Utorak, 14.05.2019.

23:32

Nevenina "Kruna" u finalu Evrosonga, uvrede na društvenim mrežama FOTO / VIDEO

Izvor: Tanjug

Nevenina "Kruna" u finalu Evrosonga, uvrede na društvenim mrežama FOTO / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Pajser

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.  
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise. 
(nex, 15. maj 2019 08:15)

Hard Rock Hallelujah, pobednička 2006, Euphoria 2012

David

pre 4 godine

@recimo
Od bivših sovjetskih republika, sinoć su za Belorusiju mogle glasati samo Gruzija i Estonija... Sve ostale (Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, Moldavija, Litvanija i Letonija) nastupaju u drugom polufinalu.
A što se tiče San Marina, očigledno je da su ih namerno progurali u finale, pošto se ta zemlja nađe u finalu jednom u 10 godina... Serhat je prvenstveno muzički producent a ne pevač, čovek ne peva nego recituje. A na sve to, pesma je žešći trash a i sam scenski nastup je kičeraj...
Ako su već hteli da proguraju San Marino u finale, bolje da su to uradili prošle godine kad su imali vrh pesmu sa dobrom porukom: Jenifer i Jessika - Who we are. :)

komentator

pre 4 godine

Ono što je dobro, niste menjali.. kostim.
Sama na bini bez pratećih vokala, odlično.
Al' kada ćete da odradite normalan promotivni video za našu zemlju?
Onaj je stvarno jedan od loših.

recimo

pre 4 godine

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.
Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)
(David, 15. maj 2019 00:50) # Link komentara

Za Belorusiju su glasali iz bivseg SSSRa i naravno njihova dijaspora. A za San Marino su glasali da bi se i oni malo radovali. Iskreno i ja sam htela da glasam za njih, ali sam umesto toga poslala SMS za onu jadnu decicu sto skupljaju za lecenje. Inace to preporucujem i svima drugima.

Stari čačanin

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina. 
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.
(nex, 15. maj 2019 08:15)
Euphoria od Loreen. I dan danas je rado slušam.

zoran

pre 4 godine

Moji favoriti su bili Island i Slovenija ali me je i Australija veoma prijatno iznenadila, te su oni dobili moje glasove.
Nadam se da će evrovizijdka kruna sledeće godine otići ili u Reykjavik ili Ljubljanu :)))

majtimajk

pre 4 godine

blagi uzas. Drago mi je da nisam sinoc protracio vreme. sta kaze, sama napisala… pa vidi se.. strasno. Ja jesam pristalica da se peva na maternjem jeziku. Ali zbog cinjenice da to niko ne razume, pesma mora da ima neku melodiju, neki zvucan refren, koji I ako ne razumes mozes u mislima da okreces, kao npr. neki spanski, letnji hitovi, koje niko ne razume ali mogu da se pevuse. … ova nasa je nesto otpevala sto istog momenta zaboravis sta si cuo/la.

Millennium

pre 4 godine

Samo sam zbog komentara došao. Pa kako vas bre nije sramota? Licemeri. Šta se pisalo baš na ovom sajtu kad je rečeno da će ona da ide? Jedan, do dva pozitivna komentara. Te pesma joj je loša, te dosadna je, neharizmatična, obrukaće nas, ni u finale neće proći itd. Ja ovu muziku ne slušam, a još manje pratim ovakva takmičenja, ali ne mogu da verujem kakav smo narod.

Idol

pre 4 godine

Kod nas privilegovana ekipa ima prohodnost na Eu. Izvukli su maksimum iz Nevenine pesme, pesma je top medju ostalim ocajima. Losa po mom ukusu.

Majkl Džondar

pre 4 godine

@Grčka
ja mislim da Mađarska nije prošla zbog politike. Trenutno nisu u ljubavi sa EU. A Evrovizija pored gej lobija je i politika, to se već zna.

gradjanin

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grčka 1., 15. maj 2019 02:06)

Napisana glupost. Svi su mogli da glasaju za nasu predstavnicu osim mi u Srbiji. Inace ovo je festival LGBT populacije. U parteru njihovi pripadnici. I onda kamera uhvati dvojicu muskaraca koji se ljube u usta. Fuj. Utisak. Sve pesme lice jednu na druge. Elektronika.

Глас разума

pre 4 godine

... Meni su Slovenci favoriti, ...
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Слажем се. Судећи по изгледу и понашању на сцени девојка је хендикепирана и много њих ће гласати из сажаљења.

Zvezda

pre 4 godine

@Vuk,

Tako si lupio da nemam reči, molim te nemoj da lupetaš kad ne poznaješ materiju. Kakva tvoja Austrija, Nemačka, Britanija?? Oni nisu ni glasali sinoć u polufinalu, oni glasaju u 2.om polufinalu. Sinoć su glasali: Kipar, Belorusija, Finska, Mađarska, Belgija, Francuska, Izrael (e oni verovatno jesu glasali za nas jer nas podržavaju za Kosovo - nisu ga priznali), Španija, Portugal, Island, San Marino, Crna Gora (oni su nam verovatno dali 24 boda), Poljska, Gruzija, Slovenija, Australija...

Јабучило

pre 4 godine

@ Pesma je malo plitka (sam tekst)

Ма неее, Европесма је такмичење дубокоумних музичких филозофија :)

Penzioner

pre 4 godine

Ja gledam i ne propustam eurosong jos od malih nogu. Ko ne razime cilj poruku potrebu i status eusonga neka ne gleda. Taj neka gleda fudbal, slicno je samo drugi jezik.

Rok

pre 4 godine

Žasu stas, koreografija, cak cura ni tu jednu recenicu koju izgovori na "engleskom" ne uzgovori pravilno nego guta slova. A izgled joj je kao preparirana mačka.

Zvezda

pre 4 godine

Belorusija uopšte nije iznenađenje kao što neko dole reče, odlična catchy pesma vesela, odličan vokal...
Definitivno najveće iznenađenje večeras je San Marino, po prvi put da prođe neko dalje ko nema pojma da peva, izgleda da je turska dijaspora glasala za njih (Serhat je Turčin).
Najneprijatnije iznenađenje je Mađarska: vokal fantastičan, pesma je milina za slušati je, jedino je u refrenu totalno prazna ali opet daleko je bolja od Slovenije.
Malo sam iznenađen da Portugal nije prošao dalje s obzirom da su imali baš autentičnu numeru

Usamljeni vuk

pre 4 godine

Ne pratim ovo takmicenje, znam da je namesteno, pogledao sam ovu nasu pesmu. Pesma ne znam na kakvu foru je prosla u finale. Nit je pamtljiva, nit je po necemu prepoznatljiva, obicna baladica - limunadica kakve mozes svaki dan da slusas na radiju...

Mitch

pre 4 godine

Na žalost, pesma je beskrajno dosadna. U redu etno tema, u redu refren, u redu Nevena, ali ni u čemu ne odskače. Tako da je plasman u finale uspeh.

Pevanje svakako može bolje, emocija mora bolje, gola noga ide na živce (setite se Anželine Džoli na dodeli Oskara pre neku godinu i medijskog debakla oko gole noge)...

A da se mi ipak pretplatimo na San Remo i batalimo ovaj šou svega i svačega? Bolje reći cirkus?

nex

pre 4 godine

Sund,kic,decije pesmice u kombinaciji sa Islandom koji javno promovise sadomazohizam pred milijardu ljudi. Ovo takmicenje je postala besmislica. Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.

Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.

Ručaosamkobasice

pre 4 godine

Meni je najzanimljivije da nikada manja propaganda Eurosonga i našeg takmičara u medijima. Prestao sam da gledam pre par godina jer su oesme blagi užas a glasanje je po principu "pomozimo komšiji" i "politika".

ŽIVELA SRBIJA

pre 4 godine

Glupa pesma, umišljena pevaljka i sjajan RTS tim od 40 stručnjaka koji će da skrcka još jedno 100.000 naših evrića na turističkom odmoru u Izraelu.

Saša

pre 4 godine

Nevenina pesma je jedna od onih koje odmah zaboraviš. Apsolutno neslušljiva, iritantna melodija, sa jeftinim rešenjima i isticanjem vokala pošto je sama pesma u stilu, "daj da se razderem koliko mogu". Transfer blama je upotpunjen nemuštim zavijanjem na početku pesme što je valjda trebalo da podseti na etno i engleski u bridžu, pre refrena. Totalno na mišiće bez imalo nadahnuća, kao da je pesmu pisao mašinski inženjer.

Niko

pre 4 godine

Nevenina pjesma je grozna, ali je scena bila OK i ona je fino otpjevala. Nevjerovatno i apsolutno razacoravajuce je neprolazak Madjarskog predstavnika, koji je otpjevao prelijepu i mocnu kompoziciju. Ne zaboravite atmosferu kakvu je napravio. Sa druge strane prosao je San Marino, jer su se glasaci malo zezali, ocigledno, a takodje pjevac je Turčin, pa ne iskljucujte ni tursku podrsku. Portugal je imao jako zanimljivu kompoziciju, bio je favorit medju fanovima... ipak...

Moji favoriti Iceland su imali uzasan stejdzing, puno nepotrebnog kadriranja, takodje - puno i nepotrebnih zvucnih "zacina" koji nisu bili na originalu. To mi je sve ruiniralo industrial tech zvuk, koji je baza. Nisu imali tim, poput australaca, koji su odradili savrsen stejdzing za bezveznu pjesmu.

Dejan L

pre 4 godine

Molim eminentne muzicke strucnjake da mi objasne kako pesmica za decu od 12 - 15 godina prolazi u finale?
Pesma koju deca pisu kod uciteljice.
Peva kroz nos, engleski izgovor NULA.
Sramota.

А. Петров

pre 4 godine

Невена заслужено у финалу. Уз Кипар, Чешку и Аустралију је била изнад осталих. Али не могу да верујем да је Сан Марино прошао. Па боље да су мене поставили да певам! Зар је могуће да је то све турска дијаспора гласала?

POPovanje

pre 4 godine

Poslušao pesmu jutros, i zaključak je da sinoć nisam ništa propustio. Tipujem loš plasman, čak jedan od najgorih od kada nastupamo.

žurim na posao

pre 4 godine

Ko jos gleda ovo... (Bob Ross, 15. maj 2019 01:22

Moja supruga je sve godinama sve manje pridavala pažnju Evroviziji, ja to ne gledam od kako sam video prve naznake da je to zaparavo uveliko promocija LGBT populacije, jedne političke ideološke linije, feminizma, rasne diskriminacije (zvižduci i negodovanje Rusiji), pobede pesama koje nisu zaslužile ni da učestvuju itd.

Madjutim sinoć mi je bilo simpatično kada je moja supruga posle nekog izvesnog vremena počela da "bogara" i iskljucila TV sva rezignirana.

Šta bi ljubavi - pitah.
Fuj dvojica pederčina (izvinjavam se toj minornoj polulaciji - ali baš tako je rekla) se ljube, a kamera ih zumira - odgovori mi.

I tako malo smo se smejali tkz Pesmi Evrovizije i pravac krevet, ipak mora se na posao.

Potroši vreme na komentar koji neće biti objavljen, a žurim na posao.

Pozdrav za B-92

Aleksandar

pre 4 godine

Nisaam uopšte video pesmu do ove vesti, sinoć sam samo video da je prošla Nevena pa se zaonteresovah da čujem pesmu. I oduševio me nastup i Nevena, a pesma je onako. Ali Neveni svaka čast. Stala žena i otpevala bez raznih efekata i skakanja po bini, pratećeg letećeg cirkusa. Njen glas, pojava i pesma u prvom planu. To je po meni kako treba da bude takmičenje u pesmama, a ne Islandi i Portugali sa onim.... pojavama.

Ukratko

pre 4 godine

Zar nije engleski dare - drznuti se. Ovaj nas prevod gubi smisao
(sara,

Nepravilan glagol 'Dare' mozemo koristiti kao osnovni i pomocni, u oba slucaja ce imati isto znacenje {usuditi se, imati hrabrosti uciniti nesto, drznuti se itd,itd}

Pretpostavljam da vas to ne zanima ali eto, malo ja da obnovim gradivo. Poz i hvala.

David

pre 4 godine

@Vuk
Od zemalja u kojima je brojna srpska zajednica, večeras su mogle da glasaju samo Slovenija i Crna Gora. Austrija, Švajcarska i Švedska nastupaju u drugom polufinalu i nisu mogle da glasaju večeras, kao ni Nemačka...

Prošli smo u finale jer je Nevena pokidala kako sa samim pevanjem, tako i sa nestvarnim scenskim nastupom koji je preneo njenu emociju iz pesme na publiku i upotpunio celu priču. Većina kladionica i evrovizijskih kritičara stavlja Srbiju u top 3 prvog polufinala, uz Grčku i Kipar, tako da, dobili smo dosta poena i od žirija i na televotingu sigurno! :)

LMMNIO

pre 4 godine

Ljudu sto se tice prevoda dare takodje ima prevod izazvati, drznuti ali i usuditi. Klasican primer vam je cuveno iz filmova 'How dare you?!' - 'Kako se usudjujes?!'. Isto tako i par nasih reci ima jos koje znacenje. Imaju i oni sinonime kao i mi. Sto se Nevene tice stvarno maksimalno profesionalno odradjen nastup do najsitnijih detalja. Svaka cast.

Hatari

pre 4 godine

Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.
(Radovan III, 15. maj 2019 00:56)
Haha, bitno da oni koji glasaju za Šapketa i Sesu nisu pod nikakvim drogama, realno njima ni ne treba.

Grčka 1.

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.

Novica

pre 4 godine

U Hrvatskoj ne žive Srbijanci niti dijaspora iz Srbije, već hrvatski Pravoslavci, tj. Srbu koji su tu rodjeni, a nema veze sa Dijasporom kako pisete u komentarima!!!

nebaCar

pre 4 godine

Imala je dobar nastup, zasluženo je prošla. 
Meni su Slovenci favoriti, pesma je po mom ukusu.
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Ono recitovanje šaputanje favorit

Maja

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
(Вук, 15. maj 2019 00:36)
Moram da te razočaram- Austrija i Nemačka nisu glasale večeras. Tako da ću ipak zahvaliti Neveni na nastupu.
A ni Velika Britanija nije imala pravo glasanja večeras, tako da ni dijaspora Kipra u Engleskoj nije mogla da utiče.

sara

pre 4 godine

Pesma je malo plitka (sam tekst), ali je Nevena odlican vokal i konacno smo se resili nepotrebnih back-vocala na bini kao i raznih bubnjara, frulasa i violinista. 10 godina smo slali jednu te istu foru.
Dobra scena i Nevenin glas su nas odveli u finale.

бураноид

pre 4 godine

Кипар и Белорусија покидали,није ми јасан пролазак Сан Марина,али остали су били још и гори од њих и Словенаца.

Autenticni srpski komentar

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вук, 15. maj 2019 00:36)

Ma da, treba je lustrirati. Preletacica. Kad ce da vrati penzije dijaspori?

my way

pre 4 godine

Браво, Невена, честитке од срца! Да није било ње ништа ни од певања вечерас. Србија и Аустралија најбољи у овом лошем полуфиналу! Можемо да се поносимо својим представником, а то која ће Невена бити у финалу није много важно.

Вук

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.

Cancelo

pre 4 godine

Nevena je savrsen vokal, jedno predivno stvorenje, prava dama, i definitivno u najboljem svetlu prikazuje nasu zemlju i ono malo sto imamo dobrog i vrednog!
SVAKA CAST!

Radovan III

pre 4 godine

Ovo je bio haos. Sve gore od goreg pesme. Nevena je bila dobra. Ne mogu da verujem da je Island prošao. Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.

David

pre 4 godine

Pa bilo je i za očekivati, prvo polufinale je prilično slabo... Ali žanrovski je mnogo raznovrsnije od drugog polufinala i samim time zanimljivije za gledanje, jer smo večeras imali na sceni balade na maternjim jezicima (Mađarska i Srbija), etno pesme iz Poljske i Portugala, electro indie pop pesmu iz Slovenije, svetski poznatog dj-a po imenu Darude iz Finske sa svojim house hitom, operu iz Australije kao i sado-mazo bend sa Islanda, i to sve na jednom stejdžu. :D

Realno, Nevena je vokalno najstabilnija od svih (uz Australijanku), oduvala ih je sve izgledom i samom pojavom, po prvi put je Srbija imala moderan i moćan scenski nastup sa onim animacijama na LED ekranima i maglom, najbolja je kao paket koji smo ikada imali na Eurosongu...

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.

Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)

sara

pre 4 godine

Pesma je malo plitka (sam tekst), ali je Nevena odlican vokal i konacno smo se resili nepotrebnih back-vocala na bini kao i raznih bubnjara, frulasa i violinista. 10 godina smo slali jednu te istu foru.
Dobra scena i Nevenin glas su nas odveli u finale.

Maja

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
(Вук, 15. maj 2019 00:36)
Moram da te razočaram- Austrija i Nemačka nisu glasale večeras. Tako da ću ipak zahvaliti Neveni na nastupu.
A ni Velika Britanija nije imala pravo glasanja večeras, tako da ni dijaspora Kipra u Engleskoj nije mogla da utiče.

my way

pre 4 godine

Браво, Невена, честитке од срца! Да није било ње ништа ни од певања вечерас. Србија и Аустралија најбољи у овом лошем полуфиналу! Можемо да се поносимо својим представником, а то која ће Невена бити у финалу није много важно.

David

pre 4 godine

Pa bilo je i za očekivati, prvo polufinale je prilično slabo... Ali žanrovski je mnogo raznovrsnije od drugog polufinala i samim time zanimljivije za gledanje, jer smo večeras imali na sceni balade na maternjim jezicima (Mađarska i Srbija), etno pesme iz Poljske i Portugala, electro indie pop pesmu iz Slovenije, svetski poznatog dj-a po imenu Darude iz Finske sa svojim house hitom, operu iz Australije kao i sado-mazo bend sa Islanda, i to sve na jednom stejdžu. :D

Realno, Nevena je vokalno najstabilnija od svih (uz Australijanku), oduvala ih je sve izgledom i samom pojavom, po prvi put je Srbija imala moderan i moćan scenski nastup sa onim animacijama na LED ekranima i maglom, najbolja je kao paket koji smo ikada imali na Eurosongu...

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.

Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)

Cancelo

pre 4 godine

Nevena je savrsen vokal, jedno predivno stvorenje, prava dama, i definitivno u najboljem svetlu prikazuje nasu zemlju i ono malo sto imamo dobrog i vrednog!
SVAKA CAST!

Hatari

pre 4 godine

Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.
(Radovan III, 15. maj 2019 00:56)
Haha, bitno da oni koji glasaju za Šapketa i Sesu nisu pod nikakvim drogama, realno njima ni ne treba.

Grčka 1.

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.

Radovan III

pre 4 godine

Ovo je bio haos. Sve gore od goreg pesme. Nevena je bila dobra. Ne mogu da verujem da je Island prošao. Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.

Autenticni srpski komentar

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вук, 15. maj 2019 00:36)

Ma da, treba je lustrirati. Preletacica. Kad ce da vrati penzije dijaspori?

Millennium

pre 4 godine

Samo sam zbog komentara došao. Pa kako vas bre nije sramota? Licemeri. Šta se pisalo baš na ovom sajtu kad je rečeno da će ona da ide? Jedan, do dva pozitivna komentara. Te pesma joj je loša, te dosadna je, neharizmatična, obrukaće nas, ni u finale neće proći itd. Ja ovu muziku ne slušam, a još manje pratim ovakva takmičenja, ali ne mogu da verujem kakav smo narod.

ŽIVELA SRBIJA

pre 4 godine

Glupa pesma, umišljena pevaljka i sjajan RTS tim od 40 stručnjaka koji će da skrcka još jedno 100.000 naših evrića na turističkom odmoru u Izraelu.

Majkl Džondar

pre 4 godine

@Grčka
ja mislim da Mađarska nije prošla zbog politike. Trenutno nisu u ljubavi sa EU. A Evrovizija pored gej lobija je i politika, to se već zna.

Saša

pre 4 godine

Nevenina pesma je jedna od onih koje odmah zaboraviš. Apsolutno neslušljiva, iritantna melodija, sa jeftinim rešenjima i isticanjem vokala pošto je sama pesma u stilu, "daj da se razderem koliko mogu". Transfer blama je upotpunjen nemuštim zavijanjem na početku pesme što je valjda trebalo da podseti na etno i engleski u bridžu, pre refrena. Totalno na mišiće bez imalo nadahnuća, kao da je pesmu pisao mašinski inženjer.

Јабучило

pre 4 godine

@ Pesma je malo plitka (sam tekst)

Ма неее, Европесма је такмичење дубокоумних музичких филозофија :)

majtimajk

pre 4 godine

blagi uzas. Drago mi je da nisam sinoc protracio vreme. sta kaze, sama napisala… pa vidi se.. strasno. Ja jesam pristalica da se peva na maternjem jeziku. Ali zbog cinjenice da to niko ne razume, pesma mora da ima neku melodiju, neki zvucan refren, koji I ako ne razumes mozes u mislima da okreces, kao npr. neki spanski, letnji hitovi, koje niko ne razume ali mogu da se pevuse. … ova nasa je nesto otpevala sto istog momenta zaboravis sta si cuo/la.

recimo

pre 4 godine

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.
Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)
(David, 15. maj 2019 00:50) # Link komentara

Za Belorusiju su glasali iz bivseg SSSRa i naravno njihova dijaspora. A za San Marino su glasali da bi se i oni malo radovali. Iskreno i ja sam htela da glasam za njih, ali sam umesto toga poslala SMS za onu jadnu decicu sto skupljaju za lecenje. Inace to preporucujem i svima drugima.

Вук

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.

Usamljeni vuk

pre 4 godine

Ne pratim ovo takmicenje, znam da je namesteno, pogledao sam ovu nasu pesmu. Pesma ne znam na kakvu foru je prosla u finale. Nit je pamtljiva, nit je po necemu prepoznatljiva, obicna baladica - limunadica kakve mozes svaki dan da slusas na radiju...

бураноид

pre 4 godine

Кипар и Белорусија покидали,није ми јасан пролазак Сан Марина,али остали су били још и гори од њих и Словенаца.

Aleksandar

pre 4 godine

Nisaam uopšte video pesmu do ove vesti, sinoć sam samo video da je prošla Nevena pa se zaonteresovah da čujem pesmu. I oduševio me nastup i Nevena, a pesma je onako. Ali Neveni svaka čast. Stala žena i otpevala bez raznih efekata i skakanja po bini, pratećeg letećeg cirkusa. Njen glas, pojava i pesma u prvom planu. To je po meni kako treba da bude takmičenje u pesmama, a ne Islandi i Portugali sa onim.... pojavama.

Penzioner

pre 4 godine

Ja gledam i ne propustam eurosong jos od malih nogu. Ko ne razime cilj poruku potrebu i status eusonga neka ne gleda. Taj neka gleda fudbal, slicno je samo drugi jezik.

Dejan L

pre 4 godine

Molim eminentne muzicke strucnjake da mi objasne kako pesmica za decu od 12 - 15 godina prolazi u finale?
Pesma koju deca pisu kod uciteljice.
Peva kroz nos, engleski izgovor NULA.
Sramota.

žurim na posao

pre 4 godine

Ko jos gleda ovo... (Bob Ross, 15. maj 2019 01:22

Moja supruga je sve godinama sve manje pridavala pažnju Evroviziji, ja to ne gledam od kako sam video prve naznake da je to zaparavo uveliko promocija LGBT populacije, jedne političke ideološke linije, feminizma, rasne diskriminacije (zvižduci i negodovanje Rusiji), pobede pesama koje nisu zaslužile ni da učestvuju itd.

Madjutim sinoć mi je bilo simpatično kada je moja supruga posle nekog izvesnog vremena počela da "bogara" i iskljucila TV sva rezignirana.

Šta bi ljubavi - pitah.
Fuj dvojica pederčina (izvinjavam se toj minornoj polulaciji - ali baš tako je rekla) se ljube, a kamera ih zumira - odgovori mi.

I tako malo smo se smejali tkz Pesmi Evrovizije i pravac krevet, ipak mora se na posao.

Potroši vreme na komentar koji neće biti objavljen, a žurim na posao.

Pozdrav za B-92

Ručaosamkobasice

pre 4 godine

Meni je najzanimljivije da nikada manja propaganda Eurosonga i našeg takmičara u medijima. Prestao sam da gledam pre par godina jer su oesme blagi užas a glasanje je po principu "pomozimo komšiji" i "politika".

Idol

pre 4 godine

Kod nas privilegovana ekipa ima prohodnost na Eu. Izvukli su maksimum iz Nevenine pesme, pesma je top medju ostalim ocajima. Losa po mom ukusu.

Rok

pre 4 godine

Žasu stas, koreografija, cak cura ni tu jednu recenicu koju izgovori na "engleskom" ne uzgovori pravilno nego guta slova. A izgled joj je kao preparirana mačka.

Stari čačanin

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina. 
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.
(nex, 15. maj 2019 08:15)
Euphoria od Loreen. I dan danas je rado slušam.

А. Петров

pre 4 godine

Невена заслужено у финалу. Уз Кипар, Чешку и Аустралију је била изнад осталих. Али не могу да верујем да је Сан Марино прошао. Па боље да су мене поставили да певам! Зар је могуће да је то све турска дијаспора гласала?

Глас разума

pre 4 godine

... Meni su Slovenci favoriti, ...
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Слажем се. Судећи по изгледу и понашању на сцени девојка је хендикепирана и много њих ће гласати из сажаљења.

Ukratko

pre 4 godine

Zar nije engleski dare - drznuti se. Ovaj nas prevod gubi smisao
(sara,

Nepravilan glagol 'Dare' mozemo koristiti kao osnovni i pomocni, u oba slucaja ce imati isto znacenje {usuditi se, imati hrabrosti uciniti nesto, drznuti se itd,itd}

Pretpostavljam da vas to ne zanima ali eto, malo ja da obnovim gradivo. Poz i hvala.

gradjanin

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grčka 1., 15. maj 2019 02:06)

Napisana glupost. Svi su mogli da glasaju za nasu predstavnicu osim mi u Srbiji. Inace ovo je festival LGBT populacije. U parteru njihovi pripadnici. I onda kamera uhvati dvojicu muskaraca koji se ljube u usta. Fuj. Utisak. Sve pesme lice jednu na druge. Elektronika.

Mitch

pre 4 godine

Na žalost, pesma je beskrajno dosadna. U redu etno tema, u redu refren, u redu Nevena, ali ni u čemu ne odskače. Tako da je plasman u finale uspeh.

Pevanje svakako može bolje, emocija mora bolje, gola noga ide na živce (setite se Anželine Džoli na dodeli Oskara pre neku godinu i medijskog debakla oko gole noge)...

A da se mi ipak pretplatimo na San Remo i batalimo ovaj šou svega i svačega? Bolje reći cirkus?

nex

pre 4 godine

Sund,kic,decije pesmice u kombinaciji sa Islandom koji javno promovise sadomazohizam pred milijardu ljudi. Ovo takmicenje je postala besmislica. Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.

Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.

Zvezda

pre 4 godine

Belorusija uopšte nije iznenađenje kao što neko dole reče, odlična catchy pesma vesela, odličan vokal...
Definitivno najveće iznenađenje večeras je San Marino, po prvi put da prođe neko dalje ko nema pojma da peva, izgleda da je turska dijaspora glasala za njih (Serhat je Turčin).
Najneprijatnije iznenađenje je Mađarska: vokal fantastičan, pesma je milina za slušati je, jedino je u refrenu totalno prazna ali opet daleko je bolja od Slovenije.
Malo sam iznenađen da Portugal nije prošao dalje s obzirom da su imali baš autentičnu numeru

komentator

pre 4 godine

Ono što je dobro, niste menjali.. kostim.
Sama na bini bez pratećih vokala, odlično.
Al' kada ćete da odradite normalan promotivni video za našu zemlju?
Onaj je stvarno jedan od loših.

David

pre 4 godine

@recimo
Od bivših sovjetskih republika, sinoć su za Belorusiju mogle glasati samo Gruzija i Estonija... Sve ostale (Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, Moldavija, Litvanija i Letonija) nastupaju u drugom polufinalu.
A što se tiče San Marina, očigledno je da su ih namerno progurali u finale, pošto se ta zemlja nađe u finalu jednom u 10 godina... Serhat je prvenstveno muzički producent a ne pevač, čovek ne peva nego recituje. A na sve to, pesma je žešći trash a i sam scenski nastup je kičeraj...
Ako su već hteli da proguraju San Marino u finale, bolje da su to uradili prošle godine kad su imali vrh pesmu sa dobrom porukom: Jenifer i Jessika - Who we are. :)

POPovanje

pre 4 godine

Poslušao pesmu jutros, i zaključak je da sinoć nisam ništa propustio. Tipujem loš plasman, čak jedan od najgorih od kada nastupamo.

Novica

pre 4 godine

U Hrvatskoj ne žive Srbijanci niti dijaspora iz Srbije, već hrvatski Pravoslavci, tj. Srbu koji su tu rodjeni, a nema veze sa Dijasporom kako pisete u komentarima!!!

LMMNIO

pre 4 godine

Ljudu sto se tice prevoda dare takodje ima prevod izazvati, drznuti ali i usuditi. Klasican primer vam je cuveno iz filmova 'How dare you?!' - 'Kako se usudjujes?!'. Isto tako i par nasih reci ima jos koje znacenje. Imaju i oni sinonime kao i mi. Sto se Nevene tice stvarno maksimalno profesionalno odradjen nastup do najsitnijih detalja. Svaka cast.

David

pre 4 godine

@Vuk
Od zemalja u kojima je brojna srpska zajednica, večeras su mogle da glasaju samo Slovenija i Crna Gora. Austrija, Švajcarska i Švedska nastupaju u drugom polufinalu i nisu mogle da glasaju večeras, kao ni Nemačka...

Prošli smo u finale jer je Nevena pokidala kako sa samim pevanjem, tako i sa nestvarnim scenskim nastupom koji je preneo njenu emociju iz pesme na publiku i upotpunio celu priču. Većina kladionica i evrovizijskih kritičara stavlja Srbiju u top 3 prvog polufinala, uz Grčku i Kipar, tako da, dobili smo dosta poena i od žirija i na televotingu sigurno! :)

nebaCar

pre 4 godine

Imala je dobar nastup, zasluženo je prošla. 
Meni su Slovenci favoriti, pesma je po mom ukusu.
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Ono recitovanje šaputanje favorit

zoran

pre 4 godine

Moji favoriti su bili Island i Slovenija ali me je i Australija veoma prijatno iznenadila, te su oni dobili moje glasove.
Nadam se da će evrovizijdka kruna sledeće godine otići ili u Reykjavik ili Ljubljanu :)))

Zvezda

pre 4 godine

@Vuk,

Tako si lupio da nemam reči, molim te nemoj da lupetaš kad ne poznaješ materiju. Kakva tvoja Austrija, Nemačka, Britanija?? Oni nisu ni glasali sinoć u polufinalu, oni glasaju u 2.om polufinalu. Sinoć su glasali: Kipar, Belorusija, Finska, Mađarska, Belgija, Francuska, Izrael (e oni verovatno jesu glasali za nas jer nas podržavaju za Kosovo - nisu ga priznali), Španija, Portugal, Island, San Marino, Crna Gora (oni su nam verovatno dali 24 boda), Poljska, Gruzija, Slovenija, Australija...

Niko

pre 4 godine

Nevenina pjesma je grozna, ali je scena bila OK i ona je fino otpjevala. Nevjerovatno i apsolutno razacoravajuce je neprolazak Madjarskog predstavnika, koji je otpjevao prelijepu i mocnu kompoziciju. Ne zaboravite atmosferu kakvu je napravio. Sa druge strane prosao je San Marino, jer su se glasaci malo zezali, ocigledno, a takodje pjevac je Turčin, pa ne iskljucujte ni tursku podrsku. Portugal je imao jako zanimljivu kompoziciju, bio je favorit medju fanovima... ipak...

Moji favoriti Iceland su imali uzasan stejdzing, puno nepotrebnog kadriranja, takodje - puno i nepotrebnih zvucnih "zacina" koji nisu bili na originalu. To mi je sve ruiniralo industrial tech zvuk, koji je baza. Nisu imali tim, poput australaca, koji su odradili savrsen stejdzing za bezveznu pjesmu.

Pajser

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.  
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise. 
(nex, 15. maj 2019 08:15)

Hard Rock Hallelujah, pobednička 2006, Euphoria 2012

Вук

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.

Radovan III

pre 4 godine

Ovo je bio haos. Sve gore od goreg pesme. Nevena je bila dobra. Ne mogu da verujem da je Island prošao. Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.

Cancelo

pre 4 godine

Nevena je savrsen vokal, jedno predivno stvorenje, prava dama, i definitivno u najboljem svetlu prikazuje nasu zemlju i ono malo sto imamo dobrog i vrednog!
SVAKA CAST!

бураноид

pre 4 godine

Кипар и Белорусија покидали,није ми јасан пролазак Сан Марина,али остали су били још и гори од њих и Словенаца.

my way

pre 4 godine

Браво, Невена, честитке од срца! Да није било ње ништа ни од певања вечерас. Србија и Аустралија најбољи у овом лошем полуфиналу! Можемо да се поносимо својим представником, а то која ће Невена бити у финалу није много важно.

sara

pre 4 godine

Pesma je malo plitka (sam tekst), ali je Nevena odlican vokal i konacno smo se resili nepotrebnih back-vocala na bini kao i raznih bubnjara, frulasa i violinista. 10 godina smo slali jednu te istu foru.
Dobra scena i Nevenin glas su nas odveli u finale.

Hatari

pre 4 godine

Ono je bilo ko dranje jarića. Ti koji su glasali za Island su bili pod nekim teškim drogama. Kakvi su bili, ima da ih sanjam noćas.
(Radovan III, 15. maj 2019 00:56)
Haha, bitno da oni koji glasaju za Šapketa i Sesu nisu pod nikakvim drogama, realno njima ni ne treba.

zoran

pre 4 godine

Moji favoriti su bili Island i Slovenija ali me je i Australija veoma prijatno iznenadila, te su oni dobili moje glasove.
Nadam se da će evrovizijdka kruna sledeće godine otići ili u Reykjavik ili Ljubljanu :)))

žurim na posao

pre 4 godine

Ko jos gleda ovo... (Bob Ross, 15. maj 2019 01:22

Moja supruga je sve godinama sve manje pridavala pažnju Evroviziji, ja to ne gledam od kako sam video prve naznake da je to zaparavo uveliko promocija LGBT populacije, jedne političke ideološke linije, feminizma, rasne diskriminacije (zvižduci i negodovanje Rusiji), pobede pesama koje nisu zaslužile ni da učestvuju itd.

Madjutim sinoć mi je bilo simpatično kada je moja supruga posle nekog izvesnog vremena počela da "bogara" i iskljucila TV sva rezignirana.

Šta bi ljubavi - pitah.
Fuj dvojica pederčina (izvinjavam se toj minornoj polulaciji - ali baš tako je rekla) se ljube, a kamera ih zumira - odgovori mi.

I tako malo smo se smejali tkz Pesmi Evrovizije i pravac krevet, ipak mora se na posao.

Potroši vreme na komentar koji neće biti objavljen, a žurim na posao.

Pozdrav za B-92

Autenticni srpski komentar

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вук, 15. maj 2019 00:36)

Ma da, treba je lustrirati. Preletacica. Kad ce da vrati penzije dijaspori?

David

pre 4 godine

Pa bilo je i za očekivati, prvo polufinale je prilično slabo... Ali žanrovski je mnogo raznovrsnije od drugog polufinala i samim time zanimljivije za gledanje, jer smo večeras imali na sceni balade na maternjim jezicima (Mađarska i Srbija), etno pesme iz Poljske i Portugala, electro indie pop pesmu iz Slovenije, svetski poznatog dj-a po imenu Darude iz Finske sa svojim house hitom, operu iz Australije kao i sado-mazo bend sa Islanda, i to sve na jednom stejdžu. :D

Realno, Nevena je vokalno najstabilnija od svih (uz Australijanku), oduvala ih je sve izgledom i samom pojavom, po prvi put je Srbija imala moderan i moćan scenski nastup sa onim animacijama na LED ekranima i maglom, najbolja je kao paket koji smo ikada imali na Eurosongu...

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.

Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)

Rok

pre 4 godine

Žasu stas, koreografija, cak cura ni tu jednu recenicu koju izgovori na "engleskom" ne uzgovori pravilno nego guta slova. A izgled joj je kao preparirana mačka.

Grčka 1.

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.

Maja

pre 4 godine

Захваљујте српској дијаспори по свету што је као и увек слала поруке, а не Невени. Аустрија, Немачка, тамо где је огромна српска дијаспора. Они доносе бодове. Кипрана имаш хиљаде и хиљаде у Енглеској. Одатле гласају и сваке године су у финалу.
(Вук, 15. maj 2019 00:36)
Moram da te razočaram- Austrija i Nemačka nisu glasale večeras. Tako da ću ipak zahvaliti Neveni na nastupu.
A ni Velika Britanija nije imala pravo glasanja večeras, tako da ni dijaspora Kipra u Engleskoj nije mogla da utiče.

gradjanin

pre 4 godine

@Vuk
Večeras nisu glasali Nemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Makedonija, Hrvatska, Norveška, Švedska... Zemlje sa najvećom Srpskom dijasporom. Za nas su mogli da glasaju Crna Gora, Slovenija (naša braća ko je gledao konferenciju za medije zna zašto), Francuska i Belgija. I naravno svi oni koji su zavoleli našu pesmu. Mi i Slovenija smo poslali pesme na maternjem jeziku i prošli u finale. Gruzija i Mađarska nisu jer smo bili bolji od njih. Island je prošao samo zbog BDSMLGBTQ+ tematike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grčka 1., 15. maj 2019 02:06)

Napisana glupost. Svi su mogli da glasaju za nasu predstavnicu osim mi u Srbiji. Inace ovo je festival LGBT populacije. U parteru njihovi pripadnici. I onda kamera uhvati dvojicu muskaraca koji se ljube u usta. Fuj. Utisak. Sve pesme lice jednu na druge. Elektronika.

majtimajk

pre 4 godine

blagi uzas. Drago mi je da nisam sinoc protracio vreme. sta kaze, sama napisala… pa vidi se.. strasno. Ja jesam pristalica da se peva na maternjem jeziku. Ali zbog cinjenice da to niko ne razume, pesma mora da ima neku melodiju, neki zvucan refren, koji I ako ne razumes mozes u mislima da okreces, kao npr. neki spanski, letnji hitovi, koje niko ne razume ali mogu da se pevuse. … ova nasa je nesto otpevala sto istog momenta zaboravis sta si cuo/la.

Dejan L

pre 4 godine

Molim eminentne muzicke strucnjake da mi objasne kako pesmica za decu od 12 - 15 godina prolazi u finale?
Pesma koju deca pisu kod uciteljice.
Peva kroz nos, engleski izgovor NULA.
Sramota.

Глас разума

pre 4 godine

... Meni su Slovenci favoriti, ...
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Слажем се. Судећи по изгледу и понашању на сцени девојка је хендикепирана и много њих ће гласати из сажаљења.

Novica

pre 4 godine

U Hrvatskoj ne žive Srbijanci niti dijaspora iz Srbije, već hrvatski Pravoslavci, tj. Srbu koji su tu rodjeni, a nema veze sa Dijasporom kako pisete u komentarima!!!

Saša

pre 4 godine

Nevenina pesma je jedna od onih koje odmah zaboraviš. Apsolutno neslušljiva, iritantna melodija, sa jeftinim rešenjima i isticanjem vokala pošto je sama pesma u stilu, "daj da se razderem koliko mogu". Transfer blama je upotpunjen nemuštim zavijanjem na početku pesme što je valjda trebalo da podseti na etno i engleski u bridžu, pre refrena. Totalno na mišiće bez imalo nadahnuća, kao da je pesmu pisao mašinski inženjer.

ŽIVELA SRBIJA

pre 4 godine

Glupa pesma, umišljena pevaljka i sjajan RTS tim od 40 stručnjaka koji će da skrcka još jedno 100.000 naših evrića na turističkom odmoru u Izraelu.

Stari čačanin

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina. 
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.
(nex, 15. maj 2019 08:15)
Euphoria od Loreen. I dan danas je rado slušam.

Usamljeni vuk

pre 4 godine

Ne pratim ovo takmicenje, znam da je namesteno, pogledao sam ovu nasu pesmu. Pesma ne znam na kakvu foru je prosla u finale. Nit je pamtljiva, nit je po necemu prepoznatljiva, obicna baladica - limunadica kakve mozes svaki dan da slusas na radiju...

Niko

pre 4 godine

Nevenina pjesma je grozna, ali je scena bila OK i ona je fino otpjevala. Nevjerovatno i apsolutno razacoravajuce je neprolazak Madjarskog predstavnika, koji je otpjevao prelijepu i mocnu kompoziciju. Ne zaboravite atmosferu kakvu je napravio. Sa druge strane prosao je San Marino, jer su se glasaci malo zezali, ocigledno, a takodje pjevac je Turčin, pa ne iskljucujte ni tursku podrsku. Portugal je imao jako zanimljivu kompoziciju, bio je favorit medju fanovima... ipak...

Moji favoriti Iceland su imali uzasan stejdzing, puno nepotrebnog kadriranja, takodje - puno i nepotrebnih zvucnih "zacina" koji nisu bili na originalu. To mi je sve ruiniralo industrial tech zvuk, koji je baza. Nisu imali tim, poput australaca, koji su odradili savrsen stejdzing za bezveznu pjesmu.

Penzioner

pre 4 godine

Ja gledam i ne propustam eurosong jos od malih nogu. Ko ne razime cilj poruku potrebu i status eusonga neka ne gleda. Taj neka gleda fudbal, slicno je samo drugi jezik.

Millennium

pre 4 godine

Samo sam zbog komentara došao. Pa kako vas bre nije sramota? Licemeri. Šta se pisalo baš na ovom sajtu kad je rečeno da će ona da ide? Jedan, do dva pozitivna komentara. Te pesma joj je loša, te dosadna je, neharizmatična, obrukaće nas, ni u finale neće proći itd. Ja ovu muziku ne slušam, a još manje pratim ovakva takmičenja, ali ne mogu da verujem kakav smo narod.

POPovanje

pre 4 godine

Poslušao pesmu jutros, i zaključak je da sinoć nisam ništa propustio. Tipujem loš plasman, čak jedan od najgorih od kada nastupamo.

Idol

pre 4 godine

Kod nas privilegovana ekipa ima prohodnost na Eu. Izvukli su maksimum iz Nevenine pesme, pesma je top medju ostalim ocajima. Losa po mom ukusu.

Mitch

pre 4 godine

Na žalost, pesma je beskrajno dosadna. U redu etno tema, u redu refren, u redu Nevena, ali ni u čemu ne odskače. Tako da je plasman u finale uspeh.

Pevanje svakako može bolje, emocija mora bolje, gola noga ide na živce (setite se Anželine Džoli na dodeli Oskara pre neku godinu i medijskog debakla oko gole noge)...

A da se mi ipak pretplatimo na San Remo i batalimo ovaj šou svega i svačega? Bolje reći cirkus?

nex

pre 4 godine

Sund,kic,decije pesmice u kombinaciji sa Islandom koji javno promovise sadomazohizam pred milijardu ljudi. Ovo takmicenje je postala besmislica. Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.

Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise.

А. Петров

pre 4 godine

Невена заслужено у финалу. Уз Кипар, Чешку и Аустралију је била изнад осталих. Али не могу да верујем да је Сан Марино прошао. Па боље да су мене поставили да певам! Зар је могуће да је то све турска дијаспора гласала?

recimo

pre 4 godine

Iznenadio me je neprolazak Mađarske (nakon 10 godina) i Finske, kao i prolazak Belorusije i San Marina u finale.
Idemo Nensi u top 10 u finalu! ;)
(David, 15. maj 2019 00:50) # Link komentara

Za Belorusiju su glasali iz bivseg SSSRa i naravno njihova dijaspora. A za San Marino su glasali da bi se i oni malo radovali. Iskreno i ja sam htela da glasam za njih, ali sam umesto toga poslala SMS za onu jadnu decicu sto skupljaju za lecenje. Inace to preporucujem i svima drugima.

nebaCar

pre 4 godine

Imala je dobar nastup, zasluženo je prošla. 
Meni su Slovenci favoriti, pesma je po mom ukusu.
(Just sayin', 15. maj 2019 01:31)

Ono recitovanje šaputanje favorit

Majkl Džondar

pre 4 godine

@Grčka
ja mislim da Mađarska nije prošla zbog politike. Trenutno nisu u ljubavi sa EU. A Evrovizija pored gej lobija je i politika, to se već zna.

Aleksandar

pre 4 godine

Nisaam uopšte video pesmu do ove vesti, sinoć sam samo video da je prošla Nevena pa se zaonteresovah da čujem pesmu. I oduševio me nastup i Nevena, a pesma je onako. Ali Neveni svaka čast. Stala žena i otpevala bez raznih efekata i skakanja po bini, pratećeg letećeg cirkusa. Njen glas, pojava i pesma u prvom planu. To je po meni kako treba da bude takmičenje u pesmama, a ne Islandi i Portugali sa onim.... pojavama.

David

pre 4 godine

@Vuk
Od zemalja u kojima je brojna srpska zajednica, večeras su mogle da glasaju samo Slovenija i Crna Gora. Austrija, Švajcarska i Švedska nastupaju u drugom polufinalu i nisu mogle da glasaju večeras, kao ni Nemačka...

Prošli smo u finale jer je Nevena pokidala kako sa samim pevanjem, tako i sa nestvarnim scenskim nastupom koji je preneo njenu emociju iz pesme na publiku i upotpunio celu priču. Većina kladionica i evrovizijskih kritičara stavlja Srbiju u top 3 prvog polufinala, uz Grčku i Kipar, tako da, dobili smo dosta poena i od žirija i na televotingu sigurno! :)

Zvezda

pre 4 godine

Belorusija uopšte nije iznenađenje kao što neko dole reče, odlična catchy pesma vesela, odličan vokal...
Definitivno najveće iznenađenje večeras je San Marino, po prvi put da prođe neko dalje ko nema pojma da peva, izgleda da je turska dijaspora glasala za njih (Serhat je Turčin).
Najneprijatnije iznenađenje je Mađarska: vokal fantastičan, pesma je milina za slušati je, jedino je u refrenu totalno prazna ali opet daleko je bolja od Slovenije.
Malo sam iznenađen da Portugal nije prošao dalje s obzirom da su imali baš autentičnu numeru

Ručaosamkobasice

pre 4 godine

Meni je najzanimljivije da nikada manja propaganda Eurosonga i našeg takmičara u medijima. Prestao sam da gledam pre par godina jer su oesme blagi užas a glasanje je po principu "pomozimo komšiji" i "politika".

Јабучило

pre 4 godine

@ Pesma je malo plitka (sam tekst)

Ма неее, Европесма је такмичење дубокоумних музичких филозофија :)

David

pre 4 godine

@recimo
Od bivših sovjetskih republika, sinoć su za Belorusiju mogle glasati samo Gruzija i Estonija... Sve ostale (Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, Moldavija, Litvanija i Letonija) nastupaju u drugom polufinalu.
A što se tiče San Marina, očigledno je da su ih namerno progurali u finale, pošto se ta zemlja nađe u finalu jednom u 10 godina... Serhat je prvenstveno muzički producent a ne pevač, čovek ne peva nego recituje. A na sve to, pesma je žešći trash a i sam scenski nastup je kičeraj...
Ako su već hteli da proguraju San Marino u finale, bolje da su to uradili prošle godine kad su imali vrh pesmu sa dobrom porukom: Jenifer i Jessika - Who we are. :)

LMMNIO

pre 4 godine

Ljudu sto se tice prevoda dare takodje ima prevod izazvati, drznuti ali i usuditi. Klasican primer vam je cuveno iz filmova 'How dare you?!' - 'Kako se usudjujes?!'. Isto tako i par nasih reci ima jos koje znacenje. Imaju i oni sinonime kao i mi. Sto se Nevene tice stvarno maksimalno profesionalno odradjen nastup do najsitnijih detalja. Svaka cast.

Zvezda

pre 4 godine

@Vuk,

Tako si lupio da nemam reči, molim te nemoj da lupetaš kad ne poznaješ materiju. Kakva tvoja Austrija, Nemačka, Britanija?? Oni nisu ni glasali sinoć u polufinalu, oni glasaju u 2.om polufinalu. Sinoć su glasali: Kipar, Belorusija, Finska, Mađarska, Belgija, Francuska, Izrael (e oni verovatno jesu glasali za nas jer nas podržavaju za Kosovo - nisu ga priznali), Španija, Portugal, Island, San Marino, Crna Gora (oni su nam verovatno dali 24 boda), Poljska, Gruzija, Slovenija, Australija...

komentator

pre 4 godine

Ono što je dobro, niste menjali.. kostim.
Sama na bini bez pratećih vokala, odlično.
Al' kada ćete da odradite normalan promotivni video za našu zemlju?
Onaj je stvarno jedan od loših.

Ukratko

pre 4 godine

Zar nije engleski dare - drznuti se. Ovaj nas prevod gubi smisao
(sara,

Nepravilan glagol 'Dare' mozemo koristiti kao osnovni i pomocni, u oba slucaja ce imati isto znacenje {usuditi se, imati hrabrosti uciniti nesto, drznuti se itd,itd}

Pretpostavljam da vas to ne zanima ali eto, malo ja da obnovim gradivo. Poz i hvala.

Pajser

pre 4 godine

Evo, nek neko sad otpeva neku pesmu pobednicku pesmu iz poslednjih 20ak godina, da mu je ostala u usima. Mozda samo onaj Svedjanin od pre 5-6 godina.  
Posle ABE i Toto Kutunja nijedna vise. 
(nex, 15. maj 2019 08:15)

Hard Rock Hallelujah, pobednička 2006, Euphoria 2012