- Komentari -
 1. Ne kaže se džabe sve najbolje o pokojniku....
  (Bruce Springsteen, 30. april 2019 14:22)

  Pa lepo onda cemo o Hitleru i slicnima da pricamo bajke.
   (pfuj, 2. maj 2019 11:31)

  # Link komentara

 2. Poznavala sam sličnog narkomana, lep, privlačan, iz bogate "fine" porodice. Pre par godina je umro, desetak godina mlađi od Igora. Na žene je delovao kako su opisali za Igora. Krađe para, prevare, izvlačenje goriva iz tuđih auta, prebijanje žena, sve perfidno urađeno. Mnogi su pokupavali da ga spasu, i za to su žestoko platili, i parama, i zdravljem, i živcima. Iskoristiti nekoga nema opravdanje, čak ni za lepotana ili narkomana. Razumem Tinsku što ne govori ništa lepo, i ne treba je osuđivati zbog toga. Ako si bio loš prema nekome, bio si loš, i ne treba lagati, čak i kada taj neko umre. Svako ostavlja trag za sobom i svako bira kakav će trag ostaviti.
  Pravdanjem narkomana i lošeg čoveka se daje podstrek da i drugi tako rade, a to je loše.
   (&, 1. maj 2019 11:09)

  # Link komentara

 3. Tinska i Aja Jung.. Smehotres.
   (sonja, 30. april 2019 21:15)

  # Link komentara

 4. Deda Cvetko, hvala za ovaj tekst.
  (mirjana, 30. april 2019 20:49)

  # Link komentara

 5. @deda Cvetko
  Hvala Vam, divan citat
  (N, 30. april 2019 20:21)

  # Link komentara

 6. Kakvi komentari. Ovo je društvo u kojem je psihopatologija uzela maha.
  (Ajoj, 30. april 2019 20:04)

  # Link komentara

 7. Tužno, na mnogo načina i iz puno razloga.
   (Siki, 30. april 2019 18:38)

  # Link komentara

 8. "Mozda cu vam jednog dana pokazati i svoj album sa porodicnim fotografijama...ko zna, mozda cete u njemu videti lice koje vas podseca na nekoga?

  Mozda cete na tim licima prepoznati necije obraze. Profile. Jagodice. Oci. Podocnjake...mozda ce vam se uciniti da ste nekada, negde mozda i poznavali neke od njih...a onda vam se mozda ucini da vas te odavno mrtve oci nekako krisom posmatraju sa tih izbledelih slika. Ako vam se to dogodi, ne plasite se...ne zazirite...slobodno se prepustite njihovim pogledima...dozvolite im da vas posmatraju...da vas vole...te slike imaju nekakvo cudno, skamenjeno osecanje, zamrznuto zauvek. Poklonite se njihovim ledenim mislima. Iako ih verovatno nikada necete odmrznuti i osloboditi ih...ko zna...ko zna kakvo olaksanje ce ta mrtva lica osetiti kad osete vasu neznost...vas dodir...? Ko zna hoce li se trgnuti iz svog okamenjenog sna kad osete vasu naklonost, paznju...toplinu? Ne plasite se da ce biti okrutno i neukusno ako ih neocekivano dodirnete svojim secanjima, svojim osmehom...jer, ta lica tako strahovito ceznu da uzvrate vas dodir...

  Ne, zaboga, ne zazirite. Jer...svaki put kad im se osmehnete i kad ih dotaknete, njihova radost oslobadja se svojih vecnih okova i njihova sreca postaje beskonacna.

  I tako, prijatelju, velim vam: NEGUJTE SVOJE MRTVE. Negujte ih, kao sto bi i vi da VAS drugi neguju i paze, u ovom vremenu, sada i ovde, u ovom casu, za koji - cudnovato - mislite da je vas zivot"

  - Harold Pinter: Nicija Zemlja (1974)
  (DEDA CVETKO, 30. april 2019 17:27)

  # Link komentara

 9. Mnogo ste se voleli, čim je on umro sam u kući svoje majke...
  (Filip, 30. april 2019 14:31)

  # Link komentara

 10. To su prave reci o pokojniku pa i da nije tako bilo a ne kao Tinska bez obzira kakve traume nosi.Ne kaže se džabe sve najbolje o pokojniku....
  (Bruce Springsteen, 30. april 2019 14:22)

  # Link komentara

 11. Ako držite do sebe i do preminulog, gospođo, zadržite to u sebi. Sada je sve prohujalo sa vihorom....
   (zliZo, 30. april 2019 12:16)

  # Link komentara