Četvrtak, 12.09.2019.

11:15

Umro posle seksa na službenom putu: Firma porodici plaća odštetu

Izvor: B92

Umro posle seksa na službenom putu: Firma porodici plaæa odštetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Miha

pre 4 godine

Interesantna stvar. Sad, šta je pokojnik radio pa je umro, samo je skrenulo pažnju na slučaj. Pokojnik je bio na službenom putu, te ga je kompanijsko osiguranje pokrivalo 24h. Nije bitno da li se tuširao, švalerisao, gledao uzbudljivu utakmicu ili film, pa ga drmnula srčka. Po sudu, sve je to deo normalnog života, te ne predstavlja ponašanje opasno po život. Da je skakao iz aviona, trčao maraton ili slično, mislim da u tom slučaju osiguranje ne bi važilo. Takođe, da nije bio na službenom putu nego kući, osiguranje ne bi bilo aktivirano. Poenta je da se nesrećan slučaj desio na službenom putovanju.

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Bio je davalac, davao je gde je stigao, i na nacin na koji je mogao, svoje vreme firmi....
Sada vise ne stavlja, niti ce ikada da vadi, fascikle iz ladica.
Kako se vidi, voleo je da racuna, a i da se preracuna.
Ironija je da je on radio, nije se dovoljno hladio, i na kraju se trajno rashladio. Ostala je zena, udovica, koja ce uzivati u plodu njegove posvecenosti dugo.

Kkldnfn

pre 4 godine

Najzanimljiviji su mi muškarci koji misle da su bogovi u seksu... Da je bio mudar, ne bi se dovodio u takvu situaciju, nego bi to pametnije uradio.
Poznavala sam čoveka koji je umro kod ljubavnice.

pera zdera

pre 4 godine

@djole, Miroljub

i koliko ste sati placeni kad ste na putu?
24 sata? radis i dok spavas? i dok veceras i gledas TV u hotelu?

student

pre 4 godine

Ko moze da garantuje da bi docekao penziju bas kod tog poslodavca, mozda bi dobio otkaz u medjuvremenu, mi to ne mozemo da znamo. U tom smislu, besmislica je placati zarade do sticanja penzije

Sasa

pre 4 godine

Dao je sebe do poslednjeg daha. Sta je vernost firmi. Radnom mestu samim tim. Salu na stranu, ovako pravna drzava stiti prava radnika. Najbolje ces iste zastititi ako postujes donesene zakone odnosno sprovodis ih u delo. Selektivna pravda ubija drustvo jer je nepravda. I nasa drzava ima dobre zakone ali nema zdrav kadar. Ogrizli su u korupciju.

Nina

pre 4 godine

Koliko komentara o "udovici", a nigde se ne pominje da je bio u braku. Porodica mogu da budu i samo deca ili čak i roditelji.
(Vinilin, 12. septembar 2019 12:12)

Mozda su procitali vest i na nekom drugom portalu gde lepo pise da je imao vanbracnu aferu, sto je i bio jedan od pokusaja odbrane preduzeca, rekli su da nije upraznjavao odnose u svojoj sobi (koju mu je firma obezbedila) i sa svojom zenom, vec u sobi te "gosce". E sad, da li je sex sa nepoznatim partnerom ljudska potreba to tesko da mogu dokazati, uostalom nije na preduzecu da se mesa u bracne odnose. Verujem da je samo doziveo napad i preziveo da bi expresno dobio papire za razvod i ostao bez dobrog dela imovine, ali ovako neka zena bar neku korist ima od takvog supruga.

Hari Haler

pre 4 godine

Pogledajte kako pravna drzava stiti radno zakonodavstvo e zato su tu gde jesu zato se kod njih dolazi a kod drugih odlazi, sad ce nasi profesionalni komentatori da nam objasne kako Francuska nije normalna a pokojnik kurvar i razmazeni neradnik.

OMG

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

On ne bi bio u tom hotelu nego sa porodicom da nije poslovno.

Miroljub

pre 4 godine

@Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na sluzbenom putu ne postoji "slobodno vreme". Slobodno vreme je kad s posla dodjes u svoju kucu, a ne negde u neku hotelsku sobu.

EU Citizen

pre 4 godine

Neverovatno socijalističko ludilo. Sada poslodavac plaća zato što je neko umro dok je imao bračnu, avanturu. Ko u Francusku ili bilo koju drugu sličnu neomarksističku satrapiju uloži i centa, a nije neomarksitička crony korporacija, koja zna da će od prljavih dilova sa državom nadoknaditi sva ovakva. ludila na teret potrošača i poreskih obveznika, taj je dobro lud.

dule

pre 4 godine

"To znači da će uži članovi porodice preminulog mesečno dobijati sumu do 80 odsto iznosa njegove plate, sve do godine u kojoj bi preminuli bio penzionisan."




Voleo bi da i kod nas bude ovako nešto uvedeno, i to na samo vezano za poslodavce nego i kod nesreća gde se ustanovi ko je krivac. Pa ti onda lepo plaćaj 80% nečije plate 10-20 godina.

Neće tu osobu vratiti porodici ali će bar imati kakvu takvu finansijsku kompenzaciju i sigurnost.

Petar

pre 4 godine

@ozbiljno Cak nije ni smesno. Prezervativ (pretpostavljam da si na to mislio) stiti od polno prenosivih bolesti, ne od srcanog udara. Po tvojoj logici slem na gradilistu te stiti od stecenja sluha usled buke!?

Boris Swinger

pre 4 godine

@Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem… Izvinite, ali pred matičarem se ne potpisuje, niti obavezuje, na seksualnu vernost. Štaviše, seks se ni na koji način ne spominje pri sklapanju braka i stvar je dogovora među supružnicima kako će se prema seksu odnositi.

đole

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na službenom putu, sve vreme si na radnom mestu, gde god bio i šta radio.

Dušan

pre 4 godine

znači varanje žene je ljudska potreba svakog čoveka???!! pa onda to može biti i drogiranja na službenom putu, vožnja kajtom, skakanje padobranom (kao npr što je Gru imao adrrnalinsku zavisnost.. svašta se može podvesti kao normalna svakodnevna ljudska potreba.

satanistički zakoni.

ozbiljno

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...

SG

pre 4 godine

Ima parova koje imaju "open marriage" i onda ovo ne izgleda toliko cudno. Recimo, kao da je nastradao na pjesackom prelazu tokom odlaska na veceru jer, boze moj mora se nesto vecerati na sluzbenom putu.

Cvrle

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...
(ozbiljno

Koristio je zastitu ali desnu carapu nije skinuo.

prcko

pre 4 godine

boze koja glupost. pa ko kaze da je umro od seksa. covek je umro od srca i nije umro kod kuce vec je bio na sluzbenom putu. i kada mi saksija padne negde u svetu na glavu a na sluzbenom putu sam u toj zemlji radi se o radnoj nesreci, ozledi na poslu. to sto je bio sa nekom zenom u krevetu, pa da je barem umro pri seksu pa da covek nesto kaze vec posle toga.

Ivan

pre 4 godine

Naravno da je sud ovakvu odluku doneo kako bi u buducnosti izbegao svakojake presedane i dozvoljavao firmama da se izvuku. A firme se ionako i ovako izvlace. Posto je po zakonu seks izjednacen sa ishranom, firme bi se izvlacile u slucajevima kada neko umre za vecerom.

Evo primera, osoba na sluzbenom putu sa kolegama, tokom od strane firme nametnutih aktivnosti zadobije povredu koja ga odvede na operacioni sto, rehabilitaciju, da ne pominjem pratece troskove kao sto je prevoz... Sve to ga je kostalo, jednom kada je zdravstveno (drzavno i privatno) pokrilo svoj deo, oko 3 000 evra.

Nije postojao nacin da bez tuzbe on taj novac od firme povrati. Ne govorimo o luksuzu, vec troskovima striktno u vezi sa lecenjem.
Da li je firmu tuzio?
Ne.

Jednostavno se ne isplati, ako namerava da ostaje na tom poslu. Cak i da ne namerava, troskovi advokata su nepojamno visoki, a nije sigurno da ce sud dosuditi da vam pored te sume, firma treba da isplati i te troskove. Da ne pominjem da se procesi pred francuskim sudom razvlace godinama, pa tek onda na red dolaze zalbe.

To je takodje, realnost zapadnih sistema. Zato se najbolje pouzdati u sostvenu organizaciju i stednju. Sve ostalo je samo na papiru "pravo". Dok se to pravo ostvari, ponekad jednostavno bude veca dara nego mera.

rog

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...
(Mediocritical, 12. septembar 2019 11:50)

Sine, jel ti dobro? Cuo sam da meditacija pomaze.

profesionalac

pre 4 godine

Vreme provedeno na sluzbenom putu je radno vreme. Upravo zbog ovakvih stvari mnoge velike i poznate IT kompanije u svetu placaju zivotno osiguranje za sve svoje radnike. Ako se radniku dogodi najgore, bilo privatno ili tokom sluzbe, firma samo prosledi ceo slucaju osiguranju koje se dalje bavi isplatom odstete porodici i vise nema nista s tim. I to je mnogo bolje resenje, jer mesecne premije kolektivnog osiguranja firmu kostaju manje nego isplata eventualne odstete, nema nepotrebnih sudjenja i publiciteta u medijima, sume koje isplacuje osiguranje su ogromne itd.

brm

pre 4 godine

Vreme provedeno na službenom putu se računa kao vreme na poslu, i svaka nesreća uzrokovana normalnom životnom radnjom, je nesreća na radu. Da je otišao da planinari ili surfuje, i da je tako nastradao, ne bi bilo odštete...osim ako njegov posao ne zahteva da proba te aktivnosti.
I u našem zakonu, ako doživite povredu ili nezgodu na putu do ili sa posla, ulazi u povredu na radu i imate pravo na odštetu.

Mediocritical

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...

brm

pre 4 godine

Vreme provedeno na službenom putu se računa kao vreme na poslu, i svaka nesreća uzrokovana normalnom životnom radnjom, je nesreća na radu. Da je otišao da planinari ili surfuje, i da je tako nastradao, ne bi bilo odštete...osim ako njegov posao ne zahteva da proba te aktivnosti.
I u našem zakonu, ako doživite povredu ili nezgodu na putu do ili sa posla, ulazi u povredu na radu i imate pravo na odštetu.

đole

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na službenom putu, sve vreme si na radnom mestu, gde god bio i šta radio.

profesionalac

pre 4 godine

Vreme provedeno na sluzbenom putu je radno vreme. Upravo zbog ovakvih stvari mnoge velike i poznate IT kompanije u svetu placaju zivotno osiguranje za sve svoje radnike. Ako se radniku dogodi najgore, bilo privatno ili tokom sluzbe, firma samo prosledi ceo slucaju osiguranju koje se dalje bavi isplatom odstete porodici i vise nema nista s tim. I to je mnogo bolje resenje, jer mesecne premije kolektivnog osiguranja firmu kostaju manje nego isplata eventualne odstete, nema nepotrebnih sudjenja i publiciteta u medijima, sume koje isplacuje osiguranje su ogromne itd.

rog

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...
(Mediocritical, 12. septembar 2019 11:50)

Sine, jel ti dobro? Cuo sam da meditacija pomaze.

ozbiljno

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...

prcko

pre 4 godine

boze koja glupost. pa ko kaze da je umro od seksa. covek je umro od srca i nije umro kod kuce vec je bio na sluzbenom putu. i kada mi saksija padne negde u svetu na glavu a na sluzbenom putu sam u toj zemlji radi se o radnoj nesreci, ozledi na poslu. to sto je bio sa nekom zenom u krevetu, pa da je barem umro pri seksu pa da covek nesto kaze vec posle toga.

Miroljub

pre 4 godine

@Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na sluzbenom putu ne postoji "slobodno vreme". Slobodno vreme je kad s posla dodjes u svoju kucu, a ne negde u neku hotelsku sobu.

Boris Swinger

pre 4 godine

@Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem… Izvinite, ali pred matičarem se ne potpisuje, niti obavezuje, na seksualnu vernost. Štaviše, seks se ni na koji način ne spominje pri sklapanju braka i stvar je dogovora među supružnicima kako će se prema seksu odnositi.

dule

pre 4 godine

"To znači da će uži članovi porodice preminulog mesečno dobijati sumu do 80 odsto iznosa njegove plate, sve do godine u kojoj bi preminuli bio penzionisan."




Voleo bi da i kod nas bude ovako nešto uvedeno, i to na samo vezano za poslodavce nego i kod nesreća gde se ustanovi ko je krivac. Pa ti onda lepo plaćaj 80% nečije plate 10-20 godina.

Neće tu osobu vratiti porodici ali će bar imati kakvu takvu finansijsku kompenzaciju i sigurnost.

OMG

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

On ne bi bio u tom hotelu nego sa porodicom da nije poslovno.

Petar

pre 4 godine

@ozbiljno Cak nije ni smesno. Prezervativ (pretpostavljam da si na to mislio) stiti od polno prenosivih bolesti, ne od srcanog udara. Po tvojoj logici slem na gradilistu te stiti od stecenja sluha usled buke!?

Cvrle

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...
(ozbiljno

Koristio je zastitu ali desnu carapu nije skinuo.

SG

pre 4 godine

Ima parova koje imaju "open marriage" i onda ovo ne izgleda toliko cudno. Recimo, kao da je nastradao na pjesackom prelazu tokom odlaska na veceru jer, boze moj mora se nesto vecerati na sluzbenom putu.

Hari Haler

pre 4 godine

Pogledajte kako pravna drzava stiti radno zakonodavstvo e zato su tu gde jesu zato se kod njih dolazi a kod drugih odlazi, sad ce nasi profesionalni komentatori da nam objasne kako Francuska nije normalna a pokojnik kurvar i razmazeni neradnik.

Mediocritical

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...

Ivan

pre 4 godine

Naravno da je sud ovakvu odluku doneo kako bi u buducnosti izbegao svakojake presedane i dozvoljavao firmama da se izvuku. A firme se ionako i ovako izvlace. Posto je po zakonu seks izjednacen sa ishranom, firme bi se izvlacile u slucajevima kada neko umre za vecerom.

Evo primera, osoba na sluzbenom putu sa kolegama, tokom od strane firme nametnutih aktivnosti zadobije povredu koja ga odvede na operacioni sto, rehabilitaciju, da ne pominjem pratece troskove kao sto je prevoz... Sve to ga je kostalo, jednom kada je zdravstveno (drzavno i privatno) pokrilo svoj deo, oko 3 000 evra.

Nije postojao nacin da bez tuzbe on taj novac od firme povrati. Ne govorimo o luksuzu, vec troskovima striktno u vezi sa lecenjem.
Da li je firmu tuzio?
Ne.

Jednostavno se ne isplati, ako namerava da ostaje na tom poslu. Cak i da ne namerava, troskovi advokata su nepojamno visoki, a nije sigurno da ce sud dosuditi da vam pored te sume, firma treba da isplati i te troskove. Da ne pominjem da se procesi pred francuskim sudom razvlace godinama, pa tek onda na red dolaze zalbe.

To je takodje, realnost zapadnih sistema. Zato se najbolje pouzdati u sostvenu organizaciju i stednju. Sve ostalo je samo na papiru "pravo". Dok se to pravo ostvari, ponekad jednostavno bude veca dara nego mera.

Sasa

pre 4 godine

Dao je sebe do poslednjeg daha. Sta je vernost firmi. Radnom mestu samim tim. Salu na stranu, ovako pravna drzava stiti prava radnika. Najbolje ces iste zastititi ako postujes donesene zakone odnosno sprovodis ih u delo. Selektivna pravda ubija drustvo jer je nepravda. I nasa drzava ima dobre zakone ali nema zdrav kadar. Ogrizli su u korupciju.

Dušan

pre 4 godine

znači varanje žene je ljudska potreba svakog čoveka???!! pa onda to može biti i drogiranja na službenom putu, vožnja kajtom, skakanje padobranom (kao npr što je Gru imao adrrnalinsku zavisnost.. svašta se može podvesti kao normalna svakodnevna ljudska potreba.

satanistički zakoni.

Nina

pre 4 godine

Koliko komentara o "udovici", a nigde se ne pominje da je bio u braku. Porodica mogu da budu i samo deca ili čak i roditelji.
(Vinilin, 12. septembar 2019 12:12)

Mozda su procitali vest i na nekom drugom portalu gde lepo pise da je imao vanbracnu aferu, sto je i bio jedan od pokusaja odbrane preduzeca, rekli su da nije upraznjavao odnose u svojoj sobi (koju mu je firma obezbedila) i sa svojom zenom, vec u sobi te "gosce". E sad, da li je sex sa nepoznatim partnerom ljudska potreba to tesko da mogu dokazati, uostalom nije na preduzecu da se mesa u bracne odnose. Verujem da je samo doziveo napad i preziveo da bi expresno dobio papire za razvod i ostao bez dobrog dela imovine, ali ovako neka zena bar neku korist ima od takvog supruga.

EU Citizen

pre 4 godine

Neverovatno socijalističko ludilo. Sada poslodavac plaća zato što je neko umro dok je imao bračnu, avanturu. Ko u Francusku ili bilo koju drugu sličnu neomarksističku satrapiju uloži i centa, a nije neomarksitička crony korporacija, koja zna da će od prljavih dilova sa državom nadoknaditi sva ovakva. ludila na teret potrošača i poreskih obveznika, taj je dobro lud.

student

pre 4 godine

Ko moze da garantuje da bi docekao penziju bas kod tog poslodavca, mozda bi dobio otkaz u medjuvremenu, mi to ne mozemo da znamo. U tom smislu, besmislica je placati zarade do sticanja penzije

Kkldnfn

pre 4 godine

Najzanimljiviji su mi muškarci koji misle da su bogovi u seksu... Da je bio mudar, ne bi se dovodio u takvu situaciju, nego bi to pametnije uradio.
Poznavala sam čoveka koji je umro kod ljubavnice.

pera zdera

pre 4 godine

@djole, Miroljub

i koliko ste sati placeni kad ste na putu?
24 sata? radis i dok spavas? i dok veceras i gledas TV u hotelu?

Miha

pre 4 godine

Interesantna stvar. Sad, šta je pokojnik radio pa je umro, samo je skrenulo pažnju na slučaj. Pokojnik je bio na službenom putu, te ga je kompanijsko osiguranje pokrivalo 24h. Nije bitno da li se tuširao, švalerisao, gledao uzbudljivu utakmicu ili film, pa ga drmnula srčka. Po sudu, sve je to deo normalnog života, te ne predstavlja ponašanje opasno po život. Da je skakao iz aviona, trčao maraton ili slično, mislim da u tom slučaju osiguranje ne bi važilo. Takođe, da nije bio na službenom putu nego kući, osiguranje ne bi bilo aktivirano. Poenta je da se nesrećan slučaj desio na službenom putovanju.

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Bio je davalac, davao je gde je stigao, i na nacin na koji je mogao, svoje vreme firmi....
Sada vise ne stavlja, niti ce ikada da vadi, fascikle iz ladica.
Kako se vidi, voleo je da racuna, a i da se preracuna.
Ironija je da je on radio, nije se dovoljno hladio, i na kraju se trajno rashladio. Ostala je zena, udovica, koja ce uzivati u plodu njegove posvecenosti dugo.

EU Citizen

pre 4 godine

Neverovatno socijalističko ludilo. Sada poslodavac plaća zato što je neko umro dok je imao bračnu, avanturu. Ko u Francusku ili bilo koju drugu sličnu neomarksističku satrapiju uloži i centa, a nije neomarksitička crony korporacija, koja zna da će od prljavih dilova sa državom nadoknaditi sva ovakva. ludila na teret potrošača i poreskih obveznika, taj je dobro lud.

Mediocritical

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...

Dušan

pre 4 godine

znači varanje žene je ljudska potreba svakog čoveka???!! pa onda to može biti i drogiranja na službenom putu, vožnja kajtom, skakanje padobranom (kao npr što je Gru imao adrrnalinsku zavisnost.. svašta se može podvesti kao normalna svakodnevna ljudska potreba.

satanistički zakoni.

ozbiljno

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...

rog

pre 4 godine

Znači podrazumeva se da je varanje supruga ili supruge, koji(ja) je kod kuće, u bazi porodice, poslovna profesionalna kultura, koju neguje biznis etika.
Iz koje proizilazi da čak ni vernost poslodavcu nije obavezna dok se ne ukaže bolja prilika za spajanjem i razmenjivanjem informacija... Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem. Mudro su konformistički ovi preuredili zakone po sopstvenoj meri poimanja morala, i etike. Sve dok se bude živelo od štampanog novca, za ovakve poznavaoce i krojače prava...
(Mediocritical, 12. septembar 2019 11:50)

Sine, jel ti dobro? Cuo sam da meditacija pomaze.

student

pre 4 godine

Ko moze da garantuje da bi docekao penziju bas kod tog poslodavca, mozda bi dobio otkaz u medjuvremenu, mi to ne mozemo da znamo. U tom smislu, besmislica je placati zarade do sticanja penzije

Boris Swinger

pre 4 godine

@Bez obzira na potpisano, u radnom ugovoru ili pred matičarem… Izvinite, ali pred matičarem se ne potpisuje, niti obavezuje, na seksualnu vernost. Štaviše, seks se ni na koji način ne spominje pri sklapanju braka i stvar je dogovora među supružnicima kako će se prema seksu odnositi.

prcko

pre 4 godine

boze koja glupost. pa ko kaze da je umro od seksa. covek je umro od srca i nije umro kod kuce vec je bio na sluzbenom putu. i kada mi saksija padne negde u svetu na glavu a na sluzbenom putu sam u toj zemlji radi se o radnoj nesreci, ozledi na poslu. to sto je bio sa nekom zenom u krevetu, pa da je barem umro pri seksu pa da covek nesto kaze vec posle toga.

OMG

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

On ne bi bio u tom hotelu nego sa porodicom da nije poslovno.

pera zdera

pre 4 godine

@djole, Miroljub

i koliko ste sati placeni kad ste na putu?
24 sata? radis i dok spavas? i dok veceras i gledas TV u hotelu?

brm

pre 4 godine

Vreme provedeno na službenom putu se računa kao vreme na poslu, i svaka nesreća uzrokovana normalnom životnom radnjom, je nesreća na radu. Da je otišao da planinari ili surfuje, i da je tako nastradao, ne bi bilo odštete...osim ako njegov posao ne zahteva da proba te aktivnosti.
I u našem zakonu, ako doživite povredu ili nezgodu na putu do ili sa posla, ulazi u povredu na radu i imate pravo na odštetu.

profesionalac

pre 4 godine

Vreme provedeno na sluzbenom putu je radno vreme. Upravo zbog ovakvih stvari mnoge velike i poznate IT kompanije u svetu placaju zivotno osiguranje za sve svoje radnike. Ako se radniku dogodi najgore, bilo privatno ili tokom sluzbe, firma samo prosledi ceo slucaju osiguranju koje se dalje bavi isplatom odstete porodici i vise nema nista s tim. I to je mnogo bolje resenje, jer mesecne premije kolektivnog osiguranja firmu kostaju manje nego isplata eventualne odstete, nema nepotrebnih sudjenja i publiciteta u medijima, sume koje isplacuje osiguranje su ogromne itd.

đole

pre 4 godine

Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na službenom putu, sve vreme si na radnom mestu, gde god bio i šta radio.

Hari Haler

pre 4 godine

Pogledajte kako pravna drzava stiti radno zakonodavstvo e zato su tu gde jesu zato se kod njih dolazi a kod drugih odlazi, sad ce nasi profesionalni komentatori da nam objasne kako Francuska nije normalna a pokojnik kurvar i razmazeni neradnik.

Petar

pre 4 godine

@ozbiljno Cak nije ni smesno. Prezervativ (pretpostavljam da si na to mislio) stiti od polno prenosivih bolesti, ne od srcanog udara. Po tvojoj logici slem na gradilistu te stiti od stecenja sluha usled buke!?

dule

pre 4 godine

"To znači da će uži članovi porodice preminulog mesečno dobijati sumu do 80 odsto iznosa njegove plate, sve do godine u kojoj bi preminuli bio penzionisan."




Voleo bi da i kod nas bude ovako nešto uvedeno, i to na samo vezano za poslodavce nego i kod nesreća gde se ustanovi ko je krivac. Pa ti onda lepo plaćaj 80% nečije plate 10-20 godina.

Neće tu osobu vratiti porodici ali će bar imati kakvu takvu finansijsku kompenzaciju i sigurnost.

SG

pre 4 godine

Ima parova koje imaju "open marriage" i onda ovo ne izgleda toliko cudno. Recimo, kao da je nastradao na pjesackom prelazu tokom odlaska na veceru jer, boze moj mora se nesto vecerati na sluzbenom putu.

Miroljub

pre 4 godine

@Umro je u slobodnom vremenu, a ne na radnom mestu. Kakva glupost, ovo bi trebalo da padne na obnovljenom sudjenju kao berlinski zid.
(yy, 12. septembar 2019 12:27)

Kad si na sluzbenom putu ne postoji "slobodno vreme". Slobodno vreme je kad s posla dodjes u svoju kucu, a ne negde u neku hotelsku sobu.

Cvrle

pre 4 godine

A jel koristio zastitu? Ako nije ili je zastita spala, onda nema nista jer je prekrsio pravila o radu, zastiti i bezbednosti. Bio je inzenjer i time je obavezan. Npr. ne nosis slem, klepi te nesto u glavu i pogines, porodici nista jer se nisi drzao pravila koja si u obavezi. Isto i u ovom slucaju, nije bilo zastite, nepoznata gospodja te satrla sexom, zao mi je...
(ozbiljno

Koristio je zastitu ali desnu carapu nije skinuo.

Satiricno produktivan lik

pre 4 godine

Bio je davalac, davao je gde je stigao, i na nacin na koji je mogao, svoje vreme firmi....
Sada vise ne stavlja, niti ce ikada da vadi, fascikle iz ladica.
Kako se vidi, voleo je da racuna, a i da se preracuna.
Ironija je da je on radio, nije se dovoljno hladio, i na kraju se trajno rashladio. Ostala je zena, udovica, koja ce uzivati u plodu njegove posvecenosti dugo.

Ivan

pre 4 godine

Naravno da je sud ovakvu odluku doneo kako bi u buducnosti izbegao svakojake presedane i dozvoljavao firmama da se izvuku. A firme se ionako i ovako izvlace. Posto je po zakonu seks izjednacen sa ishranom, firme bi se izvlacile u slucajevima kada neko umre za vecerom.

Evo primera, osoba na sluzbenom putu sa kolegama, tokom od strane firme nametnutih aktivnosti zadobije povredu koja ga odvede na operacioni sto, rehabilitaciju, da ne pominjem pratece troskove kao sto je prevoz... Sve to ga je kostalo, jednom kada je zdravstveno (drzavno i privatno) pokrilo svoj deo, oko 3 000 evra.

Nije postojao nacin da bez tuzbe on taj novac od firme povrati. Ne govorimo o luksuzu, vec troskovima striktno u vezi sa lecenjem.
Da li je firmu tuzio?
Ne.

Jednostavno se ne isplati, ako namerava da ostaje na tom poslu. Cak i da ne namerava, troskovi advokata su nepojamno visoki, a nije sigurno da ce sud dosuditi da vam pored te sume, firma treba da isplati i te troskove. Da ne pominjem da se procesi pred francuskim sudom razvlace godinama, pa tek onda na red dolaze zalbe.

To je takodje, realnost zapadnih sistema. Zato se najbolje pouzdati u sostvenu organizaciju i stednju. Sve ostalo je samo na papiru "pravo". Dok se to pravo ostvari, ponekad jednostavno bude veca dara nego mera.

Sasa

pre 4 godine

Dao je sebe do poslednjeg daha. Sta je vernost firmi. Radnom mestu samim tim. Salu na stranu, ovako pravna drzava stiti prava radnika. Najbolje ces iste zastititi ako postujes donesene zakone odnosno sprovodis ih u delo. Selektivna pravda ubija drustvo jer je nepravda. I nasa drzava ima dobre zakone ali nema zdrav kadar. Ogrizli su u korupciju.

Kkldnfn

pre 4 godine

Najzanimljiviji su mi muškarci koji misle da su bogovi u seksu... Da je bio mudar, ne bi se dovodio u takvu situaciju, nego bi to pametnije uradio.
Poznavala sam čoveka koji je umro kod ljubavnice.

Nina

pre 4 godine

Koliko komentara o "udovici", a nigde se ne pominje da je bio u braku. Porodica mogu da budu i samo deca ili čak i roditelji.
(Vinilin, 12. septembar 2019 12:12)

Mozda su procitali vest i na nekom drugom portalu gde lepo pise da je imao vanbracnu aferu, sto je i bio jedan od pokusaja odbrane preduzeca, rekli su da nije upraznjavao odnose u svojoj sobi (koju mu je firma obezbedila) i sa svojom zenom, vec u sobi te "gosce". E sad, da li je sex sa nepoznatim partnerom ljudska potreba to tesko da mogu dokazati, uostalom nije na preduzecu da se mesa u bracne odnose. Verujem da je samo doziveo napad i preziveo da bi expresno dobio papire za razvod i ostao bez dobrog dela imovine, ali ovako neka zena bar neku korist ima od takvog supruga.

Miha

pre 4 godine

Interesantna stvar. Sad, šta je pokojnik radio pa je umro, samo je skrenulo pažnju na slučaj. Pokojnik je bio na službenom putu, te ga je kompanijsko osiguranje pokrivalo 24h. Nije bitno da li se tuširao, švalerisao, gledao uzbudljivu utakmicu ili film, pa ga drmnula srčka. Po sudu, sve je to deo normalnog života, te ne predstavlja ponašanje opasno po život. Da je skakao iz aviona, trčao maraton ili slično, mislim da u tom slučaju osiguranje ne bi važilo. Takođe, da nije bio na službenom putu nego kući, osiguranje ne bi bilo aktivirano. Poenta je da se nesrećan slučaj desio na službenom putovanju.