- Komentari -
 1. Nema veze sa agresivnošću nego sa fizikom; jer kada velik pas ujede tu trava ne raste. Velik pas, velika glava, veća zapremina ugriza koliko god bio dobar. Večina velikih pasa žele da se nametnu gazdi, čast izuzecima. Tu ponekad i snaga ugriza ne igra prioritetnu ulogu naspram veličinu ugriza. Ujede i labrador i doga i rotvajler a ne samo terijeri. Naravno razlika je kada te ujede lovni terijer koji ima 40cm i 10kg i šarplaninac. Tu su naravno pitovi od 17kg do 50 i više kg.Kada je u pitanju čovek pit od 50kg će sigurno više napraviti povrede od lovnog terijera od 10kg koji ima indentičnu srčanost, isto se koći vilica i kod njega samo je pet puta manji...može i on da napravi povredu ali ozbiljnu veči pas...
   (Bane., 17. januar 2020 21:21)

  # Link komentara

 2. @Suboticanin
  Kane Korso u stanu? Treba mu svoja soba i kuhinja...
   (4k4.Dex, 17. januar 2020 10:56)

  # Link komentara

 3. Nas keric je velicine koker spanijela, a boje kao bernski planinski pas. Cesto tokom setnje prodjemo pored kuce gde zivi ovaj njegov slicno obojen "rodjak", ali nas rezi i laje dok ne isprovocira ovog veceg. Kada nam neko dolazi, laje bez obzira koliko ga dobro poznaje, a kada ga tada uhvatim za ogrlicu krene zubima ka mojoj ruci, ali tada stane. Ipak ne poludi toliko da ne zna sta radi, ali kao da zeli da pokaze kako je dobar cuvar. Kada komsija prolazi, a nas pas nas ne vidi, onda ga ovaj mazi kroz ogradu, ali kada smo napolju laje kao da ga prvi put vidi.
  (Trovach, 15. januar 2020 17:42)

  # Link komentara

 4. Ne znam zbog čega zaboravlja te Cane Corso rasu? Odnos prema deci je neopisivo pozitivan i to ne samo prema ukućanima nego i prema deci koja to nisu. Izuzetan čuvar velikog mekog srca.
   (Subotičanin, 15. januar 2020 12:22)

  # Link komentara