Petak, 22.02.2019.

15:50

Šaban Šaulić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: B92

Šaban Šauliæ sahranjen u Aleji zaslužnih graðana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.

KM

pre 5 godina

Pošto smo imali ovde prilike da pročitamo tekstove pesama koje je Šaulić pevao, kao argument da je on veliki umetnik, moj komentar će biti tekst Dučičeve pesme "Slušanje":

Kada padne veče povrh vode plave
i zasvetle mlečni puti izdaleka,
tada kao ptice iz svog gnezda meka,
sve od mahovine i od morske trave

prhne moja duša. I želje što dave,
i biju i more još od pamtiveka,
nju izmame tako u tuzi bez leka...
Dok ponoćne zvezde šume iznad glave.

Ko svileni crni noćni galeb, tako
moja duša pada na talas polako,
i zaspi u svojim suzama, ko dete.

A kad je probudi srebrnasta zora,
u njoj vazda šumi noćna pesma mora,
puna jedne bolne, neutešna sete.

Vlada M

pre 5 godina

Cecu znači ima da sahranimo u kripti hrama sv Save, malo poviše Tesle. A Šabana su mogli i na Oplenac u kraljevsku grobnicu kad je već kralj. Žao mi je čoveka koji je bezveze poginuo, ali ovde se više ne zna ni časni krst.

Sarmo, sad si k'o Šaban

pre 5 godina

Medijskao-tabloidna i političko-marketinška kampanja povodom tragične smrti i sharane Šabana Šaulića nije šabanizacija Srbije, nego sasvim očekivani trend potonuća merila dobrog ukusa - koji je upravo Šaban Šaulić, tokom svoje prebogate i veoma uspešne karijere estradnog umetnika, nastojao da očuva koliko god je to moglo u datim okolnostima. Nije Šaban pevao šund, njegova muzika bila je melem za dušu u odnosu na današnji trend set.

i sve OK

pre 5 godina

235.000 uzela Goca unapred pa joj sad mrsko da vrati a da oduži ne ume. OK, prodaće kuću i vratiće dugove. Al' dobro ako je na te pare platila porez, svima nama je to na korist.

npr

pre 5 godina

Njegov vanbračni sin Robert ulazi u nasledni postupak ravnopravno sa udovicom i sestrama. Osim ako se udovica dosetila na vreme pa svu Šabanovu imovinu prenela na sebe.

zia

pre 5 godina

Zaista, tamo su sahranjeni neki glumci iz polufilmova/serija... Prošetajte jednom, pa ćete se uveriti...
Granica između pravih, kvalitetnih glumaca i pevača ne treba da postoji. Ono što je bila M. Dravić u filmu, to je Šaban bio u narodnoj muzici.
Saučešće porodici.

pex

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36)

Narod bivse Jugoslavije se inace pokazao kao izrazito pametan i promisljen,pa se ne zna koji zivi gore i jadnije. Takav im je ukus i za sve ostalo,pitanje je samo da li shvatate. Inace, shvatio sam samo da znam jednu njegovu pesmu i to ovih dana nakon teksta na sajtu,a to je " Hajde mala da pravimo lom" i to sasvim slucajno jer sam negde pokupio, ne svojim izborom. Uz iskreno saucesce i svest da je ovo jeziva ljudska tragedija (kao i svaka druga nesreca u saobracaju), mogu da kazem da ako je za nekoga ovo muzika i kvalitet, onda zasluzujemo da budemo tu gde jesmo, poslednji na starom kontinentu.

stranger

pre 5 godina

Ispod Sabanove perike izleglo se neopisivo mnogo dzibera koji su u macho fazonu “ja da umirem a ona da zivi?!”, maltretirali zene i devojke. Nazalost, u moru primitivizma koji je zapljusnuo Balkan Saban se danas cini kao Mocart, iako je bas perika jedino zajednicko sto ima sa doticnim.

Lola

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?
(Tesla, 22. februar 2019 16:30)

Evo ja se pitam, da je u Britaniji ili Americi poginuo pevac, da li bi britanska kraljica ili americki predsednik poslali avion???

ferdinand

pre 5 godina

Za sve one koji se pitaju zašto je zaslužan i šta je ostalo iza njega - odgovor je, to su njegove pesme, koje su sve samo ne šund. Generacije u ex yu su odrasle uz njegove pesme i muziku, generacije. I on nikad nije mogao biti svrstan u turbo folk (inače je pravi naziv turban folk, nego čuli ljudi poput vas nešto na turbo, pa ostade turbo). Iskompleksirana gospodo i gospođe, zapitajte se šta je ostalo iza vas? Po čemu će vas pamtiti milioni ljudi? Budite srećni ako vas upamte u zgradi ili ulici, a s obzirom kakv karakter imate, onaj pravi namćorski, zadrti ne nadajte se čak ni tome.

Šaban, Tozovac, Cune, Toma su sve, samo ne šund i kič.

Lanister

pre 5 godina

Janko, 22. februar 2019 20:13)

Dva galeva

Dva galeba bela u crnoj noći
leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila
A ona ode, ostavi njega
da čeka svoju poslednju zoru
jedino malo naš'o je snage
da se požali voljenom moru
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi
On nije hteo zoru da čeka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine
A život ovaj i dalje teče
nova se zora nad morem budi
jedino istina ostaje samo
i ptice vole kao i ljudi
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi



S namerom dodjoh u veliki grad

S namerom dodjoh u veliki grad
ostade za mnom moje rodno mesto
na rastanku majka grlila me dugo
cuvaj se sine i pisi nam cesto


A ja sam poceo da lutam
ja vise ne znam s' kim
vencav'o sam se i razvodio
s' kafanama velegradskim


Stanov'o sam negde na kraju grada
trosio oceve poslednje pare
gledao sam raskos i srecne ljude
setio se majke i kuce stare

Mozda i takav postao ne bih
da mi je ona pruzila radost
razocaran u zivot i najvecu ljubav
rasipao svoju nesrecnu mladost


Ovo su samo dve od preko 350 njegovih pesama, od kojih nijedna nije case lomim ruke mi krvave, vec sve sama remek dela

Inace meni draga je

Verujem u ljubav za nju dajem sve
I suze i vino ispijam zbog nje.

Nemojte vredjati ono sto ne poznajete.

lemi

pre 5 godina

Mi nismo normalni, nama nista ne valja, a da svi smo protiv vlasti, odkud im toliki glasovi na izborima kad smo svi protiv vlasti.
Sabane pocivaj u miru...

Djura

pre 5 godina

Neka se sahranjuju, ali neka se objave kriterijumi za Aleju Velikana, a ne da to bude privatna odluka nekog "jako vaznog" ćate u Gradskoj Skupštini.

Janko

pre 5 godina

Najgore od svega je da, ne samo da pesme koje je Šaban pevao nisu umetnost, nego nisu ni kič. U najvećem broju slučajeva to je čisti šund, najgora vrsta, propagiranje pogrešnih poruka i vrednosti (case lomim, ruke mi krvave). Ne da nije zaslužio drzavne počasti, nego je poslednji na spisku.

dejan

pre 5 godina

Čime je to Šaban zaduzio Srbiju? Neka zadužbina? Nešto u svetu osim tezgarenja? Verovatno jedan od postenih gradjana ove zemlje. Pa verovatno je neki doktor koji je operisao ili neki profesor zasluzniji i uradio je vise od par nezaboravnih pesama. Zato ja ne gledam ovo nase đubre od tv programa gde se velicaju polupismeni likovi ili bahati pevaci tipa Darko Lazic koji voze bez dozvole. To umesto da bude najveca sramota postaje marginalno a vazno je da je zaradio 3 soma za tezgu. Gde su silna deca koja su izginula u ratovima? Pa valjda je njima mesto u aleji zasluznih gradjana. Kakav vodja takve i ovce.

MARKONI

pre 5 godina

Šaban je zaslužan građanin ove zemlje jer su se uz njegove pesme narod veselo, tugovao, plakao, venčavao... Jednom rečju, zaslužan je! A vi koji ga ne slušate možete da hejtujete ovde do prekosutra.

C i n i k

pre 5 godina

Po meni to je nadrealno, na kraju ta Aleja je potpuno ispoltizovana, vise je besmisleno o tome pisati. Pevac je bio clan Sns i to je verujem opredelilo da rezim uz takve pocasti pristupi organizaciji sahrane za pevaca koji je milioner. To malo bode oci obicnom narodu.

Bgd

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36) 

Za tebe ne znam ali mene nije ničim zadužio.

Sasa

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.
(danijel, 22. februar 2019 17:30)

Komedija s tobom. A sta ako je Saban prezirao njegove filmove? E stvarno komedija s vama botovima. Jel su trebali da pitaju Glogovca jel moze pored njega? Samo sendvic da se uzme, a lupetanje na veliko.

aleja

pre 5 godina

Pre neki dan svi ste žalili ovde za njim, a sad vam svima smeta što je sahranjen u Aleji zaslužnih građana? Malo prošetajte do Novog groblja pa ćete se iznenaditi kada vidite da jedno 50% tih ljudi, ako ne i više, ne znate. U Aleji se sahranjuju i profesori, inženjeri, slikari i drugi umetnici. Neki su to mesto zaslužili, neki nisu. Meni je recimo privuklo pažnju što su tu sahranjeni neki večiti epizodisti, bukvalno polupoznati glumci, kao i pevači koji realno nisu napravili neke karijere. Sa druge strane, neki čuveni glumci poput Čkalje, Đuze, Mire Stupice nisu tu sahranjeni, jer porodice to nisu želele. Činjenica je da je Šapke bio najpopularniji narodni pevač. Svidelo se to vama ili ne, ali imao je ogromnu publiku i uvek je delovao kao gospodin čovek. Nije gradio karijeru na skandalima, već pesmama. Slažem se da je avion i skupština grada čisto preterivanaje, skupljanje političkih poena. Kada sam videla skoro ceo državni vrh u prvom redu na komemoraciji, smučilo mi se. Ali da je zaslužio mesto u Aleji, pa realno jeste...

Hi hihi

pre 5 godina

Ovo je ludilo Srbije... vladin avion za pevaca koji je tezgario i verovatno nije placao porez jer je sve kesh....
(Sasa KS, 22. februar 2019 18:44)

Botovsko ludilo se nastavlja. Porez se placa u zemlji u kojoj si zaradio novac. Sendvic zaradjen.

Aca

pre 5 godina

Zao mi je puno Sabana Saulica i zao mi je sto su ovi politicari iskoristili njegovu smrt za licnu promociju. Gotovo sam siguran da Saban ovako nesto nije zeleo.

Mare

pre 5 godina

Ljudi polako, kao prvo Aleja zasluznih gradjana je jedno a Aleja velikana nesto drugo. Na prvoj aleji se uglavnom sahranjuju zasluzni gradjani iz javnog zivota, a u drugu se vec dugo niko nije sahranio i tamo leze nase vojvode, ministri od pre 100 godina, veliki pisci, pesnici itd. Znaci sigurno ne leze u istoj Aleji Saban Saulic i Zivojin Misic.

Sto se tice Sabana Saulica, meni smeta slanje vladinog aviona o trosku drzave, jer je bespotrebno i necu da placam iz svog dzepa nekome ko je 50 puta bogatiji od mene. Ali mi ne smeta mesto sahrane, iz sledeceg razloga:

1. Saban Saulic je imao 30 godina karjere pre Granda i osim sto je pevac on je i kompozitor
2. Komponovao je neke od najlepish narodnih pesama kod nas kao sto su Dva galeba i S namerom podjoh u veliki grad
3. Bio je najpoznatiji predstavnik najslusanije muzike kod nas, narodne. I to ne ovog sunda danas nego one fine narodne muzike koje odavno nema.

Za mene su on i Toma Zdravkovic dva najlepsa glasa narodne muzike koje smo ikada imali.

Njeguška pršuta

pre 5 godina

Šaban bi prvi bio protiv toga da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, ali to samo govori o veličini njegovog karaktera. Za razliku od pojedinih koji ovde komentarišu...

Dragana

pre 5 godina

Aleja zaslužnih gradjana, informisite se pa komentarisite.
Uzgred, sve oko sahrane, nije po meri preminulog. Jednostavan i skroman covek je bio.
Ali, tu je šta je.

klok krk

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!!

mile pile

pre 5 godina

Komunisti pojma nemaju~

komunisti imali državu, kosovo bilo u srbiju bre, narod bio zaposlen, fabrike u srbskim rukama, postojao topli obrok, dom zdravlja u svako selo svaku fabriku, škola svuda svuda puno dece, išao na godišnji, ljudi držali pare u srbskim bankama, pili srbsko pivo...
pored toga izmislio porez na šund, kič... I?

onda bila osma sednica pa srbi postali robovi svetskim bitangama, nema dece, nema škola, nema lečenja, kosovo svetinja daleko, pare im pokrao zlobo za ratove, pivare tuđe, svi beže što dalje odavde...

šund i kič je proglašen za vrhunsku srbsku umetnost - kulturu?

Zoran Knežević

pre 5 godina

Ovo je jedan od retkih momenata kada se postidim što sam isti kao i većina gradjana ovoga naroda. Toliko patetite i neodmerenih reči a sve je trebalo da bude saosećanje sa porodicom i iskazivanje pijeteta. I ništa više. Već se javljaju predlozi da se imenu ovog "umetnika" posvete ulice, možda čak i gradovi. Smrt čoveka se pretvorila u cirkus. Prvo avion vlade R. Srbije, potom komemoracija u Skuptini grada, pa pola državnog vrha na sahrani?! Bože mili, koliko jeftine palanačke patetike?! Hajde da ga proglasimo za sveca. Da porušimo sve spomenike Vuku Karadžiću, Dositeju Obradoviću i Filipu Višnjiću pa da umesto njih podignemo spomenike Šabanu. Možda bi mogli i novčanicu sa njegovim likom da štampamo jer jedna tako važna ličnost, za "kulturu" ovoga naroda, mora da nas prati na svakom koraku. Ljudi moji, da li smo mi normalni, da li smo zaista spali na nivo poslednje palanke u koloj caruje neobrazovanje, beda, duhovno siromaštvo i primitivizam? Stičem utisak da je komentar, koji se ne oduševljava likom i delom "narodnog pevača" Šabana Šaulića nedostojan objavljivanja?! Koga se to ljudi boje?

Никола87

pre 5 godina

Поштења ради, забављачи су свуда цењенији од лекара, професора, инжењера, истраживача... И Канађани више уздижу Џастина Бибера, Дрејка или Шанају Твејн него своје академце и лекаре, Амери више уздижу своју глумачку и музичку, па и модно-манекенску елиту него интелектуалну. Просто, то је тај бенефит (ми смо се навикли да га тако посматрамо?) тзв. популарне културе, што је пријемчива масама, уместо уском кругу висоокобразованих и медитативних типова. Е сад, нити је Шабан Џони Кеш, нити је Мира Шкорић Шанаја, али то је наш народ слушао деценијама, уз то се веселио, обележавао прекретнице, бежао од ратне и сиротињске реалности... И то треба уважавати. То са сахраном у АЗГ можда и јесте неукус, али није та глорификација поп културе ништа што друге земље осим нас нису радиле и не раде. Лака ти земља, Шабане!

penzionerka

pre 5 godina

Saban je bio veliki pevac. Imao je srece da ga bog daruje talentom za muziku. Istina je da se uz njegove pesme veselilo na mnogim proslavama. Samo ne razumem cime je zaduzio ovaj narod da se za njega salje drzavni avion i da se sahrani u aleji zasluznih gradjana. Svoj talenat i pevanje je dobro naplacivao. Materijalno je obezbedio svoju porodicu, a ne narod.

Che

pre 5 godina

Aleja Velikana je komunistika izmisljotina. Vremnom ce casni ljudi shvatiti da im nije tamo mesto, nego u porodicnoj grobnici.
(dragan, 22. februar 2019 17:30)

Cisto za edukaciju-Aleja Velikana je nastala 1926. godine.
1926. godine Jugoslavija je bila kraljevina.
1926. komunisti nisu na vlasti u Jugoslaviji.

Ako nesto ne znas, cuti.

обс

pre 5 godina

Резигниран сам начином малтретирања који медији чине према грађанима Србије а поводом несрећа које се десе некима из медијског естаблишмента. Шабан Шаулић је "краљ народне музике" али народна музика није живот. Или је класа певача народне музике посебна и надградња је овог друштва? Имамо умирања глумаца, повреду водитељке... То је такво наметање депресије нацији кроз детаље око умирања или повређивања, начинима сахрањивања, реакцијама рођака, па онда посета Председника фамилији, слање авиона Владе... Извините, али ово је болесно! Просто се плашим следећег умирања неког од оних који су иконе певачке успешности и који су добри по неколико милиона евра са више зарађених станова и који своје приходе заслужују без плаћеног пореза овом народу?! Ајде што је болесно, него је агресивно болесно јер је медијско малтретирање хорско! Па није кафана Академија наука? Или јесте! Некад је ударник Алија Сиротановић био на новчаници! Сада још "Шабане" да ставите на његово место! Мера вредности новчаница захтевала би хијерархију зарадама и сликама још присутних и живих којима се клања нека "Србија". Стоп болести!

Dušan

pre 5 godina

Šaban nije bio šaban, već jedan fin gospodin.

Ali stvarno mislim da se preteruje sa sahranjivanjem glumaca i pevača u Aleji zaslužnih građana.

Mada Šabanu Šauliću je tamo mesto jer je on bio nešto posebno. šta je sa ostalim zanimanjima?

MPP

pre 5 godina

Nije stvaru tome ko kakvu muziku sluša i da li je urban ili ne. Nije stvar u tome da neko negira veliku tragediju porodice Šaulic. Nije stvar u tome kakav je bio pevač . I da li je bio kralj muzički . NEGO KRITERIJUM po kome neko može dobiti takav TRETMAN DRŽAVE ?
Šta ćemo čitavu estradu da sahranjujemo u aleji zaslužnih gradjana ? Svatate nema više kriterijuma !!!!!

ronin

pre 5 godina

Cime je doticni zasluzio da tu bude sahranjen?! Cime je doticni zaduzio ovu drzavu i njene gradjane da bi mu se ukazala ovakva posthumna pocast?! Onda su na istom groblju trebali da sahrane i Milana Mladenovica (E.K.V.)!

Ognjen

pre 5 godina

Po kom kriterijumu i ko odlučuje o sahranjivanju u aleji zaslužnih? Pokoj mu duši ali sramota je da vladin avion ide po telo pevača i da se sahranjuje u aleji zaslužnih.

danijel

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.

B91

pre 5 godina

Stvarno zasto? Prvo, cudi me da porodica nije zelela da bude sahranjen negde gde ce kasnije moci biti sahranjena i supruga mu. Drugo, pored Ive Andrica i Zorana Djindjica, oni stavljaju estradnog pevaca. Bez obzira na njegov talenat, veliku karijeru, postovanje i popularnost on je pre svega bio estradni/kafanski pevac.

majorgavrilović

pre 5 godina

Zato! Što ga je voleo narod, uz njega plakao i pevao, kako su glumci zaslužni tako i on i jedni i drugi su zabavljali narod na ovaj ili onaj način!

Kobster

pre 5 godina

Ovo ludilo sa Sabanom je izmaklo kontroli. Razumem da su neki voleli da ga slusaju, ali da bude sahranjen u aleji zasluznih gradjana?! Cime je on to zaduzuo nas narod?

Nemanja

pre 5 godina

Ne slusam tu vrstu muzike ali smatram da on jeste bio veliki muzicar u svom zanru.

Sa druge strane, zbog cega Aleja zasluznih gradjana? Sta je on to ucinio za Srbiju? Gde su Aleji veliki Inzenjeri, naucnici, akademici, lekari, advokati i sudije itd? Po kojim kriterijumima se sahranjuje tamo? Zasto je Saban Saulic kvalifikovaniji za Aleju od nekog Univerzitetskog profesora recimo, koji odskoluje toliko studenata? Ili od lekara koji spasi hiljade zivota? Ovako ispadne da se ad hok donose odluke ko ce tamo na vecni pocinak sto je strasno. Slicno je i za nacionalne penzije... Moraju postojati jasni kriterijumi. Pozdrav!

Ja nisam odavde

pre 5 godina

Donedavno sam samo negdje čuo za ime Šaban Šaulić, nisam znao šta je taj, čak nisam bio siguran da je to stvarno pravi čovjek. Gledam slike lik mi se ni ne čini poznat, slušam na Youtube njegove najveće hitove, ni ne zvuče mi poznato da sam njegove pjesme negdje čuo, zapravo mi se sve čini ko samo jedna pjesma.

milos

pre 5 godina

A sta je filozof dr. djindjic zaduzio gradjane??? Od Sabana nam je bar pesma ostala i hiljadu provedenih noci uz njegovu pesmu, toliko puta sam se proveselio uz njegove pesme da mu treba spomenik dici! Andjeoski glas... koji se skoro nece roditi!

bzvz

pre 5 godina

Iako je Srbija prepuna "sabana" koji su dobili i ime po Sabanu, on nije to bio, vec fin i skroman covek koji je pokazao da i novokomponovana narodna muzika moze biti lepa i emotivna.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Без икакве жеље да умањим величину покојног Шабана, чини ми се да ипак није био толики великан да би тамо почивао...

Sasa

pre 5 godina

Koga su iskopali - Crnjanskog? Kolarca?
Uvek je bilo pevača, nikad ih nismo tamo sahranjivali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nehuman tip, 22. februar 2019 17:00)

Uvek je bilo i politicara, glumaca i ostalih. I neko od njih je prvi sahranjen tamo.

Истина

pre 5 godina

Овај народ познаје само крајности. Једни се зарад лајкова и популарности утркују у качењу Шабанових фотографија и оплакивању, док други у великој мери представљају лицемере који се одједном згрожавају над ликом и делом покојника, а добар део их је небројено пута слушао и лумповао уз његове песме (знам за такве случајеве из сопствене околине). Нека почива у миру и нека га се и једни и други окану.

Tesla

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Neka mu je vecna slava... Voleo bi u buduće da izbacujete u ovoj rubrici meni uz sport omiljenoj vise o njihovom životu i njihovim delima za života sto su nam ostavili Milena Dravic, Pavlu Vujisica, Ckalje, Bate Živojinovića, Nikole Tesle... Ipak je ovo 1000 tekst o ekstradnom umetniku... Neka mu je vecna slava!

ArmagedonSaMarakane

pre 5 godina

Šta zašto, Šaban je bio gospodin, umetnik, osoba koja je zasluzila ovakav ispraćaj i mesto medju velikanima. Kad prestanemo da se delimo na urbane i neurbane, onda ćemo valjda postati ljudi

Niks feršten

pre 5 godina

Marlon Brando, Laurence Olivier, Orson Welles, John Wayne, Alfred Hitchcock, Luciano Pavarotti, Charlie Chaplin, Charles Aznavour i mnogi, mnogi drugi, niko od njih nije pokopan kao zaslužni građanin!

majorgavrilović

pre 5 godina

Zato! Što ga je voleo narod, uz njega plakao i pevao, kako su glumci zaslužni tako i on i jedni i drugi su zabavljali narod na ovaj ili onaj način!

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Neka mu je vecna slava... Voleo bi u buduće da izbacujete u ovoj rubrici meni uz sport omiljenoj vise o njihovom životu i njihovim delima za života sto su nam ostavili Milena Dravic, Pavlu Vujisica, Ckalje, Bate Živojinovića, Nikole Tesle... Ipak je ovo 1000 tekst o ekstradnom umetniku... Neka mu je vecna slava!

MARKONI

pre 5 godina

Šaban je zaslužan građanin ove zemlje jer su se uz njegove pesme narod veselo, tugovao, plakao, venčavao... Jednom rečju, zaslužan je! A vi koji ga ne slušate možete da hejtujete ovde do prekosutra.

ArmagedonSaMarakane

pre 5 godina

Šta zašto, Šaban je bio gospodin, umetnik, osoba koja je zasluzila ovakav ispraćaj i mesto medju velikanima. Kad prestanemo da se delimo na urbane i neurbane, onda ćemo valjda postati ljudi

Kobster

pre 5 godina

Ovo ludilo sa Sabanom je izmaklo kontroli. Razumem da su neki voleli da ga slusaju, ali da bude sahranjen u aleji zasluznih gradjana?! Cime je on to zaduzuo nas narod?

klok krk

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!!

Nemanja

pre 5 godina

Ne slusam tu vrstu muzike ali smatram da on jeste bio veliki muzicar u svom zanru.

Sa druge strane, zbog cega Aleja zasluznih gradjana? Sta je on to ucinio za Srbiju? Gde su Aleji veliki Inzenjeri, naucnici, akademici, lekari, advokati i sudije itd? Po kojim kriterijumima se sahranjuje tamo? Zasto je Saban Saulic kvalifikovaniji za Aleju od nekog Univerzitetskog profesora recimo, koji odskoluje toliko studenata? Ili od lekara koji spasi hiljade zivota? Ovako ispadne da se ad hok donose odluke ko ce tamo na vecni pocinak sto je strasno. Slicno je i za nacionalne penzije... Moraju postojati jasni kriterijumi. Pozdrav!

ronin

pre 5 godina

Cime je doticni zasluzio da tu bude sahranjen?! Cime je doticni zaduzio ovu drzavu i njene gradjane da bi mu se ukazala ovakva posthumna pocast?! Onda su na istom groblju trebali da sahrane i Milana Mladenovica (E.K.V.)!

Tesla

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?

B91

pre 5 godina

Stvarno zasto? Prvo, cudi me da porodica nije zelela da bude sahranjen negde gde ce kasnije moci biti sahranjena i supruga mu. Drugo, pored Ive Andrica i Zorana Djindjica, oni stavljaju estradnog pevaca. Bez obzira na njegov talenat, veliku karijeru, postovanje i popularnost on je pre svega bio estradni/kafanski pevac.

Ognjen

pre 5 godina

Po kom kriterijumu i ko odlučuje o sahranjivanju u aleji zaslužnih? Pokoj mu duši ali sramota je da vladin avion ide po telo pevača i da se sahranjuje u aleji zaslužnih.

bzvz

pre 5 godina

Iako je Srbija prepuna "sabana" koji su dobili i ime po Sabanu, on nije to bio, vec fin i skroman covek koji je pokazao da i novokomponovana narodna muzika moze biti lepa i emotivna.

milos

pre 5 godina

A sta je filozof dr. djindjic zaduzio gradjane??? Od Sabana nam je bar pesma ostala i hiljadu provedenih noci uz njegovu pesmu, toliko puta sam se proveselio uz njegove pesme da mu treba spomenik dici! Andjeoski glas... koji se skoro nece roditi!

Niks feršten

pre 5 godina

Marlon Brando, Laurence Olivier, Orson Welles, John Wayne, Alfred Hitchcock, Luciano Pavarotti, Charlie Chaplin, Charles Aznavour i mnogi, mnogi drugi, niko od njih nije pokopan kao zaslužni građanin!

aleja

pre 5 godina

Pre neki dan svi ste žalili ovde za njim, a sad vam svima smeta što je sahranjen u Aleji zaslužnih građana? Malo prošetajte do Novog groblja pa ćete se iznenaditi kada vidite da jedno 50% tih ljudi, ako ne i više, ne znate. U Aleji se sahranjuju i profesori, inženjeri, slikari i drugi umetnici. Neki su to mesto zaslužili, neki nisu. Meni je recimo privuklo pažnju što su tu sahranjeni neki večiti epizodisti, bukvalno polupoznati glumci, kao i pevači koji realno nisu napravili neke karijere. Sa druge strane, neki čuveni glumci poput Čkalje, Đuze, Mire Stupice nisu tu sahranjeni, jer porodice to nisu želele. Činjenica je da je Šapke bio najpopularniji narodni pevač. Svidelo se to vama ili ne, ali imao je ogromnu publiku i uvek je delovao kao gospodin čovek. Nije gradio karijeru na skandalima, već pesmama. Slažem se da je avion i skupština grada čisto preterivanaje, skupljanje političkih poena. Kada sam videla skoro ceo državni vrh u prvom redu na komemoraciji, smučilo mi se. Ali da je zaslužio mesto u Aleji, pa realno jeste...

dejan

pre 5 godina

Čime je to Šaban zaduzio Srbiju? Neka zadužbina? Nešto u svetu osim tezgarenja? Verovatno jedan od postenih gradjana ove zemlje. Pa verovatno je neki doktor koji je operisao ili neki profesor zasluzniji i uradio je vise od par nezaboravnih pesama. Zato ja ne gledam ovo nase đubre od tv programa gde se velicaju polupismeni likovi ili bahati pevaci tipa Darko Lazic koji voze bez dozvole. To umesto da bude najveca sramota postaje marginalno a vazno je da je zaradio 3 soma za tezgu. Gde su silna deca koja su izginula u ratovima? Pa valjda je njima mesto u aleji zasluznih gradjana. Kakav vodja takve i ovce.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Ovo je jedan od retkih momenata kada se postidim što sam isti kao i većina gradjana ovoga naroda. Toliko patetite i neodmerenih reči a sve je trebalo da bude saosećanje sa porodicom i iskazivanje pijeteta. I ništa više. Već se javljaju predlozi da se imenu ovog "umetnika" posvete ulice, možda čak i gradovi. Smrt čoveka se pretvorila u cirkus. Prvo avion vlade R. Srbije, potom komemoracija u Skuptini grada, pa pola državnog vrha na sahrani?! Bože mili, koliko jeftine palanačke patetike?! Hajde da ga proglasimo za sveca. Da porušimo sve spomenike Vuku Karadžiću, Dositeju Obradoviću i Filipu Višnjiću pa da umesto njih podignemo spomenike Šabanu. Možda bi mogli i novčanicu sa njegovim likom da štampamo jer jedna tako važna ličnost, za "kulturu" ovoga naroda, mora da nas prati na svakom koraku. Ljudi moji, da li smo mi normalni, da li smo zaista spali na nivo poslednje palanke u koloj caruje neobrazovanje, beda, duhovno siromaštvo i primitivizam? Stičem utisak da je komentar, koji se ne oduševljava likom i delom "narodnog pevača" Šabana Šaulića nedostojan objavljivanja?! Koga se to ljudi boje?

penzionerka

pre 5 godina

Saban je bio veliki pevac. Imao je srece da ga bog daruje talentom za muziku. Istina je da se uz njegove pesme veselilo na mnogim proslavama. Samo ne razumem cime je zaduzio ovaj narod da se za njega salje drzavni avion i da se sahrani u aleji zasluznih gradjana. Svoj talenat i pevanje je dobro naplacivao. Materijalno je obezbedio svoju porodicu, a ne narod.

обс

pre 5 godina

Резигниран сам начином малтретирања који медији чине према грађанима Србије а поводом несрећа које се десе некима из медијског естаблишмента. Шабан Шаулић је "краљ народне музике" али народна музика није живот. Или је класа певача народне музике посебна и надградња је овог друштва? Имамо умирања глумаца, повреду водитељке... То је такво наметање депресије нацији кроз детаље око умирања или повређивања, начинима сахрањивања, реакцијама рођака, па онда посета Председника фамилији, слање авиона Владе... Извините, али ово је болесно! Просто се плашим следећег умирања неког од оних који су иконе певачке успешности и који су добри по неколико милиона евра са више зарађених станова и који своје приходе заслужују без плаћеног пореза овом народу?! Ајде што је болесно, него је агресивно болесно јер је медијско малтретирање хорско! Па није кафана Академија наука? Или јесте! Некад је ударник Алија Сиротановић био на новчаници! Сада још "Шабане" да ставите на његово место! Мера вредности новчаница захтевала би хијерархију зарадама и сликама још присутних и живих којима се клања нека "Србија". Стоп болести!

Истина

pre 5 godina

Овај народ познаје само крајности. Једни се зарад лајкова и популарности утркују у качењу Шабанових фотографија и оплакивању, док други у великој мери представљају лицемере који се одједном згрожавају над ликом и делом покојника, а добар део их је небројено пута слушао и лумповао уз његове песме (знам за такве случајеве из сопствене околине). Нека почива у миру и нека га се и једни и други окану.

C i n i k

pre 5 godina

Po meni to je nadrealno, na kraju ta Aleja je potpuno ispoltizovana, vise je besmisleno o tome pisati. Pevac je bio clan Sns i to je verujem opredelilo da rezim uz takve pocasti pristupi organizaciji sahrane za pevaca koji je milioner. To malo bode oci obicnom narodu.

Bgd

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36) 

Za tebe ne znam ali mene nije ničim zadužio.

Djura

pre 5 godina

Neka se sahranjuju, ali neka se objave kriterijumi za Aleju Velikana, a ne da to bude privatna odluka nekog "jako vaznog" ćate u Gradskoj Skupštini.

MPP

pre 5 godina

Nije stvaru tome ko kakvu muziku sluša i da li je urban ili ne. Nije stvar u tome da neko negira veliku tragediju porodice Šaulic. Nije stvar u tome kakav je bio pevač . I da li je bio kralj muzički . NEGO KRITERIJUM po kome neko može dobiti takav TRETMAN DRŽAVE ?
Šta ćemo čitavu estradu da sahranjujemo u aleji zaslužnih gradjana ? Svatate nema više kriterijuma !!!!!

Che

pre 5 godina

Aleja Velikana je komunistika izmisljotina. Vremnom ce casni ljudi shvatiti da im nije tamo mesto, nego u porodicnoj grobnici.
(dragan, 22. februar 2019 17:30)

Cisto za edukaciju-Aleja Velikana je nastala 1926. godine.
1926. godine Jugoslavija je bila kraljevina.
1926. komunisti nisu na vlasti u Jugoslaviji.

Ako nesto ne znas, cuti.

Janko

pre 5 godina

Najgore od svega je da, ne samo da pesme koje je Šaban pevao nisu umetnost, nego nisu ni kič. U najvećem broju slučajeva to je čisti šund, najgora vrsta, propagiranje pogrešnih poruka i vrednosti (case lomim, ruke mi krvave). Ne da nije zaslužio drzavne počasti, nego je poslednji na spisku.

Lanister

pre 5 godina

Janko, 22. februar 2019 20:13)

Dva galeva

Dva galeba bela u crnoj noći
leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila
A ona ode, ostavi njega
da čeka svoju poslednju zoru
jedino malo naš'o je snage
da se požali voljenom moru
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi
On nije hteo zoru da čeka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine
A život ovaj i dalje teče
nova se zora nad morem budi
jedino istina ostaje samo
i ptice vole kao i ljudi
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi



S namerom dodjoh u veliki grad

S namerom dodjoh u veliki grad
ostade za mnom moje rodno mesto
na rastanku majka grlila me dugo
cuvaj se sine i pisi nam cesto


A ja sam poceo da lutam
ja vise ne znam s' kim
vencav'o sam se i razvodio
s' kafanama velegradskim


Stanov'o sam negde na kraju grada
trosio oceve poslednje pare
gledao sam raskos i srecne ljude
setio se majke i kuce stare

Mozda i takav postao ne bih
da mi je ona pruzila radost
razocaran u zivot i najvecu ljubav
rasipao svoju nesrecnu mladost


Ovo su samo dve od preko 350 njegovih pesama, od kojih nijedna nije case lomim ruke mi krvave, vec sve sama remek dela

Inace meni draga je

Verujem u ljubav za nju dajem sve
I suze i vino ispijam zbog nje.

Nemojte vredjati ono sto ne poznajete.

mile pile

pre 5 godina

Komunisti pojma nemaju~

komunisti imali državu, kosovo bilo u srbiju bre, narod bio zaposlen, fabrike u srbskim rukama, postojao topli obrok, dom zdravlja u svako selo svaku fabriku, škola svuda svuda puno dece, išao na godišnji, ljudi držali pare u srbskim bankama, pili srbsko pivo...
pored toga izmislio porez na šund, kič... I?

onda bila osma sednica pa srbi postali robovi svetskim bitangama, nema dece, nema škola, nema lečenja, kosovo svetinja daleko, pare im pokrao zlobo za ratove, pivare tuđe, svi beže što dalje odavde...

šund i kič je proglašen za vrhunsku srbsku umetnost - kulturu?

ferdinand

pre 5 godina

Za sve one koji se pitaju zašto je zaslužan i šta je ostalo iza njega - odgovor je, to su njegove pesme, koje su sve samo ne šund. Generacije u ex yu su odrasle uz njegove pesme i muziku, generacije. I on nikad nije mogao biti svrstan u turbo folk (inače je pravi naziv turban folk, nego čuli ljudi poput vas nešto na turbo, pa ostade turbo). Iskompleksirana gospodo i gospođe, zapitajte se šta je ostalo iza vas? Po čemu će vas pamtiti milioni ljudi? Budite srećni ako vas upamte u zgradi ili ulici, a s obzirom kakv karakter imate, onaj pravi namćorski, zadrti ne nadajte se čak ni tome.

Šaban, Tozovac, Cune, Toma su sve, samo ne šund i kič.

Mare

pre 5 godina

Ljudi polako, kao prvo Aleja zasluznih gradjana je jedno a Aleja velikana nesto drugo. Na prvoj aleji se uglavnom sahranjuju zasluzni gradjani iz javnog zivota, a u drugu se vec dugo niko nije sahranio i tamo leze nase vojvode, ministri od pre 100 godina, veliki pisci, pesnici itd. Znaci sigurno ne leze u istoj Aleji Saban Saulic i Zivojin Misic.

Sto se tice Sabana Saulica, meni smeta slanje vladinog aviona o trosku drzave, jer je bespotrebno i necu da placam iz svog dzepa nekome ko je 50 puta bogatiji od mene. Ali mi ne smeta mesto sahrane, iz sledeceg razloga:

1. Saban Saulic je imao 30 godina karjere pre Granda i osim sto je pevac on je i kompozitor
2. Komponovao je neke od najlepish narodnih pesama kod nas kao sto su Dva galeba i S namerom podjoh u veliki grad
3. Bio je najpoznatiji predstavnik najslusanije muzike kod nas, narodne. I to ne ovog sunda danas nego one fine narodne muzike koje odavno nema.

Za mene su on i Toma Zdravkovic dva najlepsa glasa narodne muzike koje smo ikada imali.

Aca

pre 5 godina

Zao mi je puno Sabana Saulica i zao mi je sto su ovi politicari iskoristili njegovu smrt za licnu promociju. Gotovo sam siguran da Saban ovako nesto nije zeleo.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Без икакве жеље да умањим величину покојног Шабана, чини ми се да ипак није био толики великан да би тамо почивао...

Dragana

pre 5 godina

Aleja zaslužnih gradjana, informisite se pa komentarisite.
Uzgred, sve oko sahrane, nije po meri preminulog. Jednostavan i skroman covek je bio.
Ali, tu je šta je.

danijel

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.

Ja nisam odavde

pre 5 godina

Donedavno sam samo negdje čuo za ime Šaban Šaulić, nisam znao šta je taj, čak nisam bio siguran da je to stvarno pravi čovjek. Gledam slike lik mi se ni ne čini poznat, slušam na Youtube njegove najveće hitove, ni ne zvuče mi poznato da sam njegove pjesme negdje čuo, zapravo mi se sve čini ko samo jedna pjesma.

Sasa

pre 5 godina

Koga su iskopali - Crnjanskog? Kolarca?
Uvek je bilo pevača, nikad ih nismo tamo sahranjivali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nehuman tip, 22. februar 2019 17:00)

Uvek je bilo i politicara, glumaca i ostalih. I neko od njih je prvi sahranjen tamo.

Никола87

pre 5 godina

Поштења ради, забављачи су свуда цењенији од лекара, професора, инжењера, истраживача... И Канађани више уздижу Џастина Бибера, Дрејка или Шанају Твејн него своје академце и лекаре, Амери више уздижу своју глумачку и музичку, па и модно-манекенску елиту него интелектуалну. Просто, то је тај бенефит (ми смо се навикли да га тако посматрамо?) тзв. популарне културе, што је пријемчива масама, уместо уском кругу висоокобразованих и медитативних типова. Е сад, нити је Шабан Џони Кеш, нити је Мира Шкорић Шанаја, али то је наш народ слушао деценијама, уз то се веселио, обележавао прекретнице, бежао од ратне и сиротињске реалности... И то треба уважавати. То са сахраном у АЗГ можда и јесте неукус, али није та глорификација поп културе ништа што друге земље осим нас нису радиле и не раде. Лака ти земља, Шабане!

Vlada M

pre 5 godina

Cecu znači ima da sahranimo u kripti hrama sv Save, malo poviše Tesle. A Šabana su mogli i na Oplenac u kraljevsku grobnicu kad je već kralj. Žao mi je čoveka koji je bezveze poginuo, ali ovde se više ne zna ni časni krst.

Njeguška pršuta

pre 5 godina

Šaban bi prvi bio protiv toga da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, ali to samo govori o veličini njegovog karaktera. Za razliku od pojedinih koji ovde komentarišu...

Lola

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?
(Tesla, 22. februar 2019 16:30)

Evo ja se pitam, da je u Britaniji ili Americi poginuo pevac, da li bi britanska kraljica ili americki predsednik poslali avion???

Hi hihi

pre 5 godina

Ovo je ludilo Srbije... vladin avion za pevaca koji je tezgario i verovatno nije placao porez jer je sve kesh....
(Sasa KS, 22. februar 2019 18:44)

Botovsko ludilo se nastavlja. Porez se placa u zemlji u kojoj si zaradio novac. Sendvic zaradjen.

Sasa

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.
(danijel, 22. februar 2019 17:30)

Komedija s tobom. A sta ako je Saban prezirao njegove filmove? E stvarno komedija s vama botovima. Jel su trebali da pitaju Glogovca jel moze pored njega? Samo sendvic da se uzme, a lupetanje na veliko.

pex

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36)

Narod bivse Jugoslavije se inace pokazao kao izrazito pametan i promisljen,pa se ne zna koji zivi gore i jadnije. Takav im je ukus i za sve ostalo,pitanje je samo da li shvatate. Inace, shvatio sam samo da znam jednu njegovu pesmu i to ovih dana nakon teksta na sajtu,a to je " Hajde mala da pravimo lom" i to sasvim slucajno jer sam negde pokupio, ne svojim izborom. Uz iskreno saucesce i svest da je ovo jeziva ljudska tragedija (kao i svaka druga nesreca u saobracaju), mogu da kazem da ako je za nekoga ovo muzika i kvalitet, onda zasluzujemo da budemo tu gde jesmo, poslednji na starom kontinentu.

Dušan

pre 5 godina

Šaban nije bio šaban, već jedan fin gospodin.

Ali stvarno mislim da se preteruje sa sahranjivanjem glumaca i pevača u Aleji zaslužnih građana.

Mada Šabanu Šauliću je tamo mesto jer je on bio nešto posebno. šta je sa ostalim zanimanjima?

stranger

pre 5 godina

Ispod Sabanove perike izleglo se neopisivo mnogo dzibera koji su u macho fazonu “ja da umirem a ona da zivi?!”, maltretirali zene i devojke. Nazalost, u moru primitivizma koji je zapljusnuo Balkan Saban se danas cini kao Mocart, iako je bas perika jedino zajednicko sto ima sa doticnim.

Sarmo, sad si k'o Šaban

pre 5 godina

Medijskao-tabloidna i političko-marketinška kampanja povodom tragične smrti i sharane Šabana Šaulića nije šabanizacija Srbije, nego sasvim očekivani trend potonuća merila dobrog ukusa - koji je upravo Šaban Šaulić, tokom svoje prebogate i veoma uspešne karijere estradnog umetnika, nastojao da očuva koliko god je to moglo u datim okolnostima. Nije Šaban pevao šund, njegova muzika bila je melem za dušu u odnosu na današnji trend set.

npr

pre 5 godina

Njegov vanbračni sin Robert ulazi u nasledni postupak ravnopravno sa udovicom i sestrama. Osim ako se udovica dosetila na vreme pa svu Šabanovu imovinu prenela na sebe.

i sve OK

pre 5 godina

235.000 uzela Goca unapred pa joj sad mrsko da vrati a da oduži ne ume. OK, prodaće kuću i vratiće dugove. Al' dobro ako je na te pare platila porez, svima nama je to na korist.

zia

pre 5 godina

Zaista, tamo su sahranjeni neki glumci iz polufilmova/serija... Prošetajte jednom, pa ćete se uveriti...
Granica između pravih, kvalitetnih glumaca i pevača ne treba da postoji. Ono što je bila M. Dravić u filmu, to je Šaban bio u narodnoj muzici.
Saučešće porodici.

lemi

pre 5 godina

Mi nismo normalni, nama nista ne valja, a da svi smo protiv vlasti, odkud im toliki glasovi na izborima kad smo svi protiv vlasti.
Sabane pocivaj u miru...

KM

pre 5 godina

Pošto smo imali ovde prilike da pročitamo tekstove pesama koje je Šaulić pevao, kao argument da je on veliki umetnik, moj komentar će biti tekst Dučičeve pesme "Slušanje":

Kada padne veče povrh vode plave
i zasvetle mlečni puti izdaleka,
tada kao ptice iz svog gnezda meka,
sve od mahovine i od morske trave

prhne moja duša. I želje što dave,
i biju i more još od pamtiveka,
nju izmame tako u tuzi bez leka...
Dok ponoćne zvezde šume iznad glave.

Ko svileni crni noćni galeb, tako
moja duša pada na talas polako,
i zaspi u svojim suzama, ko dete.

A kad je probudi srebrnasta zora,
u njoj vazda šumi noćna pesma mora,
puna jedne bolne, neutešna sete.

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.

ronin

pre 5 godina

Cime je doticni zasluzio da tu bude sahranjen?! Cime je doticni zaduzio ovu drzavu i njene gradjane da bi mu se ukazala ovakva posthumna pocast?! Onda su na istom groblju trebali da sahrane i Milana Mladenovica (E.K.V.)!

Niks feršten

pre 5 godina

Marlon Brando, Laurence Olivier, Orson Welles, John Wayne, Alfred Hitchcock, Luciano Pavarotti, Charlie Chaplin, Charles Aznavour i mnogi, mnogi drugi, niko od njih nije pokopan kao zaslužni građanin!

dejan

pre 5 godina

Čime je to Šaban zaduzio Srbiju? Neka zadužbina? Nešto u svetu osim tezgarenja? Verovatno jedan od postenih gradjana ove zemlje. Pa verovatno je neki doktor koji je operisao ili neki profesor zasluzniji i uradio je vise od par nezaboravnih pesama. Zato ja ne gledam ovo nase đubre od tv programa gde se velicaju polupismeni likovi ili bahati pevaci tipa Darko Lazic koji voze bez dozvole. To umesto da bude najveca sramota postaje marginalno a vazno je da je zaradio 3 soma za tezgu. Gde su silna deca koja su izginula u ratovima? Pa valjda je njima mesto u aleji zasluznih gradjana. Kakav vodja takve i ovce.

Tesla

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?

Janko

pre 5 godina

Najgore od svega je da, ne samo da pesme koje je Šaban pevao nisu umetnost, nego nisu ni kič. U najvećem broju slučajeva to je čisti šund, najgora vrsta, propagiranje pogrešnih poruka i vrednosti (case lomim, ruke mi krvave). Ne da nije zaslužio drzavne počasti, nego je poslednji na spisku.

Hi hihi

pre 5 godina

Ovo je ludilo Srbije... vladin avion za pevaca koji je tezgario i verovatno nije placao porez jer je sve kesh....
(Sasa KS, 22. februar 2019 18:44)

Botovsko ludilo se nastavlja. Porez se placa u zemlji u kojoj si zaradio novac. Sendvic zaradjen.

Djura

pre 5 godina

Neka se sahranjuju, ali neka se objave kriterijumi za Aleju Velikana, a ne da to bude privatna odluka nekog "jako vaznog" ćate u Gradskoj Skupštini.

Ognjen

pre 5 godina

Po kom kriterijumu i ko odlučuje o sahranjivanju u aleji zaslužnih? Pokoj mu duši ali sramota je da vladin avion ide po telo pevača i da se sahranjuje u aleji zaslužnih.

C i n i k

pre 5 godina

Po meni to je nadrealno, na kraju ta Aleja je potpuno ispoltizovana, vise je besmisleno o tome pisati. Pevac je bio clan Sns i to je verujem opredelilo da rezim uz takve pocasti pristupi organizaciji sahrane za pevaca koji je milioner. To malo bode oci obicnom narodu.

Bgd

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36) 

Za tebe ne znam ali mene nije ničim zadužio.

B91

pre 5 godina

Stvarno zasto? Prvo, cudi me da porodica nije zelela da bude sahranjen negde gde ce kasnije moci biti sahranjena i supruga mu. Drugo, pored Ive Andrica i Zorana Djindjica, oni stavljaju estradnog pevaca. Bez obzira na njegov talenat, veliku karijeru, postovanje i popularnost on je pre svega bio estradni/kafanski pevac.

Aca

pre 5 godina

Zao mi je puno Sabana Saulica i zao mi je sto su ovi politicari iskoristili njegovu smrt za licnu promociju. Gotovo sam siguran da Saban ovako nesto nije zeleo.

penzionerka

pre 5 godina

Saban je bio veliki pevac. Imao je srece da ga bog daruje talentom za muziku. Istina je da se uz njegove pesme veselilo na mnogim proslavama. Samo ne razumem cime je zaduzio ovaj narod da se za njega salje drzavni avion i da se sahrani u aleji zasluznih gradjana. Svoj talenat i pevanje je dobro naplacivao. Materijalno je obezbedio svoju porodicu, a ne narod.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Ovo je jedan od retkih momenata kada se postidim što sam isti kao i većina gradjana ovoga naroda. Toliko patetite i neodmerenih reči a sve je trebalo da bude saosećanje sa porodicom i iskazivanje pijeteta. I ništa više. Već se javljaju predlozi da se imenu ovog "umetnika" posvete ulice, možda čak i gradovi. Smrt čoveka se pretvorila u cirkus. Prvo avion vlade R. Srbije, potom komemoracija u Skuptini grada, pa pola državnog vrha na sahrani?! Bože mili, koliko jeftine palanačke patetike?! Hajde da ga proglasimo za sveca. Da porušimo sve spomenike Vuku Karadžiću, Dositeju Obradoviću i Filipu Višnjiću pa da umesto njih podignemo spomenike Šabanu. Možda bi mogli i novčanicu sa njegovim likom da štampamo jer jedna tako važna ličnost, za "kulturu" ovoga naroda, mora da nas prati na svakom koraku. Ljudi moji, da li smo mi normalni, da li smo zaista spali na nivo poslednje palanke u koloj caruje neobrazovanje, beda, duhovno siromaštvo i primitivizam? Stičem utisak da je komentar, koji se ne oduševljava likom i delom "narodnog pevača" Šabana Šaulića nedostojan objavljivanja?! Koga se to ljudi boje?

обс

pre 5 godina

Резигниран сам начином малтретирања који медији чине према грађанима Србије а поводом несрећа које се десе некима из медијског естаблишмента. Шабан Шаулић је "краљ народне музике" али народна музика није живот. Или је класа певача народне музике посебна и надградња је овог друштва? Имамо умирања глумаца, повреду водитељке... То је такво наметање депресије нацији кроз детаље око умирања или повређивања, начинима сахрањивања, реакцијама рођака, па онда посета Председника фамилији, слање авиона Владе... Извините, али ово је болесно! Просто се плашим следећег умирања неког од оних који су иконе певачке успешности и који су добри по неколико милиона евра са више зарађених станова и који своје приходе заслужују без плаћеног пореза овом народу?! Ајде што је болесно, него је агресивно болесно јер је медијско малтретирање хорско! Па није кафана Академија наука? Или јесте! Некад је ударник Алија Сиротановић био на новчаници! Сада још "Шабане" да ставите на његово место! Мера вредности новчаница захтевала би хијерархију зарадама и сликама још присутних и живих којима се клања нека "Србија". Стоп болести!

Njeguška pršuta

pre 5 godina

Šaban bi prvi bio protiv toga da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, ali to samo govori o veličini njegovog karaktera. Za razliku od pojedinih koji ovde komentarišu...

Kobster

pre 5 godina

Ovo ludilo sa Sabanom je izmaklo kontroli. Razumem da su neki voleli da ga slusaju, ali da bude sahranjen u aleji zasluznih gradjana?! Cime je on to zaduzuo nas narod?

Dragana

pre 5 godina

Aleja zaslužnih gradjana, informisite se pa komentarisite.
Uzgred, sve oko sahrane, nije po meri preminulog. Jednostavan i skroman covek je bio.
Ali, tu je šta je.

mile pile

pre 5 godina

Komunisti pojma nemaju~

komunisti imali državu, kosovo bilo u srbiju bre, narod bio zaposlen, fabrike u srbskim rukama, postojao topli obrok, dom zdravlja u svako selo svaku fabriku, škola svuda svuda puno dece, išao na godišnji, ljudi držali pare u srbskim bankama, pili srbsko pivo...
pored toga izmislio porez na šund, kič... I?

onda bila osma sednica pa srbi postali robovi svetskim bitangama, nema dece, nema škola, nema lečenja, kosovo svetinja daleko, pare im pokrao zlobo za ratove, pivare tuđe, svi beže što dalje odavde...

šund i kič je proglašen za vrhunsku srbsku umetnost - kulturu?

MPP

pre 5 godina

Nije stvaru tome ko kakvu muziku sluša i da li je urban ili ne. Nije stvar u tome da neko negira veliku tragediju porodice Šaulic. Nije stvar u tome kakav je bio pevač . I da li je bio kralj muzički . NEGO KRITERIJUM po kome neko može dobiti takav TRETMAN DRŽAVE ?
Šta ćemo čitavu estradu da sahranjujemo u aleji zaslužnih gradjana ? Svatate nema više kriterijuma !!!!!

ArmagedonSaMarakane

pre 5 godina

Šta zašto, Šaban je bio gospodin, umetnik, osoba koja je zasluzila ovakav ispraćaj i mesto medju velikanima. Kad prestanemo da se delimo na urbane i neurbane, onda ćemo valjda postati ljudi

Sasa

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.
(danijel, 22. februar 2019 17:30)

Komedija s tobom. A sta ako je Saban prezirao njegove filmove? E stvarno komedija s vama botovima. Jel su trebali da pitaju Glogovca jel moze pored njega? Samo sendvic da se uzme, a lupetanje na veliko.

majorgavrilović

pre 5 godina

Zato! Što ga je voleo narod, uz njega plakao i pevao, kako su glumci zaslužni tako i on i jedni i drugi su zabavljali narod na ovaj ili onaj način!

danijel

pre 5 godina

Manji vise sto su ga sahranili u aleji zasluznih gradjana. Mnogo veci problem nama, koji smo znali Glogovca, je sto su ga spustili pored njega. Nas Nebojsa, Lobanja, prezirao je muziku i izvodjace takve muzike.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Без икакве жеље да умањим величину покојног Шабана, чини ми се да ипак није био толики великан да би тамо почивао...

Ja nisam odavde

pre 5 godina

Donedavno sam samo negdje čuo za ime Šaban Šaulić, nisam znao šta je taj, čak nisam bio siguran da je to stvarno pravi čovjek. Gledam slike lik mi se ni ne čini poznat, slušam na Youtube njegove najveće hitove, ni ne zvuče mi poznato da sam njegove pjesme negdje čuo, zapravo mi se sve čini ko samo jedna pjesma.

Dušan

pre 5 godina

Šaban nije bio šaban, već jedan fin gospodin.

Ali stvarno mislim da se preteruje sa sahranjivanjem glumaca i pevača u Aleji zaslužnih građana.

Mada Šabanu Šauliću je tamo mesto jer je on bio nešto posebno. šta je sa ostalim zanimanjima?

milos

pre 5 godina

A sta je filozof dr. djindjic zaduzio gradjane??? Od Sabana nam je bar pesma ostala i hiljadu provedenih noci uz njegovu pesmu, toliko puta sam se proveselio uz njegove pesme da mu treba spomenik dici! Andjeoski glas... koji se skoro nece roditi!

klok krk

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!!

MARKONI

pre 5 godina

Šaban je zaslužan građanin ove zemlje jer su se uz njegove pesme narod veselo, tugovao, plakao, venčavao... Jednom rečju, zaslužan je! A vi koji ga ne slušate možete da hejtujete ovde do prekosutra.

lemi

pre 5 godina

Mi nismo normalni, nama nista ne valja, a da svi smo protiv vlasti, odkud im toliki glasovi na izborima kad smo svi protiv vlasti.
Sabane pocivaj u miru...

aleja

pre 5 godina

Pre neki dan svi ste žalili ovde za njim, a sad vam svima smeta što je sahranjen u Aleji zaslužnih građana? Malo prošetajte do Novog groblja pa ćete se iznenaditi kada vidite da jedno 50% tih ljudi, ako ne i više, ne znate. U Aleji se sahranjuju i profesori, inženjeri, slikari i drugi umetnici. Neki su to mesto zaslužili, neki nisu. Meni je recimo privuklo pažnju što su tu sahranjeni neki večiti epizodisti, bukvalno polupoznati glumci, kao i pevači koji realno nisu napravili neke karijere. Sa druge strane, neki čuveni glumci poput Čkalje, Đuze, Mire Stupice nisu tu sahranjeni, jer porodice to nisu želele. Činjenica je da je Šapke bio najpopularniji narodni pevač. Svidelo se to vama ili ne, ali imao je ogromnu publiku i uvek je delovao kao gospodin čovek. Nije gradio karijeru na skandalima, već pesmama. Slažem se da je avion i skupština grada čisto preterivanaje, skupljanje političkih poena. Kada sam videla skoro ceo državni vrh u prvom redu na komemoraciji, smučilo mi se. Ali da je zaslužio mesto u Aleji, pa realno jeste...

Sasa

pre 5 godina

Koga su iskopali - Crnjanskog? Kolarca?
Uvek je bilo pevača, nikad ih nismo tamo sahranjivali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nehuman tip, 22. februar 2019 17:00)

Uvek je bilo i politicara, glumaca i ostalih. I neko od njih je prvi sahranjen tamo.

bzvz

pre 5 godina

Iako je Srbija prepuna "sabana" koji su dobili i ime po Sabanu, on nije to bio, vec fin i skroman covek koji je pokazao da i novokomponovana narodna muzika moze biti lepa i emotivna.

Никола87

pre 5 godina

Поштења ради, забављачи су свуда цењенији од лекара, професора, инжењера, истраживача... И Канађани више уздижу Џастина Бибера, Дрејка или Шанају Твејн него своје академце и лекаре, Амери више уздижу своју глумачку и музичку, па и модно-манекенску елиту него интелектуалну. Просто, то је тај бенефит (ми смо се навикли да га тако посматрамо?) тзв. популарне културе, што је пријемчива масама, уместо уском кругу висоокобразованих и медитативних типова. Е сад, нити је Шабан Џони Кеш, нити је Мира Шкорић Шанаја, али то је наш народ слушао деценијама, уз то се веселио, обележавао прекретнице, бежао од ратне и сиротињске реалности... И то треба уважавати. То са сахраном у АЗГ можда и јесте неукус, али није та глорификација поп културе ништа што друге земље осим нас нису радиле и не раде. Лака ти земља, Шабане!

Истина

pre 5 godina

Овај народ познаје само крајности. Једни се зарад лајкова и популарности утркују у качењу Шабанових фотографија и оплакивању, док други у великој мери представљају лицемере који се одједном згрожавају над ликом и делом покојника, а добар део их је небројено пута слушао и лумповао уз његове песме (знам за такве случајеве из сопствене околине). Нека почива у миру и нека га се и једни и други окану.

Nemanja

pre 5 godina

Ne slusam tu vrstu muzike ali smatram da on jeste bio veliki muzicar u svom zanru.

Sa druge strane, zbog cega Aleja zasluznih gradjana? Sta je on to ucinio za Srbiju? Gde su Aleji veliki Inzenjeri, naucnici, akademici, lekari, advokati i sudije itd? Po kojim kriterijumima se sahranjuje tamo? Zasto je Saban Saulic kvalifikovaniji za Aleju od nekog Univerzitetskog profesora recimo, koji odskoluje toliko studenata? Ili od lekara koji spasi hiljade zivota? Ovako ispadne da se ad hok donose odluke ko ce tamo na vecni pocinak sto je strasno. Slicno je i za nacionalne penzije... Moraju postojati jasni kriterijumi. Pozdrav!

ferdinand

pre 5 godina

Za sve one koji se pitaju zašto je zaslužan i šta je ostalo iza njega - odgovor je, to su njegove pesme, koje su sve samo ne šund. Generacije u ex yu su odrasle uz njegove pesme i muziku, generacije. I on nikad nije mogao biti svrstan u turbo folk (inače je pravi naziv turban folk, nego čuli ljudi poput vas nešto na turbo, pa ostade turbo). Iskompleksirana gospodo i gospođe, zapitajte se šta je ostalo iza vas? Po čemu će vas pamtiti milioni ljudi? Budite srećni ako vas upamte u zgradi ili ulici, a s obzirom kakv karakter imate, onaj pravi namćorski, zadrti ne nadajte se čak ni tome.

Šaban, Tozovac, Cune, Toma su sve, samo ne šund i kič.

Mare

pre 5 godina

Ljudi polako, kao prvo Aleja zasluznih gradjana je jedno a Aleja velikana nesto drugo. Na prvoj aleji se uglavnom sahranjuju zasluzni gradjani iz javnog zivota, a u drugu se vec dugo niko nije sahranio i tamo leze nase vojvode, ministri od pre 100 godina, veliki pisci, pesnici itd. Znaci sigurno ne leze u istoj Aleji Saban Saulic i Zivojin Misic.

Sto se tice Sabana Saulica, meni smeta slanje vladinog aviona o trosku drzave, jer je bespotrebno i necu da placam iz svog dzepa nekome ko je 50 puta bogatiji od mene. Ali mi ne smeta mesto sahrane, iz sledeceg razloga:

1. Saban Saulic je imao 30 godina karjere pre Granda i osim sto je pevac on je i kompozitor
2. Komponovao je neke od najlepish narodnih pesama kod nas kao sto su Dva galeba i S namerom podjoh u veliki grad
3. Bio je najpoznatiji predstavnik najslusanije muzike kod nas, narodne. I to ne ovog sunda danas nego one fine narodne muzike koje odavno nema.

Za mene su on i Toma Zdravkovic dva najlepsa glasa narodne muzike koje smo ikada imali.

zia

pre 5 godina

Zaista, tamo su sahranjeni neki glumci iz polufilmova/serija... Prošetajte jednom, pa ćete se uveriti...
Granica između pravih, kvalitetnih glumaca i pevača ne treba da postoji. Ono što je bila M. Dravić u filmu, to je Šaban bio u narodnoj muzici.
Saučešće porodici.

Lanister

pre 5 godina

Janko, 22. februar 2019 20:13)

Dva galeva

Dva galeba bela u crnoj noći
leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila
A ona ode, ostavi njega
da čeka svoju poslednju zoru
jedino malo naš'o je snage
da se požali voljenom moru
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi
On nije hteo zoru da čeka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine
A život ovaj i dalje teče
nova se zora nad morem budi
jedino istina ostaje samo
i ptice vole kao i ljudi
Reci joj more da nju još volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem a ona da živi



S namerom dodjoh u veliki grad

S namerom dodjoh u veliki grad
ostade za mnom moje rodno mesto
na rastanku majka grlila me dugo
cuvaj se sine i pisi nam cesto


A ja sam poceo da lutam
ja vise ne znam s' kim
vencav'o sam se i razvodio
s' kafanama velegradskim


Stanov'o sam negde na kraju grada
trosio oceve poslednje pare
gledao sam raskos i srecne ljude
setio se majke i kuce stare

Mozda i takav postao ne bih
da mi je ona pruzila radost
razocaran u zivot i najvecu ljubav
rasipao svoju nesrecnu mladost


Ovo su samo dve od preko 350 njegovih pesama, od kojih nijedna nije case lomim ruke mi krvave, vec sve sama remek dela

Inace meni draga je

Verujem u ljubav za nju dajem sve
I suze i vino ispijam zbog nje.

Nemojte vredjati ono sto ne poznajete.

Bruce Springsteen

pre 5 godina

Neka mu je vecna slava... Voleo bi u buduće da izbacujete u ovoj rubrici meni uz sport omiljenoj vise o njihovom životu i njihovim delima za života sto su nam ostavili Milena Dravic, Pavlu Vujisica, Ckalje, Bate Živojinovića, Nikole Tesle... Ipak je ovo 1000 tekst o ekstradnom umetniku... Neka mu je vecna slava!

Che

pre 5 godina

Aleja Velikana je komunistika izmisljotina. Vremnom ce casni ljudi shvatiti da im nije tamo mesto, nego u porodicnoj grobnici.
(dragan, 22. februar 2019 17:30)

Cisto za edukaciju-Aleja Velikana je nastala 1926. godine.
1926. godine Jugoslavija je bila kraljevina.
1926. komunisti nisu na vlasti u Jugoslaviji.

Ako nesto ne znas, cuti.

Sarmo, sad si k'o Šaban

pre 5 godina

Medijskao-tabloidna i političko-marketinška kampanja povodom tragične smrti i sharane Šabana Šaulića nije šabanizacija Srbije, nego sasvim očekivani trend potonuća merila dobrog ukusa - koji je upravo Šaban Šaulić, tokom svoje prebogate i veoma uspešne karijere estradnog umetnika, nastojao da očuva koliko god je to moglo u datim okolnostima. Nije Šaban pevao šund, njegova muzika bila je melem za dušu u odnosu na današnji trend set.

pex

pre 5 godina

Sve je zasluzio! Zasto ne bi zasluzio, Obozavao ga narod cele bivse Jugoslavije, i mnogo sire od toga.. Takav se pevac za nasih zivota koliko god budu dugacki, nece roditi!!! (klok krk, 22. februar 2019 18:36)

Narod bivse Jugoslavije se inace pokazao kao izrazito pametan i promisljen,pa se ne zna koji zivi gore i jadnije. Takav im je ukus i za sve ostalo,pitanje je samo da li shvatate. Inace, shvatio sam samo da znam jednu njegovu pesmu i to ovih dana nakon teksta na sajtu,a to je " Hajde mala da pravimo lom" i to sasvim slucajno jer sam negde pokupio, ne svojim izborom. Uz iskreno saucesce i svest da je ovo jeziva ljudska tragedija (kao i svaka druga nesreca u saobracaju), mogu da kazem da ako je za nekoga ovo muzika i kvalitet, onda zasluzujemo da budemo tu gde jesmo, poslednji na starom kontinentu.

stranger

pre 5 godina

Ispod Sabanove perike izleglo se neopisivo mnogo dzibera koji su u macho fazonu “ja da umirem a ona da zivi?!”, maltretirali zene i devojke. Nazalost, u moru primitivizma koji je zapljusnuo Balkan Saban se danas cini kao Mocart, iako je bas perika jedino zajednicko sto ima sa doticnim.

i sve OK

pre 5 godina

235.000 uzela Goca unapred pa joj sad mrsko da vrati a da oduži ne ume. OK, prodaće kuću i vratiće dugove. Al' dobro ako je na te pare platila porez, svima nama je to na korist.

Lola

pre 5 godina

U aleji zasluznih gradjana!? Poslati drzavni avion!? Da li neko moze sve ovo da objasni gradjanima Srbije? Znate li ko moze biti sahranjen u aleji zaslusnih i za koga se salje drzavni avion?
(Tesla, 22. februar 2019 16:30)

Evo ja se pitam, da je u Britaniji ili Americi poginuo pevac, da li bi britanska kraljica ili americki predsednik poslali avion???

Vlada M

pre 5 godina

Cecu znači ima da sahranimo u kripti hrama sv Save, malo poviše Tesle. A Šabana su mogli i na Oplenac u kraljevsku grobnicu kad je već kralj. Žao mi je čoveka koji je bezveze poginuo, ali ovde se više ne zna ni časni krst.

KM

pre 5 godina

Pošto smo imali ovde prilike da pročitamo tekstove pesama koje je Šaulić pevao, kao argument da je on veliki umetnik, moj komentar će biti tekst Dučičeve pesme "Slušanje":

Kada padne veče povrh vode plave
i zasvetle mlečni puti izdaleka,
tada kao ptice iz svog gnezda meka,
sve od mahovine i od morske trave

prhne moja duša. I želje što dave,
i biju i more još od pamtiveka,
nju izmame tako u tuzi bez leka...
Dok ponoćne zvezde šume iznad glave.

Ko svileni crni noćni galeb, tako
moja duša pada na talas polako,
i zaspi u svojim suzama, ko dete.

A kad je probudi srebrnasta zora,
u njoj vazda šumi noćna pesma mora,
puna jedne bolne, neutešna sete.

npr

pre 5 godina

Njegov vanbračni sin Robert ulazi u nasledni postupak ravnopravno sa udovicom i sestrama. Osim ako se udovica dosetila na vreme pa svu Šabanovu imovinu prenela na sebe.

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.

BOSANAC

pre 5 godina

Saban je bio veliki pjevac to tesko da ponovo dodjee na estradu ,mislim da je trebao biti sahranjen kao Saban,a za to je trebala da se pobrine njegova supruga Gordana .Jer ona sigurno nece biti na takav nacin sahranjen.