Petak, 21.06.2019.

17:36

"Plus sajz" manekenka podelila Instagram: Da li vam se dopada ili je ipak previše oblina? FOTO

Izvor: B92

"Plus sajz" manekenka podelila Instagram: Da li vam se dopada ili je ipak previše oblina? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

007

pre 4 godine

Obline ima Emili Ratajakovski, Šarlot MekKini... Ovo je masa sala koja promoviše prežderavanje, lekove za pritisak, srce, holesterol...
Ajde realno... Ko želi ovakvu devojku pored sebe?

lalo

pre 4 godine

Sa ove ce svako normalan skrenuti pogled u delicu sekunde. Punijim devojkama ytkz. damama je to skretanje veoma poznato jer se danonocno susrecu sa tim.
Pravo na razlicitost treba postovati ali svako moze da oblikuje svoje telo i duh pa neka izvoli.A telo je odraz duha koji vam se mota po glavi. NAdam se da nisam komentarom kikoga ugrozio jer sam pazljivo birao reci , bolje ne mogu jer bih inace tekst bio lazljivo/licemeran.

jedza

pre 4 godine

plavo beli kupaci je super, kao I fotografija. kako ima uzak struk.. ne bih volela da sam ovoliko krupna ali mi tudja kilaza ne smeta, gledajmo svoja posla

kad plus postane minus

pre 4 godine

Ne znam zasto je ljudima problem njena debljina? Pa ona i reklamira kupace za zene “njene velicine”! Ili njima to nije potrebno? Nije klasicna manekenka,ali postoji i konfekcija koja je namenjena “plus size” ljudima pa otuda i modeli koji to reklamiraju.

hrana na usta ulazi

pre 4 godine

Za moj ukus previse krupna i cak muskobanjasta u licu (pitam se kako bi izgledala da ne cupa obrve i ne brije noge, kako bez sminke?)-ali stvar ukusa. S druge strane, manekenke su premrsave i najcesce izgledaju nezdravo (koza bez sminke) i preslabo -u stilu, nemoze ta da rodi zdravo dete.

MilosNis

pre 4 godine

Predebelo nema sta, imala je ona bucka ne znam kako se zvase crnka, plus sajz manekenka, malo je vise ima ali sve bas lepo oblikovano a ne kao ove na slikama...

Bzvz

pre 4 godine

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.
(sladoledsmesom, 21. jun 2019 21:23)
Steta sto nas pronicljivi narod koji je sve svetske zavere provalio pa i onu o debeloj manekenki u reklami za kupaci kostim zivi u smecu i haosu.

Pera

pre 4 godine

Ljudi, imati obline ne znaci biti debeo.

Obline su istaknute grudi i zadnjica, to moze da ima i devojka od 40kg, proporcionalno svom telu i gradji.

sladoledsmesom

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije? 
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem
(Bzvz, 21. jun 2019 19:26)

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.

EU Citizen

pre 4 godine

Pa ja što sam stariji, volim sve više malo tapacirane dame (kad sam bio mlađi, više sam bio u fazonu vitkih, mada sam obline uvek voleo :) ), ali ova žena je od struka na dole jednostavno debela,.čak i za mene, i ne dopada mi se. Međutim, ja stvarno ne znam zašto bi morala da mi se dopada, kad me baš briga za nju neka se dopada svom dečku ili svom tati, a još manje zašto bi njoj bilo bitno da li se nekome ko je ne poznaje dopada. Da se razumemo, protiv sam "normalizacije" debljine iz zdravstvenih razloga, i uvek ću reći ljudima da imaju ozbiljan višak kilohrama, pa neka me mrze, ako ne shvataju da sam im veći prijatelj od licemera koji ih lažu i pričaju im da je sve OK, ali svačije je pravo da ignoriše vlastito zdravlje (pogotvu ako živi u nekoj normalnoj zemlji gde se troškovi takvog ignorisanja ne socijalizuju i za njih ne plaćaju svi preko nemoralnog umiverzalnog i redistributivnog socijalističkog zdravstvenog osiguranja) i da ga boli uvo kako izgleda. Naravno, i moje je pravo da iznesem subjektivni estetski sud o njihovom izgledu, ali nemam nikalvu unutrašnju potrebu da to radim, osim kada mi ispiraju mozak i ubeđuju me da je neka očigledna, skoro deformisana rugoba ili ispodprosečna žena ispod debelih slojeva profesionalne šminke (Rihanna je dobar primer za prvo a Lejdi Gaga za drugo) "lepotica" :))

Veki

pre 4 godine

Pa šta ako je debela. I debele žene idu na plažu. Samo ne sto je svi modeli kupaćih kostima debelim ženama. Sve ostalo je OK. Ima nas raznih i svi smo potencijalni kupci robe. Zato su potrebne i ovakve manekenke.

prouni

pre 4 godine

Treba da cuti i da se zabije u misiju rupu a ne da se exponira... Gospode kome ovo moze da je lepo, zna se sta je odlika zenstvenost i zna se kako izgleda zdrava zena... Fuj, odvratno!

Valerij

pre 4 godine

Ovo se uvek zvalo debelo i masno.Ja sam po mom mišljenju debeo i masan ali sam za ovu vitko momče.Još kad se ovo pogleda uživo bez foto šopa, bajo mojjjj.
Što neko reče, gde je ovo vreme otišlo, ili su premršave ko štangle ili su ovakve krljetine.
Pa kad će da se promovišu normalne vrednosti, devojke koje na 170cm visine imaju 60-62 kg ili 160cm visine 50-52kg?
Nije čak ni bitno da li će da budu zgodne ili neće, samo da su u skladu visina i težina.

danilo

pre 4 godine

Auu bato..ok je malo popunjeno (ipak nase zene nemaju vremena da se dovoljno posvete sebi i vode računa o svakom detalju), ali ovo je bre mnogo..

Šone

pre 4 godine

Politička korektnost i "moderna vremena" će nam doći glave. Nije problem koji kilogram viška. Problem je što se više desetina kilograma viška prodaje kao normalno, prirodno i poželjno. Pokret koji su feministkinje SAD smislie i progurale "body positive" kao nekakvu antitezu premršavim manekenima modnih kuća sada se nameće kao ideal vrline, i navodne prirodnosti ženskog tela. Ovo niti je plus sajz (dakle buckasta) niti je lepo. Ovo je bolesna gojaznost američkog tipa "ulepšana" Adobe Fotoshopom.

Bzvz

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije?
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem

Džoni

pre 4 godine

Kako je moguće (ako se ne koristi foto šop u čega sumnjam) da ovoliko krupne, da ne kažem debele žene nemaju stomak, na svim njihovim fotkama kipi na sve strane ali stomak nema ni jedna?

malo previše

pre 4 godine

U zadnje dve decenije znatno se uvećao broj veoma gojaznih osoba, naročito žena. Zato se javnost polako navikava na jako ugojene i to postaje new normal. Sličan je slučaj sa poplavom crnih glumaca i glumica u američkim serijama i filmovima. U zadnje vreme sve češće se vidjaju Koreanci. Iza svega ovoga stoji profit, kao i uvek.

Igor

pre 4 godine

Ona nije krupna, ona je gojazna! Jedno zlo uvek proizvodi drugo. Promocija anoreksije od strane modnih kuća dovela je do izgladnjivanja i nezdrave mršavosti kod gomile devojaka godinama unazad.
Ali ni ovo nije rešenje. Nije pitanje da li je ovo nekome lepo ili ne. Ovo nije zdravo telo. Ovo je gojazno telo sa ogromnim udelom masnoća i ovo nije rezultat genetike ili prirode. Ovo je rezultat godina i godina nezdrave, neodgovorne i loše ishrane i loših životnih navika.
Ne za anoreksiju i ne za gojaznost!

djordje

pre 4 godine

Mene samo zanima ako neguje salo i šeta šlauf i butke, zašto je onda operisala rebra da joj struk bude vitkiji? Zašto hoće uzak struk? Butine joj još više štrče. Ovo je građa, gojazni peščani sat. Meni je ovo ružno.
Nije dovoljno da debela devojka stavi šminku na lice da bi bila zgodna. Meni je ovo RUŽNO. Dislike.

Krle

pre 4 godine

Muka mi je od ovog trenda, te devojke su debele, to ne valja, ne valja ubedjivati ljude da treba da zderu i da se lepo osećaju u svojoj koži, retko ko je debeo od vazduha, svakako ima izuzetaka koji imaju zdravstvenih problema, ali zdrave debele osobe koje zderu i goje se ne valja, kao što ne valja ni izgladnjivati se...

Miki

pre 4 godine

Ova je radila liposukciju stomaka jer je on u totalnoj disproporciji sa kolicinom sala na ostalim delovima tela. Da to nije uradila imala bi 15-20kg vise. Debela je i ne lici ninasta. Nema tu ni z od zdravlja i prirodnosti na njoj.

Јабучило

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 18:02)

Нити ти треба да се стидиш, нити они треба да се поносе.

Vagica

pre 4 godine

Ne vidim zašto mršavi, debeli, ružni i ostali ne bi mogli da idu na plažu u kupaćem? Ja bih (da se ja nešto pitam) zabranila da se glupi i prosti pojavljuju bilo gde. Zašto mislite da jednog dana nećete baš vi biti predebeli, premršavi, preružni i odvratni nekome za pogledati? Ima ljudi u svim oblicima koji su predivni i čine da se svako pored njih oseća lepo. Takođe, ima i onih drugih, isto u svim oblicima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?

Nebojša

pre 4 godine

Debela je i gore ali da je i dole isto gradjena još bi i moglo proći ali ovako ne dobro za nju je da ima onih koji i ovako vole.

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Ne dopada mi se kad kostime reklamiraju hodajuci kosturi, a ne dopada mi se ni ovo. Ne treba propagirati nezdrave stvari. Neko ovo voli i to je ok, ali ne treba tvrditi da je zdravo i normalno imati 25 ali ni 150 kg

Mama mi ne da da jedem...

pre 4 godine

Slažem se sa svim komentarima naših razočaranih muškića.
I ja podnosim samo svoju debelu majku, a ženska mora da mi bude mršava, kao ja.

horacije

pre 4 godine

Priroda je prema nekima (bez obzira na pol) bila izdasna, prema drugima skrta pa nas ima i onakvih i ovakvih.
Ipak predstava o zenskom telu podrazumeva i neku estetiku. Ove gicave manekenke pune celulita svakako nusu "praznik" za oci!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?

Džoni

pre 4 godine

Kako je moguće (ako se ne koristi foto šop u čega sumnjam) da ovoliko krupne, da ne kažem debele žene nemaju stomak, na svim njihovim fotkama kipi na sve strane ali stomak nema ni jedna?

Vagica

pre 4 godine

Ne vidim zašto mršavi, debeli, ružni i ostali ne bi mogli da idu na plažu u kupaćem? Ja bih (da se ja nešto pitam) zabranila da se glupi i prosti pojavljuju bilo gde. Zašto mislite da jednog dana nećete baš vi biti predebeli, premršavi, preružni i odvratni nekome za pogledati? Ima ljudi u svim oblicima koji su predivni i čine da se svako pored njih oseća lepo. Takođe, ima i onih drugih, isto u svim oblicima.

Igor

pre 4 godine

Ona nije krupna, ona je gojazna! Jedno zlo uvek proizvodi drugo. Promocija anoreksije od strane modnih kuća dovela je do izgladnjivanja i nezdrave mršavosti kod gomile devojaka godinama unazad.
Ali ni ovo nije rešenje. Nije pitanje da li je ovo nekome lepo ili ne. Ovo nije zdravo telo. Ovo je gojazno telo sa ogromnim udelom masnoća i ovo nije rezultat genetike ili prirode. Ovo je rezultat godina i godina nezdrave, neodgovorne i loše ishrane i loših životnih navika.
Ne za anoreksiju i ne za gojaznost!

Bzvz

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije?
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem

Pera

pre 4 godine

Ljudi, imati obline ne znaci biti debeo.

Obline su istaknute grudi i zadnjica, to moze da ima i devojka od 40kg, proporcionalno svom telu i gradji.

malo previše

pre 4 godine

U zadnje dve decenije znatno se uvećao broj veoma gojaznih osoba, naročito žena. Zato se javnost polako navikava na jako ugojene i to postaje new normal. Sličan je slučaj sa poplavom crnih glumaca i glumica u američkim serijama i filmovima. U zadnje vreme sve češće se vidjaju Koreanci. Iza svega ovoga stoji profit, kao i uvek.

Valerij

pre 4 godine

Ovo se uvek zvalo debelo i masno.Ja sam po mom mišljenju debeo i masan ali sam za ovu vitko momče.Još kad se ovo pogleda uživo bez foto šopa, bajo mojjjj.
Što neko reče, gde je ovo vreme otišlo, ili su premršave ko štangle ili su ovakve krljetine.
Pa kad će da se promovišu normalne vrednosti, devojke koje na 170cm visine imaju 60-62 kg ili 160cm visine 50-52kg?
Nije čak ni bitno da li će da budu zgodne ili neće, samo da su u skladu visina i težina.

Veki

pre 4 godine

Pa šta ako je debela. I debele žene idu na plažu. Samo ne sto je svi modeli kupaćih kostima debelim ženama. Sve ostalo je OK. Ima nas raznih i svi smo potencijalni kupci robe. Zato su potrebne i ovakve manekenke.

Miki

pre 4 godine

Ova je radila liposukciju stomaka jer je on u totalnoj disproporciji sa kolicinom sala na ostalim delovima tela. Da to nije uradila imala bi 15-20kg vise. Debela je i ne lici ninasta. Nema tu ni z od zdravlja i prirodnosti na njoj.

EU Citizen

pre 4 godine

Pa ja što sam stariji, volim sve više malo tapacirane dame (kad sam bio mlađi, više sam bio u fazonu vitkih, mada sam obline uvek voleo :) ), ali ova žena je od struka na dole jednostavno debela,.čak i za mene, i ne dopada mi se. Međutim, ja stvarno ne znam zašto bi morala da mi se dopada, kad me baš briga za nju neka se dopada svom dečku ili svom tati, a još manje zašto bi njoj bilo bitno da li se nekome ko je ne poznaje dopada. Da se razumemo, protiv sam "normalizacije" debljine iz zdravstvenih razloga, i uvek ću reći ljudima da imaju ozbiljan višak kilohrama, pa neka me mrze, ako ne shvataju da sam im veći prijatelj od licemera koji ih lažu i pričaju im da je sve OK, ali svačije je pravo da ignoriše vlastito zdravlje (pogotvu ako živi u nekoj normalnoj zemlji gde se troškovi takvog ignorisanja ne socijalizuju i za njih ne plaćaju svi preko nemoralnog umiverzalnog i redistributivnog socijalističkog zdravstvenog osiguranja) i da ga boli uvo kako izgleda. Naravno, i moje je pravo da iznesem subjektivni estetski sud o njihovom izgledu, ali nemam nikalvu unutrašnju potrebu da to radim, osim kada mi ispiraju mozak i ubeđuju me da je neka očigledna, skoro deformisana rugoba ili ispodprosečna žena ispod debelih slojeva profesionalne šminke (Rihanna je dobar primer za prvo a Lejdi Gaga za drugo) "lepotica" :))

Šone

pre 4 godine

Politička korektnost i "moderna vremena" će nam doći glave. Nije problem koji kilogram viška. Problem je što se više desetina kilograma viška prodaje kao normalno, prirodno i poželjno. Pokret koji su feministkinje SAD smislie i progurale "body positive" kao nekakvu antitezu premršavim manekenima modnih kuća sada se nameće kao ideal vrline, i navodne prirodnosti ženskog tela. Ovo niti je plus sajz (dakle buckasta) niti je lepo. Ovo je bolesna gojaznost američkog tipa "ulepšana" Adobe Fotoshopom.

prouni

pre 4 godine

Treba da cuti i da se zabije u misiju rupu a ne da se exponira... Gospode kome ovo moze da je lepo, zna se sta je odlika zenstvenost i zna se kako izgleda zdrava zena... Fuj, odvratno!

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Ne dopada mi se kad kostime reklamiraju hodajuci kosturi, a ne dopada mi se ni ovo. Ne treba propagirati nezdrave stvari. Neko ovo voli i to je ok, ali ne treba tvrditi da je zdravo i normalno imati 25 ali ni 150 kg

djordje

pre 4 godine

Mene samo zanima ako neguje salo i šeta šlauf i butke, zašto je onda operisala rebra da joj struk bude vitkiji? Zašto hoće uzak struk? Butine joj još više štrče. Ovo je građa, gojazni peščani sat. Meni je ovo ružno.
Nije dovoljno da debela devojka stavi šminku na lice da bi bila zgodna. Meni je ovo RUŽNO. Dislike.

Јабучило

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 18:02)

Нити ти треба да се стидиш, нити они треба да се поносе.

Krle

pre 4 godine

Muka mi je od ovog trenda, te devojke su debele, to ne valja, ne valja ubedjivati ljude da treba da zderu i da se lepo osećaju u svojoj koži, retko ko je debeo od vazduha, svakako ima izuzetaka koji imaju zdravstvenih problema, ali zdrave debele osobe koje zderu i goje se ne valja, kao što ne valja ni izgladnjivati se...

Bzvz

pre 4 godine

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.
(sladoledsmesom, 21. jun 2019 21:23)
Steta sto nas pronicljivi narod koji je sve svetske zavere provalio pa i onu o debeloj manekenki u reklami za kupaci kostim zivi u smecu i haosu.

danilo

pre 4 godine

Auu bato..ok je malo popunjeno (ipak nase zene nemaju vremena da se dovoljno posvete sebi i vode računa o svakom detalju), ali ovo je bre mnogo..

sladoledsmesom

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije? 
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem
(Bzvz, 21. jun 2019 19:26)

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.

horacije

pre 4 godine

Priroda je prema nekima (bez obzira na pol) bila izdasna, prema drugima skrta pa nas ima i onakvih i ovakvih.
Ipak predstava o zenskom telu podrazumeva i neku estetiku. Ove gicave manekenke pune celulita svakako nusu "praznik" za oci!

Nebojša

pre 4 godine

Debela je i gore ali da je i dole isto gradjena još bi i moglo proći ali ovako ne dobro za nju je da ima onih koji i ovako vole.

Mama mi ne da da jedem...

pre 4 godine

Slažem se sa svim komentarima naših razočaranih muškića.
I ja podnosim samo svoju debelu majku, a ženska mora da mi bude mršava, kao ja.

kad plus postane minus

pre 4 godine

Ne znam zasto je ljudima problem njena debljina? Pa ona i reklamira kupace za zene “njene velicine”! Ili njima to nije potrebno? Nije klasicna manekenka,ali postoji i konfekcija koja je namenjena “plus size” ljudima pa otuda i modeli koji to reklamiraju.

007

pre 4 godine

Obline ima Emili Ratajakovski, Šarlot MekKini... Ovo je masa sala koja promoviše prežderavanje, lekove za pritisak, srce, holesterol...
Ajde realno... Ko želi ovakvu devojku pored sebe?

jedza

pre 4 godine

plavo beli kupaci je super, kao I fotografija. kako ima uzak struk.. ne bih volela da sam ovoliko krupna ali mi tudja kilaza ne smeta, gledajmo svoja posla

lalo

pre 4 godine

Sa ove ce svako normalan skrenuti pogled u delicu sekunde. Punijim devojkama ytkz. damama je to skretanje veoma poznato jer se danonocno susrecu sa tim.
Pravo na razlicitost treba postovati ali svako moze da oblikuje svoje telo i duh pa neka izvoli.A telo je odraz duha koji vam se mota po glavi. NAdam se da nisam komentarom kikoga ugrozio jer sam pazljivo birao reci , bolje ne mogu jer bih inace tekst bio lazljivo/licemeran.

hrana na usta ulazi

pre 4 godine

Za moj ukus previse krupna i cak muskobanjasta u licu (pitam se kako bi izgledala da ne cupa obrve i ne brije noge, kako bez sminke?)-ali stvar ukusa. S druge strane, manekenke su premrsave i najcesce izgledaju nezdravo (koza bez sminke) i preslabo -u stilu, nemoze ta da rodi zdravo dete.

MilosNis

pre 4 godine

Predebelo nema sta, imala je ona bucka ne znam kako se zvase crnka, plus sajz manekenka, malo je vise ima ali sve bas lepo oblikovano a ne kao ove na slikama...

prouni

pre 4 godine

Treba da cuti i da se zabije u misiju rupu a ne da se exponira... Gospode kome ovo moze da je lepo, zna se sta je odlika zenstvenost i zna se kako izgleda zdrava zena... Fuj, odvratno!

Mama mi ne da da jedem...

pre 4 godine

Slažem se sa svim komentarima naših razočaranih muškića.
I ja podnosim samo svoju debelu majku, a ženska mora da mi bude mršava, kao ja.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?

sladoledsmesom

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije? 
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem
(Bzvz, 21. jun 2019 19:26)

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.

Bzvz

pre 4 godine

Pa sta ako je debela i one imaju pravo na reklame za robu za sebe. Da necu ja sa 50kg da reklamiram kupaci za punije?
A vi koji ne smete na plazu jer imate viska, tezina vam je najmanji problem

malo previše

pre 4 godine

U zadnje dve decenije znatno se uvećao broj veoma gojaznih osoba, naročito žena. Zato se javnost polako navikava na jako ugojene i to postaje new normal. Sličan je slučaj sa poplavom crnih glumaca i glumica u američkim serijama i filmovima. U zadnje vreme sve češće se vidjaju Koreanci. Iza svega ovoga stoji profit, kao i uvek.

Veki

pre 4 godine

Pa šta ako je debela. I debele žene idu na plažu. Samo ne sto je svi modeli kupaćih kostima debelim ženama. Sve ostalo je OK. Ima nas raznih i svi smo potencijalni kupci robe. Zato su potrebne i ovakve manekenke.

Valerij

pre 4 godine

Ovo se uvek zvalo debelo i masno.Ja sam po mom mišljenju debeo i masan ali sam za ovu vitko momče.Još kad se ovo pogleda uživo bez foto šopa, bajo mojjjj.
Što neko reče, gde je ovo vreme otišlo, ili su premršave ko štangle ili su ovakve krljetine.
Pa kad će da se promovišu normalne vrednosti, devojke koje na 170cm visine imaju 60-62 kg ili 160cm visine 50-52kg?
Nije čak ni bitno da li će da budu zgodne ili neće, samo da su u skladu visina i težina.

EU Citizen

pre 4 godine

Pa ja što sam stariji, volim sve više malo tapacirane dame (kad sam bio mlađi, više sam bio u fazonu vitkih, mada sam obline uvek voleo :) ), ali ova žena je od struka na dole jednostavno debela,.čak i za mene, i ne dopada mi se. Međutim, ja stvarno ne znam zašto bi morala da mi se dopada, kad me baš briga za nju neka se dopada svom dečku ili svom tati, a još manje zašto bi njoj bilo bitno da li se nekome ko je ne poznaje dopada. Da se razumemo, protiv sam "normalizacije" debljine iz zdravstvenih razloga, i uvek ću reći ljudima da imaju ozbiljan višak kilohrama, pa neka me mrze, ako ne shvataju da sam im veći prijatelj od licemera koji ih lažu i pričaju im da je sve OK, ali svačije je pravo da ignoriše vlastito zdravlje (pogotvu ako živi u nekoj normalnoj zemlji gde se troškovi takvog ignorisanja ne socijalizuju i za njih ne plaćaju svi preko nemoralnog umiverzalnog i redistributivnog socijalističkog zdravstvenog osiguranja) i da ga boli uvo kako izgleda. Naravno, i moje je pravo da iznesem subjektivni estetski sud o njihovom izgledu, ali nemam nikalvu unutrašnju potrebu da to radim, osim kada mi ispiraju mozak i ubeđuju me da je neka očigledna, skoro deformisana rugoba ili ispodprosečna žena ispod debelih slojeva profesionalne šminke (Rihanna je dobar primer za prvo a Lejdi Gaga za drugo) "lepotica" :))

Vagica

pre 4 godine

Ne vidim zašto mršavi, debeli, ružni i ostali ne bi mogli da idu na plažu u kupaćem? Ja bih (da se ja nešto pitam) zabranila da se glupi i prosti pojavljuju bilo gde. Zašto mislite da jednog dana nećete baš vi biti predebeli, premršavi, preružni i odvratni nekome za pogledati? Ima ljudi u svim oblicima koji su predivni i čine da se svako pored njih oseća lepo. Takođe, ima i onih drugih, isto u svim oblicima.

Pera

pre 4 godine

Ljudi, imati obline ne znaci biti debeo.

Obline su istaknute grudi i zadnjica, to moze da ima i devojka od 40kg, proporcionalno svom telu i gradji.

Bzvz

pre 4 godine

Problem je što nisi dovoljno pronicljiva da prozreš političku angažovanost.
(sladoledsmesom, 21. jun 2019 21:23)
Steta sto nas pronicljivi narod koji je sve svetske zavere provalio pa i onu o debeloj manekenki u reklami za kupaci kostim zivi u smecu i haosu.

007

pre 4 godine

Obline ima Emili Ratajakovski, Šarlot MekKini... Ovo je masa sala koja promoviše prežderavanje, lekove za pritisak, srce, holesterol...
Ajde realno... Ko želi ovakvu devojku pored sebe?

Miki

pre 4 godine

Ova je radila liposukciju stomaka jer je on u totalnoj disproporciji sa kolicinom sala na ostalim delovima tela. Da to nije uradila imala bi 15-20kg vise. Debela je i ne lici ninasta. Nema tu ni z od zdravlja i prirodnosti na njoj.

Igor

pre 4 godine

Ona nije krupna, ona je gojazna! Jedno zlo uvek proizvodi drugo. Promocija anoreksije od strane modnih kuća dovela je do izgladnjivanja i nezdrave mršavosti kod gomile devojaka godinama unazad.
Ali ni ovo nije rešenje. Nije pitanje da li je ovo nekome lepo ili ne. Ovo nije zdravo telo. Ovo je gojazno telo sa ogromnim udelom masnoća i ovo nije rezultat genetike ili prirode. Ovo je rezultat godina i godina nezdrave, neodgovorne i loše ishrane i loših životnih navika.
Ne za anoreksiju i ne za gojaznost!

Šone

pre 4 godine

Politička korektnost i "moderna vremena" će nam doći glave. Nije problem koji kilogram viška. Problem je što se više desetina kilograma viška prodaje kao normalno, prirodno i poželjno. Pokret koji su feministkinje SAD smislie i progurale "body positive" kao nekakvu antitezu premršavim manekenima modnih kuća sada se nameće kao ideal vrline, i navodne prirodnosti ženskog tela. Ovo niti je plus sajz (dakle buckasta) niti je lepo. Ovo je bolesna gojaznost američkog tipa "ulepšana" Adobe Fotoshopom.

djordje

pre 4 godine

Mene samo zanima ako neguje salo i šeta šlauf i butke, zašto je onda operisala rebra da joj struk bude vitkiji? Zašto hoće uzak struk? Butine joj još više štrče. Ovo je građa, gojazni peščani sat. Meni je ovo ružno.
Nije dovoljno da debela devojka stavi šminku na lice da bi bila zgodna. Meni je ovo RUŽNO. Dislike.

horacije

pre 4 godine

Priroda je prema nekima (bez obzira na pol) bila izdasna, prema drugima skrta pa nas ima i onakvih i ovakvih.
Ipak predstava o zenskom telu podrazumeva i neku estetiku. Ove gicave manekenke pune celulita svakako nusu "praznik" za oci!

danilo

pre 4 godine

Auu bato..ok je malo popunjeno (ipak nase zene nemaju vremena da se dovoljno posvete sebi i vode računa o svakom detalju), ali ovo je bre mnogo..

Krle

pre 4 godine

Muka mi je od ovog trenda, te devojke su debele, to ne valja, ne valja ubedjivati ljude da treba da zderu i da se lepo osećaju u svojoj koži, retko ko je debeo od vazduha, svakako ima izuzetaka koji imaju zdravstvenih problema, ali zdrave debele osobe koje zderu i goje se ne valja, kao što ne valja ni izgladnjivati se...

Džoni

pre 4 godine

Kako je moguće (ako se ne koristi foto šop u čega sumnjam) da ovoliko krupne, da ne kažem debele žene nemaju stomak, na svim njihovim fotkama kipi na sve strane ali stomak nema ni jedna?

lalo

pre 4 godine

Sa ove ce svako normalan skrenuti pogled u delicu sekunde. Punijim devojkama ytkz. damama je to skretanje veoma poznato jer se danonocno susrecu sa tim.
Pravo na razlicitost treba postovati ali svako moze da oblikuje svoje telo i duh pa neka izvoli.A telo je odraz duha koji vam se mota po glavi. NAdam se da nisam komentarom kikoga ugrozio jer sam pazljivo birao reci , bolje ne mogu jer bih inace tekst bio lazljivo/licemeran.

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Ne dopada mi se kad kostime reklamiraju hodajuci kosturi, a ne dopada mi se ni ovo. Ne treba propagirati nezdrave stvari. Neko ovo voli i to je ok, ali ne treba tvrditi da je zdravo i normalno imati 25 ali ni 150 kg

Јабучило

pre 4 godine

Po meni ovo je boles’.Propagirati sve ono sto ne treba.Valjda neka moderna vremena.Svet otišao u “aut” kada je ovo sada in.Ja imam nekih 5 do 10 kg vise i sramota me da odem na bazen a ovi sto imaju 20 kg oni izbacuju slike da gleda ceo svet hahaha.Majko moja šta je u tim glavama?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 18:02)

Нити ти треба да се стидиш, нити они треба да се поносе.

Nebojša

pre 4 godine

Debela je i gore ali da je i dole isto gradjena još bi i moglo proći ali ovako ne dobro za nju je da ima onih koji i ovako vole.

hrana na usta ulazi

pre 4 godine

Za moj ukus previse krupna i cak muskobanjasta u licu (pitam se kako bi izgledala da ne cupa obrve i ne brije noge, kako bez sminke?)-ali stvar ukusa. S druge strane, manekenke su premrsave i najcesce izgledaju nezdravo (koza bez sminke) i preslabo -u stilu, nemoze ta da rodi zdravo dete.

kad plus postane minus

pre 4 godine

Ne znam zasto je ljudima problem njena debljina? Pa ona i reklamira kupace za zene “njene velicine”! Ili njima to nije potrebno? Nije klasicna manekenka,ali postoji i konfekcija koja je namenjena “plus size” ljudima pa otuda i modeli koji to reklamiraju.

jedza

pre 4 godine

plavo beli kupaci je super, kao I fotografija. kako ima uzak struk.. ne bih volela da sam ovoliko krupna ali mi tudja kilaza ne smeta, gledajmo svoja posla

MilosNis

pre 4 godine

Predebelo nema sta, imala je ona bucka ne znam kako se zvase crnka, plus sajz manekenka, malo je vise ima ali sve bas lepo oblikovano a ne kao ove na slikama...