- Komentari -
 1. (da, 8. oktobar 2019 21:42)
  Mnogo si omasio sustinu. Ne radi se o komunizmu koji je jedna krajnost, radi se o neoliberalizmu koji je podjednako opasna druga krajnost. Mozda budes shvatio jednog dana. Nije covek i ne treba da bude predodredjen da planduje i ubira plodove tudjeg rada, ali isto tako nije ni predodrejen da citavog zivota crnci i izgara za firmu, i bude lako zamenljiv. To je moderno robovlasnitvo sa iluzijom slobode ako nisi znao. To nije cak ni pitanje dobre plate kao kompenzacije za vreme posveceno poslu.
  (promasiosi, 9. oktobar 2019 11:24)

  # Link komentara

 2. (da, 08. oktobar 2019 21:42
  Ti si promaio poentu skroz.. Jel amerika imala komunizam.. Nije.. Da u americi se nagradjuje rad u Zato rade kao ludi ili ce Biti zamenjeni.. Imam par drugara I drugarica u americi I zivot I'm je rad rad rad..
  Meni je drug u Srbiji koji radio u koka koli kao menadzer.. Radio kao konj pod ogromnim stresom od 20 godine I posle 15 godina rada dobio tumor na mozgu.. Kad su culi za to u koka koli.. Sta mu ponudili.. Da radi na najnizem mestu u firmi.. Znajuci da to ne moze da prihvati jer covek ima dvoje male dece I kredit za Stan.. Tj dali mu fakticki otkaz posle 15 godina da davanja celog sebe za tu firmu.. Nacice umesto njega mladjeg za potrositi.. A ti sad mlati o komunizmu do sutra.
   (dzo, 8. oktobar 2019 23:46)

  # Link komentara

 3. Kaze covek komunjare su makar imale goli otok pa si znao sta ti preti i to kao glorifikaciju komunistickog sistema. Dakle, razlog zasto danas radis i ne smes da kazes NE je taj sto je za vreme komunizma bilo posla za svakog bez obzira ume li on da radi ili ne. Tako je i danas, drzavna sluzba je za nesposobne muskarce ili zene, ljubavnice, devojke sposobnih... u kancelariji 10 ljudi, od toga radi 3je. Kakav god kapitalizam bio, postoji element meritokratije, nagradjuje se kompetentnost, ne mozes da radis kao programer ako ne znas da programiras. Stres kao takav je upravo posledica tog divnog golootockog komunizma, e zaposlili smo 750 hiljada ljudi od kojih nam ne treba 500 hiljada, hajde da doprinosi budu 60% u privatnom sektoru kako bi mogli da isplatimo tolike plate... hej, znam, ajde da i penzije isplacujemo od tih para od plata. a, sta cemo kad budu trebale da se isplate i te penzije, hahah sta to mene briga, necemo MOJI I JA biti tada na vlasti.
  Dakle komunizam je unistio 70 godina ovoj zemlji, i njegove posledice ce se osecati jos barem 50. dok ne izumre i poslednji dinosaurus koji zeli da ne radi, a prima platu, da ne zna a bude postovan, da izrabi, iskoristi i pljune svakog koga moze, a da se pokloni i polize cipelu svakom "autoritetu" iznad sebe.
  (da, 8. oktobar 2019 21:42)

  # Link komentara

 4. Otkud zna da nije nikad zapalio cigaretu i da ne pije, ako se ne seća delova života?
   (Lax, 8. oktobar 2019 21:40)

  # Link komentara

 5. Dobru vutru pusio...
   (Caesar, 8. oktobar 2019 21:23)

  # Link komentara

 6. Stres je nova rec za preopterecenost poslom. Ja sam stalno pod stresom. Stalno umoran. Znate koji je lek? Jedna rec: NE! Jel moze ovo? Ne! Da li bi hteo... Ne! Ovo treba da se uradi... Ne!!! Sutra treba... NE!!! Pocinjem da ga praktikujem. Ne kao odgovor na sve. I vec me popusta taj stres. Necu da postanem zavisnik farmakomafije, necu da gutam pilule da bih bio drustveno koristan. Propadam jer hocu da posao ide napred, da bude bolje svima, da svi budu zadovoljniji nego sto jesu. A to stvara ogroman stres. Ne je lek za stres. I da mi preti otkaz to nije strasno koliko pretnja da cu se razboleti od stresa. Stres je kapitalisticki izum. Komunjare su makar pretile logorima, smrcu, robijom, pa si znao sta je opasno. Ovo sada, kapitalisticko logorovanje je postalo sadisticko, mazohisticko i bolesno ludilo kome se ne nazire kraj. Nisam potrosacki ludak, nisam konzument MTV americkih pomija, mozak mi nije ostecen kretenizacijom zapadnjacke tzv kulture, ali sam zrtva sistema koji mrzi NE kao odgovor, jer samo toga se boji. Sve drugo moze da savlada, ali NE ga plasi vise nego ista. Malkom je sve sokirao kada je rekao NE. Nije vise sokantano kada si umobolan, nastran, nasilan. Sokantno je kada tom sistemu kazes NE.

  Bitno je da se probije led sa prvim NE. Iznenadis se koliko nema nekih posledica ukoliko si im stvarno potreban.
   (Srdjan, 8. oktobar 2019 20:36)

  # Link komentara

 7. Stres je nova rec za preopterecenost poslom. Ja sam stalno pod stresom. Stalno umoran. Znate koji je lek? Jedna rec: NE! Jel moze ovo? Ne! Da li bi hteo... Ne! Ovo treba da se uradi... Ne!!! Sutra treba... NE!!! Pocinjem da ga praktikujem. Ne kao odgovor na sve. I vec me popusta taj stres. Necu da postanem zavisnik farmakomafije, necu da gutam pilule da bih bio drustveno koristan. Propadam jer hocu da posao ide napred, da bude bolje svima, da svi budu zadovoljniji nego sto jesu. A to stvara ogroman stres. Ne je lek za stres. I da mi preti otkaz to nije strasno koliko pretnja da cu se razboleti od stresa. Stres je kapitalisticki izum. Komunjare su makar pretile logorima, smrcu, robijom, pa si znao sta je opasno. Ovo sada, kapitalisticko logorovanje je postalo sadisticko, mazohisticko i bolesno ludilo kome se ne nazire kraj. Nisam potrosacki ludak, nisam konzument MTV americkih pomija, mozak mi nije ostecen kretenizacijom zapadnjacke tzv kulture, ali sam zrtva sistema koji mrzi NE kao odgovor, jer samo toga se boji. Sve drugo moze da savlada, ali NE ga plasi vise nego ista. Malkom je sve sokirao kada je rekao NE. Nije vise sokantano kada si umobolan, nastran, nasilan. Sokantno je kada tom sistemu kazes NE.
  (Stres kazete?, 8. oktobar 2019 19:37)

  # Link komentara

 8. Tu seriju sam obozavao, jedva sam se navikao da cuvenoh Hala gledam u Breaking badu
   (Brada, 8. oktobar 2019 18:25)

  # Link komentara

 9. Prva 3 mesta stres pa tek onda sve ostalo...
  (analog, 8. oktobar 2019 18:22)

  # Link komentara

 10. Dobra žena! Šta dobra, odlična!
   (Holms, 8. oktobar 2019 17:39)

  # Link komentara

 11. Dobra serija
   (01010101, 8. oktobar 2019 17:14)

  # Link komentara

 12. фудбал...? мислите амерички фудбал...? онда је то разлог...
   (Галатасарајево, 8. oktobar 2019 17:05)

  # Link komentara