali u WWII...
...mozda zapevas drugacije pesme...

alobre

pre 3 godine

Pola toponima na severu i istoku Albanije su slovenskog porekla, u Grckoj nasih toponima ima sve do Peloponeza, na Kosovu ima 99% srpskih toponima. Ne kazem da Albanci nisu starosedeoci, niti da smo mi "narod najstariji", ali samo zamislite koliko dugo i koliki broj ljudi treba da zivi na jednom mestu da bi ga Grci/Albanci koji zive tamo 3+ milenijuma zvali srpskim/slovenskim imenom. Ne mislim pod ovim da smo mi tu bili pre Grka ili nekog drugog, nego da imamo u najmanju ruku ista prava na mnoge istorijske teritorije kao i drugi narodi.

Rikoset

pre 3 godine

Ako Dua Lipa laze i ako mi srbi lazemo, kako to opisa Dobrica Cosic, kada je napisao
“ Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno",

Postavlja se pitanje, ko govori istinu!?

Veteran 91, 92, 99

pre 3 godine

@Izbori,krdo se zarazilo Brate moze ona da objavi i slike hladnjaca sa starcima, zenama i decom, nismo ni mi bas neke cvecke.

Stavra

pre 3 godine

Pozivam nekog našeg poznatog, recimo mogao bi Novak, da objavi kartu Srbije sa granicama Karlobag, Karlovac, Virovitica itd., da vidimo hoće li neko iz Evrope da reaguje, kao što ne reaguje na ovu Lipinu "državu".

sporedni provincijalac

pre 3 godine

Dua na albanskom znači ljubav. Restoran na Menhetnu koji se zove Dua takodje kači mape velike Albanije svuda po zidovima. Hrana je sjajna. Nisu oni jedini, Madjari po kućama imaju mape velike Madjarske. Sve to ide niz vodu.

Robert

pre 3 godine

Ono sto mi mislimo da ona ne kapira i gde gresi, tako i ona smatra da mi ne kapiramo. Tako i traju vecni sukobi oko mnogih tema. Vrlo je malo stvari na svetu koje se smatraju apsolutnom istinom i bas svima poznatoj cinjenici. Najcesce svaki (narod) ima svoju istinu.

Mile

pre 3 godine

Meni je ona potpuno jasna. Upoznao sam gomilu Srba u UK koji su tamo rodjeni. Takve nacionaliste (na prvi pogled) nemate ni u Republici Srpskoj. Jednostavno sve sto su upili od svog "porekla" je bilo preko tva i propagande i velikim delom su nacisti. Ja npr kada u Beogradu vidim da neko seta i nosi ikonu odmah mi jasno s kim imam posla, dok ovi iz UK se svi tako ponasaju i ne mogu da shvate na koji nivo se spustaju jer nisu odrasli u Srbiji.

Siguran sam da je i Dua u istoj situaciji, njoj ta zastava deluje samo kao simbol njenog porekla, ne kapira ona sta ona znaci i ljudima u Albaniji i Srbiji.

Krle

pre 3 godine

Pa normalno da cajka zagovara nezavisno kosovo kad prima debele pare,inace je bas boli i za kosovo i za albaniju verovatno ni ne zna gde je na karti,ona ima veze sa kosovom ko ja sa tanzanijom.

Armata

pre 3 godine

Mapa Velike Albanije, fasisticke i kvislinske drzave iz Drugog svetskog rata i dalje stoji u objavi na njenom profilu. Velika Albanija nije samo alblbanski plan, vec i nesto sto je vec postojalo, i bilo napravljeno od strane fasista i nacista.

Necko

pre 3 godine

Karijeru je napravila kao britanska pevačica. Da je ostala na njenom voljenom Kosovu, u najboljem slučaju bi bila konobarica za 150 evra mesečno. Zato je bolje da što pre zaboravi tu kvazi državu i da bude zahvalna svojoj novoj domovini.

ja

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Na tvoju žalost nisi ni svestan sta si napisao.

cg je vec albanija

pre 3 godine

da, i onda kosovo stavi pod albaniju, i tu doda jos pola srbije, grcke i mekedonije.. stvarno bezazlena mapa, mnogo iz te karte mozes nauciti o muzici i hrani, kako kaze doticna.

roadrunner

pre 3 godine

Kosovo je minorna stvar u onome što si ti ćero napisala, i da je samo to ne bi bilo frke, to bi bilo i ok, neki normalan nacionalizam, patriotizam.

Ni ti se ćero napisala rasisticku glupost da zemlja pripada starodeocima, a to kad bi se primenilo bilo gde u svetu bio bi haos. Inace od kad da racunamo ko je starosedelac, od pre 200, 2000, 200000 godina? Nastranu to sto nidje veze Albanci-Iliri “teorija”

Pa u skladu sa tim na onoj mapi sto si stavila je Kosovo samo mali deo, tu je u Srbiji sve do Niša a na drugu stranu do Prjepolja. Pola CG, dve trećine Makedonije i Grčki deo Epira sve sa Krfom

Dr

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)

Stefan

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.

Срки

pre 3 godine

Није проблем Дуа, већ минорна, ало јако гласна мањина у Србији, која мрзи Новака из све душе, када пева о Косову или организује тениски турнир, осим што гради школе и вртиће по Србији. Али зато када се појави нека шлагер певачица, за коју за 15 година нико неће знати одмах стању у њену одбрану и нападају све оне, који се не гаде народа ком припадају по рођењу и определењу

Sloboda

pre 3 godine

Vidi se da je ovo klasičan spin, svojstven političarima i jako podseća na britansku školu spinovanja. Jasno je da ona ovo nije napisala, nego njeni finansijeri. Pevaljka je stavljena u službu onih koji u ovakvim stvarima vide korist. Ne mislim da je ovo njihovo ponašanje inteligentno. Usudio bih se reći da iza ovakvih stvari konce vuče neko drugi, a ne Albanci, mada su ih verovatno ubedili da oni to žele. Iako mi Srbi ovo doživljavamo emotivno i kao provokaciju, mislim da je ovo jako loše po Albanske interese, mada ujedno i po mir na Balkanu. Razumeo bi da su stavili mapu Kosova i Albanije, jer za to imaju podršku zapada, ali ubadati prst u oko okolnim državama nije pametno. Opasni su Britanci, samo ću to reći.

Turkoglu

pre 3 godine

Znaci po majci Srpkinja, obrni okreni... ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cane, 22. jul 2020 11:07)
Obrni, okreni 500 godina nije malo,a?

jeka

pre 3 godine

Nije se rodila ni u Albaniji, a kamoli u "Velikoj Albaniji", koja ne postoji. Ne zna albansko pismo. Kakvo ona korenje sada pušta? Kako je nije sramota? Sta lupa? Nagovor roditelja.

pahuljka

pre 3 godine

Sve je u pravu devojka.Peva kao andjeo
(Goran Loznica, 22. jul 2020 10:58)

Niti ste Vi Goran, niti ste iz Loznice. No dobro. Treba svako da bude ponosan na svoje korene ali ako ja i moja polusestra, od kojih je obe tvrdimo pravo na jednu kucu nasledjenu po razlicitim osnovima, od kojih je polusestra iz zvanicnog braka a ja nepriznato dete, i ja kazem svima da je to samo moja kuca, + da je moje i pola komsijinog dvorista posto sam se tamo igrala i bazen od drugog komsije posto sam se tamo kupala, bez obzira na to sto u katastru pise drugacije, ne mogu bas da ocekujem da ce komsije i moja polusestra da mi aplaudiraju i da me podrzavaju. Bez obzira na to sto me moja deca, muz, dva svalera i svekrva podrzavaju u toj mojoj prici.

Nikola Mirkovic

pre 3 godine

ако су у нечему били добри то је провоцирање, то и сад ради, из овога се тачно види да ће бити наставак

Kojo

pre 3 godine

I ja bih voleo da se Srbija prostire na 7 mora i 3 okeana samo što bi se to moglo postići jedino sa milionima ubijenih Srba isto kao i Velika Albanija. Ako volis Albaniju nemoj joj želeti da izgubi pola stanovništva. Jedino tako se ova peiča može početi. Drugačije ne znam kako?

shinBet

pre 3 godine

Nisi ti duso objavila nista o Kosovu* nego o pomjeranju granica 4 drzave. Pritom si izrekla laz da su drugi narodi sem Albanaca dosljaci i kolonizatori.

qwerty86

pre 3 godine

Tvoj drzava je Engleska i postoji na mapama, kao i Srbija, zemlja tvog porekla. E sad ako cemo o izmisljenima zemljama onda bi i Velika Srbija mogla da bude na kartama.

Zellembija

pre 3 godine

Šteta, volim da čujem po neku njenu pesmu na radiju, ali znao sam odavno da je bila zagovornik ove teme. Čudi me za ostale, ali šta ćeš, uvek su gledali kako da nas cepaju i kidaju kao da smo najjača sila na svetu, a mi mala država nit napali nekoga a ni bombardovali neku zemlju.

dux

pre 3 godine

Razumem promocije Kosova, čak joj ne bih zamerio na tome, ali karta velike Albanije je već opasna stvar, i zbog njenog onjavljivanja treba da dobije po prstima. Zamisli Đokovića koji na svom nalogu objavi kartu velike Srbije, raščerečili bi ga svetski mediji.

CommonSense

pre 3 godine

Naravno, ona se samo zalaže za mir u regionu i pomirenje među narodima. Hoće reći da poziva Srbe, Makedonce i Grke da im mirno predaju delove svojih teritorija da ne bi posle bilo problema...

Kao znak dobre volje, naše radio stanice hitno da pojačaju dnevnu dozu njenih dečjih pesmica - trenutno se vrte svega pedesetak puta dnevno!

A kad prođe ovo sa koronom obavezno da joj napravimo koncert i to bar na JNA ako ne može na Marakani. I to ne da je zvanično pozovemo nego da je ponizno zamolimo da nas udostoji svojim prisustvom, a da joj se prvo duboko izvinimo za Žutu kuću, Račak, Martinovića i 17. mart. Princip se zna - polovina keša avansno, ostatak posle nastupa.

deset s lukom

pre 3 godine

"... Dua Lipa je poznata po tome što godinama zagovara nezavisnost Kosova, iako se nije tamo rodila. Lipa se rodila u Londonu 1995. godine, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina."
Isto kao sto Kosovo forsiraju najvise oni koji uopste nisu ni rodjeni na Kosovu .

Milan Kosanovic

pre 3 godine

Samo neka nase radio stanice prestanu da pustaju njene pesme i ja sam zadovoljan. A i od one Ore, Max i ostalih siptarki koje zagovaraju mržnju i razne velike Albanije.

Nikola

pre 3 godine

Djuro zemljače nije tačno. Ko god zazire u tuđe teritorije a nema nikakvo pravo na to nije heroj. Srbija brani Kosovo i Metohiju koje joj pripadaju i po ustavu i po međunarodnom pravu i po svim moralnim i ljudskim ako hoćeš i duhovnim vrednostima. Republika Srpska je teritorija na kojoj žive Srbi. To je teritorija koja je priznata od strane sveta nije mi jasno kako možeš reći da je to što je objavila Lipa da to i sa aspekta Albanca patriotski čin. Mapa Albanije uzima osim Kosova i Metohije i Sandzak. Pola Crne Gore, pola Makedonije i deo Grčke. To nije patriotizam to je šovinizam. Ironija je što 1912 Albanija postaje nezavisna a Kosovo 2008 i danas ona govori o nekim kolonistima i ne znam čemu sve. To je sukob sa zdravim razumom.

ja

pre 3 godine

Sestro, nisi ti objavila ništa o Kosovu, već si, koristeći svoju popularnost i veliki broj pratilaca koje imaš, promovisala zaostalost, zatucanost, nacionalizam i nasilje...

Рејџ Агенст

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Она подржава сецесију и друге милитантне тенденције, не ради се само о пукој подршци. Има разлике.

На шта би личило када би неки наш познати спортиста качио слике "Велике Србије"?

Hepo kockica

pre 3 godine

Pa nismo toliko blesavi, te ne treba sad da se praviš tako naivna. Nisi ti postavila sliku samog Kosova, već imaginarijuma zvanog Velika Albanija koja više obuhvata teritoriju susednih zemalja nego same Albanije.

маркеђани

pre 3 godine

Што не живиш на Косову? Већ распирујеш националну мржњу са дистанце из енглеске?

Ooops

pre 3 godine

Samo bi htela da bude ponosna na svoju zemlju i kulturu, o kojoj zna tako mnogo da joj se omaklo i slucajno je postavila na nalog nepostojecu mapu druge drzave.

iva

pre 3 godine

Mislim da bi njena borba za pripajanje Kosova Albaniji bila mnogo, mnogo efikasnija kad bi se ona sama preselila u Pristinu...
Sto da zivi daleko od necega sto toliko voli i sto joj toliko znaci? Imaju i tamo instagram, nece joj tesko pasti...

evroskeptik

pre 3 godine

Tvoja zemlja, koju promovišeš, Velika Albanija, ne postoji! Mislim da je u najmanju ruku neodgovorno javnoj ličnosti deliti bilo koje poruke sa promenama granica na teritoriji celog Balkana, naročito, ako se zalažeš za mir i poštovanje prava svih.

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Da je stavila mapu Kosova, pa i da kažeš okej, jeste diskutabilno, pola sveta ih priznaje pola ne, šta god Srbi mislili o tome, ali ona je stavila mapu Velike Albanije. Velika Albanija nije država, isto kao što nije ni Velika Srbija i koje god još "Velike" da postoje, to je nacionalistička ideja za koju nema mesta u civilizovanom društvu. Takođe sve te albanske pevaljke mogu da check their priviledge, jer nijedna od njih ne bi bila tu gde jeste da nisu rođene ili makar odrasle u razvijenim zemljama (US i UK). Ako su toliko ponosne na svoje poreklo i toliko vole svoje Kosovo i Veliku Albaniju, nek lepo dođu na Kosovo, presele se tamo i počnu da snimaju isključivo pesme na albanskom, ali naravno da to nikad neće uraditi. Zašto? Pa zato što ih onda neće slušati u celom svetu i neće imati milione koje imaju sada. Kad počnu da rade još nešto osim širenja neinformisanih nacionalističkih ideja po društvenim mrežama, onda ću ih možda i shvatiti ozbiljno, do tada nek sede u Americi/Engleskoj i nek ćute o stvarima o kojima ne znaju ništa.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Za 2 dana ujedinila svu Srbadiju interneta. Hvala joj na tome. Nije uopšte prošlo kao što su zamislili, dosta oprečnih stavova i efekata je izazvano. Ovaj post je klasično nemušto pranje Albanaca na nivou deteta od 7 godina. "Mi ne diralji, malji deca, mir i soljidarnost na svet". Šio mi ga Đura. Gjura.

Ako ništa konačno su izašli iz lažnog narativa da je Kosovo nezavisna država a Kosovari nekakva posebna nacija. Već sada je otvoreno gledaju kao plen svih Albanaca, jer Albanija i Albanci jedino i stvarno postoje.

Treba biti mudar i insistirati na ovoj njihovoj ludačkoj megalomaniji. Ogoliti ih do besmisla baš onako kako najekstremniji žele. Do nekih dana kada će biti saterani u ćorsokak. A biće.

REAGUJTE

pre 3 godine

Najbolji način da se parira ovom besmišlju je
1. Prijaviti je Twitter-u i Instagramu (Report Tweet)
2. Izvršiti pritisak na kompanije koje ona zastupa
3. ‘Tag’-ovati strane medije na njen post i traziti da oni objave priču o njenom propagiranju prisvajanja tudjih teritorija

Ne budite lijeni, odreagujte na pravi način.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Djuro

Da je Hitler ostao samo slikar a ne bolesni krvnik ne bi ga tako mrzeli i pljuvali. Eto, baš je malo falilo. Kao i ovoj albanskoj starletici.

Argument ti je neviđeno plitak.
Pleni plitkoćom, prosto sija.

Miodrag Petrovic

pre 3 godine

Koja kontradiktornost znaci nije problem poreklo odakle si ,ali siriti takve politicke misli je opasno za buducnost .. ja ne verujem da je poreklo svakog albanca sve teritorije u okruzenju balkana ali jasna je namera !zasto onda sve zemlje ne promovisu svoje velike drzave ... nikada mir nece biti na balkanu samo zbog proslosti ko je ko !!u bitu smo svi mi ljudi jedan virus za ovu zemlju planetu nasu jedva cekam smak sveta😂

Biba

pre 3 godine

"Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para."

Mene bi bilo sramota da me u svetu predstavlja heorina koja bi kacila zastavu velike Srbije sa fotkama Mladica i Karadzica levo i desno i pricala da se zalaze za mir i da je ponosna na srpsko poreklo a dodje u Beograd i ne zna tri reci srpskog jezika. Govorim za sebe, ne znam kako bi drugi.. mozda bi neki bili ponosni kao sto su i Albanci na Lipu

Jagodinac

pre 3 godine

"Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korenima i matičnoj zemlji."

Albanski koreni? Pa Albanija ti je sejo predstavljena na svim kartama, ne znam sta se bunis onda...
Ne znam koliki IQ treba da imas da sama zakljucis da Apple ne crta mape kako se njima svidja i da ugodi zabavljacima poput tebe, pa da od njih trazis tako nesto, ali svaka ti cast.
Imamo mi u Jagodini naselje Streliste, koje smo zargonski prozvali kontinentom, kao odvojeno od sveta. Ajd' da trazimo od Apple da nam Streliste bude odvojeno na kartama? To ti je logika ovde otprilike...

Puzigaća

pre 3 godine

Stavila mapu koja Albaniji pripaja delove svih država sa kojima se ta zemlja graniči i onda se buni kako je neshvaćena. Pritom, niti su Albanci autohtoni na Balkanu (prvi pisani dokument na albanskom jeziku je iz 15. veka), niti bi se ona iz albanske perspektive mogla smatrati "autohtonom" pošto joj je majka Bosanka.

Petar

pre 3 godine

Devojko shvati da je tvoja nacija okupirala deo Srbije, dobrom zaslugom nas Srba doduse onih od pre 50-100 godina koji su tada vladali! Dato vam je sve, sva prava ovog sveta, ali ste agresivno krenuli u totalnu okupaciju Kosova pa sad i susednih zemalja. Cinjenicno nemate nikakve tragove zivota na Kosovu iz blizeg istorijskog perioda a de ne pominjem dalje. Sada na najagresivniji nacin privremeno otetu zemlju zelite da kulturoloski prevedete kao da je to vase etnicko nasledje? Da li mislis Dua da je to normalno i izvodljivo? Neces ti Dua Srbe na kraju pobediti, sigurna budi u to, i ti i tvoji sunarodnici na Kosovu!

Pera

pre 3 godine

Treba naci ako ima neke sponzorske ugovore ili predstavlja neki brend pa poslati njima da promovise fasizam, naravno i izdavackoj kuci za koju radi.

sale

pre 3 godine

Gorane iz Loznice vec nekoliko dana citam tvoje gluposti koje pises i mogu da garantujem da nisi Srbin idi odakle si dosao i komentarisi u vasim novinama.Nikada neces imati Veliku Albaniju mozes samo da mastas kao ova vasa pevaljka.KOSOVO JE SRBIJA uvek bilo i bice.Molim redakciju da objavi ovaj komentar

Ja

pre 3 godine

Sto ne objavis nesto o vasem nacizmu, fasizmu i i primitivizmu? Sto ne objavis kako ste decenijama maltretirali i proterivali Srbe? Sto ne objavis nesto o Zutoj kuci? Nesrecnice od roda prokletog, demonskog!

Dejan

pre 3 godine

Ma nema ona blage veze. Naredjeno joj je sta da uradi, pa je to i uradila. Albanski lobi je jak, a uticaj najcesce vrse preko poznatih licnosti (fudbaleri, pevacice i sl.) Cist marketing, gde je ova nesrecnica samo alat za postizanje cilja.

vucic nije moj Predsednik

pre 3 godine

Pa ima ona svoju zemlju Albaniju, a prica o pokrajini nekadasnje Jugoslavije a danasnje Srbije. Licemerno, al dobila je upute da je ne bi zamrzeli fanovi.

evroskeptik

pre 3 godine

Tvoja zemlja, koju promovišeš, Velika Albanija, ne postoji! Mislim da je u najmanju ruku neodgovorno javnoj ličnosti deliti bilo koje poruke sa promenama granica na teritoriji celog Balkana, naročito, ako se zalažeš za mir i poštovanje prava svih.

Jagodinac

pre 3 godine

"Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korenima i matičnoj zemlji."

Albanski koreni? Pa Albanija ti je sejo predstavljena na svim kartama, ne znam sta se bunis onda...
Ne znam koliki IQ treba da imas da sama zakljucis da Apple ne crta mape kako se njima svidja i da ugodi zabavljacima poput tebe, pa da od njih trazis tako nesto, ali svaka ti cast.
Imamo mi u Jagodini naselje Streliste, koje smo zargonski prozvali kontinentom, kao odvojeno od sveta. Ajd' da trazimo od Apple da nam Streliste bude odvojeno na kartama? To ti je logika ovde otprilike...

Ja

pre 3 godine

Sto ne objavis nesto o vasem nacizmu, fasizmu i i primitivizmu? Sto ne objavis kako ste decenijama maltretirali i proterivali Srbe? Sto ne objavis nesto o Zutoj kuci? Nesrecnice od roda prokletog, demonskog!

Robert

pre 3 godine

Ono sto mi mislimo da ona ne kapira i gde gresi, tako i ona smatra da mi ne kapiramo. Tako i traju vecni sukobi oko mnogih tema. Vrlo je malo stvari na svetu koje se smatraju apsolutnom istinom i bas svima poznatoj cinjenici. Najcesce svaki (narod) ima svoju istinu.

roadrunner

pre 3 godine

Kosovo je minorna stvar u onome što si ti ćero napisala, i da je samo to ne bi bilo frke, to bi bilo i ok, neki normalan nacionalizam, patriotizam.

Ni ti se ćero napisala rasisticku glupost da zemlja pripada starodeocima, a to kad bi se primenilo bilo gde u svetu bio bi haos. Inace od kad da racunamo ko je starosedelac, od pre 200, 2000, 200000 godina? Nastranu to sto nidje veze Albanci-Iliri “teorija”

Pa u skladu sa tim na onoj mapi sto si stavila je Kosovo samo mali deo, tu je u Srbiji sve do Niša a na drugu stranu do Prjepolja. Pola CG, dve trećine Makedonije i Grčki deo Epira sve sa Krfom

Dr

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)

Arch Enemy

pre 3 godine

Posao koji obavljam mi dozvoljava da nosim sluške a u njima upravo grmi Korn ft Skrillex i stvar Narcissistic Cannibal, kakve Lipe kakve Bukve, manite se limunade koju je najbolje tretirati Metalom !

Nikola Mirkovic

pre 3 godine

ако су у нечему били добри то је провоцирање, то и сад ради, из овога се тачно види да ће бити наставак

Срки

pre 3 godine

Није проблем Дуа, већ минорна, ало јако гласна мањина у Србији, која мрзи Новака из све душе, када пева о Косову или организује тениски турнир, осим што гради школе и вртиће по Србији. Али зато када се појави нека шлагер певачица, за коју за 15 година нико неће знати одмах стању у њену одбрану и нападају све оне, који се не гаде народа ком припадају по рођењу и определењу

Nikola

pre 3 godine

Djuro zemljače nije tačno. Ko god zazire u tuđe teritorije a nema nikakvo pravo na to nije heroj. Srbija brani Kosovo i Metohiju koje joj pripadaju i po ustavu i po međunarodnom pravu i po svim moralnim i ljudskim ako hoćeš i duhovnim vrednostima. Republika Srpska je teritorija na kojoj žive Srbi. To je teritorija koja je priznata od strane sveta nije mi jasno kako možeš reći da je to što je objavila Lipa da to i sa aspekta Albanca patriotski čin. Mapa Albanije uzima osim Kosova i Metohije i Sandzak. Pola Crne Gore, pola Makedonije i deo Grčke. To nije patriotizam to je šovinizam. Ironija je što 1912 Albanija postaje nezavisna a Kosovo 2008 i danas ona govori o nekim kolonistima i ne znam čemu sve. To je sukob sa zdravim razumom.

jeka

pre 3 godine

Nije se rodila ni u Albaniji, a kamoli u "Velikoj Albaniji", koja ne postoji. Ne zna albansko pismo. Kakvo ona korenje sada pušta? Kako je nije sramota? Sta lupa? Nagovor roditelja.

Necko

pre 3 godine

Karijeru je napravila kao britanska pevačica. Da je ostala na njenom voljenom Kosovu, u najboljem slučaju bi bila konobarica za 150 evra mesečno. Zato je bolje da što pre zaboravi tu kvazi državu i da bude zahvalna svojoj novoj domovini.

Millennium

pre 3 godine

Da si objavila kartu Kosova, pa i da te razumemo. I dalje bi nam smetalo, ali bi razumeli. Podržavaš svoje, iako su se terorizmom i etničkim čišćenjem borili za svoju ideju. Ali ti si okačila zastavu Velike Albanije. A to je sve samo ne mir i ljubav. Zato nemoj da se praviš naivna sad.

C i n i k

pre 3 godine

A sho se bavi crnom rupom/Kosovom, uopste?
Pevaljka je odrasla u VB pa ne kapiram,ako je toliko vezana za Kosovo, sto ne dodje tamo da zivi?

Igor

pre 3 godine

A da ispitamo od koga i čega ste vi finanisrane pa da vam zabranimo da vas emituju čak i na MTVju jer onda MTV i youtube podržava prljavi novac od trgovine drogom i robljem prostitucijom i sličnim?

Bolje se ućutite da vam ne poskidamo sve spotove sa youtube-a.

Ajmo istraživački novinari. Dovedite ih u vezu sa narko novcem sa Kosova i Albanije i svi prijavite njihove spotove da se skinu sa youtube-a.

Organizovana akcija protiv narko mafije.

shinBet

pre 3 godine

Nisi ti duso objavila nista o Kosovu* nego o pomjeranju granica 4 drzave. Pritom si izrekla laz da su drugi narodi sem Albanaca dosljaci i kolonizatori.

ja

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Na tvoju žalost nisi ni svestan sta si napisao.

bystander

pre 3 godine

Koliku promaju moraš imati u glavi pa da izdeklamuješ nešto ovako bizarno nakon prvobitne, očigledno dobro sračunate provokacije ? U regionu koji je opterećen viševekovnim sukobima i netrpeljivošću, SVAKI projekat bilo čije "velike" nacionalne zajednice ("Velika Albanija", "Velika Srbija", "Velika Hrvatska", "Velika Bugarska", itd.) neminovno znači zagovaranje novih ratova i novih masovnih zločina kako bi se ta poremećena ideja ostvarila. Možeš biti ponosan na svoje nacionalno poreklo koliko god hoćeš, ali kad na Balkanu izađeš sa projektom svoje Velike Države, to te automatski čini ratnim huškačem i agresivnim šovinistom, jer se takav ludački projekat može ostvariti samo silom i pogibijom velikog broja ljudi. A ako još uspeš da kažeš da iza toga stoje ljubav i želja za mirom, onda si ili neverovatno glup ili do morbidnosti licemeran, tj. strahovito dobro plaćen da se tako otvoreno blamiraš promovisanjem turbo-šovinizma koji pripada XIX veku.

baneton

pre 3 godine

A sto tamo njeni sunarodnici i dalje jasu koze to ne prica... bolje da pricaju o tome da njena “zemlja” zivi od proizvodnje droge i trgovine organima i da 90% populacije nema pola zuba a asfaltirane ulice su im nedosanjani san... korupcija svakodnevnica a prosecna plata 150 evra...

ja

pre 3 godine

Sestro, nisi ti objavila ništa o Kosovu, već si, koristeći svoju popularnost i veliki broj pratilaca koje imaš, promovisala zaostalost, zatucanost, nacionalizam i nasilje...

REAGUJTE

pre 3 godine

Najbolji način da se parira ovom besmišlju je
1. Prijaviti je Twitter-u i Instagramu (Report Tweet)
2. Izvršiti pritisak na kompanije koje ona zastupa
3. ‘Tag’-ovati strane medije na njen post i traziti da oni objave priču o njenom propagiranju prisvajanja tudjih teritorija

Ne budite lijeni, odreagujte na pravi način.

Stavra

pre 3 godine

Pozivam nekog našeg poznatog, recimo mogao bi Novak, da objavi kartu Srbije sa granicama Karlobag, Karlovac, Virovitica itd., da vidimo hoće li neko iz Evrope da reaguje, kao što ne reaguje na ovu Lipinu "državu".

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Za 2 dana ujedinila svu Srbadiju interneta. Hvala joj na tome. Nije uopšte prošlo kao što su zamislili, dosta oprečnih stavova i efekata je izazvano. Ovaj post je klasično nemušto pranje Albanaca na nivou deteta od 7 godina. "Mi ne diralji, malji deca, mir i soljidarnost na svet". Šio mi ga Đura. Gjura.

Ako ništa konačno su izašli iz lažnog narativa da je Kosovo nezavisna država a Kosovari nekakva posebna nacija. Već sada je otvoreno gledaju kao plen svih Albanaca, jer Albanija i Albanci jedino i stvarno postoje.

Treba biti mudar i insistirati na ovoj njihovoj ludačkoj megalomaniji. Ogoliti ih do besmisla baš onako kako najekstremniji žele. Do nekih dana kada će biti saterani u ćorsokak. A biće.

Dejan

pre 3 godine

Ma nema ona blage veze. Naredjeno joj je sta da uradi, pa je to i uradila. Albanski lobi je jak, a uticaj najcesce vrse preko poznatih licnosti (fudbaleri, pevacice i sl.) Cist marketing, gde je ova nesrecnica samo alat za postizanje cilja.

dux

pre 3 godine

Razumem promocije Kosova, čak joj ne bih zamerio na tome, ali karta velike Albanije je već opasna stvar, i zbog njenog onjavljivanja treba da dobije po prstima. Zamisli Đokovića koji na svom nalogu objavi kartu velike Srbije, raščerečili bi ga svetski mediji.

Rea Silva

pre 3 godine

Bojan ns,

Pa nisu one dospele tamo gde jesu parama Albanskog lobija, nego njihovim neprestanim radom, i narvano velikim talentom koji poseduje Albanski narod, osim Dua Lipe i Rita Ore tu su jos nadaleko poznate iz ranijih vremena, kao Tefta Tashko Koço, Ana Oxa, Emel Sayin, Cantan Erçetin, pa i ostale iz danasnjeg vremena, kao Tania Doko, Elina Duni, Eleni Foureira, Ava Max, Elsa Lila, Bleta Bebe Rexha, Era Istrefi, Arilena Ara, Elhaida Dani, sve do jedne poznate po celim svetom, a iznad svega dve prve sopranice sveta Ermonela Jaho i Inva Mula. P.S. Verujem da ste vi iz redakcije toliko kulturni da ovo objavite!

sale

pre 3 godine

Gorane iz Loznice vec nekoliko dana citam tvoje gluposti koje pises i mogu da garantujem da nisi Srbin idi odakle si dosao i komentarisi u vasim novinama.Nikada neces imati Veliku Albaniju mozes samo da mastas kao ova vasa pevaljka.KOSOVO JE SRBIJA uvek bilo i bice.Molim redakciju da objavi ovaj komentar

svrba

pre 3 godine

Gledam i ne verujem koliko srbomrzaca ima ovde. Ja ako nekog ne volim, da ne napišem mrzim, ja ga uopšte ne pominjem a kamoli da čitam njihove novine. Zato ne nasedajte na provokacije. Volite Srbiju i čitajte domaće novine. Ziveli Srbi zauvek!!!!

qwerty86

pre 3 godine

Tvoj drzava je Engleska i postoji na mapama, kao i Srbija, zemlja tvog porekla. E sad ako cemo o izmisljenima zemljama onda bi i Velika Srbija mogla da bude na kartama.

neutralni felš

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)
(Dr, 22. jul 2020 13:42)


mi srbi smo narod najlepši... samo nam neki drugi kvare prosek ;)

Krle

pre 3 godine

Pa normalno da cajka zagovara nezavisno kosovo kad prima debele pare,inace je bas boli i za kosovo i za albaniju verovatno ni ne zna gde je na karti,ona ima veze sa kosovom ko ja sa tanzanijom.

Dex

pre 3 godine

Pa ni hrvati ne zele da sire mrznju tako sto odu u blajburg i sto kazu da je jasenovac bio bolnica.
Ali kako to drugacije shvatiti ako nisi lipa?

маркеђани

pre 3 godine

Што не живиш на Косову? Већ распирујеш националну мржњу са дистанце из енглеске?

Petar

pre 3 godine

Devojko shvati da je tvoja nacija okupirala deo Srbije, dobrom zaslugom nas Srba doduse onih od pre 50-100 godina koji su tada vladali! Dato vam je sve, sva prava ovog sveta, ali ste agresivno krenuli u totalnu okupaciju Kosova pa sad i susednih zemalja. Cinjenicno nemate nikakve tragove zivota na Kosovu iz blizeg istorijskog perioda a de ne pominjem dalje. Sada na najagresivniji nacin privremeno otetu zemlju zelite da kulturoloski prevedete kao da je to vase etnicko nasledje? Da li mislis Dua da je to normalno i izvodljivo? Neces ti Dua Srbe na kraju pobediti, sigurna budi u to, i ti i tvoji sunarodnici na Kosovu!

Biba

pre 3 godine

"Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para."

Mene bi bilo sramota da me u svetu predstavlja heorina koja bi kacila zastavu velike Srbije sa fotkama Mladica i Karadzica levo i desno i pricala da se zalaze za mir i da je ponosna na srpsko poreklo a dodje u Beograd i ne zna tri reci srpskog jezika. Govorim za sebe, ne znam kako bi drugi.. mozda bi neki bili ponosni kao sto su i Albanci na Lipu

deset s lukom

pre 3 godine

"... Dua Lipa je poznata po tome što godinama zagovara nezavisnost Kosova, iako se nije tamo rodila. Lipa se rodila u Londonu 1995. godine, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina."
Isto kao sto Kosovo forsiraju najvise oni koji uopste nisu ni rodjeni na Kosovu .

Puzigaća

pre 3 godine

Stavila mapu koja Albaniji pripaja delove svih država sa kojima se ta zemlja graniči i onda se buni kako je neshvaćena. Pritom, niti su Albanci autohtoni na Balkanu (prvi pisani dokument na albanskom jeziku je iz 15. veka), niti bi se ona iz albanske perspektive mogla smatrati "autohtonom" pošto joj je majka Bosanka.

Plemenski savet

pre 3 godine

Masovna pojava albanskih pevacica na medjunarodnoj sceni nije nimalo slucajna. One su postale poznate izmedju ostalog i da bi promovisale ovakve ideje. Lobi nije zalio novac investiran u njihove karijere kako bi na globalnom nivou mogli da propagiraju svoj ekspanzionizam. Do sada im je Srbija bila glavna meta a vidim da su poceli da sire pretenzije ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grckoj. Dosta su visoko poleteli.

Nista ni od svega

pre 3 godine

Interesantna je ta iznensdna pojava Siptarskih pevavljki na svetskoj sceni ?
Izgleda da narko siptarski novac se isprsio za svoje buduce ciljeve.Koliko je ova nevina i naivna vidi se po tome sto nije stavila sliku Kosova ili Kosova i Albanije,nego sliku velike Albanije.

Eldorado

pre 3 godine

Ko je ova ? Ova je ta sto ima 2,2 milijarde klikova za njenu planetarnu pesmu,i po 600 do 1 milijardu za gotovo sve ostale !
(Jesamlud, 22. jul 2020 20:52)

Kupljeni pregledi? Veći deo sveta i dalje nema internet, a ona ima milijarde pregleda. :)
U popularnoj muzici, kvalitet i kvantitet nikada nisu išli ruku pod ruku. Većina njih niti zna da svira neki instrument, niti zna da komponuje i piše tekstove. Drugim rečima - oni su nečiji projekti.
Slično Evroviziji, u popularnoj muzici se često plasiraju "poruke", upravo onih koji te izvođače kreiraju.
"Njena" muzika je mahom za tinejdžerski uzrast, što će reći obraća se budućim generacijama.
Sve u svemu - Dua Lipa je vrhunski projekat. Čiji, ne zna se tačno.

Pavle Ivkov

pre 3 godine

“Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.”

Dragi Djuro, zaista ne znam sta se hteo ovim postom da kazes? Naravno da niko ko, makar bio i za Srbiju, promovise tvorevine koje bi bile na stetu susednih naroda, ne sme biti podrzan. Njen post karte velike Albanije je direktna provokacija svih naroda cije bi teritorije cinile istu, pa je njen post, stoga, potpuno idiotski. Druga stvar, nase popularne licnosti nikada ne bi okacilu kartu velike Srbije, a ako bi i ucinile to, bili bismo pod nevidjenim udarom, pa posledicno i po ko zna koji put prozivani za etnicko ciscenje, genocid, itd., iako ovaj post Lipe upravo to podrazumeva.

nislija

pre 3 godine

Lako je biti zakleti Siptar kad živiš u Nemačkoj, Švajcarskoj...Isto kao i ove naše Srbende, svi kad pobegnu postanu zakleti nacionalisti.

Sloboda

pre 3 godine

Vidi se da je ovo klasičan spin, svojstven političarima i jako podseća na britansku školu spinovanja. Jasno je da ona ovo nije napisala, nego njeni finansijeri. Pevaljka je stavljena u službu onih koji u ovakvim stvarima vide korist. Ne mislim da je ovo njihovo ponašanje inteligentno. Usudio bih se reći da iza ovakvih stvari konce vuče neko drugi, a ne Albanci, mada su ih verovatno ubedili da oni to žele. Iako mi Srbi ovo doživljavamo emotivno i kao provokaciju, mislim da je ovo jako loše po Albanske interese, mada ujedno i po mir na Balkanu. Razumeo bi da su stavili mapu Kosova i Albanije, jer za to imaju podršku zapada, ali ubadati prst u oko okolnim državama nije pametno. Opasni su Britanci, samo ću to reći.

Goran

pre 3 godine

Po cemu se albanci sa Kosova
mogu odvojiti od Srbije a da ne daju isto pravo nama da ostanemo u Srbiji pa makar dijelom teritorije. Docekace oni dan kad ce Amerika biti okupirana svojim problemom pa ce se onda trsiti malo sutra. Taj dan je blizi nego sto ljudi misle. Samo ne treba priznati kao Kina sto nije priznala Tajvan. Nikad nece Tajvan biti nezavisan

Bojan ns

pre 3 godine

ljudi,opustite se.....šta mislite kako je i dospela tu gde je sad,koliko je siptarskih novaca uloženo u nju i onu drugu, pa da ih posle prestavlja na ovaj način po belom svetu....to je danas tako.....neka prde i smrde,ko ih šiša......ničija nije gorela do zore,možda ne ova generacija,ali neka sledeća će to već ispraviti,tu nepravdu koja je očigledna pred bogom i narodom

Srbija do Tokia, hrvatska ko Nokia

pre 3 godine

Možda jer lažeš i izmišljaš na račun tuđih teritorija koja nikada, ali baš nikada nisu bile vaše. Vi ste kao kuga.

Aloha

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion. U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki. A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan, ali razumeo sam da lobira za Huawei?

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Da je stavila mapu Kosova, pa i da kažeš okej, jeste diskutabilno, pola sveta ih priznaje pola ne, šta god Srbi mislili o tome, ali ona je stavila mapu Velike Albanije. Velika Albanija nije država, isto kao što nije ni Velika Srbija i koje god još "Velike" da postoje, to je nacionalistička ideja za koju nema mesta u civilizovanom društvu. Takođe sve te albanske pevaljke mogu da check their priviledge, jer nijedna od njih ne bi bila tu gde jeste da nisu rođene ili makar odrasle u razvijenim zemljama (US i UK). Ako su toliko ponosne na svoje poreklo i toliko vole svoje Kosovo i Veliku Albaniju, nek lepo dođu na Kosovo, presele se tamo i počnu da snimaju isključivo pesme na albanskom, ali naravno da to nikad neće uraditi. Zašto? Pa zato što ih onda neće slušati u celom svetu i neće imati milione koje imaju sada. Kad počnu da rade još nešto osim širenja neinformisanih nacionalističkih ideja po društvenim mrežama, onda ću ih možda i shvatiti ozbiljno, do tada nek sede u Americi/Engleskoj i nek ćute o stvarima o kojima ne znaju ništa.

Mile

pre 3 godine

Prijavio sam Instagramu njen post sa mapom velike albanije, iz Instagrama su javili da nece da uklone tu njenu objavu jer ne krsi njihova pravila, iako ako se udje u sustinu te mape uveliko krsi.

Scepan

pre 3 godine

vazi, ali mi hocemo onda drzavu, gde su po popisu za vreme cara Dusana, ziveli vecinom Srbi. Tako da trazimo izlaz na 3 mora. Dok ne bude Dusanovo autohtono carstvo, ne moze ni to vase.

Pera

pre 3 godine

Treba naci ako ima neke sponzorske ugovore ili predstavlja neki brend pa poslati njima da promovise fasizam, naravno i izdavackoj kuci za koju radi.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Djuro

Da je Hitler ostao samo slikar a ne bolesni krvnik ne bi ga tako mrzeli i pljuvali. Eto, baš je malo falilo. Kao i ovoj albanskoj starletici.

Argument ti je neviđeno plitak.
Pleni plitkoćom, prosto sija.

iva

pre 3 godine

Mislim da bi njena borba za pripajanje Kosova Albaniji bila mnogo, mnogo efikasnija kad bi se ona sama preselila u Pristinu...
Sto da zivi daleko od necega sto toliko voli i sto joj toliko znaci? Imaju i tamo instagram, nece joj tesko pasti...

too

pre 3 godine

Na kosovu je u 15tom veku bilo 99posto srba. Tokom raznih srpskih ustanka i ratova i islamizacije evrope su mnogi srbi ubijeni ili proterani u bosnu hrvatsku. Tokom prvog i drugog svetskog rata opet ista prica. Pa onda komunizam koji nas je podelio na srbiju, makedoniju, crnu goru bosnu, pa onda 77 kosovo je dobilo status Republika. Pa onda ratovi 90tih. Ja mislim da je to jedna velika nepravda i da kosovo defitivno pripada srbiji i sprskom narodu I moralno i duhovno. I bila bi velika nepravda prema svima ljudima koji su tamo ubijeni ili proterani da priznamo to kao albaniju. To bi bio pocetak jos neceg starsnijeg mi bi nestali kao narod zato sto pod prvo tobi bila najveca sramota i izdaja ja bi prestao da budem srbin tog istoga dana. Sta je silom oteto moze se samo silom povratiti. Mi imamo moralnu i duhovnu obavezu da kosovo povratimo

Ooops

pre 3 godine

Samo bi htela da bude ponosna na svoju zemlju i kulturu, o kojoj zna tako mnogo da joj se omaklo i slucajno je postavila na nalog nepostojecu mapu druge drzave.

Mantis

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion.
U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki.
A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan,
ali razumeo sam da lobira za Huawei?
(Aloha, 22. jul 2020 18:06)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oh, o ukusima se ne raspravlja, pa tako ni o ženskoj ljepoti,
no svi imamo svoje kriterije i slobodno ih iznosimo.
Dakle, spomenuta Dua Lipa jest lijepa prije svega zbog
svoje mladosti (ženska mladost je sama po sebi lijepa),
no daleko je od neke ljepotice, kao što su nekad bile
Hedy Lamarr i Audrey Hepburn, recimo.
Spomenuta Lipa, više mi vuče na Ivanu Španović, jer obje
imaju pomalo grube crte lica (muškobanjaste).
Jake obrve i čeljusti, izduženo lice i mrk pogled.
Atraktivne jesu (obje), no daleko od pojma ljepote,
bar za mene ~ (Antonija Mišura, Romy Schneider, Virginie Efira)

neutralni felš

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.
(Stefan, 22. jul 2020 13:25)


jeste. nikad nećemo imati pametnija posla.

vucic nije moj Predsednik

pre 3 godine

Pa ima ona svoju zemlju Albaniju, a prica o pokrajini nekadasnje Jugoslavije a danasnje Srbije. Licemerno, al dobila je upute da je ne bi zamrzeli fanovi.

Mile

pre 3 godine

Meni je ona potpuno jasna. Upoznao sam gomilu Srba u UK koji su tamo rodjeni. Takve nacionaliste (na prvi pogled) nemate ni u Republici Srpskoj. Jednostavno sve sto su upili od svog "porekla" je bilo preko tva i propagande i velikim delom su nacisti. Ja npr kada u Beogradu vidim da neko seta i nosi ikonu odmah mi jasno s kim imam posla, dok ovi iz UK se svi tako ponasaju i ne mogu da shvate na koji nivo se spustaju jer nisu odrasli u Srbiji.

Siguran sam da je i Dua u istoj situaciji, njoj ta zastava deluje samo kao simbol njenog porekla, ne kapira ona sta ona znaci i ljudima u Albaniji i Srbiji.

kraja

pre 3 godine

"susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi"

...pa kazi nesto o autenticnoj albanskoj kulturi...???
...da vidimo spomenike, dzamije, crkve, bunkere, knjizevnike, filmove, porusena groblja, spaljene crkve, trgovinu belim...
...mi u srbiji odlicno pamtimo 50 godina sirenja "albanske kulture"...
...pitaj oca i majku zasto su njihovi roditelji bezali iz "kulturne" albanije na kosovo...
...pitaj ih na cijoj strani su ratovali u WWII...
...mozda zapevas drugacije pesme...

Stupendo

pre 3 godine

Ako toliko voli svoju zemlju i svoj albanski narod, zašto ne živi tamo gde misli da pripada. Sluša albanksu muziku, jede njihovu hranu i živi kao tradicionalna Albanka.Dvoličnosti nikad kraja, za ovakvo ne poznavanje istorije, zaslužuje da je sklone sa instagrama i svih mreža.

Stefan

pre 3 godine

Njeno poreklo je ona drzava iz koje su njeni roditelji dosli na Kosovo, a moje je kosovsko jer su moji preci kao i moji roditelji bili rodjeni na Kosovu.

Dule

pre 3 godine

Pa kad objavljuješ nebuloze. Dete nema blage veze o istoriji, petlja se u nešto o čemu pojma nema i onda se kao nešto čudi. Ajde dete u sobu, knjigu u šake i nešto pametno uradi, pročitaj nešto.

rasa

pre 3 godine

a sto se ne javljaju ovi moi crnogorci kad im je ova lipa zarezala po crne gore u siptarsku teritoriju, cute da se svom estabismentu ne zamjere . fuj !

Turkoglu

pre 3 godine

Znaci po majci Srpkinja, obrni okreni... ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cane, 22. jul 2020 11:07)
Obrni, okreni 500 godina nije malo,a?

Dragan

pre 3 godine

Čudi me da neko nije zapazio jednu sitnicu. Reč LIPA ne znači ništa na albanskom, nema nikakvo značenje. Reč LIPA se isto piše i ima potpuno isto značenje na četrnaest svetskih jezika (slovenskih) dok se na desetak drugih jezika piše slično i ima isto značenje (vrsta drveta).

БобмаркСРБ "INVICTUS" #које куде чиниш'волико#

pre 3 godine

Hahaha...internet je omogucio da ograniceni ljudi dodju do izrazaja...zalosno je to da ih ima u ogromnom broju...

Stefan

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.

klisura

pre 3 godine

@ Ko je ova osoba?????
(Beli, 22. jul 2020 19:22 Ceo da slušaš njene pesme po beogradskim kafičima a ko bajagi ne znaš koje, Ili nisi izaša dakeko o beogradske terazije.

Zellembija

pre 3 godine

Šteta, volim da čujem po neku njenu pesmu na radiju, ali znao sam odavno da je bila zagovornik ove teme. Čudi me za ostale, ali šta ćeš, uvek su gledali kako da nas cepaju i kidaju kao da smo najjača sila na svetu, a mi mala država nit napali nekoga a ni bombardovali neku zemlju.

b

pre 3 godine

A sto nazivate tu svoju "drzavu" srpskim imenom? Kosovo je srpski pojam...pa zato sto nemate kontinuitet na tom podrucju...pogledajte samo nazive mesta , Drenica, Pec, Srbica, Djakovica, Pristina, sve nas koren naziva...nemate kontinuitet tu i cao

knez

pre 3 godine

Uuuuu, curo, pala si na prvoj recenici, bolje da se nisi ni opravdavala. Kao, nisi htela nikog da uvredis a ovamo postvljas mapu Albanije koja obuhvata teritorije svih susednih suverenih drzava. I onda se cudis reakciji? Stvarno?

"Budalu je najlakše ubediti da nije budala."

pre 3 godine

Da se ofarba devojčica u plavo!

Jer izgleda ne kapira da kad kažeš LAŽ, pa ne može iz laži da dođe do harmonije, ljubavi i reda.

Rikoset

pre 3 godine

Ako Dua Lipa laze i ako mi srbi lazemo, kako to opisa Dobrica Cosic, kada je napisao
“ Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno",

Postavlja se pitanje, ko govori istinu!?

www

pre 3 godine

Robert@ Ona ne kapira da zastava velike albanije (namerno malim slovima) predstavlja nešto mnogo veće od problema na relaciji Mi-Šiptari, a izgleda ne kapiraš ni ti. Zamisli da recimo neki poznati Nemac u svetskim okvirima pokaže sliku velike Nemačke u kome se nalaze delovi Francuske, delovi Poljske, delovi Češke i delovi Holandije, kako bi te ljudi iz tih država reagovali? Za Poljake sam siguran da bi puno burnije reagovali nego mi!

ideemo

pre 3 godine

Da je nasa drzava pametna pa da je tuI sada... Za fovor mrznje... Za bunt... Za terorizam... I sve to da uradi I Grcka... Par miliona evra... Idemooo

pahuljka

pre 3 godine

Sve je u pravu devojka.Peva kao andjeo
(Goran Loznica, 22. jul 2020 10:58)

Niti ste Vi Goran, niti ste iz Loznice. No dobro. Treba svako da bude ponosan na svoje korene ali ako ja i moja polusestra, od kojih je obe tvrdimo pravo na jednu kucu nasledjenu po razlicitim osnovima, od kojih je polusestra iz zvanicnog braka a ja nepriznato dete, i ja kazem svima da je to samo moja kuca, + da je moje i pola komsijinog dvorista posto sam se tamo igrala i bazen od drugog komsije posto sam se tamo kupala, bez obzira na to sto u katastru pise drugacije, ne mogu bas da ocekujem da ce komsije i moja polusestra da mi aplaudiraju i da me podrzavaju. Bez obzira na to sto me moja deca, muz, dva svalera i svekrva podrzavaju u toj mojoj prici.

Рејџ Агенст

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Она подржава сецесију и друге милитантне тенденције, не ради се само о пукој подршци. Има разлике.

На шта би личило када би неки наш познати спортиста качио слике "Велике Србије"?

CommonSense

pre 3 godine

Naravno, ona se samo zalaže za mir u regionu i pomirenje među narodima. Hoće reći da poziva Srbe, Makedonce i Grke da im mirno predaju delove svojih teritorija da ne bi posle bilo problema...

Kao znak dobre volje, naše radio stanice hitno da pojačaju dnevnu dozu njenih dečjih pesmica - trenutno se vrte svega pedesetak puta dnevno!

A kad prođe ovo sa koronom obavezno da joj napravimo koncert i to bar na JNA ako ne može na Marakani. I to ne da je zvanično pozovemo nego da je ponizno zamolimo da nas udostoji svojim prisustvom, a da joj se prvo duboko izvinimo za Žutu kuću, Račak, Martinovića i 17. mart. Princip se zna - polovina keša avansno, ostatak posle nastupa.

sporedni provincijalac

pre 3 godine

Dua na albanskom znači ljubav. Restoran na Menhetnu koji se zove Dua takodje kači mape velike Albanije svuda po zidovima. Hrana je sjajna. Nisu oni jedini, Madjari po kućama imaju mape velike Madjarske. Sve to ide niz vodu.

Made in Serbia

pre 3 godine

Pa ne objavljuj Ljipa ništa..... Vrati se da živiš na Kosovo ako ti je to dom!!!!! Lepo ti je u UK. Mrtva trka ko se više množi ko mravi. Šiptari ili Kinezi!!!!!!!!

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

jadna ona, ona se zalaže za multi, kulti, samo je pogrešno shvaćena.

Nažalost, ne radi vam više ta fora.

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Koliko je konjasta u faci.
(filip, 22. jul 2020 14:06) # Link komentara

Osedlaj i teraj. Ako je mogao nas veliki Skenderbeg mozes i ti. Kako tako jesi izbirljiv....

Milan Kosanovic

pre 3 godine

Samo neka nase radio stanice prestanu da pustaju njene pesme i ja sam zadovoljan. A i od one Ore, Max i ostalih siptarki koje zagovaraju mržnju i razne velike Albanije.

UDB Sekuritatea

pre 3 godine

Sigurno je mislila nesto lepo kada je objavila zastavu velike Albanije koja zadire u teritorije cetiri okolne drzave. Od kada je to cin miroljubivosti i prijateljstva?

Hepo kockica

pre 3 godine

Pa nismo toliko blesavi, te ne treba sad da se praviš tako naivna. Nisi ti postavila sliku samog Kosova, već imaginarijuma zvanog Velika Albanija koja više obuhvata teritoriju susednih zemalja nego same Albanije.

Armata

pre 3 godine

Mapa Velike Albanije, fasisticke i kvislinske drzave iz Drugog svetskog rata i dalje stoji u objavi na njenom profilu. Velika Albanija nije samo alblbanski plan, vec i nesto sto je vec postojalo, i bilo napravljeno od strane fasista i nacista.

cg je vec albanija

pre 3 godine

da, i onda kosovo stavi pod albaniju, i tu doda jos pola srbije, grcke i mekedonije.. stvarno bezazlena mapa, mnogo iz te karte mozes nauciti o muzici i hrani, kako kaze doticna.

Kojo

pre 3 godine

I ja bih voleo da se Srbija prostire na 7 mora i 3 okeana samo što bi se to moglo postići jedino sa milionima ubijenih Srba isto kao i Velika Albanija. Ako volis Albaniju nemoj joj želeti da izgubi pola stanovništva. Jedino tako se ova peiča može početi. Drugačije ne znam kako?

Tole

pre 3 godine

Sve i da razume covek, ali kada Iranci doseljeni na Balkan tvrde da su autohtoni narod ovde.. pa ne znam cemu to forsiranje. Kakav nezdrav kompleks je to. Pogledaj Lipa mila, koji najstariji gen postoji na Balkanu kod danasnjih naroda pa potrazi odakle je donet i u kom periodu.

alobre

pre 3 godine

Pola toponima na severu i istoku Albanije su slovenskog porekla, u Grckoj nasih toponima ima sve do Peloponeza, na Kosovu ima 99% srpskih toponima. Ne kazem da Albanci nisu starosedeoci, niti da smo mi "narod najstariji", ali samo zamislite koliko dugo i koliki broj ljudi treba da zivi na jednom mestu da bi ga Grci/Albanci koji zive tamo 3+ milenijuma zvali srpskim/slovenskim imenom. Ne mislim pod ovim da smo mi tu bili pre Grka ili nekog drugog, nego da imamo u najmanju ruku ista prava na mnoge istorijske teritorije kao i drugi narodi.

Veteran 91, 92, 99

pre 3 godine

@Izbori,krdo se zarazilo Brate moze ona da objavi i slike hladnjaca sa starcima, zenama i decom, nismo ni mi bas neke cvecke.

Xp

pre 3 godine

Alo bre ljudi, pa da li vi stvarno mislite da je jednoj pevaljki iz Engleske do laprdadanju o etno nacionalizmu? Ili cak njenim roditeljima? Pa mucnite malo glavom I bice vam jasno da iza toga stoji internacionalna kosovsko albanska mafija koja nju vide kao super pr za promociju Kosova, najbolji moguci. Pa da li mislite da ona ima nekog izbora? Njene pesme jesu kic I banalne ali nisu o Kosovu ali ona jeste globalno poznata pa sto da je ne iskoriste. Glupa, naivna pevaljka koja, mrzeli je mi ili ne, dobro izgleda. I, sta sad?

Miodrag Petrovic

pre 3 godine

Koja kontradiktornost znaci nije problem poreklo odakle si ,ali siriti takve politicke misli je opasno za buducnost .. ja ne verujem da je poreklo svakog albanca sve teritorije u okruzenju balkana ali jasna je namera !zasto onda sve zemlje ne promovisu svoje velike drzave ... nikada mir nece biti na balkanu samo zbog proslosti ko je ko !!u bitu smo svi mi ljudi jedan virus za ovu zemlju planetu nasu jedva cekam smak sveta😂

Zagor

pre 3 godine

Kada bi se bavila svojim poslom da peva kojekakve pesmice za siroke mase (kao da vec to nije dovoljno), umesto da siri gluposti i nacionalisticke poruke, ne bi bilo "haosa". Jednostavno, zar ne? Ali neskolovani i bezobrazni ljudi imaju taj naboj da izbacuju svoje nebuloze u etar. I upravo na tom nivou su ona i njeni "saborci" za nacionalnu albansku stvar. Ali iskreno, bilo bi cudno da je drugacije.

Aleksandra

pre 3 godine

Aj zamislite da neki Mađar ili Slovak iz Vojvodine kaže: svi imamo pravo da budemo ponosni na svoje poreklo i matičnu zemlju! Pa sestro slatka, budi ti ponosna na Albaniju niko ti ne spori to, ali tvoji roditelji su živeli na Kosovu koje nije u Albaniji. Ako što Vojvođanski Slovaci žive u Vojvodini, ili Lužički Srbi koji žive u Nemačkoj, ili Francuzi koji žive u Belgiji, .....
Jedina razlika je u tome što su tvoji sunardnici konstantnim zaplašivanjem, i plaćanjem (od novca od narkotika i trgovine oružja, trgovine organa i radeći za CIA) uspeli kupovati zemlju od Srba čisteći je i stvarajući jednonacionalni prostor. I sve vam to nije dosta pa sad prekrajate i istoriju i pripisujete srpske manastire sebi a sebe proglašavate starim od najstarijih...

pa da

pre 3 godine

nisi ti ibkavila nešto o kOkosovu nego se igraš politike a onda može loše da se završi za mnoge koji ti nikad nećeš ni videri ni poznavati ni sresti u svom stanu taaaamooo dallleeekkooo gde živiš.
vrati se tu u Prištinu oa živeći tu onda komentariši, kad tvoji postovi imaju i za tebe pravo značenje.

Trovach

pre 3 godine

Ne shvata da ona treba da peva jer je pevacica, kao sto bi politicari trebali da se bave politikom umesto pevanja, ili da menjaju zanimanje.

Djordije Cvarkov

pre 3 godine

Seko, svoje poreklo i svoju kulturu velicaj koliko hoces, ali na svojoj teritoriji. Italijani su vas izvezli nama na Balkan i nasa je greska sto smo vas lepo docekali, dozvolili vam da na vekovno pravoslavnoj teritoriji osnujete Albaniju. Bili ste blagi i povuceni, ali ste uvek odskakali drugacijom kulturom i obicajima. Cak vam je nas Dositej napisao pismo koje i danas koristite. A onda ste se umnozili i postali agresivni, zeljni tudjih teritorija,kulture i ne prezate kao narod ni od cega da to dobijete,ni od zlocina niti od kazne.Postujem vasu lojalnost svojoj zajednici i spremnost na odricanje radi krajnjih ciljeva. Ali stigla vam je zapadna kutura, progutace vas.

david

pre 3 godine

Prica o "autohtonosti", ma cijoj, deluje rasisticki. Ja se zalazem za samoopredeljenje Kosova*, sto se tice eventualnog ujedinjavanja sa Albanijom, verovatno treba da se pitaju obe zemlje i susedi,ali da li je neko "autohton" je prilicno irelevantnoDavid

Gradski

pre 3 godine

Potpuno je neverovatno šta na Zapadu prolazi. Objavi kartu Velike Albanije, a onda kaže da je protiv etničke razdvojenosti , jer to nalaže politička korektnost. Pa ne možeš i da stisneš i da pr...š.

Jela

pre 3 godine

Не може она да представи Косово као део Албаније. Уопште више није важно да било шта каже. Довиђења пријатно!

Mitar23

pre 3 godine

Ne sekiraj se,nije do tebe!,nasledno je!Kako dolaze godine žao mi je ratova u Bosni i Hrv...ali vas je trebalo proterati do Južnoafričke Rep.!

Dzordz

pre 3 godine

Kad se pevaljke bave istorijom.... Prihvatam da smo izgubili mnoge bitke i da nam je 20. vek katastrofa, posebno po demografskoj slici, ali ISTORIJA je vekovna kategorija - ako dovoljno iz nje naucimo, prevazici cemo sve. Ako ne, ISTORIJA ce prevazici nas.

lal

pre 3 godine

isto tako?!? isto tako bi bilo da novak kaci kartu srbije sa sve republikom srpskom krajinom i skadrom...
do tada je razlika ocigledna, bas kao sto je ocigledna i potreba jednog dela srpskog naroda da se posipa pepelom posle 30 godina ispiranja mozga...

drax

pre 3 godine

Albanci imaju drzavu i zove se Albanija a Kosovo je Srpska imovina i deo nase kulturne bastine.Ovo nije nezavisna drzava nikad nece ni biti.Sta vise ako bi nase ministarstvo uspelo da neke EU clanice povucu priznanje to be i lavinski promenilo odnos prema tom Kosovu.Spanija ga npr nece priznati i da ga Srbija prizna.

dragan

pre 3 godine

Pa kači slike svog rodnog kraja i krajolika a ne separatističke slike "velike Albanije". Zanimljivo je da male nebitne nacije imaju projekte "velikih država", valjda su to kompleksi inferiornosti.

Dua

pre 3 godine

Ili si pevaljka ili političar. Zašto se uopšte meša neko ko se ne bavi istorijom ni politikom. Neko ko je rodjen 1995 u stranoj zemlji, pri tom Kosovo je samoproklamovano 2008, dakle Kosovo pripada Srbiji, nema nikakav argument o tome javno da prica, pogotovo sto nije expert za ta pitanja. Plus sto se sad I dovodi u pitanje ta nezavisnost. Tako da, nista od nezavisnosti sve ce vratiti na svoje to jest Srbiji kojoj I pripada Kosovo I tradicija. Jer vec u decembru svetska Vlada ce ionako novi paket aranzman da dodeli svima. Tako da u vezi Kosova, nije jos uvek niti drzava, nije to bas jednostavno pricati o tome.

Petar

pre 3 godine

Srbija uvozi albanske mlade iz Albanije za srpske momke nezenje, tako da bih zamolio komentatore da se uljudno odnose prema Albankama jer dobar deo njih postaju majke srpske dece. Hvala.

Dr

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)

Rea Silva

pre 3 godine

Bojan ns,

Pa nisu one dospele tamo gde jesu parama Albanskog lobija, nego njihovim neprestanim radom, i narvano velikim talentom koji poseduje Albanski narod, osim Dua Lipe i Rita Ore tu su jos nadaleko poznate iz ranijih vremena, kao Tefta Tashko Koço, Ana Oxa, Emel Sayin, Cantan Erçetin, pa i ostale iz danasnjeg vremena, kao Tania Doko, Elina Duni, Eleni Foureira, Ava Max, Elsa Lila, Bleta Bebe Rexha, Era Istrefi, Arilena Ara, Elhaida Dani, sve do jedne poznate po celim svetom, a iznad svega dve prve sopranice sveta Ermonela Jaho i Inva Mula. P.S. Verujem da ste vi iz redakcije toliko kulturni da ovo objavite!

Aloha

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion. U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki. A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan, ali razumeo sam da lobira za Huawei?

Turkoglu

pre 3 godine

Znaci po majci Srpkinja, obrni okreni... ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cane, 22. jul 2020 11:07)
Obrni, okreni 500 godina nije malo,a?

Arch Enemy

pre 3 godine

Posao koji obavljam mi dozvoljava da nosim sluške a u njima upravo grmi Korn ft Skrillex i stvar Narcissistic Cannibal, kakve Lipe kakve Bukve, manite se limunade koju je najbolje tretirati Metalom !

Ja

pre 3 godine

Sto ne objavis nesto o vasem nacizmu, fasizmu i i primitivizmu? Sto ne objavis kako ste decenijama maltretirali i proterivali Srbe? Sto ne objavis nesto o Zutoj kuci? Nesrecnice od roda prokletog, demonskog!

Robert

pre 3 godine

Ono sto mi mislimo da ona ne kapira i gde gresi, tako i ona smatra da mi ne kapiramo. Tako i traju vecni sukobi oko mnogih tema. Vrlo je malo stvari na svetu koje se smatraju apsolutnom istinom i bas svima poznatoj cinjenici. Najcesce svaki (narod) ima svoju istinu.

Jagodinac

pre 3 godine

"Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korenima i matičnoj zemlji."

Albanski koreni? Pa Albanija ti je sejo predstavljena na svim kartama, ne znam sta se bunis onda...
Ne znam koliki IQ treba da imas da sama zakljucis da Apple ne crta mape kako se njima svidja i da ugodi zabavljacima poput tebe, pa da od njih trazis tako nesto, ali svaka ti cast.
Imamo mi u Jagodini naselje Streliste, koje smo zargonski prozvali kontinentom, kao odvojeno od sveta. Ajd' da trazimo od Apple da nam Streliste bude odvojeno na kartama? To ti je logika ovde otprilike...

baneton

pre 3 godine

A sto tamo njeni sunarodnici i dalje jasu koze to ne prica... bolje da pricaju o tome da njena “zemlja” zivi od proizvodnje droge i trgovine organima i da 90% populacije nema pola zuba a asfaltirane ulice su im nedosanjani san... korupcija svakodnevnica a prosecna plata 150 evra...

Mile

pre 3 godine

Meni je ona potpuno jasna. Upoznao sam gomilu Srba u UK koji su tamo rodjeni. Takve nacionaliste (na prvi pogled) nemate ni u Republici Srpskoj. Jednostavno sve sto su upili od svog "porekla" je bilo preko tva i propagande i velikim delom su nacisti. Ja npr kada u Beogradu vidim da neko seta i nosi ikonu odmah mi jasno s kim imam posla, dok ovi iz UK se svi tako ponasaju i ne mogu da shvate na koji nivo se spustaju jer nisu odrasli u Srbiji.

Siguran sam da je i Dua u istoj situaciji, njoj ta zastava deluje samo kao simbol njenog porekla, ne kapira ona sta ona znaci i ljudima u Albaniji i Srbiji.

evroskeptik

pre 3 godine

Tvoja zemlja, koju promovišeš, Velika Albanija, ne postoji! Mislim da je u najmanju ruku neodgovorno javnoj ličnosti deliti bilo koje poruke sa promenama granica na teritoriji celog Balkana, naročito, ako se zalažeš za mir i poštovanje prava svih.

Goran

pre 3 godine

Po cemu se albanci sa Kosova
mogu odvojiti od Srbije a da ne daju isto pravo nama da ostanemo u Srbiji pa makar dijelom teritorije. Docekace oni dan kad ce Amerika biti okupirana svojim problemom pa ce se onda trsiti malo sutra. Taj dan je blizi nego sto ljudi misle. Samo ne treba priznati kao Kina sto nije priznala Tajvan. Nikad nece Tajvan biti nezavisan

Igor

pre 3 godine

A da ispitamo od koga i čega ste vi finanisrane pa da vam zabranimo da vas emituju čak i na MTVju jer onda MTV i youtube podržava prljavi novac od trgovine drogom i robljem prostitucijom i sličnim?

Bolje se ućutite da vam ne poskidamo sve spotove sa youtube-a.

Ajmo istraživački novinari. Dovedite ih u vezu sa narko novcem sa Kosova i Albanije i svi prijavite njihove spotove da se skinu sa youtube-a.

Organizovana akcija protiv narko mafije.

Срки

pre 3 godine

Није проблем Дуа, већ минорна, ало јако гласна мањина у Србији, која мрзи Новака из све душе, када пева о Косову или организује тениски турнир, осим што гради школе и вртиће по Србији. Али зато када се појави нека шлагер певачица, за коју за 15 година нико неће знати одмах стању у њену одбрану и нападају све оне, који се не гаде народа ком припадају по рођењу и определењу

neutralni felš

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.
(Stefan, 22. jul 2020 13:25)


jeste. nikad nećemo imati pametnija posla.

Zellembija

pre 3 godine

Šteta, volim da čujem po neku njenu pesmu na radiju, ali znao sam odavno da je bila zagovornik ove teme. Čudi me za ostale, ali šta ćeš, uvek su gledali kako da nas cepaju i kidaju kao da smo najjača sila na svetu, a mi mala država nit napali nekoga a ni bombardovali neku zemlju.

Plemenski savet

pre 3 godine

Masovna pojava albanskih pevacica na medjunarodnoj sceni nije nimalo slucajna. One su postale poznate izmedju ostalog i da bi promovisale ovakve ideje. Lobi nije zalio novac investiran u njihove karijere kako bi na globalnom nivou mogli da propagiraju svoj ekspanzionizam. Do sada im je Srbija bila glavna meta a vidim da su poceli da sire pretenzije ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grckoj. Dosta su visoko poleteli.

jeka

pre 3 godine

Nije se rodila ni u Albaniji, a kamoli u "Velikoj Albaniji", koja ne postoji. Ne zna albansko pismo. Kakvo ona korenje sada pušta? Kako je nije sramota? Sta lupa? Nagovor roditelja.

Eldorado

pre 3 godine

Ko je ova ? Ova je ta sto ima 2,2 milijarde klikova za njenu planetarnu pesmu,i po 600 do 1 milijardu za gotovo sve ostale !
(Jesamlud, 22. jul 2020 20:52)

Kupljeni pregledi? Veći deo sveta i dalje nema internet, a ona ima milijarde pregleda. :)
U popularnoj muzici, kvalitet i kvantitet nikada nisu išli ruku pod ruku. Većina njih niti zna da svira neki instrument, niti zna da komponuje i piše tekstove. Drugim rečima - oni su nečiji projekti.
Slično Evroviziji, u popularnoj muzici se često plasiraju "poruke", upravo onih koji te izvođače kreiraju.
"Njena" muzika je mahom za tinejdžerski uzrast, što će reći obraća se budućim generacijama.
Sve u svemu - Dua Lipa je vrhunski projekat. Čiji, ne zna se tačno.

Petar

pre 3 godine

Devojko shvati da je tvoja nacija okupirala deo Srbije, dobrom zaslugom nas Srba doduse onih od pre 50-100 godina koji su tada vladali! Dato vam je sve, sva prava ovog sveta, ali ste agresivno krenuli u totalnu okupaciju Kosova pa sad i susednih zemalja. Cinjenicno nemate nikakve tragove zivota na Kosovu iz blizeg istorijskog perioda a de ne pominjem dalje. Sada na najagresivniji nacin privremeno otetu zemlju zelite da kulturoloski prevedete kao da je to vase etnicko nasledje? Da li mislis Dua da je to normalno i izvodljivo? Neces ti Dua Srbe na kraju pobediti, sigurna budi u to, i ti i tvoji sunarodnici na Kosovu!

sale

pre 3 godine

Gorane iz Loznice vec nekoliko dana citam tvoje gluposti koje pises i mogu da garantujem da nisi Srbin idi odakle si dosao i komentarisi u vasim novinama.Nikada neces imati Veliku Albaniju mozes samo da mastas kao ova vasa pevaljka.KOSOVO JE SRBIJA uvek bilo i bice.Molim redakciju da objavi ovaj komentar

ja

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Na tvoju žalost nisi ni svestan sta si napisao.

neutralni felš

pre 3 godine

Nije ona samo po majci Srpkinja (Bošnjakinja) nego i po ocu. Jasna je njena fizionomija i njenog oca, čisto srpsko poreklo, tjs to su poarnaućeni nekadašnji Srbi ( čisti Albanci imaju grube crte lica, tjs ružan su narod)
(Dr, 22. jul 2020 13:42)


mi srbi smo narod najlepši... samo nam neki drugi kvare prosek ;)

C i n i k

pre 3 godine

A sho se bavi crnom rupom/Kosovom, uopste?
Pevaljka je odrasla u VB pa ne kapiram,ako je toliko vezana za Kosovo, sto ne dodje tamo da zivi?

Scepan

pre 3 godine

vazi, ali mi hocemo onda drzavu, gde su po popisu za vreme cara Dusana, ziveli vecinom Srbi. Tako da trazimo izlaz na 3 mora. Dok ne bude Dusanovo autohtono carstvo, ne moze ni to vase.

klisura

pre 3 godine

@ Ko je ova osoba?????
(Beli, 22. jul 2020 19:22 Ceo da slušaš njene pesme po beogradskim kafičima a ko bajagi ne znaš koje, Ili nisi izaša dakeko o beogradske terazije.

Nista ni od svega

pre 3 godine

Interesantna je ta iznensdna pojava Siptarskih pevavljki na svetskoj sceni ?
Izgleda da narko siptarski novac se isprsio za svoje buduce ciljeve.Koliko je ova nevina i naivna vidi se po tome sto nije stavila sliku Kosova ili Kosova i Albanije,nego sliku velike Albanije.

Nikola

pre 3 godine

Djuro zemljače nije tačno. Ko god zazire u tuđe teritorije a nema nikakvo pravo na to nije heroj. Srbija brani Kosovo i Metohiju koje joj pripadaju i po ustavu i po međunarodnom pravu i po svim moralnim i ljudskim ako hoćeš i duhovnim vrednostima. Republika Srpska je teritorija na kojoj žive Srbi. To je teritorija koja je priznata od strane sveta nije mi jasno kako možeš reći da je to što je objavila Lipa da to i sa aspekta Albanca patriotski čin. Mapa Albanije uzima osim Kosova i Metohije i Sandzak. Pola Crne Gore, pola Makedonije i deo Grčke. To nije patriotizam to je šovinizam. Ironija je što 1912 Albanija postaje nezavisna a Kosovo 2008 i danas ona govori o nekim kolonistima i ne znam čemu sve. To je sukob sa zdravim razumom.

Nikola Mirkovic

pre 3 godine

ако су у нечему били добри то је провоцирање, то и сад ради, из овога се тачно види да ће бити наставак

roadrunner

pre 3 godine

Kosovo je minorna stvar u onome što si ti ćero napisala, i da je samo to ne bi bilo frke, to bi bilo i ok, neki normalan nacionalizam, patriotizam.

Ni ti se ćero napisala rasisticku glupost da zemlja pripada starodeocima, a to kad bi se primenilo bilo gde u svetu bio bi haos. Inace od kad da racunamo ko je starosedelac, od pre 200, 2000, 200000 godina? Nastranu to sto nidje veze Albanci-Iliri “teorija”

Pa u skladu sa tim na onoj mapi sto si stavila je Kosovo samo mali deo, tu je u Srbiji sve do Niša a na drugu stranu do Prjepolja. Pola CG, dve trećine Makedonije i Grčki deo Epira sve sa Krfom

Necko

pre 3 godine

Karijeru je napravila kao britanska pevačica. Da je ostala na njenom voljenom Kosovu, u najboljem slučaju bi bila konobarica za 150 evra mesečno. Zato je bolje da što pre zaboravi tu kvazi državu i da bude zahvalna svojoj novoj domovini.

too

pre 3 godine

Na kosovu je u 15tom veku bilo 99posto srba. Tokom raznih srpskih ustanka i ratova i islamizacije evrope su mnogi srbi ubijeni ili proterani u bosnu hrvatsku. Tokom prvog i drugog svetskog rata opet ista prica. Pa onda komunizam koji nas je podelio na srbiju, makedoniju, crnu goru bosnu, pa onda 77 kosovo je dobilo status Republika. Pa onda ratovi 90tih. Ja mislim da je to jedna velika nepravda i da kosovo defitivno pripada srbiji i sprskom narodu I moralno i duhovno. I bila bi velika nepravda prema svima ljudima koji su tamo ubijeni ili proterani da priznamo to kao albaniju. To bi bio pocetak jos neceg starsnijeg mi bi nestali kao narod zato sto pod prvo tobi bila najveca sramota i izdaja ja bi prestao da budem srbin tog istoga dana. Sta je silom oteto moze se samo silom povratiti. Mi imamo moralnu i duhovnu obavezu da kosovo povratimo

Mantis

pre 3 godine

Dua Lipa je stvarno lepa devojka, Rira Ora je avion.
U svakom slucaju, lepse su i uspesnije od nasih pevaljki.
A tekst i ne citam kada vidim dobru sliku, i naslov je dovoljan,
ali razumeo sam da lobira za Huawei?
(Aloha, 22. jul 2020 18:06)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oh, o ukusima se ne raspravlja, pa tako ni o ženskoj ljepoti,
no svi imamo svoje kriterije i slobodno ih iznosimo.
Dakle, spomenuta Dua Lipa jest lijepa prije svega zbog
svoje mladosti (ženska mladost je sama po sebi lijepa),
no daleko je od neke ljepotice, kao što su nekad bile
Hedy Lamarr i Audrey Hepburn, recimo.
Spomenuta Lipa, više mi vuče na Ivanu Španović, jer obje
imaju pomalo grube crte lica (muškobanjaste).
Jake obrve i čeljusti, izduženo lice i mrk pogled.
Atraktivne jesu (obje), no daleko od pojma ljepote,
bar za mene ~ (Antonija Mišura, Romy Schneider, Virginie Efira)

shinBet

pre 3 godine

Nisi ti duso objavila nista o Kosovu* nego o pomjeranju granica 4 drzave. Pritom si izrekla laz da su drugi narodi sem Albanaca dosljaci i kolonizatori.

deset s lukom

pre 3 godine

"... Dua Lipa je poznata po tome što godinama zagovara nezavisnost Kosova, iako se nije tamo rodila. Lipa se rodila u Londonu 1995. godine, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina."
Isto kao sto Kosovo forsiraju najvise oni koji uopste nisu ni rodjeni na Kosovu .

svrba

pre 3 godine

Gledam i ne verujem koliko srbomrzaca ima ovde. Ja ako nekog ne volim, da ne napišem mrzim, ja ga uopšte ne pominjem a kamoli da čitam njihove novine. Zato ne nasedajte na provokacije. Volite Srbiju i čitajte domaće novine. Ziveli Srbi zauvek!!!!

ja

pre 3 godine

Sestro, nisi ti objavila ništa o Kosovu, već si, koristeći svoju popularnost i veliki broj pratilaca koje imaš, promovisala zaostalost, zatucanost, nacionalizam i nasilje...

Srbija do Tokia, hrvatska ko Nokia

pre 3 godine

Možda jer lažeš i izmišljaš na račun tuđih teritorija koja nikada, ali baš nikada nisu bile vaše. Vi ste kao kuga.

Biba

pre 3 godine

"Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para."

Mene bi bilo sramota da me u svetu predstavlja heorina koja bi kacila zastavu velike Srbije sa fotkama Mladica i Karadzica levo i desno i pricala da se zalaze za mir i da je ponosna na srpsko poreklo a dodje u Beograd i ne zna tri reci srpskog jezika. Govorim za sebe, ne znam kako bi drugi.. mozda bi neki bili ponosni kao sto su i Albanci na Lipu

Stavra

pre 3 godine

Pozivam nekog našeg poznatog, recimo mogao bi Novak, da objavi kartu Srbije sa granicama Karlobag, Karlovac, Virovitica itd., da vidimo hoće li neko iz Evrope da reaguje, kao što ne reaguje na ovu Lipinu "državu".

Tole

pre 3 godine

Sve i da razume covek, ali kada Iranci doseljeni na Balkan tvrde da su autohtoni narod ovde.. pa ne znam cemu to forsiranje. Kakav nezdrav kompleks je to. Pogledaj Lipa mila, koji najstariji gen postoji na Balkanu kod danasnjih naroda pa potrazi odakle je donet i u kom periodu.

Millennium

pre 3 godine

Da si objavila kartu Kosova, pa i da te razumemo. I dalje bi nam smetalo, ali bi razumeli. Podržavaš svoje, iako su se terorizmom i etničkim čišćenjem borili za svoju ideju. Ali ti si okačila zastavu Velike Albanije. A to je sve samo ne mir i ljubav. Zato nemoj da se praviš naivna sad.

Made in Serbia

pre 3 godine

Pa ne objavljuj Ljipa ništa..... Vrati se da živiš na Kosovo ako ti je to dom!!!!! Lepo ti je u UK. Mrtva trka ko se više množi ko mravi. Šiptari ili Kinezi!!!!!!!!

REAGUJTE

pre 3 godine

Najbolji način da se parira ovom besmišlju je
1. Prijaviti je Twitter-u i Instagramu (Report Tweet)
2. Izvršiti pritisak na kompanije koje ona zastupa
3. ‘Tag’-ovati strane medije na njen post i traziti da oni objave priču o njenom propagiranju prisvajanja tudjih teritorija

Ne budite lijeni, odreagujte na pravi način.

dux

pre 3 godine

Razumem promocije Kosova, čak joj ne bih zamerio na tome, ali karta velike Albanije je već opasna stvar, i zbog njenog onjavljivanja treba da dobije po prstima. Zamisli Đokovića koji na svom nalogu objavi kartu velike Srbije, raščerečili bi ga svetski mediji.

qwerty86

pre 3 godine

Tvoj drzava je Engleska i postoji na mapama, kao i Srbija, zemlja tvog porekla. E sad ako cemo o izmisljenima zemljama onda bi i Velika Srbija mogla da bude na kartama.

nislija

pre 3 godine

Lako je biti zakleti Siptar kad živiš u Nemačkoj, Švajcarskoj...Isto kao i ove naše Srbende, svi kad pobegnu postanu zakleti nacionalisti.

Bojan ns

pre 3 godine

ljudi,opustite se.....šta mislite kako je i dospela tu gde je sad,koliko je siptarskih novaca uloženo u nju i onu drugu, pa da ih posle prestavlja na ovaj način po belom svetu....to je danas tako.....neka prde i smrde,ko ih šiša......ničija nije gorela do zore,možda ne ova generacija,ali neka sledeća će to već ispraviti,tu nepravdu koja je očigledna pred bogom i narodom

Mile

pre 3 godine

Prijavio sam Instagramu njen post sa mapom velike albanije, iz Instagrama su javili da nece da uklone tu njenu objavu jer ne krsi njihova pravila, iako ako se udje u sustinu te mape uveliko krsi.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Za 2 dana ujedinila svu Srbadiju interneta. Hvala joj na tome. Nije uopšte prošlo kao što su zamislili, dosta oprečnih stavova i efekata je izazvano. Ovaj post je klasično nemušto pranje Albanaca na nivou deteta od 7 godina. "Mi ne diralji, malji deca, mir i soljidarnost na svet". Šio mi ga Đura. Gjura.

Ako ništa konačno su izašli iz lažnog narativa da je Kosovo nezavisna država a Kosovari nekakva posebna nacija. Već sada je otvoreno gledaju kao plen svih Albanaca, jer Albanija i Albanci jedino i stvarno postoje.

Treba biti mudar i insistirati na ovoj njihovoj ludačkoj megalomaniji. Ogoliti ih do besmisla baš onako kako najekstremniji žele. Do nekih dana kada će biti saterani u ćorsokak. A biće.

Stefan

pre 3 godine

Njeno poreklo je ona drzava iz koje su njeni roditelji dosli na Kosovo, a moje je kosovsko jer su moji preci kao i moji roditelji bili rodjeni na Kosovu.

"Budalu je najlakše ubediti da nije budala."

pre 3 godine

Da se ofarba devojčica u plavo!

Jer izgleda ne kapira da kad kažeš LAŽ, pa ne može iz laži da dođe do harmonije, ljubavi i reda.

Ooops

pre 3 godine

Samo bi htela da bude ponosna na svoju zemlju i kulturu, o kojoj zna tako mnogo da joj se omaklo i slucajno je postavila na nalog nepostojecu mapu druge drzave.

Puzigaća

pre 3 godine

Stavila mapu koja Albaniji pripaja delove svih država sa kojima se ta zemlja graniči i onda se buni kako je neshvaćena. Pritom, niti su Albanci autohtoni na Balkanu (prvi pisani dokument na albanskom jeziku je iz 15. veka), niti bi se ona iz albanske perspektive mogla smatrati "autohtonom" pošto joj je majka Bosanka.

Dejan

pre 3 godine

Ma nema ona blage veze. Naredjeno joj je sta da uradi, pa je to i uradila. Albanski lobi je jak, a uticaj najcesce vrse preko poznatih licnosti (fudbaleri, pevacice i sl.) Cist marketing, gde je ova nesrecnica samo alat za postizanje cilja.

Veteran 91, 92, 99

pre 3 godine

@Izbori,krdo se zarazilo Brate moze ona da objavi i slike hladnjaca sa starcima, zenama i decom, nismo ni mi bas neke cvecke.

Stupendo

pre 3 godine

Ako toliko voli svoju zemlju i svoj albanski narod, zašto ne živi tamo gde misli da pripada. Sluša albanksu muziku, jede njihovu hranu i živi kao tradicionalna Albanka.Dvoličnosti nikad kraja, za ovakvo ne poznavanje istorije, zaslužuje da je sklone sa instagrama i svih mreža.

Dex

pre 3 godine

Pa ni hrvati ne zele da sire mrznju tako sto odu u blajburg i sto kazu da je jasenovac bio bolnica.
Ali kako to drugacije shvatiti ako nisi lipa?

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Da je stavila mapu Kosova, pa i da kažeš okej, jeste diskutabilno, pola sveta ih priznaje pola ne, šta god Srbi mislili o tome, ali ona je stavila mapu Velike Albanije. Velika Albanija nije država, isto kao što nije ni Velika Srbija i koje god još "Velike" da postoje, to je nacionalistička ideja za koju nema mesta u civilizovanom društvu. Takođe sve te albanske pevaljke mogu da check their priviledge, jer nijedna od njih ne bi bila tu gde jeste da nisu rođene ili makar odrasle u razvijenim zemljama (US i UK). Ako su toliko ponosne na svoje poreklo i toliko vole svoje Kosovo i Veliku Albaniju, nek lepo dođu na Kosovo, presele se tamo i počnu da snimaju isključivo pesme na albanskom, ali naravno da to nikad neće uraditi. Zašto? Pa zato što ih onda neće slušati u celom svetu i neće imati milione koje imaju sada. Kad počnu da rade još nešto osim širenja neinformisanih nacionalističkih ideja po društvenim mrežama, onda ću ih možda i shvatiti ozbiljno, do tada nek sede u Americi/Engleskoj i nek ćute o stvarima o kojima ne znaju ništa.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Djuro

Da je Hitler ostao samo slikar a ne bolesni krvnik ne bi ga tako mrzeli i pljuvali. Eto, baš je malo falilo. Kao i ovoj albanskoj starletici.

Argument ti je neviđeno plitak.
Pleni plitkoćom, prosto sija.

Krle

pre 3 godine

Pa normalno da cajka zagovara nezavisno kosovo kad prima debele pare,inace je bas boli i za kosovo i za albaniju verovatno ni ne zna gde je na karti,ona ima veze sa kosovom ko ja sa tanzanijom.

kraja

pre 3 godine

"susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi"

...pa kazi nesto o autenticnoj albanskoj kulturi...???
...da vidimo spomenike, dzamije, crkve, bunkere, knjizevnike, filmove, porusena groblja, spaljene crkve, trgovinu belim...
...mi u srbiji odlicno pamtimo 50 godina sirenja "albanske kulture"...
...pitaj oca i majku zasto su njihovi roditelji bezali iz "kulturne" albanije na kosovo...
...pitaj ih na cijoj strani su ratovali u WWII...
...mozda zapevas drugacije pesme...

маркеђани

pre 3 godine

Што не живиш на Косову? Већ распирујеш националну мржњу са дистанце из енглеске?

Dragan

pre 3 godine

Čudi me da neko nije zapazio jednu sitnicu. Reč LIPA ne znači ništa na albanskom, nema nikakvo značenje. Reč LIPA se isto piše i ima potpuno isto značenje na četrnaest svetskih jezika (slovenskih) dok se na desetak drugih jezika piše slično i ima isto značenje (vrsta drveta).

b

pre 3 godine

A sto nazivate tu svoju "drzavu" srpskim imenom? Kosovo je srpski pojam...pa zato sto nemate kontinuitet na tom podrucju...pogledajte samo nazive mesta , Drenica, Pec, Srbica, Djakovica, Pristina, sve nas koren naziva...nemate kontinuitet tu i cao

vucic nije moj Predsednik

pre 3 godine

Pa ima ona svoju zemlju Albaniju, a prica o pokrajini nekadasnje Jugoslavije a danasnje Srbije. Licemerno, al dobila je upute da je ne bi zamrzeli fanovi.

bystander

pre 3 godine

Koliku promaju moraš imati u glavi pa da izdeklamuješ nešto ovako bizarno nakon prvobitne, očigledno dobro sračunate provokacije ? U regionu koji je opterećen viševekovnim sukobima i netrpeljivošću, SVAKI projekat bilo čije "velike" nacionalne zajednice ("Velika Albanija", "Velika Srbija", "Velika Hrvatska", "Velika Bugarska", itd.) neminovno znači zagovaranje novih ratova i novih masovnih zločina kako bi se ta poremećena ideja ostvarila. Možeš biti ponosan na svoje nacionalno poreklo koliko god hoćeš, ali kad na Balkanu izađeš sa projektom svoje Velike Države, to te automatski čini ratnim huškačem i agresivnim šovinistom, jer se takav ludački projekat može ostvariti samo silom i pogibijom velikog broja ljudi. A ako još uspeš da kažeš da iza toga stoje ljubav i želja za mirom, onda si ili neverovatno glup ili do morbidnosti licemeran, tj. strahovito dobro plaćen da se tako otvoreno blamiraš promovisanjem turbo-šovinizma koji pripada XIX veku.

Stefan

pre 3 godine

Uvek će biti haos i nikada nećete biti mirni na tuđoj zemlji. Pa čak i da pazarite tu stolicu u UN, oteto će zauvek biti prokleto i mi ćemo vas stalno na to podsećati.

knez

pre 3 godine

Uuuuu, curo, pala si na prvoj recenici, bolje da se nisi ni opravdavala. Kao, nisi htela nikog da uvredis a ovamo postvljas mapu Albanije koja obuhvata teritorije svih susednih suverenih drzava. I onda se cudis reakciji? Stvarno?

Dule

pre 3 godine

Pa kad objavljuješ nebuloze. Dete nema blage veze o istoriji, petlja se u nešto o čemu pojma nema i onda se kao nešto čudi. Ajde dete u sobu, knjigu u šake i nešto pametno uradi, pročitaj nešto.

Pavle Ivkov

pre 3 godine

“Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.”

Dragi Djuro, zaista ne znam sta se hteo ovim postom da kazes? Naravno da niko ko, makar bio i za Srbiju, promovise tvorevine koje bi bile na stetu susednih naroda, ne sme biti podrzan. Njen post karte velike Albanije je direktna provokacija svih naroda cije bi teritorije cinile istu, pa je njen post, stoga, potpuno idiotski. Druga stvar, nase popularne licnosti nikada ne bi okacilu kartu velike Srbije, a ako bi i ucinile to, bili bismo pod nevidjenim udarom, pa posledicno i po ko zna koji put prozivani za etnicko ciscenje, genocid, itd., iako ovaj post Lipe upravo to podrazumeva.

rasa

pre 3 godine

a sto se ne javljaju ovi moi crnogorci kad im je ova lipa zarezala po crne gore u siptarsku teritoriju, cute da se svom estabismentu ne zamjere . fuj !

ideemo

pre 3 godine

Da je nasa drzava pametna pa da je tuI sada... Za fovor mrznje... Za bunt... Za terorizam... I sve to da uradi I Grcka... Par miliona evra... Idemooo

Miodrag Petrovic

pre 3 godine

Koja kontradiktornost znaci nije problem poreklo odakle si ,ali siriti takve politicke misli je opasno za buducnost .. ja ne verujem da je poreklo svakog albanca sve teritorije u okruzenju balkana ali jasna je namera !zasto onda sve zemlje ne promovisu svoje velike drzave ... nikada mir nece biti na balkanu samo zbog proslosti ko je ko !!u bitu smo svi mi ljudi jedan virus za ovu zemlju planetu nasu jedva cekam smak sveta😂

sporedni provincijalac

pre 3 godine

Dua na albanskom znači ljubav. Restoran na Menhetnu koji se zove Dua takodje kači mape velike Albanije svuda po zidovima. Hrana je sjajna. Nisu oni jedini, Madjari po kućama imaju mape velike Madjarske. Sve to ide niz vodu.

БобмаркСРБ "INVICTUS" #које куде чиниш'волико#

pre 3 godine

Hahaha...internet je omogucio da ograniceni ljudi dodju do izrazaja...zalosno je to da ih ima u ogromnom broju...

pa da

pre 3 godine

nisi ti ibkavila nešto o kOkosovu nego se igraš politike a onda može loše da se završi za mnoge koji ti nikad nećeš ni videri ni poznavati ni sresti u svom stanu taaaamooo dallleeekkooo gde živiš.
vrati se tu u Prištinu oa živeći tu onda komentariši, kad tvoji postovi imaju i za tebe pravo značenje.

iva

pre 3 godine

Mislim da bi njena borba za pripajanje Kosova Albaniji bila mnogo, mnogo efikasnija kad bi se ona sama preselila u Pristinu...
Sto da zivi daleko od necega sto toliko voli i sto joj toliko znaci? Imaju i tamo instagram, nece joj tesko pasti...

Rikoset

pre 3 godine

Ako Dua Lipa laze i ako mi srbi lazemo, kako to opisa Dobrica Cosic, kada je napisao
“ Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno",

Postavlja se pitanje, ko govori istinu!?

alobre

pre 3 godine

Pola toponima na severu i istoku Albanije su slovenskog porekla, u Grckoj nasih toponima ima sve do Peloponeza, na Kosovu ima 99% srpskih toponima. Ne kazem da Albanci nisu starosedeoci, niti da smo mi "narod najstariji", ali samo zamislite koliko dugo i koliki broj ljudi treba da zivi na jednom mestu da bi ga Grci/Albanci koji zive tamo 3+ milenijuma zvali srpskim/slovenskim imenom. Ne mislim pod ovim da smo mi tu bili pre Grka ili nekog drugog, nego da imamo u najmanju ruku ista prava na mnoge istorijske teritorije kao i drugi narodi.

Satiricno produktivan lik

pre 3 godine

Koliko je konjasta u faci.
(filip, 22. jul 2020 14:06) # Link komentara

Osedlaj i teraj. Ako je mogao nas veliki Skenderbeg mozes i ti. Kako tako jesi izbirljiv....

david

pre 3 godine

Prica o "autohtonosti", ma cijoj, deluje rasisticki. Ja se zalazem za samoopredeljenje Kosova*, sto se tice eventualnog ujedinjavanja sa Albanijom, verovatno treba da se pitaju obe zemlje i susedi,ali da li je neko "autohton" je prilicno irelevantnoDavid

Pera

pre 3 godine

Treba naci ako ima neke sponzorske ugovore ili predstavlja neki brend pa poslati njima da promovise fasizam, naravno i izdavackoj kuci za koju radi.

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

jadna ona, ona se zalaže za multi, kulti, samo je pogrešno shvaćena.

Nažalost, ne radi vam više ta fora.

www

pre 3 godine

Robert@ Ona ne kapira da zastava velike albanije (namerno malim slovima) predstavlja nešto mnogo veće od problema na relaciji Mi-Šiptari, a izgleda ne kapiraš ni ti. Zamisli da recimo neki poznati Nemac u svetskim okvirima pokaže sliku velike Nemačke u kome se nalaze delovi Francuske, delovi Poljske, delovi Češke i delovi Holandije, kako bi te ljudi iz tih država reagovali? Za Poljake sam siguran da bi puno burnije reagovali nego mi!

Djordije Cvarkov

pre 3 godine

Seko, svoje poreklo i svoju kulturu velicaj koliko hoces, ali na svojoj teritoriji. Italijani su vas izvezli nama na Balkan i nasa je greska sto smo vas lepo docekali, dozvolili vam da na vekovno pravoslavnoj teritoriji osnujete Albaniju. Bili ste blagi i povuceni, ali ste uvek odskakali drugacijom kulturom i obicajima. Cak vam je nas Dositej napisao pismo koje i danas koristite. A onda ste se umnozili i postali agresivni, zeljni tudjih teritorija,kulture i ne prezate kao narod ni od cega da to dobijete,ni od zlocina niti od kazne.Postujem vasu lojalnost svojoj zajednici i spremnost na odricanje radi krajnjih ciljeva. Ali stigla vam je zapadna kutura, progutace vas.

pahuljka

pre 3 godine

Sve je u pravu devojka.Peva kao andjeo
(Goran Loznica, 22. jul 2020 10:58)

Niti ste Vi Goran, niti ste iz Loznice. No dobro. Treba svako da bude ponosan na svoje korene ali ako ja i moja polusestra, od kojih je obe tvrdimo pravo na jednu kucu nasledjenu po razlicitim osnovima, od kojih je polusestra iz zvanicnog braka a ja nepriznato dete, i ja kazem svima da je to samo moja kuca, + da je moje i pola komsijinog dvorista posto sam se tamo igrala i bazen od drugog komsije posto sam se tamo kupala, bez obzira na to sto u katastru pise drugacije, ne mogu bas da ocekujem da ce komsije i moja polusestra da mi aplaudiraju i da me podrzavaju. Bez obzira na to sto me moja deca, muz, dva svalera i svekrva podrzavaju u toj mojoj prici.

Sloboda

pre 3 godine

Vidi se da je ovo klasičan spin, svojstven političarima i jako podseća na britansku školu spinovanja. Jasno je da ona ovo nije napisala, nego njeni finansijeri. Pevaljka je stavljena u službu onih koji u ovakvim stvarima vide korist. Ne mislim da je ovo njihovo ponašanje inteligentno. Usudio bih se reći da iza ovakvih stvari konce vuče neko drugi, a ne Albanci, mada su ih verovatno ubedili da oni to žele. Iako mi Srbi ovo doživljavamo emotivno i kao provokaciju, mislim da je ovo jako loše po Albanske interese, mada ujedno i po mir na Balkanu. Razumeo bi da su stavili mapu Kosova i Albanije, jer za to imaju podršku zapada, ali ubadati prst u oko okolnim državama nije pametno. Opasni su Britanci, samo ću to reći.

UDB Sekuritatea

pre 3 godine

Sigurno je mislila nesto lepo kada je objavila zastavu velike Albanije koja zadire u teritorije cetiri okolne drzave. Od kada je to cin miroljubivosti i prijateljstva?

Trovach

pre 3 godine

Ne shvata da ona treba da peva jer je pevacica, kao sto bi politicari trebali da se bave politikom umesto pevanja, ili da menjaju zanimanje.

Petar

pre 3 godine

Srbija uvozi albanske mlade iz Albanije za srpske momke nezenje, tako da bih zamolio komentatore da se uljudno odnose prema Albankama jer dobar deo njih postaju majke srpske dece. Hvala.

drax

pre 3 godine

Albanci imaju drzavu i zove se Albanija a Kosovo je Srpska imovina i deo nase kulturne bastine.Ovo nije nezavisna drzava nikad nece ni biti.Sta vise ako bi nase ministarstvo uspelo da neke EU clanice povucu priznanje to be i lavinski promenilo odnos prema tom Kosovu.Spanija ga npr nece priznati i da ga Srbija prizna.

Xp

pre 3 godine

Alo bre ljudi, pa da li vi stvarno mislite da je jednoj pevaljki iz Engleske do laprdadanju o etno nacionalizmu? Ili cak njenim roditeljima? Pa mucnite malo glavom I bice vam jasno da iza toga stoji internacionalna kosovsko albanska mafija koja nju vide kao super pr za promociju Kosova, najbolji moguci. Pa da li mislite da ona ima nekog izbora? Njene pesme jesu kic I banalne ali nisu o Kosovu ali ona jeste globalno poznata pa sto da je ne iskoriste. Glupa, naivna pevaljka koja, mrzeli je mi ili ne, dobro izgleda. I, sta sad?

dragan

pre 3 godine

Pa kači slike svog rodnog kraja i krajolika a ne separatističke slike "velike Albanije". Zanimljivo je da male nebitne nacije imaju projekte "velikih država", valjda su to kompleksi inferiornosti.

Dua

pre 3 godine

Ili si pevaljka ili političar. Zašto se uopšte meša neko ko se ne bavi istorijom ni politikom. Neko ko je rodjen 1995 u stranoj zemlji, pri tom Kosovo je samoproklamovano 2008, dakle Kosovo pripada Srbiji, nema nikakav argument o tome javno da prica, pogotovo sto nije expert za ta pitanja. Plus sto se sad I dovodi u pitanje ta nezavisnost. Tako da, nista od nezavisnosti sve ce vratiti na svoje to jest Srbiji kojoj I pripada Kosovo I tradicija. Jer vec u decembru svetska Vlada ce ionako novi paket aranzman da dodeli svima. Tako da u vezi Kosova, nije jos uvek niti drzava, nije to bas jednostavno pricati o tome.

Jela

pre 3 godine

Не може она да представи Косово као део Албаније. Уопште више није важно да било шта каже. Довиђења пријатно!

Milan Kosanovic

pre 3 godine

Samo neka nase radio stanice prestanu da pustaju njene pesme i ja sam zadovoljan. A i od one Ore, Max i ostalih siptarki koje zagovaraju mržnju i razne velike Albanije.

cg je vec albanija

pre 3 godine

da, i onda kosovo stavi pod albaniju, i tu doda jos pola srbije, grcke i mekedonije.. stvarno bezazlena mapa, mnogo iz te karte mozes nauciti o muzici i hrani, kako kaze doticna.

lal

pre 3 godine

isto tako?!? isto tako bi bilo da novak kaci kartu srbije sa sve republikom srpskom krajinom i skadrom...
do tada je razlika ocigledna, bas kao sto je ocigledna i potreba jednog dela srpskog naroda da se posipa pepelom posle 30 godina ispiranja mozga...

Dzordz

pre 3 godine

Kad se pevaljke bave istorijom.... Prihvatam da smo izgubili mnoge bitke i da nam je 20. vek katastrofa, posebno po demografskoj slici, ali ISTORIJA je vekovna kategorija - ako dovoljno iz nje naucimo, prevazici cemo sve. Ako ne, ISTORIJA ce prevazici nas.

Armata

pre 3 godine

Mapa Velike Albanije, fasisticke i kvislinske drzave iz Drugog svetskog rata i dalje stoji u objavi na njenom profilu. Velika Albanija nije samo alblbanski plan, vec i nesto sto je vec postojalo, i bilo napravljeno od strane fasista i nacista.

Zagor

pre 3 godine

Kada bi se bavila svojim poslom da peva kojekakve pesmice za siroke mase (kao da vec to nije dovoljno), umesto da siri gluposti i nacionalisticke poruke, ne bi bilo "haosa". Jednostavno, zar ne? Ali neskolovani i bezobrazni ljudi imaju taj naboj da izbacuju svoje nebuloze u etar. I upravo na tom nivou su ona i njeni "saborci" za nacionalnu albansku stvar. Ali iskreno, bilo bi cudno da je drugacije.

Mitar23

pre 3 godine

Ne sekiraj se,nije do tebe!,nasledno je!Kako dolaze godine žao mi je ratova u Bosni i Hrv...ali vas je trebalo proterati do Južnoafričke Rep.!

CommonSense

pre 3 godine

Naravno, ona se samo zalaže za mir u regionu i pomirenje među narodima. Hoće reći da poziva Srbe, Makedonce i Grke da im mirno predaju delove svojih teritorija da ne bi posle bilo problema...

Kao znak dobre volje, naše radio stanice hitno da pojačaju dnevnu dozu njenih dečjih pesmica - trenutno se vrte svega pedesetak puta dnevno!

A kad prođe ovo sa koronom obavezno da joj napravimo koncert i to bar na JNA ako ne može na Marakani. I to ne da je zvanično pozovemo nego da je ponizno zamolimo da nas udostoji svojim prisustvom, a da joj se prvo duboko izvinimo za Žutu kuću, Račak, Martinovića i 17. mart. Princip se zna - polovina keša avansno, ostatak posle nastupa.

Aleksandra

pre 3 godine

Aj zamislite da neki Mađar ili Slovak iz Vojvodine kaže: svi imamo pravo da budemo ponosni na svoje poreklo i matičnu zemlju! Pa sestro slatka, budi ti ponosna na Albaniju niko ti ne spori to, ali tvoji roditelji su živeli na Kosovu koje nije u Albaniji. Ako što Vojvođanski Slovaci žive u Vojvodini, ili Lužički Srbi koji žive u Nemačkoj, ili Francuzi koji žive u Belgiji, .....
Jedina razlika je u tome što su tvoji sunardnici konstantnim zaplašivanjem, i plaćanjem (od novca od narkotika i trgovine oružja, trgovine organa i radeći za CIA) uspeli kupovati zemlju od Srba čisteći je i stvarajući jednonacionalni prostor. I sve vam to nije dosta pa sad prekrajate i istoriju i pripisujete srpske manastire sebi a sebe proglašavate starim od najstarijih...

Gradski

pre 3 godine

Potpuno je neverovatno šta na Zapadu prolazi. Objavi kartu Velike Albanije, a onda kaže da je protiv etničke razdvojenosti , jer to nalaže politička korektnost. Pa ne možeš i da stisneš i da pr...š.

Рејџ Агенст

pre 3 godine

Da Lipa podržava Srbiju bila bi heroina, a ovako je zlo.
Dvostruki standardi ne vrede pet para.
(Djuro, 22. jul 2020 11:12)

Она подржава сецесију и друге милитантне тенденције, не ради се само о пукој подршци. Има разлике.

На шта би личило када би неки наш познати спортиста качио слике "Велике Србије"?

Kojo

pre 3 godine

I ja bih voleo da se Srbija prostire na 7 mora i 3 okeana samo što bi se to moglo postići jedino sa milionima ubijenih Srba isto kao i Velika Albanija. Ako volis Albaniju nemoj joj želeti da izgubi pola stanovništva. Jedino tako se ova peiča može početi. Drugačije ne znam kako?

Hepo kockica

pre 3 godine

Pa nismo toliko blesavi, te ne treba sad da se praviš tako naivna. Nisi ti postavila sliku samog Kosova, već imaginarijuma zvanog Velika Albanija koja više obuhvata teritoriju susednih zemalja nego same Albanije.