- Komentari -

Na Krfu obeležena godišnjica i odata pošta srpskim vojnicim

Na Krfu je obeležena 155. godišnjica prisajedinjena Jonskih ostrva Grčkoj, a svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Krfa Konstantinos Nikolouzos, visoki vojni i državni funkcioneri Grčke kao i mnogi građani, zvaničnici i delegacije iz drugih zemalja među kojima i član Gradskog veća Beograda Fadilj Eminović.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Malo ko je srpaskom narodu toliko pomogao kao Grci!To nikada ne sme da se zaboravi!Neizmerno smo im zahvalani!
  (novosadjanka, 22. maj 2019 13:23)

  # Link komentara

 2. Beskrajno hvala Grcima na čuvanju srpske istorije. Mi se prema sebi samima ne odnosimo s toliko poštovanja, svesti i savesti. Da nije Grka, Krfa i Srpskog vojničkog groblja u Solunu, i sopstvenu golgotu bismo zaboravili.
   (I tako.., 22. maj 2019 11:49)

  # Link komentara

 3. Krf, drugo ime za Srbiju!!!
   (irelandcalling, 22. maj 2019 11:41)

  # Link komentara

 4. Bio sam na Krfu kao turista i obišao i ostrvo Vido, tu odmah pored Krfa. Na to ostrvo su odnošeni najteži bolesnici, tifusari. Ko umre bacali su ga u more. Od 4 do 5.000 ljudi. Zato je plava grobnica. Saznao sam da je svojevremeno ovo divno ostrvo želeo da otkupi neki bogati Arapin s namerom da na njemu izgradi veliku kockarnicu. Ali mu je Krfljani nisu dali, iako bi mogli puno da zarade. Isto sam čuo i ovo: za vreme bombardovanja Srbije, 1999., odatle su trebali da lete bombarderi za Srbiju, ali su Krfljani legli na pistu i svojim telima sprečili poletanje. Slava i hvala Krfljanima, požrtvovanim prijateljima.
  (Tihomirov unuk, 22. maj 2019 11:35)

  # Link komentara