- Komentari -
 1. Ono kad se bukvalno ni jedan jedini put ne pomenu Nemačka i Nemci. Eto, tako se prekraja istorija. Sramno.
  (Ivan, 1. avgust 2019 20:01)

  # Link komentara

 2. Bio u Berhtesgadenu u Hicinoj letnjoj vili Kelstajnhaus...Priroda fantastična a sam objekat i prilaz neverovatan arhitektonski poduhvat iz 1937.Danas obilaze milioni turista iz celog sveta..Parkinzi puni prepuni.Bus koji vozi na vrh 16.50€.A gore možeš samo busom ili peške.To je biznis.
   (Mirko Kojotovski, 1. avgust 2019 12:35)

  # Link komentara

 3. Pa dobro, neka je obnove i neka postane turističko mesto, ja ne vidim nikakav problem. Pogotovo ako postoje i može da se turistički posete koncentracioni logori poput Aušvica ili Mathauzena. To su stvarno užasne stvari. Ko nije pogledao neka vidi sjajan i originalan mađarski film "Son of Saul" iz 2015-e koji baš govori o tome. Mnogima nikada neće biti jasno kako su civilizovani ii kulturni Nemci izabrali surovog Hitlera? Problem je u tome što se on i njegova partija prestavljalii baš naprotiv kao simboli i branioci kulture. Oni su svojim spektakularnim govorima, nastupima i paradama izražavali red, rad i diiscipliinu. Sam Hitler je imao veoma široko opšte obrazovanje i fascinirao mnoge vrhunske intelektualce, nobelovca poputt Knuta Hamsuna. Sa drugge strane Albert Šper, Gebels, Rozenberg... su bili doktorii nauka i vrhunski intelektualci. Samo je Ernst Reem bio ispod nivoaa. Tako da su Nemci koji su se nalazili u haosu u njima videli neku vrstu spasa i vraćanje reda
  (Aron, 1. avgust 2019 12:01)

  # Link komentara

 4. Vidite kako se plete priča: koncentracioni logori na teritoriji Poljske, prodato odlikovanje telohranitelja koji je Hitleru spasao život za desetine hiljada funti na aukciji, potencira se priča o silovanju Nemica od strane Rusa i masovnom ubijanju Nemaca od strane Crvene armije, sada se bunker pretvara u muzej u kome je demokrata Adolf branio Nemačku od pobesnelih i podivljalih hordi sa istoka i žrtvujući sebe spasio Evropu i Evropsku demokratiju. Vrlo opasne stvari se rade pred očima celog sveta u smislu falsifikovanja istorije. i niko ne reaguje.
  (Kopčam se na ledja, 1. avgust 2019 11:35)

  # Link komentara

 5. Nije Stauffenberg bio glavni, on se dugogodišnjim urotnicima pridružio samo za ovaj zadnji pokušaj atentata. Planirali su umjesto Hitlera staviti Rommela, svi su streljani jedino su Rommelu dozvolili da se ubije i prikazali to kao moždani udar, nisu mu dirali porodicu i onda mu napravili državni sprovod.
  (Bruder Jakob, 1. avgust 2019 11:04)

  # Link komentara

 6. Pametno.
   (ja, 1. avgust 2019 10:17)

  # Link komentara