Sreda, 20.02.2019.

19:06

Moj san je neostvariv: Sve što želim je da zagrlim svog oca

Izvor: B92

Moj san je neostvariv: Sve što želim je da zagrlim svog oca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 5 godina

Nazalost ko god ode u inostranstvo a idu uglavnom najbolji vec sledeca generacija su stranci ..i Srbija konstanto gubi na talentu ..uzmimo samo najnoviji primer Doncica koji pravi cuda u 19 godina..Otac Srbin majka Slovenka a on sa Srbijom veze nema..svi kad mogu da biraju izbegavaju ovu zemlju.

MarkoPFC

pre 5 godina

@Ante

Slažem se, nikada naša reprezentacija nije igrala lepši fudbal nego tada pod Mihom... Bukvalno Hrvatska je dva puta prešla centar.

UimeIstine

pre 5 godina

Šta si tražio u Međugorju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 20. februar 2019 21:03)

Obozavam ove pravoslavce,a verujem da vecina tj.80% njih nije posetilo 4 manastira u Srbiji. Dragi moji ja sam pravoslavac otisao i obisoa podosta manastira i po Rumuniji,Bugarskoj,Grckoj o Srbiji da ne govorim skoro sve i kad sam usao svojevremeno u Vatikan tj. u crkvu Sv.Petra i obisao ceo kompleks osetio sam isto hriscanstvo na poseban nacin i ushicenje vidjenim,skoro podjedanko kao na Hilandaru, Meteorima i fruskogorskim manastirima ili Decanima.
Dezurni pljuvaci neka malo izadju iz caura svog mozga,i granica beograda pa i Srbije,malo ce im se mozak i misljenja i stavovi osveziti i postace bolji ljudi.
A Miha je svakako jedan od najboljih igraca sveta ikad na mestu halfa koji mozda nema 2-3 lose utakmice u celoj karijeri.O golovima iz slobodnih udaraca i tacnim pasovima da ne govorimo.
Isto kao on,sto bi sve dao da zagrli oca,tako i ja.Nema tog bogatstva,para i hedonizma koje ne bi zamenio da zagrlim i majku i oca opet,bar 5 minuta.

Boris Nis

pre 5 godina

После "милион" година једна пријатељска утакмица између Србије и Швајцарске у Ниш на Нишки Чаир. Никад нећу заборавити грађење лопте, лактање са Шапуизом код корнер заставице и коментар целог стадиона за Миху нема пријатељских утакмица. Хвала Михо за све, отац ми је причао, прича и данас како си био фин када си посећивао ДИН као играч Звезде и мирно и лепо причао са свим запосленима. Бог ти дао здравља и још пуно успеха, отац се негде горе поноси тобом то је најважније.

Harwy

pre 5 godina

Ovi iz mješovitih brakova jako vole isticati svoje srpstvo u Srbiji i hrvatstvo u Hrvatskoj. Mislim da to više govori o atmosferi u njihovom okruženju u Srbiji ili u Hrvatskoj, nego o njima samima. Oni skoro da i nemaju izbora. Prisiljeni su stalno dokazivati svoju pripadnost.

boban

pre 5 godina

Malo Mihu trese kriza srednjih godina.
Sad će to da prodje, pa idemo dalje.
Umesto oca , koga nema, grliti decu.
Pozdrav svima , a pogotovo komšijama- 2:2 ‘99 je i za mene utakmica života! Od Savićevićevog intevjua do izjava u avionu - savršenstvo!!!!
Generacija ‘68

Harwy

pre 5 godina

Deca moga prijatelja su naučila srpski jer ih svake godine za školski raspust pošalje dedi i baki u Srbiju, iako im majka govori samo nemački.

siniša

pre 5 godina

Morate da se stavite u cipele deteta iz mešovitog braka, što sam i sam. Dakle, Siniša kao neko kome je otac Srbin a majka Hrvatica, ne isključuje emocije prema jednoj strani i apspolutno pripadanje drugoj. Formalno izjašnjavanje, koje nekako zahteva društvo je jedno a duboko poštovanje prema jednima i drugima je nešto što osećamo unutar nas i ne objašnjavamo. Eto objašnjenja za Međugorje, i poštovanje za Pribilovce i Ostrog .....

Agnostik

pre 5 godina

Ako si vernik jednog dana ce te se sresti u buducnpsti. Ako nisi onda je zaista neostvarivo.
(lalo, 20. februar 2019 23:37)

Da, jer ako veruješ u nešto, to mora biti istina...

nijenego

pre 5 godina

Sinisa,Rekoba,Batistuta.
Kako su oni znali da sutnu loptu. Secam se u seriji A kada su igrali,nameste loptu i prstom si na ekranu mogao da oznacis gde ce uci lopta u gol. Stom razlikom sto je Sinisa umeo da zategne i desnom..secam se jednom,dao je gol desnom trci cini mi se ka Manciniju i pokazuje na desnu nogu,kao i sam je iznenadjen. Ili kad je u reprezentaciji terorisao Nemce..doduse bilo jw ru nekog pljuvana ali covek je ponosit i nadobudnim budalama je pokazao gde im je mesto. Uostalom,ti isti koji su ga privocirali nek pogledaju gde je on a gde su oni..
Jedan je Sinisa,ne vidim ko bi u srpskom fudbalu mogao da bude velicina kao on.
I hvala mu za oprostajnu utakmicu u NS-u. Na stadionu Voše. Zna covek gde je postao velik. Hvala mu za sve.

X

pre 5 godina

A ja nikad necu zaboraviti ukus Banini keksa koji si nam poklonio izmedju svega ostalog u paketima kao deci izbeglicama a koji smo takodje podelili brat i ja 90-ih.

Hvala Covece!!!

Sve najbolje Ti zelim. A najvise da nadjes mir u samom sebi.

e

pre 5 godina

Ovi komentatori koji porede izbacivanje Ljajića i neznanje njegove dece srpski baš nerviraju. Ljajić je rođen u srbiji, državljanin srbije, govori srpski i ne poštuje himnu srbije. Sinišina deca rođena u Italiji, kreću se pored italijana pa ipak makar u naznakama govore srpski. Razumemga i poštujem jer i sam imam takav slučaj. Ćerka mi je udata za italijana u Holandiji i najbolje govore holandski a srpski slično kao kada neškolovani Mađari kod nas govore srpski.

Gladiator

pre 5 godina

Nebrini tu su svi naši pokoinici, vide oni sve. I kednoga dana bićemo svi opet zajedno. Do tada glava gore i uživaj sa svojom familijom.
Pozdrav

a

pre 5 godina

Mihajlović , neosporni fudbalski znalac,ali to je izgleda
prouzrokovalo manjak školskog znanja.Kaže da je Srbin a
svoj duhovni mir je našao u Međugorju!?Pročitaj Miha negde o 1941. i osnovnoj školi u Prebilovcima.Ne verujem
da će ti ikada pasti na pamet da svratiš u Međugorje.

Milsn

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)
Lupas.zena italijanka, zive vani od rodjenja. Pojma nemas sta govoris. Sitna iskomplleksirana dusa koja se jije makla 20 km od rodnog mesta.

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
---…--
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.
Bogoje

Okrečeš moje riječi. Nigdje nisam rekao da Mihajlović nije odličan izvođač slobodnih udaraca. Ali inače se slobodni udarci sa centra ne nabacuju okomito u 16, jer je velika mogućnost izbijanja lopte od braniča. E sad, kolika je mogućnost da dva puta padnu na istu foru u istoj utakmici.
Valjda ista kao i da Thuram da 2 gola za reprezentaciju Francuske. Dakle, jednom i nikad više :D

profesor

pre 5 godina

postoje pevaci, I oni drugi kada pevaju a mi ih zovemo umetnicima....isto je I sa fudbalerima .svi su fudbaleri a retki su ko MIHA koji su umetnici sa loptom .oni su cista EMOCIJA.
UZIVAJ U SVOJOJ PORODICI KAO STO SMO MI UZIVALI GLEDAJUCI TEBE !

pticakojaudara

pre 5 godina

I dalje tvrdim, naš najbolji selektor. Imao je svoje greške ali smo imali igru. Oterali smo ga nepravedno.Veliki čovek.

Vlada

pre 5 godina

Koliko komentara o tome što mu deca ne govore srpski... Da bi naučila srpski, trebalo je negde da čuju razgovor. A on je u Italiji, živeo i razgovarao sa suprugom Italijankom, pogađate, na Italijankom. Deca su taj jezik slušala u kući, na igralistu, u vrtiću...
Šta su mogla od Mihe da čuju? Leđa, mala, jen-dva, može...

car

pre 5 godina

Moj omiljeni srpski sportista, mislim da ce tako ostati do kraja mog zivota! Drago mi je sto je rekao da je veliki Srbin, uvek Miha u krupnom planu!

Vucko

pre 5 godina

Kada smo vodili bitke sa Bajernom, ili osvajali titule u Bariju i Tokiju, bio sam klinac. Ali kada su sada protiv Napolija on i Dejo izneli pehar Lige Sampiona, pa Belodedic, Najdoski, Ljupko, Dzaja... srce mi je zaigralo. Vise ga kao igraca pamtim iz italijanskih klubova i reprezentacije, dobar fudbaler, jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca ikada. Kao selektor se nije proslavio. Kao covek jaka licnost, veoma harizmatican, upecatljiv, i nezgodnog karaktera. Intervju jako iskren i emotivan, zamalo da pustim suzu. Jednom recju legenda, bas je zaduzio nas Srbe i Zvezdase, i upisao se u vecnost.

Joe

pre 5 godina

"Kada sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam da plačem kao dete, nisam uspeo da zaustavim suze. I osetio sam se jačim, i više sam bio taj dan čovek nego ikada u mom životu”.
Tipični turbo pravoslavac, budala. Od onih što zadenu granu u branik za Srpsku Novu Godinu.

Džoni

pre 5 godina

Ne znaju srpski pa ne znaju srpski. Ok trebalo bi da znaju srpski ali ne treba smetnuti da im je majka Italijanka i da su rođeni i od rođenja žive u Italiji. U kući im se ne priča srpski tako da je teško decu danas naterati ako ona sama nemaju baš neku volju da nauče. Malo je dece iz mešovitih brakova i to pogotovo kad je majka iz zemlje gde su rođeni da pričaju očev jezik i kod nas. Imam prijatelja Nemca kome je majka Srpkinja koji ne zna da bekne nemački...

Krajisnik

pre 5 godina

Sinisa je vrlo emotivan covek, kao i mnogi Srbi rodjeni u zemlji koja ih nikada nije
zeljela niti zeli. Zato razumem njegov emotivan intervju u kojem to nije spomenuo.
Onaj tko voli i poznaje fudbal, nikada nece zaboraviti njegovu "kronicnu bolest"
a to su slobodni udarci i golovi. Sinisa, iako si financijski osiguran, razumem tvoju
tugu za drzavu i narod koje si voleo. Ali budi sretan uz tvoju obitelj, tamo gde se
nalazis. SRECNO!

punimlimenke

pre 5 godina

A znas zasto...zato sto imas grizu savesti.
osioni druze, pokazi svoju ljubav, dok su zivi.
Sada mozes samo da izmamis zalopojke i velicanje polusveta.

ahm

pre 5 godina

@nebitan srbin
On uopste nije rekao da zeli da mu deca nauce srpski, a i zasto bi? Deca su rodjena u Italiji, nisu luda da se bakcu srpskim. Ti ne daji savete, posto je sramota koliko si nepismen.

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kaze Miha da je Srbin od glave do pete a majka mu Hrvatica, pa bar radi majke svoje smanji taj dozivljaj i busanje, ionako si bio napaljenko kroz cijelu karijeru. Sto se tice nogometa - odlican igrac.

Nikola

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)

I nisi jedini. Ovde svi sto mu zameraju za decu "Srpski" pisu velikim slovom. Da niste i vi Italijani?

Regent

pre 5 godina

Grešite što Mihu okrivljujete jer mu deca ne znaju srpski dobro. Ne mogu ga znati jer mu je žena italijanka, on sa njom prica italijanski jer drugi ne moze. A da ona nauci srpski, jako je tesko kada nisi dete i bas mlad. Njegova deca su slusala italijanski u kuci. Znam po sebi, zivim u Nemackoj, jedno mi je dete rodjeno u Srbiji, drugo u Nemackoj. Nikada kuci nista sem srpskog nismo progovorili, a mladje dete zeni umesto Moja mala, kaze Majne mama, jer to slusa u vrticu... a kamo li Mihin primer. Patriota je on i legenda!

...

pre 5 godina

Miha vecita legendo i ljudino kapa dole ali kakvo crno Medjugorje pa pored su Prebilovci srpska rana nikad ne zaceljena.
(Hari Haler, 20. februar 2019 23:10)
Kaže se, i piše: "nikad zaceljena", ili "nezaceljena".

Dušan Uroš

pre 5 godina

On isti kao i Divac, tobože neki Srbi a samo se umiljuju Hrvatima. I Đoković naginje tome ali nadam se da će se spasiti i izvući na pravi put prema svetlosti.

Potti trained

pre 5 godina

Ajde ne kukaj, uzeo si trofej 1991., živećeš večno, Srbi će u tvoje ime nazdravljati sa Pils lajtom još milion godina, dok se ponovo ne pretvorimo u amebe.

nebitan srbin

pre 5 godina

srecan rodjendan covece. grobar sam i tvoj sam veliki kriticar sada nije vreme da te pljujem bice vremena. VELIKI fudbaler nase zemlje ostvari ono sto mozes probajte ponovo. samo da znas deca su ti velika bogu hvala okusaj se i kao veliki deda uskoro. srpski nije tesko nauciti. odvedi ih na neki fudbalski kamp u srbiji i neboj se prvo ce nauciti da psuju a vremenom ce i pricati srpski.

Samo realno

pre 5 godina

Sa Hrvatskom 99'..a jel u Beogradu? Ono kad si zaplivao kao vrsni centarfor i zabo glavom prečku sopstvenog gola? Kad nisam umro tad...

pantelija

pre 5 godina

Kad se izvodi svaki korner, svaki slobodan udarac. Lagano dolazi do lopte sa podignutom kragnom i uz lupnjavu stolica punog stadiona čeka se gol. Neprocenjivo. Jedan je Miha.

Miha bombarder

pre 5 godina

Pored Deje dao nam je najviše uživanja i sreće u fudbalu. A jes da je nervirao sa stalnim prigovorima sudijama i kidao nam živce da ne bude izbačen, ali takvog igrača neće imati današnje i buduće generacije Srba

Duh sa sekirom..

pre 5 godina

Bravo Miha,veliki majstore...samo ne razumem u svemu ovome Medjugorje?????Manastir Ostrog je nesto gde se drhti i plače od sreće..Slava i milost svetom Vasiliju...

pk19

pre 5 godina

Lep intervju, mada velika zamerka što mu deca ne znaju srpski jezik, kad je tako veliki Srbin. Tužno da ni sa njegovom mamom ne mogu da komuniciraju. Ali je zato znao da isključi Ljajića što ne peva himnu...

izvinite

pre 5 godina

Deo o ocu, majci i bratu - bez reči! Moji roditelji su razvedeni od kada sam bio mala beba. Umesto oca, u dedi sam našao figuru autoriteta. Deda imu neku naviku da nekako čudno mljacka, čak i kada završi sa jelom i užinom. To me užasno nervira, ali i znam koliko će mi nedostajati jednog dana kada ne bude bio sa nama.

Jumko

pre 5 godina

Kako se nakon ovakvih intervjua vidi sva nasa naivnost i neobjektivnost. Meni je licno Sinisa uvek bio veliki covek, malo prgav, ali posten i iskren! Ali kako samo posle jednog ovako tuznog teksta, slede hvalospevi na njegov racun... Da je pricao o Ljajicu i reprezentaciji, svih ovih, za sada 40 komentara, bi bili omalivazavajuceg karaktera prema njemu.

мики

pre 5 godina

Steta sto mu deca ne znaju Srpski misli. da je to veliki propust.
(đuro, 20. februar 2019 20:24)

није лако. основни језик сваког људског бића је матерњи.

lorenzo

pre 5 godina

on i Radomir Antić...jedan je imao dobru generaciju i znao je izabrati a drugi je krenuo putem dovođenja mlađih igrača i održavanjem nekih vrijednosti kao pjevanje himne...rezultat? i jedan i drugi su bivši selektori

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
------------------------
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.

dragan

pre 5 godina

Verujem da si ti SRBIN, ali svoju decu nisi naučio šta to znači, ali LJajića koji ne peva himnu Sbije ti izbacuješ iz Reprezentacije. Za koju zemlju će igrati tvoja deca, možda će pričati Talijanski. Ajd objavite ako smete.

Baticca

pre 5 godina

U moru ne bas pametnih i uniformisanjih fudbalera sa jednolicnim izjavama, ovo je bilo uzivanje citati. Imao je Miha gresaka, svi imamo, al treba biti covek i priznati. Koliko karaktera i iskustva zraci iz svake recenice. Smeker i gospodin kad treba , sa druge strane pokazivao je zube kad god je to imalo smisla. Ziv bio Miho a sav respekt od pravog ljubitelja fidbala

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Al eto, drago mi je da mu je remi protiv tada 3 reprezentacije na S.P utakmica karijere. I to je veliko priznanje Hrvatskoj reprezentaciji.
Inače, pratim Srpsku reprezentaciju, i mogu reći, pod Sinišom je to izgledalo najopasnije. Iako ste izgubili od Hrvatske, a remi u Zagrebu, igra je bila lijepa. I opasna. Mislim da je trebao on ostati, i da bi složio odličnu reprezentaciju. Muslin vas odveo na SP, ali je ono bilo negledljivo. Čak pod Krstajićem ste izgledali mnogo bolje.
Ali bez doze sreće ne ide. I hrabrosti, samopouzdanja.

Old Firm

pre 5 godina

Veliki Sinisa Mihajlovic! Kakav je to fudbaler bio, gol protiv Bayerna 1991 u polufinalu LS, utakmica sa Hrvatskom 1999, najbolji izvodjac slobodnih udaraca Serie A... Levica koja je sevala kao grom ostro i precizno. Ne postoji vise neko sa takvom vatrom u nogama. Novosadjani ce uvek biti ponosni na vreme koje je Sinisa proveo u nasem gradu i titulu sampiona SFRJ sa Vojvodinom 1989. Predivno vreme koje ce se tesko ponoviti. Hvala mu sto je oprostajnu utakmicu odigrao bas u Novom Sadu a ne u Beogradu, Genovi, Rimu ili Milanu. Zelim mu mnogo uspeha u trenerskoj karijeri da nastavi stopama svog ucitelja, vojvodjanskog fudbalskog tate Vujadina Boskova.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Kako je ovo covek iskreno rekao, nije pozer, nema glume, covek na mestu u svakom pogledu. Nekako ga sada i vise cenim, jako lepo je rekao vezano u vezi pripadnosti narodu, voli sebe i postuj druge, ako sebe ne postujes nece ni tebe niko drugi. Svaka cast Sinisa.

Corleone

pre 5 godina

Vrlo verovatno ne citas ovo, ali iskreno, da si ziv i zdrav 100 godina, najiskrenije. Imam utisak da je ovo toliko bilo iskreno receno, od srca, emotivno, da je retko naci bilo kog sportistu koji je ovako iskrene reci rekao javno. I ti, i svi tvoji, neka su zivi i zdravi, a sve ostalo kako bude. Veliki si covek Sinisa, malo oshtrijeg mentalitea, ali ja te razumem potpuno. Moji su sa Cetinja i svi imamo kratak fitilj. Ziv i zdrav bio 100 godina, i ti i tvoji, brate moj,...,:)))

mirko

pre 5 godina

"Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca..."

:((

Užasno..tužno.

Ja sam pre dve godine dobio ćerku, a opet svaki dan se setim majke koja je preminula pre 4 godine, a često se i rasplačem. Samo oni koji su imali dobre i voljene roditelje to razumeju. Moja majka je preminula sama u bolnici, posete su bile zabranjene zbog nekih boginja, vidjao sam je samo na kratko preko prozora na vratima. Tačno razumem Sinišu...

Karlo

pre 5 godina

Iako je na momente imao nerazumne poteze (dribling u odbrani), Miha je zadužio naš fudbal više nego bilo ko iz njegove generacije (dovoljno je prisetiti se utakmica sa SP iz 1998. protiv Irana i SAD, i utakmica iz 1999. protiv hrvatske). Neka nam je živ i zdrav.

mile boy

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.

Марко

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile boy, 20. februar 2019 19:23)

Он је сигурно имао много мање времена да буде са децом него његова супруга. Она није могла да их учи српски.

mirko

pre 5 godina

"Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca..."

:((

Užasno..tužno.

Ja sam pre dve godine dobio ćerku, a opet svaki dan se setim majke koja je preminula pre 4 godine, a često se i rasplačem. Samo oni koji su imali dobre i voljene roditelje to razumeju. Moja majka je preminula sama u bolnici, posete su bile zabranjene zbog nekih boginja, vidjao sam je samo na kratko preko prozora na vratima. Tačno razumem Sinišu...

Karlo

pre 5 godina

Iako je na momente imao nerazumne poteze (dribling u odbrani), Miha je zadužio naš fudbal više nego bilo ko iz njegove generacije (dovoljno je prisetiti se utakmica sa SP iz 1998. protiv Irana i SAD, i utakmica iz 1999. protiv hrvatske). Neka nam je živ i zdrav.

Марко

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile boy, 20. februar 2019 19:23)

Он је сигурно имао много мање времена да буде са децом него његова супруга. Она није могла да их учи српски.

izvinite

pre 5 godina

Deo o ocu, majci i bratu - bez reči! Moji roditelji su razvedeni od kada sam bio mala beba. Umesto oca, u dedi sam našao figuru autoriteta. Deda imu neku naviku da nekako čudno mljacka, čak i kada završi sa jelom i užinom. To me užasno nervira, ali i znam koliko će mi nedostajati jednog dana kada ne bude bio sa nama.

mile boy

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Kako je ovo covek iskreno rekao, nije pozer, nema glume, covek na mestu u svakom pogledu. Nekako ga sada i vise cenim, jako lepo je rekao vezano u vezi pripadnosti narodu, voli sebe i postuj druge, ako sebe ne postujes nece ni tebe niko drugi. Svaka cast Sinisa.

Corleone

pre 5 godina

Vrlo verovatno ne citas ovo, ali iskreno, da si ziv i zdrav 100 godina, najiskrenije. Imam utisak da je ovo toliko bilo iskreno receno, od srca, emotivno, da je retko naci bilo kog sportistu koji je ovako iskrene reci rekao javno. I ti, i svi tvoji, neka su zivi i zdravi, a sve ostalo kako bude. Veliki si covek Sinisa, malo oshtrijeg mentalitea, ali ja te razumem potpuno. Moji su sa Cetinja i svi imamo kratak fitilj. Ziv i zdrav bio 100 godina, i ti i tvoji, brate moj,...,:)))

Old Firm

pre 5 godina

Veliki Sinisa Mihajlovic! Kakav je to fudbaler bio, gol protiv Bayerna 1991 u polufinalu LS, utakmica sa Hrvatskom 1999, najbolji izvodjac slobodnih udaraca Serie A... Levica koja je sevala kao grom ostro i precizno. Ne postoji vise neko sa takvom vatrom u nogama. Novosadjani ce uvek biti ponosni na vreme koje je Sinisa proveo u nasem gradu i titulu sampiona SFRJ sa Vojvodinom 1989. Predivno vreme koje ce se tesko ponoviti. Hvala mu sto je oprostajnu utakmicu odigrao bas u Novom Sadu a ne u Beogradu, Genovi, Rimu ili Milanu. Zelim mu mnogo uspeha u trenerskoj karijeri da nastavi stopama svog ucitelja, vojvodjanskog fudbalskog tate Vujadina Boskova.

pantelija

pre 5 godina

Kad se izvodi svaki korner, svaki slobodan udarac. Lagano dolazi do lopte sa podignutom kragnom i uz lupnjavu stolica punog stadiona čeka se gol. Neprocenjivo. Jedan je Miha.

Baticca

pre 5 godina

U moru ne bas pametnih i uniformisanjih fudbalera sa jednolicnim izjavama, ovo je bilo uzivanje citati. Imao je Miha gresaka, svi imamo, al treba biti covek i priznati. Koliko karaktera i iskustva zraci iz svake recenice. Smeker i gospodin kad treba , sa druge strane pokazivao je zube kad god je to imalo smisla. Ziv bio Miho a sav respekt od pravog ljubitelja fidbala

pk19

pre 5 godina

Lep intervju, mada velika zamerka što mu deca ne znaju srpski jezik, kad je tako veliki Srbin. Tužno da ni sa njegovom mamom ne mogu da komuniciraju. Ali je zato znao da isključi Ljajića što ne peva himnu...

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
------------------------
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.

Jumko

pre 5 godina

Kako se nakon ovakvih intervjua vidi sva nasa naivnost i neobjektivnost. Meni je licno Sinisa uvek bio veliki covek, malo prgav, ali posten i iskren! Ali kako samo posle jednog ovako tuznog teksta, slede hvalospevi na njegov racun... Da je pricao o Ljajicu i reprezentaciji, svih ovih, za sada 40 komentara, bi bili omalivazavajuceg karaktera prema njemu.

Potti trained

pre 5 godina

Ajde ne kukaj, uzeo si trofej 1991., živećeš večno, Srbi će u tvoje ime nazdravljati sa Pils lajtom još milion godina, dok se ponovo ne pretvorimo u amebe.

Duh sa sekirom..

pre 5 godina

Bravo Miha,veliki majstore...samo ne razumem u svemu ovome Medjugorje?????Manastir Ostrog je nesto gde se drhti i plače od sreće..Slava i milost svetom Vasiliju...

мики

pre 5 godina

Steta sto mu deca ne znaju Srpski misli. da je to veliki propust.
(đuro, 20. februar 2019 20:24)

није лако. основни језик сваког људског бића је матерњи.

Miha bombarder

pre 5 godina

Pored Deje dao nam je najviše uživanja i sreće u fudbalu. A jes da je nervirao sa stalnim prigovorima sudijama i kidao nam živce da ne bude izbačen, ali takvog igrača neće imati današnje i buduće generacije Srba

lorenzo

pre 5 godina

on i Radomir Antić...jedan je imao dobru generaciju i znao je izabrati a drugi je krenuo putem dovođenja mlađih igrača i održavanjem nekih vrijednosti kao pjevanje himne...rezultat? i jedan i drugi su bivši selektori

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Al eto, drago mi je da mu je remi protiv tada 3 reprezentacije na S.P utakmica karijere. I to je veliko priznanje Hrvatskoj reprezentaciji.
Inače, pratim Srpsku reprezentaciju, i mogu reći, pod Sinišom je to izgledalo najopasnije. Iako ste izgubili od Hrvatske, a remi u Zagrebu, igra je bila lijepa. I opasna. Mislim da je trebao on ostati, i da bi složio odličnu reprezentaciju. Muslin vas odveo na SP, ali je ono bilo negledljivo. Čak pod Krstajićem ste izgledali mnogo bolje.
Ali bez doze sreće ne ide. I hrabrosti, samopouzdanja.

dragan

pre 5 godina

Verujem da si ti SRBIN, ali svoju decu nisi naučio šta to znači, ali LJajića koji ne peva himnu Sbije ti izbacuješ iz Reprezentacije. Za koju zemlju će igrati tvoja deca, možda će pričati Talijanski. Ajd objavite ako smete.

nebitan srbin

pre 5 godina

srecan rodjendan covece. grobar sam i tvoj sam veliki kriticar sada nije vreme da te pljujem bice vremena. VELIKI fudbaler nase zemlje ostvari ono sto mozes probajte ponovo. samo da znas deca su ti velika bogu hvala okusaj se i kao veliki deda uskoro. srpski nije tesko nauciti. odvedi ih na neki fudbalski kamp u srbiji i neboj se prvo ce nauciti da psuju a vremenom ce i pricati srpski.

Samo realno

pre 5 godina

Sa Hrvatskom 99'..a jel u Beogradu? Ono kad si zaplivao kao vrsni centarfor i zabo glavom prečku sopstvenog gola? Kad nisam umro tad...

Regent

pre 5 godina

Grešite što Mihu okrivljujete jer mu deca ne znaju srpski dobro. Ne mogu ga znati jer mu je žena italijanka, on sa njom prica italijanski jer drugi ne moze. A da ona nauci srpski, jako je tesko kada nisi dete i bas mlad. Njegova deca su slusala italijanski u kuci. Znam po sebi, zivim u Nemackoj, jedno mi je dete rodjeno u Srbiji, drugo u Nemackoj. Nikada kuci nista sem srpskog nismo progovorili, a mladje dete zeni umesto Moja mala, kaze Majne mama, jer to slusa u vrticu... a kamo li Mihin primer. Patriota je on i legenda!

X

pre 5 godina

A ja nikad necu zaboraviti ukus Banini keksa koji si nam poklonio izmedju svega ostalog u paketima kao deci izbeglicama a koji smo takodje podelili brat i ja 90-ih.

Hvala Covece!!!

Sve najbolje Ti zelim. A najvise da nadjes mir u samom sebi.

Dušan Uroš

pre 5 godina

On isti kao i Divac, tobože neki Srbi a samo se umiljuju Hrvatima. I Đoković naginje tome ali nadam se da će se spasiti i izvući na pravi put prema svetlosti.

UimeIstine

pre 5 godina

Šta si tražio u Međugorju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 20. februar 2019 21:03)

Obozavam ove pravoslavce,a verujem da vecina tj.80% njih nije posetilo 4 manastira u Srbiji. Dragi moji ja sam pravoslavac otisao i obisoa podosta manastira i po Rumuniji,Bugarskoj,Grckoj o Srbiji da ne govorim skoro sve i kad sam usao svojevremeno u Vatikan tj. u crkvu Sv.Petra i obisao ceo kompleks osetio sam isto hriscanstvo na poseban nacin i ushicenje vidjenim,skoro podjedanko kao na Hilandaru, Meteorima i fruskogorskim manastirima ili Decanima.
Dezurni pljuvaci neka malo izadju iz caura svog mozga,i granica beograda pa i Srbije,malo ce im se mozak i misljenja i stavovi osveziti i postace bolji ljudi.
A Miha je svakako jedan od najboljih igraca sveta ikad na mestu halfa koji mozda nema 2-3 lose utakmice u celoj karijeri.O golovima iz slobodnih udaraca i tacnim pasovima da ne govorimo.
Isto kao on,sto bi sve dao da zagrli oca,tako i ja.Nema tog bogatstva,para i hedonizma koje ne bi zamenio da zagrlim i majku i oca opet,bar 5 minuta.

Nikola

pre 5 godina

Nazalost ko god ode u inostranstvo a idu uglavnom najbolji vec sledeca generacija su stranci ..i Srbija konstanto gubi na talentu ..uzmimo samo najnoviji primer Doncica koji pravi cuda u 19 godina..Otac Srbin majka Slovenka a on sa Srbijom veze nema..svi kad mogu da biraju izbegavaju ovu zemlju.

...

pre 5 godina

Miha vecita legendo i ljudino kapa dole ali kakvo crno Medjugorje pa pored su Prebilovci srpska rana nikad ne zaceljena.
(Hari Haler, 20. februar 2019 23:10)
Kaže se, i piše: "nikad zaceljena", ili "nezaceljena".

siniša

pre 5 godina

Morate da se stavite u cipele deteta iz mešovitog braka, što sam i sam. Dakle, Siniša kao neko kome je otac Srbin a majka Hrvatica, ne isključuje emocije prema jednoj strani i apspolutno pripadanje drugoj. Formalno izjašnjavanje, koje nekako zahteva društvo je jedno a duboko poštovanje prema jednima i drugima je nešto što osećamo unutar nas i ne objašnjavamo. Eto objašnjenja za Međugorje, i poštovanje za Pribilovce i Ostrog .....

Harwy

pre 5 godina

Deca moga prijatelja su naučila srpski jer ih svake godine za školski raspust pošalje dedi i baki u Srbiju, iako im majka govori samo nemački.

Milsn

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)
Lupas.zena italijanka, zive vani od rodjenja. Pojma nemas sta govoris. Sitna iskomplleksirana dusa koja se jije makla 20 km od rodnog mesta.

MarkoPFC

pre 5 godina

@Ante

Slažem se, nikada naša reprezentacija nije igrala lepši fudbal nego tada pod Mihom... Bukvalno Hrvatska je dva puta prešla centar.

Krajisnik

pre 5 godina

Sinisa je vrlo emotivan covek, kao i mnogi Srbi rodjeni u zemlji koja ih nikada nije
zeljela niti zeli. Zato razumem njegov emotivan intervju u kojem to nije spomenuo.
Onaj tko voli i poznaje fudbal, nikada nece zaboraviti njegovu "kronicnu bolest"
a to su slobodni udarci i golovi. Sinisa, iako si financijski osiguran, razumem tvoju
tugu za drzavu i narod koje si voleo. Ali budi sretan uz tvoju obitelj, tamo gde se
nalazis. SRECNO!

Boris Nis

pre 5 godina

После "милион" година једна пријатељска утакмица између Србије и Швајцарске у Ниш на Нишки Чаир. Никад нећу заборавити грађење лопте, лактање са Шапуизом код корнер заставице и коментар целог стадиона за Миху нема пријатељских утакмица. Хвала Михо за све, отац ми је причао, прича и данас како си био фин када си посећивао ДИН као играч Звезде и мирно и лепо причао са свим запосленима. Бог ти дао здравља и још пуно успеха, отац се негде горе поноси тобом то је најважније.

Vlada

pre 5 godina

Koliko komentara o tome što mu deca ne govore srpski... Da bi naučila srpski, trebalo je negde da čuju razgovor. A on je u Italiji, živeo i razgovarao sa suprugom Italijankom, pogađate, na Italijankom. Deca su taj jezik slušala u kući, na igralistu, u vrtiću...
Šta su mogla od Mihe da čuju? Leđa, mala, jen-dva, može...

Nikola

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)

I nisi jedini. Ovde svi sto mu zameraju za decu "Srpski" pisu velikim slovom. Da niste i vi Italijani?

pticakojaudara

pre 5 godina

I dalje tvrdim, naš najbolji selektor. Imao je svoje greške ali smo imali igru. Oterali smo ga nepravedno.Veliki čovek.

Gladiator

pre 5 godina

Nebrini tu su svi naši pokoinici, vide oni sve. I kednoga dana bićemo svi opet zajedno. Do tada glava gore i uživaj sa svojom familijom.
Pozdrav

nijenego

pre 5 godina

Sinisa,Rekoba,Batistuta.
Kako su oni znali da sutnu loptu. Secam se u seriji A kada su igrali,nameste loptu i prstom si na ekranu mogao da oznacis gde ce uci lopta u gol. Stom razlikom sto je Sinisa umeo da zategne i desnom..secam se jednom,dao je gol desnom trci cini mi se ka Manciniju i pokazuje na desnu nogu,kao i sam je iznenadjen. Ili kad je u reprezentaciji terorisao Nemce..doduse bilo jw ru nekog pljuvana ali covek je ponosit i nadobudnim budalama je pokazao gde im je mesto. Uostalom,ti isti koji su ga privocirali nek pogledaju gde je on a gde su oni..
Jedan je Sinisa,ne vidim ko bi u srpskom fudbalu mogao da bude velicina kao on.
I hvala mu za oprostajnu utakmicu u NS-u. Na stadionu Voše. Zna covek gde je postao velik. Hvala mu za sve.

Harwy

pre 5 godina

Ovi iz mješovitih brakova jako vole isticati svoje srpstvo u Srbiji i hrvatstvo u Hrvatskoj. Mislim da to više govori o atmosferi u njihovom okruženju u Srbiji ili u Hrvatskoj, nego o njima samima. Oni skoro da i nemaju izbora. Prisiljeni su stalno dokazivati svoju pripadnost.

profesor

pre 5 godina

postoje pevaci, I oni drugi kada pevaju a mi ih zovemo umetnicima....isto je I sa fudbalerima .svi su fudbaleri a retki su ko MIHA koji su umetnici sa loptom .oni su cista EMOCIJA.
UZIVAJ U SVOJOJ PORODICI KAO STO SMO MI UZIVALI GLEDAJUCI TEBE !

e

pre 5 godina

Ovi komentatori koji porede izbacivanje Ljajića i neznanje njegove dece srpski baš nerviraju. Ljajić je rođen u srbiji, državljanin srbije, govori srpski i ne poštuje himnu srbije. Sinišina deca rođena u Italiji, kreću se pored italijana pa ipak makar u naznakama govore srpski. Razumemga i poštujem jer i sam imam takav slučaj. Ćerka mi je udata za italijana u Holandiji i najbolje govore holandski a srpski slično kao kada neškolovani Mađari kod nas govore srpski.

boban

pre 5 godina

Malo Mihu trese kriza srednjih godina.
Sad će to da prodje, pa idemo dalje.
Umesto oca , koga nema, grliti decu.
Pozdrav svima , a pogotovo komšijama- 2:2 ‘99 je i za mene utakmica života! Od Savićevićevog intevjua do izjava u avionu - savršenstvo!!!!
Generacija ‘68

punimlimenke

pre 5 godina

A znas zasto...zato sto imas grizu savesti.
osioni druze, pokazi svoju ljubav, dok su zivi.
Sada mozes samo da izmamis zalopojke i velicanje polusveta.

a

pre 5 godina

Mihajlović , neosporni fudbalski znalac,ali to je izgleda
prouzrokovalo manjak školskog znanja.Kaže da je Srbin a
svoj duhovni mir je našao u Međugorju!?Pročitaj Miha negde o 1941. i osnovnoj školi u Prebilovcima.Ne verujem
da će ti ikada pasti na pamet da svratiš u Međugorje.

car

pre 5 godina

Moj omiljeni srpski sportista, mislim da ce tako ostati do kraja mog zivota! Drago mi je sto je rekao da je veliki Srbin, uvek Miha u krupnom planu!

Džoni

pre 5 godina

Ne znaju srpski pa ne znaju srpski. Ok trebalo bi da znaju srpski ali ne treba smetnuti da im je majka Italijanka i da su rođeni i od rođenja žive u Italiji. U kući im se ne priča srpski tako da je teško decu danas naterati ako ona sama nemaju baš neku volju da nauče. Malo je dece iz mešovitih brakova i to pogotovo kad je majka iz zemlje gde su rođeni da pričaju očev jezik i kod nas. Imam prijatelja Nemca kome je majka Srpkinja koji ne zna da bekne nemački...

Joe

pre 5 godina

"Kada sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam da plačem kao dete, nisam uspeo da zaustavim suze. I osetio sam se jačim, i više sam bio taj dan čovek nego ikada u mom životu”.
Tipični turbo pravoslavac, budala. Od onih što zadenu granu u branik za Srpsku Novu Godinu.

Vucko

pre 5 godina

Kada smo vodili bitke sa Bajernom, ili osvajali titule u Bariju i Tokiju, bio sam klinac. Ali kada su sada protiv Napolija on i Dejo izneli pehar Lige Sampiona, pa Belodedic, Najdoski, Ljupko, Dzaja... srce mi je zaigralo. Vise ga kao igraca pamtim iz italijanskih klubova i reprezentacije, dobar fudbaler, jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca ikada. Kao selektor se nije proslavio. Kao covek jaka licnost, veoma harizmatican, upecatljiv, i nezgodnog karaktera. Intervju jako iskren i emotivan, zamalo da pustim suzu. Jednom recju legenda, bas je zaduzio nas Srbe i Zvezdase, i upisao se u vecnost.

Agnostik

pre 5 godina

Ako si vernik jednog dana ce te se sresti u buducnpsti. Ako nisi onda je zaista neostvarivo.
(lalo, 20. februar 2019 23:37)

Da, jer ako veruješ u nešto, to mora biti istina...

ahm

pre 5 godina

@nebitan srbin
On uopste nije rekao da zeli da mu deca nauce srpski, a i zasto bi? Deca su rodjena u Italiji, nisu luda da se bakcu srpskim. Ti ne daji savete, posto je sramota koliko si nepismen.

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kaze Miha da je Srbin od glave do pete a majka mu Hrvatica, pa bar radi majke svoje smanji taj dozivljaj i busanje, ionako si bio napaljenko kroz cijelu karijeru. Sto se tice nogometa - odlican igrac.

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
---…--
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.
Bogoje

Okrečeš moje riječi. Nigdje nisam rekao da Mihajlović nije odličan izvođač slobodnih udaraca. Ali inače se slobodni udarci sa centra ne nabacuju okomito u 16, jer je velika mogućnost izbijanja lopte od braniča. E sad, kolika je mogućnost da dva puta padnu na istu foru u istoj utakmici.
Valjda ista kao i da Thuram da 2 gola za reprezentaciju Francuske. Dakle, jednom i nikad više :D

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Al eto, drago mi je da mu je remi protiv tada 3 reprezentacije na S.P utakmica karijere. I to je veliko priznanje Hrvatskoj reprezentaciji.
Inače, pratim Srpsku reprezentaciju, i mogu reći, pod Sinišom je to izgledalo najopasnije. Iako ste izgubili od Hrvatske, a remi u Zagrebu, igra je bila lijepa. I opasna. Mislim da je trebao on ostati, i da bi složio odličnu reprezentaciju. Muslin vas odveo na SP, ali je ono bilo negledljivo. Čak pod Krstajićem ste izgledali mnogo bolje.
Ali bez doze sreće ne ide. I hrabrosti, samopouzdanja.

dragan

pre 5 godina

Verujem da si ti SRBIN, ali svoju decu nisi naučio šta to znači, ali LJajića koji ne peva himnu Sbije ti izbacuješ iz Reprezentacije. Za koju zemlju će igrati tvoja deca, možda će pričati Talijanski. Ajd objavite ako smete.

Samo realno

pre 5 godina

Sa Hrvatskom 99'..a jel u Beogradu? Ono kad si zaplivao kao vrsni centarfor i zabo glavom prečku sopstvenog gola? Kad nisam umro tad...

pk19

pre 5 godina

Lep intervju, mada velika zamerka što mu deca ne znaju srpski jezik, kad je tako veliki Srbin. Tužno da ni sa njegovom mamom ne mogu da komuniciraju. Ali je zato znao da isključi Ljajića što ne peva himnu...

Dušan Uroš

pre 5 godina

On isti kao i Divac, tobože neki Srbi a samo se umiljuju Hrvatima. I Đoković naginje tome ali nadam se da će se spasiti i izvući na pravi put prema svetlosti.

Duh sa sekirom..

pre 5 godina

Bravo Miha,veliki majstore...samo ne razumem u svemu ovome Medjugorje?????Manastir Ostrog je nesto gde se drhti i plače od sreće..Slava i milost svetom Vasiliju...

mile boy

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.

Jumko

pre 5 godina

Kako se nakon ovakvih intervjua vidi sva nasa naivnost i neobjektivnost. Meni je licno Sinisa uvek bio veliki covek, malo prgav, ali posten i iskren! Ali kako samo posle jednog ovako tuznog teksta, slede hvalospevi na njegov racun... Da je pricao o Ljajicu i reprezentaciji, svih ovih, za sada 40 komentara, bi bili omalivazavajuceg karaktera prema njemu.

nebitan srbin

pre 5 godina

srecan rodjendan covece. grobar sam i tvoj sam veliki kriticar sada nije vreme da te pljujem bice vremena. VELIKI fudbaler nase zemlje ostvari ono sto mozes probajte ponovo. samo da znas deca su ti velika bogu hvala okusaj se i kao veliki deda uskoro. srpski nije tesko nauciti. odvedi ih na neki fudbalski kamp u srbiji i neboj se prvo ce nauciti da psuju a vremenom ce i pricati srpski.

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
------------------------
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.

pantelija

pre 5 godina

Kad se izvodi svaki korner, svaki slobodan udarac. Lagano dolazi do lopte sa podignutom kragnom i uz lupnjavu stolica punog stadiona čeka se gol. Neprocenjivo. Jedan je Miha.

мики

pre 5 godina

Steta sto mu deca ne znaju Srpski misli. da je to veliki propust.
(đuro, 20. februar 2019 20:24)

није лако. основни језик сваког људског бића је матерњи.

lorenzo

pre 5 godina

on i Radomir Antić...jedan je imao dobru generaciju i znao je izabrati a drugi je krenuo putem dovođenja mlađih igrača i održavanjem nekih vrijednosti kao pjevanje himne...rezultat? i jedan i drugi su bivši selektori

Марко

pre 5 godina

Mislim da je trebao decu da uci Srpski,da jednog dana mogu da dodju i obidju Srbiju,ipak ima dobrih ljudi i ima sta da se vidi kod nas(bar ja hocu da verujem u to).Ali opet,to je bio njegov izbor i ne zameram.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile boy, 20. februar 2019 19:23)

Он је сигурно имао много мање времена да буде са децом него његова супруга. Она није могла да их учи српски.

Karlo

pre 5 godina

Iako je na momente imao nerazumne poteze (dribling u odbrani), Miha je zadužio naš fudbal više nego bilo ko iz njegove generacije (dovoljno je prisetiti se utakmica sa SP iz 1998. protiv Irana i SAD, i utakmica iz 1999. protiv hrvatske). Neka nam je živ i zdrav.

...

pre 5 godina

Miha vecita legendo i ljudino kapa dole ali kakvo crno Medjugorje pa pored su Prebilovci srpska rana nikad ne zaceljena.
(Hari Haler, 20. februar 2019 23:10)
Kaže se, i piše: "nikad zaceljena", ili "nezaceljena".

Old Firm

pre 5 godina

Veliki Sinisa Mihajlovic! Kakav je to fudbaler bio, gol protiv Bayerna 1991 u polufinalu LS, utakmica sa Hrvatskom 1999, najbolji izvodjac slobodnih udaraca Serie A... Levica koja je sevala kao grom ostro i precizno. Ne postoji vise neko sa takvom vatrom u nogama. Novosadjani ce uvek biti ponosni na vreme koje je Sinisa proveo u nasem gradu i titulu sampiona SFRJ sa Vojvodinom 1989. Predivno vreme koje ce se tesko ponoviti. Hvala mu sto je oprostajnu utakmicu odigrao bas u Novom Sadu a ne u Beogradu, Genovi, Rimu ili Milanu. Zelim mu mnogo uspeha u trenerskoj karijeri da nastavi stopama svog ucitelja, vojvodjanskog fudbalskog tate Vujadina Boskova.

izvinite

pre 5 godina

Deo o ocu, majci i bratu - bez reči! Moji roditelji su razvedeni od kada sam bio mala beba. Umesto oca, u dedi sam našao figuru autoriteta. Deda imu neku naviku da nekako čudno mljacka, čak i kada završi sa jelom i užinom. To me užasno nervira, ali i znam koliko će mi nedostajati jednog dana kada ne bude bio sa nama.

a

pre 5 godina

Mihajlović , neosporni fudbalski znalac,ali to je izgleda
prouzrokovalo manjak školskog znanja.Kaže da je Srbin a
svoj duhovni mir je našao u Međugorju!?Pročitaj Miha negde o 1941. i osnovnoj školi u Prebilovcima.Ne verujem
da će ti ikada pasti na pamet da svratiš u Međugorje.

Corleone

pre 5 godina

Vrlo verovatno ne citas ovo, ali iskreno, da si ziv i zdrav 100 godina, najiskrenije. Imam utisak da je ovo toliko bilo iskreno receno, od srca, emotivno, da je retko naci bilo kog sportistu koji je ovako iskrene reci rekao javno. I ti, i svi tvoji, neka su zivi i zdravi, a sve ostalo kako bude. Veliki si covek Sinisa, malo oshtrijeg mentalitea, ali ja te razumem potpuno. Moji su sa Cetinja i svi imamo kratak fitilj. Ziv i zdrav bio 100 godina, i ti i tvoji, brate moj,...,:)))

Miha bombarder

pre 5 godina

Pored Deje dao nam je najviše uživanja i sreće u fudbalu. A jes da je nervirao sa stalnim prigovorima sudijama i kidao nam živce da ne bude izbačen, ali takvog igrača neće imati današnje i buduće generacije Srba

Joe

pre 5 godina

"Kada sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam da plačem kao dete, nisam uspeo da zaustavim suze. I osetio sam se jačim, i više sam bio taj dan čovek nego ikada u mom životu”.
Tipični turbo pravoslavac, budala. Od onih što zadenu granu u branik za Srpsku Novu Godinu.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Kako je ovo covek iskreno rekao, nije pozer, nema glume, covek na mestu u svakom pogledu. Nekako ga sada i vise cenim, jako lepo je rekao vezano u vezi pripadnosti narodu, voli sebe i postuj druge, ako sebe ne postujes nece ni tebe niko drugi. Svaka cast Sinisa.

Baticca

pre 5 godina

U moru ne bas pametnih i uniformisanjih fudbalera sa jednolicnim izjavama, ovo je bilo uzivanje citati. Imao je Miha gresaka, svi imamo, al treba biti covek i priznati. Koliko karaktera i iskustva zraci iz svake recenice. Smeker i gospodin kad treba , sa druge strane pokazivao je zube kad god je to imalo smisla. Ziv bio Miho a sav respekt od pravog ljubitelja fidbala

Regent

pre 5 godina

Grešite što Mihu okrivljujete jer mu deca ne znaju srpski dobro. Ne mogu ga znati jer mu je žena italijanka, on sa njom prica italijanski jer drugi ne moze. A da ona nauci srpski, jako je tesko kada nisi dete i bas mlad. Njegova deca su slusala italijanski u kuci. Znam po sebi, zivim u Nemackoj, jedno mi je dete rodjeno u Srbiji, drugo u Nemackoj. Nikada kuci nista sem srpskog nismo progovorili, a mladje dete zeni umesto Moja mala, kaze Majne mama, jer to slusa u vrticu... a kamo li Mihin primer. Patriota je on i legenda!

Potti trained

pre 5 godina

Ajde ne kukaj, uzeo si trofej 1991., živećeš večno, Srbi će u tvoje ime nazdravljati sa Pils lajtom još milion godina, dok se ponovo ne pretvorimo u amebe.

A$AP Rocky

pre 5 godina

Kaze Miha da je Srbin od glave do pete a majka mu Hrvatica, pa bar radi majke svoje smanji taj dozivljaj i busanje, ionako si bio napaljenko kroz cijelu karijeru. Sto se tice nogometa - odlican igrac.

boban

pre 5 godina

Malo Mihu trese kriza srednjih godina.
Sad će to da prodje, pa idemo dalje.
Umesto oca , koga nema, grliti decu.
Pozdrav svima , a pogotovo komšijama- 2:2 ‘99 je i za mene utakmica života! Od Savićevićevog intevjua do izjava u avionu - savršenstvo!!!!
Generacija ‘68

mirko

pre 5 godina

"Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca..."

:((

Užasno..tužno.

Ja sam pre dve godine dobio ćerku, a opet svaki dan se setim majke koja je preminula pre 4 godine, a često se i rasplačem. Samo oni koji su imali dobre i voljene roditelje to razumeju. Moja majka je preminula sama u bolnici, posete su bile zabranjene zbog nekih boginja, vidjao sam je samo na kratko preko prozora na vratima. Tačno razumem Sinišu...

Ante

pre 5 godina

Ona dva gola na istu foru u Zagrebu, su više komedija nego umijeće, a svakako najviše sreća.
Ante.
---…--
Jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca na svetu, ikada, nema umeca u sutiranju slobodnih udaraca, vec mu je pomogla sreca. (duboki uzdah)
Komsija, vi ste? Onda je u redu, onda je sve u redu.
Bogoje

Okrečeš moje riječi. Nigdje nisam rekao da Mihajlović nije odličan izvođač slobodnih udaraca. Ali inače se slobodni udarci sa centra ne nabacuju okomito u 16, jer je velika mogućnost izbijanja lopte od braniča. E sad, kolika je mogućnost da dva puta padnu na istu foru u istoj utakmici.
Valjda ista kao i da Thuram da 2 gola za reprezentaciju Francuske. Dakle, jednom i nikad više :D

Nikola

pre 5 godina

Nazalost ko god ode u inostranstvo a idu uglavnom najbolji vec sledeca generacija su stranci ..i Srbija konstanto gubi na talentu ..uzmimo samo najnoviji primer Doncica koji pravi cuda u 19 godina..Otac Srbin majka Slovenka a on sa Srbijom veze nema..svi kad mogu da biraju izbegavaju ovu zemlju.

Harwy

pre 5 godina

Ovi iz mješovitih brakova jako vole isticati svoje srpstvo u Srbiji i hrvatstvo u Hrvatskoj. Mislim da to više govori o atmosferi u njihovom okruženju u Srbiji ili u Hrvatskoj, nego o njima samima. Oni skoro da i nemaju izbora. Prisiljeni su stalno dokazivati svoju pripadnost.

MarkoPFC

pre 5 godina

@Ante

Slažem se, nikada naša reprezentacija nije igrala lepši fudbal nego tada pod Mihom... Bukvalno Hrvatska je dva puta prešla centar.

ahm

pre 5 godina

@nebitan srbin
On uopste nije rekao da zeli da mu deca nauce srpski, a i zasto bi? Deca su rodjena u Italiji, nisu luda da se bakcu srpskim. Ti ne daji savete, posto je sramota koliko si nepismen.

punimlimenke

pre 5 godina

A znas zasto...zato sto imas grizu savesti.
osioni druze, pokazi svoju ljubav, dok su zivi.
Sada mozes samo da izmamis zalopojke i velicanje polusveta.

Krajisnik

pre 5 godina

Sinisa je vrlo emotivan covek, kao i mnogi Srbi rodjeni u zemlji koja ih nikada nije
zeljela niti zeli. Zato razumem njegov emotivan intervju u kojem to nije spomenuo.
Onaj tko voli i poznaje fudbal, nikada nece zaboraviti njegovu "kronicnu bolest"
a to su slobodni udarci i golovi. Sinisa, iako si financijski osiguran, razumem tvoju
tugu za drzavu i narod koje si voleo. Ali budi sretan uz tvoju obitelj, tamo gde se
nalazis. SRECNO!

profesor

pre 5 godina

postoje pevaci, I oni drugi kada pevaju a mi ih zovemo umetnicima....isto je I sa fudbalerima .svi su fudbaleri a retki su ko MIHA koji su umetnici sa loptom .oni su cista EMOCIJA.
UZIVAJ U SVOJOJ PORODICI KAO STO SMO MI UZIVALI GLEDAJUCI TEBE !

Milsn

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)
Lupas.zena italijanka, zive vani od rodjenja. Pojma nemas sta govoris. Sitna iskomplleksirana dusa koja se jije makla 20 km od rodnog mesta.

X

pre 5 godina

A ja nikad necu zaboraviti ukus Banini keksa koji si nam poklonio izmedju svega ostalog u paketima kao deci izbeglicama a koji smo takodje podelili brat i ja 90-ih.

Hvala Covece!!!

Sve najbolje Ti zelim. A najvise da nadjes mir u samom sebi.

e

pre 5 godina

Ovi komentatori koji porede izbacivanje Ljajića i neznanje njegove dece srpski baš nerviraju. Ljajić je rođen u srbiji, državljanin srbije, govori srpski i ne poštuje himnu srbije. Sinišina deca rođena u Italiji, kreću se pored italijana pa ipak makar u naznakama govore srpski. Razumemga i poštujem jer i sam imam takav slučaj. Ćerka mi je udata za italijana u Holandiji i najbolje govore holandski a srpski slično kao kada neškolovani Mađari kod nas govore srpski.

Agnostik

pre 5 godina

Ako si vernik jednog dana ce te se sresti u buducnpsti. Ako nisi onda je zaista neostvarivo.
(lalo, 20. februar 2019 23:37)

Da, jer ako veruješ u nešto, to mora biti istina...

Boris Nis

pre 5 godina

После "милион" година једна пријатељска утакмица између Србије и Швајцарске у Ниш на Нишки Чаир. Никад нећу заборавити грађење лопте, лактање са Шапуизом код корнер заставице и коментар целог стадиона за Миху нема пријатељских утакмица. Хвала Михо за све, отац ми је причао, прича и данас како си био фин када си посећивао ДИН као играч Звезде и мирно и лепо причао са свим запосленима. Бог ти дао здравља и још пуно успеха, отац се негде горе поноси тобом то је најважније.

UimeIstine

pre 5 godina

Šta si tražio u Međugorju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 20. februar 2019 21:03)

Obozavam ove pravoslavce,a verujem da vecina tj.80% njih nije posetilo 4 manastira u Srbiji. Dragi moji ja sam pravoslavac otisao i obisoa podosta manastira i po Rumuniji,Bugarskoj,Grckoj o Srbiji da ne govorim skoro sve i kad sam usao svojevremeno u Vatikan tj. u crkvu Sv.Petra i obisao ceo kompleks osetio sam isto hriscanstvo na poseban nacin i ushicenje vidjenim,skoro podjedanko kao na Hilandaru, Meteorima i fruskogorskim manastirima ili Decanima.
Dezurni pljuvaci neka malo izadju iz caura svog mozga,i granica beograda pa i Srbije,malo ce im se mozak i misljenja i stavovi osveziti i postace bolji ljudi.
A Miha je svakako jedan od najboljih igraca sveta ikad na mestu halfa koji mozda nema 2-3 lose utakmice u celoj karijeri.O golovima iz slobodnih udaraca i tacnim pasovima da ne govorimo.
Isto kao on,sto bi sve dao da zagrli oca,tako i ja.Nema tog bogatstva,para i hedonizma koje ne bi zamenio da zagrlim i majku i oca opet,bar 5 minuta.

siniša

pre 5 godina

Morate da se stavite u cipele deteta iz mešovitog braka, što sam i sam. Dakle, Siniša kao neko kome je otac Srbin a majka Hrvatica, ne isključuje emocije prema jednoj strani i apspolutno pripadanje drugoj. Formalno izjašnjavanje, koje nekako zahteva društvo je jedno a duboko poštovanje prema jednima i drugima je nešto što osećamo unutar nas i ne objašnjavamo. Eto objašnjenja za Međugorje, i poštovanje za Pribilovce i Ostrog .....

car

pre 5 godina

Moj omiljeni srpski sportista, mislim da ce tako ostati do kraja mog zivota! Drago mi je sto je rekao da je veliki Srbin, uvek Miha u krupnom planu!

Džoni

pre 5 godina

Ne znaju srpski pa ne znaju srpski. Ok trebalo bi da znaju srpski ali ne treba smetnuti da im je majka Italijanka i da su rođeni i od rođenja žive u Italiji. U kući im se ne priča srpski tako da je teško decu danas naterati ako ona sama nemaju baš neku volju da nauče. Malo je dece iz mešovitih brakova i to pogotovo kad je majka iz zemlje gde su rođeni da pričaju očev jezik i kod nas. Imam prijatelja Nemca kome je majka Srpkinja koji ne zna da bekne nemački...

Vucko

pre 5 godina

Kada smo vodili bitke sa Bajernom, ili osvajali titule u Bariju i Tokiju, bio sam klinac. Ali kada su sada protiv Napolija on i Dejo izneli pehar Lige Sampiona, pa Belodedic, Najdoski, Ljupko, Dzaja... srce mi je zaigralo. Vise ga kao igraca pamtim iz italijanskih klubova i reprezentacije, dobar fudbaler, jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca ikada. Kao selektor se nije proslavio. Kao covek jaka licnost, veoma harizmatican, upecatljiv, i nezgodnog karaktera. Intervju jako iskren i emotivan, zamalo da pustim suzu. Jednom recju legenda, bas je zaduzio nas Srbe i Zvezdase, i upisao se u vecnost.

Gladiator

pre 5 godina

Nebrini tu su svi naši pokoinici, vide oni sve. I kednoga dana bićemo svi opet zajedno. Do tada glava gore i uživaj sa svojom familijom.
Pozdrav

Harwy

pre 5 godina

Deca moga prijatelja su naučila srpski jer ih svake godine za školski raspust pošalje dedi i baki u Srbiju, iako im majka govori samo nemački.

Nikola

pre 5 godina

Voli Srbiju najviše a deca mu ne znaju Srpski. Ovaj kao Princ.
(Bane, 20. februar 2019 22:01)

I nisi jedini. Ovde svi sto mu zameraju za decu "Srpski" pisu velikim slovom. Da niste i vi Italijani?

Vlada

pre 5 godina

Koliko komentara o tome što mu deca ne govore srpski... Da bi naučila srpski, trebalo je negde da čuju razgovor. A on je u Italiji, živeo i razgovarao sa suprugom Italijankom, pogađate, na Italijankom. Deca su taj jezik slušala u kući, na igralistu, u vrtiću...
Šta su mogla od Mihe da čuju? Leđa, mala, jen-dva, može...

pticakojaudara

pre 5 godina

I dalje tvrdim, naš najbolji selektor. Imao je svoje greške ali smo imali igru. Oterali smo ga nepravedno.Veliki čovek.

nijenego

pre 5 godina

Sinisa,Rekoba,Batistuta.
Kako su oni znali da sutnu loptu. Secam se u seriji A kada su igrali,nameste loptu i prstom si na ekranu mogao da oznacis gde ce uci lopta u gol. Stom razlikom sto je Sinisa umeo da zategne i desnom..secam se jednom,dao je gol desnom trci cini mi se ka Manciniju i pokazuje na desnu nogu,kao i sam je iznenadjen. Ili kad je u reprezentaciji terorisao Nemce..doduse bilo jw ru nekog pljuvana ali covek je ponosit i nadobudnim budalama je pokazao gde im je mesto. Uostalom,ti isti koji su ga privocirali nek pogledaju gde je on a gde su oni..
Jedan je Sinisa,ne vidim ko bi u srpskom fudbalu mogao da bude velicina kao on.
I hvala mu za oprostajnu utakmicu u NS-u. Na stadionu Voše. Zna covek gde je postao velik. Hvala mu za sve.